O le vave ona e atiaʻe le maʻisuka ituaiga 2, sili atu ona leaga mo lou loto

Matou te talanoa ma le Faatonu Sili o le Faʻasaienisi Faʻamatalaga Faʻasaienisi Faʻasaienisi a le Cardiology, Doctor of Sciences Sciences, Polofesa, Sui o le NAS A.G. MROCHEKOM:

- Alexander Gennadievich, oi tatou uma e maua i le maʻisuka e matua fiafia lava i lenei faafitauli: faʻapefea ona fesootaʻi le maʻisuka ma le fatu, aisea e sili atu ona lamatia ai o tatou maʻi, pe mafai ona aloese mai patho fatu ogaoga pe afai e pulea lelei le maʻi suka, pe o leai se mafuaʻaga.

- Sei o tatou faʻavasegaina au fesili uma. Ou te manatu e le o se mea faalilolilo, e le gata mo fomaʻi, ae mo tagata mamaʻi foi, o le maʻisuka ma le fatu fatu e fesootai saʻo. A uma, o le maualuga o le glycemia e afaina ai le tuufaatasiga o le toto ma le setete o vaa. Ma o le fatu o se afi e pamu toto ma ave i totonu o vaa. E tusa lava pe i totonu o se taavale, o le afi o le a vave ona pa'ū pe afai e alu i luga o le "tagata ese" gasoline.

Mafaufau i le mea moni lenei: i se fafine e leai se maʻisuka aʻo lei faia se misa, sei vagana ua ulaula ma maua ai le cholesterol masani, e seasea ona maua e fomaʻi le atherosclerosis, faʻamaʻi fatu fatu. Ma faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le myocardial i lalo ifo o le 45-50 tausaga, e masani lava ona ulufale tagata i falemai. I le maʻisuka, o le fatu fatu e tupu tele i le taimi muamua i alii ma tamaitai. Ma alualu i luma vave. O le mea lea, o le maʻisuka o se vaega faʻapitoa, faigata o tagata gasegase mo cardiologists, ma e tele naua. Ma o le tele lava o nei tagata e iai le maʻisuka ituaiga 2.

- Aisea?

- I le avea ai ma tulafono, o lo latou maʻisuka ua tuʻufaʻatasia ma isi faʻafitauli ogaoga: maualuga maualuga, mamafa, maualuga maualuga o le cholesterol ma gaʻo gaʻo i totonu o le toto - o le a le mea faigata (pe oʻo foi i le 2-3 o nei faaletonu) ua taʻua nei o le syndrome. E masani lava, i le taimi o le maʻi, o nei gasegase o loʻo i ai ni pathologies cardiovascular - atherosclerosis, o le fatu fatu o le ischemic. I le maʻisuka, latou te alualu i luma vave ma manaʻomia se togafitiga sili atu.

- Ua maitauina e le au faitau le faʻalauteleina o le maʻisuka o le lalolagi, o a faafitauli autu o loʻo galulue ai le endocrinologists i aso nei. O a vaega e faʻatatau i le maʻisuka o loʻo faʻatautaia le saienisi o le cardiology?

- Muamua lava, o le atinaʻeina o le manatu o le maʻi gasegase e tatau ona taua o se itu sili ona taua mo le osofaʻi o le fatu ma le stroke, lea e iloa ai le tulaga muamua o le maʻi cardiovascular i mafuaʻaga o le olaga faitino. E le o se mea faʻafuaseʻi e taʻua e fomaʻi le maʻi gasegase "o se quartet oti." E taua le malamalama: o le maʻi gasegase e le o tauaofai ai aafiaga le lelei o vaega taʻitasi o lenei "quartet" - latou te felagolagomaʻi le tasi ma le isi i le gaioiga o le tasi ma le isi ma o lea e mafua ai le sili atu ona matautia i le tuufaatasiga.

E tele suʻesuʻega o loʻo faia i le salafa o le lalolagi i luga o fefaʻasoaʻiga o le maʻisuka ma le maʻi cardiovascular. Faʻataʻitaʻiga e tuʻuina atu e le au saienitisi ni fesili maʻoti, e fai ma faataitaiga: e faʻafefea ona faʻaitiitia le toto maualuga o le maʻisuka i le faʻaitiitia o le toto maualuga, o le a le aafiaga o le hyperglycemia i luga o vaʻa gataifale, ma isi.

- O nei suʻesuʻega ua uma ona iai ni faʻatinoga aoga - fesoasoani e fatuina fualaau faʻamaonia fou, togafitiga lelei togafitiga?

- Ioe, o loʻo i ai se auala mai le saienisi i le gaioiga faʻapitoa, ae le o le vave e pei o mafaufauga o tagata. Masalo o le mea pito sili ona taua, o lena vailaau ua maua ai faʻamaoniga faʻamaonia fou o le taua o le puipuia. Talu ai ua faamaonia e faapea o le maʻisuka e faʻateleina ai le atinaʻe o faʻamaʻi cardiovascular i se tulaga sili atu nai lo le tele o isi tulaga lamatia, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona:

  • sili atu nai lo isi tagata uma, ia pulea le maualuga o le toto ma le cholesterol i le toto (o lona uiga e le gata ina fuaina le mamafa ma faia se suʻega toto, ae mulimuli lava mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi pe afai e sili atu faʻamaufaʻailoga ia masani),
  • galue i paʻu mamafa. O le tele o gaioiga i lenei faʻalavelave faigata, o le faʻaitiitia o le lamatiaga o le fatu fatu, o le faigofie foi le faatumauina o le mamafa o le toto ma le cholesterol,
  • ma le mea e sili ona taua, ia puipuia le atinaʻeina o faʻafitauli uma o le maʻisuka, ma i le vaega o le fatu, e aofia ai, e tatau i se tasi ona taumafai e faatumauina le maualuga o le toto suka. Aloese mai i le hyperglycemia ma le hypoglycemia.

- Ma o le a ou fesiliina se fesili e fiafia i ai le toatele, e aofia ai aʻu lava: mo le fatu, o le a le mea e sili atu ona lelei - o le suka "masani ma sili atu le maualuga" poʻo le "masani ma sina mea maualalo"?

- I le avea ai ma se cardiologist, o le a ou filifilia le filifiliga lona lua. Ae o ia faiga e mafua ai le le faamalieina - o se tagata na te faʻamaonia, e manatu: "O sina mea itiiti - e le o faitauina." E tatau ai le suka e pei o se mea ola maloloina!

- O fomaʻi uma lava e talanoa e uiga i le manaʻoga mo le puipuia, ae e le faʻalogo lelei tagata ia i latou. Aisea e te manatu ai e toatele e naunau e togafitia i latou lava, faʻatau fualaau faʻatau, alu i fomaʻi, ae le mafai ona faʻamalosia i latou lava e suia a latou ituaiga olaga, taumafa itiiti, ma pulea lelei a latou maʻisuka.

- Mo tagata e maua i le maʻisuka, ou te mautinoa latou te manaʻomia le faʻaleleia atili o le tulaga o tomai faʻapitoa i latou lava maʻi. O loʻo matuā maualalo lava iinei, o le mea lea o faʻafitauli. O lau mekasini ua taʻua o le Ola ma le maʻi suka, aua tatou te le fai mai o se faʻamaʻi, ae tatou te fai atu o le olaga i tulaga fou.

E le talafeagai le faia o se faaletonu i se tagata o loʻo i ai faʻamaʻi. E tatau ona faʻatulagaina le manaʻoga mo le poto ma le mafai ona ola atoatoa i nei tulaga. O loʻo i ai le tele o mea moni i le ulavavale e leai ni tagata soifua maloloina, e le lelei le suʻesuʻeina o tagata. E i ai i tagata uma o latou lava soifua maloloina, e tatau ona e nonofo ma i latou, ma ola umi. I totonu o la tatou Nofoaga Tutotonu, o tagata maʻi e le atoatoa le malosi o le fatu ua suia i ni mea fou, e le o se mea e afaina ai; O nei taotoga ogaoga ma taugata e fesoasoani i tagata e faʻaosoosoina le ola ma faʻaleleia. Ae tatau i se tagata ona aoao e ola i se auala fou. Le tuʻuina atu o se mea, ia fai se mea masani i aso uma. E le gata i lea, na sau o ia i le taotoga ma lona olaga muamua, o lona uiga e tatau ona e sui ina ia mafai ona e ola. O se taotoga e le o se panacea. E pei ona mafai ona e vaʻaia, e le na o le maʻisuka e faʻamalosia ai taʻiala manino i se tagata.

- Tau mai ia te au ma le saʻo, ma le maʻisuka ituaiga 2, o le fatu fatu e le maalofia?

- Afai e te pulea le suka toto, mataʻituina le mamafa, toto maualuga ma le cholesterol, ona mafai lea ona aloese mai faafitauli o le loto. Ou te toe fai atu, ua faamaonia i saienitisi o le puipuia o le maʻi o le maʻisuka e maua ai taunuuga sili ona maualuga. Ua faamaonia foi faapea o ia tulaga masani e mafai ona maua e pei o gaoioiga faifai pea, faʻaaogaina o le ulaula tapaa, faʻaaogaina o le ava, meaai paleni (sili atu mea taumafa i le mea muamua) e tutusa i le puipuia o aʻafiaga o vailaʻau, faʻataʻitaʻiga, antihypertensives. Ma o le pulea o lou toto i le maʻisuka e sili ona taua.

I le auala, o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e itiiti lava ni faafitauli i le mamafa, sei vagana ua latou maua lenei faafitauli. Ma faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, i le tasi itu, o le maualuga o le toto suka e faʻamalosia ai le gaioiga o neura faʻafefe, lea e "aʻafia" mo le maualuga o le toto, ma e tulaʻi. I le isi itu, o le maualuga o le toto maualuga e faʻaleleia ai le tui o insulin i siama, o lona uiga. e fesoasoani i le alualu i luma o le maʻisuka. Vaʻai pe faapefea ona fesoʻotaʻi mea uma.

Ae o loʻo i ai le isi itu i le fesili. I le maʻisuka, e faaopoopo atu i le faʻailogaina o vaʻa gasegase tetele, o loʻo aʻafia ai capillaries (microangiopathy). Taumafai e faʻatautaia se tagata maʻi, tuʻuina atu ia te ia le uaua o le coronary alo ese mai le faapipiiina. E mafai ona suia le vaʻa tutotonu, ae o le ulu? O le mea lea, mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o le taotoga o le fatu e le faʻaalia i taimi uma - atonu tatou te le ausia le mea e manaʻomia.

O le mea lenei e maua e le maʻisuka - e afaina ai le fatu ile lua. Ma le faʻateleina e faʻaosofia ai le popole popole popole (autonomic neuropathy), faʻamaloloina le "namu o le malolo," ma o le fatu e galue i taimi uma ma le faʻateleina le atuatuvale. O vaʻa e leaga, ma e oʻo lava i taimi uma o feeseeseaiga. Ma afai tatou te amanaʻia le maualuga o le maualuga (toto maualuga). O le mamafa o le tino e suia ai le tele o faailo o le toto, o le mea lea e avea ma mea e faateleina ai le manaʻo, ma o le mea lea o le faateleina o le toto suka. Ina ia foia le hyperglycemia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, na amata ai ona faʻamalosia malosi e le endocrinologists i aso nei le togafitiga o le inisalini ia i latou. Ae mo nisi mafuaaga ua fefefe ai nisi ia te ia. I le avea ai ma se cardiologist, o le a ou fai atu o le inisalini e toetoe lava leai se aafiaga i le setete o vaa. Ma o le maualuga maualuga o le suka o le suka - o se faʻamaoniga mautinoa - e oʻo atu ai i le atinaʻeina o microangiopathies, ma o nei faʻafitauli i mata, gaʻo, vae ma le fatu.

Ua ou auai i le tele o konafesi faasaienisi faavaomalo e talanoaina ai le maʻisuka ma fatu fatuga. I nei konafesi, e masani lava ona faamamafaina e faapea o tagata e maua i le maʻisuka e tele atu aʻafiaga o le cardiological nai lo le endocrinological.

- Na e taʻua insulin i le maʻisuka ituaiga 2. Mai i manatu o cardiologists, ma o fea e sili atu - fualaau poʻo insulin? Ae, o fualaau oona ei ai aʻafiaga le lelei.

- O lea e le mafai ona e faʻailoaina le fesili. E tatau ona e taʻitaʻatasi i tulaga taʻitasi. O se talanoaga lea i le va o le tagata maʻi ma le endocrinologist.

- Faafetai mo le matagofie ma le aoga o talanoaga!

O le talanoaga na faia e Lyudmila MARUSHKEVICH

Faʻaleagaina o le fatu i le maʻisuka: foliga togafitiga

I le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e aʻafia le loto. O le mea lea, toetoe o le 50% o tagata ua i ai le fatu fatu. E le gata i lea, o ia faʻafitauli e mafai ona atiae e tusa lava pe o laʻititi.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le vaivai o le fatu i le maʻisuka e fesoʻotaʻi ma le maualuga o le kulukose i totonu o le tino, ona o le mea e teu ai le cholesterol i luga o puipui puipui. O lenei mea e mafua ai le faʻaitiitia o le lumanaʻi ma foliga mai o le atherosclerosis.

Faʻasagaga o le gaioiga o le atherosclerosis, o le tele o le maʻisuka e maua ai le maʻi fatu fatu. E le gata i lea, faatasi ai ma le maualuga o le kulūkose, o le tiga i le itu o le okeni e sili atu ona mamafa. E le gata i lea, talu ai ona o le vevela o le toto, o le a mafai ona tupu le thrombosis.

E le gata i lea, o le maʻisuka e masani ona faateleina le mamafa o le toto, lea e fesoasoani i faʻafitauli pe a maeʻa le fatu fatu (aortic anerysm). I le tulaga o le le lelei o le toe faʻafouina o le afaina o le faʻamaʻi, o le a mafai ona toe faʻaosoina le fatu pe oʻo lava i le oti ua matua faateleina. O le mea lea, e matua taua lava le iloa poʻo le a le leaga o le fatu i le maʻisuka ma le auala e togafitia ai sea faʻalavelave.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Mafuaʻaga o faʻafitauli o le loto ma mea aʻafia

O le maʻisuka ei ai sona taimi puupuu atu ona o le maualuga o le kulukose o le toto. O lenei tulaga e taua o le hyperglycemia, lea ei ai lona aafiaga tuusaʻo i le fausia o ni atherosclerotic plate. O le vili vaʻaia pe poloka le lumenia o vaa, lea e oʻo atu ai i le siama o le muso o le fatu.

O le tele o fomaʻi ua talitonuina o le tele o suka e mafua ai le le aoga o le endothelial - o se vaega o le lipid accumulation. O se taunuuga o lenei mea, o puipui o le vaa e sili atu ona mafai ona pala ma pepa.

O le Hyperglycemia e fesoasoani foi i le faʻatoagaina o le faʻamaʻaloga o le oxidative ma le faʻavaeina o aʻafiaga saoloto, lea ei ai foi le aʻafiaga o le meli.

A maeʻa le tele o suʻesuʻega, na faʻamautuina se mafutaga i le va o le gasegase fatu o le maʻisuka ma le hemoglobin glycina. O le mea lea, afai e faateleina le HbA1c i le 1%, ona oʻo lea i le 10% le lamatia o le atchemia.

O maʻi o le maʻisuka ma faʻamaʻi fatu cardiovascular o le a avea ma faʻavae fesoʻotaʻiga pe afai o le tagata gasegase o loʻo aʻafia i itu leaga:

  1. afaina
  2. afai o se tasi o aiga o le maʻisuka na i ai se fatu fatu,
  3. masani ona maualuga toto maualuga
  4. ulaula
  5. ava malosi
  6. o le i ai o cholesterol ma triglycerides i totonu o le toto.

O a fatu fatu e mafai ona avea ma faʻalavelave o le maʻisuka?

O le tele o taimi, ma le hyperglycemia, o le cardiomyopathy o le maʻisuka e atiina ae. O le maʻi e aliali mai pe a maʻi le myocardium i gasegase e maua ai le maʻisuka taui.

E masani lava o le maʻi e toetoe lava o le maʻi. Ae o nisi taimi e afaina ai le tagata gasegase i le tiga o le tiga ma le fatufatu o le fatu (tachycardia, bradycardia).

I le taimi lava lea e tasi, e le toe totoina e le okeni autu le toto ma galuega i se auala ogaoga, ona o le tele o lona siʻitia. O le mea lea, o lenei tulaga ua taua o le fatu o le maʻisuka. O suʻesuʻega i le matua e mafai ona faʻaalia i le feʻaveaʻi tiga, fulafula, le manava ma le faʻanoanoa o le pusa e tupu pe a uma le faʻamalositino.

O maʻi faʻamaʻi o le fatu faʻamaʻi ma le maʻisuka e atiae le lima taimi e sili atu nai lo tagata soifua maloloina. E maitauina o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi o le fatu e le faʻalagolago i le ogaoga o le maʻi faʻamaʻi, ae i lona umi.

O le siama i le maʻisuka e masani lava ona tupu e aunoa ma ni faʻailoga faʻalauiloa, lea e masani ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le fatu vaivai o le fatu maso. E le gata i lea, o le faʻamaʻi e maua mai i galu, pe a suia osofaʻiga i se ala masani.

O foliga o maʻi o le fatu fatu e mafua mai i le afaina i le myocardium, e le o le tala o le hyperglycemia masani, maʻi o le fatu, faaletonu o le fatu, ma le faaleagaina o gaʻo e mafua ai ona maua vave. Le faʻataʻitaʻiga o le suʻesuʻega i le maʻisuka:

  • puupuu le manava
  • arrhythmia,
  • puupuu le manava
  • mamafa tiga i totonu o le loto
  • popolega e fesootaʻi ma le fefe i le oti.

O le tuufaatasiga o le siama i le maʻisuka e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o le faʻaogaina o le myocardial infarction. E le gata i lea, o lenei faʻalavelave ei ai nisi o foliga, e pei o le fatu fatu faʻamaʻavaleina, o le edema pulmonary, paʻu o le fatu o loʻo faʻaalia i le lipine, le ua, le auvae poʻo le tauau o le tauau. O nisi taimi e maʻi ai le tagata maʻi i le pusa, inu ma le vomia.

Ae paga lea, o le tele o tagata gasegase e afaina ai le fatu aua latou te le masalomia le i ai o le maʻisuka. I le taimi nei, o le aafia i le hyperglycemia e tau atu ai i faʻalavelave matautia.

I le maʻisuka, o le ono mafai ona atiaʻe le angina pectoris e faalua. O ana faʻaaliga autu o le faʻavaivaia, malaise, vevela ma le le lava o le mānava.

Angina pectoris, lea na tulaʻi mai i le talaaga o le maʻisuka, ei ai ona lava uiga. O le mea lea, o lona atinaʻe e aʻafia ona o le ogaoga o le faʻamaʻi, ae o le umi o le loto fatu. E le gata i lea, i tagata gasegase maualuga, e le lava le toto i le myocardium e vave tele ona tupu nai lo tagata soifua maloloina.

I le tele o le maʻisuka, o uiga o le angina pectoris e laʻititi pe leai foi. E le gata i lea, e masani ona i ai ni faaletonu i le fatu, lea e masani ona iu i le oti.

O le isi aʻafiaga o le maʻisuka ituaiga 2 o le fatu o le fatu, lea, e pei o isi faʻafitauli faʻalavelave e mafua mai i le hyperglycemia, ei ai ona lava tulaga patino. O le mea lea, o le faaletonu o le fatu ma le maualuga o le suka e masani lava ona atiaʻe i le matua, aemaise lava i alii. O uiga lelei o le faʻamaʻi e aofia ai:

  1. fulafula ma le paʻu o vae,
  2. faalauteleina o le fatu i le tele,
  3. faʻaauau faifaipea
  4. vaivai,
  5. o le faateleina o le mamafa o le tino, lea e faamatalaina i le faatumauina o le tino i totonu o le tino,
  6. vavao
  7. puupuu le manava
  8. talepu.

O le gasegase myocardial o le maʻisuka e mafua ai foi ona solia le pao o le fatu. O faʻamaʻi e tupu ona o se faaletonu ile faiga ole gasegase, e mafua ona o le le lava o le inisalini, lea e faʻalavelaveina ai le auala ole glucose e ala i siakono meocardial. O le iʻuga, o loʻo maua i totonu o le fatu maso oxidized fatty acids.

O le laʻititi o le docstrophic myocardial e taʻitaʻia ai foliga o le faʻalavelave o le faʻalavelave faʻalavelave, faʻasalaga arrhythmias, extrasystoles poʻo parasystoles. E le gata i lea, o le microangiopathy i le maʻisuka e mafua ai le faatoilaloina o tamai vaa e fafagaina le myocardium.

Sinus tachycardia e tupu i le popole pe faaletino. I le uma, o le faʻamalosi o le fatu e aoga e tuʻuina atu ai i le tino meaʻai ma le okesene. Ae afai e tulai maualuga le suka toto, ona faamalosia ai lea o le fatu e galue i se auala sili atu.

Ae ui i lea, i le maʻisuka, o le myocardium e le mafai ona vave faʻatopetope. O se taunuuga, o le okesene ma meaʻai paleni e le ulu i le fatu, lea e masani ona oʻo atu ai i le osofaia o le fatu ma le oti.

Faʻatasi ai ma le neuropathy o le maʻisuka, e mafai ona atiaʻe le fesuiaiga o le fatu. Mo lenei tulaga o le amio, o le arrhythmia e tupu ona o fesuiaiga i le tetee o le vascular system, lea e tatau ona pulea e NS.

O le isi faʻasologa o le maʻisuka o se faʻasalaga masani. E faʻaalia i le faʻaitiitia o le toto maualuga. Faailoga o le maualuga o le maualuga o le vevela, malaise, ma le faʻanoanoa. E le gata i lea, e faʻaalia i le vaivaiga pe a uma ona ala ae ma faʻavauvau tumau.

Talu ai ona o le faateleina o le maualuga o le suka i le toto, e tele naua faʻafitauli, e taua le iloa pe faapefea ona faʻamalosi le fatu i le maʻisuka ma pe o le a le togafitiga e filifili ai pe afai ua uma ona atiaʻe le maʻi.

Faʻafofoina o vailaau faʻamaʻi o le maʻisuka

O le faavae o togafitiga o le taofia lea o le atinaʻeina o taunuuga talafeagai ma taofi ai le alualu i luma o faafitauli i le taimi nei. Ina ia faia lenei mea, e taua le faʻasalalau le anapogi glycemia, pulea le maualuga o le suka ma puipuia mai le oʻo i luga ile 2 itula pe'ā uma ona 'ai.

Mo lenei mafuaʻaga, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo tuʻuina mai ai sui mai le vaega teleuanide. O Metformin ma Siofor.

O le aʻafiaga o Metformin ua faʻamoemoeina e ala i lona gafatia e taofiofi ai le gluconeogenesis, faʻamalosia le glycolysis, lea e faʻaleleia ai le pulefaʻatasia o pyruvate ma lactate i maso ma mea gaʻo. E le gata i lea, o le vailaau faasaina e puipuia ai le atinaʻeina o le faateleina o musele malie o puipui lautele ma e lelei le afaina ai o le fatu.

Ole fua muamua o le vailaʻau e 100 mg i le aso. Ae ui i lea, e iai le tele o faʻailoga i le aveina o vailaʻau, aemaise lava i latou o loʻo i ai le faaleagaina o le ate e tatau ona faʻaeteete.

E le gata i lea, i le maʻisuka ituaiga 2, e masani lava ona faʻamatalaina Siofor, ma e sili ona aoga pe a le faʻateleina mea taumafa ma faamalositino i le paʻu mamafa. Ole suʻega ole aso ole filifilia taʻitasi e faalagolago i le maualuga o le kulukose.

Ina ia mafai ona lelei le Siofor, o lona aofaʻiga e faʻaalu pea - mai le 1 i le 3 papa. Ae o le maualuga o le fualaau oona e tatau ona le silia ma le tolu kalama.

O Siofor ua faʻasalaina i le tulaga o le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin-1, maʻi pipisi o le myocardia, maitaga, faaletonu o le fatu ma faʻamaʻi ogaoga o le tino. E le gata i lea, e le ave le vailaau pe a fai e le lelei le ate, fatuga ma se tulaga o le maʻi suka. E le gata i lea, e le tatau ona inu le Siofor pe afai e togafitia tamaiti poo gasegase e sili atu i le 65.

Ina ia faʻaumatia angina pectoris, ischemia, e taofia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le myocardial ma isi faʻalavelave fatu e mafua mai i le maʻisuka, e tatau ona ave ni vailaʻau vailaʻau eseese:

  • Faʻaaoga fualaau faʻamaʻi.
  • ARBs - puipuia o le hyperphophy o le myocardial.
  • Beta-blockers - faʻamaonia le sao o le fatu ma faʻasaʻo le toto maualuga.
  • Diuretics - faʻaitiitia le fetogi.
  • Nitrates - taofi se fatu fatu.
  • ACE inhibitors - ei ai le malosi faʻamalosia lautele i le loto,
  • Anticoagulants - faia le toto e le o se viscous.
  • Glycosides - o loʻo faʻaalia mo le edema ma le faʻamalosia o le inrial.

I le faateleina, ma le maʻisuka ituaiga 2, faatasi ai ma faafitauli o le fatu, o le fomaʻi o loo faatonuina ia Dibicor. Na te faʻaaogaina metotia faʻasolosolo i totonu o masini, ma tuʻuina atu ia i latou le malosi.

E afaina ai le ate, fatu ma le toto toto. E le gata i lea, a maeʻa le 14 aso talu mai le amataga o le fualaau faasaina, o le a faʻaitiitia le maua o le toto toto.

Togafitiga ma le fatu o le fatu e aofia ai le tagofia o fualaau (250-500 mg) 2 p. i le aso. E le gata i lea, ua fautuaina Dibikor e inu i le 20 minute. ao le i ai. O le maualuga ole aofaiga ole fualaau oona ole 3000 mg.

E faʻasaina le meaʻai i le taimi ao laʻititi, ma lapataiga ma i le tulaga o le le fiafia. E le gata i lea, e le mafai ona puʻeina le meaʻai ma glycosides cardiac ma BKK.

O le tele o le maʻisuka latou te popole i auala e togafitia ai le le atoatoa o le fatu ma le taotoga. O togafitiga faʻamalosi e faia pe a faʻamalosia le polokalama cardiovascular ma le fesoasoani o fualaau faasaina e leʻi aumaia ai le manaʻoga. O faʻamatalaga mo taualumaga faʻapitoa e:

  1. suiga i le cardiogram,
  2. afai o le pusa o le pusa e tigaina pea,
  3. fulafula
  4. arrhythmia,
  5. masalomia le fatu fatu
  6. alualu i luma angina pectoris.

O le taotoga mo le faaletonu o le fatu e aofia ai vasodilation paluni. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le vavalalata o le aluga, lea e fafaga ai le fatu, ua soloia. Aʻo faagasolo le faʻatinoga, ua faʻaofiina se pusa i totonu o le faga, lea e aumai ai le paluni i le vaega o faafitauli.

Aortocoronary stenting masani e masani ona fai pe a faʻapipiʻi se fausaga i totonu o le aluga, lea e puipuia ai le fausiaina o pusa cholesterol. Ma faʻatasi ai ma le fulafula o le toto e faʻamalosi ai le faapipiiina o fatuga e maua ai nisi tulaga mo le saolotoga o le toto, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le toe faʻafoʻi.

I le tulaga o le cardiodystrophy o le maʻisuka, o le togafitiga faʻapipiʻiina ma le faʻaaogaina o se suauu mamate e faʻaalia. O lenei masini e maua ai soʻo se suiga i le loto ma vave faʻasaʻoina i latou, lea e faʻaitiitia ai le ono tulai mai o le faʻailoga.

Ae ui i lea, ao leʻi faia nei faʻatinoga, e taua tele le le faʻamaoniaina o le maualuga o le kulukose, ae ia faʻamalieina foʻi le maʻisuka. Talu ai e oʻo lava i se faʻataʻitaʻiga laʻititi (faʻataʻitaʻiga, tatala se toso, aveeseina fao), lea e faia i togafitiga o tagata soifua maloloina i luga o se falemaʻi, i le maʻisuka e faia i se falemaʻi.

E le gata i lea, aʻo leʻi faia se taotoga faʻapitoa, e tuʻuina atu i le inisalini tagata mamaʻi e maua i le hyperglycemia. I lenei tulaga, o le faʻaofiina o insulin faigofie (3-5 inumaga) o loʻo faʻaalia. Ma ao faagasolo le aso e taua tele le pulea o le glycosuria ma le suka o le toto.

Talu ai o maʻi o le fatu ma le maʻisuka e talafeagai lelei, e tatau i tagata ma glycemia ona mataʻituina pea le faʻatinoina o le cardiovascular system. E tutusa lava le taua le pulea o le tele o le toto suka ua faateleina, ona o le maualuga o le hyperglycemia, e mafai ona tupu se fatu fatu, e oo atu ai i le oti.

I le vitio i lenei tusiga, o le autu o le maʻi fatu i le maʻisuka o loʻo faaauau pea.

Soifua maloloina ile soifua maloloina: O le tele o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka latou te ulu atu i totonu o se pu uliuli o le leai o se aoga, leai se manatu pe faapefea ona toe suia lenei tulaga. O le sili atu ona popolega o le silia ma le afa o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 latou te le iloa o loʻo maua i latou i le maʻisuka, ma e 90 pasene o tagata i le tulaga o vailaʻau e le iloa e uiga io latou tulaga.

O le tele o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e oʻo atu i totonu o se pu uliuli o le leai o se aoga, leai se manatu pe faapefea ona toe suia lenei tulaga. O le popole tele lava e sili atu i le afa o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 Aua le iloalatou te maua i le maʻisuka, faʻapea foi ma le 90 pasene o tagata i le tulaga o vailaʻau e le o iloa lo latou tulaga.

Ituaiga 1 maʻisuka ma le inisalini faalagolago

Ituaiga 1 maʻisuka, e taʻua foi o le "maʻisuka" - O se tulaga tumau lea e masani ona masani ai i maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e masani lava ona taʻua o le "suka maualuga toto."

O le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le "maʻisuka tamaiti" e seasea ona maua. E atiina ae i tagata ei lalo ifo o le 20 tausaga ma togafitiga aua e le o iloa.

O le mea e sili ona popole o le aʻafia o le maʻisuka a le tamaititi o loʻo faʻateleina pea, pei o le aʻafia o le maʻisuka ituaiga 2: i le silia ma le 30 tausaga talu ai, i tamaiti paʻepaʻe o tagata e le o le Hispanic na mafua mai i le va o le 10-14 tausaga le matua, o fuainumera na ola e 24 pasene.

Ae mo tamaiti uliuli, o lenei faafitauli e matua sili atu: o se siitaga e 200 pasene! Ma, e tusa ai ma suʻesuʻega lata mai, i le 2020, o nei fuainumera o le a faaluaina mo tagata talavou uma.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le tino puipuia o le tino e fasiotia ai le siama o gasegase o le insulin. O se taunuuga, ua leiloloa le insulin hormone. O le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia se inisalini faaopoopo mo aso uma o totoe, aua o lona toesea o le a vave ona oʻo atu i le oti. E leai se togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka ituaiga 1, sei vagana ai le totoina o le pancreas.

Ituaiga 2 maʻisuka: toetoe o le 100 pasene e mafai ona faʻamalolo

O le maʻisuka sili ona taatele o le ituaiga 2, lea e aafia ai le 90-95% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. Faatasi ai ma lenei ituaiga, o le tino e maua ai le inisalini, ae le mafai ona ia iloaina ma faʻaaoga lelei. E taua lenei mea o se tulaga ua le amanaiaina o le insulin resistance. Ona o le faʻamalosia o le inisalini i le tino, ua maualuga le kulūkose, lea e mafua ai le tele o faʻafitauli.

E ono i ai uma faailoga o le maʻisuka, ae e masani lava ona le amanaiaina o le maʻisuka ituaiga 2 e matua puipuia atoa ma toetoe lava o le 100 pasene e mafai ona mafai. Faailoga atonu o loʻo iai oe i le maʻisuka e aofia ai:

O le fiaai tele (tusa lava pe a uma ona 'ai)

Naua ma atonu o le vomiting

Tupe maua le tumau pe leai foi

Faʻamamaʻi faʻamaʻi manuʻa

Fomaʻi faifai pea (paʻu, mea urinary, ma le vaʻa)

Numera po o le tingling i lima ma vae

E faapefea ona le malamalama le maʻisuka

O le maʻisuka e le o se maʻi suka i le toto, ae o le solia o le faailoilo o le inisalini ma le lepini e atiina ae i se vaitaimi umi., muamua mai le tulaga o vailaʻau, ma oʻo ai i le maʻisuka atoa, pe afai e le ave ni fua.

O se tasi o mafuaʻaga e le mafai ona fofoina ai le maʻisuka masani i inisalini poo fualaau oona, ae o nisi taimi e sili atu ona mamafa.ua na o le musu e galue i le faafitauli autu.

I lenei mataupu, o le ki inisalini lagona.

O le galuega a le pancreas o le tuʻuina atu lea o le insulin ma faʻasaʻo ai i totonu o le toto, ma faʻamaʻoina ai le maualuga o le kulukose e tatau mo le ola.

O le gaioiga o le inisalini e tatau ona avea ma punaoa malosi mo sela. I se isi faaupuga, o le inisalini e manaʻomia mo oe e ola ai, ma o se tulafono, o le pancreas e maua ai le tele o le inisalini pei ona manaʻomia e le tino. Ae o nisi o tulaga lamatia ma isi tulaga e mafai ona mafua ai ona le toe faia le galuega lelei.

Sili atu i le 45 tausaga

O le mamafa poʻo le gaʻo

Totoga o Aiga o le Maʻisuka

Talaʻaga o le maʻisuka ituaiga

Atherosclerotic Cardiovascular Disease

X-HDL i lalo ifo o le 35 mg / dl

O le anapogi e sili atu ile 250 mg / dl

Togafitiga faʻatasi ma antipsychotics, glucocorticoids

O le le mautonu o le moe ma le le mautonu i le moe

O nisi tulaga faʻalesoifua maloloina e fesootaʻi ma le faʻamalosia o le insulin

O le auai i se faitau aofaʻi maualuga (African African, Hispanic, American Native or Asian American)

E foliga mai afai ei ai se tasi pe sili atu foi o nei faʻafitauli faʻafitauli, pe afai o maualuga lou kulūkose o le toto, ona tofotofoina lea mo le maʻisuka ma faʻamautuina le inisalini i totonu o laulau po o injections, ma o nisi taimi i taimi uma.

O lau fomaʻi o le a fai mai o le sini o nei injections po o fualaau oona o le faʻaitiitia o lou suka toto. E mafai foi e ia ona faʻamatala atu ia te oe e talafeagai lenei mea ona o tulafono faatonutonu ile inisalini e taua tele mo lou soifua maloloina ma le umi o lou ola.

E mafai ona ia faaopoopoina o maualuga o le kulukosese e le gata o se faailoga o le maʻisuka, ae o le fatu fatu foi, o le gasegase lautele o le maʻisuka, stroke, hypertension, cancer, and obesity. Ma, ioe, o le fomai o le a saʻo atoatoa.

Ae o le a ia alu i tua atu o lenei faʻamatalaga? O le a taʻuina atu ia oe le matafaioi o le leptin i lenei faagasologa? Pe afai foʻi ua atiaʻe le teteʻe i totonu o le tino, oe tuusao saʻo i le ala ile maʻisuka, pe afai e le o iai iina?

Maʻisuka, Leptin, ma le Resulin Resistance

Leptin o se hormone e gaosia i gaʻo gaʻo. O se tasi o ana galuega autu o le faatonutonuina o le manaʻo ma le mamafa o le tino. Na te taʻuina i le faiʻai pe a 'ai, pe fia le' ai, ma le taimi e taofi ai le 'ai - o le mafuaʻaga lea ua taʻua ai o le "hormone o le faʻavevesi". E le gata i lea, na te taʻuina i le faiʻai pe faapefea ona lafoai le malosi o loʻo maua.

E le o se taimi umi, na maua ai o moa e aunoa ma le leptin e matua mafiafia. E faʻapea foʻi, i totonu o tagata - pe a oʻo mai le teteʻe leptin e faʻaaogaina ai se leptin deficiency, e faigofie lava ona maua vave le mamafa.

Jeffrey M. Friedman ma Douglas Coleman, e toalua tagata suʻesuʻe na maua lenei hormone i le 1994, e tatau ona faʻafetai mo le mauaina o le leptin ma lana matafaioi i le tino. O le mea e mataʻina ai, na taʻua e Friedman leptin le upu Eleni "leptos," o lona uiga o le "vevela," ina ua ia iloaina o le mailei na tui i le leptin synthetic ua sili atu ona malosi ma leiloa le mamafa.

Peitai, ina ua maua foi e Friedman se maualuga maualuga o le leptin i le toto o tagata masalosalo, na tonu ia te ia e tatau ona tupu se isi mea. O lenei "mea" na iu ina i ai o le gafatia o le gaʻo e mafua ai le tetee - i se isi faaupuga, i tagata gasegase, o le ala faʻafaʻailoga mo le faʻaaogaina o suiga, lea e mafua ai ona sili atu le leptin le tino, pei lava o le kulukose pe afai e atiina ae le faʻasaina o le inisalini.

Na iloa foi e Friedman ma Coleman o le lepini e nafa ma le inisalini o le saʻo ma le faʻamalosia o le inisalini.

I lenei auala o le autu o le inisalini o LE LE faʻaitiitia le toto toto, ae i le faʻasaoina o le malosi faaopoopo (glycogen, maso) mo le taimi nei ma le lumanai. O lona gafatia e faʻaitiitia ai le suka o le toto ua na o se "itu itu" o lenei faiga faasao. Mulimuli ane, o lona uiga o lena mea o le maʻisuka o maʻi uma ia o le insulin ma le solia o le leptin signaling.

O le mafuaaga lea e mafai ai e le "faʻamalolo" o le maʻisuka i le na o le faʻaitiitia o le suka toto e le saogalemu. O togafitiga faapena e le amanaia ai le faafitauli moni o le faaletonu o le fesootaʻi o le tino e tupu i totonu o potu uma o le tino pe afai e vaivai le leptin ma le inisalini ma le toe galulue faatasi, pei ona tatau ai.

O le inuina o le inisalini e mafai lava ona faʻamalosia ai le tulaga o nisi o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ae o le taimi e sili atu ona leaga ai le tetee atu i le lepini ma le inisalini. Na o le iloa auala e toe faʻaleleia le lepela le tatau (ma le inisalini) - faʻaaogaina o meaai. Ma ou te folafola atu: o le ai ai sona aafiaga loloto i lou soifua maloloina nai lo soo se fualaau faasaina poo se ituaiga togafitiga faafomaʻi.

Fructose: o se mafuaʻaga o le maʻisuka ma le gasegase oona

O le tagata tomai faapitoa i luga o le tetee ma lona matafaioi i le maʻisuka o Dr. Richard Johnson, Ulu o le Matagaluega o Nephrology, University of Colorado. O lana tusi TheFatSwitch (The Fat Switch) o loʻo faʻatagaina ai le tele o le talatuu tala fatu e uiga i meaʻai ma le mamafa o le mamafa.

Dr. Johnson o loo faamatalaina le auala O le fua o le fructose e faʻagaoioia ai se mamanu malosi e faʻaogaina ai le mamafa. E tusa ai ma le metabolism, o se gaogaiga sili lea e mafai ai e le tele o ituaiga, e aofia ai tagata, ona ola i taimi o le oge.

O le mea e leaga ai, afai o loʻo e nofo i se atunuʻu atinaʻe, o loʻo iai le tele o meaʻai ma e faigofie ona maua, o lenei fesuiaʻiga o le paʻu ua leai sona aoga, ma, nai lo le fesoasoani i tagata e ola umi, o le a avea ma mea le lelei e fasioti vave ai i latou.

Atonu e te fia iloa o le "maliu mai le suka" e le o se faʻaopoopoga. O le tele o le sufulisi i le taumafa a le tagata lautele o le vaega autu lea i le faateleina o le aafia o le maʻisuka i le atunuu. A o glucose ua faamoemoe mo le faʻaaoga e le tino mo le malosi (50 pasene le suka masani o le kulukose) fuga o le fructose e oso i lalo i le tele o toxins e mafai ona faʻaumatia ai le soifua maloloina.

Faʻasoloina o le Maʻisuka - Leai se Ala

O togafitiga taatele mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaoga ai fualaau faasaina e faateleina ai le inisalini poʻo le maualalo o le toto suka.

E pei ona ou fai atu, o le faafitauli o lena mea o le maʻisuka e le o se maʻi suka o le toto.

O le gauai atu i le faailoga o le maʻisuka (o se maualuga maualuga o suka i totonu o le toto), nai lo le aveesea o le mafuaaga autu, o le galuega manuki, lea e mafai i nisi taimi ona matua matautia. Pe tusa ma le 100 pasene o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona togafitia lelei e aunoa ma fualaau. Atonu e faateia oe, ae i totonuE mafai ona e toe maua pe afai e te 'ai, faamalositino ma ola lelei.

Faʻafitauli lelei mo le soifua maloloina ma le soifua maloloina

Ua ou aoteleina auala eseese e faateleina ai le inisalini ma le leptin lagona, ma puipuia pe suia ai le maʻisuka, i ni laasaga se faigofie ma faigofie.

Faamalositino: I le faatusatusa atu i fautuaga o loʻo i ai nei, ia faʻaeteete ma le faʻafefea i taimi o gasegase, o le tausia o le malosi faaletino e taua tele i le puleaina o le tulaga i le maʻisuka ma isi faʻamaʻi. O le mea moni, o se tasi lea o auala sili ona vave ma sili ona lelei e faʻaititia ai le insulin ma le leptin tetee. Amata i le aso, faitau e uiga i le Peak Fitness ma aʻoaʻoga vavalalata maualuga-itiiti le taimi i le falemaʻi, sili atu ona lelei.

Faʻasaina fualaʻau ma suka ma meaai uma MANATU, ae maise lava i latou o loʻo i ai suauu manogi ma le maualuga o le suka sipili. O togafitiga masani o le maʻisuka ua le manuia i le 50 tausaga ua tuanaʻi, o se vaega ona o le matuia o le le atoatoa i mataupu faavae o meaʻai paleni.

Faʻaitiitia uma Sugars ma Cereals, e oo lava i "lelei", e pei o le tino, organic, poo fatu totogo, mai a latou meaai. Aloese mai falaoa, pasta, cereals, rice, pateta ma sana (o saito foi lenei). A oʻo lava ina le tumau le maualuga o le suka toto, e mafai foi ona faʻamapulaʻa fua.

E taua tele le teena o le gaosia o aano o manu. I le avea ai o se vaega o suesuega o le suatiaina o eleele e faatusatusa ai meaʻai ma le le puipuia mo le taimi muamua, na iloa ai e le au suʻesuʻe a le Harvard School o le Soifua Maloloina o le taumafaina o meaʻai na aafia ai le faateleina o le lamatia o le fatu fatu o le 42 pasene ma le lamatia o le maʻisuka ituaiga 2 e 19 pasene. O le mea e mataʻina ai, o le lamatiaga o le fatu fatu poʻo le maʻisuka i tagata na faʻaumatia aano mumu sese, e pei o le pipi, puaa, po o le mamoe, e leʻi faavaeina.

I le faaopoopoga i le fructose, e le aofia ai gaʻo gaʻo, lea e faʻateleina ai le lamatiaga o le maʻisuka ma le mumū, faʻalavelaveina ai le gaioiga o le inisalini receptors.

Taumafa tele gaʻo omega-3 mai mea maualuga o meaola manu.

Mataʻituina ou maualuga ile inisalini. E taua foi le taua o le toto toto, sugar insulin, poo le A1-C - e tatau ona i le va o le 2 ma le 4. Le maualuga le maualuga, o le leaga foi o le lagona ile inisalini.

Faʻaaoga togafitiga. O lou tootoo o se meaola faanatura o le tele o siama. O le tele o siama o loʻo i ai i totonu, o le malosi o lau puipuiga ma le sili atu i lau gaioiga lautele. Faʻaleleia lau lau o le ulu e ala i le 'aina o meaʻai e pei o le natto, miso, kefir, cheese cheese, ma fualaʻau faʻaleleia. E le gata i lea, e mafai ona e faia ni faʻaopoopoga sili ona lelei i mea faʻapitoa.

O le fatu o le fatu o se faʻamaʻi masani ma le le lelei o le faʻamalosia o le maʻisuka. O le le atoatoa o le matelaina o maliu e oʻo mai i luma o nei tagata gasegase. Mafaufau i mea taua o le faaleagaina o le fatu i le maʻisuka ma le auala e togafitia ai i latou.

O maʻi o le fatu i le maʻisuka ua matauina i le tele o tagata gasegase. E tusa ma le afa o tagata gasegase e tupu aʻe se fatu fatu. E le gata i lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka, o lenei faʻamaʻi e tupu i tagata o se tupulaga laʻitiiti.

Faʻalavelave i le galuega a le loto, o le tiga e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le mea moni o le tele o suka i totonu o le tino e taʻitaʻia atu ai le cholesterol i puipui o toto. E mataituina le vavalalata lemu o le lumanaʻi vascular. O le auala lea e atiaʻe ai le atherosclerosis.

I lalo o le faatosinaga a le atherosclerosis, o le tagata maʻi e atiina ae se maʻi o le fatu. E masani ona popole tagata maʻi e uiga i le tiga o le loto. E tatau ona ou fai atu e faasaga i le talaaga o le maʻisuka, e sili atu ona faigata. Ma a oʻo ina mamafa le toto, o loʻo i ai se faʻalavelave tele o faʻalavelave toto.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le toto maualuga e maualuga tele lava ona tupu. E mafua ai faʻalavelave pe a maeʻa le faʻalavelave o le myocardial, o le mea e sili ona taatele o le aoric anerysm. Faʻamālōlōina le faʻamalolo o le siʻosiʻomaga mulimuli i maʻi, o le aʻafiaga o le faʻafuaseʻi o le oti e tupu tele. O le lamatiaga o le faia pea o osofaʻiga o fatu e faʻapupula foʻi

O le maʻisuka cardiopathy o se tulaga o le fatu o le fatu maso o tagata maʻi e maua ai le maʻisuka taui. E masani lava e leai se faʻamaoniga o le faʻamaʻi, ma e naʻo le tiga o le maʻi e lagona ai.

Loto o le fatu o le fatu, aemaise lava, tachycardia, bradycardia. E le mafai e le fatu ona pamu toto masani. Mai le mamafa o mamafa, o le a faasolosolo lava ina tuputupu ae.

O faʻaaliga o lenei faʻamaʻi e faapenei:

  • tiga faaletino i totonu o le loto,
  • faateleina i le edema ma le le lava o le mānava,
  • E popolega tagata maʻi e uiga i le tiga e le o iai se taʻaloga manino.

I tupulaga talavou, o le cardiopathy o le maʻisuka e masani lava ona tupu e aunoa ma ni faʻafitauli matuia.

Afai ua atiae e le tagata le maʻisuka, ona i lalo o le aafiaga o tulaga le lelei, o le tulaga lamatia o le atiaʻe o le cardiovascular o le faateleina o le faateleina o le maʻisuka. O nei mea taua e:

  • afai ei ai i totonu o aiga o le maʻisuka se tasi e oso i le fatu,
  • ma le mamafa o le mamafa o le tino
  • afai e faʻateleina le vavao o le sulugatiti, o loʻo taʻu mai ai le mea e taʻua o le mea taua, o le mea e tupu ona o le faateleina o le aofai o le cholesterol i totonu o le toto,
  • faateleina triglycerides i le toto,
  • faʻaateleina le faʻaleleia o le toto,
  • ulaula
  • inu ava malosi.

O faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma le maʻisuka e lamatia ai le soifua o le tagata maʻi ma le tele o faʻafitauli faigata. Ma o le faʻalavelave o le myocardial e le o se faʻasalaga: i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o loʻo maualuga le maualuga o le soifua maloloina o le tino.

O faʻafitauli o le faʻaleagaina o le myocardial i tagata maʻi e maua i le maʻisuka e faapena.

  1. Paʻu e faʻavevela i le ua, uʻamea, lauulu o le tauau, auvae. E le taofia i le ave o le nitroglycerin.
  2. Nausea, o nisi taimi e fesuiaʻi ai. Faʻaeteete: o nei faailoga e masani ona sese mo meaʻai.
  3. Faʻalavelave o le fatu fatu.
  4. I le ogatotonu o le fatafata ma le fatu, o tiga ogaoga e aliali mai, o le mea e faʻamalosi i le natura.
  5. O le edema pulmonary.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e faʻalua le lamatiaga o le angina pectoris. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia e ala ile manava, vaivai, vaivaiga. O le tagata gasegase e popole foi i le vevesi tele. O nei faʻaʻailoga uma ua faʻamaluluina e le nitroglycerin.

O le fomaʻi Angina e maua i le maʻisuka e iloga i nei uiga.

  1. O le atinaʻeina o lenei maʻi e le gata ina faalagolago i le ogaoga o le maʻisuka, ae i lona umi.
  2. Fomaʻi angina i le maʻisuka e tupu muamua muamua nai lo tagata taʻitoʻatasi e le o iai ni mea sese i le maualuga o le kulukose i le tino.
  3. Faʻasalaga ma le angina pectoris, o se tulafono faʻaletonu, itiiti le faʻailoa. I nisi o gasegase, atonu e le tupu lava.
  4. I le tele o tulaga, o gasegase e aafia i le fatu o le fatu o le fatu, e masani ona lamatia ai le ola.

Faʻasaga i tua o le maʻisuka, e le mafai e le fatu ona tupu i le maʻi. E tele naua mea tafe. Mo se fomaʻi, o le togafitiga o nei tagata gasegase e masani lava ona fesootaʻi ma nisi o faigata.

O le faaletonu o le fatu i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e faʻaalia ia lava i le matua laʻititi. O tamaitai e sili atu ona aʻafia i faʻamaʻi nai lo alii. O le maualuga maualuga o le le atoatoa o le fatu ua faamaonia e le tele o tagata suʻesuʻe.

O le ata o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia mai i ni faailoga:

  • se faateleina o le fatu fatu,
  • le atinaʻeina o le edema ma lala lanu moana,
  • puupuu le mānava e mafua mai i le faʻamaʻiina o le vai i totonu o mama,
  • vevela ma le vaivai tele,
  • tale
  • faateleina le urination,
  • tupe mama maua e mafua mai i le faatumauina o le tino i totonu o le tino.

Faʻamaʻi togafitiga o le fatu i le maʻisuka

Mo le togafitiga o fatu faamai e mafua mai i le maʻisuka, o fualaau o ia vaega e faaaoga.

  1. Faʻaaoga fualaau faʻamaʻi. O le sini o togafitiga o le ausia lea o tulaga maualuga o le toto maualuga o le itiiti ifo i le 130/90 mm. Ae peitai, afai o le faaletonu o le fatu e faigata ona o le le atoatoa o le tino, o le a sili atu ona maualalo le mamafa.
  2. ACE inhibitors. O se faʻaleleiaiga taua i le faʻasolosolo o le gasegase o fatu faʻamaʻi ma le faʻaaoga masani o nei vailaʻau faʻamaonia ua faamaonia.
  3. E mafai ona taofia e poloka poloka a le Angiotensin le gasegase o le fatu fatu. Tofia i vaega uma o gasegase o loʻo iai ni faaletonu fatu.
  4. Beta-blockers e mafai ona faʻaititia le fua o le fatu ma le maualalo o le toto.
  5. Nitrates e faʻaaogaina e taofi ai se fatu oso.
  6. O glycosides o le Cardiac e faʻaaogaina e togafitia ai le faʻamalosia o le iniseti ma i le ogama. Ae ui i lea, i le taimi nei o lo latou faʻaaogaina o loʻo vaʻaia le vavalalata.
  7. O vailaau faʻatoʻaga e faʻamaonia e faʻaitiitia ai le viscosity toto.
  8. Diuretics - faatonuina e aveese le edema.

O le tele o tagata gasegase latou te fia iloa pe o le taotoga o le taotoga e faia o se togafitiga mo le le atoatoa o le fatu. Ioe, e fai, aua o le taotoga o taotoga e maua ai avanoa moni e aveese ai faʻalavelave i le toto ma faʻaleleia le galuega o le fatu.

Faʻaaliga mo taotoga o:

  • tiga i tua o le sternum
  • arrhythmia osofaiga
  • alualu i luma alualu i luma,
  • faateleina le faateleina
  • masalomia le fatu fatu
  • suiga faafuasei i le cardiogram.

O le faʻamalosea o faʻamaʻi fatu i le maʻisuka e mafai ona faia i togafitiga faʻapitoa. O le taotoga (e aofia ai le taotoga o taotoga) o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai togafitiga faʻaonapo nei

Togafitiga mo le toilalo fatu e aofia ai.

  1. Paleni vasodilation. E faʻamavae le vavalalata o le aluga e fafagaina ai le fatu. Mo lenei mea, ua faʻaofiina se pusa i totonu o le lumanaʻi lumanaʻi, lea e aumaia ai se paluni faapitoa i le vaeluaina o le faʻaga o le uaea.
  2. Maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi. O se faʻavalava faʻapitoa faʻapitoa e faʻaofiina i totonu o le lumenia o le fao o le coronary. E taofia ai le faʻavaeina o pusa cholesterol. O lenei taotoga e le faʻaleagaina tele ai le tagata maʻi.
  3. Faʻasolosolo o le suauu o le coronary le faʻatagaina e mafai ai ona e fatuina se ala faaopoopo mo le toto ma faʻaititia ai le avanoa e toe foʻi ai.
  4. O le faʻaaogaina o se suauu mimiti e faʻaaogaina i le dystrophy cardiac cardiac. E tali le masini i suiga uma i le gaioiga o le loto ma faasaʻo. O le aʻafiaga o arrhythmias ua faʻaitiitia faʻaititia.

O le sini o le togafitiga o soʻo se faʻalavelave i le gaioiga a le loto o le aumaia lea o ona faailoilo i le tulaga faʻale-tino. E mafai e lenei mea ona faʻaʻumiʻumi le soifuaga o le tagata maʻi ma faʻaititia le faʻafitauli o nisi faʻafitauli.


  1. Elena, Yuryevna Lunina Cardiac autonomic neuropathy i le ituaiga 2 suka o le maʻisuka / Elena Yuryevna Lunina. - M .: LAP Lambert Academic Publishing, 2012 .-- 176 i.

  2. Rakhim, Khaitov Immunogenetics o le maʻisuka ituaiga 1 / Khaitov Rakhim, Leonid Alekseev und Ivan Dedov. - M .: LAP Lambert Academic Publishing, 2013 .-- 116 p.

  3. Nikolaychuk L.V. Falemaʻi mo le maʻisuka. Minsk, lomia le fale "Upu o Onapo nei", 1998, 285 itulau, faasalalau 11,000 kopi.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga