Millet mo le maʻisuka

E tatau ona i ai i luga o le meaʻai o tagata gasegase soʻo se ituaiga o maʻisuka, talu ai o latou o se punaoa o le gasegase o le maʻisuka e manaʻomia mo le olaga ma le masani ai o le faiʻai o le tagata.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

O le millet, e pei o se tulafono, peʻapeʻa ma teuteuina fatu o le suka. O le tele lava o taimi e faʻaaogaina ai le gaosia o le pata, e ui lava o lenei oloa e mafai foi ona faʻaaogaina i le sauniuni o masini e le faʻasalalauina ma le kuka. Millet i le maʻisuka o ituaiga muamua ma le lua e mafai ona 'ai, ae e tatau ona e iloa e uiga i faʻasalaga ma faʻaaoga i taimi uma ana mea e maua ai kalori.

Faʻafiafiaga o kalori ma vailaʻau

O millet groats e aofia ai le tele o gaʻo vailaʻau, gaʻo ma pulu. Ae i le taimi lava e tasi, o lona tuufaatasiga i le tele o mea e aofia ai le fiva o mea taumafa, ina ia lelei le tagofia ma e le mafua ai ni faafitauli i le manava. O nei fiva (fiber) faʻamautu le motilima o le mea o loʻo i ai meaʻai ma tuʻuina ai le nofoa masani, faʻapea foʻi ma le leai o le mamafa i totonu o le manava. O le kalori i totonu o le suka suka e 342 kcal mo le 100 g, peitaʻi, pe a faʻafefea i luga o le vai, e faʻaitiitia i le 90 kcal mo le 100 g o le mea na maeʻa.

O le tuufaatasiga o le millet e aofia ai mea aoga e pei o le ola maloloina:

  • B vitamini,
  • Vitamin E
  • nicotinic acid
  • lipine
  • magnesium
  • molybdenum
  • calcium
  • zinc
  • fumela

E taua mo le maʻisuka le mauaina o nei meaʻai i meaai, aʻo vaivai o latou tino ona o se faʻamaʻi e afaina ai totoga ma totoga uma. E sili ona aoga le aofia ai o lenei oloa i le taumafataga mo tagata gasegase pe a uma togafitiga faʻamaʻi ma isi vailaau faʻasaina.

Faamanuiaga o le Maʻisuka

O lenei cereal e faigofie ona faʻanoanoa, e tamaoaiga i fua taua e tatau ai mo le galuega faʻaopoopoina o le tino atoa. O le masani ona faʻaaogaina ipu mai ia mea, o le maʻisuka e faʻateleina ai le malosi o le tino i faʻamaʻi eseese, o le puipuiga o le paʻu e faʻaleleia (faʻamalolo vave le tino, o le a le magogo le feusuaʻi).

Endocrinologists e masani ona fautuaina e aofia ai le millet i le lisi o le maʻi, pei ona faʻaalia ai lenei aafiaga:

  • faʻaleleia le gaioiga o le pancreas,
  • faʻafilemu le faʻaogaina o le tino, faʻamaonia le moe,
  • e faʻaalia ai se faʻasolosolo ma le faʻamalolo (ona o lenei mea, ua faʻasaʻoloto le tino mai toga ma toxins faʻaputuina),
  • faʻavaveina le faagasologa o le gaʻo susunuina, lea e taua pe a aveesea le mamafa,
  • faʻasaʻo le ate
  • fufulu puipui o toto toto mai falepanoa o cholesterol.

Millet i vailaau faafomai

I le maʻisuka ituaiga 2, o lenei cereal e mafai ona faʻaaogaina e le gata o se oloa gaosia, ae o se faavae foi i le gaosiga o vailaau eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia tumau le maualuga o le suka i totonu o le toto, e mafai ona e saunia se fusi o le suauu, lea e tatau ona faia i le tautala. Mo le mafuaʻaga lenei, e tatau ona faʻaaoga fatuga e leʻi faʻamaina i ni mea faʻafefe, aua o totonu o le atigi lea e aofia ai le tele o meaʻai.

Ina ia saunia se faʻafefetega faʻafefete o le suka, e tatau ona e fufuluina se ipu malamalama, faʻamago sina mea itiiti ma sasaa vai inu ile fua ole 1: 2. Ia faʻamalosi le fualaau faasaina ia le itiiti ifo i le 2 itula, a maeʻa ona tatau ona fufulu ma ave le 100 ml i le aso i le va o meaai autu. O le ituaiga o togafitiga e faʻatulagaina taʻitasi, ae o lona umi e 14 aso.

E fesoasoani foi Millet i faʻamatalaga mai fafo o le maʻisuka. Talu ai o le paʻu o le maʻi e masani lava ona mamago ma mamae ona o faafitauli o le endocrin, e mafai ona tupu i luga i lea taimi ma lea taimi ni fulafulaga i luga. Ina ia faʻavaveina lo latou faʻamalologa, e mafai ona e faʻaaogaina le ava malosi o fatu selu. Ina ia faia lenei mea, 50 g o fatu e talafeagai mo le luluina, sasaa le 0.5 lita o vodka ma tuu mo le 10-14 aso i se nofoaga pogisa ma malulu. A uma le filiga, e tatau ona teuina le oloa i totonu o le pusaaisa ma faʻaaogaina i se itu e faasino atu i elemene mumua lua i le tolu taimi i le aso.

O le a fesoasoani le fomaʻi ia te oe e fuafua tonu pe o iai le faʻamaʻi o le maʻisuka, ma o le a taʻu atu ia te oe le auala e filifili ai le fua saʻo ma le taimi o le suʻeina o isi vailaʻau e faʻavae i luga o fatu o suka. I soo se tulaga, e tatau i le tagata maʻi ona malamalama e le o se fofo faʻapitoa (peitaʻi, o se vailaʻau) e mafai ona fesoasoani e aunoa ma se meaai ma o le a le faʻaumatia ai le maʻisuka e faʻavavau. Ae o se isi togafitiga, o togafitiga masani e mafai ona maua ai fesoasoani uma.

Contraindications ma le afaina

O le afaina o le millet e mafai ona tupu pe a faʻaumatia e na gasegase ua i ai le faʻatagaina o lenei oloa. O lenei cereal e faʻasaina i ia tulaga:

  • gastritis faʻatasi ai ma le tele o galuega faalilolilo,
  • colitis (faʻamaʻi pipisi o le manava),
  • faanaunauga i lagona,
  • autoimmune thyroid pathologies.

O maʻi o loʻo i ai faafitauli i le mea o loʻo i ai meaʻai e tatau ona sili atu ona faʻaeteete i le filifilia o meaai mo le faʻaaogaina i aso uma. O le mea e leaga ai, e le o mea uma e fautuaina mo tagata maʻi e maua i le maʻisuka e talafeagai mo i latou. O nei mea e aofia ai le millet, lea e mafai ona mafua ai le manava ma le faʻavavevaveina o gaioiga le lelei i le manava ma vaega eseese o le inumaga. E ui lava i le tele o le fiber ma le gafatia o le millet e faʻaleleia ai le faʻamalosivale o le vaega o meaʻai, e tatau i tagata o loʻo maua i le tumutumu ona sili ona lafoaia. E naʻo le fua o le millet e le mafai ona fesoasoani e foia lenei faafitauli, ma o nisi taimi e mafai, i se isi itu, ona faʻateleina.

O le millet o se oloa o le hypoallergenic, e toetoe lava a le afaina ai le faʻafefe, e mafai ona 'aina e tagata ei ai le tino vaivai ma gasegase e maua ai le gasegase i isi meaʻai. O le mea moni, e le mafai ona vavae ese le atinaʻeina o allergies, ma soʻo se oloa e tatau ona faʻaofiina i le taumafa a se tagata gasegase lemu, ae o le tulaga lea o le a faaitiitia lona tulaga.

Millet ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona avea ma se tasi o meaʻai e masani ona faʻaaogaina, pe a tuʻuina lelei lelei ma e leai ni faʻalavelave. O lapisi e faia mai le millet e aofia ai le tele o vitamini, amino acids ma minerals, o lea e aoga ai mo le tino o le maʻisuka vaivai. Ae talu ai le tuʻufaʻatasiga o fuainumera ma le maualuga o le kalori, e tatau ona e fua saʻo le aofaʻi o cereal ma filifili le auala sili e kuka ai.

Taumafa ola maloloina mo le maʻisuka

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, mea taumafa, meaʻai talafeagai e taua tele. A maeʻa, o le maʻisuka o se faʻamaʻi e fesoʻotai ma faʻafitauli o le tino. I le tautala faʻapuupuu ma faigofie, i le maʻisuka na mafua ona o le solia o le masaniga o le galue o le pancreas, o lona gaosiga o le inisalini, o le hormone e nafa ma le faʻamamaina o le suka i le tino, faʻaititia. O se taunuuga, o loʻo i ai se maualuga o le suka i totonu o le toto, lea e mafai ona tau atu i le tele o taunuuga le lelei ...

I le taimi nei, e tusa ma le 150 miliona tagata na maua i le maʻisuka i le lalolagi, e aofia ai le 8 miliona i Rusia. O nei fuainumera ua fuafua e faaluaina i le 15 tausaga.

O meaai lelei mo le maʻisuka e taua. Filifili ma le saʻo se meaai mo le maʻisuka, faʻatasi ai ma se ituaiga o le maʻisuka ituaiga 2 (ma masani ona faʻaaogaina), o togafitiga fualaau e mafai ona faʻaititia, pe maeʻa foʻi e aunoa ma le maʻisuka.

Faatapulaa o gaʻo ma gaʻo - o le faavae o le maʻisuka meaai

Muamua lava, ma atonu e le o se mea na maua mo soʻo se tasi, o le maʻisuka e tatau ona faʻagata ai le faʻaogaina o meaʻai gaʻo. O sugar, honey, jam and jams, sweets, muffins and other sweets, fruits suamalie ma vine: vine, faʻi, vine, aso.

E leʻi leva talu ai nei, o se taunuuga o le tele o suʻesuʻega, na maua ai le faateleina o le gaʻo o le gaʻo i totonu o le toto e avea ma sao tele i le alualu i luma o le maʻisuka.

O le mea lea, o le faatapulaaina o le faaaogaina o meaʻai gaʻo i le maʻisuka e le taua tele nai lo le faatapulaa o le suamalie. O le aofaiga atoa o gaʻo e faʻaaogaina i se faiga e leai se totogi ma le kuka (pata ma fualaʻau manogi, pailani, gaʻo kuka) e le tatau ona sili atu i le 40 kalama i le aso, e tatau foi ona faʻatapulaaina le faʻaaogaina o isi oloa e aofia ai le tele o gaʻo (meaʻai gaʻo, sausagesi, sausage, sausage, cheeses, kirimoa oona, mayonnaise).

E tatau foi ona matua tapulaʻa, ma e sili atu le aua le faʻaaogaina falai, mea vevela, suamalie, mea manogi ma ulaula, meaai kuka, pepa, fualaʻau, ava malosi.

Ma o meaai e aofia ai le tele o gaʻo ma meaʻai gaʻo i le taimi lava e tasi e leaga mo le maʻisuka: sukalati, kulimi kulimi, kulimi kulimi ma keke ... E sili atu le vavae ese mai latou mai le meaai.

Meaʻai mo le maʻisuka

E fautuaina mo le maʻisuka ia faʻaaoga mea nei:

    Peʻa - e oʻo i le 200 kalama i le aso, e sili atu le pisipisia poʻo le maʻisuka faapitoa. Soup, e masani lava o fualaau faisua. O meaʻai e saunia ma aano o manu poʻo iʻa e mafai ona faʻaumatia e le silia ma le faalua i le vaiaso. Meaʻai maualalalo, moa (e oo atu i le 100 kalama i le aso) poʻo iʻa (e oo i le 150 kalama i le aso) i totonu o le kuka poʻo le aspic form. O lapisi ma le itu o ipu mai cereals, legumes, pasta e mafai ona maua mai lea taimi i lea taimi, i ni mea laiti, faaitiitia aso nei o le taumafaina o falaoa. O meaʻai, e sili atu le lelei o le 'ai o le oat ma le keke, millet, karite paʻu, ma le araisa suka e talia. Ae o le semolina e sili atu ona faʻaesea. Fualaau faisua ma laʻau. O palu, beets, kāloti e fautuaina e 'ai e sili atu ma le 200 kalama i le aso. Ae o isi fualaau faisua (kapisi, letusi, radishes, cucumbers, zucchini, tamato) ma laau afu (sei vagana ai mea vevela) e mafai ona faʻaumatia e toetoe lava leai ni tapulaa i foliga masani ma le kuka, ma o nisi taimi e tao ai. Fuamoa - e le sili atu ma le 2 fasi vaega i le aso: fufulu vevela, i le foliga o se omele pe faʻaaoga pe a kuka isi ipu. Fualaau aina ma suamalie o mea manogi ma suamalie ma suamalie (apolo Antonovka, oranisi, lemon, cranberries, currants curve ...) - e oo atu i le 200-300 gM i le aso. Miliki - faatasi ai ma le faʻatagaga a le fomaʻi. Sour-milk products (kefir, yogurt, yogurt e le o nifo) - 1-2 mata tioata i le aso. Pulu, kulimi suamalie, kulimi - taimi ma sina mea itiiti. O le kulimi o le kulimi ma le maʻisuka e fautuaina e faʻamalosi i aso uma, e oo atu i le 100-200 gramita i le aso i lona natura masani pe i le ituaiga o sisi kulimi, cheesecakes, puddings, casseroles. O le kulimi o le laumua, faʻapea foʻi le oat ma le keke o le buckwheat, bran, rose hips faʻaleleia atili le gaʻo gaʻo ma faʻasaʻo le galuega o le ate, puipuia ai le gaʻo o le ate. Meainu. Lanu meamata lanu meamata po o le lanu uliuli, e mafai ona e gaʻo, susu kofe, suamati, sua mai vine ma fualaau o vailaʻau.

O le 'ai ma le maʻisuka e tatau ona faia i le itiiti ifo ma le fa taimi i le aso, ma sili atu i le 5-6 taimi, i le taimi e tasi. O meaai e tatau ona tamaoaiga i vitamini, micro ma macro elemene. Taumafai e faʻalautele lau mea taumafa e pei o le lisi o oloa faʻatagaina mo le maʻisuka e le o laʻititi.

Ma o le isi mea taua e tasi. Afai e fautuaina e lau fomaʻi se meaʻai e feteʻenaʻi ma mea o loʻo tusia i lenei itulau, faʻalogo i ai! E naʻo se fomaʻi, ma le iloa o le talaʻaga o lau maʻi, ma vaʻaia taunuuga o suʻega ma lou tulaga oi ai nei, e mafai ona e iloiloina saʻo le tulaga ma tuʻuina atu fautuaga e sili ona talafeagai mo oe ma i le taimi nei.

Meli piliki i le maʻisuka ituaiga 2

O tagata ei ai se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e tatau ona i ai se meaai faapitoa. E naʻo le pau lenei o le auala e faʻafoʻi ai le suka o le toto. O i latou o loʻo feagai ma se faʻafitauli faʻapea ua leva ona latou aʻoaʻoina pe faʻapefea ona latou tuʻuina lelei a latou meaʻai.

O tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 o le tele lava, o le faʻamaʻi autu o le tino e le mafai ona aʻafia le kulukose, lea e taua ai le taua tele mo le soifua maloloina o le tino. O se faʻamaʻi faapena e mafai ona faʻalavelaveina, ma e mafai ona maua i le taimi o le ola, ona o le le paleni poʻo le faʻalavelave.

E masani lava, o le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia ai togafitiga vave ma le tausiga o le tino i le tulaga tatau. O le mafuaaga lea e mafua ai ona le gata o fomaʻi e lagolagoina ai fualaau faasaina, ae o meaai lelei foi mo le maʻisuka, lea e taua o se meaai.

O le mea e sili ona lelei i le millet porridge e sili atu ona faigata i le natura, o lona uiga e mafai ona gauia i totonu o le tino mo se taimi umi, o le mea lea, pe a uma ona 'aiina sea pusa, e le fia' ai se tagata mo se taimi umi, lea e sili ona lelei mo le tino o le tagata, o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 ma ua mamafa tele.

Afai tatou te talanoa e uiga i le taua o meaʻai o le meli falale, e taua le iloa o le tamaoaiga tele i le magnesium ma le zinc. O mea nei e sili ona taua elemene e mafai ona fesoasoani i le faaleleia atili o le gaosiga o le carbohydrate metabolism. O le faʻaoʻo faapipii o le a faʻapupula vave ai le mu o calories.

Millet e faatatau i meaʻai, o le mea lea, o le maʻisuka ituaiga 2, e taua tele le faʻaaoga o le suka e mu ai le gaʻo gaʻo i le ate. E mafai ona 'aina le falala, ma latou te le fefefe e iai se avanoa e toe faʻaleleia ai.

E faʻafefea ona kuka saʻo le falala

O loʻo i ai i le Millet mea uma o meaʻai, o lona uiga e tatau ona saʻo le sauniuniga, ma ia teuina uma meaʻai. Muamua lava, e tatau ona e gauai atu i le fua o le millet, o lea la ao lei kukaina le alu i le faleoloa e taua foi le iloa pe faapefea ona filifili le suka.

O le poli ua manatu e sili ona maualuga ma aoga, e le gata ina i ai ni meaʻai paleni, ae e maua mai i le mea e maua ai le falaoa.

E taua foi le iloa o le kukaina o le falala mo le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e manatua nisi o nuances, e tatau ona kuka i le susu po o le vai. E le mafai ona e faaopoopoina le suka, e mafai ona e faʻaopopo sina tamai pata.

Ae o lona aofaiga e tatau ona taua. Ina ia faia le millet porridge sili atu ona lelei, e mafai ona e faaopoopo atu i ai lekuka iina. Afai e te manaʻo e faʻamalolo sina mea laitiiti, ona e mafai lea ona e faʻaaoga le sorbitol, ae na o se fomaʻi - e mafai e le endocrinologist ona fautuaina oe, talu ai o ia na te filifilia taitoatasi po o fea sui e fetaui mo tagata maʻi taitasi.

Contraindications i le faʻaaogaina o le suka

E le gata i lea, o fomaʻi e fautuaina e taumafa a itiiti ifo ma le tasi le falaoamata o le falaoamata o le suka i le aso. O le saunia o se ituaiga o oloa e mafai ona faigofie tele, fufuluina lelei ma salu le oneone i se setete o falaoamata. O le 'ai o se sipuni o le falaoamata, e mafai ona e inuina i se vai manino, o se auala e mafai ona maeʻa i totonu o le masina.

O le faʻamaʻi e mafai ona oʻo mai ai le ogaoga o taunuuga, o lea e tatau ai ona e mautinoa le mulimuli i se meaʻai, talu ai e le mafai ona e 'ai se mea e te manaʻo ai i le maʻisuka. E na o se fomaʻi e mafai ona saunia se meaai lelei, ma fuafua po o fea meaai e tatau ona faʻaumatia e le tagata maʻi.

Le afaina ma le manuia o le millet ma le millet falala ma le maʻisuka

E pei ona e iloa, o le i ai o le maʻisuka o lona uiga o le faʻaofiina o se taumafataga faapitoa, lea o le a mafai ai ona faatumauina tulaga maualuga o le suka o le toto.

I totonu o le faʻavae o le meaʻai na tuʻuina atu, ua uma ona faʻatagaina e 'ai le millet porridge, lea e aofia ai le tele o vaega aoga ma elemene e iloa ai. Ae ui i lea, aʻo leʻi faia se feutagaiga ma se tagata tomai faapitoa e fautuaina aʻo leʻi amataina togafitiga mo le muamua poʻo le lua o ituaiga o faʻamaʻi ua tuʻuina mai.

O aoga o meaʻai

O tagata uma e fesili pe i ai se oloa tuʻuina atu e tatau ona latou iloa pe aisea e aoga ai. Muamua lava, o lenei mea e talafeagai ona o le vave osofaʻi o le tino o le tagata, faapea foi ma le numera atoa.

I le faaopoopo atu, e le tatau ona galo ia i tatou i le maʻisuka, o vaega pei o vitamini B1, B2 ma le PP e taua tele. Leai se mea taua tele o le i ai o le maika, potassium ma le magnesium.

I le tautala e uiga i aoga o le millet mo le maʻisuka, o le i ai o le zinc, iodine, ma nisi elemene o le oloa na tuʻuina atu e tatau ona i ai le gauai faapitoa. O nei mea uma o loʻo faʻamatalaina atoatoa ai le aoga o lenei cereal, ae e le tatau ona galo ia i tatou nisi uigaaemaise lava e faapea:

    o le a mafai ai ona vave maua, ma e mafai ai ona faʻamalosia le gaioiga atoa o le tino pe faaleleia foi i se vaega lua, e faʻamalosia e le gata o 'ie, ae faʻapea foi le faʻalapotopotoga faʻapitoa, lea e mafai ai ona e faʻamaoni le amio saʻo i le toetoe o soʻo se laasaga o le maʻisuka, , aoga aua e mafai ai ona faatumauina le maualuga o le suka i se tulaga sili ona lelei.

E taua le taua o le millet, ma le millet, i le aveesea o le tele o mea e le manaomia ma vaega mai le tino o le tagata.

O loʻo matou talanoa e uiga i toxins, faʻapea foʻi ma isi elemene e faʻaleagaina ai galuega uma a le tino. Ae peitai, ina ia mafai ona ausia sea tulaga, e matua fautuaina lava e te talanoa muamua ma le tagata poto i ituaiga uma o le faaaogaina.

Vaega o le faʻaoga

O le faʻaaogaina o le suka e matua fautuaina lava e talanoa ma se tagata tomai faapitoa ao le i amataina. Ina ia faʻaleleia le gaioiga o le tino o le maʻisuka, e matua fautuaina lava e faʻaaoga se tasi o metotia ua fuafuaina. I le tautalagia o lenei mea, latou te gauai atu ai i le mea moni e faapea o le malosi malosi e faʻamamāina i le maualuga o le faʻaleleia lelei, faʻapea foi ma le faʻagogo ma fuga le suka i se setete o falaoamata.

Ou te fia tosina atu le manatu i le mea moni e faapea, o uiga aoga o cereals e faalagolago tuusao, muamua lava, i lona ituaiga. O le mafuaʻaga lena, e pei ona fai mai tagata atamamai, e tatau ona e le gata ina saunia saʻo le falaoʻo, ae ia teu uma foi fatuga o meaʻai.

E tatau ona manatuaina o le sene e mafai ona fai ma sui e le gata i lanu lanu samasama masani, ae faʻapea foʻi i le paʻepaʻe poʻo le lanu. O le sili ona aoga ma le maualuga e tatau ona mafaufauina o le suauu uamea. Faatasi ai ma lona fesoasoani e mafai ona e saunia le sili atu o le falala, e sili ona fautuaina mo le faʻaaogaina i faʻamaʻi e pei o le maʻisuka.

Ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea o loo i ai nisi tulaga masani i le faaaogaina o le oloa ua tuuina atu. Aemaise lava, i le talanoa e uiga i lenei mea, latou te gauai atu i le mea moni e faapea o le maʻisuka o le a mafai ona saunia le fala falala i le susu po o le vai.

I lenei tulaga, o le a sili ona saʻo le faatumuina i le pata. E tatau ona manatua i le mafaufau e le fautuaina le maua o se vaega tele o le cereal o le suka i le maʻisuka ituaiga 2, aua o lona uiga o se mea le lelei, o le mea moni o le tele o taimi e amata ai ona maua se tofo oona.

Ona o lenei mea, ua sili ona fautuaina mo mataupu uma ma e oo lava mo tagata soifua lelei lelei e faʻatau mai sina laʻititi o le millet ma vave sauniuni mai le meaʻai.

Contraindications ma Faʻaopoopoga

I le faaopoopo atu i uiga lelei, o le falaoamata o le sana, faapea foi ma le cereal i le maʻisuka, e fesootaʻi ma nisi o faʻasalaga. I le talanoa ai i lenei mea, faʻalogo i mataupu nei ma faʻamaonia:

  1. faanaunauga i lagona,
  2. soʻo se tasi o matai o le maitaga,
  3. faʻaititia le eletise gastric.

O isi mataupu o loʻo fautuaina malosi e faʻapitoa i le hypothyroidism, lea e mafai ona iai mo se taimi umi lava e aunoa ma ni faʻaʻailoga.

O le mafuaʻaga lea e matua fautuaina ai oe muamua e feutagai ma se fomaʻi o le a faʻamatalaina po o ai e mafai ma e tatau ona faʻaaoga le oloa na tuʻuina atu.

Ae ui i lea, o le aʻoaʻoga ua tuʻuina atu e le lagolagoina e fomaʻi uma. O le mea lea, o le millet i le maʻisuka e lelei ma e tatau foʻi ona faʻaaogaina.

O lenei mea o le a avea ma ki i le faatumauina o le soifua maloloina lelei, ae e le tatau ona galo ia i tatou e tatau ona amanaia uma ia faʻamaoniga ina ia faʻamaonia moni le oloa. Afai e te 'ai lenei falaologa e tusa ai ma tulafono uma, matauina o le fomaʻi masani, ona mafai lea ona e talanoa e le gata i se faʻaleleia lelei o le soifua lelei, ae faʻapea foi le faʻamautuina o le suka toto.

Gaʻo aoga mo le maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi e manaʻomia ai se meaʻai faapitoa. I luga o se tino tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona i ai se eseesega o cereal taitasi. O a meaʻai e mafai ona 'aina ma le maʻisuka ituaiga 2?

O se tasi lea o nai faʻamaʻi e mafai ona 'aina ma le maʻisuka ituaiga 2. O le faʻasalalau faʻasalalau o le falaoʻo keke e 50, o le mea lea, a maeʻa ona faʻaaogaina, o le kulūkose e maualuga lona alualu i luma, e aunoa ma le mafuaʻaga tele o faʻalavelave.

O le Buckwheat porridge o le numera 1 o meaai mo le faateleina o le hemoglobin, ma le i ai o le tele o polotini (e tusa ma le 60%) e tuʻuina i luga o le la i le aoga o oloa e pei o iʻa ma meaʻai.

I le taimi muamua, o le suka na manatu e matua saogalemu lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, peitai, i le 2012, na lolomi ai e saienitisi mai Harvard taunuuga o a latou suesuega o le 'ai o le araisa e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2. O a oloa e tatau ona suia ai araisa paepae?

E mafai ona e suitulaga i le sukaisa e leʻi faʻasaina, lea e aofia ai se aofaʻiga maualalo o meaʻai gaʻo. O le araisa e le faʻasalaina e aofia ai sina vaega o omega-3, o vitamini uma ma fiber, lea e salalau i le vai.

Oatmeal porridge e taʻua o le palale malo, ma faʻamaʻi pipisi o le endocrin system e le mafai ona faʻaaogaina. O a ona aoga aoga? O le mea o le oats o loʻo i ai inulin - o se suiga masani mo le inisalini, lea e maua ai se avanoa sili mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaititia ai le tui o le insulin. Pe a 'ai le oatmeal, e faʻaitiitia ai le cholesterol toto, faʻaleleia le ate ma faʻamalosia le tino atoa.

O lona tuufaatasiga e aofia ai le tele o elemene e maua ai le aoga aoga i luga o le pancreas ma le tino atoa. E le gata i lea, o lenei cereal e matua suamalie ma lelei. O taumafataga Barley cereal e fesoasoani i le vave faʻaitiitia o le paʻu, ma mulimuli ae le itiiti, e aoga mo tagata matutua ma le maʻisuka ituaiga 2.

Fuga o gutu

Grit Corn mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona aofia ai i au meaʻai. O fatu o fatu e aofia ai se vailaʻau faʻamaʻi ma mea e faʻaaoga ai antiketogenic. E ui lava i nei mea uma, o le sana o se mea maualalo-calorie oloa, lea e faaopoopo i ai le faamalieina tele, lea e taua tele mo le faatumauina o le mamafa o le maʻisuka.

O le millet e faʻamaopoopoina le gaioiga o le pancreas, o lea e mafai ona faʻaaogaina uma mo faamoemoega tau togafitiga ma faʻasoifua. Mo fafine maʻitaga o loʻo mafatia i le maʻisuka, o le millet o loʻo aofia i le lisi mo togafitiga. E le gata i lea, o le millet e le mafua ai foi ona maua ai le allergies ma e faʻaaogaina mo le paʻu o le mamafa. O Porridge e faia mai le suka e mafai ona faʻaalu i le tele o taimi i le aso.

Faiaʻoga faʻatau

  1. Vaega lautele: millet tatou te kuka 1 i le 4 - mo ipu e lua o le susu 1/2 le ipu o le suka. ona sili atu lea ona sili lona fiafia i ai - tolu e mafai.
  2. Millet e toesea (e manaʻomia: e tusa lava pe faʻapefea, ae iai ni tamaʻi lapoa!) Ma fufulu. Liligi le suasusu i totonu o le palu (E masani lava ona faʻavaivai - e sili ona lelei), tuʻu le suka, faʻapipiʻi suamalie (i le mea tonu lava, ina ia le galo le susu ma e le faʻaleagaina mea uma), masima ma aumai i le SLOW FIRE i se faʻala.
  3. Faʻaopopo i ai le paukini ma toso i totonu o ni nai fasi kesi (o se tamai "fagu" e lava mo lenei laupepa) ma kuka i le SLOW FIRE (ina ia matua itiiti lava!), Faʻamalosia lelei, aemaise lava i le pito i lalo (NB!) O LENEI MEA, SAUNIA O SE SUITUA I LE POLOVA! O le a mumu ina ia e le mafai ona aveeseina!) Seʻi oʻo ina faʻamago ma faʻafeiloaʻi foliga e pei o mauga laiti e amata ona aliali mai ile luga.
  4. Faʻaopopo le fructose, vine (e mafai ona suia i apricots malogo, ma le mata i luga o le suka, e naʻo le tatau ona tipi i le tele o vine), pata (sili atu le ghee, mo le tofo ma sosogi!), Faʻafefiloi mea uma seia oʻo ina faʻamavae, ufiufi, ufiufi ma aveese mai le vevela.
  5. O se mea i totonu o se nofoaga malulu (i le tulimanu o le sofa, mo se faataitaiga) tatou te ufiufi le pito i luga o se solo, tuʻu le apa ma le falaoʻo ma afifiina ma le fufusi (E masani lava ona tuʻuina se palanikeke paʻu, o se uluga paʻu mumu i luga, ona palanikeke - mafiafia ma mafanafana!). Matou te tuua le mea atoa mo le 5-6 itula pe sili atu foi (ou te kuka i le afiafi ma alu seia oʻo i le taeao, ina ia saunia mo le 'aiga o le taeao).

O le millet o fatu ia o le suka, o se laau o se tasi lea o fualaau aupito sili ona matutua. Na masani ona taʻua Millet o "tau auro," e ui lava e le na o le samasama, ae e sinasina foi, e lanu ma e mumu. O le millet porridge o se tu masani masani a Slavs Eastern.

E ese mai i isi meaʻai, aemaise lava i le maualuga o le gaʻo ma e fesoasoani e aveese faʻamaʻi mai le tino. O le mea lea, e fautuaina e faʻaaogaina i le taimi ma pe a maeʻa se togafitiga ma fualaau faʻamaʻi.

E eseese ituaiga o Millet. E tatau ona e filifilia ni suauu, faʻapipiʻiina i taga manino. O le mea moni, o le lanu o le millet e mafai ona taʻuina atu se mea e uiga i le tofo o le falaoʻo i le lumanaʻi. O fatu fatu o le Millet e mafai ona samasama samasama, e toetoe lava aisa, pe maua foi le lanu moa.

O le sili atu o le millet, o le tastier the porridge. E le gata i lea, o le fua o le oneone o le a faʻaitiitia ai lau paolo, ae o le millet malamalama o le a ono tupu i se "gaogao". E le gata i lea, o loʻo i ai ituaiga eseese o sari.

E sili atu le samasama nai lo mili, ma e le susulu. O lenei suauʻu e sili atu ona lelei, ma faʻavevela vave ma e atoatoa mo cereals ma palu. Millet tiʻetiʻe (o se oloa-gaosi o le gaioina) - fatu nutimomoia lea e vave vevela. O lenei suauu e lelei tele mo paluga paʻu ma fasi meaʻai.

Ma o le mea moni, 'aua nei galo e teʻi totoʻa atu i le ola ola o meaʻai na faatauina. E le pei o le tele o gaʻo e mafai ona teuina e toetoe lava o tausaga, o vave mili vave ma amata ona vevela. E mafai ona faʻamaligiina le lagona oona e ala i le sasaina o le cereal i le faʻafefe o le suavai poʻo le fagogo i se puni aʻo leʻi kuka.

Meatau aoga o le millet

O Millet o loʻo taʻua o se tasi o fualaʻau e sili atu ona maualalo. E faigofie tele ona aʻafia e le tino, o le mea lea e talafeagai ai mo tagata o loʻo i ai le gaogao maaleale.

O le millet e aofia ai le 70% maso, 12-15% protein, e aofia ai amino amino taua, faapea foi ma le tele o gaʻo 2.6-3.7%, fiber 0.5-08%, o sina sugars e oʻo atu i le 2%, vitamini B1, B2 , PP ma se aofaiga tele o phosphorus, potassium ma magnesium.

E tele atu vitamini B i totonu o le fatu nai lo fatu o isi meaʻai uma o le cereal, o le faʻasusu e lua e pei o le saito ma le sana. O le fufuluina o fausaga e 1.5 taimi sili atu nai lo le aano o manufasi! O le millet e aofia ai le tele o le zinc, iodine, potassium, sodium, magnesium ma le bromine.

I tala faʻasolopito tagata, o le millet ua manatu o se oloa e maua ai le malosi, faʻamalosia ai le tino, aemaise lava le mascular system. O le millet o se vailaau sili lea ona lelei mo le mausali. E aveeseina ai le mea o loʻo totoe ma o latou mea na faʻaleagaina mai le tino, o lea e fautuaina ai tagata uma o loʻo togafitia i vailaau faʻamalosi e 'ai le fala o le millet i le aso.

O loʻo i ai i le millet se faʻasolosolo ma le faʻasolosolo ma e faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻi pa'ū. E fesoasoani e faʻamalosia ai ponaivi malepe ma gaʻo ma faʻafesoʻotaʻi masini mama, faʻapea foʻi ma manuʻa faʻamalolo. O le millet ua saunia mai le millet o loʻo i ai faʻamalolo o meatotino.

E i ai le malosi o le millet i le tino, ma e talitonu e aoga le aveesea o vailaau faʻasaʻi ma toxins mai le tino. E i ai le aoga o le millet porridge i le tino ma le atherosclerosis, maʻi suka, ma le ate. Ma faatasi ai ma le mumu o le pancreas, e fautuaina e ai i luga o se ipu i aso taitasi.

I vailaau masani:

    Faʻamataʻu: 1 sipunamu o le suauu ma le suka gaosi gaosia mo le 2 ipu vai, aumai i se vevela, faʻafefe mo le 15 minute. Faʻaosooso le 2 itula i se nofoaga mafanafana poo se vevela, faʻalavelave. Inu suamalie susu i le 1/2 ipu 3 taimi i le aso. Faʻatasi ma le maʻisuka: Fufulu millet i le vai tafe ma sego sina mea itiiti. Sasaa vai inu. Faʻaosooso 2 itula, faʻalavelave. Inu 1/2 ipu 3 taimi i le aso i le va o taumafataga.

O faʻalavelave matautia o le lau

E ui o lenei oloa e sili ona aoga mo le tino, e le talafeagai mo tagata uma. Fua le millet i le sili e fautuaina ai fafine maʻitaga. Ma e tatau i tagata ona matauina o le tele o saito i le taumafataga e mafai ona oo atu ai i le vaivai o le malosi.

Talu ai nei, na faʻasalalau ai suʻesuʻega lea na maua ai o lenei cereal e mafai ona faʻatuai ai le faagasologa o le absorption o iodine. Ae o le tele o fomaʻi e faʻafitia lenei manatu, talu ai latou te talitonu e mafai ona suʻeina iodine pe a maea ona 'aina se vaega o saito, aua o nei oloa taua e mafai ona tufatufaina i le taumafataga.

O fomaʻi e faʻatagaina le faʻaaogaina o le millet i ni aofaiga tele ia i latou o loʻo mumu i le kolone ma i latou ua maua i maʻi o le manava ma le maualalo o le eletise. E fautuaina foi e aloese mai le millet i le taimi o togafitiga o le hypothyroidism.

O faʻamanuiaga, faʻafefete ma meaʻai suamalie o le millet porridge

I le taimi nei, ona o le tele o mea taumafa ua 'aina, e' ai e tagata le falaoa i ni mea laiti. Ma e matua leai lava! O Porridge e masani lava ona manatu o le meaai autu i Rusia. Ae maise lava i le vasega o le sene. Sa saunia i auala eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le foliga o le suh stew. O le taimi nei e masani ona le faaaogaina lenei fua.

Ina ia mafai ona toe faaolaola le fiafia i le millet, o le a matou taʻuina atu ia te oe ona aoga ma mea leaga, pe faapefea ona faʻaaoga saʻo, ma faʻamatalaina fualaau sili ona suamalie. Ma o outou le au faitau pele, tusi mai ia faaiuga talafeagai!

O le tuufaatasiga ma le kalori o meaʻai o le suka

O le millet e aofia ai elemene nei: carbohydrates, proteins, iron, calcium ma potassium, phosphorus, magnesium ma isi. Millet groats, pe a faʻatusatusa i isi meaʻai, ei ai mea maualalo o le malosi o le malosi.

E tatau ona manatuaina o le taua o cereals i le fuafuaga o le malosi e ese mai nai lo le kalori mea o le falaoʻo maeʻa. O le tamaʻi kuka i luga o le vai, i le pepa ua afaina, e leiloa a latou uluai calorie. I lenei tulaga, o le fagu viscous e aofia ai naʻo le 90 kalori i le 100 kalama o le oloa.

Ae afai e te faaopoopoina isi oloa i le falaoloa, o lea la o loʻo i ai nei le faʻataunuuga o kalori o le oloa. Afai, mo se faʻataʻitaʻiga, e te le manaʻo i se meaʻai galo-tamaoaiga, ona faʻapipiʻiina lea o le elekiniki i ai pe kuka ai. Ae tuu le pata ma le suka i le saito, faaopoopo le susu, o lau falaogi o le a liua i meaai maualuga-kalori.

Vaʻaia ma le manuia o foliga o le millet

  1. Mo le gau o le mamafa. E ui lava i le mea moni o lenei oloa e faʻamamafa ai le manava, pe a fai e te umi se taimi e te uuina ai le millet, e mafai ona e faʻaitiitia le mamafa. O le mea moni, tuʻuina atu o le gaʻo gaʻo, aano o manu, pata, susu ma isi mea e le o faʻaopopo i lau ipu. E mafai ona e ausia se faʻaleagaina o le mamafa o le mamafa e ala i le faaopoopoina o le pauki i le pusa. O lona aoga o le susunuina o elemene uma ma aumaia i fafo,
  2. Mo nifo, ponaivi ma le matagofie. Vitamini ma minerale, aemaise lava le potassium ma le calcium, o loʻo i ai i le tuufaatasiga o cereals, fesoasoani i le faʻamalosia o le nifo ma le ponaivi o le tagata. E mafai ona 'alofia le tino o toxins ma toxins. Mo lenei mafuaʻaga, fomaʻi e fautuaina le taumafaina o le rai i le taimi o le inuina o vailaʻau, aemaise lava apalai. E sili atu i tamaʻitaʻi o le oat ma le millet, pe a latou fesoasoani i le suiga i fafo. O le mea moni e faʻapea, faatasi ai ma le malosi e aveesea ai toxins mai le tino, latou te toe faʻafoʻiina le ata, ma le paʻu e mama, e mafua ai ona faʻaleleia lelei,
  3. Faʻatasi ma faʻamaʻi eseese. O vailaʻau faʻamalosi ma puluvaʻa o loʻo i ai i le falaʻoʻo e manaʻomia foi e le tuputupu ae o le tino o le tamaititi.

Afai ei ai i tagata se faʻamaʻi nei, ona tatau ai lea ona i ai le falaoamata millet i lana lisi:

    Maʻisuka, Arthrosis, maʻi o le Gout, Atherosclerosis, faʻafouina o inflammatory i totonu o le pancreas, Faʻafitauli o le loto.

Millet porridge e faʻamalosi ai puipui o toto toto ma faʻamaonia le gaioiga o le fatu muso. O lenei oloa e fautuaina foi mo le maualuga poo le maualuga o le manava o le manava.

Faʻaleagaina ma le faʻasaʻoina o cereals

Millet e itiiti lava ni mea le lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e mafatia le tagata i le faʻaitiitia o le eletise o le sua oona pe o lona tino e faigofie ona maua, o lona uiga o le taumafaina o le suka o le tele o taimi e le aoga, ona e tele lona fiber. Afai e te fiafia i lenei oloa, ona faʻalauiloa atu lea i lau'aiga ma le faasolosolo i ni vaega laiti.

I le millet ei ai elemene e taofiofia ai le faʻafefiloi o iodine mai meaʻai, e tatau ona faʻatapulaʻaina oe lava i le aveina o se mea faʻafefe i tagata o loʻo i ai faafitauli o thyroid. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le hypothyroidism.

Afai e te manaʻo tele i le tele o ipu millet, ia saunia e faʻaitiitia le manaʻoga feusuaʻiga, ona o se tele o lenei oloa e mafai ona afaina ai lou liva (faaitiitia), aemaise lava i alii.

E tatau ona faʻaesea le oloa mai le taumafataga ma faʻamaʻi faʻamaʻi:

    Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le tino i le kolo, Faʻatasi ma faafitauli o le endocrine, Faʻaitiitia le eletise o le sua oona, I nisi o tulaga, aʻo maʻitaga.

Faʻafefea ona faʻaaogaina mo fafine maʻitaga, tamaiti ma tagata e maua i le maʻisuka

Tina E fautuaina e fomaʻi masani le faʻaaogaina o lenei oloa. Na te faʻamautuina le manava ma le tauivi o le faʻamalosi.

O faʻamaoniga i lenei oloa i le taimi o le maitaga aofia ai mea uma o loʻo i luga. O lona uiga, o le maualalo o le acidity, o se uiga masani o le mau, o faafitauli i le thyroid gland.

Mo tamaiti O le fuaina o le millet ua manatu o le fua o le saito e sili atu ona maualalo, o lea e fetaui lelei mo le tino o le tamaititi. E le gata i lea, o le falaoamata millet ua lelei ona faʻafefe.

Talu ai o tamaiti e tele lava ina maʻi ma e manaʻomia ona ave vailaʻau faʻasaina i le taimi nei, e taua le manatuaina o le millet e faʻafefeesea ai le aʻafiaga o auketi ma toxins i luga o le tino o le tama. Ma o lea foi e avea o se sooupu malosi, lea e taua foi mo le tamaitiiti.

Faʻatasi ma le maʻisuka

O faʻamanuiaga o le fala o le millet i le maʻisuka malosi e taua, ma tatou te le o talanoa e uiga i soo se mea e afaina ai. E le gata ina faʻaaogaina le piliki o le Millet mo le maʻisuka, i nisi o tulaga ua faʻamatalaina o se meaʻai maloloina.

E aveesea ma faʻafefe le gaʻo i le ate. Ma o lenei mea e taua tele mo le maʻisuka, pe a vaivai le metabolism.

O le mea moni, i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e sili atu le kuka o le suka i le vai. Afai e faatagaina e le fomaʻi, e mafai ona e saunia le millet i le susu po o le moa moa, pe a manaʻomia, ia faaopoopo ni fua e le i ai le suamalie i sea ituaiga ipu.

Folauga lauiloa mo le falala

Suavai faʻapipiʻi

E mafai ona kuka i le taeao le falala millet aoga i luga o le vai, aʻo lei faia le galuega poʻo le aʻoga, ona o le saturates atoatoa.

O le a e manaʻomia:

    Millet - 1 ipu, Suavai - 2 ipu, Sugar - ia tofo ai, Suauu - 50 gr., Salt - o se pine.

Kuka

  1. Fufulu le cereal, salu i le vai inu ma sasaa i totonu o le apa, faʻaopopo vai,
  2. Aumai le ipu i se faʻala, ona faʻaitiitia le vevela, leai se mea e ufiufi ai se tapuni,
  3. A maeʻa uma le vai, tuu i totonu ni fasi suauu,
  4. O lenei e mafai ona tineia le afi, ma ufiufi le pani i se tapuni, ma tuu ai mo le afa itula.

O ia suauu e mafai ona avea o se ipu sili ona lelei mo aano o manufasi, ma afai e te faaopoopoina fua, vine, nati poo vine i le pusa, ona avea lea o se togafitiga lelei mo tamaiti ma tagata matutua. O tagata ei ai mafaufauga e masani lava ona mananao e kuka se mea masani i se auala faapitoa. Ua e faalogo e uiga i le fala o loʻo i Moscow? Leai? Ma o lana lana fua vitio lenei:

Faʻamau i le susu

Millet falaoa, kuka i le susu, ua manatu o se filifiliga masani e kuka ai meaai mo lenei cereal. E talafeagai lelei mo le 'aiga o le taeao.

Ina ia saunia, o le a e manaʻomia:

    Faʻatoʻa - 1 ipu, Milk - 2 ipu, Pulu - 30 kalama, Sugar - 2 tbsp. punetini, Suavai - 2 ipu, Susu - o se pine.

Faʻasologa o le faasologa:

  1. Ua sasaa atu tane i le vai ma tuu i luga o le ogaumu,
  2. A maeʻa ona faʻafefiloi le pulu, aveese le pulu, faʻaitiitia le vevela i le ala ma faʻatali seʻia oʻo ina faʻafefe le vai,
  3. O le susu susu ua sasaaina i totonu o le cereal, masima ma le suka ua faaopoopo, o le afi ua faaitiitia i se tulaga maualalo,
  4. Seia oʻo ina faʻamafiafia le masini, e tatau ona e faʻamalosi,
  5. A maeʻa le 20 minute, e mafai ona e tapeina le afi, ma ufiufi le pusa
  6. Tuu mo le isi 10 minute.

Afai oe sauniuni se fagu viscosity mo se tamaititi, faʻaopopo nisi susu ma kuka, faʻaosoosoina pea. Faʻaopopo le pata i le pito. Afai o loʻo e sauniuni le falalaupapa, ona filifili lea o se paluga siliva, ae o se lanu samasama samasama e lelei tele mo le faia o se mea maʻaleʻale.

Faatasi ai ma le pikiapu suamalie

O le millet porridge e lelei lava ma le pauki ma e iai sona aafiaga aoga i le gastrointestinal tract. Mai lea ituaiga ipu o se faʻaauau pea mo le tino ma leai se afaina.

Faatulagaga:

    Faʻatoʻa - 1 ipu, Milk - 3 ipu, Paʻu - 500 glamu, Suauu - 30 kalama, Masima - o se pine.

Kuka:

  1. O le salu e tatau ona vaʻaia ma taʻe
  2. Uu le susu, tuu fasi fasi uka, suka ma masima i totonu,
  3. O le susu e vevela, ia faaopoopo nei meaʻai ua saunia,
  4. Cook i luga ole vevela mo le 30 minute,
  5. A maeʻa lenei vaitau, ufiufi le ipu ma tuʻu i le ogaumu mo le isi 40 minute.

O sea falaoamata e tatau ona faʻafefiloi i le suauu, faaopoopo ni apricots mago, nati pe a manaʻomia. Nai lo le suka, e mafai ona e tuʻuina le meli, ae e tatau ona e faʻaopopo muamua aʻo e leʻi auauna atu.

Millet groats mo le mamafa o le mamafa

Talu ai o masini ipu e faigofie ona aveese mai gaʻo ma puipuia lo latou teuina, e masani ona faʻaaogaina mo le paʻu o le mamafa. O tagata tomai faapitoa ua leva ona latou atiina ae se meaai faapitoa mo le suka, faapea foi ma aso anapogi mo le falala.

Afai e te filifili e faʻaalu aso anapogi, ona pipii lea i lenei faasologa:

  1. I le taeao, fai le falaoa mai le selau kalama o le oloa,
  2. Vaevae le ipu i ni vaega se 4,
  3. Leai se mea e tatau ona faaopoopo i ai masima ma suka i le cereal,
  4. E manino lava e le mafai e tagata uma ona tetee atu i ia meaʻai, o le mea lea, mo se suiga o le tofo, e mafai ona e faʻaopopo fualaau faisua po o fualaau aina i le falaoʻo,
  5. Faatasi ai ma nei oloa, e tatau ona e inuina le kamamila o le susu po o le lanu lanumeamata i le aso.

Meaʻai ma falala:

    Saunia se fala falala mo le taeao i luga o le vai, e aunoa ma le faaopoopo o masima ma suka, e mafai ona e puʻeina sea ipu ma faʻi poʻo yogurt, Mo le 'aiga o le aoauli - o le falaoamata po o le kuka kuka kuka, faila - - o le falala tutusa ma le kefir poʻo le susu susu.

O le faʻamanuiaina o se taumafataga, e mafai ona faʻaitiitia ai lou mamafa. O i latou o loʻo taumafai o le a vave ona iloa le aoga o le falala.

Ae ui i lea, matau i mea uma ma ia manatua o le tausisia o soo se mea taumafa mo se taimi umi e mafai ona afaina ai lou ola maloloina.

Fautuaga Aoga mo le Faia o Delicious Porridge

    O le falaoamata o le a sili atu ona suamalie ma faʻanoanoa, pe afai e te suʻeina le vai faʻamamaina poʻo faʻapipiʻi muamua, pe a kuka, e tatau ona maitauina tulafono mo le tele o meaʻai ma le vai. Afai e te manaʻo e kuka le suka i le susu, faʻamama le susu i le 1-1: 1 i le vai. uʻu falai, kefir, pata, povi e tipi i ni fasi vaega, kulimi. Ae peitai, e faʻalagolago lava i ou mafaufauga ma tala fatu.

O le mea lea, aotelega, e mafai ona tatou faapea atu ma le saogalemu o le taua o le millet e le mafai ona faʻamagaloina. Faʻatele i ai ma ia maloloina!

Tuua Lau Faamatalaga