Maʻisuka ma mea uma e uiga i ai

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tele gaʻo ma tino o le tino o le tagata e aʻafia. O vae o se tasi lea o taʻaloga e aʻafia ai le faʻamaʻi. Ona o le maualuga maualuga o le suka, o suiga e le mafai ona suia i totonu o neura ma vaʻa toto e fafaga ai vae. O le mafuaʻaga lea e matua taua ai le tausiga o le tausiga o le maʻisuka.

Mafuaaga o Faʻailoga o le Mate o le Maʻisuka

  1. O le gasegase o le suka o le neuropathy. I le gasologa o le taimi, o aʻaʻo namu o vae ua faaleagaina e le suka maualuga. E mafua ai ona solia o latou lagona. O le maʻisuka e le mafai ona lagona le tiga, aʻafia, vevela. O le mafai ona lagona le tiga e taua tele mo se tagata, talu ai o le lapataiga e lapatai mai maʻi, o mea matautia. Afai e leiloa lenei gafatia, e matua faigofie lava le le matauina o manua pe oʻo foi i le mai luga o vae. O le mafuaaga lena e le afaina ai vae o le maʻisuka e maua ai le neuropathy, ma latou te tuai mo a latou togafitiga,
  2. Maʻisuka vascular damage - angiopathy. I le maʻisuka malosi, o le gaioiga o vaʻa toto i le tino atoa ua leaga. O ipu laiti o le vae e sili ona afaina, o lenei mea e mafua ai le solia o le microcirculation ma le hypoxia o sela. O le iʻuga, o le paʻu o vae i le maʻisuka e matua matutu ma e le mafai ona faʻamalosi. O le faʻamago faʻaleagaina e le mafai ona aveʻesea ma se susu ma faʻapogai ai ni poloka e maua ai le siama. O manuʻa e tutupu, ona o le le lava o le microcirculation, faʻamalolo mo se taimi umi lava,
  3. O le gasegase faʻamaʻi faʻamaʻi - faʻasolosolo. O le le gasegase o le glucose metabolism e aʻafia ai le solia o le gaioiga o le tino o le hyperostosis. O le mea lea, o le maʻisuka e masani lava ona i ai le tiga i sooga o pito i lalo, aemaise pe a savali. E amata le afaina i le fulafula ma le mumu o vae. I le gasologa o tausaga, o le leaga o tamatamailima e aliali mai, faʻaalia le fula o le vae ua matauina. I tulaga ogaoga, faʻaleagaga, faʻavaivai, faʻalavelave e tupu, o se taunuuga o lenei mea, o le vae ua faʻapuupuu ma faʻalautele.

I vailaau faʻaonapōnei, o ituaiga uma o faʻamaʻi o le maʻisuka e masani lava ona taʻuina i se tasi o upu - "maʻi o le maʻisuka".

Faailoga

E tele faʻaaliga o le faʻamaʻi o le maʻisuka. O nisi oi latou, o le tagata gasegase atonu e le aʻafia i faʻafitauli o le maʻisuka, pe leai foʻi se faʻaaliga. I le mafaufau ai i lenei mea, e tatau ona iloa uma e le maʻisuka le faailoga o le gau o le maʻi i le maʻisuka.

  • paʻu mamago e le mafai ona faʻamaʻaina i le kulimi,
  • paʻu ma le suamalie o le paʻu o vae,
  • hyperpigmentation ma le faʻaleleia o le paʻu o le vae,
  • sili atu le tele o sana (hyperkeratosis),
  • susulu lauulu i tagata,
  • suia i foliga ma le mafiafia o fao,
  • fulu fao
  • o le paʻu o vae e paʻu ma malulu i le paʻi (e seasea, e ese mai ai, cyanotic ma mafanafana),
  • afaina o le paʻu o vae ma fao,
  • numera o pito i lalo,
  • tiga
  • solia o le vevela, faʻaʻauʻau ma isi ituaiga faʻalogona.

Afai e te le o gauai atu i faailoga o loʻo i luga i le taimi, ona tupu ai lea o taunuuga ogaoga o le maʻisuka vae mea leaga.

  • faʻamaʻi faʻamalolo e leai ni tiga ma manua,
  • abscesses, phlegmon,
  • afaina
  • osteomyelitis (suppuration o ponaivi),
  • gengren.

Uiga o le tiga o le vae ma le neuropathy

O siama e maua i le maʻisuka na afaina uma i le taimi e savali ai ma malolo, aemaise lava le tigaina o le tagata maʻi i le po. I le avea ai o se tulafono, latou te malosi tele, ae i le aluga o taimi latou te faʻateleina ma puipuia ai le maʻisuka mai le taitaia o se olaga masani. Paʻu i vae ma vae o loʻo taʻalo, ma o sooga tetele e ono le afaina (faʻatasi ai ma le maʻisuka arthropathy). I lenei faʻamaʻi, e faaopoopo atu i le mea moni o le maʻi suka e maua i le tiga o le vae, o loʻo iloa foi faailoga: o le gaogao, tingling, numbness, vaivaiga i vae, faʻaitiitia le lagona, fula o vae.

O mafuaʻaga o faʻamaoniga o loʻo i luga atonu e eseese ma e le faʻapogai i taimi uma e ala i le atinaʻe o le maʻisuka - o le fomaʻi faʻatasi, faʻaleagaina o neura poʻo vaʻa toto, maʻi vein, osteochondrosis. Mo le faʻamaonia saʻo ma le faʻamaoniga o le mafuaaga moni, e tatau i le fomaʻi ona fautuaina se suʻesuʻega.

O le togafitiga mo le tiga o le vae e eseese ma e faalagolago ile maʻi muamua. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai faʻatasi faʻamaʻi e le fesoasoani e faʻamafiesea le tiga i vae i le maʻisuka.

O le gasegase o le gaʻo i le maʻisuka e eseese foʻi mafuaaga. E masani lava, o le maʻisuka e maua ai faʻamaʻi loto mama, ma, e pei ona e iloa, ma le fatu o le fatu i le afiafi, e aliali mai le fula o vae ma vae. Edema foi e mafai ona mafua mai i veins varicose o pito pito i lalo. O le tala o le taeao o le vae o le uiga lea o le faʻamaʻi fatu fatu o le maʻisuka.

Suʻe suʻe vae

E taua tele le vaʻai i se fomai i le taimi e faʻamaonia ai faʻafitauli o le maʻisuka. O le tagata gasegase e mafai ona suʻeina lelei vae vaivai i le "Kapeneta o le vae o le maʻisuka." I nofoaga o aʻoaʻoga faapitoa, o fomaʻi tipitipi ma fomaʻi e galulue.

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi le maualuga o le faaleagaina o vae, fetuunai le togafitiga o le maʻisuka, ma faatonuina togafitiga faapitoa mo neuro - ma le angiopathy. O fomaʻi i lenei ofisa e aʻoaʻoina tagata e tatau ona tausia lelei vae, faia togafitiga mama o latou vae (tipi tipi, faaaoga kulimi faʻamalolo, ma isi).

Ina ia suesueina i le "Diabetic Foot Cabinet" ao faagasolo le uluai suʻesuʻeina o le maʻisuka, ia le itiiti ifo i le tasi i le tausaga ma le soifua maloloina masani.

Suesuega na faia i le ofisa:

  • suʻega, faʻatasi ai ma se siakiina faʻamaonia o le pusa i pito i lalo,
  • siaki ole siaki
  • iloiloga ultrasound o vaa o vae,
  • siaki siaki, malosi, vevela ma le lagona viia,
  • ata eletise.

E tusa lava pe itiiti le suiga i le tulaga (o foliga mai o ni faailoga fou) poʻo sina mimiti itiiti i luga o le paʻu o le vae - o se taimi o le a liliu atu ai i se fomaʻi mo se faʻatalatalanoaga i totonu o le aso.

Faʻalogo ma Tausiga

O le tausiga o le maʻi suka e aofia ai le mulimulitaia o nai tulafono faigofie ae sili ona taua:

  1. O aso uma lava, e manaomia ai e le maʻisuka ia suʻesuʻe ma le totoa ona vae, aemaise o vae, alofilima, vaʻa i le va o tamatamailima ma le fesoasoani a se faʻata e faʻaeʻe i luga o le fola poʻo le fesoasoani a tagata o aiga. I le suʻega, e tatau ona faʻamalamalamaina e tusa lava pe laiti mea e pala, tipi, paʻu, vavave ma isi paʻu o le paʻu lea e mafai ona avea ma faitotoa mo faʻamaʻi.
  2. O le maʻisuka e tatau ona fufuluina ona vae i aso uma i le vai mafanafana ma le fasimoli e le faaituau, e tatau ona totogia faapitoa ile avanoa avanoa. Fufulu i latou i solo solo o se solo vaivai.
  3. A oʻo mai uluaʻi faʻamaʻi o maʻi faʻaleagaina, aemaise lava i le va o tamatamailima, e pei o le paʻu, paʻepaʻe paʻepaʻe, mumu, mago. E tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata suʻesuʻe, o le a ia togafitia togafitiga, e masani lava i le foliga o se vailaau faʻamalo.
  4. E manaʻomia e le tagata maʻi suka ona siaki ona seevae i aso taʻitasi mo mea taʻavale mai fafo, o loʻo maligi ai loimata ma isi vaivaiga e mafai ona afaina pe faamanualia ai le paʻu o ona vae. Soʻo se faʻafitauli i faʻamaʻiloga e feteʻenaʻi i le maʻisuka, ona e mafai ona latou saofagā i le fatuina o saito, gaʻo, maʻi o le tino.
  5. Faʻasoa lelei, faʻagasolo ou tootoo, aua e sili atu le faʻaaogaina o se faila fao, ae le o seleulu. Faʻamau saʻo fao fagu, e sili atu le siʻosiʻomaga o tulimanu ma aua le tuua ni pito maamaʻa, aua e ono afaina ai isi tamatamailima. Afai o le fao e fusi faʻatasi ma se faila, e tatau ona e oloina i luga, ma e na o le 2-3 mm o le mafiafia e totoe. Mafiafia tele se atigilima pe a savali o le a tuʻuina le mamafa i luga o le moega faʻapipiʻi ma faʻapogai ai le mamafa.
  6. Ina ia faʻamafanafana ou vae, e sili atu le faʻaogaina o totini mafanafana, ae le o se vevela vevela poʻo se mea mafanafana. O le maʻisuka ua faʻaitiitia le lagona o le vevela, o lea latou te le lagona ai le vevela o le vai e ono mafua ai le mu. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le tatau ona sosolo o latou vae i le maʻisuka. A fufulu o latou vae, ia aloese foi mai le maualalo ma le maualuga. Muamua, siaki le vai i totonu o le taele i le lima ma faatoa uma ona e mautinoa e le vevela le mulumulu o ou vae.
  7. Afai e te maua se manuʻa, ona e manatua, ona o le tanning meatotino o se maʻi suka, o vai inu o le "lanumeamata", iodine, faapea foi le ava malosi ma le gasegase e masani ona solia. O le mea lea, e tatau ona togafitiga uma faʻamaʻi i kulimi faʻamalolo faʻapitoa, o le 3% o vaifofo o le hydrogen peroxyide, chlorhexidine, betadine, miramistin ma se fusi faʻamalosi lelei.
  8. I le avea ai o se tulafono, o le maʻisuka ei ai tino paʻu o latou paʻu. A maeʻa ona fufuluina, e tatau ona lūlūina i se kulimi fafaga, mauoa. O suauu e faʻavae i luga o suauu manogi e talafeagai lelei mo nei faʻamoemoega. E aoga foi le faʻaaoga o kulimi puipuia faʻatasi ma le urea i aso uma i le paʻu o vae.
  9. Pe a faʻaalia le paʻu o le paʻu, e tatau ona togafitia i le meaʻai. I lenei tulaga, o le vaifofo pito sili lenei. Ae ui i lea, e tatau lava ona suia le meaʻai i taimi uma, e pei o se malie e mafai ona iai i totonu. Aua nei faʻaogaina seleulu poʻo lau lauulu mo lenei faiga. A maeʻa togafitiga, e tatau ona lūlūina le paʻu i se kulimi fafaga.
  10. Aua neʻi faʻaoga salipod plasters, valaʻau, tipi meafaigaluega e aveese ai le paʻu o le paʻu.
  11. Fufulu na o seevae faʻalelei. Galo e uiga i le faatauina o seevae e manaʻomia ona ofuina. Faʻasese le seevae i se maea i le va o ou tamatamailima. Pe a faʻavasegaina vae, fai laei seevae. Aua le ofuina ni seevae i luga o vae, darned po o palapala palapala poo totini, ma aua le sola.
  12. Savalivali i aso uma i seevae lelei mo le 30 minute. Fai togafitiga ma taʻaloga mo vae ma vae. Taofi le ulaula.

Mo togafitiga lelei ma le puipuia o vae o le maʻisuka, ia tausisia pea le suka o le toto ma mulimuli i tulafono mo le tausia o vae. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese ai mai faʻafitauli faigata e pei ole phlegmon ma gangrene.

E faapefea ona togafitia le maʻi?

E tele auala e togafitia ai le faʻamaʻi, e aofia ai togafitiga faafomaʻi o le maʻisuka vaevaega ma taotoga.

Sei o tatou tilotilo atu i le togafitiga o vae o le maʻisuka ma fualaau. O lenei metotia e aoga ma e faʻaaoga i le amataga o le faʻamaʻi, pe afai o le tulaga o fusi ma le paʻu e le o taʻavale ma e mafai ona togafitiga e leai se taotoga.

O le mea muamua e fai pe a faʻamaonia se vae o le maʻisuka o le tuʻuina atu o le maʻi i le inisalini, e tusa lava po o le a le maʻisuka. Ua faatonuina e le fomai ni fualaau e faaleleia atili ai le faagasologa o le faaaogaina o le suka (berlition, thioctacid), vitamini o le vaega B.

E le tatau ona faʻamaʻo faʻasolosolo faʻasolosolo e faʻaaoga ai fualaau faʻasaina e faavae i le urea, albumin, ma isi. E manaʻomia le faʻatulagaina o le fluidity ma le coagulability o le toto.

Ina ia faʻaleleia le tulaga o le maʻi, e faʻamaonia le faʻamaoniga e faʻaaoga ai fualaau faʻamaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, Faʻaliliuga Faʻafefe, Splenopida, ma isi).

Maʻisuka vae sauniuniga

Afai e maua e le tagata maʻi ni lino o le tino e le afaina ai ponaivi ma sooga, e mafai ona faʻataʻitaʻiina meaola o le a mafua ai le maʻisuka vae i totonu, o le mea e tatau ona tatau ai mai le 7 i le 14 aso.

Lagona ogaoga afaina e manaomia ai le togafitiga o vailaau faʻamalosi i se auala faʻapitoa poʻo le iniseti.

Vailaau faʻamaʻi mo le togafitiga o le maʻi suka o le maʻisuka:

  • Co-amoxiclav.
  • Azithromycin
  • Faʻaautele,
  • Ciprofloxacip
  • Invanz.

Togafitiga o le maʻisuka vae e manaomia ai le fufuluina faifai pea o le maʻi suka i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi pipisi.

O le filifiliga ma le faʻamoemoega o fualaau faasaina i mataupu taʻitasi e tatau ona faʻatino e le fomaʻi.

Ina ia maua se gaioiga o le antimicrobial, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi visepi ma fusi mo le 20 minute.

Mo le faʻaaogaina:

  • Suavai Paroxide 3%.
  • O se vaifofo o le chlorhexidine 0.05%.
  • O se vaifofo o le iodine (iodine-povidone 10%).
  • Saline 0.9% (le mea sili ona saogalemu le fufulu).
  • Miramistin 0.01%.

I le manua faʻaleagaina, e mafai ona e tuʻuina se solo pepe ile iodine dicerine (betadine).

Aʻo le manua e mafai ona faʻaaogaina se mea manifinifi o le suauʻu hydrocortisone.

I le avea ai o se kulimi mo le maʻi suka i le paʻu vevela, e talafeagai lelei lava le tuufaatasiga o le maʻisuka poo le biphenhen.

Vaseline e le mafai ona faʻaaogaina e avea o se suauu mo le vae o le maʻisuka - e le lelei le uuina e le paʻu ma fai ai se ata vevela ile luga, puipuia le tafe o le okesene i totonu o le tino.

Faʻasolosolo ile gangrenia ma le maʻisuka phlegmon, e manaʻomia se falemaʻi vave ile maʻi maʻisuka. I tulaga ogaoga, taotoga ma togafitiga e faia i le potu maʻi tigaina.

E te fiafia i le tusiga? Taʻu i au uo e uiga i →

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

I Rusia ma fafo atu, o le fale gaosi oloa e gaosia ai fualaau faasaina ma le meaola malosi chlorhexidine bigluconate (chlorhexidine bigluconate) i ituaiga eseese. O lenei:

  • vaifofo o le 0.05%, 0.2%, 1%, 5% ma le 20%,
  • vaiinu ma vaiinu o le 0.5%,
  • suppository vaginal (suppository Hexicon) 8 ma le 16 mg,
  • gels
  • capsules
  • sosolo
  • lozenges
  • kulimi
  • uu
  • siama faʻapitoa.

Mo le faʻaaogaina e le tagata lava ia, e gaosia le oloa i totonu o pusa o le 2, 5, 10, 70, 100 ma le 500 ml. Mo le faʻaaogaina i falemaʻi faʻapitoa - i faletusi lita 2.

O se vaifofo malosi o le chlorhexidine bigluconate concentration of 0.05% o se vai manino e aunoa ma se palapala. 1 ml o le vailaau faasaina e aofia ai le 0.5 mg o le mea galue malosi. O se vaega fesoasoani o vai faamama. 70 poo le 100 ml fofo o loʻo afifiina i totonu o palasitika poʻo fagu vai. O nisi oi latou ua faʻapipiʻiina i latou e tuʻuina atu mo le faigofie ona faʻaaogaina. O tubes o le polyethylene e aofia ai le 2, 5 poʻo le 10 ml o le visepisi.

O le palu ma le 0.5% fofo o loʻo afifiina i le 70 ma le 100 ml.

I le 1 fagu poʻo le fagu faʻatasi ai ma se pulou pulumu poo se paso - 5 g o le chlorhexidine bigluconate. Vaega o Ausilali: 95% le ethanol ua faʻamamaina i vai faamama. O se vai manino, le lanu e ono i ai sina paolo malulu o le nacre. E manogi le ava. O le palu ma le 0.5% fofo o loʻo afifiina i le 70 ma le 100 ml.

Faʻataʻitaʻiga

O le vailaau o se vaega o le vaega o viseuti ma fomaʻi. E i ai le aoga o le meafaigaluega:

  • fomaʻi
  • siama
  • malamalama faʻapitoa
  • faʻamaʻi (e oʻo atu ai i le faʻaumatia o hamu).

O le natura o le aafiaga o le fualaau faasaina e faalagolago lea i le aofaiga o mea aoga. 0.01% o fofo e maua mai ai le aʻafiaga, puipuia le tuputupu ae o meaola ninii. O oloa gaosia i le suavai ma le maualuga o le chlorhexidine bigluconate e sili atu i le 0.01% ei ai sona aafiaga matuia, o le faatamaia o fualaau oona i se ea vevela o le + 22 ° C mo le 1 minute. 0.05% o fofo e maua ai se lagona tiga i totonu o le 10 minute, ma i le 1% faʻatonuga, o aʻafiaga virukidal e aʻafia ai togafiti.

O faʻaaogaina o vailaʻau galue malosi o le vailaau faʻamaʻi e faʻaumatia ai le siama o siama o maʻi, lea e vave ona mate. Ae ui i lea, o nisi o siama, siama o microbes ma sigi, o ituaiga ituaiga o siama e tetee i le sooupu. O le aoga lelei o le vailaau faasaina ua faaalia e faatatau i togafitiga nei o faʻamaʻi pipisi:

    Bactero> O oloa gaosia i le Liquid faatasi ai ma le maualuga o le chlorhexidine bigluconate e sili atu i le 0.01% ei ai le aʻafiaga o le bactericidal, e faʻaleagaina ai pathogens i le vevela o le ea + 22 ° C i le 1 minute.

Ona o le faʻaaogaina o le vailaau mo le umi, o le vailaau faʻasaina e masani ona faʻaaoga i le taotoga o se faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa. O le vailaʻau e faʻaalia ai sina gaioiga o le bactericidal i luga o le paʻu ma mucous membranes i le i ai o le toto, tulei, ma vai o le tino na faʻalilo e le tino.

O se fofo e faʻamoemoe mo le faʻaaogaina fafo e le ulufale i le toto ma e leai se faʻaogaina lelei. I le tulaga o le gasegase faafuasei, e masani lava e le o aʻafia mai i le vaega o meaʻai ma e toetoe lava a vavalalata faatasi ma feces.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E fautuaina e le kamupanī le faʻaaogaina lautele o se vailaau o le 0.05% chlorhexidine i togafitiga faafomaʻi.

I le gataifale - mo togafitiga ma puipuiga:

  • sasaʻaina o mea leaga
  • gasegase o le fale,
  • ureaplasmosis,
  • chlamydia
  • trichomoniasis
  • Trichomonas colpitis,
  • gonorrhea
  • syphilis.

I le fomai nifo ma le ENT, faʻaopopo i togafitiga mulimuli ane ma le faʻapalapalaina o nifo, o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le meafaigaluega o ni faʻamaʻi masani ia:

O le fofo e mafai foi ona faʻaaogaina e avea o se faʻafitauli faʻapitonuʻu faʻapitonuʻu:

  • mo togafitiga o mu ma manuʻa,
  • i le taimi o le faʻapalapalaina o le paʻu o tagata gasegase togafitia ma tagata faigaluega vaʻaia,
  • ma le faʻamoemoe o le faʻamaʻiina o masini faʻapitoa, meafaigaluega, masini e le mafai ona tuʻuina atu i togafitiga faʻamafanafana.

E faapefea ona faʻaaoga le chlorhexidine 0.05?

  1. Paʻu o le paʻu, mumu: faʻamamaina se 'ie e le afaina ma se vai fofo ma faʻaaoga i se mea tiga mo le 2-3 minute (e le tatau ona toe faʻaleleia i se faʻamalosi poʻo se fusi). Faaaoga talosaga 2-4 taimi i le aso.
  2. Faʻaleagaina, pharyngitis, laryngitis, nifo mama, abscesses, fistulas, mumū mumū pe a maeʻa le taotoga, faʻaleagaga o le mucosa o le waha: muamua ona aveese meaʻai meaai ma sina vai mafanafana, ona ave 1-2 tbsp. vaifofo ma fufulu lou gutu, faʻa'ī mo le 1 minute 3-4 taimi ile aso. E leai se mea e tatau ona e foloina le chlorhexidine! A uma ona fufulu, aua le inu pe 'ai mo le 1 itula.
  3. Faʻamatalaga inflammatory o le itutino mataitoto fafine: i le tulaga faʻamalosi, faʻamalo, tui le 0.5-1 ml o le vailaau faʻasaina i totonu o le vaʻa mai se pusa paʻu. Ona tatau lea ona e taoto 8-10 minute. Fai 2-3 faʻagasologa i aso uma mo le 1-1.5 vaiaso.
  4. Urinary tract disease: tui 2-3 ml o le vaifofo 2-3 taimi i le aso i totonu o le urethra. O le togafitiga e 5-10 aso.
  5. Puipuiga o faʻamaʻi pipisi: muamua urinate, ona tui lea i se tuila e aunoa ma se nila 2-3 ml o le vaifofo i totonu o le urethra, o fafine - 5-10 ml ma totonu o le va. Faʻatagaina o le togafitiga o le paʻu o loʻo aʻafia ai le tino i fafo. E mafai ona e urinate pe a uma le 2 itula. O se fua puipuia e aoga pe a fai e le sili atu i le 2 itula pe a maeʻa le feusuaʻiga e le puipuia pe solia foi le faamaoni o le condom.

0.05% Fofo Chlorhexidine ua saunia atoatoa mo le faʻaaogaina fafo. I se maualuga maualuga, e tatau ona fefiloi le vailaʻau ma vai inu i le vevela o le potu i vaega nei:

I se maualuga maualuga, o le vailaʻau e tatau ona fefiloi ma vai inu i le vevela o le potu.

O le vailaʻau e le o faʻatatau mo le faʻaaoga i togafitiga faʻafomai. E le tatau ona faatagaina le chlorhexidine i mata. Afai e tupu lenei mea i se faalavelave faafuaseʻi, e tatau ona fufuluina i latou i vai inu, ona amata lea o se vaifofo o le sodium sulfacil (Albucid).

E mafai e tagata maʻi ona faʻaaoga fualaau i soo se ituaiga. Ae ui i lea, o le mauaina o lole, paluga, e tatau ona e mautinoa o loʻo aofia ai le suamalie, ae le o le suauu.

Faʻaiʻuga o le chlorhexidine 0.05

O aʻafiaga le talafeagai o le faʻaaogaina o fualaau oona e tupu i mea e le masani ai ma e vave ona mou atu pe a uma ona tolopo. O lenei:

  • afaina o le tino - mimiti, mumu o le paʻu, vevela, dermatitis i nofoaga o fesoʻotaʻiga ma le fofo,
  • umi le tumau o le paʻu o lima,
  • vevela paʻu,
  • ata pueina (faateleina le lagona i le susulu o le la),
  • faʻapouliuligia o le manava o le nifo, faʻateleina le fausia o le tartar, tosina o le tofo (faʻatasi ai ma le fufulu faifaipea o le vavao o le oral),
  • puupuu le mānava, faʻalavelave anaphylactic (matua le maua).

Faatonuga faapitoa

Fesoʻotaʻiga e le taliaina i le fofo faʻatasi ai ma masini, faʻamaʻaloga matala o le faiʻai ma le vaʻaia o le taulasea, telefoni faʻasolosolo, namu suʻesuʻe.

O le togafitiga e le o faamoemoe mo le togafitiga o le rhinitis, sinusitis, faasalalauga otitis.

E le tatau ona faʻaaogaina le meafaigaluega mo vailaʻau faʻamaʻi (mo lenei faʻamoemoe, e mafai ona e faʻaaoga, mo se faataitaiga, Miramistin).

I tali ma le maualuga o le 0.2%, e faʻasaina le gaosia o le mucous membranes ma le manua o le paʻu.

O le chlorhexidine o se vailaau, ae le o se vailaau mo togafitiga. E le mafai ona e faʻaaogaina le fofo mo le tausia o aso uma o le oral vevela, genitalia, talu ai e ono aliali mai ni faʻafitauli o le maʻi, e mafai ona tupu le dysbiosis.

E faʻasaina le faʻaitiitia o le vailaau faʻasaina i vai inu, faʻaopopo le susu i le susu.

O le aafiaga antibacterial o le fualaau faasaina e faateleina i le vevela, ae i le vevela e tusa ma le + 100 ° C, ua faaleagaina le chlorhexidine bigluconate ma toetoe lava a leiloloa atoatoa ona vaega faamalolo.

Faʻasusu i se vaifofo e aoga tele o se tagata faʻasoa i se togafitiga faigata. Ae e le mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le tasi le antiseptic, e tatau ona ave faʻamalosi i le taimi e tasi.

Faʻasusu i se vaifofo e aoga tele o se tagata faʻasoa i se togafitiga faigata.

Mo tamaiti, o sauniuniga e aofia ai le chlorhexidine bigluconate e maua mai i le igoa "D", mo se faataitaiga, moligao Geksikon D. Lollipops, faʻaputu mo le toe faʻafefe e aloese mai le foloina, e mafai ona e tuʻuina atu na o se tamaititi e sili atu i le 5 tausaga.

O le fofo e le faʻaleagaina ai le metala, palasitika, oloa gaosi. Ae ui i lea, i luga o tisipesa na faʻafefiloi ma le chlorhexidine, o lanu enaena e aliali mai pe a faʻafefeteina ma soʻo oona.

Afai o le fualaau faasaina e ulufale atu i le tino, e aafia ai le taunuuga o le puipuiga o le puipuia.

Talu ai e leai se faʻasaienisi faʻamaoniga o le le atoatoa o le faʻaogaina i fafo ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e le tatau ona latou tausia tamaiti i lalo o le 7 tausaga. E manaʻomia le tausiga faʻapitoa pe a fufulu le gutu ma le faai e taofia ai le tamaititi mai le foloina o le fofo.

E mafai ona faʻaaoga le mea faigaluega i le taimi o maitaga ma le susu, e pei pe a fufulu, faʻaaoga i se mea e gaosi ai, e le ulu atu le vailaʻau i le toto toto. Ae ui i lea, o le tosoina o se vaifofo e faasaina, talu ai i lenei faagasologa, e mafai ona e faalauiloaina faafuasei se siama i totonu o le va. E tele fomaʻi o loʻo fautuaina le faʻaogaina o le lozobact lozenbag, Hexicon suppositories nai lo le chlorhexidine aʻo maʻitaga.

O le chlorhexidine e mafai ona faʻaaogaina i le taimi o maitaga.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Ole vailaau e le ogatasi ma fasimoli, siama, siama ma isi mea faʻasolo (solutions colloidal, gum arabic, carboxymethyl cellulose, sodium lauryl sulfate).

E fesoʻotaʻi le meafaigaluega ma vailaʻau o loʻo i ai le vaega faʻapitoa (o le valerimonium bromide, benzalkonium chloride, ma isi).

Faʻafesoʻotaʻi ma carbonates, chlorides, sulfates, phosphates, borates, citrates, o vailaʻau faʻamalosi e faʻaaogaina faʻamalosi.

E faʻatagaina le faʻaaogaina o le Chlorhexidine mo le fufulu ma le iodine, vaifofo a Lugol, ma isi fofo.

E faasa ona faʻaaoga le chlorhexidine mo le fufulu ma le iodine.

O le vailaʻau e faʻateleina ai le lagona o le fuga oona i Neomycin, Kanamycin, Levomycetin, faʻamaʻi o le cephalosporin vaega.

O le ethyl alcohol e faʻaleleia ai le lelei o le fualaau faasaina.

O le chlorhexidine e mafai ona sui i fualaau oona e tutusa pe foliga tutusa foi. O lenei:

  • Amident
  • Anzibel
  • Aneti-tiga,
  • Bactosin
  • Hexicon
  • Hexoral
  • Faʻailoga
  • Curasept
  • Miramistin
  • Mucosanin,
  • Pantoderm
  • hydrogen peroxyide
  • Plivacept,
  • Sebidin
  • Furatsilin,
  • Chlorophyllipt,
  • Citadel
  • Eludryl et al.

Faʻatau

Faʻalapotopotoga e faʻapena tapenapenaga chlorhexidine bigluconate:

  • "BioFarmKombinat", "Biogen", "Biochemist", "Kemerovo Pharmaceutical Factory", "Medsintez", "Medkhimprom-PCFK", "Moscow Pharmaceutical Factory" (Rusia), "
  • Nizhpharm, Renewal, Petrospirt, Rosbio, Faletalimalo Faasao o St. Petersburg, FarmVILAR, Pharmproekt, EKOlab, Ergofarm, Eskom, Yuzhpharm (Rusia) ,
  • Glaxo Wellcome (Polani),
  • Famar Orleans (USA),
  • "Nobelfarma Ilach" (Turkey),
  • Herkel (Netherlands),
  • AstraZeneca (Great Britain),
  • Kuraproks (Switzerland),
  • Gifrer-Barbeza (Farani).

Faʻaaliga i Chlorhexidine 0.05

Irina, 28 tausaga, Klimovsk.

E masani lava ona i ai lenei meafaigaluega i laʻu fale falemaʻi fale. E masani ona ou faʻaaogaina pe a manaʻomia ona ou tausia se tamaititi laitiiti. O le a sau i le fale ma le faʻafefe, ona oso ai lea o se faai. O le fualaau faasaina e tau ai se penny, ma o le aoga e na o se mea sili lava. E le gata i lea, e le mu le chlorhexidine, e le mafua ai se tiga, e le pei o iodine, hydrogen peroxide, greenback. O se vailaau taua mo tamaiti.

Mikhail, 32 tausaga, Morshansk.

Ina ua aveeseina le molarini, sa ia fufulu lona gutu i se vaifofo pe a uma ona 'ai ma i le po. O se mana malosi lea e puipuia mai le faʻamaʻi. E lelei e leai ni lagona le fiafia e tulai mai. Na faamaloloina vave Desna e aunoa ma ni faafitauli. Talu mai lena taimi sa ou aveina lenei oloa i totonu o se pusa taavale.

Marina, 24 tausaga, Krasnogorsk.

Sa i ai taimi na ou maua ai se gaogao. Sa ia fafagu, ma na vave ona taofia le taofiga. O lenei mai lea taimi i lea taimi ou te faaaogaina le fofo mo le puipuiga. Ma faatasi ai ma le angina e aoga tele. O le mea e tatau ai, faʻafomaʻi faʻapitoa.

Faamaumauga ile falemaʻi

O le togafitiga ma le saogalemu o le chlorhexidine ua suesueina i le tele o faamasinoga faavaomalo. Ua faʻamaonia e le fualaau faʻamaonia le malosi tele i le tele o siama, sigi ma protozooa.

I le tele o le faamasinoga i le 1988 (Garibaldi, R. A), na faʻatusatusaina ai le antibacterial properties o chlorhexidine ma povidone iodine. O le auai i le suesuega na auai i le 700 tagata maʻi na faatonuina le taotoga.

I le taimi lava ao leʻi faia le taotoga, na ave ai e le au volenitia se taʻele ma se tasi o visevise. Na suʻesuʻeina suʻesuʻega i le laboratory na faʻaitiitia e le chlorhexidine le numera o microbial colonies i luga o le paʻu i le 9-9.5 taimi, ae o le pau na o le 1.5-2 taimi na pau ai le iodine.

I le 2002-2006, na iloiloina ai e le National Institute of Institute of Healthcare a le Iunaite Setete le auala e faʻafefea ai le togafitiga o pepe faatoa fananau mai ma le chlorhexidine i le tele o itula talu ona fanau mai, i aʻafiaga o pepe pepe. O le suʻesuʻega sa faia i Nepal, lea e maualuga ai le pasene o le fananau mai i le fale.

O le faʻamalamalamaga o galuega na faia i totonu o le 413 afioʻaga i le lotoifale, o le aufono na fautuaina e togafitia tamaiti laiti ma le 4% o le chlorhexidine solution. I le silia ma le 4 tausaga o le mataʻituina, o le tele o maliu o tamaiti i tagata suʻesuʻe na faʻaititia i le 30%.

I le 1999, na suʻesuʻe ai e le Iunivesite o Oslo le mafai gafatia o se vailaʻau faʻapitoa e faʻaitiitia ai le faʻatagaina o le pipisi o le pipisi mai le tina i le pepe i le taimi o le fanau mai. O le 0.2% fofo o le fualaau faasaina na faia e afaina ai fafine i fafo i le taimi o galuega.

O iʻuga na faʻaalia ai o le aʻafiaga o pepe faatoa faaititia e tusa ma le 20%. Leai ni faʻafitauli leaga e fesootaʻi ma le faʻaalia o le chlorhexidine sa matauina i tamaiti.

O se tauaso, suʻesuʻega i le placebo i luga o le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina i le vasega stomatitis sa faia i le Iunivesite o Kentucky i le 1988.

I tagata gasegase na malilie e faʻaaoga rinses ma le chlorhexidine, na tusia e tusitala se faʻaitiitia o le faʻanofoina o le mucosa, o le faʻaitiitia o le streptococcus and the yeast colonies.

I faʻafitauli uma lava, na gauai atu fomaʻi i se faʻamatalaga saogalemu o le fualaau faasaina. I se tulaga e le masani ai, o se aafiaga faʻafefe i luga o mata o mata ma le paʻu sa maitauina. E mafai ona faʻaitiitia aʻafiaga o le itu pe a faʻaitiitia le faʻaogaina o vaifofo faʻapitoa.

Faamatalaga o mea oona

O le taʻavale o le chlorhexidine na suʻesuʻeina i suesuega suʻesuʻe i suʻesuʻega i luga o moa papaʻe. 0.5% le vaifofo na faia i manu vaefa, i le vavalalata ma le initaneti. Ua faamaonia le leai o se fualaau faasaina, teratogenic ma le africotoxic. O se aʻafiaga faʻamalosi i galuega a le totoga o le gaioiga sa maitauina.

Faʻavae, faʻasalaga, afifiina

O ituaiga nei o le chlorhexidine o loʻo avanoa i le maketi a Rusia:

  • Vailaʻau lelei ma se vailaau galue malosi o le 0.05, 0.1, 0.15, 0.2, 0.5, 1, 4, 5, ma le 20%. O le vailaau faʻasaina o loʻo faʻapipiʻiina i fagu palasiti, fagu poʻo aisa.
  • Ava oona ma se vailaau galue malosi o le 0.5 pe 0.8%. O lenei fomu ua faatauina i le 100-500 ml fagu.
  • Vailaʻau faʻalavelave faʻaleagaina e iai se mea o loʻo galue malosi i le 16 ma le 8 mg. Faʻapipiʻi i paʻu palasitisi ona tuʻuina lea i pepa pepa pepa 5 poʻo le 10 fasipepa.
  • 0.5% gel mo le faaaogaina i fafo. E faia i totonu o masini e 15-30 g.
  • 1% kulimi mo le faʻaaogaina fafo. Avanoa i totonu o pusa o le 50 g.
  • 1% emulsion (i le glycerin) mo le faaaogaina i fafo. Faʻapipiʻi i totonu o le 200 ml fagu.

Faʻatinoga o gaioiga

I totonu o se siosiomaga o le physiological, o le chlorhexidine e le mafai ona fausia ni gaioiga gaioiga e fegalegaleai ma le leai o ni siama puipui o siama. O tuutuuga mo le fusia e sili ona lelei i le maualuga o le pH mai le 5 i le 8.

I mea maualalo maualalo, o le fualaau faasaina e poloka ai le felauaiga o ions e ala i siama o siama pathogenic, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o se aʻaosiostatic. I faʻamoemoega o le sili atu i le 0.01%, o le pa pupuni o le pa, ua mafua ai le vave o le maliu o microbes.

I le i ai o le toto ma le tuleia, o le lelei o le fualaau faasaina e faaitiitia.

Antimicrobial Activity Spectrum

Chlorhexidine e malosi e faasaga i:

  • siama-siama (siaptococci, staphylococci, clostridia),
  • siama siama-siama (neisseria, chlamydia, ureaplasma, siama, enterobacteria),
  • lefete ma le fefete-pei pulou,
  • dermatophytes,
  • protozooa (trichomonas, chlamydia, ma isi),
  • nisi o faʻamaʻi (herpes virus, faʻamaʻi A virus).

Ole fualaau faasaina e le afaina ai le lapabacilli, siama gasegase o le siama ma gaʻo afaina.

O meaola fungicidal e faʻaalia pe a sili atu i le 0.05% le maualuga o le chlorhexidine, o le virucidal - i le maualuga o le sili atu ma le 1%.

Samoa International Nonproprietary Name

O le numera o le faʻavasegaina ATX o le G01A X. Faʻailoa atu i antimicrobial agents faʻaaogaina i le falemaʻi.

O le chlorhexidine 1 o se mea aoga ma mea faʻapitoa e aʻafia ai mea tetele e fesoʻotaʻi ma biguanides.

Pharmacokinetics

O le vailaʻau e faʻaalia ai le gaioiga talafeagai pe a uma 2-3 minute pe'ā uma ona faʻamamaina le vaega o le tino o loʻo togafitia.

E le aoga le chlorhexidine mo le gallbladder inflammation.

E le ulufale i totonu o le toto ma e le faʻamalosi tino i le tino.

Contraindications

Ole vailaau e le tatau ona faʻaaogaina e tagata e faigofie ona maua i allergies. O le ava malosi e le fautuaina mo togafitiga o le isu ma le gutu. Mata o mata e solo i se vaifofo vai, ae le o le ava malosi.

E faʻasaina le tuʻuina atu o fualaau i tagata maʻi ma le dermatitis. E tatau ona tuʻuina atu le faʻaeteete i le faiga o tamaiti. Latou te le togafitia le taotoga ma faʻalavelave i neura, o le faiʻai.

E faʻatagaina le faʻaaogaina faʻatasi ma isi faʻamaʻi vailaʻau.

Auala e ave ai Chlorhexidine 1

O le fofo o loʻo faʻafoeina i fafo atu. Mo le faʻamoemoega o le fufulu, susu ma le fufuluina, ia faia fofo ma le i ai o le chlorhexidine ia i latou mai le 0.05 i le 0.5%. Ina ia faia lenei mea, o le masini e manaʻomia o le fofo e faʻaaogaina i vaega talafeagai o le tino mo le 1-3 minute faalua pe tolu taimi i le aso. Mo le faʻamoemoega o le faʻaaogaina o se vailaʻau faʻasaina, faʻaaogaina o le vai ma faʻaaogaina ai le masima.

Mo togafitiga faʻapitoa o le paʻu, e faʻamamaina ile chlorhexidine mo le 2 minute. E faʻaaogaina e saunia ai lima o le fomai tipitipi. Ina ia faia lenei mea, e fufulu lelei lima i le fasimoli mo le 2 minute, ona faʻamago ai lea ma se fomaʻi faʻamaʻi. I luga o le paʻu faʻamago, o le vaifofo e faʻaaogaina faʻalua i le 5 ml i le solo. E le mafai ona e fufulu, e tatau ona vevela.

O le chlorhexidine e faʻaaogaina e togafitia ai le taotoga ma le togi e pipii ai tagata foai toto. Mo le faia o lenei mea, solo le paʻu i se paʻu o le gau. E tatau ona tausia le vaifofo mo le 2 minute. E togafitia le paʻu i le itu lava e tasi.

O le fofo ua faatagaina e faaaoga i nofoa, meafaigaluega, laulau, ma isi. O le tafe o le 100ml i le 1 mita.O le fofo e tuʻuina mea e tusa ai ma faatonuga.

O le gel e faʻaaogaina mo stomatitis, paleoposthitis, leions dermatological, e faʻaumatia ai siama.

O moligao e tuu i totonu o le va. Mo lenei, o loʻo maʻi le tagata maʻi ile tua. Gynecologists fautuaina e faʻaaoga le 1 mea faʻapitoa i le 24 itula mo le vaiaso, o nisi taimi e oʻo atu i le 10 aso. I tulaga ogaoga, o le fomaʻi e faʻalauteleina le togafitiga i le 20 aso.

O le gel e faʻaaogaina mo stomatitis, paleoposthitis, leions dermatological, e faʻaumatia ai siama. E faʻaaogaina i nofoaga mamai. E tutusa foi le faaaogaina o le kulimi poo le suauʻu ma le faʻaopoopoga o lenei mea tetele.

I faʻamaʻi pipisi i le gutu, 1 le papaa e faʻaaogaina i le gutu pe a uma ona 'ai (e oʻo ile 4 taimi ile 24 itula). I totonu o vailaʻau, ua saunia se vaifofo faʻamama.

Faatasi ai ma le mumū o le urethra, vevela, o se vaega itiiti o le vailaau faʻasaina ua tui i totonu o le alalaʻau. E fautuaina e faʻaaoga fualaau faasaina i isi aso uma. O le umi o taualumaga e 10 aso. Aʻo leʻi oʻo i le cystoscopy, e fautuaina e fufulu le vevela ma Chlorhexidine. O le tausisia o lenei faiga e fesoasoani e aloese ai mai le cystitis.

Faʻamalosia lou gutu e fautuaina 2 taimi ile aso. I le taeao, fufulu lou gutu pe a uma le 'aiga o le taeao ma faʻatagaina le faʻamalo lemu. I le afiafi, e tatau ona e faia le faʻatulagaga i le faasologa lava e tasi. Manua e oʻo atu i le 10 aso. E tatau ona teuina le suavai i le gutu mo le 60 sekone, aua o le taimi lea e faia ai se ata tifaga i luga o le mucous membrane ma luga o nifo lea e puipuia mai le ulufale atu o microbes pathogenic.

O le togafitiga o seevae ma Chlorhexidine e faia ina ia mafai ai ona faʻafeteʻese siama o vae ma faʻaumatia manogi manogi.

O le togafitiga o seevae ma Chlorhexidine e faia ina ia mafai ai ona faʻafeteʻese siama o vae ma faʻaumatia manogi manogi. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se sulu e faʻafefe ai le pito i totonu o le seevae. O lenei faiga e tatau ona faia i aso uma e faʻaleleia atili ai taunuuga o togafitiga puipuia. E le gata i lea, e mafai ona togafitia le paʻu o le vae i le fulufulu lava e tasi mo le vave faʻaumatia o maʻi faʻaleaga.

E faapefea ona fuaina mo le fufulu

O le fofo mo le fufuluina o le gutu ua uma ona saunia mo taualumaga, aua ua faʻaitiitia i se saogalemu saogalemu o le 0.05%. E le o susu o ia i le vai. Afai ei ai se vaifofo o le 0.1%, ona oʻo lea i le afa afa o le vaifofo e tatau ona faaopoopo i ai le aofaiga o le vai.

Isi filifiliga mo le saunia o le fofo:

  • 1 lita o se vaifofo vaifofo mai le Chlorhexidine concentrate 20%: ave 25 ml o sauniuniga maopoopo ma faaopoopo le 70% ethanol i le maualuga o le 1 dm³,
  • e maua mai ai le chlorhexidine masani, o le tutusa lava o vaevaega e faʻaaogaina e pei ona i luga, ae o le ava malosi e suia i le vai faʻafefe,
  • e faʻamalu ai le 1 lita o le 0.05% Chlorhexidine, e tatau ona e ave le 2.5 cm3 o le vailaau faʻasaina i le 20% ma faʻaalu i le ethanol poʻo le vai faʻasalaina i le 1 lita.

E le mafai ona fufulu lou gutu i le 0.5%. E tatau ona faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 10 g mo le 90 ml o le vai.

O le fofo togafitiga o le fualaau faasaina e tatau ona faia i lalo o ni tulaga le mautonu.

O le vaifofo togafitiga ua faia i lalo ole tulaga ole fale. E faʻatagaina e faʻamaʻi, ao oʻo mai le vevela i le + 116ºС. Umi o le taimi o le faʻamaʻiina - ia le itiiti ifo ma le afa itula. Aua nei faʻaaogaina le faʻamalaila.

E mafai ona fufulu oʻu mata

E fautuaina le vaifofo e togafitia foliga o le tino faatasi ai ma le afaina o mea. Mo lenei mea, ua faia se fofo saunia o le 0.05%. Afai e sili atu ona faʻalauteleina, ona tatau loa lea ona faʻamamaina i le vai. E tatau i tamaiti ona faʻaalu i le afa vai.

Taualumaga mo le gaosia o mata:

  • mafanafana le fofo i le vevela vevela,
  • moeiini ou mata
  • ia fufuluina lelei le paʻu o loʻo i ai ma le susu o le cotton mai le tulimanu pito i fafo o eyelids i totonu, e le tatau ona ulu atu le vailaʻau i le mata.

O taualumaga ua faʻamatalaina e tatau ona faʻatinoina i le 6 taimi i le aso. Afai e oʻo mai le oloa i mata, e tatau ona fufulu.

Pe a togafitia mata i le chlorhexidine, e tatau ona mafanafana le fofo i le vevela vevela.

Aveina o fualaau faasaina mo le maʻisuka

O se uiga iloga o le maʻisuka o le faʻaalia lea o manuʻa faʻamalolo malolosi. Atonu latou te le faʻamalolo mo se taimi umi, lea e faigata ai ona tausisia manaoga o le tumama. E mafai ona togafitia paʻu ma mucous membranes pe a maeʻa le faʻamautuina o faailo kulukose. A aunoa ma lenei, e le mafai ona ausia se aafiaga tumau. O le maualuga o le glycemia e tatau ona i totonu o le 6 mmol, ma i le faʻavaveina e le tatau ona i ai.

O le manua e tatau ona fufulu mama o le tulei. Mo le faamamaina o le tino e le faʻaaogaina oloa gaosia i gaʻo, aua latou te puipuia le tuusaoloto o le tulei. E fautuaina e faʻaaoga fualaau faʻamalosi lea e tosina ma aveese ai le tulei. Ina ia faʻateleina le faʻamamaina, faʻaaogaina o le enzyme (masani lava i le chymotrypsin). O laʻei ma antimicrobial agents e tatau ona faatulaga ile 1 taimi i le aso.

E na o le aveeseina ma le faaeteete o le tulei o le manua e togafitia i le chlorhexidine. Afai ei ai ni faailo o le faʻasalaga o le maʻisuka (o le tagata maʻi e maualuga lona maualuga i le suka), ona faʻaaogaina lea o le togafitiga mo sina taimi.

Faʻafitauli o le chlorhexidine 1

I se isi vaega o tagata gasegase, faʻamalolo o le paʻu, tele lagona, ma le alualu i luma o le dermatitis.

O laumei uumi umi e fesoasoani i le faapogisaina o nifo, le fausia o le tartar. O le tagata gasegase e mafai ona ia tofo i le tofo.

O le fufulu umi o le gutu i se vailaʻau e fesoasoani i le faʻapouliuli o nifo.

E mafai e tamaiti ona chlorhexidine 1

E le o faʻamatalaina mo le togafitia o manuʻa, paʻu ma mucous membranes i maʻi seia oʻo i le 12 tausaga. O le fufuluina o mata e tatau ona faia i se vaivaiga vaivai, ia faʻaeteete ma aua le faʻatagaina ia maua luga o le mucous membranes. I nisi tulaga, o le aafiaga antibacterial i se tamaititi e sili atu ona aloaia nai lo tagata matutua.

O le chlorhexidine pe a vevela i le maualuga o le vevela.

Faʻasologa o Chlorhexidine 1

Pe a faʻaaogaina vailaʻau e tusa ai ma faatonuga, e le o matauina se tulaga maualuga.

Afai o le tagata maʻi na faʻafuaseʻi ona inu i le vaifofo, ona manaʻomia lea ona ia faia se gasegase vavalalata ina ia taofia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le toto.

O le isi, e tatau ona e avatu sina susu, o se vaifofo o le gelatin, o se moa mata.

E le mafai ona atiaʻe le faʻaaogaina. Pe a aliali mai foliga o le oona, o togafitiga e tusa ai ma faailoga ua faʻaalia.

Fegalegaleaiga ma isi mea

A oʻo le maualuga o le siosiomaga i luga aʻe o le 8 i le pH, o le fualaau faasaina e afaina. Afai o le vai malosi e faʻaaogaina i le faʻamalosi, o le a faʻaitiitia le faʻaaogaina o mea faʻaleagaina o le sooupu. Aua le faʻaaoga vailaʻau faʻatasi ma le iodine.

Soa ma isi mea faapena e le mafai ona faʻapipiʻiina ma le chlorhexidine. E le ogatasi ma salts o le phosphoric, hydrochloric, acidic sulfuric, salts of boron and citric acid.

Soa ma isi mea faapena e le mafai ona faʻapipiʻiina ma le chlorhexidine.

O vailaʻau e faʻaleleia ai lagona o le tino i le tele o vailaau faʻamaʻi, aemaise lava Cephalosporin, Chloramphenicol. O le ava malosi e faateleina ai le aʻafiaga o le gaosiga o le vailaʻau.

Sauniuniga ma se faʻapena tutusa:

  • Miramistin
  • Betadine
  • Chlorhexidine bigluconate,
  • Povidin
  • Betadine
  • Hexicon
  • Hexia
  • Ladisept.

Aso faʻauma

E talafeagai mo le faʻaaoga mo le 36 masina. A maeʻa le maeʻa o lenei vaitau, e le mafai ona ave, ona o le aoga o le kulupu o loʻo galue o le a matua maualalo.

Chlorhexidine - Faʻaaoga ma le aoga 7 Metotia Faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le chlorhexidine. O se fofo penny ua suia ai le pusa afa muamua-fesoasoani ma i le fale fesoasoani ia Chlorhexidine poo Miramistin? Chlorhexidine ma le vevela. Faʻaaogaina o le fualaau faasaina

Faʻaaliga i Chlorhexidine 1

Irina, 28 tausaga, Moscow: "O le chlorhexidine o se vailaau sili ona lelei e mafai ona ave e togafitia ai lima ma togafitia ai maʻi o le paʻu o le pulusala. Na fesoasoani i le mumu o le mucosa ma le tonsillitis. "Flammation.I le togafitia o manuʻa i luga o le paʻu, na ou matauina pe a uma ona faʻaaogaina le oloa, latou te vave faʻamalolo."

Ivan, 30 tausaga, Tver: "Sa fesoasoani le chlorhexidine e aloese ai mai le gasegase o le gasegase ina ua uma se taotoga faafuasei. Na ia faia laasaga uma e puipuia ai faamaʻi pipisi mai le feusuai, e pei ona tusia i faatonuga: na ia tuu le 3 mataua i le urethra.

Ou te faʻaogaina nei togafitiga e togafitia ai mea e teu ai, laiti abrasions. A maeʻa lena mea, latou te vave faʻamalolo, e leai se mea na totoe o latou. "

Svetlana, 42 tausaga, Lipetsk: "Faatasi ai ma le fesoasoani a fomaʻi, e mafai ona aloese mai le faʻamaʻi o le paʻu ona o se mea e afaina ai, ma na o le togafitiina o le manua ma se vaifofo e vave ai ona faʻamalolo vave. iodine ma lanu meamata lanu meamata. O le mea lea ou te faʻaaogaina ai mo le faʻainisiina ".

Talosaga talosaga

O vailaʻau chlorhexidine e faʻaaogaina i le paʻu, paʻu mucous membranes o totoga totoga poʻo le gutu mo le 1-3 minute. e ala i le faʻavaivai poʻo swabs cotton.

Mo le puipuia o STD, o le fofo o loʻo faʻafoʻiina e ala i le faʻaaogaina o se paso i luga o le vial: mo tane - i le urethra, fafine - i totonu o le vaʻa mo le 2-3 minute. A maeʻa le faʻatinoga, e le tatau ona e urinate mo le 2 itula. I le taimi lava e tasi, e fautuaina le togafitia o ogavae, pubis ma genitals.

Mo le togafitiga o le urethritis ma uroprostatitis, o le vaifofo ua tui i totonu o le uretra e oo i le 2 taimi i le aso mo aso e 10. Ua toe faia nei taualumaga i isi aso uma.

O le faʻagasologa o mea faʻalauiloa ma masini e faʻatino e ala i le fufuluina o le eleele ma se omomi ua faʻafefeteina i le sauniuni poʻo le galo.

O le taotoga e togafitia faalua i le vaeluaga o le 2 minute.

Aʻo leʻi faʻaaoga le chlorhexidine, e tatau ona fufuluina lima o le fomai tipitipi i le fasimoli ma fufulu maeʻaeʻa.

O suppositories e faʻatautaia i fafo i se tulaga maualuga. Mo le puipuia o STD, e fautuaina e faʻaaoga le suppository i le sili atu i le 2 itula pe a maeʻa feusuaiga. I isi tulaga, e 1 le suppository e faʻatino 1-2 taimi i le aso mo le 1-3 vaiaso.

O le gel ma le kulimi e faʻaaogaina i vaega ua aafia e oʻo atu i le 3 taimi i le aso. O le umi o togafitiga e fuafuaina e taʻitasi ma mafaufau i le ata o le maʻi.

Faʻaiʻuga

Pe a faʻaaoga le chlorhexidine e mafai ona matauina:

  • afaina o le tino
  • dermatitis
  • suamalie ma vego paʻu
  • se lagona o le mausali i luga o le paʻu (i le taimi o le 3-5 muamua minute pe a uma le talosaga),
  • siakiina o vaega o paʻu ua togafitia,
  • faateleina le lagona lelei o le paʻu i le vevela o le UV (photoensitivity),
  • taofiofi o nifo, tofo o le tofo (naʻo le togafitiga o gingivitis),
  • sasaina ma le susunuina i totonu o le va (i le mataupu o suppositories).

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le chlorhexidine e le ogatasi ma fasimoli ma siama o loʻo i ai le sodium lauryl sulfate, saponins poʻo le sodium carboxymethyl cellulose. Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau ona fufulu ese le toega o meaʻai.

O le gasegase e faʻasaina i le i ai o iodine ma faʻaleleia i le i ai o le alcohol alcohol.

O le faʻaaogaina o le vai malosi e faʻaititia ai aʻafiaga o le chlorhexidine.

I lalo o le malosi o le kalu poʻo le vevela, o le vailaʻau faʻasolosolo e faʻavae i le fausiaina o le 4-chloraniline, o loʻo i ai ni mea e maua ai le carcinogenic.

E mafai ona faʻafesoʻotaʻi se antiseptic ma soʻoʻo iai le benzalkonium chloride poʻo le brimide o le vasrimonium.

Talosaga i atunuu eseese

O le chlorhexidine ua faʻatagaina mo le faʻaaogaina o le soifua maloloina i le silia ma le 50 setete.

O se visepisi o loʻo maua i le tulaga o ituaiga tuusaʻo tutoatasi, ma o se vaega foi o oloa tuufaatasi eseese:

  • vailaʻau faʻasaina, fofo,
  • lozenges mo le toe faʻaleleia,
  • nifo
  • faʻamalulu,
  • ufiufi.

I atunuu Europa, o le masima acetate o le fualaau faasaina e sili atu ona taatele, lea i ona fale falemaʻi e tutusa lelei ma bigluconate.

I le 2013, na aofia ai le chlorhexidine i le WHO Essential Medicines List.

Gaosiga Vaaiga Aoao

I Rusia, ua faʻatau atu faʻataʻitaʻiga chlorhexidine o le tele o fale gaosi oloa. Ole vaega autu ole maketi e aofia ile atinaʻe ile fale. O kamupani eseese e maua ai se antiseptic i lalo o igoa "Chlorhexidine", "Chlorhexidine Bigluconate" poo lalo o latou lava igoa pateni. Faatasi ai ma pepa o fua, o fofo ma le maualuga o le 0.05-0.15% o loo manumalo ai.

O nisi sauniuniga chlorhexidine ma a latou gaosi oloa:

Faʻailoa igoaFaʻasalaga FomuFaʻatau
Hexicon0.05% fofo; 0.5% gel; suppositories Vaginal i le 8 ma le 16 mgNishpharm OJSC (Rusia)
Plivacept5% taulaʻi mo le faʻaaogaina i fafoPliva (Republic of Croatia)
AmidentTali 0.15%Faʻataʻitaʻiga OJSC (Rusia)
Faitalia1% fofoFomaʻi Faʻatauga (Farani)
Hibiscrab4% fofoZeneca (United Kingdom)
Chlorhexidine ma chlorhexidine bigluconateItuaiga eseeseO le polokalame o le "Pharmax Group" (Iukureini), o le "Rosario" (Rusia) OJSC "Medsintez" (Rusia) Polfa-Lodz (Poland)

SPC "Biogen" (Rusia)

CJSC Central European Pharmaceutical Company (Rusia)

O le antiseptic Miramistin (lat. Myramistin) e latalata tele i ana meatotino ile chlorhexidine. O le fualaau faasaina na fausia e Soviet scientists i le vaitau 1980. o se vaega o le Space Biotechnology program. I le taimi nei, o le oloa na gaosia e le kamupani Rusia CJSC Infamed ma le kamupani Ukrainian CJSC Darnitsa. O oloa o loʻo faʻatau atu i atunuu o muamua le USSR.

E faʻatusatusa i le chlorhexidine, o Miramistin e iai le tele o fusi o le antimicrobial activity.

Mafaufau i le fualaau faasaina:

  • gram-positive ma siama-siama (e aofia ai vailaʻau faʻasaina faʻasaina),
  • protozooa (chlamydia, trichomonads, ma isi),
  • Ascomycetes
  • lefete ma le fefete-pei pulou,
  • dermatophytes,
  • afaina, laulaa, mamanu o le tino, adenoviruses, coronoviruses.

I suʻesuʻega, o le malosi o Miramistin e faʻaitiitia ai le gaioiga o le faʻamaʻi o le tino (HIV) tagata na faʻamaonia foi.

O isi mea lelei o le faʻaauau e aofia ai:

  • leai se aʻafiaga faʻaleaganuʻu ma le aʻafia,
  • gafatia e faʻafaigofie ai le puipuiga o le paʻu ma mucous membranes,
  • o le i ai o meatotino e tetee i ai ma le toe faʻafouina,
  • le leai o ni aʻafiaga le lelei i togafitiga o faʻamaʻi o nifo (e le o matauina e le tagata maʻi nifo o le nifo ma suia i le lagona o le tofo).

O le faʻaaogaina o Miramistin e manatu lelei i le togafitiga o le oral vevela, i le togafitiga o maʻi urology ma gynecology ma mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi mai feusuaiga.

I le taimi lava e tasi, i suʻesuʻega suʻesuʻega na faʻamaonia ai o le chlorhexidine ei ai le maualuga o le antimicrobial action against Staphylococcus aureus (St. aureus), E. coli (E. coli), Pseudomonas aeruginosa (P. Aeruginosa) ma Candida mushrooms (Candida) . O lenei mea e oʻo atu ai i lona faʻaaogaina sili ona aoga mo faamoemoega faʻapitoa ma le togafitiga o faʻamaʻi pipisi.

I le Malo o Belarus, faʻaopoopo i Miramistin, o lona generic is Septomirin, na faia e Belmedpreparaty RUE.

Tuua Lau Faamatalaga