O le a se mea e mafai ona suia ai le suka i le tao tao?

Ua leva ona iloa o le suka o se tasi o mea sili ona leaga. O lona aʻafiaga autu o loʻo taʻoto i le mea moni e vave faʻafefe vave i totonu o le toto ma taʻitaʻia vave ai le kulūkose, ona faʻaitiitia ai loa lea. O le maualuga o le suka i le taumafataga e aafia ai le gaioiga o le tino atoa ma e mafai ona le gata ina sili atu le mamafa, ae faapea foi i faafitauli ogaoga o le soifua maloloina.

Aua nei galo o le suka o se tasi lea o mea sili ona manaia e maua ai le malosi o meaʻai, e faaopoopo i le tele o meaʻai. O le mea lea, suesue ma le faaeteete le tuufaatasiga o oloa ao leʻi faatauina mai e faʻamaua oe mai le maualuga o suka, ma e tusa ai ma calories e le manaʻomia. Ae ui i lea, e taua le iloa o loʻo i ai foi se mea aoga i le suka - e tatau mo o tatou faiʻai glucose. O le mea lea, i totonu o itu talafeagai, o le suka o le a le afaina tele. Ae sili atu le saili mo ia se isi mea e sui ai meaʻai.

Faʻaaogaina suka suka

O suamalie suamalie e aofia ai le aspartame, siaki ma le sucralose. O le lelei o nei suga o le taugofie lea ma maua ai sina mea e maualalo le kalori.

E le gata i lea, o mea suamalie faʻamalosi e tele taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka atoatoa, ae latou te le faʻaopoopoina le faʻaopoopoga i le tao. O le le lelei o mea e gaosia mai le synthesi o le i ai lea o se tofo e le taualoa. Afai e faaopoopoina i le pasela le amanaia, o lona uiga o le a le mautonu ma maoaʻe.

E le gata i lea, o le oloa o le a le faia ai le pai ma keke keke ma le malamalama. O le mea lea, e fautuaina e le aufailautusi pe a sauni le sasala e faʻafefiloi suamalie suamalie ma le suka masani i le tasi i le tasi le vaega.

Vaega o le suamalie suamalie sili ona lauiloa:

  1. Aspartame O le mea pito sili ona matautia o le gaosia o mea gaosia, e ui lava e leai se calorie o le kemikali ma e le faʻapupulaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ae ui i lea, E951 e afaina i tagata matutua ma tamaiti, ona e faateleina ai le lamatiaga o le maʻisuka ma le kanesa.
  2. Saccharin. E oʻo i le 4 pama e mafai ona faʻaumatia i le aso. I taimi aʻoga suʻesuʻega, na maua ai o lenei fesoasoaniga faʻalaʻau e mafua ai le faʻaalia o le tino.
  3. Sucralose. Le mea e sili ona maualuga le suamalie e sili ona manaia, lea e mafai ai ona faʻaaoga lelei i le faiga o le tao. E le gata i lea, o le tele o suʻesuʻega ua faamaonia ai o le oloa e le o se mea oona ma gasegase.

Faʻamatalaga

Suga o se oloa tatou te 'ai i aso uma, ma i ona tulaga eseese. Na te aumaia le suamalie suamalie, malosi, faagaeetia. O le lautele e talitonu o le suka e matua talafeagai lava mo tagata faigaluega e faʻaleleia ai galuega faʻaleleia, faʻaleleia le gaioiga o le faiʻai ma puipuia ai le mafai ona gafatia. Ae ui i lea, o se manatu le masani lea. Sugar o se vailaʻau gaosi vave lea e maua ai le leai o ni mea e ese mai nai lo le nofo i luga o ona itu ma le faʻalauteleina o manaʻoga mo lauulu. Sa faʻamaonia e saienitisi e le manaʻomia e le tino, ma e sili atu le suia i le gao pia gaʻo, o le malosi lea o le a sili atu le umi e maua ai le mafaufau.

Ma faʻapefea ona suia le suka? E tatau ona e taʻutinoina o le meli ma le tele o vailaʻau faʻamaʻi mai le supermarket lata mai vave ona oʻo mai i lou mafaufau. O nei oloa e sili atu ona aoga, ae e tofu lava ma ona lava lelei ma mea le lelei. E le gata i lea, e tele isi auala lelei ma aoga i le "mea manogi suamalie" o loʻo maua i totonu o la matou umukuka. O se filifiliga sili lea mo le sui i le tao tao pe afai e le mafai ona e faia e aunoa ma le suka e aunoa ma se faʻamaumauga.

Matou te iloa e uiga ia te ia talu mai le tamaitiiti. O lenei mea suamalie ua taua o le elixir moni mo le faamalologa mo lona matagofie faalenatura. Meli o se sui sili mo le suka. Muamua, e sili atu ona aoga, ma lona lua, e na o le tasi le sipuniti o le a suitulaga uma lava ni sipuni tele o le oneone.

Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, na matua lilo lava le toatele o tagata Rusia. Ae ina ua maeʻa ona maua uma ona uiga aoga, sa vave lava ona maua le lauiloa o stevia ma ua oʻo lava i le tuputupu ae i fuafuaga a le tagata lava ia. O le tulaga ese o le mutia o loo i totonu o lona tuufaatasiga o meaola e aofia ai le tele o meaʻai, amino acids, vitamini ma suauu. Faafetai i lenei seti o stevia ei ai le maualuga o le suamalie ma e maualalo le kalori. Pe a tao, e mafai ona suia le suka i le. O le taimi nei ua faʻatau atu i le siva i totonu o soʻo se faleoloa, ma i se faʻaopoopoga, e mafai e stevia ona faʻamalosia le puipuiga o le tino, faʻafeiloaʻi i luga o tui ma isi mea leaga i le tino.

I le taoina, o le stevia e faʻaaogaina i soo se mea. E le fetaui mo na o fualaau e manaʻomia ai caramelization faaopoopo. I le faaopoopoina o le selau kalama o le suka i oloa, e le mafai ona e maua na o se tone o calorie faaopoopo, ae o le faateleina foi o le voluma o le gaosiga. E manaʻomia le Stevia i ni faʻaitiʻitiʻiti laʻitiiti, e le suia ai le maualuga ma le fausaga lautele o le ipu, ae na o le faaopoopoina o le suamalie faaopoopo i ai. O le laau o loʻo i ai se mea manaia matagofie, o lea e le lelei ai le fefiloi ma nisi o oloa. O le mea lea, o le mutia e matua lagona lava i le susu ma fualaau aina e le faaituau. O faufautua faʻapitoa e fautuaina le fefiloi o le stevia ma isi mea suamalie, ma faʻaitiitia ai le susulu o lona tofo ma ausia ai le tele o kalori i le iuga.

Agave Syrup

O se suamalie matagofie faalenatura, lea, e le o lea, e faigata ona maua i luga o le faʻatau. E faia mai i se laau tele Mekisiko, mai i le auala, e faia ai foi tequila. E filifilia e tagata e mataʻituina a latou meaʻai, ae tatau ona 'aina ma le faaeteete lenei siva. O le mea moni, i le faagasologa o lona gaosiga o se aofaiga tele o faʻamalosisi - o lona anotusi e mafai ona oʻo atu i le 97%, lea e matua le aoga mo le tino. E le mafai e le fructose ona faateleina le suka o le toto, ae o lona faʻaauau i le tele o mea e atiina ae ai le malosi o le insulin.

Fale mea manogi

O lenamamoni, nutmeg, almonds ma aemaise le vanilla e mafai ona tuʻuina atu le ipu e le gata o se manogi matagofie, ae o se mea manaia suamalie. E mafai ona suia le suka i le vanilla? O se tasi lea o mea e sili ona taatele i aso nei, lea e faʻaaogaina ma le faʻaaogaina e tina ma tamaitai. O lenei mea manogi manogi, i le mea moni, o le suka o loʻo matutua i vanilla pods. O loʻo afifiina i totonu o tamai taga e sili atu i le luasefulu kalama. O le faafitauli, o le suka e mafai ona tumu i le vanilla masani ma lona sui fesuiaiga. Ina ia aua le faatauina se mea e le masani ai, ia faitau ma le faaeteete le tuufaatasiga i luga o le igoa poo le faia o le suka o le vanilla i le fale.

Fugalaau Fuimu

E faʻafefea ona suia le suka i le vanilla? E na o le masani ai o le vevela masani, o le mea moni lava o vanilla uma lava. Ua tumu i latou i le manogi, lea e vave ona aʻafia ai le suka, pe afai e te tuʻuina faatasi ma fasilaau vanilla i totonu o se fagu malulu ua pusa. E mafai ona e faʻafetaia le pusa i soʻo se nofoaga malulu ma le le malamalama, ia mautinoa ia faʻasolosolo malie ia mea. A maeʻa aso e sefulu, e mafai ona faʻaaogaina le oloa e saunia ai pasela eseese ma isi mea manogi ma suamalie.

Afai e te le maua le vanilla i le lima, ae e te manaʻo e faʻaopopo le faʻafeʻaiga o tagata, faʻaaoga vine. O se vailaau mamana malosi lea, pe afai o le eleele, e maua ai le mea manogi suamalie ma se manogi manogi manaia. Taumafai e tao se masi manaia faatasi ma ia. A aunoa ma le suka, e saʻo!

Maple syrup

O le a se isi mea e mafai ona sui ai le suka o le vanilla? O le syrup suamalie o se mea masani lava e masani ona faia mai le sua sua fou. O le tamaoaiga i vitamini ma minerale, e aofia ai le sili atu ma le limasefulu ituaiga o antioxidants, ma e matua manogi foi ma o le a avea ma se suiga sili i sugar i taeao po o fualaau suamalie.

Artificial Sweeteners

E aofia ai le saccharin, aspartame ma le sucrali. O lo latou sili ona lelei o le faʻaaogaina ma toetoe lava o le leai o ni kalo. E mafai ona suia le suka i lenei ituaiga mea manogi? E tele taimi latou te suamalie ma e le tuʻuina atu le faʻaopoopoga o le voluma pe a tao ni meaʻai, faʻapea foʻi ma stevia. Ae o lo latou tofo e sili atu le paler nai lo le suka moni, ma i le sauniuniga o le faifeau faʻamalologa e le mafai ona ausia le i ai o le malepelepe malepe ma le faʻaaoga. I le leai o se tasi o ana faʻatauga na faʻatau mai o lenei oloa e mafai ona tuʻuina atu le ipu le ea ma le mama o loʻo manaʻomia, ae o le maualuga pito sili ona lelei o loʻo faʻamaonia iinei. O tagata poto faapitoa i le vaomatua e fautuaina e faapea ina ia faaitiitia ai le kalori o mea e tao ai, ia suia i le afa o le maualuga o le suka i le fua. E mafai ona suitulaga le suka i le suka i le suka? O le tofo o lenei oloa e matua faʻalauteleina, faatasi ai ma se lagona manino i le mea mulimuli, o le mea lea, i sea fesuiaiga, e le fautuaina le faʻaaogaina o nei mea suamalie.

Meainu suamalie

Xylitol ma le erythritol e sili ona lauiloa i le taimi nei. Latou te aofia ai se vaega maualalo o mea inu. O i latou o se filifiliga sili mo le maʻisuka ma o mai i le tele o ituaiga. E mafai ona e suia le suka i nei mea aoga i le taimi o le tao, o le a latou maua le voluma manaʻomia, fausaga ma le tutusa, toetoe a aunoa ma le suia o le tofo autu o le oloa ua maeʻa. O a latou mea le lelei tele e mafai ona mafua ona o le maualuga o taumafa. E tusa ai ma le suka, erythritol ma le xylitol o loʻo faʻaaogaina i le toetoe tutusa tutusa. E mafai ona latou faʻamalamalamaina, ma o le mea lea e matua fiafia tele i latou i kuka e faapitoa i le gaosia o ipu ma mea e maualalo i le kalori. Faatasi ai ma le fesoasoani a le suka suka, e mafai ona e kukaina ni meringues maualuluga poʻo ni moli manogi caramelised. I lenei tulaga, e mafai ona e suia le suka i le suka suka mai i nei mea, poʻo le faʻaaogaina e avea o se mea faʻafefiloi, faʻaopoopoina tutusa tutusa ma le suka masani. O lenei mea e faʻaitiitia ai le maualuga o le aafiaga o le faʻamaina i luga o le tino, talu ai ona o le faʻaaogaina i ni aofaiga lapoa e mafai ona afaina tele ai le gaioiga o le gastrointestinal tract.

E i ai se suamalie suamalie e sili atu ona faʻaalia e faʻatusatusa i le suka (masani ona faʻaaoga i le 1: 3 vaega), ma o le auala sili lea mo le maʻisuka. E mafai ona ou suia le suka i le fructose pe a tao? O loʻo i ai ni mea elemene mamana ma e mafai ona faʻaleleia atili le susu mai le siosiomaga. O le mea lea, o fua faʻatasi ma ia o le a mama pea, e tusa lava pe e te tago i le fructose i vaega laiti. E le gata i lea, i lalo o le aafiaga o le vevela maualuga, e vave ona suia le lanu i le pogisa, o lea e le aoga ai le saunia o se keke papaʻe matagofie i lona faavae.

  • O le fructose e faʻafefete ona faʻaitiitia le suauʻu nai lo le suka.
  • E maua ai le tino ma le tele o le malosi e manaʻomia.
  • E le maua ai se lagona vave o le atoatoa, o le mea lea e mafai ona faʻateleina i le telē nai lo le tele o mea manaʻomia.
  • O le maualuga o le kulukose i le toto e alu lemu pe a uma ona faʻaaogaina, ae e sili atu le umi nai lo meaʻai ma le suka masani.

Filifilia pe faapefea ona suia le suka, o le toʻatele o tagata e filifilia le fructose. E maloloina ma suamalie, e mafai ona faʻaaogaina i le sauniuni o le tele o meaʻai, ae manaʻomia nisi tapulaa faʻaaoga. O le felafolafoai i totonu o le tino ia lemu, e toetoe lava oʻo atoa i totonu o suauu o le ate, i le mea e vaʻaia ai i totonu o gaʻo gaʻo. O lo latou faʻaputu maualuga e mafai ona oʻo atu ai i le vevesi o le ate ma le gaʻo visceral, lea, i le isi itu, o le faailoga muamua lea o le amataina o le lapisi.

Fualaau aina suamalie ma fua

E mafai ona suia le suka i fua masani? Aisea e leai ai? E matua tumu ma lelei, o loʻo aofia ai le tele o le suamalie, lea e iloa lelei e le faiʻai ma faʻaaoga faapitoa mo lona lava manuia.

Sui le suka i meaai lelei ma pe a leiloa le mamafa, fai falaoamata ma ou lava lima

E mafai ona e faʻalogo atili i le tele o taimi i talatalanoaga: Ou te le 'ai le suka, ou te le' ai i le kulūlū. O lona uiga - e leai se taoina o gaosiga o gaosiga o oloa, aua o le falaoa atoa o le falaoa, suka ma le falaoamata o le saito e masani lava ona i ai. Ae o ē lagolagoina meaʻai lelei e le faʻaʻesea mai ia i latou lava meaʻai suamalie ma le manaia - e na o le kuka ma o latou lava lima ma sui ai le suka ma le falaoamata o le saito ma mea e sili ona aoga. E faʻapefea ona faia lenei mea, fai mai le PP blogger Valery Yakovtseva.

O le falaoamata o le saito e le o se mea fou. Le mea e sui ai

Fuga mai le kiona-o le falaoamata o le saito paepae e le masani ai! Faafetai tele mo pancakes ma pies ea "mai loʻu tinamatua," ae ua oo mai le taimi e suia ai o ia i se oloa e lelei mo lona ata ma le soifua maloloina.

I aʻu fualaau, ou te taumafai e suia falaoa lelei masani ma fatuga atoa. O le saito atoa ua paʻu mo ia. Ona o lenei mea, e tumau ai le fiva, vitamini ma isi mea aoga. O lea ia vaavaai mo le faaupuga "fatu saito" i luga o faaputuga falaoamata o saito. Ioe, e sili atu le taugata, ae o le tulaga lea pe a e mautinoa e le manaʻomia le teu i le soifua maloloina. Ma vaʻai i nei ituaiga o falaoamata.

Oatmeal Ua sili atu ona malepelepe ipu. Faʻatau mai atonu o nisi taimi e manava, o lea e sili ai le kukaina oe mai le oatmeal. E talafeagai mo paʻu, fritters, ma faʻatasi ma le isi falaoamata, e oʻo lava i keke.

Rice. Gluten free (o nisi e gaʻo mai ai, ma o psychosomatics poʻo le gluten e matua le fiafia i le ata, ae e sili atu le faʻaitiitia o lona auai i ipu). I le taimi lava e tasi, o le falaoamata araisa e talitutusa lava ma le fua o le falaoamata o le saito. Neutral ia tofo. E maua ai se fausaga lalelei, e talafeagai mo le tele o ipu: sisiva, casseroles, pancakes, keke ma pies.

Fuga. Gluten saoloto foʻi. Tuʻu atu ipu ma se lanu samasama lalelei. Faia le mana o le tao tao. E lelei tele le falaoamata araisa. E talafeagai mo keke, kuki, pancakes, pies, tortillas.

Buckwheat. Ma e leai sona saʻolotoga! E manaia le tofo fiafia ma teuina uma aoga o le teu. Lelei mo muffins, pancakes, muffins.

Rye Faia le paluga sili atu mea manogi, lelei ma isi ituaiga o falaoamata. E fetaui lelei mo paʻu suamalie, keke, pies, falaoa.

Soa saito saito. Faatasi ai, o le taoina e sili atu le pala ma le malo, e sili atu le tuʻufaʻatasia i le araisa po o sana. E talafeagai mo muffins, masi, pies, falaoa.

Maʻa, tapioca maso. E mafai ona e suia le 20-30% o soʻo se falaoamata ma faʻafefiloi atili ma faʻalelei. E faʻamamafa ai foi saula ma mea e teu ai.

Auala e fai ai falaoamata oe lava

Mo le oatmeal:

  • Long Cooked Oat Flakes
  • Teu falaoamata po o le suavai malosi
  • Faʻasaʻo lelei
  1. Grind oatmeal i le kofe kofe i se setete o falaoamata, o le a faia le 3-5 minute.
  2. Ona matou togiina lea o le falaoamata i totonu o se faʻavevega ina ia mafai ona vaʻaia ai vaomalo.
  3. Teuina i totonu o se fagu tioata tapuni.

I lenei taʻiala, e mafai ona e kukaina le falaoamata mai toetoe o soʻo se cereal. Pau lava le mea: o le sili atu ona faigata, o le sili atu ona faigata o le faia o se mea lelei.

E faʻafefea ona suia le suka i mea tao ma mea suamalie

Aisea e te manaʻomia ai le oso i le inisalini i le toto ma sili atu le mamafa, lea e faʻamalosia i le faamamaina o suka? Ou te faʻaaogaina mea e masani ai i le suka, pei o lenei.

Meli, 329 Kcal mo le 100 g. O le meli faalenatura e aofia ai le tele o vitamini ma macronutrients. Ae e le tatau ona vevela, talu ai i le taimi lava e tasi o le a leiloa ai lona aoga aoga. O le mea lea, e sili atu le faʻafeinuina o se ipu poʻo le faʻaaoga i fualaau e le manaʻomia ai le faʻamafanafana.

Ierusalema artichoke syrup, 267 kcal mo le 100 g. O se faasinomaga o le faasinomaga o le faasinoupu (GI) e sui ai. O se punaoa maualalo o inulin ma pectin, faʻaleleia le gasegase, aveesea le toxins mai le tino ma faʻamalosia ai le tino puipuia. Faʻatasi e mafai ona e kukaina uma masi ma kulimi. O le fua o le suamalie i le suka o le 1: 1.

Suka suka, 382 Kcal mo le 100 g. E foliga tutusa lava ma le otaota pogisa. E i ai sona GI maualalo nai lo le suka ma le suka. Sue lelei e ala i se sieve aʻo leʻi faʻaopopoina.O le fua o le sima i le suka masani o le 1: 1.

Stevia. O le laau lea e faia ai mea suamalie masani. E selau taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka. Aua e te faaopoopoina tele ina ia le oona le ipu. E toetoe lava leai se mea e maua ai le kalori.

Talia ma le erythritol. Ou te fiafia i ai mo le taoina. Faʻavae: erythritol, sucralose, stevioside. E le maua ai se tofo. Saogalemu mo le soifua maloloina. O le fua o le suamalie i le suka e tusia i luga o le afifi. E toetoe lava leai se mea e maua ai le kalori.

Faʻafefea ona suia le suka i le tao tao?

Sugar e le o se mea e taʻua o le "mea manogi suamalie", ona o lona televave i le tino e mafua ai le afaina tele i le soifua maloloina. Ae e le aumaia ai se faʻamanuiaga. Ae o le tele o tagata e le mafai ona latou mumusu e 'ai i meaʻai matagofie. O le a se mea e fai i se tagata e manaʻo e taitaia se soifua maloloina ma e 'ai saʻo? E faigofie le tali: e manaʻomia lou faʻaaogaina o suamalie e masani ai, o le a latou faamalieina lou manaʻoga mo laʻau suamalie, ma o le a le afaina ai le tino.

Mea uma mo le kuka - fai ia oe lava

Ou te manaʻo ia mautinoa i totonu o aʻu ipu e leai se matāua o kemisi, faʻasao ma isi lapisi. O le mea moni, e mafai uma ona faʻatau mai le susu susu ma le susu susu i le faleoloa, ae ou te fiafia i le galuega "tusi lesona". Ae a oe?

Mo se mea e gaosi ai le paʻu paʻu:

  • Laʻau po o le Malosi - 24 g
  • Soda - 10 g
  • Citric acid - 6 g
  1. Faʻafefiloi mea uma. E tatau ona matua mataituina ia tulaga ma ia mautinoa i lau umukuka fua.
  2. Matou te teu i totonu o se fagu laitiiti, matua mago ma e le faatagaina le susu e ulu i le paluga. E mafai ona faʻaaogaina falaoamata ma masini.

Mo le susu o le almond:

  • Almonds Raw - 100 g
  • Suavai - 400 ml
  • Tofo e tofo ai
  • Laʻau suamalie e tofo ai
  1. Matou te fufuluina lelei almonds, sasaa vai vevela ma tuu mo le 2 itula. Matou te faʻamamāina le pele, pe a uma ona ave le mea e matua lelei lava ona aveeseina.
  2. Matou te fesuiaʻi alimoni i totonu o le pesini vai, faaopoopo le vai i le vevela o le potu ma tapunia le paluga.
  3. Liligi le susu i totonu o se sieve. Faaopopo le masima ma le suamalie pe a manaomia. Matou te teuina susu i totonu o le pusaaisa mo le 5 aso.
  4. O le isi keke e mafai ona faaopoopo i le tao.

Mo le siaki:

  • Berries - 200 g
  • Laʻau suamalie e tofo ai
  • Fuga o Maʻi - 20 g
  • Suavai - 80 ml
  1. Liligi le suamalie i totonu o le uʻamea, faaopoopo le 50 ml o le vai ma se suauu.
  2. Cook i luga o le vevela vevela seia oʻo ina kuka le sua.
  3. Tatou te faʻafefiloi le malolo ma le 30 ml o vai ma faʻafefiloi seia lelei.
  4. Matou te faʻapipiʻi le masini i vine ma kuka, faʻamalosi pea, seia oʻo ina faʻamafanafana.

5 mafuaaga taua mo le teenaina o le suka

E mafai ona e talanoa e uiga i lamatiaga o lenei oloa mo se taimi umi, ae na o le lima lava finauga autu.

    O le naunau tele mo le suamalie e tau atu i le tele o mea. O lenei oloa e aofia ai vailaʻau faʻasaʻo vave, lea, pe a faʻaaogaina, ua liua i le tino, gaʻo le paʻu, lauulu, fao ma le soifua maloloina. O le maualuga o le suka i le suka e faateleina ai le lamatia o le maʻisuka. E mafua ai ona faateleina le gaosiga o le inisalini. O lenei togafitiga faʻapitoa o se ala tuusaʻo i le maʻisuka. Taofiofia o le paʻu. O le ulu atu i le gaioiga o le tino, o lenei vailaau e faʻamalo ai le faʻapala, ma o le iʻuga, o le paʻu e leiloa lona malosi. Suauu e oso ai le calcium mai le ponaivi. Lea e tau atu i le faʻaumatia o ponaivi ma nifo. E maʻi le tino cardiovascular. Lafoaina o le calcium mai i le ponaivi mea, o le suka e nofo i totoga eseese. E mafua ai le vevela o vaʻa toto, ma o se taunuuga - osofaʻi fatu.
p, blockquote 3,0,1,0,0 ->

O lea ia mafaufau pe o le a le fiafia le taimi o le soifua maloloina. I se isi itu, o lenei oloa e mafai ona suia i se isi mea o le a maua ai se tofo lelei, ae le afaina ai le soifua maloloina.

Aso nai lo le suka

O se tasi o mea masani o loʻo i ai lenei fualaʻau. Mo le sui, e faʻaaogaina se paʻu viscos. Ina ia maua, o le tasi ipu malamalama o aso (pitted) e manaʻomia le sasaʻaina o le afa afa o le vai inu ma faʻamalosi mo ni nai minute. Ona faʻafefiloi ai lea ma se mea faʻaleleia seʻia oʻo lava ina sulu. E mafai ona e faʻaaogaina i soʻo se mea e tao ai nai lo le suka i le vaega 1 1.

Ierusalema artichoke syrup

O lenei oloa o le a le gata ina mafai ai ona e faʻamamaina lau lauti o le taeao poʻo le kofe, ae faia foi keke keke e sili atu ona maloloina. I le faaopoopo i le faaleleia o le tofo, o le syrup ei ai le tele o mea aoga.

    O le inulin o loʻo aofia ai e maualalo ai le cholesterol. Pectin faʻamalosia le aveeseina o toxins mai le tino. O le tele o vitamini ma minerale e maua ai le faamalologa ma faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.
p, blockquote 7,1,0,0,0 ->

Isi ituaiga o mea suamalie masani

Meaʻai ma fomaʻi e fautuaina soʻo se tasi e siakiina o latou mamafa ma le soifua maloloina e tatau ona sui a latou kulimi masani i suamalie e masani ai pe a sauni ni laʻau e aunoa ma le suka. O se tasi o nei mea ua taʻua o le stevia.

O se mea faaopoopo suamalie e le suia ai le tofo o le tao ma aumaia ai le tele o mea aoga i le tino. E le gata i lea, o le stevia e le tele i le gaʻo, o lea e mafai ona faʻaaogaina e tagata e mulimuli i meaʻai.

O le meli o se isi sui aoga mo le suka. E masani ona sili atu nai lo isi mea suamalie e faaopoopo i le tao.

O le gaosiga o le beekeeping e maua ai se manogi faapitoa ma ei ai sona aafiaga lelei i le tino, faʻapipiʻiina i le magnesium, vitamini (B, C), calcium ma le uʻamea. Ae e taua le manatuaina o le meli e maualuga tele-kalori ma e mafai ona mafua ai ni allergies.

Isi mea suamalie e faʻaaogaina e faia ai mea faʻafiafiaga:

  1. Paʻu pama. O le vailaʻau e maua mai le sua o le laau o Areca. I foliga vaaia, e foliga tutusa ma le suka o le suka enaena. E masani ona faʻaaogaina i itu i sasaʻe, faʻaopoopo i sauga ma suamalie. Suia itiiti - taugata tele.
  2. Maltose syrup. O lenei ituaiga o mea manogi e faia mai le maso masima. E faʻaaogaina i le gaosiga o taumafa, meaʻai pepe, faʻamaina vine ma le gaosia.
  3. Sane Sugar I le suamalie, e masani lava e le ese mai masani. Ae afai e te faaopoopo atu i fasimea matagofie, o le a maua ai se lanu enaena lanu enaena ma se moli matagofie o meli-meli.
  4. Karola. E maua mai le paʻu susu mai le paʻu. O lona tofo e talitutusa lava ma koko poʻo le kanamoni. Avanoa Suamalie - Hypoallergenic, Caffeine Free. E faʻaaogaina Carob e teuteu ai meaʻai; susulu ma le sukalati ua saunia i luga o lona faavae.
  5. Suauu vanilla. Se mea taua i totonu o soʻo se lole. Ae peitai, e faaopoopo i le suamalie i ni tapulaa faatapulaa, aua e afaina ai toto toto, nifo ma faiga o le gataifale.

E faʻafefea ona suia le suka i le keke, faʻaopopo i le suamalie o loʻo faʻamatalaina i luga? O le isi faʻasalaga faʻalelei o le malt grain. O le suavai o le karite, oats, millet, saito po o le rai e aofia ai fructose, glucose ma maltose.

Malt e faʻapipiʻi le tino i gaʻo gaʻo. E faʻaaogaina mo le sauniuniga o taumafa a tamaiti ma taaloga taʻavale.

E taʻua le fructose o se mea suamalie lauiloa, aemaise lava i le maʻisuka. E tolu taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka.

Afai e te faaopoopoina lenei ituaiga o mea suamalie i le tao, ona tumau pea lea fou. Ae i le taimi o le vevela o togafitiga, o le fugalamu e lanu enaena, ona o lenei mea, e le faʻaaoga mo le sauniuni o kulimi kulimi ma keke.

O faʻamanuiaga ole fructose mo le tino:

  • faaleleia le faatinoga ma faʻaitiitia le vaivai,
  • e le mafua ai le hyperglycemia,
  • O se punavai o vitamini ma minerale.

Ae ui i lea, o le fructose e le maua ai se lagona o le atoatoa, e lemu lemu ile tino. O le ulu atu i le ate, o le monosaccharide ua liua i le fatty acid. O le faaputuputuina o nei mea e mafua ai le vevesi o le okeni ma le gase o le visceral ma le le lelei i le gaosiga o le gaʻo.

Licorice o se tasi o mea suamalie sili ona aoga. O le aʻa o le laau vailaau e sili atu ona suamalie nai lo le suka, talu ai o loʻo aofia ai le glycyrrhizic acid.

O le ava malosi e mafai ona faʻaaogaina i le foliga o le siva, paʻu, mea vaʻaia, ma le dried cereal. Laisene e faʻaaogaina e saunia ai se pai, kuki poʻo se keke ma fualaau aina suamalie ma tumu.

O mea sili ona lelei o suamalie o loʻo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga