O le a le mea ma o ai e manaomia Insulin Humalog?

O se fono a le fono a tagata tomai faapitoa i le faʻaaogaina o le insulin Humalog Mix 50 i le togafitiga o le maʻisuka lona lua (T2DM) na faia. I totonu o le faʻavae o le fono a le aufaitau poto faapitoa, o faafitauli o le ausiaina lelei o le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 2 ma le malosi o le falemaʻi ma algorithms o le faʻaaogaina o vailaau inisalini ua maeʻa faia. I le avea ai o se vaega o le talanoaga, o le mafai ona ausia sini o le togafitia o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 faatasi ai ma le fesoasoani a Humalog Mix 50 inisalini, faailoilo faapitoa ma le faalumaina, faapea foi ma le iloa lelei o gaioiga e matauina ai tagata gasegase o togafitiga o le inisalini ma le Humalog Mix 50 masini.

Moli: ituaiga 2 maʻi o le maʻisuka, insulin, paluga saunia, lispro, Humalog Mix 50.

Fonotaga a le komiti atamamai i le faʻaaogaina o sauniuniga muamua o le inisalini o le inisalini Humalog Mix 50 i le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2

O le vaega o tagata atamamai na faia se talanoaga e uiga i le mataalia ma auala o le pulea lelei o le inisalini na muai fefiloi i le T2DM. Sa faʻapitoa le totogi ile vaega o togafitiga ma le Humalog Mix 50, e aofia ai faʻamatalaga ma faʻailogaina, mafai mo le ausia o sini faʻalelei ma le faʻamalamalamaga o le mataituina o maʻi.

Moli: ole maʻisuka ituaiga 2, inisalini, muamua-fefiloi, lispro, Humalog Mix 50

I totonu o le auivi a le fono a tagata tomai faapitoa, na tuuina atu ripoti i le sui usufono o le RAMS M.V. Shestakova e uiga i faafitauli o le ausiaina lelei o le togafitiga o gasegase ma T2DM ma S.V. Elizarova ("Eli Lilly") i luga o le falemaʻi lelei o le faʻaaogaina o le faʻafefiloi maeʻa o le inisalini Humalog Mix 50 ma le algorithm mo lona faʻaaogaina.

O le talanoaga na taulai atu i le aoga ma talafeagai ma le ausia o sini o togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 faatasi ai ma le fesoasoani a Humalog Mix 50 inisalini, o talaaga o tagata gasegase sa faaalia i lenei togafitiga ma le Humalog Mix 50 le inisalini mix, ma le aoga o le algorithm.

I lana lipoti, M.V. Na taua e Shestakova o tausaga uma o le numera o tagata mamaʻi e mafatia i le T2DM ma le inuina o le inisalini e tele ina sili atu, ae ui i lea, i se numera tele o mataʻituina, e le ausia ia faailoga o le glycemic target. Tasi se mafuaaga mo lenei mea o le amata le amataina o le togafitiga o le insulin. O lea la, e tusa ai ma le CREDIT study, o le amataga o le togafitiga o le inisalini na tupu i se tulaga HbA1c o le 9.7%. ACHIEVE study (Polokalame A1chieve i Rusia: suʻesuʻega o suʻesuʻega faʻavaomalo o le aoga ma le saogalemu o le amataina ma le faʻamalosia o togafitiga insulin ma le inisalini i ana tagata mamaʻi e pei o le maʻisuka ituaiga 2 e lei mauaina muamua le inisalini i togafitiga i aso uma) e faʻaalia i maʻi e amata i le basal inisalini, o le maualuga o le HbA1c o le 9.7%, ma mai le tuufaatasiga o mea faʻafefiloi - 10.1%, faʻatasi ai ma togafitiga autu (BBT) - 10.4%. E foliga mai, o le mafuaʻaga lenei ona o le finau o le atunuʻu ua i ai se manatu malosi e tatau ona amata le togafitiga o le inisalini i se maualuga HbA1c e sili atu i le 9%.

Faatasi ai ma lenei mea, i le tele o tulaga, o le amata le amataina o le togafitiga o le inisalini o se taunuuga o le le lelei o manatu o tagata gasegase o le togafitiga o le inisalini ma ia latou sese le faauigaina o le uiga o le inisalini togafitiga. I le taimi lava e tasi, e masani lava ona i ai i le fomaʻi ni atugaluga e uiga i le ono mafai ona tupu o faʻafitauli o le togafitiga o le inisalini, e pei o le lamatiaga o le hypoglycemia ma le mamafa o meaʻai i tagata gasegase. E tatau ona maitauina o pa puipui e tulai mai i tagata gasegase e suia ma le amataga o le togafitiga o le insulin. O le mea lea, o se suesuega a le F. F. Snoek et al. , na faʻaalia ai e faapea i tagata gasegase ua maua le inisalini, o le le lelei o le iloa o le faagasologa o le togafitiga o le inisalini e faʻaititia pe a faʻatusatusa atu i tagata maʻi insulin-naive. I lenei tulaga, e moni, o le fesili e mafua mai i le manaʻomia mo le faʻaleleia o aʻoaʻoga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, talu ai e ala i le faʻateleina o le gafatia o tagata gasegase, e aofia ai le faʻalauteleina o le malamalama e uiga i latou faʻamaʻi, e mafai ona maua le tuʻuina atu o faʻamalositisi faafomaʻi i taimi talafeagai ma togafitiga o le inisalini.

O le manaʻomia mo le faʻamalosi faʻamalosi e manaʻomia e le gata i le amataga o le togafitiga o le inisalini, ae o le filifilia foi o se inumaga o le inisalini talafeagai, ma taulai i le ausiaina o fua faʻatatau o le glycemia.

E i ai auala eseese i le amataga ma le faʻateleina o togafitiga insulin. E tusa ai ma fautuaga a ADA / EASD, o tagata maʻi e leʻi maua se taui mo le togafitiga o le hypoglycemic oralia e masani lava ona faʻataʻitaʻiina ai le insulin o togafitiga. Afai e le ausia le taʻaloga o le faʻaogaina o le glycemic poʻo e le mafai ona tausia faʻatasi ma togafitiga o loʻo i ai nei, faʻaopopo le inisalini masani. O le togafitiga faʻatasi ai ma mea faʻapipiʻi ua faia e fai ma se isi filifiliga i le amataina ma le faʻamalosia o togafitiga insulin. I fautuaga a le Rusia, e le pei o ADA / EASD, o mea faʻapipiʻi ua faʻaaogaina i le amataga o le togafitiga o le inisalini, faʻatasi ai ma le inisalini basal, ma le faʻateleina faʻatasi ai ma le insulin. O le filifiliga o se togafitiga o le inisalini e faalagolago, muamua lava, i le maualuga o le glycemia, o le usitai i togafitiga faatonuina ma le olaga o le tagata maʻi.

I le talanoaina o vaega taua o le ausiaina o le maʻisuka, o tagata atamamai na faaiuina e faapea o endocrinologists e talitonu o le amataina o le inisalini i se tulaga HbA1c e 9% e mafai ona fesootai i le algorithm e setiina lenei faailoga mo tagata mamai i le T2DM i le amataga o le suka-lowering therapy, lea o le inisalini o le fualaau muamua. Na faʻaalia mai e le au atunuʻu le manaʻomia mo se faʻamalamalamaga sili atu o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, talu ai e mafai e le faʻamaoniaina ona faʻafefeina sini lautele o togafitiga. E le gata i lea, o loʻo i ai se manaʻoga mo se kopi sili atu ona faafaigofieina o algorithms mo togafitiga togafitiga mo le faatonuina o le faʻaititia o le suka i tagata maʻi ma le T2DM. E tusa ai ma faafitauli o le ausiaina o sini o le togafitiga i se vaega o tagata gasegase ua uma ona maua togafitiga o le inisalini, o le au atamamai e faapea o le togafitiga o le inisalini e manaomia ai le fesoasoani malosi, e pei o le siakiina e le aunoa o le glycemia, le fuaina o meaʻai maso e faaaoga i meaai ma le faasaʻoina o inisalini e faia, ua le aoga.

O se tasi o auala e ausia ai le lelei o le puleaina o le T2DM o le faʻaofiina lea i togafitiga faʻasolosolo o analogues faʻaonaponei faʻainitaneti ma le faʻaleleia o falemaʻi ma gasegase, ma faʻatagaina oe e filifili le togafitiga o le inisalini sili ona lelei e faʻatatau i uiga o le tagata maʻi. Ole insuline muamua na faʻamaʻi faʻatasi ma se fua faatatau tumau o insulinini puupuu ma le umi, lea e sili ona lelei ma faʻamaonia mo tagata gasegase e manaʻomia se togafitiga faigofie ma faigofie ile inisalini, e faʻaaogaina i le togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Humalog Mix 50 o se fou fou i Rusia o loʻo faʻapipiʻi ona faia o se insulin faʻasolosolo e aofia ai insulin lispro ma lona susunuina protamine i le ratio 50:50. O le umi o le umi o le gaioiga e maua mai i le faʻamalolo o le lispro insulin (50%), lea e faʻaaogaina ai le puleaina o le inisalini, ma le insulin lispro (50%) o se mea e sili atu ona faʻamalosi e faʻaitiitia ai le glycemia pe a uma ona 'ai. O lenei vailaʻau faʻamaopoopo le faigofie o le faʻaaogaina ma uiga uiga ese o le faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga a le Humalog drug.

Na iloiloina e le au atamamai iuga o se suʻesuʻega suʻesuʻega e faʻatusatusaina le Humalog Mix 50 le inisalini ma le polokalame: insulin glargine e tasi i le aso ma le tolu injections o le lyspro insulin i luma o taumafa autu i tagata mamaʻi ma le T2DM, ma le le atoatoa o le togafitiga i le togafitiga ma le insulin glargine ma le oona hypoglycemic drugs. O le sini autu o le suʻesuʻega o le faʻaalia lea o le aoga o le inisalini lyspro mix 50 pe a faʻatusatusa atu i le faiga o le faʻasologa o le bolus. I le faagasologa o le suʻesuʻega, e le i oʻo i le tapulaa e faamaonia ai le tutusa lelei o le Humalog Mix 50 o le insulin mixga pe a faatusatusa i le faavae o le insulin, ae o le maualuga o le aoga o lenei faiga na faaalia i luga o le faavae na maua mo le faaitiitia o le hemoglobin glycated, lea e sili atu i le vaega 1 , 87% o le tau muamua, ae o le HbA1c i le vaega atoa e 6.95% ma le HbA1c o le 7.0%. I le taimi lava e tasi, i le vaega o tagata gasegase na mauaina le inisalini e faʻapipiʻiina ma le tolu faʻataʻitaʻiina o le lyspro insulin aʻo leʻi faia meaai autu, o le faʻaitiitia o le hemoglobin glycina e 2.09% ma e tusa ma le 6.78% i le kulupu. Na maitauina e sili atu ma le 80% o tagata gasegase i vaega e lua na ausia se sini maualuga o le HbA1c o le 7.5%. O le fuainumera o tagata na maua le HbA1c o le 7.0% e 69% i le vaega o le baseline-bolus ma le 54% i le vaega Humalog Mix 50.

Pe a talanoaina le tele o faʻasolosologa o le hypoglycemic, na maitauina e tutusa lelei le togafitiga o inisalini. O le masani o le hypoglycemia ma le tele o le aoauli ma le ogaoga o le hypoglycemia e le eseese i vaega.

O taunuʻuga o faʻataʻitaʻiga a le clinical trials e faʻaalia ai le lelei ma le saogalemu o le faʻaaogaina o le Humalog Mix 50 e avea o se isi mea i le BBT, na iloa e le au atamamai o le taua tele ma filifili ai o le Humalog Mix 50 e ono manaʻomia le maketi i Russia, togafitiga.

Sa fautuaina e tagata tomai faapitoa le faaaogaina o fualaau faasaina o se vaega o faailoilo ua faamauina mo le togafitiga o tagata gasegase e manaomia ai le togafitiga o le inisalini.

I le taimi o le talanoaga, na suʻesuʻeina e le au atamamai ituaiga faʻasologa o faʻamaʻi o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, oeo le a avea ma pule sili ile puleaina o le inisalini Humalog Mix 50:

  • - e pei o se isi mea i le basal-bolus o le togafitiga o le inisalini mo tagata mamaʻi e faigata ona faia le tele o injections o ituaiga inisalini e lua ma e le mafai ona faʻaauau pea le siakiina o le glycemia, e tatau ai mo le aoga o le faʻamalosi-autu,
  • - mo tagata mamaʻi e manaʻomia le togafitiga o le inisalini e faasaʻo ai ma anapogi ma postprandial glycemia, ae i le taimi lava e tasi e faʻamautuina ai sini faʻapitoa o togafitiga - HbA1c 7.5% pe sili atu,
  • - mo tagata mamaʻi e leʻo totogiina mo inisalini ua uma ona faʻafefiloi (30/70 ma le 25/75) i le faʻatulagaina o le faʻatonuga lua (i le taeao ma luma o le taumafataga o le afiafi), ona o le ogaoga o le glycemia (BCP), lea e manaomia ai le inisiua o le inisalini puupuu e pulea ai BCP i le maeʻa o le aoauli. Mo ia ituaiga o gasegase, Humalog Mix 50 i le pulega o le 3 injections i le aso o le a avea ma se faigofie faigofie ma faigofie e aunoa ma le manaomia e faaopoopo se ituaiga o inisalini,
  • - mo tagata mamaʻi e leʻo totogiina mo le insalini basal, ma le BCP ogaoga ona o le faʻaaogaina o meaʻai e mauʻoa i le gaʻo, ma e le o sauni e sui a latou masaniga,
  • - mo tagata mamaʻi o loʻo maua se baseline-bolus o le togafitiga o le inisalini i le fua faatatau o le 50% o le vaega basal ma le 50% o le mea o loʻo iai, ae peitai, e manaʻomia ona faʻafaigofieina le tulafono o le inisalini togafitiga, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻasaʻo mai tagata mai le falemaʻi i se faigamalaga mai fafo.

O le Humalog Mix 50 o le amataina o le inisalini ma le faʻatulagaga o tulafono na iloiloina foi o se vaega o le fono a le au poto faapitoa. O le aofaʻi o aso taʻitasi ma le numera o injections o lenei ituaiga insulin e faʻamoemoeina e manaoga taʻitasi o le tagata maʻi, lona olaga, meaʻai ma le glycemia. Afai o le Humalog Mix 50 o se isi mea i le basal-bolus o le togafitiga o le inisalini ma o le isi laasaga mulimuli pe a uma le insaline basal, ona vaevaeina lea o le inumaga o le insulin i le aso muamua i vaega tutusa e tolu ma faailoa atu e pei o le Humalog Mix 50 ao lei faia meaai . Ae ui i lea, o le togafitiga o le inisalini e mafai ona amata uma i le tasi inisi i le meaʻai tele, ma le 2 ma le 3 injections i le aso. Mulimuli ane, o le faʻasalaga o le fualaau ole tolu o mea inisiua e tolu e tupu i se tau e faʻamautinoa ai le ausia o sini faʻaleleia o le pulea lelei. I tulaga talafeagai, e taua le maitauina o Humalog Mix 50 o loo puipuia uma meatotino a le Humalog insulin, ma o lona faaaogaina e mafai i le taimi lava e sosoo ai ma meaai, ma i le taimi ma pe a uma meaai, lea e faaleleia atili ai le soifua maloloina o le tagata maʻi.

Aafiaga na faʻamoemoeina ole Inisalini Humalog

O vailaʻau inisalini e faʻavasegaina:

  • e ala i le umi oa latou galuega - umi, laʻititi, puupuu, faʻasolosolo, faaumiumi ma tuʻufaʻatasia,
  • e mafua mai i le mea galue - puaa ma mea e gaosia mai le suka, fatuina o le tino ma le faʻaogaina o analogues.

Inisalini Humalog o le igoa pateni mo le falani Farani o le vailaau faʻasaina ma le mea galue malosi Lizpro (Insulin lispro) - o se faʻafouga-recombinant tutusa o le hormone na gaosia e seta beta o le pancreas tagata. O lona eseesega mai le natura o le insulin o le natura o le tagata o le fesuiaiga lea o le faasologa o le proline (Nu. 28) ma le lysine (Numera 29) toega o le amino i ona molimula.

O sea eseesega na faia ma le loto i ai. Faʻafetai ia te ia, Insulin Humalog ma ona uiga tutusa e le gata i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, faʻatumu le le lava o le hormone felauaiga, ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o ona siama ua atiaʻe le inisalini (puipuiga) i a latou lava insulin kirimone.

Inisalini - o se hormone felauaiga e "tatala" le paʻu o le cell mo le kulukose

O togafitiga faafomaʻi faʻatasi ma le re-o le recombinant Lizpro o loʻo i ai i le inisalini hormones o faʻataʻitaʻiga vave. O le taimi faʻatulagaina mo le pa'ū i le maualuga o le kulukose i le plasma o le toto e 10-20 minute pe a maeʻa le pulega i lalo o le paʻu. O le maualuga aupito maualuga o le maualuga o le a matauina i totonu o le 1 i le 3 itula, ma o le aofaʻi atoa o le taimi o le hypoglycemic e 3-5 itula.

Mo faʻamatalaga. "Tomai" e iloa ai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, ma "amata" e tatau ona manatuaina o le tui o le hormone mulimuli o le a aʻafia uma ai se tagata matua ma se tamaitiiti - pe a maeʻa le 10 minute, pe afai e te uluina i lalo o le paʻu i le pito i lalo, ma a maeʻa le 20 minute, faia i luga o le tauau. Ae ui i lea, o le umi o aafiaga e naʻo le tagata lava ia, ma e ono suia i le taimi.

O le autu autu o le gaioiga o le faatonutonuina o le gaʻo-lipid metabolism ma le fesoasoani i le faʻaaogaina o le kulukose e sela, ona o le toe faʻaleleia o le aofaiga o le mimoli o le insulin, e aunoa ma lenei punavai o le malosi (glucose) e le mafai ona oʻo atu i totonu o le siama i totonu.

I le faaopoopo atu i le mimitiina o le kulukose ma faʻaitiitia lona faʻamaʻi i le plasma toto, o Insulin Humalog o loʻo i ai mea nei:

  • faʻaleleia le maualuga o meaʻai gaʻo, glycerol ma le glycogen i sulu o filo maso,
  • faateleina le gaosia o le protein,
  • faʻateleina le faʻaogaina o mea amino,
  • faʻaititia le fua faatatau o le glycogenolysis ma le gluconeogenesis.

I se tusi. I le auala, pe a faʻatusatusa i le tino o le insulin hormonal soluble, o le tikeri o le faʻaitiitia o le hyperglycemia pe'ā uma ona 'ai i le Lizpro Insulin e sili atu ona faʻamaonia.

O faʻaaogaina uma o inisalini e faʻaaogaina e le o le meaʻai ma ona tapulaʻa 1700-3000 kcal

Faʻailoga, faʻamaʻiloga, aʻafiaga itu ma isi nuances

O le faʻatonuga mo le vailaau Inisalini Humalog o loʻo aofia ai mea nei:

  • Faʻaaliga - T1DM, T2DM, maʻisuka faʻamaʻi, faʻafitauli ogaoga o le inisalini, faʻasologa o le hyperglycemia postprandial, o se maʻi e leʻi faʻalavelave tuʻuina e faʻamalosi ai le ala o le maʻisuka, ma taotoga mo se maʻi suka.
  • Contraindications - tulaga o le hyperglycemic, faʻalauteleina le lagona o le tagata lava ia.
  • O aʻafiaga - o le insulin lens presbyopia, faʻamalosia o le inisalini ma faʻalogona hypoglycemic masani:
    1. tiga o le ulu
    2. tulaga le masani ai o le paʻu,
    3. afu, faateleina o le suamalie,
    4. fatu ma le fatu fatu
    5. limo malosi, musele maso, twitches myoclon, paresthesias ma ituaiga eseese o paresis,
    6. faaitiitia i galuega tau tomai,
    7. moe i le moe
    8. popolega.

O le tui o le glucagon e tatau ona i totonu o se pusa fesoasoani muamua o le maʻisuka

  • Faʻatoʻavaʻa - muaʻi hypoglycemic precoma ma le coma. O nei tuutuuga e taofi e le faʻaogaina poʻo le faʻatautaia o le glucagon. Afai e leai se vailaau faʻamalosi pe o se taunuuga o lona faʻaaogaina o le manaʻoga e le o maua, o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le suʻeina o le kulukose i le vein ua faia.
  • Faʻamasinoga. I maʻi gasegase ma le ate, i le taimi o le malosi malosi o le tino, i le leai o ni gaʻo inu meaai, faʻapea foʻi ma le togafitiga o beta-blockers, sulfonamides poʻo le initaneti MAO, pe a inu ava malosi poʻo vailaau oona, o le manaʻoga mo le vailaʻau e ono faʻaititia. O le faateleina o le fualaau e ono manaomia i taimi o se maʻi pipisi, i taimi o lagona, i le taimi o le mea e fai ai le meaʻai, i le taimi o togafitiga ma togafitiga o le thiszide, faʻamaʻi faʻataʻitaʻi, tricyclo-antidepressants ma glucocorticosteroids.
  • Faʻasologa Lizpro (Humalog) prick i lalo o le paʻu, mai le 4 i le 6 taimi i le aso. O se fuataga se tasi, o le tele ma le taimi o tui taitasi e filifilia e le endocrinologist. O se tui se tasi e iai se fualaau maualuga i luga aʻe o le 40 PIECES e mafai ona faatagaina i na o mataupu faʻapitoa. A faʻafeiloaʻi i le Lispro monotherapy faʻatasi ai ma analogues o le puao faʻatopetope, e mafai ona manaʻomia le fetuunaiga ole suʻega. Aʻo tuʻuina atu ma vave loa, o le fua o le fualaau faasaina ua fautuaina ina ia faʻaitiitia le faʻaititia. O se tina talavou susu susu ma se maʻisuka maʻi atonu e manaomia foi se fualaau ma / poo se fetuunaiga o meaʻai.
  • Vaega o le teuina ma le faʻaaoga. O sauniuniga ile insulin e tatau ona teu i luga o le fata o le pusaaisa. A o lei faia le pule, o le fualaau o le "mafanafana", o lola i le va o alofilima mai le 10 i le 20 taimi. E tatau foi ona ave le tausiga ina ia mautinoa ai ole inisiua e le ulufale i totonu ole vaa.

Lapataiga! Faatasi ai ma le amataina o se sauniuniga malulu, afai e maua le ava i lalo o le paʻu, pe na o le mafuaʻaga ona o lona aʻafiaga i le faʻalelotoifale, e mafai ona fai se fulafula o le tino (lipohypertrophy), lea e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O le mea lea, pe a tui, e tatau ona e suia i taimi uma le tulaga o le injections, ma pe a tui i se tasi vaega, mo se faataitaiga, i luga o le manava, tuu se mamao e 1 cm i le va oi latou.

Eseesega Humalog Mix 50 ma Faʻafefiloi 25 mai le fuʻa Humalog

I sauniuniga tuʻufaʻatasiga o Humalog e aofia ai ma mea e ono

Inisalini Humalog Mix 50 ma Insulin Humalog Mix 25 o sui o se vaega tuʻufaʻatasi o sauniuniga inisalini. O i latou o se faʻafefiloi o se vaifofo o le Lizpro faʻasolosolo ma le faʻamalolo o protamine o le Lizpro, lea e faasino i hormones o le umi o le umi. O le fua faatatau o nei vailaau i le Mix, e 50 - 1 i le 1, ma i le Mix 25 - 1 i le 3.

O le saoasaoa o le amataina o gaoioiga mo tagata uma o Humalogs e tutusa, ae o le umi o le pito (pito maualuga o le concentrations i le toto toto) e ese, ma ona o le protamine Lizpro, o le gaioiga o le insulin profile ua faaumiumi. Faʻafetai i lenei, 3-2 injections i aso taitasi o MIX50 poʻo le 2-1 injections o le MIX25 o le a lava mo nisi o gasegase.

Vaega o le faʻaaogaina o sauniuniga tuʻufaʻatasiga Humalog

Kapalati ma se tasi o ituaiga pusa Pen-injector

O le maʻisuka o loʻo tuiina ituaiga insulin Humalog, ona o le mea moni o le protamine Lizpro o loʻo i ai i le tulaga o le taofiga, ma o loʻo i ai ni meaʻai i sauniuniga, e le gata ina vevela le vailaʻau aʻo lei tuiina, ae o lapataiga nei e tatau ona matua tausisia:

  • toe faʻamalo le vai i le liliu o le kilika poʻo le penisini peni 180 tikeri,
  • le fuainumera o le liliu - 10-12 taimi,
  • o le saoasaoa ma le natura o le gaoioiga e faigofie, pe a ma le 1 le faasologa i le lua,
  • faʻaeteete i le foliga mai o le pulufana, lea o le a atagia i se faʻaitiitia o le faʻaitiitia,
  • Afai e te faalogoina se pisa aʻo e vevela, aua e te fefe ma aua neʻi luluina le fualaau mo le fiafia - o pusa taitasi po o peni vailaau e aofia ai sina polo laʻitiiti e fesoasoani e faʻafefiloi vaega uma o vailaʻau.

Taua! Afai, pe a uma ona vili, o sauniuniga tuʻufaʻatasiga e le maua ai se lanu papaʻe masani e pei o le susu, ae o foliga mai, e le mafai ona faʻaaogaina sea sauniuniga.

Tulafono mo le faʻaaogāina o le QuickPen Syringe Pens

Afai o le ki o le a mamafa le tausisia o tulafono uma o le fomu o le folasaga, sui le pine sulu ma se mea fou

I le taimi nei, o le insulin Humalog mama ultra-puupuu, ma le Humalog Mix-50 ma le Humalog Mix-25, o loʻo maua i pusa syringe talafeagai.

Pe a faʻaaogaina ia mea faigofie, o tulafono nei ma lapataiga e ao ona matauina:

  • aua nei pasi lau peni tui i isi tagata maʻisuka,
  • mo siama mulimuli ane, ia na o se pepe fou Becton Dickinson & C,
  • aua le faʻaaogaina se peni faʻamaonia, ma ave i taimi uma se masini lona lua, oe o le a aoga pe a tupu se "faʻafuaseʻi" le iloa o le le lava o mea e manaʻomia mo le inisiua,
  • o le maʻisuka matala i le visa mo le tuiina o se peni e manaʻomia le fesoasoani a tagata e mafai ona vaʻaia lelei, o ai e mafai ona faʻaaogaina,
  • aua le aveeseina le pepa lanu mai le faamau o le suauu tuila, e mafai ona aoga i mataupu faʻafuaseʻi, taʻu i le fomaʻi o le falemaʻi o le vailaau o le tagata o loʻo faʻamaonia lau muaga o le hypoglycemic poo le coma,
  • o masani masani ao lei faia tui taitasi e tatau ona mataituina le ola o le vailaʻau ma siaki le sauniuni o le syringe penisini mo le faʻaaogaina (tuʻuina atu o se vaega itiiti o le vai i totonu o se vaitafe lanu), ma a maeʻa le faʻatinoga, mataʻituina le fua o totoe ole vailaʻau
  • o le malosi o le paʻu o le afaina o le afaina o aʻafiaga e afaina i le limamatua o le nila ma le solia o lona siakiina, televave ma le malosi, peʻa po o isi mea laiti masini e ulufale atu i le masini,
  • taofi pea peni ma nila e vavae ese, faʻapipiʻi ma selala faʻasosoʻo o le a mafua ai le ea i totonu o vailaʻau, lea o le a mafua ai le faʻaititia o le togafitiga faʻatonuina,
  • i le vevela o le tau, pe a faʻaaogaina se penisini i fafo atu o le fale, faʻaaoga se faʻaaliga faʻapitoa faʻapitoa e teu ai,
  • Maua fautuaga mai lau endocrinologist i luga o le nofoaga ma le auala e lafoai ai nilala, peni tui, ma foamisi faʻafefete.

Ma i le faaiuga, matou te fautua atu e matamata i se vitio mai se endocrinologist i luga o tulafono ma metotia mo le faafoeina o sauniuniga o le inisalini, e fuafua i le ituaiga masini o loo faʻaaogaina ai nei vailaʻau oona.

Faʻasologa o foliga

Taofia mo le faʻaaogaina o mea faʻapitoa.

1 ml e aofia ai:
mea galue malosi: insulin lispro 100 IU,
tagata faʻapitoa: metacresol 2.2 mg. phenol liquid 1.0 mg, glycerol (glycerin) 16 mg, sulfate sulfate 0.19 mg, sodium hydrogen phosphate heptahydrate 3.78 mg, oxygen zinc qs e maua ai ni ions zinc 30.5 μg, vai mo le inuina e oo atu i le 1 ml, 10% o le vai o le hydrochloric ma / poo le 10% sodium hydroxide solution i se pH o le 7.0-7.8.

O se faʻamalologa paʻepaʻe lea e faʻamalosia ai, faia ai se paʻepaʻe paʻepaʻe ma le manino, le lanu poʻo le leai foi o se mea e le lanu. O le tulaʻi mai e faigofie lava ona faʻaaogaina ma le malu malu.

Fale faʻamaloilo

Pharmacodynamics
Humalog Mix 50 o se tuufaatasiga ua saunia-e aofia ai se vaifofo o le insulin lispro 50% (o se analog vave o le inisalini o le tagata) ma le taofia o le insulin insulin lispro 50% (o le analog o le insulin ole tagata).

O le gaioiga autu a insulin lyspro o le tulafono faatonutonu o le metabolism.

E le gata i lea, ei ai aʻafiaga ma aʻafiaga-catabolic i luga o siama o tino. I le tino maso o loʻo i ai se faʻalauteleina o mea o loʻo i ai le glycogen, gaʻo gaʻo, glycerol. faʻalauteleina le protein ma le faʻateleina o le faʻaaogaina o amino acids, ae o loʻo faʻaititia le glycogenolysis, gluconeogenesis. ketogenesis. lipolysis. polotini palatini ma le faʻamalolo o le amino.

O le inisalini Lyspro ua faʻaalia i le inisalini o le tagata, ae o lona aʻafiaga e televavave ma e itiiti lava.

O le atoatoa o le absorption ma le amataina o le aafiaga o le inisalini e faalagolago i le nofoaga o inisiua (manava, ogavae, pusa), fualaau (voluma o inisalini tui), toto toto, vevela o le tino ma gaoioiga faaletino.

A maeʻa le tuiina o le Humalog® Mix 50, o le a vave le amataina o gaioiga ma vave amataina le gaioiga o le insulin lispro. O le amataga o gaioiga o fualaau faasaina pe a uma le 15 minute, lea e mafai ai ona togafitia le fualaau faasaina ao le i faia taumafa (0-15 minute ao lei 'ai meaai), pe a faatusatusa atu i le inisalini masani o tagata soifua. A maeʻa le tuiina o le Humalog® Mix 50, o le a vave le amataina o gaioiga ma vave amataina le gaioiga o le insulin lispro. O le gaioiga o le insulin lyspro protamine e talitutusa ma le gaioiga o le inisalini-isophan masani ma se umi e tusa ma le 15 itula.

Pharmacokinetics
O le pharmacokinetics o insulin lispro e faʻailoaina i le vave faʻavaveina ma oʻo atu i se maualuga maualuga i le toto 30-70 minute pe a uma le inisiua subcutaneous. O le pharmacokinetics o le taofiofi o le inisalini lysproprotamine e talitutusa lava ma le inisalini-medium insulin (insulin-isophan). O le pharmacokinetics o le fualaau faasaina Humalog Mix 50 o loʻo fuafuaina e le tagata pharmacokinetic properties o vaega e lua o le fualaau faasaina.

Faatasi ai ma le faʻaleleia o le lyspro insulin, o le faʻamalosi e sili atu le saoasaoa nai lo le insulin i tagata mamaʻi i le gasegase tele. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le eseesega o le pharmacokinetic i le va o lyspro insulin ma insulin insulin e matauina i se tele o galuega, e tusa lava pe o le a le galuega. Faatasi ai ma le puleaina o le inisalini lyspro, o le vave gauai ma le vave faʻamaʻiina o loʻo maitauina pe a faʻatusatusa atu i le inisalini soluble o tagata i gasegase o le ate.

Ma le faaeteete:

O le vaitaimi o le maʻitaga ma le susu,
Faʻatasi ai ma le le aoga tele, faʻaleaoga o le ate, lagona faʻalagona, faʻalauteleina o le tino, suiga i le masani masani, e manaʻomia le inisalini ma suia ai le inisalini.
Faʻatasi ai ma le umi o le soifua maloloina o le maʻisuka, le neuropathy o le maʻisuka poʻo le faʻaaogaina o peta-adrenergic obstructing agents, o faʻamaoniga e mafai ai ona suia pe faʻaitiitia le faʻamaonia o le hypoglycemia.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le susu

O suʻesuʻega a manu e leʻi faʻaalia ai le fausiaina o le fausiaina poʻo le aʻafiaga leaga ole insulin lyspro i le fetus. E leʻi i ai ni faʻataʻitaʻiga o le falemaʻi o le lyspro insulin i fafine maʻitaga. Talu ai o suʻesuʻega o le aʻafiaga o fualaau oona i le toe gaosia o manu e le faatagaina i taimi uma le faʻateleina o mea na maua mai i le tino o le tagata, o le Humalog® Mix 50 fomaʻi i le taimi o le maitaga e tatau ona faʻaaogaina pe afai o loʻo i ai se manaʻoga manino.

Tagata mamai e maua i le maʻisuka, e fautuaina e logo le fomaʻi e uiga i le amataga poʻo le maʻitaga fuafuaina.

I le taimi o le maitaga, e taua tele le mataituina o le tulaga o tagata gasegase e maua togafitiga insulin. O le manaʻomia mo le inisalini e masani ona faʻaititia i le taimi muamua o le tolu masina ma faʻalautele i le lua ma le tolu piliona. I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini.

O tagata e maua i le maʻi suka i le taimi o susu pepe atonu e manaʻomia le fetuunai o le inisalini, meaʻai, poʻo mea uma e lua.

Tosiga ma le pulega

O le fua o le Humalog Mix 50 e faʻamautuina e le fomaʻi taʻitasi, e fuafua i le maualuga o le kulukose toto.

O le tulafono o le puleaina o inisalini e taʻitasi.

Ole fualaau faasaina e tatau ona faʻaaogaina ile naʻo se mea faʻafuaseʻi. O le puleaina o le fualaau faasaina Humalog® Mix 50 e le taliaina.

O le vevela o le vailaʻau e faʻatonutonuina e tatau ona i ai i le vevela vevela.

E tatau ona tuʻuina atu i le tauau, suʻu, papa poʻo le manava. O nofoaga o inisiua e tatau ona suia ina ia faʻaaogaina le nofoaga e tasi e le silia ma le tasi i le masina. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le Humalog® Mix 50 sauniuniga, e tatau ona faʻaeteete e aloese ai mai le fualaau faʻasaina i totonu o le toto toto. A maeʻa le tui, e le tatau ona faʻamalo le nofoaga o inisiua.

Mo fautuaga i le faʻapipiʻiina o le kesi i totonu o le masini mo le faʻafoega o le Humalog® Mix 50 sauniuni ma faʻapipiʻiina le nila i luma o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, faitau faʻataʻitaʻiga a le kamupanī mo le masini mo le puleaina o le inisalini. Mulimuli i faatonuga e te faitauina.

A maeʻa le faʻatonuina o le Humalog® Mix 50 sauniuniga, o le a vave le amataina o le gaioiga o le gaioiga ma le amataga i le lyspro insulin. Faʻafetai i lenei mea, Humalog® Mix 50 e mafai ona faʻatinoina vave i luma poʻo le maeʻa foi o se taumafataga. Umi o le gaioiga o le faʻamalolo o insulin lysproprotamine. o se vaega o le Humalog Mix 50. E talitutusa ma le umi o le gaioiga o le insulin-isophan.

O le talaaga o le gaioiga o le inisalini, e tusa lava po o le a lona ituaiga, e afua mai i fesuiaiga taua uma i le gasegase eseese e fuafua lava io latou uiga patino, ma i le tasi tagata maʻi e faalagolago ile taimi faapitoa. E pei lava o isi sauniuniga o inisalini, o le umi o le gaioiga a le Humalog® Mix 50 e faalagolago i le fualaau, injection site, toto, vevela o le tino ma le gaioiga faaletino.

Sauniuniga mo le folasaga
Aʻo lei faʻaaogaina, o le Humalog® Mix 50 fasi kilika e tatau ona taamilo i le va o alofilima ile sefulu taimi ma lūlūina, liliu 180 ° ma faʻaasefulu taimi e faʻasaʻo ai le insulin seia oʻo ina avea ma se eleʻele o le turbid. Aua le lulu malosi, aua e mafai ona taʻitaʻia ai foliga o le puafiti, lea e mafai ona faʻalavelave i le saʻo saʻo. Ina ia faʻafefiloi, o se tamai polo tioata o loʻo i totonu o le kesi.

Aua le faʻaaogaina le Humalog® Mix 50. pe afai o loʻo i ai ni keke pe a uma ona faʻafefiloi.

Faia o le pulega

1. Fufulu ou lima.
2. Filifili se nofoaga o tui.
3. Saunia le paʻu i le nofoaga o inisiua e pei ona fautuaina e lau fomaʻi.
4. Ave ese le pulou puipui i fafo mai le nila.
5. Faʻamau le paʻu, aoina i totonu o se lafu lapoa.
6. Faʻafesoʻotaʻi le atigipusa i totonu o le lapisi na aoina ma faia le tui e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le peni.
7. Aveese le nila ma faapipii lemu le nofoaga o inisiua ma se sipuni susu mo ni nai sekone. Aua nei sasaina le nofoaga o tui.
8. Faʻaaogaina le pulou puipuia o fafo o le nila, faʻasese le nila ma faʻateʻa.
9. Faʻaofi le pulou i luga o le peni.

Mo le Humalog ® Mix 50 sauniuniga i le pusa sering QuickPen TM.
Aʻo leʻi faia le inisalini, e tatau ona e faamasani i le pine seringe QuickPen TM.

Faʻamataʻuga itu

Hypoglycemia o le mea pito sili ona taatele o le aʻafiaga e tupu i le faʻaofiina o sauniuniga uma o inisalini, e aofia ai le Humalog Mix 50. O le hypoglycemia tuga e ono mafua ai le leiloa ma. i tulaga tulaga ese, i le oti.

Tali a le Allergic: e mafai e tagata gasegase ona aʻafia i le faʻalavelave faʻafuaseʻi i le lotoifale i foliga o le mumu, fulafula, poʻo le tosoina i le nofoaga o tui. O nei togi laiti e masani ona mou atu i totonu o nai aso po o vaiaso. I nisi tulaga, o nei gaioiga e mafai ona mafua ona o mafuaʻaga e le fesootai i le inisalini, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaina o le paʻu i se tagata faʻamamaina poʻo le tui le talafeagai.

Faʻatonuga o le tinomafua mai i le inisalini e tupu faʻaititia, ae sili atu ona ogaoga. E mafai ona faʻaalia e ala i le faʻamalamalamaina o le suamalie, le manava, manava le manava, faʻaitiitia le toto maualuga, tachycardia, faateleina le sosolo. O mataupu ogaoga o gasegase o le tino e mafai ona lamatia ai le ola. I nisi o tulaga e le masani ona maua i le Humalog® Mix 50, o le togafitiga vave e manaʻomia. Atonu e te manaʻomia se suiga o le inisalini, poʻo le faʻauigaina.

Faʻatasi ma le faʻagasologa o le faʻaogaina - o le atinae e mafai lipodystrophy i le nofoaga o tui.

Savali e le masani ai:
O mataupu o le atinaʻeina o le edema na faʻaalia, aemaise lava, faʻavavevave le faʻamautuina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le talaaga o le inisalini malosi o le inisalini ma le faʻamuamua le pulea lelei.

Faʻasalaga

O le maualuga o le inisalini e mafua ai le hypoglycemia, faatasi ai ma mea nei: o le vevela, faateleina o le salu, tachycardia, pallor o le paʻu, tiga o le ulu, gatete, vomiting, fenumiai. I lalo o nisi tuʻutuʻuga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le umi o le taimi o le faamai poʻo le mataʻituina lelei o le maʻisuka, e mafai ona sui ia faailoga o le vailaau o le hypoglycemia.

O le hypoglycemia mama e masani lava ona taofia e ala i le inuina o kulukose poʻo le suka. E mafai ona manaʻomia se togafitiga ole inisalini, meaʻai, poʻo gaoioiga faaletino. Faʻasaʻoina o le hypoglycemia faʻaleagaina e mafai ona faʻatino i le faʻaaogaina o le glucagon i totonu o le intramuscular poʻo le gaʻo. sosoo ai ma le gaʻoina o gaʻo. O tulaga ogaoga o le hypoglycemia, faatasi ai ma le coma, faʻavevesi poʻo faʻafitauli o le neurology, ua taofia e le pulega i le intramuscular / subcutaneous o le glucagon po o le puleaina o se vaifofo o le dextrose (glucose). A maeʻa ona toe malamalama, e tatau ona tuʻuina atu i le tagata maʻi meaʻai gaʻo-mauoa e puipuia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia. O le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ma le siaki mulimuli ane o le tagata maʻi atonu e manaʻomia, talu ai ona o le toe foʻi mai o le hypoglycemia e mafai.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Ole faʻaaogaina o le hypoglycemic o le Humalog® Mix 50 fomaʻi ua faʻaititia pe a faʻaaogaina faatasi ma fualaau oona nei: faʻamaʻi faʻamaʻi, glucocorticosteroids, ammonium-containing hormones thyroid, danazol. peta2fomaʻi faʻamaonia (e pei o, ritodrin, salbutamol, terbutaline), togafitiga thiazide, chlorprothixene, diazoxide. isoniazid, acidic nicotinic, mea e maua ai le phenothiazine.

O le aafiaga hypoglycemic o le Humalog® Mix 50 o loʻo faʻaleleia e: beta-blockers, ethanol ma vailaʻau oona, o fenopluramine, guanethidine, tetracyclines, vailaʻau o le hypoglycemic oral. salicylate (e pei o acetylsalicylic acid), antibiotic sulfonamide, nisi o vailaau faʻasaina (inhibitors monoamine oxidase), angiotensin-liua inhibitors inhibitors (captopril, enapril), octootide, angiotensin II talipupuni.

Beta poloka. clonidine, reserpine e mafai ona ufiufi le faʻaalia o faʻamaoniga o le hypoglycemia.

O le fegalegaleaiga a le Humalog® Mix 50 ma isi sauniuniga insulin e leʻi suʻesuʻeina.

Afai e manaʻomia lou faʻaaogaina o isi vailaʻau, faʻaopopo i le inisalini, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

O le faʻaaogaina tutusa o le Humalog® Mix 50 faʻatasi ma vailaʻau thiazolidinedione e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le edema ma le fatu o le fatu, aemaise lava i tagata mamaʻi e iai maʻi o le cardiovascular system.

Faatonuga faapitoa

Faʻaliliuina atu o le tagata gasegase i se isi ituaiga poʻo le faʻamalosiga o le inisalini ma se igoa tau fefaʻatauaʻiga e tatau ona tupu i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi Suiga o gaoioiga, lanu (gaosiga), ituaiga (insulin insoluble, insulin-isophan, ma isi). ituaiga (manu, tagata, tutusa o le inisalini o le tagata) ma / poʻo le gaosiga (DNA recombinant inisalini poo insulin o meaola manu) atonu e manaʻomia ai le fetuunaiga o fua.

I nisi o tagata gasegase, e ono talafeagai le fetuutuunaiga o fualaau pe a suia mai le inisalini mai meaola manu i le inisalini o le tagata. E mafai ona tupu lenei mea i le taimi muamua o le faʻaleleia o le inisalini poo le faasolosolo malie i totonu o nai vaiaso poʻo ni masina talu ona tuʻuina.

O faʻasolosolo i luga o hypoglycemic poo hyperglycemic e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau, paʻu, poʻo le oti. O faʻamaoniga o vailaau o le hypoglycemia e mafai ona sui pe faʻaitiitia le faʻailoaina i le umi o le maʻisuka, maʻisuka neuropathy poʻo togafitiga faʻamalosi e pei o beta-blockers.

O le le lava o tui po o le faamutaina o togafitiga, aemaise lava i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona oo atu ai i le hyperglycemia ma le ketoacidosis o le maʻisuka (tulaga e lamatia ai le ola o le tagata maʻi).

O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faaitiitia i le le atoatoa, e pei foi o le le mafaia o le ate ona o le faaitiitia o le gasegase o le gluconeogenesis ma le faaitiitia o le gasegase o le inisalini, peitai, i tagata gasegase o le ate, o le faateleina o le insulin resistance e mafai ona tupu ai le faateleina o le manaomia.

O le manaomia mo le inisalini e mafai ona faateleina i nisi faʻamaʻi poʻo faʻamalosi foi lagona.

Faʻasaʻoina o le fua o le inisalini e ono manaʻomia i se faʻaopoopoga i le tino poʻo se suiga i le masani masani. O le faamalositino e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o aʻafiaga o le hypoglycemia.

A faʻaaogaina sauniuniga o inisalini faʻatasi ma vailaau o le thiazolidinedione, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le edema ma le faʻavaivaia o fatu fatu, faʻapitoa i tagata mamaʻi e iai faʻamaʻi o le cardiovascular system ma le i ai o tulaga lamatia mo le le manuia o le fatu.

Ina ia aloese mai le faasalalauina o se faamai pipisi, e tatau ona faaaoga uma pusa penisini / syringe e na o le tasi le tagata maʻi, e tusa lava pe suia le nila. Cartridges ma le Humalog® Mix 50 e tatau ona faʻaaogaina i peni tui o loʻo faailogaina e CE. e tusa ai ma faatonuga a le gaosiga o masini.

Aafiaga i luga o le gafatia e ave taavale ma masini

I le taimi o le hypoglycemia o le maʻi, o le gauai atu o le gauai ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor atonu e faʻaitiitia. O lenei tulaga e mafai ona lamatia i tulaga ia e matua talafeagai ai nei tomai (mo se faataitaiga, taavale afi poʻo masini).

E tatau i tagata maʻi ona fautuaina e faia ni lapataiga e aloese ai i le hypoglycemia ao aveina taavale ma masini. E taua faapitoa lenei mea mo tagata mamaʻi e maualalo pe leai foi ni faʻamaoniga, vailaau o le hypoglycemia poʻo le faʻaauau pea ona atiaʻe le hypoglycemia. I ia tulaga, e tatau i le fomaʻi ona iloilo le aoga o le avetaavaleina o le maʻi ile taavale ma masini.

Faiga faʻapolopolo

Taofia mo le puleaina o le tino 100 IU / ml.

Cartridges:
3 ml o le fualaau faasaina i kilika. Lima taʻavale i luga o le vailaʻau. Tasi se tasi o le pulufana faatasi ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina i se pepa pepa.

Pine peni QuickPM TM:
3 ml o le fualaau faasaina i totonu o le kesi, fausia i totonu o le peni a le Serial Pen T Pen Pen. E lima penisini SINI QuickPen TM, e tofu ma faatonuga mo le faʻaogaina ma le peniua o le serial QuickPEN TM, mo le faʻaaogaina i totonu o se atigipusa.

Igoa ma le tuatusi o le gaosimea

Faʻatoʻaga ma le teu:
Lilly Farani, Farani
2 Ru du Colonel Lilly. 67640 Fegersheim, Farani

Packer ma le tuuina atu o le puleaina lelei:
Lilly Farani, Farani
2 Ru du Colonel Lilly. 67640 Fegersheim
poʻo
Eli Lilly ma Kamupani, ISA (Quick Pen Syringe TM)
Indianapolis. Indiana 46285

Faʻamatalaga a fomaʻi e uiga i le faʻafefiloi o le tagata pala 50

Faʻasologa 5.0 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Faʻaitiitia le numera o injections mai le 5-6 i le 3 (faʻaaogaina le inisalini i le aso ao leʻi faia taumafa matua). Tasi se tootoo nai lo le lua - e leai se fenumiai mo tagata matutua ma e le o vaʻaia lelei maʻi. Galue tele ma le maʻisuka ituaiga 2 pe a manaʻomia le faʻasalaga o le postprandial nai lo le basal. Mo tagata mamaʻi e iai le hypoglycemia i le va o 'aiga (aua o le insalini basal e itiiti ifo nai lo isi faʻapotopotoga).

O le uluai tuufaatasiga o le 50 i le 50-'afa basal, afa o le ultrashort. Lelei mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe na latou mauaina muamua le togafitiga o le inisalini i totonu o se auala masani. O lenei, o aʻu tagata gasegase o loʻo i ai se talafaasolopito umi o le maʻisuka, ma le encephalopathy, o le a le faʻalavelaveina le "umi" inisalini i le "puupuu"!

Faʻamatalaga 4.2 / 5
Lelei
Tau / maualuga
Faʻaiʻuga

Le numera o injections 2 taimi i le aso ae le o le 4-5.

O se auala e sili ona taua i le taumafa ma meaai e manaʻomia.

O le faʻaaogaina o se inisalini e manaʻomia ai se auala faʻaeteete i le fuafuaina o le lisi ma meaʻai, o se tomai lelei i le faitauina ma le iloiloina o le tulaga lelei o mea taumafa. E mafai ona e tilotilo i lenei mea o se mea lelei, ao faʻatupulaʻia le amio pulea a le tagata maʻi, ua faʻaumatia mea sese o meaʻai.

Faʻamolemole faitau nei faatonuga aʻo leʻi faʻaaoga.

Faatomuaga
Penisini Pen Pen Pencil e faigofie ona faʻaaoga. O se masini mo le puleaina o le inisalini (o le "penisini syringe pen") e aofia ai le 3 ml (300 iunite) o se tui insulin ma se gaoioiga e 100 IU / ml. E mafai ona e tui mai le 1 i le 60 iunite ole inisalini ile tui. E mafai ona e seti le inumaga ma le saʻo o le tasi iunite. Afai ua e faʻapipiʻi le tele o iunite. E mafai ona e faasaʻo le fualaau e aunoa ma le leai o se inisalini.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le pine pipi a QuickPen, faitau atoa lenei tusi lesona ma mulimulitai i ona faatonuga. Afai e te le o usitaia atoatoa nei faatonuga, e mafai ona e mauaina uma pe maualalo le maualuga o le insulin.

O lau pusa insulin penisini QuickPen e tatau ona faʻaaogaina na o lau tui. Aua le pasi le peni poʻo nila i isi, aua o le mea lea e ono aʻafia ai le tuʻuina atu o le siama. Faaaoga se nila fou mo tui taitasi.

Aua nei faʻaaogaina le penisini pe a fai o se tasi o ona vaega ua faʻaleagaina pe gau. Faʻaauau pea ona ave se peni suauu mamanu i le mea e te le maua ai le penisini pe o le a faʻaleagaina.

E le fautuaina le faʻaaogaina o le syringe penisini mo tagata gasegase ma le leai o se faʻaaliga poʻo se faaletonu o le vaai e aunoa ma le fesoasoani a tagata vaʻaia ua aʻoaʻoina e faʻaaoga le peni.

Tapenaga Penisione Penisini

Faʻamatalaga taua

  • Faitau ma mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo faʻamatalaina i totonu o faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.
  • Siaki le igoa i luga ole penisini ao lei faia tui taitasi ina ia mautinoa o le oloa e leʻi maeʻa ma o loʻo e faʻaaogaina le ituaiga inisalini: aua le aveeseina le igoa mai le penisini.

Manatua: O le lanu o le pipiʻi vave o le pine o le syringe QuickPen e fetaui ma le lanu o le fasi pepa i luga o le pine laupepa ma e faalagolago i le ituaiga insulin. I totonu o lenei tusi lesona, o le fua o le dose o le a galo. O le lanumoana lanumoana o le pusa o le tui sosoʻo QuickPen e faʻaalia ai lena. e faʻamoemoe e faʻaaogaina ma oloa Humalog®.

Short description

Humalog mix 50 - o se faʻafefiloi o le inisalini pisapisao ma le inisalini o loʻo faia i luga o le toto. Faʻaitiitia le toto toto. O loʻo faʻaalia ai se aʻafiaga o le anabolic, faʻasaʻo ai le catabolism i totoga eseese ma gaʻo. E tutusa lava le maualuga o le mafaufau ma le inisalini o le tagata, ae amata ona galue vave. A maeʻa le faʻatonuina o le subcutaneous, e amata ona galue i le averesi pe a uma le 15 minute, lea e mafai ai ona e faia se inumaga i le taimi lava e te leʻi ai. O le maualuga o le insulin i le toto e lauiloa 30-70 minute pe a uma le pulega. Fautuaga mo le faʻaaogaina o le masini mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina o loʻo faʻaalia mai i le pepa laupepa. Aʻo le i faia le faʻagasologa, e tatau ona tuʻuina atu le fofo o le inisalini, lea e tele taimi e taamilomilo ai le falai i le va o alofilima ma toe liliu. O le gatete mataʻutia e le fautuaina ona i lenei tulaga, o le puaa e ono faalavelave i le sao atoatoa. Ina ia fesoasoani i le faʻaolaina o le suavai, o le a tuʻuina se tamai tioata i totonu o le kesi. O le i ai o faila pe a uma ona faʻafefiloi o le faavae lea mo le musu e faʻaaoga le fualaau. Fufuluina lima lelei aʻo leʻi tuiina. O le tui e faia i se paʻu o le paʻu e faʻapipiʻiina i tamatamailima o lima lima. A maeʻa ona aveese le nila, o le nofoaga o inisiua e tosoina malie mo ni nai sekone ma le sipuni o le cotton. A uma le tui, ona toe faʻaaogaina lea o le nila, ma tapunia le suauʻu i se pulou puipui. Aʻo le i faia le pulega, e tatau ona aumaia le fofo i le vevela vevela. O injections laiti e faia i totonu o le muso susu, quadriceps, puipui o le abdomina pito i luma, maualuga le maualuga. E tatau ona ave le tausiga e le faʻalauiloaina le fofo i totonu ole vaʻa toto. E le fautuaina le masimaina o le inisiua. Faatasi ai ma gaioiga e le manaomia e fesootai ma le faaaogaina o le Humalog mix 50, faapea foi ma isi tui insulin, o le hypoglycemia e sili atu. I mataupu sili ona ogaoga, o le leai o se malamalama ma se mea e ono tupu i le oti e le aofia ai.

O nisi taimi e mafai ai e tagata gasegase ona atiaʻe ni faʻafitauli i le lotoifale, faʻaalia e le hypremia, fulafula, sasaina i le nofoaga o tui. O ia ituaiga o tali e leai se taua tele o le falemaʻi ma i le tele o mataupu e pasi ane lava e aunoa ma se togafiti togafitiga. E le masani ai (ae sili atu le ogaoga, e aofia ai le lamatiaga o le ola) o faʻafitauli faʻafuaseʻi o le maʻi: o le tigā, le manava ma le vavevavavave, vaʻaia, fatu faʻamaʻi, hyperhidrosis. I ia tulaga, e manaʻomia vave togafitiga vave. Faʻatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina ma le faʻaauau ona faʻaauau i le nofoaga e tasi i se laina, e mafai ona tupu le lipodystrophy i le lotoifale. O le aoga o le fualaau faasaina e faaitiitia pe a faʻaaoga faatasi ma faʻamaʻi faʻamalama, o hormones glucocorticosteroid, omoni-containing hormones thyroid, beta-2 adrenoreceptor stimulants, thiezide diuretics, antipsychotic chlorprotixene, faʻasaina o le diazoxide activator, isotonic tuberculosis drug. Beta-adrenoreceptor blockers, ethanol-containing products, anabolic steroids, faʻamautaiga o le vefluramine, antitholytic guanethidine, tetracycline ma sulfonamide antibiotic, fualaau oona hypoglycemic tablets, inhibitors acid salicylic, inhibitors inhibit the effect hypoglycemic of drug. Beta-adrenergic blockers, clonidine, reserpine e mafai ona faʻailoga faailoga o le hypoglycemia. O le faʻaaogaina o isi vailaʻau faʻatasi ma le Humalog Mix 50 e mafai ona naʻo maliega ma le fomaʻi. O le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻatasi ma le glitazones (rosiglitazone, pioglitazone) e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le edema ma le faaleagaina o le muso o le fatu.

Pharmacology

Humalog Mix 50 o se tuufaatasiga ua saunia-o se vaifofo o le insulin lispro 50% (o se analog vave o le inisalini o le tagata) ma le taofia o le insulin insulin lispro 50% (o se analog o le inisalini o le tagata le umi).

O le gaioiga autu a insulin lyspro o le tulafono faatonutonu o le metabolism.

E le gata i lea, ei ai aʻafiaga ma aʻafiaga-catabolic i luga o siama o tino. I le tino maso, o loʻo i ai le faʻalauteleina o mea o le glycogen, o gaʻo gaʻo, glycerol, o le faateleina o le synthesis synthesis ma le faateleina o le taumafaina o amino acids, ae i le taimi lava e tasi ua i ai le faʻaitiitia o le glycogenolysis, gluconeogenesis, ketogenesis, lipolysis, protein catabolism ma le faʻamalolo o amino acids.

Na faaalia ai o Lyspro inisalini e tutusa ma le inisalini o le tagata, ae o lona aafiaga e vave ma sili atu ona itiiti. A maeʻa le inisiua o le Humalog Mix 50, o le a vave ona amata le gaioiga o gaioiga ma vave amataina le gaioiga o le lyspro insulin. O le amataga o le fualaau faasaina e tusa ma le 15 minute mulimuli ane, lea e mafai ai ona e faʻamaua le vailaau faʻaulu i luma o le 'aiga (0-15 minute ao leʻi' ai meaai), pe a faʻatusatusa atu i le inisalini tagata soifua masani. A maeʻa le inisiua o le Humalog Mix 50, o le a vave ona amata le gaioiga o gaioiga ma vave amataina le gaioiga o le lyspro insulin. O le gaioiga o le insulin lyspro protamine e talitutusa ma le talaaga o le gaioiga o le insulin-isophan masani ma se umi pe a ma le 15 itula.

Pharmacokinetics

O le atoatoa o le absorption ma le amataina o le aafiaga o le inisalini e faalagolago lea i le inisiua (o le manava, ogavae, totocks), fualaau (toto o le inisalini tui), o le maualuga o le inisalini i fualaau faasaina, ma isi. E le tufatufaina atu i totonu o le masini, ma e le ulu atu i le pa puipui ma le susu susu. E faʻaumatia e insulinase i le ate ma fatugaʻo. E maua e fatugaʻo (30-80%).

Faʻaiʻuga

O le hypoglycemia o le pito sili ona taatele o le itu e tupu i le puleaina o sauniuniga uma o inisalini, e aofia ai le Humalog Mix 50. O le hypoglycemia malosi e ono mafua ai le leiloa ma, i tulaga tulaga ese, oti.

Tali atu i le Allergic: e mafai e tagata gasegase ona aʻafia i le faʻalavelave faʻafuaseʻi i le lotoifale i foliga o le mumu, fulafula, poʻo le sasaina i le nofoaga o inisiua. O nei togi laiti e masani ona mou atu i totonu o nai aso po o vaiaso. I nisi tulaga, o nei gaioiga e mafai ona mafua ona o mafuaʻaga e le fesootai i le inisalini, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaina o le paʻu i se tagata faʻamamaina poʻo le tui le talafeagai.

O gasegase o le tino e mafua mai i le inisalini e tupu tele, ae sili atu ona ogaoga. E mafai ona faʻaalia e ala i le lautele o le vevela, le manava, manava le manava, faʻaitiitia le toto maualuga, faʻateleina le fatu, ma le vevela tele. O mataupu ogaoga o gasegase o le tino e mafai ona lamatia ai le ola. I nisi o tulaga e le masani ai o le maʻi tuga i Humalog Mix 50, e manaʻomia vave togafitiga. Atonu e te manaʻomia se suiga o le inisalini, poʻo le faʻauigaina.

Faʻatasi ma le faʻaaogaina umi - o le atinaʻeina o le lipodystrophy i le nofoaga o inisiua e mafai.

Tina ma le lactation

O suʻesuʻega lelei ma faʻatonutonuina i fafine maʻitaga e leʻi faʻatautaia. O tagata maʻi maua i le maʻisuka ua fautuaina ina ia logoina le fomaʻi o se maʻitaga faifaipea poʻo le fuafuaina. I le taimi o le maitaga, e taua tele le mataituina o le tulaga o tagata gasegase e maua togafitiga insulin. O le manaʻomia mo le inisalini e masani ona faʻaititia i le taimi muamua o le 1st ma le tolu ma faʻalautele i le taimi o le II ma le III. I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini.

O tagata e maua i le maʻi suka i le taimi o susu pepe atonu e manaʻomia le fetuunai o le inisalini, meaʻai, poʻo mea uma e lua.

Faʻavasegaina o lanu o le Pātologa Faʻamau:



  • Ua faatonuina oe e lau fomaʻi ituaiga ituaiga inisalini sili ona talafeagai. Soʻo se suiga ile togafitiga o le inisalini e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.
  • QuickPen Syringe Pen e fautuaina mo le faʻaaogaina ma nila o Becton. Dickinson ma le Kamupani (BD) mo peni tui.
  • Aʻo leʻi faʻaaogaina le peni, ia mautinoa o loʻo faʻapipiʻi atoa le nila ile peni.
  • Mulimuli i faatonuga ua tuʻuina atu i lalo.

Fesili masani e uiga i le saunia o le QuickPen Syringe Pen mo le faʻaaogaina

  • O le a le mea e tatau ona foliga i ai loʻu sauniuniga ile inisalini? O nisi o sauniuniga o le inisalini e faʻamalolo ai le vavave, aʻo isi o ni fofo manino, ia mautinoa e faitau le faʻamatalaga o le inisalini i le faʻaopoopoga Taʻiala mo le faʻaaogaina.
  • O le a se mea e tatau ona ou faia pe a fai e sili atu i le 60 iunite loʻu fuainumera? Afai o le fualaau na faʻamatalaina ia te oe e maualuga atu i le 60 iunite. O le ae manaʻomia se tui lona lua, pe mafai ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e uiga i lenei mea.
  • Aisea e tatau ai ona ou faʻaaogaina se nila fou mo tui taitasi? Afai e toe faʻaaogaina nila, e mafai ona e maua le inumaga ole inisalini, atonu o le a aʻafia le nila, pe o le a lavea le peni, pe atonu e ono afaina ona o faafitauli o le siama.
  • O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai ou te le o mautinoa pe o le a le tele o le inisalini e totoe i laʻu kesi? Taʻu le 'au ina ia faʻasino i lalo le pito o le nila. O le fua i luga o le faʻamalama manino o loʻo faʻaalia le numera faʻatatau o vaega ole inisalini o totoe. O nei fuainumera e le tatau ona faʻaaoga e seti ai le fualaau.
  • O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai e le mafai ona ou aveeseina le pulou mai le peni? Ina ia aveese le pulou, toso i luga. Afai oe faigata ile aveeseina o le ufiufi, ia faʻafeiloaʻi ma le faaeteete le faʻavaa i le faasologa o ao ma faasolosolo i le auala e le toe faʻaleleia. ona tosoina lea, aveese le pulou.

Iloiloina o le Penaline Serring a QuickPen mo Inisalini

Faʻamatalaga taua

  • Siaki lau inisalini i taimi uma lava. Ole faʻamaoniga o le faʻatagaina o le inisalini mai le suauu tuila e tatau ona faia aʻo lei faia tui taitasi seia oʻo ina foliga mai o se tui o le inisalini e mautinoa ai ua saunia le penisini mo le fualaau.
  • Afai e te le siakiina lau inisalini ao le i aliali mai se afaina, e mafai ona e maua tele naua pe sili atu ile inisalini.

Fesili e masani ona fesiligia e uiga i le faia o siaki insulin

  • Aisea e tatau ai ona ou siakiina laʻu inisalini ao lei faia tui taitasi?
    1. O lenei mea e mautinoa ai ua sauni le peni mo le fualaau.
    2. O lenei mea e faʻamaonia ai o le tui o le inisalini e sau mai le nila pe a e lolomiina le pusa.
    3. O lenei mea e aveesea ai le ea lea e mafai ona aoina i le nila poʻo le inisalini kilika aʻo faʻaaoga masani.
  • O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai e le mafai ona ou faʻamalosi uma le tui i le taimi o le siakiina o le insulin i QuickPen?
    1. Faapipii se nila fou.
    2. Siaki le inisalini mai le peni.
  • O le a se mea e tatau ona ou faia pe a ou vaai i le ea i totonu o le kesi?
  • E tatau ona siaki le inisalini mai le peni.
    Manatua e le mafai ona e teu se peni pinini ma se nila e faʻapipii i ai, aua o le mea lea e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaleleia o fuālaʻau i totonu ole penisini insulin. E itiiti se afaina o le afu o le ea, ma e mafai ona e ulufale i lau fualaau e pei ona masani ai.

Le folasaga o le fualaau talafeagai

Faʻamatalaga taua

  • Mulimuli i tulafono o feʻau ma le faʻaaogaina o togafitiga fautuaina e lau fomaʻi.
  • Ia mautinoa e te ulufale i le fualaau manaomia e ala i le uomi ma le uuina o le kuluma o le dose ma faitau lemu i le 5 ae leʻi aveesea le nila. Afai o loʻo tafe mai le inisalini mai se nila, atonu e ono tupu. E te leʻi uuina le nila i lalo o lou paʻu umi.
  • O le i ai o se mataua o le insulin i luga ole pito o le nila e masani lava. O le a le afaina ai lau fua.
  • E le mafai e se peni tui ona tuʻuina oe i se fualaau e sili atu nai lo le numera o inisalini o loʻo totoe i totonu o le kesi.
  • Afai e le masalosalo ua uma ona e faʻatonuina le fualaau atoa, aua nei e faia se isi faʻasologa. Valaʻau lau sui Lilly pe vaʻai lau fomaʻi mo se fesoasoani.
  • Afai o lau inumaga e sili atu i le numera o vaega o loʻo totoe i totonu o le kesi. E mafai ona e ulufale i le aofaiga o totoe o le inisalini i totonu o lenei peni lau sosoʻo ona faʻaaoga lea o le peni fou e faʻamaeʻa ai le puleaina o le fuainumera manaʻomia, POO faʻaaogā uma le fualaau talafeagai e faʻaaoga ai le penisini fou.
  • Aua e te taumafai e tui le inisalini e ala i le fesuiaʻiina o le numera dose. E te le mauaina le inisalini pe afai e te suia le polotini. E tatau ona e faʻamaonia le pusa o le fatu i totonu o se laina saʻo e maua ai se tui o le inisalini.
  • Aua e te taumafai e sui le fua o le insulin i le taimi o le tui.
  • O le faʻaaogaina o le nila e tatau ona lafoaia e tusa ai ma manaoga o le faʻaaogaina o falemaʻi.
  • Aveese le nila pe a uma tui.

Fai fesili e masani ona fesiligia

  • Aisea e faigata ai ona faʻafesoʻotaʻi le fatu o le kulimi pe a ou taumafai e tui?
    1. O lau tola e mafai ona pipisi. Taumafai e faʻapipiʻi se nila fou. O le taimi lava e te faia ai. E mafai ona e vaʻaia le auala e sau ai le inisalini mai le nila. Ona siaki lea o le peni mo le inisalini.
    2. O le vave ona lolomiina i luga o le afaina o le dose e mafai ona faamama le faamau. Faʻavave le patipati o le afaina o le dose e mafai ona faigofie tele.
    3. O le faʻaaogaina o le nilala lautele e mafai ai ona faigofie le taofiofi o le kuluma i le taimi o le tui. Faʻatalatalanoa i lau 'auʻaunaga soifua maloloina e tusa ai ma le tele o le nilala sili ona lelei mo oe.
    4. Afai o le kilikiina o le faamau i le taimi o le puleaina o fualaau e tumau pea pe a uma ona uma uma ia vaega ua taua i luga, ona tatau loa lea ona sui le pine sisi.
  • O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai e pipii le pine a le Penisini Penisini pe a faʻaaogaina?
    O lau peni o le a pipii pe afai e faigata ona tui pe seti le fualaau. Ina ia taofia le sisiina mai le pipii:
    1. Faapipii se nila fou. O le taimi lava e te faia ai. E mafai ona e vaʻaia le auala e sau ai le inisalini mai le nila.
    2. Siaki mo le inisalini.
    3. Seti le fualaau manaomia ma tui.
    Aua e te taumafai e lupe le peni, ona e ono faaleagaina ai le masini sosoʻo penisini.
    O le lolomiina o le kuluma o le kuluma e mafai ona faʻamalosi pe afai o mea mai fafo (palapala, pefu, meaai, insulin poʻo soʻo se vai) e oʻo i totonu ole peni. Aua neʻi faatagaina ni mea leaga e ulufale atu i le peni.
  • Aisea e tafe mai ai le inisalini mai le nila pe a maeʻa ona faʻauʻu laʻu fualaau?
    Masalo. E vave ona aveeseina le nila i le paʻu.
    1. Ia mautinoa e te vaʻai i le fuainumera "O" i le faamalama o le faʻaʻailoga.
    Ina ia faia le isi togi, ia taomi ma uu le kuluma ma faitau lemu i le 5 ao le i aveeseina le nila.
  • O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai e setiina laʻu fualaau ma o le fatu o le kulimi e toe faʻafuaseʻi ona alu i totonu e aunoa ma se nila faʻapipiʻi i le peni?
    1. Toe faʻafoʻi le polotini i le zero.
    2. Faapipii se nila fou.
    3. Fai se siaki insulin.
    4. Seti le fualaau ma tui.
  • O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai ou te setiina le dose (e maualalo pe maualuga tele)?
    Toe faʻafoʻi le dosi o le dosini poʻo le agai i luma e fetuunai le fualaau.
  • O le a se mea e tatau ona ou faia pe a ou vaai o le inisalini e sau mai se peni tui i le taimi o le fuaina o fualaau poʻo le fetuunaiga?
    Aua e te faia se fualaau, aua o le a le mafai ona e maua atoa lou fua. Faʻapipiʻi le penisini i le numera zero ma toe siakiina le inisalini mai le penisini (silasila i le vaega "Checking the QuickPen Syringe Pen for Insulin Delivery"). Seti le fualaau manaomia ma tui.
  • • O le a le mea e tatau ona ou faia pe afai e le mafai ona faʻamautuina laʻu fualaau atoa?
    Ole suauu o le syringe o le a le faatagaina oe e seti le fualaau ile sili atu ole numera ole inisalini o loʻo totoe i le kesi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te manaʻomia le 31 iunite, ma na o le 25 iunite e tumau i totonu o kekeli, ona e le mafai lea ona pasia le numera 25 i le taimi o le faʻapipiʻi. Aua e te taumafai e seti le fualaau e ala ile alu i lenei numera. Afai o le vaega ole vaega o loʻo totoe i totonu o le peni, ona mafai lea e oe:
    1. Ulufale i lenei vaega ole vaega, ona ulufale lea i le isi togi ile faʻaaogaina o le penisini fou.
    poʻo
    2. Faailoa mai le fualaau atoa mai le penisini fou.
  • Aisea e le mafai ai ona ou seti le fualaau e faaaoga ai le aofaiga laitiiti o le inisalini o loo totoe i laʻu kesi?
    O le syringe pen ua mamanuina e tuʻuina atu i le mea e sili ona faʻaofiina. 300 iunite o inisalini. O le masini o le syringe e puipui ai le kilipa mai le sasaʻa atoatoa, talu ai ole laʻititi ole inisalini e tumau i totonu o le kalama e le mafai ona faʻaaogaina ile saʻo saʻo.

Teuina ma le lafoaia

Faʻamatalaga taua

  • E le mafai ona faʻaaogaina le peni a le syringe pe afai o fafo atu o le pusaaisa mo sili atu nai lo le taimi ua faʻamaonia i le Faatonuga mo le Faʻaaoga.
  • Aua nei teuina le peni ma le nila e faapipii i ai. Afai o le a tuʻuina le nila, atonu o le inisalini e alu ese mai le peni, poo le insulin e mafai ona mago i totonu o le nila, ma faʻapipiʻi ai le nila, pe mafai ona fauina i totonu o le kesi.
  • O peni togafitiga e le faʻaaogaina e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa i le vevela mai le 2 ° C i le 8 ° C. Aua neʻi faʻaaogaina le peni a le sine pe a fai o le aisa.
  • O le syringe pen o loʻo e faʻaaogaina nei e tatau ona teuina i se vevela e le sili atu i le 30 ° C ma i se nofoaga e puipuia mai le vevela ma le malamalama.
  • Faʻasino atu i Faatonuga mo le faʻaaogaina mo se mafutaga atoatoa ma tulaga e teu ai le peni.
  • Taofi le syringe peni mai le mafai ona aapa atu tamaiti.
  • Lafoaʻi nilala faʻaaoga i pusa-faʻamaonia, pusa vavalalata (mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o pusa mo vailaau oona ma otaota), pe pei ona fautuaina mai e lau fomaʻi soifua maloloina.
  • Lafoaʻi peni vili faʻaaogaina e aunoa ma nila e faʻapipiʻi atu ia i latou ma ia tusa ai ma fautuaga a lau fomaʻi.
  • Aua nei toe faʻaaogaina se pusa o meaʻai.
  • Fesili atu i lau fomaʻi e uiga i ni auala e mafai ona lafoai ai pusa otaota ua tumu i totonu o lau eria.
  • Taʻiala mo le faʻaaogāina o nila e le suia ai tulafono faʻaleaoga i le lotoifale, tulafono e fautuaina e lau fomaʻi poʻo manaʻoga a le matagaluega.

Afai ei ai ni au fesili poʻo ni faʻafitauli e uiga i le faʻaaogaina o le QuickPen Syringe Pen, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Igoa ma le tuatusi o le gaosiga:
Eli Lilly ma le Kamupani. ISA

"Eli Lilly ma le Kamupani",
Indianapolis, IN 46285, ISA.

Eli Lilly ma le Kamupani.
Indianapolis. Indiana 46285. United States.

Sui i Rusia:
"Eli Lilly Vostok S.A.", 123317. Moscow
Presnenskaya le fausiaina, i. 10

Humalog®, Humalog® i totonu o le pine syringe QuickPen Humalog® Mix 50 i le pine syringe QuickPen ™, Humalog® Mix 25 i le pine syringe QuickPen o faailoga taufaʻailoga a Eli Lilly & Company.

O le pine seringe QuickPen ™ o loʻo fetaui lelei ma manaoga ole ISO 11608 1: 2000

Tuua Lau Faamatalaga