O le a le pine ae oʻo i le maualuga o le suka i le toto, ma o le manaʻoga mo le inisalini o le a fuafua ai le atamai

O lenei masini, fuafua mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ma manaʻomia le iniseti o aso taitasi, e tatau ona faʻatau i lenei taumafanafana ma o le a faʻatau atu e ala ile saofaga ile tau o le $ 50 i le masina.

O lona uiga iloga o le mafai lea ona vavalo muamua maualuga maualuga pe maualalo le suka i le taimi muamua ma auina atu lapataiga i le tagata faʻaaoga e faavae i lenei.

O lenei polokalama e aofia ai le leo o le Guardian Sensor 3 ma se tamai eletise e auina mai e ala i le Bluetooth mea na aoina i se faʻaauau pea i le maualuga o le suka o le toto i le tusi faʻatatau i le atamai a le tagata. I le faʻaaogaina o tomai o le IBM Watson e faʻaaogaina ai tekinolosi faʻamatalaga, o le Guardian Connect e mafai ona faʻaalia ai le faʻaaogaina o tagata i le lamatiaga o le hyper- poo le hypoglyceia 60 minute ao le i faia. O lenei lapataiga e mafai ona maua e le tagata faʻapitoa, ae faapena foʻi ona aiga, o ia foi e mafai ona siaki faʻamatalaga siaki.

O lenei faiga masani, galue i luga o le mataupu faavae o taofi tapunia, ua maea ona tofotofoina ma ua faaalia ai le sao atoatoa o mea e faia i le hypoglycemic i le 98.5%. I le taimi nei, o le Guardian Connect o le faiga muamua ma naʻo le autasi mo le faʻaauau pea ona mataʻituina le maualuga o le suka o le toto, lea e faʻaaogaina lapataiga faʻapitoa.

Faatasi ai ma le masini faafomai, e maua ai e le tagata faaaoga le avanoa faapitoa i le Suugar.IQ "atamai" faufautua o le maʻisuka mamanu, lea ua fuafuaina e fesoasoani i aso uma i le maʻisuka i lana tau faasaga i le faamaʻi.

O lenei IBM Watson faufautua faʻavae ma le faʻaaogaina o suʻesuʻega e faʻaalia ai le ala e fetaui ai le suka o le toto o le tagata faaaoga i lana taumafataga, faʻasologa o inisalini, masani masani i aso uma, ma isi mea.

Early Research Edit

I le 1869, i Perelini, o Paul Langerhans, e 22-tausaga-le-soifua maloloina, o le aʻoga ma se microscope fou, o le fausaga o le pancreas, na tosina atu ai i le telefoni e le i iloa muamua na fausia ai vaega na tufatufaina atu i le gland. O le faamoemoega o nei "faaputuga o sela", mulimuli ane lauiloa o "motu o Langerhans," e le o manino, ae mulimuli ane, na faaalia e Eduard Lagus o se mealilo ua faia i totonu ia i latou o loo i ai se vaega i le faatonutonuina o le nutimomoia.

I le 1889, o le fomaʻi Siamani o Oscar Minkowski, ina ia faʻaalia ai o le pancreas e mafaufauina i le gaʻoina o otaota, faʻatulaga se suʻega lea na aveesea ai le gland i se taifau ola maloloina. I ni nai aso talu mai le amataga o le suʻega, o le fesoasoani a Minkowski, o le sa mataituina meaola o le falesuesue, na gauai atu i le tele o lago lea na mulimulitaʻi i le urini a le taifau faataitai. Iloiloina o le mimilo, na ia iloa ai ua alu ese le maile i le mimi. O le mea muamua lenei na mafai ai ona matou faʻafesoʻotaʻi le galuega o le pancreas ma le maʻisuka.

Galuega a Sobolev Faʻataʻa

I le 1900, na iloa ai e Leonid Vasilievich Sobolev (1876-1919) na maua i le suʻesuʻeina e faapea, pe a uma ona tuʻuina atu i le pancreatic lects, e faʻasaoina le tino o le tino ma tamaʻitaʻi o Langerhans. O faʻataʻitaʻiga na faia i totonu o le fale suesue a Ivan Petrovich Pavlov. Talu ai ona o le gaioioiga o potu o le teineitiiti e tumau pea, e le tupu le maʻisuka. O nei taunuuga, faatasi ai ma le tulaga lauiloa o le suiga o le motu i tagata mamai, na faatagaina ai Sobolev e faaiu faapea o tamaʻitaʻi o Langerhans e manaʻomia mo le faatonutonuina o le gaʻo gaʻo. E le gata i lea, na fautuaina e Sobolev le faʻaaogaina o le gland o meaola fou faatoa fananau mai, lea o loʻo faʻapena ona atinaʻe ai tamaʻitaʻi e tusa ai ma mea faʻafefete, e vavaeeseina ai se vailaʻau ma aʻafiaga o aʻafiaga. O metotia mo le faʻamavaeina o le vailaʻau oona mai le pancreas, na fuafuaina ma lomia e Sobolev, na faʻaaogaina i le 1921 e le Bunting ma Lelei i Kanata e aunoa ma se faʻasino atu ia Sobolev.

Taumafai e faʻaʻesea se mea faʻapitoa

I le 1901, na taua ai le laasaga taua lenei: E manino lava na faaalia e Eugene Opie "O le maʻisuka ... e mafua mai i le faʻaumatia o tamaʻitaʻi o le pancreatic, ma e na o le pau lava pe a faʻamafunaina nei tino.". O le sootaga i le va o le maʻisuka ma le pancreas sa lauiloa muamua, ae sei oʻo mai i lena taimi e lei manino o le maʻisuka e fesoʻotai ma teineiti.

I le isi luasefulu tausaga na sosoo ai, e tele ni taumafaiga na faia ina ia vavaeeseina ai le pulelaa o tamaʻitaʻi e avea o se togafitiga. I le 1906 na maua ai e Zweltzer le manuia i le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto i faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻiga ma se vaega o le tino, ae na le mafai ona faʻaauau lana galuega. Scott (E. L. Scott) I le va o le 1911 ma le 1912, na ia faʻaaogaina ai se vaega o le pancreas i le Iunivesite o Chicago ma matauina ai "sina faaitiitiga laitiiti i glucosuria," ae na le mafai ona ia faatalitonuina lona supavaisa i le taua o ana sailiga, ma e lei umi ae taofi nei suesuega. Na faʻaalia e Israel Kleiner le tutusa o lona aafiaga i le Iunivesite o Rockefeller i le 1919, peitai na faalavelaveina lana galuega i le amataga o le Taua Muamua a le Lalolagi, ma na le mafai ona ia faʻamaeʻa. O se galuega talitutusa ina ua maeʻa suʻesuʻega i Farani i le 1921 na lomia e le polofesa o le physiology i le Bucharest School of Medicine and Pharmacology Nicolae Paulesco, ma i Romania ua manatu o ia o le tagata suʻesuʻe o inisalini.

Faʻasusu ma Lelei sili atu ile inisalini Faʻamata

Ae ui i lea, o le tuusaʻoina o le insulin o se vaega o saienitisi i le Iunivesite o Toronto. Na iloa Frederick Bunting e uiga i le galuega a Sobolev ma e masani lava na ia iloa manatu o Sobolev, ae na te leʻi faasino i ai. Mai ana faʻamatalaga: "Faʻapipiʻi le pipisi i le taifau.Tuʻu le taifau seia solo le acini ma naʻo tamaʻitaʻi e tumau pea. Taumafai e faʻamalamalama le mea lilo i totonu ma galue i glycosuria ... "

I Toronto, na feiloai ai Bunting ma J. MacLeod ma faʻalauiloa atu ona manatu ia te ia i le faʻamoemoe o le mauaina o lana lagolago ma le maua o meafaigaluega na ia manaʻomia e galue ai. O le manatu o le sasaina i le taimi muamua na foliga mai o le polofesa valea ma e malie lava. Ae o le saienitisi talavou na mafai pea ona faʻamalosia Macleod e lagolago le galuega. Ma i le tau mafanafana o le 1921, na ia saunia ai Bunting ma se fale suesue i le iunivesite ma se fesoasoani, Charles Best, e 22-tausaga le matua, ma na ia tuuina atu foi ni maile e 10 ia te ia. O la latou metotia o le liʻoina o le liuga i le gaʻo o le pancreas, e puipuia ai le puleaina o le suasite juice mai le gland, ma i ni nai vaiaso mulimuli ane, ina ua maliliu le ola o le exocrine, e afe ma afe atumotu na ola, na mafai ai ona latou vavaeeseina se porotini e faaitiitia ai le suka i totonu o le toto o taifau ma aveese le pancreas. I le taimi muamua sa taua o ia o "pepa."

O le toe foi mai Europa, na talisapaia e MacLeod le taua o galuega uma na faia e ona sui, ae ui i lea, ina ia mautinoa lelei le aoga o le metotia, na talosagaina ai e le polofesa le toe faia o le faataitaiga i lona i ai. Ma i nai vaiaso mulimuli ane, na manino ai o le taumafaiga lona lua na manuia foi. Ae ui i lea, o le vavae ese ma le faʻamamaina o le "ayletin" mai le paʻu o taifau na matua tele taimi e alu ai ma umi galuega. Na filifili le sua e taumafai e faʻaaoga le pancreas o le fua o le tamai povi e avea o se punavai, lea e le i maua mai ai ni enzymes digestive, ae ua lava le inisalini ua uma ona tuufaatasia. O lenei mea na faafaigofieina ai le galuega. Ina ua uma ona foia le faafitauli i le punavai o le inisalini, o le isi galuega taua o le faamamaina o le polotini. Ina ia foia, ia Tesema o le 1921, na aumaia ai e Macleod se tagata e olaola lelei, James Collip (Rusia). o le na iu ina mafai ona atiae se auala lelei mo le faamamaina o le inisalini.

Ma i le aso 11 o Ianuari, 1922, ina ua mavae le tele o tofotofoga faamanuiaina ma le maile, o le maʻisuka, na maua e Leonard Thompson e 14-tausaga le tui muamua o le inisalini i le talafaasolopito. Ae ui i lea, o le uluai aafiaga i le inisalini na le manuia. E le lava le faamamaina o le vaega, ma o lenei mea na mafua ai le atinaʻe o allergies, o le mea lea, na taofia ai le inisalini. Mo le isi 12 aso na sosoo ai, sa galue malosi ai Collip i le fale suesue e faʻaleleia le tusi. Ma i le aso 23 o Ianuari, na tuuina atu ai ia Leonard le lona lua o le inisalini. O le taimi lenei na maeʻa ai le manuia, e le gata o aʻafiaga faʻapitoa, ae o le maʻi na taofia le alualu i luma o le maʻisuka. Ae ui i lea, mulimuli ane na le galulue faatasi ma Collip ma na vave ona vaeluaina ma ia.

E manaʻomia tele le tele o insulin. Ma aʻo lei maua se auala aoga mo le vave gaosiga o le gaosiga o le inisalini, na tele galuega na faia. O se matafaioi taua i lenei mea na faia e le Bunting masani ma Eli Lilly. , o loʻo umia le tasi o kamupani telefoni faʻatautaia a le lalolagi o Eli Lilly ma le Kamupani. punavai e le o faamaoti mai 2661 aso

Mo lenei sailiga fou, o Macleod ma Bunting i le 1923 na maua ai le Nobel Prize i le physiology po o vailaau faafomai. Na amata le ita tele i le taimi na le mafai ai ona fesoasoani lana fesoasoani Best mo le taui ma ia, ma i le taimi muamua sa ia teenaina le tupe, ae na ioe lava e talia le taui, ma sa ia faasoa atu ma le mamalu lana vaega i le Best punavai e le o faʻamaonia 3066 aso . Na faia foi e MacLeod le mea lava e tasi, ma faʻasoa lana faʻataʻitaʻiga ma Collip punavai e le o faʻamaonia 3066 aso . O le pateni insents na faʻatau atu i le Iunivesite o Toronto mo le tasi le tala. O pisinisi gaosiga o le inisalini i lalo o le igoa Iletin na amatalia i le 1923 e le kamupani falemaʻi o Eli Lilly ma le Kamupani.

Faʻatulagaina o Filifiliga Faʻalelei

O le faʻaaloalo mo le fuafuaina tonu o le faasologa o mea amino e maua ai le insulin molecule (o le faʻavae muamua) e patino i le fomaʻi olaola o Peretania Frederick Senger. O le inisalini o le uluai protein lea o le faavae autu na matua fuafuaina i le 1954. Mo le galuega na faia i le 1958, na ia maua ai le Nobel Prize in Chemistry. Ma ina ua toeitiiti atoa le 40 tausaga, na fuafuaina ai e Dorothy Crowfoot-Hodgkin le auala o le X-ray na fuafua ai le fausaga o fanua o le insulin molécule. O lana galuega foi ua maua ai le Nobel Prize.

Faʻasologa Faʻasologa

O le uluai faʻasologa o le inisalini i le amataga o le 1960 na faia i le taimi e tasi e Panagiotis Katsoyanis i le Iunivesite o Pittsburgh ma Helmut Zahn i RFTI Aachen. Na maua muamua e Arthur Riggs ma Keiichi Takura i le Beckman Research Institute i le 1978 e Arthur Riggs ma Keiichi Takura i le Beckman Research Institute faatasi ai ma le auai o Herbert Boyer mai Genentech i le faʻaaogaina o le DNA (rDNA) recombinant, na latou atiaʻe ai foi le uluai sauniuniga faapisinisi o ituaiga insulin - Beckman Research Institute i le 1980 ma Genentech i 1982 (lalo o le igoa Humulin). O le inisalini o loʻo totoe e gaosia mai i le falaoa o le fai meaʻai ma E. coli.

Metotia-faʻafefiloi e suia ai le puaa ma isi meaola i tagata, inisalini, ae o le tekinolosi faʻavaomalo ua sili atu ona tauleleia ma o loʻo taʻitaʻia, aua sili atu ona aoga ma lelei.

O le mea autu e faʻamalosi ai i le tuʻufaʻatasiga ma le faʻasaʻolotoina o le inisalini o se faʻaopoopoga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le inisalini atamai e vave tele nai lo fualaau faʻaonapo nei

Faatasi ai ma ituaiga uma o le maʻisuka, e le mafai e le tino ona pulea le toto suka. I le maʻisuka ituaiga 1, e mafua mai i le mea moni ua faʻaumatia ia suauu gaosia o le inisalini o le pancreas. A aunoa ma le inisalini, e faʻaumatia e le tino le faiga autu o le kulukose "pamu" i totonu o sela, lea e tatau ona faʻaaogaina mo le malosi. Tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e faʻalagolago atoa lava i le puleaina o le inisalini.

O nai mea moni e uiga i le maʻisuka:

  • I le 2012, e 29.1 miliona tagata i le Iunaite Setete na aafia i le maʻisuka, ma o le 9.3% o le faitau aofai o le atunuu
  • E tusa ma le 5% o le maʻisuka e mafua mai i le maʻisuka faʻalagolago ile inisalini, poʻo le maʻisuka ituaiga 1
  • I le 2012, o le aofaʻiga o tupe faʻaalu i le maʻisuka i le Iunaite Setete na sili atu i le $ 245 piliona.
Afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e le mafai ona ia pulea lelei lona maʻi, e le o toe mamao ae oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga o le soifua maloloina. O le Hyperglycemia, o lona uiga, maualuga le suka o le toto, faateleina ai le lamatiaga o le maʻi cardiovascular, mata ma le nasu faaleagaina, ma isi faʻafitauli. O le hypoglycemia, poo le maualalo o le toto toto, e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamaʻi, ma e oo lava i le oti i le maʻi.

Fai mai tagata suʻesuʻe o latou inisalini insulin Ins-PBA-F e mafai ona maua ai se vave vave ma sili atu ona lelei le tali atu i suiga i le suka toto pe a faatusatusa i le taimi o loʻo faia ai le inisalini o le insulin (LEVIMIR). O la latou galuega na faaalia ai o le fua faatatau o le faʻamautuina o maualuga o le suka i mumumu e maua i le maʻisuka i luga o le Ins-PBA-F e tutusa lava ma manu ola maloloina e maua ai a latou lava inisalini.

Fai mai Polofesa Chow: "O se faʻalautelega taua lenei i le togafitiga o le inisalini. O le inisalini e sili atu ona lelei le pulea o le suka toto nai lo soʻo se vaifofo o loʻo maua i maʻi i aso nei. "

I le aluga o tausaga talu ai, o le maʻisuka togafitiga ua faia ai suiga tetele. I aso nei, e faʻaaogaina pamu inisalini, e fa ituaiga o insulin, ma sili atu. Ae o tagata gasegase e tatau lava ona faʻatonutonuina tutoatasi ia tui o le inisalini e faʻavae i luga o fua o fua. Ole aofaiga o le inisalini e mafai ona faʻatonutonuina e mafai ona eseese i taimi eseese. E faʻalagolago i le aofaiga ma le tuufaatasiga o meaʻai e 'ai, o le malosi o le gaioiga faaletino, ma isi.

Inisalini Atamai Ins-Ins-PBA-F e faatoa faʻaaveina faʻafuaseia pe a manaʻomia. O lenei mea e faigofie ai le puleaina o faʻamaʻi ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le le talafeagai o le tuʻuina atu.

Smart Inisalini Ins-PBA-F - Le Muamua o lona ituaiga

O le inisalini atamai e le naʻo le inisinia o le inisalini i le atinaʻe, ae o le mea muamua i ana analogues e le manaʻomia ona ufiufiina i gels puipuia poʻo pupuni pa puipui e taofia ai le inisalini pe a maualalo le suka. O nei oloa e fesoʻotaʻi ma se faʻalavelave faateleina o aʻafiaga e le manaʻomia, e aofia ai le tali atu i le le mafai.

O le Ins-PBA-F ei ai le siʻusiʻu na faia i le phenylboronic acid (PBA), lea, i le maualuga o le suka, e fusifusia ai le nofoaga o le insulin ma poloka ai lana gaioiga. Ae pe a tulaʻi le maualuga o le suka, o le glucose e fusifusia i le eletini o le phenylboronic, ma o le taunuuga lea ua tatala ai le nofoaga malosi o le hormon, ma ua amata ona gaoioi.

Fai mai le Polofesa Chow: "O a tatou Ins-PBA-F ua fetaui lelei ma le uiga o le" inisinia atamai, "aua o le mole lava ia e tali atu i le suka. O le muamua lea o lona ituaiga. "

O tupe mo le atinaʻeina o le inisalini atamai na saunia e le National Institutes of Health, le Juvenile Diabetes Foundation, le Harry Helmsi Charity Foundation, ma le Tayebati Family Foundation.

O le a le paleni o le hormonal?

O le fua faatatau lea o hormoni lea e mafai ai ona e puleaina metabolic processes i le tino. Afai e iloa e le fomaʻi lau paleni o le hormonal, o le a fesoasoani lea ia te ia e fuafua tonu pe o fea o loʻo i ai i totonu o le tino le teuina o gaʻo, ma pe a itiiti.

Aʻo faʻaleleia le maualuga o le kalani, faapea foi le testosterone ma le hormone thyroid T3 (i lona foliga saoloto) i le tino, o lenei mea e saofaga i le mea moni o le inisalini o le immunity e faasolosolo ina mou atu.

Afai o se faʻamatalaga mo lenei faʻamaʻi e faigofie, o le mea lea o se togafitiga lea, o se taunuuga o le le lelei o le pancreas, poʻo le taimi foi e maua ai e le atigipusa

faiga faʻasolosolo i totonu o le tino ua faʻalavelaveina. O lenei tulaga e mafua ai le faateleina o le kulukose toto ma le solia o lona lipid composition.

I lenei tulaga, o le kulukose i totonu o le toto e tatau ona i ai i taimi uma - a leai, o le umi o le faiʻai o le a fuafuaina i minute. Aua e taua tele le kulukose i totonu o le toto.

I le isi itu, o lona faʻateleina faʻalauteleina e mafai foi ona mafua ai faʻalavelave e mafai ona atiina ae i luga o le tele o tausaga ma taʻitaʻia ai taunuuga e le mafai ona faʻafitia.

Aisea e afaina ai le toto maualuga?

E tatau ona iai le suka i le toto e 3.3 - 6.6 mmol / L. I le tulaga o le faʻaitiitia o le suka o le toto, e mumusu lo tatou faiʻai - o le mea e tau atu i le gaogao, leai se malamalama ma, i nisi tulaga, i se hypoglycemic coma.

Faatasi ai ma le faateleina o le kulukose o le toto, o le pito i tua o loʻo i ai se aafiaga oona. O maualuga maualuga o le kulukose e mafua ai ona paʻu puipui puipui o toto toto ma le maumau ai.

O faʻasalaga i totonu o le puipui lapoa e mafua ai le faʻalavelaveina o le faʻagasologa o le manava o le tino. O le mea e faapea, e ala i le mafiafia o puipui o vaʻa, o faiga faʻasolosolo e matua faigata lava.

O le mea lea, o le okesene ma meaʻai e faʻamaʻi i totonu o le toto ma e le mafai ona tuʻuina atu i le tagata e mauaina - o le tino o le tino, ma ua le lava.

Ituaiga o le maʻisuka

O le mea moni, o le manatu o le maʻisuka e faʻapipiʻiina ai faʻamaʻi masani, lea o loʻo i ai le soliga o le inisalini ma suiga e fesoʻotai i le faiga o gasegase o le tino. I le taimi nei, o se aganuʻu le vavaeina o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 - o lenei vavaeesega e talafeagai, aua o le fuafuaina ole ituaiga o maʻisuka e mafai ai ona e faatonuina se togafitiga lelei.

A o leʻi iloiloina ituaiga o maʻisuka, e tatau ona malamalama i le tino o le tagata ma le physiology.

O le a le matafaioi a le pancreas?

O lea la, ei ai vaega i le pancreas e taʻua o motu (inisalini), o nei vaega o le pancreas e aofia ai peta beta e faʻapipiʻi ai le inisalini. O siama Beta lava ia e vaʻaia lelei ma suʻega faapitoa mo le toto kulukose.

Faʻateleina le maualuga o le kulūkose, latou te galulue i se auala faʻaleleia atili ma faʻasaʻo atili inisalini i totonu o le toto. I le maualuga o le kulukose i le va o le 3.3-6.6 mmol / L, o nei sene e galue i le ala autu - tausia le tulaga faavae o le manava inisalini.

O le a le matafaioi o le inisalini?

E faʻapefea ona e malamalama e atiae e le tagata le maʻisuka?

E talafeagai le fuaina o le maualuga o le kulukose ma le insulin 2 itula pe a uma ona 'ai - o le auala sili lenei e iloa ai le manaʻo o le tino e atiaʻe le maʻisuka.

Afai o le kulukose i totonu o le tino e mai le 140 i le 200 iunite (tasi le itula talu ona 'ai) - o le aʻafiaga o le atiaʻe o le maʻisuka e maualuga tele. O lona tulaga amata e mafai.

Afai o le kulukose pe a uma ona 'ai e mai le 140 i le 200 iunite (ae le sili atu) - o le maʻisuka lenei.

E tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist mo se suʻega.

Ia maitauina o potu eseese e mafai ona i ai fua eseese mo le fuafuaina o le kulukose ma le inisalini. O le mea lea, siaki lau fomaʻi pe o le a le maualuga e tatau ona e amata popole ai ma amata togafitiga.

O le ā le lamatiaga o se fafine e maualuga lona kulukose?

Iloa e taua tele lenei mea: e tusa ai ma suʻesuʻega faafomaʻi, e tusa lava pe itiiti le faʻaititia o le kulukose o le toto o se lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka.

Afai o le kulūkose anapogi e faʻatupulaia e le sili atu ma le 126 iunite, ma o le kulukose tumau e oʻo i le 200 unite poʻo sili atu, e mafai ona afaina.

O le atinaʻeina o le maʻisuka e mafai ona faʻaalia i se kulūkose maualuga 2 itula pe a uma le taumafataga e sili atu ma le 200 mg / dl.

Faailoga ma faailo o le maʻisuka

E tatau ona maitauina i le tele o tulaga, e le o matauina se ata o le maʻisuka i le tele o tagata gasegase. Muamua, o loʻo i ai ni faʻamatalaga e leai ni faʻamatalaga e le faamalosia ai le tagata maʻi e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi talafeagai.

• Faanatinatiina le fiainu

• Faʻasologa faifaipea e aunoa ma se faʻamaʻi poʻo se maʻi urinary tract

• Vaitau puupuu pe umi le faʻaitiitia o le tino vaaia

paʻu ma mucous membranes

Ae peitai, e na o nei faailoga e le mafai ona iloa ai le maʻisuka, e tatau ona suʻe suʻega suʻesuʻe.

Faailoga o le maʻisuka

O le uluai suʻesuʻega e faʻavae i luga o suʻega e lua: fuafua le anapogi o le toto kulukose ma le fuafuaina o le glucose o le urine.

O le suʻega toto mo le kulukose o le masani ma togafitiga. E masani lava, o maualuga o le suka i le toto e mafai ona ese i le 3.3 - 6.6 mmol / L.

A maeʻa ona 'ai, o le maualuga o le suka e mafai ona faʻatuputeleina le tumau, ae o lona tulaga masani e tupu i totonu o le 2 itula talu ona' ai. O le mea lea, o le iloa o le maualuga o le toto i luga aʻe o le 6.6 mmol / l e mafai ona faʻaalia ai le maʻisuka poʻo le faʻataʻitaʻi ile laboratory - e le mafai ona i ai isi filifiliga.

O le suʻega o le urine mo le kulukosese o se metotia faʻamalositino faʻamalositino mautinoa mo le siakiina o le maʻisuka. Ae ui i lea, o le toesea o le suka i totonu o le urine e le mafai ona avea ma faailoga o le leai o le maʻi.

I le taimi lava e tasi, o le i ai o le suka i totonu o le urine o loʻo taʻu mai ai se tulaga ogaoga o le faʻamaʻi ma le maualuga o le suka o le toto pe a ma le 8.8 mmol / L. O le mea moni, o fatugaʻo, pe a faʻamamaina le toto, maua le malosi e toe foʻi le kulukose mai le urine muamua i le toto.

Ae peitai, afai o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e sili atu i tau taua (fafa o le faitofa), o le kulukose o loo tumau i le urine. Faʻatasi ai ma lenei mea e sili atu le tele o faʻamaʻi o le maʻisuka e fesoʻotai - faʻateleina le galala, faʻalauteleina le urination, paʻu vevela, pa'ū matuia i le mamafa ona o le faʻamalaina.

O le mea o le glucose ua faʻamaʻapeʻa i le urine, ona o le mamafa o le osmotic, tosoina le vai faʻatasi ai, e oʻo atu ai i faʻamaoniga o loʻo taʻua i luga. .

E faʻapefea ona fuafua o le kulukose e le saʻo?

E manaʻomia lou fuaina o lona aofaiga i le vaitau e te leʻi 'ai i le taeao. A maeʻa le taumafataga mulimuli, e le itiiti ifo ma le 12 itula e tatau ona pasia. Afai o le maualuga o le kulukose e mai i le 65 i le 100 iunite, o se faailoga masani lea.

Fai mai fomaʻi o le siʻitia o le isi 15 iunite - i le maualuga o le 115 iunite - o se masani masani.

E tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei, ua finau mai saienitisi e faapea, o le faateleina o le kulukose o le sili atu i le 100 mg / dl o se mea e mataʻutia.

O lona uiga o le uluaʻi laasaga o le maʻisuka e mafai ona tupu i totonu o le tino. Ua taʻua e fomaʻi lenei tulaga o le le malie o le tino i le glucose.

E sili atu le faigata nai lo le fuafuaina o maualuga o kulukose, aua e mafai ona fesuisuiai fua faatatau o le inisalini. Matou te faʻalauiloaina oe i le averesi o le maʻisala.

O se auiliiliga o tulaga o le insulin i luga o se manava gaogao o le 6-25 iunite. Ole maualuga o le insulin 2 itula pe a uma le taumafa e masani ona oʻo i le 6-35 iunite.

I nisi tulaga, o le siakiina o le maualuga o le suka o le toto pe o le siakiina o le suka i le urine e le lava ai se molimau i le fomaʻi e iloa ma faatonu ai togafitiga talafeagai. Ina ia mafai ona tuʻuina atu se ata sili atu ona atoatoa o mea uma e tutupu i le tino o le tagata maʻi, o nisi suʻesuʻega e manaʻomia.

O nei suʻega o le a fesoasoani e iloa ai le umi o le maualuga o le kulukose o le toto, maualuga o le insulin i le mea o loʻo i ai le soliga o le gaosiga o le gaʻo, ma maua ai taimi talafeagai e togafitia ai lenei tulaga.

• suega o le faapalepale kullukose

• Fuafuaina o le maualuga o le inisalini toto

• Fuafuaina o le maualuga o le acetone i le urine

• Fuafuaina o le toto hemoglobin glycosylated

• Fuafuaina o le maualuga o le fructosamine toto

Glucose toleni test

Ua faia ina ia mafai ai ona faʻaalia le auala e galue ai le pancreas i lalo o tuutuuga mamafa, oa mea e teuina. Ole suʻesuʻega lea e faʻatagaina ai oe e faʻamalamalama le ituaiga o maʻisuka, faailoa mai ni faʻaaliga natia o le maʻisuka (poo le so-called preditebetes) ma fesoasoani i le faatonuina o togafitiga sili ona lelei mo le maʻisuka.

Sauniuniga mo le suʻega e manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi le ofisa fomaʻi i le taeao i luga o se manava gaogao (o le taumafataga mulimuli e tatau ona le itiiti ifo ma le 10 itula aʻo leʻi faia le suʻega). O le faʻaaogaina o fualaau e aafia ai le kulūkose o le toto e tatau ona taofia muamua.

O le faigamalo o le galuega ma le malologa, meaai paleni, moe ma le ala e tatau ona tumau pea. I le aso o le suʻega, e faʻasaina le faʻaaogaina o meaʻai, vailaʻau o loʻo iai sugars ma soʻo se tuufaatasiga o meaola.

E mafai ona e 'aina le taeao i le faaiuga o le suʻega.

1. O le toto sampling e fuafua ai le kulukose aʻo leʻi totoina le kulukose. I le tulaga o le maualuga o le kulukose o le toto e sili atu i le 6.7 mmol / L, e le o faia le suega - e le talafeagai lenei. I lenei tulaga, o le soliga o le metabolic process is obvious.

2. O le tagata maʻi e valaʻaulia e inu se ipu malamalama (300 ml) o le vai ma le 75gr le faʻamaʻi i totonu i totonu o le 10 minute. glucose.

3. O se faasologa o samples o le toto ua ave e fuafua ai le maualuga o le suka toto i le tasi itula pe a maeʻa le kulukose ma se suesuega lona lua pe a uma le 2 itula. I nisi tulaga, o le suʻega toto mo le kulukose o loʻo faia 30, 60, 90 ma le 120 minute pe a maeʻa le kulukose.

4. Faamatalaina o taunuuga - mo lenei mea e mafai ona e fausia ai se kalafi o suiga i le kulūkose i le taimi o suʻega. Matou te tuʻuina atu ia te oe le faʻavae mo le faʻamatalaina o fua o suʻega.

• E masani lava, o le maualuga o le kulukose o le toto aʻo leʻi aveina le vai e tatau ona itiiti ifo nai lo le 6.7 mmol / l, ma a maeʻa le 30-90 minute pe a maeʻa le maualuga e le tatau ona sili atu i le 11.1 mmol / l, pe a maeʻa le 120 minute, e tatau ona faʻamautuina ia tulaga maualuga 7.8 mmol / L.

• Afai o le maualuga o le suka i le toto aʻo leʻi i ai le suʻega e lalo ifo i le 6.7 mmol / L, a maeʻa le 30-90 minute, e sili atu le maualuga o le faailoilo i le 11.1 mmol / L, ma a maeʻa le 120 minute na pa'ū ifo ile tau e le itiiti ifo i le 7.8 mmol / L, se faʻaitiitia o le faʻapalepale kullukose.

O nei tagata maʻi e manaʻomia ni faʻataʻitaʻiga faaopoopo. • Afai o le maualuga o le suka o le toto i luma o le suʻega sa i lalo ifo o le 6.7 mmol / L, pe a uma le 30-90 minute, e sili atu le maualuga o le faailoilo i le 11.1 mmol / L, ma a maeʻa le 120 minute e leʻi pa'ū ifo ile tau e laʻititi i le 7.8 mmol / L, o faailoga e taʻu mai ai o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka ma e manaʻomia e ia se isi suʻesuʻega ma le vaavaaia e se endocrinologist.

Fuafuaga o le maualuga o le inisalini toto, le fua o le inisalini.

O le inisalini toto e faʻamoemoeina i luga o se manava gaogao. I lenei tulaga, e tatau ona vavae ese le faʻaaogaina o vailaʻau e aʻafia ai le maualuga o lenei hormone, e taitaia se ituaiga masani masani: meaʻai, galuega ma malologa.

O fua masani masani ole anapogi ile inisalini e maua ile 3 i le 28 mcU / ml.

O se faʻaopoopoga i nei tulaga faatauaina e mafai ona taʻu mai ai le i ai o le maʻisuka po o le maʻi gasegase. O maualuga maualuga o le insulin i maualuga maualuga o le kulukose o le uiga o le maʻisuka mellitus II a. I lona togafitiga, o sauniuniga ole inisalini, meaʻai ma le mamafa o le faʻasalalau e iai le lelei sili ona lelei.

Fuafuaga o le urinary acetone levels

O le solia o le gasegase metabolism e tau atu i le mea moni e faapea, ina ia mafai ai ona maua manaoga ole malosi o le tino, o le masini o le vaevaeina o le tele o gaʻo, ua faʻaalia, i le maualuga o le tino o le ketone ma le acetone i le toto. O le Acetone e i ai sona aafiaga matautia i le tino, ona o le taumafai malosi o fatuga e faanatinati i le urine, o le mama e faanatinati i le ea.

Mo le fuafuaina o le urine acetone, e tatau ona faʻaaoga fasi pepa faʻapitoa e suʻe ai la latou lanu pe a faʻafesoʻotaʻi ma le urine acetone.

O le suʻesuʻeina o le acetone i le urine e faʻaalia ai le leaga o le maʻi, lea e manaʻomia ai se asiasiga muamua i le fomaʻi e le endocrinologist ma faʻaoga vave.

Togafitiga o le maʻisuka, paʻu o le paʻu i le maʻisuka, meaʻai mo le maʻisuka, fualaau oona, ma le inisalini.

Mo le puleaina o le maʻisuka, fuafua le ituaiga o maʻisuka e taua. E le faigata ona fuafua togafitiga togafitiga mo tagata mamaʻi i le ituaiga lona lua o le maʻisuka - pe afai o le mafuaaga autu o le faateleina o le suka o se faʻaititia o le inisalini, ona tatau lea ona faʻalauteleina i le fesoasoani o fualaau oona lea e faʻaaogaina ai le gaioiga o suauu peta o le pancreas, i nisi tulaga e talafeagai ai le faʻaopopoina ole insulin mai fafo.

I le maʻisuka ituaiga 2, o se auala sili atu ona lelei e manaʻomia: paʻu mamafa,

, o le faʻaaogaina o fualaʻau o le suka, ole inisalini e avea ma toe mulimuli.

1. Faʻasalaina o le suka toto mo se taimi umi. Puipuiga o le atinaʻega o le alualu i luma o faʻafitauli (faʻasolosolo o le maʻisuka, atherosclerosis, microangiopathy, maʻi leʻo) .3. Puipuia o le faʻafitauli o le tino mai le tino (hypo poʻo le hyperglycemic coma, ketoacidosis).

Metotia ma auala e ausia ai nei sini i le togafitiga o ituaiga eseese o le maʻisuka e matua ese lava.

Maʻimau o le Maʻisuka

I le taimi nei, e mafai ona tatou faapea atu ma le saogalemu, o le mamafa o se tasi lea o mafuaʻaga autu o le fatuina o le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lea, mo le togafitiga o lenei ituaiga o maʻisuka, o le faʻamautuina o le mamafa o le tino e matua manaʻomia lava.

Faʻafefea ona faʻamaonia lau mamafa i le maʻisuka? Meaʻai Ola soifua = taunuʻuga e manaʻo iai.

Hypoglycemia ma le hypoglycemic coma

O laasaga nei o le tasi gaioiga. O le mea o le fatugalemu o le tino, e le pei o isi mea o le tino, e le manao e galue i le kulūkose sei vagana ai - e na o le kulukose e manaʻomia e faʻatumu ai manaʻoga malosi.

I nisi tulaga, faatasi ai ma le le atoatoa o taumafa, fua faatatau mo le faʻaaogaina o le inisalini poʻo le suka e faʻaitiitia ai le suka, o le faʻaitiitia o le kulūkose i lalo o le taua o le 3.3 mmol / L e mafai. I lenei tulaga, o loʻo iai ni faʻamatalaga maʻoti, lea e manaʻomia ai le taimi nei e faʻaumatia ai.

Faailoga o le hypoglycemia: • Sweating • Faateleina le manaʻo, O le malosi e le mafai ona 'ai se mea e vave ona aliali mai • Faʻailoa o le fatu • Faʻailoga o laugutu ma le pito o le laulaufaiva • Faʻatupulaia le gauai o le mafaufau • Sensation o vaivaiga lautele • Paga o le tino • Faʻataʻitaʻu i le tino • Faʻanoanoa mata

Afai e te le faia ni taimi tatau i le taimi o le atinaʻeina o nei faailoga, ona tupu ai lea o se faaletonu mataga o le faiʻai ma le leai o se malamalama. Togafitiga o le hypoglycemia: Ia ave faʻataʻatia soʻo se oloa ma gaʻo vailaʻau masini i le fua o le 1-2 laulau falaoa e pei o le sua, suka, glucose, fualaau 'aina, falaoa paʻepaʻe.

Faʻatasi ai ma le tuifaʻaia o le hypoglycemia, o oe lava ia o le a le mafai ona fesoasoani ia te oe lava, o le mea e leaga ai, talu ai oei ai i se tulaga e le iloa. Fesoasoani mai i fafo e tatau ona faapenei: • liliu lou ulu i le itu e puipuia ai le sophyxiation • afai ei ai se vaifofo o le glucagon, e tatau ona faia i se taimi vave vave i le va o le tino.

• E mafai ona e tuʻuina se fasi suka i le gutu o le tagata maʻi - i le avanoa i le va o le mucous membrane o le alafau ma nifo. • O le puleaina o le kulukose i le tagata gasegase e mafai.

• E manaʻomia le valaʻauina o se falemaʻi ma se vailaʻau hypoglycemic.

Hyperglycemia, o le hyperglycemic coma, ketoacidosis

O faʻasalaga o fautuaga faʻafomaʻi, le faʻaaogaina o le inisalini ma le le lelei o mea taumafa e mafai ona mafua ai le faateleina o le maualuga o le suka o le toto. O lenei mea e mafai ona saofagā i le faʻaleagaina tele.

Ma faatasi ai ma le vai i totonu o le mimilo, o le eletise e manaʻomia mo le tino o le a faʻavaveina. Afai e te le amanaʻiaina faailoilo o le tino mo se taimi umi e faʻaalia ai le alualu i luma o le maʻisuka, e mafai ona atiaʻe se vavalavala.

Afai e iai au faʻamaoniga o loʻo taʻua i luga, afai na e mauaina le acetone i lau urine pe e manogi foi i ai, e tatau ona e sailia vave le fesoasoani mai le endocrinologist o lau fomaʻi e fetuʻunaʻi ai le tui o le inisalini ma fai ni mea e toe faʻafoisia ai le paleni eletise o le tino.

Moega o le moe

O le mataituina faifaipea o le kulukose o loʻo i ai le lelei e mafai ai ona matou tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i gaʻo maualuga e tusa lava pe e moe.

Afai e faʻaopoopoina meaʻai, gaoioiga faʻaletino - o le siaki faifai pea o le kulukose e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia le aofaʻi o taimi e te faʻaaluina i le maualuga pe maualalo le suka.

Ia, seʻi o tatou talanoa atili i auiliiliga e uiga i taʻitasi.

Faʻasalaga saoloto.

Abbott Freestyle Libre ua avea ma se faavae fou i le tulaga o le puleaina o le kulukose, e sili atu le tele o faamatalaga nai lo se fua faigofie o le suka o le toto. Freestyle Libre e sili atu le taugofie nai lo isi siaki kulukose faaauau. O le Freestyle Free na te saunia le siaki vave o le kulukose, lea e faia e ala i le suʻeina o le leo, nai lo tamatamai lima.

O se tasi o mea o le CGM o loʻo i ai Freestyle Free avanoa e leai se lapataiga faʻaalia o le kulukose e maualalo tele.

Faamolemole ia matau o le leo e le o faitauina le kulūkose i le toto, ae o le kulukose i le vai intercellular.O lenei suavai o se ituaiga vai vai o meaʻai, e aofia ai le kulukose, mo sulu o lou tino. O faʻaauau pea le siakiina o le kulūkose e faʻaaogaina ai lenei auala faapitoa e fua ai le maualuga o le suka.

E ui i le mea moni e faapea o le maualuga o le suka na fuaina i le va o le intercellular e tele auala e lata ane i faitauga o le suka o le toto, o nisi taimi e itiiti ni feeseeseaiga. Eseesega o faʻamatalaga e mafai ona taua naʻo le hypo poʻo le hyperglycemia. Mo lenei mafuaʻaga, e fautuaina e suʻe suʻega o le kulukose toto i le aso atoa e siaki ai le saʻo ma fai se suʻega toto pe afai e te manatu e sese le sensosi.

Faʻamatalaga (faitau)

  • Telefoni: 13.56 MHz
  • Port data: Micro USB
  • Fua o fua o le kulukose toto: 1.1 i le 27.8 mmol / L
  • Fua o le ketone measurement: 0.0 i le 8.0 mmol / L
  • Pamu: 1 Batipi Li-ion
  • Battery Life: 7 aso masani faʻaaoga i luga o le tau
  • Tautua o Auaunaga: 3 tausaga faʻaaoga masani
  • Faʻasologa: 95 x 60 x 16 mm
  • Pauna: 65g
  • Malosiaga o le vevela: 10 ° i le 45 ° C
  • Teuina o le Suavai: -20 ° C i le 60 ° C

Freestyle Navigator

Abbott Freestyle Navigator o se Monitoring Glucose Monitoring (CGM) e aofia ai se aʻa e fesootaʻi atu i le tino, suauu ma le tagata e taliaina. Ua sui le Freestyle Navigator i le fou o le Freestyle Navigator 2.

Ua faʻapipiʻi le masini e faʻaaoga ai se masini faʻapipiʻi faapitoa. E masani lava ona tuʻuina i luga o le manava poʻo le pito i tua o le pito i luga.

Mea e ulufale ai

O le masini faʻaaogā e mafai ai e oe ona tuʻu le masini i nofoaga e le mafai e isi CGM ona faʻapipiʻi ona o le faʻatulagaina o tapulaʻa. E mafua lenei mea i le mea moni o nisi oi latou e telē, o nisi e manaʻomia se faʻavae faʻapipiʻi.

O le tagata e taliaina mo le FreeStyle Navigator e le o se tui insulin (pei o le mataupu i le Medtronic CGM ma le Animas Vibe), ae mafai e le vaega tutoatasi ona faia suʻega o le kulukose toto, ma faigofie ai ona faʻataʻatitia CGM.

O le FreeStyle Navigator e manaʻomia le 4 suʻega o suʻega, lea e tatau ona faia e tusa ma le 10, 12, 24, ma le 72 itula i le maeʻa ona faʻaogaina o le masini.

O le a logoina oe e le CGM pe a manaʻomia se suʻega o faʻataʻitaʻiga.

I nai faʻamaumauga laiti

O le tagata e taliaina e faʻaalia se kalafi e faʻaalia ai faitauga i le taimi nei i minute uma. Faamolemole ia matau e tatau i le tagata e taliaina ona i totonu o le 3 mita le transmitter ina ia faaauau pea ona tuuina atu faamatalaga.

E mafai ona e vaʻaia le kalafi, o le faitauga o loʻo i ai nei o se fuainumera (mo se faʻataʻitaʻiga, 8.5 mmol / L), pe a maeʻa o loʻo i ai se uū e taʻu mai ai le mea e suia ai le kulūkose - luga pe lalo.

I le anotusi

Freestyle Navigator

Abbott Freestyle Navigator o se Monitoring Glucose Monitoring (CGM) e aofia ai se aʻa e fesootaʻi atu i le tino, suauu ma le tagata e taliaina. Ua sui le Freestyle Navigator i le fou o le Freestyle Navigator 2.

Ua faʻapipiʻi le masini e faʻaaoga ai se masini faʻapipiʻi faapitoa. E masani lava ona tuʻuina i luga o le manava poʻo le pito i tua o le pito i luga.

Mea e ulufale ai

O le masini faʻaaogā e mafai ai e oe ona tuʻu le masini i nofoaga e le mafai e isi CGM ona faʻapipiʻi ona o le faʻatulagaina o tapulaʻa. E mafua lenei mea i le mea moni o nisi oi latou e telē, o nisi e manaʻomia se faʻavae faʻapipiʻi.

O le tagata e taliaina mo le FreeStyle Navigator e le o se tui insulin (pei o le mataupu i le Medtronic CGM ma le Animas Vibe), ae mafai e le vaega tutoatasi ona faia suʻega o le kulukose toto, ma faigofie ai ona faʻataʻatitia CGM.

O le FreeStyle Navigator e manaʻomia le 4 suʻega o suʻega, lea e tatau ona faia e tusa ma le 10, 12, 24, ma le 72 itula i le maeʻa ona faʻaogaina o le masini.

O le a logoina oe e le CGM pe a manaʻomia se suʻega o faʻataʻitaʻiga.

I nai faʻamaumauga laiti

O le tagata e taliaina e faʻaalia se kalafi e faʻaalia ai faitauga i le taimi nei i minute uma. Faamolemole ia matau e tatau i le tagata e taliaina ona i totonu o le 3 mita le transmitter ina ia faaauau pea ona tuuina atu faamatalaga.

E mafai ona e vaʻaia le kalafi, o le faitauga o loʻo i ai nei o se fuainumera (mo se faʻataʻitaʻiga, 8.5 mmol / L), pe a maeʻa o loʻo i ai se uū e taʻu mai ai le mea e suia ai le kulūkose - luga pe lalo.

Faʻamatalaga faʻamatalaga

  • Lisi Fuataga: 1.1 i le 27.8 mmol / L
  • Sensor Life: E oo atu ile 5 aso
  • Malosiaga o le paʻu o le paʻu: 25 ° i le 40 ° C

Faʻamatalaga faʻamatalaga

  • Toa: 52 x 31 x 11 mm
  • Pauna: 14 g (aofia ai le pauna)
  • Soifua Baturi: E tusa o le 30 Aso
  • Lē susu: e mafai ona iai i le vai mo le 30 minute i le loloto o le 1 mita

Faʻamaumauga o faʻamaumauga

  • Toa: 63 x 82 x 22 mm
  • Pauna: 99g (ma le 2 AAA bat)
  • Pamu: AAA x2 maa
  • Battery Life: 60 aso o le faʻaaoga masani
  • Togi o Suʻega: Freestyle Light
  • Taimi mo le taunuʻuga: 7 sekone

Faʻaauau le faʻatinoga ma tulaga e teu ai

  • Laveaʻi galuega: 4 ° i le 40 ° C
  • Lavega ma le teuina o le maualuga: sami i le 3,048 m
I le anotusi
Felauaiga:
  • Toa: 32 x 31 x 11 mm
  • Pamu: tasi masini lithium CR2032
  • Soifua o le Battery: E oʻo atu i le 1 tausaga le masani ona faʻaaogaina
  • Nofoaga Lelei: E oo atu i le 3 mita
  • Toa: 96 x 61 x 16 mm
  • Faʻamaumauga o le Mafaufau: 60 aso masani faʻaaogaina
  • Pamu: tasi le pipilama 4.1 lithium-ion
  • Soifua o le ola: E oo atu i le 3 aso masani masani
  • Togi o Suʻega: Freestyle Light
  • Hematocrit: 15 i le 65%
  • Faʻasaoina o le Suavai: 10% i le 93%

Dexcom G4 Platinum CGM

Platinum G4 o le Dexcom Continuous Glucose Monitor (CGM). O le Platinum G4 e aofia ai se mea itiiti e faʻapipiʻi i le tino ma siaki le kulūkose ile taʻi 5-minute i le aso atoa ma se maualuga maualuga o le saʻo.

G4 Platinum o loʻo i ai le tele o faʻailoga faʻapitoa e faʻailoa ai oe pe a maualuga le kulūkose pe paʻu vave pe maualuga tele pe maualalo.

O loʻo maua le faʻamatalaga Dexcom G4 mo tagata matutua ma tamaiti mai le 2 tausaga.

Faʻapitoa ma Benefits o le Dexcom G4 Platinum Platform

  • Glucose faitau i le 5 minute
  • Tulaga maualuga o le saʻo
  • O le tagata e taliaina le lanu lanu-e fesoasoani ia malamalama i taunuuga ma faiga i se tepa
  • Alaleo Maualuga pe Maualalo Glucose
  • Alerts e uiga i le vave oso aʻe poʻo le glucose
  • Transmitter e mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga i se tagata faʻamaonia e oʻo i le 6 m
  • Sensors ua faamaonia mo le faʻaaogaina e oʻo atu i le 7 aso
  • Faʻaauau Faʻatasiga ma le Animas Vibe Insulin Pump
  • Fuafuaga i aso nei

O le G4 Platinum receiver e faʻaalia se ata matagofie, lanu uliuli, ma le taimi nei o le a le mafai ona vaʻavaʻai mai i se mea e lata ane i le MP3. E maitauina le faʻavaveina nai lo le Seven Plus ma le 30% le malamalama.

G4 Platinum o loʻo tuʻuina atu se kalafi o le kulūkose ma fai i luga o se lanu lanu. O le faaaliga e aofia ai foi faailoga o le itula, e sili atu ona manino nai lo le fitu Plus.

Faateleina le sao

O le G4 Platinum e sili atu ona sao nai lo CGM Seven Plus muamua. G4 Platinum e 20% sili atu le saʻo mo taunuʻuga uma ma 30% sili atu saʻo mo taunuʻuga i lalo ifo o le 3.9 mmol / L.

E pei o isi CGM, o le G4 e tatau ona faʻaaogaina e fai ma fesoasoani i le mita, ae le o le faʻatumu atoa. O le saʻo G4 e manaʻomia ai le faʻavasegaina o le kulukose o le toto i le taʻi 12 itula.

O le G4 Platinum e tele faʻamatalaga mataala ma faʻaaliga, e aofia ai:

O le a le umi o le ola o le faʻalauiloa ma le transmitter?

G4 sensosi e mafai ona faʻaaogaina mo le oʻo atu i le 7 aso, mulimuli ane e manaʻomia ona sui. O le G4 Platinum receiver o le a faʻaalia foi pe manaʻomia le toe suia vave o le masini.

Ae e tele lava ina faigaluega mo le silia ma le 7 aso, ma ua manatu lenei mea o se avanoa mo le tele o tagata, talu ai o nisi o masini CGM e le toe galulue pe a maeʻa le tele o aso.

Faamolemole ia matau o le olaga aloaia o le senituri e na o le 7 aso, o le mea lea e faʻaaoga ai le faʻaaogaina, i lou lava faʻalavelave ma le lamatiaga, ia tautala ai.

O le tele o tagata e faʻaaoga ia capita Dexcom mo aso muamua e 7 e siakiina ai e le aunoa le sao atoatoa o le eletise faasaga i le suega o fua o le maualuga o le kulukose toto ma lipotia ai se maualuga maualuga o le saʻo. O le olaga o le paiotise transmitters o le 6 masina ao lumanai le toe suia o le eletise.

Faamatalaga o le kulukose tumau

I lenei faiga, o loʻo faʻaaogaina foi se tagata e faʻaaogā, o loʻo i ai se pusa e faʻaalia ai tulaga ma faʻamatalaga o le kulukose taimi. O faʻamatalaga e tuʻuina atu mai le masini i le lima minute.

O taunuuga o suʻega, oe vaʻaia i le tulaga o se kalafi, e taʻu mai ai pe suia lau kulūkose i luga pe lalo. E fesoasoani ia te oe e te galue ai: ia maua se gasegase e toto ai lou suka toto, pe tui le inisalini e aloese mai le hyperglycemia.

Medtronic Enlite Sensor

Afai o loʻo e faʻaaogaina se pine Medtronic ma e te manaʻomia se faʻaauau le siakiina o le tino, o lau filifiliga muamua atonu o le eletise Enlite.

Manatua o le gafatia e fua ai kulūkose ua naʻo se tasi o vaega autu e tolu o le polokalama CGM. Ina ia ausia le maualuga o galuega a le CGM, ua faʻaaoga e le Enlite mea nei:

Sensor Installation

O eletise e faigofie tele ona faʻaeʻeina le faʻafetai i se masini feaveaʻi e tuʻuina ai se lagona Eleta ma na o le lua kiliki o se faamau ma sina mea itiiti. O le lagona o le Enlite e matua filemu lava ma e masani lava e leai se afaina.

O suʻesuʻega i le saʻo o sensosi o Enlite ua faʻaalia ai le saʻo aʻiaʻi o le MARD (o le maualuga o le vafealoaʻi aiga) o le 13.6%, o se tulaga maualuga ma maualuga o le saʻo.

O suʻesuʻega na faʻaalia ai foi o eletise Enlite e maua ai le fua faatatau 93.2% o le hypoglycemia.

Faiga Faʻapitoa mo le Puipuiga o le Medoronic Guardian REAL-Time System

O le REAL-Time System le Guardian System o se Medoronic Continuous Glucose Monitoring System (CGM), ua fuafuaina mo le faʻaaogaina e tagata e tele faʻasologa o aso taitasi.

E pei o isi CGMs, o le Guardian REAL-Time system e aofia ai elemene autu e tolu: o se masini glucose e pipii i le tino, o se suauu mo le fesootai atu i le masini, ma se mataʻituina e maua ai faʻamaumauga e leai se fesoʻotaʻiga mai le eletise.

Faamolemole ia matau: afai o le pamu, e manatua o Pamu Medtronic e aofia ai le fesootai saʻo ma masini Medgronic CGM ma transmitters ma e mafai ona e maua se faamatalaga e sili atu ona lelei nai lo le i ai o le CGM eseese.

Faʻaaliga Inisalini e le o vaaia

Afai e te taʻalo i taaloga ma i le taimi lava e tasi e pulea le maualuga o hormones ma le fesoasoani o suega faʻamalo, o le a faigofie ai le felauaiga o le kulukose i le maso, ma o le maualuga o le toto o le a faʻaitiitia le tele, o lona uiga o le ae aloese mai le sili atu o le gaʻo ona o le kulukose.

O taʻaloga taʻavale faatasi ai ma se lisi lelei e faʻatulaga lelei o le a fesoasoani e faʻateʻaina le atinaʻeina o le inisalini, o lona uiga o le teena o le inisalini e le tino.

I le taimi o le faamalositino, e susunuina le gaʻo musele ma o le malosi e tuʻuina atu i tino maso i le taui. E faʻaleleia ai le gasegase

O le a le uiga o le le faapalepale kullusese ma le auala e taulimaina ai?

A tele naua le kulukose i totonu o le toto, e faigata ona pulea. Ma o le glucose o le le faapalepale e mafai ona tupu i totonu o le tino. O se taunuuga, o se tagata foi e lamatia le atiaʻe o le maʻisuka.

E mafai e fomaʻi muamua ona iloa le "hypoglycemia" - o le laʻititi lea o le kulukose i totonu o le toto. Togi nai lo mea masani e itiiti ifo ma le 50 mg / dl. E ui lava ei ai tulaga e maua ai e le tagata le kulūkose masani, e oso mai i luga ma maualalo le kulukose, aemaise lava pe'ā uma ona 'ai.

Glucose e fafagaina ai potu faiʻai, ma tuʻuina atu le malosi talafeagai e galue ai. Afai e gaosia le glucose pe e itiiti foi nai lo le masani, o le faiʻai e vave ona faʻatonuina le tino.

Aisea e maualuga ai le kulukose o le toto? A oʻo i luga le gaosiga o le inisalini, o le kulūkose e laʻititi le pa'ū. Ae o le taimi lava e faʻamalosia ai se tagata i se mea suamalie, aemaise lava keke suamalie (carbohydrates), ona oʻo lea i le 2-3 itula o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona faʻateleina le malosi. O ia fesuiaiga e ono mafua ai le glucose le le faapalepale i le tino.

Le mea e fai

O se manaoga faanatinati e suia le lisi. Faʻesea mai ia mea mamafa taumafa gaʻo, falaoamata. O le a fesoasoani le endocrinologist i lenei mea. E mafai foi ona fesoasoani e taulimaina osofaʻiga i le fiaai, lea e tupu i le paʻu tele i le maualuga o le kulukose o le toto.

Manatua o se tulaga faapena (faʻalauteleina o le 'ai, faʻaputuina o le tino, gaʻo e le mafai ona e pulea) e le na o faailoga o le atuatuvale, e mafai ona latou taʻu atu ia te oe ile falemaʻi. Afai i lenei tulaga e mafai ona e amata ona togafitia i vailaau faʻasaina, o le a mafai ona oʻo atu i ni mea sili atu ona afaina.

O nei mea e mafai ona avea ma faailoga o le vaʻaia - o le faʻaitiitia o le kulūkose i totonu o le toto - faʻatasi ai ma le kulukose ma le inisalini o le tui. E tatau ona toe faʻafoʻi le paleni o hormonal ma faʻatūina se meaʻai maloloina.

E faʻapefea ona iloa le faʻamalosia o le inisalini?

Ina ia iloa le tetee o le tino i le inisalini, e taua le taitaia muamua, o se suʻega e faʻaalia ai le tali o le inisalini i le kulukose. I le taimi o lenei suʻega, o le a mafai e le fomai ona fuafua le maualuga o le kulukose i le toto ma pe faapefea ona sui i le 6 itula.

A uma le 6 itula, ona fuafua loa lea o le insulin. Mai nei faʻamaumauga, e mafai ona e malamalama pe faapefea ona suia le ao o le kulukose i totonu o le toto. E i ai le maualuga o le maualuga pe a faʻaitiitia.

O laʻasaga o le inisalini e tatau foi ona amanaia. Mai le auala e sui ai, e mafai ona e malamalama pe faapefea ona tali atu le inisalini i le kulukose.

Afai e le o amanaʻia le tulaga o le inisalini, ona faʻaogaina lea o lenei suʻesuʻega, o le suʻega o le toleniga o le kulukose. E fesoasoani e fuafua ai pe faapefea ona iloa e le tino le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma pe mafai ona faʻatonutonuina.

Ae pe o le aʻafiaga o le tino e iai se faʻamatalaga o le inisalini e mafai ona faʻamoemoeina naʻo se suʻesuʻega auiliili.

Afai e tele naua le kulukose

Faatasi ai ma lenei tulaga o le tino, e ono tupu ai le le fiafia i le faiʻai. E sili atu ona afaina i le faiʻai pe a oʻo i luga le kulūkose, ona paʻu malie lea. Ona mafai ai lea e se fafine ona iloa mea nei:

  1. Manatu
  2. Tauvalea
  3. Ootia
  4. Faʻaleagaina i faʻamatalaga fou
  5. Faʻasagaga faʻapitoa
  6. O le fia inu
  7. Faletaele masani i luga o alavai
  8. Faʻailogaina
  9. Paʻu i totonu o le manava, manava

O le kulūkose toto i luga atu o le 200 iunite o se faailoga o le hyperglycemia. O lenei tulaga o le amataga o le maʻisuka.

Glucose e maualalo

E mafai ona maualalo i taimi uma pe faʻaitiitia le mamafa pe a uma ona 'ai. Ma, i totonu o se fafine, o fomaʻi e matau mea nei.

  1. I le taimi o le faamalositino - o se fatuga malosi ma masani ai
  2. O se faʻanoanoa mataʻutia, e le mafaamatalaina, popolega, e oʻo lava i le atuatuvale
  3. Paʻu musika
  4. Dizziness (o nisi taimi e gaoioi ai)
  5. Paʻu o le tino (i le manava)
  6. Le lava le manava ma le manava vave
  7. O le taliga ma le isu e ono le mautonu
  8. E mafai foi e tamatamai tamatamai lima uma ona paʻu
  9. O le le mautonu ma le le mafai ona manatua, e le toe manatuaina le mafaufau
  10. Faʻafeiloaʻi Mood
  11. Faʻavave, faʻalavelave

E ese mai i nei faʻaʻailoga, e faʻapefea se isi mea e mafai ona e malamalama ai e maualalo pe maualuga maualuga le kulukose ma le inisalini?

E faapefea ona fuafua le maualuga o le insulin i totonu o le tino?

E sili atu le faigata nai lo le fuafuaina o maualuga o kulukose, aua e mafai ona fesuisuiai fua faatatau o le inisalini. Matou te faʻalauiloaina oe i le averesi o le maʻisala.

O se auiliiliga o tulaga o le insulin i luga o se manava gaogao o le 6-25 iunite. Ole maualuga o le insulin 2 itula pe a uma le taumafa e masani ona oʻo i le 6-35 iunite.

Vaega o lamatiaga

Afai ei ai se maualuga o le inisalini i se fafine i le manava gaogao, atonu o lona uiga e iai ana polycystic ovaries.

O lenei tulaga e mafai ona tupu i tamaitai i le piriota aʻo leʻi faia ni taʻavale. E mafai ona o gatasi ma le mamafa tele o le mamafa, aemaise lava i le manava ma le puimanava.

O le tulaga masani o le inisalini e tatau ona lauiloa ma pulea ina ia aua le toe malosi ma ia pulea le mamafa.

Se isi auala e pulea ai le kulukose

Fai se suʻega o le homone e fuafua ai lau kulukose e faʻaaoga ai le fua o isi hormones. Aemaise lava, le maualuga o le hemoglobin A1C. O lenei hemoglobin e maua ai le okesene ile toto mumu mumu - toto toto.

Iloa pe afai e le o toe mafai e lou tino ona pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ona oʻo lea i le maualuga o le hemoglobin i lenei faateleina.

O se suʻega mo lenei hormone o le a fesoasoani e fuafua pe mafai e lou tino ona faʻatonutonu le kulūkose pe ua leiloa lenei tomai.

O le suʻega e saʻo lelei e mafai ai ona e iloa tonu pe o le a le maualuga o lau kulukose i le 90 aso talu ai.

Afai ua amata ona maua le maʻisuka, o le a taʻu atu e lau hemoglobin ia oe pe e te manaʻomia le suia o lau meaʻai. Mai lenei hormone, e mafai ona e fuafua pe o lau meaʻai ua saofagā i le mea moni na faʻalauteleina i le tino le kulusose resistance syndrome.

, , ,

E taua le iloa!

Neuroglycopenic faʻamaoniga ona o le le lava o le tuʻuina atu o le kulukose i le faiʻai ma o faailoga e mafua mai i le faʻamalosia o le faʻaogaina o le tino faʻapitoa e tatau ona iloga. Muamua e faʻaalia e le ulu, le mafai ona gauai atu, fenumiai, amio le talafeagai.

Tuua Lau Faamatalaga