Fomaʻi togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le togafitiga o togafitiga o se auala faaopoopo e togafitia ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona foia ai le tele o faafitauli i le taimi e tasi: faʻamaonia le gaʻo, lipid, mineral, protein metabolism, faʻaitiitia le glycemia, faateleina le tele o insulin i le toto.

E le gata i lea, ona o le physiotherapy, o le faaitiitia o le inisalini e le o le hormonal ma le hormonal ua faaitiitia, o le suauu eletise ua faaosofia, totoina o le toto ma metabolic processes i totonu o le tino ua faaleleia.

O ia togafitiga o le a faʻaleleia le lelei, faʻaleleia le moe, o le tulaga lautele o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka. E le gata i lea, e mafai ona e maua se faʻaitiitia o le toto suka, faʻamalosia le puipuiga.

Faʻasologa o le eletise

E mafai ona fesoasoani le eletise e faʻaleleia ai le tulaga o galuega a tamaʻitaʻi o Langerhans e maua ai le inisalini. O loʻo faʻatinoina le faʻatinoga e tusa ai ma le auala o Vermel poʻo luga o le vaega pito i tua.

O le auala muamua o le faʻaalia o loʻo faʻaalia e faʻaleleia atili ai le faʻaogaina o faʻavae, faʻaitiitia le toto suka.

Mo fualaau faasaina eletise, e tatau ona faaaoga fualaau faasaina e faapea:

  1. aafia ai le faʻaogaina o masini e mafua mai i le faʻamautuina o galuega a le ogatotonu,
  2. faʻaleleia le galuega o le pancreatic, e taʻitaʻia ai le tino o vascular tone,
  3. auai i le faʻamalosia o le phosphorylation o carbohydrates, faʻaitiitia le toto maualuga,
  4. saofaga i le faʻaititia o le maualuga o le suka toto, faʻaleleia o le metabolism o le carbohydrate, faʻaitiitia le maualuga o le insulinase.

I le maʻisuka, o le electrophoresis e faia e faaaoga ai le No-shpa, Novocaine ma le iodine, papaverine e tusa ai ma le vaega vaega, 10-12 sauniga e talafeagai. Afai o le tulaga o le maʻisuka e talafeagai pe ogaoga foi, o le electrophoresis ma le 1% o vaifofo o Dibazol poo Proserine ma le 1% o vaifofo o le vailaʻau nicotinic i luga o vae e manaʻomia.

I le tulaga o le angiopathy, o ia togafitiga faʻapitoa e faʻaalia i vaega ole vaega. O tagata maʻi e maualalo le faʻavavega o le agiopathy e togafitia i Novocain i le vaega o le lumbosacral, lea e mafua ai le velex vasodilation ma le faʻaitiitia o tiga.

Maʻi faʻamaʻi pipisi

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le gasegase o le kulukose i le gasegase e maua ai le gasegase e mafua ai le faʻaalia o suiga faʻaleagaina i mea uma, e aunoa ma se faʻasesega, totoga o le tino o le tagata. O le mafuaʻaga o maʻi o le paʻu i le maʻisuka o se maualuga maualuga o le suka ma le faaputuputuina o fualaau oona o le metabolism. O lenei mea e mafua ai suiga fesuiaiga e le gata i le siama ma le epidermis, ae faapena foi i le vaeluaina, afu o le afu ma fulufulu lauulu.

E le gata i lea, o le maʻisuka e maua i le maʻisukaini o le maʻisuka ma le microangiopathy, lea e afaina ai foi le paʻu. O nei mea uma, faʻapea foʻi ma se faʻaitiitia i le lautele ma le puipuiga o le lotoifale, e oʻo atu ai i manuʻa, ulia, ma le purulent-septic processes.

Suavai

O le faʻamalosia o le vai e faʻatusatusa lelei ma isi metotia o togafitiga faʻatasi ai ma lona faʻaogaina ma faigofie. O togafitiga faapena e fetaui lelei mo maʻi ma le ituaiga muamua ma le lua o le maʻisuka. E masani lava, i falemaʻi faʻapitoa, o loʻo faʻatulagaina nei taualumaga:

  1. fagu
  2. lapisi
  3. siakila
  4. togafitiga vai faʻapitoa
  5. hydrokinesitherapy,
  6. soloina, faʻaaogaina,
  7. fale taele, sauna.

O le aʻafiaga o togafitiga o le maʻisuka ma le fagu o le aoga aoga lea i le tino o se vaalele vai i lalo o se vevela ma le mamafa. E mafai ona ese le taʻele: pefu, faʻala, alu aʻe, Sikotilani, timu ma isi.

E mafai foi ona ese le paʻele, e mafai e le fomai ona faatonuina se bath masani, lea e faatofu ai le tino atoa o le maʻisuka i le vai, sei vagana ai ulu. O nisi taimi e talafeagai le taele i le lotoifale pe a faatofuina se tasi vaega o le tino (lima, vae, pelvis). Aʻo faagasolo le faʻatinoga, o le vai i le taele e masani ona tausia i se tulaga o vibration ma le vevela.

O le Balneotherapy e tatau ona malamalama o le togafitiga ma vai inu, ma o le hydrokinesitherapy o se faʻalavelave o togafitiga faʻasaina ile vai ma le aau.

O le vai mafanafana (vevela i le vateatea mai le 37 i le 42 tikeri), faʻamaʻi, faʻaaogaina (vai malulu), saunas ma baths (vevela vevela) ei ai se aafiaga lelei i le tino.

O faʻamafanafanaga uma mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 e faʻaosofia ai le fausiaina ma le pala o sela, e taʻitaʻia ai i nei tulaga masani. O le faʻaaogaina o le hydrotherapy i le maualalo o le vai vevela e maua i le saoasaoa o le metabolism i le tino o le maʻisuka, ae o lenei aafiaga e le tumau.

O le togafitiga o le tino e maua ai se taunuuga lelei ona o nei ituaiga faiga:

  • faʻalauteleina o mea faʻava-o-tino e faʻaleleia ai le manaʻomia mo gaoioiga faaletino,
  • Faʻaleleia atili le uiga o le maʻi e fesoasoani e toe faʻafouina le metabolism lautele.

Afai e togafitia togafitiga i le vai mafanafana, o le a le tupu se aafiaga i le tino o le tagata maʻi. Aʻo faʻatinoina le faʻagasologa o le vai vevela, lea e mafua ai le manava tele, o le metabolism foi ua faatelevaveina.

E ui i lona manino faigofie, o le physiotherapy mo le maʻisuka e mafai ona iai se tulaga lamatia. Mo se faʻataʻitaʻiga, e sili atu le lelei o le faʻaaogaina o le hydrotherapy e le faʻaaogaina pe afai o le solia o le cerebral, toto toto, toto maualuga, ogaoga pectoris ogaoga, faʻasalaga o faʻamaʻi pipisi, thrombophlebitis gasegase, le mafai ona taʻavale, tulaga 1-B poʻo le maualuga.

E tatau ona e iloa o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le ituaiga 1 e matua faasaina le faia o gaioiga ogaoga, e pei o le taʻele:

Togafitiga o le maʻisuka i le vai e manaomia ai muamua feutagaiga ma se fomaʻi pe a maʻi le maʻi mai le atherosclerosis vascular ao maitaga.

Magnetotherapy

O le togafitiga atoatoa o le maʻisuka e aʻafia ai foi le faʻaaogaina o le magnetotherapy, o le taua o le faʻataʻitaʻiga o le aʻafiaga aoga o le mageta i luga o le maʻisuka. I le avea ai o se tulafono, ua faatonuina le magnetotherapy mo le pancreas.

I le averesi, o le umi o togafitiga e 10-12 faiga, ma a maeʻa vasega muamua 3-5, o le a iloa e le maʻisuka se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto.

O le Magnetotherapy o se togafiti sili ona lelei pe afai e maua le maʻi i le neuropathy o le maʻisuka, talu ai ona faʻamalosia le vaʻaia o le toto i le mageta malosi, o le a faʻaaogaina ai le gasegase ma maua ai le aʻafiaga o le maʻisuka.

O le inumaga o vae e fesoasoani e faʻafetaia ai le neuropathy ma le angiopathy, o lenei metotia e aofia ai le faʻaaogaina o se eletise maualuga tele.

Ole auala e fesoasoani e faʻaititia ai le toto, lymph, faʻaleleia le tulaga o le maʻisuka.

Oxygenation, ultrasound

O le maʻisuka muamua ma le lona lua e mafai ona togafitia i le okesene, lea e maua i luga o le mamafa, o se metotia e taʻua o le okesene. O le togafitiga e fesoasoani i le faʻaaogaina o ituaiga o hypoxia e masani ona feagai ma le maʻisuka.

O le atoaga o le okesene e tumau i le 10-12 vaega, ae tusa ai ma le matauina o fomaʻi, o loʻo tumau pea le faʻaauau pea o faʻamalosiaga lelei pe a mavae ni vasega (le umi mai le 40 i le 60 minute).

A maeʻa le vasega, e mafai e le tagata gasegase ona faʻamoemoe se faʻaitiitia o le tele o le inisalini, isi vailaau taua. E pei ona e iloa, i le maʻisuka, e le mafai e le toto ona faʻafelelei le okesene, ona o le mafuaʻaga lea e atiina ae ai le okesene:

  • tino
  • gaʻo
  • okeni.

O togafitiga o le oxygen e faʻaaogaina ai le hypoxia ma isi aʻafiaga o le maʻisuka, o le tagata gasegase e faʻaleleia atili le faʻalogo, vaʻaia, toto toto, faʻamaonia le gaioiga o suauu pancreatic ma isi totoga.

O le oxygenation e aofia ai le faʻaaogaina o le okesene o le okesene, lea e sili ona aoga mo le oona, o se faafitauli e masani ona masani ai mo le maʻisuka. O gasegase o le okesene e fesoasoani i le fafagaina o le mamafa o le mamafa, e pei ona tumu le manava i le manava, e maua ai se lagona o le atoatoa ma e le faatagaina ai le tagofia o meaʻai, o lea ua le mafai ona maua ai le maʻisuka.

Afai e te faʻaaogā le anufe o le okesene 2-3 taimi i le aso i le tasi itula ao lei faia se taumafataga, o le a faʻaleleia lou vave manuia. O le togafitiga e mafai ona faia mai le 3 i le 6 masina, e fuafua i le mamafa o le maʻi, maʻisuka.

O le togafitiga o le tino e mafai ona aofia ai le faʻaaogaina o se metotia faʻaogaina o le ultrasonic, lea e mafua ai foi ona faʻaleagaina le malosi o le hypoglycemic. O le aafiaga o le ultrasound on the pancreas ua saunia, o sauniga e faia i aso uma mo aso e 10.

Afai e te galue i le ate, o le maʻisuka e:

  1. faaleleia atili o le metabolism gaʻo,
  2. le faʻamautuina o le toto i totonu o le ate.

E lelei tele le faʻasalalauga mo i latou e maua i le maʻisuka tele pe a maua i le maʻisuka retinopathy.

I lenei tulaga, e iai se manaʻoga e faʻaleleia le togafitiga i togafitiga e 12.

Acupuncture, plasmapheresis, ozone togafitiga

E le mafai ona sili atu le manatu i le aafiaga o le physiotherapeutic o le acupuncture i le neuropathy o le maʻisuka, faafetai i le taualumaga:

  • faʻaleleia atili o le faʻamalosia o namu,
  • faateleina le lagona lelei o vae,
  • faaitiitia o tiga.

Acupuncture, acupuncture, acupuncture ma le maʻisuka ua fautuaina mo le tele o le maʻisuka.

Pe a feagai faafitauli ma le suka o le toto ma aʻafiaga septic ma le toilalo, e fautuaina e maua ai le maʻisuka i plasmapheresis. O lenei faiga e fesoasoani i le faʻamamaina o le toto, o le plasma toto o le tagata maʻi e suia i mea faapitoa.

I le taimi o le togafitiga o le ozone mo le maʻisuka, o le faʻaogaina o pa puipui i le kulūkose, e faʻaitiitia ai le hyperglycemia. Ozone e faʻaleleia ai le suka i le toto mumu, ma o le iʻuga, o le a maua atili e le vevela le okesene, ma o le a soloia le hypoxia i le aluga o le taimi.

O lenei togafitiga togafitiga e fesoasoani e puipuia ai faʻafitauli faigata:

E le gata i lea, o le maʻisuka e maua ai se aafiaga immunomodulatory. E iloa e tagata uma ei ai le maʻisuka ituaiga 1, o tagata gasegase o loʻo i ai se vailaau i le faʻaogaina o gaioiga masani ma faʻamaʻi tumau ona o puipuiga vaivai. Mo lenei mafuaʻaga, o le togafitiga o le ozone o se tasi lea o metotia aupito sili ona lelei e aveesea ai le maʻisuka ituaiga 1. O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻaauau pea le autu o togafitiga o le maʻisuka ma le togafitiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Lafoaʻi laser o vevela vevela

E leai se mea e maua ai le vevela i luga o le tino. E tusa ai ma fomaʻi, o loʻo matauina i le 30-40% o tagata. Aemaise lava e mafai ona vaaia i luga o foliga ma vae.

O le mūmū mūmū, o loʻo aliali mai i lalo o le paʻu, e leai se mea ae na o vaʻavaʻa vaʻaia. Asterisks e mafai ona vevesi pe faʻaleagaina. O le mea muamua e sili atu ona iloa, e iai le laei ma e masani ona faʻalautele i vae. E masani ona i luga o le ua ma foliga foliga, o lanu lanu mumu, o le lautele e laiti. O le vascular mesh e mafai ona aliali mai i soo se matua, ae i luga o tausaga e tele naua elemene.

O le a le uiga o le faʻatinoga

O le aveeseina o le vaʻaia o toto toto ua vaʻaia o se tasi lea o metotia aupito sili ona aoga i le taimi nei. E oo lava ile tulaga maualuga, e maua ai iʻuga lelei.

O le metotia e faʻavae i luga o le gafatia o siama eseese e faʻafefe ai le faʻavelaina o se uila. O lenei mea e mafai ai ona faʻaumatia vaega faaleagaina ma e le afaina ai le soifua maloloina. I le faʻamalosi o le laser, o aʻafiaga o le spider e aʻafia i galu o lena umi, lea e lelei ona aʻafia e le hemoglobin, lea e maua i fuainumera tele i vaʻa vaʻaia. O le melanin o le pigmenti paʻu o loʻo i ai se eseesega o le fusi o le absorption, o lea e tumau ai pea.

O le autu o le togafitiga o le filifiliga filifiliga o le laisa laser, o lona uiga, e na o luga lava o le vaa ua vaeluaina, e aunoa ma le afaina o ni mea e latalata i ai. Ua faʻaumatia Burns faʻafetai i le faʻaleleia o paʻu faʻaonaponei.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I le faagasologa o taualumaga, o mea nei e tupu:

  1. O le uluina o se uila moli i totonu o le paʻu i totonu o se ipu.
  2. O le hemoglobin faʻamafanafana ona o lona faʻaaogaina o le malamalama ma le vave faʻasoasoaina o le toto.
  3. Le faʻavaeina o se kopa e puipuia ai le toto mai le sopoia o le vaa.
  4. Faʻapipiʻi puipui o le vaʻa (e foliga mai o le a gaosia mai totonu, liliu ese ma e le o vaaia).
  5. Resorption of the vessel after three to four weeks.

O le coagulation laser ua faʻaalia mo le aveeseina o ipu laiti ma vaʻaia. E na o se auala faapena e faʻaaoga i foliga. E fautuaina le faʻatinoga mo tagata lalelei paʻu.

I le faʻaaogaina o lenei metotia, latou te aveesea ai:

  • faasino vaega
  • vailaau vavave,
  • vascular network.

Ituaiga o Lasers

Ua aveese avega i le faaaogaina o ituaiga eseese o le laser:

  • Neodymium. E talitonuina e maua ai le sili ona lelei i togafitiga o telangiectasia. Faʻatasi ai, e mafai ona e faʻaaoga uma ipu laiti ma tetele i soʻo se vaega o le tino. Faʻamanuiaga sili: tufatufaina atu o le faʻamalolo, faʻamalosi malosi e aloese mai le mu. E masani lava, e lua i le ono faʻataʻitaʻiga e faia i ni malologa i le masina.
  • Diode. E sili ona aoga mo ipu vevela vevela, o vevela vevela sili atu ona leaga e tuʻuina i ai. E manaʻomia mai i le tolu i le fitu faʻavae e iai se vaitaimi o le itiiti ifo i le masina.
  • Amerika. O vaega ua afaina e afaina i le susulu. O le metotia e talafeagai lelei mo le aveeseina o toto toto i luga o foliga. Faʻatasi ai, e mafai ona e aveesea le rosacea ma le uaina. Lua e ono togafitiga e manaʻomia.

Faʻafefea

A o le i faia, e togafitia le paʻu i se vaifofo faapitoa e aunoa ma le ava malosi ma e faʻaaogaina se gel mo le faʻafesoʻotaʻi sili atu o le paʻu ma le tioata, lea e faʻamamaina ai.

Ua tuu e le fomai i luga o tulimanu. Afai e aveese fetu i luga o foliga, tioata e ofuina i le tagata maʻi. Pe a faʻaalia i le laser, e faʻafuaseʻi ona oso mai molī susulu. E masani lava, e le tatau ona i ai se tiga, sei vagana ai le uila ma le itiiti o le faʻavauvau, o le mea lea e le maua ai le maʻi. E le gata i lea, o faʻamalosi e faʻapupulaina le ono mafai ona aʻafia ai aʻafiaga.

O le faʻamaʻi e mafai ona faia i tulaga faʻapitoa pe afai o le tagata maʻi e maualalo lona laasaga poʻo pe afai e tatau ona togafitia ni vaa tele. O le faʻavaveina e faia i se itula ao lei faia le taʻaloga.

E amata ona latou gaoioi i luga o le vaa mai lona vaega pito i lalo, agai atu i se mafiafia, seia maeʻa pe suia foi le lanu i le lanu viole.

O le malosi ole laʻau laser mo pito i lalo o le 1.2 i le 1.7 W, o le taimi o le faagasologa e 0.4 sekone. Mo foliga - mai le 0.8 i le 1.2 W, taimi - 0.2 sekone.

Ina ia faʻaitiitia le faʻavauvau ma taofia le mu i le taimi o le faʻagasologa, faʻalelei le paʻu ile 4-7 ° C. E mafai ona tupu lenei mea i le tele o auala:

  • faʻaaogaina o pulumu ma gels,
  • e ala i le tuʻuina atu o le malulu,
  • tioata sapphire i le kesi masini.

I totonu o le lua minute, e mafai ona e fetuunai fetu i le isu.

O le aveeseina o le hemangiomas ma le asterisks e manaʻomia ai se tasi pe lua taualumaga. Ina ia aveese le feʻau, atonu e oʻo atu i sauniga e lima ma faʻalavelave.

Afai e tele le asterisks vascular, o le faagasologa o togafitiga e faia i ni vaega. Muamua, aveesea vaʻa tetele, ona laʻititi ma laʻititi, ma iu ai ina totoe.

O vaʻa laiti e mou vave atu. O le loloto latou te i ai ma le telē o latou, o le tele o taimi e manaʻomia e aveesea ai, aʻo le faʻafitauli o le a sili atu ona matauina.

Ae mo le aveeseina o le moa i luga o vae, o le a faalagolago le metotia i le tele o vaa ma le setete o veins. E tele lava ina faigata ona fai, ma o se laser mo telangiectasia i luga o vae e faʻaaogaina e avea o se vaega o se togafitiga atoatoa. O le coagulation o le laser e masani ona tuʻufaʻatasia ma faʻamaʻi. O le laser o loʻo faʻaalia mo tamai vaʻa, sclerotherapy mo mea tetele. O le aoga o le talosaga i luga o foliga e oʻo atu i le 80%, i pito maualalo - e oʻo atu i le 40%. E sili atu ma le tasi le taualumaga e ono manaomia.

E fautuaina le aveeseina o fetu i le autumn ma le taumalulu e aloese ai mai le susulu o le la ma le tauga.

E tatau ona e lafoaia le faʻagasologa i le taimi o le faʻataʻitaʻiga.

A maeʻa ona folasia

A maeʻa le faiga o le laser, e tatau ona e mulimuli i fautuaga a fomaʻi:

  • Faaaoga le aisa i le eria i le maeʻa ai o le vasega.
  • Aua le susu le nofoaga mo le lua i le tolu aso.
  • Faaaoga le suauu antibacterial e oʻo atu i le tolu taimi i le aso mo 4-5 aso.
  • Faaaoga le Bepanten poʻo le Panthenol mo le faʻamalolo vave i le 5 taimi i le aso.
  • Puipui lou paʻu mai le susulu o le la mo le lua muamua i le tolu masina.
  • Aua e te alu i le potu taʻele ma le vaʻapuni mo vaiaso e tolu.
  • Aua le aveeseina le mea e pala.
  • Teʻena le malosi malosi faaletino.
  • A maeʻa ona fufulu lau laulaʻau i luga o ou vae, ia e ofuina se fusi faʻapipiʻi poʻo se totoa.

O faʻamanuiaga

O le auala laser e aveesea ai vevela vaʻaia e tele mea lelei:

  1. E faia i le taimi atofaina a le fomaʻi, e le manaʻomia ona alu i le falemaʻi. A maeʻa le faʻatinoga, e mafai loa ona e alu i le fale ma faia mea masani.
  2. Televave. Aveesea o rosacea e le sili atu ma le afa itula.
  3. O loʻo faʻaalia mo le togafitiga o misa lapisi i soo se vaega o le tino.
  4. Toeitiiti leai ni aʻafiaga ma faʻafitauli.
  5. Ua faʻapipiʻiina masini laser i se mea malulu e puipuia ai mu ma tiga.
  6. Leai se tui muamua e manaʻomia.
  7. O loʻo i ai mea faʻapipiʻi e mafai ai ona e suʻeina toto toto i le taumafanafana (sosoo ai ma le faʻaaogaina o se kulimi puipuia), faapea foi ma tagata e paʻuuli ma lanu paʻu.

Contraindications

E le faʻaalia i tagata uma le aveeseina o le pulupulu laser. Ua lapatai mai fomaʻi e le mafai ona faia le taualumaga i mataupu nei:

  • Faʻasalaga faʻasalalau o le mea faʻafesoʻotaʻi.
  • Aʻo faagasolo le taimi umi o le faʻaogaina o le faʻaogaina.
  • Faʻatasi ma faʻamaʻi faʻamaʻi masani.
  • Faʻatasi ma le maʻisuka.
  • I faʻamaʻi pipisi.
  • I le auai o se suauu masini.
  • Faʻatasi ma faʻamaʻi paʻu i le gaioiga galue, o faʻaaliga o loʻo i ai i le sone o le oso mai o laser.
  • I le taimi o le maitaga ma le lactation.
  • Faʻamataʻu.
  • Faatasi ai ma se uiga e fai ai maʻila sikola.
  • Faʻamataʻu faʻamaʻi.

Faʻaiʻuga

O le tele o taimi, pe a uma togafitiga ma le laser, e leai ni mea e totoe: o maʻila, gaʻo, tuʻimomomo. Mumu lanu mumu i le eria e aʻafia e le uila, e masani lava pe a ma le afa itula. Ae o nisi taunuuga le lelei e tupu i nisi taimi:

  • mumu
  • fulafula
  • cyanosis
  • faʻapipiʻi pipisi.

O le a le mea e fai i lenei mataupu? E masani lava, e fautuaina e le fomaʻi i le tele o taimi i le aso (e oʻo i le 6 taimi) e togafitia le nofoaga o le faʻafeiloaʻi i se laʻau laser ma Bepanten poʻo Panthenol. Pe tusa ma le lua vaiaso, o le a toe faʻaleleia atoa le paʻu.

Marina, 25 tausaga. "O le vascular mesh na aliali mai i vae i le 20 tausaga. E tele vaifofo sa tofotofoina, ae leai se mea na fesoasoani. Na mou atu le vaivai i vae, ae na tumau pea fetu. Sa tonu ia te ia e aveese ia vaa i se laser. Aʻo lei faia e le fomaʻi se suʻega ma faʻamaonia le auala filifilia. E tolu auala na faia ai, mulimuli ane na toetoe a le toe vaaia fetu. "

Galina e 34 tausaga. "Ou te lei vave filifilia se togafitiga o le laser. Aveese fetu i oʻu vae i le taumalulu. E masani lava na ou le lagonaina le tiga. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, o vaega o le paʻu o loʻo togafitia e paʻu, ae le umi. "

Anna e 32 tausaga. "Mo se taimi umi na ou filifilia ai se falemaʻi ma se tagata tomai faapitoa, faitau le tele o iloiloga, ma mulimuli ane filifili. Sa i ai na o le tasi le siaki i luga o le ogavae; ina ua maeʻa ona aveese, o se mea na gaosia, na leiloloa na o ia lava. Leai se mea na totoe. "

Inna e 40 tausaga. "Sa masani ona ia faapipii i luga o ona foliga foliga o le asterisks i le faavae. Sa fautuaina au e le aulelei e aveese i latou i se laser. Na manuia le togafitiga, ma o lenei ua toetoe a le mafai ona iloa. O ipu i luga aʻe o le leugutu pito i luga na sili atu ona faigata ona tuʻuina i totonu, ma o se tamai upega na faia i lena nofoaga. I le aotelega, e tolu auala na manaʻomia. "

Zhenya e 26 tausaga. "Sa i ai ni vaa i le isu pe a uma ona fananau mai. I le taimi muamua, na ou faalogo ai e uiga i le aveeseina o fetu, ma o lea na ou filifili ai e teu. Sa ou manatu o se tasi o taualumaga e lava, ae e lei mou atu le vaa, e tatau ona ou toe faia i le masina, ona leai ai lea o se mea na tupu. Sa leai se tiga faapitoa, na o le le fiafia o le malamalama. "

Faaiuga

E tatau ona malamalama e le mafai ona faʻamaʻapeʻa atoa le vateatea. A maeʻa le faʻamalosi o le laser, e avea ma paler, o le mea lea o le a le iloa. E le gata i lea, o mamanu mataga i luga o le paʻu o faʻamaoniga o le maʻi, e aunoa ma le togafitiga o le taua faasaga ia i latou e leai sona aoga. Muamua lava, e tatau ona faia fua e puipuia ai le faʻaalia o fetu fou.

O loʻo faʻatagaina i le tele o salonsisi le faʻaaogaina o laupepa e faʻamalo ai le laupepa, ae e le mafai ona faia le faʻatinoga e aunoa ma le feutagai ma se fomai tipitipi vascular poʻo le fomaʻi. E sili le vave faʻafesoʻotaʻi fomaʻi ma foia lenei faafitauli i le fesoasoani a fomaʻi.

Metotia Faʻaaogaina

Faʻaaogaina o meaʻai mo le maʻisuka o se meafaigaluega faʻapitoa i togafitiga faʻapitoa o le faʻamaʻi, lea e fesoasoani i le foia o ia faafitauli:

  • Fesoasoani e faʻamalosi le carbohydrate, protein, gaʻo gaʻo i le tino.
  • Faʻaititia le maualuga o le glycemia ma faʻalauteleina le maualuga o le inisalini o le inisalini i totonu o le toto.
  • Faʻaititia aʻafiaga o le faʻamalosia o le insulin e ala i le faaosofia o le toto ma faʻaleleia atili le gasegase o metabolic in tissues.
  • Faʻamālōlō le tiga i faʻafitauli o le maʻi suka - polyneuropathy, angiopathy, ma isi.

O nei taualumaga e manatu e leai se aoga, e le afaina ai allergies ma isi aʻafiaga.

I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, o loʻo faʻaaogaina nisi o metotia o togafitiga.

Magnetotherapy

O le maʻi maʻisuka atoatoa e aofia ai le magnetotherapy. O le autu o le togafitiga o le lelei o le aafiaga o le mageta i le metabolism. E masani lava, o le maʻisuka ua faʻamatalaina le magnetotherapy i le pancreas.

O le auala talafeagai e togafitiga ai mo taimi, ma a maeʻa le 3-5 muamua vasega, o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le toto e tupu i tagata mamaʻi.

O le Magnetotherapy o se auala lelei o le physiotherapy mo le maʻisuka vae ma le neuropathy. O le mea moni e faapea o le magnetic field e tuʻuina atu ai se vailaʻau faʻasaʻi, faʻaleagaina le aʻafiaga, faʻamalosia ai vaʻa toto ma ei ai le faʻaaogaina o le gaʻo.

Ina ia faʻafetaia le angiopathy ma le neuropathy, o le inductothermy o pito i lalo e mafai ona faʻaaogaina. O se metotia faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa lea e faʻaaogaina ai le tele o le magnetic field.

Faʻafetai i lenei metotia, o le faʻataunuʻuina o le totoga o le lymph ma le toto, e faʻaleleia atili ai le tulaga o le maʻi.

Plasmapheresis

Afai o le maʻisuka e ogatasi ma le toilalo ma le faʻalavelave faʻapitoa, o maʻi ua faʻasolo mai ile plasmapheresis. O le faʻavae lenei o le faʻamamāina o le toto lea e aveesea ai le plasma toto o le tagata maʻi ma suia i ni mea faʻapitoa.

Faitau atili e uiga i le auala o le faʻamamāina o le toto, o ona foliga, tau, faʻamanuiaga ma faʻasalaga i lenei tusiga.

Ozone togafitiga

O le faʻaaogaina o le fomaʻi mo le togafitiga o le ozone mo le maʻisuka e mafai ona faʻateleina ai le faʻaogaina o puipui puipui mo le kulukose, lea e faʻaitiitia ai le hyperglycemia. Ozone e faaleleia ai le metabolism i le toto mumu. O se taunuuga o lenei togafitiga, o le tele o le okesene e ulu atu i le tino, ma ua mou atu le hypoxia.

Togafitiga o le maʻisuka ma le ozone e taofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave e pei o le neuropathy, angiopathy, arthropathy.

E le gata i lea, o le ozone e iai sona aafiaga faʻamalosia. E pei ona e iloa, i le maʻisuka ituaiga 1, o tagata gasegase ei ai le faʻafitauli i faʻamaʻi pipisi ma le afaina ona o le vaivai o le puipuiga. O le mea lea, o togafitiga ma le ozone o se tasi o metotia lelei o le physiotherapy mo le maʻisuka ituaiga 1.

O le faʻamalositino o le ozone e faʻaleleia le faʻatinoga, faʻaleleia le moe ma le tulaga lautele o le maʻisuka. O tagata maʻi ei ai le faʻaititia o le kulukose toto, ua faʻamalosia le puipuiga.

E uiga i auala o le physiotherapy mo le maʻisuka

O togafitiga faʻale-tino e aʻafia ai le aafiaga o le tino i le tino e ala i mea faaletino ma natura masani. Muamua e aofia ai le togafitiga i vai, ea, susulu o le la ma le vevela. O le lona lua - eletise eletise, o le magnetic field, ma isi. O le faʻaaogaina o le physiotherapy i mea tau masini e fesoasoani i mea nei:

  • toe faʻafouina o le carbohydrate, gaʻo, protein ma isi fefaʻatauaiga,
  • faaitiitia o le kulukose o le toto,
  • o le saoasaoa o le tafe toto ma le microcirculation,
  • toto toto malosi,
  • faʻasologaina o le inisalini e le faʻamalosia,
  • faʻamaʻi
  • faaleleia atili aafiaga o fualaau.

Faʻapitoa o togafitiga o le physiotherapeutic

Mo togafitiga o le tino, e faʻaaogaina ai auala eseese - magnetotherapy, paraffini, molini Sollux, ultraviolet poʻo le faʻamalaina o le infrared, barotherapy, hydrotherapy ma sili atu. Ae o le auala sili ona lauiloa o le electrophoresis, lea e faʻaaoga ai fualaau faasaina.

O loʻo i ai le tele o itu o togafitiga physiotherapeutic mo le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaʻau e tatau ona faia naʻo le paʻu poʻo le mucous membranes. O elemene eletise poʻo le ultrasound e mafai ai ona sili atu le faatosinaina o le tino o le maʻisuka.

Vaega o le hydrotherapy

O le faʻaleleia o le vai, lea e maua ai le vai, e faigofie ma e faʻaaoga ai mea faʻapitoa faʻapitoa. E faʻaaogaina mo le maʻisuka maualuga o le 1st ma le 2nd ituaiga. E mafai ona faʻatino auala i auala eseese:

  • taele
  • taimi faʻaʻeleʻeleʻele
  • e ala i le taofiofi,
  • le faʻaaogaina o vai malulu,
  • toso ma solo
  • asiasi i le sauna po o le taele
  • e ala i le hydrokinesiotherapy.

O le autu o togafitiga o le aʻafiaga i luga o le tino o se vaitafe e maua ai le vevela ma le mamafa. Afai o le maʻisuka ua faatonuina se vai, ona mafai lea e le vaitafe ona o le nila, pefu, timuga, ma le maualuga.

O le taele e aofia ai le faʻauʻuina o le tino atoa i le vai, oʻo i le ua poʻo se tasi vaega o le tino. O se viʻiga faapitoa e faia i totonu o le faletaele. A faʻaaogaina e le balneotherapy le vai o le mineral, ma le hydrokinesitherapy, e tatau i le tagata maʻi ona faia ni faʻamalositino faapitoa ile vai.

I le faagasologa o le togafitiga o le hydrotherapy, o gaioiga uma o gasegase ua faatelevaveina, ua amataina ai ni fou fou ma ua faateleina le manaomia mo le toe amataina o gaoioiga. E le gata i lea, e faʻaleleia lagona, e faʻamalosi le tino puipuia, ma faʻavaveina le toto. Vaega - naʻo le malulu po o le vevela vai e faʻaaogaina, talu ai e le mafai e le vai mafanafana ona faʻaosofia le tino.

O loʻo i ai le tele o faʻasolega - faʻaleagaina le toto i totonu o vaʻa faʻapapa ma le totoga o le mafaufau, maualuga le maualuga o le toto, angina pectoris, thrombophlebitis, ma le faʻaogaina o le tino o le natura. E le gata i lea, e matua faasaina lava le ave o le timu a Charcot, solo massage ma le Scottish.

Oxygenation ma ultrasound

O le oxygenation ua avea o se auala aoga ma lauiloa, faatasi ai ma le electrophoresis. O le faavae o togafitiga o le faʻaaogaina o le okesene ma le maualuga o le mamafa. O le tasi o taualumaga e sili atu le maualuga o le itula, e 12 vasega e manaʻomia. Vaega - e mafai ona e faʻaaogaina le okesene, ma faʻaleleia atili ai le gaioiga o le vaega o meaʻai. O le tele o taimi e faʻatulagaina mo le maʻisuka ituaiga 1. O le oxygenation e fesoasoani i:

  • faaleleia o le tino vaaia,
  • aveeseina o le hypoxia,
  • faaitiitia i le totoina o le insulin,
  • mamafa o le maʻisuka ma le tele o meaʻai,
  • faʻaleleia galuega faʻamalosi,
  • toe faʻaleleia o le okesene i totonu o le toto, masima ma sela,
  • faatelevave toto toto,
  • faʻalautele le metabolism o le carbohydrate,
  • faamalosia o le tino.

O togafitiga o le Ultrasonic e faatatau foi i se togafitiga o le physiotherapeutic. O le faʻasolosolo e galue tuusao i luga o le pancreas, lea e oʻo atu ai i le faʻaoga o le hypoglycemic. Ole numera o vasega ole 10-12. E taua tele le faʻatonuina o le ultrasound mo le retinopathy o le maʻisuka, ona e iai sona aafiaga lelei i le ate. O le togafitiga o le ultrasound e faʻaitiitia ai le suka toto, faʻaleleia le gaosiga o le gaʻo, faʻateleina le toto toto.

Fomaʻi togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1

O le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo faʻaalia e le inisalini faalagolago. Ole inisalini e mafai ai ona maua ni siama e tatala mo le uluina o le kulukose mai le toto, e mafua mai i le gaosiga o le inisalini gaʻo i le gaʻo. E le gata i lea, o le inisalini e taofia le lipolysis, o lona uiga, o le malepelepe o le tino o le tino i se auala masani.

O le mea lea, o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto, o le tele lava lea o le tagata e le fiafia. O le mafuaʻaga lea e taua ai le ituaiga 1 o le maʻisuka e faʻaopoopoina ai taumafa ma togafitiga. O le mea moni e faapea, o taualumaga o le physiotherapeutics e saofagā i le saoasaoa o faiga faʻavae, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le mamafa o le tino. Ma o le maʻisuka e le mafai ona faia e aunoa ma le inisalini. O le mea lea, o fegalegaleaiga o le togafitiga ma togafitiga fualaau e talafeagai.

Faatasi ai ma lenei mea, e tatau ona e faʻamalositino. I le tuufaatasiga, o nei fuataga e siitia ai le lagona o le tino i le inisalini, ma faatelevaveina ai le faagasologa o le tuuina atu o le suka i sulu. O lenei mea e mafai ai ona faʻaitiitia le fua o le insulin o loʻo faʻatonuina.

Fomaʻi togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2

Faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2, e le manaʻomia le inisalini, ae o le maʻisuka e faʻaaogaina fualaau suka. Ina ia mafai ona faʻaitiitia a latou tui ma faaitiitia, e tatau ona faʻaaoga le physiotherapy, aua e fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o suka i totonu o le toto, faʻateleina le metabolism o le carbohydrate ma le gaosia o le inisalini masani. Faʻatasi ai ma isi mea, o taualumaga o le physiotherapeutics o le a puipuia ai le atinaʻeina o le tele o faʻalavelave ma puipuia ai le suiga mai le ituaiga 2 e oʻo i le 1.

E tatau ona e iloa o taualumaga o le physiotherapeutic e matua leai lava se aoga ma aoga. Mo a latou amio, o le maʻisuka o le a manaʻomia se faʻamatalaga mai le fomaʻi, aua o lenei mea e mautinoa ai le saogalemu atoatoa. O le mea moni o le aso nei e tele ituaiga masini o le tino e faʻaaoga ai le fale e faʻatau atu. Ae i lalo o nisi tulaga, o taualumaga e mafai ona afaina ai. O le mafuaʻaga lea na faia ai e le fomaʻi le tofiga.

Le faʻaaogaina o le physiotherapy mo togafitiga o le maʻisuka

I faʻamaʻi tumau, o togafitiga e masani ona faʻaaoga e faʻavae i luga o le aʻafiaga o mea faaletino i le tino. O le togafitiga o le tino e galue i luga o le maʻisuka e le tuusao, e fesoasoani e toe faʻafoʻi le malosi, faʻaleleia le lelei, faʻaleleia le soifua manuia o le maʻi.

O le aʻafiaga o le faʻaititia o le suka e masani lava ona leai se aoga. Ae faʻatasi ai ma faʻafitauli o le maʻisuka, e galue lelei le physiotherapy: faʻasaʻo le tiga i le neuropathy, fesoasoani i vaʻa toto. O le faʻaofiina o fualaau faʻamaʻi i totonu o le paʻu e faʻaaoga ai le electrophoresis e taua tele, faatasi ai ma lana fesoasoani e mafai ai ona togafitia faʻamaʻi angiopathy i nofoaga e sili ona leaga. O se vaega eseese o le physiotherapy, o le physiotherapy, e masani ona faʻaaoga i le puipuia o le maʻisuka vae.

Faaletino ma ona ituaiga

O togafitiga faʻale-tino e aofia ai le tele o metotia, e faʻaopoopoina ai mea masani ma mea faʻaanatura. Natura: togafitiga i le la, hydrotherapy, fofo - na faʻaaogaina i Eleni anamua. O mea faʻamalosi e faia e le tagata, o loʻo i ai mea faʻapitoa mo nei faamoemoega. O le tele o taimi e faʻaaoga ai le electrophoresis, le physiotherapy ma le vaivai eletise eletise, le mageta, le vevela ma le malamalama.

O le filifiliga o mea taua ma lona malosi e faalagolago i le ituaiga ma le tikeri o le maʻisuka, o le tino o le tino, o le faʻalauiloaina o faʻafitauli. Ona o le tele o metotia, e mafai ona e filifilia se togafitiga patino mo se maʻisuka o le a amanaia ia foliga o lona maʻi ma maua ai se aoga aoga i suiga faʻaleagaina e aunoa ma aʻafiaga.

I le avea ai o se tulafono, o loʻo faʻatulagaina taualumaga i se vasega mai le 10 aso i le 2 vaiaso. E mafai ona e faia se vasega o le physiotherapy i totonu o falemaʻi, nofoaga mo le faʻaleleia o togafitiga, falemaʻi faʻapitoa i le maʻisuka.

I le faʻaopoopoga i nei metotia, o togafitiga faʻatasi ai ma mea moni e masani ona salalau i totonu o vailaʻau faʻaonaponei: airotherapy (gaʻo taua, elemene faʻatusatusaina, okesene ma meaola o le laulau o le masima) ma le hydrotherapy (vai taele, tafe o vai, vai vevela, sauna).

Taʻaloga masani o le Maʻisuka Faʻamatalaga Faʻamālositino

O le togafitiga o togafitiga o togafitiga fesoasoani mo le maʻisuka, e faʻaaogaina i le faʻapipiʻiina o fualaau faasaina ma meaai mo le faʻamaʻi 2 ma le inisalini mo le ituaiga 1.

Le aʻafiaga o le physiotherapy ile tino o le maʻisuka:

  • faavaeina le metabolism o gaʻo ma gaʻo,
  • faaitiitia le toto suka
  • faʻaopoʻopoina le inisalini i le maʻisuka faaumiumi ituaiga 2,
  • faaosofia o le toto toto, meaʻai paleni,
  • faʻamaoniga o togafitiga o faʻafitauli, o le faʻaleagaina mo le neuropathy e taua tele mo le faʻaleleia o le lelei o le olaga.

O togafitiga o le tino e toetoe lava a leai se afaina, ma e masani ona manaia. I le taimi nei, o latou o se tasi o auala sili ona saogalemu ile togafitia o le maʻisuka, pe a faʻaaogaina saʻo, e leai ni aʻafiaga o le tino ma e le mafua ai ona maua ai allergies. O nisi metotia e faʻasaina ai, o le mea lea e tatau ona faʻatonuina le fomaʻi e le fomaʻi e masani i lau faʻamaʻi. Ole taʻiala maʻoti mo le filifilia o metotia faatagaina e faʻaaogaina mo tamaiti ma tagata matutua, talu ai o latou laasaga o le maʻisuka e le mafaamatalaina.

O le tele o taimi, electrophoresis, magnetotherapy, acupressure ma acupuncture, oxygen ma togafitiga o le ozone, faʻaaogaina o le hydrotherapy mo togafitiga i le maʻisuka. O le ituaiga lona lua o le maʻisuka e manaʻomia ai le tofiaina o se togafitiga faʻapitoa o le tino.

Mechanotherapy

O metotia o le togafitiga o le maʻisuka, massage ma le acupuncture e faʻaaogaina. O massage e faʻaitiitia ai le lamatiaga o suiga o le maʻisuka i pito maualalo (mo se faʻataʻitaʻiga, polyneuropathy), e sili ona aoga i le amataga.

Acupuncture fesoasoani e faʻaleleia atili le amio o fiva namu, toe faʻaleleia le paʻu o le tino, ma faʻasaʻo le tiga i le neuropathy. I le faʻaopoopoga i nila, o loʻo aʻafia ai le eletise ma le laser.

Climateotherapy

O auala lelei mo le maʻisuka e aofia ai le okesene ma le togafiti o le ozone. Oxygenation - o le aʻafiaga o le tino o le tagata maʻi ma le maualuga o le mamafa e faʻaaoga ai potu faʻamalosi. E faʻaleleia ai le tulaga ma le fausaga o fusi siaki, faʻaititia le suka o le toto. O le ala o le okesene (10 itula taualumaga) e mafai ai e oe ona faʻaititia le fua o vailaʻau o le suka ma le inisalini.

O maʻi suka ma le gaʻo o le a manuia mai okesene o okesene, o le a faʻavaveina ai le metabolism ma faafaigofie ai le faagasologa o le leiloa o le mamafa.

O le faʻamalositino o le okesene e faʻasaʻo ai le mumu, faʻaleleia le gasegase, faʻafefe ai maso, ma faʻaitiitia ai le tiga. O le malosi o le ozone e faʻateleina ai le puipuiga, e taua tele, talu ai o le maʻisuka e sili atu ona faigofie i faʻamaʻi pipisi nai lo tagata e maua ai le gaosiga o gaʻo.

Faʻaaogaina togafitiga

Mo le faʻamaʻi 2, faʻamalositino togafitiga manaʻomia, o le taimi aupito maualalo o le 3 itula i le vaiaso. Mo tagata matutua, o vasega i lalo o le vaavaaiga a se fomai e sili ona lelei: i falemai ma nofoaga mo le toe faaleleia. O isi tagata gasegase e mafai ona filifili soʻo se ituaiga o faamalositino, mai se uila vilivae i taʻaloga.

I le faʻaopoopoga i aʻoaʻoga faʻaleleia faʻaleleia, e faia ile tele o vaiaso i le vaiaso mo le puipuia o le maʻisuka vae.

  1. Matou te nofo lelei, matou te tuʻu o matou vae i luga o le fola.
  2. Squeeze e le aunoa, ona tosoina lea o ona vae.
  3. Matou te taʻavale le paʻu ma o matou vae (pine laupapa, masini massage).
  4. Matou te faataamilo i luga o le fola, mai le mulivae i le toe ma vice versa.
  5. Matou te faia ni liʻo i se liʻo ma le mulivae ma le toe.
  6. Matou te taumafai e tuʻimomomoina se fasi pepa ma o matou vae, ona faʻamafola lea. E le gata i lea, o le pulou ua puʻea e tamatamai vae, na pasi mai le tasi vae i le isi, ma saeia.

I le lumanaʻi lata mai o le a tatou lomia faʻamatalaga.

Fomaʻi togafitiga mo le maʻisuka

Taaloga taʻavale, meaʻai lelei ma le togafitiga o le maʻisuka o vaega autu ia o togafitiga e faʻaopopo i fualaau. O togafitiga faʻaletolosi e mafai ona faʻataʻitaʻiina faiga faʻavae i le tino, faʻaleleia ai le pancreas. E le gata i lea, o auala o le physiotherapy e faʻamaonia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Le aoga o togafitiga o le physiotherapy

O le faʻaalia i le tino e ala i le tele o mea faitino e taʻua o togafitiga o le physiotherapeutic. O togafitiga faʻale-tino e mafai ona faia faʻatasi ma le fesoasoani o meafaigaluega faʻaopopo, ma a aunoa ma lea. O le togafitiga o le tino o se elemene faaopoopo o togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka. E le gata i lea, e mafai ona latou faʻaititia le fua o fualaau. O le togafitiga o togafitiga mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka o loo fuafua i le foia o faafitauli:

  • faʻasologa o le metabolism (metabolism i le tino),
  • faatulagaina masani o le toto totoga o le suka,
  • faateleina le maualuga o le insulin i le toto.

E le gata i lea, o le aoga o le physiotherapy o le faaleleia atili lea o le toto ma le masini vascular, e afaina ai le popolega ma le lelei o le moe. Ona o lenei mea, o taualumaga o le physiotherapeutic e mafai ona puipuia pe faʻaititia ai faʻaaliga o faʻafitauli o le maʻisuka, aemaise le angiopathy ma le neuropathy.

Ituaiga o le physiotherapy mo le maʻisuka

O loʻo i ai se fuainumera tele o metotia ma faiga mo le togafitiga. Mo tagata maʻi taʻitasi, o le ituaiga o togafitiga e filifilia taʻitasi e faalagolago i le ogaoga o le maʻi, le i ai poʻo le leai o ni faʻafitauli ma faʻamaʻi pipisi. O togafitiga faʻale-tino e aofia ai:

  • togafitiga faʻapitoa - electrotherapy, faʻamamaina toto, ma isi,
  • fomaʻi. aʻoaʻoga faaletino
  • acupuncture
  • togafitiga ole masini - togafitiga o fualaʻau, hydrotherapy.

Toe foʻi i le laulau o mea

Faaletino togafitiga

Gymnastics faʻamalositino e aoga mo tagata mamai i le maʻisuka i lena mea, faʻafetai i taʻaloga taʻaloga, faʻaleleia o toto, faʻaleleia o le gataifale masani, ma faʻaitiitia le mamafa o le mamafa. O se faʻatulagaga o faʻatinoga e filifilia taʻitasi e faalagolago i le ogaoga o le maʻisuka, o le i ai poʻo le leai o ni faʻafitauli ma faʻamaʻi faʻatasi. E aoga le togafitia o togafitiga e puipuia ai le atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka. O togafitiga o le tino e aofia ai:

  • tamoe
  • savavali
  • aau
  • Nordic walking
  • faatinoga o le taeao.

E faʻatagaina le suʻe na o oe lava ia. O le faʻalavelave o le faʻamalositino togafitiga e faʻatau taʻitasi e le fomaʻi.

Suʻega faʻapitoa

I lenei ituaiga o physiotherapy, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e faʻaalia i se maseta. O le nofoaga autu e faʻaalia mo le maʻisuka o le pancreas. O le Magnetotherapy e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻamalosia ai puipui puipui, faʻasaʻo le tiga. O lenei metotia o le vaega autu lea o le puipuia ma le togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka.

Oxygenation taualumaga

O le faʻamalosia o le okesene o se togafitiga o le physiotherapy e faʻavae i le togafitiga o le maʻisuka ma le okesene i le maualuga o le ea. O lenei togafitiga e talafeagai mo soʻo se ituaiga o le maʻisuka. O lenei togafitiga e mafai ai ona e taofia le atinaʻeina o le le lava o le okesene i totonu o masini ma okeni, faʻamaonia ai le felauaiga o le okesene i le tino. Faafetai i lenei metotia o togafitiga, o tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaitiitia le fua o le inisalini poʻo vailaʻau faʻasaina. E le gata i lea, o le okesene o le okesene e faʻaaoga foi i le okesene. Latou te saofagā i le mamafa o le paʻu, faʻaleleia le tino o le okesene. E fautuaina le fofo o le oxygen ia faʻaumatia faatolu i le aso i le tasi itula ao lei faia se taumafataga: o le mea lea, o le lagona o le faʻavevela e foliga mai ma le maʻi o le maʻisuka e itiiti meaʻai, e mafua ai ona aveese le mamafa o le mamafa.

Acupuncture

O le Acupuncture (o le isi igoa mo le metotia - acupuncture) e afua mai i togafitiga Saina masani ma e aofia ai i le tulaga o le faʻamalosia o le biosergy ole Qi. E fautuaina e toe faʻaaogaina le taualumaga o le acupuncture mo le neuropathy o le maʻisuka, talu ai ona faʻaleleia le setete o le faʻalavelave o le tino, faʻamaonia le faʻamalosia o le nasu, ma faʻaitiitia ai le tiga.

Ozone Therapy

O le metotia o le ozone togafitiga o le faʻaaogaina lea o le ozone e faʻateleina ai le mafai ona puipuia o puipui o vela o meaola. Faafetai i lenei metotia o le physiotherapy, glucose metabolism i le toto mūmū mūmū (iila toto) faʻaleleia, faʻasolosolo lelei le suauu o le okesene. Auala o togafitiga o le ozone ua faʻamaonia e puipuia ai le tupu mai o faʻafitauli o le maʻisuka. E le gata i lea, o lenei ituaiga togafitiga e faaleleia ai le setete o le puipuiga o le tino. Aʻo leʻi filifilia se togafitiga o le physiotherapy, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi.

O le faʻamatalaga e tuʻuina atu mo faʻamatalaga lautele ma e le mafai ona faʻaaogaina mo fualaau faʻapitoa. Aua e te mafaufau ia oe lava, e ono lamatia. Ia talanoa i lau fomaʻi i taimi uma. I le tulaga o le vaeluaina poʻo le atoatoa o kopi o mea mai le 'upega tafaʻilagi, o se fesoʻotaʻiga malosi e manaʻomia.

O le a le togafitiga

O le manatu o le physiotherapy o le aʻafiaga lea o malosi faalenatura i le tino o le tagata. E mafai ona avea o se natura masani (la o le la, ea, vai), poʻo se mea faʻapipiʻi (infrared, electromagnetic effect, massage).

  • faateleina le puipuiga
  • toomaga mai faailoga o maʻi faʻamaʻi,
  • faateleina meatotino faʻafouina,
  • lagona o le malolo, toomaga tiga,
  • toto toto
  • toe faʻaleleia mulimuli ane.

O faʻamaʻi taimi ma faʻafitauli pe a uma le taotoga e masani lava e le mafai ona faʻatautaia. I lenei tulaga, o le physiotherapy e na o le pau lea o le auala e fesoasoani ai i le tagata maʻi, e taofi le mafai ona tupu ni faafitauli mo se taimi umi.

Ua fuafuaina e le fomai le manaʻomia ona aofia ai lenei togafitiga i togafitiga o le maʻi. O togafitiga faʻale-tino e faʻaleagaina, e aofia ai:

  • maʻi mama,
  • faʻamaʻi o le tino hematopoietic,
  • gasegase o le le iloa le tala,
  • siama faʻamaʻi ma faʻaleagaina i totonu ole vaitaimi pisi,
  • tagata faʻatauvaʻa
  • le faapalepale i le taualumaga.

Togafitiga o loʻo faʻatulagaina i kosi, o taimi e tasi le taimi o le a le maua ai le manaʻoga.

O le togafitiga o le maʻisuka ua faamaonia lelei lava ia. E mafai ona latou faʻaleleia faiga faʻasolosolo, faʻaitiitia le kulukose o le toto. Mo lenei mea, latou te aʻafia ai le vailaʻau o le pancreas, o le faagasologa o togafitiga o aso taʻitasi, ia le itiiti ifo ma le 10 aso.

Ituaiga o togafitiga mo le maʻisuka

E i ai auala eseese o togafitiga FT mo se faʻamaʻi faapena. O le filifiliga sili ona talafeagai e faʻavae i luga o le suʻesuʻega o le talaʻaga o le maʻi, o ona uiga patino ma isi faʻamaʻi.

Ua vaevaeina i latou:

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

  • togafitiga o masini (magnetotherapy, ultrasound, infrared, laser therapy ma isi),
  • togafitiga ole masini, e pei o togafitiga o togalaau, aromatherapy, heliotherapy ma isi,
  • acupuncture
  • aʻoaʻoga faaletino.

E le fautuaina e filifili se togafitiga o le physiotherapy, e pei ona faia e se fomaʻi.

Faamalositino mo le maʻisuka

O tala tausaafia i le maʻisuka e maua ai se aafiaga lelei.

Iloiloga o le ogaoga o le maʻi ma tagata suʻesuʻe, o le tagata maʻi e fautuaina e tamoe, uila, aau pe naʻo le savali.

O nei taga faigofie e fesoasoani e faaleleia ai le toto, totoga saturate ma le okesene, ma faateleina ai le musika. O le mamafa o le mamafa ua faaitiitia, o se tasi o mafuaʻaga o le maʻisuka, ma o le soifua maloloina lautele e masani ona faʻamaonia.

Faigaluega mo togafitiga o le maʻisuka

O le physiotherapy matūsū o se tasi lea o auala sili ona lauiloa ma aoga. O le tofiga e faʻamaonia mo liona o le tino o le tino, totoga o le tino, lala, vaʻa toto.

Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga:

  • magnetotherapy
  • eletise eletise
  • togafitiga ultrasound.

O le faʻagasologa o togafitiga faʻapitoa faʻatasi ma le magnetic field e lelei le taliaina e tagata gasegase: e leai ni aʻafiaga o le itu ma e le o se mea e fai ma vaisu. O lona gaioiga e faʻamoemoe i le puipuia o faʻafitauli, le faʻavaeina o le toto. O le masini e le faʻamalosia le tagata maʻi e faia soʻo se gaioiga, faigofie ona faʻaaoga. O loʻo faʻatusalia i le maketi Rusia i lalo o igoa "Polyus", "Hummingbird", "Almag" ma isi.

O le faʻatinoga o loʻo faia i totonu o se fomaʻi. O le tagata maʻi e taoto i luga o le moega, faʻapipiʻi masini i se vaega patino o le tino. O le faʻatonuga e le mafua ai soʻo se lagona le lelei, e na o se lagona o le siʻosiʻomaga itiiti.

O le uiga o le faʻatinoga o le faʻaaoga lea o le taimi nei i le vaega o loʻo manaʻomia, o le malosi o le aʻafiaga o le a faʻatupulaʻia lemu. O le masini o loʻo i ai le igoa "Faʻafitauli", e aofia ai faʻataʻitaʻiga mo le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o fale.

O le faʻagasologa e taofia le lamatiaga o le maʻi o le maʻisuka, faʻaleleia le toto, ma faʻafefe mai le tino mai masini. E togafitiga togafitiga e ala i le pipii atu i vaega ua afaina o le eletise, e lagona e le tagata maʻi le vaivai o le tingling i le saite.

O le Ultrasound FT e iloga i lona malosi e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini, e faʻafefe ai le faʻalavelave o le maʻisuka - retinopathy. Faʻatasi ai ma togafitiga maualalo, o le suppuration ua maeʻa ona aveese, o loʻo faʻaleleia le tulaga o sooga. Lagi o le Lymph ua faʻaitiitia, faʻaleleia le toto, faʻaleleia le metabolism. O se ituaiga tele o faatinoga e iloa ai le aoga o lenei meafaigaluega.

Puipuiga ma fautuaga

I le faateleina, o tagata ua maua i le maʻisuka, lea e matua aafia ai le lelei o le olaga o le tagata maʻi. O le ituaiga olaga e taitaia e lo tatou taimi - o le fafagaina, o le faʻavaivai faifaipea o le autu lea i lona tupu.

O le mea moni, o togafitiga fualaau e foia ai se vaega o le faafitauli, faʻamaonia le faiga i ituaiga uma o le maʻisuka. Moni, aua nei galo o soo se fualaau faasaina ei ai lona itu, e mafua ai ona fai ma vaisu lemu. O le mamafa tele o le ate, e fesootaʻi ma le inuina o vailaʻau, e mautinoa e le manaʻomia mo le maʻisuka.

I se tulaga faapena, o le faʻavaeina o se olaga soifua faʻatasi ma le physiotherapy e maua ai le fesoasoani lelei. O meaʻai talafeagai, faʻamautuina o le moe ma le mafaufau e fesoasoani e faʻaitiitia le toto suka ma faʻamautinoa le mamafa o le mamafa. Vitamini ma minerale o loʻo maua i mea maloloina e faʻamalosia le tino ma mea uma e manaʻomia.

O faamalositino, tafaoga faamasani ma soo se gaioiga faaletino e fesoasoani lelei e faatumauina ai le musika, toto toto. O le totoga o le tino e amata ona faʻaaogaina i le ala sao, faʻatoʻa malolo. Faatasi ai ma le togafitiga o le tino, e mafai ona e ausia se taunuuga mausali o togafitiga ma faaleleia atili le manuia o se maʻi o maua i le maʻisuka.

O le faʻaaogaina o le togafitiga o le physiotherapy e faʻatagaina ai oe e faʻagaoioia le puipuiga, faʻateleina le tetee o le tino. E taua tele lenei mea pe a popole le tagata maʻi e uiga i maʻi e le faʻamalolo ma manuʻa. O togafitiga faʻale-tino e faia foi ina ia puipuia ai faʻafitauli o le maʻisuka, talafeagai mo soʻo se ituaiga faʻamaʻi.

O mea e tatau ona e iloa pe a togafitia i se metotia o le physiotherapeutic:

  • e tatau ona tuʻuina atu i le fomaʻi faʻamatalaga auiliili e uiga i faʻamaʻi faʻamaʻi, o le physiotherapy o loʻo faʻasaina,
  • togafitiga e faia i vasega. E tatau ona asiasi i le potu o le physiotherapy e tusa lava ma faatonuga a le fomaʻi, a le o lea o le a le mafai ona ausia le togafitiga,
  • physiotherapy e le faia i le taimi o le gasegase o le maʻi.

Soʻo se metotia ei ai o latou itu lelei ma leaga. O se tagata taʻitoʻatasi i togafitiga e mautinoa ai le filifilia o le sili ona lelei ma lelei mo le maʻi.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

O aʻafiaga o le physiotherapy

O togafitiga o le tino o se vaega taua o togafitiga o faʻamaʻi o le endocrine system. I le taimi lava e tasi, o ituaiga faʻaonapo nei o lenei togafitiga e mafai ai ona i ai se aafiaga faʻapitoa i le tino, lea e aʻafia ai le faʻasologa masani mo le maʻi.

O le togafitiga o le tino e tele naua aafiaga eseese i luga o le tino o le tagata, o ia mea uma e mafai ona faatelevaveina le toe faʻaleleia o le maʻi, poʻo le faʻagesegese. I lenei itu, o le taualumaga e masani lava ona faatonuina e na o le fomaʻi.

O le faʻaaoga tatau o le physiotherapy mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ai e oe ona ausia taunuʻuga lelei nei:

  • faʻamaonia tulaga taua o le metabolism,
  • toe faʻafoʻi le kulukose toto i mea masani,
  • faʻateleina le faʻasolosolo ile insulin

I le faaopoopo atu i se aafiaga tuusaʻo i metotia faʻavae, o le physiotherapy e faʻaleleia ai le vascular tone ma le totoina i totoga o le tino, faʻapea foi ma le faʻamaoniaina o le galuega o le faʻalavelave faʻapitoa ma le totonugalemu. O ia aʻafiaga e puipuia ai le maʻi mai le amataga ma le tuai ona aʻafiaga o le maʻisuka e aʻafia ai i le faʻamaʻi, le neuropathies, maʻi o le gaʻo, ma isi.

Ituaiga o le physiotherapy

Ua i ai ia te ia se vailaau tele o auala eseese o le physiotherapy. O le filifilia o se auala maʻoti e fuafua i le tulaga o le maʻi, le malosi o le maʻisuka ma le iai o ona faʻafitauli. E tāua tele le iloiloga o faʻamaʻi pipisi i se tagata maʻi, talu ai latou te aʻafia ai le tele o ituaiga o physiotherapy.

Faʻafomaʻi e fomaʻi ia ituaiga nei o togafitiga o le physiotherapeutic:

  • faʻaaogaina o meafaigaluega, mo se faʻataʻitaʻiga, electrophoresis, magnetotherapy, ma isi,
  • e aunoa ma le faʻaaogaina o masini: hydrotherapy, masini togafitiga,
  • togafitiga o le physiotherapy.

O le filifiliga o se metotia patino o le physiotherapy e fuafuaina e le fomaʻi, o le, pe a maeʻa ona suʻe le tagata maʻi, faʻaalia ona faʻamatalaga avanoa ma faʻailoga.

Faʻamatalaga Faʻamaʻi

Meafaigaluega faʻavaomalo faʻaonapo nei mo le maʻisuka e mafai ai e tagata gasegase ona maua togafitiga lelei mo filifiliga eseese mo le gasegase o le maʻi. I le physiotherapy, e faʻaaogaina auala eseese o faʻalauiloa faʻalapotopotoga.

E mafai ona e faʻaleleia le aoga o le physiotherapy ma se tuufaatasiga o auala eseese, lea e masani ona faʻaaoga i le puipuia o faʻafitauli o le maʻisuka.

Le faʻaaogaina o le magnetotherapy

O le faʻaaogaina o le togafitiga faʻamalosi e faʻavae i luga o le lelei o le aafiaga o le eletise vaivai eletise i luga o metabolic process in tissues biological. I lenei faagasologa i le maʻisuka, o le autu autu o le faʻaalia o le pancreas. E i ai le tele o faʻasaienisi faʻamaonia e mafai e le magnetotherapy ona faʻaitiitia le maualuga o le suka i totonu o le toto ma faʻamalosia puipui o le moega lapisi, faʻamalosia ai le gaioiga faʻasolosolo ma toe faʻafouina. O ia ituaiga faʻatagaga e mafai ai ona faʻaaoga lelei le magnetotherapy mo le puipuia ma le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka, aemaise lava le neuropathy.

Filifiliga ole eletise

E faʻaaoga togafitiga ole eletise ile togafitiga ole tele ole faʻamaʻi. E le gata i lea, o le aʻafiaga autu o le auala e fesoʻotaʻi ma ituaiga faʻalauiloa e lua. Muamua, i totonu o tisipenesa o le tino i lalo o le aafiaga o le eletise eletise o loo i ai se aafiaga gaioiga e faaosofia ai le toe faʻafouina ma faiga faʻavave. Lona lua, electrophoresis e faʻatagaina ai oe e tuʻuina atu faʻamalosi fualaau i le tino e ala i le paʻu. I le avea ai o se tulafono, mo lenei faiga, o fofo o loʻo i ai elemene nei e faʻaaoga: zinc, copper, potassium, magnesium and calcium. E le gata i lea, o le electrophoresis ma le nicotinic acid, novocaine ma le sodium thiosulfate e masani ona faʻaaogaina.

Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le okesene

E mafai ona faʻaaogāina le okesene faʻaleagaina i tagata gasegase i soo se ituaiga o maʻisuka. O lenei faiga e faʻatagaina ai oe e faʻateleina le 'okesene i totonu o le toto, lea e faʻaleleia ai lona faʻasalaga i tisipesa o le tino, talu ai e fesootaʻi ma le atinaʻe o angiopathy, o lenei faagasologa ua faʻalavelaveina. Ole vaeluaga o le oxygenation e faʻaaogaina e puipuia ai le maʻi o le gaʻo ma isi faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma le le lelei o taumafa.

Gymnastics faʻamalosi

O togafitiga faʻale-tino e fautuaina mo tagata uma e maua i le maʻisuka. O gaioiga faaletino e faʻaleleia ai le toto i totonu o le tino, e faʻaleleia ai le gataifale, ma puipuia foi le aoina o le mamafa o le tino. E taua le maitauina o le fomaʻi, o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i le natura o le maʻi o le maʻisuka i le tagata maʻi, faʻapea foi ma tapulaa o lona soifua maloloina, e tatau ona filifilia galuega mo vasega. I le faaopoopo atu i pusa gymnastic, o ituaiga o uta nei o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga:

  • tamoe pe savali i mamao eseese,
  • faleʻeleʻele asiasi
  • tietie uila.

O le malosi o le faamalositino e fuafuaina i taimi uma e le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi, faapea foi ma le maualuga o lona atinaʻeina faaletino. E leai se tulaga e tatau ona e auai tutoʻatasi i taaloga taʻavale, talu ai o le mamafa tele o le avega e mafai ona faʻateleina le ala o le maʻi maualalo.

O le faʻaaoga lelei o le physiotherapy, faʻatasi ai ma togafitiga fualaau faʻatau ma meaʻai paleni, e mafai ona faʻaleleia atili le faʻasolosolo mo tagata mamai ma maua i le maʻisuka ma faʻaleleia le lelei o latou olaga. O falemaʻi faʻapitoa e ofoina atu le tele o auala eseese o le physiotherapy, e tofu lava ma ona aafiaga i luga o le tino, ua i ai ni faʻamatalaga ma ni faʻailoga. I lenei itu, naʻo le fomaʻi o loʻo mafai ona suʻesuʻeina le tulaga o le soifua maloloina o le maʻisuka ma auiliili auala o le physiotherapy o loʻo maua i le falemaʻi e tatau ona filifilia ai le physiotherapeutic effects. E leai se mea e tatau ona e taumafai e faia na oe lava togafitiga, aua o lenei mea e mafua mai i le alualu i luma o le faamai ma le atiina ae o faafitauli.

Paʻu suiga

O le paʻu o le maʻisuka e mafua mai i le faʻamaʻi e matua vevela lava i le paʻi, o lona faʻaitiitia o tau. O le lauulu e tupu lemu ma e paʻu i le tele o taimi nai lo le masani ai, talu ai o le follicle lauulu e matua nofouta lava i faʻafitauli o le gasegase. Ae o le vevela matala e taʻu mai ai le maʻisuka le pulea lelei poʻo le atinaʻeina o faʻafitauli. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le gau o lauulu i vae maualalo i tamaloloa e mafai ona faʻaalia ai le limite o le neuropathy.

O alofilima ma laʻau o loo ufiufi i vavave ma le au. E masani ona avea le paʻu o se lanu samasama le lelei. O fao e vevela, pala, ma hyperkeratosis o le eleʻele eleʻele e atiina ae.

E masani lava, o aʻafiaga dermatological, e pei o le mago ma le suamalie o le paʻu ma mucous membranes, faʻaleagaina o le paʻu o le paʻu ma siama siama, galue o se faailoga o le amataina o le maʻisuka.

Faʻavasegaina o manua o le paʻu i le maʻisuka

I vailaau faʻaonapōnei, e tusa ma le 30 faʻamatalaga eseese o loʻo faʻamatalaina, lea e faʻataʻatia e faasaga i le talaaga o lenei faʻamaʻi poʻo muamua.

O maʻi uma o le paʻu i le maʻisuka e mafai ona vaevaeina i ni vaega tetele se tolu:

  • Peraimeri - paʻu o paʻu e mafua mai i aʻafiaga o faʻafitauli o le maʻisuka. O lona uiga, maʻi o le maʻisuka- ma le faʻavevesi ma le faʻafitauli o le tino. O aʻafiaga a le Peraimeri e aofia ai le xanthomatosis o le maʻisuka, maʻi o le diabetic dermatopathy, lipoid necrobiosis, maʻi o le maʻisuka, ma isi,
  • O faʻamaʻi tuʻugalua o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i siama faʻamaʻi ma faʻaleagaina, o faʻafeiloaʻiga faifaipea ona o le maʻisuka,
  • Dermatoses mafua mai i vailaʻau faʻaaogaina i togafitiga o le maʻisuka. O nei mea e aofia ai le lipodystrophy o le post-injection, toxidemia, urticaria, reazamatous reactions.

O faʻamaʻi pipisi o le paʻu, e pei o se tulafono, umi se taimi, e faʻaalia i faʻalavelave faifai pea. Latou te tuʻuina atu i latou lava i le togafitiga.

O le isi, tatou te mafaufau i le masani a le maʻisuka. O suʻesuʻega ma togafitiga o lenei vaega o aʻafiaga o le maʻisuka ua maeʻa ona faia e fomaʻi fomaʻi - o se faʻauʻuga o le maʻisukalomi ma se dermatologist.

Maʻisuka Dermatopathy

Leona sili ona taatele o le paʻu ma le maʻisuka. O le angiopathy e atiina ae, o lona uiga, suiga i le microcirculation i totonu o toto e fafaga ai le paʻu i le toto.

O le Dermopathy e faʻaalia i le foliga mai o laulamu lanu enaena mumu (5-12 mm le lautele) i luga o le pito i luma o vae. I le gasologa o taimi, latou te fusia i totonu o se vailaau oona, pe faʻapipiʻiina foi le paʻu. O lenei paʻu o le paʻu e sili atu ona iloagofie i tagata e umi le talafaasolopito o le maʻisuka.

O faʻamaoniga, e pei o le tulafono, e toesea, e leai se tiga, ae o nisi taimi i nofoaga o faʻamaʻi, e lagona ai e tagata maʻi lagona poʻo le mu. E leai ni metotia mo togafitiga o le dermopathy, e mafai ona alu ese i se tausaga pe lua i lona lava.

Lipoid necrobiosis

Faʻailoga dermatosis, lea e faʻaalia i le vevela o le gaʻo ma le faʻalauteleina o le collagen focalise. O le mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi o le maʻisuka faʻalagolago i le maʻisuka. O le toʻatele o fafine mai le 15 i le 40 tausaga le matua o loʻo maʻi, ae mafai e le lipoid necrobiosis ona atinaʻe i soo se maʻisuka. E leai se faʻamalamalamaga tuusaʻo i le va o le ogaoga o faʻamatalaga o le faʻamaʻi o lenei dermatosis ma le mamafa o le maʻisuka.

O le mafuaʻaga o lenei maʻi paʻu o le maʻisuka o le microangiopathy ma le lua necrobiotic suiga. Afai latou te i ai, e matauina le siakiina o fila e mafai ona gaosia, afaina ai ma le femalagaaiga o sola o le inflammatory i le taulaʻi o le necrosis. O se vaega taua i le pathogenesis o le necrobiosis e faia i le faateleina o le faaputuga ipu, lea, faatasi ai ma le faateleina o le mimiumatemu, e tau atu i le thrombosis o tamai vaa.

Lipoid necrobiosis e amata i foliga vaaia i luga o le paʻu o le vae pito i lalo o se tamai lanu piniki cyanotic po o ni manulele lamolemole lamolemole o le oval pe foliga le lelei. O nei elemene e masani ona ola i luga o le itu i tua ma le isi faʻavaeina o faʻamafaʻalo, polycyclic faʻamaonia ma faʻaaogaina. O le vaega lanu samasama-enaena, lea e laʻitiiti ona goto, ma o le vaega laititi e lanu mumu - e maualuga le maualuga. O le pito i luga o papa o se mea lamolemole, e seasea ona oso i tua.

I le gasologa o taimi, o le ogatotonu o le papa, atelips vascular (telangiectasias), faʻafefegaiga lemu, ma, i nisi o tulaga, o loʻo iai luga o nofoaga o le ulugalii. I le tele o tulaga, e leai ni lagona loloto. Aʻo amata le maʻi, ona tupu ai lea o le tiga.

O le ata o paʻu o le paʻu ma le lipoid necrobiosis e matua taua lava ma o le mea moni e leai se aoga mo nisi suʻesuʻega. O le siakiina o le eseesega e naʻo le faʻaaogaina o fomaʻi ma sarcoidosis, annular granuloma, xanthomatosis.

E talitonu saienitisi i le 1/5 o le maʻisuka, e mafai ona aliali mai le lipoid necrobiosis i le 1-10 tausaga aʻo lumanaʻi le atinaʻeina o faʻamaoniga faapitoa o le maʻisuka.

Lipoid necrobiosis togafitiga

E leai se togafitiga lelei mo lipoid necrobiosis. Fautuaga faʻamaonia e faʻasaʻo ai le lipid metabolism ma faʻaleleia le microcirculation. Vitamini ma faʻalavelave faʻalavelave televitamin ua faʻamaonia foi. Faʻaaogaina ma le manuia ni injections i totonu o le heparin, insulin, corticosteroids.

  • talosaga ma se vaifofo o le dimexide (25-30%),
  • troxevasin, suauu o le heparin,
  • fusi faʻatasi ma corticosteroid ointments.

Fomaʻi togafitiga. Phono - poʻo le electrophoresis ma le hydrocortisone, e leva, trental. Lafoaʻi o le laser, e seasea lava ona aveeseina le vaʻaia.

Tino Dermatoses

O lenei togafitiga e taua foi o le neurodermatitis, e faʻaalia i le sasaina o le paʻu. E masani lava, o le neurodermatitis e avea ma faailoga muamua o le maʻisuka. Localization e masani lava ona pipii i le manava, vae, vaega faʻapitoa.

E leai se faʻamalamalamaga tuusaʻo i le va o le malosi ma le malosi o le maʻisuka. Ae ui i lea, e maitauina: o le sili atu ona faʻamalosia ma ogaoga le sasaina ua matauina i le "lemu" (natia) ma le maʻisuka vaivai. Neurodermatitis e mafai foi ona atiae ona o le le lava o le puleaina o le suka toto ma le maʻisuka ua faavaeina.

Fungal skin disease i le maʻisuka

O le tele lava o taimi, e atiaʻe ai e le au faipule, le sui sooupu o Candida albicans. O le tele o faʻamaoniga o le maʻisuka o faʻasalalauga faifaipea.

E tupu tele lava i tagata matutua ma i latou uma o loʻo gasegase. O loʻo taʻalo i le vaega faʻapitoa ma lapoʻa lapopoa o le paʻu, faʻapena foi i luga o le mucous membranes, i le vaeluaga. Faatasi ai ma soʻo se faʻasalalafaga o le candidiasis, o lona faʻailoga muamua o le faʻamaʻaʻa ma le vevela, ona oʻo mai ai lea o isi faʻamaoniga o le faʻamaʻi.

I le taimi muamua, o se fasi mea paʻepaʻe o le fuga o le macerate ua tulaʻi mai i le loloto o le lafu, ma o loʻo i luga o le palapala ma gaogao. E i ai se mea susulu ma susu, o le faaletonu lava e mumu-mumu ma ua faatapulaaina i se paepae paʻepaʻe. O le mea autu e taulaʻi i ai le au faʻasalalau e siʻosiʻomaga e tamai pustules ma vesicles, o ona ata ia. O nei elemene o le vevela e matala ma avea ma otaota, o lea, o loʻo tupu aʻe ai le laufanua. O le suʻesuʻega e mafai ona faigofie ona faʻamaonia e se aganuʻu ma suʻesuʻega o le microscopic.

Suʻega o le maʻi suka

O togafitiga e tatau ona atoatoa ma aofia ai:

  • vailaʻau faʻasamalosi poʻo kulimi e manaʻomia ona faʻaaogā aʻo lei mou atu le vevela, ma le isi 7 aso,
  • fofo o vailaau oona, e mafai ona latou inupia pe oona (faatasi ai ma se vaega tele o le faaleagaina). O nei mea e aofia ai - 1% faʻafofo o le lanu meamata, 2-3% vaifofo o le methylene blue. E le gata i lea, mo togafitiga i le lotoifale, o le suavai Castellani ma le 10%
  • fomaʻi faʻafesoʻotaʻi fluconazole, ketoconazole, itraconazole. O le uiga masani o le faʻamalamalamaina o nei fualaau oona e lelei tele, taugofie, ma faafetai ia i latou e mafai vave ona e faʻaumatia faʻamaoniga o le au failautusi.

Paʻu paʻu paʻu i le maʻisuka

O paʻu masani o le paʻu o le maʻisuka. O le faigata o le faigata ona togafitia ma taʻitaʻia atu i faʻalavelave lamatia o soifua, e pei o sepsis poʻo gangrene. O maʻi pipisi i le maʻisuka vae e mafai ona oʻo atu ai i le vaevaeina o vae poʻo le oti pe a faʻatuai le togafitiga.

O le maʻisuka e sili atu ona sili atu nai lo le toatele o le faitau aofaʻi o loʻo i ai ni paʻu, sikeri, pyoderma, phlegmon, erysipelas, paronychia ma panaritium. I le avea ai o se tulafono, e mafua mai i streptococci ma staphylococci. O le faʻateleina o faʻamaʻi pipisi ma le paʻu o le paʻu e oʻo atu ai i le faʻalauteleina ma le ogaoga o le maʻisuka ma e manaʻomia ai le tofiga poʻo le faateleina i le fua o le insulin.

O togafitiga o nei faʻamaʻi e tatau ona faʻavae i luga o taunuuga o se suʻesuʻega o le ituaiga o pathogen ma lona aʻafiaga i vailaau faʻamaʻi. O le tagata gasegase o loʻo faʻatulagaina i luga o laupepa o ituaiga o vailaʻau faʻasaʻi lautele. Afai e tatau ai, e faia taʻavale vavave, mo se faataitaiga, faʻapupula se vevela, faʻavaivai o se fao, ma isi.

O faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e pei o le maʻi suka o le maʻisuka, rubeosis, acantokeratoderma, scleroderma diabetic, xanthoma diabetic, faʻasalalauina le granuloma annular e seasea lava.

O faʻamaʻi o le paʻu i le maʻisuka e taatele i aso nei. O le togafitiga o nei tulaga e aʻafia ai nisi faʻafitauli. E tatau ona amata i le puleaina lelei o le toto toto ma le filifiliina o se tulaga talafeagai o fualaau oona mo le maʻisuka.A aunoa ma le faʻasaʻoina o le gasegase gaʻo i totonu o lenei vaega o tagata gasegase, o togafitiga uma e togafitiga e le aoga.

O le maʻi o le vae mo le maʻisuka e manaomia vave togafitiga

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tumau lea e maualuga ai le kulukose o le toto o se tagata. E masani ona afua ona o se faaletonu o le pancreas. E le mafai e le tino ona gaosia le insulin, lea e fusifusia ma aveesea ai le suka.

Ona o le faaumiumi o le le amanaiaina o le faamai, e mafai e se tagata ona aafia i le faaleagaina o le cardiovascular system, ate, fatuga, ma totoga o le faaaliga vaaia. O se tasi o faʻalavelave sili ona lamatia o maʻi vae o le maʻisuka.

O maʻi tuifaʻaia e foliga mai ona o suiga faʻapitoa i le tulaga o le paʻu. I le aluga o taimi, o le a sili atu ona mataʻutia, o le a leiloloa, ua le toe maua lona tau masani ma taugata. I le aluga o taimi, ua amata ona aliali mai fatuga ma abrasions i pito i lalo, lea e faigata ona togafitia. O le le amanaʻiaina o le maʻi e oʻo atu ai i le oti o le vae, lea e manaʻomia ai le faʻamavaeina o le vae.

O le maʻi o le vae i le maʻisuka e le tupu i se taimi vave - aʻo leʻi vaʻaia e se tagata ia manuʻa i luga o lona paʻu, o le a umi lava le taimi o le a pasi.

O mafuaʻaga mo lenei faʻafitauli atonu e:

  1. Gait disorders
  2. Toto maualuga toto
  3. O le mamafa
  4. Faʻafofo ma nisi faʻamaʻi
  5. Le malosi o le tino,
  6. Vaʻaiga faʻapitoa.

O le tuufaatasiga o nei mea e ono mafai ona faatelevaveina ai le atinaʻe o maʻi o le gaʻo i luga o le paʻu. E mafai ona tutupu i luga ma lalo ifo o vae, ae masani ona latou faia i luga o vae. O le faʻaalia o ia ituaiga faʻavae o se faafitauli matuia mo fomai ma tagata gasegase. O le paʻu o le paʻu o le a matua afaina tele mai i manuʻa laiti poʻo ni faʻailoa.

Faʻaalia o le maʻi tui i tulaga taʻitasi

O se maʻi o le maʻi suka i le maʻisuka ua maeʻa i le amataga, ua faʻaalia o ia lava o ni faʻamaoniga ogaoga.

Fuainumera faamaumauina o le 50% o tagata gasegase i totonu o le 12 masina talu ona faʻamaonia le maʻisuka faʻateleina o loʻo i ai faʻafitauli tutusa.

E mafai ona vaevaeina i laasaga nei:

  • Faʻaaliga - e leai ni faʻamatalaga vaaia o maʻi o le gaʻo i luga o le paʻu. O se tagata e faitio i le faaititia o le lagona, le mausali faifai pea ma suiga i le vevela o le paʻu. E sau lenei mea ma le tiga faifai pea i vae, fulafula, se lagona o le sasaina ma le mu. O faʻalavelave matuia e tupu i le po i maʻi; e mafai ona sui le lanu o le paʻu.
  • O le uluaʻi faʻamatalaga o se manuʻa mataʻitusi vaaia o loʻo misi pea. O le tele o vaʻa, abrasions, faʻaleagaga e tupu i luga o le paʻu. O ia ituaiga faʻavae e le faʻamalolo mo se taimi umi, latou te faʻateleina pea ma loloto.
  • Faʻalauteleina faʻaaliga - o le uluaʻi uluaʻi vaʻaia ua aliali mai. E amata ona paʻu le paʻu, e iloa ai le paʻu. O nei mea uma e faigata ile siama poʻo siama faʻaleaga. O le siama o loʻo faʻaauau pea ona tupu, e mafai ona fesoʻotaʻi faʻamaʻi laiti i le tasi ma le isi.
  • Alualu i luma - o maʻi o le gaʻo i le maʻisuka ua avea ma maʻi pipisi. O se tagata ua i ai le tiga, o loʻo i ai faailo o mea oona: afu, vaivaiga, vevela maualuga. O le faʻalavelave e tumau pea, e pei ona faaleagaina mea e gata ai.
  • O le gangrene - o le faʻaumatia o se lala. E pogisa, e le fiafia, tiga. O lenei tulaga e lamatia ai le ola ma le soifua maloloina o se tagata.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

A maea lenei, o loʻo mulimuli mai suʻesuʻega nei:

  1. Suesuega toto ma le toto o meaola,
  2. Urinalysis
  3. Iloiloga o mea o loʻo i totonu o le maʻi
  4. X-ray
  5. Faʻalogo togafitiga faʻapitoa,
  6. Faʻasalalau faʻatusatusaina,
  7. Iloiloga faʻataʻitaʻiga,
  8. Iloiloga faʻasino.

Togafitiga metotia

Ina ia faʻaumatia se maʻi o le maʻisuka i le maʻisuka, e tatau ona e usitai i tulafono uma a fomaʻi. O le a mafai ona ia filifilia le sili atu ona mataalia le faʻaalia o tagata taitoatasi mo oe. Aʻo le i oʻo i soʻo se aʻafiaga, o loʻo faʻaalia se suʻesuʻega lautele.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Togafitiga o maʻi pipisi i le maʻisuka e mafai ona aofia ai:

  • Aveina o fualaau
  • Fomaʻi togafitiga
  • Faʻatonuga faʻapitoa.

Fomaʻi togafitiga

O togafitiga faʻamaʻi o le auala taatele lea e aʻafia ai maʻi pipisi i le maʻisuka. Faatasi ai ma se fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia, e faʻamaonia ai le tafe toto, ma faʻateleina ai foi le faagasologa o le faamalologa.

E masani lava, o fomaʻi e faatonuina vaega nei o fualaau faasaina:

  • Antibiotics - puipuia siama siama.
  • Faʻaaoga faʻamaʻi-faʻamaʻi - faʻafefe tigaina tiga i pito pito i lalo.
  • O mea e le manaomia ai - ole faʻaitiitia le aʻafiaga o le tino.
  • Antiplatelet agents - vevela le toto, lea e puipuia ai le maʻi mai le alualu i luma.

E taua tele le mautinoa o le tausiga lelei o paʻu. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga togafitiga faʻapitoa o togavao ma le faʻamaloloina o kulimi poo mea manogi.

A maeʻa faʻamaʻi faʻamamaʻa, e faʻamautuina ai sui toto. E aofia ai Solcoserial, Actovegin, Tocopherol - o vailaʻau ua filifilia taitoatasi.

Isi auala o togafitiga

I le laasaga muamua, o le a mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi o maʻi o le gaʻo i vae e faʻaaoga togafitiga masani. Ia manatua e matua faasaina le suia o togafitiga talafeagai ma i latou - e mafua mai ai ni faʻafitauli ogaoga.

O le mafuaʻaga autu o le faʻaaogaina o nei tupe o le faʻasaʻoina lea o le maualuga o le kulukose o le toto, faʻapea foʻi ma le toe faʻafouina o vaega o paʻu ua afaina. E sili ona lelei le faʻaaogaina o vailaʻau masani faʻatasi ma aga masani.

O suʻega sili ona lauiloa o:

  1. Ave le 100 kalama o le fusi fuga ma sasaa i se lita o vai inu. Faʻaauau le vevela mo le 2 itula, ona faʻafesoʻotaʻi lea i soʻo se pusa talafeagai. Ave se teuteuga o le 50ml 3 taimi i le aso.
  2. Ave le 200 kalama o le moss Icelandic ma sasaa i se lita o vai inu. Tuu le faʻasolosolo mo le 1 aso, ona tuʻu lea i luga o le afi ma faʻapipiʻi mo le 2 itula. A maeʻa lenei taimi, faʻafesoʻotaʻi vailaʻau, faʻaaoga e avea o se faavae mo faʻamauluga poʻo lotions.
  3. O le faʻafefiloi o aloe ma calendula o le a fesoasoani e faʻamalolo lelei vaega ua faaleagaina. Faʻafefiloi nei vaega ile tutusa tutusa, ona ave lea i se vaega ole 1 sipunni ile 1 lita o le vai. Faʻaaoga se mea teuteu ma inu 200 ml i le aso atoa.

Tuua Lau Faamatalaga