Fua o le kulūkose o le toto i le laulau masani o le glucometer

Fua o le suka o le toto, ma, pe a manaʻomia, o lona faʻasalaga taimi e manaʻomia e puipuia ai le atinaʻega o faʻalavelave matuia o le maʻisuka. Talu ai o le glycemia e tatau ona mataituina i taimi uma, o tagata maʻi ua maua i le maʻisuka ua aʻoaʻoina e fai lenei lava mea i le fale. Mo lenei mafuaʻaga, faʻaaogaina masini feaveaʻi mo le fuaina o le suka toto - glucometers e faʻaaoga. O ia ituaiga gaioiga e mafai ai e oe ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e le gata i le maʻisuka, ae faapena foi i tagata soifua maloloina, pe a tatau ai.

Iloiloga o fua o le fuaina o le suka toto e mafai ai e oe ona iloilo le aoga o togafitiga, fuafua le fua saʻo mo laasaga taʻitasi o togafitiga ma ituaiga ola, faʻaalia le malosi ole taumafa o mea taumafa e te 'ai, vave faia suiga, fetuunai le taumafa ma fualaau o fualaau.

Faataitaiga faʻaonaponei o glucometers e iai le tomai e faʻafesoʻotaʻi ai i se komepiuta ma le gaioiga o le otometi ma le gaosia o fua o fua.

Ituaiga o glucometers

E i ai ni ituaiga o glucometers:

  • glucometers photochimium - fua le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto e tusa ai ma le suiga o le lanu o le tagata toto. O le toto mai le tamatamailima e fefiloi ma mea faapitoa e faʻaaogaina i le suʻega. O le glucose o le toto e ulu atu i se vailaʻau faʻasolosolo ma le reagent, o le fuamini e faʻaali le lanumoana, ae o le malosi o le lanu e faʻalagolago i le maualuga o le kulukose. O le masini fuafuaina o le masini e iloilo ai le suiga i le sone o le suʻega ma faʻaalia le iuga i fuainumera numera i luga o le faʻaaliga. O le metotia o le vailaʻau faʻapitoa e tosina ma ua manatu ua le toe i ai,
  • eletise eletise - faʻamaumauga o le kulūkose i totonu o le toto e ala i le fuaina o le tele o le eletise na faʻaalia i le taimi o le tali. Glucose e fegalegaleai ma le vaega o tali o le suʻega, lea o loʻo i ai le faʻafefiloi o reagenegogogo, e mafua ai se eletise eletise, o le tau o loʻo suʻesuʻeina e le masini fua o le masini. O faʻaaliga o loʻo faʻaalia i luga o le laupepa e avea o se faailo o le faʻatonu o le kulukose. E sili atu le sao o masini eletise elekene nai lo mea e gaosia i le gataifale e aofia ai le toluga tupulaga o glucometers.

I le laasaga o le atinaʻe ma le faʻatinoga, o loʻo i ai le tele o ituaiga o kesi - o meaola e ola i luga o le eleele plasma resonance, ma glucomet spectrometric e fuaina ai le suka toto e ala i le suʻesuʻeina o le paʻu o le lima o le tagata maʻi. O ia ituaiga meafaigaluega e mafai ai ona iloa le kulūkose e aunoa ma le toto sampling faʻaaogaina le laser.

Glucometer masini

O le mita kulukose o le toto e aofia ai elemene nei:

  • lau tauʻai
  • mea e taʻi ai tamatamailima - mea faʻapipiʻi-atomatalia (lancet),
  • se eletise faaeletoroni ua saunia ma se faaaliga tioata tioata,
  • tulaga tulaga ese o fasi siaki.

Ina ia faamaumauina taunuuga o le fuaina o le toto toto, e mafai ona e faia se laulau faapitoa poʻo le faʻaaogaina o ni faʻataʻitaʻiga e fai ma faʻatulagaga o le pulea o oe.

Glucometers e mafai ona eseese i le telē, saoasaoa, mafaufauga ma faʻataʻitaʻiga, tau. O mita o le glucose o aso nei e faʻatusatusa, sao, e maualuga le saoasaoa i le mauaina o iuga, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, e faʻaaogaina e naʻo sina vaega itiiti o capilary, o lona uiga, o le toto na ave mai le tamailima.

Faataʻitaʻiga faʻaonapo nei e mafai ona faʻaauupegaina i isi galuega faʻapitoa:

  • manatua
  • computerization of results,
  • le mafai ona faʻafeiloaʻi taunuuga fou,
  • Vaevae faʻamaumauga
  • fuaina o le tau aofaʻi o le suka toto mo se vaitaimi faapitoa,
  • pulea o tino o le ketone i le toto,
  • autocoding test strips,
  • leo galue.

Soʻo se mea e faʻaaogaina ai fua o le toto i auala eseese ma tuʻuina atu iʻuga eseese.Mo masini taʻitasi, e faʻaogaina ai le faʻavasega (fetuunaiga) i le faʻaaogaina o se kulūkose maualuga. A maeʻa le faʻavasegaga, o vaega taitasi o fasipepa e maua ai se numera mamanu numera, lea e ulufale i le mita. E tatau ona faʻapipiʻi le masini e tusa ai ma le suʻega. I nisi faʻataʻitaʻiga o masini, e manaʻomia le tusia faʻataʻitaʻiina o le numera mo vaega fou o suʻega, i isi glucometers ua ulufale saʻo le code.

Ina ia faatusatusa taunuuga o masini eseese mo le fuaina o le suka toto, e tatau ona e iloa le taua moni o le kulukose i totonu o le toto, lea e na o le suʻega suʻesuʻe e mafai ona fuafuaina. O le auala sili e siakiina ai le sao o le mita o le kulukose o le toto, o le faʻatusatusa lea o taunuʻuga na maua i luga o se masini taʻitasi ma faʻataʻitaʻiga i fale suʻesuʻe i asiasiga taʻitasi i le fomaʻi.

Metotia mo le fuaina o le suka toto

O le filifiliga o le taimi mo le fuaina o le suka i le toto ma le glucometer ma le taimi o le auiliiliga e filifilia e le fomaʻi e faʻavae i luga o faʻamatalaga taʻitasi. I ituaiga o le maʻisuka e le o le inisalini, o le toto toto e masani lava ona faaluaina i le aso.

O le fua o le suka i le toto i tagata matutua e mai le 3.3-5.5 mmol / L. O le maualuga o le suka o le toto i le 7.8-11.0 e masani lava mo togafitiga; o le faateleina o le maualuga o le glucose o le sili atu ma le 11 mmol / l e faailoa ai le maʻisuka.

Ole tele ole taimi o le pulea lelei o ituaiga o maʻisuka-faʻalagolago ile inisalini e fa taimi i le aso. O le tele o taimi e fuaina ai le suka i le toto, o le tele o faʻamatalaga e uiga i le aoga o togafitiga o fualaau faasaina ma mea e aʻafia ai le faʻaitiitia o le kulukose toto. Afai o le glycemia e le maluelue, e fautuaina e le au atamamai o tagata gasegase e ave le inisalini e suʻeina le suka i le taeao ma ao le i momoe, muamua ma pe a maeʻa taumafa, aʻo le i taʻalo taʻaloga, faʻapea foi i tulaga e le masani ai: aʻo leʻi faia ni gaioiga e manaʻomia ai le maualuga o le gauai, ma faʻamaʻi faʻamaʻi, setete o le soifua maloloina, i tulaga faigata, ma suiga i le masani masani o le olaga, maʻitaga.

E fa itula aʻo lei faia le suʻega e le fautuaina e 'ai. E masani lava ona faia le auʻiliʻili aʻo leʻi 'ai ma i le taimi e momoe ai.

Faʻamatalaga algorithm:

  • fufulu lima i le fasimoli ma le vai mafanafana ma faʻagogo i se solo mama. E le aoga le togafitiga o ou lima i fofo vailaau faʻamaʻi pipisi, vai inu vai poo vai susu, i lenei tulaga ei ai le maualuga maualuga o le maua o se mea sese,
  • mafanafana ou tamatamailima i le vevela o le vevela, faʻalelei lou lima e faʻaleleia ai le toto,
  • faʻapipiʻi se nila e leai ni faʻamaʻi i totonu o le taulaʻi,
  • ave le fasi siaki mai le fagu faʻamau,
  • faatulaga le siaki i le sola o le mita,
  • liliu le meter, ao i luga o le faʻaaliga pe a uma le siakiina o le coding ma le maeʻa o le aso o le suʻega, o le savali e faʻaalia e uiga i le sauniuni mo le galuega,
  • filifili le loloto o le loloto o le papa, mafaufau i lagona o tagata taitoatasi ma le paʻu o le paʻu,
  • faia se pupuʻu i luga o le paʻu o le pito i fafo o le tamailima ma se peni togi. Mo le totoina o toto, ua fautuaina e faʻaaoga nofoaga eseese o pupu,
  • tuu sina pa'ū toto i le vaega o le faʻaaogaina o le fasimea,
  • faʻaaoga se sipuni o le cotton ua faʻafefeteina i se vaiinu vaifofo i le nofoaga o poloka,
  • aveese le siaki o le suʻega mai le masini.

I le maua o le toto manaʻomia, o le masini e faʻaalia se savali i luga o le lau ma amata ai le siama. Suʻega o suʻega o le a saunia i le 5-50 sekone.

Mo se auiliiliga anoa o faailoga o le kulukose toto, ua fautuaina e faia le suega o le paipa, lea e fuaina ai le maualuga o le suka i luma ma le maeʻa o se mea na tupu poʻo se gaoioiga.

Mea sese i le fuaina o le toto suka i se glucometer:

  • le faʻaogaina o fasi siaki faʻataʻitaʻiina mo se isi faʻataʻitaʻiga o le mita,
  • le le tausisia le puleaina o le vevela i le taimi o le toto sampling (vaʻaiga maualalo ma le maualuga i le potu, lima malulu),
  • faaleagaina o lima po o fasi pepa,
  • papaʻu papaʻu, tele poʻo sina toto itiiti mo auiliiliga,
  • alu i totonu o le toto o se fofo mo le faʻapalapala, vai,
  • faaleagaina po o le faaleagaina i le mita,
  • leai se siakiina o le sao atoatoa o le masini, seti le saʻo seti code of test tests,
  • le lelei le teuina o fasi siaki (o le fagu e matua tapunia, teuina o le vevela maualuga ma le maualalo, teuina umi nai lo le aso e muta ai).

Faamauina ma le Iloiloina o Suʻega o Suʻega

O le siakiina o fua o le fuaina o le suka i le fale e matua taua lava, e mafai ai ona e tali atu i le taimi i suiga i le tino, iloilo pe faapefea ona aafia le kalama o le kulukose i le meaʻai, filifili le gaioiga sili ona lelei, ma fetuunai le fua o le insulin.

E tatau ona manatua o le masani o le suka toto i tagata matutua e mai le 3.3-5.5 mmol / L. O le maualuga o le suka o le toto i le 7.8-11.0 e masani lava mo togafitiga; o le faateleina o le maualuga o le glucose o le sili atu ma le 11 mmol / l e faailoa ai le maʻisuka. Ua fautua mai tagata faapitoa o le maʻisuka e teu le suka i le lautele o le 5.5-6.0 mmol / L. E le gata i lea, o le tulaga lautele o le tino o le endocrine, o le i ai o faʻamaʻi laiti, o le matua ma le itupa o le tagata maʻi ua amanaia.

Ina ia faamaumauina taunuuga o le fuaina o le toto toto, e mafai ona e faia se laulau faapitoa poʻo le faʻaaogaina o ni faʻataʻitaʻiga e fai ma faʻatulagaga o le pulea o oe. Faataitaiga faʻaonaponei o glucometers e iai le tomai e faʻafesoʻotaʻi ai i se komepiuta ma le gaioiga o le otometi ma le gaosia o fua o fua. O faʻaaogaina komepiuta e mafai ona faʻavasega auiliiliga o fuataga, faʻaalia ata o faʻataʻitaʻiga mo se vaitaimi patino i le tulaga o siata poʻo kalafi.

Mo masini taʻitasi, e faʻaogaina le faʻaogaina e faʻaaoga ai se fofo o le kulukose. A maeʻa le faʻavasegaga, o vaega taitasi o fasipepa e maua ai se numera mamanu numera, lea e ulufale i le mita.

O le faʻamaumauga a le tagata lava ia e aofia ai faʻamatalaga i le taimi o le fuaina o le toto toto, siama o le inisalini ma isi vailaʻau faʻasolosolo, maualuga o le toto, mamafa o le tino, faʻatinoina o le tino, faʻamatalaga e uiga i meaʻai, faʻalagona lagona.

Mo se auiliiliga anoa o faailoga o le kulukose toto, ua fautuaina e faia le suega o le paipa, lea e fuaina ai le maualuga o le suka i luma ma le maeʻa o se mea na tupu poʻo se gaoioiga. O le mea lea, o le fuaina o le toto suka muamua ma pe a maeʻa se taumafataga o le a fesoasoani ia te oe e malamalama ai pe faapefea ona filifilia saʻo meaai po o meaai a le tagata lava ia. O le faʻatusatusaga o faʻamatalaga na faia i le afiafi ma le taeao o le a faʻaalia ai suiga i le kulūkose i le tino ao moe.

O le a le maualuga o le suka?

O le suka o le toto e fuafua i le mmol i le lita, e le masani ai i le milligrams i le deciliter. O le masani o le suka toto mo se tagata maloloina e 3.6-5.8 mmol / L. Mo tagata maʻi taitoatasi, o le faailo faaiu o le tagata lava ia, i se faaopoopoga, o le tau e fesuisuiai e fuafua i le taumafa o meaai, aemaise lava le suamalie ma le maualuga i mea faigofie e gaosi ai le gaʻo, ma e le o se mea e le masani ai.

E faʻafefea ona faʻavasega le maualuga o le suka i le tino

E taua tele le maualuga o le suka i totonu o le tulaga masani. O le faʻaitiitia o le malosi o le kulukose i totonu o le toto e le tatau ona faʻatagaina, o taunuuga e mafai ona ogaoga ma lamatia mo le ola ma le soifua maloloina o le tagata maʻi - o le leiloa o se mafaufau, o le maʻisuka malosi.

Sugar levelAafiaga i luga o le pancreasAafiaga i luga o le ateAafiaga ile glucose
MaualugaE maua e le pancreas se faailoilo mo le faoa faamalosi o le insulinO le ate e gaosia le glucose i totonu o le glucagon hormoneLafoaʻi maualuga le suāuʻu
Tulaga masaniA maeʻa ona 'ai, o le glucose e ave i le toto ma faʻaalia le pancreas e maua ai le insulinE malolo le ate, e leai se mea e maua, aua o le suka e masani lava.O le suauu e masani lava
LaititiLow glucose e faʻailoa le pancreas e taofi le manava o le insulin aʻo leʻi toe manaʻomia. I le taimi lava lea e tasi, o le gaosiga o le glucagon e tupu i le pancreasE taofia e le ate le gaosia o le glucose i glucagon, aua e maua mai i lona mama mama e le pancreasLe maualuga o le suauu

Ina ia faatumauina le faʻaogaina o le glucose masani, o le pancreas e faʻamaonia ai hormones e lua - inisalini ma glucagon poʻo le polypeptide hormon.

Inisalini o se hormone e maua mai i siama pancreatic, faʻasaʻo atu i le tali i le kulukose. E manaʻomia le inisalini mo le tele o siama o le tino o le tagata, e aofia ai siama musika, liva ate, sima gaʻo. O le hormone o le porotini lea e aofia ai le 51 amino eseese.

Inisalini e faʻatino galuega nei:

  • taʻu mai i maso ma sela o le ate se faailo e valaau e faaputuputu (faaputuputu) liua o le kulukose i foliga o glycogen,
  • fesoasoani i gaʻo gaʻo e maua ai le gaʻo e ala i le liua o gaʻo gaʻo ma glycerin,
  • e tuʻuina atu ai se faailo i fatugaʻo ma le ate e taofi ai le pule faitalia oa latou lava kulukose e ala i se metabolic process - gluconeogenesis,
  • e faʻaolaina ai sela maso ma nila o le ate e faʻasaʻo ai le protein mai amino acids.

O le mafuaʻaga autu o le inisalini o le fesoasoani lea i le tino i le faʻaaogaina o meaʻai ina ua uma ona 'ai, ona o le maualuga o le suka i totonu o le toto, fatty ma amino acid.

Glucagon o se porotini lea e maua mai ai lipine alpha. Glucagon ei ai sona aafiaga i le suka o le toto lea e faʻafeagai ma le insulin. Pe a faʻaitiitia le faʻamaʻi o le kulukose i totonu o le toto, o le hormone e tuʻuina atu se faailo i sela maso ma sela ate e faʻafesoʻotaʻi le kulukose e pei o le glycogen e glycogenolysis. Glucagon e faaosofia ai fatugaʻo ma le ate e faʻasaʻo ai lana lava kulukose.

O se taunuuga, o le glucagon hormone na te aveina le kulukose mai i nai totoga ma tausia i se tulaga talafeagai. Afai e le tupu lenei mea, o le toto maualuga o le suka e pa'ū i lalo o tulaga masani masani.

O le maʻi suka

O nisi taimi e gasegase ai le tino i lalo o le malosi o le itu i fafo poʻo faʻafitauli faʻalotoifale, ona e afaina tele ai le faʻafitauli i le metabolic process. Talu ai ona o ia soliga, ua le toe maua le inisalini i le pancreas, o tino o le tino e tali sese i ai, ma iu ai ina maualuga le maualuga o le suka.

O lenei maʻi le gasegase ua taʻua o le maʻisuka.

O le hypoglycemia e taʻu mai ai o le toto toto e maualalo. O lenei suʻa maualuga e matautia pe afai e taua.

Afai o le mea taumafa a le okeni ona o le maualalo o le kulukose e le tupu, e tiga le faiʻai o le tagata. O se taunuuga, e mafai ona maua se coma.

E mafai ona tupu aʻafiaga pe a pa'ū le suka i le 1.9 pe itiiti - i le 1.6, 1.7, 1.8. I lenei tulaga, faʻaleagaina, taʻavale, gaʻo e mafai. O le tulaga o se tagata e sili atu ona ogaoga pe afai o le maualuga e 1.1, 1.2, 1.3, 1.4,

1.5 mmol / L. I lenei tulaga, i le le lava o se gaoioiga, e mafai ona maliu.

E taua le iloa e le gata o le a le mafuaʻaga o lenei faailoga, ae o mafuaaga foi e mafai ai e le kulukose ona paʻu malie. Aisea e tupu ai e le suʻega o le kulukose e maualalo i se tagata maloloina?

Muamua lava, atonu e mafua ona o le faʻatapulaʻaina o mea taumafa. Faatasi ai ma se taumafa malosi, o loʻo faʻagasolo malie ona faʻaputuina fale faʻapitoa i le tino. O le mea lea, afai o se taimi tele (pe faʻapefea ona faalagolago i uiga o le tino) o se tagata e aloese mai le 'ai, o le toto o le plasma toto e faʻaitiitia.

O le suka malosi e mafai foi ona faʻaititia ai le suka. Ona o le mamafa o le mamafa, o le suka e mafai ona faaitiitia e tusa lava pe masani ai.

Faatasi ai ma le tele o le taumafa o laʻau suamalie, o le maualuga o le kulukose e maualuga tele. Ae mo sina taimi puupuu, o le suka e vave ona paʻu. E mafai foi ona faateleina le susu ma le ava malosi, ona faʻaitiitia ai lea o le kulukose o le toto.

Afai e itiiti le suka i totonu o le toto, aemaise lava i taeao, e lagona e se tagata le vaivai, moe ai, faʻaleagaina o ia. I lenei tulaga, o le fua i se glucometer atonu o le a faʻaalia ai o le tau faʻatagaina ua faʻaititia - itiiti ifo i le 3.3 mmol / L. O le tau aoga e mafai ona avea ma 2.2, 2.4, 2.5, 2.6, ma isi. Ae o se tagata soifua maloloina, o se tulafono, e tatau ona i ai se masani masani o le taeao ina ia masani ai le suka o le toto plasma.

Ae afai e maua se tali a le hypoglycemia, pe a faailoa mai e le glucometer o le toto toto o le suka e faaitiitia pe a 'ai e se tagata, atonu o se faamaoniga lenei o le atinaʻe o le maʻisuka.

O le suka o se vaega taua o le tuufaatasiga o siama o le toto, lea e faasaʻoina e le pancreas. O lenei iunite o le endocrin system e nafa ma le gaosia o hormones inisalini ma glucagon.

E tāua tele le faʻamautinoa o le paleni o le hormonal. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le inisalini e nafa ma le faʻapipiʻiina o le kulukose i sela, ae o le glucagon ua iloga ona o ona mea o le hyperglycemic.

Afai e solia le fausiaina o hormones, o le masani o le suka i totonu o le toto o se tagata e le o tausia e tusa ai ma iuga o suega. O faʻataʻitaʻiga faʻamaʻi ma vave togafitiga e manaʻomia.

I totonu o fale suʻesuʻe, latou te faʻaogaina laulau faʻapitoa lea ua uma ona faʻamauina ai faʻamaʻi plasma mo le maualuga o le toto suka. O le manatuaina o taunuuga o le mita e mafai ona faia i le tutoatasi.

Mo lenei, o le faailoga i luga o le mataʻituina e vaevaeina i le 1.12. O le faʻaogaina lea o le faʻaaogaina o laulau mo le faʻaliliuina o faʻamaoniga e maua mai ai masini e suʻe ai le suka.

O le saʻo o le iloiloga o le glycemic laʻitiiti e faalagolago i le masini lava ia, faʻapea foʻi ma le tele o itu mai fafo ma le usitaia o tulafono faʻavae. O le au fai pisinisi latou finau e faapea o masini komepiuta uma mo le fuaina o le suka toto ei ai nai mea sese. O le laina mulimuli mai le 10 i le 20%.

Gaioiga o le insulin

O le faagasologa o le faatumauina o le maualuga o le suka toto i totonu o tapulaa masani o le faifai pea. O le inisalini o le hormone e nafa ma lenei mea. Na te aumaia le kulukose mai le toto i totonu o sela, faafaileleina. Glucose transporters i totonu o maso o ni puipuiga faapitoa. Latou te suʻeina molimula suka i totonu o se membrane siama semipermeable ma faʻagaoioi i totonu mo le gaosia i le malosi.

Inisalini e tuʻuina atu le glucose i siama muso, ate ma isi gaʻo, vagana ai le faiʻai: o le suka e ulufale atu i ai e aunoa ma le fesoasoani a le insulin. E le mu uma le suauu i le taimi e tasi, ae e teuina i foliga o le glycogen - o se mea e pei o le maso ma e faʻaaoga pe'ā tatau ai. Faatasi ai ma le le lava o le inisalini, e le lelei le gaosiga o suauu e gaosi kulukose, e le maua e sela mo le ola atoa.

O le isi galuega taua o le inisalini o le faaputuputuina lea o gaʻo i gaʻo gaʻo. Faafetai i le masini o le liua o le kulukose i le gaʻo, o le maualuga o le suka i le tino ua faaititia. Ma o le insulin o hormone e taua mo le tele o meaʻai, o lana galuega le talafeagai e taofia ai le paʻu o le mamafa.

Eseesega o le anapogi ma le maeʻa o faitauga suka

I luga o se manava gaogao, i luga o se manava gaogao, o le suka e itiiti lava. Pe a 'ai se tagata, e faʻafefiloi meaʻai ma ulu i le toto, faʻalauteleina le faʻamasinoga o le kulukose. I totonu o se tagata soifua maloloina e iai se metabolism masani, o le pancreas e faʻamalo vave le aofaʻi ole insulin e faʻamaonia ai le suka, o lea o lenei siitaga e le taua ma e le umi le umi.

O le le lava o le inisalini (i le mataupu o le maʻisuka ituaiga 1) poʻo le aʻafiaga (ituaiga 2 o le maʻisuka) pe a uma ona 'ai, o le maualuga o le toto suka e matua faateleina, lea e aʻafia ai fatugaʻo, mata o le tino, faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le stroke.

E masani lava o faafitauli e mafua mai i le faateleina o le suka pe a uma le taumafa e sese ona o suiga masani o tausaga. Ae peitai, afai e te le tagofia ma le saʻo ma i se taimi talafeagai, o le a sili atu le leaga o le soifua o le tagata maʻi i tausaga.

Faatagaina le toto toto mo alii

O se tagata matua o loʻo i ai se tulaga le lelei o le soifua maloloina e le mafai ona popole, o le faailo e tumau i totonu o tapulaa talafeagai. Ae ui i lea, o le pulea lelei o lenei tau o le a le sili atu.

O le faʻatagaina masani o le suka i le tane o lona uiga o le 3.3 - 5.5 mmol / l, ma o lona suiga e mafua ona o le matua o le tino o le tino, soifua maloloina lautele ma le endocrine.

O le suʻesuʻega e maua ai le suavai leaga, lea e tutusa mo tagata matutua ma matutua. I le maualuga o le kulukose, ua leva ona avea ma togafitiga e manaʻomia ona togafitia.

O loʻo taʻuina mai i luga o le kulupose o le tino ua oʻo i le tino, o lea la o le faʻatagaina tapulaʻa e faʻalauteleina pe a faʻatusatusa i le masani mo se tagata talavou. Ae peitai, o sea faʻalautele e le o taimi uma e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi faʻapitoa, i le mafuaʻaga o se osofaʻiga matautia i le kulūkose, e iloa e fomaʻi mea patino o meaai, gaioiga faaletino ma fesuiaiga i le testosterone, le i ai o masani leaga, ma le popole.

Afai o le masani o le suka o le toto i le tagata e toesea, o le laasaga muamua o le suʻeina lea o le aano o le togafitiga.

E ese lava, e sili atu le taulai atu i le tulaga masani o le tino, lea e aafia ai le maualuga o le kulukose. Ina ia faʻamaonia lelei le faʻamaoniga, ia faia se suʻega o suʻega suʻesuʻe i le taeao ma masani i luga o se manava gaogao.

O le taumafa muamua o meaʻai sugary ma meaʻai e gaʻo ma le tele o le kulukose e maua ai se mea sese. E le sili atu i le 6.1 mmol / l le faʻavaeina mai le masani, ae o le tau maualalo e mafai - e le itiiti ifo ma le 3.5 mmol / l.

Ina ia siaki le kullukose, e tatau ona faʻaaoga le vai olaola, ae muamua ona aoina faʻamatalaga meesi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le tatau i le tagata maʻi ona 'ai meaai, ma i le afiafi e taua tele le faʻatapulaʻaina le faʻaaogaina o vailaʻau faapitoa e faʻaitiitia ai le lamatiaga o se tali sese.

E oo lava i le fufuluina o ou nifo i le taeao e le manaomia, talu ai o le nifo oona e maua ai mea e mafai ona faaosofia ai le tele o le faatagaga. O le masani o le suka o le toto mai se vein ua faʻamaonia i totonu o tapulaa o le 3.3 - 6.0 mmol / l.

O se suʻega e le masani ai, ae faʻamaonia foi le suʻesuʻeina ole fale suesue mo le taimi e iloagofie ai le maʻisuka ma le puipuia o le maʻi suka. O le tele lava o taimi, o ia suʻesuʻega e faia i le taimi o le tamaitiiti ma foliga vaaia o le faateleina o le kulukose i le vai ola.

Mo tamaititi, ei ai tapulaa. Mo alii matutua, afai e te ave toto mai se tamatamailima, o le taunuuga e tatau ona fetaui ma tulaga faatauaina o le 3.3-5.6 mmol / L.

Afai e sili atu le faʻatagaina o le masani, e faʻatagaina e le fomaʻi mo toe iloiloga, o se filifiliga - o se siaki faapitoa mo le faʻapalepale e manaʻomia. O le taimi muamua e ave i luga o le manava gaogao, o le taeao i le taeao, ma le lona lua - i ni nai itula i le maeʻa ai o le faʻaaogaina o le 75 kalama o le kulukose. O le masani o le suka i tagata e 30-55 tausaga o le 3.4 - 6.5 mmol / L.

Faatasi ai ma le avega

Faatasi ai ma le faaitiitia o le tino, o le suka o le tino ola o le tino e tutusa ma le faatagaina faatagaina, ae afai e faateleina, e mafai ona oso faafuasei i se tulaga taua. O le faiga o le gaioiga o se faiga faʻaleagaina e talitutusa lava ma lagona faʻalagona, pe a oʻo i le maualuga o le kulukose toto e muamua atu i le atuatuvale o le atuatuvale, popole tele, faateleina le popole.

Mo le faʻamoemoe o togafitiga lelei, ua fautuaina e faʻaitiitia le gaioiga faaletino, aʻo faʻatagaina e faʻaaogaina togafitiga faafomaʻi o togafitiga, ae aunoa ma le faʻaogaina o fualaau. A leai, o le a tupu aʻe le hypoglycemia. O ia togafitiga, atiina ae i tagata matutua, leaga le afaina o galuega tau feusuaiga, e faaitiitia ai le fausiaina.

Faʻatasi ma le maʻisuka

E maualuga le suka, ma o sea ituaiga o faailoga e faigata ona faʻamautu i se tau talafeagai. O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona ia siakiina pea le tuufaatasiga o le vai ola, aemaise lava mo le faatauina mai o le mita o le kulukose toto. O se faailo e manatu e matautia mai le 11 mmol / l, pe a manaomia vave togafitiga, togafitiga faafomai.

O fuainumera nei e faatagaina - 4 - 7 mmol / l, ae faʻalagolago lava i uiga o le ata faapitoa ole falemaʻi. Faatasi ai ma faʻafitauli faigata, o fomaʻi e iloa ai se maʻi suka, o se faʻaleagaga o se maʻi maʻi.

Faailoga o le Suga Sili

O le faateleina o le toto suka e mafai ona fuafuaina pe afai ei ai ni faailoga faapitoa o se tagata. O faʻamaoniga e faʻaalia i se tagata matua ma se tamaititi e tatau ona mataala i le tagata:

  • vaivaiga, malosi tele,
  • faateleina le manava ma le mamafa o le mamafa,
  • fiainu ma lagona faifai pea o le gutu malulu
  • tele ma masani ona faia, o le malaga i le fale i le fale i le fale, e taua,
  • pustules, suauʻu ma isi liona i luga o le paʻu, o ia liona e le lelei le malosi,
  • faʻamatalaga masani o le sasaina i le tino, i totonu o le tino,
  • faʻaleagaina le puipuiga, faʻaleagaina le gaioiga, faʻavalea malulu, allergies i tagata matutua,
  • faʻafitauli le vaaia, aemaise lava i tagata ua silia ma le 50 tausaga.

O le faʻaalia o ia faailoga atonu e taʻu mai ai o loʻo i ai se kulūkose maualuga i totonu o le toto. E taua le mafaufau o faailoga o le toto maualuga maualuga e mafai ona faʻaalia na o nisi o faʻaaliga o loʻo i luga.

O le mea lea, e tusa lava pe na o nisi o faailoga o le maualuga maualuga o le suka e maua i se tagata matua poʻo se tamaititi, e tatau ona e suʻe suʻega ma fuafua glucose. O le a le suka, pe afai e maualuga, o le a le mea e fai, - o nei mea uma e mafai ona maua e ala i le feutagai ma se fomaʻi.

Ole vaega o aʻafia mo le maʻisuka e aofia ai i latou ei ai talaʻaga o le maʻisuka, oona, maʻi pancreatic, ma isi. Afai ei ai se tagata i totonu o lenei vaega, e le o lona uiga e le o iai le maʻi.

A maeʻa, o le maʻisuka e tele lava ina maua e aunoa ma ni faʻamatalaga vaaia ma ni faʻamaoniga, e le faʻaalia. O le mea lea, e tatau ona faʻatautaia nisi faʻataʻitaʻiga i taimi eseese, talu ai ona o le i ai o faʻamatalaga ua faʻamatalaina, o le a faʻalauteleina le anotusi o le a faia pea.

Afai ei ai ni faailoga, o le toto toto e maualuga foi i le taimi o le maitaga. I lenei tulaga, e taua tele le fuafuaina o mafuaʻaga tonu o le suka maualuga. Afai o le kulukose i le taimi o le maitaga ua maualuga, o le a le uiga o lenei mea ma le mea e fai e faamautu ai faailoga, e tatau i le fomai ona faamalamalama.

E tatau foi ona manatua i le mafaufau e mafai foi ona maua se taunuuga lelei o auiliiliga. O le mea lea, afai o le faailoga, mo se faʻataʻitaʻiga, 6 poʻo le toto toto 7, o le a le uiga o lenei mea, e naʻo le maeʻa ona faia suʻesuʻega faifai pea.

O le a le mea e fai pe afai e masalosalo, filifili le fomaʻi. Mo suʻesuʻega, e mafai ona ia fautuaina ni suʻesuʻega faaopoopo, mo se faʻataʻitaʻiga, se suʻega o le toleniga o le glucose, suʻega o le suʻa.

O se laulau mo le faʻaliliuina o taunuuga o glucometers ua faʻapipiʻiina mo se suʻesuʻega o le sugar plasma i tau o le toto

Afai o le toe faʻaleleia o faailoga o le masini e faʻatinoina e tusa ai ma le laulau, ona faʻapenei lea o tulafono:

  • ao lei faia meaai 5.6-7, 2,
  • pe a uma ona 'ai, pe a uma le 1.5-2 itula, 7.8.

O mita o le kulukose fou e le o toe maua ai le suka i le pa'ū o le toto atoa. I nei aso, o nei meafaifaʻaili ua faʻavasegaina mo suʻesuʻega o plasma.

O le mea lea, e masani lava o faʻamatalaga e le o saʻo le faauigaina e se tagata e maua ai le maʻisuka. O le mea lea, o le suʻesuʻeina o le taunuuga o le suʻesuʻega, aua neʻi galo o le maualuga o le suka i le plasma e 10-11% le maualuga nai lo le toto toto.

Fuaina o le suka i se glucometer: faʻasaga taʻitasi taʻitasi

E le o tagata soifua maloloina uma e iloa le i ai o sea mea fua fua e pei o se glucometer. Ae o maʻisuka uma lava e manaʻomia. Faʻatasi ma le maʻisuka, e matua taua lava le i ai o se masini.

O lenei masini e fesoasoani i le faia o le faiga mo le fuafuaina o le maualuga o le suka i le fale i se tulaga tutoatasi. Ona mafai ai lea ona pulea le kulukose e tele lava taimi i le ao.

O loʻo i ai glucometers lea e mafai ai ona e fuafuaina atili le mataupu o le cholesterol.

O le maualuga o le suka o le suka, lea e mafai ona atagia i le mita, e le tatau ona sili atu nai lo le 5.5 mmol / l.

Ae faʻalagolago i le matua, e mafai ona fesuisuiaʻi faailoga:

  • mo tamaiti laiti ma tamaiti laiti, o le tulaga masani o le 2.7 i le 4.4 mmol / l,
  • tamaiti 1-5 tausaga, o le masani mai le 3.2 i le 5.0 mmol / l,
  • o le matua mai le 5 i le 14 tausaga o loʻo fautua mai ai le masani mai le 3.3 i le 5.6 mmol / l,
  • o se faailoilo aloaia mo le 14-60 tausaga e manatu ia 4.3-6.0 mmol / l,
  • mo tagata e silia i le 60 tausaga - 4.6-6.4 mmol / l.

O nei faailoilo i le glucometer e taua foi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ae o loʻo i ai pea ni tuusaunoaga ma faʻatagaina mea sese.O totoga taʻitasi e faʻapitoa ma mafai ona "tuʻituʻi" mai masani masani, ae na o le fomaʻi e mafai ona faʻamatalaina auiliiliga lenei.

O se glucometer - o se masini mo le fua-fua o le suka - e tatau ona i ai i tagata uma e maua i le maʻisuka. I luga o le faʻatau, e mafai ona e maua ni masini eseese. E tatau ona saʻo le kullucometer lelei, aua o le soifua maloloina o le tagata maʻi e faalagolago i ana faailoilo.

Metotia mo le fuaina o le suka i le fale

O le mita o le kulukose o le toto o glucometers. O nei mea faigaluega feaveaʻi e mafai ona fesuisuiai i a latou faʻataʻitaʻiga ma le faitauina o taunuʻuga.

O loʻo i ai ni masini e faʻalogo i le taunuʻuga mo le faʻaogaina o tagata e maualalo le vaʻaia, o loʻo i ai le televise tele, ma o loʻo i ai se maualuga maualuga o le fuafuaina o le iuga (itiiti ifo i le 15 sekone). E mafai ona faʻaogaina e glucometers o aso nei iuga o suʻega mo le faʻaaoga mulimuli, fuafua le maualuga o le kulukose i luga o se vaitaimi patino.

E i ai ni mea fou e mafai ona maua mai ai faʻamatalaga ma fatu ai laulau ma kalafi o taunuʻuga. Glucometers ma fasi faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻatau i falemaʻi.

Faatonuga mo le faʻaaogaina:

  • fufuluina ou lima ma saunia le masini mo galuega,
  • ave se peni faapitoa mo le papaʻi, ava malosi, cotton, fasi siaki,
  • seti le manua i le vaega manaomia,
  • toso le tautotogo
  • Aveese le fasi siaki ma tuu i totonu o le mita, ae tatau ona otometi ona tape,
  • fufuluina lou tamatamailima i se paʻu sipuni i le ava malosi,
  • tui lou tamatamailima
  • faapipii le vaega galue o le vaega o le suega i se mataua o le toto,
  • faatali seiloga ua atoatoa le vaega atoa,
  • faʻailoga le nofoaga o poloka ma faatalitali mo le taunuuga o le auiliiliga, o le a saunia i ni nai sekone,
  • aveese le siaki o le suʻega mai le masini.

Metotia mo le fuafuaina o le kulukose i le plasma ma le toto atoa e maua ai le eseesega o taunuuga, eseese e 12%, o lea e mafai ai e nisi ona faamatalaina i nisi taimi mea sese.

Ina ia faatusatusa ia faitauga e maua i auala eseese, e tatau ona faateleina le faitau o le suka i le toto atoa i le 1.12, ma le faitau o le suka i le plasma - faasolosolo, vaevaeina i le 1.12. O loʻo i ai laulau faapitoa ma tuʻuina atu faʻamaumauga o le glucose concentrate i plasma ma le toto atoa.

Tusi faitaugaSaharkroviTusi faitaugaSaharkroviTusi faitaugaSaharkrovi
1,121,012,3211,023,5221,0
1,681,512,8811,524,0821,5
2,242,013,4412,024,6422,0
2,802,514,0012,525,2022,5
3,363,014,5613,025,7623,0
3,923,515,1213,526,3223,5
4,484,015,6814,026,8824,0
5,044,516,2414,527,4424,5
5,605,016,8015,028,0025,0
6,165,517,3615,528,5625,5
6,726,017,9216,029,1226,0
7,286,518,4816,529,6826,5
7,847,019,0417,030,2427,0
8,407,519,6017,530,8027,5
8,968,020,1618,031,3628,0
9,528,520,7218,531,9228,5
10,089,021,2819,032,4829,0
10,649,521,8419,533,0429,5
11,2010,0

Mate Masi

O tulaga maualuga o le suka i le toto na totoina i le ogatotonu o le senituri lona lua i le faʻamanuiaina o toto i tagata soifua maloloina ma maʻi.

I le vailaau faʻaonapōnei, o le pulea o le kulukose i le toto o le maʻisuka e le lava le gauai.

O le kulūkose o le toto i le maʻisuka o le a maualuga pea nai lo tagata soifua maloloina. Ae afai e te filifilia se taumafa paleni, e mafai ona e faʻaitiitia le faʻamaonia, faʻalatalata atu i mea masani.

Suga sugar

  • Aʻo leʻi 'ai i le taeao (mmol / L): 3.9-5.0 mo le soifua maloloina ma le 5.0-7.2 mo le maʻisuka.
  • 1-2 itula i le maeʻa o taumafataga: e oʻo i le 5.5 mo le soifua maloloina ma e oo atu i le 10.0 mo le maʻisuka.
  • O le hemoglobin glycated. %: 4.6-5.4 mo le soifua maloloina ma oʻo atu i le 6.5-7 mo le maʻisuka.

I le maʻisuka, o le toto toto maualuga e mai le 7-8 mmol / l (1-2 itula pe a uma ona 'ai). O se faailoilo e oʻo atu i le 10.0 mmol / L ua faʻamauina e talia.

I le leai o ni faʻafitauli faʻalesoifua maloloina, o le toto toto e i le lautele e 3.9-5.3 mmol / L. I luga o se manava gaogao ma vave loa ona 'ai, o lenei masani e 4.2-4.6 mmol / L.

Faatasi ai ma le tele o le taumafaina o mea taumafa tumu i gaʻo gaʻo vave, o le kulukose i se tagata soifua maloloina e mafai ona faateleina i le 6.7-6.9 mmol / l. E maualuga aʻe i luga ae na o mataupu e seasea tupu.

Ina ia aʻoaʻo atili e uiga i le masani o le toto kulukose i tamaiti ma tagata matutua, kiliki ii.

O le a le maualuga o le maualuga o le suka o le toto pe a uma ona 'ai, o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga.

Glucometer saʻo

O le fua saʻo o le mita e mafai ona fesuisuiai i soo se tulaga - e faalagolago i le masini.

Soo se glucometer e aofia ai faatonuga mo le faʻaoga, lea e faʻamatalaina le faasologa mo le fuafuaina o le maualuga o le glycemia.Mo le vaʻaia ma le faʻataʻitaʻiga o le biomaterial mo faamoemoega suʻesuʻe, e mafai ona e faʻaaogaina nisi o vaega (forearm, earlobe, thivae, ma isi mea), ae e sili atu le punia i luga o le tamailima. I lenei sone, o le toto e maualuga atu nai lo isi vaega o le tino.

Taua! Afai o le toto totoʻa e faʻavaivaia, tape ou tamatamailima pe fufulu mama.

Fuafuaina o le maualuga o le suka i le toto ma se glucometer e tusa ai ma tulaga masani masani ma tulafono masani e aofia ai mea nei:

  1. Liliu le masini, faʻapipiʻi se fasi siaki i totonu ma ia mautinoa o le numera i luga o le fasi pepa e fetaui ma mea o faʻaalia i luga o le mata.
  2. Fufuluina ou lima ma faʻagogo lelei, talu ai ona o le faʻaitiitia o le vai e mafai ona faʻamaonia ai taunuuga ole suʻesuʻega.
  3. O taimi uma lava e tatau ai ona suia le vaega o le faʻaogaina o meaola biomaterial. O le faʻaauau pea ona faʻaaogaina le mea lava e tasi e mafua ai le foliga mai o se mea e le afaina, lagona tiga, faʻamalolo umi. E le fautuaina e ave le toto mai le limamatua ma le limatusi.
  4. O le uila e faʻaaogaina mo le pupu, ma o taimi uma lava e tatau ona suia e puipuia mai ai siama.
  5. O le mataua muamua o le toto ua aveʻesea e faʻaaoga ai se laumeʻa mūmū, ma o le lona lua o loʻo faʻaaogaina i le vaega o le suʻega i le nofoaga e togafitia i vailaau faʻasolosolo. E le tatau ona afaina se mataua tele o le toto mai le tamatamailima, talu ai o le suavai o le tino o le a faʻasaʻolotoina foi ma le toto, ma o lenei mea o le a oʻo atu ai i le vaeluaina o taunuʻuga moni.
  6. Ua i totonu o le 20-40 sekone, o le a aliali mai i luga o le mata o le mita.

I le iloiloina o iuga, e taua le mafaufau i le faʻavasegaina o le mita. O nisi meafaifaʻaili ua faʻatautaia e fua ai le suka i le toto atoa, o isi i plasma.

O faatonuga e taʻu mai ai lenei mea. Afai o le mita e faʻamaonia i le toto, o numera 3.33-5.55 o le a masani.

E tusa ai ma lenei tulaga e manaʻomia ona e iloiloina lau gaioiga. O le faʻamaonia o le plasma o le masini e taʻu mai ai o le maualuga o numera o le a manatu e masani (lea e masani ai le toto mai se vein).

E tusa ma le 3.7-6.

Laʻu meaʻai laiti

O le togafitia o le maʻisuka ma le tausia o se olaga masani e fesoʻotai saʻo lava i se filifiliga lelei, e tusa lava po o le a le ituaiga maʻisuka. O se meaʻai maualalo-kapeti e fesoasoani e faatumauina le kulūkose toto e oʻo i le tulaga maualuga. O ana mataupu autu autu o mea nei.

  1. O le faʻaaogaina i aso taitasi o mea inu gaʻo e sili atu nai lo le 100-120 kata. O lenei mea o le a faʻaolaina ai oe mai le malosi tele o le suka. O lenei tulafono e tatau ona faʻaalu sina mea itiiti i le ao.
  2. E tatau ona le aofia ai le suka mama. O nei mea e le gata o mea suamalie (sukalati, suti, keke), ae o meaai mama e pei o pateta poo pasta.
  3. Taumamafa a itiiti ifo i le 4-5 taimi i le aso, ae nofo i lalo i le laulau pe afai e te maua se lagona itiiti o le fiaaai. Aua le 'ai "i le lafo."
  4. Vaega faʻapipiʻi ina ia mafai ai e le taeao ona fai le 'aiga o le taeao, le aoauli ma le' aiga o le afiafi, tutusa le aofaʻi o meaʻai gaʻo ma faʻamalosi, ina ia tumau ai lou toto ma ia toleniina lou tino e 'ai se tele o meaai.

Mea faasaina:

  • suka
  • sipuni
  • fua o le cereal (e aofia ai cereals),
  • pateta
  • falaoamata oloa
  • vave malologa vave
  • fua suamalie ma fualaau suamalie,
  • kāloti, pulu mūmū, pauka,
  • pi
  • maʻamaʻa vevela
  • susu atoa
  • mea suamalie suamalie,
  • sina sisi gaʻo maualalo
  • suamalie suamalie
  • meli
  • mea suamalie.

E faigata le fesuiaiga vave mai se meaʻai masani i se taumafataga maualalo maualalo. Ae peitai, o le a vave ona faʻaaogaina le tino i suiga, o le a le manuia, ma o le ae iloa le auala e fiafia ai i mea lelei talafeagai, faʻaleleia le faʻaleleia o le soifua lelei, paʻu o le mamafa ma fuainumera faʻamau i le mita.

Suga i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai - o le a le eseesega

O le maualuga o le suka i tagata o loʻo i luga o se manava gaogao, i luga o se manava leai. A 'aʻai le mea taumafa, o meaʻai e ulu atu i le toto. O le mea lea, o le faʻaogaina o le kulukose pe a uma ona 'ai. Afai e le faʻaleagaina le metabolism o le carbohydrate, o lona uiga o lenei faateleina e le taua ma e le umi le umi. Talu ai ona o le pancreas vave vave faalilolilo le faaopoopoina o le inisalini i le maualuga o le suka pe a maeʻa taumafa.

Afai e le lava le inisalini (ituaiga 1 maʻisuka) poʻo le vaivai (ituaiga 2 o le maʻisuka), sosoo ai ma le suka pe a uma ona 'ai i itula uma. E afaina lenei mea ona o aʻafiaga e tutupu i luga o fatugaʻo, o le vaʻaiga ua pa'ū, ma le amio a le tino. O le mea pito sili ona matautia, o ia tulaga na faia mo le faʻafuaseʻi o le fatu fatu poʻo le taia. O faʻafitauli faʻalesoifua maloloina e mafua mai i le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai e masani lava ona mafaufauina o suiga masani o tausaga. Ae ui i lea, latou te manaʻomia le togafitiga, a leai o le a le mafai e le tagata maʻi ona ola masani i le ogatotonu ma le matua.

Glucose assays:

Anava toto totoO lenei suega e faia i le taeao, pe a uma ona le 'ai se tagata i le afiafi mo le 8-12 itula.
E lua-itula le toleniga o le kulukoseE tatau ona e inuina se vaifofo suamalie e iai le 75 kalama o le kulukose, ona fuaina lea o le suka pe a uma le 1 ma le 2 itula. O le suʻega sili lea ona saʻo mo le faʻamaonia o le maʻisuka ma vailaʻau. Ae ui i lea, e le faigofie ona e umi.
O le hemoglobin glycatedFaʻaalia le mea e fesoʻotaʻi ai le kulukose ma le toto mūmū mūmū (totola mumu). O se suʻesuʻega taua lenei mo le togafitia o le maʻisuka ma mataʻituina le aoga o togafitiga ile 2-3 masina mulimuli. Ma le agavaʻa, e le manaʻomia ona ave i luga o se manava gaogao, ma o le faʻatinoga e vave. Peitai, e le fetaui mo fafine maʻitaga.
Fua o le suka 2 itula pe a uma se taumafatagaO se suʻesuʻega taua e mataituina ai le lelei o le tausiga o le maʻisuka. E masani lava ona faʻaaoga e le tagata lava ia se glucometer. Faʻatagaina oe e suʻe pe o le saʻo saʻo o le inisalini aʻo le i 'ai.

O le anapogi o le suʻe toto o se filifiliga le lelei lea e maua ai le maʻisuka. Sei o tatou vaai pe aisea. A oʻo ina amataina le maʻisuka, e muamua le kulukose toto pe'ā uma ona 'ai. O le pancreas, mo mafuaaga eseese, e le mafai ona taulimaina ina ia vave faʻaitiitia ai i le masani. Siʻitia le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai e faʻatafunaina toto toto ma faʻapogai ai faʻafitauli. I nai uluaʻi tausaga o le maʻisuka, o le maualuga o kulukose o le anapogi e mafai ona masani. Ae ui i lea, i lenei taimi, o loʻo faʻaauau nei ona faʻalavelave faʻafitauli. Afai e le fuaina e le tagata maʻi le suka pe a uma ona 'ai, ona ia le masalomia lea o lona maʻi seia oʻo ina faʻaalia faailoga.

Ina ia siaki le maʻisuka, ia suʻe se suʻega toto mo le hemoglobin glyc i le potu suʻesuʻe. Afai ei ai sou mita ile kulukose toto - fua lau suka 1 ma le 2 itula pe'ā uma ona 'ai. Aua le faʻasesē pe afai o lau kulū taumafa o le masani. O tamaitai i le II ma le III o faʻataʻitaʻiga o le maitaga e tatau ona faia se suʻega o le faapalepale o le kulukose-lua itula. Talu ai afai ua atiaʻe le maʻisuka faʻamaʻi, o le auiliiliga mo le hemoglobin glycini o le a le mafai ona iloa i le taimi.

Prediabetes ma le maʻisuka

E pei ona e iloa, 90% o mataupu o le gasegase o le kulukose o le ituaiga 2 o le maʻisuka. E le vave tupu, ae e masani ona muamua tupu muamua. O lenei faamaʻi e tele tausaga. Afai e le togafitia le tagata gasegase, ona tupu lea o le isi laasaga - "atoatoa" maʻi suka.

Taʻiala mo le faʻamaonia o vailaau faʻasolo:

  • O le toto toto toto 5.5-7.0 mmol / L.
  • Hamaglobin glycated 5.7-6.4%.
  • Suu pe a uma le 1 po o le 2 itula pe'ā uma ona 'ai le 7.8-11.0 mmol / L.

Ua naʻo le faʻamalieina o se tasi o aiaiga o loʻo taʻua i luga ina ia mafai ai ona faia se suʻesuʻega.

Preditebetes o se maʻi tuga tuga. E maualuga lou lamatiaga mo le maʻisuka ituaiga 2. Faʻalavelave tuga i fatuga, vae, o loʻo vaʻaia nei mata. Afai e te le fesuiaiga i se olaga ola maloloina, o le a avea le togafitiga ma ituaiga o maʻisuka ituaiga 2. Pe o le ai ai se taimi e te maliu muamua ai mai se fatu fatu poʻo se faʻaʻai. Ou te le manao e fefe ia te oe, ae o se tulaga moni lea, e aunoa ma le manaia. Faʻafefea ona togafitia? Faitau le tala Metabolic Syndrome ma le Insulin Resistance, ona mulimuli ai lea i fautuaga. Preditebetes e mafai ona faigofie ona pulea e aunoa ma le inisalini. Leai se mea e tatau ai ona e matelaina pe galue malosi.

Faʻamaumauga o le pulea e le tagata o ia o se tagata gasegase i le gasegase. I se taimi mulimuli ane, ina ua uma ona sui atu i se meaʻai maualalo-carbohydrate, na toe foi atu lona suka i le masani, pei o tagata soifua maloloina.

Tulaga faʻamaonia mo le maʻisuka ituaiga 2:

  • O le suka o le anapogi e maualuga atu i le 7.0 mmol / L e tusa ai ma taunuuga o iloiloga e lua i se laina i aso eseese.
  • I se taimi, o le toto toto sa maualuga atu nai lo le 11.1 mmol / L, e tusa lava po o le a le meaʻai.
  • O le hemoglobin glycated 6.5% poʻo le maualuga.
  • I le lua suʻega o le toleniga kulūkose, o le suka e 11.1 mmol / L poʻo le maualuga.

E pei o faʻamuamua, naʻo se tasi o aiaiga o loʻo lisi atu i luga e lava lea e faia ai se faʻamaoniga. Faailoga masani o le vaivai, fia inu, ma le masani ai. Atonu o le a le i ai se paʻu o le mamafa. Faitau le tusiga "Faailoga o le maʻi suka" i auiliiliga. I le taimi lava e tasi, o le tele o tagata gasegase latou te le matauina ni uiga. Mo i latou, o le leaga o le suka i le toto suka o se mea e le maofa.

O le vaega muamua o loʻo faʻamatalaina pe aisea e maualuga tele ai le maualuga o le toto suka. E tatau ona e ilia le faailo ua maeʻa pe a uma le 'ai e 7.0 mmol / L, ma sili atu pe afai e sili atu. O le kulimi anapogi e mafai ona tumau le masani mo nai tausaga muamua aʻo faʻaumatia e le maʻisuka le tino. O lenei auʻiliʻiliga e le fautuaina e ave mo suʻega. Faaaoga isi taʻiala - hemoglobin glycide poʻo le suka toto pe a uma ona 'ai.

FaʻailogaPreditebetesItuaiga 2 maʻisuka
Glucose anapogi, mmol / L5,5-7,0luga atu o le 7.0
Sugar ile 1 ma le 2 itula talu ona 'ai, mmol / l7,8-11,0luga aʻe o le 11.0
O le hemoglobin glycated,%5,7-6,4luga aʻe o le 6.4

Faʻamatalaga o aʻafiaga mo le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2:

  • O le mamafa - o le numera o le tino o le 25 kg / m2 ma luga.
  • Toto toto 140/90 mm RT. Art. ma luga.
  • Suʻega o suʻega o le cholesterol leaga.
  • O fafine na fanauina se pepe e mamafa le 4.5 kilokalama pe sili atu poʻo ua maua i le maʻisuka faʻafeʻai ao maʻitaga.
  • Polycystic ovary.
  • Tusa o le maʻisuka 1 poʻo le ituaiga 2 i le aiga.

Afai ei ai se tasi o nei faʻafitauli faʻafitauli, e tatau ona siaki lou suka suka i le 3 tausaga, e amata i le matua o le 45 tausaga. O le siakiina o tamaiti ma tamaiti talavou ua mamafa tele ma ua i ai foi le sili atu ma le tasi le tulaga lamatia o loʻo fautuaina. Latou te manaʻomia le siakiina e le aunoa o le suka, amata i le 10 tausaga. Aua talu mai le vaitau o le 1980, o le maʻisuka ituaiga 2 ua avea ma laʻitiiti. I atunuu i Sisifo, e faʻaalia e ia lava i talavou.

Faʻafefea ona faʻasaina e le tino le kulukose toto

O le tino na te faʻaauau pea le faʻatonuga o le kulukose i totonu o le toto, taumafai e tausia i totonu o le 3.9-5.3 mmol / L. O tulaga sili ona lelei mo le olaga masani. O loʻo maʻi lelei le maʻisuka e mafai ona e ola i fua maualuga o le suka. Peitai, e tusa lava pe leai ni uiga le lelei, o le maualuga o le suka e faaosofia ai le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka.

O le suka maualalo e taʻua o le hypoglycemia. O se faʻalavelave moni lea mo le tino. E le galo le faiʻai pe a le lava le kulukose i totonu o le toto. O le mea lea, o le hypoglycemia vave lava e iloa ai o ia lava o ni faailoga - faʻaleagaina, popolevale, palpitations, fiaai tele. Afai e pa'ū le suka i le 2.2 mmol / L, ona mafai ai lea ona tupu le malamalama ma le maliu. Faitau atili i le tusitusiga "Hypoglycemia - Puipuiga ma le Tofoina o osofaiga."

O hormones catabolic ma le inisalini e taufaasese o le tasi ma le isi, o lona uiga, ei ai le isi itu. Mo nisi faʻamatalaga, faitau le tusiga "Faʻapefea ona inosia e le Inisalini le Suga Suga i le masani ma le maʻisuka".

I taimi uma lava, o le kulūkose itiiti lava e salalau i le toto o se tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, i se tama matua matua e mamafa le 75 kg, o le toto i le tino e tusa ma le 5 lita. Ina ia ausia se suka toto o le 5.5 mmol / L, ua lava lava le solo i totonu na o le 5 kalama o le kulukose. E tusa ma le 1 sipuniti o le suka ma se paʻu. Soʻo se lua, o vailaʻau elekene o glucose ma hormones faatonutonu e ulufale atu i le toto e faatumauina le paleni. O lenei faʻalavelave faʻapitoa e faia 24 itula i le aso e aunoa ma le faalavelaveina.

Toa maualuga - faailoga ma faailoga

O le tele o taimi, o le tagata e maualuga le suka i le suka ona o le maʻisuka. Ae atonu ei ai isi mafuaʻaga - vailaʻau, gasegase ogaoga, faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le pituitary gland, faʻamaʻi pipisi. Tele fualaau faasaina e faateleina ai le suka.O i latou nei o corticosteroids, beta-blockers, thiezide diuretics (diuretics), antidepressants. E le mafai ona lisi uma i lenei tusiga. A o le i faatonuina e lau fomaʻi se vailaau fou, ia talanoaina pe o le a faapefea ona aʻafia ai lau suka toto.

E masani lava o le hyperglycemia e le mafua ai ni faailoga, e tusa lava pe sili atu le maualuga o le suka nai lo le masani. I tulaga ogaoga, e ono le iloa e le tagata gasegase. O le gasegase oona ma le ketoacidosis o ni faʻamatalaga mataʻutia o le ola maualuga.

E leai se aoga, ae o le tele o faailoga masani:

  • matuai galala
  • matagogo
  • faʻaoga faifaipea,
  • o le paʻu e mamago, paʻu,
  • faʻaaliga vavalalata
  • vaivai, moe,
  • leiloa le mamafa o le mamafa
  • manuʻa, e le faʻamalolo lelei togafiti,
  • lagona le lelei i vae - tingling, goosebumps,
  • faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi masani e faigata ona togafitia.

Faʻaopoopoga faʻaopoopo o le ketoacidosis:

  • manava masani ma loloto
  • manogi o le acetone pe a manava,
  • lagona le mautonu.

  • O le gasegase faʻamalosi - i tagata matutua
  • Tetoacidosis o le maʻisuka - i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 1, tagata matutua ma tamaiti

Aisea e leaga ai le suka maualuga

Afai e te le togafitia le toto maualuga, o le a mafua ai ni faafitauli ogaoga ma le tumau o le maʻisuka. O faʻafitauli matuia na lisiina i luga. O le gaʻo maualuga lea ma le ketoacidosis o le maʻisuka. E faʻaalia i latou i le le malamalama, faʻavaivaia ma manaʻomia togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi. Ae ui i lea, o faʻafitauli matuia e mafua ai le maliu o le 5-10% o le maʻisuka. O isi uma o totoe mai faigata masani i gaʻo, mata, vae, faʻalavelave o le tino, ma le mea sili - mai le fatu fatu ma le stroke.

O le maualuga o le suka e afaina ai puipui o toto toto mai totonu. Latou te faʻalavelave ma faigata. I le gasologa o tausaga, o loʻo faʻaputuina le paʻu i luga, ma o ipu e pei o vaʻavai suamalie. E taʻua lenei mea o le angiopathy - faʻaleagaina vascular. Ua oʻo i le taimi e mafua ai faʻafitauli o le maʻisuka. O mea sili e lamatia ai le le atoatoa, tauaso, vavaeina o le vae po o le vae, ma le maʻi cardiovascular. O le maualuga o le suka o le toto, o le televave lea o le tuputupu aʻe o faʻafitauli ma sili atu ona malosi. Faʻalogo i togafitiga ma le pulea o lou maʻisuka!

Fofo faʻapitoa

O togafitiga faʻapitoa e maualalo ai le toto suka o le artichoke Ierusalema, o lenamon, faapea ma le tele o vao, teuteuga, mea, tatalo, taupulepulega, ma isi. Fua lau suka i se glucometer pe a maeʻa ona e 'ai pe inu i se "oloa faʻamalolo" - ma mautinoa e te leʻi maua se faʻamanuiaga moni. O togafitiga faʻapitoa e faʻamoemoe mo tagata maʻisuka oeo loʻo i ai i le taufaasese, nai lo le togafitia lelei. O tagata faapena e vave feoti mai faalavelave.

Fans of folk remedies mo le maʻisuka o le autu "o tagata" o fomaʻi o loo feagai ma le le atoatoa o le tino, le vavaeeseina o pito i lalo, faapea foi ma le ophthalmologists. O faʻalavelave o le maʻisuka i fatugaʻo, vae ma le vaai e maua ai le tele o tausaga o le faigata o le olaga aʻo leʻi maliu se tagata maʻi poʻo se maʻi. O le tele o tagata e gaosi oloa ma faʻatau o faʻatau fualaau oona e galue ma le faʻaeteete ina ia aua nei paʻu i lalo o noataga tau solitulafono. Ae ui i lea, oa latou gaioiga e solia ai tulaga faʻamaonia.

IerusalemaichokeiLaʻau gaʻo. O loʻo aofia ai se aofaiga taua o meaʻai gaʻo, e aofia ai le fructose, lea e sili atu mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e aloese ai.
OnamamoniSe manogi manogi e masani ona faʻaaoga i le kuka. O faʻamaoniga mo le maʻisuka e feteenai. Masalo maualalo le suka i le 0.1-0.3 mmol / L. Taumamao mai mea faʻafefiloi o le kinnamona ma le suka.
Vitio "I le igoa o le olaga" saunia e Bazylkhan DyusupovLeai se tala ...
Le auala a ZherlyginSetema matautia. O loo taumafai o ia e tui 45-90,000 euros mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga 1, e aunoa ma se faamaoniga o le manuia. I le maʻisuka ituaiga 2, o le gaioiga faaletino e maua ai le suka - ma e aunoa ma le Zherlygin ua leva ona lauiloa. Faitau pe faʻapefea ona e fiafia i aʻoga faaletino mo le saolotoga.

Fua lau suāsusu i le glucometer i le tele o taimi i le aso.Afai e te vaʻaia o le a le faʻaleleia pe sili atu foi le leaga, taofi le faʻaogaina ole vaifofo le aoga.

Faʻafesoʻotai lau fomaʻi aʻo lei faia soʻo se isi vailaʻau maʻisuka. Aemaise lava pe afai ua uma ona e atiaʻe ni gasegase poʻo se maʻi o le ate. O faʻaopoopoga o loʻo taʻua i luga e le suia ai togafitiga ma meaai, inisalini injections, ma gaioiga faaletino. A maeʻa ona e ave le acid alpha-lipoic, atonu e manaʻomia lou faʻaitiitia o au inisalini ina ia leai se hypoglycemia.

  • Fomaʻi Faʻamau mo le maʻisuka - Togafitiga Faʻauʻau
  • Maʻamaʻi Vitamini - Magnesium-B6 ma Chromium Supplements
  • Alpha lipoic acid

Glucometer - o le mita o le suka

Afai ua e maua muamua le maʻisuka poʻo le maʻisuka, ona manaʻomia lea vave ona e faʻatauina se masini mo le fuaina o le toto suka. O lenei masini e taua o le glucometer. A aunoa ma lea, o le maʻisuka e le mafai ona pulea lelei. E tatau ona e fuaina le suka pe a ma le 2-3 taimi i le aso, ma sili atu le tele o taimi. O mita toto o le kulukose toto na aliali mai i le 1970s. Seʻi vagana ua masani ona faʻaaogaina, e tatau ona alu le maʻisuka i le fale suesue i taimi uma lava, pe nofo i le falemaʻi mo ni vaiaso.

O mita o kulukose toto i aso nei e mama ma faigofie. Latou te fuaina le toto toto toetoe lava a le faʻaleagaina ma vave ona faʻaalia le iuga. Pau lava le faafitauli o le suʻega o suʻega e le taugofie. O fua taitasi o le suka e tau e tusa ma le $ 0.5. O se aotelega lapotopoto e alu i luga i le masina. Ae ui i lea, o nei tupe faʻaalu e le maalofia. Sefe i luga o fasi siaki - alu i luga o le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka.

I se tasi taimi, sa matua teena e fomai le ulufale atu i le maketi o le glucometer. Talu ai ona sa faamataʻuina i latou i le leai o se tele o punaoa o tupe maua mai suega o suesuega toto mo le suka. Fomaʻi togafitiga e mafai ona faʻatuai ai le faʻaleleia o mita o le kulukose toto i le fale mo le 3-5 tausaga. Ae ui i lea, pe a oʻo mai nei masini i luga o le faʻatau, na vave ona lauiloa. E mafai ona e mauaina nisi faʻamatalaga e uiga i lenei mea i le tusitala a le Dr. Bernstein. I le taimi nei, o togafitiga faʻapitoa e faʻaitiitia ai foi le faʻaleleia o se taumafa-maualalo o meaʻai - na o le pau le meaai talafeagai mo tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2.

E fia taimi i le aso e te manaʻomia e fua ai le suka

Ina ia lelei le puleaina o le maʻisuka, e tatau ona e iloa le auala e amio ai lou suka i le aso atoa. Mo le tele o maʻisuka, o le faafitauli ogaoga o le faateleina o le suka i le taeao i luga o se manava gaogao, ona sosoo ai lea ma le 'aiga o le taeao. I le tele o gasegase, o le kulūkose foi e maualuga pe a uma le aoauli po o le afiafi. O lou tulaga e faapitoa, e le tutusa ma isi tagata uma. O le mea lea, tatou te manaʻomia se fuafuaga a le tagata lava ia - mea taumafa, iniseti injections, ave fuamini ma isi gaoioiga. Pau lava le auala e aoina ai faamatalaga taua mo le puleaina o le maʻisuka o le suʻeina pea o lau suka i se glucometer. O loʻo taua i lalo mea e fa o le aso e te manaʻomia e fua ai.

Ole aofai o le puleaina o le suka i le toto pe ae fuaina:

  • i le taeao - o le taimi lava na tatou ala ai i luga,
  • ona toe fai lea - aʻo leʻi amataina le 'aiga o le taeao,
  • 5 itula i le maea ai o tui taʻitasi o le inisalini ose faʻataʻitaʻiga,
  • ao lei faia taumafataga uma poo meaai,
  • pe a maeʻa taumafataga ma meaʻai uma - lua itula mulimuli ane,
  • ao lei alu i le moega
  • aʻo leʻi amataina ma mulimuli i aʻoaʻoga faaletino, tulaga atuatuvale, taumafaiga faʻaosooso i le galuega,
  • o le taimi lava e te lagona ai le fiaai pe masalomia o lau suka o loʻo i lalo ifo pe sili atu i luga masani,
  • ae e te leʻi aveina se taavale pe amata ona e faia se galuega matautia, ona toe faia lea i itula uma seia maeʻa,
  • i le ogatotonu o le po - mo le puipuia o le hypoglycemia i le aoauli.

O taimi taʻitasi pe a uma le fuaina o suka, e tatau ona faʻamau iʻuga o faʻamaumauga. Faailoa mai foi taimi ma tulaga e fesootai iai:

  • mea na latou 'ai - oa meaai, pe fia karamu,
  • o le a le inisalini na tui ma o le a le fualaau
  • pe o le a le fua o le suka suka
  • o le a le mea na e faia
  • gaoioiga faaletino
  • faʻamaonia
  • faʻamaʻi pipisi.

Tusi uma i lalo, sau i le lima. Ole tele o meli o le mita e le faatagaina ai le faamaumauina o tulaga o loʻo tuʻuina mai. O le mea lea, ia tausia se tusi faʻamau, e te manaʻomia le faʻaaogaina o se pepa pepa, pe sili atu foi, se polokalama faapitoa i lau telefoni feʻaveaʻi.O fua o le aofaʻi o le self-monitoring e mafai ona suʻeina faʻatasi pe faʻatasi ma se fomaʻi. O le sini o le suʻeina lea o taimi o le aso ma pe o le a le mafuaʻaga ua le maua ai lau suka. Ma, i le mea lea, ia faia ni metotia - tusi se polokalame o togafitiga o maʻisuka taʻitasi.

Ole aofai o le pulea e le suka e mafai ai ona e iloiloina pe faapefea ona lelei au meaʻai, vailaʻau, aʻoaʻoga faʻapitoa ma inisalini injections. A aunoa ma le mataituina ma le totoʻa, na o le tagata e faʻaaogaina le maʻisuka, o loʻo i ai se ala tuusao i le fomai tipitipi mo le tosoina o le vae ma / poʻo le nephrologist mo le paʻu. E toaitiiti tagata mamisuka ua saunia e ola i aso uma i le tulafono faʻamatalaina i luga. Talu ai o le tau o le suʻega mo se glucometer atonu e maualuga tele. Ae ui i lea, ia faia le atoa o le siakiina o le toto i le itiiti ifo ma le tasi le aso i vaiaso uma.

Afai e te maitauina ua amata ona fesuisuiai lau suka, ona faʻaalu lea o ni nai aso i le tulaga atoa o le puleaina seia oʻo ina e mauaina ma faʻaaogaina le mafuaaga. E aoga le suesue i le tusiga "O le a le mea e aafia ai le toto suka. E faʻafefea ona faʻaitiitia ona aʻa ma taofi mau lelei. " O le tele o tupe e te faʻaaluina i pulu o le mita o le glucose, o le tele foʻi lea o lou faʻasaoina i le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka. O le sini autu o le fiafia lea i le ola maloloina lelei, ola i le toʻatele o tupulaga ma e le avea ma tagata matutua i le matua. Tausiga o le suka toto i taimi uma e le sili atu i le 5.2-6.0 mmol / L e moni.

Fesili e masani ona fesiligia ma tali

Afai na e ola mo le tele o tausaga i le maualuga maualuga o le suka, 12 mmol / L ma luga, o lona uiga e le fautuaina e faʻaitiitia vave i le 4-6 mmol / L, pei o tagata soifua maloloina. Aua o le le lelei ma le matautia o faʻamaoniga o le hypoglycemia e mafai ona aliali mai. Aemaise lava, o faʻafitauli o le maʻisuka i le faʻaaliga e mafai ona faʻateleina. E fautuaina e tatau i tagata muamua ona tuu le suka i le 7-8 mmol / L ma ia faʻaaogaina le tino ile 1-2 masina. Ona agai lea i luga i tagata maloloina. Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻi i le tusiga "O sini o le tausiga o le maʻisuka. O le a le suka e te manaomia e te taumafai ai. " O loʻo i ai se vaega "Pe a manaʻomia ona e faʻamautinoa lelei le maualuga o suka."

E le masani ona fua lau suka i se glucometer. A le o lena, semanu latou te maitauina o le areto, falala ma pateta e siitiaina i le auala e tasi e pei o le suamalie. E ono iai sou muaʻi maʻi poʻo le uluaʻi laasaga o le maʻisuka ituaiga 2. Ina ia faʻamalamalama le faʻamaoniga, e manaʻomia ona e tuʻuina atu nisi faʻamatalaga. Auala e togafitia - faʻamatala auʻiliʻili i le tusiga. O le fofo autu o se taumafataga maualalo-carbohydrate.

O le suka i le taeao i luga o se manava gaogao e mafua ona o le mea moni e faapea, i itula ao lei tafa mai le ata, o le ate e matua aveesea ai le insulin mai le toto. E taua lea mea o le taeao o le taeao. E foliga mai i le tele o tagata gasegase e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Faitau faʻamatalaga atili pe faʻapefea ona faʻatulagaina le suka i le taeao i luga o se manava gaogao. E le faigofie lenei galuega, ae mafai ona fai. O le ae manaʻomia le amio pulea. A maeʻa le 3 vaiaso, o le a faia se amio tumau, ma o le pipii i le tulafono o le a faigofie.

E taua le fuaina o suka i taeao uma i luga o se manava gaogao. Afai e te tuiina le inisalini aʻo lei 'ai, e tatau ona e fuaina le suka aʻo leʻi tuiina, ona toe 2 itula lea pe a uma ona' ai. E maua faʻafitu 7 i le aso - i le taeao i luga o se manava gaogao ma le isi 2 taimi mo taumafataga taʻitasi. Afai ei ai lou maʻisuka ituaiga 2 ma e te puleaina i se mea e maualalo le carbohydrate e aunoa ma le tuiina o le inisalini vave, ona fua le suka 2 itula pe a uma ona 'ai.

O loʻo i ai masini e taʻua o le faʻaauau pea o le siakiina o le kulukose o le toto. Ae ui i lea, o loʻo i ai se mea sese tele pe a faʻatusatusa atu i kalu masani masani. I le taimi nei, e leʻi fautuaina e Dr. Bernstein le faʻaaogaina. E le gata i lea, o lo latou tau e maualuga.

Taumafai i nisi taimi e tuʻi i lau laʻau ae le o ou tamatamailima, ae o isi vaega o paʻu - o tua o lou lima, lima, ma isi mea faapena. Luga, o loʻo faʻamatalaina e le tusiga le auala e faia saʻo ai. I soo se tulaga lava, ia suia ia tamatamailima o lima e lua. Aua le tuiina le tamatamai lima e tasi i le taimi atoa.

Na o le pau lava le auala saʻo e vave faʻaitiitia ai le suka o le tuiina lea o le inisalini puupuu poo le iniseti. O se mea maualalo ole tino gaʻo e maua ai le suka, ae le o vave, ae i totonu o le 1-3 aso. O nisi o fualaau o le maʻisuka ituaiga 2 e vave.Ae afai e te ave i latou i le sese, ona mafai lea ona paʻu le suka, ma o le a le iloa e le tagata. O togafitiga faʻapitoa e valea, latou te le fesoasoani lava. O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e manaʻomia ai togafitiga, saʻo, saʻo. Afai e te taumafai e fai se mea vave, i le faanatinati, e mafai ona e faia se mea leaga.

Masalo e iai lou maʻisuka ituaiga 1. O se tali auiliili i le fesili o loo tuuina mai i le tusiga "Aoaoga Faaletino mo le maʻisuka." I soo se tulaga, o aoga o le gaioiga faaletino e sili atu nai lo le faigata. Aua le fiu aʻoaʻoga faaletino. A maeʻa ni nai taumafaiga, o le ae iloa pe faʻapefea ona tumau le suka muamua, i le taimi ma le maeʻa ai o le tino.

O le mea moni, o aʻafiaga e faʻapupulaina ai foi le suka, ae faʻagesegese ma e le pei o gaʻo. O le mafuaʻaga o se vaega o le protein i totonu o le tino ua liua i le kulukose. Faitau le tusiga "Puipuia, Meaʻai, Carbohydrate, ma le Fiber mo se Meaʻai mo le Maʻisuka" i auiliiliga. Afai e te mulimuli i se meaʻai maualalo-carbohydrate e pulea ai le maʻisuka, e tatau ona e mafaufau pe fia fua o le protein o loʻo e 'ai e fuafua ai le tui o le inisalini. O le maʻisuka oe 'ai i se "paleni" mea taumafa e televave atu i le gaʻoina o meaʻai e le o aʻafia ai aʻafiaga. Ae ei ai isi a latou faafitauli ...

  • E faʻapefea ona fua le suka i se glucometer, e fia taimi i le aso e te manaʻomia e fai ai lenei mea.
  • Faʻafefea ma pe aisea e tumau ai le siakiina o le maʻi suka
  • Toto o le suka - pe aisea latou te ese ai mai tagata soifua maloloina.
  • Le mea e fai pe a maualuga le suka. Faʻafefea ona faʻaitiitia ma tumau mausali masani.
  • Vaega o le togafitiga o le maʻisuka matuia ma le maualuga.

O mea o loʻo i totonu o lenei tusiga o le faavae o lau polokalama manuia o le maʻisuka. Tausiga o le suka i se fale mautu, e pei o tagata soifua maloloina, o se sini ausia e tusa lava pe maua i le maʻisuka ituaiga 1, ma e sili atu foi ma le maʻisuka ituaiga 2. O le tele o faʻafitauli e le gata ina faʻagesegese, ae na faʻamalolo atoa foi. Ina ia faia lenei mea, e le manaʻomia ona e matelaina, mafatia i vasega aʻoga faaletino poʻo le tuiina o tui tetele o le inisalini. Ae ui i lea, e tatau ona e atiina ae le aʻoga ina ia mafai ona tausisia le faigamalo.

Tamaititi 2g 1 masina .. Talia le maʻisuka ituaiga 1 i le 2 masina. Cole Levomir ma Humalog. 3 ma le 4 iunite i le aso. Tatou te taumafa e tusa ai ma le tulafono 6 taimi i le aso. Se taumafataga faigata. O le tele o le fiaʻai e masani ona fai mai e 'ai le tagi. Matou te fia iloa pe o le a pasi le manava. Ves14kg. Toetoe lava a le suia ma faafetai Anastasia.

> Fafaga tele lava ...
> Matou te fia iloa
> pe i le uiga o le tuinanau.

Atonu o le tino o le tamaititi na paʻu i le vaitau na amata ai le maʻisuka, ma e leʻi maua ai lona inisalini. O lenei ua faia e le tino mea na leiloa ma taumafai e 'ai tele.

E sili atu ona e tuiina le tele o inisalini.

Suʻe ma le faʻaeteete a matou mea i luga o le sootaga "Hypoglycemia (low sugar)"

> fesili e le aunoa e 'ai le tagi

Afai e tupu lenei mea - vave ona totoina le toto suka i se glucometer. Ma o mea uma o le a manino, e leai se mea e mate ai se mea. E le gata i lea, i totonu o le tusiga na e aʻoaʻo ai pe faʻapefea ona faia lenei mea toetoe a leai se faʻaletonu

> Tama 2g. 1 masina ..
> Faʻaʻai le maʻisuka ituaiga 1 mo le 2 masina

O se tulaga faigata, e te le manao e iai se tasi i lou nofoaga.

O lo matou 'upega tafaʻilagi na fatuina muamua ina ia faʻaleleia ai se taumafa-maualalo o meaʻai mo le toto maualuga. Ou te tosina atu lou mafaufau i le mea moni o le vave ona alu atu o le tama ia te ia, o le faigofie foi lea ona ola ia te ia ma ona matua. O le mea lea, faitau ia tusiga i luga o sootaga "Inisalini ma Carbohydrates: O Le Upumoni e Manaomia E E Iloa" ma le "Faʻapefea ona Faʻaitiitia le Suga Suauu ma Tausia Tulaga Masani."

Girl, 11 tausaga le matua 8 masina, mamafa 39 kilokalama, maualuga 148 cm, ituaiga o maʻisuka 1. O le suʻesuʻega na faia i le lua vaiaso talu ai. Na maua faʻafuaseʻi. I le maeʻaina o le urine, o le kulukose e 2.8. Laʻau foaʻi 9 e leʻo luga o se manava leʻo) 14.2. Agavale i le falemaʻi. Sa latou faia se tapuni suka, le fua anapogi, pe a uma le 2 itula 13.2. Latou fuaina le suka i le 1.5 itula ao leʻi oʻo i le taimi o taumafataga. e masani lava o hypo (mai le 2.4 i le 3.0). Lagona tele i latou. maualuga sugars 9.0-10.0 i aso uma e lua. Na pasia se suʻega atoa, o tulaga masani. Ae o loʻo iai a matou vaomago, mūmū mūmū, ma le angioedema retinal i mata uma. O le helamuria vavalalata (suesuega na pasia, leai se mafuaaga na maua ai Vulvovaginitis. Hemoglobin glycated 5.43%. Insulin 1.12 mmol / L. C-peptide 1.72 ng / ml.I i suauu glands 0.60 I le GAD 72.2 iunite / ml. Inisalini togafitiga (moli toto 1 iunite - 2 aso) Ona faalēaogāina lea. Na latou fai mai e faatali mo suga ia sili atu pe itiiti ifo i le maualuga 8-9. Ona oʻo ai lea ile inisalini. Taʻu mai, atonu e te manaʻomia ni suʻesuʻega faaopoopo, ou te popole e uiga i le Hematuria ma faʻalavelave mata. Ma o le saʻo saʻo lenei? I le uma, o le oso i le suka o loʻo i ai se aafiaga leaga tele i luga o toto.

> Ma o le auala saʻo lenei

E pei o le maʻisuka uma, o le a aoga mo oe le fesuiaiga i se meaʻai maualalo-carbohydrate, faʻaopopo i mea ua fautuaina e lau fomaʻi. I lenei tulaga, o le tui o le inisalini e tatau ona faʻaitiitia. Fua lau suāsusu toto i se glucometer 3-8 taimi i le aso e fuafua lelei le fua o le insulin. Malamalama pe faapefea ona faia lenei mea.

I le 31 tausaga le matutua I le lua tausaga talu ai na maua ai le suka i le po 12-13 Na ou ave le inisalini Chile i le po i le 2 iunite, e 6 iunite. I le taeao o le sugar 14-20 i le aoauli o le faʻaitiitia ma i le afiafi o le 17-19. E mafai ona faʻafeagai le inisalini pe a faʻafeagai.? E ese lava i le 4 i le po i le afiafi, o le suka e 10-13? Ou te faʻaaoga levemir ma le novorpid.

> e mafai ona faateleina le inisalini
> fai le faʻafeagai?

Masalo pe afai o le taimi lenei o loʻo faʻaauau pea ona faʻavaivaia le galuega a lau paʻu.

Mo le puleaina o le maʻisuka, e tatau ona e fuaina ma le faaeteete lau suka suka toto e oo i le 8 taimi i le aso, ma matou te fautuaina le sui i se taumafataga maualalo o le gaʻo. Faitau le tusiga "Faʻapefea ona Faʻaitiitia le Suga Suga".

47 tausaga, maualuga 172 cm, mamafa -70 kg, ia Me 2013 na latou maua ai le ituaiga 2 prediabetes e tusa ai ma suʻega o fua: sugar mo se veve vein - 5.51, hemoglobin glycosylated - 6.2.
Sa mafatia o ia i se paʻu o le ischemic 10.5 tausaga ua mavae.

O le mamafa e oʻo i le 140-90. O le aofaʻi o cholesterol na faʻatupulaʻia ia Novema 2012 i le 5.65, LDL cholesterol e 3.84, ma le atherogenic index e 3.7. Faʻailoa i le hypercholesterolemia, tachycardia, cerebral ischemia o le 1 tikeri, tikeri o le maualuga maualuga 4.
A maeʻa togafitiga ia Aperila, e tusa ai ma le molimau, cholesterol 4.54, LDL cholesterol -2.88, atherogenic index -2.8, suauu mumu -4.78, hemoglobin -143, hematocrit - 44, o le falemaʻi o le hematology e masani lava.
Talu mai Me, ou te taumafai e aua nei 'ai le suka, ou te inu i le suka ma le cholesterol-faʻaitiitia meaʻai ma meaʻai. Faamolemole fesoasoani i le fautuaga pe faapefea ona aloese mai le maʻisuka ma isi faʻafitauli.

Ma le faamaoni, Olga Vladimirovna.

> A maeʻa togafitiga ia Aperila

> Faamolemole fesoasoani i fautuaga

O le popole e iai sou mamafa masani. O lona uiga e mafai ona e atiaʻe le maʻisuka ituaiga 1, ae le o le maʻisuka 2, lea e sili atu ona leaga. O lona uiga, o le galuega pancreatic e mamafa. Faʻafesoʻotaʻi ma se suʻega, faia suʻega mo C-peptide ma insulin i totonu o le toto.

> Mai ia Me, ou te taumafai e aua le taumafaina le suka

O se meaʻai maualalo-carbohydrate o loʻo faʻamatalaina i le tusiga "Faʻafefea ona Faʻaitiitia le Suga Suga." O le mea sili lea e tatau ona fai mo le maʻisuka.

Talofa, ua ou maʻitaga 2 masina, na pasia le taunuʻuga o le 5.3, toe faʻatulagaina pe a mavae le 3 aso i luga o se manava gaogao o le taunuuga e 4.9. Latou te tuʻuina le maʻisuka faʻamalosi ia te au, ae le mafai ona ou maua faailoga o le masani mo fafine maʻitaga, o le Initaneti e tuʻuina atu tulaga faatauaina eseese o le masani mo fafine maʻitaga mai le 4.3 i le 6.6 .. E mafai ona e taʻu mai ia te aʻu po o fea faailoga e faigofie ona faʻalautele (anapogi glucometer)?

> E mafai ona e taʻu mai po o fea
> faʻamaonia le faʻatautaia

E leai se faʻamatalaga. O le a lau maualuga-mamafa aʻo leʻi maitaga ma i le taimi nei? Na e mauaina se suʻega toto mo le hemoglobin glycated?

Height 168, mamafa 71 - toe maua i le 5 masina o le maʻitaga e 3 kilokalama. Sugar e masani ona masani - masani ona siakiina. O le taimi nei i le mita, anapogi anapogi 4.8.
Ou te lei fiu i le hemoglobin glyc, e ui lava sa ou tuuina atu se faatonuga - na ou filifili ai e le talafeagai, talu ai ou te le o faatonuina le inisalini, ma e mafai lava ona ou alu i se taumafa maualalo o le gaʻo, aemaise lava talu ai o lenei meaai e talafeagai lelei mo tina maitaga.

> I le taimi nei i le mita,
> faʻatumuina o le falemaʻi 4.8.

E masani lava lenei mea. Ae i lou tulaga, e tatau ona e muamua siakiina le suka i luga o se manava gaogao, ae pe a uma ona 'ai. Ma e tusa ai ma iuga, filifili le mea e fai. Faitau ma le faaeteete a tatou tusiga e uiga i le maʻisuka ituaiga.O se tusiga i luga o suʻesuʻega o le suka i le toto e faʻamatalaina ai le "suega o le toleniga o le glucose oralia". Alu i le fale, tuʻu i luga. O le anapogi ole suega toto toto e itiiti se aoga.

> o lenei taumafataga o se
> talafeagai mo le maʻitaga

Ae paga lea, e le faigofie tele. O le maualalo o meaʻai e mafai ona mafua ai le ketosis (e le faʻalavelaveina ai le ketoacidosis). I le tulaga masani, o le mea lenei o loʻo tatou taumafai i ai. E lelei le lagona o se tagata, e le manaʻo e 'ai, leai se mamafa, ma o lona suka toto e faʻamaonia. Ae i le taimi o le maitaga, o le kososis e matua lamatia ma matautia. Faʻapogai le faʻaipoipoina poʻo le faaletonu o le fetal.

O le faaiuga o le faʻateleina o le suka i le taimi o le maʻitaga, e tatau ona e 'ai sina mea e sili atu nai lo le gaʻo, ae e le o sina mea e mafua ai le kososis. Afai e te leʻi 'ai se meaʻai maualalo-carbohydrate ma e leʻi oʻo i le kososis ao lei maʻitaga, atonu e te le taumateina le tele o le carbohydrate e tatau ona e' ai. O le mea lea, e sili atu le saogalemu le tuʻuina atu o tui inisalini pe a manaʻomia.

Talofa. E 36 ou tausaga, maualuga 160, mamafa 87, i le tausaga talu ai ua tele naua. O le faailo 6.83 toto foaʻi mai se vein, ona oʻo ai lea i le 6.4 ma mai le tamatamailima i luga o se manava gaogao, ma le lua itula mulimuli ane i le 5.08. Sa latou fai mai o le maʻisuka. Taʻuina glucofazhtlrng 750 i le afiafi ma le taimi o le taumafataga. Meaʻai paleni ma le taʻavale. Ina ua uma le meaʻai, naua ma le tofo pea o sina ituaiga i le gutu, ma na faaitiitia le fua i le afa o le laulau. I ni nai aso mulimuli ane, na tulai mai ai lagona uigaese. O le aso na muamua atu nei lagona na ou i ai i le faletaalo. Tumau tumau i le gutu. Fufulu ma tingling i totonu o le fatafata. E mafai ona fesootai lenei mea i gaoioiga a le falemaʻi? Ma le isi fesili, o le suka e faaitiitia e aunoa ma le tagofia o le glucophage i luga o meaʻai ma meaʻai maualalo?

Talofa, faafetai mo tali manino ma vave!
Na ou pasia le suʻega mo le hemoglobin glycated - o le taunuuga e 5.6% i le tuaoi e faasino i ai

> e tatau ona e vaʻaia ma pasi
> glucose toleni?

E fautuaina e fai lenei mea. O le hemoglobin glycated i lou tulaga e le o faaalia ai le ata atoa.2

> suʻesuʻeina lelei
> hemoglobin - o le taunuuga e 5.6%

E le lava lenei mea. I le soifua maloloina, tagata vaivai, o lenei fuainumera e 4.2-4.6%. O lona uiga o loʻo e maualuga le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka i le matua. O le mea lea, a maeʻa le maitaga ma le lactation - e sili atu lou lelei atoatoa o le ola ma le faʻaeteete i se taumafataga maualalo-carbohydrate. Ma e le o se mea mataʻutia pe a tulaʻi.

O lenei, afai o oe o oe, o le a ou taofiofi mea inu gaʻo, ae i se auala e puipuia ai le ketosis. Mo le faia o lenei mea, faatasi ai ma protein ma gaʻo, ia 'ai le "aupito leaga" - fualaʻau. Lalu lanu (kuka pe palu), pi, tamai kāloti ma beets. Fualaau aina - e le fautuaina pe afai e te 'aina fualaau faisua. O le fua o le fua e leai se aoga, ma o le afaina e mafai ona taua ona o le faateleina o le toto suka.
E te manaʻomia le faatonuina o le insulin? Fai i le fomaʻi e filifili.

Talofa, ua 44 oʻu tausaga, maualuga 158, mamafa 80 I le vaiaso talu ai, suāu meaai mai se vein 16. Faʻamaumauga. Masalo ona o le fefe, na amata ona ou 'ai sina mea laitiiti, e le gata i lea, na ou aveese uma falaoamata, cereals, suka. Ou te taumafai e aua le gaogao, ae i totonu o le tolu itula, ou te lagona le fiaai, totogo. O le mamafa e oʻo i le 140/100. O le taeao nei, o le sugar sugar--5.9 E tolu itula pe a uma ona 'ai 7.4. Ae ou te fia taumafa foi. E faʻafefea ona tatau ona i ai le suka pe a uma ona 'ai? Faafetai

> susu mai le susu mai se vein 16.
> Faʻamaumau

Muamua, faʻatau mai se mita lelei o le kulukose o le toto mai fafo ma siaki lou suka i le tele o taimi i le aso, e pei ona faʻamatalaina i le tusiga.

> Ae ou te fia taumafa foi

Faitau ma le faʻaeteete le tusiga "Faʻapefea ona maualalo le suka o le toto" ma faʻamaʻafa lelei meaai mai le lisi o faʻatagaina. E lelei le 'ai e 5-6 taimi i le aso i ni nai vaega nai lo le seasea ma tele.

> E fia le masani
> sugar pe a uma ona 'ai?

O se meaʻai maualalo ole tino gaʻo o le a fesoasoani ia te oe ia mautinoa e le o maualuga le maualuga i le 5.5-6 pe a uma ona 'ai, o lona uiga o se laʻititi laʻititi o faʻafitauli o le maʻisuka. Afai e te faʻaopoopoina meaʻai ma aʻoga faaletino, ona i ai lea o le suka i le lautele o le 3.5 - 5 mmol l, ma o le mea lelei lenei, e pei o le soifua maloloina, tagata vaivai.

Talofa, o laʻu tama o le a 2 masina le matua i le aso 6 o Novema. Sa matou foai le toto mo le suka, o lona taunuuga o le 5.2, ae matou te lei tuuina atoa i luga o se manava gaogao (ina ua uma le fafagaga mulimuli 2.5 itula na pasia), matou te fuaina le glucometer i le fale suesue. mafua mai le fiafia (na o loʻu tinamatua, o lona uiga, o le tinamatua a loʻu tama e maua i le maʻisuka).

> o loʻo i ai le mafuaaga mo le fiafia

> naʻo loʻu tinamatua, o lona uiga.
> o le tinamatua a loʻu tama na maua i le maʻisuka

Faitau faʻamaʻi o le maʻisuka i pepe, ona vaʻaia lelei lea o le atinaʻe o lau tama. Talosaga faʻatuatuaina: aua e te faʻasauāina o ia e aunoa ma se mafuaʻaga ogaoga i suʻega toto. Ma aua le mamafa tele taimi.

Taumafai e faʻalavelaveina e se mea.

Talofa. E 23 tausaga loʻu matua, maualuga 164 cm, mamafa 63 kilokalama., Ou te fia iloa pe mafai ona ou maua le maʻisuka pe afai o maʻi loʻu tinamatua ole maʻi suka ole maʻi ole insulin, o loʻo maʻi le uso o loʻu tina mai le maʻisuka, ae na te ave fualaau, o loʻo i ai foi loʻu suka i loʻu tina. toto ae le taua? Na ou faitau i luga o le Initaneti e faapea o le urination atonu o se faailoga o le maʻisuka, ou te maua mo le 3-4 vaiaso talu ai, ma e le afaina, ma atonu o le a ou maua le 3 lita o le urine i le aso, ou te lagona lava le fiaaai, e tusa lava pe a uma ona 'ai, vaivai tele, moe pea Ou te manao i manua e faamalolo lelei. E aoga le ofoina atu o le toto mo le suka?

> E aoga le tuʻuina atu o le toto mo le suka?

Ioe, ma vave. E le gata i lea, aua le maua le toto suka i luga o se manava gaogao, ae o le mea aupito sili lava, o se suʻega toto mo le hemoglobin glyc. Po o se suʻega o le faapalepale o le kulukose 2-itula.

O le afiafi lelei, e le mafai ona ou faʻafilemu, fesoasoani mai e faʻataʻitaʻiina! O le tama teine ​​ua toeitiiti 7 tausaga le matua, mamafa 19 kg, maualuga 122 cm. Na amata ona latou togafiti i le siama o le siama - e le o le talaaga o le puipuiga o le tino na amata ona tusitusi ma inu tele, na mamago lona paʻu i ona vae, ua leiloa 1 kg po o le 2 kilokalama mamafa. Na ma o atu i le fomaʻi i ni nai vaiaso mulimuli ane (e lei vave oʻo mai i loʻu mafaufau e mafai ona maua le suka). O le suka o le anapogi e foliga mai e 6.0 (o latou masani e oo i le 5.5), e alu i le meaai, pasi isi suega, hemoglobin glyco 5%, masani i le 6%, sugar 4.1 i le aso lava e tasi, C-peptide 0.58 i le masani 1- 4 ... .. tausia se taumafataga maualalo-carbohydrate e aunoa ma ni mea sese. O le mamafa e tusa ma le 19 kg. tupu lua aso e masani ona paʻu. suauu taumafa ma se glucometer (meaola tupe) mai le 4.7 i le 5.4 mmol / L, pe a uma ona 'ai pe a uma le 2 itula ile 7.7 mmol / L. O lenei ua 'ai loʻu afafine i le suka, ma filifili e taumafai i totonu o le 30 minute - ua oʻo mai i le 9.0. Sa 'ai au ma ni piko, sina mea itiiti lava, lauti e aunoa ma le suka, ma se fasi lanu moli lole mo le maʻisuka. O le SD-1 poʻo le MODI. poʻo le faʻavaivaia o le kulukose. auala e malamalama ai! Ua ou fefe lava mo loʻu afafine ... O le a ou fanau mai i le 3 masina, ((((((

> O le SD-1 poʻo le MODI.
> poʻo le faʻavaivaia o le kulukose.

Ua ou le palauvale e vaai mo mea e masani ai le tino mo tamaiti. Ae o le a le eseesega? I soʻo se tulaga, o loʻo ia te oe le fuafuaga faʻatulagaina lea:
1. Mulimuli ma mulimuli i se taumafataga maualalo o le gaʻo.
2. Faʻaaoga le maualuga o le toto suka i le 1 aso i le vaiaso. I le taimi muamua, 3-4 aso i le laina e sili atu. Ia mautinoa e muamua ona e maua le mita o le kulukose o le toto.
3. Afai e faaalia mai fua o le suka toto e tatau ona amata, togafitia le togafitia o le maʻisuka ma le inisalini, aua le tosoina.

> tausia se mea maulalo o le gaʻo
> leai ni mea sese.
> Ate buckwheat

E te le i faitauina ma le faʻaeteete se mea e maualalo ile carbohydrate mo le maʻisuka. E le o "fiaaai," ae e tatau ona matua matauina. Latou te 'ai sina meaʻai faasaina - suamalie toto toto.

> suti mo le maʻisuka

O meaʻai uma o le "maʻisuka" e matua faʻasaina! O i latou uma e aofia ai le falaoamata o le cereal, fructose ma / poʻo se isi moa.

Ou te manaʻo moni lava i mea suamalie - ave stevia ma kukaina oe lava ia.

> Ua ou fefe lava mo loʻu afafine

O oe, ioe, ua le manuia. Ae o loʻo i ai nisi faʻaopoopoga. Afai e iloa e se tamaititi mai lona laʻitiiti e tausia le faigamalo ma foia faafitauli, o le a tuputupu aʻe o ia ma le malosi-naunau ma amio pulea. Afai e te faʻafesoʻotaʻi le aiga atoa i se taumafataga maualalo-carbohydrate, ona puipuia oe lava mai le gaʻo, toto maualuga ma isi "faafitauli o le tausaga". E le gata i lea, o lou tulaga e sili atu nai lo matua o pepe ma le maʻisuka ituaiga 1. Vaʻai pe faʻapefea le ave o le toto mai le tamatamailima ole pepe ma tui inisalini.

Ma o le mea pito sili ona taua - oe laki e maua la matou 'upega tafaʻilagi. O le a amata ona e togafitia le maʻisuka a lau tama i le taimi e maua ai se taumafataga e maualalo le carbohydrate, ma o le a mafai ona ola masani, ma o le a le faʻavaivaia ao leʻi oʻo i le matua.

Talofa E 49 oʻu tausaga, maualuga 165, mamafa 68 kilokalama. I le taumafanafana o le 2013, i le taeao i luga o se manava gaogao, o le suka e 4.56. Ia Ianuari 2014, ua uma ona 7.16. Amata e fua i se glucometer i taeao uma mai le 5.8-6.8. Na i ai oʻu faafitauli i le va o le thyroid gland mo se taimi umi, o loʻo ou aveina Eutirox 75. E mafai ona maua le suka ona o nei faafitauli? Faafetai

> Masalo ona o nei mea
> faafitauli e foliga mai o le suka?

O faafitauli o thyroid ma le maʻisuka e le fesoʻotaʻi saʻo, ae mafua mai i le mafuaʻaga lava e tasi. Masalo, o loʻo e faʻaosooso lemu i le maʻisuka ituaiga 1. O le a le mea e fai - faitau le tusiga i luga o se meaʻai maualalo-carbohydrate, faʻafesoʻotaʻi i le taimi nei ma faʻaauau pea le siakiina o le toto suka. E le gata i lea, e taua foi le fuaina o le toto suka pe a uma ona 'ai, ae le naʻo luga o se manava leʻo. Afai o le suka e sili atu i luga masani i luga o se meaʻai maualalo-carbohydrate, amata le tuiina o le inisalini.

Ua ou fuafua e lafo nisi faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 i le 2-3 masina e sosoo ai, ole siaki i taimi taʻitasi.

Talofa. E 34 oʻu tausaga. O le maitaga muamua o le masaga, tasi le fetus frozen i le ono vaiaso, o le lona lua na fanau mai ma le maʻi fatu. Suga sa masani. O lenei 14 vaiaso. Sa faamauina i le 8 vaiaso, o le mamafa e 58.9, o le suka na mai i veins 5.8. Toe faʻaleleia - 5.5. Latou te tuʻuina aʻu i le numera numera 9. Mo le vaiaso lenei, o le sugar sugar i luga o se glucometer mai le 5.9 i le 4.6. I le faaiuga o le vaiaso 5.3. Tasi le itula talu ona 'ai, mai le 4.8 i le 6.2. I le taimi e momoe ai, mai le 4.7 i le 5.4. I le 3.00 mai le 4.9 i le 5.4. Toe maua le toto mai le vein mo le suka 5.56. E foliga mai o le vaiaso o le taumafataga na le fesoasoani. I le taimi lava e tasi i luga o hemoglobin glycosylated, o le taunuuga e 4.2. O le a le uiga o lenei mea? Ma aiseā e iai se eseesega i taunuʻuga o le suʻega mo le suka ma le hemoglobin glycosylated? Tofoina o se tamaitiiti. O le mamafa ao leʻi oʻo i le maitaga e 57-58, le maualuga 165. O lenei o le maitaga e 14 vaiaso, mamafa 58.5. E lelei lona lagona. Faafetai

> O le a le uiga o lenei mea?

O lau maualuga o le suka suka ua oʻo nei i le masani. Faʻasalaga, toe siaki i le afa lona lua o le maʻitaga.

Talofa. E 21 vaiaso o loʻu maʻitaga, o loʻu maualuga e 163, o le mamafa e 59 kg. Sa ia faia se suega o le faapalepale kullusesese: i luga o se manava gaogao - 94, 1 le itula i le maea ai o le inu o le kulukose - 103, ina ua mavae le 2 itula - 95. Na aveesea le toto mai se vein. Faʻailoaina i le maʻisuka maʻisuka. Ua leaga lau galuega?

> Pe leaga tele laʻu gaioiga?

Na taʻuina atu ia oe iʻuga o suʻega toto mo le suka i le mg / dl. Ina ia liua i latou i le mmol / l, e tatau ona vaevaeina i le 18. O le maualuga o le suka o le toto o loʻo tuʻuina atu i le tusiga na e tusia ai se faʻamatalaga. Tusi au oe lava faaiuga.

E 42 oʻu tausaga, maualuga 152 cm, mamafa 58 kilokalama. Suauu anapogi 7,9-8.0 mmol / L. Na faʻafuasei lava ona ou mauaina lau 'upega tafaʻilagi ma sa i ai i luga o se meaʻai maualalo-carb mo le 5 aso. A o le i ai, sa ou lagona pea le fiaai, o lea ua ou lagona le masani. Fesili: e mafai ona ou faʻaaoga lemoni ma le kalama?

> mafai ona e faʻaaoga lemoni ma le kalaka?

Lemon - e le mafai, mo mafuaʻaga tutusa e pei o isi fua uma. Laʻau - e te mafaia, sina mea laʻitiiti, e fai ma vevela.

Talofa. E 53 oʻu tausaga. Heli 167 cm, mamafa 87 kilokalama. Ituaiga 2 maʻisuka. Na ou fuaina le suka i le 12.00 i luga o se manava gaogao - 8.1 mmol / L. Sa ou inuina se pulu Amililini, 'ai le falala ma se iʻa iʻa. 2.5 itula na pasia - fua o le suka - 10.2 mmol / L. O laʻu fesili - o le a le aafiaga o le papalama? Mo se faʻataʻitaʻiga: o loʻu ulu ua tiga, na inu se pulu ma a maeʻa le 15-30 minute na alu ese mea uma, o mea uma e manino ma manino. Ae o le a le mea e tatau ona tupu i le suka suka? Pe tatau ona ia maualalo le suka? Pe o le a tupu pea le suka ma e le faalagolago i luga o le piliki? Na foliga mai ia te aʻu ou te inuina se pulu - ma e tatau ona faaitiitia le toto suka. Pe ua ou sese? Faʻafetai mo le tali. E tusa ai, Ivan.

> Ae o le a le mea e tupu
> ma se suka suka?

O le laulau na tuʻuina ifo ai le suka, ae o le buckwheat na faʻateleina le sili atu nai lo le gaioiga na faia. O le iʻuga, na ola aʻe lou suka pe a uma ona 'ai. E mafai ona e faitauina faʻamatalaga i le tusiga "Faʻapefea ona puleaina e le inisalini le suka o le toto."Afai e te le manaʻo e aʻoaʻo se mafaufauga e le manaʻomia, ona faitau lea o le polokalame 2 togafitiga o le maʻisuka ma fai ma le faʻaeteete. Faʻalēaogāina le faʻamaonia, ma ia faia mea matou te fautuaina.

Talofa E 31 ou tausaga, maualuga 164 cm, mamafa 57 kilokalama. Latou te tuʻuina le maʻisuka ituaiga 2. I le fa tausaga talu ai na tele ai le maitaga ma le mamafa o tamaiti o le 6 kilokalama. Suga i luga o se manava gaogao 18. Tuu droppers KMA 250 ma insulin 10. Faʻaititia le suka i le 10.5. I lau fautuaga, ou te fuaina le maualuga o suka i le aso muamua. Anapogi 13.7. I le aso 18-19. Na ou matauina se faʻaleleia o le tali atu i nisi o oloa faʻasaina. Tests - hemoglobin glyc 18%, c-peptide 0.263 ng / ml. E i ai sou popolega e faapea e le sao le siama (ituaiga o maʻisuka). Ou te fia fesili atu pe ou te manaʻomia le inisalini, atonu e tatau ona ou valaʻau i se taʻavale? Ua tiga oʻu vae, ou te lagona le lelei i le suka 16. Na amata ona pau le mataʻupu. Masalo o lenei mea o le atuatuvale, aua ua na ona ou iloaina e uiga i le maʻisuka i le vaiaso talu ai. Na faatonuina e le fomai Siofor 850, Thioctacid 600, Milgamma Mono ma Pankragen. Fai mai o ia o le a matou taumafai e aunoa ma le inisalini. Faamolemole e mafai ona e faʻamatala.

> o loʻo i ai se atugaluga e le saʻo le siama

Matau saʻo! E leai se mamafa o le mamafa, o le c-peptide ua tuʻuina ifo, o le toto maualuga e maualuga tele - o lona uiga e leai sau lua, ae o le ituaiga muamua o le maʻisuka, ma i se tulaga ogaoga.

> ou te manaʻomia le inisalini
> o le taimi e valaʻau ai se taʻavale?

E le manaʻomia le avetaʻavale pe afai e te le iloa, ma vave amata le inisalini.

> Na ia fai mai o le a matou taumafai e aunoa ma le inisalini

O lenei fomaʻi o se meaola moni. O le ae suʻesuʻe nei i le polokalame o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma pulea le suka i ni nai aso ma se taumafataga maualalo ma le inisalini. A maeʻa lena, e fautuaina e faasea se faitioga faasaga i ofisa maualuga. E sili atu le lelei pe afai e faʻasaoina ana faʻamaumauga ina ia aua le toe tatalaina.

> faʻatulagaina le Siofor 850, O le vaʻaia 600,
> Milgamma Mono ma Pankragen

Siofor e leai se aoga ia te oe, Pankragen o se placebo taugata. Nai lo le Milgamma, ou te fautuaina oe e faʻatonu ma ave B-50 vitamini, aua e masani ona faia ni faʻataʻitaʻiga mo sina tupe. Nai lo le faʻamaoni, e mafai foi ona e faʻatonuina ma ave le acid alpha lipoic mai le Iunaite Setete. Ae o nei mea uma e le taua i lou tulaga, pe a faʻatusatusa atu i se meaʻai maualalo-carbohydrate, ma e manaʻomia vave ona e tui le inisalini.

Talofa, o loʻu tama e 72 tausaga le matua ma na maua i le faʻavaivaia o le kulukosese. Tino fiafia i se taumafataga maualalo-gaʻo. Ae faʻapefea pe afai e manaʻomia le togi e faʻatapulaʻa ai aano o manufasi ma meaʻai, ma fuamoa? Ma le faamaoni, Elena.

> le mea e fai i le gout

E i ai se talitonuga e faapea o le mafuaʻaga o le pata e le o ni meaʻai meaai, ae o se maualuga o le inisalini i totonu o le toto aemaise lava le fructose o meaʻai. E mafai ona e faitau atili e uiga i lenei iinei ile Igilisi. Ou te lei vaai i lenei mea i le gagana Rusia, ae atonu o le a ou faaliliuina mulimuli, ae le o toe umi. Afai e saʻo lenei mea, ona maeʻa ai lea i se taumafataga maualalo-mauvaʻa, o le a faʻaitiitia le goutoto o lou tama.

Talofa. Ou te faamoemoe mo le le iloa. Ou te fia iloa pe faapefea ona iloa le taunuuga o le suka i le fale? Na ou faalogo pe afai o le mita e faaalia ai se taunuuga e sili atu i le 12, ona tatau lea ona e toesea le 20% mai lenei. E moni lenei mea? Faafetai

> pe faapefea ona iloa le iuga
> toto toto i le fale?

Faʻamatala auiliili i le tusiga na e tusia ai se faʻamatalaga.

40 tausaga, maualuga 182 cm, mamafa 65-66 kilokalama. Ituaiga 1 maʻisuka mo le afa tausaga. HbA1c mo le taimi mulimuli 5.3%. Aofaʻi cholesterol 3.3 ma mea uma lava e masani. Kolya Lantus 14 ao le i momoe ma Apidra i le fua faatatau o le 1 le iunite. 10-12 g kalama. O le fesili o le: masani lava i le taeao o loʻo i ai laʻu suka 3.2-5.0 ma i le ao e le silia ma le 7.0. I le taimi lava e uma ai meaai ou te le fuaina, pe a uma le 1.5-2 itula. Ae a maeʻa aʻoaʻoga soka ma le malosi, o le suka e oso i nisi taimi i le 9-10, e ui aʻo leʻi aʻoga o le 4.5-5.5. Ae ou te 'ai i le 200 kalama. Ae a maeʻa le fa sefulu minute, pe a ou taunuu i le fale, e toe i ai le 4.0-5.5. Ma a uma le tasi ma le afa i le lua itula o le tietie uila, e le o matauina. O se mea masani poʻo se mea e manaʻomia ona faia?

> Pe o se mea masani poʻo se mea e manaʻomia ona faia?

E iai lau maʻisuka ituaiga 1 e faigofie ona e leʻi amata i se talavou, ae mulimuli ane. Ae ui i lea, ou te fautuaina pea e te fesuiai i se meaʻai maualalo-carbohydrate ma mulimuli i isi fautuaga uma o loʻo faʻaalia i le polokalame o le maʻisuka ituaiga 1.

E uiga i le suka i le tele o taaloga. Ou te le faʻamautinoa e oʻo lava i luga o se mea maualalo ole tino taumafa o lenei faafitauli o le a aluese. I le taimi o le faʻaleagaina o le tino, o le lagona lelei o sela i le inisalini e faateleina. Toto le suka toto. I le tali atu i lenei mea, ua faʻasaʻoloto ai hormones faʻamaonia, e aofia ai le adrenaline. Latou te faʻaleleia le suka ma i le maʻisuka ituaiga 1 latou te siitia maualuga nai lo masani. I luga o lenei tulaga, ina ia le faateleina le suka i le taimi o le toleniga, e le tatau ona e alualu i luma, ae ia faaitiitia le fua o le inisalini faaumiumi ma vave. I le faʻatinoga, e matua faigata lava ona filifili saʻo le fualaau o le insulin mo aʻoaʻoga faʻale-tino ina ia leai se oso i le suka.

E 34 oʻu tausaga, ua ou maʻitaga. Na ou iloa ai sa i ai laʻu sugar ma le 12.42 i le glucose. Na ia pasia suega mo le hemoglobin glycated - 5.8% ma mo le inisalini 11.3. Pe o le masani lenei pe e te manaʻomia se meaai e iai le inisalini? E leai ni faʻamaʻi faʻamaʻi.

> manaʻomia se taumafataga ile inisalini?

E te manaʻomia se taumafataga e maualalo-carbohydrate, e pei ona faʻamatalaina iinei, ae (!) Faatasi ai ma se meaʻai i aso taʻitasi o kāloti, beets ma fualaau aina, sei vagana ai faʻi, ina ia leai se kosamo.

Faʻesea uma oloa ua lisiina e pei ona faʻasaina ile tusiga. Ae ao e maʻitaga, ia e 'ai Karoti, beets, nisi fua, sei vagana ai faʻi i aso uma. Talu ai o le kososis e mafai ona oʻo atu ai i se faʻanoanoa. A maeʻa le fanau mai, e fautuaina oe e te alu i luga o se meaʻai laiti-mo le polokalama atoa "mo lou olaga atoa ina ia le tupu aʻe ai faʻamaʻi o le tausaga.

Talofa I le masina talu ai, o le toto mai le vein e 6.4, ma le hemoglobin glycosylated e 6.2%. O loʻo ia aveina le glucosamine talu mai Fepuari - ua fai mai faatonuga e mafai ona mafua ai le faapalepale inisalini. A uma ona faitau lau 'upega tafaʻilagi, ou te mulimuli i se meaʻai. Suauu anapogi mai le 4.5 i le 5.6. A maeʻa ona 'aʻai, a maeʻa le 2 itula, ona mafai lea ona maua le suka i le 6-6.8. I le aso, 15 minute i le maeʻa o le aiga o le aoauli (faʻafefete anufe ma salati lanu meamata) o le suka e 7.3. Mafaufau i ai e pei o le maʻisuka po o le maʻisuka? E mafai ona alu ese faailoga pe a fai o se taunuuga o le glucosamine?

> Mafaufau i le maʻisuka poʻo le maʻisuka?

muamua, i luga o le veʻa o le maʻisuka ituaiga 2.

> E mafai ona alu ese faailoga
> pe afai o se taunuuga o le glucosamine?

Mulimuli i le maualalo o meaʻai gaʻo ma mea uma o le a lelei. I lenei tulaga, o le chondroitin ma le glucosamine e mafai ona faaauau pea ona ave.

47 tausaga, maualuga 189 cm, mamafa 90 kg, e 113 kilokalama, maʻisuka ituaiga 2. Toeitiiti lava a maeʻa le faʻamautinoaga, na ou mauaina lau punaoa ma suia i se mea e maualalo-carbohydrate. O le Yanumet na filifilia muamua na faʻaititia i le tasi laulau i le aso, o le suka na tausia i le ave 4.6-5.6. Lelei ma isi mea uma lava, tamoe, savali, tietie uila, mana. I le vaiaso talu ai, na ia lafoaia ai Yanumet, o le suka na osooso i le 0.4. Pe tatau ona amata ona ou fefe ma toe faafoi atu Yanumet?

E tusa ai ma mea e te tusia - e te le manaʻomia, faʻaauau ona matau. Atonu o le a le manaʻomia. Aua le gauai e te ai i mea faasolitulafono, e tusa lava pe tupu faafuasei.

E 31 ou tausaga, maualuga 190 cm, mamafa 87 kilokalama. O le taimi muamua na ia fuaina ai i se glucometer - na ia faʻaalia ai le 7.7. E saʻo? Tali faʻamolemole. A leai, o le a le mea e fai? Meryl i le maea o le aiga o le taeao.

Leai, e tele naua. E ono iai lau maʻisuka ituaiga 1.

> A leai, o le a la le mea e tatau ona ou faia?

Faʻaaoga le toto atoa mo le tele o aso. O loʻo faʻamatala mai i le tusiga. Ma o iina o le a vaaia ai.

E 52 ou tausaga, mamafa 122 kilokalama, maualuga 173 cm, hypothyroidism, mea inu vai. I le vaiaso talu ai, na ou alu ai i le fomaʻi - masani ai o le solo, pala, ma le vaivai tele. O le fua o le suga na faaalia - 10.8 i le taeao i luga o se manava gaogao, i le mavae ai o le 2 itula i le maeʻa ai o le 14.45, ina ua mavae le isi 2 itula - 12.0. Faʻamaumauga, e leʻi faʻamaonia pepa. Na latou tuʻuina atu se glucometer, e tatau ona faia le aofaiga atoa o le suka i le toto i le vaiaso. Faafetai i le Atua Na vave ona ou mauaina lau saite ma sui i se meaai. Mo le aso muamua na vave ona ou leiloa le 3 kg. Sugar na taofia mo le 2 aso, ua faʻaititia nei. O le asō sa ou fiafia i se manava le gaogao ao lei faia le aiga o le afiafi 6.4! A maeʻa ona 'ai - 8.5.O le fesili - pe mafai ona 'ave se meaai e galo ai le maʻisuka e faʻavavau? Pe o se suʻesuʻega i le olaga atoa ma e tatau ona inuina fualaau? Ma o oʻu faia mea lelei uma? I le afiafi e sau ai le sau ma le fiainu, ou te inuina le tele o vai, o le vaivai i loʻu manava. Atonu o lenei mea e afaina ai?

> i luga o se manava gaogao muamua
> 6.4 le afiafi! A uma le taumafataga, 8.5

E leai se mea e fiafia ai, e maualuga atu nai lo mea masani. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻisuka e faʻatupulaia lemu ae mautinoa. Taumafai sili atu! Faamalositino. Atonu o le ae manaomia le tuiina o le inisalini aua o le suka amata e maualuga tele. O le sao o le suka o se mea sese. Vaavaaia le 1 ma le 2 itula talu ona 'ai ma i le taeao i luga o se manava gaogao.

> e mafai ona fai meaʻai
> faʻagalo e uiga i le maʻisuka e faʻavavau?

I lau mataupu, leai. Talu ai ona o le maʻisuka e ogaoga, o le muamua suka muamua ma le maeʻa o taumafataga e maualuga tele.

> e tatau ona inuina pills?

Nai lo lena, e tatau ona e tui inisalini pe afai e te manaʻo e puipuia ia faʻafitauli o le maʻisuka.

> O le afiafi o le sau

Taumamafa taumafa i meaʻai laiti-carbohydrate ma le toʻa, aua e te fiaai.

> fiainu, ou te inuina le tele o vai
> Atonu e leaga ai foi lenei mea?

O le fia inu ma le galala e sili atu ona afaina. E manaʻomia lou inu 30 ml o le vai i le 1 kg o le mamafa o le tino i le aso. Mo oe, e tusa ma le 3.5 lita o le vai ma le teasbal teas.

> o oʻu faia saʻo mea uma?

E manaʻomia lou toe suʻeina o lau suʻega o le toto mo hormones thyroid i masina uma. E tusa ai ma a latou taunuʻuga, ia tuʻuina atu i le endocrinologist e faʻafetaui le fua o le eutirox. O lenei mea e faʻaleleia ai le puleaina o le maʻisuka. Aua le faʻalogo i le fautuaga a se endocrinologist i luga o se fua paleni e aʻafia ai le maʻisuka! O le maualuga o le maualuga o le sugar sugar o loʻo i ai i totonu o ogaumu. Afai, e ui lava i taumafaiga uma, o le suka pe a uma ona 'ai o le a tumau i luga aʻe o le 6.5 mmol / l, ona manaʻomia ai lea o le inisalini. Amata amataina, aua le tosoina.

Na maʻi le tamaititi i le SARS, ma na latou iloa ai le pallor ma le samasama. Na uma uma suega. O le iʻuga, na maua mai i le tala o le maualalo o le hemoglobin - 86 g / l ma le maualuga ferritin - 231 ng / ml, hemoglobin glycosylated 6.8%. O le taimi mulimuli na latou faia ai suʻega ia Aokuso. Sa masani. O le a le mea tatou te faia?

Faatau se glucometer saʻo, fua le suka i le taeao i luga o se manava gaogao ma pe a uma le 'aiga o le taeao pe a uma le 1 itula. E mafai i isi taimi o le aso. Atonu o le maʻisuka 1 e amata.

Talofa O laʻu tama e 1 le tausaga, maualuga 80 cm, mamafa 13 kilokalama. O susu. E masani lava susu susu i le po. I le taeao sa latou ofoina atu le toto mo le suka mai se tamaʻi lima, o le taunuuga e 6.0. Lua itula talu ona 'ai 6.3. E aoga le popole?

> E aoga le popole?

Ioe, e mafai ona amata le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona e matauina.

O le tamaititi ua 2 tausaga ma le 2 masina. Ituaiga 1 maʻisuka, insulin-e faalagolago ile 1 tausaga ma le 7 masina. Oona o le inisalini: taeao - levemir 3, Novorapid 2, lunch - Novorapid 2, afiafi - Levemir 3, Novorapid 2. O le falaoa tatou te maua ai le 2 XE mo le 'aiga o le taeao, le aoauli, le afiafi ma le 1-1.5 XE mo meaʻai. O le fesili o le a. I le suka i le taeao 6-7. Breakfast insulin 8.00 - mo se meaʻai i le maea ai o le 2.5 itula 10.00-10.30 - faʻaititia le toto suka i le 2 taimi, e ui i le insulin. Mo le taumafataga o le aoauli pe a uma se meaʻai, o le suka e sili atu le maualuga! I le taimi o le aoauli 13.00-13.30 insulin puupuu - o le suka e le pa'ū tele. Ae a maeʻa se meaʻai, matou te tuʻuina atu le 1 XE o le 16.00-16.30 - o le suka e maualuga 2-2.5 taimi. Maualuga maualuga faitau. O le suka i le 2-3 po e maualuga, o nisi taimi e oo i le 20, i le taeao e pa'ū. Ou te le malamalama, pe o sina inisalini laitiiti, pe tele, fesoasoani!

E tatau ona e suʻesuʻe uma tusiga i ulutala Type 1 Diabetes and Insulin, ona mulimuli ai lea i fautuaga. Muamua lava, o se meaʻai maualalo-carbohydrate ma se fua saʻo ole inumaga o le inisalini. A uma ona sui i se meaʻai fou, o le fua ole aso o le inisalini o le a pa'ū i le 1-3 iunite mai lau 3 + 2 + 2 + 3 + 2 = 12 iunite o loʻo i ai nei. O le suauu maualuga o le a faaleleia atili.

Talofa E 21 ou tausaga, ua ou maua le maʻisuka fou. O le maualuga 155 cm, mamafa i loʻu olaga atoa o le 44-46 kilokalama. I le lua tausaga talu ai, na faafuasei lava ona maua le mamafa ona o le leai o se mafuaaga. O le mamafa e toetoe 60 kilokalama. Ona i ai lea o le ogaoga o mafatiaga ma i le itiiti ifo ma le tausaga na ou leiloa 13 kilokalama, ma e leai foi se mafuaaga. Sa ou fiafia i lenei mea, aua a o le i ai lena, e leai ni taaloga po o ni meaai na i ai se taunuuga i le tulaga o le leiloa o le mamafa. Sa i ai se fiainu, inu mai le 2 i le 5 lita o le vai i le aso. Sa i ai le faʻateleina vave - i le 20 minute, poʻo le tele lava taimi.
Na iu lava i le falemaʻi ma le tiga tiga o le manava, tachycardia ma le le lava o le okesene (suffocating). I le taimi o le oʻo atu ile maʻi tigaina, o loʻu mamafa e 40 kilokalama. I le itu o le endocrinology, na amata ona ia maua le mamafa.
Faatasi ai ma le togafitiga o le inisalini sa i ai se fia aai. Faʻasalaina le 8-10-8 o le farmasulin ma le 12 faʻalauteleina, faapea foʻi ma le maʻisama. E ui lava i se paleni taumafa, ua galo le suka. Sa i ai ni togi i luga o le tino ma le tino, o le vevela, vevela tele o foliga ma le paʻu. Sa ou manatu o se allergy, ae na fai mai le fomai e leai.
Ona amata loa lea ona ou maua le mamafa. Ua uma ona tautau le manava, lapoa lapoa ma gaʻo. Na ou alu i le fomaʻi i se popolega, ae na ia fai mai latou te leʻi toe maua mai ona o le inisalini. Ae e oo lava i luma o le maʻisuka, ou te leʻi 'aina mea ua faasaina e maʻi. E le taumafaina le sukalati ona itiiti ai lea, e le 'ai i meaai anapogi ma falai faalauaitele, e leʻi inu suamalie suamalie.
Ou te le iloa po o le a se mea e mafai ona ou aveeseina mai le meaai, faatasi ai ma laʻu meaai - falaoa 0.2% gaʻo, 1.8 carbohydrates i le 100 kalama, tutusa lefir, fualaau faisua uma vagana ai pateta, beets ma kāloti. Meat - naʻo ipu o susu ma moa, ia tunu pea iʻa i totonu o ogaumu.
Malamalama malamalama. Ou te 'ai mea uma i ni mea laiti, ou te le lagona le fiaai. Faatasi ai ma se ituaiga o meaai ma se fua fautuaina o le inisalini, na ia maua ai le hypoglycemia. Faaitiitia. Ma na leiloa lona mamafa. O lenei o le mamafa o le 50 kilokalama. Ae o le acetone na faʻaalia i le urine i ++. Na fai mai le fomai e matautia tele, o lea e tatau ai ona e inuina le tele o vai alkaline ma le atoxil. Na fesoasoani ia te au mo sina taimi, ae toe toe maua foi. Ou te tausia le suka i le laina 4.1-7.0. Kolya ua 2 (4) -4 (6) -4 puupuu ma le 8 (10) faʻalautele.
Ou te le malamalama i le mafuaʻaga o le fuga ma le mea e maua mai ai le acetone, talu ai o le suka e sili atu pe itiiti le masani ma o le inisalini e fetaui lelei ma meaʻai gaʻo (ma e tusa ma le 30-40 g / aso) ma nai kalori. Aisea e afaina ai ma abscesses i le tino? E leʻi i ai se mea faapena ao lei faia le inisalini togafitiga. O le togafitiga o le muamua insulinini, o mea uma lava na lelei, ae na ou siitia mai ai ma le le fiafia. Ina ua uma lena, na amata faafitauli. I lalo o laʻu faatauanau e uiga i le masalomia o se allergy, na latou suia i le farmasulin, ae o mea uma sa i ai. Faamolemole fautua mai se mea, faamolemole. O le fomaʻi togafiti e le tali atu i faitioga, pe a manatu e le taua tele.

> Na ou alu i le fomai i se popole, ae na ia fai mai
> ona o le inisalini latou te le toe faʻaleleia ai

O le mea moni, e sili atu le lelei pe afai e sili atu mea e sili atu nai lo le mea e tatau ai

> Sa ou manatu o se allergy,
> ae na fai mai le fomai e leai.

E mafai ona e maua i se ituaiga o inisalini. Afai o lea, o le a faigata i le itu tau tupe ona faʻaumatia.

> Ae o le acetone na faʻaalia i le urine i ++.
> Na fai mai le fomai e matautia

E le afaina pe afai o le suka ma le ola lelei e masani lava.

1. Suesue le polokalame togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1, mulimuli ma le faaeteete i fautuaga. Ia mautinoa o le suka pe a maeʻa taumafataga ma i le taeao i luga o se manava gaogao e le maualuga atu nai lo le 5.5-6.0 mmol / L.
2. O le taumafa maualalo o le carbohydrate o le 20-30 kalama o carbohydrates i le aso, ae le o le 30-40 kalama.
3. Faʻalogo faapitoa i le faʻatusatusa lelei o au tui ole inisalini umi ma puupuu. O le faʻatulagaina o le faʻatinoga o loʻo faʻamatalaina auiliili i luga o le saite. Faʻaauau pea ona tui tui puipui - o le a leai se uiga.
4. Aua le faʻatapulaaina gaʻo i au mea taumafa! Lagona le saoloto e 'ai meaʻai gaʻo, sisi, ma isi.
5. Suʻe ile tui ile inisalini Levemir poʻo Lantus, e tusa lava pe e tatau ona e faʻatau i lau lava tupe. Ona faataitai lea i ituaiga eseese o inisalini aʻo leʻi faia taumafataga. O lea o le ae iloa ai pe na e maʻi ile ituaiga insulin pe leai.
6. Aua le siaki ketones i lau urine aʻo iai sau suka ma lelei lelei.

Tausaga 42 tausaga, maualuga 175 cm, mamafa 125 kilokalama, maʻisuka ituaiga 2. Ia Me 2014 Sa ou nofo i luga o se taumafataga maualalo-carbohydrate + gym. E oo atu ia Aokuso, mai le 137 kilokalama, ua leiloa le mamafa i le 125. O tino o Ketone na maua i se suesuega. Sa ou asiasi i le 3 endocrinologists - e tautala uma tagata i le leo e tasi, 'ai le meaʻai. Na amata ona ia 'ai 1 XE ma taofi le inu inuforfor. Faamolemole faamatala e uiga i tino ketone.

> Faamolemole faamatala e uiga i tino o le ketone

O loʻo talanoaina auiliili iinei - i le tusiga o le tusiga ma faʻamatalaga.

Sergey, ua uma ona ou mauaina se glucometer ma ua ou sauni e alu ifo i pisinisi. Sa ou amataina se tusi talaʻai, ae e le mafai ona ou manatua le mea na ou faitau ai e mafai lava ona e gaosia le suka 5 minute talu ona e 'ai, 20 minute ma le 2 itula mulimuli ane ... E taua lenei i le taimi muamua? Afai na e fautuaina lenei mea, faamolemole ia faamanatu mai ia te aʻu le mea - Ua ou faitauina au tusiga mo aso e lua ma e le mafai ona e mauaina. Ae e le mafai ona ou sau faatasi ma aʻu ...

> e mafai ona e fuaina le suka 5 minute talu ona 'ai,
> i le maeʻa ai o le 20 minute ma le 2 itula

Afai e te 'ai saʻo i se meaʻai maualalo-carbohydrate, ona tatau lea ona e fuaina le suka 2 itula pe a uma se taumafataga. Afai o loʻo faʻasaina oloa - pe a uma le 30 minute.

> Amata se tusi faiʻai

O le faʻataʻitaʻiga e mafai ona iloa iinei i faʻamatalaga. E mafai foʻi ona e manaʻomia se koluma mo faʻamatalaga e uiga i iniseti o le inisalini - o le taimi na tuiina ai ma le fualaau.

Talofa. O laʻu tama teine ​​e 2.9 tausaga, mamafa - 14 kilokalama. O le tulaga lenei: mo le masina na amata ai ona mumu le alafau o le tama, ona i ai lea o le acetone. O se uo (tausi maʻi) na fai mai o faafitauli gaʻo e mafai. I le lautele, na ia fuaina lana suka i se glucometer ina ua uma ona 'ai se lole laitiiti. Sugar e 17 (.), Sa mu ona alafau ma sa matua le fiafia o ia. O le aso na sosoo ai, i luga o se manava gaogao - 4.9. Ou te malamalama pe a uma se lole, e leai se fua o le suka, ae o se maualuga maualuga e fenumiai ai au. O le aso, ou te matauina le tele o mea inu a le tama - e tusa ma le 1.5 lita. Tusi i le aso 11-12 taimi. I le po e mafai ona faamatalaina pe totoina i luga o se ulo 1 taimi pe a inu i le po. O le tamaititi o loʻo ola, malosi, e tele lava. Ou te lei matauina ua ou leiloa le mamafa. Ua uma ona ou tafiesea uma lau pelemu. O le a le mea e mafai? Maʻisuka poʻo le predisposition? E leai se isi i totonu o le aiga. Ou te manatu e tatau ona suʻesuʻeina i tatou, ae taʻu mai ia te aʻu le mea e sauniuni ai? Faafetai

> O le a le mea e mafai?

E foliga mai o le maʻisuka 1 e amata.

E alu le suāsusu pe a uma ona 'ai ma tumau pea i luga o le manava leʻo - o le mea muamua lea e tupu muamua. E leai se mea e le masani ai i lou tulaga.

Afai o aʻu, o le a ou faatauina nei se glucometer saʻo (e le o le mea lea o loʻo faʻamatalaina i le tusiga) ma mataʻituina le suka i le 2-3 taimi i le aso pe a uma le 'aiga. Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona e faia se gaioiga i le taimi. E fautuaina e aua le faatagaina le tama teine ​​e maʻi i le maʻi ketoacidosis, e pei ona tupu i tamaiti uma e iai le maʻisuka ituaiga 1 i le amataga.

> mea e sauniuni ai?

Siaki le tusiga "E faʻapefea ona Pulea le Tisuka 1 i le Tamaititi e aunoa ma le Inisalini" ma ona manatu. Toe fai - pulea le suka pe'ā uma ona 'ai ma i le taeao i luga o se manava gaogao ina ia le uma le tamaititi i le maʻi tigaina.

Le aoauli lelei, Sergey!
E 33 ou tausaga, maualuga 188 cm, mamafa 81 kg. Ou te taitaia se olaga ola malosi. Talu ai nei sa faia ai sea ituaiga o faataitaiga i se glucometer. Sa ou ala i luga i le taeao - sa ou fuaina le suka i se glucometer, ona ou 'ai lea o ni lapoa se lua, ona amata lea ona fuaina laʻu suka o le toto i se taimi. I le taimi atoa o le suʻega, ou te leʻi 'ai pe inu ai se mea.
Ole suʻe lea na maua: suka aʻo leʻi faia ni lapisi se lua - 4.3, pe a uma le 30 minute - 6.2, pe a uma le 32 minute - 6.7, pe a uma le 34 minute - 7.6, pe a uma le 36 minute - 5.8, pe a uma le 38 minute - 5.4, pe a uma le 40 minute - 4.8, pe a maeʻa le 60 minute - 3.8, pe a maeʻa le 90 minute - 4.8, pe a maeʻa le 120 minute - 4.9. Ma o le taimi nei o fesili: pe o lenei pipi e fetaui lelei ma se tagata maloloina? Aisea na vave faʻaitiitia ai le suka i le sili atu nai lo le taimi muamua? Ma le mea mulimuli, aisea na ia toe tu aʻe ai i se taimi mulimuli ane? Ma e masani uma lava?
Faafetai i le taimi muamua.

> o lenei
> faʻataʻitaʻi i se tagata soifua maloloina?

> Aisea na pau ai le pa'ū vave
> sili atu nai lo le taimi muamua?

Ona o le pancreas na tuʻuina atu sina insulin i totonu o le toto

> aisea na ia toe tu ai i luga laitiiti?

Na tulai o ia i le masani

> e masani uma lava?

Afai ei ai ni faʻaʻailoga o le maʻisuka, fua le suka i ni nai taimi 1 ma le 2 itula talu ona 'ai, i aso eseese.

Lelei lelei Faafetai mo lau 'upega tafaʻilagi, o mea uma lava e manino ma auiliili! Ou te fesili mo se fautuaga. O le tama teine ​​e 8 tausaga le matua, 24 kilokalama, o loʻo auai i taʻaloga. E leai ni faʻailoga. O laugutu e masani ona matutu, na te taina. I le masina o Tesema 2014, na latou maua ai le suka i luga o se manava gaogao i taʻaloga 7. Na latou o atu i le falemaʻi ma faʻasaʻolotoina ma le tele o le faapalepale. Ina ua uma le falemai, sa ou mauaina lau saite ma vave ona ou nofo i luga o se meaʻai maualalo-carbohydrate. Sa amata ona pa'ū le suā i le va o le 3.2 - 3.8. Na ia lagonaina lona "leai." Matou te faaopoopoina ni nai mea inu, pei o le 1 fasi keke falaoa. Suga sa sili atu pe itiiti le masani, ae i luga o se manava gaogao e sili atu ona maualuga. O lea la ua latou maua le moa ma le suka na amata ona amio leaga. I luga o se manava gaogao, o nisi taimi 7, o nisi taimi 12, pe afai e te faaopoopoina sina mea inu gaʻo ('ai se ipu o le borsch) - o le oso maualuga e maualuga atu. O ananafi o le aso atoa e 14, o le aso na sosoo ai na pa'ū ai i le 7. Latou te leʻi 'aina fualaau. E manaʻomia ona tui le inisalini? E te fia alu i le falemai mo se suʻega? E tusa ai ma le auʻiliʻiliga o Tesema, o le inisalini o loʻo i lalo o le masani, o lenei ou te le iloa. Faafetai i le taimi muamua!

> E manaʻomia ona faʻafesoʻotaʻi le inisalini?

Ioe, a leai o le a maʻi le tamaititi i le ketoacidosis

> Matou te fia alu i le falemai mo suʻesuʻega?

Muamua, e tatau ona e faʻatau se glucometa saʻo ma masani ona suʻi sugar, aemaise lava pe a uma se taumafataga.

Lelei lelei E 47 ou tausaga, maualuga 164 senitimita, mamafa ao lei faia le taumafataga e 80 kilokalama. O au fautuaga uma ei ai sona aafiaga!
1.5 masina i luga o se meaʻai maualalo o le gaʻo pe a uma ona maua i le maʻisuka ituaiga 2. Na ou ave 1 le papaa o le maʻisuka i le taeao i le taeao, i le afiafi - 1 Siofor 500 papalama. Ua mavae le vaiaso talu ona ou le maʻisuka, ma ou te leʻi matauina se suiga i le suka o le toto. O le taimi nei ou te na o Siofor 500. O le mea moni, na ia faateleina le fualaau: 1.5 papa i le taeao ma le aofai tutusa i le afiafi.
I le masina o le taumafataga, o le mamafa na paʻu i le 4 kilokalama - o le taimi nei ua 76 kilokalama. Ua muta le paʻu o le mamafa. Aisea?
Ina ua maua i le maʻisuka, sa i ai se maualuga maualuga o le 150/115. E tusa ai ma lau fautuaga, na ou alu i le masina e tasi: suāuʻu manu, Magnelis B6, hawthorn. O le taimi nei ua toe foʻi le mamafa i le masani - e tusa ma le 125/85.
Magnelis B6 Ou te faaauau pea ona ave 6 laupepa i aso uma. O le nofoa o loʻo faia i aso uma. Pe a maeʻa le taimi e toe fai ai le kosi: iʻa faʻasili + Magnelis B6 + hawthorn?
O le optometrist na faʻamaonia le uluaʻi laasaga o faʻasalalauga. I totonu o le masina, na tafe ifo ai drops o Taufon, i le faaiuga o le masina na ou lagona le alualu i luma. O lenei ua ou nofo i le komepiuta e aunoa ma ni tioata. Faʻaauau pea ona faʻaumatia ma faʻaauauina pe maeʻa le masina e toe fai le kosi, e pei ona fai mai le fomai atamai?
Ma o laʻu faafitauli autu mo nei aso o le paʻu mamago i luga o loʻu tino, ma i luga o oʻu lima ma foliga uma ua faʻamafanafanaina mea uma ma ua tele ni maunu. Leai muamua na i ai ni paʻu paʻu ma e leʻi faʻaaogaina ni kulimi. Na ou lagonaina pe a ma le 2 vaiaso talu ai, o lea ua le mafai ona gafatia. Fautuaina le mea e fai?
E tusa ai, Svetlana.
Faafetai tele mo le lelei o fautuaga. O le a ou faatali mo tali i aʻu fesili.

> A maeʻa le vaitaimi e toe fai ai le kosi

E leai se faʻamaoniga manino. E pei ona e manaʻo ai. I luga o le soifua maloloina. Pe afai foʻi e alu aʻe le mamafa.

> Faʻaauau pea ona toe tupu

E mafai ona faʻaauau le tele o le taurine pe afai e le faʻaitiitia ai le mamafa ma le magnesium ma se meaʻai maualalo-carbohydrate. Afai e te le manaʻo e tanu ou mata, vaai papaʻi Dibicor poʻo Kratal.

> paʻu mama i le tino

Ave le vailaʻau A, faʻatau i le fale talavai, ma faʻamalama foi - e sili atu le faʻatonuina mai Amerika, aua o vailaau faʻapitoa o le zinc sulfate e mafai ona mafua ai le gaioiga.

Faʻafetai tele mo le tali!

Talofa. E 25 oʻu tausaga. O le maualuga 173 cm, pe tusa ma le 56-57 kilokalama. Talu ai nei sa ou pasia ai se suesuega o le toto o meaola - o taunuuga uma e masani, ae o le kulukose 9. Ou te lagona le leaga. Ua leva ona ou iloaina le le lava, le moe. Ou te lagona se gutu malolo, laugutu gutu. E masani ona ou inu tele, o lea e masani ona ou alu i le faletaele. Dizzy, ma le tulaga lautele e le fiafia. Sa ou manatu o le vaivaiga le lelei. E tatau ona toe suʻe suʻega, ma mafai ona ou masalomia le maʻisuka? Faafetai

> E tatau ona ou toe suʻe suʻega

Faitau le tusiga e uiga i faʻamaʻi o le maʻisuka, o se sootaga i luga i le pito i luga ole laupepa

> e mafai ona ou masalomia le maʻisuka?

Ioe, ma le ituaiga 1 e mamafa, e le mafai ona e faia e aunoa ma le inisalini.

Lelei lelei Nofoaga faʻapitoa faʻamatalaga!
Sa i ai se fesili. Talu ai nei sa ou pasia ai suʻega - anapogi le toto sugar i le 5.9. Sa ia fai atu i le fomai e fai se suega o le avega, sa ia tusi mai ma le le fiafia se faatonuga. I le auiliiliga lava ia, ou te leʻi nofo i le lua itula talu ona ou maua le kulukose, ae o le luasefulu minute le itiiti ifo, e foliga mai sa faanatinati le tausi maʻi i se mea. O taunuʻuga o le suka 10.1 i le maea ai o lenei taimi. Ou te malamalama o le mea muamua lea, ae le mafai ona avea ma maʻisuka atoa? E le mafai ona ou 'aina le suamalie, ou te inu kofe / tiuti e aunoa ma le suka. Vagana ai le pateta i le vaiaso. E mafai ona ou 'aina fualaau suamalie i mataupu faavae? Pe tatau ona vavaeeseina atoa? E masani ona togafiti togafitiga?

> Ou te malamalama o lenei mea e muamua mai, ae le mafai
> o se maʻisuka atoa?

E leai se eseesega. E tatau ona faia se polokalame mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2-taumafa ma faamalositino, ae aunoa ma le inisalini.

> E mafai ea, i le mataupu faavae, ona 'ai sisi?

Afai o le taufaʻatau o le faʻamaʻiina o le maʻisuka e le faʻalavelave ia te oe, ona e 'ai lea i se mea.

Talofa
Prediabetes - e mafai ona ave le Magnelis B6, e aofia ai le suka.

I pusa vailaʻau faʻamalosi o le magnesium - laʻititi le maualalo o doses o le sucrose.O faʻamanuiaga o ia mea e sili atu nai lo le afaina o lenei suiga, ia faʻaaogaina. Ae o le isi lea mafuaʻaga e faʻatonu ai supasite faaopoopo mai le Iunaite Setete, lea e leai se toe manuia.

E 24 oʻu tausaga. Maea 168, mamafa 59 kg. Sa ou suʻesuʻeina le anapogi kullucose - 6.6. I le mavae ai o le 10 aso sa ou toe pasi atu ai loa. 6. E popole tele. E tatau ona ou alu i le fomaʻi? Pe ua lava le faatapulaaina o au meaai?

> E aoga le alu i le fomaʻi?

E manaʻomia lou faʻatau fale lelei ile glucometer. Fua i latou i le taeao i luga o se manava gaogao ma 1-2 itula pe a uma taumafa.

> Maualuga 168, mamafa 59 kg.
> lava e faʻatapulaʻa ai au meaʻai?

O fea oe faʻamapulaʻaina? 🙂

O mea uma lava e tusia lelei, faafetai! Ua naʻo le aoga mo au i le taimi nei, na faatauina mai ai e loʻu afafine se konekarate o le Contour TS e mataʻituina lona soifua maloloina, maualuga o le suka, pe a ua ou matua ma mamafa tele. I le taimi muamua sa ou musu, ona ou filifilia lea o na o mea uma lava, sa faigofie ona faaaoga ma o le taunuuga na vave. O le mea lea na amata ona ia puleaina ia lava i lea mea ma lea mea.

> tamaʻitaʻi na faʻatau se mita ole konekarate TS

Ole maualuga ole kulūkose ile toto e taatia ma le le faʻaalia. Faʻaaogaina ia mea e le fautuaina, e ui i le taugofie.

O le matagaluega o Bayer, Siamani, ae le o le toto kulukose o le toto.

E le o oe muamua le lipoti mai iinei, faafetai.

Afafine 3 tausaga, ua maua i le maʻisuka ituaiga 1 i le masina talu ai. Inisalini puupuu le faʻaleleia 1 le iunite ao leʻi faia taumafataga ma le levemir umi 1 le faʻaalua 2 taimi ile aso. I le gasologa o le aso, o le suka e 4-7, tatou te aʻoaʻo ai e faʻatautaia le gaioiga faaletino ma maitauina le aʻafiaga o meaʻai taumafa maualalo-carbohydrate i luga o le suka.

O le fesili, pe i ai se mea faʻalauiloaina
suka i le 22:00 - 6 ... 7
I le 2:00 po o le 3:00 - 9 ... 11
I le 6:00 - tusa ma le 9
Ma i le 9:00 i le taeao 3.5 - 4.8 faʻalavelave

E faʻapefea ona faʻamatala le maualalo o le suka i le taeao?

Taumafa i le 18-19, o se pine insulin i le 21:00 ma le 9:00.
Faafetai lava!

> E faʻapefea ona faʻamatalaina se suka maualalo i le taeao?

E manino lava e te le o mulimuli tonu i se taumafataga o le maualalo o meaʻai ma faʻaaogaina le tele o inisalini. O le mea lea, o le suka e maualuga ma e le mausali.

Talofa, tele faafetai mo le 'upega tafaʻilagi, e te maua ai le tele o manuia i tagata. E 38 oʻu tausaga. O le maualuga 174 cm, mamafa 84 kilokalama. O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka-e faalagolago i le maʻisuka i le tina ma le tinamatua. E i ai loʻu suka i le taeao i luga o se manava gaogao pe a fuaina i le One Touch Select le toto toto o le kulukose toto, faʻafetaui 6.1-7.4. Mai Vienna - 6.3. A maeʻa ona 'ai pe a uma le 2 itula - 6-7. Ua tuʻuina e le fomaʻi le maʻisuka ituaiga 2. I le taimi nei, na o glucophage ua uma ona faatonuina i se fua o le 500 mg i le po. Ou te taliaina aʻoaʻoga a le Chrome, Magnesium, Taurine, omega 3, ou te inu i le masina, masina malolo. Ou te taumafai e tumau i se mea maualalo o le gaʻo. Faʻamolemole fautua mai pe o le a se isi mea e mafai ona ou faia e faatumauina ai loʻu ola maloloina ma faaitiitia le lamatiaga o le maʻisuka faafitauli? Ae ui i lea, ua ou fuafua e fanauina se tamaititi lona lua i se taimi lata mai. Taʻu mai ia te aʻu, faamolemole, pe faapefea ona sili atu i loʻu tulaga le saunia o le tino mo le fausiaina? Faafetai lava tele.

> Ua tuʻuina e le fomaʻi le maʻisuka ituaiga 2.

O vailaau faʻale-tino e le mafaufauina o ia ituaiga faailo e maua i le maʻisuka, ae tusa ai ma le fomaʻi a Dr. Bernstein, o le maʻisuka ituaiga 2 lenei.

> o le a se isi mea e mafai ona ou faia

Faamalositino. Faʻasolo i le po e tatau ona umi (faʻalautele), ae le masani.

> Ua ou fuafua e fanauina le lua
> pepe vave

O le a ou le faia lenei mea i lou tulaga - faatasi ai ma le suka, mamafa, tausaga ma sores. E te le na o le talia o le mea alofa ... Ia talisapaia mea ua uma ona e faia ina ia e le toe gagau ou lima i se taimi mulimuli mai. Ia fiafia i le tausiga ma le vaetamaina.

Afai o aʻu oe, ou te le lamatia lou maʻitaga, e tusa lava pe e te le maua le mamafa i le masani. Ma sili atu pe afai e leai.

Faʻamolemole faʻamautinoa pe a fua mai tulaga maualuga o le suka toto mo capillary poʻo le toto vevela atoa poʻo le plasma tutusa? Talu ai, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻu glucometer ua faʻataʻitaʻia e tusa ai ma le tutusa o le plasma (i totonu o faatonuga o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga e fautuaina e le WHO e faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina ai se faʻataʻitaʻiga). Talu ai o faailoga o le suka i eseesega eseese e ese mai i le 10-15%, ou te fia faamaninoina lenei manatu. O suʻega faʻapitoa e foliga mai e alu mo le toto atoa?

toto fua o le suka e mo capillary poʻo le toto vevela atoa poo le plasma tutusa?

Aua le faʻaʻoleʻole lou ulu i lenei fesili, e le o oe ma aʻu.Nai lo lena, ia sili atu le gauai atu i le mulimuli i lau taiala ole tausiga ole maʻisuka.

E tusa lava pe sili atu le lelei o le kullucometers i le 10-15%.

Talofa O le tamaitiiti e 8 tausaga, maualuga 135 cm, mamafa 27 kg. O se suʻega masani i le aʻoga o le sugar 6.3 ma le avega o le 9. Latou te tuʻuina se soliga o le faapaleni o le kulukose, faʻavae se meaʻai ile XE. Na pasia c-peptide - sa i lalo ifo o le masani. I le mavae ai o le 3 masina, o le meaai na toe maua mai i le c-peptide - na toe foi mai i le masani. Ma o le 1.5 tausaga ua mavae. O le hemoglobin glycide 5.6%, c-peptide i le pito i lalo ole masani. Sa ma nonofo i luga o se meaʻai maualalo-gaʻo - o le sugar sugar sa lelei 5.1-5.7, pe a uma ona 'ai 5.6-6.4, e foliga mai e masani. E lagona e le tamaititi, lelei, e alu e aau, e leai se tasi i le aiga e maua i le maʻisuka ... Taʻu mai, pe vave vave ona tupu le maʻisuka ituaiga 1? Ma e mafai ona tatou faatuai le togafitiga o le inisalini ma se taumafataga maualalo-gaosiga?

O le a le vave o le maʻisuka ituaiga 1?

Ae paga lea, o le mea tonu lea e tupu - o lau tama o le a atiae le maʻisuka ituaiga 1. E tatau ona e faʻatau se mita lelei ile kulukose o le toto ma fua le suka i le vaiaso i luga o se manava gaogao i le taeao, ona 1-2 itula lea pe'ā uma ona 'ai. Ina ia mafai ona faia se gaioiga i le taimi ma le tamaititi e leʻi muta i le maʻi tigaina, e masani lava o le mataupu ma tagata uma i le amataga.

e mafai ona tatou tolopoina le togafitiga o le inisalini ma le maualalo o taumafa gaʻo?

O le mea lena o loʻo e faia nei. E faʻalagolago i le matuia o le a mulimuli le tamaititi i se meaʻai.

Talofa Muamua, ou te fia faailoa atu laʻu faafetai mo lau 'upega tafaʻilagi. O mea uma lava e faʻamatala auiliili ma avanoa. O aʻu, pei o tagata uma, ei ai se faʻafitauli i le suka. I le taeao i luga o se manava gaogao o le 4.9-5.4, ma a maeʻa ona 'aʻai, pe a uma le 1-2 itula e oo i le 6.5, e ui e le maualuga maualuga. Ou te leʻi toe faia lava nisi suʻesuʻega. Sa i ai se popolega i le vaiaso talu ai, e leʻi moe le po, ma i le taeao na i ai se mataʻu matagogo. Suauu fua - 6.5. I le taeao e le maualuga atu nai lo le 5.4. O loʻu maualuga e 164 cm, mamafa 51 kg. Le agaleaga leaga - o le tinamatua e maua i le maʻisuka ituaiga 2 talu mai le 23 tausaga, ma le tina pe a uma le 45 tausaga le matua maua le maʻisuka. Sa ou masani ona 'ai faʻamalosi faʻataʻavale gaʻo, ma i le taimi nei mo le 4 vaiaso sa ou i luga o se meaai e aunoa ma na mea. Sa masani ona ou manatu ua lava lenei mea, ae o lenei ua ou malamalama e leai. Tau mai ia te aʻu, aʻo ou malamalama i ai, o loʻo ou faʻasolosolo nei tagata maʻi vaʻaia? E mafai ona faʻatagaina atoa i se meaʻai ma, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma le tausaga, amata ona 'ai i le sili atu o fualaʻau ma fua? Pe o se taumafataga faigata e leai ni meaai i le olaga atoa? O le fea fomaʻi e tatau ona ou faʻafesoʻotaʻi e iloilo uma suega na faia? E leai foi soʻu iodine. Mata e mafai ona ou faia ma le faʻaauau sauniuniga e aofia ai iodine ma le suka o le a toe foi i le masani?

Tau mai ia te aʻu, aʻo ou malamalama i ai, o loʻo ou faʻasolosolo nei tagata maʻi vaʻaia?

I le faʻamasinoina e le tusiga, o loʻo e maua ai le gasegase, ae le o togafitiga. E tatau ona fai lenei mea i se fomaʻi maʻi. Afai e sili atu le maualuga o le suka ma e manino lava o loʻo tuputupu ae le maʻisuka, ona toe foʻi mai ai lea.

Talofa
E 50 oʻu tausaga, mamafa 100 kilokalama. Sa maua le suka i le toto 12 mmol / l i luga o se manava gaogao. E tusa ai ma fautuaga i luga o lau 'upega tafaʻilagi, sa ou nofo i luga o se meaʻai maualalo-gaʻo mo le vaiaso i le taimi nei ma ave metformin, lea na faatonuina e laʻu fomaʻi. O le sao o le suka na pa'ū i le 8.7. E i ai sou avanoa e fai ai e aunoa ma le inisalini?

E i ai sou avanoa e fai ai e aunoa ma le inisalini?

E iai lou maʻisuka malosi lea e manaʻomia ai togafitiga o le inisalini, i se faʻaopoopoga i se meaai malosi ma isi metotia.

Afai o le taunuuga e le manaia, e le mafai ona e tuiina le inisalini. Ola vave, maliu talavou (c) Pension Fund o le Rusia Federation.

Talofa. O le anapogi o le toto suka mai se vein e 7.8. I le vaiaso mulimuli ane, sa ia ofoina mai le toto mai se tamaʻi lima - 5.1. Na fai mai le fomai i meaai 9, e aunoa ma ni vailaʻau. E i ai sina mamafa mamafa. O aiga e leai se tasi e maua i le maʻisuka. E matua popole, pe o le maʻisuka moni? Talu mai le laʻitiiti, o le pancreas e maʻi i nisi o taimi, ae na ou faʻaaogaina ma e leʻi tali mai. O le suga sa laina i le lua tausaga talu ai, ae sa i ai le maualuga o triglycerides. Taʻu i lalo, ioe, i luga o se meaai. Faamolemole taʻu mai, pe lava ea lenei? O le mea moni, faʻatasi ai ma gaoioiga faaletino. Faafetai i le taimi muamua.

Faamolemole taʻu mai, pe lava ea lenei?

Faʻatau se glucometer saʻo, e masani ona fua lau suka 1-2 itula pe a uma ona 'ai - ma saili.

Lelei lelei 25 tausaga. Maea 180 cm, mamafa 70 kilokalama. Ou te le lagona le uiga o le maʻisuka. Anava toto toto 4.6-4.9.2 itula talu ona 'ai - 4.8-6.3.
Tests mo le hemoglobin glycini 5.4%. C-peptide 244 pmol / L (masani 260-1730).
Taʻu mai le mea ou te eli ma le mea e fai? E matua popole lava i lenei mea.

Taʻu mai le mea ou te eli ma le mea e fai?

E tatau ona e vaʻai i se fomaʻi e uiga i le hypochondria. Afai e le fesoasoani, ona e alu lea i le fomaʻi.

O lou suka toto e lelei.

Na galo ia te au ona fai atu faapea o nei faailo e taofi ina ua amata ona ou mulimuli i se meaai maualalo-carbohydrate (e tusa ma le 60 karamu o meaola suamalie i aso taitasi, tufatufaina i vaega).
Aʻo leʻi oʻo i lena mea, na ou alu i le falemaʻi ma le le lelei o le soifua maloloina - o le vevela e 38.5, tiga o le ulu, le lava o le mānava, o loʻo i totonu o loʻu tino atoa. Suga i le taimi na mauaina ai le 14.8. Ina ua mavae aso e 3, sa toe faafoi i se tulaga faamalieina. O le vevela o le thyroid, o gaʻo abdomina e faasolo lelei. Na fautua mai le fomai e pulea le suka ma fai mai ua faaitiitia le maualuga o le c-peptide, ma o lenei mea e mafua ai le atinae o le maʻisuka ituaiga 1. Tau mai ia te au, pe o le mea lea? Ma o a ni suʻega suʻega e mafai ona pasia e iloilo ai le ono mafai ona atiaʻe le faʻamaʻi?

Suga i le taimi na mauaina ai le 14.8

Oi, e suia le mataupu.

Ioe, atonu o le ae atiae le maʻisuka ituaiga 1.

O a ni suʻega suʻega e mafai ona pasia e iloilo ai le ono mafai ona atiaʻe le faʻamaʻi?

O le mea moni, leai. O le maʻisuka mimiti o le a tupu pe leai - e le mafai ona e faʻamalosia i soo se auala. O le a ou le faʻaaluina tupe i luga o faʻataʻitaʻiga o tauʻalo taugata.

Aoao pe faʻapefea ona faalautele lau meli mo le maʻisuka ituaiga 1 ma fai le mea e fai mai ai. E leai sou faʻalavelave. O le maʻisuka ituaiga 1, lea na amata i le matua, e faigofie, e le pei o le maʻisuka, lea na amata mai aʻo laʻititi. Afai e te taumafai, o le ae ola i se soifuaga ola umi e aunoa ma ni faʻafitauli o lenei faʻamaʻi.

Talofa.
E 45 oʻu tausaga. Heumi 170 cm, mamafa 87 kilokalama. tuʻuina atu le auʻiliʻiliga le atinaʻeina o le siama o meaola uma o faʻataʻitaʻiga e masani lava seivagana le lua sikola glucose o le 6.4 mmol / l. ma se atherogenic index 3.8. O le fomaʻi a maeʻa ona suʻesuʻe le suʻega na faʻamatalaina metformin 1000mg i le po ma faʻatau se masini. Sa tonu ia te au e le inu i le fualaau i le taimi lava lea ma fua le suka mo le vaiaso ma o le mamafa e fuaina ai le suka i luga o se manava gaogao - 6.0 mmol / L. mamafa 131/85 2 itula pe a uma le 'aiga o le taeao 5.2 mmol / L. 129/80, 2 itula i le maeʻa o le aoauli, 5.4 mmol / L. 135/90, 2 itula pe a uma le 'aiga o le afiafi, 5.1 mmol / L. 126/77 momoe 4.9 mmol / L. fuaina i vaiaso uma e uiga tutusa uma. O lenei ua ou inu i le Metformin 1000mg mo le lua vaiaso i le taimi nei, e le tele se mea e lei suia i totonu o le manava gaogao - 5.9 mmol / L. 2 itula pe a uma le 'aiga o le taeao, 5.4 mmol / L. 2 itula i le maeʻa o le aoauli 4.9 mmol / L. taʻu mai ia te au le a le uiga? Faʻafetai mo le tali. E tusa ai, Vladimir.

Peppy po! )) 62 tausaga, maualuga 158 cm, ua mamafa 93 kilokalama, ma ia Iulai 2015, ina ua amata togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2, o le mamafa e 120 kilokalama.
Togafitiga. na fautuaina e le endocrinologist i le falemaʻi - leai se metformin. Na ou musu e talia ma, i luga o le fautuaga a se isi fomaʻi, na amata ona ou aveina Glucofage umi mo le 500 - 2 i le taeao pe a uma le taeao ma le lua pe a uma le 'aiga o le afiafi. Ou te le taliaina se isi lava mea. Na amata ona paʻu le mamafa ona o le taumafataga na aumai e le fomai i le falemai i luga o se laupepa na faasalalauina mo le maʻisuka. E ese mai lau taumafataga masani. E leai ni faʻamatalaga atili i meaʻai, togafitiga, suʻega, mita o le kulukose toto, ma foliga o le olaga ma togafitiga o le maʻisuka. Na ou sailia lava tali i aʻu fesili mai le maʻisuka i luga o le Initaneti.

Na maua le suka i le falemaʻi i le taimi o suʻega i le 2014 i luga o se manava gaogao i le 2014 - 7.08. Ou te lei gauai, sa ou mafaufau o se faalavelave faafuasei.
I le falemaʻi lava e tasi i le 2015, o le suka ua uma ona 13.71 i luga o se manava gaogao, ma o le vaiaso mulimuli ane, o se taumafataga e aunoa ma ni vailaʻau na oʻo i le 10.98.
Na ia toe foʻi mai le falemaʻi ma alu i le falemaʻi. Faʻamatalaina i luga ma le a le iʻuga. NO. E leʻi ofoina atu e le fomai le faia o se isi auiliiliga, ae na faʻaaogaina suʻesuʻega a le sanatorium, e ui lava o la latou tulafono o tapulaʻa ua uma ona 3 vaiaso.

Sa ou iloaina e na o aʻu lava e fiafia i loʻu ola maloloina ma vave ona faatau le One Touch Select mita. Sa amata ona ia fuaina le suka o le toto e tusa ai ma faatonuga mo le mita ma le pulea o le suka ma meaai lava ia. Sa faigata i se taumafataga, seivagana ua e eli i luga o lau 'upega tafaʻilagi i le Initaneti.O masina muamua o togafitiga na amata ona mamafa le mamafa (o lenei mea e aunoa ma lau meaai) ma leiloloa (aveese))) e tusa ma le 20 kilokalama, ona tulaʻi ai lea o le mamafa, e peiseaʻi ua totoina i le nofoaga mo le 2 masina. E ui o laʻu fuafuaga o le ausia lea o se mamafa o le itiiti ifo ma le 70 kilokalama, ma pe afai e mafai i le masani. Ma, i lau taumafataga, o le mamafa na faasolosolo malie ona toe pau ma o lea i le aofaʻi na ou leiloa (aveesea))) 27 kilokalama. O loʻo faigata pea ia te aʻu i aʻoga faaletino. Ou te galue tele i le komepiuta, e ui o le siitia na faigofie, leai se totogi ma sili ona taua ou te fia alu. Sa amata ona ia fiafia e savali, mama i vae ma fetuunai i le tino. I masina muamua o togafitiga, na ia suʻesuʻeina le tele o meaai. Na ou malamalama i se mea e tasi - o falaoa, paluga, suauu e le mafai ona vaʻaia. Ou te filifilia fualaau faisua ma le filifilia, aua ua iloa o mea ua tupu i luga o le eleele ei ai sina fua o le suka, ma o mea ua ola i luga aʻe o le eleele e itiiti lava le suka. Ou te alu ese mai lenei mea i meaʻai. E le suamalie le nifo, le fiafia i le suamalie, ae matua faanoanoa mo le natura masani ma le maualuga o le meli. Ou te le taumafaina pateta, kāloti, beets mo le lima tausaga i le taimi nei. Latou te le o ma mea uma, na latou leaga. Tatou te le taumafa pasta ma oloa faʻapitoa mo le tele o tausaga, e aofia ai le faʻaleleia ma le paluga falaoa, e oʻo lava i aano o manufasi. Aua le 'ai ni sausa, saisi ma isi oloa tutusa mo le 10 tausaga pe sili atu. Ou te fiafia i se fasi fasi meaʻai aʻano ma e sili atu le taugofie mo se tau.

O le suka i le taeao i luga o se manava gaogao o le 4.3-4.7. I le gasologa o le aso, tusa lava po o le a le meaʻai, o loʻo i le itulagi o le 5.3-5.9. A maeʻa le 'aiga o le taeao e alu i le 6.1.

Mo le taumalulu, na ia saunia ai le tele o vailaʻau faʻasamaʻi. Kapisi, kapilipelu, ata logo, isalaʻelu, asparagus, broccoli, musigot, dill i vaega eseese. Ou te faamaʻamuina le tele o tamato e kuka i se masini suamalie, lea ou te faaopoopo i soupili, o fualaʻau fualaau suamalie ma sosolo i aano o manu.

Ua leva ona togafitia au e se fomai tipitipi vascular. aua i le taimi o le tamaitiiti na maua le polio o vae uma e lua. O le aluga na toso i luga o le vae agavale ma vaʻa i luga o le vaʻa. Ou te inu Detralex poʻo Venarus vasega mo le 3 masina 2 taimi i le tausaga. A maeʻa le togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2, o vailaʻau vailaʻau e galue lelei ma lelei, e leai foi se gasegase.
O le po ou te inu ai Cardiomagnyl 0.5 pusa o 150. I le 2014, hemoglobin e 160, ma o le 137 nei.

Aʻo leʻi amataina togafitiga mo le maʻisuka, sa matua popole lava le lauroid, ae o lea e leai.

O fesili nei o loʻo mulimuli mai.
1. E na o loʻu naunau lava mo soʻo se ipu o kapeti, mo fuamoa, aano o manu ma o nisi taimi o sisi. E tupu i aloaʻia, ae e tele naua i tafatafa o Sevastopol. O nisi taimi e le mafai ona ou taofiofia au lava ia ma faatulaga ni nai meaʻai aemaise lava le kāpeti poʻo se tipi o le pipi ma le pulou. E tupu faapitoa lenei mea i le afiafi. Meaʻai i sina mea itiiti, ae o loʻo i ai pea! Na ou faitau i au fautuaga e sili atu le le maua o se meaʻai, ae maise lava i le po. E ui lava o le meaai mulimuli ua ou maua e 2-3 itula aʻo lei moe. E oo mai i le mea moni e na o loʻu lauina o se laulaau mai kapeti ma 'ai ai, o le mea lena e tafe ai le fugalaau i luga o le kapisi. Ma i le aoauli ou te gaosia se fuamoa e aunoa ma se isi lava mea ma ou te lagona o le fuamalie sili lea ona suamalie i le lalolagi. E mafai faʻafefea ona ou faʻaumatia na fai ma vaisu faapena? Ou te matua le popole lava i meaʻai falaoa, le fiafia i lau pelemu, e tusa lava pe o le a le manaia, ae o loʻu gaosiga o le kāpeti ua na o se fua. E faʻapefea ona

2. O loʻo i ai oʻu paʻu o le paʻu i luga o oʻu foliga ma sina mea itiiti. O nisi taimi ei ai taimi e momoe ai. O le tausaga poʻo le maʻisuka?

3. Atonu e tatau ona ou faaitiitia le fualaau ole glucophage umi? Atonu e aoga le taumafai? Ae paga lea, mo mafuaaga manino, e le mafai ona ou faalagolago i fautuaga lelei a se endocrinologist mai le falemai. Ou te le talitonu ia te ia.

4. Faʻafefea ona taulimaina le faʻamalosi? Ae na avea lenei ma faafitauli. Ou te le manaʻo e nofo i lalo i luga o meaola.

5. E mafai ona faʻaaoga fualaʻau tioisa i meaai pe a maeʻa togafitiga vevela?

Faafetai tele mo au tali. I le auala, na ou aoina ai le tele o faamatalaga aoga i au tali i fesili oe mafatia. O lau 'upega tafaʻilagi e sili atu le viia

Lelei lelei
Faamolemole taʻu mai ia te aʻu, o loʻu tina na maua i le maʻisuka ituaiga 2, e faʻapefea ona ia faʻamatalaina e tatau ona ia fuaina le suka pe tusa o le faalua i le aso, ma fai mai e lagona e ia le lelei ma e le manaʻo e faʻalogo i se mea?

Talofa.E 20 ou tausaga, mamafa 54 kilokalama, maualuga 163. O uiga o le maʻisuka, na o le paʻu i vae, i le tasi taimi sa i ai le tele o le paʻu, ae o le tele o le numera i le po ao moe. Sugar i le mavae ai o le 2 itula o le 'ai 6.9. A o le i ai lena, e leʻi tofotofoina le suka mo se taimi umi. O le aiga, sa i ai se tinamatua ma se maʻi ogaoga o le maʻisuka. Mata e mafai ona faʻaalia e lenei mea o loʻo oʻu atiaʻe le maʻisuka?

Na ou mauaina le tele o faʻamatalaga aoga i luga o lau 'upega tafaʻilagi i le taimi o maitaga ma le maʻisuka faʻatamaʻia (4.5, 8.9, 8.5). Sa ou mulimuli i se meaai ma totoe le suka e le sili atu nai lo le 6.7 itula i le maeʻa ai (Sa ou faitau i se tolu-suesuega o lenei mea moni o le masani mo fafine maitaga). O le mea e ofo ai, na ia maitauina i le lua masina talu ai, na sili atu le lelei o faailoilo nai lo le ogatotonu o le vaitaimi, e ui lava e masani ona latou fai mai ua alualu i luma le maʻisuka. O le tasi fomaʻi na tautala e aunoa ma le alu i auiliiliga na fesoasoani mai le tamaititi ia te aʻu e ala i le faʻamalofia o le tele o inisalini. E tasi le auala poʻo le isi, na fanau mai se tamaititi i le taimi, mamafa 3,650, o mea uma e masani. Na vave foʻi ona toe foʻi loʻu mamafa i le masani ao le i maʻitaga.

Sa faaauau pea le fuaina o suauu i lea taimi ma lea taimi pe a mavae le fanau mai, i le mea moni e uiga i lenei mea ma fesili. O le lua masina muamua, masalo ona o le amataina o le GV, o le fiaʻai na sili atu nai lo se isi taimi, ou te matua manao lava i gaʻo gaʻo, o lea na ou 'ai ai ni alalaupapa, fualaau mamago, ma le suamalie. Sugar, pe afai e le itiiti ifo i le 6, ona le sili atu lea nai lo le 6-7, ae o le mea sili ona taua le tausia o se GW atoa, o lea ou te lei popole ma le faaeteete. Na faasolosolo malie lava, ona toʻafilemu le fiaʻai, ae o le suka na amata ona tupu tele ma sili atu ona maualuga. Fesili:

1. E te iloa pe faapefea ona aʻafia le suka i le HB? A maeʻa le fa masina talu ona uma le fanau mai, pe tatau ona toe foʻi mea uma i le masani, pe mafai ona faʻaaogaina i le taua o le HS?

2. I le taimi o le maitaga, o le taimi pito sili ona faigata o le taumafataga o le taeao, ae o le taimi nei i le aoauli ma le taumafataga o le afiafi, o se vaega itiiti o le falaoamata e mafai ona mafua ai le 7.8. Pe o lenei lava ituaiga o "faailoilo"? I lenei tulaga, o le tali i le toetoe lava o le meaai lava e tasi e mafai ona matua fesuisuiai mai lea aso i lea aso, e tusa lava pe o isi mea (moe, leai se popolega, leai se SARS, tutusa le tino) e tutusa. O nisi taimi e foliga mai ia te au o mea uma lava e faalagolago tele i isi oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se taumafataga mo le 'aiga o le aoauli ma se gaʻo tino gaʻo e 5.4 i le itula. O le vaega lava lea e tasi mo le taumafataga o le aoauli faatasi ai ma se fuamoa ua afaina (pe a leai, e leai se gaʻo) - 7.5.

3. E leai lava se mamafa o le mamafa, e sili atu i le lua kilokalama. O lona uiga e tatau ona siaki muamua i LADA?

4. Atonu e ese le fesili i se fesili pe a mavae le sili atu ma le ono masina o le faʻaaogaina o le mita, ae o le a le uiga tonu o le "itula e uma ona 'ai"? Fai mai le fomai "pe a uma le sipuni muamua", o lea ou te fuaina. Ae afai e amata le taumafataga i le 18:00 i le laulati, ma faʻapalapalaina le muamua o le carbohydrate i le 18:10, pe tatau ona fua i le 19:00 po o sina taimi mulimuli ane? E le gata i lea, o le umi o le taumafataga: e foliga mai o le suka i le itula e tatau ona ese pe afai, fai mai, 'ai lua levelapu o le suka i le taimi lava e tasi poʻo se eseesega ile afa itula. I le lautele, e aoga le amataina o le suka i nisi taimi? (15 minute i le maea ai o le sipili muamua, lua itula mulimuli ane?) I le taeao e foliga mai e toʻa 4.5, ma e sili atu i le lua itula mai le 7.5 ata i le 6.1.

Faʻafetai i le taimi muamua mo tali.

Talofa. Sa maʻi o ia i le GDVI ma le tonsillitis (sa maʻi o ia mo le 3 vaiaso). I le vaiaso talu ai, na ou lagona ai le vaivai tele, vaivai, vavalo taimi, o nisi taimi e gatete i totonu o le tino ma vae, ma faasolosolo malie le suia o "zoro" mo le le lava o le fiaai, le lava le moe ma le le malamalama malamalama e oso i le 37.5. Ae o le mea sili lava na ou gauai atu i le le mautonu ma le gatete e le mafaamatalaina i le tino. Tuputupuʻe - 1.51, mamafa - 50 kilokalama. Sa ou tofotofoina le sugar mai le tamatamailima, o le taunuuga e 4.86, Na ou pasia mai le vein i le aso lava e tasi, i luga foi o se manava gaogao, o le taunuuga e 5.44. O mea uma lava e peiseai i totonu o tapulaa masani, ae ou te popole e uiga i le tapulaa aupito maualuga o le masani. Tau mai ia te aʻu, pe o nisi suʻesuʻega o suʻe toto e manaʻomia pea? Po o le, e pei ona e tusia i luga, o se tulaga o le hypochondriacal?

Talofa, ou te le maua le maʻisuka, ae manatua le mea latou te fai mai ai, ua faʻatagaina o ia e ala i le pepelo ma manatuaina o ia o lona tama ma lona tinamatua! Ou te siakiina i nisi taimi ma na faatoa leva ona ou faia se auiliiliga i se glucometer i le fale, ma faaali atu le 6.5 i le isi, 6.3 ma fai le taeao ma le sisi, o se fuamoa ma sina lauti suamalie ma alu i le galuega, ma o ma mita mo le 1 itula. ina ua maeʻa suʻesuʻega sa ia toe mauaina faʻamaumauga mai lima e lua 6.1 - 6.6

Tane 63 g Pauna 107 kilokalama (115 tausaga i le tausaga) O le maʻisuka 2 ave Metformin TEVA 1000 i le taeao ma le 1000 i le afiafi ... susu i le taeao 6.5-7.5 glucometer Perfona Nano,
O se tamatamailima 4.9 -5.6 .... (mo nisi mafuaaga, e 1-2 taimi itiiti ifo nai lo se glucometer).
Isi Helix Glucose Laboratory i le plasma 7.45 mmol / L, Glikir (HbA1c) 6.30%
Fesili
1) VITAMINS mo maʻi maua i le maʻisuka - Mo se faʻataʻitaʻiga, Doppel herz aktiv, Complivit Diabetes, ma isi. E tatau ona ou ave i latou ma mo le a le umi?
Paʻu Fai?
2) Metformin Teva, Glucophage poʻo Siaga i le mea lava lea e tasi o loʻo galue i le auala lava e tasi (o le mea moni e iloa lelei metformin i mea uma) Fai mai fomaʻi mea eseese o metformin (Rusia) e sili atu le leaga ...
3) Na ou aveina Glucophage Long, na foliga mai ia te au o le a faaitiitia ai le leaga ...

Faamolemole fesoasoani. Sa tele naʻu tupe ma na amata ona ou fuaina le suka ma le fefe. O le siva anapogi e ese mai le 4.6 i le 5.1, ma le 1-2 i le maeʻa ai mai le 6.1 i le 6.7. E foliga mai o mea uma lava e masani, ae o le mafaufau i le sese o le glucometer i le 20%, e le o se mea e sili ona lelei. O lona uiga, i luga o se manava gaogao e mai le 5.6 i le 6.1, ma a maeʻa taumafa e mafai ona oʻo i le 8. Pe o le maʻisuka pe mafai ona ou toʻafilemu?

Talofa Faamolemole fesoa- soani mai ia te aʻu e mafaufau i ai Na amata ona tigaina loʻu tino, e masani lava o oʻu vae ma ou lima, na ou alu i le fomaʻi i le falemaʻi, pasia suega, suka 7.1, le fomaʻi na auina atu i le endocrinologist. Na ia talosagaina foʻi isi suʻega. lea na foliga mai e masani ai ia te ia, na ia musu e togafitia aʻu ma auina atu aʻu i se tagata faʻataʻitaʻi (e ui lava e mama loʻu paʻu). O le dermatologist na suesueina, leai se mea, ma auina atu i le nerve pathologist, na te leʻi mauaina se mea ma auina atu i le fomaʻi, malie? ae ou te le ... mo le toeitiiti atoa le masina na ou mafatia ai i le sasaina, ma e leai se tasi na faia se mea e iloa ai, e mafai ona e taʻuina mai ia te au se mea? mea e tatau ona ou faia

Talofa O loʻu atalii e 1 le tausaga ma le 10 masina. O le neurologist faʻataʻitaʻiina togafitiga ma Cortexin + Phenibut + Magne-B6. Na togafitia o ia mo se vaiaso, ma matauina na amata ona inu le tamaititi i le tele o vai. Pasia le suka i luga o se manava gaogao - 6.1! Mata e mafai ona avea ma se tali atu i fualaau faasaina? Pe mafai ona toe faʻaleleia lenei gaioiga pe a uma le faʻamaʻiina o fualaau?

Talofa Ua 27 oʻu tausaga. Sa ou faia se taotoga i le taimi nei talu ai nei. Ina ua ou faamalolo mai le falemai, sa ou vaaia taunuuga o se suʻega toto, o le suka e 5.6. Pe masani lenei mo aʻu pe leai?

Talofa, ua 26 oʻu tausaga, maualuga 172, mamafa tele 130. Sa ou foai atu le toto mo le suka, ma e 7.0. E mafai ona togafitia? Faafetai

Lelei lelei E 24 oʻu tausaga. O le ono masina mulimuli na ou lagona ai se faʻaitiitia o le faʻatonuga, manaʻoga mo le suamalie ma le vaivai, fia inu. Taulaga anapogi - 4.4-4.6. Maualuga 185, mamafa 74 (e le suia). 1 itula pe a uma le 'aiga o le taeao ma le araisa paepae - 9.9, i le 2 - 7.5. 1 itula i le maea ai o le aso - 9.1, i le maeʻa ai o le 2 - 6.1. Hamaglobin glycated 5.0%. Tina ma tinamatua ei ai le maʻisuka ituaiga 2. Pe ou te malamalama lelei o loʻo ou togafitia?
Sa ou taumafai e fai sina meaʻai laitiiti, ae na taofi, aua i le taimi na lagona ai le fatu fatu ma le suka 4.4. O faailoga ia o le hypoglycemia, saʻo? Masalo o le faafitauli o se mea leaga meaai, pe na e faʻatali mo se faʻaopoopoga o le lagona ile inisalini?

E tele faafitauli tau le soifua maloloina. Na amata ona ia togafitia togafiti, ma faaiuina i le sailia o le suka ma le p / w e manaʻomia ona fetuunai. Sa ou nofo i luga o se meaai maualalo i luga o le kalapu i le fautuaga a Kronportaloa (NAC) ma o lenei auala na amata ai ona ou iloa uma nei mea. Meaʻai, suka, ma isi.

Faamolemole taʻu mai ia te aʻu, o mea uma lava ua tusia e fua ai le suka 2 itula pe a uma se taumafataga. Ma o faailoilo i le 30 minute-1 le itula e le o faailoga uma? Maua faamatalaga o suka i ATU! e le tatau ona sili atu i le 8 mo se tagata soifua maloloina. E tusa lava pe a uma loa ona 'ai. Sa tusia i lalo o se mauga o gaʻo pe a 'ai.

O le fesili - pe i ai se tulafono mo le suka 1 itula pe a uma se taumafataga? Pe e le taua? Aua a mavae le 2 itula, e toe foi mai le suka i le masani. Ae a maeʻa le itula, ona ia fuaina lea - 13-14 ... E faʻapefea ona malamalama i lenei mea? Pe o le masani lenei? Ma e fua i luga o fualaau aina ma aano o manufasi!

Lelei lelei 53 tausaga, maualuga 164, mamafa 60. 4 tausaga talu ai togafitiga o le hepatitis C. (Ou te faʻamoemoe ua faia lenei mea). Ina ua maeʻa togafitiga, na tupu aʻe le cholesterol. I le taimi muamua sa togafitia i latou i mea faafomai - na le fesoasoani (ausia le 10, o le atherogenic coefficient e 4.5). I le lua masina talu ai, na amata ai ona ou tagofia meaʻai, faaitiitia ai le gaʻo (gaʻo i le 90) - o le aofaʻiga e -8.99, "lelei" rose, "leaga" faʻaititia, ma o le atherogenic coefficient e 3.04. Na faʻafuasei lava ona ou mauaina lau upega tafaʻilagi i le Initaneti. Sa ou pasia se auiliiliga o le le atoatoa o le taumafataga o le carbohydrate metabolism. O le hemoglobin glyc 5.79, C-peptide 3.8, glucose (serum) 6.19, insulin 19.1, coefficient HOMA 5.25.Ae paga lea, ou te nofo i se tamai taulaga ma e faigata ona i ai ni tagata tomai faapitoa. O lea tatou te ola ai i le mataupu faavae - o le faʻaolataga o le malelemo o tagata - le galuega a tagata o le malelemo. Tau mai ia te aʻu, e ala mai i auiliiliga o auiliiliga, o se mea e iloa ai? O le a le isi mea?

Talofa. E 35 oʻu tausaga, maualuga 158, mamafa 98, maitaga 11 vaiaso. Suauu anapogi 5.6-5.8. I le gasologa o le aso, 6.5 pe a uma se taumafataga. O le hemoglobin glycated 6.15. Na totoina o ia lava i luga o se meaʻai maualalo-carbohydrate. Na ou togi le 2 kilokalama i le vaiaso. O le sugar sugar na 5.2-5.6. a maeʻa ona 'ai 4.9-5.6, Taʻu mai, ole maʻisuka lenei? E i ai se vailaʻau .. O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka.

Lelei lelei
Ia Fepuari 2015, na maua ai aʻu i fomaʻi. I le taimi o le siakiina, na mamafa le 113 kilokalama i le maualuga o le 180. O lenei ua 34 oʻu tausaga, mamafa 78 kilokalama. Ina ua uma le siama, sa ou fefe lava, na tonu loa ia te aʻu. Meaʻai, faʻaauau faaletino, e teena ai sitaili. Na vave le mamafa o lona mamafa, i totonu o le 6 masina (masalo o vave vave). Sa ou tausia loʻu mamafa moni mo le 8 masina. E le gata i aʻu taumafaiga uma, o le suka i luga o se manava gaogao e tumau i le eria o le 5.51 - 5.95. Faamolemole taʻu mai, pe ou te maua pea se avanoa o le suka i le masani?
E tusa ai
Valery

Talofa Faʻamolemole taʻu saʻo, o faailoga o loʻo tuʻuina i luga o laulau o lenei tusiga ua fuafuaina e le plasma poʻo le toto (capillary)?

Lelei lelei E tusa ai ma suʻesuʻega, anapogi glucose 4.5, hemoglobin glycated 4.4. O le maʻitaga e 11 masina. E sua malosi le suka i le maeʻa ona 'ai (meaai gaʻo), e mafai ona oʻo i le 8.0 i le itula, e itiiti ifo i le 5.5 i le 2 itula (ma le tele 4.6-4.8). E tusa ai ma taunuʻuga o le glucometer, o le sugar sugar e masani lava i le 4.4-4.6.
Peitai, e tusa ai ma taunuuga o le isi suʻesuʻega, latou te tufatufaina le 5.25 kuka ma le 5.9 hemoglobin glycosylated (10 aso le eseesega mai iʻuga muamua). Na tuʻuina mai e le endocrinologist le GSD. Ou te le malamalama pe moni lenei GDM, pe o se faʻaaliga o loʻu maʻisuka (170 cm, 66 kilokalama, e leai ni oʻu aiga e maua i le maʻisuka, ou te leʻi matauina soʻo se faafitauli i le suka aʻo leʻi maʻitaga), poʻo le suega e maua i totonu o fale suʻesuʻe e le saʻo.
Na faia e le endocrinologist le GTT (e na o le iloiloga lona lua), ae pei lava ona ou malamalama, e sese, aua o faailo na faia i se glucometer. Ole sugar fast was 4.6, pe a ma le itula - 10.9, pe a uma le 2 - 8.7, ae o le mea sese e mafai ona oʻo i le 20% (E mafai ona ou tolotolo le faitotoa i le 11.1).
O le a sou manatu, e faʻapefea ona e faʻamalamalamaina le faʻamautinoaga? Naʻo loʻu tuʻuina atu o se isi c-peptide i le tulaga tonu. Faatasi ai ma na oso i totonu o le suka, ou te masalosalo e mafai e le glycated ona 4.4, ae i le taimi lava lea e le o le sugar sugar e 5.24.

Le aso lelei! Faafetai mo mea uma. Talosia ia taui atu e le Silisili Ese ia te oe mo au galuega, mo le agaalofa ma le alofa mutimutivale! E maualuga loʻu suka. Sat i luga o se taumafataga e maualalo-carbohydrate. Vaa))) E le mafai le falaoa! Ma o le a le mea e faʻaaoga ai le laʻau fautuaina?))))

Talofa o laʻu tama teine ​​ua 16.5 tausaga nei. O le taimi mulimuli na la ofoina atu ai le toto mo le suka i le tausaga talu ai. O le anapogi e 5.7 ma le 5.5. Tuʻuina ile 2 taimi ile va o le 2-3 aso. Aʻo lei oʻo i lenei (1.5-2 tausaga ua mavae), e 5.7 foi. I le aoga, i le 0.5 tausaga talu ai, na latou pasia ai le auiliiliga. iina na faaali ai 4.9. Ou te le talitonu i le "aʻoga" iʻuga, aua pe a matou tuʻuina atu, o le taimi uma 5.7 ma le 5.5.
E leʻi fai mai e le fomai se mea e uiga i le muaʻi maʻi. Ou te le talanoa i le tamaititi e uiga i meaai. Sa ou fesili e taʻu atu le matautia o le maʻisuka, ma tali mai le fomai: "Fai fesootaiga ma le tamaititi."
O le faafitauli i le taimi nei ua musu le tamaititi e alu e foaʻi toto. Ou te le iloa pe o le a le suka o ia nei. Ou te le iloa le mea e fai. E foliga mai e leai se aoga e talanoa ai ma se fomaʻi (((
Fautuaina pe o le a le mea e fai, poʻo le mea o isi suega e tatau ona e pasia, vagana ai le sugar sugar.
Na ou malamalama mai i lau 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai a matou vailaau.

Talofa. Ou te popole e uiga i gasegase oona i le maea ai o le suamalie, aemaise lava pe a uma faamalositino, gaʻo ma le sugar sugar e masani lava, o le hemoglobin glycated e masani foi, o le finocrinologist.
Sa ou faatauina mai se fasi laau ma amata ona fua i le fale, ma le pala, ae o nisi taimi o le suka pe a uma ona 'ai e 7.4 ma le 8.3, i le faavae o lenei mea, pe mafai ona ou masalomia le maʻisuka?

Lelei lelei
I laʻu fesili muamua, ou te fia faaopoopo atu i le aso o le Hemoglobin e 5.57, c-peptide 0.6, calcium ionised 1.27. E mafai ona teena le inisalini i na fua faatatau i le lumanaʻi, pe a tuʻuina atu ole tino gaʻo? e ui lava e faigata. Faafetai

Lelei lelei
Faʻafetai tele mo lau 'upega tafaʻilagi. E sili ona aoga ma faʻamatalaga faʻamatalaga.
E 63 oʻu tausaga. Maea 160 cm, mamafa 80 kilokalama. Cholesterol 7.5, mamafa 130-135 / 80-85. Sa amata e loʻu tina ona taʻi 2 le maʻisuka i le 50 o ona tausaga.
Suauu toto i le gasologa o le aso:
5-00 itula 7.9
7-00 ile itula 5.3
Ina ua uma le 'aiga o le taeao, itula mulimuli ane - 9.9
- ina ua mavae le 2 itula - 8.2
A o lei faia le aoauli - 6.1
i le itula -9.2
ina ua mavae le 2 itula 8.0
I le taimi muamua, sa masani ona ia ofoina atu le toto (e tasi i le tausaga) (ma fua i le fale ma se glucose mita (Accu-check) i luga o se manava gaogao i le taeao, o lea na ia talitonu ai sa i ai au suauu masani.
Na faatonuina e le fomai Metmorphine 500 mg i le po, o se taumafa maualalo o le kapiti, mea faaopoopo o le magnesium, ma le tau.
Pe le manatu faatauvaa le fua o le metamorph?

Talofa. Faʻamolemole faʻamalamalama, ua 55 oʻu tausaga, o le mamafa 140-155 / 80-90- Ou te inu fualaau mo le mamafa. faafitauli laiti o le thyroid. I le asō ua ou fuaina le suka i le taeao i luga o se manava gaogao - 6.6 ma le maeʻa ai ina ua uma le 1.5 itula - 8.6. I le taeao i luga o se manava gaogao, o le suka ua leva ona siitia maualuga i nai tausaga talu ai. ma ei ai loʻu mamafa o le 90 ma le maualuga o le 163. Pe o le maʻisuka? ma o le a le ituaiga? muamua pe lua? E mafai ona faʻatonutonu meaʻai? faafetai mo le tali.

O le a se mea e tatau ona ou faia pe afai o le suka ma le gluglobin glycated o loʻo i totonu o tapulaa masani, ma o loʻu soifua maloloina o loʻo faʻaalia ai faailoga o le gasegase o le suka (gasegase, mimilo faifai pea, oso i le mamafa pe a uma ona 'ai, le mautonu)?

O le toto sugar i totonu o faatonuga mo le auiliiliga ua faʻaalia e leai se maualuga e sili atu i le 6.2 E te fefefe i tagata faamaoni i lau 5.5. kamupani ma e mafai ona latou taliina soo se fesili e uiga i lenei autu tele. free8-800-200-8353.

Talofa. O loʻu tina (65 tausaga le matua) na maua le maʻisuka ituaiga 2, ae le o le inisalini. O faailoga o le mita ma le fale suesue e eseese. O le falemaʻi na faʻamatalaina e tatau ona e faʻalauteleina le faailo o le mita i le 0.8 ma maua se fale suʻesuʻe. O le a le sugar mo le maʻisuka ituaiga 2? E le mafai ona ou malamalama, o tusiga e le o faailoa mai pe latou te tusia le glucometer poʻo le faʻailoga o fale suesue. Faamolemole fesoa- soani mai ia te aʻu e mafaufau i ai

Talofa E 27 ou mamafa, 38.5 mamafa, maualuga 163. Na ou faia ni gaioiga se lua i luga o le manava ma o le tino atoa lava na mafatia tele mai le tino, ao ou 'ai le leaga. Talu ai nei sa amata ai ona ou fuaina le suka ona o le le lelei o le soifua maloloina ma matauina i le taeao o le sugar 4.5, i le maea ai o le lona lua o le taeao ina ua maeʻa le 2 itula ('ai le suamalie) suka i le 9.9, lea e lei i ai muamua, ina ua mavae le tolu itula e 4.6, ona i ai lea o sina meaʻai manaia ma le lua itula sugar dropped to 3.9, ona sosoo ai lea ma le 6 ma le lua i le maeʻa ai o le iʻa ma le suka i le 6.1, pe a maeʻa le 2 itula, a uma le taumafataga o le aano 4.8 (i le maeʻa ai o le 2 itula) ma a uma le taumafataga lona lua o kaloti ma pateta ua uma ona iai le 4.5. Ua ou popole lava, aua na ou matauina pe a ou 'ai tele le suka e amata ona toe foi i le masani pe a uma le lua itula, ae le fiafia i isi tagata ma e masani ona siitia i le 6-7, ae o le 9.9, taʻu mai, o le maʻisuka tonu lenei? Ma afai o le a le fea lea?

Talofa
26 tausaga, maualuga 168, mamafa 3 masina talu ai e 73 kilokalama. (Aperila 2017)
Talu mai le tausaga talu ai, o nisi taimi e le lelei ai le manava, o le gutu malulu. Manava i le 2-3 lita i le aso.
Na tofotofoina au mo se suʻesuʻega faamaoni i le 3 masina talu ai, e 6.1%. Ona oʻo lea i le aso 22 o Aperila, 2017 sa i ai se taotoga mo le faʻapitoa. Ina ua maea le taotoga, sa amata ona ia mulimuli i se meaai. I totonu o le 3 masina na leiloa ai le 10 kilokalama. I le vaiaso talu ai, na ou filifili ai e faia se auʻiliʻiliga mo le soona fai ma le anapogi mai se vein. Gliked na avea ma 6.2. Vailaau anapogi 5.6.
Na ou alu i le endocrinologist i le falemaʻi i le fale pe a uma aso e 4. Sa ia auina atu ni suega i le falemai lava ia. Fuafua e 'ai i le 19:00 ma pasi le suʻe i le 2 itula. Ma faʻapena foi.
Iloiloina i le falemai lava ia:
Anapogi 5,5 mole mai se tamailima.
Sugar 2 itula talu ona 'ai mai le tamailima e 6.5 mol. Glycated 6.8? Ketone tino na maua i le urine.
Faateleina diastasis.
E le gata i lea, mai aʻafiaga e afaina i lalo o le 'augavale tauagavale.O le taimi muamua na paʻu i le maʻi i le 2 vaiaso talu ai talu ona maeʻa se 'aiga. Sa i ai se tiga matuitui. Na pasia i le 3-4 minute.
Isi faʻaosoosoga talitutusa na o le itiiti ifo o le tiga na tupu i le 1-2 i le vaiaso.
O se ultrasound o le pancreas na faʻaalia ai se faateleina, o le fomai na taitaia le ultrasound na fai mai na ou afaina le pancreas.
Fai mai le endocrinologist o le faʻamasino i le maualuga o le suka o loʻo ou maua i le maʻisuka. Na ia fai mai ia te aʻu e tausi se meaʻai (e le mafai ona e 'ai i le suamalie, gaʻo, vevela). Na ou faʻatonuina le gordox e uiga i le pancreas. O taeao o le a ou toso.
1) E mafai ona suia le hemoglobin le tele mai le vaiaso mai le 6.2 i le 6.8%. Pe na latou avatu ni sese i le falemai?
2) E i ai loʻu maʻisuka?
3) Pe tatau ona ou faʻaaogaina Gordox? Pe o le a ou afaina le pancreas? Na fai mai le fomai o le na faia le ultrasound e sili atu le aua neʻi faoa Gordox, ae ia togafitia pancreatitis ma isi fualaau e tetee atu ai.
4) E mafai ona maua i le pancreatitis poʻo le gasegase i le maualuga o le maualuga o le suka i le toto.
Mai nisi faʻamatalaga, na maʻi o ia i le hepatitis A 3 tausaga talu ai. O lenei ou te le lagona le faʻalavelave.

Talofa. Ou te fia faafetai atu ia te oe mo mea sili ona taua. Ae na tulai mai le fesili. O laʻu tala muamua. O loʻu toalua na mamafa le 90 kilokalama ma le maualuga o le 164, o le gasegase abdomina. O le taimi lava na amata ai ona osooso o ia i le mamafa, na amata ona lagona le leaga, vave ona pasia suega mo le suka ma le cholesterol. Ma sa latou atuatuvale: o le kuka sa i ai le 15. O le Cholesterol foi e maualuga.
Na matou fesuiaʻi i se taumafataga maualalo. Sa matou taofiofia mo le toeitiiti atoa le tausaga. O le mamafa na pa'ū ifo i le 73 kilokalama, cholesterol ma le toto maualuga e masani, ma na sili atu ona lelei le soifua maloloina.
I luga o se manava gaogao ma a maeʻa le 2 itula o le suka e masani lava. Ae o le itula pe a uma le taumafataga, e mafai ona tulaʻi i le 7-8, e ui lava e le o umi, pe a mavae le 2 itula e pauu i le masani. E faapefea ona fesootaʻi i lenei mea? Pe masani ona masani, pe e aoga le toe iloiloina o le meaai?

ma afai o le suka i le taeao i luga o se manava gaogao o le 3.6 ma se siama o le maʻisuka ituaiga 2?

O loʻo ou nofo i le NUD mo le 2 masina, ou te le talia se TB, SD2, suka. matua. 5.4-6.6 (ONE TOUCH). leiloa 10 kilokalama, ua taofia le faagasologa o le paʻu mamafa. O le feces na sinasina. Manaomia le faia o se mea? Faafetai

Talofa Faamolemole taʻu mai ia te au pe fia taimi i le aso e te manaʻomia e 'ai ma se taumafataga maualalo-gaosiga? Sa fautuaina au e le fomai e aua le sili atu i le 5 itula mulimuli ane. O le faitauina o au tusiga, sa ou talitonuina e tele lava taimi ou te manaomia ai, ou te le i iloa tonu ia fautuaga (atonu na ou le faitauina mea uma). Tusa 2 le maʻisuka talu mai 2013, 48 tausaga, maualuga 159, mamafa 71. Suauu anapogi ma se fua paleni mai le 4.4 i le 8, pe a uma le taumafa e leʻi fuaina (e leʻo iloa le mea e manaʻomia). I se tulaga lautele, a uma ona faitau lau tusiga, na ou iloaina o mea uma e sili atu ona ogaoga nai lo le fomai na taʻu mai ia te au. O le mea moni, ou te liliu atu i se taumafataga maualalo. Ou te fefe i se paʻu mataua i le suka, aemaise i le po. O le ala i luga i le po e fua le suka, i loʻu manatu, o se faʻafitauli, o le a le moe i le taeao e faigaluega. E le mafai ona ou tu ai mo se taimi umi ... Na ou vaai i lau saite atonu o se tausaga ua mavae pe sili atu foi, ae na ou manatu o mea uma na lelei ia te au. Ou te faanoanoa ona ou te le vave gauai atu i tusiga ma le talitonuga atoa ... Ua leiloa loʻu taimi ...

Lelei lelei Na fanau loʻu toalua i le 1969 ituaiga 2 le maʻisuka talu mai le 2012 (tuʻufaʻatasia, mamafa, ma isi mea) Galvus 1 papa, mea lelei uma lava. Na amata ona ou tausisi i se taumafataga, taʻaloga, + aveese le 8 kg i le ono masina (maualuga 175, mamafa 87 le mamao), ma le suka mo nisi mafuaaga na amata ona tulai. Ou te masalomia se glucometer pe o fua tutusa. I le taeao i luga o se manava gaogao (6.5-7), pe a uma ona 'ai 6, na tuʻuina atu suega - amylase ma cholesterol sa maualuga, ma o le isi na masani. Faafetai

Tuua Lau Faamatalaga