Faailoga ma togafitiga o le mumu o le pancreatic i tamaiti

O le pancreatitis i tamaiti e masani lava ona maua sina eseesega nai lo tagata matutua. O faʻasologa e mafai ona faʻatoʻateleina, o le kosi e masani lava ona faʻasolosolo. O le faigata i le suʻesuʻeina o le pancreatiti e faigata ona vavae ese mai isi maʻi o gaʻo o meaʻai.

Faʻapogai le afaina

Pancreas poʻo le pancreas o loʻo i ai se fausaga faʻaloloa ma e aofia ai se ulu, tino ma le siʻu. O le parenchyma e aofia ai mea e gaogao ma glandular.

O le faalauteleina o le gland e mafai ona mafua mai i le tele o mafuaaga:

  1. Faʻafitauli, faʻatasi ai ma le tafe toto.
  2. Plasma e ulufale atu i le mea faʻapitoa o meaola, lea e mafua ai le edema.
  3. Faʻaleagaina o le suasusu o le vai inu i totonu o le lumenia o le duodenum 12.
  4. Le tuputupu aʻe o neoplasms pathological.

Pancreatitis o se togafitiga e mafai ona aafia i le tele o mea. E masani lava, o le mea e tupu e mafua ona o faʻamaʻi pipisi, o se mea e le lelei le soifua maloloina - o le tele o meaʻai gaʻo i le taumafataga.

E pei ona uma ona taʻua, ma le pancreatitis, e tiga le pancreas. O loʻo i tafatafa o le manava, o ana galuega e aofia ai le gaosia o vaega eseese o enzymes e faʻafaigofie ai le faʻapalaina ma le faʻaaluina o le tele o mea e manaʻomia mo le tino.

O le pancreatitis e mafua ai le mumū o le tino pancreatic, lea e mafua ai le faaletonu i le gaosia o enzymes. O lenei mea le lelei e afaina ai le faʻaaogaina o le faʻapalapalaina, mafua ai le afaina tele i le soifua maloloina o le tamaititi.

Pancreatitis Classification

I tamaiti, o le faʻamaʻi ua faʻavasegaina - gasegase ma tumau. O le pancreatitis e manatu e le tumau, o le faasologa lea ua silia ma le ono masina. O le tino gasegase e mafua ai le edema ma le catarrhal mumū o tisipesa. I tulaga sili ona ogaoga, o loʻo afaina ai le afaina o le gacrosis o le gland tissues.

O le natura o suiga i totonu o fusi o le gland vaevaeina pancreatitis i totonu:

  • ogama
  • afaina ai (ma le afaina),
  • purulenti
  • fatty pancreatic necrosis.

E masani lava, o faʻafitauli o meaʻai e mafua ai le pancreatitis i tamaiti. O le i ai i lalo o se avega faifai pea, o le gaʻo fusi e aveesea o latou meatotino, amata ona faʻavaivaia, faʻaitiitia ai a latou gaioiga.

I tamaiti e sili atu i le 7 tausaga, o le pancreatitis e masani ona masani ai poʻo le masani ai e masani ona maua. O le tino i tamaiti e le masani ai.

Faʻalagolago i le mafuaʻaga, o le pancreatitis e mafai ona:

  • muamua
  • faʻamausali, e tulaʻi mai i le tala o le mumu o isi totoga,
  • faʻavae.

Faʻaauau le pancreatitis i tamaiti

I le tulaga o le pancreatitis reactive, o le faagasologa e mafai ona toe suia, e naʻo le tatau ona iloa ma amata togafitiga le faʻamaʻi maʻi i le taimi. Afai e le togafitia, o le maʻi e avea ma moni pancreatitis. O ia faafitauli e masani ona masani ai i tamaiti e 10-14 tausaga.

O le suʻesuʻega o le pancreatit reactive o loʻo i ai i le foosia o le faʻamaʻi pipisi i isi totoga e faʻamalosia ai le gaioiga o le pancreas. I le faʻaopoopoga i faʻamaʻi o le natura faʻapitoa, o le fomaʻi e mafai ona mafua mai i le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi ma isi vailaau malolosi.

O faʻamatalaga manino o faʻamaoniga e le o faʻamaonia mo le latent form, ae o le faʻaauau pea o le maʻi na tupu i luga o le galu - faʻasalaga e sui ai faʻamagaloga. O le faʻavavevaveina o le mumū o le faagasologa masani, e pei o le tino pancreatitis, e mafai ona agamalu, agavaʻa pe ogaoga.

Mafuaʻaga o le faʻaopoopoga o okeni i tamaiti

O le mumu o le pancreatic i se tamaitiiti e mafai ona afaina i le tele o tulaga faʻaleagaina:

  1. Faʻamamaina o le manava o le tinoe fesoʻotaʻi ma le paʻu poʻo isi mea faʻaleagaina, faʻapitoa i lenei talaaga, e mafai ona matauina se faʻalauteleina o le vaʻa.
  2. Faʻafitauli o le Selfimmune - faʻaleagaina o le tino puipuia, ao amata ona tuʻuina atu e le tino ni mea faʻapipiʻi i ona lava masini, e aofia ai le paʻu paʻu.
  3. Faʻamaʻi faʻamaʻilea e fesoasoani i le le manuia o le faʻaogaina o le tino. I lenei tulaga, o le faateleina o le ate e masani ona matauina.
  4. Faʻafitauli faʻapitoa i isi totoga.
  5. Faʻailoga pancreatite e mafai ona mafua ona o togafitiga le talafeagai o le tino o le maʻi.
  6. Le tuputupu ae o le tino i totonu o le tino o le okeni, toʻamea, taʻavale, faʻaleaga poʻo le faʻamaʻi pipisi. O le afaina o le okeni e mafai ona maua i le natura - mo se faataitaiga, na o le siʻu o le gland e faateleina.
  7. Manua afainalea e solia ai le amio saʻo o le fausaga o le membrane mucous o le manava po o le duodenum. O le taimi nei e oʻo atu ai i le solia o galuega a le pancreas ma le faateleina o lona tele.
  8. Duodenitis - faʻamalamua o le duodenum, lea e puipuia ai le tafe o le vai inu.
  9. Cystic fibrosis - o se togafitiga faʻapitoa o se natura faʻapitoa, lea e faʻafefe ai le faaleagaina i ni laufanua eseese, e aofia ai le pancreas.

Faailoga, faailoga o le mumū

O le mumu o le pancreatic i tamaiti e masani ona maua i se foliga malie. O le laʻitiiti o le tamaititi, o le itiiti ifo o lona faʻamatalaga o ona faʻamaʻi.

O le tino o le maʻi e faʻaalia i tiga mataga paroxysmal (e mafai ona aveeseina), e masani lava ona i ai se natura o le fusi, lea e susulu i totonu o le hypochondrium ma le spine. E le gata i lea, o le pancreatitis e mafua ona o le le lava o le fiaai, gasegase, faateleina o le kesi, manava ma le vomia.

Faʻafefiloi o le vevela, pallor o le paʻu, gutu malogo, o le papa i luga o le laulaufaiva ua matauina. Faʻasolosolo malie le maualuga o le vevela, o loʻo i ai faailo manino o le inisua, o le intestinal paresis. Masalo o le atinaʻeina o se faʻalavelave paʻu.

Vitio aoga

Vitio e uiga i faʻamaoniga (i mea e tiga ai, pe aisea e mafai ai ona malepe):

O faʻamaoniga o se foliga masani faʻalagolago i le umi o le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le faagasologa, o le tulaga ma le ituaiga o le faʻamaʻi, o le maualuga o le faaleagaina o le pancreas ma isi mea toto. Ua afaina le tamaititi e ala i taimi o mafatiaga tigaina i le taumatau saʻo, lea e faʻalauteleina e ala i le ai o meaʻai, pe a uma le faʻamalositino poʻo le mafatiaga.

O le osofaiga e mafai ona tumau mai le tele o itula i ni nai aso. Tamaiti o loʻo mafatia i lenei ituaiga o le maʻi e le o fia 'ai, o taimi taʻitasi latou te mafatia ai mai le manava, gasegase, ma le vomia. O le puleaina e suia ai le manava. E maitauina le leiloa o le mamafa.

Faʻamatalaga o le maʻi

O le togafitiga o togafitiga e tuusao lava i luga o le taimi ma le saʻo ole faʻamautinoaga. A maeʻa se suʻesuʻega ma se talaʻaga, e faatonuina e le fomaʻi se faasologa o suʻega e faʻamaonia ai le siama.

E tatau ona tofotofoina le tamaititi mo le toto, urine ma feces. O le suʻesuʻega o le a faʻaalia pe i ai le mumū i totonu o le tino ma faʻamaonia faʻaalia ai le atinaʻe o pancreatitis i le tamaititi. O se ata sili atu ona manino o le a faaalia ai se suʻesuʻega ultrasound o le tino o le tino ma le fibrogastroscopy. O suʻesuʻega o le a fesoasoani i le tagata tomai faapitoa e iloilo ma le faʻalagolago le tulaga o le maʻi ma faʻatonuina togafitiga talafeagai. Afai e manaʻomia, togafitiga, e mafai ona faʻamaʻi le tamaititi.

O le fea fomaʻi o le a alu i ai pe a tiga?

Afai e faitio se tamaititi i le tiga o le manava, ia faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi ile taimi vave. Afai e masalomia le pancreatitis, o le a tuʻuina atu le tamaititi mo se suʻega auiliili, lea e masani ona faia i se falemai. O togafitiga e faʻamatalaina e se tagata gastroenterologist ma le tagata paleni. Mafaufau i fautuaga a se fomaʻi.

Metotia ma tulafono mo togafitiga o se faʻamaʻi, maʻi

Soo se togafitiga e amata i le sailia o mafuaaga o le maʻi. O nisi taimi e lava le faʻaitiitia o le mea e faʻaosofia ai ma o le pancreatitis o le a alu ese. E ese lava, e tatau ona paʻi atu i faʻalavelave faʻalavelave - o le mataʻituina o le tamaititi mo le tele o tausaga e talafeagai iinei.

O se tasi o mafuaʻaga autu mo le alualu i luma o faiga le lelei i le tamaititi i tama talavou o le le paleni o meaai - aʻoga tamaiti pancreatitis. O le mea autu i le togafitiga o ia togafitiga o le a avea ma se meaʻai malosi.

Meaʻai mo le pancreatitis i tamaiti

O le taumafataga o se vaega taua o togafitiga. E tatau ona e iloa le mea e fafagaina ma mea e faatau ai. O le a fesoasoani i le faʻaitiitia o faafitauli i totoga uma o le manava o le manava ma le paʻu, e aofia ai.

Tulafono autu o taumafa:

  • mea taumafaina ole vaega ole taumafa - 5-7 taimi ile aso i ni vaega laiti,
  • teenaina o meaʻai leaga: meaai vave, moli, gaʻo, falai, faʻafefe, mea vevela, faʻasao,
  • paleni paleni taumafa, lea e aofia ai meaʻai eseese, pasta, meaʻai susu, gaʻo manu ma iʻa, fualaau faisua ma fua,
  • o le tele o meaʻai ma meaʻai gaosia,
  • 'ai e le o le vevela, ae naʻo meaai mafanafana,
  • Meaʻai fou mo le kuka.

Faʻatau togafitiga

O le a fesoasoani le taumafataga i le faʻaitiitia o le avega i luga o le tino o meaʻai. E le gata i lea, ua faatonuina e le fomai ni sauniuniga o le enzyme e faaleleia atili ai le faagasologa o le otaota:

O nei tupe e ave i meaai. E mafai foi ona faatonuina tamaiti ia vailaau e maua ai le bifidobacteria, e pei o Bifacil.

Le faʻamamaina o le tulaga o le maʻi maʻi:

  • Pirenzepine, Famotidine.
  • Pancreatin
  • Leai-spa, Mebeverin, Paracetamol tamaiti.

I tulaga sili ona ogaoga, o vailaau faʻamaʻi, antihistamines, fualaau e faʻaleleia atili ai le toto toto, ma le inhibitors protease.

O le a le mea e fai i tamaiti laiti

Afai o le faʻamaʻi ua maua ile tino maʻi, ole tulafono o meaʻai e tatau ona faapenei:

  • o le tele o taumafa o le protein,
  • kukaina o soʻo se pata i luga o le vai,
  • fualaau faisua ma fualaau aina e tatau ona vevela.

O nisi taimi e manaʻomia ai le vaʻaia o taotoga, mo se faʻataʻitaʻiga, i le mataupu pe a iai ni faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi i le pancreas. O le faaiuga e uiga i le taotoga e faia pe a maeʻa se suʻesuʻega auiliili ma naʻo le leai o ni taunuʻuga mai togafitiga faʻasao.

Togafitiga o pancreatitis i tamaiti e masani ona faia i se falemai. Na o iinei e le gata ina mafai e fomai ona togafitia le pepe, ae ia pulea foi ana meaʻai, ma matauina le malosi o togafitiga.

Isi auala o togafitiga

O se tasi o metotia lelei o le togafitia o le pancreatitis mai le taimi o le taimi ua taua o le sua pateta. E tatau ona fufulu 2-3 pateta i totonu o se fatuga faatasi ma le peel ma faʻailo le sua. Metotia o le talosaga - 50 ml 2 taimi i le aso. O le togafitiga e 2 vaiaso. Ona faia lea o se vaiaso malolo mo se vaiaso ma se vasega toe fai. O se faʻaopoopoga lelei i le kefir o le kefir free-fat, lea e faʻaaogaina i le 5-10 minute pe'ā uma ona ave le vailaau autu.

E tatau ona faia i le tutusa tutusa vaevaega o St. John, tina, matai o le tino ola pea. 2 tbsp aoina le fofola mo le 10-15 minute i le 1 lita o le vai, ia tuu le pulupa lapisi mo le 2 itula, faʻalavelave. O le vasega o le taliaina e 50 aso, aʻo le i taumafaina le afa tioata.

Faʻalavelave ae faʻapitoa le aoina. E tatau ona faia i le tutusa tutusa o aʻa o le pagogogogogogo, pakete buckthorn, lalalaʻau, laulaau lanu, mumu ma le pala. Faaopopo le aʻa o le talalaʻau, o le toso ma le poto. O le auala kuka e tutusa ma le meafaigaluega muamua - mo le 1 lita o le vai 2 tbsp. aoina, vevela mo le 10-15 minute. O le vasega o le pulega e 14-20 aso, afa afa i le maeʻa o se taumafataga.

Puipuiga

I le avea ai o se mea e puipuia ai mai le mumusu o le mumū, ua fautuaina ai:

  • se paleni taumafa e aofia ai mea uma e talafeagai ma micro elemene,
  • teenaina o meaʻai leaga,
  • faʻamatalaga taimi ma togafitiga o faʻamaʻi o le tino,
  • faailoaina ma faʻaitiitia faʻafitauli faʻapitoa i le tino ile taimi,
  • pe a faatonuina ia fualaau oona, ia maitau le tulaga masani o le tamaititi,
  • faʻaaogā na o mea aupito maualuga ma mea fou mo le kuka,
  • Aua e te soona inu, ina ia aua le soona faaitiitia le pancreas.

Afai e te aʻafia i soʻo se faailoga o pancreatitis, e tatau loa ona e talanoa i se fomaʻi. O le a fesoasoani lenei mea e aloese ai mai le tele o faafitauli ma puipuia ai le toe foʻi i tamaiti. O le faʻamalositino e mafai ona faʻaosoina ai faʻafitauli, lea e mulimuli ane manaʻomia se togafitiga faaopoopo.

Tuua Lau Faamatalaga