O le matelaina i le maʻisuka o se auala e toe faʻaleleia ai

O le maʻi suka e fesoʻotaʻi ma le le lava o le inisalini i totonu o le tino poʻo le maualalo o lenei hormone i totonu o totoga a le tagata. I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le tagata maʻi e le o faalagolago i le faʻalauiloaina o le hormone i aso uma i totonu o le tino ina ia tumau ai le tulaga masani o le kulukose i totonu o le toto. Nai lo lea, e mafai ona ia faʻaaogaina fualaau o suka ma pulea gaʻo maualuga e ala i le faamalositino ma se taumafataga maloloina.

O le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, o se tulafono, o le maʻisuka mamafa. O le anapogi i le maʻisuka e faʻaititia ai le mamafa o le tino, faʻaumatia le meaʻai ma faʻaleleia le suka o le toto.

Le aoga o le anapogi i le maʻisuka

O le mea lautele, e le mafai e fomaʻi ona malilie i le aoga o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i le anapogi. O ē faʻatoga i togafitiga faʻapitoa nai lo lenei tekinolosi o le faʻaaogaina o masini e fautuaina ai le faʻaaogaina o suka ma isi togafitiga.

O le taimi nei, o le tele o fomaʻi e finau e faapea i le leai o ni gasegase fomaʻi, ma isi faʻalavelave ma faʻalavelave, o le togafitiga o le gaʻo ma le ituaiga 2 maʻisuka masani i le lautele ma le fesoasoani o le anapogi e aoga tele.

E pei ona e iloa, o le homulini insulin e amata ona gaosia pe a uma ona 'aʻafia meaai i le tino o le tagata. Afai e le tupu lenei mea mo nisi mafuaaga, o mea uma e mafai ma avanoa e faʻaagaga e faʻaaogaina i le tino, faatasi ai ma le fesoasoani o loʻo gaosia ai le gaʻo. O le suavai, i le isi itu, e fesoasoani i le aveesea o mea uma mai le tino, mo lenei mafuaaga, e manaomia ai e le maʻisuka ona 'ai i le tele, ao le tolu lita i le aso.

Faatasi ai ma le fesoasoani o lenei faagasologa, ua faamamaina totoga o tootoo ma mea oona, o suiga masani o le tino e toe foi atu i le masani, ae o le tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu le mamafa.

E aofia ai lenei mea ona o se faʻaitiitia i le maualuga o le glycogen i totonu o le ate, ma mulimuli ane faʻaaogaina ai le gaʻo gaʻo i totonu o le suka. I lenei tulaga, o le maʻisuka atonu ei ai se manogi le lelei o le acetone mai le gutu, mo se faataitaiga, ona o le mea moni e faapea o le ketone o vailaau o loʻo faia i totonu o le tino.

Tulafono mo anapogi mo le maʻisuka

O togafitiga ma le umi o le anapogi e fuafuaina e le fomaʻi pe a uma ona pasia e le tagata maʻi suʻesuʻega uma ma pasia suega talafeagai. O nisi fomaʻi e manatu o le anapogi ma le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona umi.

O isi talitonu o togafitiga e ala i le anapogi e taliaina mo le silia ma le lua vaiaso.

I le taimi nei, e pei ona faaalia i le fomaʻi, o le maʻisuka o le ituaiga lona lua, tusa lava pe tolu po o le fa aso o le anapogi e lava lea e faʻaleleia ai le tulaga o le tino ma faʻamaonia ai le suka toto.

  • Afai e leʻi matelaina muamua le tagata maʻi, e tatau ona faʻamautinoa lelei togafitiga i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi, tagata fai meaʻai ma le endocrinologist.
  • E aofia ai ma le tatau ona fua le fua o le kulukose i totonu o le toto ma aua neʻi galo e inu se tele o le vai i le aso.
  • E tolu aso ao le i amataina le anapogi, e na o le maʻisuka e naʻo meaai e aofia ai elemene o fualaau. E aofia ai le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e 'aina le 30-40 kalama o le suāuʻu olive.
  • Aʻo leʻi amataina le anapogi, o le tagata gasegase ua tuʻuina atu i ai se fufulu mama e faʻasaʻo ai le manava o mea e tele meaʻai ma mea e leʻo manaʻomia.

E tatau ona e saunia mo le mea moni e faapea o le vaiaso muamua o le a e sosogi ai le acetone mai le gutu, ma mai le maʻi o le maʻi, talu ai o le acetone e faʻapipiʻi i le urine. Ae peitaʻi, a maeʻa le faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻaitiitia le aofaʻi o vailaʻau ketone i le tino, o le manogi e mou atu.

A o faia le togafitiga e ala i le anapogi, o le maualuga o le kulukose o le toto e toe foi mai i le masani ma tumau pea i lenei setete i taimi uma ao le gasegase e le 'ai.

E aofia ai faʻamalositino uma faʻalelei, o le avega i luga o le ate ma le pancreas ua faʻaitiitia. A maeʻa ona toe faʻaleleia le tele o totoga, o faailoga uma o le maʻisuka i fafine ma alii e mafai ona mou atu i le maʻisuka.

  1. A maea le togafitiga togafitiga, o aso muamua e tolu e tatau ai ona aloese mai le taumafaina o meaai mamafa. E fautuaina e faʻaaoga naʻo le vai inu, i aso uma e faʻaititia ai le faʻaogaina o kalori o taumafataga.
  2. E le sili atu i le lua taimi e te ai ai i le aso. I lenei piriota, e mafai ona e aofia i sua o fualaau aina suamalie e faʻamamaina i le vai, fualaau faisua masani, uila, ma le teuteuina o fualaau faisua. E le gata i lea, o aso nei e le mafai ona e 'ai meaai e tele ai masima ma le protein.
  3. A maeʻa togafitiga, e fautuaina le maʻisuka e 'ai fualaʻau fualaau aina, suamalie o fualaau faisua, televave faʻasolosolo ina ia tumau ai le tulaga masani o le tino mo se taimi umi. E aofia ai ma le maʻisuka fautuaina e faʻaitiitia ai le taimi o taumafa taumafa ma faʻafefe ai meaʻai i le gasologa o le aso.

Faʻasalaga i le maʻisuka: o mea lelei ma faʻamalosi

O loʻo i ai se manatu o le umi o le leai o se meaai e matua faʻasaina mo le maʻisuka. E talitonuina o le fuainumera maualalo maualalo e mafua mai i le le lava o gaʻo i totonu o le toto e mafai ona mafua ai le le mautonu, gaogao ma isi faʻamaoniga e le manaʻomia. I le faʻataʻitaʻiga, o nei tali e le tupu mai lava i taimi uma, ma afai latou te faia, e masani lava ona tupu mai i se foliga malie.

E tatau i tagata maʻi ona nofouta o le umi o le leai o se meaai i le maʻisuka e mafai ona mafua ai le ketoneemia - o se faʻateleina tele o mea o loʻo i totonu o le ketone (acetone) o loʻo tuufaatasia i totonu o le toto. O le tulaga e tuʻuina atu ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o faleoloa glycogen i totonu o fatu o le ate.

O se faʻalavelave talitutusa e atiina ae i le faʻasalaga o le faʻamaʻi, ae i lenei tulaga, o le ketoneemia e afaina i le natura ma galue o se ituaiga o faailoga mo le ala sao o togafitiga. Ina ua uma le amataga faʻafitauli o le hypoglycemic(e tupu i le 4-5 aso) o le aofaʻi o le koneta i totonu o le plasma e faʻaititia, ma o le kulūkose e faʻamautu ma tumau pea i le taimi atoa o le gaioiga.

Tulafono mo le maʻisuka

Aʻo faia le anapogi faʻamaʻi ma le maʻisuka ituaiga II, faʻaeteete ma saʻo lelei e tatau ona matauina.

O le mea lelei, e sili atu ona lelei le faia i totonu o se falemaʻi faapitoa i lalo o le vaavaaiga a tagata tomai faapitoa, e ui lava, e moni, e le o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa masani e faʻaaogaina lenei auala. Afai e te le maua le avanoa e fia ai i le falemaʻi, e tatau ona faia togafitiga i lalo o le vaavaaiga a e pele, e fautuaina foi e feutagai ma lau fomaʻi i aso uma (pe a telefoni).

Ia saunia mo le faʻaalia o le manava le manava o le acetone mai le gutu, faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le gaosia o le koneta i totonu o le tino. Ketonuria o le ai ai foi - o se maualuga maualuga o le acetone i le urine.

O fomaʻi tausi meaʻai ma endocrinologists faʻatino auala eseese. O nisi e tumau i taimi uumi (sili atu ma le lua vaiaso), o isi e talitonu o le a atoa le sefulu aso. O suʻesuʻega e faʻaalia ai e oʻo lava i le 4 aso o le anapogi e iai sona aoga i le kulūkose ma faʻaleleia le tulaga lautele o tagata gasegase.

  • Faʻaaloalo i se taumafa malosi i aso e tolu ao le i amataina: i aso nei e tatau ona e 'ai na o fualaau aina ma 40-50 g o suauu olive i aso uma,
  • Faʻafoe faʻamalolo faʻamalolo vave i luma o le sauniga.

O le manogi o le acetone mai le gutu e matauina e tusa ma le 4-6 aso pe a uma le amataga o le togafitiga, ona mou atu ai lea: o le maualuga o ketones ua faaitiitia, ma o le aofaiga o le kulukose e toe foi mai i le masani ma tumau pea seia oo i le faaiuga o togafitiga. E afua mai le aso 4, o faiga faʻavae e faʻapitoa, o le mamafa i luga o le pancreas ma le ate ua faaitiitia: o le gaioiga o nei totoga ua faʻalautele. O faʻamaoniga uma o le maʻisuka i le tele o tagata gasegase ua matua taofia.

  • I aso muamua e 3 e fautuaina ai e faʻaaoga na o vaiinu mama, ma faasolosolo malie le faateleina o le latou kalori.
  • E lua taumafataga i le aso e lava.
  • O le taumafaina o le tele o masima ma fualaʻau e le manaʻomia.

I le lumanaʻi, e tatau ona e tausisi i mataupu faavae o taumafa paleni meaʻai ina ia faatumauina le taunuʻuga o togafitiga ausia.

Contraindications

  • O le i ai o le maʻisuka ituaiga 1 (o le maʻi autoimmune e mafua mai i le le atoatoa o le inisalini),
  • O le i ai o faʻafitauli vailaʻau (alualu i luma atherosclerosis),
  • O le i ai o faʻamaʻi pipisi o totoga o faʻaaliga,
  • Le i ai o faʻamaʻi fatu fatu.

E le fautuaina e faia le anapogi faʻamaʻi mo tagata mamaʻi e le mafai ona faʻafesoʻotaʻi se taimi umi e aunoa ma se meaai. O lenei metotia e le fetaui mo tagata e leai se mamafa ma o se vaega maualalo ole tino o le tino.

O le faʻaaogaina o le matelaina o le tino (aemaise lava mo le agamalu ma le faʻaogaina o ituaiga o le gasegase) e mafaufauina e nisi o tagata atamamai e na o le pau lava le auala o togafitiga mo lenei faʻamaʻi. O le auala e mafai ona faʻaleleia lelei le tulaga o tagata gasegase, o nisi taimi e faʻamalolo atoatoa ai le maʻi. Faatasi ai ma le malosi o le tino ua liua i le malosi, o le faamaʻi lava ia e aluese. O le mea na tupu i falemaʻi mai fafo e faʻaalia ai e mafai ona maua se faʻamalositisi tumau e tusa lava pe maua i le maʻisuka ituaiga 1.

E mafai ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o taumafa

O le maʻisuka ituaiga 2 o lona uiga o se faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le gasegase o masini inisalini. Endocrinologists e fautuaina tagata mamai i le amataga o le maʻi e pipii i se meaai faapitoa ma faia. O le faʻasaʻoina o soifuaga e faʻatagaina ai oe e tausia le faʻamaʻi i le tele o tausaga.

I le leai o ni faʻafitauli, e mafai e le maʻisuka ona faʻataʻitaʻi togafitiga anapogi. Ae o fomaʻi e faatagaina lenei mea i na o le amataga o le maʻi. Afai o le maʻisuka ua mafua ai le solia o le masani masani o le galueaina o le tino, ona le tatau ai lea ona e matelaina.

I le taimi o taumafa, o le inisalini e amata ona gaosia i le tino. Faatasi ai ma meaai masani, o lenei faagasologa e tumau. Ae pe a teenaina meaai, e tatau i le tino ona saili mo teugatupe, ona e mafai ai ona totogi le leai o le malosi na foliga mai. I lenei tulaga, o le glycogen e faʻamalolo mai le ate, ma amata ona vaevae gasegase gaʻo.

I le faagasologa o le anapogi, o faʻaaliga o le maʻisuka atonu e faʻaitiitia. Ae e tatau ona e inu tele vai. Ole vai e mafai ai ona e aveesea toxins mai le tino, toxins. I le taimi lava e tasi, o le metabolism e faʻapitoa, ma amata ona faʻaitiitia le mamafa.

Ae e mafai ona e teena meaai na o na tagata ua maua i le maʻisuka ituaiga 2. I le tulaga o le maʻisuka faʻalagolago i le insulin, o le anapogi e matua faʻasaina.

Filifiliga auala

Fai mai nisi e le tatau ona e fia ai i le maʻisuka. Ae o se numera o tagata atamamai e ese le mafaufau. E moni, o le filifili e teena meaai mo se aso e le foia ai le faafitauli. E oo lava i le 72 itula o le fiaai i le fiaai e le maua ai le mea e manaʻomia. O le mea lea, o fomaʻi e fautuaina e teteʻe i ituaiga ma le umi o le anapogi.

I le filifili ai e taumafai e faʻateʻa ese le maʻisuka i lenei auala, e tatau ona e faʻatalanoa se tagata e finau. E tatau ona ia suʻeina le tagata maʻi ma fuafua pe mafai ona ia faʻaogaina lenei metotia o togafitiga. O le anapogi muamua e fautuaina mo le maʻisuka i lalo o le vaavaaiga a endocrinologists ma tagata tausi fua i totonu o se falemaʻi. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi le sili ona lelei le faʻamamaina o le tino e faʻalagolago i le tulaga o le maʻi.

Pe a anapogi mo le umi, ole meaʻai e tatau ona le itiiti ifo ma le 10 aso. O le matelaina umi e tumau mai le 21 aso, o nisi e faʻaaogaina le 1,5 - 2 masina le teenaina o meaai.

Faʻaauau le faʻalapotopotoga

E le mafai ona e matelaina i le taimi lava lena. Mo le tino, o le a matua popole lava. E tatau ona alu ma le agavaa i le matelaina. Mo lenei mafuaʻaga, 5 aso ao le i amataina, e tatau ona lafoai atoa le faʻaaogaina o meaai a manu. E taua le faia o mea nei:

  • 'ai mea taumafa o le gaosiga e faʻaaogaina i le suauu olive,
  • faʻamalosi tino masini le tino ma se enema,
  • 'ai le tele o le vai (e oʻo atu i le 3 lita i aso uma),
  • alu e faamama le tino i le faasolosolo malie.

O le matelaina ma le ituaiga 2 maʻisuka e talafeagai pe a mulimulitaʻia tulafono. I le maeʻa ai o le sauniuni, e tatau ona e alu saʻo i le fufuluina. I le taimi o le ulu e tatau ona lafoaia atoa le faʻaaogaina o meaai. E mafai ona e inu na o vai. O gaoioiga faaletino e tatau ona faaitiitia.

E taua le aluese saʻo mai le anapogi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

  • amata ona 'ai ni vaega vaevaeina, suavai fuamalie ua faʻamamaina i le vai e sili ona lelei mo le faʻaaoga muamua,
  • aloese mai le masima mai le taumafataga,
  • faatagaina ia 'ai meaai a le vailaʻau,
  • meaʻai maualuga meaʻai e le aoga,
  • o le faateleina o voluma e faateleina.

O le umi o le taualumaga o le anapogi e tatau ona tutusa ma le umi ole faagasologa o le faamamaina. E tatau ona mafaufauina o le itiiti o taumafataga ei ai, o le itiiti ifo o le inisalini o le a tuʻuina atu i le toto.

Gaʻo Maʻisuka ma Faʻamatalaga

O le tele o le maʻisuka e fautuaina ina ia vave anapogi le 10-aso mo le taimi muamua. E mafai ai ona e:

  • faaitiitia le avega i luga o le ate,
  • faaosofia le faagasologa o gasegase,
  • faʻaleleia le faʻatinoga o le pancreas.

O lenei anapogi taimi-anapogi e mafai ai e oe ona faʻagaoioia le galuega o totoga. O le alualu i luma o le faamai e taofi. E le gata i lea, o gasegase pe a uma le matelaina o le a sili atu ona ono talia le hypoglycemia. O le ono tulai mai o faʻafitauli e mafua mai i le paʻu o le glucose concentration e faʻaitiitia.

"Oʻi maʻi" o se tasi o faʻamaʻi masani i le lalolagi. O le lomiga o togafitiga lelei o lenei maʻi e tumau pea ona tatala i taimi uma. O le mea lea, o fomaʻi ma saienitisi o loʻo taumafai e saili auala sili ona faʻaleleia e taulima ai le faʻamaʻi.

Afai tatou te talanoa e uiga i se auala le sao i le togafitiga o le le atoatoa o le gaosiga o le gaʻo, o lona uiga e tatau ona e gauai atu i le matelaina o le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 2. O lenei metotia e tele ma lagolagoina ma feteʻenaʻi i fomai ma tagata gasegase.

O le auala masani i le tauʻaina o le faʻamaʻi o le a teenaina, ae, e pei ona faaalia i le faatinoga, o le aloese mai meaʻai e mafai ona faʻaitiitia atoatoa le kulukose o le toto ma faʻamaonia le manuia o le maʻi, ma manuia ai o ia.

Le faiga o le gaioiga o le maʻisuka anapogi

E tatau ile tagata maʻi ona manatua o le tauaveina o sea aafiaga i le tino ua mafua ona o taunuuga le lelei, ma e masani lava ona faatatau ia i latou e mananao e taumafai anapogi faatasi ma le maʻisuka ituaiga 1.

O le mafuaaga lena e le mafai ai ona e teena meaai e aunoa ma le vaavaaiga a se fomaʻi. O le filifiliga sili lava pe afai e amata ona matelaina se tagata i se falemaʻi, lea e mafai ai ona latou tausia tausiga faʻapitoa pe a manaʻomia.

I le mea lava ia, o le aloese mai meaʻai e tutusa le masini mo le aʻoga, faapea foi ma le "maʻi manaia".

O le faagasologa o suiga i le tino e pei ona taua i lalo:

  1. O uluaʻi 1-3 aso e aunoa ma ni meaʻai e taʻitaʻi atu ai i se lagona o vaivaiga ma vaivaiga.
  2. Talu ai o le malosi e le sau mai fafo, e tatau i le tino ona faʻaaoga tino o gaʻo, proteins ma gaʻo.
  3. O le ate e amata ona galue malosi, faʻamaʻoina le glycogen i totonu.
  4. Talu ai ona o le le mafai ona tuʻuina atu atoatoa o tino ma okeni i le kulukose, ua faʻalauiloa ai le faiga o le faʻavaeina o tino o le ketone. Ketetemia ma ketonuria o loʻo agaʻigaʻii luma.
  5. O se uiga lelei o le acetone mai le gutu e ono aliali mai.
  6. I le 5-7th aso, ua toe fausia atoa le tino i se auala fou, o le numera o tino ketone ua toetoe lava a toe foi atu i le masani, o le metabolism e faʻamautuina.
  7. E i ai le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e mafai ona faʻatutuina i le tausisia o tulafono o se togafitiga faʻapitoa.

E matua taua lava mo le maʻi o le mataʻituina faifaipea o le soifua lelei ma le vaavaaiga a se fomaʻi.Mo le tele o tagata, o le anapogi muamua e mafai ona iu i le le lava o le malamalama poʻo le faʻafefe foi. I le tele o tulaga, e mafua ona o se auala le saʻo.

Tusa 2 maʻisuka anapogi: faʻamanuiaga ma faʻalavelave

O aʻafiaga matuia e oʻo mai pe afai o se auala le saʻo i ia togafitiga e mafai ona:

  • O le malosi o le hypoglycemia,
  • Le lagona lautele o le le mautonu
  • Faʻasologa o meaʻai
  • Manatua

E taua le maitauina o le teenaina o meaai e mafai ona faia i na o amataga o le faamai. O le faʻalavelave ogaoga o le "faʻamaʻi maʻi" ma le ituaiga o le insulin-o le maʻi o faʻamalologa faʻamaonia mo le togafitiga faapena.

O aʻafiaga aoga o le matelaina i le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai:

  • O le faʻaitiitia o le faʻalauiloaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto,
  • Tulaga masani o le gaʻo ma gaʻo gaʻo,
  • Pulea o le tino
  • Fetuunaiga o le tino e faʻaitiitia ai le tele o mea taumafa e 'aina.

O tulafono o anapogi anapogi

O le mea sili ona taua i lenei auala o togafitiga o le mulimuli i le faasologa atoa o le taualumaga ma tulafono o amioga.

Ina ia maua le maualuga o le aoga mai le faʻasaʻo, e tatau ona e sauniuni lelei mo ia.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:

  1. I nai aso ao lumanai togafitiga, e teena ai meaʻai aano.
  2. Alu mo fualaau ma.
  3. Faʻamama le inumaga ma se enema.
  4. Siʻitia le suavai i le 3 lita i le aso.

O le umi o le anapogi e tatau ona 5-10 aso, e fuafua i le soifua manuia o le maʻi. I taimi o tapulaa, e faatagaina le tagata maʻi e faʻaaoga na o vai masani. E sili atu pe a fai o le uluai aafiaga o le faʻamausali o loʻo faia i se falemaʻi i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi.

E leai se taua o le faagasologa o le faatoilaloina o le matelaina. A maeʻa aso e 10, e le mafai ona e osofaia vave ituaiga uma o mea lelei. E tatau ona faʻalauteleina le tuʻuina atu o meaai i totonu o meaai.

E sili le amata i teuteuga o fualaau faisua ma fualaau aina suamalie, ona suamalie mama, cereals. E na o le 2-3 aso o le toe amataina o se meaai lelei e mafai ai ona e toe foi atu i mea masani.

E taua le tau atu o le teenaina o mea taumafa mo le 1-3 aso e le aumaia ai faamanuiaga faʻapitoa. O le mea lea, e le tatau ona e toe faʻanofoina le tino i se tulaga le talafeagai. A uma ona faʻamaeʻa se auala o togafitiga faʻapitoa, e matau e se tagata le mama i totonu o le tino, faʻaleleia le lelei. O numera e faʻapitoa ona faʻaititia.

Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e ala i le anapogi o se tasi lea o auala sili ona lamatia e aafia ai le tino. O tagata mamai o loʻo i ai se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi pipisi e le tatau ona faʻaaogaina. Ae ui i lea, e leai se tasi e mafai ona faasaina se tagata e suʻeina o latou lava soifua maloloina.

O le mea taua o le faʻafesoʻotaʻi lea o se fomaʻi aʻo leʻi amataina le faʻamaonia. E tatau ona faia se suʻesuʻega auiliili mo le talafeagai o le teenaina o meaai. Mo le tele o gasegase, o lenei faiga e mafua ai le faʻavaeina o faʻamaʻi fou.

O le anapogi e taua o se panacea mo le tele o faamai lea e le o noatia i togafitiga faaleaganuu. E masani lava ona e faʻalogo e mafai ona 'alofia le maʻisuka. O ona lagolago e talitonu i lenei mea, faʻatasi ai ma iloiloga o tagata toe faʻaleleia. Ae o fomai e le o faanatinati e fautua atu se togafitiga faapena io latou maʻi. Ma e oʻo lava i tusitala o auala na latou masalosalo i nisi o taimi ma e le manaʻo e tautala saʻo. O le a la le fia matelaina pe a maeʻa le maʻisuka-o le avanoa mulimuli o le faaolataga poʻo se lamatiaga ogaoga i le olaga?

I faaupuga faigofie, ae le o togafitiga faafomaʻi, o le maʻisuka o se maualuga o le suka i totonu o le toto, lea e mafua ona o le le lelei o le soifua maloloina, le lelei o le soifua maloloina, le atiina ae o faamaʻi eseese. O le sili ona lamatia o taunuuga o se coma hyperosmola, lea e masani ona iu i le oti.

E tusa lava po o le a le matua, ituaiga tagata ma ituaiga olaga, o le toto sugar sugar o le 3.9-5.5 mmol / L. I le maʻisuka, e sili atu le maualuga o lenei fuainumera. O le "taualuga" taua mo i latou o se faailoga o le 7.2 mmol / L. E tatau ona latou mataʻituina lenei tulaga ma faia ni auala talafeagai e faʻaitiitia ai.

I le amataga o le 20 seneturi, e tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le 107 miliona tagata na mamai i le maʻisuka. I le 2014, o se senituri mulimuli ane, na aoina ai faʻamatalaga fou i le faasalalauina ma taimi o le faʻamaʻi. O le fuainumera e 422 miliona. E tusa ai ma fomai, i le lumanaʻi o le a tupu ai lava. O le a tatou le amata mafaufau i mafuaʻaga mo se tulaga leaga tele. O le mea e taua ia i tatou o le mea moni e oʻo lava i le tulaga faʻaonaponei o togafitiga aloaia e le mafai ai ona maua se fofo. O loʻo i ai se lisi o fuataga e faʻaitiitia ai le tulaga o tagata gasegase, ae latou te le o toe malosi atoatoa:

  • Injections masani ole inisalini (ma le ituaiga I),
  • meaʻai gaʻo-faʻapulaʻa meaʻai
  • gaioiga faaletino faʻaletino (ei ai se togafitiga faʻapitoa faapitoa mo maʻisuka).

E faavae i luga o le mea moni e faapea, o se taumafataga faapitoa e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tulaga, ma na tulaʻi mai le manatu e togafitia le maʻi i le anapogi.

O finauga a i latou e ofoina atu le maʻisuka togafitiga o le maʻisuka e faigofie ma manino le manino. E le ulu meaai, o lona uiga e leai se mea e maua ai le toto toto. Eogengenous (tele gaʻo ma le protein) meaʻai, lea e alu i ai le tino, e le mafai ona tuʻuina sela e maua ai le tele o le kulukose, o le mea lea o faʻamaumauga uma e teuina i tulaga masani.

I le taimi lava lea e tasi, o fomai e tausisi o le anapogi ma le maʻisuka e le manaomia. O lenei mea e mafua mai i le hypoglycemia, lea e lamatia mo ia ituaiga gasegase e le itiiti ifo ile hyperglycemia.

Ituaiga I ma le maʻisuka

O lona uiga o le pancreas e le mafai ona gaosia le inisalini. O ia na te faʻaaogaina le kulukose i totonu o nila mo lona liua i le aoga aoga. Ona o le mea moni e le o aumaia e le tino lenei hormone, pe a uma le taumafataga, o le maualuga o le suka e maua i le toto e tulaʻi ma e mafai ona ausia se tulaga taua i se mataupu o minute. O le mea lea, o le maʻisuka faʻatasi ai ma lenei fomaʻi o le maʻi e tatau ona faʻaaogaina pea tui inisalini.

O le matelaina faʻamaʻi i le maʻisuka ituaiga 1 e matua faasaina. O lenei ituaiga faʻamaʻi e aofia i totonu o le lisi o faʻamaoniga faʻamaoni i auala uma a le tusitala. O ia tagata e tatau ona maua i taimi uma meaai i ni vaega laiti, o le mea lea e le fetaui lelei lenei faiga o togafitiga mo i latou.

O le fesili pe o le maʻisuka e mafai ona faʻamaloloina e ala i le anapogi e tumau pea le fesiligia o lenei aso. O se numera tele o masalosaloga faasaga i le talaaga o le leai o se faʻamaoniga-faʻavae faasaienisi faavae e le faatagaina le taliaina o ana fomaʻi aloaia e avea o se togafiti togafitiga lelei, tusa lava pe iai ni faʻataʻitaʻiga lelei ma manuia. A uma mea uma, e nofofua uma i latou, ae le o se mea faʻapitoa.

Mo faʻamatalaga puipui poʻo le togafitiga, o le anapogi mo le maʻisuka e faʻaaogaina. Ole togafitiga e mafai ona naʻo le leai o ni gasegase ogaoga o le cardiovascular system, vaaiga ma i vaega muamua o le maʻi. E le aofia ai le faʻaaogaina o le le taliaina o meaai mo le maʻisuka ituaiga 1. O le faʻaleleia e faʻalagolago i uiga o le tagata maʻi ma faia i le tausisia atoatoa o tulafono. Pe a anapogi, vaivai ma le le fiafia.

Faʻaaoga pe faʻaleagaina?

O le matelaina i le maʻisuka e matua faasaina pe a iai le tagata suka 1 le maʻisuka ituaiga 1. I isi tulaga, ei ai tulaga pe a faatonuina e endocrinologists togafitiga e faavae i le anapogi. O le fiaʻai e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le mamafa o le mamafa ma le taua tele, lea e faʻaosofia ai le atinaʻe o le maʻisuka. O le anapogi aoga ma le maʻisuka ituaiga 2 ona o nei tulaga lelei:

  • fufulu le tino o toxins ma toxins,
  • faʻamalosia o le tino,
  • toe faʻaleleia o le pancreas,
  • paleni mamafa
  • faʻaititia le glycogen maualuga i le ate.

O le anapogi ma le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani e faʻaitiitia le totoina o le inisalini toto. O le faavae o togafitiga talafeagai o le faʻaaogaina o le tele o vai e aveese ai mea leaga uma mai le tino ma faʻamamaina. O se taunuuga le lelei o le "faamamaina" o le manogi o le acetone mai le gaʻo o le tagata maʻi. E tuʻuina atu e tino o le ketone o loʻo gaosia i le gaioiga.

O nisi o le endocrinologists e talitonu o le matelaina e mafua ai le faaitiitia o le sosolo o le okesene. Ona o lea mea, o le maʻi atonu e foliga mai ua i ai se uaua po o se gaogao. O le tagata gasegase eo faatasi ma maʻi le mautonu, faʻaitiitia le soifua maloloina. E i ai isi uiga le lelei, mo se faataitaiga, o se malulu e lagona. E masani lava e agamalu ma e le masani ai.

E faapefea ona aoga?

Muamua, i le taimi muamua o le teenaina o meaai (1-3 aso), e lagona e le maʻi le vaivai ma lofituina. A o faagasolo lenei vaitaimi, e faʻaogaina e le tino le faʻaaogaina o punaʻoa ma suʻesuʻega mo mea e tatau ai: o meaola, gaʻo ma gaʻo, i totonu o faʻaagaga ma faʻaagaga o le tino. O le ate e faʻavaveina lana galuega ma tau ai i le faʻaumatia o le glycogen. Ketonemia ma le ketonuria e mafua ona o le le lava o le kulukose, lea e faʻafefe ai le gaosia o tino o le ketone (o loʻo iai se manogi le lelei i le ooto). O le masani i le galuega a le okeni, pe a faʻamautuina auala ma tuʻuina atu tino maliu i se aofaiga talafeagai, e tupu mai i le 6 aso o le togafitiga. O sea faagasologa e mafai ona fesoasoani i le maʻisuka e faʻamalolo le faʻamaʻi ma le saʻo auala ma mulimuli i fautuaga uma.

O faʻamaloloina le anapogi anapogi?

Faatasi ai ma le fesoasoani o sea togafitiga, o le suka e toe foi i le masani. O le anapogi ma le maʻisuka ituaiga 2 o le a fofoina ai le faamai i le amataga o le faamai, i le lumanai e le aoga. Ua i ai muamua i le 3 aso muamua o se taunuʻuga mautinoa e mafai ona iloa:

  • ia maualalo le kulukose
  • i le faʻamautuina o metabolism,
  • i le itiiti o le leiloa o pauna faaopoopo,
  • e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le gastric, ona o le mea e mafua ai ona mou ese atu le manaʻo o le maʻi.

E le mafai ona e matelaina. O togafitiga faapena e tatau ona faia i totonu o se falemai i lalo o le vaavaaiga a le aufaigaluega faafomaʻi mo le manuia o le maʻisuka.

O tulafono faavae mo le anapogi o le maʻisuka

O le anapogi e tatau ona matua tausisia tulafono:

Faʻaauau le faʻatinoina o le faiga o le anapogi e tatau ona i ai ma le siakiina pea o le kulūkose. Aua e te faatagaina oe e te lagona le vaivai ma le matuia o vaivaiga. O le umi o le taualumaga e tatau ona faʻagasolo malie ma faatasi ai ma fautuaga mai le fomaʻi. O lona taimi e filifilia taitoatasi. O le taimi aupito maualuga o le le lava o meaai e 10 aso.

O le anapogi faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2 ua manatu o se auala sili ona aoga e mamanuina ai le tino. Ae le o mea uma i lenei faagasologa e matua faigofie lava, ma e toatele le au atamamai e le ioeina. Seʻio tatou tilotilo i manatu autu o le vaʻai i lenei mataupu, faʻapea foʻi ma faʻataʻitaʻiga i faʻamanuiaga manino o le anapogi ma le gaioiga lava ia, faʻapitoa, i ona itu taua.

O le a le maʻisuka

E taua le faʻamalamalama o le maʻisuka o se faʻamaʻi e mafua mai i le le lelei o le tino gasegase i le inisalini (o loʻo tatou talanoa e uiga i le ituaiga lona lua o le maʻi o loʻo mafaufauina). I le amataga o le faʻamaʻi, o le a mautinoa lava e le manaomia e se tagata ni injections, talu ai e le o le faʻafitauli o le le lava o le inisalini, ae i le puipuiga o le tino.

O le tagata gasegase e tatau ona taʻalo i taʻaloga, faʻapea foʻi ma le tausisia o mea faʻapitoa na faʻatupulaia e tagata tomai faapitoa. Faʻatalatalanoa i lau tausi soifua maloloina mo fautuaga!

Mo le matelaina, e mafai lava pe a fai e leai se faʻafitauli o le maʻi e aʻafia ma le setete o le cardiovascular system, faʻapea foʻi ma faʻafitauli eseese.

O aoga o le anapogi

O le matelaina, faapea foi ma se faaitiitiga faigofie i le aofaiga o meaai e faaaogaina e le maʻisuka, e mafai ona faaitiitia ai le tele o faailoga ma faʻaaliga o le maʻi. O le mea moni e faapea, a oʻo mai se oloa i totonu o le faʻaogaina o meaʻai, o le tele o insulin e maua. Afai e te le toe 'ai, o le faagasologa o le gaosia o gaʻo uma o le a amata.

O le matelaina e tatau ona aumai faatasi ma se vai tele, o lona uiga, e tatau ona e inu pe a ma le 2-3 lita vai i le aso. Matou te taʻua foi e na o le vai mama e mafai ona inu, e oʻo lava i le lauti e le mafai ona suitulaga, ma le kofe ma mea inu gaʻo ua masani ona faasaina!

O le mea lea, i se taimi faapitoa, o le tino o le a faʻamamāina atoatoa, toxins ma toxins o le a oʻo mai ai, ma o le tele o auala o le a faʻamaonia, mo se faataitaiga, metabolism. E mafai foi ona e leiloa nisi o le mamafa o le tino o loo i ai i ituaiga uma o le maʻisuka ituaiga 2. E tele gasegase e matauina le foliga mai o se uiga masani o le acetone i le amataga o le anapogi, o lenei faaaliga e tupu ona o le fausia o konesona i le tino o le tagata.

Tulafono e taua le matauina pe a anapogi

Afai oe ma se tagata tomai faapitoa e oʻo mai i le faaiuga e na o le anapogi e fesoasoani ia te oe ma e le afaina ai lou ola maloloina, ona tatau lea ona e filifilia se taimi o le ae le ai ai meaai. O le toʻatele o tagata atamamai e mafaufau i se vaitaimi o le 10 aso. Faamolemole ia matau o le aafiaga o le a oo lava mai i le fiaai i taimi pupuu, ae o le a umi taimi o le a fesoasoani e ausia ai se lelei ma le faatuatuaina.

O le matelaina o le matelaina muamua e tatau ona vaavaaia lelei e le fomaʻi, mafai ona fuafua ma ia o le ae faʻailoa atu ia te ia i aso uma lou manuia. O le mea lea, o le a aliaʻe, pe a tutupu ni aʻafiaga ogaoga faʻafuaseʻi, e vave ona taofia le faiga anapogi. E taua foi le pulea o le maualuga o le suka, ma o le mea sili lea e faia i le falemaʻi, afai ei ai sea avanoa, ona mafai lea ona e mautinoa, afai e tatau ai, o le a saunia togafitiga faafomai i se taimi tatau! O totoga taʻitasi o le tagata lava ia, e oo lava i fomaʻi sili ona lelei o le a le mafai ona vaʻai i le aafiaga o le anapogi!

O manatu autu ia e malamalama i ai:

  1. Mo nai aso e tatau ona e faʻagata oe i meaʻai. E fautuaina e le au fai togafiti le 'ai na o fua o laau.
  2. I le aso e amata ai ona e matelaina, fai se veema.
  3. Aua e te popole mo le tusa o le 5 aso muamua, o le manogi o le acetone o le a lagonaina i le urine ma le gutu. O lea faʻaaliga o le a le pine ae maeʻa, lea o le a faailogaina ai le iuga o le faʻafitauli o le hypoglycemic; mai lenei faʻaaliga, e mafai ona tatou faʻapea e itiiti ifo konesona i totonu o le toto.
  4. Glucose o le a vave ona toe foʻi i le masani, ma o le a tumau seia oʻo i le faaiuga o le anapogi anapogi.
  5. E oʻo lava i faiga faʻapitoa o le tino e faʻapitoa, ma o mamafa i luga o totoga uma o meaʻai e matua faʻaititia (o loʻo tatou talanoa e uiga i le ate, manava, ma le paʻu).
  6. A maeʻa le vasega o le anapogi, e tatau ona e amata lelei ona toe 'ai. Muamua, ia faʻaaoga tino ola maloloina, ma e tatau ona faia lenei mea i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi.

E leai se mea e tatau ona vave amata ona 'ai i le auala na e faia muamua, ona i nisi o tulaga e mafai ona iu i le maliu o le maʻi.

O le mea moni o le 10 aso o le tino e fetaui ma le leai o se meaʻai, o lea e tatau ai ona e faʻalauiloaina malie. O le tino o le a le mafai ona saunia mo masani masani ma meaʻai!

E pei ona mafai ona e malamalama, o le matelaina e fetaui lelei ma se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka (o loʻo tatou talanoa e uiga i le ituaiga 2). E taua le na o le nofo maʻaleʻale e mafai ai i lou soifua maloloina, faʻapea foʻi ma le faʻamaopoopoina o gaioiga uma ma lau fomaʻi.

Manatu o tagata tomai faapitoa ma le maʻisuka

O le tele o tagata tomai faapitoa, e pei ona uma ona taʻua muamua, o loʻo i ai se uiga lelei i le matelaina o le fiaai, ma ua fautuaina e anapogi mo le 10 aso. A o faagasolo lea taimi, o le a mataʻituina uma taunuuga lelei:

  • Faʻaitiitia le avega i luga o le faʻaogaina o meaʻai,
  • Faiga faʻamalosi faʻasolosolo,
  • O le faʻaleleia atili o galuega faʻatino,
  • Toe faafouina o totoga taua uma,
  • Taofi le alualu i luma o le maʻisuka ituaiga 2,
  • O le hypoglycemia e faigofie tele ona ave.
  • Le malosi e faʻaitiitia ai aʻafiaga e fesootaʻi ma le atinaʻeina o faʻafitauli eseese.

O nisi e fautuaina foi le faia o aso malolo, o lona uiga, aso e oo lava i le tuʻuina atu o le faʻaaogaina o vai, ae o lenei mea e le mafai ona faʻaaogaina, talu ai e tatau ona faʻaumatia le tele.

O le manatu o le maʻisuka e tele lava ina lelei, ae o loʻo i ai se isi vaaiga, lea e tausisia e nisi o le endocrinologists. O lo latou tulaga o le leai lea o se tasi e mafai ona vaʻai i le tali a se tino faapitoa i le matelaina. E oo lava i faafitauli laiti e fesootaʻi ma vaʻa toto, faʻapea foi ma le ate poʻo nisi isi totoga ma fusivaʻi, e mafai ona faʻaititia atili ai aʻafiaga.

Le lelei ma le le lelei o le anapogi i togafitiga o le maʻisuka

O vailaau aloaia e le iloa le togafitiga o le maʻisuka e ala i le anapogi o se auala aoga e mafai ona faaleleia ai le tulaga o le maʻi. Le lava o meaai e faigata mo le tino. Mo le maʻisuka, o le faʻalagona lagona e solia.

Le aoga o le anapogi ma le maʻisuka:

  • mamafa le mamafa o le tino
  • faiga malolo o le gastrointestinal tract, pancreas,
  • ma le maʻisuka ituaiga 2, o meaʻai paleni o se ituaiga o togafitiga,
  • e faʻatagaina oe e faʻaititia le tele o le manava, lea e fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o taumafa pe a uma le taumafataga.

O le metotia e tele naua mea le lelei. Fagaga o le matelaina i le maʻisuka:

  • leai se faʻamaonia
  • maualuga le lamatia o le hypoglycemia,
  • popole mo le tino
  • se faateleina i le maualuga o ketones i le tino,
  • o le foliga mai o le manogi o le acetone ma lona i ai i le urine.

Afai e te filifili e faʻataʻitaʻi le metotia o le kulukose o le toto, ia talanoaina lenei mataupu ma lau suʻega. Ma sili atu - faʻatino galuega i se fomaʻi i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

I le ituaiga 1

I le tulaga o se ituaiga o le faamaʻi o le insulin, o siama o le pancreatic e le maua ai le inisalini, o le hormone lea e faʻateleina ai le aveʻeseina o le kulukose mai le toto. O siama e le maua ni meaai paleni ma e lagona e le tagata maʻi se malosi malosi o le fiaaai ma osofaiga le pulea o le fiaai.

Ole aofaiga o le kulukose i totonu o le toto e le faalagolago i luga o faʻamaʻaloga o mea taumafa poʻo le malogo. O loʻo i ai seʻia oʻo ina faʻaaogaina e le tagata maʻi le inisalini.

E le fautuaina e fomaʻi ia tagata gasegase i le fiaai. Ina ia faʻaitiitia le suka, e tatau ona e tui inisalini, tusa lava pe leai se meaʻai. O lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia. Ma na o le pau lava le auala e togafitia ai le tulaga o le faʻaleleia lea ole maualuga o le suka e ala i le taumafaina o le gaʻo poʻo le tui.

O le anapogi mo le maʻisuka ituaiga 2 o se filifiliga o mea taumafa. Endocrinologists fautuaina se auala e teena ai le togafitiga pe afai e lava le vai. O lenei mea e mafua ai le gau o le mamafa. O le mamafa o le mamafa e mafua ai le le atoatoa o le tino ma e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻi.

Sauniuniga, auala saʻo e teena ai meaʻai, alu faʻamalosi ma le tausisia o tulafono o le lelei o mea taumafa pe a uma ona anapogi i le faʻaitiitia o le suka.

E fautuaina e tagata faʻamaonia tagata maʻi ma se faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2 e umi le umi - 5-7 aso - mataupu o le teenaina o meaai. Ole maualuga o le suka i le maeʻa ai o se faʻalavelave o le acidotic ua naʻo le 5-6 aso o le anapogi. O le filifiliga sili i le vaitaimi o le teenaina o meaai o le vaavaaia lea e fomaʻi.

O sauniuniga tatau mo le anapogi e amata i le 1 vaiaso aʻo leʻi fufulu le tino. E tatau ona e lafoaia mea mamafa, meaai falai, aano o manufasi. Faʻaitiitia faʻaitiitia le vaega, aveese lau sima ma le ava mai le meaai. I le aso o le anapogi, fai se faamama faamama.

I le laasaga muamua, o le manogi o le acetone o le a aliali mai, suiga o suʻega toto ma urine. E tatau ona inu le vai i se aofaiga o le itiiti ifo i le 2 lita ma faʻavaivaia otaota. Soʻo se meaʻai e tatau ona faʻaaogaina. E le faasaina le faʻamalositino.

I le amataga - o se aso poʻo se lua - o loʻo matelaina le fiaai. O tagata maʻi e maua i le maʻisuka e fautuaina e faʻamamā le tino i luga o le faʻavae o se fomaʻi.

O le alu ese mai le matelaina o le tele o aso e pei o le taimi o le teenaina o meaai lava ia. I le amataga, ua faʻafeiloaʻi ai suamalie, meaʻai faʻamalama. O meaʻai purotini e amata ona ulu atu i le taumafataga i le na o le vaiaso talu ona uma le togafitiga.

A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona faʻataunuʻu mataasama. O le teenaina o mea taumafa e afaina ai le motumotu o le fatu.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻaalia 2 vaega o le anapogi i le tausaga. E tele taimi - e faasaina.

Tulafono lautele mo le anapogi ma se faamaʻi

O le auala autu o togafitiga o le maʻi o le fesoasoani lea e faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Mo lenei fautuaina le taumafaina o mea taumafa faasinoupu faasinomaga , o lona uiga, o le faateleina o le toto toto pe a uma ona 'ai.

Afai e ogaoga le faʻamaʻi, ona amata lea e le tagata maʻi ona tui inisalini gaosia. Mai le taimi nei, o le tagata maʻi e faʻalagolago i le fualaau faasaina, talu ai ona o le pancreas ua le toe faʻapipiʻi le hormone i ona lava taimi.

O le matelaina mo le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻaolataga mai le atinaʻe atili o le faʻamaʻi. Aemaise lava e aoga lelei i le amataga, ae tusa lava pe sili atu ona faigata mataupu, aua nei fiu.

O le fiaʻai o le a toe faʻaleleia ai le gataifale masani, faapaleni o paleni paleni, faʻapea foʻi:

  • uta le pancreas ma le ate mai toxins, tuu atu ia i latou le malologa,
  • paleni le setete o totoga uma ma tino o le tino,
  • fufuluina le tino o oloa gasegase oona,
  • faʻamaonia le mamafa.

A maeʻa se anapogi saʻo, e faʻamautu le tulaga faʻalagona , faʻalavelave faʻavaivai, faʻateleina o le puipuiga, faʻamalositino mo oloa masani, toe faʻaleleia, o le manaʻo e alu e foliga mai.

Taimi sili ona lelei

Faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2, o se faʻaleleia lelei e mafai ona maua i le matelaina umi mai le tasi i le lua vaiaso. I le taimi lea, e pulea e le tino e le gata ina faʻamamaina ia lava, ae faʻapea foi le faʻalauiloaina o se polokalama faʻamalolōina.

Ae peitai i le taimi muamua, e sili atu ona e taumafai oe e vaʻai mamao - mai le 36 itula i le tolu aso, talu ai e le mafai e le tino faʻavaivaia ona faʻafetaia le tosoina o se fuainumera tele o mea oona ma toxins.

A matelaina se tagata, o le glycogen o loʻo i totonu o le ate ma le gaʻo e amata ona solo i lalo, lea e oʻo atu ai i le faʻaalia o le ketone class integrated i totonu o le toto.

I le maʻisuka, o le maualuga o nei mea ua uma ona faʻalautele ona o le le mafai ona faʻaaogaina a latou lava inisalini. O le mea lea, o le faʻafitauli o le faʻamaʻi ao anapogi mo aso muamua e tolu e mafai ona faigata:

A le o lena, o lenei mea matautia e taua foi o le ketonia.

  • Keteturia faʻatasi ai ma le faʻaauau faifai pea. E i ai le manogi o le manogi. O taunuuga o le malulu ma le aveesea o sima taua, vitamini ma minerale mai le tino.

O le mea lea, o gasegase i le leai o se poto masani e tatau ona faia naʻo le anapogi i lalo o le vaavaaiga a tagata poto faapitoa.

Sauniuniga ma le ulu atu i le anapogi mo le maʻisuka ituaiga 2

Lima aso ao le i anapogi e ala i le 'aiina o meaʻai faʻamaulalo ma le 30 ml o le maualuga o le olive (oil-cold) oil daily. O nei oloa e aofia ai:

    tele fualaau faisua , aemaise lava lanu meamata - zucchini, letusi, seleri, kapisi (soo), tamato, kukama, lapisi vavao, ma isi.

E aoga tele mo le maʻisuka. E tunu le pipi i totonu o le ogaumu seia vaivai. E mafai ona e 'ai se aofaiga i le aso. E mafai ona tuʻufaʻatasia ma falaoa taumafa ma le suāuʻu olive.

O fualaau faisua uma e faʻaaogaina i le tulaga o salakeke pe a uma le fufulu (kuka).

Buckwheat ma cereals.

E uiga i nei mea, e mafai ona e kuka falaoamata i totonu o le vai ma fuālaʻau manogi ma fualaʻau.

  • Fualaau suamalie - greens, apricots, peaches, pears, cherry plum.
  • Palu falaoa leai se suka mai fatuga atoa - e le silia le 50 g i le aso.
  • E sili atu ona lelei le faʻatau vave o oloa talafeagai, ma i le taimi o sauniuniga e te le gauai atu i le faaosoosoga e faʻatau ma 'ai meaai e matua faasaina. E aofia ai:

    • soo se meaʻai
    • iʻa ma iʻa,
    • oloa susu
    • fuamoa
    • suka, masima,
    • lauti, mea inu vevela,
    • falaoamata paepae papaʻe, e aofia ai mea e faʻafiafia ai.

    O lenei vaitau e tatau ai mo le faʻamamaina muamua o le inumaga mai toxins, faʻapea foi ma le faʻafefe i le matelaina, lea e faigata mo le toʻatele o tagata soifua maloloina.

    E fautuaina le 'ai i le taimi sauniuni e masani lava, pe a uma le 2-3 itula, ae i ni vaega laiti, e teu le manava e faʻalautele.

    I le taumalulu, e sili atu ona lelei le kukaina o soupeti vine, i le taumafanafana - salati i le ao ma fufuluina fualaau faisua mo le 'aiga o le afiafi.

    Aʻo leʻi 'aina le taeao, e mafai ona e togafitia oe lava i le patipati o le apu po o le kālati, lea e tatau ona faʻaaogā le vai i le 1: 1.

    O lenei mea o le a faʻafiafiaina ai oe ma faʻapipiʻi lou tino ile faʻamamaina.

    I le aso mulimuli ao le i anapogi, e fautuaina le faia o se faamama faʻamamaina i vai inu ma le vevela o le 35-37 tikeri. O le taimi aupito sili mo lenei faʻatinoga, e tusa ai ma peti, e 22 itula.

    Tuʻua tulafono

    • i le aso muamua, ia inu na o fualaau faisua fou (sei vagana ai beets) o sua ua faʻafefe i le vai 1: 1, faalima i le aso.
    • I le lona lua - e mafai ona e faaopoopo ni sua mai fualaʻau maualalo GI ma le faʻaopoopoga o pipi. Latou te manaomia foi le faʻavaivai i le vai.
    • I le lona tolu - mo le 'aiga o le afiafi, ua faʻafefiloi le lanu meamata.
    • I le lona fa - i meaʻai talu ai, e mafai ona e faʻaopoopo 150 ml o le suamalie mai fualaau faisua mo le malologa.

    Ona e manaʻomia lea ona e 'ai le suamalie fualaʻau suamalie ma vai inu fou mo le tele o aso ao tumau le anapogi.

    Ona amata ai lea ona latou faʻalauiloaina fualaʻau i totonu o le faasologa o meaʻai: susu-susu, iʻa (e le falai), fuamoa, aano o manufasi, ma le vaeluaga 3-5 aso. Afai e leai se manaʻoga e 'ai i faʻamaʻi manu, ona e le faʻamalosia oe.

    Pe a tuua le anapogi, e matua faigata lava ona faʻatapulaʻaina oe i meaʻai, aemaise lava mo le maʻisuka ma. O le mea lea, e aoga le toe fai: ina ia aloese mai faigata ogaoga, o le matelaina e tatau ona faia i se falemaʻi.

    E faʻafia ona mafai ona e fiaaai?

    I le maʻisuka ituaiga 2, o le taimi ole anapogi e faalagolago i le umi ole faagasologa. E faigofie lava ona fuafua e lima aso o sauniuniga, o le vaiaso o le anapogi ma le vaiaso o le faʻasaolotoga o le a 19 aso. O le a le itiiti ifo ma le tolu masina e toe faʻafoisia ai le tino. O le mea lea, o le isi taimi o le a mafai ona matelaina i le fa masina.

    E lua vaiaso le anapogi e toe faia pe a uma le 5-6 masina. O le tele o le fiaʻai i lenei maʻi e le fautuaina.

    O aoga o le anapogi

    O le anapogi poʻo le faʻaitiitia o le tele o mea taumafa e fafagaina i le aso e mafai ona faʻaititia ai faʻafitauli matuia o le maʻi. A oʻo mai se meaʻai i le tino, e amata ona gaosia le insulin. Afai e le tupu lenei mea, ona amata lea ona faʻaaogaina faasao natia, ma o le faagasologa o le gaosia o gaʻo totonu. E tatau ona inu se lava o le vai e aveese ai mea uma mai le tino. O le iʻuga, ua faʻamaʻaʻa le tino, toxins ma otaota faʻasaʻolotoina, faʻasolosolo faʻasalaga, ma le mamafa o le mamafa ua mou atu. Glycogen e faʻaitiitia i le ate, o gaʻo eletise o loʻo faʻafefiloi i gaʻo. O lenei faagasologa e tuʻuina atu i se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 2 ma se manogi le lelei o le acetone. E mafua lenei ona o ketones lea e fausia i le tino.

    Sauniga anapogi

    Mo togafitiga lelei o le anapogi ma le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona saunia lelei, e tatau foi ona amanaia le taimi e tuua ai le matelaina o le fiaʻai. Afai o le tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e filifili e faataitai le auala anapogi, ona tatau lea ona amata togafitiga i se falemai i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi o ia na te silafia mea uma e uiga i le tino o le maʻi.

    Aʻo le i anapogi mo le 5 aso, e tatau ona e uia auala faʻapitoa e pei ole:

    • meaai paleni taumafa na o meaai fuamoa ma suauʻu olive,
    • faamamaina o le tino faʻatasi ma se enema e manaʻomia,
    • suavai suamalie o le itiiti ifo i le 2 lita i le aso,
    • fesuiai suiga i se taumafataga.

    I le taimi o le fiaai i le maʻisuka, e le mafai ona e 'ai, e mafai ona e inu. O se faʻaitiitiga o gaoioiga faaletino e fautuaina.

    O se taimi faʻapitoa e tatau ona tuʻuina atu i le faʻagasologa o le alu ese mai le matelaina o le matelaina ma le fesuiaiga o le 'ai o meaai maloloina.

    O le tausisia o se alu malie mai le matelaina e manaomia:

    • manaʻomia ona 'ai sina meaʻai laiti,
    • faateleina le aofaiga o meaai sina siʻosiʻomaga,
    • oloa e tatau ona avea ma fualaau faisua ma susu,
    • aloese mai le masima mai le taumafataga,
    • meaai e aofia ai le porotini e le tatau ona faʻaumatia,
    • o le umi o le alu ese mai le matelaina e tatau ona tutusa ma lona umi.

    E le mafai ona e 'ai uma meaʻai i se laina. E sili pe a fai o ni vai masani e faʻafefe i le vai, fualaau faisua po o meaʻai. E mafai foi ona e 'ai salakeke, soup, nusi. Ole aofaʻi o mea taumafa e tatau ona faʻaitiitia, aua le 'ai. O se taunuuga, e mafai i le gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 ma le matelaina.

    O le maʻisuka anapogi

    Ma o le soifua manuia o le tagata maʻi e le oona, o le anapogi e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga faafomai. I lenei tulaga, e tatau i le tagata maʻi ona mulimuli i nei tulafono uma. Mo se taunuuga lelei, o le teena o meaai e tatau ona umi. O le mea muamua e te manaʻomia e te taumafai e aua le 'ai mo le 2 -4 aso. A maeʻa aso e tolu o le anapogi, e leai se vai, masima, glycogen i le tino. E faʻaititia le mamafa o le tino. I lenei tulaga, o le leiloa kilokalama e mafai ona toe vave foi mai. O se anapogi sefulu aso e maua ai se taunuuga lelei.
    Taimi lelei o le 10 aso anapogi:

    • o loʻo i ai ni faʻaleleia i le pancreas,
    • faʻaleleia le metabolism,

    I le maʻisuka maualalo, o nei suiga e le mafai ai ona tupu atili le faʻamaʻi.

    O le anapogi mo se vaitaimi faapitoa e maua ai le malosi i le faʻaalia o le maʻisuka i le hypoglycemia. E le gata i lea, o le ono tulai mai ni faʻafitauli e ono lamatia ai le maʻi ua faʻaititia.

    I le taimi o le anapogi, e tatau ona e aveina se aofaiga tele o le vai, e oʻo atu i le 3 lita i le aso. I le faagasologa o le teenaina o meaai, o le glycogen e faaitiitia ai i tagata gasegase, o loʻo faʻaputuina fanua faʻapitoa, gaʻo ma gaʻo gaʻo o loʻo teu faʻaagaga. Ona oʻo mai ai lea o se suiga, e liliu le tino i meaʻai i totonu. I le urine ma le toto, o le maualuga o tino ketone e maualuga tele. O le tulaga lautele o le tino e faateteleina, o le acetone e lagona i le gaʻo ma le urine. A maeʻa le 5 aso le taumafa, o le manogi o le acetone e mou ese atu, o le maualuga o tino o le ketone e faʻaitiitia, toe foi mai le suka i le masani, faʻavae le metabolism, ma o le a mou atu faailoga o le maʻi.

    O le mea lea, o le anapogi ma le maʻisuka e fetaui lelei. Ma o togafitiga o le maʻi i lenei auala e le naʻo se faʻamaʻi faʻamaʻi, ae o se filifiliga lelei mo le laveai i le maʻisuka, lea e te manaʻomia e mulimuli ai i mea uma e manaʻomia.

    O le maʻisuka na tupu i totonu o na tagata o loʻo mafatia i le le lava o le inisalini i le tino, ma o lenei faʻamaʻi e ono mafai ona tupu ona o le mea moni e le mafai ona aʻafia le tino i fuainumera. E mafai ona matelaina i le maʻisuka ituaiga 2, o le a tatou mafaufau i le tusiga.

    O le ituaiga lona lua o le maʻisuka e ese mai i le muamua i totonu o se maʻi faapea o le tagata maʻi e le o faalagolago i inisua o inisalini, ua lava ia te ia ona faaaoga fualaau faasaina e maualalo ai le suka toto, ma siaki pea le maualuga o le suka, matauina o le soifua maloloina ma le faia o galuega i aso taitasi.

    O le anapogi faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatagaina atoatoa, ma e aoga foi mo le tino, peitaʻi pe afai e mulimuli le tagata maʻi i tulafono uma mo le uluina o le fiaai.

    O le a le lelei o lenei togafitiga?

    Talu ai e masani ona fesili fomai i fomaʻi pe mafai ona vave anapogi mo le maʻisuka ituaiga 2, e aoga le talanoa atili e uiga i lenei mea, aua o le anapogi ma le maʻisuka ituaiga 2 e aoga tele i le tausaga e pulea le tele o le kulukose i le toto o se tagata. Ae e taua le taua i le taimi lava lena o le faʻaaogaina o lenei metotia o togafitiga e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi e ono lamatia ai le ola maloloina.

    E le o fomaʻi uma e manatu o le matelaina o se vaifofo lelei e faatumauina ai lo latou ola maloloina, ae o loʻo i ai foi fomaʻi o loʻo mautinoa o le teenaina o meaai mo sina taimi fesoasoani e faatumauina le maualuga o le suka i se tulaga lelei.

    O le fia taumafa e le gata ina fesoasoani i le faʻamaopoopoina o le maualuga o le suka i totonu o le tino, ae mafai ai foʻi ona faʻaitiitia vave le mamafa o le tino, ma e matua talafeagai lava pe afai o le tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e iai foi le gaʻo.

    E taua le iloa o le teenaina o meaai e tatau ona o faatasi ma le faʻaaogaina o le tele o le vai, faʻapea foi ma le vaavaaia faʻalefitiga faafomai.

    Tulafono faavae o le faʻamaonia mai meaai

    O le maʻisuka o se faʻamaʻi sili ona ogaoga, o le mafuaaga lea e matua faasaina ai le maʻisuka ituaiga 1 ma le malogo malogo, e taua foi le mulimuli i tulafono faavae mo le teenaina o meaai. Muamua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, ona e naʻo se fomaʻi e mafai ona fuafua le aofaʻi talafeagai o aso mo le fiaʻai, ma o le tagata maʻi e tatau ona pasia nisi o suʻega. I se tulaga aoao, aua le umi le fiaai mo le sili atu ma le lua vaiaso, ona o le tele o le teena o meaai o le a afaina ai le tino, ma e le fesoasoani i ai.

    O le togafitiga o le maʻisuka ma lenei metotia na faʻaaogaina i le tele o tausaga talu ai, o le mea moni, o le faʻamaʻi e leʻi alu ese e faavavau, ae na sili atu le alualu i luma o le suka. E tusa ai ma fomaʻi, faʻatasi ai ma le ituaiga o maʻisuka lona lua, e sili atu ona lelei le teenaina o meaai mo le maualuga o le fa aso, o le a lava lea e maualalo ai le suka.

    Afai o le tagata maʻi e leʻi faʻaaogaina le anapogi faʻamalosi, ona tatau lea ona ia saunia lona tino mo lenei mea ma le faʻaeteete, ma ia faia se matelaina naʻo lalo o le vaavaaiga faifaipea a le au fomaʻi. E tatau foi ona e siakiina pea lou toto toto ma inu ia le itiiti ifo ma le lua ma le afa lita o vai mama. E tolu aso ae leʻi ulu atu i se meaai, e aoga le saunia o le tino mo togafitiga anapogi, aua o se mea taua lenei.

    O le anapogi i le maʻisuka e mafai ona afaina ai le tino, o le mafuaaga lenei, e fautuaina le tagata maʻi e 'ai naʻo na ipu na saunia mai meaʻai i le tolu aso ao leʻi faia le taumafataga, ma o meaola manu e vavae ese mai le lisi. E le gata i lea, o le aso e tatau ona 'ai e tusa ma le fasefulu futu o le suauu olive.

    Aʻo leʻi amataina le fiaai, o le tagata maʻi na te faʻamamaina lona lava faamamaina, e fesoasoani lea e faʻamamā ai le manava o mea uma, o ia enemas e tatau ona toe faaluaina i aso uma e tolu. E tatau ona saunia mo le mea moni o le manogi o le acetone o le ai ai i le mimiti o le maʻi, ma o le manogi o le a amata ona sau mai le gutu o le tagata maʻi, aʻo faʻamanuiaina le vailaʻau. Ae o le taimi lava e pasi atu ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le maualuga o le acetone o le a pa'ū matala, ma o le manogi o le a mou atu. O le manogi e mafai ona faʻaalia i le uluaʻi vaiaso e lua o le fiaʻai, ae o le masani o le suka o le toto o le a faʻaauau i taimi uma lava seia musu le tagata maʻi e 'ai.

    A maeʻa togafitiga ma le fiaai, e mafai ona e amata malie mai i lenei taumafataga, aua o aso muamua nei e tolu e faasaina ai le 'ai i se mea mamafa, o lona uiga, e tatau ona toe sui i le meaʻai na muamua mai le maʻi ao leʻi amataina le fiaaai. O le mea e maua ai le kalori o mea taumafa e tatau ona faʻalauteleina le faasolosolo ina ia aua nei mafua ai le oso malosi o le kulukose i totonu o le toto, i le taimi nei e taua tele le mataʻituina o le suka.

    Mo se aso, e sili atu le 'ai e le silia ma le lua taimi, ma o le meaai e tatau ona aofia ai ni vai faaopoopo e faʻafefe i le vai, e le mafai ona e' ai i meaʻai ma meaʻai mama. A maeʻaeʻaeʻa le togafitiga, e sili atu le aoga e aofia ai fualaʻau fualaʻau manogi i au mea taumafa, laulaau ma fualaʻau o soupeti e faatagaina.

    E le tatau ona ave ni meaʻai, ae o le numera o taumafataga e tatau ona faʻateleina, ae o vaega e le tatau ona lapoa tele.

    Ou te taia le maʻisuka!

    Michael NEBERA. ("KP" - Bishkek ").

    I le 38 tausaga, na liliu atu o ia i se fomaʻi ma faitioga o vaivaiga, faʻaauau pea ona fai ma masani ai. O le siama na "fasiotia" o ia - "maʻi suka." Na faamaonia lenei mea e ala i suesuega toto mo le suka.

    "O le manatu o le nofo i luga ia te aʻu o le nofo i luga o le inisalini ma faasolosolo lemu," o le tala lea a Alexander. "Ma sa ou filifili e tau."

    Sa tatau ona ou tilotilo i totonu o le faletusi mo tusi i nisi vailaau faafomai, yoga, e suesue ai i olaga o le au paia. Na siitia o ia i le atunuu, o lea na faigofie ai ona lafoaia le olaga tuai. Ma latou fai mai e le mamao mai le dacha o loʻo i ai se punavai faʻamalolo - latou te fai mai, "o loʻo i ai le laulau taimi uma."

    I le aso muamua i le atunuu, o laʻu suka na i le tulaga e 9 iunite, "o le tala lea a Alexander. - Sa mataʻu, ae na o le mea lava na ou aveina le meli ma le inisalini faatasi ma au. Na amata ona ou matelaina, amata le urinotherapy ma toetoe lava a le toe ulaula.

    Muamua, na o loʻu faitau i le ala e fia ai tagata i le faʻamamaina o le tino o toxins. Sa leʻi faigofie. I le fale, o mea uma e 'ai ai tagata uma, semanu ou te le fia taumafa. Ae ua leva nei i le aso lona lua na ou momoe moe ai ma le manaia ma le manaia, e peiseai o mamao mai le tamaitiiti!

    Ae i le aso lima, na ou lagona le vaivai tele na tatau ai ona ou faapipii se pulu suamalie ma tuu le mamafa i le sua o le apu. Sa ou inuina le tasi ipu malamalama, na amata ona faigofie.

    O aso uma, sa ou savali lemu ai i le punavai faamalolo mo vai, manava manaia ma le ea mama. O afiafi uma lava, na te faia ai ni faamalosi mai le tasi kuata i le tasi vaefa o le urine ma lagona ai o lona tino o le mea o loo i ai. Ae e leʻi tui le inisalini.

    I le aso lona fitu, o le auʻiliʻiliga i le falemai a le itumalo na faʻaalia ai le maualuga o le suka i le 4 iunite! Ae sa faaauau pea ona ou tamoe i le polokalama, na ou iloaina ai i se taimi puupuu e toe faafoi ai le galuega a le pancreas e le talafeagai.

    Sa faaauau pea ona ou fiaai, inu vai suamalie fou ma na o le puna vai toto, tuufaatasia uma nei mea i le togavao.

    Ma 30 aso na pasia, i aso uma 7 na ou faia ai se auiliiliga. Sugar e taʻi 4 i le 5 iunite. Na leiloa loʻu mamafa mai le 75 i le 55 kilokalama. Ou te lei toe lagonaina le maʻi.

    4 tausaga ua pasia, o laʻu suka o loʻo tausia pea i le maualuga e oʻo i le 6 iunite. Ma o lea e mafai. Ou te moomoo ia i latou uma e mafatia i lenei maʻi onosai ma le faatuatua i le manuia. E le gata i lea, o loo taʻua i Tusitusiga Paia: "Ole atu ma o le a tuuina atu ia te oe, sailia ma maua, tuʻituʻi atu ma tatala atu ia te oe."

    E faʻapefea ona alu i se meaʻai masani pe a uma le anapogi?

    E sili atu le amata malie i le ave o le sua o le apu i le taeao, i le aoauli ma le afiafi, 1 le ipu vai ma inu vai puna.

    E mafai ona e galo e uiga i le ava, ulaula, lauti ma kofe. E sili atu le inu i se fua o fualaau mamago.

    Amata ona e 'ai 1/3 ipu uʻamea' aʻai; e mafai ona e 'ai le popo paukin puree. I le taeao, i le 'aiga o le aoauli, ma le afiafi, faʻaauau pea ona inu le apu o le apu i le 1 ipu, 30 minute aʻo leʻi' ai. Ona mafai loa lea ona e 'aina fatu o fatu saito, ma suia i latou i le pauki. E faasolosolo ona tatou fesuiaiga i meaai masani, ae o le poloaiga autu e le o le fafagaina.

    E sili le amataina o le taeao, 'aiga o le aoauli ma le' aiga o le afiafi ma salakeke. E tatau ona avea ma au ala autu. Aʻa - e sili atu le feʻaveaʻi, pike, gaogao. Aano o mea taumafa: moa, lapiti, povi paʻu, i totonu o le puaa po o le moa. Meaʻai e mafai ona 'aina faʻatasi i le aso, i le taeao po o le' aiga o le aoauli, 200 kalama taitasi, ma e mafai ona vaevaeina i le 2 taimi, ae le tuʻuina mo le 'aiga o le afiafi. Ma le mea lelei, o lau mamafa e tutusa le maualuga i le centimetimita lalo ifo o le 100.

    Faʻaauau ona savali ma pulea lou suka toto.

    Aʻo faʻavaeina le tino, matou amata amataina, o vasega hatha yoga e manaʻomia. O se asiasiga i le sauna 1 - 2 taimi i le vaiaso, e aunoa ma le faaleagaina o le tino. Massage - sili atu i aso uma, ma le tasi na aveese le urine.

    Na faapefea ona togafitia Martyushev:

    1. A o lei anapogi, na ia ave le mummy Arkhar-Tash * mo le 10 aso.

    2. O le vaega taua o le polokalama o le yoga, ae maise lava o le manava, aemaise lava, "moli suamalie," "selu", "matala" (i le leai o se maualuga maualuga!). Maea atili le malamalama i le ea fou.

    3. E tatau lava - aʻoaʻoga faʻapitoa, mafaufau i le toe faaleleia!

    4. Masini i aso uma, aemaise lava pito i tua, ma le tasi vaetolu e oo i le 1/4 urina.

    * Mumiye Arkhar-Tash (e mafai ona faaliliuina mai Kyrgyz o "se maavae maa o se'oti o le vao") o se puna e tafe mai i luga o papa ma mauga. E maua i Himalaya, Arabia, Iran ma Altai. Faʻaaogaina i vailaau Tibet mo le silia i le 2 afe tausaga.

    Mataupu faavae autu

    I le taimi o le anapogi, o le tino o le maʻi e alu ese mai le gaosiga o le tino gaʻo i le lipid metabolism.

    I lenei tulaga, o le vaevaeina o le tino o le tino mo le malosi o loʻo faʻatinoina. O le faagasologa e ogatasi ma le toe faʻaleleia o le tino: o le insulin mo le gaosiga o le gaosiga i le taimi nei e le manaʻomia ma o le uʻamea taimi mo le toe faʻaleleia atoatoa o le tino.

    O nisi fomaʻi e talitonu o le anapogi o le togafitiga sili ona saogalemu ma le "soifua maloloina" togafiti.

    O le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo e avea o se punaoa malosi ae le o le kulukose fesoasoani e toe faʻaleleia ai le setete o le pancreas ma tuʻuina ai le malologa. O faʻamalologa atoatoa o togafitiga o le maʻisuka ituaiga II o loʻo faamatalaina!

    Auala mai le matelaina

    O lenei metotia e eseese i le mea e te manaʻomia e le naʻo le ulufale saʻo i ai, ae alu saʻo foi. Afai e le faia lenei mea, o le a vave ona toe foʻi mai faailoga uma o le maʻisuka, ma o le a oʻo mai le iuga.

    O tulafono mo le alu ese mai se matelaina fiaʻai e faigofie:

    • mo le itiiti ifo i le tolu aso e faasaina ona 'ai le gaʻo, ulaula, falai meaʻai,
    • o le vaiaso muamua e tatau ona aofia ai soupe, suavai mama, suavai masani, meaʻai susu ma le uila, decoction o fualaau faisua ma isi meaʻai e faigofie ona eli,
    • ona mafai loa lea ona e ulu atu i le meaai o le falaoʻo, o aano o manu ma soupeti i luga o le aano o aano o manu,
    • e le mafai ona e faʻateleina le tele o taumafataga - i le taimi muamua o le a lava lea e faʻalauiloa ai lua taumafataga i le aso, ia aumaia lemu i le lima pe ono i ni vaega laiti,
    • o le tele o le meaai e tatau ona aofia ai fuamoa fualaʻau ma soupisi, nati ma fualaau aina, ina ia tumau le aʻafiaga o le matelaina o le fiaʻai i le umi e mafai ai.

    E tatau ona e aluese mai le anapogi mo le tele o aso pe a tumau ai. O lea e mafai ai ona e faʻateleina le lelei ma faʻaitiitia le mamafa o le faʻamaʻi.

    E talitonuina, ina ia tumau le taunuʻuga, e tatau ona e faʻaaogaina pea togafitiga i taimi uma, ae e le tatau ona faʻagata oe i meaai ma meaʻai mo se taimi uumi i taimi taʻitasi. E lava le maʻisuka e alu i luga o le fiaʻai mo le lua i le tolu aso.

    Pe a filifili i se taimi umi o le fiaai, e tatau ona e malamalama o lona aoga o le a maualuga atu nai lo le 2-3-aso le tasi. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le togafitiga faʻapitoa e na o le tolu po o le fa aso e aliali mai ai. I le taimi lea, e tupu ai se faʻalavelave o le acototic. O le tino o le tagata e amata ona faʻaogaina fanua faʻapitonuʻu e tausia ai le ola, ma le taofi mo meaʻai e sau mai fafo.

    O le mamafa o le mamafa o le tagata maʻi e sili ona lelei i aso muamua, ae o laina elemene e tulaʻi mai ona o le faʻasaʻoina o vai, masima ma glycogen. O le mamafa o loʻo alu atu i aso o loʻo mulimuli mai, o le gaʻo gaʻo, o se tasi lea o fili pito sili ona leaga o tagata gasegase i se maʻi.

    Lapataiga

    E ui lava i tulaga iloga o le auala, ei ai tulaga e le mafai ai ona amataina pe faaauauina le anapogi.

    O loʻo matou talanoa e uiga i osofaiga a le hypoglycemia. Mo tagata ei ai le talaʻaga o le maʻisuka, o lenei tulaga e afaina. O le mea lea, e tatau ona e iloa ona faailoga ina ia mafai ai ona faia se gaioiga i le taimi ma puipui oe lava ia.

    O le hypoglycemia e faʻamaonia i le mea moni e leai se kulukose o le tino. Na te tuʻuina atu faʻailoga, faʻamalosia le tagata maʻi e lagona le tigaina, vaivaiga, tigā, momoe, lagona o le faʻailogaina o mea na ia vaʻavaʻai i ai, faʻafefe o lagona, le lelei o le tautala ma le malamalama. O aʻafiaga e mafai ona vave faʻaleleia ma iu ai ina paʻu atu i se paʻu ma le oti. Ina ia e alu ese mai se faʻafitauli o le tino, e tatau ona e 'ai le lole, o le sipuni o le meli po o le kulukose. Ina ia taofia le atinaʻeina o se osofaiga, e mafai ona e faaopoopo sina suka poʻo le meli i lau mea inu i aso taitasi.

    E le mafai ona e faʻaaogaina i lenei auala faamamaina i le i ai o mea nei:

    • cardiovascular disease
    • faaletonu mafaufau
    • afaina o le neurology,
    • urogenital faamaʻi.

    O le faʻasalaga foʻi e faʻaaogaina i tina maitaga ma fafine faʻaipoipo, faʻapea foi ma tagata ei lalo ifo o le 18 tausaga.

    O se olaga faʻaonapo nei ma le tele o mea taumafa e mafai ona faʻatau e taʻitaʻi atu ai i le faateleina o le numera o maʻisuka i le lalolagi atoa. E mafai ei latou uma ona faʻaitiitia le tulaga, o se tasi o auala aoga o le faʻatinoina lea o le anapogi.

    O le maʻisuka na tupu i totonu o na tagata o loʻo mafatia i le le lava o le inisalini i le tino, ma o lenei faʻamaʻi e ono mafai ona tupu ona o le mea moni e le mafai ona aʻafia le tino i fuainumera. E mafai ona matelaina i le maʻisuka ituaiga 2, o le a tatou mafaufau i le tusiga.

    O le ituaiga lona lua o le maʻisuka e ese mai i le muamua i totonu o se maʻi faapea o le tagata maʻi e le o faalagolago i inisua o inisalini, ua lava ia te ia ona faaaoga fualaau faasaina e maualalo ai le suka toto, ma siaki pea le maualuga o le suka, matauina o le soifua maloloina ma le faia o galuega i aso taitasi.

    O le anapogi faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatagaina atoatoa, ma e aoga foi mo le tino, peitaʻi pe afai e mulimuli le tagata maʻi i tulafono uma mo le uluina o le fiaai.

    Tuua Lau Faamatalaga