Malosiaga Hypoglycemic: mafuaʻaga ma tausiga faʻafuaseʻi

O le hypoglycemia o se tulaga e lauiloa o le "toto maualalo o le toto" poʻo le "kulūkose maualalo maualalo". E taʻitaʻia ai i le tele o faʻaʻailoga, e aofia ai le faʻavalea, le mautonu, leai se mafaufau, gaogao, ma i tulaga sili ona ogaoga, e oo lava i le oti.

O faailoga autu o le hypoglycemia o: fiaai, salu, gatete ma vaivaiga. Faatasi ai ma fua talafeagai, o vave vave ona alu ese.

Mai se vaaiga faafomaʻi, o le hypoglycemia e mafua ona o le faaitiitia o le maualuga o le glucose plasma i le maualuga lea e mafai ona mafua ai faailoga e pei o le le mautonu ma / poo le faaosofia o le popole popole popole. O ia tulaga e tulaʻi mai ona o le vavaeeseina o auala o le glucose homeostasis.

Mafuaaga o le hypoglycemia

O le mafuaʻaga sili ona taatele o le hypoglycemia i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o le faʻaaogaina o tui tui o le inisalini ma le solia o le faasologa o mea taumafa (faʻailoga meaai), faʻapea foʻi ma le maualuga o le insulin.

I le mafaufau, o le mafuaaga o le hypoglycemia e mafai ona avea ma fualaau e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka. Ua uma ona faʻaalia le insulin, sulfonylurea ma sauniuniga e faʻatatau i le ituaiga biguanides.

O le aʻafiaga o le hypoglycemia e faʻateleina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka latou te taumafa e itiiti ifo nai lo le mea latou te manaʻomia, faapea foi ma i latou e faʻaleagaina le ava malosi.

Mafuaʻaga faaopoopo o le hypoglycemia:

  • toe le manuia
  • hypothyroidism
  • faaumiumi le fiaaai,
  • faamai pipisi
  • ogaoga faʻamaʻi.

E mafai foi e tamaiti ona maua le pusa o le hypoglycemia pe a latou le 'ai mo le tele o itula.

O le kulukose e fuafua ai le i ai o le hypoglycemia e mafai ona ese. I le maʻisuka, e pa'ū i lalo ifo o le 3.9 mmol / L (70 mg / dl). I pepe faatoa fananau mai, o le maualuga lea i lalo ifo o le 2.2 mmol / L (40 mg / dL) poʻo lalo ole 3.3 mmol L (60 mg / dL).

Tests e iloa ai le hypoglycemia: o se suiga i le maualuga o C-peptide i le toto ma se suʻega insulin.

Fesoasoani faʻafuaseʻi

A oʻo mai faailoga o le hypoglycemic coma, e tatau ona e valaʻau i se falemaʻi. Aʻo leʻi oʻo mai le fomaʻi, o le tagata maʻi e tui i le 40% o le vaifofo o le kulukose i le vavave ma le glucagon intramuscularly. Afai e leai ni uiga lelei, o le a toe faʻafoʻi uma pe a uma le 15 minute.

Aʻo leʻi faia le fesoasoani muamua, e taua le faia o se faʻamaonia saʻo. Pe a aliali mai faʻalogona o le inisalini, e tatau ona e iloilo le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faʻaaoga ai se glucometer. O le suka maualalo o le eseesega tele mai le como hyperglycemic, ae o isi faailoga e mafai ona leʻo.

E taua le tuʻuina atu i le tagata maʻi le tausiga faʻafuaseʻi i le setete o le muaʻi vaʻaia, e le faʻatagaina le leiloa o le mafaufau. Mo lenei mea, e fautuaina le tagata maʻi e avatu le lauti suamalie, se fasi suauu mama, lole poʻo se isi mea maualuga-carb. O lenei mea o le a taʻitaʻia vave ai i le kulukose o le toto ma le faʻaleleia. Kelati po o le aisa kulimi e le talafeagai mo le tetee atu i le glycemia. O nei meaai e aofia ai se pasene maualuga o le gaʻo, lea e faʻalavelaveina ai le inu o le kulukose.

A maeʻa le fesoasoani muamua, e tatau ona tuʻu le tagata maʻi i le moega, ma tuʻuina atu ia te ia le filemu atoatoa faaletino ma faalelagona. E matua faasaina le tuua o se tagata e le o manaomia. E taua le tuʻuina atu ia te ia le tausiga lelei ma le lagolago. O le masani o le tulaga o le mafaufau e fesoasoani foi i le faaitiitia o le lamatiaga o le faatupuina o le hypoglycemic coma.

O le toomaga o se osofaiga atonu e le tumau, talu ai ona o le aafiaga pupuu o meaʻai gaʻo. O le mea lea, e tusa lava pe faʻaleleia le tulaga o le maʻisuka, e tatau ile tasi ile falemaʻi ile falemaʻi ile mauaina o togafitiga talafeagai ma puipuia le toe tupu.

O le tele o mafuaʻaga e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le suka i le suka o le toto ma le atinaʻeina o le hypoglycemic coma. O le tele o taimi, o le sili atu lea o le inisalini, lea e nafa ma le felauaiga o kulukose i siama ma maso maso. Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le hormone, o le sugar sugar content drops, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o le hypoglycemia.

O mafuaaga autu mo le faateleina o le maualuga o le inisalini.

  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pancreas poʻo le atinaʻeina o se kuluma - insulinoma, lea e faʻaosofia ai le gaosiga o le gaosia o le hormone.
  • E sili atu i le togafitiga fautuaina o le hormoni ao totogi mo le maʻisuka ituaiga 1.
  • O le le saʻo le tui (intramuscularly, ae le o se mea faʻafuaseʻi), lea e mafua ai le vave faʻavaveina o le vailaʻau i totonu o le toto.
  • Le mafai ona mulimuli i le taumafataga pe a uma le tui.
  • O le faʻaofiina o le inisalini e faia i le ultra-puupuu e aunoa ma le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo.
  • Inupia o le ava malosi pe a maeʻa le inisalini tui. Ethanol faʻalavelaveina le galuega a le ate o le fesuiaiga o glycogen ma le faʻasaina o le suka i le faiʻai. Toe faʻafoʻisia le maualuga o le suka i le tulaga o le taumafa masani o le ava e le mafai.

O le hypoglycemic coma e tupu ma le le lava o le taumafa o le kulukose i totonu o le tino. E afua ona o le le lava o meaʻai i le taumafataga, se taumafa paleni po o le umi o le anapogi.

O le mafuaʻaga atonu o le a leai se faʻafitauli, faʻamaʻi o le ate (aofia ai le vevela gaʻo o le tino) poʻo le faʻateleina o le tino e aunoa ma le faateleina o le aofaʻi o meaʻai gaʻo.

I tagata soifua maloloina, o nisi o taimi e faʻaleagaina ai le faʻaleagaina o le tino, aafiaga faʻalagona, sili atu le malosi o le tino, poʻo le faʻamaualalo o meaʻai.

Coma e faʻapupula i le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i le toto i lalo o le 2.5 mmol / L. O lenei vaega e taua tele i le faatumauina o le galue masani a le tino. O le suauu e faateleina ai le malosiaga, e faaosofia ai le faiai, mafaufau ma le faaletino. O le mataʻu i le kulukose i lalo ifo o le faʻatagaina masani e mafua ai se faasologa o togafitiga faʻaleagaina e afaina tele ai le manuia o se tagata ma lona soifua maloloina. I mataupu faʻapitoa tele, o se faʻafitauli o le hypoglycemic e mafai ona afaina.

Faʻafitauli o le faʻaleagaina o le tino: o le glucose deficiency e taʻitaʻia ai le gaʻo ma le matelaina o le okesene i le tino. O le fatugalemu o le tino o le tino e afaina tele. O loʻo faʻagasolo malie lava le mole o lela. O le togafitiga amata e amata i matagaluega eseese, lea e aofia ai le foliga mai o le maʻi tigaina, faateleina le le fiafia, poo le le atoatoa. I le leai o se fesoasoani taimi, o loʻo faʻagasolo pea togafitiga, e aʻafia ai le pito i luga ma le pito i luga o le uaea. O le tagata maʻi e amata ona faʻavevesi ona o le gaogao, gaioiga e aunoa ma le loto i ai i vaega eseese o muscle, o mafaufauga le lelei ma se suiga i le toatele o tamaiti (e ese mai ai). O foliga mai o faʻamaoniga o loʻo taʻua i luga e faʻaalia ai suiga e le mafai ona suia i le faiʻai.

I tulaga e le masani ai, o le pathogenesis o le hypoglycemic coma e mafua ona o ni mea na tutupu. Atonu o le bradycardia, o le vomiting, o se setete o euphoria. O le fale e le masani ai i le falemaʻi e mafai ona taitaiseseina le fomaʻi ma mafua ai ona faigata i le faia o se faʻamaonia saʻo. I lenei tulaga, o le taunuuga o le a afaina: cerebral edema ma le oti.

O le hypoglycemic coma o se tulaga maʻi faʻaleagaina lea e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa. O le togafitiga o le tagata ia te ia lava ma le faʻaaogaina o togafitiga masani faʻapitoa i lenei tulaga o le a faʻaleagaina ai le tulaga ma taʻitaʻi atu ai i faʻafitauli. O ia faiga e matua faasaina.

O se tagata maʻi i se coma e faʻamaʻi ile falemai. Ina ia faʻamautinoa le setete, 20 -60 ml o le 40% lextrose solution e faʻapipiʻi faʻamalosi. Afai e le toe iloa e le tagata maʻi i totonu o le 20 minute, o le isi 5-10% le vaifofo o loʻo tuʻuina atu ia te ia ma se kululu seia oʻo ina lagona lelei.

I mataupu faʻapitoa, e faʻaaogaina auala faʻafouina. Mo le puipuia o le cerebral edema, Prenisolone i se fua faatatau o le 30-60 mg po o le Dexamethasone (4-8 mg), faapea foi ma togafitiga (Furosemide, Mannitol poo Mannitol) o loo faailoa mai. Afai o le tulaga le iloa e tumau pea mo se taimi umi, o le tagata gasegase ua siitia atu i le faʻamalosi o masini, ma ua faʻataʻitaʻiina o se togafitiga ogaoga.

A maeʻa ona faʻasolosolo mai le maʻi mai se tulaga o le hypoglycemic coma, ona siitia lea o ia i se falemai. Ole mataʻituina ole mataʻituina ole soifua maloloina o le a mafai ai ona iloa vave, faʻaitiitia poʻo le puipuia o faʻalavelave o le fatugalemu o le tino. E le gata i lea, ua faatuina le mafuaaga o le hypoglycemia, ua fetuʻunaʻi meaʻai, ma ua filifilia le maualuga o le inisalini.

Faatasi ai ma le taimi ma le aoga o le togafitiga o le hypoglycemic coma, e toe foi mai le maʻi i le malamalama, o le kulukose e tumau ma e le toe i ai ni uiga le lelei. Ae ui i lea, o nisi taimi o le coma e le pasi e aunoa ma se mea e maua. I tamaiti, e mafua ai le ogaoga o faafitauli mai le fatugalemu o le tino, faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le le atoatoa o le cardiovascular. I totonu o tagata matutua, e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le faʻaogaina o le myocardial poʻo le taia, o le mea lea, a maeʻa le osofaia o se osofaiga ogaoga, e tatau ona faia se electrocardiogram.

Puipuiga

E matua taua lava mo tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka ina ia mataʻituina ni puipuiga mo le puipuia o le hypoglycemic coma. Muamua lava, e taua le mataʻituina o le maualuga o le suka i totonu o le toto, faʻaaogaina se aofaiga o meaʻai gaʻo ma faʻalauiloaina le maualuga o le inisalini. E tatau ona aloese mai le maualuga o le homone, lona pulega le talafeagai po o le tuiina i le fafagaina o meaai.

Meaʻai mo le maʻisuka o se vaega tāua lea o le a fesoasoani i le tausia o le soifua maloloina lelei ma faʻamaonia le tino. E tatau i tagata maʻi ona fafaga i le 5-6 taimi i le aso i ni vaega laiti, ma le tausisia lelei o le mea o lo oi ai le kalori ma le fua o palatini, gaʻo ma gaʻo. E taua le faatusatusa le aofaiga ole iunite falaoa e faʻaaogaina ma le faʻatonuina ole fua ole inisalini.

Faʻatasi ma le maʻisuka, e manaʻomia lou faʻaeteete i gaoioiga faaletino. Latou te maualalo le kulūkose ma mafai ona taʻitaʻia ai le inisalini. Ua fautuaina le maʻi suka e aloese mai le atuatuvale ma isi lagona faʻalagona lea e taʻitaʻia ai le maualuga i le kulūkose.

O le hypoglycemic coma o se tulaga mataʻutia lea e lamatia ai le atiaʻe o faʻalavelave matuiā poʻo le oti. E taua le faʻamaonia vave le atinaʻeina o le hypoglycemia, tuʻuina atu muamua le fesoasoani ma avatu le tagata maʻi i se falemaʻi. Ina ia aloese mai le ola, e fautuaina e mulimuli i se taumafataga ma faʻasoa saʻo le inisalini i le fua saʻo.

Faailoga o le hypoglycemic coma

Faʻamatalaga o faʻamatalaga faʻamaʻi ma le hypoglycemia e matua talafeagai lava mo le tagata maʻi, ma o le mea e sili ona taua o le lelei tele lea o tagata e vavalalata ma le tagata afaina pe a tali mai lenei tulaga. O le lelei o le iloa o faailoga o le hypoglycemia o lo latou toesea e mafai ona afaina ai le aiaiga o le fesoasoani muamua ma faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi, e aofia ai le faiʻai tusitusia, ma o le a faʻaosofia ai le fausiaina o lela e le mafai ona faʻafitia i totonu o le tino.

O le hypoglycemia o se tulaga ogaoga o le tino o le endocrine, e mafua mai i le paʻu tele i le suka o le toto.

O faʻamaoniga muamua o le hypoglycemic coma e aliali mai pe a pa'ū le maualuga o kulukose toto i lalo ifo o taʻaloga masani. O faailoga muamua o le hypoglycemia e matauina pe a oʻo i lalo ifo o le maualuga o le toto toto i lalo ifo o le 2.6 - 2.8 mmol / L. I totonu o le kulūkose o le 1.3 -1.7 mmol / l, o le maʻi ua le iloa.

Tulaga i tagata mamaʻie maua i le maʻisuka

O le hypoglycemic coma e vaevaeina i ni vaega se lua: muamua ma le amataga o le coma lava ia. I le isi itu, ua vaevaeina i ni laasaga e eseese i faʻamaoniga ma faʻamalositino.

    O le taimi muamua - i le taimi muamua, ona o le leai o le kulukose i totonu o le toto, o le cerebral cortex ua pagatia, ma o le taunuuga lea ua atiaʻe ai le tele o faailoga ole faiʻai. O le palasi, maʻi tiga, o le maʻi e mafai ona oʻo i se lagona o le atuatuvale, suiga o le mafaufau, o foliga o le tagata maʻi e foliga mai e faʻavaivaia pe sili atu le fiafia. I le vaega o isi faiga, o le tachycardia ua matauina, o se lagona faateleina o le fiaaai, o le paʻu ua amata ona susu.

Fua o le Spoglycemia Symptom Scale

I lenei tulaga, o le soifuaga o le tagata e lamatia tele, ma a aunoa ma togafitiga talafeagai ma talafeagai, o le a mafai ona tupu se leaga e oo atu i se taunuuga matautia.
O le mafuaaga autu o le oti i le glycemic coma o le cerebral edema. O le faatuai o le tali atu i le atinaʻe o le hypoglycemia, o le sese o le puleaina o le inisalini, ma le faaofiina o le kulukose i le telē tele e mafua ai le atinaʻeina o lenei tulaga. Faailoga faʻamaʻi o le cerebral edema o loʻo faʻaalia i le i ai o faʻataʻitaʻiga o le maningeal (hypertonicity o muscle occipital), faʻaletonu o le tino, vomiting, suiga i le fatu fatu, ma le faateleina o le vevela o le tino.

E tatau ona maitauina e faapea o le tele o osofaiga a le hypoglycemia, faapea foi ma le tulaga masani o le hypoglycemic coma, o tagata matutua matutua o loo feagai ma suiga o uiga, ae o tamaiti o loo i ai se faaitiitia o le atamai. I tulaga uma e lua, o le avanoa e oti ai e le faʻatea.

Vaʻaia faʻafitauli

Talu ai o faʻamaoniga ma le ono mafai e le maʻi ona i ai i se tulaga le iloa, e mafai ona faigata ona fai se siakiina ma isi fesoasoani, e tatau ona e manatuaina ni numera o faʻamaʻi ma faailoilo e iloa ai le hypoglycemia mai isi coma, e aofia ai le hyperglycemic coma.

  • televave (i nisi taimi vave faʻalauteleina o le coma)
  • gatete, afu malulu ("susu susu")
  • popolega, fiaai, faʻasalaga (faʻamalolo tele)
  • polyuria (faʻaopoopoga o le urine), tiga o le manava, tachycardia
  • talatalanoaga, taufaasese, manatu le lelei, faʻavevesi
  • leai se manogi o le acetone mai le gutu
  • toto kullusese i lalo ifo o le 3.5 mmol / l (e manaʻomia ona fuaina le kulukose toto ma se glucometer)
  • e masani lava pe a uma le puleaina o le 40% kulukose i se voluma e 40-80 ml, e faʻaleleia le tulaga o le maʻi

E taua le manatuaina i tagata umi o loʻo maua i le maʻisuka ma le maualuga o le hyperglycemia masani, o le muaʻi ma le coma e mafai ona matauina e oo lava i tulaga masani (3.3 - 6.5 mmol / L). O le masani lava, o ia tulaga e tupu i le toso malosi o le suka mai le maualuga tele (17-19 mmol / L) i le maualuga maualuga 6-8 mmol / L.

Mafuaʻaga ma Faʻamatalaga Faʻatau

O mafuaʻaga autu o le hypoglycemia:

  • o le maualuga o le suka-lowering drugs or insulin,
  • le atoatoa le aoga o le gaʻo pe a maeʻa ona faʻatulagaina se faʻasologa masani ole inisalini,
  • hypersensitivity i inisalini,
  • faaitiitia le galuega o le ate ile activate-activating,
  • hyperinsulinism
  • ava malosi.

E sili atu ona itiiti, o le tulaga o le hypoglycemia e tatau ona:

  • o le maualuga o beta-blockers ma aspirin,
  • faʻasologa masani o le faʻailoga
  • hecatocellular carcinoma,
  • pituitary le atoatoa.

O le faʻaalia i soʻo se tasi o nei mafuaʻaga e mafua ai le faʻaitiitia o le kulukose toto.

O le faʻaalia i soʻo se tasi o nei mafuaʻaga e mafua ai le faʻaitiitia o le kulukose toto. O faʻalavelave faʻafuaseʻi ona faʻaleagaina tulaga e mafai ona oʻo atu ai i le infarction myocardial, stroke, epilepsy.

O le le lava o le taumafa o le kulukose e mafua ai le matelaina o le malosi o le tino faiva, o le a le toe iai ni suiga i totonu ole tino, e tutusa ma suiga ua matauina i le mafaufau o le hypoxia.O lenei mea muamua e muamua ona aoga, ona sosoo ai lea ma suiga o le degenerative o le neurons, ma le taua o le hypoglycemia - i lo latou oti.

Neurons o le cerebral cortex e sili ona maaleale i le hypoglycemia, ma o le fausiaina o le medulla oblongata e le maaleale. O le mafuaʻaga lea e maua ai le gasegase o le tino i gasegase, gaioiga o le fatu, gasegase vascular ma le manava pea mo se taimi uumi, e tusa lava pe tulaʻi mai le faʻaleagaina o le tino.

Tulaga o le maʻi

I le atinaʻeina o le hypoglycemic coma, e tele tulaga e iloga ai:

  1. Cortical. E fesoʻotaʻi ma le atinaʻe o le cerebral cortex cell hypoxia.
  2. Subcortical-diencephalic. O le faateleina o le hypoglycemia e tau atu ai i le faaleagaina i le vaega subcortical-diencephalic o le faiʻai.
  3. Muamua. E afua mai i le soliga o le faiga o metabolic i le fausaga o le ogatotonu.
  4. O le mea moni lava o se va. O galuega a vaega pito i luga o le medulla oblongata e le afaina.
  5. O le tele o coma. O vaega pito i lalo o le medulla oblongata e aofia ai i le faʻaleagaina o le faagasologa, o galuega a le vasomotor ma nofoaga faʻalaulema e faʻaleagaina.

O le hypoglycemic coma e atiina ae i tulaga. I le taimi muamua, o foliga vaaia muamua o loʻo aliali mai, e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le toto o le kulukose. E aofia ai:

  • atuatuvale, fefe,
  • fiaai,
  • afu afu (hyperhidrosis),
  • vevela ma le ulu
  • taʻavale
  • laʻau malosi o le paʻu,
  • lima lima
  • Tachycardia
  • faateleina i le toto maualuga.

Afai e le maua se fesoasoani i lenei laasaga, e le gata i le tulaga o le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose o le toto, o le a aliali mai le mafaufau o le psychomotor, o le suʻeina o suʻega ma ata vaaia o le a tutupu. O faʻamaʻi pipisi o le hypoglycemia e masani lava ona faitio i le solia o le lagona o le paʻu (paresthesia) ma le diplopia (faalua vaaiga).

I nisi tulaga, o le vaitau o le muaʻi vavalalata e leai se taimi e gasegase ai ma le gasegase o ia lava poo i latou o loʻo siomia o ia e faʻataʻitaʻi vave - i le 1-2 minute.

O maʻi e maua i le maʻisuka ma e pele ia i latou e tatau ona iloa faailoga o se tulaga o le hypoglycemic. Pe a oʻo mai nei mea, e manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻaigisa vave le lauti mumu, ia 'ai se fasi suka, lole poʻo se fasi falaoa paʻepaʻe.

Faʻatasi ai ma le tupu aʻe o le hypoglycemia ma le faʻaitiitia o le neuroendocrin faʻataʻitaʻiga puipuia, o le tulaga o maʻi e matua leaga lava. O le fiafia e suia e ala i le faʻafefe, ona le atoatoa ai lea o le malamalama. E i ai ni faʻavevesi, o ni mea e faʻalogo i ai le neurological. O le manava o le tino e le maualuga, o le toto maualalo ua faaitiitia. Ua le toe tali mai tamaiti i le malamalama, ua maeʻa le faʻaaogaina o le tino.

Faʻailoga

O le suʻesuʻega o le hypoglycemic coma e faia i luga o le faavae o le talafaasolopito ma le ata o le maʻi. O le faʻamaoniga ua faʻamaonia e se suʻega o le toto. O le tulaga o le hypoglycemic e faʻaalia i le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i le maualuga o le 3.5 mmol / L. Faailoga o se poma e aliali mai pe a oʻo ifo le maualuga o le kulukose i le 2.77 mmol / L. I le maualuga o le kulukose i le toto o le 1.38-1.65 mmol / l, o le maʻi ua galo.

O le togafitiga o le hypoglycemic coma e amata i le puleaina o le puleaina o vailaau o le glucose hypertonic. I le loloto, o le glucagon poʻo le hydrocortisone e faʻaopoopoina ona faʻapipiʻiina i totonu o le tino. Mo le faʻaleleia o le metabolism, o le faʻaaogaina o le acid ascorbic ma le cocarboxylase ua faʻaalia.

Afai o le tagata maʻi e iai ni faailoga o le cerebral edema e uiga i le talaaga o se hypoglycemic coma, ona faatonuina ai lea o ia i le osumotic diuretics.

Faʻamaʻoina o faʻafitauli o le apalai-acid, faʻalavelave faʻaalu paleni eletise. E tusa ai ma faʻamatalaga, o loʻo faʻaaogaina le okesene, e faʻamaonia ai vailaau cardiovascular.

O faʻafitauli ma faʻafitauli

O le hypoglycemic coma e masani ona o faatasi ma le atinaʻeina o faʻafitauli - i le taimi nei ma mamao. O faʻalavelave faʻaonapō nei e faʻafetaui ma le tulaga o le hypoglycemic, faʻatasi ma ia. O nei mea atonu o le faʻalavelave o le myocardial, o le stroke, o le aphasia.

O faʻafitauli umi o le hypoglycemic coma e aliali mai i ni nai aso poʻo ni vaiaso foi pe a maeʻa se tulaga ogaoga. O faʻafitauli sili ona taatele o faʻamaʻi, paka parkinson, epilepsy.

Faatasi ai ma le fesoasoani taimi, o se hypoglycemic coma e vave ona taofia ma e le afaina ai le tino. I lenei tulaga, o le fuafuaga e lelei. Ae ui i lea, o mea e masani ona tupu i le hypoglycemous e taʻitaʻia ai le taimi i le atinaʻeina o maʻi ogaoga o le cerebral.

O le tulaga o le hypoglycemic e faʻaalia i le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i le maualuga o le 3.5 mmol / L. Coma e atiina ae i le maualuga o le kulukose e itiiti ifo i le 2.77 mmol / L.

I tagata maʻi ma faʻamaʻi o le tino cardiovascular, o le hypoglycemic coma e sili atu le ogaoga ma e sili atu nai lo isi, e mafua ai faʻafitauli (mo se faʻataʻitaʻiga, le afaina i le retina poo le infarction o le myocardial).

Tuua Lau Faamatalaga