Glycemic index of alcoholic bevera table

Alu i le maʻisuka e matua le manaomia. Ma o le mataupu e le o sili atu masini gaʻo. O le ava malosi e mafai ai ona faʻaumatia le pancreas, faʻalavelaveina faiga faʻava-o-tino, faʻateleina le maualuga o le kulūkose ma mafua ai le hypoglycemia. Ae afai e le mafai ona e lafoaia mea inu malosi, ou te tuuina atu ia te oe se laulau o le faasinomaga o le ava malosi.

Soʻotaga i 'ava malosi:

Lisi o faʻamatalaga mataʻitusi o le ava malosi

Vodka0GI
Tequila0GI
whiskey0GI
vai mamago0 - 5GI
lau vine mamago0 - 5GI
pulu0 - 5GI
talo0 - 5GI
malogo ua maeʻa0 - 10GI
taloina le uaina5 - 15GI
pia malamalamamai le 5 - 15GI i le 30 - 45GI
povi piamai le 5 - 15GI i le 70 - 110GI
liqueurs10 - 35GI
semi-sweet champagne15 - 30GI
uaina malosi15 - 40GI
sua mama30 - 40GI
suamalie matagofie uaina30 - 50GI
ava malosi50 - 60GI

Sei o tatou iloiloina le laulau o meainu ava. O le laulau o loʻo faʻaalia ai faʻamatalaga le saʻo, talu ai o faʻamatalaga nei o le inu malosi e matua aʻafia ai le GI:

  • Eseese ituaiga ma le lelei o meafaitino mata
  • Loto ma aso o le seleselega vine (mo se faataitaiga)
  • Tulaga o le teuina ma le umi
  • Itū o le tuputupu ae
  • Fua Faʻatatau

O le a le ava malosi e sili atu le le inu

O le malosi malosi malosi o le ava e le o aofia ai gaʻo paluga ma e maualalo le faasinomaga o le 0. E pei ona fai mai tagata fiafia i le "papaʻe paʻepaʻe," e mafai foi ona fesoasoani i le faʻaitiitia o le suka. Ae e le saʻo lenei mea. O meainu malosi e faaleleia atili ai le gasegase o gaʻo i gaʻo, ma faʻaleleia ai foi fualaau o le maʻisuka. E mafua ai le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka. Ae e le tumau, vave, ma e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia ma le maʻi suka.

E le gata i lea, a o inu ava malolosi, o se tagata e masani lava ona i ai se meaʻai. Ma o lenei meaai e seasea maua le soifua maloloina ma maloloina.

Ae o vine, e sili atu ona faigofie i le maʻisuka. Filifili ituaiga o vailaau mamago, puleaina meaʻai ma meaʻai ile meaai soifua maloloina - fualaʻau, faʻi ma meaʻai.

Mai meainu suamalie, ava malosi ma gaioiga e tatau ona matua le taliaina. Ole faasinomaga o le inu ava malosi ma le suka e maualuga tele. O nei mea inu e le gata ina faʻaititia ai le suka, ae e oʻo atu ai foi i le oona tele.

Ou te fia tautala foi e uiga i cocktails e faia mai le paluga o le ava malosi ma mea faaopoopo. I le maʻisuka, e tatau foi ona vavae ese mai le meaai. E leai se faʻataʻitaʻiga masani o le a taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona faʻafefiloi le ava malosi i le faʻavave o le pani, gaʻo toto ma le tino atoa. E le gata i lea, o sipuni ma suamalie suamalie e masani ona faaopoopo i cocktails. O loʻo i ai ni pusa oona i le suka mama.

E tusa pe e tatau ona e inuina le ava mo le maʻisuka pe leai, faitau i se mea ese.

O loʻo i ai se tusiga e uiga i le pia na faʻamatalaina pe aisea e avea ai le pia ma se mea e le manaomia mo le maʻisuka. A uma mea uma, o lona faʻaleagaina e le sili atu i le masima sili atu, o le mea saʻo, e le tele.

Tulafono mo le inu ava malosi

Ua faʻasaina e fomaʻi le faʻaaogaina o le ava malosi i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, aemaise lava i le tele o doses. E mafua ona o le aʻafiaga o le gaioiga o okeni na faʻavaivaia, aemaise lava le pancreas.

I mataupu e le mafai ai ona matua teena mea inu leaga, e tatau ona e faʻaaogaina, usitai i tulafono nei:

  • le inu ava malosi i se manava gaogao e aloese ai mai le hypoglycemia,
  • i le taimi e faʻaaoga ai, siaki le maualuga o le suka, pe afai e tatau ai, ave vailaʻau e faʻaitiitia ai,
  • inu i le taeao e aloese ai i le hypoglycemia i se miti,
  • Faʻaaoga le naʻo le faʻatagaina e le fomaʻi auai.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le 'ava malosi, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa ia faailoilo o le aoga o le caloric, index glycemic and composition. O le mea lea, e manatu e talafeagai le aoina mai o faʻamaumauga e faavae i luga o ituaiga o ava malosi.

Laulau - Faʻamatalaga Glycemic o le ava malosi

UlutalaFaʻailoga, vaega
Vodka0
Whiskey0
Tequila0
Brandymai le 0 i le 5
Cognacmai le 0 i le 5
O le uainamai le 0 i le 5
Umi vinemai le 0 i le 5
Uma uaina i falemai le 0 i le 10
Seʻiva uainamai le 5 i le 15
Faatumumai le 10 i le 35
Pia piamai le 15 i le 45
Pia piamai le 15 i le 110
Uaina ua faamalosimai le 15 i le 40
Champagne faasamoamai le 15 i le 30
Dessert winemai le 30 i le 40
Maota suamalie o aigamai le 30 i le 50
Avamai le 50 i le 60

O le toʻatele o tagata e le manatu o le pia e avea ma se ava malosi, o lona uiga e iai se manatu e mafai ona maua i le maʻisuka. E ui o le pia e leai sona ava malosi, e afaina ona o lona maualuga o le gaʻo. O lenei vaiinu e mafai ona faʻaleleia le lagona o le fiaʻai, lea e maua ai le gaogao e le manaʻomia mo le maʻisuka.

O le faasinomaga igoa o le pia ua fuafua e fuafua i le eseesega: o le maualalo o le tau aogā. Sauniuniga o oloa e tusa ai ma le fua masani masani e maua ai le i ai o se aofaiga maualalo o le polotini ma gaʻo, mea gaʻo - 17.5 ml. e faavae i luga o se ipu tioata o le 0.5 lita. O le maualuga o le GI index o mamanu malamalama o le 60 iunite, mo ituaiga o meaola eseese e sili atu le maualuga - 110 iunite.

Ua finau tagata Endocrinologists o le uaina vevela i ni vaega laiti e afaina ai le tino:

  • faʻaititia le aofaʻi o antioxidants i le tino,
  • faʻaleleia le gasegase
  • faʻasologaina le gastrointestinal tract
  • faateleina le hemoglobin.

Ua maitauina o le uaina mumu e taofia ai le puipuiga o le tino ma e le afaina ai aʻafiaga o namu. O le mea taumafa suamalie e tele i le suka ma ua faʻasaina ai i le maʻisuka. O le faasino igoa o ituaiga eseese e mafai ona eseese mai le 40 i le 70 iunite. O le mea pito sili ona taua o ituaiga malogo.

Mea inu malosi

Le malosi malosi o le ava e le fautuaina pe ua faasaina foi i le maʻisuka. O nei meainu e tele ai le gaosiga o le inisalini ma faʻaititia ai le toto suka E le gata i lea, o lenei ituaiga o ava malosi e fesoasoani i le faʻaitiitia o le maʻi ona o le faʻavavevaveina o faʻamaʻi pipisi.

O le masani ona inu ava malosi e mafua ai le tele o meaʻai, ona o le faʻaitiitia o le gaioiga o le gaʻo. O le faasinomaga faʻavae o agaga uma e 0, ae e le mafai ona sili atu i le 100 kalama i le taimi.

Liqueur o se meainu malosi maualuga o le suka. O le tele o meainu faʻapisinisi o lenei ituaiga e iai elemene elemene i foliga o mea inu, mea manogi ma mea e faʻalelei ai.

O le inuina o le 50 kalama o sea inu e faʻapupula ai le uta i luga o le ate ma le pancreas, ma faʻavaivaia ai le paleni o le gaʻo gaʻo. O nei mea uma e faʻasaina ai nei vailaʻau mo le maʻisuka.

Contraindications

E faasaina le inu ava malosi i mataupu nei:

  • i le i ai o le mamafa mamafa,
  • ma le toto maualuga
  • i le i ai o gasegase, gastritis poo pancreatitis,
  • i le taimi o le atinaʻeina o faiga faʻaletonu,
  • faatasi ai ma faafitauli ma le faʻaoga o le tino,
  • ma le vaivai,
  • pe a faʻaaogaina faʻamaʻi ma isi vailaʻau,
  • pe a iai se tulaga lamatia o le atiaʻeina o le ava malosi,
  • ma le gaogao.

I soʻo se tulaga, e tatau ona mataʻituina tulaga saogalemu, inu na o faʻatagaina ituaiga o mea inu ava ma naʻo le faʻatagaina o laulaʻau maualalo.

E tatau ona manatuaina o le masani i aso uma mo tane e 2 mata tioata, mo tamaitai o lenei fuainumera e afa afa.

Ava malosi ma le maʻisuka

Alcohol o loʻo i luga o le lisi o mea faasaina e le tatau ona maua i le taumafa a se tagata maʻi i le maʻisuka.

E oo lava ile faasinomaga o le ava malosi, o le ava lava ia e mafai ona afaina tele i ituaiga o tino o le endocrine, popole ma le fualaau. O lenei tulaga e tatau ona manatuaina e le gata i tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka, ae faʻapea foi o latou aiga ma aiga.

O 'ava malosi uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega tetele:

  1. Agaga malolosi.
  2. Fainu i le malosi malosi.
  3. Ava ava malosi

O agaga taatele ma taʻutaʻua o mea nei:

  • Vodka
  • pulu
  • uaina
  • Champagne
  • pia
  • eseese vailaʻau o vai ma vodka poʻo le pia i le sua.

O le vailaau faafomai ua taua manino ai o le faia o tui tele o le ava i le maʻisuka e matua faasaina.

O le filifiliga o le a sili atu ona lelei pe a musu uma le inu e inu le ava malosi, talu ai o le ava malosi e mafai ona sili atu ona leaga le galuega a le pani, lea na faʻavaivaia i le taimi o le atinaʻe o le maʻisuka.

E le gata i lea, o le faʻamauaina o le ava e iai sona aafiaga le lelei i toto toto, loto, ma le ate. I le mataupu pe afai e inu pea le tagata maʻi i le ava malosi mo mafuaaga eseese, e tatau ona ia faia lenei mea ma le tausisi i tulafono patino.

O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o fomaʻi ma le faʻamaʻi o loʻo faʻamatalaina manino e le fautuaina e inu soʻo se ava malosi i luga o se manava gaogao. Afai e te aluese mai lenei tulafono, o le suka i le toto o le tagata maʻi e mafai ona paʻu malie.

O le iʻuga, e mafai e se tagata e maualalo le faʻaogaina o igoa ile atinaʻeina se tulaga lamatia e pei ole hypoglycemia. Afai e le o faia ni mea faanatinati, e mafai ona tupu le tulaga e tusa ai ma se tulaga le lelei, lea e mafua ai ona maua se maʻi i le tagata maʻi.

I lenei tulaga, e tatau mo se tagata maʻi ile maʻisuka, aʻo le i inu ava malosi ma mulimuli ane, ia faamaumauina ia faitauga ole glucometer. E faavae i luga o nei mea, i le lumanaʻi o le a tatau ai ona faia le fuataga o fualaau o loʻo tagofia i lenei aso.

I le taimi lava lea e tasi, e fautuaina le maʻisuka e inu i le uaina paʻepaʻe aʻo leʻi faia le 'aiga o le afiafi. O a latou afiafi e tuʻu saʻo atu i le faʻaaliga i se miti o se mea e pei o le hypoglycemia. O lenei, i le itu, e mafai ona afaina tele ai le setete o le cardiovascular system, ate ma fatuga, ma i nisi o tulaga e taʻitaʻia ai i se coma.

O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona inupia le ava i le va o tagata masani, o ai e mafai, pe a manaʻomia, ia tuʻuina atu ia te ia le fesoasoani talafeagai ma valaau i se fomaʻi. I le taimi lava e tasi, e tatau ona ia filifilia le ava malosi, e le gata ia latou mea e maua ai le kalori, ae faapena foi i le glycemic index, faapea foi le tuufaatasiga o kemikali. Aua le inu ava malosi i sua, suavai poʻo mea suamalie.

O lea "inu" e mafai ona faʻaleagaina ai le maʻi o le tagata maʻi, o lea e sili atu ai le tuʻuina atu o mea e fiafia ai i meaʻai.

Pia inu i le maʻisuka

E tusa ai ma se mea lauiloa pei o le pia, e toatele tagata latou te le manatu o se ava malosi ma mafaufau e mafai e ona maʻisuka ona inu e aunoa ma ni tapulaa. O le manatu sese lenei, talu ai o le faasinomaga o le pia, e fuafua i lona togi, e mafai ona amata mai i le 45 i le 110. E le gata i lea, o le tau o lenei faailoga o le 66, lea e manatu i ai o se tau maualalo.

E le gata i lea, o le ava malosi i totonu o le pia e sili atu ona afaina ai le tagata maʻi nai lo mea o lo o aofia ai. O le ava lea e mafua ai le tele o le manaʻo o le tagata, ao faʻaitiitia le maualuga o le kulukose toto. O se taunuuga, o le tagata maʻi e mafai ona lagona le fiaaai tele ma naʻo le gaogao. I lalo o le faatosinaga o le inu ma le inu, o le a faigata ona fuafua le fua saʻo o fualaau oona na ave i le taimi o togafitiga.

I le faʻamuamua, o le pia e tatau ona vavaeeseina mai le taumafa o tagata gasegase i le maʻisuka, ae afai e inu pea o ia i nisi o taimi, e tatau ona ia matua faʻamapulaʻa lona aofaiga o faʻaalu i le taimi. I le auala, i le taimi lava lea e tasi, e le manuia lava o ia i le mauaina o le fiafia tele mai le vai o le foamy, talu ai e tatau foi ona ia fetuunai le ituaiga o meaʻai. O le a sili atu le le fiafia e le tatau ona ave nisi, ae ia faʻaaoga mea e le masani ai ma le pia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e fautuaina e fomaʻi le faʻatasiina o pia ma ni meaʻai ese mo tagata e fiafia i ai e pei o falalaʻau, aano o aano o manu ma iʻa gaʻo. E ui i le mea moni e faapea o se faʻalavelave e le o se mea e sili ona lelei, e naʻo le pau lea o le saogalemu, o le pau lea o le maliega fetuunaʻi e mafai ai e le maʻisuka ona 'ai le pia. I lenei tulaga, afai o le maʻi o loʻo i ai se lagona malosi o le fiaai poʻo isi mea e le masani ai, e taua tele le faʻaaogaina o se glucometer ma faʻaaoga vailaʻau e faʻamaonia ai le maualuga o le suka i lona toto.

Ae o le mea e matua faʻasaina ona inu i lenei faʻamaʻi o le mea lea e taʻua o le burmyx, o lona uiga, o meainu na faia i luga o le faavae o pia ma suamalie suamalie suamalie. Talu ai atonu latou te aofia ai le suka faapea foi ma mea e 'ai, o le a faigata tele ona fuaina a latou faasinomaga glycemic.

O se taunuuga, o le a le aoga i le taimi e faia ai ni fua e faʻafefe ai le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi.

Vine mūmū ma le mamago

Talu ai o soʻo se uaina ei ai le suka i lona fatuga, e mafai e le maʻisuka ona faʻaaogaina ituaiga vine mamago pe mamago. I totonu ia i latou, o le faʻasalaga o mea inu gaʻo e laʻititi lava, o lea afai e te inuina sina taimi, e leai se afaina o le a faia i le tino o le maʻi. E le gata i lea, e taua le manatua i le mea moni o le kulukose o loʻo aofia i totonu o nei meainu e matua masani lava, e maua i le faagasologa o le faʻamalosi.

Ae o suamalie suamalie ma malolosi, latou te aofia ai le suka na faʻaaogaina. O se taunuuga, o le faasinomaga o le faasinomaga ma lo latou caloric ua faatupulaia le faateleina. I le faaopoopo atu i ai, o le mafai i nisi taimi ona faaaoga vailaau mamago ma le mamago mo le maʻisuka e mafai ona o le mafuaaga tonu lava latou te maua ai se ava malosi tele i totonu o la latou fatuga.

E ui lava i le mea moni e faapea o le faasinoupu o le uaina e 44, e tatau ona e le amanaiaina lona faaaogaina i le maʻisuka. O lenei tulaga e fesootaʻi ma le mea moni o soʻo se ava malosi e na o se aʻafiaga leaga i luga o le tino. E le gata i lea, i se tulaga o le inupia, e le mafai e se tagata ona pulea atoatoa o ia lava, o lea e mafai ai ona ia faatagaina ni faaletonu ogaoga o meaʻai.

Ae mo meatotino lelei o le uaina, e faʻafefeteina atoatoa ai le gasegase o gaioiga e tutupu i totonu o le tino, ma faʻamautu ai foi i le antioxidants. E le gata i lea, o le uaina e oso aʻe ai le faʻafefeteina ma faateleina le hemoglobin. Ae ui i lea, o nei uiga lelei ua faaleagaina e le mea moni o le uaina e faaitiitia ai le puipuiga o le tagata, o le mea lea, e toe faʻafoisia ai, o le a ia faʻaaogaina meaola eseese o meaola mai mea e pei o sisi poʻo fua.

"Agaga" agaga

O ia ituaiga fagafulu-fasefulu tikeri e pei o le cognac ma le vodka o loʻo i ai se fuainumera o le leai o se mea. I le taimi lava e tasi, o le mea moni e mafai ona latou faʻaleleia atili le aʻafiaga o na vailaʻau o loʻo i ai le inisalini, faapea foi ma mea e maua ai le suka, e manaia. Ua matauina foi e saienitisi e faapea, e le tusa ai ma le talaaga o le faaaogaina o nei meainu malosi, o le faagasologa o le kulupu o le kulukose i le tino o le tagata maʻi e mafai ona faagesegese tele. O se taunuuga, o le hypoglycemia e mafai ona atiae i le maʻisuka malosi, o lona uiga, o le maʻisuka i le laulau e tatau ona matua faaeteete.

I se tasi taimi, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e le mafai ona sili atu ma le 50-100 mililiters o agaga. I le taimi lava e tasi, e fautuaina le faʻaaogaina o meaʻai e maua mai i vailaau faʻamalosi faigofie ma faigata, e pei o le caviar mumu, e pei o se meaʻai. O ia oloa e fesoasoani e puipuia le tupu o le le atoatoa o le kulukose i totonu o le toto ma faia ai mo lona le atoatoa.

O le maualuga faatagaina o le malosi o le ava malosi e fuafua taitoatasi mo tagata maʻi taitasi. I lenei tulaga, o le a sili atu pe a faʻaititia laitiiti.E le gata i lea, e tatau foi i le endocrinologist ona tuuina atu fautuaga i le pulega o fualaau faasaina pe afai e manaomia e le tagata gase le inuina o le ava i taimi o togafitiga ma le inisalini po o le suka.

Ole fua ole glycemous zero o le mea na taʻua i le ava e le tatau ona taitaiseseina le tagata maʻi. O le mea moni o le ava malosi e mafai ona mafua ai se tagata i le hypoglycemia, lea o le a mafua ai ona ia 'ai meaai maualuga-kalori. O le iʻuga, o le pancreas ma le ate e mafai ona maua ai se faʻaopoopoga o le mamafa, lea o le a afaina ai a latou faatinoga.

E taua foi le manatuaina o le malosi malosi o le ava e faaitiitia ai le malepelepe o le suka i totonu o le tino o le tagata, ma o le taunuuga lea e amata ai ona gaʻo le maʻi. Mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, o le mamafa o se mea e sili atu ona aʻafia ai le faagasologa o le maʻi.

E le gata i lea, vodka ma cognac e mafai ona faʻateleina le kosi o faʻamaʻi e fesootai ma le maʻisuka.

Vermouth, ava ma cocktails

O le ava malosi e maua ai le maʻisuka gasegase sili ona leaga e mafai ona taʻua o le tele o pisipisa pia. O lenei tulaga e fesoʻotaʻi ma le mea moni e faapea, o le faʻafefiloi o mea inu malosi malosi e mafai ona faʻaleagaina ai le paʻu. E le gata i lea, o le faʻamatalaga glycemy iinei e mafai ona aofia i le 40 i le 70.

I lenei tulaga, o le suka, o le vaega lea o suamalie ma suauu ua palu faatasi ma le pati, e sili ona afaina. E le gata i lea, atonu o le a mafua ai ona faateleina le kulukose i totonu o le toto. O le mea lea, ua fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faʻaaoga, pe a tatau ai, soʻo se meainu malosi, e sili ona mama, mo se faʻataʻitaʻiga, vodka.

E taua le iloa le mea moni e mafai e cocktails ona faʻafefe le masani ai toto i le faiʻai. O se taunuuga, o maʻi o le tagata maʻi, toto toto ma capillaries faʻalautele le faʻalauteleina ma le maliliega, lea e oʻo atu ai i ulu o le ulu. Ae o le tulaga o le inupia, e sili atu ona latou onosaʻi mai le faʻamaʻi, lea e faʻateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia, masani i se miti. O le mea lea, e faʻasaina le cocktails i le maʻisuka o soo se ituaiga.

I le faaopoopo atu i cocktails, vermouths ma le ava e faasaina i le taumafa o le maʻisuka. O le mea moni o loʻo i ai otaota ma vaega o laau, ma le maualuga o le suka e matua maualuga lava. O le iʻuga, e oʻo lava i se laʻititi laʻititi e mafai ona taʻitaʻia ai se faʻafitauli matuia o le maʻi i le taimi uumi.

E ui i le mea moni e faapea i nisi tulaga o le faʻaaogaina o le ava mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e le afaina ai o ia, e aoga le tuʻuina atu o le ava malosi mo le taimi atoa o togafitiga. I le tulaga pe afai e le mafai ona faia se mea inu e aunoa ma se ava malosi, e tatau ona faʻapitoa le pulea lelei o le faasino igoa o na meainu. Mo lea, o le tagata maʻi e tatau ona i ai i taimi uma se laulau faapitoa i ai faʻamatalaga e le o aofia ai i nisi meaʻai ma vaiinu.

Afai e te inuina le ava malosi, mo se faataitaiga, i se faaipoipoga, e aoga le faia o fua e toe aumai ai le tino i le masani. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e inu lauti ma se laau e pei o le hibiscus. E faʻamaopoopoina le galuega o toetoe lava o faʻaoga uma o le tino o le tagata, e aofia ai le paʻu. O le iʻuga, o le faʻafitauli o le hypoglycemia ua faʻaitiitia, ma o le tino o le maʻi e mafai ona vave faʻavaveina.

O le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i le matautia o le ava i le maʻisuka.

E mafai ona inu ava malosi mo le maʻisuka?

O le inuina o le ava, aemaise lava i le tele o taimi, o le maʻisuka e matua le manaomia. O le tele o endocrinologists latou te fautuaina le lafoaia atoa oi latou, talu ai ona o le ava malosi e faaleagaina ai le gaioiga o le pancreas ua faavaivaia e le maʻisuka. E le gata i lea, o le ava malosi tele e afaina ai le tulaga o le fatu, toto toto ma le ate. Ae afai o le ava malosi e le mafai ona faʻaumatia uma, ma o nisi taimi e inu pea e le tagata maʻi, e taua le manatuaina o tulafono mo le saogalemu.

E faʻasaina le inuina o le ava malosi i se manava gaogao, talu ai e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia o le suka i le suka toto, o lona uiga, mafua ai se tulaga matautia - hypoglycemia. A o leʻi oʻo i le taumafataga ma le inupia, o le maʻisuka e tatau ona faamaumauina le glucometer ma fetuunai le fua o le insulin poʻo fualaau, e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi. O le inuina o meainu malolosi (tusa lava pe maualalo le ava malosi) e mafai naʻo le taeao. O ia tausamiga i le afiafi e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia i se miti, lea i tulaga ogaoga e lamatia ai le tele o faafitauli mo le mafaufau, fatu ma toto toto.

Pe a filifilia le 'ava malosi, e tatau ona taʻitaʻia e le latou kalori, mea faʻapitoa ma le vailaʻau. O le ava malosi e tatau ona maualuga lona maualuga ma e le o iai mea taua. E le mafai ona e inuina i le vai susulu, vai ma compotes ma le suka. O faʻamatalaga manino o nisi agaga faʻalauiloa ua tuʻuina atu i le laulau 1.

Agaga Glycemic Index Table

Mūmū mūmū

Paʻu papaʻe papaʻe

Ole faasinomaga o le pia e tusa ma le 66. I nisi o punaoa e mafai ona e mauaina faamatalaga o lenei faailo o lenei vaiinu e sili atu le maualuga pe maualalo (mai le 45 i le 110). E faʻalagolago lava i le ituaiga o pia, lona natura ma le tekinolosi. I le faʻataʻitaʻiga masani o lenei vaiinu, maua mai i le faʻamalosi, toetoe lava leai ni gaʻo ma ni palatini. O loʻo i ai i totonu o le kulupalu gaʻo, ae o se vaega itiiti (i lona mama e tusa ma le 3.5 g i le 100ml).

Pia faʻapitoa e faʻaleagaina ai le maʻisuka e le ona o gaʻo, ae ona o le ava malosi. O le inu e faʻaleleia le manava ma faʻapogai ai se faʻaitiitia le tumau o le kulūkose toto. Ona o lenei mea, ua lagona ai e se tagata le fiaai tele, lea na mafua ai ona ia 'ai i se tele o meaai. E matua faigata tele le fuaina o se inumaga o insulin i lenei tulaga (e faʻaaoga foi i pepa e faʻaitiitia ai le suka). O nei mea uma e mafai ona oʻo atu ai i suiga tetele i le maualuga o le kulukose o le toto ma faʻalavelave ai le manuia o le maʻi.

I le avea ai ma se meaʻai, e le tatau i le tagata gasegase ona filifili ni meaʻai masima, ulaula ma falai. O aano o aano o manufasi, o iʻa ma fualaau faisua e sili ona talafeagai. O lenei tuufaatasiga atonu e le o le tofo uma o tagata, ae, o le pia, i le mataupu faavae, e le fautuaina mo le maʻisuka, ua na o le pau lea o le maliega malupuipuia saogalemu. Faʻateleina le fiaai poʻo nisi lava mea uiga ese e tutupu pe a uma ona inu le ava malosi, e tatau i le tagata maʻi ona faʻaaoga se glucometer e faʻasaʻo le suka toto pe a manaʻomia.

I eseesega fesuiaiga o pia, o le GI index e mafai ona faateleina le tele. O lenei mea e faapitoa le moni mo tamaʻitaʻi - mea inu e iai pia ma sua sua suamalie suamalie. E mafai foi ona aofia ai mea manogi, meainu, ma meaʻai faaopoopo, o lea e matua faigata ai ona mateina le uta o le carbohydrate o sea cocktails.

I so o se ituaiga o uaina i le tasi po o le isi o le aofaiga e aofia ai le suka. O le maʻisuka atonu e seasea ona inu na o vaiinu mamago pe mamago, talu ai o loʻo i ai le faʻasalaga o mea inu gaʻo. E le gata i lea, o nei mea inu na o le glucose masani na maua mai vine i le taimi o le faʻamalosi, ma o vine malolosi ma suamalie e aofia ai foi le suka faaopoopo i le tuufaatasiga. Talu ai ona o lenei mea, o lo latou faʻaogaina o caloric ma le faʻamaualuga o le faʻatupulaia. O vaila mūmū ma vai mamago, e pei o le tulafono, e maualalo le pasene o le ava i le tuufaatasiga, o lea e mafai ai ona e inuina i ni mea laiti ma nisi taimi.

O le mamafa o le manaʻoga mo le ava malosi, e taua le malamalama o soʻo se ituaiga o mea inu, o le mea e leaga ai, e afaina ai le gaioiga o le tino. Tuuina atu faapea o le maʻisuka, o se tagata ma e leai se ava malosi e mafai ona i ai ni faafitauli i lenei vaega, e matua le manaomia lava le faatiga ia i latou i le ava malosi. O le mea moni, o loʻo matou talanoa e uiga i le sauaina, ae talu ai ona o le inu malosi i le maualuga o le mafaufau, e leʻo taimi uma e mafai ai ona taofi le taimi mo le tele o tagata.

Faatasi ai ma le faʻaaoga lelei, o le uaina e faʻamalosia ai faiga faʻavaomalo i totonu o le tino ma faʻamautuina ai i le antioxidants. E faʻaleleia ai le hemoglobin ma faʻateleina ai le fausiaina o meaʻai. Ae faʻatasi ai ma lenei mea, soʻo se ava malosi, o le mea e leaga ai, o le a faʻaitiitia ai le puipuiga o le tagata, o lea e sili atu ai mo le maʻisuka e maua mai ai mea aoga mai meaola.

O le inu o le pisapisao e afaina ai le maʻisuka. O le tuʻufaʻatasia o le malosi malosi o mea inu ava malosi e mafua ai se osofaʻi tele i luga o le paʻu.

Ma afai o le pati e aofia ai suka, sipuni poʻo sua suamalie suamalie, ona mafai lea ona mafua ai le faateleina o le toto suka. Afai o nisi e inu i le maʻisuka o nisi taimi e inu ava malosi, e sili atu ona lelei le filifilia o se vai inu e aunoa ma le faʻafefiloi ma se mea.

E faʻalavelave faʻamaʻi faʻamalosi totoga o le toto, aemaise lava, e faʻaaoga i vaʻa o le faiʻai. O lenei ituaiga o ava malosi e mafua ai le faʻalavelave faʻalavelave ma le vavalalata o arteries, veins ma capillaries, o lea e masani ona mafua ai le tiga o le ulu. O le faʻamaʻi mai le cocktails e televave le vave, talu ai o loʻo i ai se aafiaga faʻalauiloa i luga o le ate, pancreas ma le faʻaoga o le tino. O le lamatiaga o le hypoglycemia (e aofia ai i se miti) pe'ā uma ona inu, e matua maualuga lava, o le mea lea ua faʻasaina ai mo le faʻaaogaina i soo se ituaiga o maʻisuka.

Vermouth ma ava

Vermouth e faatatau i vailaʻau suamalie o loʻo faʻaaogāina i laau aoga ma isi laau totō. O nisi oi latou e iai togafitiga faafomaʻi, ae o le maʻisuka, o nei mea inu ua solia. Ole maualuga o le suka ma le ava i totonu ole maualuga, ma e mafai ona afaina ai le gaioiga o le pancreas. O le mea lea, o le faʻaaogaina o nei mea inu mo togafitiga faʻapitoa e oʻo lava i ni atigi popo e ono lamatia tele.

O le ava foi e matua le manaomia mo le maʻisuka. E matua suamalie ma malosi, e mafai ona mafua ai le le atoatoa i le gaosiga o le gaʻo o se tagata maʻi. E masani lava, o loʻo i ai faʻamaʻi leaga, mea e faʻalelei ma mea e faʻalelei ai. E oo lava mo tagata soifua maloloina, o le faʻaaogaina o nei meainu e fesootaʻi ma le faateleina o le avega i luga o le ate ma le pancreas, ma o le maʻisuka e sili atu ona lelei le teena faʻamalo.

Vodka ma cognac

Vodka ma le cognac e le aofia ai le suka, ma o le malosi e 40%. Ua ia i latou le meatotino o le faʻaleleia o le gaioiga o le insulin ma le suka. E le gata i lea, o le faagasologa o le kulukose i totonu o le tino aʻo aveina vodka poʻo le uamea e telegese lemu. E mafai ona e faʻaaogaina na o nei meaʻai faatasi ma le faʻaeteete tele, aua e mafai ona faʻaosoina ai le hypoglycemia.

O se vodka se tasi (cognac, gin) mo se maʻisuka e le tatau ona sili atu i le 50-100 ml. I le avea ai o se meaʻai, e sili atu le lelei ona 'ai mea taumafa e maua mai i vailaʻau faʻamalosi ma faigofie e faaopoopo ma puipuia ai le toto o le kulukose. O le faʻatagaina mo le tagata maʻi taitasi e faʻapitoa e le fomaʻi, e masani lava ona mafai ona fetuunai i lalo. E tatau i le endocrinologist ona tuuina atu fautuaga e uiga i suiga i le puleaina o fualaau poo le fualaau o le inisalini tui.

E ui i le mea moni o le GI o nei meainu e leai, e le manaʻomia e le maʻisuka ona faʻaleagaina. Latou te mafua ai le hypoglycemia, o le mafuaʻaga lea e amata ai e se tagata ona 'ai se tele o meaʻai (masani lava). O lenei mea e mafua ai le faateleina o le avega i luga o le ate, pancreas ma isi gaʻo oona.

Afai e maua e le maʻi maʻi faʻamaʻi masani o le faʻaogaina o le tino, vodka ma le cognac e mafai ona faʻaosoosoina ai latou.

E oo lava i nai tootoo, o le malosi malosi o le ava e faaitiitia ai le malepelepe o le suka i totonu o le tino o le tagata, ma o le taunuuga lea e teuina ai ma ono mafai ai ona maua le mamafa.

O le faʻaaogaina o soʻo se ava malosi i le maʻisuka e masani lava o se lotoa. Talu ai ona o lo latou gafatia e faʻaitiitia ai le toto toto ma faʻaleagaina ai isi gaioiga o le gaosiga o gaʻo, e aoga le mafaufau i ni nai taimi aʻo leʻi faʻaaogaina. E taua i taimi uma le manatuaina o le fua, e tusa lava po o le a le ituaiga ava malosi. E tatau foi ona manatua i le mafaufau, mo soo se faʻafitauli o le maʻisuka, o le ava malosi ua faasaina.

Mea inu ava malosi

O loʻo i ai se laulau e faʻaalia ai le faʻasologa o fuainumera o oloa eseese, e aofia ai le ava malosi.

O le faasinomaga o igoa o soo se ava malosi e tutusa lava. O lenei tau aogā e sili atu nai lo le fuainumera ma o loʻo i ai mai le 40-60 iunite. O lea la, o le GI o le pia e faalagolago i le eseese o lenei vaiinu. I le avea ai o se tulafono, o le pia mama o loʻo i ai sona tau maualalo GI nai lo pia paʻu.

O le ava malosi i le maʻisuka e matautia aua o loʻo i ai meaʻai gaʻo. Ava malosi e mafai ona faʻaumatia, ae i le tele naua.

E tatau ona totogia faapitoa le maʻisuka ituaiga 1, ona o le alcohol ethyl alcohol e maualalo ai le kulūkose toto mo sina taimi.

O le mea lea, o loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga e sili atu i le faʻatagaina o le insulin i le inuina o le ava malosi, talu ai o le kulūkose o le a tuʻuina ifo.

O le maʻisuka ituaiga 2 e faatagaina e inu ava malosi. O le tuusaunoaga o meainu suamalie - mea taumafa o le uaina, tele o cocktails e tele-layered, cocktails e faia mai le ava malosi, soda, juice and syrups. O ia meainu e aofia ai le tele o suka mama ma gaʻo faʻamalolo ma taʻitaʻi atu i le vave oso i le toto kulukose.

O vini mama, oona ma moli mama e tatau ona sili atu. O le faasinomaga o le faasinomaga o le pia mama e maualalo. E mafai ona faʻapalaina i le tele o masina i le masina, ae sili atu ma le tasi poʻo le lua tioata i le afiafi. Ina ia aua neʻi afaina ai le soifua maloloina, e fautuaina e inu se ipu o pia ia le silia ma le tasi i le vaiaso.

O le fua faʻamatalaga o le vodka mama e maualalo, ae o lenei vaiinu ei ai le tele o ava malosi ma gaʻo. O le kalori mea o vodka e maualuga tele ma masani ai le 50 g o le inu e lava e faʻaosofia ai le atinaʻe o le hypoglycemia.

O le faʻamatalaga manino o le tele o meainu malolosi, e aofia ai ituaiga eseese o pia, o loʻo i ai se laulau e faʻaalia ai le kalori ma le aofaʻi o gaʻo.

Faʻapipiʻi punaoa

O le meaʻai o se vaega taua o le taumafa o le maʻisuka maʻi. O se punavai taua o polotini ma o loʻo aofia ai i le lisi ma le iʻa. Talu ai ona o le maʻisuka e masani ona o faatasi ma le mamafa, o le lisi o loʻo taatele i meaʻai. O le faʻasologa faʻasalalau o le aano o le aano o manu (moa lemu, moa) e tusa ma le 40 iunite, o faʻamatalaga auʻiliʻili i le malosi o le eletise ma le gaʻo o meaʻai a manu ma iʻa o loʻo i ai se laulau o mea taumafa.

E le o tuʻuina atu i luga o laulau le faʻamatalaga o le aano o manu o isi ituaiga, aua o le puaa e gaʻo tele mo meaai ma e le fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Afai o tumau pea le suka mo se taimi umi ma e te manaʻo e 'ai sina tamai puaa, e tatau ona e filifili vaega sili ona lelei ma fufulu ai, e aunoa ma le faaaogaina o le suauu manogi.

O le isi mea taua o le polotini o fuamoa moa. O le faʻamatalaga mataʻitusi o se fuamoa e fufulu mafiafia e tusa ma le 50 iunite, lea e faʻaleagaina ai lenei oloa ma faʻaaoga soo. Ae ui i lea, o fuamoa o se mea aoga ma lelei, o lea e mafai ai ona e 'aina, ae le sili atu i le tasi pe faalua i le vaiaso.

O le isi mea aoga ma le natura - pata, peleina e tagata uma, ei ai se faasinomaga maualuga, e tusa ma le 54 iunite. O le pata e maualuga foi i calories, o lea e le mafai ai ona e faʻaaogaina i ni aofaiga tetele. Afai e manaʻomia, o le suauʻu e mafai ona faaopoopoina i nisi taimi i le falaoʻo, ae i ni mea laiti ae le masani.

E tatau ona manatuaina, pe a faʻafeiloai atu se oloa fou i le taumafataga, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le suka i totonu o le toto ma tusi faʻamaumauga i lau oe lava pepa talavai. O lenei mea o le a fesoasoani e iloilo le tulaga o le ola maloloina pe a faʻaaogaina meaai eseese ma fetuunai a latou aofaiga i se auala e mafai ai ona maua ni taui gafatia mo le maʻisuka.

Sweets ma pastries

O se lamatiaga ogaoga mo le maʻisuka e afaina i faleoloa lauti. O loʻo aofia ai le tele o meaʻai gaʻo, ma le suka ma le maso.O se taunuuga, e oʻo lava i sina fasi keke sukalati poo keke keke e mafai ona mafua ai le televave o le maualuga o le suka ma mafua ai ni faafitauli matuia.

O gasegase e mafai ona gauai atu i marshmallows ma halva. O nei oloa e mafai ona 'ai, ae e tatau ona tuʻuina atu le fiafia i suti i luga o le fructose, mai le matagaluega faapitoa o taumafa.

E mafai ona e faʻasalaina i le masima masima poo kuki e le silia ma le faalua pe faalua i le vaiaso, o le saogalemu o le 50 g o mea lelei. E naʻo tagata e leai ni faʻalavelave, e naʻo le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le suka, ma e leai foi ni oso malolosi.

E tatau ona manatua o halva o loʻo i ai le tele o kalori ma gaʻo, ma o lona faasinomaga faʻamaualuga e matua maualuga lava, o lea e tatau ai ona e 'ai ma le lapataiga. O le faʻasologa o igoa o marshmallows ma masi masi e silia ma le 65 iunite. Aepeitaʻi, afai e saunia le sasala i le fructose, o lenei tulaga taua ua vavae, o le mea lea, e taliaina mo le maʻisuka. Ae ui i lea, o le lapataiga e le afaina ma e mafai ona e faʻaaogaina na mea suamalie e sili atu nai lo faalua i le vaiaso.

Filifili le Suiga

Afai e manaʻo ai, e mafai ona eseese le lisi, ae e sili atu le faʻafesoʻotai muamua o se fomaʻi. Pe a faʻalauiloa mai mea fou i le taumafataga, e tatau ona mulimulitaia tulafono nei:

  • o le suia o le lisi autu e mafai ona faatagaina mo na o faamaʻi faigata,
  • e tatau ona e mafaufau i le numera o le glycemic index ma le uta o oloa fou,
  • E tatau ona amanaʻia le kalori mea e mafai, e le mafai ona sili atu i le faʻatagaina masani
  • mataʻituina ma le faʻaeteete le maualuga o le suka toto.

E le mafai ona e ulufale i nisi o oloa fou i luga o le lisi i le taimi e tasi. E tatau ona e suia le meaai i le faasolosolo malie, ma le faʻaeteete e pulea lou lava soifua lelei. O lea la, e mafai ona e 'aina se tasi o fasi' apa o le marshmallows ma siaki lou toto suka i se taimi pe a uma ona 'ai. E tatau ona tusia i totonu o se tusi faʻamaumauga. Afai e masani le maualuga o le suka, pe a mavae ni nai aso e mafai ona e taumafai e 'ai se isi mea. O le faʻafefiloi o ipu ma suia le numera o togafitiga fou, e taua tele le pulea o le maualuga o le kulukose. Soo se suiga e tatau ona tusia i le tusi. A maeʻa nai vaiaso o le matauina, ua uma ona mafai ona suʻeina le faʻamatalaga na maua ma faʻauʻuina e fautuaina e tuʻuina atu ipu fou i le taumafataga.

Faʻaaogaina o kalori

E tele gasegase e faia se mea sese e ala i le taofi o le siakiina o le kalori i totonu oa latou lava lisi. E masani lava ona mafai e tagata mamaʻi ona latou malolo, ausia se taunuuga gafatia e totogi ai le maʻisuka. O le tele o faʻataʻitaʻiga o le kalori fautuaina e oʻo atu ai i le mamafa. E faʻaitiitia le faʻasolosolo ma faʻalavelave atili le tulaga o le maʻi. I le taimi lava e tasi, o le tulaga lamatia o le atiaʻe o faʻafitauli e maualuga.

E mafai ona faʻamaunuʻu i le maʻisuka, suamalie ma le ava malosi, ae tatau ona toesea le aofaʻi o caloric mai le aofaʻiga o mea e faaaoga i le kalori. Ia mautinoa ia mafaufau i le aofaʻi o meaʻai i le meaʻai taumafa.

Afai o le tagata maʻi e matua aʻafia i taaloga, o ona maso e manaʻomia tele kalori, ae talanoa i se fomaʻi pe a suia le meaʻai i lenei mataupu. I le tasi itu, ao faagasolo le faamalositino, o le maso e matua faʻaaogaina le kulūkose, ma puipuia ai lona faʻateleina i totonu o le toto, ma i le isi itu, o le faateleina o le kalori o le a mafua ai le faateleina o le glucose concentration. I lenei tulaga, o le faaiuga e fetuʻunaʻi le meaai e tatau ona faia faʻatasi ma le fomaʻi, pe a maeʻa se suʻega auʻiliʻili o le maʻi.

E taua tele le taofia o le malepe ao matauina le taumafataga. Mo le faia o lenei mea, e tatau ona e faʻasalaga i taimi taʻitasi i togafitiga faʻatagaina. O sina malologa laitiiti o le taumafataga o le a fesoasoani i le lumanaʻi ia sili atu lou pulea o oe, sili atu ona taua, ia iloa le fua i mea uma - i le ava malosi ma le suamalie.

Glycemic index of wine


Ole maualuga maualuga o le pia ma le isi ava malosi ona o le maualalo o le kalori, ma le aafiaga lautele i le tino o le maʻisuka. Ova malosi e mafai ona maua ai le suka, faateleina le fiaai ma mafua ai le hypoglycemia.

O le ripoti o le GI o loʻo fai mai vodka ma isi ava malosi malosi e leai se mea e iloa ai, ae o le aʻafiaga leaga uma e faʻaumatia ai lenei mea matautia.

Guy o le ava malosi: e mafai ona maua i le maʻisuka?

GI toetoe o mea inu malosi uma e sili atu i le averesi. O loʻo aofia ai vailaʻau faʻamalosi, o le faʻaaogaina ao faagasolo le gasegase e faʻatulafonoina faʻapitoa. O le mea lea, e le fautuaina e fomaʻi tagata mamaʻi i ai le maʻi o le maʻisuka e faʻaaogaina le ava malosi. Fautuaga a le fomaʻi mo le ituaiga o maʻisuka:

  • I le ituaiga muamua o le maʻisuka, o le alcohol ethyl alcohol e mafai ona faapuupuu lalo ifo le kulukose toto, lea e faateleina ai le lamatiaga o le faateleina o le gaosiga o le inisalini.
  • Faʻatasi ma le ituaiga 2, e mafai ona faʻamaina le ava malosi, ae i le faʻasaina o tui ma le maualalo o le suka. Dessert ma vine mama, cocktails pau i lalo o le faasaina. Talosaga fautuaina - 1 ipu ipu uaina po o pia mama i le vaiaso.

O le ava malosi e faʻanoanoa ai le pancreas. Lapoʻa tele e faʻaumatia ai le ate, faʻamamatia ai toto ma le fatu. Aʻo le teenaina o le ava mo le tagata maʻi o se galuega faigata, o le a fautuaina oe e le fomaʻi e te tausisi i tulafono:

  • Aua le inu i se manava leai.
  • E tatau ona siakiina laʻasaga o suāuʻu ao leʻi oʻo i le taimi e uma ai. Faʻavae i luga o faʻamatalaga na maua, o le fua o le insulin e faʻafetaui.
  • O susu i po e faateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia.
  • Ole fua ole ava malosi na faatonuina e lau fomaʻi e le tatau ona sili atu.
  • E le fautuaina e inu na o oe. E tatau ona logoina le siosiomaga e uiga io latou siama.
  • Filifili na o meainu maualuga.
  • Aua nei inuina ni meainu suamalie ma mea inu suamalie.

Beer glycemia

O le GI Gia e faʻamoemoeina e le ituaiga: o le pogisa, o le maualuga o le fua. Afai o le meainu e gaosia e tusa ai ma tekonolosi masani, o le protein ma le gaʻo o mea e maualalo e itiiti, o carbohydrates - 17.5 ml mo le afa-lita tioata. E afaina ai le ava malosi, ae le o mea inu gaʻo, faateleina le fiaai ma maua ai le suka.

Afai na filifili le maʻisuka e togafitia o ia lava i se ipu o pia, mo le suamalie e aoga le tuuina atu o fualaau faisua, iʻa fagota po o aano o manu. O le faʻamatalaga faʻamafaʻailoga o meainu o fualaau suamalie e sili atu le maualuga. E aofia ai mea e faʻaleleia ai meaʻai ma mea manogi, o lea e lelei ai le lafoaia o birmiks.

GI o le pia - 60 iunite, pogisa - 110.

Leinu po o le faʻamaʻaloga uaina?

Le tele o le uaina ua mama:

  • saturates ma antioxidants aoga,
  • faaosofia ai faiga faʻavae,
  • faʻafeʻaveʻaʻi le vaega o meaʻai,
  • faateleina le maualuga o le hemoglobin.

Ae ui i lea, o le uaina mumu e mafai ona taofia ai le puipuiga o le tino, ma aʻafia le leaga o le tino. Soo se ituaiga o uaina ei ai le suka. E faʻasaina otaota ma vailaʻau manogi ona o le maualuga o latou suka.

O nisi taimi e mafai ona e faʻatagaina se ipu malamalama o le uaina mama poʻo le vine, aua o lenei vaiinu ei ai se vaega itiiti o mea inu, ma o le kulukose e maua i se auala masani. O le faasologa o le uaina o le uaina e mai i le 40 i le 70 iunite.

O le faʻamaufaʻailoga aupito itiiti o le uaina ua mamago.

Cocktails ma aperitifs

Ole tele o faʻamaʻi popo e sili ona afaina: o mea inu e aofia ai vaega o le malosi e mafua ai le tele o mea leaga i le pancreas. O itu le lelei o cocktails:

  • faʻalavelave solo toto,
  • e taʻitaʻia ai le faʻaleagaina o puipui puipui,
  • sili atu le inu malosi nai lo mea inu e tasi,
  • faateleina le tulaga lamatia o le hypoglycemia.

O le sua suamalie poo le sipuni i le taumafataga o le taumafataga e oʻo atu ai i le oso malosi i le suka, o le mea lea, mo le maʻisuka, o se vaiinu o le natura moni e fautuaina.

Liqueurs ma tinctures

O le ava e aofia i le malosi malosi ma le ava malosi. O vailaʻau faʻapisinisi e tele lava ina aofia ai fuālaʻau ma mea e lelei ai meaʻai ma meaʻai. O le tasi tioata e faʻatele ai le mamafa i luga o le pancreas ma le ate, o le mea e le masani ai le gataifale gaʻo. O meaʻai o Berry o se mea e oso ai le suka. O le mea lea, o le ava faʻatasi ma vermouth e faʻasaina mo le maʻisuka.

GI o vodka, cognac ma agaga

O nei ituaiga e aofia ai le malosi o le ava malosi. A maeʻa ona latou faʻaaogaina, o le fausiaina o le kulukose e faʻagesegese, o le gaioiga o le inisalini e faʻateleina. Vodka, whiskey ma le cognac e faʻaosoosoina ai faʻamaʻi faigata o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻagesegese le malepelepe o gaʻo ma saofagā i mea mamafa.

E ui lava o le faʻamaualuga o le vodka ma le whiskey e leai se mea, e le tatau ona faʻaleagaina. E le sili atu i le 100 kalama le tasi. O le meaʻai e tatau ona aofia ai vailaʻau faʻamalosi faʻapitoa e faaopoopo i le kulukose. O le endocrinologist o le a fetuunai le fualaau i le itu o le faʻaitiitia.

Aʻo lei faia le taumafataga, e fautuaina e fefesoʻotai se fomai e uiga i le suia o se fualaau o fualaau oona.

O le faʻamatalaga e tuʻuina atu mo faʻamatalaga lautele ma e le mafai ona faʻaaogaina mo fualaau faʻapitoa. Aua e te mafaufau ia oe lava, e ono lamatia. Ia talanoa i lau fomaʻi i taimi uma. I le tulaga o le vaeluaina poʻo le atoatoa o kopi o mea mai le 'upega tafaʻilagi, o se fesoʻotaʻiga malosi e manaʻomia.

O le faʻamatalaga faʻapitoa o le ava malosi (ava malosi)

Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Malo Rusia: "Faʻasese le mita ma suʻe suʻega. Leai Metformin, Diabetes, Siofor, Glucophage ma Januvius! Talia o ia i lenei mea. "

O le glycemic index (GI) o oloa e vaevaeina i ni vaega se tolu: maualalo (10-40), ala (40-70), maualuga (sili atu i le 70). Pe a faatusatusa i isi oloa, o le ava malosi o le vaega ogatotonu e tusa ai ma le GI.

Pe a ulu atu le ava i le tino, e maualuga le kulūkose, aemaise lava pe a inuina e se tagata le ava i luga o se manava gaogao.

E tusa ai ma lea, o le maualuga o le suka o le a faateleina lemu, ao fesoasoani i le faʻaitiitia o le gaʻo.

O le faasologa o le uaina o le 44. O le tuufaatasiga o le uaina e aofia ai elemene, vitamini, suauu gaʻo, suauu ma esters.

Faʻafetai i le tuufaatasiga o nei elemene, o lenei vaiinu e faʻaalia i mea taua nei: e faʻaitiitia ai le toto, e aafia ai le metabolism, tonesia le tino, ei ai le aʻafiaga o le tino ma le aʻafia, o loʻo i ai se leitio masani e pei o vai vai. Ae talu ai ona o le uaina, o le mea muamua lava, o se meainu malosi, e tatau ona faʻaaogaina i le faʻaleleia.

E toe manaʻo foʻi fomaʻi e faʻatautaia le maʻisuka. O loʻo i ai se togafitiga faʻaonaponei faʻaonaponei Europa, ae latou te fifilemu e uiga i ai. O le mea lenei.

E ui lava i le mea moni e faapea 0 le vodka o le glycemic e tutusa ma le 0, ma pe a faʻaaogaina, e leai se faateleina i le suka o le toto, e tatau ona manatua i le mafaufau o le vodka o se tasi o ava sili ona malolosi. E tusa ma le 50 kalama, vodka o se vailaau lelei mo le oona, malulu, toothache. Faatasi ai ma le tele o le faʻaaogaina, e ono mafua ai le faʻalagolago i le ava malosi nai lo isi ava malosi.

O le fuainumera o le pia o le 45. O se taunuuga o le pia o loʻo ulufale atu i le tino, e le gata o le toto maualuga o le suka, ae o le aveeseina foi o eletini, gaʻo, elemene ma gaʻo mai le tino e amata, ona o le diuretic properties o le pia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le le lava o le vitamini C i le tino e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaititia o le puipuiga ma le faʻaitiitia o le poto. O vailaʻau faʻamalosi e aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, valerian fesoasoani e faʻafilemu ai le tino, ma le maltose - ia faateleina le gaʻo o le tino.

E tatau ona manatuaina o aoga o le ava malosi e mafai ona naʻo le tulaga o le taumafa tatau.

Sa ou maua le maʻisuka mo le 31 tausaga. Ua soifua maloloina nei o ia. Ae, o nei capsules e le mafai ona avanoa i tagata masani, latou te le mananao e faʻatau atu falemaʻi, e le aoga mo i latou.

Faʻamatalaga o le kalori, faʻamatalaga faʻapitoa ma le lelei o le uaina

O se mea inu uaina o se meainu maualuga. Gourmets e faʻaaogaina e avea o se mea faʻapitoa mo meaai e faʻaleleia ai otaota poʻo le tuʻufaʻatasia o le tofo.

O lenei vaiinu e lelei mo aano po o iʻa. Ua leva ona mafaufauina o se ipu matagofie o atua. E oo lava ia Iesu na liua vai i le uaina mo faafiafiaga eseese.

O lenei mea moni o se ipu faalelagi, o se teuteuga o taimi eseese o afiafi ma afiafi fiafia.

E fia calorie i totonu o le ava malosi?

O le taimi nei ua matua popole tagata i lo latou soifua maloloina, ma o le mamafa o le tasi o faafitauli ogaoga. O le toʻatele o fafine e fefefe i calorie, ma e matua vavalalata ma latou foliga. Ua fai mai tagata e taumafa fualaau taumafa o le ava malosi e maualuga-kalori, ma ia faatumauina lau ata, e tatau ona e lafoaia. E ui lava o loʻo i ai le tele o taumafataga o uaina: e le o ituaiga uma o mea inu faalelagi e talafeagai mo i latou.

O le mea moni, o se ipu uaina i le faaiuga o se aso faigata o se mea e malolo ma e oʻo lava i le fiafia, ae afai e te manaʻo e leiloa le mamafa, ae leʻi tuʻuina atu lenei vaiinu, e tatau ona e iloa pe fia ni calories oi totonu o se fagu ava malosi, ma pe o le numera lenei o le a fesoasoani ia te oe e aveesea ai le mamafa.

E tele ituaiga o vine. O lona faʻatusa o le fa selau paʻu fagu o se vaiinu mai ituaiga eseese o vine, ma o nei mea uma e aafia ai le numera o kalori. Ae o le averesi o le aofaiga i le fagu na maua. 750 ml o le ava ava malosi e aofia ai le 250 i le 500 kalori. O le mea lea, i totonu o le tasi ipu tioata e le sili atu le tele o kalori ma e le mafai ona e faafitia oe lava i le fiafiaga.

O le a le mea e faʻalagolago ai le kalori i le:

  • mai le ava po o lona malosi,
  • mai le 'ai suka,
  • e le talafeagai, ae o lanu foi e taʻalo ai.

E pei o meaai uma, o le ava malosi ei ai sona aoga taua. E talitonuina o le uaina papaʻe e itiiti le caloric ma sili atu meaʻai. O le tau aoga mo le 100 kalama o le oloa ua na o le 50 kcal.

Ole lanu mumu e maualalo ile calorie, 65 kcal mo le 100 g o oloa. Mo i latou e mataʻituina lo latou mamafa, o agaga maualalo-calorie e talafeagai.

Ole malosi malosi o vine inu suamalie e maua ile sili ona maualuga o kalori ona o le maualuga o le suka.

E le tatau ona faʻaaoga le vermouth, Madeira ona o le maualuga o le kalori i totonu oi latou: e sili atu i le 150. E oo lava i le masani masani, masani ona faʻaoga mo le fesoʻotaʻiga i le Eseta, e 150 kalori. O le maualuga o le kulukose i totonu o le fale e aoga foi le mafaufau, a leai o le ae mauaina se oloa maualuga-kalori.

Kaloti ua mamago

O meainu vevela ua manatu e sili ona lelei mea taumafa, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le tino ma sili atu ona leaga. Mo le toatele, e moni, e ese le faʻalogo o le ava malosi e mafai ona aoga. O le toʻatele, pe a latou faʻalogo i le upu "ava malosi", e inupia ma e le faʻafefesootai ma faamanuiaga i lo latou soifua maloloina. Ae o mea uma e mafai ona aoga pe afai e te iloa le fua.

O se ipu malamalama mūmū mūmū i le taimi o se taumafataga e faʻaleleia ai le fiaʻai, faʻamafanafanaina ma faʻamaloloina spasms. O se vaiinu vevela e maualalo lona kalori i le 60 kcal, ma e mafai ona tauva e oo lava i oloa gaosi susu, e pei o le kefir ma le susu susu. O le uaina e lelei tele ma aano o manu ma e maua ai se tulaga tulagaese i ipu eseese.

O le uaina papaʻe e tutusa le tele o kalori e pei o le mumu, ae e iai ni eseesega ma foliga.

O le maualalo o kalori mea e leʻo na o le sili atu ma le uaina paʻepaʻe: o loʻo i ai le tele o meaʻai caffeic. E fesoasoani i le mago ma le maʻi maso.

Alu ma Meaʻai

O suamalie suamalie-suamalie ma suamalie ua taua o le suamalie, ma o la latou kalori o mea e maualuga atu nai lo le mago ma le mamago. O mea e maua i le kalori mo vailaʻau manogi e sili atu i le 170 kcal i tioata mūmū mūmū poʻo le paʻepaʻe suamalie, e tusa ma le lua taimi e sili atu le maualuga nai lo le vevela. Semi-paʻepaʻe papaʻe e aofia ai le 90 kalories, ma sisiva mumu - 105 kcal mo le 100 g.

O le mea moni, afai e te faʻaaogaina na o le tasi le ipu, o le a le afaina tele oe i le kalori, ae e sili atu le lelei le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i mea inu vevela, pe afai o oe o se meaʻai.

Semi-suamalie e le gata o caloric, ae o loʻo i ai foi le gaosiga o le carbohydrate i le 50%, ma i mea mamago - na o le 5%. O le faasinomaga o le suka e ese foi le eseesega: aua e mamago mai le 5 i le 12%, ma mo isi - mai le 10 i le 23%.

O ituaiga meaʻai eseese e lelei mo fualaau suamalie, meaʻai ma meaʻai, o le mea lea latou te maua ai lenei igoa.

Ae e ui lava i a latou meatotino aoga, o lenei suālaʻau e matua faasaina mo le maʻisuka.

Ma e taua le iloa o lenei ituaiga o ava malosi e le faʻaaogaina i le sukalati: ua na o se tuufaatasiga fasioti tagata, o se mea faʻaleagaina mo le ata. I le faʻaopoopoga, o lenei faʻaupuga faʻavaveina le faagasologa o le inupia.

Faʻafefea ona inu le uaina mo le lelei

Ina ia maua le maualuga o le aoga mai le Dionysus inu ma faʻaitiitia le gaʻo, e tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie:

  1. O le uaina mūmū mūmū e lelei tele mo le mateina: e fesoasoani e talepeina ai gaʻo ma pulu.
  2. O mea aoga uma o loʻo i ai i mea aupito maualuga, o le mea lava lea e tasi mo se uaina.
  3. Afai e te mulimuli i se taumafa o le uaina, e tatau ona e le sili atu i le 2 tioata,

O le iloaina o le kalori mea o ituaiga eseese o uaina, e mafai ona e pulea lou mamafa e aunoa ma ni faafitauli. Mo le sili atu le fiafia ma le itiiti ifo o le tele o le inu ua fautuaina e inu i sina sipuni.

O le uaina o se vaiinu faapitoa, ma e sili atu le inu i le mamalu. Ma afai e te faʻaaoga lelei, ona leai lea o calories e fefefe mo oe.

O le ae maua na o fiafiaga ma soifua maloloina mai sipuni taitasi.

Glycemic alcohol index

Ole maualuga maualuga o le pia ma le isi ava malosi ona o le maualalo o le kalori, ma le aafiaga lautele i le tino o le maʻisuka. Ova malosi e mafai ona maua ai le suka, faateleina le fiaai ma mafua ai le hypoglycemia. O le ripoti o le GI o loʻo fai mai vodka ma isi ava malosi malosi e leai se mea e iloa ai, ae o le aʻafiaga leaga uma e faʻaumatia ai lenei mea matautia.

Glycemic index o ituaiga eseese o uaina

O maualuga o le suka i le toto e mafai ona faia i luga o tulaga taua e faʻatatau i le gaosiga o gaʻo o le oloa. O le fua o le faʻasaʻoina o le suka i totonu o le toto o loʻo faʻaalia e se faailoga e pei o le glycemic index (GI).

O le GI o le uaina e faalagolago i luga o lona suka ma e mafai ona faia uiga eseese:

  • mūmū mūmū mūmū - 36 iunite.,
  • vai mamago mama - 36 iunite
  • semi-mumu mumu - 44 iunite.
  • mama-papaʻe paʻepaʻe - 44 iunite,
  • Champagne "leaga" - 45 iunite,
  • uaina malosi - mai le 15 i le 40 iunite,
  • leu mama - mai le 30 i le 40 iunite,
  • suamalie suamalie o fale - mai le 30 i le 50 iunite.

Pe a faatusatusa i le GI o le pia, lea e ave ai le 66 iunite, o le GI o le uaina e maualalo. Ae peitai, o le faʻaaogaina o lenei vai e le maʻisuka e tatau ona faatapulaa.

E le fautuaina e inuina le ava malosi, e aofia ai le uaina, mo i latou o loʻo i luga o se meaai. O se uaina ua i ai le malosi e faateleina ai le manaʻo.

O le uaina e maualuga tele i calorie, o faʻamaoniga ile 100 g:

  • uaina mama - 60-85 kcal,
  • semi-dry - 78 kcal,
  • Vinefaamatalaga mama - 100-150 kcal,
  • suamalie suamalie - 140-170 kcal,
  • ava malosi - 250-355 kcal.

Fiafia i faamatalaga o le uaina

O nisi faʻamatalaga aoga e uiga i le uaina atonu e te le iloa:

  1. E i ai se saienisi e suʻesuʻeina se mea inu pei o le uaina. Enoka ua valaauina. Iloilo faʻamatalaga uma e uiga i le uaina, siaki lona faʻamaoni.
  2. O le uaina ei ai mea taua o le bacteriological.
  3. O loo taʻua i le Tusi Paia le uaina 450 taimi.
  4. I aso anamua, na sili atu i tagata Eleni le faʻafefiloi o le uaina ma le sami. O sea inuinu na i ai se aafiaga manaia ma tumu ai le tino ma iodine.
  5. I le Vaitau Tutotonu, o meaʻai na faʻamamaina i le uaina e faʻalautele ai le ola.
  6. I le mavae ai mo le sili atu ma le 50 tausaga, o le uaina ua le toe iai ona uiga lelei.
  7. O le mamafa i totonu o le fagu o le uaina e sili atu nai lo le mamafa o pusa.
  8. O le faʻaaoga masani o le uaina i fuainumera laiti e faʻaititia ai le lamatiaga o fatu ma oso. E faaumiumi le umi o le olaga.
  9. I Falani, na fautuaina alii e taofi le lua ipu tioata mūlū i aso uma, fafine - tasi.
  10. E na o le uaina na o ia e le avea ai ma mea mamafa. E naʻo le faʻalauteleina o le manaʻo. Ina ia aloese mai le mauaina o le mamafa o le mamafa, e tatau ona e mafaufau e uiga i le malamalama ae o meaai mama i le taimi muamua: iʻa maualalo, iʻa, fualaau faisua, fua, fualaau.
  11. Toeitiiti lava iloa e tagata uma aoga o le uaina lelei. Ae ui i lea, e le o tagata uma e iloa o le ava ava malosi e faateleina ai le lamatia o le kanesa o le susu ma le manava.

Leo mo le meli - a faaopoopo i karma! 🙂

Mo se faʻamatalaga:

Glycemic index (GI) - o se faailoga o le aʻafiaga o meaai i luga o le suka suka. O le faʻamatalaga faʻamalamalamaga o se ata lafoia lea o se faʻatusatusaga o le tali a le tino i le oloa ma le tali a le tino i le glucose mama, o loʻo i ai se faʻamatalaga manino o le 100. O faʻamatalaga glycemic o isi oloa uma e faʻatusatusaina i le glycemic index of glucose, faʻalagolago i le vave ona gauai. A maua se oloa i se fuainumera maualalo maualalo, o lona uiga pe a faʻaumatia, o le maualuga o le suka o le toto e alu malie.

O le ava malosi o se mea oona, o le aveesea mai le tino e maua mai i le ate. I le taimi nei, o le ate o loʻo aʻafia i meaʻai uma, ma, i le mea moni, i le gaʻo gaʻo, o le mea lea, pe a utaina i se galuega faʻaopoopo, e sili atu le leaga i ana galuega faʻavae.

O le ava malosi foi e i ai sona aafiaga tele i le pancreas, lea e nafa ma le gaosiga o le gaʻo ma gaosia ai le inisalini. O le inisalini e galue mo le gasegase o le glucose: ua gaosia - ua faʻaitiitia le kulukose. A oʻo atu i le tapulaʻa pito i lalo, e te lagona le fiaai ma le naunau e 'ai meaʻai gaʻo. O lea o le ava malosi, i le mea lava e afaina ai le mucous membranes ma le gaʻo, e moni, e faateleina ai le manaʻo.

Ma le isi, o le ava malosi o se punavai o le malosi mama ma kilokalo e manaʻomia ona e faʻaaluina ma vave vave i au mea taumafa.

"Afai e te inupia ma siva, e mafai ona e" patipati "le kalama e sili atu, ae o le mea e sili ona leaga i le tele o taimi pe a uma ona inu tagata e fiafia e fai se meaʻai, faʻatasi ai ma se mea malosi ma faamalieloto. O le mea lea, o le malosi o mea taumafa o loo pipii pea i lena malosi, "o le lapataiga a le fomai o le ogatotonu o le aiga oti Natalya Fadeeva.

"O se vaega e le afaina i le soifua maloloina o le 10 kalama o le 100% mama malosi i le aso (lea e tusa ma le 100-120 karamu o le uaina po o le 330 gramu o le pia). O nei fuainumera e ono fesuisuiai. O le mea autu e le tatau ona sili atu i le gaʻo faatagaina ae aua le tuʻufaʻatasia i le gaʻo, carbohydrate, meaai maualuga-kalori, ma le aua neʻi faʻafefe le puleaina o meaʻai, malie Elena Tikhomirova, o le sui o le Faalapotopotoga o le Dietitians, o meaʻai mo le soifua maloloina o le SM-Clinic network. O vini e le o faʻamalosia (lanu mumu, piniki, paʻepaʻe - malogo, marogo) e taliaina, lelei 40% ava malosi - vodka, cognac, whisky, tequila.

E leai se mea e faʻagesegese ai le faʻavaveina o le gaʻo pei o le ava O le malosi e teuina i gaʻo e faʻaumatia e le tino i le laina mulimuli pe afai e leai se kulūkose faʻasalalau poo se ava malosi. A uma ona inu se ipu malamalama, matou te tuleia le gaʻo i le pito o le laina mo le susunuina. O se taunuuga o lenei mea, o nisi tagata atamamai e tetee malosi i le faʻaaogaina o le ava i le taimi o le taumafataga.

"O le ava malosi e le fetaui ma se taumafataga pe afai e fuafua i le paʻu mamafa. O le ava malosi e maualuga i calorie. I lenei tulaga, e leai se mea o le a tumau i lau meaai sei vagana ai. Ma o ia manaʻoga e faʻatasi ma tagata faʻatau. E te manaʻo i se sukalati? Lelei, o se paʻu sukalati i le aso atoa. Alu? Tasi le fagu uaina i le aso atoa. O se taumafataga maualuga-kapeti, ma o le a mautinoa lava le mamafa o le mamafa o le tagata. Ae maise lava pe afai e le faʻalavelaveina ana metabolism. E ui lava ou te matua masalosalo o lenei mea o le a faaopoopo i le soifua maloloina o lona ate. O lenei taumafataga, e tuʻu ma le agavaʻa, e le talafeagai, "o le tagata fai meaʻai e faʻasoa lona manatu faʻapitoa. Rimma Moisenko.

E sili atu le leaga nai lo se isi taimi

O le fili pito sili ona le alofa, ae o le "vaivai" o se ata lafoia o le pia! Ae maise lava le le alofa i tagata o le phytoestrogens o loʻo i ai. E le gata i lea, o se faasinomaga maualuga e mafai ona vave faʻavaveina ma faigofie nai lo le kulukose. Afai e avea le vaega mulimuli o le 100%, o le pia e ave i lalo e le 110. O se taunuuga, o le manava o le pia ma le manava abdomina.

Afai tatou te talanoa e uiga i le ava malosi, e le sili atu le leaga ma leai se mea e sili atu nai lo le le gaosia, ae o le aʻafiaga o le inisua e sau vave. O le mea sili ona leaga mo le ava malosi e maualalo le ava malosi ma leai se suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, vine mamago po o vodka. E mafai ona fua fua suamalie i teaseti faaopoopo i le kofe.

O le a se mea e mafai ona tatou fai atu e uiga i cocktails! O faʻafefiloi o ituaiga ituaiga acogol e sili atu ona leaga mo le ate. "Soo se toxin e tatau ona le gaoioi i le ate. Ma afai o le vai e tele-vaega, e matua faigata lava i le galuega a le ate, "o le faamalamalama mai lea Natalia Fadeeva.

Tuua Lau Faamatalaga