Itu mo le fuafuaina o le acetone i le urine: igoa, faatonuga, filifiliga o iuga

O suʻega mo le fuafuaina o le acetone i le urine e faʻaaogaina i le fale, pe afai e manaʻomia vave ona e suʻesuʻeina tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka. O le i ai o le acetone i le urine o se faʻalavelave lautele e mafua mai i faʻalavelave i le taumafataga, o le atinaʻeina o togafitiga faʻapitoa i le tino, ma faʻamaʻi faʻamaʻi. O lea ituaiga gaioiga e taua i le vailaʻau o le acetonuria, lea e muamua atu i le acetoneemia - o le i ai o le acetone i le toto.

Le aano o le metotia

O le Ketone tino e taʻua o le acetone, lea ua mafua ona o le le atoatoa o le faʻamaʻi o puipuiga ma gaʻo. O le taimi lava e sili atu ai le maualuga o le acetone i totonu o le toto, e afaina i fatugaʻo. O le iʻuga, o tino o le ketone e fai i le urine. O se suʻega mo le acetone i le urine fesoasoani e iloa ai.

E masani ona faʻaaoga i totonu o ia faʻalapotopotoga:

  1. Falemai ma isi falemaʻi.
  2. Fale suesue suʻesuʻe.
  3. I le fale.
  4. Falemaʻi.

E faia lenei mea ina ia mataʻituina le faʻatinoga o le taumafataga ua faʻataʻitaʻiina mo tamaiti, tagata matutua ma fafine maʻitaga. E le gata i lea, o loʻo faʻatinoina mo i latou e masalomia se faʻafitauli o le tino.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o suʻega suʻega e aofia ai faʻamatalaga auiliili o le auala e faia ai se faʻatonuga faapena i le fale. O suʻega e faʻatau i faʻasoasoaga eseese i le aofaʻiga - mai le 5 i le 100 fasi pepa. Mo falemai, o nei teuga e sili atu le telē, ae le mafai ona maua i falemaʻi.

Mo se suʻega i le fale, o pusa o le 5 pe 10 suʻega suʻega e talafeagai, ae o fomaʻi e fautuaina le faatauina mai o se numera o le Numera 50 i le taimi lava lena. E aofia ai le 50 paʻu e mataʻituina le tulaga mo le lua vaiaso 3 taimi i le aso.

Vaevaega

O suega faʻavasegaina mo le acetone (tino o le ketone) o se seti muamua na saunia o suʻetusi folasia o loʻo faʻaaogaina i se palasitika, e seasea lava pepa, mea papaʻe paʻepaʻe. O le lautele o fasipepa e 5-6 mm, o le umi e 50-60 mm. Mo vaega multifunction with several indicators, e 130-140 mm. Mai le pito o le meaʻai i le 1-2 mm o se fuamini e aofia ai le sodium nitroprusside. Faʻalagolago i le faʻaogaina o tino o le ketone i le faʻataʻitaʻiga faataitai aʻo faagasolo le tali, o loʻo lanu i lanu eseese o le lanu viole.

O vaega uma o vaega e le o ni mea matautia. Ina ia faʻaaogaina, e le manaʻomia le i ai o tomai faʻapitoa faapitoa ma le poto. O le siaki siaki mai le afifiina ua faamoemoe mo le faʻaaogaina e tasi. E tatau ona faʻaaoga i totonu o le itula.

Vaega o le suʻesuʻega o le urine

Vaega o le suʻega. O aʻa mo le fuafuaina o le acetone i le urine e aofia ai le tele o faailoga eseese mo le siakiina o le urine, o se tasi o ia mea o loo faaalia ai le numera o tino ketone i le urine. E masani ona mafaufauina pe afai o le faailoga o loo i lalo ifo o le faailoga 6. I lenei tulaga, o le urine e le faaituau po o le palaka, ae o le ph 6. Afai o luga atu o lenei faailoga, o le a faailoa mai ai le sili atu o le masani o le urine ma le fausia o tino o acetone.

O fasipepa o ni mea e aʻafia ai lima o loʻo aofia ai reagents o loʻo tuʻu i luga o luga o le pepa. O lo latou umi e faalagolago i le faʻatinoga - mo se tasi auʻiliʻiliga poʻo nisi. I le pito i tua o le suʻega o se fasipepa e aofia ai le sodium nitroprusside - o se fuamini e lalagaina i le tele o lanu violē. O le fuamoa, faapea foi ma isi mea o loʻo i ai le vailaʻau, e le o se mea oona, ina ia mafai ona saogalemu i le fale.

O le faailoilo e iai le hypersensitivity i le acetone acid i le paepae o le 0.5 micromole i le lita. O le maualuga o le lagona e mai le 5 i le 100 mg.

O se isi suʻega o le tuʻuina atu lea o se faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo masani. O le pa e faia mai le siakiina o le urine i aso uma e iloa ai le aofaʻi o tino o le ketone na natia.

Fomaʻi fautuaina e faʻaaoga fasimea faʻataʻitaʻi mo acetone ina ia latou le faia suʻega i aso uma, aemaise lava mo i latou e le mafai ona o mai soo i ai. Ae latou te le mafai ona suitulaga i se suʻega atoa, e tusa ai ma taunuʻuga e mafai ona faʻatalanoaina e tagata fomai.

Suʻega a le fale ile fale. Suʻega mo le i ai o ketones i le urine e faʻaaoga ai fasi uila o le Uriket-1. Faʻafefea ona faʻaitiʻitia oe lava.

Talofa tagata uma!

O mea na gaosia e le aufaipisinisi o le a maua ai se tupe mama i luga o le faʻatau. I le taimi nei, e mafai ona faia ni suʻega eseese e aunoa ma le tuua o le fale.

O faʻataʻitaʻiga a le Acetone o se maketi lelei maketi. O lenei mea e tatau ai i le fale, aemaise lava pe ai ai sau tamaititi. E pei ona e iloa, atonu o le a faateleina e tamaiti le tino o le ketone i le urine.

O le taimi muamua na maua ai e loʻu ataliʻi le acetone, ou te leʻi iloa o le mafuaʻaga o lona le lelei le soifua maloloina na fesootai foi ma lenei mea. Sa i ai se faʻamaʻi o le tui. Sa ou faatauina ni fasi pepa a Uriket-1 ma faia se suega. O le maualuga o le ketone na maualuga, matou te tuua mo se falemaʻi i maʻi faʻamaʻi ile falemaʻi.

Talu mai lena taimi, o nei fasi pepa e teuina i totonu o le matou faletalama ma o nisi taimi, pe a masalomia lou atalii i le acetone, ou te faia se suʻega.

Faamatalaga Lautele:

Igoa: Uriket-1 faʻamaufaʻailoga

Numera o fasipepa: 50 fasi vaega

Tau: tusa ma le 170 rubles

Aso faaiu: 24 masina

E mafai ona e faʻatau i se fale talavai, ae le o mea uma.

I le tulaga aoao, o nei fasi pepa e le na o le faatau atu. E sili atu le faigofie ona vaʻai se sooga.

Mo se faʻamatalaga auiliili saʻo, e taua le teu lelei o fasipepa. E teuina i se nofoaga pogisa i lalo o le tapuni tapuni. Aua nei faatagaina le susu po o le susulu o le la e ulufale ai i le afifiina i fasi.

E faʻapefea ona faʻaaoga Sini o Suʻega:

Ou te ufiufiina se ata mai faatonuga.

E tatau ona faʻapipiʻi le laina faʻaaoga i le fua o loʻo tusia i luga o le afifi ma iloilo le iuga i le lanu. O le susulu atu o le lanu o le faailo, o le maualuga o le maualuga o ketone body in the urine.

I se tulaga maloloina lelei, e tatau ona leai se aofaʻi o le tau o le ketone.

Mo le taimi muamua na faʻaalia ai e nei suʻega le acetone 4.0 mmol / L i le ma tama tama, matou te oi le falemai. I le fale, e faigata tele ona faʻaitiitia se maualuga faapena.

Mulimuli ane, i le taimi o suʻega faʻavaitaimi mo le acetone, o le faʻamaloilo o le afi e faʻaalia i le 0.0 mmol / L. Ou te mautinoa o taimi uma e manino lava, talu mai fafo e leai ni faailoga o le faateleina o le acetone na matauina i loʻu atalii.

Ae i se tasi taeao, na ala le tama i le lisi ma fesili pea mo se vaiinu. O le manogi o le acetone na faʻaalia mai le gutu ma le urine. Na vave lava ona ou aveese fasi pepa o suega ma faia se auiliiliga. Ua faamaonia le Acetone, i luga o le fua o le afi o le 1.5 mmol / L.

Faʻafefea ona faʻaitiitia le faʻaaogaina oe lava ia:

O se mea na faateia ai aʻu ina ua ou iloa e mafai ona tulai mai le acetone ona o le leai o le kulukose. E manaʻomia faapitoa e tamaiti le suamalie, ma matou taumafai e vavao.

I le aoauli o le atalii e masani lava e le 'ai le meaai gaʻo, atonu o le mea lea na mafua ai ona oso i le acetone i le faanatinati.

O se mea suamalie suamalie o fualaau mamago, pe a iai le tele o kulukose, o le a fesoasoani e faʻaititia le fua o le acetone. E tatau ona e inu soo i sina taimi itiiti, i le tele e mafai ai ona alu i le faletaele, e tatau ona manino le urine.

Atonu na inu laʻu tama i se ipu tioata e tolu, o lona tulaga na faʻaleleia atili. Sa ou faia se isi suʻega mo le i ai o ketones - o le taunuuga e le lelei, o le eletise o le zero e leai.

Pros of Uriket-1 sikola faʻataʻitaʻiga:

  • Tupe faʻaalu
  • Tele fasi pusi i le pusa
  • Faigofie ona faʻaoga
  • Faʻaalia le mea tonu

Ou te leʻi maua se faʻasalaga, pe afai o le mea moni o nei fasi pepa e le faigofie ona maua mo le faʻatau atu i lo matou taulaga.

I se tulaga lautele, o se mea e sili ona taua, e tatau ona i ai i taimi uma fasipepa. Afai i le taimi e fuafua ai le faateleina o le acetone, ona faigofie lea ona faʻaititia ana faʻatinoga i le fale.

Faaaogaina o le fale

E faʻapefea ona faia se suʻega o le acetone i le fale? Aʻo leʻi faʻaaogaina fasipepa, ia mautinoa e faitau faʻamatalaga na sau ma le suʻega. Ma e na o le taimi lava e mafai ai ona e amataina le faʻataʻitaʻiga, faʻaauau i tulafono faʻapitoa:

  1. Fuataga o le anotusi o le acetone ua na o le mafanafana mafanafana o le vevela mai le 15º i le 30º le vevela.
  2. Aua le paʻi i le suʻega suʻega i ou lima.
  3. Fufuluina lima lelei ao lei faʻaaogaina.
  4. O le pipili ma isi fasipepa, pe a uma ona aveese se tasi mo le fuaina, e tatau ona tapunia mafiafia.
  5. Urine mo se faʻataʻitaʻiga manino e tatau ona aoina muamua, ae le sili atu i le 2 itula ao le i faia le taualumaga. E tatau ona teuina le pusa i se mea pogisa, e aunoa ma le susulu o le la. Afai o le mimita e "matua" nai lo le 2 itula, o lona uiga o lenei mea o le a faʻaaogaina ai lona acidification, lea o le a maua ai le faʻailoga sese.
  6. E naʻo totonu o se pusa mama e aoina ai le urine ina ia leai se mea e tupu ai, ona o lenei mea o le a faʻaalia ai taunuuga le saʻo o sailiga.
  7. A itiiti ifo i le 5 ml o le uila e tatau ona i totonu o le atigipusa, lea e fautuaina e fomaʻi i le taeao.
  8. O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina i totigilima faʻaoga.

O le taimi sauniuni e taua tele aʻo leʻi oʻo i le fua o le urine, lea e fesoasoani e maua ai faʻamatalaga faʻamaonia saʻo. A uma ona ausia tulaga talafeagai uma, e mafai ona e alu i le faiga lava ia. Aveese le suʻega mai le afifi, e tatau ona e faʻatofuina i se fagu o le urine mo le 1-2 sekone. Ona e alu lea ma faʻaaoga se 'ie mago e aveese ai toega o le urine, ae ia aua neʻi paʻi atu i le faʻaʻailoga o le suʻega. Faʻataga e faʻagogo mo le 2 minute, ona faʻaauau lea ona e mafaufau i le lanu o le fasipepa ma faʻamatala uiga.

O tagata maʻi e masani lava ona i ai le fesili pe faʻapefea ona fuafua tonu ia taunuuga. O le mea moni o le elemene elemene ua pisia o le faʻamaoniga lea o le acentone ma ona aʻafiaga o loʻo i totonu o le urine. O le suʻesuʻeina lea o le agavaa.

O le faʻatulagaga e faia i le faʻaaogaina o se lanu lanu faapitoa, lea e masani lava ona tuʻuina i luga o se faʻamaʻi poʻo se afifi. E tusa ai ma le lanu o le suʻega o le suʻega, o tino o le ketone o loʻo maua i le urine. O le fuataga o loʻo faʻaalia ai faitau mai le leaga i le +16 mmol / lita.

Lanu mumu po o le lilac e tupu i totonu o na gasegase na faaaogaina fualaau faasaina e faavae i le phenolphthalein. Afai e faʻaalia e le paʻu se lanu e leʻo i luga o le fua, o lona uiga atonu o le aʻafiaga lea o fualaau oona poʻo mea faigaluega faʻapitoa. I lenei tulaga, o le suʻega e faia ile falemaʻi.

O faʻataʻitaʻiga a le Acetone atonu e faʻaalia ai mea nei:

  1. O le maualuga o le 0.5-1.5 mmol i le lita poʻo le tasi faʻatasi - o le tulaga e le ogaoga, o le togafitiga e i ai se uiga faʻale-aiga.
  2. 4 mmol i le lita pe lua faaopoopo - o le mamafa o le maʻi. E tatau ona inu le tele o suavai, e tele lava ina gasegase tagata gasegase i togafitiga.
  3. E tusa ma le 10 mmol i le lita ma le luga (tolu faaopoopo) - o le atinaʻeina o se tulaga ogaoga, e manaʻomia lou valaʻau vave i se falemaʻi ina ia mafai e fomaʻi ona faʻataʻi falemai.

E na o le tatau lava ona suʻe le lau paʻi i le malamalama susulu ma faia lenei mea mo le 5 minute talu ona aveese le faailoga mai le fagu o le urine. O faʻaaliga uma na tutupu mulimuli ane e le o amanaiaina.

O a vaega o suʻega mo?

I totonu o le toto, o le acetone poʻo le ketone bodies i se fua masani tutusa o loʻo i ai i ni mea laiti, e le maua i le faʻataʻitaʻiga. Ketones o se vaega elemene o le metabolism, lea e faia i le taimi o le tuufaatasiga o le kulukose, le malepe o gaʻo ma pulu. O tino o Ketone e fatuina ma teu ai le malosi, auai i le tele o faiga e nafa ma le amiosaʻo ma le faʻaputuina o punaoa malosi a le tino.

O le a le uiga - acetone in urine?

O lenei vailaau e afaina i gaʻo uma, ae sili ona lamatia i le tino. Faatasi ai ma le sili atu o le ketone, e lagona e se tagata:

O nisi taimi ei ai tulaga ogaoga pe a tupu vave le tuputupu aʻe o tino o le ketone i se ketoacidotic coma. I le faʻaaogaina o fasi faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e iloa le i ai o vailaʻau faʻasaina, ma e ala i le faapipiiina - fuafua le faʻatatauga o le faʻatatau.

O mafuaʻaga o le acetone i le urine o se tamaititi e masani ona fai:

  • solia o le faiga o metabolic ma le digestibility o carbohydrates,
  • togi,
  • faʻamaʻi pipisi.

O le tele o lenei vailaau i le urini e mafai ona oo atu ai i le taumafa ma le le lelei o meaʻai. O le acetonuria i totonu o le toto e matauina i le taimi o le vavalalata, faapea foi:

  • se faʻateleina o le faateleina o le inisalini,
  • maʻisuka lava ia ma le tele o fua o fualaau oona i togafitiga,
  • vaivai o le tino,
  • meaʻai e leai ni meaʻai
  • maualalo o le taumafa
  • maualuga le vevela
  • tulaga faigata o le tino i le taimi o le maitaga.

O lenei metotia o auʻiliʻiliga e le taugata ma saʻo lelei, o lea e faʻaaogaina ai i fale, falemaʻi ma falemaʻi.

Faʻamatalaga sauniuniga

Ina ia iloilo le urine mo le acetone, e tatau ona e ave:

  • se fagu mamā, e le o faʻamaonia,
  • siaki
  • pepa o le faletaele poʻo le solo solo e leʻi faʻamamaina.

O le afifi o loʻo tuʻuina atu ma faʻamatalaga ma se faʻamatalaga, e tatau ona suʻesuʻeina. O le a tali atu le tali i le maualuluga maualuga, o le mea lea, o le paipa e puipuia mai le susu. O le mea lea, pe a uma ona faʻaaogaina, o le pusa faʻatasi ai ma vaega faʻataʻitaʻi mo le fuafuaina o le acetone i le urini e tatau ona tapunia lelei ina ia le ulufale le ea.

I le amataina o le auʻiliʻiliga, e tatau ona e maua se fasipepa se tasi, ae e tatau ona e ave, ave i le pito, lea e faʻafeagai ma le faailoilo. Ulu mai i le urine mo le 2-3 sekone. Ave ese, aveese le tele ma tuu le tagata suʻesuʻe ile luga ma mama. A maeʻa le 3 minute, o le a saunia. O le taunuuga o le lanu o le reagent e tatau ona faʻatusatusa i le faʻaalia i luga o le fua o le afifi.

Faʻamatalaga Fuafaatatau

E masani lava, o paʻu mo le fuafuaina o le acetone i le urini e le lanu, lea e faʻaalia ai o tino o le ketone e le o iai i le urine. Afai o le vailaau e itiiti ifo i le 0.5 mmol / l, o lona uiga o le taunuuga e manatu ole leaga. O sina siʻitia laʻititi ia i latou o loʻo faʻaalia e se moli lanu piniki, e faʻaalia se tasi faʻatasi. O lenei tulaga e taʻua o ketonuria malu. E ui lava e le o se mea e lamatia ai le ola, e tatau ona maua togafitiga ma togafitiga.

E lua poʻo le tolu futu e faʻaalia ai le maualuga o le maualuga o le tino o le ketone - lanu piniki ma le kulupu, i le faasologa. O le tulaga lea o le ogaoga o le ketonuria, pe a manaʻomia togafitiga vave, o le maʻi o le tagata maʻi e lamatia. O se puaa viole ua faailoa ai se maualuga maualuga o le acetone i le urine. I le faʻatinoga, o lenei lanu e tutusa ma le fa. O lenei lanu o le taunuuga o le atinaʻe o le ketoacidosis - o se tulaga maualuga o le ketonuria. O togafitiga faanatinati e manaʻomia i totonu o se nofoaga faʻamaʻi.

Tulafono mo le faʻaaogaina o fasipepa

Mo le suʻega o le a manaʻomia ile 5 ml o le urine. E tatau ona fou le vai, e le sili atu ma le 2 itula aʻo leʻi faia le suʻega. Afai e teuina mo se taimi umi, o le a avea le eletise ma le siʻitia ma ua iʻuvale le iʻuga.

Nuances o le faʻaaogaina o fasipepa:

  1. Mo le saʻo lelei o le tino o le ketone, o vai ma fafo e le tatau ona ulufale i le urine.
  2. O ipu e faʻapipiʻiina ai le vai e le mafai ona tuʻuina i totonu o se potu e maualuga tele pe maualalo le vevela, ma e le tatau ona paʻu i luga le la.
  3. E tatau ona faia faʻataʻitaʻiga vave i totonu o se potu e le oʻo ai le vevela i luga atu o le 30 ° C ma e le laʻititi ile 15 ° C.
  4. O le nofoaga o le talosaga a le tagata faʻatau e le tatau ona paʻi i ou tamatamailima.
  5. E fautuaina e suʻesuʻe le vaega o le taeao.
  6. Pe a aoina e tamaitai le mimi, e le tatau ona faʻatagaina ia maua le faʻamaʻi toto ma le toto toto. Fufulu aʻo leʻi faʻamamuina i vai mama.
  7. Afai o fasipepa pe a maeʻa auʻiliʻiliga e lanu i se lanu e leʻo i luga o le fua, o lona uiga o loʻo taʻu mai ai le le lelei le teuina po o le ola mama.

E i ai igoa eseese mo le urine acetone strips. O ituaiga taʻitasi uma ei ai ona lava lelei ma foliga. O le mea lea, e taua le mafaufau i faʻaaliga uma o le latou faʻaaogaina.

Ole vaega ole suega lea mo le acetone ile urine ma se tasi o faailoga.E faʻaaogaina e iloa ai le maualuga o tino o le ketone i le urine. O lenei auiliiliga e fuafua le laʻititi laʻititi o le faʻatonuga o le acetone i le urine, e maualuga lona maaleale ma faʻamaoni.

I falemaʻi faʻatau "Uriket-1" e mafai ona faʻatau i totonu o pusa o le 25, 50, 75 ma le 100 fasi vaega ile tau taugofie. O pepa e aoga mo le lua tausaga.

O faailo sili ona saʻo o le aofaiga o acetone e maua i le taeao o le urine. Ina ia mafai ona maua ni taunuuga maualuga, e tatau ona ave ipu mama e aoina mai ai le urine, lea e leai ni mea e faʻamamaina ai.

  1. E tatau ona faʻaofuofu i le urine mo le 5 sekone, ona lulu lea e aveese ai le suavai.
  2. O le iloiloga o taunuuga e amata mai i le 7 sekone.
  3. E masani lava, e tumau pea le paʻepaʻe. Lanu lanu o loʻo faʻaalia ai se laʻititi laʻititi i tino o le ketone, ma le lanu viole e faʻaalia ai se siitaga malosi.

ATISETETI

O le acetone testing urine test strip indicator i le acetone ua faatauina atu i le afifiina palasitika o 25 pe 50 vaega. O le ola o nei oloa e 12 masina.

A uma ona tatala le pusa, e mafai ona faʻaaoga mo le 30 aso. Faatasi ai ma oloa tutusa, o le tau o le "Acetone Test" o le tau maualalo.

  1. O faʻamalositino ma nei suʻega faʻataʻitaʻiga e amata i le aoina o se vaega o urine fou i totonu o se pusa mama.
  2. A maeʻa lena, e tatau ona toso ese le tagata suʻesuʻe mai le paʻu, lea e tatau ona tapunia.
  3. Faʻasolo le fasipepa mo le 8 sekone i le urine, ona toso mai lea e vavae ese le soona.
  4. Faʻamau i luga o luga o luga o le taʻe.
  5. A maeʻa le 3 minute, iloilo le taunuʻuga.

O le mea autu o nei faailoilo, pe a faʻatusatusa i analogues, o se laʻititi laʻititi i le faʻaititia o le faateleina o tino o le ketone. O lenei ituaiga o suʻega e faʻamavaeina na o na o concentrations concentrations e sili atu nai lo le 1 mmol / L.

O vaega nei o faʻataʻitaʻiga ma se faailoga e iloa ai le maualuga o tino o le ketone i le urine. E talafeagai mo le faʻaaoga mo le lua tausaga. E 50 fasi pepa i totonu o le afifi. E i ai le tau faʻatatau e faʻatusatusa i a latou tupulaga. A uma ona tatala le afifi, e mafai ona faʻaaoga i totonu o le 1 masina.

E maitauina e vave ona tali atu paʻu o suʻega i le maualuga o le acetone i le vai ola, o le mafuaaga lea e masani ona faʻaaogaina ai lenei ituaiga e mataituina ai le maʻisuka i tamaiti.

Mo le auʻiliʻili, e fautuaina le faʻaaogaina o le urine fou. Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona e faamasani ia oe lava i faatonuga mo kopa Ketofan.

  1. E tatau ona e aveese le faailo mai le pipili, lea e tatau ona matua tapunia.
  2. Faʻaiʻu le suʻega mo le 2 sekone i le urine, toso i fafo, solo le mea sili pe solo foi i se ie paʻepaʻe mama.
  3. A maeʻa le 2 sekone, fai loa le iloiloga o le iuga.
  4. E masani lava, o le auiliili o le a faʻaalia se lanu paepae. E faʻatatau i le tele o le acetone i le urine, o lona lanu o le a suia mai le lanu piniki i le lanu uliuli.

O pusi Ketofan o loʻo iai se uiga faʻapitoa, o lona uiga e ala ia latou fua e mafai ona e fuafuaina le numera faʻatatau o tino ketone.

O faʻamaufaʻailogaina "Ketogluk" o faʻataʻitaʻiga palasitika e lua elemene elemene. E faʻaaoga se tasi e fuafua ai le maualuga o le kulukose, o le isi e fuafua le aofaiga o le acetone i le urine. O lenei ituaiga o tagata suʻesuʻe e siaki le ala o le maʻisuka. A uma ona tatala le afifi, e mafai ona faʻaaogaina oloa mo le 60 aso.

Ketogluk-1 e mafai ona faʻatau i le tau. I totonu o se pusa se tasi e 50 fasi fasipepa ma se olaga ola 2 tausaga. O le lelei o le fua e afaina i le lagona o le suʻega. Afai ei ai le faʻafefeteina i ipu ma pe a ave nisi togafitiga, o le a oʻo iʻuga e ono sese.

  1. Mo le vave vave ona iloa o le maʻisuka, e manaʻomia e se tagata ona aoina se vaega tele o le urine, o le a sili atu le saʻo o iuga o le a faʻaalia ai se suʻesuʻega i le taeao fou o le mimi.
  2. E pei ona faʻaalia i faatonuga mo le faʻaaogaina, e tatau ona tuʻu i lalo le laʻau i le vai ola mo le 5 sekone.
  3. A uma lena, i se gaioiga mamafa, aveese le tele mai ia mea, tuu le faailo i luga o se laufanua papa.
  4. A maeʻa le 2 minute, e mafai ona e amata iloilo le iuga.
  5. E masani lava, o le faailo o le a le suia ai le lanu. I le faateleina o le acetone, o le fasi pepa e piniki, ona lanu viole.

E le mafai e le suʻeina ole fale ona suʻe se suʻega suʻesuʻe suʻesuʻe. E ono i ai ni mea sese laiti i fuataga, peitaʻi, afai o le siakiina masani o tino o le ketone i le tino e tatau ai, o suʻesuʻega masani e tatau.

Faʻafetai i se suʻesuʻega, e mafai ona iloilo le tulaga o se tagata e maua i faʻamaʻi faʻamaʻi ma taumafa faaumiumi. O fua mo le fuafuaina o le acetone i le urine fesoasoani i le tagata fuatia fua le aofaiga o se vailaau oona ao iai i le fale. O vaega lelei o lenei auʻiliʻiliga o le saoasaoa, faigofie ma le mafai ona suʻesuʻe faʻatasi e aunoa ma le i ai o tomai faʻapitoa.

O le a le auala manino mo le suʻeina o ketonuria?

O foliga vaaia o le acetone i le urine o se faailo mataʻutia, lea e manaʻomia ai le vave feutagaiga a se tagata poto faapitoa endocrinologist. E faigofie lava ona fuafua lenei tulaga faʻaleagaina e le manogi manogi o le manava o le maʻi ma le faʻamalosi na faʻamalosi e ia.

O vaega o suʻega ua mamanuina e fuaina ai le tulaga o mea faʻasaina i totonu o le tino o le tagata - oloa vaʻaia o le gaʻo, carbohydrate ma le gaʻolaʻau. E manatu i latou o le mea sili ona aoga mo le fuafuaina o le tikeri o le acetonuria. O faʻataʻitaʻiga o se faailoga vaaia o le aofaiga o ketones i lau urine.

O loʻo teuina i tioata, uamea poʻo palasitika ma ua avanoa mo se faʻatau fua e aunoa ma se totogi i le fale faʻataʻitaʻi - ua faʻatau atu e aunoa ma se faʻamaumauga. E tasi le pusa e mafai ona aofia ai le 50 i le 500 suʻega. Ina ia siakiina e le tagata lava ia mea o loʻo i totonu o le urine, e fautuaina e faʻatau se afifi i se numera aupito maualalo o vaega o suʻega.

Aʻo leʻi faʻaogaina, ua sinasina, o lo latou mata ua tumu i se mea faʻapitoa (sodium nitroprusside). A maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi le vai ola, o le mea lea e suia ai le lanu; mo le faitauina o faʻamaumauga mulimuli, o le faʻamatalaga manino o faʻamaumauga e aofia ai le lanu lanu ma le laulau e faʻaalia ai iuga.

O le malosi o le lanu o le lanu e tutusa tonu ma le numera o ketone body in urine

O faiga sili ona lauiloa o vave suʻesuʻega o:

Mo le iloiloga vaaia o nisi o vaega o le urine (acidity, protein, ketones, bilirubin, creatinine, glucose, toto faanunununu, sela o le paʻepaʻe), Urine RS A10, Ulu o Aution 10EA, Dirui H13-Cr, Citolab 10.

Faatonuga mo le faaaogaina

O faatonuga e tuʻuina atu i le pusa, lea e aofia ai se suʻega mo le acetone i le faʻavave. O le faʻamalamalamaina o oe lava i ai o se mea e faamuamua aʻo leʻi faia se suʻesuʻega. Peitai, o le tele o tulafono lautele e tumau pea e le suia:

  • E tatau ona faia le suʻega i le vevela o le 15 i le 30C,
  • Aua e te paʻi atu i le vaega o paʻu o le fasi lima i ou lima, ina ia le faaleagaina,
  • Ia mautinoa ia tausisia tulafono o le tumama,
  • Mo suʻesuʻega, na o se faʻataʻitaʻiga fou o le urine e talafeagai (e le sili atu i le 2 itula),
  • E tatau ona e aoina le urine i le taeao i le taimi lava e teʻi ai,
  • O le koneteina mo le aoina o mea e tatau ona faʻamaonia,
  • O le mea aupito maualalo o le urine talafeagai mo le suʻega e 5 ml.

Suʻega ile fale

Afai a maeʻa le auiliiliga, ua maua e le faailo se lanu e le mafaʻamauina (o se lanu e leʻo i le laulau) - o loʻo faʻaalia ai ua maeʻa fasi pepa o suʻega.

Talu ai o le suʻega mo le acetone i le urini e le aofia ai mea oona ma e manatu e matua saogalemu lava, e mafai ona faia suʻesuʻega ile fale. E faigofie lava lenei mea pe a masalomia e tamaitai maitaga poʻo le tamaititi se masalosaloga o le ketonuria. E matua faigofie lava ona faʻaaoga:

  • E tatau ona tatala le fagu ma maua se tasi o le suʻega. Manatua e lafoai ma e le mafai ona toe faʻaaogaina. O le tapuni o le fagu e tatau ona suia ina ia le afaina ai le vaega totoe o suega e ala i le fesoʻotaʻi ma le ea ma le susu.
  • Tuu i totonu o se atigipusa ma le urine. Taofi mo le le sili atu i le 2 sekone. Aveese ma fufulu ma le faʻaeteete pata o suavai. Ona taoto lea o le masini e vaai i le lanu lanu.
  • Amata ona filifili le faaiuga e le tatau ona muamua atu i le 2 ma ia le sili atu i le 5 minute mai le amataga o le taualumaga.

Teuina ni fasi suʻega mo le fuafuaina o le acetone i le urine e tusa ai ma fautuaga o loʻo i totonu o faatonuga. I le avea ai o se tulafono, o le ola o le suega o le 1.5-2 tausaga. O le nofoaga e teu ai mo lea mea e tatau ona filifilia i le pogisa, mago ma e le o faʻamaonia le avanoa i tamaiti mo ia.

Faʻalogo! Po o le a lava le igoa, atunuʻu poʻo le gaosimea, o le suʻega o le urine acetone e na o le auala muamua lava e faʻamaonia ai. Ina ia maua ni faʻamaumauga sili atu ona faʻatuatuaina ma o le filifilia o togafitiga talafeagai e manaʻomia ai le fesoasoani a se fomaʻi poto!

Pe a faʻatauina nei tupe i se fale talavai, e tatau ona e masani i le tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga ma le a le mafuaʻaga o loʻo faʻatinoina ai lenei faʻatau. O le filifiliga sili lava o le tuʻuina atu o afifi mai fasi pepa o suʻega muamua.

A uma ona maua le taeao o le urine, ia faia taualumaga nei:

  • Tatala le atigipusa, ave le taʻai i le pito e leai se faʻaaliga e faʻaaogaina.
  • A maeʻa ona aveese le fasipepa, e tatau loa ona e tapunia le pusa ina ia le maua ai le susulu o le la.
  • Afai e te manaʻomia le tuʻuina o se fasipepa, ona tatau lea ona faia i luga o se laufanua mafolafola ma naʻo le faʻamaonia o le vaega o loʻo i luga.
  • E mafai ona siaki iuga o le auiliiliga pe a maeʻa ni nai minute, pe afai e te iloiloina muamua, o le taunuuga o le auiliiliga atonu e le malamalama pe le mafai foi ona faʻatuatuaina.
  • A maeʻa ona suia le lanu o le faailo, o le iuga mulimuli e iloiloina.

Le tau o fasi siaki mo le fuafuaina o le acetone i le urine

E pei ona i ai, o faʻamaumauga uma o loʻo i luga e mafai ona faʻatau i luga o le initaneti. O tau mo oloa e eseese tele - mai le 120 rubles i le lata i le 2000 rubles.

Peitai, aua nei galo o le tau e faalagolago i le tele o vaega: o le mea na gaosia, ma le numera o fuainumera fuaina, ma le numera o fasipepa i totonu o le afifi, ma le lautele (mo se faataitaiga, o sili atu taugata - Sticks Aution - e mafai foi ona faaaoga i le au tifaga atamamai).

Tuua Lau Faamatalaga