Faʻatau mo le maʻisuka i tagata matutua

Soʻo se suiga i le paʻu o se tagata e faʻaalia ai faʻafitauli i le loto i le tino. O fomaʻi i le foliga mai o le epidermis e masani ona faia se suʻesuʻega muamua ma auina atu le maʻi i se tagata poto faapitoa.

O le maʻisuka foi ua i ai se ituaiga o faaaliga mai fafo, lea e tatau ona avea ma faailoga mo le faafesootai o se fomaʻi poʻo se fomaʻi paʻu. O le a le faʻavevesi o le maʻisuka e faʻaalia i le tino o le tagata ao leʻi oʻo i le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi pe mafai foi ona avea ma mafuaaga i lenei maʻi, e tatau i tagata aʻoaʻoina uma ona iloa.

Faʻavasegaga o faʻafitauli o le paʻu e faʻaalia ai le maʻisuka

E faavae i luga o le mea moni e sili atu le maualuga o le suka i totonu o toto, veins ma capillaries e mafai ona sui i le mea muamua. O le metabolism metabolism process is disrupted, lea e tau atu ai i le toilalo i le tuuina atu o meaai i vailaau epidermal. O le paʻu e leiloa lona gaʻo, e mago, paʻu.

O ia suiga atonu e le tupu i vaitau eseese o le atinaʻeina o le maʻisuka, aua e leai se ituaiga o lenei maʻi. O nisi taimi e le iloa e se tagata le faafitauli i le mimitiina o le kulukose, ma o le vevela i luga o le paʻu ua tuʻuina mai ai se faailo.

O faʻamaʻi uma i le paʻu e faʻaalia ai le maʻisuka e mafai ona vaevaeina i ni vaega:

  1. O faʻamaʻi o le faʻamaʻi o le paʻu o le paʻu i vaega eseese o le tino, faʻamalosi o le epidermis i luga o le vae, o foliga mai o vaʻa, samasama, suiga i le fao luga o tamatamailima. O le toʻatele o tagata latou te faʻaalia ni faʻafitauli i le faʻaaliga o le galo ma e le o faʻanatinati e amata togafitiga pe o togafitiga a le tagata lava ia. E mafai ona masalomia e se tagata o le dermatologist ituaiga 2 le maʻisuka, aemaise lava pe afai o le tagata maʻi e iai ni faailo o le meaʻai. O faʻamaʻi faʻamaʻi e masani lava o se faailoga lona lua o le maʻisuka, faʻavae ona o le le lelei o le faʻafouina o le paʻu paʻu.
  2. O faʻalavelave e mafua mai le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 i le maʻisuka pe a le faʻamalosia le togafitiga. E taua i latou o matua, aua na mafua ona o suiga o le maʻisuka i totonu o le toto ma le faaletonu o le tino i le tino.
  3. Faʻasalaga o le Allergic - o se vevela poʻo le mumu o se faʻafoʻi i le faʻaauau pea togafitiga. O le tele o kulūkose-faʻaitiitia o fualaau faasaina ua i ai le itu taua. O se inumaga le saʻo o le inisalini e mafai foi ona afua ai mea e oso ai.

Paʻu paʻu

Muamua lava, o le maualuga o le suka i totonu o le tino e aafia ai fatugaʻo ma le paleni o le vai. I le maʻisuka, e masani lava ona matauina le solo, e taumafai le tino e aveese le kulūkose pe afai e le o aʻafia e sela.

O fafo atu o le suamalie o le suavai e faʻaitiitia ai le maualuga o le vai. O le manava e faʻafefe ai le paʻu paʻu, o le gaʻo ma le afu o loʻo afaina. O le vevela e mafua ai le vevela, lea e mafai ona oʻo atu ai i le vevesi i le epidermis. O le tafu mai luga o le paʻu e faigofie lava ona ulu i totonu, lea e amata ai e microbes le faagasologa oo latou olaga.

E tatau ona taulai totoa i le tumama o pito i luga ma pito i lalo, e puipuia ai le siama mai le ulu i lalo o le paʻu.

Paʻu paʻu mo le maʻisuka e mafai ona faʻaititia e ala i le faateleina o le tele o le susu. E manaʻomia lou inu i taimi uma i vai mamā ma pulea kulūkose maualuga i se taumafataga poʻo fualaau.

Paʻu o le vae

E taʻua e Dermatologists lenei faafitauli "hyperkeratosis." Ole numera tele o sana e aliali i luga o le vae, lea e mafai ona liua i le taimi umi ma fesoasoani foi i le pipisi o vae.

O le atinaʻeina o sana e faafaigofieina e ala i le laeiina o ni seevae le lelei, fusi malulu. Manatu o masini i luga o le epidermis ma mafua ai le afaina ai. I le lumanaʻi, o loʻo tupu aʻe le ulupua, e amata ona susu le paʻu pe ua aliali mai se faamaufaʻailoga malosi.

Fola e oso i luga o mulivae e faigata ona faʻamalosi. Ma soʻo se faʻailoga o se nofoaga mo le atinaʻeina o siama, mumu, suppuration.

O le faafitauli o le au valaau e le talafeagai i le felauaiga, aua o le laa i luga o le vae e mafai ona tiga e tusa lava i sooga vaivai.

O maʻi suka o le maʻi suka o le taunuuga o le tausiga le talafeagai o vae. Mo le maʻisuka, e ono lamatia ai le atinaʻeina o sepsis, gangrene ma le tipiina o vae.

Dermatopathy

Faʻafeiloaʻi i uluaʻi faʻaalia o le paʻu o le maʻisuka. I luga o le pito i luma o vae o le tagata maʻi e foliga mai o laʻau mumu lanu-mumu, e oʻo i le volume mai le 5 i le 12 millimita.

E mafai ona alu i le laasaga o laʻau faʻataʻoto. E masani ona matauina i tagata e maua i le maʻisuka ma le poto masani. O foliga vaaia o afaina ona o le faaleagaina o toto toto i le ituaiga o le maʻisuka.

Itchy dermatosis

E mafai ona foliga mai e le o se mea faʻafuaseʻi le tataina ma e oʻo atu ai i le fausiaina o le mumu. O le ita tele e tupu i le vaega o le eleele, i totonu o fusi o le manava, i le va o togi, i le tulilima, i fafine o loʻo i lalo o le fatafata.

Atonu o le faailoga muamua lea o le amataina o le maʻisuka, lea e le o iloa e le tagata. O le ogaoga o le faamai e le afaina ai le malosi o le sasaina.

E maitauina o se manaʻoga malosi e faʻamaʻaloga nei nofoaga e tupu i se ituaiga o le maʻisuka e maualalo poʻo le leʻo. Pe a togafitia se maʻi ma amataina togafitiga, o le sosolo ma le mumu i luga o le paʻu e mafai ona mou atu faʻafuaseʻi.

Laʻau faʻamaʻi ma manua

Pepa o le paʻu o le paʻu i le maʻisuka e aofia ai le foliga mai o le numera lua. Latou te tulaʻi ona o le le faʻaeteete o uiga o le tagata maʻi ia te ia lava. O le le tausisia o le tumama ma le paʻu o le paʻu poʻo le faʻavaeina o faʻamaufaʻailoga, vaʻa, malogo e faʻaosofia ai le faʻaopoopoga o sigi poʻo le ulu atu o faʻamaʻi i totonu o vaega ua aafia.

I tagata o loʻo i ai le tele o meaʻai, e masani lava ona tupu mai ni tagata o le au faipisinisi - o se faʻaleagaga faʻaleagaina o le epidermis i laʻau o le tino. Muamua, e amata e se tagata ona amata tele. O se siama e faʻaputu i luga o le palapala ua faaleagaina, faʻalavelave ma le faaleagaina. Liona ua faateleina le susu, lanumoana-lanumumu ma se paʻepaʻe paepae.

E faasolosolo lava, o iloiloga i foliga o moli ma pustules e aliali mai mai le autu autu. O le faagasologa e le mafai ona maeʻa, aua pe a tatala, o le a faʻaaogaina ai elemene fou. O le maʻi e manaomia vave le suʻesuʻeina ma togafitiga.

I le vaega o le insulin-dependent o tagata, o le manaoga o le tino mo le iniseti o le hormone e faateleina.

Allergic faanatinati

O tagata e mafatia i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e tatau ona faia vailaau faʻapitoa i le gasologa oo latou olaga e totogi ai le suka. Ae o tino uma e tali atu i le inisalini po o isi fualaau faasaina. E mafai ona aliali mai se faʻalavelave faʻafuaseʻi i vaega eseese o le paʻu.

O lenei faafitauli e sili atu ona faigofie ona foia nai lo isi. Ua lava lea e fetuunai ai le vailaʻau pe filifili se isi vailaau e faʻamalo ai le paʻu o le paʻu i le maʻisuka.

Puipuiga o faʻamaʻi epidermal i le maʻisuka

O suiga o le paʻu i le maʻi suka o se tali masani lea o le tino i le faʻaogaina o le gaioiga o metabolic processes. E mafai ona i ai i totonu uma o tamaiti ma tagata matutua le fusu.

Soʻo se mea leaga poʻo le mumu e tatau ona suʻeina e se tagata faʻataʻitaʻiga ina ia mafai ona aoga le togafitiga.

  1. E tatau i le maʻisuka ona mataʻituina ma le totoʻa le tumama o le paʻu, aemaise o le pito i luga, pito i lalo ma maunu. O loʻo i ai ni mea faʻapitoa faapitoa mo le tausiga o le paʻu o loʻo i ai le pH neutral.
  2. I totonu o le falemaʻi fesoʻotaʻiga, e mafai ona e faʻatau ni mea faʻapitoa faapitoa, kulimi, vailaʻau manava mo le tausiga o paʻu paʻu o foliga, lima ma vae. O kulimi faʻavae e mafua ai le lelei. E tatau i aso uma ona fai togafitiga o le tumama ma le tumama.
  3. O vae o le maʻisuka o se vaega faapitoa o le faʻalauteleina o le gauai. Ia mautinoa e asiasi i le fomaʻi e iloa ai le uluaʻi laasaga o le faʻaleagaina o pito i lalo ma le filifilia o seevae faʻasolosolo saʻo poʻo le faʻavae. Faʻaleagaina o vaʻa toto ma veins e matua aafia ai le tuʻuina atu o meaai i vae. Faatasi ai ma le matua, o faafitauli e maua ai le toto i vae e tutupu e oo lava i tagata soifua maloloina. O le maʻisuka e faigofie tele i na faafitauli i taimi uma. E masani ona logoina e fomaʻi tagata e uiga i le atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka vae.
  4. O faʻamaʻi pipisi ma le faʻaleagaina o le paʻu e manaomia ai le matauina e se tagata faʻataʻitaʻi. A maeʻa se suʻesuʻega faʻapitoa ma le suʻega, o le a faatonuina e le fomai ni mea inu ma ni meaʻai, ma o le a manaʻomia le faʻaleleia o le inisalini. E mafai ona faʻamaonia togafitiga.
  5. O le faateleina o le vevela ma le solia o le vevela e masani lava ona aofia ai i tagata e maua i le maʻisuka. E mafai e le faʻamaʻi faʻamaʻi ma siama ona ulu i le paʻu. Le faʻamamaina o le tulaga, paʻu o le talino poʻo se kulimi faapitoa o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi.

E mafai e le endocrinologist poʻo le dermatologist ona tuʻuina atu nisi fautuaga mo le puipuia o faʻamaʻi ma isi paʻu o le paʻu i le maʻisuka.

O se mea e manaʻomia muamua mo le puipuia o soʻo se faʻafitauli i le talaaga o le maualuga o le kulukose o le toto e tatau ona galue ina ia faʻaitiitia lenei faʻataʻitaʻiga e ala i taumafa, togafitiga faʻamalositino ma le gauai atu ia te oe lava.

I le faaiuga

O le foliga mai o le mago, vevela, ma isi suiga i le paʻu o loʻo maua i le maʻisuka o le masani lea ma mafai ona aumaia i se tagata nisi faʻafitauli. Aua nei togafitia le mumu po o le sasaina o se mea le tumau na o le a tupu.

E oʻo lava i se tagata soifua maloloina e tatau ona faʻalogo i faailoilo o le tino, lea e ono faʻamaonia i suiga ogaoga o totonu, mo se faʻataʻitaʻiga, o le uluaʻi laasaga o le maʻisuka e lua tikeri.

E uiga i mafuaʻaga

E tatau ona manatuaina o le maʻisuka ia lava e masani lava ona fesootaʻi ma faʻamaʻi pipisi. O i latou o le a le pine ae oʻo atu i ni manua o le paʻu.

Muamua lava, e taua le matauina o se ituaiga foliga o le candidiasis, lea e maua mai i le maʻisuka e foliga mai o se vevela ma le vevela. E le gata i lea, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le fulafulaʻi o le kulupu, le gasegase o le diaper, o le gasegase masani o le blastomeset ma le onychomycosis (faʻamaʻi o fao ma fusi i lenei vaega).

O i latou uma na faʻaalia maʻi pipisi i le maʻisuka e faʻaalia mai i le talaaga o le maualuga o le suka i le toto. I lenei itu, i le faagasologa o le faia o ni mea masalosalo masalosalo, e fautuaina e faia se suesuega i se taimi vave e mafai ai. O lenei mea e mafai ai ona iloa ma fuafua le tulaga o le faʻamaʻi, e oʻo lava ile tulaga muamua. O mea e tatau ona e iloa e uiga i uiga ma pe mafai ona iloagofie e le ata.

I le tulaga o le toilalo i gaioiga faʻasolosolo ma le faʻapipiʻiina i totonu o masini o mea e maua mai i le le talafeagai o le metabolism i le tele o faiga ma okeni, e aofia ai feusuaʻiga paʻu, suiga faʻaleaga. O se taunuuga, o le gaioiga o le paʻu, afu o afu ma faʻalavelave faʻalavelave ua faʻalavelaveina.

E le gata i lea, o le puipuiga a le lotoifale e popole tele i tagata gasegase, ona o aʻafiaga e aʻafia ai le siama. Afai o le maʻi o le faʻamaʻi, o lona uiga o le paʻu o le paʻu, o le paʻu tele ma le maumau ai.

Faailoga o le maʻisuka i fafine ei ai a latou lava auiliiliga. O faʻaaliga autu e aofia ai:

  1. manogi o le acetone mai le gutu,
  2. mamafa gau gau
  3. paʻu paʻu.

I le mavae ai o le 40 tausaga, o le maʻisuka e mafai ona faʻaalia o se soliga o le faasolosolo malie, o le leaga o le lauulu ma fao, o le vevela ma vaivaiga faifaipea. O faʻafitauli o le faʻamaʻi i fafine i le 50 e le lelei le vaai.

Faailoga o le maʻisuka i tagata o galala, galala faifaipea, ma faafitauli ma le gafatia.

O le faʻamaʻiina o le suka i le maʻisuka e sili atu ona fesoʻotai saʻo ma le fua o le toto maualuga. E mafua lenei mea i le mea moni o loʻo taumafai le tino e aveese le kulūkose, ae o le tele lava o le faʻaaogaina o faʻasao uma o loʻo maua.

O taunuuga o sea avega e tatau ona mafaufauina o le faʻamalaina o le tino, lea e le mafai ona taofia e oo lava i apricots matutu. I lenei tulaga, o loʻo tatou talanoa e uiga i le tino atoa, faʻapea foʻi ma le tuusaʻo i le paʻu.

O le mea lea, o le siama e mafua mai i le maʻisuka e tatau ona avea o se faailoilo e le gata o faafitauli i le ita o le endocrine i le tino. Toe faʻaleleia o le epidermis e tatau ona faʻatinoina i se faʻalavelave, e aofia ai auala eseese o le faʻaalia, e le aofia ai le faʻaleleia o meaola ma isi mea e afaina ai.

E le gata i lea, e tatau ona faʻatinoina mai se tulaga o faʻasalaga faʻamaonia lea e tutusa le auai o le auai e:

  • endocrinologist
  • gastroenterologist
  • i se tagata faʻatau.

I le tele o mataupu, e mafai ona togafitia le tele o faʻamatalaga i luga o le paʻu pe afai e ausia le tulaga mo suʻesuʻega vave.

I se faaopoopoga, e tatau ona faʻalauiloaina se taimi talafeagai mo togafitiga ma puipuiga, lea o le a fesoasoani i ai le malamalama lelei i mafuaaga uma na aʻafia ai le atinaʻeina o aʻa.

I le maʻisuka, o le paʻu o le tagata e mamago ma vevela, o nisi taimi e faʻamalosi ai. I nisi o tagata gasegase, e lilo i le lanu mumu, ona aliali mai ai lea o le paʻu. O teine ​​ma tamaitai e afaina i le lauulu, aʻo avea i latou ma mea e palasi ma palasi. O lenei gaioiga e mafua ona o le faateleina o le lagona o le lauulu i totonu o maʻi faʻafitauli.

Afai o le tagata maʻi ua faʻasalalauina le alopecia, o lona uiga o le maʻisuka togafitiga e le aoga poʻo faʻafitauli e amata ona tupu. O le uluai laasaga o le faamai e le gata ina afaina ai le paʻu, ae e ala i le sasaina, susunuina, faamalolo umi o manua, fungal ma siama siama.

O le maʻisuka e aafia ai le tele o le tino o le tino, o lea o le toilalo i lana galuega e le o toe mamao. O lea, o mafuaʻaga o faʻafitauli paʻu e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • o le faʻaitiitia o le toto i le paʻu,
  • tiga o le endocrine,
  • fungal ma manua pipisi.

O le faaupuga "atherosclerosis" e faʻaaogaina e faʻaaoga i vaʻa latalata i le fatu. Ae e tusa lava pe laiti capillaries e tu saʻo i lalo o le paʻu e mafai ona aʻafia i lenei faʻamaʻi. O o latou puipui ua mafiafia ma tele, o le toto e mafai ona faaitiitia le toto. Talu ai ona o lenei mea, ua leai se okesene ma meaʻai e maua i le vevela. O nei mea uma e oʻo atu ai i soliga i lana galuega.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le Hormonal e mafai ona oʻo atu ai i le faʻateleina o mea faalilolilo o mataʻu ma faʻalavelave faʻalavelave ma le gaosiga o gaʻo. O oloa o le gasegase le talafeagai e faʻapipiʻi i totonu o fusi o le paʻu, lea e oʻo atu ai i faʻalavelave i ona faʻafanua uma.

O le puipuiga o se tagata e maua i le maʻisuka e masani ona vaivai. I luga o le paʻu o le maʻisuka e iai le 1/5 sili atu siama nai lo le paʻu o se tagata soifua maloloina. I lenei tulaga, o galuega puipui o le epidermis ua vaivai. O le mea lea, o le ono mafai ona atiaʻe ituaiga eseese o sigi, ma soʻo se manuʻa e malolo mo se taimi umi ma e mafai ona fesiligia.

Ituaiga ituaiga maʻi suka

O se tasi o uiga taua e faailoa ai le maualuga o le toto suka o le paʻu o le paʻu. O le mea lea, o le maʻi e masani lava ona i ai maʻi faʻamaʻi ma furunculosis. I fafine, o maʻi faʻapitoa e ogatasi ma le ita tele o le perineum.

Afai ei ai i le tagata le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, o le tino masani o le paʻu e taʻua o le pephigus o le maʻisuka e masani lava ona matauina i luga o le paʻu o tagata matutua ma tamaiti.

O faʻafitauli faʻapitoa i luga o le paʻu e tupu pe a oʻo i le maʻisuka o loʻo i ai se faʻafitauli ogaoga o le faʻamaʻi i le ituaiga o neuropathy o le maʻisuka.

Aemaise lava, o ituaiga o paʻu o loʻo taʻua i lalo o loʻo faʻaalia i maʻi:

  • E foliga mai o se mea leaga i luga o foliga mo soʻo se maʻisuka, o loʻo faʻaalia i le ata,
  • O loʻo i ai se faʻalautelega o le faʻataʻitaʻiga,
  • Fufusi tamatamaʻi pe faʻamalosi,
  • O fusi ma paʻu ua liu samasama
  • Pe a afaina i gaʻo poʻo siama, faʻalaʻo, folliculitis, manua ma vaʻa, e foliga mai o le au.

E tele taimi e faʻaalia ai nei faʻaaliga, o le fomaʻi e maua ai le maʻisuka, o le mea lea, faatasi ai ma uluai soliga o le paʻu, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

O le maʻi faʻamaʻi i luga o le paʻu i tamaiti ma tagata matutua e mafai ona tele ituaiga:

  1. Faʻaaliga faʻaalia o paʻu,
  2. Peraimeri dermatosis, lea e foliga mai o se vevela,
  3. Maualuga siama faʻamaʻi ma fomaʻi,
  4. Dermatosis e mafua mai i le faʻaaogaina o fualaau mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

O le paʻu o le tasi lea o le muamua e tali atu i le faʻaauau pea o le kulukose i totonu o le faʻasalaga o le toto poʻo le hyperglycemia. O le gasegase o le gaosiga o le carbohydrate e mafua ai le foliga mai ma le faaputuputuina o fualaau oona, lea e faʻalavelave ai le gaioiga o le afu ma le vaʻavaʻa.

Suiga i tamai vaʻa o le paʻu, polyangiopathy ma le faʻavaivaia o tulafono faatonutonu o le vascular tone o loʻo tuʻuina atu i le maʻisuka faʻatasi ma faafitauli o le tino puipuia, i le lautele ma le lotoifale. O nei mea uma e mafua ai le faʻaalia o le tele o faʻamaʻi pipisi o le paʻu, faʻamaina, sasaina ma le pipisi.

Paʻu o le paʻu e mafai ona ese i le lanu, fausaga ma le faʻasalalauga. E faavae i lenei mea, e mafai ona e iloa le mafuaaga o le leona: o nisi taimi i a latou lava, ae sili atu ma le fesoasoani a se fomaʻi.

E taua le manatua o le togafitiga o nei faʻamaʻi uma, o le tasi le faavae o le faʻamautuina o maualuga o le suka e ala i taumafa ma insulin. Aua e te faatalale i nei metotia, e naʻo togafitiga faʻapitoa. E manaʻomia le pulea o le fomaʻi.

Faʻamau faʻapitoa

O le mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi atonu o se faʻafitauli i le tulaga o le hormonal. O loʻo i ai le faʻaalia o sina nodules laiti, o le lanu e mafai ona mumu, mumu-violet poʻo le aano. E masani lava, faʻafeiloaʻi fusi mama o tafaʻi mamao. E mafai ona maua i luga o lima, vae, tele lava i luga o vae, faʻaitiitia i le manava poʻo le tua.

O nisi taimi e mafai ona maua ai se faʻasalalauga faʻasalalau - ona faʻasalalauina ai lea o faʻavela i totonu o le tino, e pei o se manoa.

Ina ia faʻafeteia faʻaaliga o lenei maʻi, o le fualaau faasaina "Tocopherol" (tocopherol acetate) e faʻaaogaina. E aʻafia ai le faʻaaogaina o metabolic, faʻaleleia meaʻai fualaʻau, faʻagesegese ai lo latou matutua ma le faʻavaivaia. I le faʻaogaina o le Chlorethyl i fafo, e mafai ai ona faʻasaʻo le mumu ma le vevela. O le tele o le aoga o le taumafaina o vitamini o le vaega B, vitamini C.

O nisi taimi e mafai e se fomaʻi ona fautua atu le inu o le carousizing i le vai inu vevela poʻo togafitiga PUVA, lea e fesoasoani e faʻamamaina ai le paʻu.

Seborrheic dermatitis

O lenei paʻu paʻu ua aliali mai ona o le le lelei o lauulu vaʻaia: o loʻo faʻatupulaia o latou gaioiga, ma o le tuufaatasiga o le lafoaʻiga e suia. O ia ituaiga faaletonu e mafua mai ona o suiga o le hormonal.

Ma o loʻo i ai se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o le anufe, lea e faʻaosofia ai faʻaaliga o lenei maʻi. O lenei faʻamaʻi e masani lava ona taulaʻi i luga o le ulu, o foliga mai o piniki lanu samasama-samasama e fusia faatasi ma isi.

O le tele o fua e foliga mai e pala mai le paʻu. O le fulufulu ma le lauulu e avea ma suauu, o le fusion nodules e fai ai ni paʻu e ufiufi i se paʻu samasama.

Seborrheic dermatitis e mafai foi ona aʻafia ai le paʻu o ou lima, vae, poʻo foliga.

Mo togafitiga e faʻaaoga ai vailaau faʻamaloloina e faʻavae i luga o ketoconazole - e mafai ona avea ma shamoa poʻo kulimi. Mo togafitiga, e faʻaaogaina a itiiti ifo faalua i le vaiaso, mulimuli ane - mo le puipuia, e tusa ai ma faatonuga. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o anti-inflammatory and exfoliating agents e talafeagai.

Maʻisuka sikipi

I lenei maʻi mama, e aliali mai i luga o le paʻu o le tauau o le tauau ma le va. I nofoaga afaina, o le paʻu e sili atu ona eleelea, vevesi, ono mafai ona faʻanofo. I le laasaga muamua, o le lanu e lanu enaena-enaena, ona amata lea ona lanu samasama mai le ogatotonu i pito. O le taunuʻuga lea o le tino e mafua ai le sili atu o le porotini o le collagen.

E leai se togafitiga faʻapitoa, ae mafai ona e faʻaleleia le tulaga ma le fesoasoani a sooupu e faʻapipiʻi toto toto. Moisturizers e mafai ona aumaia sina toomaga. Fomaʻi fautuaina le physiotherapy.

Dermopathy

O nei fulufulu o se vevela, lea e tutupu mai ai le vaʻaiga o le taamilosaga, e mafai ona oʻo atu i le 10 mm le lautele o le la. A maeʻa sina taimi, ona fusia lea o avanoa. O le paʻu i totonu o le vaega ua afaina o le mimiti, maua mai se lanu mumu-enaena. O le vevela e masani lava ona i luga o vae. O faʻasalaga o le dermopathy e leai se afaina, ae o nisi taimi e mafai ai, pe a vaeluaina paʻu paʻu.

O le maʻi e faʻaalia i le talaaga o faʻafitauli o le maʻisuka. Mo le faʻaleleia o le soifua maloloina, e mafai e fomaʻi ona fautuaina ni vailaʻau e faʻaleleia ai le toto i totonu o capillaries, sauniuni o le suka i le lipoic ma vitamini. O vailaʻau faʻapitoa e fautuaina ai le taele i le ufi ma laume, faʻafefiloi i vaega tutusa. Faitau atili e uiga i le dermopathy ma togafitiga iinei.

Lipoid necrobiosis

O le solia o le toto i le paʻu e tau atu ai i le faia o ni lanu mumu-mumu. Latou te tiga ma tutupu vave.

O le paʻu o le paʻu e susulu: e vevela ma faʻafefe - e mafai ona e vaʻaia ai i nisi taimi vaʻa toto. Uluaʻi maʻi e mafai ona faia i luga o le fulufulu.

O lapisi o loʻo siomia e se mama mumu ma togi, ma o le ogatotonu e laʻititi ifo i lalo ifo o le paʻu ma o lona lanu enaena samasama. O le iʻuga o le faʻalavelave faʻaleagaina o le tino, lipid and carbohydrate metabolism.

Liona o lenei ituaiga e masani lava ona tele, e foliga mai e foliga lelei.

O lenei togafitiga e manaʻomia ai se togafitiga uumi ma tumau. Ae faʻatasi ai ma le faʻamautuina o le maualuga o le suka, o nisi mea e faʻaitiitia pe leai foi, e ui e leʻo taimi uma. Mo togafitiga i le lotoifale, e faʻaaogaina ai suauu hormonal.

Rash xanthomatosis

O le mea moni e faʻapea, i siama o le maʻisuka e le tali atu i le gaioiga o le inisalini e taofia ai le aveesea o lipids (gaʻo) mai le toto. E aʻafia ai lenei faʻalavelave i le pancreas. O le iʻuga, o laʻau mumu ma nodules o le lanu piniki po o le lanu samasama e siʻosiʻoina i luga o le lanu mumu e aliali i luga o le paʻu. I totonu o ia ituaiga o gasegase o gaʻo le mautonu.

O nei osofaiga e masani lava ona aliali mai i luga o le papa, ogalima, tulivae, alo. Mo togafitiga, o fualaau e pulea ai le maualuga o le toto e mafai ona faʻatulagaina.

Mapalai o le maʻisuka

O fuga o lenei ituaiga e pei o le paʻu mai le mu. O lenei mea uiga ese e seasea lava, e masani lava o le maʻisuka maualuga i tagata matutua.

E masani lava, o togafitiga uma e oʻo mai i le puleaina o maualuga o suka. O faʻamaʻi e mafai ona faʻaitiitia e ala i le faʻaaogaina o le pipi o lau aloe i nofoaga ua afaina. O le isi metotia e ofoina mai e togafitiga masani o se teuteuga o tumutumu o birch. E tatau ona e susuina se fasi ie poo se solosolo i totonu ma faapipii i le paʻu.

Alu ma le Maʻisuka

O se faʻavevela i le maʻisuka, lea e le mafaamatalaina le mautonu, e mafai ona avea ma se faʻaaliga o se allergy. O le maʻisuka e masani lava ona ave le tele o fualaau eseese.

E masani lava i aʻafiaga o nei vailaau o faʻamaʻi faʻamaʻi. O le tino o loo i ai pea i se taua faifai pea faasaga i le faamai, o le mea lea o le foliga mai o se allergy e le o se mea e ofo ai.

Afai o le faʻavevesi e aliali mai ina ua maeʻa le faʻaaogaina o vailaʻau, e tatau ona e suʻeina se mea tutusa.

O le faʻaleleia, i le isi itu, o ia lava o se faʻaaliga o le toto maualuga. Ina ia iloagofie ai allergies mai le maʻisuka, e taua le matauina o isi faailoilo: faatasi ai ma allergies, sulu, fusi poo mea e afaina ai, o le faateleina o le maualuga o le maualuga o le suka - o le faifai pea ma le galala.

E faʻatatau i mafuaʻaga ua faʻamatalaina i luga, o mea nei o le fesuiaiga o faʻamatalaga o le paʻu o le "maʻi mama" e iloga:

  • Peraimeri. E mafua mai i le hyperglycemia. O se faʻaopoopoga i le serum glucose concentrations e faʻateleina ai le faʻaalia o le faailoga.
  • Maualuga Ona o le faʻaopoopoga faaopoopo ole microflora siama. O vailaau faʻapitoa e sau muamua i togafitiga. O le faʻaaogaina o le mafuaaga o le faʻaleagaina o le tino o le tino, o le a mafai ona faʻaumatia le faafitauli.
  • Aoga Maualuga. Le tele o le taunuuga o le tagofia o fualaau.

Le atinaʻe o paʻu, pusa ma papules

Papatusi, faʻaleagaina, poʻo le tele o faʻaaliga o se faʻavevesi atonu e mafai ona tupu i le paʻu o le tagata maʻi. O le mafuaaga o se allergy i fualaau, meaʻai, iniseti (masani o le atinaʻeina o se mea vevela e mafua ona o nisi iniseti o loʻo tauaveina le tele o faʻamaʻi).

I le maʻisuka, o le tagata maʻi e tatau ona gauai atu i le tulaga o lona paʻu. O le tele o lenei mea e faʻaaoga i na eria o loʻo faia ai le inisalini. Afai e iloa le le faʻaleagaina o le paʻu, e fautuaina e faʻafesoʻotai se fomaʻi vave.

Faaseʻe i tamaiti

O le aisa, aʻa ma le paʻu i tamaiti e maua i le maʻisuka e le o se faʻamaoniga tatau, e faʻaalia ai le atinaʻeina o se "maʻi manaia". E pei o tagata matutua, o le vasega o le maʻisuka i pepe e leai se faʻaaliga o togafitiga i le paʻu.

E faʻalagolago i le maualuga o le suka i totonu o le tino, le tikeri o le puleaina o le soifua maloloina o le tamaititi ma eseesega a le tagata laiti. I lenei tulaga, e tele lava pepe e atiaʻe le furunculosis, e foliga mai o le a foliga mai.

Afai o nei mea faʻapitoa e tuʻufaʻatasia ma le galala ma le masani ai, e tatau lava i le po, e tatau ona faia se suʻega toto mo le suka.

Diabetes mitusitus photo: faailoga ma faailoga

O se faailoga muamua o le faamai e mafai ona avea ma se faʻalavelave o le faʻamalologa o gaioiga sili ona leaga. O suauu ma le siama i le maʻisuka malosi (ata 2) e aofia ai foi i uluai faailoilo o faafitauli ma le pancreas.

O le faʻamaʻiina o le maʻisuka na tupu i le 80% o mataupu. O le faʻamaʻi ua faʻaalia foi i le faateleina o le gaosia o le paʻu o le paʻu ma le foliga mai o nai tamai fusi faataamilo ia i latou (acanthosis).

Ma o le paʻu o le paʻu e maua i le maʻisuka (foto i le gal), e pei o le mimiti o le maʻisuka, e faʻaalia ai se paʻu paʻu paʻu ma manaʻomia ai le faʻalavelave faʻapope.

Vaʻaia faʻafitauli

Faʻasaga i tua o le maʻisuka, o isi faʻamaʻi e mafai ona aliali mai. O le mea lea, o le paʻu paʻu e le faʻaalia i taimi uma le alualu i luma o se "maʻi suamalie."

I le faʻavaeina o soʻo se faailoga o le paʻu, e aoga tele le faʻamautuina lelei o la latou galuega. O le filifiliga o le faatonuga i togafitiga ma le manuia o lona faatinoga o le a faalagolago i lenei.

O faʻamaʻi pipisi e masani ona e manaʻomia e vaʻaia ai se maʻi vevela ma le maʻisuka i tagata matutua ma tamaiti o mea nei:

  1. Iniseti E aofia ai: lelala, rubella, fiva fiva, erysipelas o le paʻu. O se fomaʻi atamai ma faʻalogo lelei e le faigata ona iloa. O le mea autu o le a fesoasoani o le i ai pe leai foi o le maualuga o le suka suka.
  2. Maʻi toto. O le purpura Thrombocytopenic e faʻailoaina i le tele o hemorrhages laiti i le tino atoa, aʻo le vevela o le maʻisuka e sili atu i lona tele ma amata ile pito i lalo (i le tele o tulaga).
  3. Vasculitis O le Periarteritis nodosa e faʻaalia e telangiectasias. O nei vailaau faʻapitoa "vaʻaia" e faigata ona fenumiai ma se mea. Ae ui i lea, e aoga le suʻesuʻe ma le totoa le tino o le tagata maʻi ina ia iloa uma elemene talafeagai.
  4. Fungal paʻu o le paʻu. E masani lava e faigofie ona iloagofie. O le manino o tuaoi o le osofaiga e taulai atu ma o lona tulaga tutusa o loo tumau pea lona uiga. Ina ia faʻamalamalama le faʻamaoniga, ua faia se faʻataʻitaʻiga mo le auiliiliga.

I soʻo se tulaga, e tatau ona fuafua ma le faʻaeteete le talafaasolopito o le faʻafitauli o le faʻamaʻi i le tagata gasegase ma taitaia isi suʻesuʻega falesuesue. E na o le taimi lava lena e mafai ai ona faʻalagolago le faʻavaeina o le mafuaaga o le maʻi paʻu.

I le tautala e uiga i le auala e togafitia ai se vevela, e tatau ona maitauina e mafai ona i ai ni metotia eseese: mai fualaau faasaina i le faʻaaogaina o se fasimoli faapitoa poʻo se fagu taʻele. E le gata i lea, o le faagasologa o le toe faʻaleleia o le tino e tatau ona tuʻufaʻatasia, aua e tatau ona taulimaina e le gata i le faʻafitauli o le vevela, ae faʻapea foʻi ma le maʻisuka.

E mafai ona e faitau e uiga i le fofo mo le rotavirus i le https: // infectium.

O le mea lea, o le maʻisuka e manaʻomia ona togafitia ma le faʻaeteete, e aunoa ma le faʻamaʻi. Muamua lava, e fautuaina e le au atamamai le filifiliina o na vailaau oona ma laau e sili ona aoga. I le avea ai o se vaega o togafitiga o le vevela, o isi metotia e sili atu ona latou faʻaalia lelei, o lea e faʻaaogaina ma fautuaina e fomaʻi mo le maʻisuka.

O le mea lea, i lenei tulaga, chamomile, lavender poo isi laau aoga o le a fesoasoani i fautuaga a se fomaʻi. E le gata ina mafai ona faʻaaogaina i totonu, ae faʻaaogaina foi o ni faʻamauluga i nofoaga pito sili ona tiga. I le taimi lava e tasi, latou te tago i vailaʻau e:

  • faʻaitiitia lagona ita
  • leo ma toe faʻaleleia le epidermis,
  • totogi le tau o le kulukose o le toto.

I le faaopoopo atu i ai, o le a fautuaina e faʻaaoga le faʻaaogaina o gel faapitoa ma isi auala e mafai ona faia e tusa ai ma se faʻasalalauga taʻitasi pe faʻatau i se fale talavai.

O le sili ona lauiloa o le tar tar, o loʻo tuʻuina i le ata, lea e fesoasoani i le taulimaina o le tele o faafitauli o le paʻu.

O a auala o le puipuia ma o le a le aoga o le maʻisuka?

O le mataupu faavae autu i le faagasologa o le tausiga o paʻu o le maʻisuka e tatau ona manatu o le faamamaina tumau, lea o le a aʻafia ai le tulaga lautele o lona soifua maloloina.

Filifili se mea faigaluega e tuʻuina atu ai le tausiga atoatoa o paʻu, o tagata atamamai e fautuaina faʻamautinoa faapitoa.

I le taimi lava e tasi, o oloa e tatau ona le aofia ai, o le ava, salicylic acid, glycerin, flavorings ma isi manogi manogi e oo lava i se fua faatatau itiiti.

Soo se tasi o vaega ua tuʻuina atu e le gata ina faʻamago ese ai le paʻu, ae atonu o le a sili atu ona leaga lona tulaga mumū e sili atu. O se filifiliga lelei i lenei tulaga e tatau ona avea o ni oloa gaosi lelei e faavae i vaega masani. Latou, e tusa ai ma fomaʻi, e mafai ona faʻamamaina loloto ma tumau tumau le paʻu. O nei mea e le na o vitamini o kulimi, ae faʻapea foi:

  • serum
  • pulumu
  • masini ma sili atu.

E taua tele le gauai, i le faasologa o filifiliga, i le i ai o vaega o minerale.

O le isi, e le itiiti ifo le taua o le mataupu faavae i le togafitia o siama i le maʻisuka malosi o le a avea ma se faamama faʻamamaina o le paʻu. O le mea moni, o le tausisia o le fua o le susu i le epidermis o le a le lava lea. E tatau ona faʻamamāina lelei, lea o le a mafai ai ona aloese mai le mea lona lua ma mea uma e tupu mulimuli mai o le siama.

I latou na feagai ma faʻamaʻi faʻamaʻi, o le paʻu e matua maaleale. I lenei itu, o le faamamaina ua faʻaaogaina e le tatau ona aofia ai mea faʻamalosi e mafai ona faʻaleagaina ai le puipuiga o le paʻu. O le a le tutusa o faamatalaga talafeagai e uiga i metotia puipuia?

O fulu ma mea e maua i luga o le paʻu ma le maʻisuka e mafai ona tupu i tagata o soo se vaitausaga. Mo le puipuia o le atinaʻeina o se faʻamaʻi pipisi, e tatau ona e mulimuli i tulafono o le soifua maloloina o oe lava ma ia 'ai saʻo.

Taumafa paleni e tatau ona faatapulaaina le faʻaaogaina o mea taumafa e maua mai i le moli eletise, lea e mafua ai le faateleina o le kulukose toto. E tatau i se matua poʻo se tamaititi ona 'aina fualaau faisua fou ma fualaau aina i aso uma.

Le faʻaleleia o le puipuiga ma faaleleia atili galuega puipui o tisipenisione o le tino atoa, o le meli e faʻaaogaina i ni vaega laiti. O lenei oloa o le a fesoasoani foi e faatumu le leai o vitamini ma isi vaega taua e talafeagai mo le masani ai o le gaioiga o totoga i totonu.

Mo le siakiina o lou tulaga, e tatau ona e suʻeina i taimi uma suʻega toto, faia suʻesuʻega talafeagai, mataʻituina le tulaga o le paʻu. Afai o vaʻa, faʻamaufaʻailoga, masima, mumu, mago, poʻo isi paʻu o le paʻu ua maua, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi ma saili le mafuaaga. O le iloa vave o soliga o le a faʻatagaina ai oe vave ma e aunoa ma ni aʻafiaga e faʻaumatia ai le faafitauli.

O le maʻisuka e tatau ona tausia le paʻu, faʻaauau pea ona faʻaogaina togafitiga mama, puipuia le paʻu mai le ultraviolet radiation, ia faia ni seevae maualuga, ia faʻaoga lavalava lelei e faia mai fausaga masani.

I totonu o se fale talavai, ua fautuaina e faʻatau se sui faʻasaga o le antibacterial e fufulu lima lima ma vae. Mo le faʻamamaina o le paʻu ma pei ona puipuia pe a mafai, ia faʻaaoga se suauʻu mimiti masani.

E le gata i lea, ina ia aloese mai le atinaʻeina o se faʻamaʻi pipisi, o le va i le va o tamatamaivae ma lima, o loʻo faʻaogaina i le talini. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e malamalama ai i le natura o se faʻanatinati ma le maʻisuka.

Muamua lava, e tatau ona gauai atu i faailoilo o le suka i le tagata maʻi, talu ai e naʻo le taimi e faʻaitiitia ai e mafai ona mafai ona totogi mo le maʻi faʻamaʻi ma puipuia le alualu i luma o faʻafitauli o le maʻi. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga:

  • taumafa
  • lava gaioiga faaletino
  • vailaʻau (Injections injections, aveina o le suka-lowering tablets).

O togafitiga talafeagai e fesoasoani i le endocrinologist

O le maʻisuka mo le maʻisuka e manaʻomia togafitiga i le lotoifale. O vailaʻau faʻamaʻi e faʻaaogaina e faʻafefete ai faʻamaʻi, fualaau faʻamaʻi-inflammatory, mea faʻapitoa i le lotoifale (painkillers gels).Ua fautuaina foi e fomai ni vailaau o le allergy e aveese ai le vevela, susunuina ma le fulafula, lea e mafai ona o faatasi ma pathologies o le paʻu.

O togafitiga faʻapitoa ma le usitaia o fautuaga a tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani e taofi le alualu i luma o le tulaga o le maʻi ma faʻafaigofie le faʻamālōlōina o faʻamaʻi ma manuʻa.

Rasū, pusa, mapalai o le paʻu o loʻo faia i luga o nofoaga o le tele o faʻaauau o le inisalini.

Talu ai e amata uma lava i le hyperglycemia i le maʻisuka, e tatau ona tatou tauina ma le talafeagai. E ui lava i soʻo se isi mea, muamua, e tatau ona faʻasalalau le aofaʻi o suka i totonu o le tino. O le mea lea, o le a mafai ona faʻaaogaina le sclerosis vascular, o le alualu i luma o le micro-ma le macroangiopathy ma faʻaitiitia ai le suamalie o le paʻu.

O auala faʻaopoopo o aʻafiaga e mafai ona aofia ai:

  1. Oona elepeti mo le osofia e microorganisms.
  2. O fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi.
  3. Gels matagofie.
  4. Antihistamines ma fualaau faʻamaʻi.

O i latou uma lava e faia le matafaioi o ausilali ma togafitiga faʻapitoa. O le mea autu o le liliu atu i le fomai i le taimi ma mulimuli i ana faatonuga.

E faʻafefea ona faʻaumatia faʻamaʻi i le maʻisuka

O fuainumera o le maʻisuka ua amata ona faʻanoanoa i tausaga uma! O le Rusia Russian Association e faapea o se toatasi mai le toʻasefulu tagata o lo tatou atunuu o loʻo maua i le maʻisuka. Ae o le upu saua e le o le faʻamaʻi lava lea e taufafefe, ae o ona faʻafitauli ma le ituaiga olaga e tau atu i ai.

O le aveeseina o siama i le maʻisuka e faigofie lava - o le mea autu o le filifili lea vaifofo talafeagai mo le faʻamamaina o le paʻu.

  • E mafai ona e taumafai i meafaigaluega na faia faapitoa mo tagata ei ai ni paʻu enaena - o le a latou fesoasoani tele i tagata mamai e faʻavaivaia lenei vaitaimi le lelei ma faʻafouina le fou ile foliga. O le mea moni, o nei meafaigaluega e le gata e mafai ai ona e faʻamaluluina le paʻu, ae puipuia ai le fesuiaiga o vaʻa toto ma pores, lea e mafai ai ona taofia le aʻa mai le aliali mai. O mea teuteu e masani ona faia mai mea masani, ma o le mafuaaga lena latou te fesoasoani tele ai. O le mea moni, o tau o fualaau o lea ituaiga e maualuga, ae mafai ona latou foia le faafitauli o le tino i le taimi sili ona puupuu. A maeʻa nei togafitiga, o le a le galo oe e uiga i aʻa, ae pe faʻafefea foi pe faapefea ona togafitia i latou.
  • E tatau foi ona aveese siama mai le paʻu. E faia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, poʻo le togafitia o vaega o loʻo pagatia o le paʻu faʻatasi ma antibacterial agents.
  • Faʻatasi i le vaiaso, faʻamama le paʻu i fusi.
  • Ma mo le puipuia, naʻo le tasi le mea e mafai ona fautuaina - ia vaʻaia ma le faaeteete ou mata!

E taua le manatuaina o le maʻisuka e toetoe lava a le mafai ona aveese le siama i se auala faʻafefiloi, e mafai ona e faʻaitiitia le numera. Ina ia faʻaumatia atoa, e tatau ona e filifilia au meaʻai ma vailaʻau i le sao e mafai ai.

Afai o le suka e masani lava o le tele o le taimi, o le a amata ona pasi. Ma e tatau ona suʻesuʻeina oe mo isi faʻamaʻi.

O le vave ona e mauaina, o le faigofie o le togafitiga.

Faʻaiuga lua

O le sogasoga malosi, o le faʻalavelave tumau i le paʻu ma le faʻaitiitia o le faʻamaʻi o le lautele ma le lotoifale, o le a vave ona oʻo atu i le mea moni, o manuʻa laiti ma manuʻa i luga o le paʻu o loʻo aʻafia i le tele o meaola ninii.

O le tele o taimi, o nei mea e mafua ai le faʻamalosia o faʻamaʻi faʻaleagaina. O le mea moni e faʻapea o meaola ninii e matua faʻateleina i lalo o tuutuuga o se suiga i le pH o le paʻu o le tagata i le maʻisuka.

O tulaga lelei na faia mo i latou:

  • solia o le pH o le paʻu,
  • faʻateleina o papatusi epithelial - peeling, hyperkeratosis,
  • Le afaina o le paʻu e taʻitaʻia ai i le oti - o le vevela ma le vevela o le paʻu.

O faʻamaʻi faʻamaʻi i le maʻisuka e faʻapupulaina ai le paʻu o le paʻu, e faigata ona togafitia, o loʻo i ai ni suauʻu o le faʻauʻuga faifai pea, o le fusi e faʻafefete ma fefaʻasoaʻi ma le isi, o tagata paʻu o loʻo faʻaalia i le ata.

Togafitiga e aʻafia ai togafitiga faʻapitoa i mea faʻafefete, faʻamaina o le aniline (malamalama lanu meamata, Castellani). I nisi o tulaga, ua faatonuina e le fomaʻi togafitiga antimycotic mo le puleaina ole fofoga.

O le faʻaleagaina o le paʻu o le paʻu i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e sili atu ona taatele nai lo tagata e le afaina i se faʻamaʻi. Itching e taʻitaʻia ai i faʻamaʻi ma faʻalavelave ogaoga. O nei mea e aofia ai erysipelas, phlegmon, suauʻu, kapiti, paronychia ma panaritium.

E uiga i le Puipuiga

O le mea muamua o le a fesoasoani e puipuia le salalau o le paʻu o le paʻu i le maʻisuka o se asiasiga taimi i se tagata faʻatau. E le tatau ona e faalēmataʻu i se vevesi ma le vevesi, ona o le faʻalavelave o le tulaga o le a aafia ai le soifua manuia lautele, ma o nisi taimi o le taua o le tagata lava ia.

E taua le manatuaina o le tumama, aʻo sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i le fasimoli mago. E faʻamamaina lelei atoatoa ma faʻaleagaina le paʻu, aveese faʻamalosologa faʻafiafia ma maua ai se lagona toʻa i le mumū. O le faʻaaoga masani o lima ma tino kulimi o le a faʻafefe ma fafaga ai le paʻu, ma o le vaʻaia e ese ai ma le faʻamaʻi o le a faʻaleleia ai le toto.

Paʻu o le paʻu i le maʻisuka o se mea masani. O mafuaʻaga e mafua ai i le le atoatoa o le tino, le lelei o le toto ma le faʻamalosi vave. O le puleaina o le suka ma le gaʻo, faatasi ai ma vailaau faʻasaina ma togafitiga, o le a fesoasoani i le faatoilaloina o le taua mo le mama.

Ina ia puipuia le paʻu o le paʻu i le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaogaina le suka. O le maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le tino e mafua ai le tele o suiga e aafia ai suiga eseese i le paʻu. O le masani ma le siaki pea o le suka e fesoasoani e puipuia ai le tele o faafitauli o le maʻisuka, e aofia ai mea e fesootaʻi ma le soifua maloloina o le epidermis.

I le taimi lava lea e tasi, e taua le tausisia lelei o tulafono o le tumama. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, ua faʻaitiitia le puipuiga, ma o le suka i siosiomaga uma o le tino e fesoasoani i le faʻateleina o faʻamaʻi pipisi poʻo faʻamaʻi pipisi. E le mafai ona e faʻaaogaina vailaʻau o le tumama, e le faʻalavelave ai le microflora natura o le paʻu. Soo se mea e tumama ai ma mea faʻalelei e tatau ona sili atu i le hypoallergenic.

Tue le paʻu

Pruritus o se tasi lea o faailoga muamua o le maʻisuka. E masani lava o le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o fiva namu o loʻo i luga o le pito i luga o siama, e fesootaʻi ma le suka maualuga. E ui i lea, e oʻo lava i luma o le faʻamaga o le aʻa, e tupu ai se faʻafefeteina i totonu ia i latou ma le faʻatagaina o mea gaosi - cytokines, lea e mafua ai le vevela. I tulaga ogaoga, o lenei faailoga e fesootaʻi ma le faʻamaʻi o le hepatic poʻo le toilalo, lea na atiina ae ona o le afaina o le suka.

p, blockquote 5,0,0,0,0 ->

O le sasaina o loʻo faʻatasi ma nisi faʻamaʻi paʻu:

p, blockquote 6.0,0,0,0,0 ->

  • fungal infection o vae,
  • faʻamaʻi
  • xanthomas,
  • lipoid necrobiosis.

O le maʻisuka pruritus e masani ona amata i luga ifo pito i lalo. I nei lava vaega e tasi, o le lagona o le paʻu e masani ona leiloloa ma o le tingling poʻo le susunuina o lagona e aliali mai. O le tagata maʻi e lagona le le mautonu mai lavalava masani, e masani ona ala mai i le po, lagona le manaomia e le aunoa ia te ia. Ae ui i lea, atonu e le o isi faailoga mai fafo o le maʻi.

p, blockquote 7,0,0,0,0 ->

p, blockquote 8,0,0,0,0 ->

Le faʻalagolago i faʻamaʻi paʻu i le ituaiga o maʻisuka

O liona nei i tagata e maua i le maʻisuka e sili atu ona taatele nai lo le fua. Ae ui i lea, o nisi o na mea e sili atu ona faʻaalia i se ituaiga faapitoa o faʻamaʻi.

p, blockquote 9,0,0,0,0 ->

Faʻatasi ma se faʻamaʻi o le ituaiga 1, e masani ona lauiloa:

p, blockquote 10,0,0,0,0 ->

  • perisungual telangiectasia,
  • lipoid necrobiosis,
  • siama o le maʻisuka
  • vitiligo
  • laisene laisene.

I tagata ei ai togafitiga 2, o mea nei e masani ona matauina:

p, blockquote 11,0,0,0,0 ->

  • suiga fesuisuiai
  • diamatic dermatopathy,
  • uliuli acanthosis,
  • xanthomas.

O faʻamaʻi pipisi e matauina i tagata e lua ituaiga o maʻisuka, ae sili atu ona tele i le lua.

p, poloka 12,0,0,0,0 ->

Paʻu masani o paʻu

E iloa e Dermatologists ituaiga eseese o paʻu o le paʻu i le maʻisuka. Eseese togafitiga faʻaleagali e ese le natura ma, o le mea lea, togafitiga eseese. O le mea lea, pe a oʻo mai le paʻu muamua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist.

p, blockquote 13,0,0,0,0 ->

Maʻisuka Dermatopathy

p, blockquote 14,0,0,0,0 ->

Faʻafeiloaʻi i foliga vaaia o pito i luma o vae. O le paʻu masani lea o le paʻu o le maʻisuka ma e masani ona faʻaalia ai le le atoatoa o togafitiga. O le dermatopathy o se lanu laʻitiiti po o se manulele papaʻu i luga o le paʻu, e foliga tutusa ma pigmented (mole).

p, blockquote 15,0,0,0,0 ->

E masani lava ona latou matauina i luga o le pito i luma o vae, ae i nofoaga e tutusa lelei. E le o gatasi ma laʻau ma le tiga ma e le manaʻomia se togafitiga. O le mafuaʻaga o le faʻaalia o nei suiga o le maʻisuka microangiopathy, o lona uiga, o le faaleagaina o le moega ulu.

p, blockquote 16,0,0,0,0 ->

Lipoid necrobiosis

p, blockquote 17,0,1,0,0 ->

O le faʻamaʻi e fesootaʻi ma le faaleagaina o vaʻa paʻu sili ona paʻu. Faʻalalōlōina e faʻaalia i foliga o se tasi poʻo le sili atu lanu samasama-lanu enaena lea e faʻagasolo malie ona atiaʻe i le pito i luma o le vae mo le tele o masina. E mafai ona latou faʻaauau mo le tele o tausaga. I nisi o gasegase, e tupu i luga o le fatafata ni lino, o pito i luga, ogalaau.

p, poloka poloka 18,0,0,0,0 ->

I le amataga o togafitiga, o lanu mumu-lanu mumu po o le paʻu e foliga mai, o loʻo sosolo lemu i se ufiufi pa. O le tuaoi tuaoi e siʻi aʻei luga, ma o le nofoaga tutotonu e faʻafefe ma maua ai se lanu samasama-lanu moli. O le epidermis e oʻo mai i luga o se meaola, vevela, susulu, tele lelangiectasia e vaaia i luga o le fogaeleele.

p, blockquote 19,0,0,0,0 ->

O le foci e faigofie lava i le loloto o le mutia ma fusuaga. I lenei tulaga, o ata polycyclic ua faia. Papatusi e mafai ona pala;

p, blockquote 20,0,0,0,0 ->

Afai e le aʻafia le vae o le necrobiosis, ae o isi vaega o le tino, e mafai ona i luga o luga o luga o luga o se mea maualuga, tusiga tusitusi, e ufiufi i tamai vesicles. Atrophy o le siama e le tupu.

p, blockquote 21,0,0,0,0 ->

1. O le maʻisuka dermatopathy
2. Lipoid necrobiosis

Periungual telangiectasia

p, blockquote 22,0,0,0,0 ->

Faʻailoa atu e pei o ni moli vevela vavalalata, i

p, blockquote 23,0,0,0,0 ->

O nisi o se taunuuga o le leiloa o se masini vailaau masani ma le faalauteleina o capillaries o totoe. I tagata e maua i le maʻisuka, o lenei faailoga e matauina i le afa o mataupu. E masani ona faʻapipiʻiina ma le mumu o le faʻaogaina o le tino, tiga o le tino, faʻamaʻaloga masani ma manua.

p, blockquote 24,0,0,0,0 ->

Vitiligo

p, blockquote 25,0,0,0,0 ->

O foliga vaaia o le paʻu o le paʻu e masani ona tupu i le maʻisuka ituaiga 1 i le 7% o tagata gasegase. O le maʻi e amata i le 20-30 tausaga ma e fesootaʻi ma polyendocrinopathy, e aofia ai le le atoatoa o le tino, faʻaleagaina le autoimmune i le thyroid gland ma pituitary pathology. Vitiligo e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le gastritis, faʻaleagaina o le ania, gau o lauulu.

p, blockquote 26,0,0,0,0 ->

E faigata le togafitiga o le maʻi. E fautuaina tagata maʻi e aloese mai le susulu o le la ma faʻaaoga la le laulu ma le ultraviolet filter. Faatasi ai ma ni mea laiti laiti e maua i luga o foliga, o mea manogi ma glucocorticosteroids e mafai ona faʻaaogaina.

p, blockquote 27,0,0,0,0 ->

1. Periungual telangiectasias
2. Vitiligo

Lichen planus

p, blockquote 28,0,0,0,0 ->

O lenei paʻu o le paʻu e matauina i tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 1. O le maʻamaʻi, o le planhen planus e faʻaalia e ala ile lanu mumu sesega i luga o tapulima, tua o vae ma lalo vae. E le gata i lea, o togafitiga e aʻafia ai le pupuʻu tautala i foliga o paʻepaʻe paʻepaʻe. E taua le iloagofie o nei faʻaaliga mai gaioiga leaga o le gaioiga i fualaau (faʻataʻitaʻiga, anti-inflammatory or antihypertensive drugs), ae o le eseesega saʻo e mafai ona faia pe a maeʻa le suʻesuʻega o le liona.

p, blockquote 29,0,0,0,0 ->

Paʻu o le suka (pulu)

p, blockquote 30,0,0,0,0 ->

O lenei tulaga o le paʻu e seasea lava, ae faʻaalia ai se maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto. O le faʻamaʻi faʻamaʻi e foliga tutusa lava ma paʻu e tutupu i taimi o mu. O loʻo faʻamau i luga o alofilima, vae, limaʻau, pito i lalo. I totonu o ni nai vaiaso, o le a vaʻavaʻa faʻafuaseʻi liona pe afai e le o iai se faʻamaʻi lona lua ma e leai se faʻaopoopoga. O le tele o taimi e aafia ai tagata.

p, blockquote 31,0,0,0,0 ->

O mafuaaga masani o le bullous dermatosis o manua, ae o le faaleagaina e mafai ona tupu faʻafuasei. O le tele o se pusa e tasi e eseese mai i nai millimeters i le 5 cm.

p, blockquote 32,0,0,0,0 ->

O le amataga o povi pisuka e le manino. O loʻo i ai se vai manino ma faʻamalolo e aunoa ma le tuʻuina o sikula. E naʻo nisi taimi e iai ni tamai sikula e tali lelei i togafitiga i fafo.

p, blockquote 33,0,0,0,0 ->

O le faʻamaʻi e fesoʻotai ma le le lelei o le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi ma le toto maualuga.

p, blockquote 34,0,0,0,0 ->

1. laisene laisene planus
2. Pulu faʻamaʻi

Maʻisuka Rubeosis

p, blockquote 35,1,0,0,0 ->

O se faʻamaufaʻailoga tumau pe le tumau lea o le epidermis o alafau, e le tele le muaulu poʻo le lima. E fesootaʻi ma le faʻaititia o le toto o capillaries i le taimi o le microangiopathy.

p, blockquote 36,0,0,0,0 ->

Pyoderma

p, blockquote 37,0,0,0,0 ->

Faʻaalia mai le paʻu o le maʻisuka e masani ona aofia ai ni gaʻo pipisi. E mafua ona o le faʻaitiitia o le puipuiga ma le le lava o le toto. Soʻo se faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai le tala o le angiopathy o le maʻisuka e sili atu ona ogaoga. I totonu o ia ituaiga tagata, o le tino, o le kalapu, folliculitis, impetigo, acne, panaritium ma isi ituaiga o pyoderma e masani ona tupu.

p, blockquote 38,0,0,0,0 ->

O le paʻu masani o le paʻu i le maʻisuka o le furunculosis. O le loloto lenei o le afaina o le follicule o le lauulu, e mafua ai ona fausia se toesega. Lanu mumu, fulafula, nodules tiga i luga o vaega o le paʻu e iai lauulu. E masani lava o le mea muamua lea o le maʻisuka.

p, blockquote 39,0,0,0,0 ->

1. O le diabetic rubeosis
2. Pyoderma

Fungal infections

p, blockquote 40,0,0,0,0 ->

O faʻamaʻi o le paʻu ma le maʻisuka e masani ona fesoʻotai ma faʻamaʻi pipisi. Ae maise lava tulaga lelei e faia mo le faʻalauteleina o sigi o le genus Candida. O le tele lava o taimi, e afaina ai le pala i le maualuga o le vevela ma le vevela, mo se faʻataʻitaʻiga, i lalo o laʻau mammary. O le vaeluagalemu o lima ma vae, tulimanu o le gutu, o laʻau, ma isi mea e aʻafia ai. O le faʻamaʻi faʻatasi ma le vevela, susunuina, mumu, papaʻe paʻepaʻe i vaega na aafia. E mafai ona atinaʻe le laʻau faʻasalalau ma le tele-colored lichen.

p, poloka poloka 41,0,0,0,0 ->

Faʻamau faʻapitoa

p, blockquote 42,0,0,0,0 ->

O se faʻasolosolo faifai pea o faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma se isi ata o falemaʻi. Rasū e mafai ona nofo toʻatasi poʻo le tele foi, e tu i luga o se mea faʻapitoa pe i foliga o ni fao. I le maʻisuka, o se faʻasalalauga lautele (masani) o loʻo matauina.

p, blockquote 43,0,0,0,0 ->

I fafo, o le liona e foliga mai o papules mafiafia (tubercles) i foliga o tioata ma nodules o le piniki-paauli po o le lanu o le tino. Latou te fusia i le tele o laulau faʻamau faʻatasi ma se lauulu lamolemole. Latou te i luga o tauau, pito i luga, i tua o alofilima ma alofilima, i tua o le ulu, i luga o foliga. O le numera o elemene o le vevela e mafai ona oʻo atu i le fia selau, ma o lo latou lapoa e mafai ona oʻo i le 5 cm.

p, blockquote 44,0,0,0,0 ->

1. Faʻauʻau faʻamaʻi
2. Mamanu fafaʻi-foliga

O le maʻi suka o le paʻu

p, blockquote 45,0,0,0,0 ->

O suiga i le paʻu e mafua mai i le edema o le vaega pito i luga o le siama, o le tino o le collagen structure, o le faaputuputu o le collagen 3 ma le mucopolysaccharides acid.

p, blockquote 46,0,0,0,0 ->

Sclerosis o se vaega o le "maʻisuka lima" syndrome, e aafia ai le tusa ma le vaetolu o tagata e iai le inisalini e faalagolago i le maʻi ma o loʻo faʻapitoa i le faʻasolosolo o le alualu i luma. O le paʻu matago i tua o alofilima ma tamatamailima e fusi ma konekarate, i le vaega o sooga faapalepole e avea ma vevela.

p, blockquote 47,0,0,0,0 ->

O le faagasologa e mafai ona salalau atu i lima ma e oʻo lava i le tino, faʻataʻitaʻii le scleroderma. O le gaioiga malosi ma le pasi i sooga e faʻamapulaʻa, o tamatamailima o le lima e fai ai se tulaga tumau o le faʻavavega faʻalelei.

p, blockquote 48,0,0,0,0 ->

O le mumu ma le mafiafia o le paʻu i luga o le tino pito i luga e mafai foi ona tupu. E maitauina lea i le 15% o tagata gasegase. O aʻafiaga e aʻafia ai ua vave ona faʻaitiitia mai le paʻu ola maloloina. O lenei tulaga e 10 taimi sili atu ona taatele i alii. E amata malie le faagasologa, e le lelei ona maua, e masani lava ona tupu i tagata taʻitoʻatasi ma le oona.

p, blockquote 49,0,0,0,0 ->

Xanthomas

p, blockquote 50,0,0,0,0 ->

O le le lelei o le puleaina o le suka i le toto e mafai ona taitai atu ai i le atinaʻe o xanthomas - palama lanu samasama (rashes), o loʻo i luga o tua o vae. Xanthomas e fesoʻotaʻi ma le maualuga o le toto toto. I lenei tulaga, o gaʻo e faaputuputu i le tino paʻu.

p, blockquote 51,0,0,0,0 ->

1. O le maʻi pipisi o le paʻu
2. Xanthomas

Maʻisuka Gangrene

p, blockquote 52,0,0,1,0 ->

O se faʻamaʻi tele lea o le vae lea e tupu i se solia ogaoga o le toto toto i vae. E aʻafia ai tamatamai vae ma mulivae. I fafo, o le liona e foliga mai o se vaega uliuli e le o se mea, e faʻamavaeina mai i mea ola maloloina e ala i se vailaau mumu mumū. O le maʻi e manaʻomia ai togafitiga faʻanatinati, o le vavaeina o se vaega o le vae e mafai ona talafeagai.

p, poloka poloka 53,0,0,0,0 ->

Maʻisuka o le maʻisuka

p, blockquote 54,0,0,0,0 ->

O se liʻo lapotopoto, loloto, le lelei le faʻamalolo. O le tele o taimi e tupu i luga o vae ma i lalo o le lima matua. O se ulupo e tupu i lalo o le faatosinaga o mea eseese, e pei o:

p, poloka poloka 55,0,0,0,0 ->

  • vae mafolafola ma isi mea leaga o le skeleton o le vae,
  • gasegase o le neuropathy (faaleagaina o fiva nerve),
  • atherosclerosis o gaioiga lautele.

O nei tulaga uma e sili atu ona matauina saʻo i le maʻisuka.

p, blockquote 56,0,0,0,0 ->

1. Gangrene o le maʻisuka
2. O le maʻi suka

Black acanthosis

p, blockquote 57,0,0,0,0 ->

E faʻaalia ai o ia lava o ni suiga faʻapipii i luga o le paʻu i foliga o paʻu paʻu o loʻo i luga o le maualuga o sooga ma nofoaga e afaina ai feeseeseaiga. O faʻamau faʻapipiʻi faʻapipii e pei o keratinized o loʻo i totonu o laʻau, i le ua, i luga o alofilima.

p, blockquote 58,0,0,0,0 ->

O le tele o taimi e fesootaʻi ma le faʻamalosia o le inisalini ma le gaʻo, e masani lava ona avea ma se faailoga o le maʻi vevela. O Acanthosis foi o se tasi o faailoga o le maʻi o Cushing, acromegaly, ovary polycystic, hypothyroidism, hyperandrogenism ma isi faaletonu o le endocrine galuega.

p, blockquote 59,0,0,0,0 ->

E faʻapefea ma pe faʻapefea ona fesoasoani i le faʻamamaina o le maʻisuka?

p, poloka poloka 60,0,0,0,0 ->

O le tulafono muamua o le faʻamautuina o le suka o le toto, o lona uiga, o se togafitiga atoatoa o le maʻi maualalo.

p, blockquote 61,0,0,0,0 ->

A maeʻa e aunoa ma isi faailoga i fafo, o fautuaga nei e mafai ona fesoasoani:

p, poloka poloka 62,0,0,0,0 ->

  • aua le tagofia le taele vevela e faʻamamago le paʻu,
  • faʻaaogā se kulimi faʻamamaina i le tino atoa i le taimi lava e uma ai le faʻamamaina o le paʻu pe a fufulu, sei vagana ai avanoa vavalalata,
  • aloese mai le suavai oona ma mea manogi, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le hypoallergenic oloa poʻo sauniuniga faʻapitoa faapitoa mo togafitiga o le paʻu mo le maʻisuka,
  • matau le taumafa talafeagai, aloese mai le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi faigofie.

O le tausiga o le paʻu mo le maʻisuka e aofia ai foi nei tulafono:

p, blockquote 63,0,0,0,0 ->

  • faʻaaoga se fasimoli e le faʻaituau, faʻamama lelei ma faʻamamago le paʻu o le paʻu e aunoa ma le afaina,
  • solo lemu le vaega o avanoa avanoa, aloese mai le soona inu o vae,
  • aloese mai le manua i le paʻu, pusa o le gaosiga o le gaosiga, o le gaʻo pe a tausia ni fao,
  • faʻaaogā na o totini papa ma totini,
  • afai e mafai, ia fai ni seevae matala e mafai ai ona faʻamalosi vae,
  • afai o iai soʻo se mea ua faaleagaina, faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist.

Paʻu tumau le paʻu e masani ona malepe ma mafai ona pisia. I le lumanaʻi, e mafai ona mafua ai ni faʻalavelave ogaoga. O le mea lea, pe a afaina mea e tupu, e talafeagai le faʻatalanoaga a le fomaʻi. I le faaopoopo atu i fualaau faasaina e faaleleia atili ai le toto ma gaioiga lautele o le nerve (e pei o, Berlition), e mafai e se endocrinologist ona faatonu mai le faʻamalolo o oga. O mea pito sili ona aoga mo le maʻisuka:

p, poloka poloka 64,0,0,0,0 ->

  • Bepanten, Pantoderm, D-Panthenol: faʻamago, vaʻa, abrasions,
  • Methyluracil, Stisamet: faʻamaʻi manuʻa, maʻi maʻi o le maʻisuka,
  • Reparef: faʻatasi ai ma manuʻa o le purulenti, maʻi o le gaʻo,
  • Solcoseryl: gel - mo vaʻa fou, susu susu, suauʻu - mo faʻamago, faʻamaʻi manuʻa,
  • Ebermin: o se vailaau sili ona aoga mo maʻi pipili.

Togafitiga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O le maʻi suka e salalau tele vave ma afaina ai le paʻu paʻu paʻu. O le faʻalavelave toto ma le innervation e maua ai tulaga mo le necrosis o meaola ma le faʻavaeina o le gangrene. Togafitiga mo lenei tulaga e masani lava o le taotoga.

p, blockquote 65,0,0,0,0 ->

p, blockquote 66,0,0,0,0 ->

Faʻaleagaina o le paʻu ile inisalini

Aua nei galo o le tele o paʻu o paʻu i le maʻisuka e fesootaʻi ma le puleaina o le inisalini. Faʻaleagaina o le Protein i le sauniuni, faʻasaʻo, o le siama mole mole lava ia e mafai ona mafua ai faʻamaʻi faʻaleaʻi:

p, blockquote 67,0,0,0,0 ->

  • Faʻaalia i totonu o le lotoifale e oʻo atu i le mamafa i totonu o le 30 minute ma e mou ese atu ile itula. Faʻaalia i le mumu, o isi taimi e tupu ai urticaria.
  • O faʻalauiloa faʻaleleia e faʻaalia ai le mumu o le paʻu ma faʻasalalauina le faʻavevesi o le tino. O faʻasologa o anaphylactic e le faʻamaonia.
  • E masani lava, o faʻamatalaga o le tuai o le tuiina o le tino e matauina. E lauiloa i le 2 vaiaso talu ona amata le pulega o le inisalini: e aliali mai le nodule i le nofoaga o tuiina 4-24 itula pe a maeʻa.

O isi faʻafitauli o le tui o inisalini e aofia ai le taulaʻi leloid, faʻamalosiniina o le paʻu, purpura, ma le faʻamautuina o le pigmentation. O le faʻamalosia o insulin e mafai foi ona taʻitaʻia ai le lipoatrophy - o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le maualuga o le tino o le tino i le nofoaga o inisiua 6-24 masina talu ona amata le togafitiga. O le tele o taimi o tamaiti ma fafine o loʻo i ai le gasegase e mafatia i lenei faʻalavelave.

p, poloka poloka 68,0,0,0,0 ->

O le lipolypertrophy o le mafaufau e manatuaina ai le lipoma (wen) ma e foliga mai o ni manulele vaivai i luga o le nofoaga o faʻalavelave faifai pea.

p, blockquote 69,0,0,0,0 -> p, poloka poloka 70,0,0,0,1 ->

Suia o le paʻu i le maʻisuka

E le gata i le vaivai o le tino ma le malosi faifai pea, o le suamalie o le urine (ona o le i ai o le suka i totonu), o se tasi o faailoga muamua o le maʻisuka o le faamalolo, lea e faaalia i le fia inu ma tumau pea le pala, e ui lava i le inu tele.

O le iai o nei faʻamaoniga e mafua ona o le ogaoga o faʻafitauli o le gaioiga o meaola, o se taunuuga o le vai e foliga mai e "tafe mai", ae le o le faʻavave i totonu o le tino.

O le Hyperglycemia (sili atu i le toto suka ona o le gasegase o le gaʻo) o le tuuaia lea mo lenei mea, ma o le taunuuga o le metabolism i totonu o le faiʻai o loʻo fai ma faʻalavelave i le faʻafuaseʻi o le faʻaleagaina.

O le faʻaleagaina o togafiti togafiti o le faiʻai e faʻafefea ai le faʻalavelave i le gaioiga o le popole ma vascular system - o se taunuuga, o faafitauli e tupu mai i le toto ma le innervation o le tino, lea e mafua ai se faʻalavelave i totonu o la latou gaioiga.

Aʻo le le lava o mea taumafa, "lofia" i oloa gasegase oona lea e le o aveeseina i le taimi, o le a amata ona faʻavaivaia le tino ma faʻapala.

Paʻu faʻamaʻi i le maʻisuka

O le faʻaalia o le fesoʻotaʻiga e mafua mai i le faʻamaʻi e suia tele, ma faʻaalia ai le faʻaleagaina ona o:

  • vevela le vevela o le paʻu, lea ua leiloloa lona malosi,
  • ogaoga o le tilotilo, aemaise lava le taua i le maʻila,
  • o foliga mai o le au valaau i alofilima ma alofilima,
  • tosoina o le paʻu, mauaina o se lanu samasama masani,
  • suiga i fao, o latou lafoaʻiga ma le mafiafia o papatusi ona o le maualuga o le hyperkeratosis,
  • lauulu lauulu
  • o foliga vaaia o le taufaasese.

Ona o le magoga o le pito i luga o le paʻu ma le mucous membranes, o le a le toe faʻataunuʻuina la latou matafaioi puipui, paʻu o le paʻu, e tau atu i le feteʻenaʻi (faʻamautinoa le faigofie o faʻamaʻi - pathogens e ulufale i totonu o le fatu), o le maʻisuka e faigofie lava i faʻamaʻi pipisi - i tagata talavou ma tupulaga talavou o nei mea ia,

  • folliculitis
  • pulupulu ma isi loloto o le pyoderma,
  • faaaliga a le au failautusi.

Ata o fusi masani i le maʻisuka:

O le faʻalavelave o le paʻu o le paluga o le vaega o le anufe e mafua ai le afaina o le afu ma lauulu vaʻaia (faatasi ai ma foliga vaaia o meaʻai ma tufatufa - lanu mo le ulu atoa - leiloa le lauulu).

O le tulaga o le ufiufi o pito i lalo e matua afaina - ona o le taua o le gaioiga faaletino i le pito i lalo, o le malosi o maʻi vailaau e sili atu ona malosi, ma le isi, o vae e toetoe lava o taimi uma e fai ai ma laei, lea e atili ai ona aafia ai toto.

O nei mea uma e saofaga i le faʻaalia o se faanatinati, ona o le faʻatusatusaga ma aʻafiaga laiti e faigata ona faʻamalolo - ae i le taimi lava e tasi e ono oʻo i le faʻanofo.

O le suia o le pH o le fogaeleele o le fefaʻatauaiga e le gata ina faʻamalosia ai le faʻaofiina o se faʻamaʻi pipisi i luga o le microbial, ae faʻamaonia ai le ola o le mycotic (floral) flora - candida (lefuse-pei, e mafua ai le gaʻo) ma le laisene.

Faʻasologa o le Peraimeri

Faatasi ai ma ni faailoga muamua o le maʻisuka (aemaise lava i le vaega o le tino), o le umi o le faagasologa o le faamalologa o manua laiti (abrasions, manua, abrasions), keratosis-acanthosis ma le foliga mai o le hyperpigmentation o laumata, vaega o le tino (aofia ai totonu o ogavae) o foliga vaaia o se togafitiga patino - maʻisuka:

Tausiga ile paʻu

Talu ai o le iai o se faʻamaʻi (maʻisuka), o mamanu mama e puipuia ai le paʻu o le mumū ma le paʻu o le a leai se aoga.

Naʻo lo latou faʻatasi ma le faʻaaogaina o suālaʻau e maualalo ai le suka e talafeagai ma le ituaiga o faʻamaʻi e mafai ona maua ai se faʻamaliega lelei.

Ae talu ai ona o le iai o le tele o nuances i le tulaga aoao o le faamai, faapea foi i totonu o mataupu taitasi, e mafua mai i le manaomia mo le siakiina o le maualuga o suka, e tatau i le fomaʻi ona pulea le togafitiga.

Vitio e uiga ile tausiga ole maʻi suka:

E leai se togafiti e faʻaaogaina ai metotia o "togafitiga faʻapitoa" e mafai ona suia ai togafitiga faafomaʻi agavaa - faatoa maeʻa ona faʻatagaina e le fomaʻi e togafitia i latou e mafai ona faʻaaogaina (i le faiga fautuaina ma le tausisia o le tele o taualumaga).

Faʻamataʻu lelei le paʻu, o faʻamalologa faʻapitoa e tumau le talafeagai:

  • mai le vaega o meainu oona - 2 pe 3% fofo o le methylene blue (blue), 1% diamond-grun (vaifofo oona "mea lanumeamata"), Fucorcin solution (Castellani composition),
  • pastes ma ointments ma se mea e aofia ai le 10% o le gaʻo.

I le tulaga o le microbial, fungal, poʻo le faʻamaʻi pipisi, ua filifilia ia fatuga e tusa ai ma iuga o suʻesuʻega suʻesuʻe ile suʻesuʻega - microscopic ma le pathogen inoculated on medium medium, sosoo ai ma le faʻamaonia o le pathogen culture ma lona aʻafia i vaega eseese o vailaʻau (antimicrobial or antifodal).

O le mea lea, o le faʻaogaina o auala faʻapitoa "tagata" e le sili atu nai lo le tasi le auala e leiloa ai le taimi taua ma sili atu ona faʻaosoina se faʻafitauli paʻu i maʻi suka. E tatau i se fomai faapitoa ona taulimaina mataupu o lona faamalologa.

Tuua Lau Faamatalaga