O le a le mea e fai pe a paʻu le suā toto: faʻalavelave faʻafuaseʻi ma puipuiga

I totonu o vaomatua Rusia, e oʻo atu i le 15 afe tagata i tausaga taʻitasi e mou atu. E faigata ona faʻavaivaia i laufanua faʻanatura faʻaonapo nei pe paʻu i totonu o lima o se manu faʻatau. O fea o le a mou ese ai tagata?

O le ea fou, le tele o itula o le marathon, o le manava leaga ma le le lava o se meaʻai e maua ai mea uma mo le atinaʻeina o le hypoglycemia.

O le faʻaitiitia o le faʻaititia o le kulūkose e matautia ona o ona aʻafiaga i le tulaga o le leiloa o le mafaufau ma le tino o le hypoglycemic, lea e le o uma mai fafo.

O le paepae pito i luga lea e mafai ai ona maua mai le hypoglycemic e 3.3 mmol / L (leai se meaʻai). E masani ona oso le osofaʻiga. E naʻo le vave ona e faʻatulagaina oe lava i le tulaga, e mafai ona e faia ni fua faanatinati e faʻavasega ai suga ina ia mafai ai ona ola.

Le matautia o le suka maualalo

I tagata soifua maloloina, o le tino e faʻafoeina le maualuga o le glycemic level. I le maʻisuka, o lenei gaioiga e le mafai ona faʻaaogaina pe faʻaleagaina. O le punavai autu o le malosi mo le tino ua avea pea ma kulukose. E oo lava i lona toesea puupuu, o le neurones o le mafaufau e matelaina.

O uiga le atoatoa e mafai ona iloa e amioga a se tagata: muamua, popole le popole, fefe le mafaamatalaina, na te le pulea ana amioga, ua le mautonu lona mafaufau. I le maualuga o le 3.5 mmol / l, o le glycogen reserve reserve, ua faʻaaogaina le faiʻai ile glucose.

I totonu o le 15 minute, o loʻo galue pea le tagata, e ui o loʻo nofo o ia i lalo, e pei o se taavale faʻataʻavalevale. Glycogen i totonu o maso ua vave ona vevela, ogaoga vaivaiga e aliali mai, o le galu e ufitia ai le afu, afaina ai le mamafa, o le tagata ua pulapula, o le arrhythmia e atiina ae, o le ulu o loo taamilo ma faapouliuligia i mata, o vae o loo tautau.

Toto toto maualalo: o le a le mea e fai? Afai e te le faia ni faanatinati e faʻamaonia ai le tulaga o le ua afaina, o le a pa'ū o ia i totonu o se glycemic coma ma mafai ai ona puʻeina ma le oti le cardiac.

Aisea e i ai ni mataua mataʻamu i le suka

Faʻateleina le inu o le tele o laʻau suamalie, o se nifo malie e atiaʻe ai le hypoglycemia. O le supercreas e sili ona mamafa ma ona b-sosolo e galue i le tapulaa o lo latou malosi, faʻapipiʻi le maualuga o le inisalini. Glucose e faʻapipiʻiina e masini. A maeʻa le euphoria, faʻavaivaia ma faʻalauteleina ai le manaʻo.

O le mafuaʻaga o le maualalo o le suka e le gata o meaʻai e fiafia i ai, ae faʻapea foi faʻamaʻi pipisi o le natura o le natura. O maʻi tuga o fatugaʻo, ate, hypothalamus e faʻatasi foi ma le hypoglycemia.

Faʻatasi ai ma se taumafataga o le hypocaloric, e mafai foi ona faʻaitiitia le paʻu o le kulukose. Afai e leai se maʻisuka, ona faʻamaonia lea o faailoilo pe a uma ona 'ai, talu ai o le inisalini insulin o le a tuʻuina atu le kulukose i sulu i taimi talafeagai.

I le maʻisuka, e le mafai e le tino ona maua le inisalini, poʻo le le lava le malosi, e faʻaitiitia ai le lagona o le masini resitala. O le mea lea, o se vaega o le kulukose e le faʻafefe, ae ua liua i gaʻo.

Afai e paʻu malie le suka o le toto, o le mea e fai e faʻalagolago i tulaga patino. I tagata soifua maloloina, o le faaitiitia o le sugars e mafai ona maua i se taimi umi i meaʻai po o le le lava o le kalori, e pei foi o le gasegase malosi i le ea fou (avetaʻavale, tagata o loʻo feoai solo, tagata faigaluega i luga o le auala, tagata e ola ai, tagata nofo i le mafanafana, taʻavale mushroom, tulimanu).

Faʻaitiitia le taumafa o le suka suka. A maeʻa ni nai itula, e mafai ona e vaʻai i lenei taunuʻuga. Ma faatasi ai ma le uumi faaumiumi, ma e tusa lava pe leai ni meaai tatau, e mafai ona e pauu i totonu o se siama e oo lava i le maualalo o le inu o le ava i totonu o le toto.

O fomaʻi o loʻo i ai le faaupuga "maliu o fale talitane" pe afai, a maeʻa feusuaʻiga mataga i luga o se manava gaogao, e afaina tagata matutua mai le fatu o le fatu, ma le fasefulu-tausaga le matua e maliu mai le hypoglycemia.O le mea lea, i Iapani, o Geisha e amata fesoʻotaʻi ma le tagata o tausia ma se sauniga o le la ma le tele o mea suamalie.

O se faʻataʻitaʻiga lelei o le hypoglycemia o le maliu o se tagata lauiloa a le Rusia Rusia o Alexei Cherepanov, lea sa manaʻo tagata Amerika e faʻatau mo le $ 19 miliona, o lea na latou suʻesuʻeina ai ma le totoʻa lo latou soifua maloloina. Na maliu le tagata taʻavale i le taimi o le taʻaloga, ao alu atu o ia i luga o le aisa, ma faʻaalu i le po muamua e aunoa ma se malologa masani, i se tafaoga faamasani. O le sefuluiva tausaga le matua o le au taʻavale a le malo na laveaʻiina mai le fatu fatuga i minute mulimuli o le taʻaloga, ma na pau le mea na ia manaʻomia o le tuiina o le kulukose i totonu o se vein.

I lalo o le tulafono a Soviet, o tulaga faataatitia mo tausiga faafuasei i le tulaga o le leai o se malamalama mo mafuaaga e le masani ai e aofia ai le iniseti: 20 kupita o le 40% kulukose. Aʻo aoina e le fomaʻi se siama (fatu fatuga, taʻavale, ava malosi, afaina o le faiʻai, mea inu, epilepsy ...), e tatau i le tausisoifua ona vave aʻafia le kulūkose.

I le faaopoopo atu i le leai o fualaau oona, lea e tupu i ni tagata soifua maloloina, o loʻo i ai foi se fomaʻi vailaʻau o togafitiga. O le maʻisuka e tele taimi e maua ai i le hypoglycemic conditions, aua o le hypoglycemia o se tasi lea o aʻafiaga masani o le tele o suka e faʻaitiitia ai le suka, ae le o le taʻua o le togi.

E mafai ona faʻaititia le suka i se tulaga sili ona taua ma nisi o fualaau e leai ni hypoglycemic. O le soifua maloloina o le mafaufau o le tagata afaina ua i ai foi sona sao.

O le vaega lamatia o le maʻisuka masani lava lea i le poto masani, talu ai o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le pancreas ma le eleele e fesoasoani e faʻaitiitia ai le gaosiga o le glucagon ma le adrenaline, lea e puipuia ai le tino mai le hypoglycemia. O le tagata gasegase ma lona siʻosiʻomaga e manaʻomia ona iloa le ala e avatu ai le fesoasoani muamua i lē ua afaina, talu ai o le togi i lenei tulaga o minute.

Faʻamatalaga mo le hypoglycemia i le maʻisuka

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o mafuaʻaga mo le atinaʻeina o vailaʻau oona, o latou lava ia, e masani lava ona fesootaʻi ma le le paleni o meaai ma le le atoatoa o togafitiga.

Aisea e pa'ū ai le kulūkose i le maʻisuka?

  1. O le maualuga o le inisalini e fesootaʻi ma le faʻasologa ole fua ole fua, ole leaga o le mita ma le peni.
  2. O le mea sese a fomaʻi o loʻo faʻasolosolo ona tuufaatasia se togafitiga togafitiga.
  3. Faʻaaoga le pulea o sulfonylurea o fualaau e faʻaosofia ai le hypoglycemia.
  4. Suʻe vailaʻau e aunoa ma le amanaia le umi o le faʻalauteleina o le vailaʻau.
  5. Tuai i le inisalini ma isi vailaʻau oona i le tino ona o le gasegase o le fatu ma le ate.
  6. Inisiua inisalini tui (nai lo le tuiina i lalo o le paʻu - o se iniseti intramuscular).
  7. Afai e te faʻafesoʻotaʻi le iniseti i le taimi lava e uma ai le inisiua, faʻaopopo le hypoglycemia.
  8. Le atoatoa le malosi o le tino, aemaise lava i se tulaga fia aai.
  9. Faʻasusu meaʻai po o sina meaʻai.
  10. Meaʻai ole maualalo ole kalori mo le faʻaitiitia o le mamafa e aunoa ma le amanaia o tulafono masani ole inisalini.
  11. A e inuina ni ava malosi, o le suka e mafai ona paʻu malie.
  12. Faʻasalaga, pe a le lelei le taumafa o meaai, ma e le lava le manava, lea e faʻagesegese ai le aveeseina o le manava o le manava, e tusa lava pe a maeʻa se taumafataga fiafia, o le maualuga o le suka e mafai ona tumau i lalo ifo o le masani.

O faailoga o le hypoglycemia e mafai ona matauina i le taimi vevela, talu ai e manaʻomia le inisalini i le taumafanafana i le tele o maʻisuka.

Na paʻu le suka toto: o faʻamaoniga, mea e fai

E mafai ona e iloa le tulaga i faailoga nei:

O le manava le pulea o se soa faifaipea o le hypoglycemia o loʻo lata mai. I le maʻisuka, o le tele o fualaau oona e mafua ai le faʻaitiitia o le fiaai, po o le fiaʻai.

A maeʻa le galue faaletino, o le fiaai e mafai ona na o se faailoga o le vaivai, pe mafai foi ona avea ma se tasi o faailoga o suiga o le kulukose, pe a leai se malosi o sela ma latou auina atu faailo i le faiʻai. I le fiaai, o le maʻisuka e tatau ona muamua siaki lana suka ma se glucometer.

O le lamatiaga o le maualuga o le hypoglycemia e faateleina i taimi pe afai:

Maʻisuka, ma soʻo se tasi e ono aʻafia i le hypoglycemia, e tatau ona amata se tusi faʻataʻitaʻi e mataʻituina a latou talaaga faʻapitoa ma se faʻamatalaga o faʻamaoniga faapitoa o latou tulaga.

Toto le suka toto - o le a le mea e fai?

Po o le a lava le mafuaʻaga e le pa'ū ai le suka, e taua tele le faʻatumu vave o le glucose. A o silafia e le tagata manua, e tatau ona e tuʻuina atu ia te ia ni mea taumafa ma meaʻai gaʻo ma gaʻo maualuga, lea e vave ona aʻafia i le toto.

Suʻu gaʻo talafeagai, honey, candy, jam, suamalie suamalie ma fualaau aina suamalie ma le maualuga o mea o le fructose (banana, aso, apricots, melon, vine). O le a fesoasoani lea e faʻamafiesea ai faʻamaoniga i le taimi muamua o le tulaga faʻaleagaina.

O le hypoglycemia e lamatia ma osofaʻiga faifai pea, e puipuia ai le isi vaalele o le vaalele, e manaʻomia tele gaʻo meaʻai, lea e sili atu le sologa lelei. O se sanuisi ma le pata ma le kofe suamalie po o le lauti, faapea foi ma meaʻai e lelei.

Afai o le ua afaina ua uma ona le iloa, o le taumafai e fafaga ia te ia e leai se aoga - o le tui vave o se vailaʻau e tatau ona maua, sosoo ai ma le valaau a le falemaʻi.

O le televave o le amataga o tulaga o le hypoglycemic e matua lamatia ai le maʻisuka e maua i le ituaiga 1, pe afai o le televave o le fualaau faasaina po o le solia o le faasologa mo le aveina e mafai ona taitai atu ai i se paʻu mataua i le suka. O le maʻisuka, e pei o se tulafono, latou te iloa o latou faafitauli, o le kulukose i totonu o fualaau, lea e vave ona faʻanoanoa ai se osofaiga, e masani lava ona i ai faatasi ma i latou.

O le aʻafiaga o aafiaga o le hypoglycemic o le a faʻaitiitia ai le tausisia o le taumafataga: faʻafefete i 3-4 itula. Suga mo le maʻisuka ma le ituaiga 1 o faamai e tatau ona fuaina i se manava gaogao, aʻo lei faia tui taitasi ma le po.

I le maʻisuka ituaiga 2, e leai se taimi faigata, ae tasi i le vaiaso e fautuaina e faamaumauina ia faitauga o le glucometer i le tusi. O nisi faʻamatalaga e sili atu i le ituaiga o vailaʻau ma le gaioiga o le tino o le a tuʻuina atu e le fomaʻi.

Auala e puipuia ai se faalavelave

Afai e faamaumauina e le mita le faaitiitia o le suka i le 0.6 mmol / L i lalo o lau masani, e tatau ona e 'ai i meaʻai gaʻo. E oʻo lava i le leai o ni faʻamaoniga o le hypoglycemia, o le suka e le mafai ona le amanaiaina, aua o le faʻaitiitia o le suka i le maualuga o le suka e sili atu ona leaga.

O le hypoglycemia e faʻaalia i se paʻu paʻu o le paʻu, afu, soʻo lima ma le vaeluaina o le malamalama. Afai e te le faʻamausali, e mafai ona oʻo atu i le leiloa o le mafaufau ma oʻo ai foi i le vaʻaia.

E faʻafefea ona faʻaititia le suka i totonu o le tino, o tagata uma e maua i le maʻisuka latou te iloa. O le mea e pei ona taua, pe afai o le suka toto e maualalo tele, o se tulaga matautia e fefefe tagata uma. O le pa'ū mataʻutia i totonu e mafai ona faʻaleagaina ai taunuuga mo le tino.

Ae ui i lea, o se pa'ū i le toto glucose e faʻatau ai e le gata i se faʻamaoniga faʻamaonia. E tele mafuaaga e mafua ai ona pa'ū le suka i se tagata soifua maloloina. O le mea lea, o lenei lomiga e talafeagai e le gata mo tagata gasegase o le endocrinology poʻo le matitiva leaga.

Atinaʻe faʻafitauli

E pa'ū le kulūkose toto i lalo ifo o le 3.3 mmol / L? O lea pa'ū malosi i le suka o le toto e faʻaalia ai le atinaʻeina o le maʻi o le hypoglycemic. O le faʻaitiitia o kulūkose e mafua ai le faʻavevesi, le iloa o le mafaufau, ma e oo lava i le oti.

O le le lelei o loʻo faʻaalia i vaega e tolu:

  • agamalu - tulaga muamua, tumau 2-8 minute. Togafitiga e aofia ai le vave faʻaaogaina o meaʻai gaʻo (fualaau, suamalie),
  • ala - i le leai o se kulūkose talafeagai, o le hypoglycemia faʻaleagaina e oʻo atu i le 30 minute. O le faʻaleleia o le suka i lenei tulaga e sili atu ona faigata,
  • tulaga mulimuli - faitioga. Toto toto maualalo: o faʻaʻailoga e oʻo mai i faʻamalologa faʻamalosi, o se tulaga le mautonu, ma, i nisi tulaga, e oo lava i se coma. Le tele o togafitiga faafomaʻi e mafua ai le oti.

Faʻaleaʻitele o le hypoglycemia

E faʻapefea ona e malamalama o lenei tulaga o le hypoglycemia? Laʻau i le suka toto latou te lagona le umi ao lei oʻo muamua i faʻamaʻi ogaoga muamua, e tusa ai ma le maʻisuka. E ui lava o faailoga o le paʻu e mama aʻiaʻi.

  • fiaai ma fiainu
  • o le fatu fatu po o le tachycardia,
  • lima lima
  • loto vaivai, vaivaiga,
  • le mautonu i avanoa,
  • ita, ita,
  • faʻapouliuligia o mata, faʻailogaina o mea faitino,
  • upu le lelei
  • popole, fefe
  • moe, manao e taoto,
  • e oo lava i le gasologa o mea e mafai.

O maʻisuka uma ua lagona le maualalo o le suka toto ma ona faʻaaliga. Ae ua uma ona latou suʻesuʻeina faailoga o le suka i le toto, ma o le taimi lava lena, e oʻo lava i le hypoglycemia muamua, latou te ave uma fua talafeagai. Ae i le taimi muamua e feagai ai ma lenei faafitauli, ua leiloa se tagata ma e le malamalama i le auala e faateleina ai le kulūkose pe a lagona lagona. O se glucometer e aoga mo le suʻesuʻeina o le tagata lava ia. O le masini e fuafuaina le maualuga o le suka i sekone, ma o le taimi mo le hypoglycemia e taua tele. E tele lava ina faigata mo i latou e le masalomia pe faapefea ona toto sina suka i totonu o le toto ma pe aisea e atiaʻe ai lenei maʻi.

O le a le mea e fai pe afai o le toto e itiiti ifo nai lo le masani o le kulukose? O le mea autu e le o le moe. O le maʻi e vave ona tupu, ma, o le mea e leaga ai, atonu o le a le toe ala le tagata. Fai atu i isi ia mataala pe a aliali mai o le maualuga o le kulūkose ua paʻu.

Na paʻu le suka toto? O le "taoto ma le toʻa" togafitiga togafitiga o le a mautinoa lava e le fesoasoani iinei. E faʻapefea ona uma nei mea mo le maʻi o loʻo faʻamatala muamua. I le auala, o le hypoglycemia o nisi taimi e maua ai se miti. I lenei tulaga, o le pa'ū mataʻutia o le kulūkose i le suʻega o le toto e mafua ai le pogisa ma le afu.

Mafuaaga o le Hypoglycemia

Ole toto maualalo maualalo e le o se mea talafeagai. O mafuaʻaga e mafua ai ona pa'ū le maualuga o lona tulaga e tatau ona iloa vave pe'ā maeʻa le osofaʻiga muamua.

  1. O le le lava o le suāsusu e tele lava ina mafua ona o ni malologa umi i le va o taumafataga poʻo ni meaʻai laiti-carb. O le tele o taimi, o le mafuaʻaga lea, o se mataua o le toto o loʻo matauina i fafine o loʻo mulimulitai i meaai sili ona fiaai.
  2. Tremor, o lona uiga o le suka maualalo i totonu o le tino, e mafai ona faia faatasi ma le umi o le malosi o mamafa i le tuufaatasiga ma taumafa maualalo-kalori.
  3. E sui le faailoga o le suka i le toto pe a 'ai le meaʻai, meaʻai vave.
  4. Aga masani leaga. O le kulūkose o le toto e matua aafia tele i le ulaula ma le ava. Ma e oo lava i fualaau o le suka e maualalo le suka e le mafai ona totogi i taimi uma lenei faailoga.
  5. O le kulūkose o le toto e fesuisuiaʻi tele i le maʻi mama. Aemaise lava, o se tasi lenei o faʻamatalaga lautele o le tupu aʻe o sene o peta e maua ai le inisalini.

Sugar boosting measures

Afai o le kulūkose ua pa'ū, ae o le maʻi o loʻo i ai pea i le foliga malu, o le toesea e totogiina e se tasi o metotia nei.

  1. Tasi se tasi poo se lua peleti laititi, ¼ koko sukalati poo nai fasi keke sukalati.
  2. O se ipu vevela vevela ma le meli.
  3. Faʻi po o ni nai fuga vine, apricots mago, pulu.
  4. 100-150 ml o le sua, ma le pulp.

Soʻo se tasi o nei filifiliga e faʻapupulaina le suka i le vave vave ma e le faʻaleagaina le tulaga. Faatasi ai ma se tulaga faigofie, o le suka e faʻaititia i le 2.7 ... 3.3 mmol / L. O le mea moni, e tatau ona mataituina se paʻu mataʻutia e se glucometer poʻo se faʻataʻitaʻiga. Ae faʻavae i lagona i lenei mataupu e mautinoa lava e le mafai. E ui lava o le maʻisuka ma le "poto masani" e lagona ai le maualalo o le toto suka.

O le kulūkose o le toto e faʻatonutonuina e mea e taʻua o gaʻo vailaau vave. Toeitiiti lava o fualaau aina po o fualaau o le lole o le a fesoasoani e faaleleia atili lou manuia, ae atonu e le o iai i taimi uma. Ae o fualaau ma falaoa e leai se aoga iinei: o gaʻo gaʻo umi e le mafai ona vave totoina le suka toto.

Ae o le amataina o faʻamaoniga e le aofia ai le 'ai uma i le taimi e tasi e faʻamalo ai faailoga. O le suka maualalo o le toto o le a suia i se isi faafitauli - hyperglycemia.E le gata i lea, o na osofaʻiga e faʻaumatia capillaries.

Hypoglycemia ao laitiiti

I pepe faatoa fananau mai, o le toto maualalo e manaomia ai togafitiga vave i totonu o se nofoaga maʻi. Afai o le tamaititi maualalo le kulukose, ona manaʻomia loa lea o se suesuega maeʻa. E tatau ona iloa pe aisea e pau ai le suka ile tino. O le mea taua e le o le tele o le mafuaʻaga e maualalo ai le suka i pepe faatoa fananau mai, ae o le taimi e faʻamaonia ai auala e mafai ai ona faʻaleleia.

O se fesuiaiga ole hypoglycemia i se tamaititi e mafai ile vave fanau. Pe a pasia le alalaʻau fanau i pepe faatoa fananau mai, e faʻaaogaina faleoloa glycogen, e mafua ai ona tausia le kulukose toto i se tulaga masani. Ae afai o mea e teuina i le ate e laʻititi lava, ona paʻu malie ai lea o suka. Ae e vave vave ona pasi le suka i le toto. Faʻatonuga i totonu e faʻatonutonu ai le kulukose i totonu o le tino e aunoa ma se faʻamaʻi poʻo isi togafitiga. O fua masani masani i se suʻega toto i pepe faatoa fananau mai o le a aliali mai pe a tausia se "meaai" faapitoa ma le suka maualalo - fafagaina. E masani ona faʻaaogaina le kulūkose i totonu o le tino ma faʻaitiitia ai le atinaʻe o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai.

Hypoglycemia i tagata soifua maloloina

Ae, o nei fautuaga e mo tagata e manatu ia i latou lava o le soifua maloloina. O se vaega iloga o le faitau aofaʻi e ono lamatia ai le le atoatoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le toto o tagata, o le le lava o le kulukose e mafai ona mafua mai i le malosi faʻaletino faʻapitoa i le faʻatasi ai ma se mea le talafeagai.

O ia faʻaʻailoga i fafine e masani lava i latou e fiafia i le vavae ese o le fua faavavega mo le faʻavave o le mamafa. O le teenaina vave o meaʻai gaʻo e mafua ai le le atoatoa o le lelei o meaʻai. O le teineititi e faʻavaivaia, o se taumafa faapena e matautia i le soifua maloloina, e le gata mo le olaga. E paʻu le suka toto - e mafai ona faʻavaivaia i soo se taimi.

O lenei ituaiga o faʻatauvaʻa e le faʻamaoniaina. E oo lava i le sili ona leaga o le maʻisuka aofia ai le taumafaina pe a ma le 50 g o le suka. O lo latou faʻaitiitia i le taumafa a se tagata soifua maloloina o se mea matautia tele. A uma ona 'ai, o le suka e tatau ona faʻaititia laʻititi ina ia liua lona sili ile glycogen. Ae o le suka o le toto e maualalo ifo nai lo le masani pe afai e le faʻatagaina ia gaʻo i le isi taumafataga. O le mea lea, faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o faʻaagaga, o le a amata le maʻi o le hypoglycemic. O le toto maualalo i tane e sili atu ona matautia, aua e sili atu le maualuga o tau o le malosi i aso taitasi.

O le faʻaitiitia o le kulukose i totonu o le tino o se faʻalavelave mataʻutia, e oʻo lava i nai mea sese mai mea autu o taumafa lelei e tatau ona mataituina e se fomaʻi. O le faʻaititia o calorie o mea taumafa o se tasi lea o mafuaʻaga o le hypoglycemia, ma e leai se tomai faʻapitoa e siitia ai le maualuga o le suka i le toto e matua faigata lava.

Faʻafefea ona aloese?

  1. O le faʻaitiitia o le suka toto o le a le tupu pe afai e te faʻaaoga i se taimi paleni e lima-taimi. O le maualuga o le lamatiaga o le maʻi o le hypoglycemic o i latou e masani ona i ai le glucose e lafoaʻi meaʻai.
  2. Aua e te fiaai. O le kulūkose o le toto i lalo ifo masani o le a avea ma nofoaga masani, e pei o vave uma faleoloa glycogen.
  3. Faia mo le leai o chrome. O se tasi lea o auala e vave faʻaleleia ai le suka pe a maeʻa osofaʻiga masani.
  4. Aua le faʻafefeina ma gaʻo i le tasi taumafataga. I le taimi muamua, o le maualuga o le kulukose o le toto o le a tulaʻi maualuga, ma o le a tupu ai se oso, ma o le a paʻu le suka toto.

O le mea lea, o le faaletonu o le glucose o se mea e manaʻomia ai le taimi faʻamaonia mai le maʻi. E mafai ona e suʻeina i se mataupu o minute, ae o le oso oso pea o le a leai foi se aoga i le tulaga. O le mea lea, e sili atu le lelei o le tausia lelei o lou soifua maloloina ma faʻalogo i uiga muamua o le hypoglycemia.

Aisea e tupu ai le hypoglycemia?

O le hypoglycemia o se tulaga maʻi, o lona uiga o le faʻaitiitia o le kulukose toto i lalo ifo o le 3.3 mmol / L. O se faʻamaumauga taua, o se taulalo ifo i lalo o le 3.5 mmol / l e faatagaina ile glucometer.

I totonu o se tino maloloina, o le maualuga o le suka o le toto e faʻatulaga e le tele o metabolic mechanisms. I le i ai o fale glycogen i le ate, e le tatau ona faʻaitiitia le maualuga o le suka. O le mea lea, i se tagata soifua maloloina, e le tupu le hypoglycemia.

O nisi taimi o le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le suka suka ua faʻaʻumiʻumi le mamafa o le anapogi, e ui lava e mafai e le tino ona faʻafetaui i ai e aunoa ma le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose. O le tele o taimi, o le hypoglycemia e tupu i tagata mamai e maua i le maʻisuka - latou te faʻaaogaina fualaau o le suka, lea e faateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia. Ma o le tele o faʻaaliga o le hypoglycemia e taʻitaʻia ai le mea moni e faʻaaogaina e se tagata ma taofia ai lagona lagona.

I tagata gasegase e aunoa ma le maʻisuka, o le insulinoma e mafai ona faʻaititia ai le suka o le toto. O le fomaʻi lenei e maua ai le inisalini, o loʻo i totonu o le paʻu. Ona o lana gaioiga, o maualuga o le suka e mafai ona paʻu maualalo - e oʻo lava i lalo ifo o le 1 mmol / L. Talu ai o le paʻu o loʻo i totonu o le tino o le tagata i le taimi atoa ma le inisalini e gaosia i taimi uma, e toe faʻaaogaina foi e le tagata lagona o le hypoglycemia.

Ata: shutterstock.com O le hypoglycemia ua vaevaeina i ni ituaiga se lua: agamalu ma ogaoga. O faʻamaoniga o le mūkiko meli e aofia ai:

Faʻasolosolo i le hypoglycemia, o le tagata ua le iloa. O faʻafitauli o le faʻaleagaina o le hypoglycemia e faʻaauau pea. O se tagata i lenei setete e le lelei. I le avea ai o se tulafono, o lona manao muamua o le 'ai lea o se mea.

Afai tatou te talanoa e uiga i le hypoglycemia masani (o lona mafuaʻaga o le insulinoma poʻo le maualuga o le inisalini), o le isi faailoga atonu e foliga mai: o le alualu i luma o le mamafa. Ona o le anabolic properties o insulin, o le gaʻo e maua i le tino.

O le a le mea e fai pe a iai nei uiga

Ata: shutterstock.com E tatau ona e alu i le fomaʻi. I taimi uma. O mafuaʻaga e ono ese lava. O faʻamatalaga e faʻavae i luga o faʻamaoniga, ae e masani lava i luga o le faʻavae o se suʻega toto.

Aisea e le mafai ai ona e faalagolago i na o faailoga? E i ai tagata e maualuga le maualuga o le suka i le maualuga nai lo le masani. Aʻo anapogi, latou te lagona e pei o tagata gasegase i le hypoglycemia - ua taʻua lea pseudohypoglycemia. O loʻo i ai tagata suka suka suka maua le maualuga o le suka pe a ma le 13 mmol / L, ma pe a faʻaitiitia i le 7 mmol / L, latou te iloa uma uiga o le hypoglycemia. O aʻafiaga e mafai ona tutupu i le maualuga o le suka, ae atonu e le tupu i le hypoglycemia sili ona leaga - ona o le fetuunaiga i ai. O le mea lea, afai ei ai se masalosaloga o se maualuga o le kulukose, e pasi e se tagata se suʻega toto mo le suka. Afai o le maualuga o le suka e lalo ifo i le 3.3 mmol / L, e mautinoa lava o le hypoglycemia.

A faʻamaonia le hypoglycemia, o le laasaga e sosoo ai o le faʻamautinoa lelei lea o lona mafuaaga, aʻo le faʻamalositino atonu e eseese - o le a faʻamatalaina e le fomaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻamautinoaina o le insulinoma e manaʻomia ai le matelaina ma se suʻega faʻapitoa faataitai, lea e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Mea e tatau ona e iloa mo se tagata o loʻo mafatia i le hypoglycemia, ma ona aiga

Ata: shutterstock.com O maʻi uma e manaʻomia le suʻe 200 ml o le suamalie po o le fa o suka suka. O lenei metotia e fesoasoani e faʻamalolo ai le hypoglycemia malu. Afai e mimita se tagata ona o le maualalo o le suka, e le mafai ona tautala tautala, o le a le mafai ona foloina, o le a oʻo atu ai i le sophyxiation ma atonu foʻi le oti.

I le hypoglycemia matautia, o le glucagon e mafai ona faʻatonuina, e faʻatonuina i se tulaga faʻapitoa. O se tui faapitoa lea e mafai e se tagata maʻi ona faʻatau. E i ai le auala lona lua e taofi ai le hypoglycemia, lea e masani ona galue ai: le faʻaogaina o le 40% glucose solution.

Photo: shutterstock.com O le auala autu e puipuia ai o le faʻaitiitia lea o le mafuaʻaga o le hypoglycemia. E na o se fomaʻi o le a saʻo lona fuafuaina. O le hypoglycemia e seasea lava ona maua e tagata soifua maloloina e aunoa ma ni faaletonu o le tino. O le toʻatele o tagata e ono aʻafia i aʻafiaga o le maualalo o le suka, e pei o le matelaina, ae leai ni hypoglycemia.O mea uma e fesoʻotai i ai E uiga i le maʻisuka: faailoga, togafitiga ma le puipuiga E mafai e le Broccoli ona faʻataʻiina le maʻisuka O fua e lelei mo le maʻisuka

O le faamaumauga "Aisea e mafai ai ona pau le suka i le toto ma pe o le a le mea e fai ai" na muamua faaali mai i luga o le website The-Challenger.ru.

O mea e lomia mo faʻamatalaga, ma e le o se faʻamatalaga mo togafitiga! Matou te fautua atu ia faʻafesoʻotaʻi atu se tagata suʻesuʻe i lou falemaʻi!

O le toto toto maualalo e aafia ai le manuia o se tagata. Pe a oʻo mai se mea taua, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faatupuina o se faʻalavelave, lea e lamatia ai le ola. E taua tele le taofia o le alualu i luma o le hypoglycemia, o le mea lea, tatou te manatu ai i lenei faafitauli i nisi auiliiliga.

O le tulaga pe a matauina le maualalo o le toto suka o loʻo taʻua o le hypoglycemia. O lenei faafitauli e aafia ai tagata uma mai lea taimi i lea taimi. I se tulaga ua le amanaiaina, o loo i ai se taufaamatau tuusaʻo i le olaga, aua e afaina ai le faiʻai ma le malosi gafatia.

Tulaga lautele

O aso uma lava, e toe faʻamalosia uma ai le malosi i meaai, faatasi ai ma le glucose e ulufale i totonu o le tino. O le maualuga o le 3.5-5.5 mmol / l. Afai e maualalo le suka, o le a le uiga o lena mea? O le tino e le lava le malosi, o le hypoglycemia e atiina ae. O le maualuga maualalo o le toto suka e afaina i taunuuga ogaoga.

Mafuaaga mo le pa'ū

O faamai matuia ma mea laiti o le olaga i aso faisoo e mafai ona faaosofia ai le oso i luga o kulukose. E le mafai ona faʻamaonia mea e fai, ae afai e maualalo le maua o le toto toto, e tatau ona sailia ma faʻaaoga vave ia mafuaʻaga.

Toto toto maualalo, mafuaʻaga:

  • Galue faaletino . A maeʻa ona taʻalo taʻaloga poʻo isi gaoioiga faaumiumi, o le malosi o loʻo faʻaagaga, o loʻo faʻatusalia e le glucose, ua faʻaumatia.
  • Meaʻai . O meaai e le masani ai, o meaai umi, aemaise lava meaai laiti-carb, o meaai e le paleni, o mafuaaga lelei uma ia e maua ai se glucose.
  • Hypoglycemia faʻataʻitaʻi . O le tali a le tino i, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma se vaega tele o selu.
  • Ava malosi ma ulaula . I le taimi muamua na faateleina le faailoilo, ona oʻo ai lea i le vave o le pa'ū.
  • Faatoilaloina o vailaau . O le tele o taimi, o vailaʻau faʻamaʻi e avea ma mea sese.
  • Maʻi . O le maʻisuka o loʻo iai nei, faʻafitauli o le thyroid, faafitauli ma le pancreas, gastrointestinal tract, ate, toe faʻaogaina.

Taua: tali atu i le hypoglycemia e fesootaʻi ma le faateleina o le gaosiga o le inisalini pe a uma ona faʻaaogaina le tele o suka. O se taunuuga, o le glucose ua uma ona faʻaaogaina ma o loʻo faʻamatalaina ai le mafuaaga e pa'ū ifo ai le maualuga ile 1-2 itula i le maeʻa ai o se taumafataga.

Faailoga o le hypoglycemia

O le hypoglycemia e faigofie ona masalomia, ona o ona uiga e masani ai tagata uma. Ina ua maeʻa le gaioiga faaletino po o le matelaina faaumiumi, na iloa e tagata uma ona faʻaaliga. O faʻamaoniga i fafine ma alii ua faʻaalia toetoe lava tutusa:

  • Vaivai . Le lava le malosi e tau atu ai i le vave ona vaivai, le lava o le moe, o se tulaga malepelepe.
  • Vavave . Laititi maualalo, maualalo le mamafa o fesoʻotaʻiga uma.
  • Ootia . Ole tino vaivai ole tinolaina, tiga ma le nausea.
  • Sweating . E mataʻituina lenei mea i le po.
  • Tino le gatete . O loʻo i ai sina mea itiiti o le tino, le mafiafia.
  • Lagona atuatuvale . Faʻaalia i le le fiafia, popole, atuatuvale.
  • Faʻafitauli leaga . O se faʻalavelave mataʻutia i le faʻaaliga, ata o ata i luma o mata, lago.
  • O le fiaai ma le fiainu . O le fia inu pea e 'ai ma inu, tusa lava pe tumu le manava. E faʻapitoa i le suamalie ma meaʻai.

I le maitauina o faailo o se faafitauli, e aoga le alu i le falemaʻi mo suʻega faʻataʻitaʻiga ma sili atu le auiliiliga o le tulaga o le soifua maloloina. Afai e te le amata hypoglycemia, e mafai ona e faʻaumatia oe lava. A leai, e mafai ona manaʻomia togafitiga i le olaga atoa.

O faʻamatalaga tāua e maua i la tatou 'upega tafaʻilagi.

Taunuuga talafeagai

Sei o tatou iloiloina auiliiliga pe o le a le tulaga lamatia o le le atoatoa o le kulukose. Muamua lava, e tau atu i le faʻavaivaia o le tino ma ona faʻaoga uma. Le leai o se punavai autu o le malosi e le faatagaina ai sela e fai a latou galuega i le atoaga. O se taunuuga, o le vaevaeina o puipuiga ma gaʻo e tupu, lea e afaina ai le tino ma oloa o le pala. E le gata i lea, o meaʻai o le faiʻai ma le galuega o nofoaga tutotonu o le faʻalavelave faʻalavelave e faʻalavelaveina.

Taua! Ole mea e le manaʻomia ile tulaga pe a uma le taumafa o le kulukose pe a uma ona 'ai, e maualalo ifo nai lo le manava. Tali atu o le hypoglycemia o se taʻavale o le maʻisuka. O le maʻisuka o se tasi lea o taunuuga matuia o le le lava o le suka.

E taua tele le iloa le auala e faʻaleleia ai le kulūkose pe a faʻaitiitia le faʻaititia, pe a fai o le sili ona faigata o aʻafiaga e mafai ona tupu - o se hypoglycemic coma ma se avanoa o le oti.

Faʻamatalaga ma togafitiga

Faʻamatalaga ma togafitiga i se tagata matua ma se tamaititi e tupu e tusa ai ma se polokalame e tasi. Ina ia iloa le faigata o le tulaga, e tatau ona faia se faasologa o suʻesuʻega. O suʻesuʻega autu e:

  • suega toto mo le suka,
  • Glucose toleni test.

O mea uma e mafai ona e aʻoaʻoina mai le tusiga i luga o la matou 'upega tafaʻilagi.

Mo faʻafitauli o loʻo i ai nei, aemaise lava o le maʻisuka, o le puleaina o suka o loʻo aofia i totonu o le polokalama o aso taʻitasi o taualumaga. Mo le faigofie, faʻaaogaina o glucometers ma faʻataʻitaʻiga faapitoa.

Fesoasoani muamua ma isi togafitiga

O le faaitiitia malie ma le itiiti o le suka e le o se mea e ono lamatia ai ma e mafai ona aveese e ala i le 'ai. E tupu lenei mea i le tele o le vaivai ma le faʻaaogaina o le malosi o le tino. Ae faʻapefea pe a pa'ū le maualuga i lalo ifo o le 3 mmol / l ma faʻaauau ona pa'ū? O le maʻisuka i lenei tulaga o loʻo i ai se sapalai o suti faʻatasi ma i latou: o se suka, se sukalati, lole, vai suamalie. E iai foi i le fale talavai e mafai ona e faatauina ai kulumacose.

Faʻatasi ai ma se faʻafitauli matuia o le togafitiga ma le lamatiaga o le pa'ū i totonu o se tasi e faʻateleina maualuga le maualuga o le suka i le toto, o le a fesoasoani le togafitiga faʻasolo. E faʻaaogaina se kulupu e iai se kulūkose pe faʻaaogaina se tui tui. Falemai ole maʻi.

Tetele ma le malosi Faailoga Togafitiga
Mpoglycemia mama (1st tikeri) O le fiaaai, pallor, le fiafia, afu, vaivaiga, moe, ma le le fiafia10-20 g o suauu gaʻo e ala i le gutu i le tino o pepa o glucose, suamalie poʻo se suamalie suamalie
Hypoglycemia o le agavaʻa faʻamalosi (lua tikeri) Ootia, tiga o le manava, suiga o amioga (amioga mataga po o le faʻamalosi), faʻafefe, pallor, sweating, tautala ma faʻaletonu le vaai10-20 g o le kulukose e ala i le gutu sosoo ai ma se meaʻai e aofia ai falaoa
O le malosi o le hypoglycemia (vasega 3) Le loto vaivai, le mautonu, leai se mafaufau, le mautonuO fafo o le falemaʻi: inisiua glucagon (IM). Tamaiti 10 tausaga: 1 mg (pusa faʻapitoa faʻafuasei). I totonu o le falemaʻi: o le pulus of glucose oona (20% 200 mg / ml) 200 mg / kg mamafa o le tino mo le 3 minute, sosoo ai ma le kulukose oona 10 mg / kg / min (5% = 50 mg / ml)

Laulau: Fuataga o le hypoglycemia ma metotia o togafitiga

Fofo faʻapitoa

I le avea ai o se togafitiga lagolago ma le puipuia o le hypoglycemia, o metotia o fale, e aofia ai ma isi suʻega, e sili ona lelei. Ina ia faʻaititia le maualuga o le suka ma togafitiga faʻaleaganuʻu, teas ma decoctions e faʻaaogaina, ma o latou meatotino e mafai ona faʻamoemoe e le gata i le faateleina o le kulūkose, ae faʻapea foi i le faʻaitiitia. E talafeagai lenei mea ina ia faʻamaonia ai le gaosiga o le inisalini ma puipuia ai le atinaʻe o le tali atu i le hypoglycemia.

Afai e maualalo le suka toto, o le a manaʻomia vaega nei:

Motugaafa: afai e leai ni faafitauli i le gastrointestinal tract, ao le i ai, e fautuaina e faʻaaoga se sipuni tipi o le suka.

E tele mafuaʻaga mo le faʻaitiitia o le suka (poo le hypoglycemia), ma o lenei tulaga e ogatasi ma le tele o mea le fiafia, ma i tulaga ogaoga, faʻamaoniga matautia. E faʻaalia i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulūkose ma e mafai ona matauina uma i tagata mamaʻi ma i le tino maloloina poʻo tagata faʻamaʻi.I nisi tulaga, o le faaitiitia o le maualuga o le suka e le matautia, ae i se tulaga maualuga o le hypoglycemia, e mafai e le tagata maʻi ona tupu se tulaga lamatia e avea o se hypoglycemic coma.

O le autu o lenei lomiga o le a aoga e le gata i tagata e maua i le maʻisuka, ae le o mafatiaga foi i lenei maʻi. I totonu o lenei tusiga, o le a matou faʻalauiloa atu ia oe uiga, mafuaaga, ma metotia o togafitiga o le hypoglycemia. O lenei faʻamatalaga o le a aoga mo oe, ma o le a mafai ona e aloese mai le le mautonu ma taunuuga e mafai e lenei tulaga ona laveai, pe o le a mafai ona e saunia muamua fesoasoani i se pele e mafatia i le maʻisuka.

O se tasi o mafuaʻaga mo le faʻaitiitia o le suka o le toto o le ala faigata o le maʻisuka. O lenei tulaga e mafai ona tupu i le toetoe lava o tagata uma e maua i lenei maʻi. O mea nei e mafai ona faʻaosoina:

  • o le maualuga o le mai le vaega o le sulfonylureas poʻo le taʻitaʻia, meglitidines (Chlorpropamide, Tolbutamide, Maninil, Amaryl, Novonorm, Hexal, Metformin, Siofor, ma isi),
  • anapogi
  • solia le meaʻai
  • se malologa umi i le va o taumafataga,
  • afaina o fatuga ma le ate
  • maʻi faʻamaʻi pipisi
  • mamafa faaletino faamalositino,
  • aveina tele tui o le ava malosi.

O se mea sese masani a nisi o gasegase e maua i le maʻisuka, e mafua ai ona faaitiitia le kulūkose, o se tuufaatasiga o le inuina o insulin poo le hypoglycemic agents ma isi auala e faʻaititia ai le suka. E aofia ai:

  • Faʻaleleia le aafiaga o le gaosiga o le suka i le gaosiga o le laau: laʻau, laʻau laʻau, laʻau o le pia, vao vao, laʻau laʻau ma launiu, mutia pagala, fuga o linden, fugalaau, rosehip ma fuamoa, vao vao,
  • o le suka, letip, garlic, eggplant, onions, lettu, tomatoes, kukama, kāpeti paʻepaʻe, pepa logo, asparagus, zucchini, radishes, artichoke Ierusalema,
  • fualaau aina suamalie ma fualaau suamalie: fualaau suamalie, vine, ituaiga o apu po o pears, vine, lingonberries, paluga mauga, viburnum, pineapples, fugalaau, vine, chokeberries.

A faʻaaogaina nei tupe e faʻaitiitia ai le kulūkose o le toto, e tatau i le tagata gasegase ona faʻamaopoopoina lenei avanoa i le fomaʻi ma siakiina pea le maualuga o le suka e faʻaaoga ai le mita o le kulukose o le toto.

O le isi mafuaaga o le hypoglycemia e mafai ona avea o se maʻi o le pancreatic, lea e mafai ona maua ai le inisalini -. O lenei tumo e mafua ai le faateleina o le maualuga o le inisalini, lea e "gauai" ai le kulukose i totonu o le toto ma mafua ai se faaitiitia i lona maualuga.

I le faʻaopoopoga i nei faʻamaʻi, o le faʻaitiitia o le kulūkose e mafai ona mafua mai i ia maʻi ma tulaga:

  • ogaoga o le ate
  • tulaga i le maea ai o le gaioiga o le inumaga po o le manava,
  • le atoatoa lelei o le enzymes e aʻafia ai le gaosiga o le carbohydrate,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi ma,
  • togafitiga o sulu o meaola.

I tagata soifua maloloina, o le faaitiitia o le suka i le toto e mafai ona mafua mai i tulaga nei po o aiaiga:

  • vaitaimi ma lactation,
  • mamafa faaletino faamalositino,
  • taumafa ma le tele o taumafa taumafa,
  • leaga meaai, meaai le lelei po o le le lelei.

I tagata soifua maloloina, o faailoga o le paʻu o le toto suka e amata ona aliali mai i le 3.3 mmol / L, ma i tagata mamai e maua i le maʻisuka latou te foliga muamua, ona ua uma ona faʻaogaina o latou tino i le hyperglycemia tumau. I se maʻi gasegase mai lenei faʻamaʻi mo se taimi uumi, o faʻamaoniga muamua e ono aliali mai ma se osofaʻi malosi i faailo o le kulukose (mo se faʻataʻitaʻiga, mai le 20 i le 10 mmol / l). O tamaiti o se vaega faʻapitoa o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo le mautonu i le faʻaitiitia o le suka. Latou te le lagonaina i taimi uma le amataga o lenei faagasologa, ma matua poʻo fomaʻi o loʻo masalomia le amataina o le hypoglycemia e tatau ona faʻaaoga se glucometer e faʻamaonia ai.

O le mamafa o faailoga o le faʻaitiitia o le suka toto e mafai ona vaevaeina i ni tikeri se tolu: agamalu, agavaʻa ma ogaoga.

Faailoga o le itiiti ifo o le paʻu i le suka i le 3.3 mmol / L o:

  • faʻavalea ma
  • popole
  • vaivaiga
  • gatete i le tino
  • faateleina le sosolo,
  • agamalu malie
  • ogaoga fiaai
  • faanenefu vaaiga.

O aʻafiaga o le mamafa o le faʻaitiitia o le suka i le 2.2 mmol / L o:

  • faʻaleagaina
  • le mafai ona taulai atu
  • se lagona o le le mautonu pe a tu pe nofo,
  • telegese tautala
  • musele maso
  • le mautonu le tagi, osofaiga po o le ita.

O faʻafitauli o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto i lalo ifo o le 1.1 mmol / L o:

  • leai se mafaufau (hypoglycemic coma),
  • se faoa faamalosi
  • maliu (i nisi tulaga).

O nisi taimi o le pa'ū o le suka e tupu i le taimi o le moe i le po. E mafai ona e malamalama o se tagata moe na amata le hypoglycemia i faailoga nei:

  • o foliga mai o ni leo le masani ai
  • popolega
  • faʻafuaseʻi ona paʻuʻese mai le moega pe taumafai e alu ese,
  • faateleina le sosolo,
  • moe malulu.

Faatasi ai ma se osofaʻiga i le po o le hypoglycemia, e ono lagona ai e se tagata le tiga o le ulu pe a maeʻa le taeao.

Faailoga o le atinaʻe o le maʻi o le hypoglycemic

Faʻasolosolo malosi i le suka o le toto, o le maʻi e atiina ae le maʻi o le hypoglycemic. I le taimi lava e tasi, o faʻamaoniga o le hypoglycemia e vave televave atu nai lo le faʻaititia masani o lenei faailo. O le mafuaʻaga lea, mo le fesoasoani muamua, o tagata uma lava e maua i le maʻisuka e tatau ona latou gaosia pea le suka poo le lole ma le peni ma le glucagon.

E masani ona vaevaeina le vaega o le maʻi o le hypoglycemic i ni vaega se 4.

Tulaga masani ma mafuaaga mo le pau o faailoga

A aunoa ma se masalosalo, o maʻi uma lava o loʻo i ai le manatu o le hypoglycemia o se maʻi lea o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i lalo o le masani masani e tupu vave.

O lea la, i se tagata soifua maloloina atoatoa, o le lactin e ese mai le 3.3-5.5 mmol / l.

I le isi itu, o le kulukose o le suauu mo le faiʻai o le tagata ma lona le lelei o se tali atu i le hypoglycemic e mafai, ma o nisi taimi o se paʻu. O sina siʻosiʻu suka e mafai ona avea ma mafuaʻaga o mafuaaga eseese - faʻamaʻi, faʻaleagaga o le tino, le lelei o taumafa.

O le faʻavae o le suiga o loʻo taoto i le le fuaina o le inisalini o faʻamaumauga ma le gaioiga o le gaʻo i le taimi o gaioiga faaletino ma pe a 'ai. O le faʻaosoosoga autu iinei o se mea le talafeagai, lea e le oi ai i le tino le mea e tatau ai gaʻo, ma, e tusa ai ma le malosi.

O lea la, e mafai ona latou maualalo le faasinoupu o le lactin:

  • o le televave o fua o le suka e maualalo ai le suka mo le maʻisuka, insulin,
  • meaai le talafeagai, faatasi ai ma se faaletonu o fiber, vitamini, minerale,
  • o le le mafai ona faʻaaogaina le tele o le vai,
  • mamafa mamafa mamafa taʻaloga,
  • ava malosi
  • fatu, fatuga, ate, le atoatoa o le tino,
  • vaivai
  • le lava le gaosiga o hormones e pei o adrenaline, glucagon, somatropin, cortisol,
  • malulu, tumutumu extracellular,
  • tele naua o meaʻai o le suamalie,
  • maʻi faʻamaʻi
  • se malologa umi i le va o taumafataga
  • maʻa faʻaleagaina.

E masani lava, o le faʻaitiitia vave o le suka e tupu i le maʻisuka, ae o se tagata soifua maloloina e mafai foi ona feagai ma se mea leaga.

O le a le mea e fai pe afai e faʻaitiitia le suka o le toto i le maʻisuka?

Faʻatasi ma le paʻu mataʻutia i le lactin, ae afai o loʻo i ai pea se foliga filemu o le faʻamaʻi, o le leai o se mea e mafai ona totogi mo le tele o auala.

O lea la, e mafai ona e faateleina le suka:

  • 1-2 fasi laʻau suamalie, ¼ vaega o se paʻu suamalie po o ni nai fasi keke sukalati masani,
  • se ipu o vevela vevela ma le meli,
  • faʻi po o ni nai pcs. mati, paluga, apricots mago,
  • 120-150 ml o le sua ma le pulupulu.

O filifiliga taitasi o loʻo i luga e maua ai se taunuuga lelei i se taimi vave lava e aunoa ma le taimi o le faʻaleagaina o le faʻamaʻi o le maʻi. Ae e mafai ona e siakiina togafitiga na tupu mai i le faʻaaogaina o se glucometer poʻo se siaki.

Fesoasoani Muamua mo le osofaia o le hypoglycemic

Afai e amata ona iloa e se tamaloa poo se tamaitai faailoga muamua o se osofaiga o le hypoglycemic lea e le o mai faatasi ma le leiloa o le mafaufau, o laasaga vave e tatau ona faia e tuuina atu ai le fesoasoani muamua i le tagata maʻi.

O lea la, o le faasologa o gaioiga o loʻo i lalo:

  • e tatau ona taoto pe nofo i le tagata manua ina ia malolo lona tulaga,
  • vai inu ma le vai sukalatele e aofia ai le 250 ml o le vai ma le 2 sipuni tele o suka, tuu mai se fasi mea mama,
  • o le tagata maʻi e tatau ona nofo i le malologa seia oʻo ina faʻaleleia le soifua manuia lautele.

Afai o le lactin o loʻo faʻaitiitia i le mea o loʻo gase ai le maʻi suka (pa'ū i totonu o se coma), e manaʻomia ona tuʻuina atu ia te ia se tulaga e le o se lamatiaga, vave valaʻau fomaʻi ma mataʻituina le tulaga o le tagata manua aʻo lei oʻo mai le falemaʻi.

Pe a faʻaitiitia le kulūkose, o le a le vailaʻau e ave?

O le tele o fomaʻi e fautuaina le tagofia o kulukose pepa vave mo le hypoglycemia.

O vaega o le fualaau faasaina ua vave ona totoina i totonu o le toto, o lea ua amata ona galue toetoe lava vave.

O se taunuuga, e leai se taumafaiga a le tino e faʻatau se oloa e leai sona aʻafiaga i le ate. I le faaopoopo atu i le malosi o le faatinoga, o se vailaʻau faapena ei ai sona avanoa lona lua, e pei o le vavalalata o le gaioiga.

Faʻasolosolo malosi i le lactin, 1 g o le vailaau faʻasaina e mafai ona totoina i le 0.28 mmol / l. E aliali mai o le faʻasolosolo faʻamalolo - kulumacose e sili ona lelei.

Togafitiga o le hypoglycemia ma togafiti a tagata i le fale

O se numera tele o fomaʻi e fautuaina le faʻaaogaina o togafitiga o vailaau i le taimi o togafitiga o le maʻi ua faamatalaina. O se "fomaʻi masani" e le gata ina faʻafaigofieina le faʻaaogaina o metabolic o vailaʻau, ae maua ai foi le maualuga o le suka i le masani.

Lingonberry fesoasoani e faʻamaonia le maualuga o le suka

O le mea lea, o le vine, St. John's wort, rose ups, plantain, etc. e mafai ona faateleina le kulukose. E fautuaina e faʻaaoga le lingonberries fou e avea o se oloa tutoatasi poʻo se faʻaopoopoga i totonu o se ipu.

E mafai ona e maua se faailo maloloina o le lactin e ala i le kalama, lea e sili atu ona lelei fou e 'ai. O meaola mai le plantain, o le St. John's wort e faʻaleleia ai le metabolism, ma o se taunuuga o le tino ua toe faʻafoisia atoatoa.

O le Rosehip e faapena foi ona ofi. 1 le sipunipuni o vine o le a tipi ma sasaa i le 2 ipu vai inu, ao le vaifofo e maua ai mo le 15 minute ile vai vai, faamama, mago.

O le tagata maʻi e tatau ona inu i lenei mea faʻalua 2 taimi i le aso mo le ½ cup. Leai se auala lelei e teteʻe atu ai i le hypoglycemia e leuzea.

O se vailaʻau faʻamalositino e faʻaleleia le toto, faʻaleleia le tele o leukocytes, toto mumu mūmū ma le faʻaopoopoga tutusa i le maualuga o le hemoglobin.

Taumafa mo le maualalo o le toto

Faʻateleina le paʻu o le lactin, e mafai ona faʻalauteleina i le fesoasoani o le '' vave 'gaʻo.

Ae peitaʻi, pe a le faʻaitiitia le maʻi mo se taimi umi, o le a manaʻomia se taumafataga faapitoa. O nei ituaiga taumafa e le gata ina faʻapupulaina le kulukose, ae e puipuia ai foi le amataina o le malosi.

O se tulaga e le manaʻomia mo le taumafa mo le hypoglycemia - o meaai e tatau ona faapaleniina, masani. E le fautuaina le folasia o soʻo se tapulaa i luga o meaai poʻo le faʻaaogaina atoa o mea e manaomia (mo se faʻataʻitaʻiga, gaʻo).

E fautuaina e 'ai le 5-6 taimi i le aso ma faʻaitiitia le aofaʻi o lenei aofaiga e le aoga. Taaloga e faatagaina, ae e le tatau ona sili atu le malosi faaletino.

O maʻisuka uma e tatau ona iloa meaai maloloina ma faasaina:

  • oloa maloloina. E tatau ona aofia ai kukama, tamato, kapisi, zuciniini, seafood, falaoa atoa o le falaoa, suamalie suamalie, meaʻai mamago, nuts, pi ma pi. E le gata i lea, o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ma faʻaaogaina le inisalini e tatau ona i ai i taimi uma se fua suka i latou,
  • meaai faasaina. O le maʻisuka e tatau ona vavaeese laʻau, faʻi, vine ma vine, kofe, ma soʻo se mea inu caffeinated, ava malosi mai lana lisi.

Vaega o mea taumafa ma le faʻaitiitia o kulukose plasma i fafine maʻitaga

Ina ia mafai e se tamaititi ona fanau atoatoa ile soifua maloloina, e tatau ile tamaitai maʻitaga ona iloa le auala e 'ai lelei ai ma le hypoglycemia.

O le mea lea, o le lisi faʻatatau o se fafine i le tulaga lea (i le aso):

  • taumafa faifaipea o meaola gaʻo puipuia - cereals, fualaau faisua, pasta e le itiiti ifo ma le 6 fesoasoani,
  • ia le itiiti ifo ma le 5 tautua fua,
  • ia mautinoa ia ave le palatini 2-3 taimi o loʻo i totonu o ituaiga o meaʻai e maualalo le laʻau mumu (puaa, lapiti, moa),
  • sisi, yogurt, susu susu susu o le faasologa o le 3 servings,
  • faapaleniina lapisi o fualaau faisua, gaʻo manu.

O le a le mea e fai e leaga?

O le mea pito sili ona taua o le le taliaina e le amanaia soʻo se uiga, e oʻo lava i le aupito sili ona taua, e faʻaalia ai le atinaʻeina o le maʻi.

A oʻo loa ina ua maua le maʻi, e faʻatagaina le auai i le mamafa o le tino, e tatau ona faigofie ma faigofie le aʻoga.

Afai a maeʻa le tagofia o fualaau oona o le a faʻaitiitia le kulūkose, e le tatau ona e faʻamoemoe mo se vavega, ae e manaʻomia lou valaʻau vave i se fomaʻi. Meaʻai e leai se mea e sili atu ona taua - e tatau ona faʻaesea mai oloa o loʻo lisiina ma gaʻo ma gase faigofie.

Vitio aoga

E uiga i le mea e fai i osofaiga o le hypoglycemia, i le vitio:

E ui lava i le mea moni e faapea o le hypoglycemia e mafua mai i le gaioiga o gasegase ogaoga, o le toʻatele o tagata e ola lelei. O le mea taua, o le mataʻituina lea o le tulaga o lou lava tino, o foliga vaaia o mea sili ona itiiti o le atinaʻe o faʻamaʻi.

E manaʻomia lenei mea mo le maua vave avanoa i togafitiga faafomaʻi agavaa, lea e sili ona taua mo se maʻisuka. O se matafaioi taua e faia e ala i puipuiga. I mea uma, e pei ona e iloa, o le faʻamaʻi e sili atu ona faigofie ona puipuia nai lo le togafitia mulimuli ane.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Faʻaiʻuga o se paʻu mataʻutia i le suka o le toto

E lua tali i le fesili pe aisea e paʻu ai le maualuga o le suka i le tagata e leai se maʻisuka. Muamua, o le pa'ū o le kulukose e mafua mai i se faʻafitauli e pei o le anapogi i le hypoglycemia. E tupu ona o le umi o le taumafa paleni po o le matelaina, ma le le lelei o mea taumafa, ma o se taunuuga foi o le inuina o fualaau e afaina ai le ate ma le paʻu. E le gata i lea, o le pa'ū o le suka e mafai ona mafua mai i mafuaʻaga e pei o le taumafaina o le tele o mea inu malosi (pia, ava malosi, uaina) i luga o se manava gaogao, o foliga mai o neoplasms i luga o le pancreas ma le le lelei o le tino (hyperinsulism). I lenei tulaga, faʻaleagaina o le kulukose, e mafua ai ona paʻu malie le suka o le toto.

Tali le hypoglycemia i tagata soifua maloloina, e pei o le tulafono, 2 i le 4 itula talu ona 'ai. O le mafuaʻaga mo lenei tulaga atonu o se taotoga i maʻi o le manava, maʻi faʻataʻi (primary), faʻapea foʻi faʻamaʻi e mafua ai le faʻalauteleina o le kulūkose.

I tagata e maua i le maʻisuka, o le hypoglycemia e mafai ona tupu ona o le afaina o le inisalini, lea e matua faateleina ai le maualuga o le inisalini i le tino. E le gata i lea, o lona tele i totonu o le toto ua matua afaina lava. E pei o tagata soifua maloloina, atonu e mafua mai i le tali a le tino i vailaau, meaʻai e le talafeagai ma le le lelei, faʻapea foi le taumafa ava malosi ma le faʻaleleia o toleniga.

Le mea e fai pe togafitia le hypoglycemia

I le uluai laasaga o le atinaʻeina o le faamai, pe a paʻu lalo le suka i le toto, ua lava lea e faʻaaoga ai le 10 - 20 kalama o gaʻo gaʻo vave lava, ma o le faʻalavelave faʻaalia - 25 - 30 grams o le kulukose (ae le o le fructose!).Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga fualaau kullucose, pe mafai ona e faia i le 2 - 3 teaspoons o le suka, tuʻu i lalo o le laulaufaiva.

Afai o le faʻamalieina o le toto na pa'ū i lalo ifo o le 3.5 mmol / l, lauti suamalie, kofe, vai (aemaise lava vine), o se vai inu mai le meli po o le siama, ma e oʻo lava i se ipu o pia e mafai ona faʻamalosia le maualuga o le kulukose ma faʻamalo ai faʻamaʻi o le hypoglycemia. Ina ia totogi mo le eletise lona lua o le hypoglycemia, o meaʻai maoaʻe (cereal, falaoa, kuki) e fautuaina. Afai o loʻo faʻaauau pea ona faʻatupulaia faailoga, o loʻo faʻatulagaina le pulega o le glucagon i totonu o le intramuscular. I lenei tulaga, o le gau o le ate o le glycogen e tupu, sosoo ai ma lona liua i le kulukose. A maeʻa ona manaʻomia e le tagata gasegase le faʻaogaina o le gaʻofale o meaʻai (gaʻo). I le amataina o le hypoglycemic coma (o se tulaga na mafua ai ona pa'ū le faasinomaga o le suka i tulaga maualalo), e manaʻomia le falemaʻi vave ma togafitiga faafomaʻi. O le kulukose masani masani o le toto e 3.3 - 5.5 mmol / lita. I le maualuga o le 2.7 mmol / lita, o loʻo i ai se taufaʻamataʻu o faʻaleagaga o le tino.

Faʻaaliga ma faʻamatalaga

E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2-e le o le insulin e faalagolago. O se uo na fautuaina le faaitiitia o le suka i le toto ma DiabeNot. Na ou faʻatonuina e ala i le Initaneti. Amata le mauaina. Ou te mulimuli i se taumafataga e le tuusaʻo, i taeao uma lava na amata ona ou savali i le 2-3 kilomita i luga o vae. I le lua vaiaso talu ai, ou te matauina se paʻu malie i le suka i luga o le mita i le taeao ao leʻi oʻo i le taeao mai le 9.3 i le 7.1, ma ananafi e oo lava i le 6.1! Ou te faaauau pea le auala puipuia. O le a ou le amanaia le manuia.

Margarita Pavlovna, o loʻo ou nofo foi i luga o Diabenot i le taimi nei. SD 2. E leai soʻu taimi mo se mea e 'ai ma savali, ae ou te le faʻaleagaina le suamalie ma mea inu gaʻo, ou te manatu XE, ae ona o le matua, o loʻo maualuga pea le suka. O taunuuga e le lelei e pei o oe, ae e 7% le suka e le oʻo mai mo le vaiaso. O le a le glucometer e te fuaina ai le suka? Pe na te faʻaalia oe i le plasma poo le toto atoa? Ou te manao e faatusatusa taunuuga mai le tagofia o fualaau faasaina.

O laʻu suka e masani ona paʻu malie. E le maualalo le numera. Le pito sili ona maualalo na ou tusia 3.7. Ma sili atu i le 4.5. Ae o le setete e matautia i nei taimi. E foliga mai ua ou oti. Ia e ai soo. Na ou mauaina nisi pauna. SD, o le mea lelei, leai. O le tele o le pancreas e masani lava. O le a le mea e fai, ou te le iloa. I le aluga o tausaga, o lenei ua faateleina

O le suka o le toto e aofia ai i le metabolic metabolic processes i le tino. O lona gaioiga sili o le tuʻuina atu o le malosi i sulu o le tino ma auai i le faʻasologa o le adesinotriphosphate acid, lea e sili atu ona talafeagai mo le lipeta metabolism.

O le tino o le tagata e maua le suka mai le toetoe o meaʻai uma. O le maualuga o lenei vailaʻau i le toto ua fautuaina ina ia pulea, e tusa lava pe leai se mea e mafua ai le tupu o le maʻisuka poo se isi faʻamaʻi. E tusa lava pe tausia se soifua maloloina lelei, e mafai ona suia se faailoga o le suka. O lona maualuga e mafai ona ese mai le malosi faaletino. O le mea taua, i tulaga faapena, e mafatia le faiʻai, e lagona e se tagata le vaivai, i mataupu sili atu, o le le mautonu ma le paʻu e ono tupu.

Faamatalaga lautele

E tele mafuaʻaga mo le faʻaitiitia o le toto suka, ae o meaʻai e sau muamua. I vailaau, o se tulaga e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka e taʻua o le hypoglycemia.

O le faateleina o le suka e masani ona tupu pe'ā uma ona 'ai, i le taimi nei o loʻo galue malosi le pancreas, ma o loʻo i ai se gaosiga gaosiga o le inisalini. O le taimi lava e liua ai le hormone i le malosi, o le maualuga o le suka e paʻu vave lava. Afai o le suka o loʻo i lalo o le "masani" faailoga, e le tupu lenei mea. O le taunuuga o le vaivai ma le le mautonu. I le lotolotoi o lenei, o le maʻisuka e mafai ona atiaʻe.

Tulaga masani 3.3-5.5 mmol / L.

Mafuaʻaga talafeagai

Muamua lava, o le le lelei o meaai e mafua ai le faʻaitiitia o le suka o le toto. E le gata i lea mea e le gata i le anapogi, ae o se manaʻoga tele mo le falaoamata ma meaai suamalie.O le malologa tele i le va o taumafataga e mafua ai ona leaga. Passion mo le ava ma le ulaula. Pancreatic neoplasms.

I le faaopoopo atu i lenei mea, e mafai ona iloga isi tulaga faʻaosofia:

  • ave fualaau fualaau
  • afaina
  • toe le manuia
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • faʻalavelave i le faʻatinoga o le tino o le hormonal ma le ate,
  • vave maʻitaga
  • o gaoioiga sili ona faigata faaletino.

E faapefea ona faʻaalia?

O le mea autu o le faʻaitiitia o le suka toto o le fiaai. O le logo muamua lea e leai se glucose i totonu o le tino. Ma o le auala pito sili ona faigofie e faʻaumatia ai lenei tulaga i le i ai o le laasaga 1 o le hypoglycemia o le 'ai lea o se oloa ma se maualuga o mea o gaʻo. E tusa ai ma lea, e le fautuaina i le fiaai, ae ia 'ai i ni vaega laiti pe a maeʻa le tele o le taimi, ona leai lea o ni fesuiaiga mataga i le kulūkose.

O le tele lava o taimi, e matua vaivai lava le faʻamaoniga ma ua aitalafu le tagata i le paʻu o lona olaga ma lona malosi. Ae peitaʻi, afai o faʻamaoniga e tupu i aso malolo, ona tatau lea ona faia se suʻega.

Tesea

O le isi faʻamaoniga o le faʻaitiitia o le suka o le toto, lea e taatele, o le vevela. E mafua mai i le mea moni e faʻapea, e le o le glucose i totonu o vaʻa o le faiʻai, o le masani masani o le taʻavale toto. O loʻo i ai le matelaina o le okesene, ma o le tino lava ia e le mafai ona maua mai le tele o le tele o le malosi.

Faatasi ai ma le vevela, e mafai e se tagata ona matauina le le fiafia i avanoa ma gatete i le tino. Faʻaalia ma e foliga mai o se tagata o le a pau.

Vaivaiga ma le le mautonu

Faailoga o le maualalo o le toto suka e mafai ona faʻafefe ma vaivai. O lagona e mafai ona suia i taimi uma, mai le loimata i le osofaiga, lea e leai se mafuaaga. I tulaga sili ona ogaoga, e mafai e se tagata ona taofi le gauai atu i le lalolagi i fafo ma oʻo lava ina paʻu i totonu o se pa.

O le mea lea, e taua tele i le popole e pulea ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, atonu o le le lava o le kulukose e afaina ai le mafaufau o le mafaufau.

Manava ma sulu

O le isi faʻataʻitaʻiga o le faʻaitiitia o le suka toto o le fiainu i le lotolotoi o le vevesi tele. E mafai e se tagata ona inu tele le suavai, afu tele, ma i le taimi lava lea e lagona ai le fiainu. O mea uma lava e foliga mai e matutu i le gutu, faigata e foloina. Ae peitai, a uma ona taofi le osofaiga, e pei o se tulafono, o le a matua mou ese lava faailoga.

Fa fa vaega

  • Teteʻete i le tino atoa ma fusi, sosoo ai ma le faoa faamalosi,
  • leai se vaaiga mamao
  • faʻanoanoa ma le paʻu.

Ole vaega amata o le maʻi o le hypoglycemic e masani lava e le afaina mo le faiʻai ma e le tuua ai ni aʻafiaga e le mafai ona faʻafitia. Faatasi ai ma le amataina o le coma ma le leai o se taimi talafeagai ma fesoasoani agavaa, e le gata o se faaitiitia o mafaufauga ma tomai faalemafaufau e mafai, ae o se taunuuga foi na afaina ai.

Ina ia faʻaitiitia faailoga o le hypoglycemia, e tatau ona tuʻuina atu le fesoasoani i totonu ole 10-15 minute. O meaʻai nei e mafai ona faʻaumatia le osofaʻiga ile 5-10 minute:

  • suka - 1-2 teaspoons,
  • meli - 2 teaseti
  • caramel - 1-2 pcs.,
  • lemonade poo isi meainu suamalie - 200 ml,
  • sua sua suamalie - 100 ml.

O le vave amataina o togafitiga i le tele o tulaga, e fesoasoani i le faatelevaveina o le suka o le toto ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaoniga ogaoga o lenei tulaga. A maeʻa lenei mea, e fautuaina le tagata maʻi e faʻamalo le mafuaʻaga o le hypoglycemia (ave meaʻai, lafoaia se meaʻai faʻalavelave poʻo le le saunia lelei, ave se tui tele o le inisalini, ma isi).

Osofaiga i le po

O le tulaga e sili ona lamatia pe afai o le hypoglycemia e tupu i le po. O le mea moni, i le taimi o le moe, fetuunaiga o le suka toto e faigata tele lava pe afai e le faia oe e alaga i luga. O lenei tulaga e aliali mai ia lava i le vevela ma le popole popole. E mafai e se tagata ona moe, e mafai ona ia faia ni leo ese ma e savali foi i se miti.

O le tulaga e sili ona lamatia pe a inu se tagata i le ava i le aso na muamua atu. O le inupia oona ma le hypoglycemia e tutusa lava foliga tutusa.

Vaaiga Taulaʻi

E tusa ai ma nisi o iloiloga, o le faʻaitiitia o le suka o le toto i tagata e faʻatasi ma faʻalavelave o mata. E vaʻavaʻai se tagata i mea o loʻo siomia, taofi mata, e foliga mai ua matua matutu lava le atigi. I se taimi faapena, o le a faʻaitiitia le faʻaogaina o le tino ma oʻo ai foi i le photophobia.

Afai ei ai se talafaasolopito o le retinopathy, ona faʻaititia lea o le maualuga o le kulukose e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le tupe poʻo le retina.

Fesoasoani Muamua mo le maʻi o le hypoglycemic

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻi o le hypoglycemic, o le maʻi o le a vave ona vave suia ma fesoasoani e tatau ona vave tuʻuina atu (e oʻo lava i le oʻo mai o le au taʻavale). E aofia ai gaoioiga nei:

  1. Taʻu le tagata maʻi i se tulaga faʻasaga ma sii ona vae.
  2. Valaʻau i se taʻavale, faʻamaonia le mafuaʻaga ono o le valaau.
  3. Ave ese le laei o le manava.
  4. Faʻaleleia le ea.
  5. Tuuina atu le suʻe suamalie i le tulaga o le inu.
  6. Afai e leai se malamalama o le tagata maʻi, ona tatau ai lea ona sui i lona itu (ia taofia ai le laulaufaiva ma le sophyxiation e le vomita), ma tuu lauti (i le ituaiga o suka, ma isi mea) i tua o le alafau.
  7. Afai ei ai se paipa tuilaʻau ma Glucagon, faʻaauau le 1 ml i se mea faʻapitoa pe faʻapipiʻi.

O le au taʻavale a le aumaʻavale e faʻaaogaina se tui vavalalata o se vaifofo 40% kulukose ma faʻamautu ai se paʻu o le 5% glucose solution. A maeʻa lenei mea, o le tagata maʻi e momoli atu i le potu maʻi tigaina ma isi vailaau faʻaopopo e mafai ona faia i le taimi e alu ai.

Faʻavae o le tulaga i fafine ma tagata matutua

O faʻamaoniga o le faʻaitiitia o le suka toto i tagata o nei vaega e sili atu ona faʻalauiloaina. O le augatupulaga matutua o faailoga e mafua mai i faamai pipisi, ma o se lamatiaga tele le le saunia o fesoasoani talafeagai ma o se taunuuga - o se fatu fatuga poʻo se stroke, coma.

I fafine, o le pa'ū i le maualuga o le suka e mafai ona tupu i luga o le pito i lalo ole taamilosaga poʻo le taimi o le moa, ona o suiga o le hormonal i le tino. Ae, ina ia iloa pe o le tulaga e fesoʻotaʻi ma le maualuga o le suka poʻo le leai, e tatau ona e gauai atu e le gata i le lagona, ae o isi foi faailoga:

  • lagona o le vevela i le tino atoa,
  • felafolafoaʻi
  • pallo o le paʻu, sosoo ai ma le mumu,
  • faateleina le pa'ū o le toto i le faasolosolo malie.

O nei faʻaʻailoga e mafai ona taʻu mai ai e leai se kulūkose o le tino.

O le a le maʻi o le hypoglycemic?

Faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le kulūkose i le maualuga o le kulūkose ma afai e le maua se fesoasoani i se taimi tatau, ona tupu ai lea o le mafaufau.

O faʻamaoniga o le faʻaitiitia o le suka i le suka toto e mafai ona vaevaeina i ni vaega se 4:

  1. O se lagona faaupuina o le fiaai i le talaaga o vaivaiga lautele, maualalo o le toto ma se suiga tele i le lagona.
  2. I le vaega lona lua, o se lagona le mafaamatalaina o le fiaai ua i ai, o le afu malulu e aliali, ma o le paʻu ua paʻu. Tremor ma tachycardia e mafai ona amata.
  3. I taimi faapea, e iloa ai e se tagata se setete o le euphoria, e le mafai ona puipuia, e matua fiafia lava, ua le toe lagona lona fefe ma teena le fesoasoani.
  4. O le vaega mulimuli e faʻaalia i le gatete i totonu o le tino, faʻalavelave, leai se mea vaaia. O le iʻuga, o le faʻavaivaia ma le sili atu o coma e tupu.

I le laasaga muamua, o le faʻaitiitia o le suka o le toto e toetoe lava a leai se lamatiaga ma e vave ona faʻaumatia. Ae i isi laasaga o le maʻi o le hypoglycemic, e tiga le faiʻai, o isi totoga, latou te le maua le okesene, o le mea lea e le mautonu ai.

E mafai ona e faʻaumatia le faʻafitauli pe a uma ona iloa le mafuaʻaga o le paʻu i le kulukose. Afai e maua le maʻisuka, ona tatau lea ona siakiina le inisalini, pe a iai ni faafitauli i le pancreas, ona tatau lea ona faʻaumatia ma isi. Ae o le mafuaaga e faatoa mafai ona iloa pe a maeʻa le suʻega atoa.Ae ui i lea, e sili ona lelei le iloa pe faapefea ona e fesoasoani ia te oe lava i le fale ina ia mafai ai ona taofia le malepelepe.

Togafitiga o gasegase e maua i le hypoglycemic coma

A maeʻa le falemaʻi, o le tagata maʻi e lua ona pusi: o le vevela ma le faanatinati. A maeʻa lena mea, faʻafeiloaʻi ai togafitiga e puipuia ai le cerebral edema. I le taimi muamua, e faʻaaogaina ia togafitiga (Mannitol poʻo Mannitol). O faʻasologa o faʻalavelave faʻafuaseʻi (Furosemide) o loʻo faʻamatala mulimuli ane.

O le inisalini pupuu e naʻo lalo o le puleaina o le toto suka. O lenei vailaʻau e amata ona faʻaaogaina naʻo le i ai o faailo o le kulukose e pei o le 13-17 mmol / l, ona o lona vave pulega e ono mafua ai le atinaʻeina o se osofaiga fou o le maʻi o le hypoglycemic ma le amataina o le coma.

O le tagata gasegase ua faatonuina se suʻega e se neurologist ma se cardiologist i luga o tiute, o ia lea na te iloiloina le ECG ma le elekenephalogram. O faʻamatalaga mai nei suʻesuʻega e mafai ai ona vavalo se toe foʻi mai o le coma ma faʻafetaui le fuafuaga tau togafitiga.

Fesoʻotaʻi ma le Tomai Faʻafefe

O le mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o le hypoglycemia i le maʻisuka o le aʻafiaga faapitoa i luga o le tino o le tele o vailaau faʻasaina ma le faʻaitiitia o le suka.

O nei vailaʻau e faʻamalosia ai le faʻaleleia o galuega o laʻau peta pancreatic, ma mafua ai ona maua atili inisalini.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le togafitiga e aoga tele: o le suka e toetoe lava a masani. Ae afai e solia tulafono a le tagata maʻi mo fualaau faasaina, ma ia ave le tele o fualaau faasaina, o le paʻu mataʻutia i le suka o le toto.

O lenei mea e mafua mai i le matuia o mea e le lelei ai le tino, mo se faataitaiga, o le faʻafanoga o lela o le faiʻai. Faatasi ai ma lenei togafitiga, o aʻafiaga uma lava e aafia i le le lava o le gaʻoina o gaʻo, o lona uiga, malosi. Ma afai e leai se taimi fesoasoani i le tagata maʻi, e mafai ona tupu le oti.

E iai isi mafuaaga mo le atinaʻeina o le hypoglycemia:

  • pe a faʻaaoga se peni tui sese,
  • o le tagata gasegase e faʻaaogaina fualaau faasaina o le sulfonylurea e mafai ona mafua ai faʻafitauli eseese. E tele fomaʻi ua fautua e teena na vailaʻau, talu ai latou te faʻaosoosoina le pancreas i le faʻateleina o le inisalini,
  • aveina o se vailaau faafomai muamua e leʻi iloa e le tagata maʻi,
  • massage i le nofoaga o tui. O le iʻuga, o le vevela o le tino e tulaʻi mai i lenei vaega, ma o le hormone e vave faʻavaveina nai lo le mea e tatau ai,
  • . Suʻeina o le insulin faaumiumi ile puupuu (i le lava voluma),
  • O se mita sese e maua ai faʻamatalaga le saʻo (afaina). O le iʻuga, o le tagata maʻi e gauai atu i le tele o le inisalini,
  • incompatibility i le va o fualaau oona e faaaoga i togafitiga o le faamaʻi,
  • Le lelei le fuaina ole fua ole inisalini e le fomai.

Meaʻai e fesootai

Pe a faʻaumatia e le maʻisuka le tele o mea inu gaʻo, mea inu poʻo le faaseʻe i se isi taumafataga, e mafai ona ia atiaʻe le hypoglycemia. O le mea lea, e taua tele mo le maʻisuka, aemaise lava pe a tuʻuina atu le taumafa ma vailaʻau faʻasaina.

O faʻafitauli nei e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le faʻamaʻi:

  • telegese faʻasolosolo o enzymes digestive. I lenei tulaga, o le le lelei o le taumafa o meaʻai e tupu, ma o le maualuga o le suka i le plasma toto e faʻaititia,
  • lafoaʻi taumafa: pe a le lava le aofaʻi o meaʻai gaʻo e faʻamaonia mo le tui o le inisalini,
  • mea le talafeagai
  • taumafa malosi tele (matelaina) ma le faʻaaogaina o mea e faʻaleagaina ai le mamafa. I lenei tulaga, o le fua fautuaina o le inisalini e ave e aunoa ma le faʻaitiitia,
  • meaai le lelei, faatasi ai ma se tupe itiiti,
  • ma le gaosia o gastoparesis (leaga le gaogao o le manava) Leai.
  • i le aso muamua.

Mo le soifua maloloina masani, e le tatau i le maʻisuka ona oʻo i le matelaina. Afai e aliali mai lenei lagona (o se faailoga lea o le hypoglycemia i le maʻisuka), e tatau ona vave fetuunai le meaai.

Ava malosi

Faʻaaliga O lenei tulaga e matua faʻalavelave lava, talu ai o faʻamaʻi o le faʻamaʻi i se tulaga ogaoga e talitutusa lava ma amioga a se tagata inu, ma o isi e mafai ona sese le tagata maʻi mo se ava malosi. Ma matou te le taua faapitoa lava ma i latou.

O le inu o le hypoglycemia o se tasi o mea sili ona matautia.

O le a le mea o loʻo tupu? O le mea moni, o molini o le ethanol e faʻagesegese ai le gaosia o le kulukose talafeagai e le ate, faʻafefe ai lona tulaga masani. I le taimi lava e tasi, o le vailaau o le suka e maualalo le suka o loʻo iai i le toto o le tagata maʻi.

O se itu e sili ona matautia o le faʻaoga faʻatasi o vailaʻau faʻasaina ma malosi. O le ava malosi i le maualuga maualuga e faʻaitiitia ai le suka, ma o faʻamaoniga o le hypoglycemia i lenei tulaga e pei o faailoga o le inupia.

O le ava malosi o le a faʻagesegese pe oʻo foi i le poloka atoatoa o le aʻafiaga o fualaau faasaina, ma o lenei mea e mafua mai i aʻafiaga ogaoga mo le maʻisuka.

Gaoioiga faaletino sili

O se taimi e leʻi fuafuaina, ae matua malosi lava, e mafai ona tupu: o se tamoe mo le sola ese o taavale po o se taaloga soka ma lau tama pele.

I le taimi lava e tasi, o le a le mafaufau le tagata maʻi e mafai ona paʻu le suka.

Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le tino (sili atu ma le itula), mo se faataitaiga, faʻapipiʻiina o paluga poʻo le utaina o pallets i piliki, o le aʻafiaga o le atiaʻe o le maʻi e maualuga tele. E tusa lava pe a 'aina e se tagata se mea e maua ai le gaʻo, o le osofaia o le hypoglycemia e mafai ona tupu i le tele o itula pe a maeʻa le galue malosi.

E masani lava, o se faʻalavelave e tupu i le po, aua o le taimi lea e amata ona toe faʻaleleia siama musika ona o le faʻafefe o le kulukose. Ma e ui lava e le tupu lenei mea i tagata uma, ae e taua lava le iloa e uiga i ai.

E te manaʻomia pea fualaau mo le hypoglycemia ma oe.

Mo le maʻisuka, o togafitiga uma o inisalini ma e fuafua lava i le tagata lava ia. O lenei mea e aʻafia ai le mamafa ma le mamafa o le uta: le taʻavale e aunoa ma le taʻavale ma le taʻavale filemu poʻo le savali faʻataʻavale.

Ma o le faʻaletonu faaletino e mafai ona tafiesea uma togafitiga faʻaleleia. O le mea lea, taumafai e tausia le mamafa o mea mamafa ae tumau.

Vitio faʻatalanoa

O mafuaʻaga autu e mafua ai ona faʻaitiitia le suka o le toto:

O le hypoglycemia e mafai ona tupu i le fale, i le galuega poʻo luga o le auala. O le mea lea, e taua tele i tagata e te iloa o loʻo iloa le faafitauli ma iloa mea e le tatau ona faia pe a tupu se osofaʻiga. I aso nei, e masani ona e vaʻai i tagata i le peʻa "O aʻu o le maʻisuka" poʻo se taulima, i le mea o loʻo tusia ai le siama ma le talafeagai tatau i le tulaga o le a faʻafuaseʻi ona le iloa e lē e ona.

E lelei le ave o se faʻamatalaga (faʻatasi ai ma pepa), o le a aofia ai faʻamatalaga uma e uiga ia te oe ma e uiga i faʻamaʻi o loʻo i ai nei faʻatasi ma fautuaga talafeagai.

Sugar (glucose) o le punaʻoa sili mo le tino o le tagata. E sau i totonu o vailaʻau faʻamaʻalosi, e faʻamalolo i totonu o le gastrointestinal tract, ma o loʻo aʻafia i totonu o le toto. Ona vaevaeina lea ma feaveaiina i sela ma ni masini.

O le tino o le tagata e taumafai e faatumauina le maualuga o le suka toto i totonu o nisi o tapulaa, ia e sili ona lelei mo le ausia o manaoga ma le faagasologa o tali taua. Ae ui i lea, ei ai taimi e faʻateleina pe faʻaitiitia ai faʻamaumauga. O lenei mea e mafai ona faʻaalia ai le physiological faagasologa poʻo le atinaʻeina o le faʻamaʻi.

O le a le suka mo le tino?

Glucose o se monosaccharide. Faʻasagaga o le faateleina o lona toto totoʻa pe a uma ona 'ai, e maua e le pancreas se faʻamaoniga mai le faiʻai e tatau ona faʻaitiitia le maualuga o le glycemia. O le gland lafoaʻi se vaega faapitoa o le iniseti o le hormone-active, lea e manaʻomia e "tatala ai le faitotoa" i sene mo kulūkose molekone.

Suga, i le faaopoopo i le tuuina atu o le tino i le malosi, faatino ai le tele o isi galuega taua:

  • o se vaega o meaola o le nucleic, o se vaega o nucleotides,
  • auai i le gaosia o amino acids, o le metabolism o nisi gaʻo, gaʻo,
  • toe faʻaleleia le setete o le tino pe a mavae faʻamaʻi faʻamaʻi, maʻi, maʻi,
  • aoga aoga i le siosiomaga faalemafaufau-lagona, faaleleia uiga,
  • faʻaosofia ai le faʻatinoga o le tele o polokalama a le tino.


Glucose - o se monosaccharide, o le "suauu" mo le tino o le tagata

O le a le hypoglycemia?

Hypoglycemia - o se tulaga lea o le aofaʻi o kulukose i totonu o le toto e sili atu nai lo mea e gata ai le taliaina i se itu laʻititi. O le fua o le suka e paʻu i le va o le 3.3 mmol / L ma le 5.5 mmol / L. I tamaʻitaʻi ma tamaʻi vaeluaga, o nei faʻamaonia e fetaui lelei.

Taua! O tagata matutua o loʻo i ai se suiga laitiiti o le faʻatagaina o tapulaʻa (e oo i le 6.7 mmol / l). E fesoʻotaʻi lenei mea ma se suiga i le paleni o le hormonal ona o isi gutu o le endocrine o ona hormones o le inisalini.

Suauu toto i se tamaititi ei lalo ifo o le 5 tausaga le matua e ese foi mai le maualuga o tau. E oʻo atu i le tausaga, o le tapulaa maualuga e 4.4 mmol / L, o le maualalo - 2.8 mmol / L. E sili atu nai lo le tausaga - 3.3-5 mmol / L.

O fua faʻatusa 2.5-2.9 mmol / L e laʻititi o le kulukose toto i tagata matutua. E oʻo lava i lalo ifo o le glycemia o loʻo faʻaalia ai le alualu i luma o se tulaga faʻaleagaina. O le hypoglycemia e manaʻomia le vave faʻaogaina e tagata tomai faapitoa ma tausiga faʻafuaseʻi, ona o loʻo aʻafia i ni aʻafiaga ogaoga ma taunuuga.

Sugar le lava

  • Le maualalo o le tino - maualalo le toto o le toto e avea ma faʻaalia o le le lelei o le pituitary gland muamua, lea o le a faʻaitiitia ai le faia o le tele o hormones (somatotropin, prolactin, thyroetpin, etc.). O le taunuʻuga o togafitiga o le tele o gaʻo o le endocrin, lea e faʻaitiitia ai le fua o le kulūkose i le ate, faʻateleina lona faʻaoga i luga o le itu.
  • Le lava le malosi o le kullucocorticoids (hormones o le cortex adrenal) - o se masini mo le atinaʻeina o togafitiga e talitutusa. E mafai ona tuʻu ifo le suāuʻu aʻo le i oʻo mai meaai i totonu o le tino, ma ni nai itula talu mai lenei faʻagasologa.
  • Glucagon deficiency - O lenei hormone ua manatu o se tagata tetee i le inisalini. Pe a oʻo le glucagon i totonu o le toto, o le faateleina o le glycemia o loʻo matauina, ma le toilalo - o se faʻaitiitiga o faailo.


Glucagon - o se hormone na faʻamaloloina e laʻau alpha piacreatic

E le atoatoa le Enzyme

O se tasi o mafuaaga o le hypoglycemia o le faamaʻi a Girke. O lenei mea o se togafiti faʻamaʻi, lea e mafua ona o le le mafai o sela e auai i le gaosia o se enzyme maʻoti, ma o le taunuuga lea ua faʻalavelaveina ai le faiga o le kulukose i totonu o le tino.

Taua! Afai o le le atoatoa o le tulaga o ia ituaiga o gasegase e talafeagai, o le a ola i latou matutua, ae o lo latou manuia lautele ma le ala o gaioiga i totonu ua matua afaina lava.

O isi togafitiga o le faamai o le misela. O se vaega o le faʻamaʻi o le leai foi o se enzyme maʻoti. O lona gaioiga o le faʻaleagaina lea o lala glycogen, o le vavaeeseina o le suka maua mai latou. O faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai se auala sili atu i le faʻatusatusa i le faʻamaʻi o Girke.

Mea e le lelei

Afai o meaʻai e le ulu i totonu o le tino i le tele o mea, o lenei mea e masani ona taʻitaʻia ai le mea moni o le suka e paʻu malie i totonu o le toto. Cells, aemaise lava le faiʻai, latou te le maua le aofaʻiga talafeagai o punaoa o le malosi lea e talafeagai mo le faʻatinoga tatau.

O se masini faapena mo le atinaʻeina o le hypoglycemia ua matauina ma le tele o gaoioiga faaletino. O le maso o le mea e "faʻaaluina" glucose e sili atu nai lo le tino e puleaina e faʻapipiʻi pe sau i meaai.

Toto

Aʻo faagasolo le taimi o le gaioiga, o suiga taua e tupu i le tino o le fafine, lea e fesootaʻi ma lona paleni o le hormonal ma le processes o le enzyme. Suga, lea e ulu atu i le tino o le maʻitaga maʻitaga, e tatau ona maua nei le malosi e le gata i ana siama ma maso, ae faapena foi i le tino pepe. O le manaoga e faateleina i masina uma.

O hormones o le placenta ma le cortex oona, o le inisalini, o loʻo faʻamaopoopoina, ae o le faʻamalositino o le inisalini lava ia ua faʻalauteleina e paleni le maualuga o le suka i le tino o le fafine.


O le maualuga o le kulukose e masani ona pau i le afa lona lua o le maitaga

Faʻailoga o le ate

Aisea e paʻu ai le numera o le kulukose o le toto i le faaleagaina o le ate? E mafua ona o lona le mafai ona auai i le faagasologa o le kulūkose. E ono tupu i le talaaga o faʻamaʻi nei:

  • ate necrosis
  • afaina o se natura viral,
  • secephalopathy gasegase ogaoga,
  • faigamalo o le ate poʻo metastisi i totonu o lona tino,
  • foia le ate.

Alu ma vailaʻau

O le faʻaaogaina o le ava malosi o se tasi lea o mafuaaga taatele o se tulaga o le hypoglycemic. A oʻo mai le alcohol alcohol i totonu o le tino o le tagata, ua faʻaumatia le enzyme, lea e talafeagai mo le fausia o le kulukose. Pe a faʻaitiitia le faʻaaogaina o lenei elemene eletone, o le paʻu mataua o le suka e tupu i totonu o le toto.

O tamaiti, e lava lava, e mafai foi ona faʻaalia i le ava malosi. E mafua ona o le faʻalavelave poʻo le faʻaaogaina o le ava malosi.

Taua! E mafai foʻi ona atiaʻe e se tamaititi aʻoga ni tamaititi aʻoga e le o aʻafiaga o le faʻaaogaina o le ava malosi i le togafitiga o faʻamaʻi o le pito i luga.

O le maualalo o le toto suka mafua ai le faʻaaogaina o vailaau nei:

  • peta blockers
  • salicylate,
  • non-steroidal anti-inflammatory drugs.


NSAID - o se kulupu o fualaau e mafai ona faʻaititia le glycemia

Faʻateleina le aʻa suka

  • insulinoma - o le maʻi o le pancreatic, le puleaina le puleaina o le inisalini,
  • hyperplasia o sela e synthesi le inisalini i tamaiti ma pepe fou,
  • microadenomatosis - dysplasia o sela o tamaʻitaʻi o Langerhans-Sobolev,
  • hypoglycemia o le natura o le hyperinsulinemic,
  • se faʻaitiitia o le suka toto i le maʻisuka.

Taua! O loʻo maualalo le glycemia e mafua mai i mea faʻaleagaina. O lenei tulaga e faʻamaonia i le mea moni e lagona e se tagata le faʻatasi ma le faʻaofiina o analogene inisalini. E le masani mo tagata uma.

Togafitiga uiga

O le hypoglycemia o se tulaga lea e manaʻomia ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le faʻasao i aso uma o gaʻo i le tino. Pe a oʻo mai uluaʻi faʻamaʻi o le kulūkose, e tatau ona e inu i le lauti suamalie, 'ai i le gingerbread, candy, ma le suka mama. Afai ei ai se tagata ua le mautonu, e tatau ona vave valaʻau i se 'au taʻavale, aua e mafai ona taʻu mai ai se tulaga ogaoga o faʻalavelave i le tino.


O gaʻo vailaʻau faʻasaina o le a faʻaleleia le kulūkose i se vaitau puupuu

Ole togafitiga ile iniseti e aofia ai le tosoina o se vaifofo o le kulukose (muamua i le vavalalata, ona pala i totonu o se vein), glucagon, adrenaline, fualaau oona, vailaʻau e lagolago ai galuega a le fatu ma toto toto, togafitiga (e tetee i le cerebral edema).

A maeʻa ona faʻamalolo, e tatau i le tagata maʻi ona faia se faʻataʻitaʻiga o ana meaʻai. E aofia ai le faʻaogaina o mea taumafa i le tino, i ni vaega laiti. I le leai o le maʻisuka, e taua tele pe a ma le sili atu ma le 130 g o le suka gaʻo e faʻaaogaina i aso uma. E tatau ona teena le ava malosi, falai, vevela, ulaula.

E tuʻuina atu i ai le vavalaʻau, kuka, kuka, tao tao. E tatau ona aofia i totonu o le taumafa se fuainumera o fualaau 'aina ma fualaau faisua, faʻanoanoa o aano o manu, iʻa. E taua foi le mulimuli i fautuaga a tagata tomai faapitoa ma le mataʻituina o le glycemia i faʻalavelave.

I totonu o se tagata soifua maloloina, o le tino lava ia e pulea ai glucose faailoga - o le punavai autu o le malosi. Afai ei ai se faʻaitiitia o le suka i le suka toto, ona amata lea ona oʻo i le matelaina o tino o le faiʻai, ma o le mea lea latou te oti ai.Faailoga o le hypoglycemia (le lava o le kulukose i totonu o le toto) e masani ona taʻuina, ma e faigofie lava ona iloa. Aisea e mafai ai ona tulai mai se tulaga, ma o le a le mea e tatau ona faia e aloese ai? Faʻafefea ona puipuia maʻi ma puipuia ai faʻafitauli faigata?

E taua le iloa! O se mea fou na fautuaina e endocrinologists mo Faʻaauau le Mataituina o Maʻisuka! E na o aso uma e tatau ai.

O gasegase ma le tafe o le a avea o se mea o le taimi ua tuanai

O le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le toeitiiti 80% o tafaoga uma ma toesega. 7 mai le 10 tagata e maliliu ona o le pisa o fatu o le fatu po o le faiʻai. E toetoe lava o mataupu uma, o le mafuaʻaga mo lenei faʻamoemoe matautia e tutusa lava - maualuga le toto suka.

E mafai ma e tatau ona tuʻituʻi le suka, pe leai se mea. Ae e le fofoina ai le faʻamaʻi, ae naʻo le fesoasoani e tau ai le suʻesuʻega, ae le o le mafuaaga o le maʻi.

Na pau lava le vailaʻau e fautuaina aloaia mo le maʻisuka ma faʻaaoga e endocrinologists i la latou galuega o le Ji Dao Diabetes Adhesive.

Le aoga o fualaau faasaina, fuafua e tusa ai ma le auala masani (o le numera o tagata gasegase na toe malosi i le numera o tagata gasegase i le vaega o le 100 tagata na togafitia togafitiga) o:

  • Tulaga masani o le suka - 95%
  • Faʻaitiitia o vein thrombosis - 70%
  • Faʻamamaina o se fatu fatu malosi - 90%
  • Aveesea o le toto maualuga - 92%
  • Faamalosia o le aso, faaleleia o le moe i le po - 97%

O Ji Dao e gaosia oloa e le o se pisinisi faapisinisi ma e faatupeina e le setete. O le mea lea, o nei tagata nofomau uma e maua le avanoa e maua ai le vailaau i le 50% le tau.

Faʻaalia se tulaga talitutusa e mafai ona:

  • 'ai i meaʻai gaʻo,
  • fua le saʻo o vailaʻau o le suka,
  • inuina ava malosi e aunoa ma se meaai (faʻamalosi le ava i le gaosiga o le kulukose i le ate),
  • meaai le lelei ma leai se tautua tele,
  • le folasaga o le inisalini i le sese,
  • le malosi o le maʻisuka.

O le hypoglycemia i se tagata maloloina e mafai ona tupu ma:

  • aveina o vailaʻau maʻoti, mo se faʻataʻitaʻiga, fualaʻau maualalo o le suka e aunoa ma le faʻatalanoaina o se tagata poto faapitoa,
  • faamai o totoga i totonu,
  • inu ava malosi
  • mulimuli i se taumafa paleni,
  • se umi vaitaimi i le va o taumafataga / leai ni meaʻai,
  • meaʻai gaʻo gaʻo
  • ogaoga o le tino
  • tulaga atuatuvale, fiafia loloto,
  • ala mai i luga o le moe i le po, aua e leai se meaʻai mo se taimi umi.

I se tulaga e le masani ai, o le pa'ū faafuaseʻi o le suka e mafai ona mafua mai i le atinaʻeina o faiga o le tuma i le pancreas. O se taunuuga o lenei mea, o le aofai o inisalini e gaosia ai suauu ma le tele o le inisalini e faateleina le le pulea. E le gata i lea, o le faʻaitiitia o le suka e mafai ona aʻafia e isi neoplasms (masani ona leaga) lea e fesoasoani i le faateleina o le inisalini.

E seasea ona matauina le maualuga o le kulukose i le atinaʻe o faʻamaʻi masimmune. I lenei tulaga, e amata ona maua e le tino ni auupega i le inisalini, e mafua ai se paʻu mataʻutia po o se faʻateleina tele o le aofaiga o lenei hormone. Faʻaitiitia le suka e maua foi i gasegase e maua ai le gasegase poʻo le fatu (cirrhosis, hepatitis, iniseti viral - o se mafuaʻaga masani o le toto maualalo maualalo).

Faailoga o se paʻu mataʻutia i le suka

Ina ia aloese mai faʻalavelave matautia o le hypoglycemia, e taua le iloa poʻo a mea e iloa ai faʻatasi ma se paʻu mataʻu i le suka.

Tagata faʻapitoa i taimi o togafitiga ua vaevaeina i:

  1. O le toto lea e paʻu ai lalo ifo o le suka i lalo ifo o le 3.5 mmol / L.
  2. Faʻatatau, faatasi ai ma se faʻaitiitiga o faailoilo i le 3 ma le lalo ifo o iunite.
  3. Tele, e mafua mai i le pa'ū o le suka i lalo ifo o le 1.9 mmol / L.

Faatasi ai ma se auala filemu o le hypoglycemia, ua aafia ai le ua afaina:

  • le le mafai ona faʻaaogaina
  • faʻateleina le sosolo
  • matala,
  • fiaaai
  • lagona ao le i faia le vomiting
  • gagging
  • popolega
  • tulaga faʻavaivai
  • fatu fatu
  • numera o vae
  • faʻanoanoa vaaia
  • laugutu tagitagi.

I ia tulaga, ua lava mo se tagata soifua maloloina e 'ai pe inu se mea suamalie. I le maʻisuka, o se tagata maʻi ei ai faʻaʻailoga tutusa e manaʻomia ona vave fua le suka o le toto. Afai ei ai se ala masani o le hypoglycemia, ona oʻo mai ai lea o faailo:

  • popole
  • faʻaleagaina
  • le mautonu le gauai atu o le mafaufau,
  • tino vaivai
  • mafaufau le lelei
  • tautala lemu
  • suiga suiga
  • aoao malaise
  • ogaoga vaivai
  • lagona le mautonu.

I totonu o lenei setete, o le faʻafoega o vailaau faʻasaina o le suka ua vave ona taofi ma mataʻituina ma le totoa ia tau o le kulukose.

I le hypoglycemia matautia, o mea nei e matauina i le ua afaina:

  • osofaiga mataga
  • pa'ū i totonu
  • taʻavale
  • pa'ū i le vevela o le tino.

Afai o se mea faʻalavelave faʻaauau mo se taimi umi, ona oʻo mai lea o taunuuga e sili ona leaga, e oʻo lava i le oti. Vailaʻau o le Brain ma le cardiovascular system e aʻafia, o le galuega o totoga i totonu e vaʻaia. Ae o nisi taimi o faailoga o se paʻu mataua i le suka e tumau pea le le vaaia. E tupu lenei mea ao faia ni peter blockers.

O le mafuaʻaga o le maualalo o le suka pe a uma ona 'ai i le maʻisuka ma le ituaiga 1 ma le 2 atonu o le faʻaaogaina o fualaau e galue i le maualuga o le suka. A oʻo ina sili atu i le 15 tausaga le maʻisuka, o le a leai se faʻailoga o faailoga o le hypoglycemia. E taua tele iinei le fuaina o faailoilo i aso taitasi ma ia mataituina e se endocrinologist ina ia mafai ai ona fetuunai le taimi o le inisalini.

Afai o le tamaititi ei ai le suka, o lona uiga o le a sili atu lona leaga i maʻi, ma o le a aliali mai muamua faailoga o le malaise pe afai o le a faʻaitiitia le fuainumera i le 3.3 mmol / L. I tagata matutua, o le faafitauli e faʻapitoa pe a pa'ū le glucose i le 3.7 mmol / L.

O le a le lamatiaga o se tulaga o le hypoglycemic?

O le kulūkose o le toto e tatau ona i ai i totonu o tapulaa masani, o isi tulaga ogaoga o le soifua maloloina e le mafai ona alofia. O le hypoglycemia e matautia mo le faiʻai. O le tino autū lenei o le tino, lea e matua faigata i le fausaga. I le itiiti ifo o le toilalo i lana galuega o loʻo i ai le tele o faafitauli ma isi totoga ma mamanu.

Faafetai i le toto, meaʻai ma le okesene ulufale atu i ni neurons. O le kulukose e mafai ona tuʻuina atu i potu faiʻai e aunoa ma le inisalini. O le mea lea, e le afaina po o le a le tele o lenei hormoni o loʻo i ai i le tino - o le a faʻaavanoaina pea e le toto mea uma e manaʻomia ile neu. I le hypoglycemia, o le gaʻo o le suka e le ulu atu i le faiai, o le a amata ona matelaina sela. A maeʻa ni nai minute o se maʻi faʻaleagaina, e lagona e se tagata ana faailoga ia te ia lava: faʻapupulaina mata, laugutu o le laugutu, salu, fatu faʻavauvau.

Ole aʻafiaga aupito sili ona leaga o le le atoatoa o le kulukose i le toto cliques o le hypoglycemic coma. E mafai ona atiaʻe pe afai o lalo o le 2.2 mmol / L. E le gata i lea, o le maʻi maʻi o le maʻi e mafai ona o faatasi ma le cerebral edema, o le oti o ona vaega, faʻamaʻi pipisi i totonu o masini ma fausaga.

Tagata faʻapitoa e faailoa mai ni vaega se lua o faʻafitauli o le hypoglycemia:

  1. O mea e sili ona lata mai o loʻo atiaʻe i itula muamua o le tulaga o le hypoglycemic: infarction myocardial, stroke, limb limb, strabismus, vaivaiga o le tautala, hemiparesis, faateleina le muscle i totonu o vae.
  2. Vavave, atiae se taimi i le maeʻa ai o le hypoglycemia. O nei mea e aofia ai le tele o epilepsy, encephalopathy, parkinsonism.

O le a le mea e fai pe a pa'ū le suka

Afai e maualalo le suka o le toto mai le agamalu ma le agavaʻa, ona fai lea o le 1-2 fasi suka poʻo le 2-3 sipuni laʻau o le meli o le a fesoasoani e foʻia le faafitauli. Mai meainu e mafai ona e inuina se lauti suamalie po o se sua sua suamalie. E le gata i lea, ua fautuaina oe e faufautua e faʻaaoga:

  • 1-2 caramels,
  • se pea paikeke sikuea,
  • faʻi
  • mago apricots
  • mati
  • paʻu.

Ae o le taumafa i meaʻai e le masani ai ma le maualuga maualuga o le kulukose e le talafeagai.Mo se faʻataʻitaʻiga, afai ei ai le tele o gaʻo i meaʻai, o le a puipuia ai le kulūkose mai le gauai, o se taunuuga o le a le mafai ona vave foia le faafitauli. I faʻamuamua o se osofaiga o le hypoglycemic, e le o sau ma le leai o se malamalamaaga, e tatau ona e iloa pe faapefea ona fesoasoani lelei i le ua afaina.

E tatau ona e faia pei o lenei:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suesue i le faafitauli o le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala fiafia - o le Endocrinology Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalosi e puipuia atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i le aso 14 Me (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  • e tuʻuina pe taoto le tagata maʻi ina ia lelei ai,
  • avatu se suā suka poʻo le tuʻuina atu o se fasi suka,
  • tuu le ua afaina sei vagana ua faaleleia le tulaga.

A pa'ū le suka i le maʻisuka ma o le tulaga e iloiloina e ogaoga, e tatau ona valaʻau se falemaʻi. Tomai e tatau ona tui le kullukose e faʻaleleia ai le toto. Afai, a uma le afa itula pe a uma ona fuaina le kulūkose, e le lagona le lelei o le tagata maʻi, o le a aveina atu o ia i se falemaʻi. O iina, latou te faʻamanuiaina le kulūkose seia oʻo ina latou lagona le masani.

Afai e faʻafuaseʻi ona pa'ū le suka, o le tele lava o polofesa o le soifua maloloina latou te fautuaina le aveina o fualaau kullukose. O a latou vaega e vave ona tuʻuina i totonu o le toto ma amata ona galue vave. O se taunuuga, e le manaʻomia e le tino ona faʻaalu le taimi e faʻataʻoto ai meaai e maua ai se punaoa o le malosi. Afai o le suka e paʻu malie, 1 g o le vailaau faasaina e mafai ona faateleina le faatinoga e 0.28 mmol / L. Faʻamatalaga sili ona lelei i le faafitauli.

Isi togafitiga

I le faagasologa o togafitiga, ua fautuaina e le au atamamai le faaaogaina o metotia masani o togafitiga e faaaoga ai togafitiga faafomai. Latou te fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o metabolic processes ma faʻavasega le maualuga o le suka i le maʻisuka ma tagata soifua maloloina. O se laau lelei o le lingonberry, o le St. John's wort, rose rose, plantain, garlic (ua fautuaina ina ia 'ai fou).

Mai laau e faʻaaoga ai teuteuga ma meaʻai e mafai ai e le tino ona toe faʻaleleia i le taimi sili ona puupuu. E mafai ona e faʻaaoga lenei fua: 1 sipuni tele o sipuni o le rose e tumu i le 2 ipu vai inu, faʻamamaina ma inu le afa afa i le aso.

E le gata i lea, o le taumafataga ei ai sona aafiaga lelei i le tulaga o le maʻi. O se tagata gasegase maʻi e manaʻomia ona iloa po o fea meaai e tatau ona aofia ai i le taumafataga, ma e tatau ona alofia:

  • Mea aoga. O le taumafa o le maʻisuka e tatau ona aofia ai: kukama, tamato, kapisi, zucchini, seafood, falaoa atoa o le falaoa, meaʻai maualalo, susu-susu susu, nati, leki.
  • Mea faasaina. Selu, faʻi, vine, mea inu caffeinated, ava malosi - e le aofia i le lisi o le maʻisuka.

Puipuiga o se pa'ū i le toto kulukose

Ina ia puipuia le pa'ū mataʻutia i le suka o le toto, e fautuaina ai e le maʻisuka:

  • fetuunai le meaai ma faaopoopo meaʻai o le a faʻaalu mo le umi,
  • 'ai i ni vaega laiti, a itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso,
  • pe a fai o faailoga o le hypoglycemia e tupu i le po, ona oʻo lea i le po, ua fautuaina e 'ai meaʻai e sili atu ona uumi,
  • faʻatasi ai ma togafitiga o le inisalini, e tatau ona fetuunai le fua e puipuia ai le faʻaitiitia o le kulūkose.

Afai o le hypoglycemia e tupu i se tagata soifua maloloina, e tatau ona maua le mafuaʻaga o lona tupu. Atonu e manaʻomia lou toe iloilo lau meaʻai ma lou olaga, faʻamaonia, faʻamalosia le lisi ma mea taumafa.Afai e le mafai ona e maua le mafuaʻaga mataga na o oe lava, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Afai e maua se mea maualalo ile kulukose i totonu o se fafine maʻitaga, ona tatau lea ona tausisi i se meaʻai ina ia aloese ai mai le le fiafia. O mea taumafa tatau e tatau ona vaevaega ma aoga pe a mafai ai.

  • e masani ona faʻaaogaina gaʻo vailaʻau faʻasaina: pata, fualaau faisua,
  • aofia ai i au fua o fua i aso taʻitasi, e aofia ai fualaʻau suamalie,
  • ave le protein o se vaega o meaʻai mumu,
  • faʻaaogā meaʻai susu (sisi, yogurt, cheese cheese, kefir, susu susu).

I le hypoglycemia, e le tatau i le tagata gasegase ona le amanaiaina ia uiga o le tulaga faʻaleagaina. E sili atu le puipuia oe mai se taimi le tumau mai le faatinoina o galuega mamafa faaletino ma fesuiaiga i aoaoga ma avega mamafa (aau, moli, savali). E tele mafuaʻaga mo le pa'ū i le suka, ae o le tausia o se soifua maloloina lelei ma le tausia o se taumafataga tatau e foia ai le tele o faafitauli ma puipuia ai ni faafitauli ogaoga. O le mea taua o le faʻafesoʻotaʻi lea o se fomaʻi i se taimi tatau pe afai o le tulaga e faʻaleagaina. I le maʻisuka, e tatau ona foia lenei faafitauli faatasi ma se tagata poto faapitoa.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina.

O le hypoglycemia e faʻaalia i le faʻaitiitia o le toto i lalo ifo o le 2.8 mmol / L. O siama o le tino e le maua le aofaiga talafeagai o le malosi, lea e tau atu i lo latou oti. O lenei tulaga e matautia i le soifua maloloina, e lamatia ai le atinaʻeina o se inisalini ma e mafai ona oʻo atu i le oti.

Glucose o se punavai o le malosi mo le tino, e aofia ai le faiʻai. Neurons ua gaosia le suka e aunoa ma le fesoasoani a le inisalini, ma o le hypoglycemia e taitai atu ai i lo latou matelaina. O lenei mea leaga e afaina ai le soifua manuia ma mafua ai le tele o faʻaaliga leaga. O le faʻaitiitia o le suka o le toto e mafai ona afaina ai faʻalavelave poo le oti, o lea e tatau ai ona e iloa uiga autu o le hypoglycemia ma maua ai le fesoasoani taimi i se tagata. Afai e maualalo le kulūkose mo se taimi umi, e mafai ona atiaʻe le hypoglycemic coma.

O le hypoglycemia e tolu vaega o le atinaʻe. E ese i latou i le falemai, metotia o fesoasoani muamua ma togafitiga.

O le faailoga autu o le vaega muamua o se lagona o le fiaaai. E masani lava ona tuua e tagata lenei faʻailoga e aunoa ma le gauai atu i ai, lea na o le faʻapupulaina ai o le tulaga. Afai e le maua le kulukose mai le meaai mo se taimi uumi, o le a iai ni faailoga fou: faʻapupulaina le salu, vaivaiga i vae ma maso uma, pallor o le paʻu ma le ulu. O faʻailoga uma e faʻailoaina ma tuʻuina atu i le tagata gasegase ogaoga faʻalavelave - e le mafai ona misia pe tuʻuina i latou e le o faʻamoemoeina. Mo le toe faʻafouina o kulūkose masani, e tatau ona e 'ai sina fasi suka poʻo se oloa maualuga-gaʻolaʻo ma se faʻamaufaʻailoga maualuga (fua, suamalie, sua suamalie).

O le faailoga muamua o le faʻaitiitia o le suka o le toto o se lagona o le fiaaai, ona i ai lea o le sosolo maualuga, vaivaiga i le tino, pallor ma le ulu.

I le vaega lona lua, o le soifua manuia o le tagata maʻi e matua leaga lava. O faʻamatalaga nei e matauina:

  • tautalaga faaletonu, tautala faasolosolo ma fenumiai,
  • numera o le laulaufaiva ma le faaluaina o le vaʻavaʻai, leai se malamalamaʻaga,
  • gasegase, faateleina le le mautonu ma vaivaiga maso,
  • i nisi tulaga, o le gasea ma le vomiting e mafai.

O le vaega lona tolu e faʻailoaina i le leai o se malamalama ma pa'ū atu i se paʻu. O lenei tulaga e sili ona matautia, ma o ona taunuuga e faalagolago i le saoasaoa o le fesoasoani muamua.

O le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le suka i le toto i se tagata soifua maloloina o le faʻalauteleina o le anapogi. E le maua e le tino le numera manaomia o meaʻai ma masini gaʻo e faʻamautinoa ai galuega taua, paleni o le malosi ma le maualuga o le kulukose o le toto.O le faʻasolosolo poʻo le maualalo o calorie meaai paleni e mafai foi ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga leaga. O sina vaega itiiti o mea taumafa e vave faʻapala, ma a maeʻa ni nai itula e faʻaititia uma faleoloa glucose.

Fesoasoani i le maualuga o le suka. I lenei tulaga, o le pancreas o loʻo faʻapotopotoina le tele o inisalini, lea i se faʻavavevave auala e tufatufa atu ai le kulūkose i le tino atoa, faʻaitiitia ai lona faʻamaualuga i le toto. O lenei mea e nafa ma suiga tele i le setete o se tagata pe'ā uma ona 'ai le suamalie: muamua, fiafia ma le euphoria, ma a mavae sina taimi, lagona vaivai ma vaivaiga.

E mafai foi e le hypoglycemia ona faaosofia le faʻaleagaina o le ava malosi, tele le malosi faʻaletino. O nisi taimi o le mafuaʻaga o faʻamaʻi o totoga o le loto (fatugaʻo, ate) poʻo le solia o le gland gland ma le pituitary gland. I se tulaga e le masani ai, o le atinaʻeina o se paʻu i le pancreas o se vaega faʻavae, lea e faʻapupulaina ai le gaosiga o le inisalini.

Maʻisuka Faʻaitiitia Sugar

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le faʻaitiitia o le suka o le toto e tele lava ina matauina. O mafuaʻaga atonu e ese, ae o le tele o taimi o se faʻalavelave maualuga o le inisalini.

O le televave e mafai ona maua i le tele o tulaga: o le sese o le puleaina o se fua le saʻo, o le le sao o taunuuga o le glucometer, penisini suauu le lelei, tapeina o le injection site or intramuscular injection of drug. O nisi taimi e mafai ona avea ma se filifiliga le sao a se fomaʻi poʻo se maʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 1, e le iloa tulafono o le puleaina o fualaau faasaina.

O se mafuaaga taatele o le pa'ū o le suka i le ituaiga 2 maʻisuka o se faʻalavelave taumafa. Mo maʻi o loʻo i ai se faʻafitauli, e matua taua lava le tausisia o se taumafa malosi ma mea taumafa na faatonuina e le fomai. O se mea e faʻaosofia ai le faʻailogaina o meaai, fia ai poʻo le le lava o taumafa o gaʻo, lea e le aofia ai le fuaina o le insulin.

O isi mea o loʻo lisiina i lalo e mafai ona amata ai le hypoglycemia i le maʻisuka.

  • O se suiga i le fualaau faasaina, lea na mafua ai se tali le lelei mai le tino.
  • Faʻaleagaina tele o le sulfonylurea.
  • Gaoioiga le lelei o fatugaʻo poʻo le ate, lea e faʻalavelave ai le faagasologa o le aveesea o le insulin mai le toto.
  • O faamalositino, mo se faʻataʻitaʻiga, o le pa'ū o le maualuga o le suka e tupu pe a maeʻa se taʻaloga ua pasi ma le maualuga pe i luga o se manava gaogao.
  • Faʻasalaga o le faʻamaʻiina o meaai, o se taunuuga lea, tusa lava pe a uma ona 'ai, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e tumau pea le maualalo.
  • Faʻamauaina o le ava po o le inu faʻatasi ai ma vailaʻau faʻasaina. Faatasi ai ma lenei tuufaatasiga, o le maualuga o le suka o le toto ua matua faaitiitia, ae o le tele o le maʻisuka latou te tuua lenei mea e le o faamoemoeina, talu ai ona o ona faailoga ua ave mo faailoga o le ava malosi.

Faʻaiʻuga

O le hypoglycemia o se lamatiaga i le ola maloloina o le tagata ma le ola. Muamua lava, o potu faiʻai e maua mai i le leai o le kulukose, ma le malosi o le fiaai o neu. O lenei tulaga e le afaina ai le galuega a isi tino tino. Masalo o le oti o faila o le faiʻai, o le atiina ae o taunuuga e le mafuatiaina.

O aʻafiaga e mafai ona afaina ai le mafaufau, epilepsy ma mafaufauga eseese. O le faʻaitiitia o le suka i le toto e aʻafia ai le faʻatinoina o le cardiovascular, respiratory and nervous systems, e mafai ona maua se paʻu poʻo se fatu fatu.

Mo le togafitiga o le hypoglycemia, e tatau ona faʻavae ona mafuaaga. Afai o le pa'ū o le suka toto e mafua ona o faʻamaʻi o totoga o le tino, ua fautuaina le vailaʻau e faʻaumatia ai le mafuaaga.

O lenei tulaga o se lamatiaga i tagata, o lea e matua taua tele le tuuina atu o le fesoasoani taimi. I le vaega muamua ma lona lua o togafitiga, e tatau ona tuʻuina atu i le tagata maʻi se fasi suka poʻo se vaiinu suamalie, honey, jam. O lenei mea e mautinoa ai le faʻaaogaina o le kulukose ma faʻaleleia le lelei.

Mo le vave maua o faʻamaoniga, o fualaau mai se faasologa o beta-blockers ua faʻamatalaina.E taua le aveina na o latou e pei ona faatonuina e le fomaʻi ma ina ua maeʻa faʻamaonia le moni o le hypoglycemia.

E pei ona iloa e le tele o tagata, o le faateleina o le suka i le toto o se tagata maloloina lelei e mafai ona eseese i le ao ma le po.

Tele i le taeao. O lenei mea e sili ona moni mo mataupu pe a fuaina i luma o se taumafataga saʻo.

O tapulaa o le masani o lenei vailaau ma tulaga faʻamaonia e faʻaalia ai le ono iai pe mafai foi ona faʻamoemoe i le ofisa o le fomaʻi. E taua le maitauina o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le suka i le toto i faʻamaoniga e le itiiti ifo i le 2.8 mmol / l e mafai ona mafua ai se faʻafuaseʻi o le soifua manuia lautele ma le faʻaalia mai o ni mea e le manaʻomia.

Afai o le faʻaoʻoina o lenei vailaau i le tino e faʻaititia atili ai, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i le atiina ae o le maʻi. O lenei tulaga le manaomia ma le matautia e manaomia vave togafitiga faafomai.

E tatau ona faʻafesoʻotaʻi fomaʻi e tusa lava pe i ai mataupu e le o iai ni faʻamaoniga o faʻamaʻi. Afai e leai se mea e faia, ona ono tupu ai lea o le leaga o le tulaga o le maʻi. O le a le mea muamua e iloa ai le pa'ū i le suka o le toto?

Glucose i totonu o le tino o le tagata e tatau ona tausia i tulaga talafeagai. A leai, o faafitauli ogaoga o le soifua maloloina e foliga mai.

E taua le maitauina o le suka toto i se tagata soifua maloloina e faʻaititia ma mo faʻafeagai uma mafuaaga.

E taua tele le faanumeraina o lenei mea i se taimi vave e mafai ai. E mafai ona faia lenei mea pe afai e faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa i se taimi talafeagai e faʻamaonia ai ma togafitiga lenei maʻi.

E tatau ona vave matauina o le hypoglycemia e mafai ona ogaoga ona taunuuga. O le sili ona matautia o nei mea: o se tulaga loloto ma le oti.

O le hypoglycemia e mafua ona o le le atoatoa o le suka i le fausaga o le tino, lea e tatau ona mautinoa le tuʻuina atu o nila mama. Afai o le kulūkose o loʻo i totonu o le toto e matua maualalo lava le maualuga, ona vave amata loa lea o togafitiga faʻaleagaina. O a la mafuaaga o lenei maʻi?

Faʻatasi ma le maʻisuka

O tagata e maua i le maʻisuka e masani ona faʻaleagaina e le fesili: o le a le mea e mafua ai lenei maʻi? Ae maise lava pe a pa'ū le suka i le maualalo.

I le taimi nei, o itu nei e iloa e aʻafia ai:

  1. o le faʻaaogaina o meaʻai e tumu i le faigofie faʻafefete,
  2. fualaau le saʻo o fualaau faasaina ua fuafua e tuuitiitia le suka o le toto,
  3. taumafa i luga o se manava leai. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia, talu ai e poloka le faʻapipiʻi o le kulukose i totonu o fausaga o le ate,
  4. ave vailaau faʻataʻitaʻi ua fuafuaina mo togafitiga i le taimi e tasi e pei o inu ava malosi,
  5. ma le filifilia e aunoa ma le tusitusi filifilia o meaai (pe a le faʻaumatia i le taimi e tasi),
  6. o se vaega e le tusitusi o le insulin (o le hormone o le pancreas o le tupuaga e mafua mai),
  7. o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e faʻaalia i le faʻalavelave faifaipea. I lenei tulaga, e taua le feutagai ma lau fomaʻi e uiga i suiga i uluai masini o fualaau faasaina.

Se tagata soifua maloloina

Faʻapogai o se pa'ū i le kulukose o le toto i se tagata soifua maloloina atoatoa:

  1. pe a fai e iai nisi vailaau e aunoa ma le silafia e se fomaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaau e faʻaititia ai le toto toto,
  2. faamai o totoga i totonu,
  3. ava malosi
  4. afai ei ai se tagata i tulaga faifai pea, ma e afaina foi,
  5. pe afai na te tausia faʻamaoni ma. Ae maise lava i latou o loʻo maualalo i le gaʻo,
  6. afai ei ai taimi vavalalata i le va o taumafataga e silia ma le iva itula,
  7. ina ua maeʻa le fagua saʻo, talu ai e leai se meaʻai mo se taimi umi,
  8. i le tulaga o le taumafa e faavae i luga o se tele o mea taumafa e matua televave vave le gaʻo.

I le maitaga

mo mafuaaga nei:

  1. faatasi ai ma le faateleina o le gaoioiga o le enzymatic,
  2. pe afai ei ai se saoasaoa tele o galuega faʻavae i le tino,
  3. aʻo faʻaleleia le faʻatinoga o le pancreas ma le thyroid gland.

E masani lava i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga, e mafatia le fafine i le gasegase. Faʻailoga malosi o le malaise, e ono tupu le vomiting, ma, o se taunuuga, o le leaga o le susu. O le tino o le tina o loʻo faʻamoemoe e le lava meaʻai, e aofia ai le faʻaitiitia o le suka o le toto. O le mafuaaga lena e tupu ai le hypoglycemia.

E taua le maitauina e masani lava o le mea e sili ona taua, o le pancreas e maua ai le tele o le homone, lea e mafai mulimuli ane avea ma se vaega i le atinaʻeina o le hypoglycemia.

Na paʻu le suā toto: o faʻamaoniga ma faailoga

E le gata i lea, e oʻo lava i se taimi patino, o se tagata e iai lenei tulaga e ono lagona e masani lava.

Ae o lenei mea e naʻo se mea. I sina taimi mulimuli ane, o le faʻaitiitia o le kulūkose i le tino e mafai ona taʻitaʻia ai le uila-vave ma sili atu ona matautia suiga i lona setete.

O le faailoga sili ona iloga o se paʻu mataʻutia i le suka o le toto ua manatu e sili atu le vevela, lea e mafai ona vaaia i le maualalo o le ea. E le gata i lea, e mafai e se tagata ona afu malosi i le taimi o le moe. O le vaitaimi lea o le taua tele o le maualuga o le suka i totonu o le tino na matauina.

O le moega mama e mafai ona faʻaalia lenei faailoga. I le ao, e matua faigofie lava ona fuafua le i ai o le soona inu tele. Ina ia faia lenei mea, ua lava le na o le uuina o le paʻu i tua o le ulu.

E le gata i lea, faatasi ai ma isi faailo masani o se pa'ū i le toto suka, mea nei:

  • le faʻavaivai vaivai
  • gatete
  • pogisa i mata
  • faateleina le faʻaleagaina
  • popolega
  • faʻamalosi.

O le a le mea e fai ma se faʻaitiitia faʻaitiitia o le faʻatinoga?

Afai, pe a uma le fua o le suka i le glucometer, e mafai ona iloa o lona faailoga ua faaitiitia i le 0.6, ona tatau loa lea ona faʻaaoga vave ia gaʻo kulū digestible.

E tatau ona faia lenei mea e tusa lava pe leai se faailoilo o le hypoglycemia. Aua nei galo o le faaitiitia o le kulukose toto e aunoa ma ni faailoga e sili atu ona lamatia nai lo i latou.

Faʻaleleia o Vailaʻau

Ina ia faʻaititia le maualuga o le suka i le toto, e tatau ona faʻaaogaina ituaiga o vailaʻau e pei o: faʻatoʻaga o le calcium cancers, o vailaʻau faʻamataʻu ma vailaʻau e maua ai hormones pancreatic, fualaau momoe, ma laupepa antibacterial.

Ae, e taua le gauai atu o le lisi laitiiti lenei o fualaau oona lea e fesoasoani e faʻaleleia le tulaga o le tino ao faʻaitiitia le suka o le toto.

E taua le manatua e mafai ona faʻaaogaina vailaʻau pe afai na faatonuina e se fomaʻi.

Togafitiga ma togafiti a tagata

O togafitiga faʻapitoa e tatau ona aofia ai meaʻai mo isi vailaʻau. Ae, o le mea moni, latou te le mafai ona faʻamalolo se vailaʻau o le hypoglycemic.

E faʻaaogaina na o le taofi o osofaʻiga. O isi auala e ofoofogia i le faʻaaogaina e puipuia ai soo se ituaiga hypoglycemia.

O lenei tulaga e mafai ona faʻaaogaina e ala i le faaaogaina o le vort St. John, plantain ma.

Mo tagata uma, o le hypoglycemia o se mea matautia tele. E oʻo lava i sina siʻitia o le suka mai le masani i totonu o le toto e tatau ona togafitia ina ia aloese mai faʻalavelave i le lumanaʻi. Afai e te amataina lenei tulaga, ona mafai lea ona e feagai ma foliga o le faoa faamalosi lea e faalavelave i se ituaiga soifuaga masani.

Mpoglycemia mama

A pa'ū le suka i lalo ifo o le 3.5-3.8 mmol / l, e tatau ona e amata faia se mea e faʻamaonia ai, aua afai e te le faia se mea, o le faafitauli atonu o le a sili atu ona leaga, ae e faigofie ona e iloa le hypoglycemia e ala i faailoga nei:

  • O vaivaiga lautele, lagona o le malulu (malulu),
  • Sweating, aemaise lava ile ulu ma le ua,
  • Dizzy
  • Taumafa i le fiaaai
  • Nausea, agai i le vomiting,
  • Faʻaleagaina poʻo le atuatuvale
  • Faiva i le fatu fatu
  • Faʻailoga ma le togiina o tamatamailima i luga o lima ma vae, faʻapea foʻi ma laugutu,
  • Leiloloa o le gaioiga vaaia. E le gata i lea, e ono i ai se lagona o le puao i luma o mata.

I se tulaga faapena, ua lava lea e 'ai ai se mea ma se maualuga maualuga o le suauu poo le faia o le lauti suamalie. A maeʻa lena mea, o le a faigofie, ae afai o le ituaiga 1-2 maʻisuka o le suka e pa'ū i le 3.5 mmol / L ma lalo ifo, ona masani ai lea ona vave iloa e le tagata maʻi lenei mea ma e mafai ona e puipuia le faafitauli e ala i le puleaina o le kulukose toto, mo se faataitaiga, faʻaaogaina o se glucometer.

Faʻaleagaina o le hypoglycemia

Afai o loʻo i ai se faʻaitiitia faʻaitiitia i le toto toto i le 3 ma le lalo ifo o le moli / l, o le a mafai ona tuʻuina atu lenei gaioiga i ni faʻamaoniga:

  • Ita i luga o soʻo se mea leaga
  • Lisi o le faʻasalalau
  • Le iloa lelei. I lenei tulaga, o se tagata e le mafai ona taʻavale i le vanimonimo,
  • Mafisa i luga o loʻu tino atoa
  • Faatasi ai ma lenei tulaga faaletonu, o le tautala e le mafaamatalaina ma tuai,
  • Faʻafitauli i le savaliga, pe a faʻalavelave le faʻamaopoopoina o gaioiga,
  • Tele vaivaiga
  • Leʻo le faʻalogo, e aofia ai le tagi.

Afai o le suka e paʻu tele i totonu o le toto, ona i ai lea i se tulaga e te manaʻomia e taofi ai le faʻaaogaina o suka, ia sainia i le fomaʻi ina ia fai mai le mea e fai pe a aliali mai na uiga.

Mo ia faailoga i le maʻisuka, e manaʻomia ona lafoaʻi le taimi o le inisalini poʻo isi vailaʻau (aʻo le i asiasi i le endocrinologist) ma mataʻituina ma le faʻaeteete le faʻatonu o le kulukose.

O le malosi o le hypoglycemia

I le tulaga ogaoga o le faʻamaʻi, o le pa'ū mataʻutia i le maualuga o le suka i le 1.9 mmol / L pe maualalo i le toto ei ai faʻamaoniga nei:

  • Faʻasaga tele
  • Paʻu i se paʻu ma le oti,
  • Faʻafefe tele,
  • O le vevela o le tino e pa'ū ifo i lalo ifo masani

E taua le matauina o le paʻu tele i le maualuga o le suka i le maualuga o le maualuga o le toto, ei ai taunuuga matautia, ae afai o lenei mea e tumau pea mo se taimi umi, ua faaleagaina le mafaufau ma le cardiovascular system. E le gata i lea, o nisi taimi o faailo o togafitiga e le lagona pe afai e ave e se tagata ni beta poloka.

Faʻaititia le kulūkose i le moe

O se faʻafitauli faʻapitoa lea e mafai ona tupu e oo lava i se miti ma o le taeao e sosoo ai o loʻo maʻi ai le maʻi. I lenei tulaga, o le hypoglycemia o ia lava e faʻaalia:

  • Faateleina le vevela,
  • Nofoaga e moe ai
  • Manatu
  • Eseese leo na faia i le taimi o le moe,
  • Moegama (savali i se miti), e aofia ai le paʻu ese mai le moega.

O ia ituaiga faʻamaoniga e manaʻomia vave vave, aua afai e te le faia se mea, o lona uiga o le faʻamaʻi e mafai ona faʻateteleina ma o le a faʻaalia e ala i faailoga o se tulaga ogaoga. O se endocrinologist e mafai ona faia se suʻega ma le faʻatulagaina o se suʻega e mafai ona fesoasoani i lenei faafitauli.

O le faʻamatalaga o le faʻamaoniga o le uiga o le soifua maloloina ma le maʻi 1-2 tagata, ae e eseese i lona faʻaaliga ma ei ai mafuaʻaga:

  • I maʻi o le maʻisuka o ituaiga muamua ma le lua, e masani lava ona i ai i le tagata maʻi faailoga o le hypoglycemia pe a uma ona 'ai, ona o le toto maualuga o le suka e faʻaititia ona o vailaau faʻapitoa poʻo insulin. I lenei tulaga, o le maualuga o le kulukose e le mafai ona maualalo ifo nai lo le masani, ma tusa lava pe tusa ma le 5-7 mmol / l,
  • Afai o le maʻisuka ua sili atu i le 10-15 tausaga, ona le iloa lea o faailoga o le maualalo o le kulukosesese,
  • E sili atu le leaga o tamaiti i le maualalo o le kulukose ma e leai ni faailoga e oo i le 3.3-3.5 mmol / L. I lenei tulaga, o faʻamatalaga muamua e latalata i le 2.4-2.7 mmol / L. I le isi itu, i tagata matutua, o le faafitauli ua amata ona paʻu i le 3.7 mmol / L.

Vasega o togafitiga

Afai o le hypoglycemia o se tulaga agamalu i le tulaga agavaʻa, ona avea lea o se fasi suka, 1-2 sipuni tele o le meli pe lava lole e pei o caramel e masani ona lava. Mai mea inu e mafai ona e inuina le lauti suamalie po o le sua. E tatau ona e iloa e te le manaʻomia ona 'ai mea uma ma le tele o le suauu, mo se faʻataʻitaʻiga, afai ei ai le gaʻo i le oloa, o le a le mafai ai ona vave faʻavave le kulūkose, ma o le a le mafai ai ona foia le faafitauli.

E le gata i lea, pe a oʻo ina ogaoga le gasegase o le maʻi, e faanatinati le valaʻauina o se falemaʻi. O fomaʻi e taunuu mai o le a vave ona faia se tui o le kulukose e faʻaleleia ai le tulaga ma a maeʻa le 20-30 minute ona siaki lea o lona totoga i le toto.

Afai e le lelei le tulaga, o le tagata maʻi o le a ave i le falemaʻi i tiute. O le mea lautele, o le a faʻalagolago togafitiga i le mafuaʻaga o se tulaga maualalo o le kulukose, aua e tatau ona e iloa le mea na aumaia ai le tagata i totonu o sea setete e mulimuli ane taofia ai le toe faia o le tulaga. E le gata i lea, o le umi o le nofo o le tagata maʻi i lalo o le kuluma ma le kulukose o le a faalagolago i le mafuaʻaga na mafua ai le hypoglycemia.

Togafitiga mo le hypoglycemia i le maʻisuka

E mafai e le maʻisuka ona puipuia pe faasaʻo le tulaga i le faʻaaogaina o fautuaga nei:

  • Faatasi ai ma se faaitiitia o le kulukose pe a uma ona 'ai faatasi ma le tele o mea inu gaʻo, e tatau ona fetuutuunai le meaai ma faʻaopopo meaʻai e uumi mo se taimi umi,
  • Auaunaga e tatau ona laʻititi
  • O meaai i le aso e tatau ona le itiiti ifo i le 5-6,
  • Faʻailoga o le hypoglycemia i se miti, e lelei le 'aiina o meaʻai e aofia ai vailaʻau gaʻo ma faʻafefe mo se taimi umi,
  • I le togafitiga o le inisalini, e mafai ona taofi le pa'ū i le suka i le faʻaitiitia o le fualaau o le vailaʻau.

Metotia o togafitiga i se tagata soifua maloloina

O tagata e leai ni maʻi e tatau ona mafaufau pe o le a le mafuaʻaga o le faʻamaʻi i la latou tulaga. Masalo ei ai ni suiga i le meaʻai po o le olaga, aua o mea uma lava e taua. Afai e le mafai ona e fuafuaina le mafuaʻaga na o oe, ona tatau loa lea ona e faʻatalanoa se fomaʻi o le a faʻatalanoa le tagata maʻi, ona auina atu lea o ia e suʻe suʻega. E le gata i lea, afai o le mea na mafua ai le hypoglycemia ua faʻamoemoeina, ona lava lea e 'ai lole poʻo kuki ma o le a pasi uma mea ma e le faia ni mea sese i le lumanaʻi lea na taʻitaʻia ai lenei faafitauli.

E tele mafuaʻaga mo le pa'ū i le suka, aʻo le soifua maloloina lelei ma le lelei o taumafa, e mafai ona aloese mai ai. E le gata i lea, o sea ituaiga faafitauli e tupu lava e tusa lava pe maua i le maʻisuka pe afai e le lelei le filifilia o le meaai pe faaaoga le fua o le fualaau faasaina.

Pe a matauina e se tagata, o le a manino lava ona faailoa mai le leaga o le solia o le tino i le tino na tupu, e le gata ina naʻo le vaʻaia, ae o se asiasiga faʻapitoa i se tagata tomai faapitoa. Ae o le asō, e le o tagata uma e iloa le tali i le fesili - o le a le mea e fai pe a pa'ū le suka i le ola maloloina, e foliga mai i le taimi muamua na tilotilo ai, tagata?

O le tele o meaola e mafai ona faʻaosoosoina ai lenei suiga mai le masani, lea e aofia ai le sili ona matautia o latou - t (DM). Mo lenei mafuaʻaga, e taua tele le faʻatuina o se tulaga e afaina ai le faʻaititia o lactin levels, ma na ona amata ona "faʻaumatia" lenei maʻi ogaoga.

A aunoa ma se masalosalo, o maʻi uma lava o loʻo i ai se manatu i mea e fesoʻotai ma togafitiga, lea o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i lalo o le masani masani e tupu vave.

O lea la, i se tagata soifua maloloina atoatoa, o le lactin e ese mai le 3.3-5.5 mmol / l .

I le isi itu, o le kulukose o se suauu mo le faiʻai o le tagata, ma o lona le atoatoa o se tali atu i le hypoglycemic e mafai, ma o nisi foi taimi. O sina siʻosiʻu suka e mafai ona avea ma mafuaʻaga o mafuaaga eseese - faʻamaʻi, faʻaleagaga o le tino, le lelei o taumafa.

O le faʻavae o le suiga o loʻo taoto i le toesea o faʻamaumauga ole inisalini ma le faagasologa o le ulufale i le taimi ma pe a 'ai.O le faʻaosoosoga autu iinei o se mea le talafeagai, lea e le oi ai i le tino le mea e tatau ai gaʻo, ma, e tusa ai ma le malosi.

O lea la, e mafai ona latou maualalo le faasinoupu o le lactin:

  • o le maualuga o le suka-lowering drugs for diabetes,
  • meaai le talafeagai, faatasi ai ma se faaletonu ole fiber, minerale,
  • o le le mafai ona faʻaaogaina le tele o le vai,
  • mamafa mamafa galuega,
  • faasaunoa
  • fatu, fatuga, ate, le atoatoa o le tino,
  • vaivai
  • le lava le gaosiga e pei o adrenaline, glucagon, somatropin, cortisol,
  • malulu, tumutumu extracellular,
  • tele naua o meaʻai o le suamalie,
  • maʻi faʻamaʻi
  • se malologa umi i le va o taumafataga
  • maʻa faʻaleagaina.

E tusa lava po oa faailoga o se faʻaitiitia o le kulukose toto, e na o se fomaʻi e mafai ona faia se faʻamaoniga moni.

E masani lava, o le faʻaitiitia vave o le suka e tupu i le maʻisuka, ae o se tagata soifua maloloina e mafai foi ona feagai ma se mea leaga.

Fesoasoani i le fale

Faatasi ai ma se faaitiitia o le suka o le toto, o togafitiga faa-tagata e mafai ona fesoasoani i le vave ona faaleleia o le tulaga.

O le auala pito sili ona faigofie o le 'ai lea i le 2-3 cubes of sugar or 2 teaspoons, pe mafai ona e' aina ni nai sipuni o le meli po o le sipuni. O le suamalie po o se isi vaiinu suamalie o le a vave ona faateleina le suka toto, e 200 mililita o le a lava. O fualaau suamalie o loʻo iai a latou meatotino.

A maeʻa le tolopoina o faʻamaoniga, afai e le iloa le mafuaaga, ona talanoa lea i se fomaʻi. Afai o le mafuaaga o le mulimulitaʻi i se meaai malosi, ona e tuulafoaʻia lea. I mataupu pe a faʻaitiitia le suka ona o le vaivai o le tino, e sili atu ona lelei le suia o lou olaga poʻo lau galuega. O lona uiga, e leai se tulafono faʻavae i le auala e aveesea ai le hypoglycemia, o tulaga taʻitasi, e pei o le tino, o le tagata lava ia.

O le a le mea e fai pe afai e tupu se osofaʻiga?

O faʻamaoniga o le maʻi e maua vave le malosi, o lea e taua tele le tuʻuina atu o le fesoasoani i le taimi e puipuia ai le hypoglycemic coma.

Muamua lava, e manaʻomia e se tagata ona tuʻuina i luga o le moega ma vae i luga o le siʻitia. Ona vave valaau lea i se au o le falemaʻi. Afai o le tagata maʻi e fufusi lavalava, e tatau ona aveeseina pe faʻamaʻe. Afai e tupu lenei mea i totonu, e sili ona lelei le tatalaina o pupuni ina ia iai le ea.

Afai e te le iloa po oa faʻamaʻi o loʻo i ai i se tagata, ona e le manaʻomia lea e tuʻuina atu ia te ia; i ni tulaga ogaoga, e mafai ona e tuʻuina atu lau 'ula poʻo se meainu suamalie.

I mataupu pe a le iloa e se tagata, e tatau ona ia liliuina i le itu ina ia le goto le laulaufaiva pe leai foi se sophyxiation ma le vili. E mafai ona taoto le suka ile alafau. Faʻasalaga, e mafai ona e ulu atu i le 1 mililita o glucagon.

Faʻatasi ai ma se faʻafitauli e pei o le hypoglycemia, meaʻai e aofia ai le faʻalauteleina o le taumafa o vailaʻau faʻamalosi. O oloa mo le faʻaitiitia o le suka o le toto:

  • fualaau mata (pateta, sana, pi),
  • palu pasi o le saito,
  • falaoa atoa o le falaoa.

Ia tuu le ava malosi, gaʻo manu, muffins ma semolina. I fuainumera faatapulaa, e mafai ona e 'ai, ae e sili atu le lafoaia o meaʻai ulaula, mea manogi ma meaʻai vevela. E tatau ona mulimulitaia le tulafono lava e tasi pe a 'aina fualaau suamalie, honey, kuki, sugary drinks and juices. Ia mautinoa e lafoai meainu suamalie i le kesi. O le kafe e le o se vaiinu fautuaina foi, aua o se tasi lea o itu i le atinaʻeina o le hypoglycemia.

E taua le folasia o meaʻai i le fiber i totonu o le taumafataga, aua e faʻafefe ai le vave tele o le inu o le kulukose e le tino.

O meaai ma iʻa e tatau ona maualalo le gaʻo, ma o ipu mai ia mea e sili ona lelei le fuā poʻo le tao. E fautuaina e 'ai fualaau mama fou ma mamago, ae faʻatasi ai ma le maualalo o le suka.

O se taumafataga e maualalo ai le suka toto ua fuafuaina ina ia lima taumafataga i le aso atoa.

Faʻasologa faʻasoifua

E mafai e le fomaʻi ona fautuaina le faʻaoga o le dextrose monosaccharide. I totonu o se falemaʻi, o vailaau kulūkose e aofia ai fualaau faasaina e masani lava ona faʻaaogaina i se auala vavalalata. I tulaga ogaoga, pe a latou le aumaia le kulukose i le masani, e afaina i totonu o le tino. I mataupu pito sili ona ogaoga, pe a le mafai ona faateleina le suka, o le a folasia ai le Hydrocartisone po o le adrenaline.

O le a le mea e ofoina mai e vailaau masani?

E masani lava, e tusa lava pe togafitia togafiti e sili ona malilie i ai le fomaʻi ina ia aua le faʻamalosia le tulaga o le soifua maloloina.

O le faigofie ma sili atu le taugofie, o le auala aoga o le faʻaaogaina lea o se teuteuga o selu oso. O fua o le laau o loʻo tuʻuina i totonu o se vevela ma sasaa i le vai inu, faʻaauau mo le 1.5-2 itula. Inu le la e faʻaitiitia ai le suka toto mo le 3-4 masina. E mafai ona e faaopoopoina le meli po o le suka i le lauti i ni mea laiti.

E mafai ona e faia se teuteuga sili atu ona faigata. O le a manaʻomia ai:

O mea uma o loʻo faʻafefiloi i vaega tutusa. E lua punetini o loʻo tuʻuina i totonu o se vevela ma sasaa atu i le afa-lita o vai inu. Ia faʻamautinoa o lenei paluga e tatau mo le 2 itula. Aʻai i le ¼ ao leʻi faia le 'aiga.

E mafai ona e faʻaaoga le tincture o Leuzea, lea e faigofie ona faʻatau i soo se fale talavai. Faatasi ai ma se pa'ū masani o le suka pe a uma ona faʻafefiloi, e tatau ona faʻaauau pea le taʻi. I totonu o se ipu vai, o le 10-20 drops ua faʻaitiitia.

Manatua o le hypoglycemia e vave ona togafitiga pe afai e te talanoa i se fomai i le taimi. Ae ui i lea, o le le amanaiaina o le faafitauli o le a taʻitaʻia ai i le atinaʻeina o isi faʻamaʻi, o tagata e maualalo le suka o le toto e masani lava ona oʻo i faʻalavelave faʻafuaseʻi, ona o se osofaʻiga e faʻaitiitia ai le faʻaoga i le avanoa.

O le maualuga o le suka o le suka i le plasma o se tagata soifua maloloina e afaina i fesuiaiga i le gasologa o le aso. I le taeao, o le maualuga o le kulukose e masani lava ona maualalo. O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le suka toto ma faailoilo e faailoa ai le mafai ona i ai muamua o vailaau o le maʻisuka poo le maʻisuka o loʻo tuʻuina atu i lalo i le "laʻau o le toto sugar".

O le faamamafa autu o le faateleina o le faateleina o le maualuga o le kulukose i le toto (hyperglycemia) - i le isi itu, e tatau ona matauina o le faaitiitia o le maualuga o le suka i lalo ifo o le 2.8 mmol / l e mafai ona oo atu ai i se tulaga manuia i le soifua maloloina ma foliga vaaia o ni mea matautia i le tele o tagata.

Afai o le maualuga o le suka e faʻaitiitia i tulaga maualalo, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le atinaʻeina o le hypoglycemia. O lenei tulaga e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi i le leai o ni faʻafitauli leaga, talu ai i soo se taimi lava e mafai ona tupu se tulaga matuia i le tulaga o le maʻi.

Toto masani toto

Faailoga o le suka o le toto e faʻalagolago i le fuaina o le fua i luga o se manava gaogao pe a uma ona 'ai. I le tulaga muamua, i se tagata soifua maloloina, o le glucose o le toto i le plasma toto e le tatau ona sili atu i le 5.0 mmol / lita, ma i le lona lua - e le tatau ona maualuga atu nai lo le 5.5 mmol / lita.

Mo tagata e maua i le maʻisuka, e tele isi faʻataʻitaʻiga o le masani masani, e eseese i se lautele lautele. O le mea lea, afai o se maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e puleaina le faatumauina o le maualuga o le suka i le laina mai le 4 mmol / lita i le 10 mmol / lita mo se taimi umi, ona mafai lea ona manatu lenei mea o se mea manuia.

E faapefea ona fua le suka o le toto i se glucometer

O le atinaʻeina o vailaau faʻatele ua faafaigofieina ai olaga o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1 - o le faia o uluai inisalini sauniuniga e tusa ma le 100 tausaga talu ai o se faʻalavelave i le endocrinology. I le taimi nei, o le toʻatele o tagata mamaʻi e iai lenei ituaiga o maʻisuka e tuiina i latou lava i ni gaioiga tuusaʻo i le tele o taimi i le aso.

O le mea lea, i le tele o tausaga talu ai, o le au inisinia na aafia i le atinaʻeina o meafaigaluega faafomai sa i ai se galuega faigata - e fausia se masini feaveaʻi e faigofie ona faʻaaoga, lea e mafai ai e le maʻisuka ona fua le maualuga toto toto na o ia i le fale.

O lea na aliali mai ai muamua glucometers.

E i ai ni faʻatusa eseese o glucometers, ae o le galuega o toetoe lava o faʻatusa uma e faʻavae i luga o le tasi mataupu faavae: fuafua le tikeri o le suiga i le lanu muamua o se siaki faapitoa pe a uma ona faʻaaogaina le toto faataitai i le toto.

E maua e se tagata se faʻataʻitaʻiga o lona toto e faʻaaogaina ai se tamai laumei (faʻanofisi). O se mataua o le toto e faʻaaogaina i se laasaga e mafai ona faʻaaogaina, lea e tuʻuina i totonu o le mita ma a maeʻa ni nai sekone o le a oʻo mai le iuga ile faʻaaliga.

I lalo o le aafiaga o le kulukose o loʻo aofia i totonu o le toto, o le fasipepa e suia lona lanu - i se tulaga masani o le suka, o se suiga faapena o le a le taua ma e le amanaiaina e le masini.

Glucometers e manaia e se seti o maa, ei ai foʻi faʻataʻitaʻiga e mafai ona fesoʻotaʻi i se 220 V fesoʻotaiga e ala i se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga, lea e faʻaitiitia ai le volita ma tagata liliu mai suia le taimi nei i le taimi saʻo.

O le toto o le suka e faʻaaogaina ai faʻamaoniga

O faʻamaoniga autu e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le suka o le toto e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: somatic ma le mafaufau.

Muamua e tatau ona aofia i le mea muamua:

  • faʻateleina le sosolo
  • lagona le mafaamatalaina o le fiaaai
  • fatu palpitations
  • vaivaiga lautele
  • vavao
  • vaivai i vae ma gatete i vae.

O le vaega o le "mafaufau" o le hypoglycemia e aofia ai ni faaletonu e pei o:

  • faateleina le popole
  • lagona o le fefe
  • faʻaleagaina
  • faʻasauā poʻo le tolopoina le faʻatuai
  • fenumiai

Faailoga o le pa'ū i le suka o le toto

O le mataʻu o le suka o le toto o se mea faʻalavelave matautia tele, talu ai o le hypoglycemia (pe a taʻua e fomaʻi o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le kulukose o le toto) e mafai ona oʻo atu ai i le paʻu, stroke, cerebral edema, ma le oti. I le taimi lava e tasi, e oʻo lava i se tulaga faapitoa, o se tagata e atiaʻe le hypoglycemia atonu e lagona le masani, ae o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka e mafai ona mafua ai le uila-vave ma sili ona matautia suiga i lona tulaga.

O se tasi o faʻailoga taatele o le pa'ū i le suka o le toto o le vevela tele, lea e mafai foi ona tupu i le maualalo o le ea. O le siʻitia o le sosolo i le taimi o le moe, pe a iai se faʻaitiitia o le maualalo o le suka i le toto, e mafai ona faʻaalia se ufiufi o susu, susu susu, poʻo se paʻu.

Aʻo faʻaalia i le gasologa o le aso, e faigofie lava ona iloa le i ai o le vevela tele pe'ā e tosoina lou tamatamailima i luga o le paʻu i tua o le ulu i le vaega o le lauulu.
O isi faailoga masani o le pa'ū i le suka o le toto e aofia ai:

  • malosi fiaai
  • ogaoga vaivai
  • vavao
  • vaega o gatete
  • pogisa i mata
  • ita, popole
  • faʻamalosi

Toto toto maualalo mea e fai

O le atinaʻe faʻapitoa o le hypoglycemia poʻo le toso malosi i le suka o le toto e masani lava mo tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 1. I lenei tulaga, o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le inisalini poʻo le soliina o le tui e mafai ona oʻo atu ai i le pa'ū i le toto suka.

Pe a oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga o le hypoglycemia, e tatau ona tuʻuina atu i le tagata maʻi meaai ma se maualuga maualuga o le suka ma le maualuga o faʻamaufaʻailogaina - o lona uiga, o le kulukose e faʻapipiʻi i totonu o le toto i se taimi vave. O le suka lenei i le ituaiga oneone poʻo le suka faamamaina, honey, jam, sweets, fualaau aina suamalie ma le maualuga o le suka (apricots, melon, tilo).

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o loʻo iloa le lamatiaga o le pa'ū mataʻutia i le suka o le toto, e masani ona faʻaaogaina le kulukose i fualaau, o le a maua ai se fesoasoani vave mai faʻamaoniga o le hypoglycemia.

I mataupu sili ona ogaoga, o le togafitiga o le hypoglycemia e faia i le faʻaaogaina o le kulukose.

O le lamatiaga o le atiaeina o le hypoglycemia e matua faaitiitia pe a matauina le taumafa - ina ia le sili atu i le 3-4 itula le tafa o taimi i le va o taumafataga.

Faʻafefea ona vave faʻavave le toto toto

I nisi tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le atinaʻeina o le hypoglycemia, o lona uiga, o se faʻalavelave faʻaleagaina i le suka o le toto, e mafai ona tupu i ni nai minute.Pe a oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga (faʻapupula le salu, vaivaiga, lagona malosi o le fiaaai), e tatau i nei tagata gasegase ona ave ni pusa glucose faapitoa e aunoa ma le faatuai.

Afai e te le maua ni laupepa faatasi ma oe, e mafai ona e suia lelei i latou i ni nai fasi apa o le suka mama, suamalie, 2-3 sipuni tele o le meli, siamu, i tulaga ogaoga, keke po o pusa paʻu suamalie.

I lenei tulaga, o sua suamalie suamalie e mafai foi ona manuia - na o le tele lava o le "le fiafia" i fomaʻi: tasi e aofia ai le suka masani, ae le o mea e suitulaga ai.

O afea e fua ai le suka o le toto ma se glucometer

O le mea fou o le faʻaaogaina o glucometers, lea e mafai ai e oe ona fuaina le suka i le fale, ua faia ai se suiga moni i le endocrinology.

Talu ai nei, o na gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, lea, e pei o se tulafono, tali lelei i togafitiga, ua faʻaaogaina le faʻaaogaina o mita o le kulukose o le toto.

Ma mo i latou e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e faia fuataga a itiiti ifo ma le 1 le taimi i le vaiaso.

O a meaai e faateleina ai le suka toto

O le tele o mea masani masani e mafai ona faʻaleleia le suka - o le eseesega i le va oi latou e na o le saoasaoa lea e tupu ai sea faateleina.

Honey, jam, peʻa fou, apricot matua, melo ma le siloti o le a vave faʻavave le kulūkose. O se keke falaoa ma se keke po o se meaʻai, o le a faʻaitiitia lemu, ma o pasta ma cereal o ipu fafo o loʻo i luga o lenei lisi.

I le isi itu, o le faatelegese le maualuga o le suka i totonu o le toto faatasi ai ma meaʻai o loʻo faʻaalia foi i le tutusa o le paʻu lemu i le taimi o le gaogao.

O le mea lea, o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona fuafua se fuafuaga ma togafiti mo le puipuia o le hypoglycemia - mo se faataitaiga, e masani ona aofia ai fualaʻau i a latou meaʻai ma i le taimi lava e tasi, ia teu pea se fagu o le meli po o le siamu "i le mea tonu lava" i le kesi.

Teu ai meaʻai i le suka toto

O lomiga faafomaʻi o loʻo i ai faʻamatalaga feteʻenaʻi pe faapefea ona aʻafia le kofe masani ile maualuga ole kulukose o le toto. Ae ui i lea, o suesuega aupito sili ona lata mai i tausaga talu ai ua faaalia ai o le kofe e masani ona taumafaina i le aofaiga e tusa ma le 4 ipu o espresso i aso taitasi e faateleina ai le lagona o le tino i le insulin.

O le mea lea, o lenei ava malosi e le saofaga i le faateleina o le toto toto, ae e mafai ona faʻaaogaina o se auala lelei e puipuia ai le maʻisuka ituaiga 2. (Vagana ua e tuʻuina le 10 sene i totonu o ipu ipu uma ...).

Buckwheat e faʻamaunuʻu le toto suka

O meaai Buckwheat ei ai se talaaga mo le soifua maloloina lelei. Buckwheat e matua mauʻoa i vitamini B ma microelements. I le taimi lava e tasi, o le manatu o le buckwheat e na o le pau lea o le cereal aoga mo le maʻisuka o se tala faʻasolopito - o le falalati keke e fesoasoani i le siitia o le maualuga o le suka toto e le itiiti ifo i le araisa.

O le eseesega ua na o le fua faatatau o le faateleina o le kulūkose pe a uma ona 'ai ia meaʻai. Ona o le maualuga o le fiber content, lea e faʻagesegeseina ai le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le inumaga, o le maualuga o le suka i le toto pe a maeʻa ona faʻalauiloa se ipu o le falaoamata tao i luga ma le faʻaeteete e sili atu nai lo le maeʻa o se alalaisa.

O le mea lea, e mafai ona tatou malilie faʻatasi ma le faʻamatalaga e faapea "buckwheat faʻateleina le toto toto" - e ui lava e alu malie lemu ...

O le kulūkose maualalo e le tutusa ma se tulaga o le hyperglycemia. Aisea e paʻu ai le suka toto? E moni lava, e tusa lava pe faʻasolo i luga pe lalo foi faʻamaumauga masani, o le tulaga atonu o le mafuaʻaga o le atinaʻeina o faʻafitauli eseese ma toilalo i galuega faʻaopoopo o le tino o le tagata.

O le mataua o le suka o le toto e masani lava ona tupu ona o le maualalo o le kulukose.O lenei tulaga e taʻua o le hypoglycemia i fomaʻi faʻalaʻau. Faatasi ai ma lona atinaʻe, o siama uma o le tino ua leai ni meaʻai talafeagai, lea e aʻafia ai le faʻaauau pea o metabolic processes. O se tulaga ogaoga e mafua ai le paʻu tele i le kulukose o se vailaʻau hypoglycemic.

O le mafuaaga lena, e tatau ai ona mataʻituina ma le faaeteete ia faailoga o le atinaʻeina ma aloese mai mafuaʻaga e ono mafua ai le matelaina o le kulukose i se tagata soifua maloloina. E le gata i lea, e masani ona faʻaalia le hypoglycemia ia i latou e maua i le maʻisuka, o se taunuuga o le le lelei o le puleaina o vailaʻau poʻo le le usitaia o fautuaga mai le fomaʻi maʻi.

E i ai le tele o faʻailoga iloga lea e mafai ai ona iloa se pa'ū o le suka toto. O nei mea e aofia ai le faʻateleina o le salu, o se lagona faifai pea o le fiaai, leai o se tachycardia, faʻavevela tele, faʻatasi ma vaivaiga lautele o le tino ma le vaivai faifaipea. E le gata i lea, o vaivaiga po o le gatete i vae e mafai ona tupu. O le lagona lagona e suia foi. O se tagata e ita pe ita (i nisi tulaga, i se isi itu, o se tulaga le fiafia ma le atuatuvale e atiae), faatasi ai ma se lagona faifai pea o le atuatuvale ma le fefe.

O a mea e fesoasoani i le faʻaitiitia o le kulukose?

Aiseā e paʻu malie ai le suka o le toto?

O mafuaaga mo le pa'ū i le suka e mafai ona avea ma se numera tele.

O le hypoglycemia e mafai ona mafua ona o le aafia i fualaau faasaina ma isi fualaau faasaina.

O mafuaʻaga taatele o lona atinaʻe e aofia ai:

  • faateleina le gaosiga o le inisalini hormone i le tino o le tagata,
  • le lelei o le pituitary poʻo le paga o le tino,
  • o le auala e le talafeagai ai le metabolism o gaʻo i totonu o le ate,
  • o le atinaʻeina o le maʻisuka, lea e masani ona o mai faatasi ai ma ni maʻila i le toto toto,
  • o le le umi o le aloese mai meaai po o le matelaina o le a avea ma se gaioiga o le tino o le tino i se taumafataga mulimuli ane.

E tatau ona maitauina e masani lava o le mafuaʻaga o le atinaʻeina o agavaʻa eseese i se tagata (e aofia ai le hypoglycemia) o le tulaga o le mafaufau o se tagata. Eseesega faʻalagona ma tulaga atuatuvale e aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻaitiʻitia ai i tulaga taua. E le gata i lea, o se tasi o mea e mafai ona taʻitaʻia ai se pa'ū taua o le kulukose o le faʻaaoga tele lea o le ava malosi. I tagata ei ai le ava malosi, o le tulaga o le hypoglycemia o se mea e sili ona tupu.

O le tele o faamalositino e aofia ai i totonu o mea e leai ni fualaau oona e mafua ai le paʻu tele i le maualuga o le suka. O le kulupu o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o le hypoglycemia e aofia ai i latou o loʻo faʻaauau le malosi i faʻamalosi (i le tele o faʻasologa) ma tagata e galulue faʻatasi ma le tele o galuega faaletino. Ina ia aloese mai se pa'ū o faailoga o le suka, e tatau ona e mataʻituina au mea taumafa ma ia vave faʻatumu le malosiaga mo le gaioiga masani o le tino atoa.

E tatau ona maitauina afai e faʻalavelave le maʻi pituitary gland ma le ate, o le gaosiga o le carbohydrate i le tino e faʻaitiitia, lea e afaina ai le kulūkose ma e oʻo atu ai i se paʻu mataʻutia. Afai ei ai faʻamaʻi tuga o le okoa o le ate, e tatau ona e mataituina ma le totoʻa au mea taumafa, aloese mai le faimalaga o meaai ma anapogi. A le o lea, o le tulaga o le hypoglycemic e toetoe a le mafai ona aloese.

Faatasi ai ma mafuaaga e fesoasoani i le atinaʻeina o le hypoglycemia e aofia ai togafitiga faʻapitoa i le manava. O le tele o taimi, o se faʻaitiitia o le aofai o le kulukose o loʻo faʻaalia lava i le taimi o le toe faʻaleleia, aemaise lava pe a le mulimuli i togafitiga o mea taumafa faatonuina.O le suauu e ulufale atu i le tino e amata ona gauai i se fua faatatau faateleina, lea e mafua ai le faateleina o le gaosiga o le insulin, lea e mafua ai se tulaga o le hypoglycemia.

O se mea e seasea tutupu mo tagata matutua o le faʻaalia lea o le hypoglycemia faʻamalosi. O lenei tulaga e faʻaalia i se pa'ū mataʻutia ma taua i le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata. E tatau ona maitauina o le tele lava o tamaiti laʻitiiti (e oʻo atu i le tasi tausaga le matutua) e mafatia i lenei ituaiga faʻamaʻi. O meaai e aofia ai le fructose ma lactose e le faatagaina ai le ate e maua fua ai le kulukose. I le isi itu, o le faʻaaogaina o leucine e faʻafefe ai le gasegase ina ia maua atili ai le inisalini, ma mafua ai le le atoatoa o le kulukose i le tino o le tamaititi.

O le a le mafuaʻaga o le hypoglycemia i le maʻisuka?

I le maʻisuka, o le atinaʻeina o le hypoglycemia e mafai ona tupu ona o le leai o ni meaʻai po o le le tausisia o tulafono o le togafitiga o le suka.

O le hypoglycemic state e tupu i le tino e fesoasoani i le faʻaalia o faʻalavelave i le faʻatinoina o tino.

I le leai o se togafitiga talafeagai, o se tulaga o le hypoglycemic e mafai ona oo atu ai i le paʻu ma le oti.

O le tele o taimi, o laʻau mataʻutia i kulūkose maualuga o loʻo maua ai le maʻisuka:

  1. Tele le tui ole inisalini. O lenei vaega e faʻaalia, o se taunuuga, o vailaau le talafeagai o le vailaʻau, le faʻaaoga sese o le mita o le kulukose o le toto, poʻo le le mafai ona faʻaogaina o le peni.
  2. E i ai foʻi mea sese ole soifua maloloina lea e filifilia sese ai e le fomaʻi maʻi se vailaau mo lona maʻi poʻo le fautuaina o le faʻaitiitia o le suka i le maualuga o fua.
  3. I nisi tulaga, o le sui o le tasi fualaau faasaina ma se isi fualaau faasaina oona e mafai foi ona mafua ai le paʻu tele i le kulukose.
  4. I tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e maua ai faʻamaʻi faʻamaʻi (aemaise lava, ate poʻo le le toe maua), e mafai ona mataituina se faasee lemu o le insulin. O le mafuaʻaga lea, o faʻasologa masani o vailaʻau e taua tele mo lenei vaega o tagata gasegase ma masani ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le hypoglycemia.
  5. Le faʻaaogaina o se fua umi poʻo le tele o vailaʻau mai le vaega o le sulfonylurea. Pe a taitaia se togafiti togafitiga, e tatau ona manatuaina o nei vailaʻau e mafai ona mafua ai le paʻu tele i le kulukose.
  6. Mo maʻi o loʻo faʻataʻitaʻiina togafitiga insulin, e tatau ona suesue ma le totoa tulafono uma ma fautuaga e uiga i le saʻo le faʻafoega o fualaau faasaina. O se tasi o mea sese autu e tau atu i le hypoglycemia o le puleaina o le inisalini i totonu o le toto. I lenei tulaga, o le homone e tatau ona faʻatonuina i lalo o le paʻu. E le gata i lea, o le masimaina o le inisiua e mafai foi ona afaina ai le maualuga o le suka ma tuu i lalo ifo o le laasaga manaomia.
  7. O le televave (aemaise lava i luga o le manava gaogao) e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga o le hypoglycemia i le maʻisuka. O se olaga ola malosi e manaʻomia mo tagata uma, e aofia ai le maʻisuka, na o le maualuga ma le umi o ia avega e tatau ona filifilia saʻo.
  8. Le tausisia o le taumafa ma le le faia o meaai masani.
  9. Inisiua e faʻalagolago i le insulin e tatau ona filifilia ma le totoʻa le fualaau o se fualaau faʻataʻitaʻi e fuafua i le malosi o ipu e fufulu. E masani lava, o le filifiliga le talafeagai o le inumaga o le inisalini ma se vaega itiiti o mea taʻavale na maua i le taimi o se taumafataga e mafua ai le paʻu tele i le suka o le toto.
  10. O le inu malosi o le ava e mafai ona mafua ai se paʻu mataʻutia i le kulukose i totonu o le tino.
  11. Le tulaga o malabsorption.
  12. I le mafanafana (aemaise lava i le taimi o le vevela), atonu e iai se numera faateleina o tulaga o le atinaʻe o le hypoglycemia.

E iai vailaau e mafai ona faʻapupulaina ai le aafiaga o le faʻaaogaina o le suka, ma e masani ona mafua ai le hypoglycemia. O fualaau autu e mafai ona mafua ai le pa'ū i le kulukose (ma e le o aofia ai i le vaega ole vailaʻau oona) e:

  • antibacterial drugs mai le vasega o sulfonamides,
  • alcohol alcohol
  • amphetamine (nakoti),
  • o nisi o vailaʻau faʻamalama (fibrates),
  • Pentoxifylline sa faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi,

E le gata i lea, o vailaau cytostatic o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o le kanesa poʻo le rūmatism e mafai ona mafua ai le pa'ū i le kulukose i totonu o le tino.

E faʻapefea ona avea le kulukose ma tulaga masani?

I le faʻaitiitia o le toto toto, e tatau i le fomaʻi, muamua lava, ona tuʻuina atu se meaai faapitoa.

O se taumafataga faapitoa e fesoasoani i le toe faʻafoʻisia o meaʻai i totonu o le tino ma saturates le tino i vitamini ma minerale taua.

E tatau ona faʻavae i luga o uiga taʻitasi o le tino o le tagata maʻi, i le amanaʻiaina o faʻalavelave faʻalavelave faʻamaʻi ma faʻamaʻi, le tikeri o le alualu i luma o le hypoglycemia ma le tulaga lautele o le maʻi.

O manatu autū na faʻamalamalamaina pe a tusia le lisi o aso taʻitasi:

  1. E tatau ona faʻaopopo le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina. O ia ituaiga meaai e tatau ona faatumulia i au meaai i aso taitasi. O nei mea taumafa o fualaau faisua fou, pasta ma falaoa atoa o le falaoa.
  2. Faatasi ai ma oloa e faasaina mo le taumafa e tatau ona aofia ai pasta masani, mea suamalie suamalie ma mea e tao ai meaai, semolina, ava malosi, meaai gaʻo, gaʻo susu, meaʻai gaʻo, meaʻai vevela ma ulaula.
  3. Meli ma fualaau aina suamalie e manaʻomia ina ia faʻaumatia i se aofaiga maualalo.
  4. O le numera o taumafataga e tatau ona itiiti ifo ma le lima; o taumafa e fai i ni vaega laiti.
  5. Faʻaaogaina o legumes, masini ma pateta io latou paʻu, aua latou te fesoasoani e faʻagesegese ai le tuputupu aʻe o le toto toto i le plasma toto, e maua mai e le tino o le tagata mai i gaʻo vailaau.
  6. O fua e le faʻamaonia e tatau ona tuʻuina i taimi uma i le taumafataga. I le taimi lava e tasi, e lua uma ma mamago e atoatoa.
  7. E sili atu le lelei o le protein i le 'ai i le tino o le sisi ma moa, iʻa poʻo iʻa.
  8. Ma le mea e tatau ai, e tatau ona lafoaʻi le kofe poʻo le itiiti ifo ile faʻaitiitia i se mea maualalo. O le mea moni, o le caffeine e faʻateleina le atinaʻeina o le hypoglycemia ma mafai ai ona sili atu le paʻu i le glucose.

O le lisi e tatau ona mamanuina ina ia le itiiti ifo i le tele o vaiaso i le vaiaso o loʻo i ai ni meaʻai poo ni gaʻo aano o manu. O loʻo i ai se faʻaleleia atili o metabolic processes i le tino.

E mafai ona e faʻaaoga faʻamaʻi ma toe aumai le suka i le masani ai faʻaaoga vailaʻau nei:

  • o le glucose talafeagai e faʻaaogaina i se auala vavalalata pe faʻaaogaina vailaʻau faʻalaʻau e vave faʻaleleia ai le kulūkose, talu ai ona latou pasi le gaʻo ma o loʻo vave ona aʻafia i totonu o le toto, o se tulafono, dextrose monosaccharide e faʻaaogaina,
  • faʻaopoopoina le faʻaaogaina o le malamalama ma le mamafa o gaʻo i totonu o fuainumera faʻatulagaina,
  • i nisi mataupu ogaoga, o le tuiina o le glucagon atonu e manaʻomia e avea ma se tasi o fualaau sili ona malosi.

I tulaga ogaoga, e vave ona tulaʻi i luga le suka toto. O loʻo iai i se tulaga faapea le faʻaaogaina o iniseti vaega ole fomaʻi mai le vaega o corticosteroids. O le tele o taimi, o nei vailaʻau e aofia ai le hydrocortisone poʻo le adrenaline.

O mafuaaga mo le faʻaitiitia o le suka suka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

O se faʻaitiitia faʻaitiitia o le suka o le toto o se tulaga e taʻua o le hypoglycemia. O se faʻamaʻi tuga lea e mafua mai ile maualalo o le kulukose i le tino. O totoga uma a le tagata e le lava meaʻai e maua, ma o le metabolism ua le afaina. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le matuia o le faʻaogaina o le gaioiga o le tino o le tagata. Afai e te aumaia le tagata maʻi i se tulaga ogaoga, ona mafai lea ona paʻu i totonu o se coma. O faʻamaʻi o se faʻamaʻi e mafai ona ese ma faʻalauteleina aʻo faʻaulu le maʻi. E i ai le tele o mafuaʻaga e mafua ai le solia o le tino o le tagata.

Faailoga o Suga Laʻu

O le le fiafia, moe ma moe ma fafagu soo,

I taeao, o se tagata e maualalo le suka o le toto, e lagona le lelava ma lofituina, e ono tupu le tiga o le ulu,

O le le fiafia ma le popole,

Lelava vaivai

E mafai ona gatete lima ma vaivai, ma o le vaivai malosi e lagona i maso,

O le ulu o le ulu ma le vevela masani,

- fiaaai i taimi uma, ae i le taimi lava e tasi e lagona ai le gaioiga,

O le tino e maualuga le manaʻomia o mea inu, aemaise lava le kofe, lauti ma le susu.

Aisea e maualalo ai le suka o le toto?

O lenei tulaga e mafai ona tupu i se tagata tino maloloina. Ma e le o taimi uma e mafai ai ona fuafuaina mafuaaga mo le maʻi ma faia ai le saʻo. O le mea lea, e taua le iloa o le a se mea e mafai ona faʻaititia ai le suka:

O le le lava o meaai paleni, meaai, ma le leai o meaʻai ma le mativa i meaʻai, aemaise lava o gaʻo, meaai,

Vaeluaga tele i le va o taumafataga. O gasegase e paʻu vave, ma afai e le 'ai se tagata mo le silia ma le 8 itula, ona amata lea ona paʻu le suka toto,

O le malosi faaletino faaletino po o le tele o taaloga

Faʻaaogāina masani o laʻau 'aina suamalie, mea faʻafiafia, mea inu gaʻo po o le ava, lea e oʻo atu ai i le malosi o le inisalini. I lenei tulaga, o le suka toto e faʻaitiitia vave.

O a faʻamaʻi e mafai ona mafua ai lenei tulaga?

  • O le mafuaaga taatele o le hypoglycemia o le maʻisuka.
  • O le pancreatic tumors e mafai foi ona mafua ai le maualalo o le suka toto.
  • O nisi o faʻamaʻi o le ate ma le manava, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tulaga pe a maeʻa ona tuʻufaʻatasia poʻo le le atoatoa o le enzyme.
  • O faʻamaʻi pipisi o le gland, pituitary gland poʻo hypothalamus, o loʻo aʻafia i le faʻatonutonuina o le gaʻo gaʻo.

E faʻapefea ona faʻaititia le toto i le fale?

O gasegase e tele lava ina faʻaaogaina fualaau faʻasaina e faʻatonutonu ai le kulūkose maualuga. Ae faʻalagolago i le tele o mea, o lea e faigata ai ona filifili le sao saʻo. Ma e taua tele i nei tagata gasegase iloa le auala e faʻaitiitia ai le suka i le fale. I lenei tulaga, e mafai ona e faia e aunoa ma ni oso oso faafuasei ma ni taunuuga le lelei. Ina ia faia lenei mea, o le meaai e tatau ona aofia ai:

Oatmeal, aemaise o cereal ma fualaau aina mo le 'aiga o le taeao,

E manaomia e se tagata ia tusitusi i aso uma ma le gata ina ia faatumauina le maualuga o le suka,

O le kulimi lelei e faʻaitiitia ai le faʻasologa o fuainumera o oloa uma e faʻaumatia ai,

O falaoa e le masani ai e sili atu ona sui i le saito atoa,

Taumafai e 'ai atili aniani, kata ma laʻau lanu.

O le a le mea e maua ai le suka maualalo?

Afai e te le o maitauina faailoga o le hypoglycemia i le taimi ma e le faia fua, o lona uiga o le a maʻi le tulaga o le maʻi.

O le faiʻai e sili ona mafatia i lenei mea, talu ai ona o le "fia ai." O le mea lea, o mea nei e faʻaopoopo i faʻamaoniga o loʻo i luga:

Manua le lelei,

E i ai le tele o vaivaiga ma le gatete i vae.

I le aluga o taimi, ua tupu le faaleagaina o le faiʻai, ma le fenumiai o le tautala ma le malamalama, ua mafai ona mataʻituina ai le mautonu. E masani lava ona maeʻa uma i se paʻu poʻo se solo. A aunoa ma togafitiga, e tupu le oti.

E faapefea ona aloese mai le faʻaitiitia o le suka?

Tagata e maua i le maʻisuka latou iloa auala e lelei ai le pulea o latou kulūkose.Mo i latou, e sili atu ona taua le mafai, i se isi itu, ona faʻaitiitia vave le toto toto. Ma i le tulaga o le amataina o le hypoglycemia, e masani ona latou tauaveina faʻamalosi po o se mea suamalie. Ae ui lava i lea, o fualaau uma e maualalo ai le suka toto e tatau ona faia pe a maeʻa fautuaga a se fomaʻi.

Ma aua nei galo e siakiina pea lona tulaga. Ae o tagata soifua maloloina, e masani ona feagai ma maʻi tumau, e tatau ona siaki le maualuga o le suka o le toto ma puipuia ai mai le faʻaitiitia. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia:

Taofi le ulaula ma inupia le ava, lea e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini,

Faaitiitia le taumafaina o kofe, mea inu suamalie ma suamalie,

Aloese mai taimi faaumiumi o le anapogi: 'ai le mea sili i ni vaega laiti, ae 5-6 taimi i le aso,

'Ai le tele o iʻa, iʻa ma meaʻai e mauʻoa i mea gaʻo,

Aʻo leʻi faia ni aʻoga mamafa, e tatau ona e 'ai i se mea faigofie, ae maualuga le kalori.

E le gata i lea, o tagata e masani ona maua i le hypoglycemia, aemaise lava i latou e maua i le maʻisuka, e tatau ona faatapulaa le faaaogaina o laau afu ma meaai e matua maualalo ai le suka suka. E mafai ona avea le laʻau bay, clover, vao vao, laulaʻau, ma le atisiliko a Ierusalema, meaola, pasili, pineapples, blueberries ma nisi fualaau faisua ma fua.

Mafuaʻaga Masani o le Faasaunoa

O le hypoglycemia e mafua ona o ni mafuaaga, e pei o:

  1. O le faateleina o le iniseti o le inisalini i le pancreas.
  2. Le faʻaaogaina o se fuainumera tele o fualaau oona ma se maualuga o le inisalini.
  3. Le lelei le faagaoioia o le pituitary ma sulu.
  4. Maʻisuka
  5. Faʻasologa o le metabolism o le carbohydrate i le ate.

O mafuaaga o le hypoglycemia ua vaevaeina i fualaau faasaina ma le le faʻatau fualaau faasaina. O le tele o taimi, o tagata e maua i le maʻisuka e faigofie lava i le faʻaalia o le vailaʻau o le hypoglycemia. Afai o le fualaau o le inisalini e faʻamanuiaina i le tagata maʻi e le saʻo le fuafuaina ma sili atu i le masani, o le mea lea e ono mafua ai faʻafitauli eseese ile tino. Mo mafuaaga e le fesootaʻi ma le le talafeagai o fualaau e aofia ai le matelaina. E masani lava pe a uma le faʻasalaga umi mai meaʻai, e mafai e le tino o le tagata ona tali atu i le gaʻo i le faʻaitiitia o le suka o le toto.

E masani lava, o le maʻisuka e maua i le hypoglycemia ona o le le paleni. Afai e le o matauina tulaga masani o le taumafaina o oloa, o le inisalini e sili atu i le tino o le tagata. O se taunuuga, o le vailaau e amata ona fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o suka i totonu o le toto. O maʻi o loʻo mafatia i le maʻisuka mo se taimi umi, e matua afaina lava i le atinaʻeina o le hypoglycemia. O lenei mea na mafua ona o le le talafeagai o le faʻatinoina o le pancreas ma slanders. O mafuaʻaga o loʻo i ai i le mea moni o le glucagon ma le adrenaline e maua mai i le le lava o mea. O lona uiga e leai se puipuiga a le tino mai le hypoglycemia. E le gata o fualaau oona mo le maʻisuka, ae tele foi isi vailaau e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o le maʻi.

O mafuaaga mo le atinaʻeina o le faʻamaʻi o nisi taimi e natia ai i le mafaufau o le tagata maʻi. Afai o se tagata e faigofie tele i faʻafitauli o le mafaufau, ona mafai ai lea ona faʻaalia foliga o le hypoglycemia. Ole mafaufau ole mafaufau ole tino e mafai ona tui faapitoa ile inisalini pe afai latou te mauaina. Togafitiga o ia tagata gasegase e faia i falemai faapitoa.

O le mafuaʻaga o le paʻu i le maualuga o le suka o le masani lea o le soona inu tele o le ava malosi e se tagata. Afai e inu se tagata i le ava malosi mo se taimi uumi ma i le taimi lava e tasi na te le amanaiaina mea lelei e tatau ai, ona amata lea ona lemu le tino. Mulimuli ane, o se osofaʻiga (valea) e tupu i nisi taimi e tusa lava pe maualalo le inu o le ava malosi.

Laititi mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le suka

Aisea e paʻu ai le suka toto? O le mafuaʻaga atonu e malosi malosi le tino. O se liona faapena e mafai ona tupu e tusa lava pe sili atu le soifua maloloina. O nisi taimi o le mafuaʻaga o se faʻaitiitia faʻaitiitia o le maualuga o le suka e avea o se soliga o le pituitary gland.A faʻaleagaina le ate, o le tuʻuina atu o gaʻo i totonu o le tino e faʻaitiitia. O lona uiga e le mafai e le tino o le tagata ona tausia le aofaʻiga o le suka.

O nisi taimi o le hypoglycemia e mafai ona tupu i tagata mamaʻi ma le maʻi o le ate pe a mavae le tele o itula o le anapogi. O ia tagata e tatau ona tausisia se taumafa malosi ma 'ai meaai e tusa ai ma le faasologa. Afai e le faʻamalieina e le tagata maʻi lenei tulaga, ona mafai lea ona paʻu le tele o le suka i lona toto. Tamaiti ei lalo ifo o le tasi tausaga le matutua e mafai foi ona atiaʻe le hypoglycemia.

O togafitiga faʻapitoa e mafua ai le hypoglycemia. Afai o le tagata gasegase na taoto i luga o le manava, ona mafai ai lea ona faʻaitiitia le suka o le toto. I le tele o tulaga, o lea faʻavavega e mafua ona o le le tausisia o le taumafataga i le vaitaimi o le toe faʻaleleia pe a uma le taotoga. O le suauu e amata ona vave gauai, ma e mafua ai le tele o le gaosiga o le inisalini. E seasea lava, faatasi ai ma le leaga o le faaleagaina, o le hypoglycemia e mafai ona tupu e aunoa ma se mafuaaga faapitoa.

E i ai se ituaiga o faʻamaʻi e taʻua o le hypoglycemia faʻamalosi. O se malaise lea e tupu i totonu o tagata ma o loʻo tuʻuina atu i lalo ma le paʻu mataʻutia i le aofaʻi o suka i totonu o le toto. I le taimi nei, o lenei mea e le masani ai i tagata matutua. O se mataua o le suka i le toto e faamaumauina i taimi o le le maua o meaai, ae o taunuuga o le suʻesuʻega e suia i le taimi lava e taumafa ai le tagata maʻi. E le o le hypoglycemia moni.

O le mea sili ona taatele o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi i tamaiti e oo atu i le tausaga. I le taimi lea, e sili atu ona faʻaogaina i le taumafaina o le fructose poʻo le lactose. O nei meaai e mafai ona puipuia le ate mai le gaosia o le kulukose. Ma o le faʻaaogaina o leucine e mafua ai le malosi o le gaosiga o le inisalini e le pancreas. Afai e 'ai e se tamaititi le tele o meaʻai o loʻo aofia ai nei vailaʻau, ona i ai le paʻu mataʻutia i le suka toto i le taimi lava e uma ai. I tagata matutua, o se tali talitutusa faapena e mafai ona tupu pe a inu ava malosi ma le maualuga o le suka.

Mafuaʻaga faaopoopo o le hypoglycemia

I se tulaga e le masani ai, o le faaitiitia o le maualuga o le suka e mafua ona o le atinaʻeina o se tumutumu o suauu e gaosia ai le inisalini o loʻo i totonu o le paʻu. O se taunuuga, o le numera o nei siama e faateleina, ma o le aofaiga o le inisalini na mafua ai ona faateleina. E le gata i lea, soo se neoplasms e tutupu i fafo atu o le pancreas, ae saofagā i le faateleina o le inisalini, faʻaosofia ai se faʻaititia o le suka.

E le lava le susu o le suka pe afai o loʻo maʻi se tagata i se maʻi maʻi autoimmune. I lenei tulaga, o se toilalo e tupu i le tino, ma e amata ona maua ai auupega i le inisalini. I lenei tulaga, o le maualuga o le elemene i totonu o le tino ua amata ona faateleina pe faaitiitia le malosi. E mafua ai ona suia le suka o le toto ma e fesoasoani i le alualu i luma o le hypoglycemia. O le faʻagasologa o le faʻamaʻi o se mea e seasea tupu.

O le suka maualalo o le toto e maua i nisi taimi i tagata gasegase i le gaʻo po o le fatu. O le hypoglycemia e mafai ona tupu ona o se isi faʻamaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, cirrhosis o le ate, vailaʻau faʻamaʻi pipisi, vailaau viral or inflammatory infection). I le lamatiaga o tagata e iai ni mea e le paleni taumafa ma tagata gasegase o loʻo i ai se maʻi mama.

Faʻamatalaga

Megan92 () 2 vaiaso talu ai

E mafai e se tasi ona faʻamaloloina atoatoa le maʻisuka? Latou te fai mai e le mafai ona fofoina atoatoa.

Daria () 2 vaiaso talu ai

Na ou manatu foi e le mafai, ae a uma ona ou faitauina lenei tusiga, ua leva ona ou faagaloina lenei "maʻi e le mafai ona togafitia".

Megan92 () 13 aso talu ai

Daria () 12 aso talu ai

Megan92, o lea sa ou tusia ai i laʻu uluai faamatalaga) Faalua i le tulaga - o se sootaga i se tusiga.

Sonya 10 aso talu ai

Ae e le o se teteʻa? Aisea latou te faatauina atu ai i luga o le initaneti?

Yulek26 (Tver) 10 aso talu ai

Sonya, o le a le atunuu o loʻo e nofo ai? Latou te faʻatau atu i luga o le Initaneti, aua o faleoloa ma falemaʻi tuʻufaʻailogaina o latou igoa. E le gata i lea, naʻo le totogi naʻo le maeʻa ona maua mai, o lona uiga, muaʻi siaki, siaki ma naʻo le totogi. Ioe, ma o lea ua latou faʻatau atu mea uma i luga o le Initaneti - mai lavalava i televise ma meafale.

Faʻafofoga Faʻafoe 10 aso talu ai

Sonya, alofa. Ole fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka ua le faatauina atu i luga o fesootaiga ile fale talavai ina ia mafai ai ona aloese mai le totogi. I le taimi nei, e mafai ona e faʻatonuina naʻo luga o le upega tafaʻilagi aloaia. Ia soifua maloloina!

Sonya 10 aso talu ai

Faʻamolemole, ou te leʻi muai matauina le faʻamatalaga e uiga i tinoitupe i le faʻasalaga. Ona lelei ai lea o mea uma, pe a fai o totogi i luga o le lisiti.

O le hypoglycemia, poʻo le maualalo o le suka toto, e le itiiti ifo le lamatia nai lo maualuga maualuga o kulukose. Faʻamatalaga mataʻutia, e mafai ona tupu se coma ma se taunuʻuga leaga. O le tele o taimi, o lenei tulaga, ae e mafai ona mataʻituina i se uiga malie i se tagata soifua maloloina.

I le tele o tulaga, e maualalo le suka o le toto i tagata e maua i le maʻisuka. Aisea e pau ai? O mafuaaga e mafai ona faapenei:

  • se taumafataga ma le tele o vailaʻau faʻataʻitaʻi,
  • ave nisi o vailaʻau faʻasaina (sili ona masani ai, faʻasologa o fualaau faʻasolosolo e taʻitaʻi atu ai i le hypoglycemia),
  • inu ava malosi e aunoa ma se meaai,
  • o le faʻamautinoaina o fualaau faʻasaina po o le ava malosi i le taimi e tasi e pei o vailaʻau faufau,
  • faaseʻe le isi taumafataga poʻo lona tuai,
  • puleaina tele o insulin

O tagata e leai se maʻisuka e mafai ona pagatia i le suka maualalo, e ui lava e seasea ona tupu lenei mea. O mafuaaga e eseese, faatasi ma i latou:

  • tele le inupia o le ava malosi
  • ave ni fualaau faapitoa
  • faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo, selu o le eleele, pancreas,
  • gasegase o le tino
  • mamafa faaletino,
  • taumafa mataʻutia, aemaise lava meaai laiti gaosiga,
  • umi malologa i le va o taumafataga (mai le 8 itula),
  • faaititia le suka i le taeao pe a mavae le moe i le po ona o le umi o le leai o meaai paleni,
  • se aofaiga tele o suamalie i le taumafataga.

I le maualalo o le suka toto, o le setete o le soifua maloloina e eseese, e fuafua i le a le maualuga o le pa'ū. O foliga vaaia o faailo e faʻalagolago foi i le fua o le faʻaitiitia o le suka. O faʻamaoniga o le hypoglycemia e mafai ona tupu pe a fai o le pa'ū o le kulukose na tupu malosi, ae i le taimi lava e tasi e tumau pea lona tulaga masani.

Paʻu lemu

O le kulūkose e pa'ū ifo i le 3.8 mmol / L ma lalo. I lenei tulaga, atonu o le a toesea ia faailoga pe faʻapenei:

  • vaivaiga, gatete i le tino atoa, tagi,
  • faʻateleina le afu, malulu, afu paʻu, e masani ona salu le ulu, aemaise lava i tua,
  • vavao
  • fiaaai
  • taʻavale
  • popolevale, atuatuvale, atuatuvale,
  • palpitations (tachycardia),
  • tingling or limbasts o laugutu ma tamatamailima,
  • faanenefu vaaiga.

Ina ia lagona le masani ma le mea e mou atu, ia 'ai sina mea suamalie.

Faʻasologa o le paʻu

O le kulūkose e pa'ū i lalo o le 3 mmol / L. Afai o loʻo i ai se faʻaititia o le toto maualuga, o uiga nei e aliali mai:

  • ita, ita,
  • fenumiai, le mafai ona taulai,
  • le mautonu i avanoa,
  • musele maso
  • telegese ma le faʻasalaga lauga
  • tulaga le mautonu, le mautonu, gaogao le tuufaatasia o gaoioiga,
  • moe
  • vaivai ma vaivaiga
  • tagi.

Togafitiga o le hypoglycemia i le maʻisuka

Le togafitiga o le hypoglycemia i maʻi ma le maʻisuka e faapenei:

  1. Afai e pa'ū le suka i le maeʻa ai ona 'aina ni vailaʻau faʻataʻitaʻi faigofie, e fautuaina oe ia suia au meaʻai.
  2. E fautuaina e 'ai i ni vaega laiti, ae masani lava.
  3. Taumafa nisi o meaʻai gaʻo poʻo meaʻai o le protein ao leʻi moe.
  4. Faʻafesoʻotai se fomaʻi ina ia suia le fua o le insulin pe afai o le pa'ū o le kulukose e fesoʻotaʻi ma lona faʻaaogaina.

Puipuia o le Hypoglycemia mo le maʻi suka

Ina ia faʻaitiitia se faʻaitiitia o le suka toto i le maʻisuka, e tatau ona e tausisi i tulafono nei:

  1. Faʻaaloalo i le taumafataga na fautuaina e le fomaʻi.
  2. Paʻu i le va o 'aiga ma le meli - e le silia le 4 itula.
  3. Le siakiina faifaipea o le suka toto.
  4. Le pulea o se hypoglycemic poo inisalini.
  5. Malamalama i aafiaga o fualaau faasaina.
  6. E tatau ona i ai i taimi uma au oloa gaosi ma oe.


O le taua tele o le puipuia o le hypoglycemia i le maʻisuka o le mataituina faifai pea o le kulūkose.

Faʻaititia le suka toto i mataupu nei:

  • tagata matutua
  • ma le maʻi o le maʻisuka ma le lamatiaga o le afaina o le toto,
  • ma faʻamaʻi o le fatu ma toto toto,
  • tagata e leai ni uiga o le maualalo o le suka.

E tatau ona aloese mai le faʻaitiitia o le kulūkose, aemaise lava mo tagata e maua i le maʻisuka e le mafaamatalaina. I lenei tulaga, o le suka e tupu pea, ma afai e faʻaitiitia vave lava i le 6 mmol / lita, e mafai ona aliali mai faailoga o le hypoglycemia.

Tomaʻi e leai se faʻamaʻi pipisi

Muamua e tatau ona e faʻamalamalamaina le olaga ma le soifua maloloina, taumafai e fuafua po o le a se mea e mafua ai le maualalo o le suka. E sili le vaʻai i se fomaʻi e mafai ona faia se suʻesuʻega. Masalo o faʻamaʻi na mafua ai le hypoglycemia o le a iloa.

Faatasi ai ma le pa'ū o le suka toto ma le faʻaalia o uiga vaaia, e tatau ona e 'ai i kuki, lole, fualaau suamalie suamalie, inu sua o fualaau suamalie, susu poo le kulukose.

I le faaiuga

Afai e te le o gauai atu i le hypoglycemia agamalu ma le talafeagai, e mafai ona liua ogaoga, lea e tupu ai le le malamalama. Togafitiga e tatau ona vave amata. O le pau o kulūkose i laʻititi maualalo e le itiiti ifo le lamatia o le ola nai lo maualuga maualuga. O le hypoglycemia e mafai ona taʻitaʻia ma maliu, o le mea lea e taua tele le pulea o le kulukose. E tatau ona lapataia uo ma uo e uiga io latou gasegase, faʻapea foi ma le faʻamatala atu ia i latou mea e mafai ona latou faia e fai ma fesoasoani muamua.

Tuua Lau Faamatalaga