Faʻaaogaina o le maʻisukalo

O le aʻafiaga i mea e ola ai le soifua maloloina (BAP) o se metotia o togafitiga ua lauiloa mo le tele o tausaga. Na sau mai Sasae. Sa talitonu fomai anamua o le malosi taua o loo faasalalauina i taimi uma i le tino o le tagata. Afai ei ai se mea e faalavelaveina ai ona tafe, o le tino atoa e mafatia. Acupuncture, cauterization, poʻo le faʻamalosi faapitoa i luga o mataʻupu patino e aveese poloka ma faʻasolosolo le malosi ole tafe.

O aʻafiaga i le taimi o le ulugalii atonu e eseese. O le tele o taimi, o le mea e aʻafia e tamatamailima. Faʻamatalaga masani e iloa ai le "meafaigaluega" o fautuaga a tamatamailima poʻo o latou lima. Auala eseese o faʻaaliga:

  • umi uumi o loloto loloto,
  • kiliki puupuu taimi pupuu,
  • sasaina, solo.
  • Mo se faʻataʻitaʻiga, o le lagona e masani lava ona faia o le taimi nei e osofaʻia i nisi taimi.
  • O le numera, "goosebumps" e mafai foi.
  • E le o faʻamavaeina foʻi le tiga. Ioe, e le tatau ona le mafai ona faʻafitia.

  1. E fia BAP o loʻo iloa? O le sili ona lauiloa o le 150. O le aufaigaluega atamai o le a faaluaina le tele. O loʻo i ai se faʻamatalaga e iloa lelei e tagata faʻamaonia o vailaau i sasaʻe e tusa ma le tasi ma le afa afe vaega o le faʻaalia i le tino o le tagata.
  2. O le faʻapitoa faapitoa o le gaioiga - o le mafai ona fai oe lava. Ioe, e mamao ese mai mea uma i lona tino, e mafai e se tagata ona tutoatasi. O nisi togafiti e manaʻomia ai se tulaga patino o le tino o le tagata e mauaina, o lona malologa, leai se amio. Ae o le fesoasoani sili ona faigofie e tuuina atu ia te oe lava e moni.


Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e afaina lou ulu, o lenei auala e fesoasoani tele: faʻapipiʻi lima o tamatamailima ogatotonu i luga o malumalu, pads o le faasinoupu igoa - i le malologa latalata i le pito i lalo ole taliga taliga. I totonu o se lio faataamilosaga, faʻamalo uma itu e fa i le taimi e tasi.

Ma afai e faʻamalosi le moe, ae e le mafai ona e moe? Ona mafai lea ona e maua se avanoa i totonu o vavae o le lima matua ma le tamatamailima. Faʻasolo le va i le va o tamatamailima o le limamatua ma le alofilima o le isi lima ma taofi mo le itiiti ifo ma le 30 sekone (e tatau ona i ai se lagona o le eletise). O le faʻataʻitaʻiga e faia i luga o lima taʻitasi.

Bayer kamupani ma le glucose Contour TC. Faamanuiaga, tau

E mafai ona ou faʻaoga fuamoa mo le maʻisuka? O fea o le a sili ona aoga?

Acupressure mo le maʻisuka

E tatau ona galue i le 23 BAP. Ina ia e galue ma manatu, ia e manaʻomia se mea e sili atu. Afai e leai se faʻamoemoe mo oe lava, e tatau ona e liliu atu i aiga (o le auala e mafai ona lelei) poʻo le faʻapitoa (faʻatasi ma aʻoaʻoga faafomaʻi ma agavaa talafeagai).

O le auala e faʻaalia ai e fautuaina tolu: muamua, itiiti le mamafa, ona faʻateleina (e tatau i le tagata e talia ona lagona le tiga, le mautonu), ona toe vaivai ai lea, ma le toʻa. O le ala sili ona lelei o le 12 aso.

  • faamatuu atu le ala o le faamaʻi
  • faaitiitia le salalau i luga o le kulūkose,
  • faʻaleleia tulaga lautele o le maʻisuka.

Faʻafeiloaʻi le suia o le mea: e aoga le suia o le fesuiaiga i le isomalt? Faamanuiaga ma le afaina

Contraindications: aisea e leai ai?

  • se talafaasolopito o neoplasms,
  • tuberculosis
  • ogaoga ogaoga o gasegase o le tino, toto,
  • soʻo se faʻamaʻi i totonu o le gaioiga mamafa,
  • faaletonu mafaufau.

O nisi tagata atamamai e talitonu e le tatau ona faia le gaʻo pe afai o le maʻisuka e faalagolago ile inisalini. Aua o le suka e faʻaititia i le vailaau faʻamaʻi, ona paʻu ai lea pe a maeʻa, o le a tulai mai le hypoglycemia. O le mea lea, o le i ai o le ituaiga maʻi maʻisuka e manaʻomia ai faʻatalanoaga faʻapitoa ma se fomaʻi i luga o le maʻi.

E le tatau ona faʻamalosia le faʻamalamalamaina o le ulu poo le gaioiga. Afai e tupu lenei mea, e tatau ona taofi uma faʻaaliga. E na o le faʻamautu saʻo o le a maua ai se mea moni.

Faʻaaogaina o le maʻisukalo

O auala mo le togafitia o le maʻisuka i le Nofoaga o le Dynasty Lin e faavae i luga o vailaau Tibet. E mafai ona ausia taunuʻuga aupito sili i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 - toe gafatia le galue malosi, faʻaleleia lelei le lelei o le olaga, ma faʻaitiitia ai faʻafitauli tutusa i le tino.

Acupuncture mo le maʻisuka e faʻaaoga ai metotia o vailaʻau Saina e fesoasoani e taulima ai faafitauli nei:

    faʻaitiitia o le maualuga o le toto toto, faʻamautinoaga o le maualuga i totonu o le masani, faʻaitiitia o fua o vailaau faʻasaina, faʻamaʻi atoatoa, puipuiga o faʻalavelave, faʻateleina le saogalemu o le ola, faʻaitiitia le manaʻomia mo le siakiina pea o le soifua maloloina.

O se tasi o mea tāua taua o le gasegase o le leai lea o mea ua fai ma vaisu ma soʻo se aʻafiaga leaga i gaʻo ma le ate o se tagata. Fomaʻi o fomaʻi faʻasoifua maloloina e pulea le faʻaitiitia o le paʻu o le paʻu, matelaina ma le fia inu, mafaufau le lelei, leai se malosi, vaivaiga, vaivai ma isi faʻaʻailoga. O le togafitiga o le maʻisuka i Saina e umi lona talafaasolopito ma e manuia le faʻaaogaina o le acupuncture.

I le faʻaopopo atu i aʻafiaga faapitoa, o le faʻaaogaina o le gasegase mo le maʻisuka e mafai ai ona e maua se faʻalavelave masani i le tino, e aofia ai faafaigofie le tulaga oi ai nei:

    Faʻaitiitia le pancreatitis, faʻaleleia galuega o le pancreas ma le biliary tract, faʻaitiitia le faʻamalosi, faʻaitiitia le aʻafiaga o le le mautonu i le tino, tausia le paleni, faʻaleleia le faiga o metabolic, faapaleniina le tino puipuia.

O le faʻaleleia o le soifua manuia o le tagata maʻi mai le faʻaaogaina o le acupuncture e le na o le pau lea o le faamaoniga o iuga na maua. Ae o le mea lea e taʻitaʻia ai le faʻavasegaina o le kulukose i le toto capillary, o le mea e maua i le hemoglobin glycosylated, sugar and acetone in the urine. A maeʻa le 2-3 masina, e maua e tagata maʻi le avanoa e lafoai ai fualaau faʻapitoa ma ola i se olaga atoa.

O mafuaʻaga o le faʻamaʻi

O vailaau faasaina ile Saina e iloa ai le maʻisuka e tolu o faamai e fesootai ma le le atoatoa i se tasi o faiga:

    Mkhis-pa (vevela), Bad-kan (malulu), Rlung (malulu).

O le muamua e nafa ma le ate, vaʻaia biliary, pancreas, le lona lua mo faiga faʻasolosolo ma togafitiga, o le lona tolu mo le faʻaoga o le tino. Faʻalagolago i le auala e paleni ai nei tulaga e tolu, e filifilia se togafitiga e aofia ai le faʻatinoga o le acupuncture.

O le aʻafiaga e faia e faʻaogaina ai ni mea faʻapitoa maʻoti ma le umi e faʻaofi i totonu o le paʻu i se tulaga. O le Acupuncture e leai se aoga, ma faʻaleleia le faʻaleleia pe a uma le vasega muamua. O le fuainumera o vasega o le acupuncture mo le tasi vasega o le 10-12, pe a maeʻa ona faʻasolo mai ai lea o se malologa ma toe amata ai taualumaga.

Tolu ituaiga o le le atoatoa i le maʻisuka

I le le mautonu o le Mhris-pa, o le faamamafa o loo i luga o le aafiaga i luga o mea o le ate, o le tino, o le pancreas. O le aʻafiaga o le acupuncture e mafai ai e oe ona faʻamama le ate ma le talo, faʻaleleia le gaosiga o le talo, fesoasoani e toe faʻafoʻi le tino o le tino, faʻaleleia le tulaga o le tino.

O le le atoatoa i le polokalama leaga Kan e tulaʻi mai i le talaaga o le le manuia o le puipuiga o le tino poo le faaletonu o le tino. O le Acupuncture i lenei tulaga e fesoasoani i le faʻamaoniaina o metabolic process, digestion, faʻaleleia le paleni o le tino puipuia. O le mamafa e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le faʻamaʻi - o le acupuncture foi e aoga lelei i le itu o le paʻu o le mamafa.

Acupuncture ma le le atoatoa O le faaleleia atili o lagona, le malosi o le malosi, le lelei o le moe. O le Acupuncture e faʻamoemoe i le togafitia o le atuatuvale o le atuatuvale ma le gaioiga, lea e mafua ai le maʻisuka ma lona leaga. Ma mo le vave toe faʻaleleia, ua fautuaina e faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga Qigong.

O le taunuuga e faalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi ma uiga patino o le tagata maʻi. I le faagasologa o togafitiga, e taua le mulimuli i se taumafataga o meaai maualalo-kalori ma faʻamautinoa le toʻa ma le paleni, aloese mai tulaga faigata.

Isi togafitiga mo le maʻisuka - mea o le acupuncture

I fomaʻi faʻapitoa Saina, o lenei maʻi o loʻo taʻua o Xiaoke - Xiaoke, i le Saina o lona uiga o le maʻisuka. I le maʻisuka, ua tuʻuina atu e galue i luga o le meridian o le vaʻa (pancreas), faʻapea foʻi ma tagata agaʻi tuaoi. O lenei aʻafiaga e faʻaalia ai sela o le pancreas ma e tatau ona saofagā i le gaosiga o le inisalini.

O manatu ma o latou nofoaga o loʻo lisiina i lalo tonu i le faasologa o loʻo faʻatulagaina ina ia masalomia.

Taipei Point (SP-3)(太白, tài-pei - sili ona paʻepaʻei luga, manino) o loʻo i luga o le pito i totonu o le vae, i lalo ma tua o le pito i luga o le lima matua, i totonu o le lua. O lona faʻamaʻi e faʻavaivaia ai lagona o le atuatuvale ma le atuatuvale, faʻaleleia le taamilosaga o vae, faʻaititia le tiga o le ulu ma tiga faʻatasi.

Zhang Men Point (LV-13) (章 門, zhāng-mén - o le faitotoʻa pupula) - o le meridian o le ate. Ina ia mauaina, e tatau ona e faitau i luga i luga o le fata 11 pulou ma kiliki le saoloto, e le o faapipii i le sternum) muta. Afai na tali mai le manatu i le tiga, ona e saʻo lelei lea e iloa lona tulaga.

Pih Shu Point (UB-20) (脾俞, pí-shū - pito vavae) e taoto i luga o le meridian o le vevela. O loʻo i luga o le tua, i le maualuga o le va i le va o le XI ma le xII thoracic vertebrae, e mamao ese mai le vaimini i le lautele o 2 tamatamailima. Faʻaitiitia le manava, faʻaosofia le pancreas, faʻamalosia le faʻalaumalie.

E maua Point Da-do (SP-2) (大都, dà-dū - tupe tetele), e tatau ona e toe foi i le pito muamua o maua. O le Da-do (SP-2) e aofia ai foi i le pancreas meridian ma o loʻo i luga o le pito i luga o le vae, i le va o le faavae ma le sooga muamua o le lapoa tele. O se mea taua lea e faʻaleleia ai le tulaga o le tino.

Shao Fu Point (HT-8) (少 府, shào-fǔ - tamaʻi fale) maeʻa faʻamalosi mo le maʻisuka. O loʻo taʻoto i luga o le vaeluagalemu o le fatu, i totonu o le alofilima, i le malologa i le va o ponaivi e alu i le tamatamailima ma le tamatamailima, i lalo ifo o le pito o tamatamailima. O lona faʻamaʻi e faʻaleleia ai le tulaga o le cardiovascular system, o le puipuia lea o faʻalavelave fatu.

I togafitiga Saina masani, o le maʻisuka ua vaevaeina i le 3 syndromes.

1. O le maʻisuka syndrome o le vaega pito i luga o le "tolu-vevela"

O faʻamaoniga autu: faʻalauteleina o le fia inu, palago, faateleina le excretion o urine, se lanu mumu o le laulaufaiva ma se vevela samasama lanumoana i luga o le laulaufaiva, o se vave oso vave

Lelei togafitiga: faʻaitiitia le vevela, faʻamamaina o le toto, mafua ai le vai, faʻanatinatiina le fia inu

Shao Fu (HT-8) (少 府, shào-fǔ - tamaʻi fale)

Xin-shu (UB-15) (心俞, xīn-shū - mata o le fatu)

Fei-shu (UB-13) (肺俞, fèi-shū)

Tai Yuan (LU-9) (太 淵, tái-yuān - puna sili)

(CV.23) Lian-quan (廉 泉, lián-quán - telefoni o le gagana)

(CV.24) Cheng-jiang (承 漿, chéng-jiāng - tagata e taliaina le salimava)

2. O le maʻi o le maʻisuka o le ogatotonu o le "tolu-vevela"

O faʻaaliga iloga: o le faateleina o le fiaai, o le fiaʻai le fiaai, o le le fiafia i le manava, popolega ma lagona o le vevela, vaivai, galala malosi, faateleina le manava o le urine, se lanu lanu samasama i luga o le laulaufaiva, o se pisa vave.

Lelei togafitiga: faʻamamaina o le manava, afaina o le afi, faʻapipiʻiina o le manava, taofi mau.

Pishu (UB-20) (脾俞, pí-shū - vaʻa)

Wei-shu (UB-21) (paopao, wèi-shū - le manava)

Ney-ting (ST-44) (内 庭, nèi-tíng - lotoa)

San-yin-jiao (SP-6) (三陰 交, sān-yīn-jiāo - o le fonotaga o le tolu e fai)

ma se lagona le lelei i totonu o le manava ma le fusi oona, faaopoopo

Ney-guan (PC-6) (内 關, nèi-guān - tuaoi pito i totonu)

(CV.12) Zhong-wan (中 脘, zhōng-wǎn - middle epigastrium)

3. O le maʻi o le maʻisuka o le vaega pito i lalo o le "tolu tolu vevela"

O faʻamaoniga autu: o le faʻaosooso faifaipea i voluma tetele, urine o le tele o le tino, pala, mago vevela, vevela, vavalalata, alamago, fiaai le fiaʻai, ae i le taimi lava e tasi le mativa vaivai, vaivaiga ma le tiga i tulivae ma lalo lalo filamentous pulse.

Afai o le le lava o le tagata e mafai ona aafia ai le tino o le tino, ona faapogisaina ai lea o foliga, le faapalepale i le malulu, tele o le urination, se laulau paʻu ma se paʻepaʻe paʻepaʻe, ua iloa lelei ai se mea taua.

Lelei togafitiga: faʻapipiʻi le vai, faʻamalosia ai fatugaʻo.

Tai Chi (KD-3) (太 谿, tài-xī - felaʻuaʻiga tele)

Gan-shu (UB-18) (肝 俞, gān-shū - o le ate)

Shen-shu (UB-23) (腎俞, shèn-shū - tusitusi fatu)

Tai chung (LV-3) (太衝, tài-chōng - osofaiga tetele)

I le tulaga o le le atoatoa, ua faaopoopoina Yang (GV.4) Min-men (命門, ung-mén - o faitotoa o le olaga)

Faʻamaumauga e le o faʻamaumauga na o ia lava o le tali sili i se faafitauli faafomaʻi. Ina ia mafai ona maua i luga o le gaosiga o le acupuncture le malosi o le faʻamaloloina, e tatau ona faʻaaogaina le auala saʻo ole taufaʻatau.

O se tasi o togafitiga lelei a tagata mo le maʻisuka o le gasegase ma le taofiofi.

O le maʻi suka e masani lava ona tupu i le taimi lava e tasi ma sina mimiti o le tino ma le siʻusiʻu o le pancreas, e faʻaalia ai na o sina maʻi tigaina. O faʻamatalaga a fomaʻi masani ma faʻamaumauga o loʻo i ai nei o loʻo faʻaalia ai le talafeagai o le faʻaaogaina o le gasegase mo le maʻisuka ma le catarrhal pancreatitis.

I nisi tulaga, e ono mafai ona faʻaitiitia pe faʻavasegaina le suka o le toto, ma i isi e faʻaitiitia ai le faʻalavelave faʻavaivai (tiga e mafua mai i le polyneuropathy o le maʻisuka, ma isi). O lenei mea o loʻo molimauina e le mea moni e faapea o le tele o pito sili ona aoga faʻamautuina faʻamautuina o loʻo i totonu o metamers e iai ni fesoʻotaʻiga faʻatasi ma le pancreas:

Julyao-hips (GB-29) (居 髎, jū-liáo - pupuu ma le lautele fossa)

Zhang-men (LV-13) (章 門, zhāng-mén - faitotoa malamalama)

Yangan (UB-43) (膏肓, gao-huāng - totoga taua)

Geghuan (UB-41) (附 分, fù-fēn - itu lautele)

Pishu (UB-20) (脾俞, pí-shū - vaʻa)

Shen-shu (UB-23) (腎俞, shèn-shū - tusitusi fatu)

Ge-shu (UB-17) (隔 俞, ge-shū - mata tatala)

Guan-yuan-shu (UB-26) (關 元 俞, guān-yuán-shū - le pito o le tuaoi ma le amataga)

Pang-uan-shu (UB-28) (膀胱 俞, páng-guāng-shū - pito sili ona taua)

Zhong-lu-shu (UB-29) (中 膂 俞, zhōng-lǔ-shū - tua o le muscle)

O isi manatu e fatuina ai se talaaga masani mo le aʻafiaga o taʻaloga i totonu o le lotoifale ma vaega.

Shan Liao (UB-31) (上 髎, shàng-liáo - fossa pito i luga)

Qi-Liao (UB-32) (次 髎, cì-liáo - fossa lua)

Zhong-liao (UB-33) (中 髎, zhōng-liáo - fossa ogatotonu)

Xia-liao (UB-34) (下 髎, xià-liaó - mea maualalo lalo)

Fufen (UB-36) (承 扶, chéng-fú - lima o loʻo umia)

San-yin-jiao (SP-6) (三陰 交, sān-yīn-jiāo - o le fonotaga o le tolu e fai)

Shui-chuan (KD-5) (水泉, shuǐ-quán - puna vai)

Yin-si (HT-6) (陰 郄, yīn-xì - cleft yin)

Hae-gu (LI-4) (sootaga, va-gǔ - vale)

(CV.24) Cheng-jiang (承 漿, chéng-jiāng - tagata e taliaina le salimava)

(GV.26) Shui-gou (水溝, shuǐ-gōu - gutter)

O mataupu faavae mo le togafitia o le maʻisuka i Saina ma Sisifo e eseese tele. Oriental, faʻapitoa o vailaʻau faʻasolosolo a Sāmoa, e ofoina atu muamua e faʻalogo i le faʻamaʻi, ae i mafuaaga o lona tupu. O lea, na te faʻapipiʻi le foliga mai o le maʻisuka ma le solia o le gaioiga o le polokalama urinary.

O tagata faʻamaloloina Saina e mafaufau i le tino o le tino atoa, o le mea lea latou te ofoina atu se auala atoatoa, o lona uiga, e faʻaleleia atili ana faiga, i togafitiga o soʻo se faʻamaʻi.

Pancreatic Spleen Meridian (SP) Spleen (足 太陰 脾 經, zútàiyīn píjīng) - 21 sikola o le acupuncture, vavalalata, e faasino i le faiga faʻaoga, elemene o le eleele. O le gaoioi o le malosi i luga o le meridian o le centripetal. Malosiaga e sau mai le meridian o le manava ma pasi atu i le meridian o le fatu. O le vaitaimi o le maualuga o galuega a le meridian e mai i le 9 i le 14 itula.

O le vaeluaga o le taulasea e afua mai i le itu tabial o le lapoa tele. E alu aʻe i totonu o le tapuvae, e sopoʻia mamao atu i le 8 tsunami i luga aʻe o le mea mulimuli ma le meridian o le ate.Ona pasi lea i le pito i totonu o le lala pito i lalo, ma, i le vavalalata o le laupepa, e alu i totonu o le manava, e oʻo atu ai i le vaovao ma tuuina atu se lala i le manava.

Ona pasi atu lea o le diaphragm i totonu o le fatafata, alu aʻe i luga o le iʻu, ma oʻo atu i aʻa o le laulaufaiva ma salalau i lalo o le laulaufaiva. O le paranesi e alu ese mai le pepragm e ala i le manava i le fatu, lea e fesootai ai i le fatu fatu.

Acupuncture mo le maʻisuka

O le auala o le acupuncture e mafai ai ona galue i luga o le pancreas ma faʻaogaina le laina "RP", pericardium "MS", fatuga "R", ate "F", manava "E", jen-may "VC", du-may "VG", etc. , faʻasalalau gaoioiga a itutino talafeagai. O le faʻaaogaina o fualaau masani a Saina e iloa ai lona aʻafiaga e aofia ai aʻafiaga o le endocrin.

Pe a afaina le faʻaoga o le hypoderm of a specific localization (o le acupuncture point) i se nila, o le faʻamalo (alu i le avanoa intercellular) o le histamine ma mea e pei o le histamine e faʻaalia ai le angio-dilating (vasodilating).

Vaʻai i le vailaʻau o le setiina o le nila, e mafai ona e vaʻaia le taulaʻi o le papipia o le paʻu (mumu) ma le lapisi 1-2 cm. O taʻavale taʻitasi o le endocrine e lava le aofaʻi o apalai o acupuncture talafeagai i vavalalata ia te ia lava.

O le faʻaaogaina o le acupuncture o se ituaiga "keyboard" o le tino. I se auala faigofie, o se meafaigaluega mo le "faʻalogo" le tino o le tagata.

Acupuncture Type 2 Mateʻo

O le maʻisuka ituaiga 2 (tagata matua poʻo le maʻisuka e le o le inisalini) ole maʻi ole gaʻo lea e le mafai ai e le tino ona faʻasaʻo maualuga le kulukose o le toto. O le faamai e aafia ai le toetoe o le 3.7 miliona tagata i Rusia, ma le amanaiaina o tagata le amanaiaina, e mafai ona oo i le 12.7 miliona. O le maʻisuka ituaiga 2 e atiae pe a le lava le inisalini e gaosia e le tino, poo pe a le toe tali mai sela o le tino i le inisalini (faʻamalosia o le inisalini).

O lenei mea e oʻo atu ai i ni atherosclerotic plate, lea e mafai ona mafua ai faʻafitauli e pei o le toto toto, angina pectoris, infarction myocardial, ma le stroke. O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli, e aofia ai faʻamaʻi o le tino, faʻaleagaina o le namu, faʻalavelave vae, fatu fatu fatu, ma le vaivai.

E tele mafuaʻaga o le maʻisuka ituaiga 2, e aofia ai fegalegaleaiga o kenera ma mea tau le siosiomaga. O le faʻamaʻi e masani lava ona tupu i tagata e silia i le 40 ma e tele lava ina aʻafia ma le mamafa. O le mamafa o le paʻu (faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga i le gaioiga faaletino) e sili atu le aoga nai lo togafitiga faʻatau togafitiga e puipuia ai pe faʻagesegese ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2

O le hormone e pei o le cortisol mafua ai le faateleina o le kulukose toto ma e fesoasoani i le faʻamalosia o le insulin. E mafai ona aʻafia le aʻafia i le atinaʻeina o le maʻi pipisi, lea e masani ona muamua mai i le maʻisuka, ma faʻapupula ai foi le lamatia o le maʻisuka ituaiga 2. O le atuatuvale e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻi.

O le Acupuncture o se auala taatele i le togafitiga o tagata gasegase i le maʻisuka i Saina nei. Ae ui i lea, o suesuega i lenei itu e seasea lava ona faia, ma e toetoe lava a leai ni faʻafitauli faʻaletonu.

O le tele o suʻesuʻega faʻapitoa e taulai atu i le neuropathy lautele, lea o loʻo i ai faʻamatalaga muamua o le aafiaga o le acupuncture. O vailaau faasaina e fesoasoani i le togafiti o meaʻai, o se itu taua tele mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, faapea foi ma le faaitiitia o le atuatuvale. Faʻamatalaga auʻiliʻili e uiga i vailaʻau faʻasaina i le falemaʻi Paramita +7 (495) 363-90-66.

Suesuega o togafitiga o le physiological, e le gata i tagata ma meaola falesuesue, e faʻaalia ai e mafai e le acupuncture ona:

    faʻatonutonu le gaosiga o le inisalini ma le suka toto e faʻaleleia ai le faʻalauiloa o le lipid lipid (o le dyslipidemia e masani ona matauina i gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma mafai ona taʻitaʻi atu i gasegase cardiovascular) e faʻavae ai le toto, ma fesoasoani e faʻagesegese le amataina ma le alualu i luma o faʻafitauli o le maʻisuka e faʻaitiitia ai le faʻalavelave tali

O le tele o tagata e faʻaaogaina le acupuncture o se vaega o togafitiga atoatoa mo le maʻisuka. O le Acupuncture e mafai ona saogalemu ma aoga i le tuufaatasiga ma le biomedicine ma isi togafitiga, e pei o faamalositino ma togafitiga.

Aʻoaʻoga o le Acupuncture mo le maʻisuka ituaiga 2

I le amataga, o le mea pito sili ona taua: massage ma le acupressure aemaise lava, e le mafai ona faia i tagata e mauaina inisua insulin. Masalo (o loʻu manatu) o lenei mea e mafua mai i le faʻaofiina o se "ese" fafo. Ou te leʻi mauaina se faʻamatalaga mo lenei mea. AE LE MAFAIGA I LENEI PEPA IA LE FAIA.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le malosi o le acupressure e aoga tele o se isi togafitiga. I le maualalo o le "suka" e suia ai le piliki - oʻu lava aafiaga. O le a le mea e tupu? E toatele tagata e mafaufau i le acupuncture saina. Ae ina ia mafai ona faʻapipiʻi saʻo le nila i totonu o le mataitusi, e tatau ona e aʻoaʻoina ni mea se tele ma se taimi uumi.

O loʻo i ai pea i le Saina se isi auala e aʻafia ai le 'acupuncture points - cauterization. Ae e tatau ona e taʻutino - o le mu e le lelei. O le acupressure e tele lava lona tutusa ma le acupuncture, talu ai o le aʻafia o se nila ma le mamafa i luga o se tamatamailima, i nisi o vaega, toe faʻafoʻi galuega eleelea ma faaleleia le tulaga o le maʻi.

O le mea pito sili ona taua o le amata lea ona e faia le masini. Talu ai e le o tagata uma lava e maua le avanoa e asiasi atu ai i se tagata e suʻe, ae o le tusitusi i o tatou taimi, e sili atu. O mea uma lava o loʻo i ou lima. E i ai i le tagata se numera atoa o manatu "taua" - 365. Ae o le maʻisuka, o le numera e itiiti. Ma o le nofoaga e le faalagolago i le mea o loʻo i ai le okeni maʻi.

Mo le sailia sao o manatu, e tatau ona fuafua le tagata "TSUN". Zun o vaega faʻatusatusa, o lona telē e faʻalagolago i le mamao i le va o pito o laʻau o le tamatamailima ogatotonu. E tofu le tagata ma lana lava. I fafine, e faʻatonuina i le lima taumatau, ma alii i le itu tauagavale.

A faʻamaʻi, e faʻaaoga le metotia o le tonic, o le mauaina o le loloto o le mamafa. O le umi o le faʻaaliga i points o le 30-60 sekone. O le masoging points 9 ma le 20 o loo faia i se auala filemu, e ala i le faʻaaogaina o le mama i le itu i luma ma se faʻasalaga faifai malie o le fati.

O le umi o le faʻaalia i nei manatu e tusa ma le 5 minute. O le massage kosi o vasega e 12 i aso uma. A maeʻa le 12 vaiaso, e mafai ona toe faia le vasega pe a manaʻomia.

O le taimi nei o manatu lava latou:

Faʻasologa 1. Faʻailoga, e iai le afa o le galu i totonu o le pale mai le laina pito i tua i le maualuga o le va i le va o gaioiga X ma le X1 o le vertebrae o le thoracic. Massage i itu uma e lua i le taimi e tasi, o le tulaga o le massaged o loo taoto i luga o le manava (tuu se aluga i lalo o le manava).

Faʻasologa 2. Faʻasolo, pito i tua, tasi ma le afa afa i le itu o le laina pito i tua. Massage pei o le pito i luma.

Faʻasologa 3. Faʻailoga, e 2-3 mm i le isu. Massage i le taimi lava e tasi i le itu taumatau ma le agavale, le tulaga i le taimi o le massage - saofai, mapu i luga o lau laulau ma tapuni ou mata.

Faʻasologa 4. I le pito i tua o le mata i le 5 mm agai i le taliga, i le malolo. Massage e pei o le pito i luma.

Faʻasologa 5. Faʻailoga, o loʻo i tua o le tulilima, i le pito o le laʻau na faia e ala i le punou o le tulilima. Massage i se tulaga nofoa, taumatau ma le agavale. Pilo le lima o le fola, tuu i luga o le laulau, alofilima i lalo.

Faʻasologa 6. Faʻailogaina, o loʻo i luga o le shin 3 le galu i lalo o le patella ma le 1 le maile mai le pito i luma o le tibia. Massage i le taimi lava e tasi i itu uma e lua, o le tulaga o le tagata ua masalomia o loʻo nofo faʻatasi ma vae o loʻo faʻalaʻo i luma.

Faʻasologa 7. Faʻailogaina, o loʻo i luga o le sami e 2 i lalo ifo o le patella ma le afa ma le afa i fafo, i le malolo. Massage e pei o le pito i luma i se tulaga nofoa. O fata e tatau ona punou i tulivae i le maualuga o le 90 tikeri.

Faʻasologa 8. Faʻailogaina, o loʻo i ai i le mulivae, i le malologa i le va o le taulaʻau o le calcane ma le pito i fafo o le tapuvae i le maualuga o lona totonugalemu. Massage i le taumatau ma le agavale i le taimi e tasi, le tulaga o le massaged - nofo.

Faʻasologa 9. Faʻailogaina, o loʻo i ai i le vaeluaga o le mea totino ma le taʻavale itu o le vae ma le calcaneus. Massage i le taimi tutusa i le taumatau ma le tauagavale i se tulaga nofoa.

Faʻasologa 10. Faʻailogaina, o loʻo i luga o le vae i luga o le saite o le tuaoi o le mea toto ma tua. Massage e pei o le pito i luma.

Faʻasologa 11. Faʻailogaina, o loʻo i luga o le vae pito i lalo 2 pipi luga aʻe o le tapuvae. Massage pei o le pito i luma.

Faʻasologa 12. Faʻasologa, o loʻo i luga o le lapoa lapoa 3 mm i le itu o le toe lua mai le tulimanu o le pu. Massage ma le saʻo i le taimi lava e tasi i se tulaga nofoa.

Faʻasologa 13. Faʻailogaina, o loʻo i tua o vae i le va o ulu o ponaivi muamua ma le lua metatarsal. Massage e fai ma numera 12.

Faʻasologa 14. Faʻailogaina, o loʻo i luga o le pito i luma o le tibia 6 i lalo o le patella ma le tasi ma le afa tsuni i fafo o le pito pito i luma o le tibia.

Faʻasologa 15. Faʻataʻitaʻiga, o loʻo i luga aʻe o le paʻu i le malolo. Massage e fai ma numera 12.

Faʻasologa 16. Faʻailogaina, o loʻo i ai i le taimi malolo i le va o le tau o le calcaneal ma le tapuvae i totonu. Massage i se tulaga nofoa i le itu taumatau ma le itu tauagavale i le taimi e tasi.

Faʻasologa 17. Faʻailoga, o loʻo i luga o le tuaoi o le tua ma le tasi o vae i tua mai le ulu o le ponaivi muamua metatarsal. Massage pei o le pito i luma.

Faʻasologa 18. Faʻailoga, tuʻu i le taumatau o le mata 17 agai i le mulivae. Massage pei o le pito i luma.

Faʻasologa 19 Faʻailogaina, e maua ai le tsunami e 3 i luga o le tapuvae. Massage i se tulaga nofoa i le itu taumatau ma le agavale i le taimi e tasi.

Faʻasologa 20. Faʻailogaina, o le 1 inisi le pito i luga o le pito i lalo o le tapulima, i le itu o le tamatamailima muamua. Massage i le taumatau ma le agavale i le tulaga o le nofoa, tuu lou lima i luga o le laulau ina ia faasaga i luga le alofilima.

Faʻasologa 21. Faʻailogaina, e tu i luga o le alofilima o le vae i le malologa na faia e ala i le faʻalogoina o tamatamai vae. Massage e ese mai le tauagavale ma saʻo ile tulaga nofoa.

Faʻasologa 22. Faʻailogaina, o loʻo i luga o le vae i le vaega o le faʻaopoopoga o le tendon selon i le calcaneus. Massage i le taimi e tasi e alu ma saʻo i se tulaga nofoa.

Faʻasalaga 23. Faʻailogaina, o loʻo i luga o le pito i luga o le pito i tua o le vae i le malologa. Massage pei o le pito i luma.
O nai mea e sili atu.

Point 24. Sa i ai le 7 galu i luga atu o le pito i lalo o le ulu o le lauulu i le fossa i le pito i lalo o le sosooina o pito i luga o le auricles.

Faʻasologa 25. Faʻailoga i totonu o le malologa i le pito i totonu ole mata.

Point 26. Faʻailoa i le ogatotonu o le auvae.

Faʻasologa 27, 28, 29 30, 31. O loʻo i totonu o lou alofilima.

Faʻailoga:

    laina 27 - maualalo le toto suka. Faʻasologa 28 - Maualalo le suka. Point 29 - matou te faʻaleleia le pancreas. Faʻamatalaga 30 - faʻaleleia galuega ole ate. Point 31 - matou te faʻaleleia le galuega a le gallbladder.

O massage points 3, 4, 5, 6, 7, 8, 14, 20, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 e mafai ona e faia e oe lava e aunoa ma se fesoasoani. Manatu i luga o le alofilima ma le ulu e faʻaititia lelei le suka, aemaise lava le numera 24 (ma le vaʻa latalata latalata i le foliga e maua ai le toto maualuga - e mafai ona naʻo le pito i tua o le ulu ma se selu ma sina avega).

Mealilo o Saina Saina

O taunuʻuga o aʻoaʻoga faʻainisinia faʻaonaponei e le mafai ona faʻafitia. Ae e aoga le toilalo i le poto masani na maua i le afe tausaga talu ai o togafitiga Saina faaleaganuu?

"E pei o isi faʻamaʻi, togafitiga o le maʻisuka e manaʻomia ai se auala manino ma suʻesuʻega maeʻaeʻa," o le tala lea a Dr. Zhang Zhiqiang, o se tagata poto faapitoa i le Tao Center mo Medicine Saina.

O le taimi muamua o suʻesuʻega i togafitiga faʻa-Saina faaleaganuu o le suʻesuʻega lea o le maʻi, lea e mafai ai e oe ona iloilo le mafaufau ma le tulaga faaletino o se tagata, le lanu ma le tulaga o le paʻu, mata, laulaufaiva. E le gata i lea, o le faʻalogo, fesiligia ma suʻesuʻeina (e aofia ai faʻamaʻi pipisi) e faia.

O le suʻesuʻeina o le isu, laugutu, nifo, laulaufaiva, taliga, paʻu, lima, vae, ma le faʻavae o le tino e taua tele. O faʻamatalaga tele e maua ai le faʻamaʻiina - o se suʻesuʻega o le iris. O le iris o se elemene sili ona maaleale o le tino, ma o faʻamaʻi pipisi uma ma mauaina e tuʻu ai a latou faailoga i luga, ma vaega taitasi o mata e fetaui ma le tasi poʻo le isi okeni.

I le avea ai o se tulafono, o togafitiga e aofia ai le 3-4 vasega o le 10 aso. "I le avea ai o se taunuuga o le faʻaaogaina o faʻalavelave faʻapitoa i le tino, e mafai ai ona maua ni taunuuga taua i le togafitiga o le maʻisuka e le o le insulin. Faʻatasi ai ma le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka, o le a faasolosolo malie ona maua le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o tui o inisalini, "o le tala lea a Dr Zhiqiang.

O le faʻafelagolagomaʻi i le togafitiga o le maʻisuka e mafai ai ona ausia oe, pe a le o le faʻamalolo atoatoa, ona avea lea o se faʻaleleia lelei i le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi. Faʻasagaga o le faʻaleleia atili o le soifua maloloina, faʻaleleia faleostasis, faʻamalosia le puipuiga, ma, e sili ona taua, toe faʻafouina le gafatia o le toe faʻafouina.

O se mea fia iloa e faʻapea, i vailaʻau Saina, e le pei ole fomaʻi Europa, e le lua, ae e tusa ma le sefulu ituaiga o le maʻisuka ma faʻamaʻi eseese. E tusa ai ma lea, o togafitiga togafitiga e filifilia, lea, e fuafua i le natura o le maʻi, o loʻo faʻatatau i le toe faʻaleleia o le malosi o le eletise e nafa ma le pancreas, lela, manava, gaʻo, ma le vevela.

O le mea moni, e manaʻomia le gaioiga faaletino i aso taʻitasi, ae tutusa le taua o le faʻateleina o lou malamalama e uiga i le maʻisuka. "O togafitiga faʻaSaina faa-Saina o le uiga tonu i le faʻamaʻi e taua tele," o le tala lea a Dr Zhang Zhiqiang.

- E tatau i se tagata ona masani i lona maʻi, ae le tatau ona fefe i faʻamatalaga o le maʻi, e le tatau ona faʻasalalauina pe faʻateleina lona taua. O le saʻo lelei o mafaufauga e taua, lea o le a fesoasoani e toe faʻafoisia ai le paleni o le tino, o le lotogatasi o le tino ma le agaga. "

Acupuncture mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka: mea e ola ai le ola

I le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, e masani ona masani ona togafitia togafitiga masani e faʻaitiitia ai le tulaga lautele o le maʻi. O se tasi o metotia aupito sili ona lelei ma lelei ona faʻaaogaina o le faʻamalosi.

O le acupuncture mo le maʻisuka ua faʻaaogaina mo se taimi umi, e masani lava o lenei tekonolosi togafitiga o loʻo faʻaaogaina e fomaʻi Saina e tausia ai le soifua maloloina o le maʻisuka. Ae ui i lea, i aso nei o le tele o le aufaigaluega faafomaʻi e aofia ai togafitiga faʻapitoa i le lisi o metotia lelei, tuʻuina i luga o se fale ma togafitiga masani.

Faʻafetai i lenei faʻatinoga, o faʻaogatotonu, vaʻaia ma autafa o le tino e masani ona faʻatulagaina, ma faʻaleleia le tulaga o le tino. I le faʻaleleia o le tulaga o puipui o toto toto ma faʻaleleia le faʻaogaina o le paʻu, e faʻalautele ai capilla, lea e afaina ai le tulaga o le tino maʻi.

Acupuncture mo le maʻisuka i togafitiga faafomaʻi

Ua leva ona faamaonia e faapea o le acupuncture i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka o se auala lelei lea mo le faaitiitia o tulaga lautele o le maʻisuka ma le puipuia o faailoga. E le gata i lea, o se togafitiga faigofie ma taugofie.

A maeʻa muamua taualumaga, faʻateleina le gaosiga o le inisalini i le tino, faʻaleleia le maualuga o le suka toto ma faʻaleleia le toto. E tusa ai ma le tagata lauiloa ma le sui o le Fono a Peretania e uiga i Acupuncture Lisa Sherman, faatasi ai ma le fesoasoani o se aafiaga i luga o le paʻu ma ni nila faapitoa, o auala togafitiga masani ua sili ona faaleleia.

I le faʻaopoopoga i lenei faiga, e manaʻomia le faʻamaopoopoina o le togafitiga. O le maʻisuka e tatau ona 'ai saʻo, mulimuli i se togafitiga faapitoa, togafitia lona lava mamafa, aua neʻi galo e uiga i le gaioiga faaletino.O ia faiga o le a taofia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi ma puipuia ai le faʻalavelave ogaoga o le maʻisuka ituaiga 2.

  • Mo se taimi umi, e leʻi iloa e fomaʻi i Sisifo le aoga o le acupuncture, o lenei metotia o togafitiga na manatu i ai o se mea e faʻaogaina, talu ai e le tuusaʻo faʻataunuʻuina i le tino o le tagata. Ae ui i lea, i le taimi nei, o loʻo faʻatino lelei le faʻatinoga i le tele o atunuu i togafitiga o le tele o faʻamaʻi. E aofia ai le maʻisuka.
  • Ina ia faamaonia le aoga o le acupuncture i le faaitiitia o le tiga, e tele tusi faasaienisi ua tusia. O se taunuuga o se suʻesuʻega e tasi, na foliga mai o togafitiga ma nila e fesoasoani tele i le maʻisuka.
  • O le Acupuncture sa aoga i le 77 pasene o le maʻisuka ua maua i le neuropathy o le maʻisuka, ma le 68 pasene le le tagofia o fualaau.

Manatu patino e aʻafia e nila. E tele o latou aʻa. Pe a faʻaosofia lenei vaega, o le gaosiga o vailaʻau faʻamalosi i totonu o le faiʻai ua amataina.

O le iʻuga, o le maualuga o le suka o le toto i tagata mamai pe a uma ona vaeluaina le taofiofi.

Maʻisuka ma Acupuncture

Pe a faʻamaonia i le maʻisuka, o aʻafiaga faʻalauiloa poʻo mamanu e aafia i le faʻaaogaina o nila faʻapitoa. O le maʻisuka o loʻo faʻaalia ai le laʻititi o le metotia ole acidic nicotinic, phosphaden, piracetam e ala i le faʻaalia i galu o se taimi masani ma le uumi.

A maeʻa le faʻaaogaina o le fua pito i lalo o fualaau oona i se tulaga o le ola maloloina, o le togafitiga faʻaauau e tumau pea mo se taimi umi. O le uluai faʻataʻitaʻiga e faia pe'ā uma ona mafai e le tagata gasegase ona oʻo atu i le faʻasalaga o le maʻisuka.

Mo le siakiina o faailoga, o le maʻisuka e suʻeina toto i le fale suesue. I le faaiuga o le togafitiga togafitiga, o loʻo i ai foi le tagata i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi ina ia mafai ai ona e suʻeina le malosi o suiga ma le lelei o togafitiga.

O le umi o le faagasologa o le togafitiga o le acupuncture o le itiiti ifo i le lima i le fitu faiga. O le faʻaaliga i nila e faia i aso uma i le taeao mo le 20 minute.

  1. O lenei faiga faʻapitoa e fesoasoani e togafitia ai faʻafitauli o le microcirculatory. E aofia ai le polyneuropathy i le maʻisuka. O le tele o taimi, o le acupuncture e faʻaaogaina i se taimi muamua o le faʻamaʻi ma ni uiga maualalo. Ae ui i lea, o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo feagai foi ma isi togafitiga.
  2. Afai ua maʻi se tagata mo le sili atu i le 10 tausaga, o aʻafiaga e o mai faatasi ma tiga ogaoga, osteoarthropathy, o le atinaʻeina o maʻi o le tino, togafitiga o le microwave resorance togafitiga e faʻaaogaina. I le tulaga o le gasegase ogaoga ma le ogaoga o le X-syndrome, o le toto maualuga, i le faaopoopoina i le togafitiga autu, e fautuaina e fomai le taofiga o vailaau faafomai ma le amataga o le piracetam. O le togafitiga o le togafitiga e fa masina pe sili atu.
  3. Aemaise lava, e masani ona faʻatulagaina se metotia faʻaleleia o le acupuncture, pe a faʻaaogaina le galu eletise eletise i le iniseti e faʻaaogaina ai se masini fofo. Aʻo faagasolo le faʻatinoga, o le faʻamaonia o le faʻamaonia o faʻamaʻi pipisi e paleni.

Faʻatasi ai ma le taofiofia faifai pea, o galuega a le tino e toetoe lava a toe faʻafoisia. O lenei faiga fesoasoani e faʻaitiitia ai le fua o fualaau.

Ona o lenei mea, o le maʻisuka e faʻamalosea aʻafiaga le lelei o loʻo tupu pe'ā tagofia fualaau.

Su togafiti togafitiga a Su Jok: faʻaalia i le malosiaga

O le fatu o so o se laau totino o se fausaga olaola ola o loʻo i ai le malosi taua tele. O le togafitiga o fatu o sujisa e aofia ai le gaioiga o fatu ola i nisi vaega e ala i le tuiina i latou i le paʻu.

O le iʻuga, o le fafaguina o fatu e tupu. O a latou meaola masani e fegalegaleai ma se vaega patino o le tino mamai, ma le malosi o le malosi o le mea ua faaleagaina.

O se auala e le masani ai mo togafitiga o faʻamaʻi eseese na atiaʻe e le Polofesa Park Jae Woo i le 1988, ma o aso nei e masani ona faʻaaoga e fomaʻi vailaʻau faʻapitoa. Faʻaaogaina fatu e faʻaaoga i le pito o le tiga o le vae, lima poʻo le solo, o se taunuuga o se suiga lelei o loʻo matauina i le taimi o le maʻi.

E tusa ai ma le fomaʻi, e mafai ona ausia lenei aʻafiaga ona o le mea moni e faapea, o aʻafiaga o aʻafiaga e faʻamavaeina e fatu e fegalegaleai ma le vai mama ma faʻatumu i le malosi tele. I le taimi lava lea e tasi, o le malosi o le malosi o le manava, e mafua ona o le fatu e suia ai o latou foliga, lanu ma le fausaga, avea ma mea e pala, e pupuʻu ma fusi.

O se faiga faigofie ma mafai ona maua mo tagata uma, o le mea autu o le iloa lea o le faiga o fetusiaiga o nisi fatu i nisi o totoga o totonu o se tagata. O togafitiga faapena e mafai ona faia i le fale ma le taimi o le malaga.

A faʻaaogaina le togafitiga o le pulu, e taua le iloa o fatu o laau eseese e iai mea totino taʻitasi, e fesoʻotaʻi ma lenei foliga, lanu, ma uiga o le fatu ua filifilia. Faatasi ai ma le faiga saʻo, o le a manuia le togafitiga.

O le taua lautele, lea o loʻo i totonu o laau totino, ma le faʻaosoina o le masini o mea o loʻo faʻaaogaina i le biologically, o loʻo i ai le malosi o le faʻamaloloina. O le mea lea, o le faavae o lenei togafitiga o le mafaufau lea e iloa e le tele o tagata gasegase.

E pei ona e iloa, o le maʻisuka eo mai faatasi ma le tele o faʻamaʻi eseese, o lea e filifilia togafitiga o fatu e faʻavae i luga o faʻamatalaga e maua. Ina ia sili atu le fuafuaina o manaʻoga e manaʻomia, e aoga le suʻeina o le ata.

  • Faatasi ai ma le fesoasoani a fatu o le pasili, keloni ma le melonini, ua maua ai se aafiaga o le diuretic ma le anti-inflammatory.
  • O fatu o le hawthorn fesoasoani e faʻamaonia le faʻatinoina o le polokalama cardiovascular, faʻaitiitia le le atoatoa o le fatu, ma faʻamaonia le sao o le fatu. Afai e te faʻaaogaina i le vaega ole aʻafia i le faiʻai, o le tagata e toʻafilemu.
  • Saina lemongrass poʻo le ginseng e afaina ai foi le faiʻai, faateleina le gaioiga galue, faʻasaʻo le vaivai o le mafaufau ma le tino. Pe a tuʻuina nei fatu ile vaega o aʻafiaga ile medulla oblongata, faʻapipiʻi le faiga o cardiovascular ma respiratory systems.
  • Blueberries ma le manulele manu e faʻaaogaina mo le manava ma le faʻanofo ile intestinal. O fualaau o Caraway ma le dill ei ai le malosi o le carminative ma le antispasmodic i le tulaga o le pala.
  • Faʻatasi ma veins varicose e faʻaaogaina ai le solofanua solofanua. I lenei tulaga, o le faʻatinoga e faʻatinoina i se auala faʻasolosolo, ulutala mai le itu i tua i le ogatotonu, ina ia mafai ai ona faʻaaoga le vevela vevela.
  • Afai o le maʻisuka e maua i le maʻisuka malosi poʻo le toto coagulation e faʻaleagaina, e faʻaaogaina fatu o rosehip. Latou te fesoasoani foi i le hepatitis ma galue o se sui sili ona lelei o le choleretic, o loʻo galue i luga o le ate ma le gall vladder. O togafitiga o talo e togafitia i fatu oat.
  • Pamu karaka faaleleia atili le faʻalogo ma le gaioiga vaaia. Faatasi ai ma le mata o le mata ma le gasegase o le tino, o le suaina o fatu e fesoasoani, o le anemia ma urolithiasis, peas. O le kulimi e faʻaaogaina i le siama o le maʻisuka ma le maʻi maʻi.

Ituaiga o togafitiga mo le maʻisuka

O maʻi suka e mafai ona faʻamatalaina le auala o ituaiga massage. O massage lautele e faʻaalia muamua lava mo tagata mamaʻi e faʻateleina le mamafa, o lenei faiga e faia i le tele o taimi ile vaiaso. Faafetai i lenei mea, ua aveesea mai toxins mai le tino, ua faʻamamaina le paʻu mai i tino oti, moe ma le manuia lautele o se tagata ua faʻaleleia.

O le massage poo le massage pulupulu o loʻo faia e le maʻisuka ia i le fale. O lenei faiga e aofia ai le faʻaalia o se vaega faapitoa i le tino, pe a manaʻomia e le tino. O lenei faiga e faʻamālōlō lelei ai ma toe faʻafoʻisia ai mea faaleagaina.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le massage i le lotoifale, o se fomaʻi e lima lima e galue i nisi o vaega o le tino, lea e mafai ai ona maua se faʻamalologa ma faʻasaʻo ai le tiga. Faʻafetai i le gasegase, o ituaiga ituaiga faʻamaʻi e malolo. O lenei metotia e faʻaaogaina e malolo ma faʻalogo ai le tino.

E masani lava ona faatonuina e fomaʻi se togafitiga mo le maʻisuka, talu ai ona o le maʻisuka o loʻo i ai le faʻaleagaina o neura ma vaʻa toto o pito pito i lalo. I le aafia ai o vae, o faʻafitauli e mafai ona puipuia.

O faʻamatalaga e uiga i metotia o le togafitia o le maʻisuka o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

E faʻapefea ona faʻaaoga le gaʻo mo le maʻisuka ituaiga 2?

E le o se mea faalilolilo o tagata tomai faapitoa i vaega eseese i le vaega o isi vailaau faʻasoifua maloloina e iai foʻi manatu eseese i luga o le puna o le maʻisuka.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o fomaʻi Initia e faʻaogaina le yoga ia latou masaniga e masani lava ona latou iloa mafuaaga o le maʻisuka i le le fiafia o se tagata ma lo latou moni ma manaoga tele. O lona uiga, ina ia togafitia le maʻisuka, e tatau muamua ona maua le filemu o le mafaufau ma le filemu faaleagaga.

I togafitiga Saina, e masani ona faʻaaogaina le gasegase e togafitia ai le maʻisuka. E talitonuina i le amataga o le "matua" o le maʻi faʻamalosi mo le maʻisuka E mafai ona maua ai se taunuuga sili ona lelei: o loʻo i ai avanoa lelei e faʻasaʻo ai le maualuga o le suka toto e aunoa ma fualaau.

O se tasi o tulafono mo le faʻaaogaina o le gaʻo e le o le faʻaaogaina o le inisalini i taimi o togafitiga.
Ae 'aua neʻi galo e matua lamatia tele ma faʻasaina le faalēaogāina o le inisalini poʻo isi vailaʻau na faʻamatala e le fomaʻi oe lava!

Muamua lava togafitiga faʻamaʻi mo le maʻisuka, ina ia latou maua le lelei sili ona lelei, e tatau ona faia e se fomaʻi. I le faagasologa, o le maʻisuka e mafai ona faia taʻitoʻatasi lenei ituaiga o taualumaga, pe afai e lava le tomai.

I nisi o tulaga, e filifili e tagata ma latou lava ni vaega, o le massage lea e maua ai se taunuuga lelei i le totogiina o le maʻisuka ma fai soo, ma taulai atu i fautuaga ma fautuaga a tagata tomai faapitoa.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le tama, e le mafai ona togafitia le maʻisuka ituaiga 2. Peitai, e tusa ai ma taunuʻuga na maua mai i suʻesuʻega, faʻamalosi mo le maʻisuka E mafai ona afaina ai le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi, faʻafitauli maʻi ma faʻafitauli.

E le sili atu i le 3-5 minute le sili atu i le 3-5 minute, e tatau ona faia i aso taʻitasi. O le umi o le aʻoga ma le seti o points i le taimi muamua e filifilia e le fomaʻi, faʻalautele ile manuia o le maʻi ma iuga mulimuli o suʻega - o le kulūkose i le toto o le tagata maʻi ma le urine.

A maeʻa le atoaga o le vasega, o le malologa e masani ona faia mo sina taimi, pe a maeʻa e tatau ona toe faia. E masani lava, i totonu o le tausaga, e toe faʻafesoʻotaʻi e se maʻi maʻi suka i le taimi e 5-7.

Mo le faʻamalositino, o vaega pito sili ona talafeagai o le tino o lala pito i lalo: o le pito i luga o ogavae, tulivae ma lalo vae. E i ai foi itu taua i lima ma foliga.
E matua le fautuaina le faʻaaogaina o le uʻamea i totonu o le faʻavaʻa ma popliteal cavities!

I le faʻamatalaga o loʻo i lalo, e mafai ona e maua se faʻamatalaga o manatu ma metotia ole massage.

Faʻasologa 1. Faʻailogaina, e tusa ma le afa pasene mai le pito i tua o le laina i le maualuga o le va i le va o le viliina o le X ma XI thoracic vertebrae. O le tagata maʻi e taoto i lona manava, o se aluga ua tuu i lalo o lona manava. O le faʻailoga o loʻo faʻasalalau faʻatasi i le taimi lava e tasi i itu uma e lua.

Faʻasologa 2. Faʻasolo, pito i tua, tasi ma le afa afa i le itu o le laina pito i tua. Massaged e avea ma numera 1.

Faʻasologa 3. Faʻailoga, e latalata i le pito i totonu o le mata ile 2-3 mm i le isu. O le tagata maʻi e nofo i ona lima i luga o le laulau ma ua pupuni ona mata. O le faʻailoga o loʻo faʻasalalau faʻatasi i le taimi lava e tasi i itu uma e lua.

Faʻasologa 4. Faʻasolosolo, o loʻo i totonu o le malologa lata ane i le pito i fafo o le mata i le 5 mm i le taliga. Massaged e avea ma numera 3.

Faʻasologa 5. Faʻailogaina, o loʻo i luga o le lima, i le amataga o le laʻau na faia e ala i le punou o le tulilima. O le tagata maʻi e nofo ma lona lima i luga o le laulau, pama. O le mea e faʻasaga solo i le itu taumatau ma le agavale.

Faʻasologa 6. Faʻailogaina, o loʻo i luga o le shin 3 le galu i lalo o le patella ma le 1 le maile mai le pito i luma o le tibia. O le tagata maʻi e nofo i ona vae. O le faʻailoga o loʻo faʻasalalau faʻatasi i le taimi lava e tasi i itu uma e lua.

Faʻasologa 7. Faʻailogaina, o loʻo i totonu o le faʻasalaga i luga o le vae pito i lalo 2 pusa i lalo ifo o le patella ma le tasi ma le afa afa i fafo. O le tagata maʻi e nofo, tootuli tulivae i le maualuga o le 90 tikeri. O le faʻailoga o loʻo faʻasalalau faʻatasi i le taimi lava e tasi i itu uma e lua.

Faʻasologa 8. Faʻailogaina, o loʻo i ai i le mulivae, i le malolo i le va o le taulaʻau o le calcaneal ma le tapuvae i fafo i le maualuga o lona totonugalemu. O loʻo maʻi le tagata maʻi. O le faʻailoga o loʻo faʻasalalau faʻatasi i le taimi lava e tasi i itu uma e lua.

Faʻasologa 9. Faʻailogaina, o loʻo i ai i le vaeluaga o le mea totino ma le taʻavale itu o le vae ma le calcaneus. O loʻo maʻi le tagata maʻi. O le faʻailoga o loʻo faʻasalalau faʻatasi i le taimi lava e tasi i itu uma e lua.

Faʻasologa 10. Faʻailogaina, o loʻo i luga o le tuaoi o le totō ma le pito i lalo o le vae. Massaged e avea ma numera 9.

Faʻasologa 11. Faʻailogaina, o loʻo i luga o le vae pito i lalo 2 pipi luga aʻe o le tapuvae. Massaged e avea ma numera 9.

Faʻasologa 12. Faʻailoga, o loʻo i luga o le lapoa lapoa 3 mm i le itu o le tamatamailima lona lua mai le tulimanu o le tootoo. O loʻo maʻi le tagata maʻi. O le faʻailoga o loʻo faʻasalalau faʻatasi i le taimi lava e tasi i itu uma e lua.

Faʻasologa 13. Faʻailogaina, o loʻo i tua o vae i le va o ulu o ponaivi metatarsal I ma le II. Massaged e avea ma numera 12.

Faʻasologa 14. Faʻailogaina, o loʻo i luga o le pito i luma o le tibia 6 tsuni i lalo ifo o le patella ma le tasi ma le afa tsunu i fafo o le pito pito i luma o le tibia. Massaged e avea ma numera 12.

Faʻasologa 15. Faʻailogaina, o loʻo i totonu o le malologa i luga o le paʻu. Massaged e avea ma numera 12.

Faʻasologa 16. Faʻailogaina, o loʻo i ai i le taimi malolo i le va o le tau o le calcaneal ma le tapuvae i totonu. O loʻo maʻi le tagata maʻi. O le faʻailoga o loʻo faʻasalalau faʻatasi i le taimi lava e tasi i itu uma e lua.

Faʻasologa 17. Faʻailogaina, o loʻo i luga o le tuaoi o le pito i tua o le pito i lalo o le vae i tua o le ulu o le ponaivi metatarsal. Massaged e avea ma vaega 16.

Faʻasologa 18. Faʻailoga, tuʻu i le taumatau o le mata 17 mai le mulivae. Massaged e avea ma vaega 16.

Faʻasologa 19. Faʻamau, o loʻo i luga o le vae pito i lalo 3 tao i luga aʻe o le tapuvae. O loʻo maʻi le tagata maʻi. O le faʻailoga o loʻo faʻasalalau faʻatasi i le taimi lava e tasi i itu uma e lua.

Faʻasologa 20. Faʻailogaina, o loʻo i luga o le pito i totonu o le lima lima 1 inisi luga aʻe o le pito i lalo o le tapulima, i le itu o le tamatamailima o loʻu lima. O le tagata maʻi e nofo ma lona lima i luga o le laulau, alofilima. O le mea e faʻasaga solo i le itu taumatau ma le agavale.

Faʻasologa 21. Faʻasolo, tuʻu i luga o le alofilima o le vae i le malologa na faia e ala i fusi o tamatamailima. O loʻo maʻi le tagata maʻi. O le mea e faʻasaga solo i le itu taumatau ma le agavale.

Faʻasologa 22. Faʻailogaina, o loʻo i luga o le vae i luga o le nofoaga o le faʻaopoopoga o le tiliva o le calcaneal i le calcaneus. O loʻo maʻi le tagata maʻi. O le faʻailoga o loʻo faʻasalalau faʻatasi i le taimi lava e tasi i itu uma e lua.

Faʻasologa 23. Faʻataʻitaʻiga, o loʻo i totonu o se malologa i luga o le pito i tua o le vae. Massaged e avea ma mataʻupu 22.

1. O le massage e faia i le metotia o le tonic (sei vagana ai le numera 9 ma le 20) e faʻaaoga ai le mamafa loloto. O le umi o le faʻaaliga i vaega taʻitasi o le 0.5-1 minute.

2. O le massage o le vaʻa 9 ma le 20 e faia i se auala faʻalelei e faʻaaoga ai le mamafa o le mamafa ma le taamilosaga o rotation, ma faasolosolo malie ai lona alu vave. O le umi o le faʻaaliga i vaega taʻitasi o le 4-5 minute.

3. O le massage masini e aofia ai le 12 sauniga i aso uma. Afai e tatau ai, o le vasega lona lua e faia pe a uma ona feutagai ma le fomaʻi i le taimi muamua nai lo se vaiaso mulimuli ane.

Acupressure, acupuncture, hirudotherapy mo le maʻisuka

O se tasi o filifiliga sili ona lelei mo le faʻaaogaina o mafaufauga o le faʻamalosi. O lona uiga o le aʻafiaga i luga o le mataʻaga ma le tamailima.E fesoasoani lenei mea e maua ai se faʻamalositino poʻo le puipuia.

O lenei metotia e le ogatasi ma inisalini injections, o lea ao leʻi amataina le vasega, e tatau ona fefaʻatauaʻi tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 i la latou fomaʻi.

I le taimi o le massage, o le tagata poto faapitoa e galue i luga o 23 gaioiga galue. O le atoaga o togafitiga faʻapitoa e aofia ai vasega e 12 (sili atu ona lelei le faʻatinoina o taualumaga i aso uma).

Acupressure mo le maʻisuka o loʻo faʻaaoga e faʻaaoga ai auala nei:

  • tamatamai tamatamai lima
  • tasi le tamatamai lima "pipii" ma toso,
  • aʻafiaga
  • tui tui
  • acupressure i le tuufaatasiga ma le aromatherapy (o suauu taua).

Aafiaga ile Falemaʻi:

  1. faʻafeiloaʻi i vaega faapitoa e fesoasoani e faʻaleleia le faʻatinoga o le pancreas,
  2. tulafono toto kulukose,
  3. o le tau faasaga i faʻamaʻi faʻamaʻi,
  4. togafitiga o le oona (o se tasi o mafuaaga o le maʻisuka),
  5. faʻalavelave faʻapitoa i luga o okeni uma ma faiga.

Acupuncture mo le maʻisuka (acupuncture)

O le Acupuncture (acupuncture) ua manatu o se tasi o ituaiga sili ona lelei o le mafaufau. O le aʻafiaga o se nila faʻapitoa i luga o mataʻaga galue e mafai ai e oe ona "galue" i le taimi e tasi o le tele o malosiaga o le tino o le tagata.

  • ituaiga olala
  • metotia o le faatosina i luga o le malosi,
  • malosi ma le loloto o tui.
  • faʻamaʻi
  • faʻaleagaina
  • afaina i luga o le tino.

O le faʻafefeteina o le maʻisuka, e faʻaogaina e le au atamamai auala e lua o le acupuncture:

  1. Pipiʻi - o lenei metotia o le faʻaalia o loʻo faʻataʻitaʻia e faasaga i le faʻateleina o le gasegase o le afi, galuega faʻapitoa, ma faʻaitiitia ai foi le gaioiga o le pito i lalo,
  2. Faʻafiafiaga - o lenei metotia ei ai sona aafiaga faʻaolaina i le tino.

E mafai ona faia se faʻasalaga o le maʻisuka mo le maʻisuka i auala eseese:

  • I le tulaga muamua, ua faʻaofiina le nila i totonu o le vaega o le acupuncture i le loloto lea o le a maua ai e le tagata maʻi ni faʻalogona (faʻalavelave, mamafa, paʻu, tigaina). O le nila e tatau ona tumau i le taimi aoga mo le itiiti ifo i le afa itula.
  • I le faʻasalaga lona lua, o le sini o le faʻaofiina o le nila o le faʻaalia lea o lagona le mautonu (mo se faʻataʻitaʻiga, o se lagona o vevela, itiiti le paʻu). O le meafaigaluega e tuʻuina i le mataʻaga mo 10-20 minute.

O le togafitiga e aofia ai 10-15 sauniga. O le natura o le aʻafiaga e faʻalagolago i le ituaiga o maʻisuka ma le ata o le maʻi.

Hirudotherapy mo le maʻisuka

Togafitiga o le maʻisuka ma le lago e faʻamoemoe i:

  • puipuiga o pupuni toto,
  • toe faʻafouina o puipui o le toto ua faaleagaina,
  • faaitiitia le cholesterol (puipuiga o le atherosclerosis),
  • faaosofia o puipuiga,
  • faʻamaʻi.

Suesuega faafomaʻi e faamaonia ai o le hirudotherapy mo le maʻisuka e fesoasoani e puipuia ai faʻafitauli faʻapitoa o lenei faʻamaʻi ma talafeagai mo le togafitiga o le hemophthalmus (faʻapapa i le mata).

Tuua Lau Faamatalaga