E mafai ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina le togafitiga fou ma piʻoina mo le maʻisuka

O le maʻisuka mea taumafa ei ai le tele o tapulaʻa. Ae e le o lona uiga o le meaai e tatau ona utiuti, ma o le faʻailoga e manaia. E i ai le tele o suka e faʻaititia ai meaai. Latou te fesoasoani i se tagata ia tumau malosi, lelei ma i se uiga lelei i aso uma. O se tasi o na oloa o le aʻafia o aʻa. I faiga masani a Vedic, ua taʻua o le "visvabheshesadj", o lona uiga "fofo lautele". I le Sanskrit, o lona igoa e pei o le "zingiber". Faʻasologa faʻapitoa ole faʻaoga ole togafitiga e togafitia ai le tele o faʻamaʻi. Aisea tatou te le nonoina ai ni mea aoga aoga. Sei o tatou vaʻai pe mafai ona faʻaogaina le togafiti mo le maʻisuka ituaiga 2. O le a le faʻaaogaina o lenei laau ma o ai o loʻo faʻaaogaina e le faʻaaogaina e matua faʻasaina?

Faʻavae ma vailaau faʻaleagaina

Nofoaga o le tuputupu aʻe o le tamaʻi Iapani, Initia, Vietnam, Southeast Asia, Jamaica. Na toto i le vaitau mai ia Mati ia Aperila. Mo le vevela, o le aʻa e alu i le 6-10 masina. O le laau e malosi lona saʻo e oʻo i le 1.5 mita le maualuga, o loʻo i luga o laupepa lautele. O meaʻai e pei o le pine pine ua foliga mai, ma o fua e pei o se atigipusa e tolu lau. O le togafiti ua totoina mo le faamoemoe o le faʻaaogaina o ona aʻa mo meaai ma mo manaoga o le falemaʻi. O le vaega eleni o le laau, inflorescences, fatu ma lau, e le o faaaogaina.

O togafitiga faʻale-aganuʻu ua leva ona atinaʻe auala e faʻaaoga ai aʻa i lalo o le suka.

O le mea autu e mafai ai ona faʻaaogaina le togafiti i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o lona inulin. O le manogi manogi ma mu o le mea manogi ua tuʻuina i le meaʻai, o loʻo avea ma vaega autū o resini eletise. E le gata i lea, aʻafiaga aʻafia e aofia ai:

  • o suauu taua
  • amino acids
  • paluka
  • sodium
  • zinc
  • magnesium
  • vitamini C, B1 ma le B2,
  • gingerol.

O le laau ei ai sona faʻamalologa i le tino o le tagata. Ua faʻamaonia o le faʻaaogaina i aso taitasi o le faʻaogaina o meaai i totonu o meaai:

  • faaitiitia le sao o le kulukose,
  • leo i luga
  • tuʻuina atu le malosi
  • faʻaleleia lagona
  • e puipuia ai le puipuiga
  • fufulu toto toto
  • faaleleia le tafe toto
  • soothes nerves
  • faamalosia le puipui o toto toto,
  • faʻaitiitia le tiga faʻatasi
  • faʻaosofia ai le lipid metabolism.

O le natura na maua le aʻa i mea na avea ai ma se tasi o oloa sili ona lelei mo le puipuia o le tino.

Sini Ginger mo le maʻi suka

O le togafiti mo le maʻisuka o se mea e sili ona saogalemu, ma o le mea sili ona taua, vaifofo masani mo togafitiga o le maʻi. Mo togafitiga, faʻaaogaina le vai fou, paʻu mai le laau. O le mea moni, o loʻo tatou talanoa e uiga i le maʻisuka ituaiga 2 poʻo tulaga faʻasolosolo. O tulaga nei e talafeagai ai le faʻaaogaina o vailaau mo togafitiga. O le gaioiga malosi o le gingerol e faateleina ai le pasene o glucose e faʻaaogaina e le myocytes e aunoa ma le auai i le inisalini. I le na ona tuʻuina atu, o le laau e mafai ai ona e puleaina le suka, aloese mai le sili atu i le masani.

E oʻo lava i vaega laiti o le faʻaoʻoina o meaʻai i aso taʻitasi e fesoasoani e tau i le atinaʻeina o se faʻataʻi matautia o le maʻisuka faʻalavelave faʻapitoa.

O le autu "togafiti faʻamaʻi ma le ituaiga 2 o le maʻisuka" e tatau ona gauai i ai ona o le mafuaaga autu o le maʻi o le mamafa. O meainu ua saunia i luga o le aʻa e fesoasoani e faʻaititia le mamafa o le tino e ala i le faaosofiaina o metabolic processes. O mea faʻamalolo o le faʻamalolo o le laau e faʻaaogaina foi i togafitiga o faʻafitauli o le maʻisuka, e pei o le dermatitis, faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻasalaga o le paʻu pustular. O le togafitiga o le a aoga i mataupu lea o le togafitiga e aofia ai taumafa ma faamalositino. Faʻatasia i le faia o sauniuniga faʻafomaʻi ma le faʻaeteete tele.

I le avea ai ma vailaau, o le suavai mai le aʻa o le fatu e faʻaaogaina. E sili atu le inu i se mea fou, i ni mea laiti.

O se tasi o tui e tusa ma le valu o le sipuni. E faaopoopo atu le sua i le lauti po o le vai mafanafana, e mafai ona e faʻamagoina le vai i se sipuni o le meli.

A e ave le togafiti, aua nei galo e uiga i le uiga o le vaega. O se tele o filo o mea taumafa o loʻo i totonu o le oloa e mafai ona mafua ai le afaina o le intininal. O le i ai o ni mea faʻapitoa eleelea e taua tele mo tagata e maua ai le maʻi. Ua faʻapipiʻi ma faʻatonu tuusaʻo, o:

  • se ulutala
  • gastritis
  • tui
  • togafitiga o le gastrointestinal tract i totonu o se gaioiga laititi.

Faʻasalaga, e tatau ona faʻaaogaina le faʻaoʻoina mo i latou o loʻo mafatia i le arrhythmia, maualalo le toto maualuga, maʻi gallstone, ma le hepatitis. O fafine maʻitaga ma tina tausi maʻi e mafai ona faʻaogaina faʻamafaʻailogaina faʻatasi ma le faʻatagaga a le fomaʻi.

O tamaitai tamaitai Rusia o aso nei na aoao e uiga i le togafiti i se taimi ua leva. Ae muamua i Rusia, o le mea manogi sa sili ona lauiloa. O ia lea na avea ma vaega autū o le falalaʻau lauiloa. E aofia ai se aʻa faʻamalolo i le tele o meainu: kvass, mead, sbitn. O tamaitai e fiafia e tuu i totonu o pusa fale, ma e oo lava i le jam, ia faasao sapalai umi.

I aso nei, e sili atu i le 140 ituaiga o laau eseese mai le aiga faʻamafaʻailoga ua lauiloa. Le lanu uliuli ma le paʻepaʻe sili ona lauiloa. O le eseesega i le va oi latou ua naʻo le auala e gaosi ai. O le togafiti faʻamaʻi, lea na faʻasolosolo muamua, ua taʻua o le paʻepaʻe, ma o le togafiti faʻamafanafana e taʻua o le uliuli.

Pickled Ginger Diet

I le meaʻai o atunuu Asia, o le aʻa e masani ona faʻaaogaina o se mea manogi po o se faʻaopoopoga i ipu. O le Iapani e faʻafefiloi ai i iʻa, aua o le laau e iai mea lelei ole gasegase ma e puipuia ai faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi. O le mea e leaga ai, o le mea e masani ai e faʻapipiʻi ai le manava e le talafeagai mo le maʻisuka. E aofia ai le suka, vine ma le masima. O nei mea uma e mafai ona taua e aoga mo i latou o latou tino e le aʻafia lelei le kulukose. O le mea lea, e sili atu le faʻaaogaina o aʻa faʻamau mo le faia o meainu.

Afai e te manaʻo moni e te fiafia i se meaʻai suamalie, e sili atu le kukaina oe, faʻaitiitia le numera o mea manogi.

Ina ia saunia se mea e teu ai meaʻai, e te manaʻomia: laʻau e tele-lapopoa, beets mata (sliced), vailaʻau tipi (20 ml) 9% vai 400 ml, masima 5 g, suka 10 g (sipuni).

Ginger Drinks

O se tasi o suʻega lauiloa mo le maʻisuka o le tanu o le lauti. Saunia mai aʻa fou. E fautuaina e sauni muamua e ala i le tipi ma le galo i le vai mo ni nai itula. O lenei auala faigofie o le a mafai ai e oe ona aveese faʻamaʻi e faʻafetaui fualaau aina ma fualaʻau e faʻalautele ai le ola ola. E faʻamamaina le ginger i luga o se mea lelei poʻo le nutimomoia foi e se laulau talatini. E sasaa le masini i vai inu, i le fua o se sipuni i tioata vai, ma totoe mo le 20 minute. E mafai ona faʻaopopoina le afaina maeʻaeʻa i lau pele e sili ona e fiafia i ai pe faʻaititia foʻi i le vai. O le tipolo lemoni o le a faaopoopo ai le tofo ma le lelei.

O faʻamatalaga i le auala e faʻaaogaina ai sea meafaigaluega e vaevaeina. O nisi o punaoa e fautuaina ai le inu ava i meaʻai ao leʻi 'ai meaai, o isi ua latou talitonu e sili atu le lelei o le' ai a latou taumafataga. E tatau ona ou fai atu o nei metotia uma ei ai le aia tatau e ola ai, talu ai e lua uma e taulai i le faatumauina o le kulukose pe a uma ona 'ai. Ae afai e te manaʻo e aveesea le mamafa, e sili atu le inu o le la ae leʻi 'ai.

E faʻavae i luga o le 'aisa ma le faʻamafaʻi, e mafai ona e inu e le gata ina maualalo ai le suka, ae toe faʻatumu foi le tuʻuina atu o vitamini, faʻamalosi ai lau faʻafesoʻotaʻi ma faʻamalosia lou loto. Ina ia saunia, ia tipi ese le fasi lime, lemoni, moli. Liligi mea uma i le vai, faʻaopoopo le ½ tsp i le lita o le vai. suamalie mai rhizomes. Latou te inu e pei o le lemonade malulu pe vevela nai lo le lauti.

Leai se mea e sili atu ona manaia o le fua lea mo le kvass ginger, lea e mafai ona faʻaaoga e avea o se vai inu.

O falaoa mai Borodino falaoa (pe a ma le 150 g) e salalau i totonu o se pesini, faaopoopo laulaau mite, 10 g lefete, o se luʻu vine. O le faʻamalosi e sili atu le malosi, faaopoopo i ai se sipuni o le meli. Aumai le lapisi o le suavai i le 2 lita ma tuʻu mo le faʻamalosi. Mo le matua matua o le inu o le ava o le a manaʻomia ai le itiiti ifo i le 5 aso. O loʻo sauni le kvass, faʻapipiʻiina le faʻamaufaʻailoga ma teuina i se nofoaga malulu.

Faʻatasi i totonu o le vai e tasi o faamanuiaga o oloa e lua ma le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka e mafai ai lefirfir. O se susu susu susu faatasi ma le faʻaopoopoga o le togafiti ma le namononi e aoga tele mo le maʻisuka. E mafai ona e kukaina mai le aʻa fou poʻo le eleele, faaopoopo i le tofoina uma vaega.

O le maʻisuka e faʻaseseina i le suamalie, ae o nisi taimi e te manaʻo ai e 'ai le manaia. O le faʻamamaina i le suka e atoatoa mo lenei faʻamoemoe. O mea aoga ma mea faʻatauvaʻa o le meaʻai o le a talanoaina atili. Ginger i le suka o se mea uiga ese, ma se tofo vela. Matou te faia vave se taimi e faʻatau ai oloa faʻasaʻo o loʻo taoto i luga o fata o supermarkets e matua faʻasaina mo le maʻisuka. O le mea moni, o le fesili pe o le suka o le toto e faʻaitiitia ai sea mea suamalie e le aoga tele. Ina ia maua se togafitiga maloloina, e tatau ona e kukaina fualaʻau lole i luga o le faavae o le fructose. Manaomia: faʻasiliina ginger 200 g, fuafasi 0.5 tbsp, vai 2 tbsp.

Muamua lava, o le aʻa e tipi ma susunuina e aveesea ai le tofo mu. E suia le vai i taimi uma, ma teu malu ile tolu aso. Ona tapenaina lea mo sina taimi puupuu ile vai inu. A maeʻa lena, ua saunia le sipuni mai le vai ma le fructose, lea o loʻo faʻapipiʻiina ai ni aʻa e tusa ma le 10 minute. E mafai ona aveese le malosi mai le vevela ma tuu le mea totino e tuu ai mo le itula pe lua. O le faʻataʻitaʻiga e toe faʻafia ona fai seʻia oʻo i le avea o le totino ma se lanu manino.

O fualaau suamalie ua faʻamago i le ea, tuʻufaʻatasia i luga o se laufanua laugatasi. O le siva lea sa fafagaina ai i latou e matua lelei lava teuina ma e mafai ona faʻaaoga e faʻafefe ai le ti.

O le faʻaaogaina o ia meaʻai e faʻamapulaʻaina e ala i le maualuga o latou kalori. O le tasi lenei pe lua fasi pepa o le totino i aso taitasi.

Ae ui i lea, ona o se tofo malosi tele, o le tele o fualaau o le candida e le mafai ona faʻatoʻilaloina.

Fautuaga aoga

Aititi e uiga i le auala e filifilia ai se tuilaʻau ma teu fou. I luga o fata o supermarkets i le taimi nei e le faigata le maua o se mea e teu ai, e matua saunia e 'ai. Ae, e pei ona matou taʻua muamua, e le talafeagai mo le maʻisuka. O le isi filifiliga e sili atu ona paʻu. E faigofie ona faʻaoga ma toetoe lava o loʻo taofia uma ana meatotino. Ae ui i lea, e faigata ona faʻamaonia le faamaoni o le kamupanī, o lea e sili ai le le lamatia ma faʻatau se oloa faʻapitoa. Filifili togafitiga e le faigata. E taua le taulaʻi atu i le ituaiga o oloa ma lona tele. O le aʻa e tatau ona lanu, e aunoa ma ni afaina po o ni mea e faaleagaina, aua le faʻafefete pe a paʻu.

E le taoto le ginger mo se taimi umi; o le a umi aso o le pusa i le pusaaisa. A maeʻa le aʻa, ona magoto lea. O le mea lea, o oloa e sili ona lelei teuina i totonu o le pusaaisa. Aʻo leʻi tuʻuina i totonu o le potu pusaaisa, faʻapipiʻi le totino, afifiina i se ata. Ona mafai ai lea ona faigofie ona sasa ese se fasipepa, ma faʻaaoga pe a saunia ni ava. E i ai se isi auala, tipi ese le aʻa i ni apa manifinifi muamua, ma faʻamago i totonu o le ogaumu. Gagau i totonu o se fagu ma se tapuni o le eleele. O fua e tu i fafo i le taimi o le taina e mafai ona faʻaaogaina eseese. Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona teu le aʻa i le vai.

Faaiuga

O oloa e maualalo ai le suka mo le maʻisuka, e pei ona latou fai mai ai, mo mafuaaga tau soifua maloloina. E le gata i lea, o le taumafataga vevela e mafai ona faaopoopo faʻamatalaga fou i meaʻai taumafa. E le gata i lea, o le faʻatoʻa faʻapipiʻiina le taumafa ma minerale ma vitamini.

E le gata ina tuʻuina le 'ava, ae fetaui lelei mo vasega muamua. O le togafiti e matua lelei lava i le masusu fua o fualaau faisua.

Faaopopo i le tao tao. O kuki Gingerbread, kuki po o pancakes, pe afai e saunia mai le falaoamata po o le falaoamata, e talafeagai mo le maʻisuka. Aua neʻi galo e uiga i le manaʻomia mo feutagaʻiga muamua ma se tagata tomai faapitoa aʻo leʻi aofia ai se oloa fou i le taumafataga.

Ginger Root mo le ituaiga 2 Tagata Matemaʻi

O tagata e pagatia i le maʻisuka ituaiga 2, faʻaopoopoga i vailaʻau ua fautuaina e le fomaʻi, e mafai ona faʻaaogaina le fautuaga o isi vailaʻau ma aofia ai le faʻaogaina o meaʻai. I aso nei, e mafai ona faatauina mai aʻa i le toetoe o soʻo se faleoloa, o lea e lauiloa ai e le gata i le maʻisuka, ae faʻapea foi ile faletalimalo o se mea faapitoa.

E ui lava i le eseesega o aiga tausi, i luga o matou pito e mafai ona e maua naʻo le lua o latou ituaiga - o lanu uliuli ma paʻepaʻe. E leai lava se eseesega i le va oi latou, o aʻa papaʻe e faʻaaogaina se faʻagasologa o le faamamaina, ma o le mea lanu uliuli e oʻo mai ia i tatou i lona tulaga muamua.

Mea aoga

O lenei oloa e matua aoga lava mo le mamafa o tagata ma e taua tele mo i latou e mataʻituina ma le totoʻa lo latou ola maloloina.

  • O faʻamanuiaga o le faʻamafaʻiina o isi mea e aofia ai:
  • tamaoaiga i mea faapitoa - o meaʻai, o elemene taua o resini o meaola. Faʻafetai i faʻasalaga, o loʻo i ai lona lava lava tofo,
  • I le tuufaatasiga - o se vaega atoa o mea amino, vitamini, minerale (e pei o le methionine, leucine, potassium, magnesium, zinc, sodium, vitamini B1, B2 ma le C),
  • faʻatasi ai ma le thrombosis faʻateleina, aʻafiaga aʻa e faʻaleleia ai le tulaga o le tagata maʻi ona o le malosi e faʻaitiitia ai le totoina o toto,
  • o loʻo i ai ni mea faʻamafanafana, o le mafuaʻaga lea e faʻaaoga ai mo le malulu,
  • o suauu taua i le tuufaatasiga e fesoasoani i le aveesea o faʻamaʻi parasitic,
  • e fesoasoani i le faʻamautuina o le setete toto,
  • faaaogaina mo le leiloa o le mamafa,
  • lautele na faʻaaoga i le cosmetology,
  • o loʻo faʻafiafiaina meatotino
  • afai e faʻamaʻaina i se pine o le faʻaogaina o le tuugalaʻau i aso taʻitasi, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o faʻataʻitaʻiga.

Glycemic Root Index

O le faʻaaogaina o le totino e le mafua ai se paʻu mataʻutia i le suka o le toto, lea e maua ai i le maʻisuka se mafuaaga e mafaufau ai e uiga i lona aofia ai i meaai i aso uma. Pe a ulu atu i totonu o le tino, e paʻu malie lemu, talu ai e maualalo le faasinomaga igoa - na o le 15.

E faʻapipiʻi le toto toto maualalo

E mafai ona e mauaina faʻamatalaga i luga o le Initaneti ma le tele o faʻasalalauga faʻasalalauga e faʻaaogaina i aso taitasi o le faʻamaʻi e maua ai le suka toto. O se uiga sili ona taua o le oloa i mata o le maʻisuka, talu ai e taua tele mo i latou le pulea o le glycemic index i totonu o le toto.

O faʻamatalaga moni nei: faatasi ai ma isi vaega i le aʻa o le togalaau o loo i ai le vailaʻau gingerol, lea e afaina ai le toto o myocytes. Gingerol faʻalauteleina le gafatia o myocytes e faʻagasolo ai le kulukose i le tino e aunoa ma le inisalini. Faafetai i lenei, o le faasinomaga o le faasinomaga ua matua faaitiitia.

Fualaau o Gingerbread mo le maʻisuka

O fomaʻi fautuaina le faʻapipiʻi faʻapipiʻi i taimi uma e maua ai se faʻamalositino tumau. I le faʻaopoopoga, e faʻaaogaina e avea o se faʻavave mo le tele o ipu. E sili atu le lelei o le faʻatau mai o se faʻamaoni, lamolemole, leai ni faʻamaʻi, aʻa mama.

Le manogi manogi fiafia e taʻu mai e mafai ona faatauina le aʻa - e talavou ma fou. O lenei tusiga o loʻo fautuaina mai ai filifiliga mo le faia o ni meaʻai maloloina mo le faʻaleleia o meaʻai mo tagata o loʻo i ai faafitauli ma aʻa i totonu o le tino.

Ginger tea

O le taina o le tilo masani o le auala sili ona faigofie e faʻaaoga ai lenei oloa. Saunia aʻa (pi, tipi pe tapuni). I se tagavai (200 ml) ipu vai vevela, aua le sili atu i le 1 lepp. laʻau aʻa. Afai e te faʻamamaina le eleele, ona e mafaufau lea i lona maualuga maualuga ma faaopoopo i ai le afa. Ufiufi le vai i se tapuni, soʻo mo le 10-15 minute. Ua sauni le Tea e inu.

Ginger ma Citrus Tincture

O se meaʻai ma fualaau suamalie o le a fesoasoani ia te oe o se auala sili ona lelei mo le puipuia o le malulu ma le fulu i le autumn timuga leaga. O le vai e maua mai ai meaʻai, ma se mea e le masani ai, ma le faʻaopoopoga, aoga ma mauoa i vitamini.

O vaega e te manaʻomia:

  • 2 fualaau suamalie tetele
  • 3 limes
  • 10-12 g o le faʻaoʻo,
  • 500 ml o vodka.

O le faagasologa o le saunia o lenei vaiinu e faigofie.

Le faia o lenei mea:

  1. Fufulu ma faʻamago le fua o le citrus, faʻapipiʻi aʻa.
  2. Oti ese le vete zest.
  3. Otioti le mea e teu ai i ni fasi vaega laiti, taofi i ni fasi ie manifinifi.
  4. Liligi mea uma i totonu o se fagu, nonoa faʻamau.
  5. Faʻaosooso 6-7 aso, lulu le fagu i aso uma.
  6. Faʻamasani le siaki maeʻa.

Ginger with Lemon and Honey

O faʻamatalaga o le suamalie i le 'ava o le a maua ai se fua e faʻatagaina ai lemoni i le vai.

O le a e manaʻomia:

  • 2 lemu
  • meli - 250 g
  • aʻa faʻapipiʻi - 250 g.

Ginger root faafetai i luga o se sala tupe lelei. Tasi le lemon (faatasi ai ma le peel), e mafai ona e faʻaaogaina se mea e gaosia. Faʻafefiloi le totusu ma lemoni i totonu o se isi pesini, ona faʻaopopo ai lea o le meli. Faʻafefiloi lelei.

Filifili se ipu mo le teuina, e tatau ona fai ma se tapuni faʻamaufaʻailogaina. O le filifiliga pito sili ona faigofie o se fagu tioata ma se pulou sikulima. Faʻaliliuina atu le masini e mafua ai ma faʻapipiʻi lelei. Tuu le fagu i totonu o le pusaaisa mo se aso. A maeʻa lenei taimi, ua saunia le inu e inu.

Gato Root Juice

O le maua mai o le suavai mai aʻa o le fatuga o se galuega faigofie, ona e te le manaʻomia se aofaiga tele. E na o le 1 teaspoon e lava mo le tasi le fualaau. Aveese ma le faaeteete le paʻu mai le aʻa, taumafai e aveese e pei o se mea faigofie e mafai.

Faʻamau le aʻa afu i luga o se meaʻai i ni nai sela ma faʻapipiʻi i totonu o le sipisi (o le pipi e totoe e mafai ona faʻaaogaina i le lumanaʻi e avea o se faʻavasegaga mo soupeti poʻo salati). O lenei aofaiga o le vai e lava mo oe mo le tasi taumafataga, mo le isi taumafataga e sili atu ona lelei le kuka.

Ginger Kvass

Ginger kvass o se meaʻai suamalie ma maloloina, o le a valaʻaulia i tamaiti uma ma tagata matutua, ma e mafai ona e faʻaaogaina uma le vevela ma sina vevela. Ina ia saunia lenei uluai ava i le fale e te le manaʻomia se tele taimi poʻo mea e faʻaaoga.

O lea, mo kvass o le a e manaʻomia:

  • aʻa faʻamaufaʻailoga - 40-50 g,
  • lemoni fou - 1 pc.,
  • suka suka - 180 g,
  • vai mama - 2 l,
  • vine mama - 15-20 pcs.

O le a e manaʻomia foi se fagu poʻo se fagu lautele lane mo le vaega muamua o le faʻamalosi ma fagu palasiti mo le sasaa o kvass.

I le saunia o mea uma, e mafai ona e amata sauniuni kvass, e aofia ai:

  1. Paʻu ma faʻafefe le aʻa i luga o se fuʻa lelei.
  2. Fufuluina le lemoni ma toso ese le sua mai fafo (tuu le afa o le lemoni, o le a sau i le lima).
  3. Liligi le suka i totonu o le vai ua kuka, faʻaleleia, faʻatali seʻi ua solo le suka, ma sasaa le aʻa o le aʻa i lenei vai. Ona sasaa lea i totonu o le sua o le lemoni ma sasaa ai le mea oona.
  4. Ufiufi le apa i le meaʻai faʻapipiʻi ma se ie mafiafia ma tuu i totonu o se nofoaga mafanafana mo aso e lua (tasi ma le afa o le a lava i totonu o le potu vevela).
  5. A maeʻa aso e lua, faʻailoa le kvass e ala i le susu o le ie mafiafia.
  6. Liligi le vai i totonu o fagu ua saunia, ma tuʻu muamua i vine taʻitasi taitasi.
  7. Tuu i totonu o le pusaaisa. A amata ona faʻamalosi fagu, e sauni le kvass.

Ginger Powder Inu

O le faʻamaʻaloga o le eleele, e le pei o le faʻaleleia o le totino, e sili atu ona vevela ma susunuina, o le mea lea, pe a saunia se meainu mai se paʻu, ia faʻaeteete i lana metotia. E mafai ona e faʻatau le paʻu i totonu o le faleoloa poʻo le saunia oe lava ia e ala i le faʻamamaina o fasi pepa o faʻasalaga fou ma eliina.

O le mea e sili ona faigofie o leuti ia o loʻo i lalo:

  1. Faʻatasi le laʻau masani (uliuli poʻo le lanumeamata).
  2. Liligi le 1 sipuni i totonu o se ipu. eleele totino.
  3. Fafaga mo le 5-20 minute, fuafua i le malosi o le lauti e te manaʻo ai.
  4. E mafai ona e faaopoopo le meli, lemoni po o isi mea manogi i le ipu ma le lauti ua maeʻa pe ae manaʻo ai.

Kefir Ginger Drink

E iloa e tagata uma o lefirfir o se mea aoga tele ma e masani ona faʻaaogaina e fai ma faavae mo meaai. Peitai, e le o tagata uma e iloa o mea aoga o le kefir e mafai ona faʻaleleia. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma le faʻaoʻoina, lenamon ma le pepa. O le manogi manogi ma le manogi o lenei vai inu e mafai ona fefe, e tusa lava pe lelei uma. Ae, o le mea e ofo ai, o le lefir i lenei vai inu e sili atu i le tofo i isi mea uma, ma o le kinamona e maua ai se mea manogi.

Meaʻai mo le tasi o loʻo faia ile cocktail cocktail:

  • kemu gaʻo gaʻo e le silia le 1% - 200 g,
  • ulani - 1 tsp.,
  • eleele totoa - 1 tsp.,
  • mumu pepa - 1 pin.

Faʻafefiloi lelei mea uma, ua saunia le vai. E fautuaina le saunia o se taumafataga fou i taimi uma.

Filifili piʻamea

Faʻasiliina o le meaʻai - meaʻai vevela, teuteu ma le vevela, lea e lelei atoatoa mo iʻa ma aano o manufasi, e faaopoopo ai se tofo lelei i salakeke. E sili ona lelei le kukaina o se taumafataga i le fale. O le fua e matua faigata lava, o le a maua uma e tagata uma le mea e sili ona lelei.

Ina ia faia lenei mea, o le a e manaʻomia:

  • fugalaau faʻamaufaʻailoga fou - 250 g,
  • masima - 1 tsp.,
  • suka - 100 g
  • kiliata faasili - 200 ml.

E vaevaeina le gaioiga i ni nai vaega:

  1. Marinade Faʻafefiu le suka i le vinika, aumai i se vevela ma tuʻu seʻia maeʻa maeʻa le vai.
  2. Tipiina. Faʻamama le meaʻai, tuʻu i le masima, tuʻu i lalo o le tapuni mo le 6-8 itula.
  3. Faʻasalaga atili i lalo o le vai tafe ma tipi i ni fasi manifinifi e pei ona e mafai (o le mea e sili ona lelei).
  4. Faʻasalalau. Togi fasi fasi pepa i totonu o le vai inu, tuʻu i luga se afi ma vevela mo le 5 minute. Faʻasese i luga o se faʻavevela, fufuluina i se pine o le masima.
  5. Sasaa le togafiti i totonu o le vai malulu.
  6. Faʻaaliga Ufiufi ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le itiiti ifo i le aso, pe a maeʻa e mafai ona e 'aina le ipu.

Candied Ginger

O le mea e faʻafefeteina ai le meaʻai, faʻamaʻi ma faʻagogo. E faʻaopoopoina i meaʻai, mea e faʻaaogaina, faʻaaogaina e teuteuina mo keke, pe inu faʻatasi ma latou.

Auala e kuka ai:

  1. Otioti le aʻa aʻa i ni vaega o ni foliga le lelei, ia tumu i le vai ma kuka mo le 1 itula.
  2. Faʻasaga i se faʻavevesi e faʻaumatia ai le tele o le vai.
  3. Mai le suka (200 g) ma le vai e fai ai le siva, faʻaopopo i ai aʻa o aʻa.
  4. Kuki i le isi 1 itula.
  5. Faʻaauau pea le sua o le syrup ina ia mafai ai ona ufiufi fasi vaega.
  6. A oʻo loa ina manino le fasi pepa, aveʻesea mai le sipuni.
  7. Ina ia faʻamago vave fualaau, tuʻu i luga o se pepa tao ma faʻamago i totonu o le ogaumu mo le 30 minute. i le + 40 ° С.
  8. Uʻu le fua o le candida ma le suka suka, faʻafeiloaʻi i totonu o se atigipusa tioata ma se tapuni ufiufi.

O fualaau suamalie ua teuina mo le 3-4 masina i totonu o le pusaaisa.

Gickbread kuki

O le tofo o le gingerbread ua leva ona avea ma faamanatu ia i tatou uma o Kerisimasi ma aso malolo o le Tausaga Fou, o lea afai e te faafuasei ona e faia se fiafiaga fiafia mo oe lava, taumafai e tao ni keke kuki malu i totonu o lau umukuka.

Ina ia saunia i latou o le a e manaʻomia:

  • meli - 250 g
  • pata (fat content 82.5%) - 250 g,
  • suka - 400 g
  • falaoamata - 850 g
  • fuamoa - 4 pcs.,
  • 1 tsp soda e aunoa ma se paʻu,
  • 1 tsp eleele totino
  • 1 tsp afamoni.

E tatau ona saunia muamua le paluga, e tatau ona taoto i le pusaaisa mo le itiiti ifo i le 8-12 itula. O le paluga paluga e teuina lelei i totonu o le pusaaisa e aunoa ma le faaleagaina (seia oʻo i le 2 masina).

Kuka

  1. Tuu le meli ma mea manogi i totonu o se palupa ma se mea mafiafia ma aumai i se vevela, faʻaosoosoina e le aunoa.
  2. A uma le fufuluina o le meli, aveese le pipi mai le vevela, faaopoopo le pata i ai, faʻafefiloi.
  3. Tuu le meli e faʻamafanafana.
  4. Faʻamuʻu fuamoa i le suka, e tatau ona liliu ma paepae ma faateleina le voluma.
  5. A maeʻa le susu o le meli i se mea mafanafana, filemu, tafe, sasaa fuamoa i totonu. E tatau ona faʻafefiloi ma le faʻaeteete le lapisi, taumafai e aua le solia lona vaʻaia.
  6. O le isi, faʻapipiʻi le falaoamata ma le suāpala i lenei paluga, ma faʻaosooso malie.
  7. O le paluga maeʻa e tatau ona liu suavai, tuu i totonu o le pusaaisa, e pei ona taʻua i luga.
  8. A maeʻa ona 'ave le paluga, faʻapipiʻi i fafo i luga o se palapala eleelea.
  9. O le mafiafia o le paluga e fuafua i le tele o fuainumera, saʻo lelei 3-5 mm.
  10. A maeʻa le taʻavale, tipi ese foliga e te manaʻomia i le fesoasoani o mamanu, tuʻuina vavalalata le tasi i le isi pe a mafai.
  11. Faʻasaga le ata tipi i se pepa tao taofi ufiufi, tuʻu avanoa avanoa i le va oi latou, aua o le a faateleina lo latou lapoa.
  12. Tuu le pepa tao i totonu o le ogaumu faʻamamafa i le 170 ° C, tao i le kuki kuki mo le 12-15 minute, ia mautinoa e le paʻu le pito.
  13. Kuki faʻapipiʻi lelei kuki i luga o se laufanua laugatasi.
  14. Afai e manaʻo ai, e mafai ona teuteuina le faʻaoʻoina o le falalaʻau i le susulu.

O nisi o taimi e faʻapipiʻi ai i luga pito i luga o le gingerbread. Ona i luga o se mea mafanafana mafanafana e tatau ona tuʻu se laupapa ma e le aveeseina seia maeʻa maeʻa.

Totogi o aso uma

Faʻatasi ai ma aoga aoga uma o lenei oloa, e taua le manatuaina o lona maualuga e mafai ona afaina ai le tino o le tagata. E le tatau ona tuʻuina atu i tamaiti seʻia oʻo i le lua tausaga le matua, ma mulimuli ane ma le lapataiga, ae le o togafitiga faafomaʻi, ae o se taimi e faʻaalu ai, talu ai e mafai ona tupu mea e afaina ai poʻo aʻafiaga. E le tatau foi i tagata matutua ona aofia ai i lenei oloa, e fautuaina e faʻaalu se aofaiga e le sili atu i le 4 g o le ginger ginger i le aso.

Faʻaiʻuga matuia ma faʻasalaga mo le faʻaaogaina o le togafiti i le maʻisuka

Faatasi ai ma le faʻailogaina mo le aʻafiaina o le aʻa, o maʻi fatu cardiovascular, faʻamaʻi o le manava ma le gaogao, o le le faapalepale o le laau, ma le fiva e mafua mai ile malulu e tatau ona faamamafaina.

Afai e foliga mai ia te oe e leai se lamatiaga, aʻo leʻi amata ona e ave le oloa, e sili atu ona lelei le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. O le a ia filifilia le metotia talafeagai mo oe, ona o lau faʻaaogaina o lenei laau.

O le faʻafitauli masani masani pe a faʻaaoga le oloa o le hypoglycemia - o se faʻaitiitia o le suka i le toto maualuga, ma e oʻo atu ai i le oti i le leai o togafitiga, o lea ia matua faʻaeteete pe a faʻaaogaina lenei laau.

O afea e faʻatagaina ai le togavao mo le maʻisuka?

O nisi taimi e fiafia ai tagata gasegase pe mafai ona aofia i le meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 1? Faʻaaoga i se tulaga talitutusa, e faʻasaina le faʻamafaʻi. O lenei tapu e fesoʻotaʻi ma le mafai gafatia o le falemaʻi e faʻaititia ai le maualuga ole kulukose. O se tali talitutusa faapena e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i togafitiga insulin.

I lenei tulaga, e mafai e le tagata gasegase ona faʻamalosia aʻafiaga: o le faʻaalia o faʻafitauli, faʻaalia e ala i le faʻavaivaia poʻo le faʻamalolo, isi faʻailoga le lelei. Ae e te leʻi faaopoopoina aʻa i le lisi, ia mautinoa ia maua le faʻamaoniga o endocrinologist. Naʻo se fomaʻi, e faʻavae i luga o le mamafa o le faʻaleagaina o le tino, tausaga, uiga taʻitasi o le tagata maʻi ma lona itupa, e mafai ona aofia ai poʻo le le faʻaaogaina o meaʻai mai le meaai.

Ae o le togavao ma se faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2 o se mea aoga tele. A faʻaaogaina se laau toto, o le faasinoala i totonu o le toto e faʻaititia. O lenei ituaiga o maʻisuka e amataina i lalo o le tulaga e le mafai e le tino o le tagata ona pulea le tutoatasi o le suka. O le le lava o le inisalini e maua mai i le pancreas poʻo le faʻaleagaina o le tino o le tino e mafua ai ona faʻaleagaina.

O le faʻaaogaina o fualaau e faʻamaonia ai lenei tulaga e mamao lava mai taimi uma e faʻamaonia. O le inisalini e mafai ona faʻapitoaina e ala i le faʻaaogaina o fualaʻau, lea o loʻo faʻatusalia e aʻa o le totō. O le faʻaleleia o le laau o se auala faʻatau ma aoga e faʻafefe ai ia faʻafitauli, e fai ma sui i le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina. O le faʻamalosia o le aʻa o le aʻa faʻapipiʻi e fesoʻotaʻi ma se aafiaga lelei o le vailaʻau i le metabolism. E mafua ona o faʻafitauli faapena e maua ai le maʻisuka.

O faʻamanuiaga o le faʻaogaina

O meaʻai faʻasamaʻi i le i ai o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona i ai aafiaga nei:

  • O fiva laʻau o loʻo i ai mea faʻasaina. O mea ia o resini. O le vaega lea e maua ai le aʻa o le aʻa o se aʻafiaga manogi. O loʻo i ai ni faʻamatalaga lelei i luga o metabolic processes, o le mea lea o le faʻaaogaina o lenei oloa e fesoasoani i le paʻu o le mamafa.
  • Toeitiiti lava o sui uma o vitamini B o loo i ai i le aʻa faamaloloina, faapea foi ma le tele o fuamini C.
  • O le tamaʻi ginger e mauʻoa i elemene taua mo le maʻisuka.
  • O le tuufaatasiga o le togafiti e mafai ona suia ai uiga o le toto, e puipuia ai le lamatiaga o paʻu o le toto, talu ai e le faatagaina ai le faʻatupulaia o le faʻatonuga o lenei mea. E sili ona aoga mo le maʻisuka, talu ai e masani ona latou atiaʻe ma alualu i luma veins veinose.
  • O se tamai pine o paʻu uʻamea po o se fasi aʻa ua lava e faʻaumatia ai le tele o faafitauli faʻalavelave i le faʻaaogaina i aso taitasi o lenei oloa.

O le faʻaaogaina o lenei oloa i luga o le lisi e fesoasoani ai e pulea le maʻisuka ma poloka le pa'ū o le soifua manuia. Faʻafesoʻotaʻi ma le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai le faʻasologa o togafitiga nei:

  1. faaleleia atili le toto toto,
  2. faaitiitia le taua o meaai,
  3. E i ai ona aʻafiaga faʻaleaga, faʻamalolo manuʻa,
  4. faamalosia ai toto toto
  5. fafagu le tino
  6. faateleina le manaʻo
  7. faamama avega,
  8. filemu le mai.

E ui i le tele o uiga lelei o le oloa, e le tatau ona galo ia puipuiga mo le maʻisuka. O lenei mea o le a aloese ai mai le le talafeagai.

Ginger Juice

E aoga le faʻaaogaina o le maʻisuka oloa i totonu o le pepa suavai. E tatau ona inu i luga o se manava gaogao. O le faagasologa o le sauniuniga ma le faʻaaoga atili o loʻo i lalo:

  • faafetai se aʻa tele,
  • tuʻu le mea e tupu i luga o le ie tipi (e mafai ona e faʻaaogaina se sieve),
  • tui le sua mai le pusa,
  • ave se vai o le 5 matūa le silia ma le lua taimi i le aso,
  • tausia le oloa i le malulu.

Ginger Tincture

O le faʻasologa o le ginger tinoa e sili ona manaia togafitiga mo le maʻisuka. Ua saunia i luga o le faavae o le paluga poo le faʻaputuina o le gutu, lemoni ma le vai:

  • tipi totini i mama mama,
  • 'aʻai le afa o mama,
  • tuu vaega i totonu o se koneteina tioata,
  • sasaa se lita o le vai inu i totonu ole paluga,
  • inu suavai i le afa o le tioata ao lei faia taumafataga taitasi,
  • togafitiga e tatau ona faia mo le tasi le masina, ona fai lea o se malologa mo le vaitaimi lava e tasi ma toe fai le toe togafitiga o le togafitiga.

Faʻatonuga Faʻaleaga mai Ginger ma Prohibition

I le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo i ai foi le faʻailogaina i le faʻaaogaina o le togafiti ma ona mea aoga. E faʻasaina le faʻaaogaina o lenei oloa i le maʻisuka nei:

  • cardiovascular disease
  • toto maualuga
  • SARS poʻo le fulu, faʻatasi ma se fiva maualuga,
  • tasi le le faapalepale o mea e aʻafia ai aʻa.

E taua le maitauina o le faʻailogaina mo le faʻaaogaina o le togafiti i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai se manaʻoga - aua le faʻafefiloi e ave i ai ma vai inu. Ona o lenei gaioiga, o le kulukose e mafai ona pa'ū i lalo ifo o le tulafono faatagaina.

Le faʻaaogaina le faʻaaogaina o aʻa i le tulaga o le maʻisuka e mafua mai i ni uiga le lelei:

  • manava manava
  • afu po o le vomia
  • malosi malosi o le kesi,
  • tafe toto
  • afaina o le tino ma le paʻu o le paʻu.
  • Tuua Lau Faamatalaga