E faʻafefea ona aʻafia le maʻisuka i birch sap

E mafai ona ou inu popo birch mo le maʻisuka?

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, soo se vai masani, o lona uiga, tumu i vitamini, e mautinoa lava aoga. E moni lava lenei mea mo le sua o le birch. E ui i lea, e taua le manatuaina o le faʻalagolago i se ituaiga o faʻamaʻi ma isi faʻaaliga o le faʻafitauli o le maʻi ma le soifua maloloina o le maʻi. E tusa ai ma lenei mea, faʻapea foi pe iai se faʻaleagaina mai le ava birch ma pe faapefea ona inu atili i totonu o le tusitusiga.

E uiga i le lelei o le inu

Birch sapulu ia lava e sili ona aoga mo le tino. E mafai ona maua lenei mea ona o meaola faʻasaina ma fualaau faʻamaʻi totonu. O le mafuaaga lena e le gata ina mafaia, ae e tatau foi ona inu i le tele o maʻi. E aofia ai le maʻisuka, ma le muamua ma le lona lua.

E le gata i lea, o le birch extract lea ua maua i le:

  • tannins
  • faʻaogaina, o loʻo i ai le maualuga o le antimicrobial activity.

E tatau ona maitauina e sili atu le malosi o le suauu i luga o le suka masani, ma o le mea lea, o le inu ava e mafai ona sili atu nai lo le inu inu filemu i maʻisuka taitasi. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina, i le tulaga o le soona fai soo pe faʻaaoga tele, e mafai ona afaina ai le tino. O le mea lea, e le gata e tatau ona e feutagai ma se tagata tomai faapitoa, ae ia e matauina pea lava pea le fua, faia o le tagata lava ia. E taua tele lenei mea mo soʻo se ituaiga o maʻisuka.

E uiga uma i le lamatiaga o le birch sap

I le matauina o le lelei o lenei suasusu, e tatau ona matauina o le birch extract ua faia saʻo lava i masini vailaʻau. O i latou, i le isi itu, e sili atu nai lo le tele o avanoa i le tulaga o le gaosia o ituaiga uma o meaola faalafua. E le na o meamoni, ae e uiga foi i enzymes. O le aoga o le inu o le birch sap e le o se masalosalo foi ona o lona tele o ituaiga o togafitiga ma meaola. E le gata i lea, o loʻo faʻaalia mai i se tino faʻalavelave faʻapitoa ma vailaʻau. O le mafuaʻaga lena e faʻaalia ai le atoatoa o le maʻisuka o le ituaiga muamua ma lona lua.

E ui i le mea moni e faapea, o faʻamanuiaga a le birch e taulaʻi i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e le mafua ai se masalosalo, e tatau ona e inu i na o ni mea e gata ai. E mafua lenei mea ona e mafai ona aʻafia ai le afaina o le birch extract:

  1. o le gastrointestinal system atoa,
  2. paʻu
  3. endocrine ma isi faʻalapotopotoga lagolago.

O le mafuaaga lena e tatau ai ona feutagai ma le maʻisuka ma se fomaʻi aʻo leʻi amata ona e inu. O lea, e mafai ona faʻaaogaina i aso uma, ae faʻalagolago i le fua mo le sauniuniga o le inu ma le soifua maloloina o le maʻi.

E le gata i lea, faatasi ai ma le tele o le faaaogaina i ni aofaiga tele, o nisi itu aafiaga e ono tulai mai: o se aafiaga o le diuretic, foliga mai o le migraine.

O le mea lea, o le faʻaaogaina ma le sauniuni o le birch extract, e tatau ona e faia lenei mea faatasi ai ma le faʻatagaga a se fomaʻi ma le tausisia lelei o le fua. O lenei mea o le a sili atu le ola maloloina o le sua. O a fua e mafai ona faʻaaoga ma e le afaina ai?

E uiga i meaʻai

E faʻafefea ona inu pati birch?

Muamua lava, e tatau ona maitauina se vai inu birch-oat, lea e aofia ai mea e lua o loʻo faʻaalia. O i latou uma, e pei ona e iloa, e taua i le puipuia o lenei maʻi. O le mea lea, ua saunia i lenei auala: tasi le fua o le fufuluina o oats e tatau ona liligi i le tasi ma le afa lita o le concentrate birch. A maeʻa lena, e tatau ona e tuʻuina i totonu o le pusaaisa mo 10-12 itula, ona tuʻu ai lea i luga o le afi, aumai i le tulaga maualuga o le kuka ma faʻavela i totonu o se pusa faʻamaufaʻailoga ile vevela vevela. E mafai ma e tatau ona faia lenei mea seia oʻo ina sili atu ma le afa o le suamalie na teu ese ma naʻo le na o le pau.

O le inu i soo se ituaiga o le maʻisuka suamalie e manaomia mo le 100 pe oʻo foʻi 150 ml i le tolu i le aso mo le afa itula aʻo leʻi 'ai mo le 30 aso. I lenei tulaga, o le a sili atu le aoga. E taua le maitauina o lenei vaiinu ua fautuaina mo i latou oe, faaopoopo atu i le maʻisuka, e maua ai faʻamaʻi gasegase e faʻaleagaina e le hepatitis poʻo le pancreatitis.

E faʻaalia lelei lava, e aunoa ma le faʻaleagaina, o le keke birch ua faʻafefiloi ma le faila. Ina ia saunia lenei tamaʻitaʻi e tatau ona:

  • ave 150 g o fualaau suamalie ma fufulu, ona togitogi lea o se sipuni mai se laau e toso ai le sua,
  • sasaa le masini e mafua ai le itiiti o le ava ava,
  • faʻavela ile vevela vevela mo le lima minute.

A maeʻa, ona faʻamamaina lea o le susu, ma faʻamafanafana i se tulaga vevela. E mafai ona e faʻaumatia se vaega itiiti o le meli i totonu o le sua ma sasaa le sua ua saunia.

Faaaoga ia le itiiti ifo i le lua aso, ao aoga o le a manino, ma o le a itiiti le leaga.

O le mea lea, o le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua, e tatau ona taulai faapitoa i le puipuia o le faamaʻi e faʻaaoga ai vailaʻau faʻapitoa. O le mea sili ona aoga ia i latou, ioe, e le na o le birch sap ia lava, ae o teuteuga foi e faavae i luga.

Tuua Lau Faamatalaga