Maʻisuka ma mea uma e uiga i ai

Soo se ituaiga o maʻi "suamalie" - muamua, lona lua, poʻo le maʻisuka ituaiga, e manaʻomia ai se ituaiga soifuaga faapitoa mai le maʻi. O le pito sili ona taua i lenei mea o loʻo faia e le maʻi.

E tatau ona e iloa auala e filifili ai mea saʻo, faitau calories, mataituina le tausisia o mataupu faavae o meaʻai. E na o le auala lenei o le a faʻamaonia le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto.

A faʻapea o le suʻesuʻega o se maʻisuka-tutoʻatasi tuto o le maʻisuka, o le faʻavae o togafitiga iinei o le mea tonu lava o se mea maualalo-carbohydrate. E tatau ona fuafua lelei. E tatau ona e faʻalauiloa atu nisi o mea taumafa i au meaʻai. O le glycemic index (GI) o le matua taua lea e faia ai le filifiliga. O loʻo faʻaali mai ai le faʻaleleia o le suka i le maea ai o le aofia ai o se oloa, o se meainu.

E masani ona fesoasoani fomaʻi io latou gasegase ia faia meaai saʻo. Pe Mafai Ona Peanuts i le Maʻisuka? E iloa lelei o le peinesi ma le maʻisuka e maua ai se faʻamanuiaga le mautinoa ile maʻi. E tatau ona e iloa le auala e faʻaaoga ai lenei oloa i le ala saʻo, ma o ona uiga taua e faʻaalia i le tele e mafai ai.

Mea aoga

O le igoa lona lua o lenei oloa e lauiloa - peanesi. O le mea moni, e leai lava, talu ai e faasino atu i sui o lemu na faatagaina i le maʻisuka ituaiga 2.

O le tuufaatasiga o peanuts e aofia ai:

  1. gaʻo (e oo i le 50%),
  2. acids (linoleic, stearic, oleic).

Ole lisi lisi ole mea e le saogalemu mo le maʻi, aua e le o iai le cholesterol. Ae peanuts, o lona fuainumera faʻamalieina e na o le 15 iunite, e le o se meaʻai e leai se afaina, e le mafai ona 'aina e aunoa ma se fua.

O le tuufaatasiga o pipiʻi e aofia ai mea aoga e tele. Faatasi ai ma:

  • vitamini o vaega B, C, E,
  • amino acids
  • alkaloids
  • seleni
  • sodium
  • calcium
  • paluka
  • fumela

O le taua tele i faʻamaʻi endocrine o le vailaʻau C. O le gasegase metabolic i nei maʻi ua faʻavaivaia. O le tele ole ao ole vailaʻau C e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino, faʻatupulaia le malosi o le tino i faʻamaʻi ma siama.

O le selenium o se antioxidant lea e faʻagesegeseina le faagasologa o le soifua matua. E faʻamamāina ai le tino o mea leaga. Amino acids e faʻamalosia ai le tino popole. O se taunuuga o la latou gaioioiga, o le gaioiga faaletino o le tagata e faʻatupulaia, popolega leiloloa, moe lelei. Tocopherol (vitamini E) faʻataʻitaʻia ma le manuia fomaʻi i totonu o le tino, faʻamalosi le faʻamalolo manuʻa.

Alkaloids e faʻasaina le toto maualuga, faʻaitiitia le tiga, galue e pei o se mea e pala, lea e matua taua lava pe a le lelei le faʻaoga o le tino.

E mafai ona e mauaina mai na o mea toto, e aofia ai laumei, i lenei tulaga - peanesi.

Peanuts ma le ituaiga 2 maʻisuka ua sili atu nai lo le fetaui, pe afai o le tagata maʻi e leai se faʻalavelave i lona faʻaaogaina.

Glycemic index

O le taumafa o le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona aofia ai meaai, meainu, GI e le sili atu ma le 50 iunite. O ia meaʻai e aofia ai vailaʻau faʻamalosi faigata e le mafua ai le faateleina o le toto suka.

E faaopoopo i le maualalo o le GI, ia mautinoa ia gauai atu i calories, lea e matua taua lava mo le maʻisuka. Afai e te tausisia nei tulafono uma e lua, o le taunuuga i le tulaga o se suauʻu tumau tumau, e faʻaitiitia ai le mamafa o le mamafa, o le a le taofia ai oe.

Ua vaevaeina le faasino igoa i vaega e tolu:

  1. maualalo - mai le 0 i le 50 iunite,
  2. ala - mai le 50 i le 69 iunite,
  3. maualuga - mai le 70 iunite.

O gasegase e tatau ona faʻavae i luga o taumafa GI maualalo.

Mea taumafa, mea taumafa ile fua faʻatauaina e mafai ona i ai i luga o le laulau a le tagata maʻi i ni aofaiga laiti e sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso. O mea taumafa i le maualuga o le GI e faʻapupulaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e tatau ona vavaeeseina atoa mai le taumafataga.

Manatua, o le faasinomaga o le peanesi e na o le 15 iunite.Ae o le kalori i totonu o lenei oloa e 552 iunite. i le 100 kalama.

Oona, o aʻafiaga o loʻo i ai iinei, e sili atu le vave ona gauaiina e le tino nai lo na o mai mai iʻa ma aano o manu. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le kalori o le oloa e tuʻuina ai le tagata maʻi i se tino faʻamalosi - e lava le faʻaaoga mai le 30 i le 50 kalama o le isanati i le aso.

O le maualuga o le tofo o le kulimi e lei iloa - o le toʻatele o tagata e fiafia i ai. Paʻu pipi, ma o le faasinomaga o le faasinomaga e laʻititi maualalo ma e na o le 14 iunite, e sili atu le manaʻomia.

I le taimi o le vevela o togafitiga, o nei pi ua sili atu ona aoga - latou te faateleina le mea e maua i polyphenols (antioxidants).

Ae o le tausisia o le fuataga o le mea autu lea i le faʻaaogaina o lenei oloa, o le 'ai le pulea lelei e mafai ona faʻaosofia ai ni mea le talafeagai. E le tatau ona fuga le pipi i totonu o le pani i le faaopoopoina o le suauu, ona e na o le faʻateleina o lona kalori.

O le kulimi fufulu o loʻo tuʻuina i totonu o se mea e fai ai meaʻai e faʻataga ai le tele o le suavai i le tioata. A maeʻa lena, o le pipiʻu i le tasi papala o loʻo tuʻuina i luga o se pepa tao, tuu i le ogaumu. E lima minute i le 180 tikeri - ma ua saunia se meaʻai lelei, maloloina.

E ui lava i mea aoga o le pipi, e tatau ona faʻaaogāina i se auala ina ia aua nei mafatia i le mamafa o le mamafa.

Peanuts: o le afaina ma faamanuiaga o le maʻisuka

Soo se mea lava, e oʻo lava i le oloa aupito sili ona taua i totonu o le meaai a le tagata maʻi e tatau ona faʻafesoʻotaʻi mai itu e lua, pe a mafaufau i ona lelei ma aʻafiaga leaga ile tino.

Naʻo le taimi lena o le faafitauli - e mafai ona 'ai le pipi mo le maʻisuka ituaiga 2 - faʻafoʻi ia lava, e fuafua i uiga patino o le tagata.

O le mea lea, o pipi ninii o loʻo i ai le fiva o meaʻai e talafeagai mo le lelei o le gaioiga o le inumaga. O se siosiomaga matagofie lenei mo le ola ma le toe gaosia o lactobacilli, bifidobacteria. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le tele o faʻasalaga saoloto e maua, o polyphenols (antioxidants) mai le pipiʻi fesoasoani latou te tuua ai le tino.

Peanuts e aofia ai le tryptophan, o se mea faʻatau mo le hormone o le fiafia e faʻaleleia ai lagona. B vitamins, choline fesoasoani e faaleleia le metabolism, ia atili ai ona faʻamalosia le retina i le ultraviolet radiation. Vitamini C, E faʻamalosia le puipuiga, faʻasaʻo le gaioiga o le itutino, gaʻo gaʻo.

E mafai e Niacin ona faʻaogaina vaʻa lolovaia masani, o lona i ai o se puipuiga o le faamaʻi o le Alzheimer, manava manaia, dermatitis.

O le potassium ma le magnesium e mafai ona faʻasaina le mamafa, e nafa ma le faʻatinoina lelei o le fatu.

O nei mea totino uma o le pipiʻi e matua manaʻomia lava mo le maʻisuka faʻalagolago ile inisalini. Ae e iai foi uiga leaga. Peanuts o loʻo i ai se vaega itiiti o le kemic acid, e taʻua foi omega-9.

Afai e te faʻaaoga fua i le tele o mea, o le a amata lemu le amataina o le tamaititi, o le galuega o le ate ma le fatu ua faʻalavelaveina. O le Omega-9 o loʻo alu lemu. Mo lenei mafuaʻaga, e le tatau ona faʻaleagaina ia nati.

O le mea lea, o le fesili pe pe mafai ona faʻaaogaina le pinati i le tulaga o le ituaiga 2 o le maʻisuka ua foia faigofie - i le leai o se faʻasalaga, tausisia o le fuataga, o le oloa e manatu e taua tele.

O le a le auala e faʻaaoga ai?

A aunoa ma se masalosalo, e tatau ona e tuuina atu le fiafia i se oloa gaosi. Ae o le peanut peel i nisi taimi e mafua ai faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻaosofia ai le le mautonu. Afai o lenei mataupu e aafia ai oe, e tatau ona e siaki pe faapefea ona faʻafefeteina le pipi paʻu i le tino. Tagata taʻitasi o le tagata lava ia, masalo o le filifiliga mulimuli o le a sili ona lelei mo oe.

O le ipu e tasi i aso uma e vave ona faʻalavelave. E mafai ona e faʻasalalau le taumafataga i le pata pīnati, salati ma ni fatu. O nei meaʻai e kuka mai i latou lava mai oloa gaosia, na o le faʻaopoopoina o nai fatu (chopped) uma iina.

E faigofie le fai o se paʻu, e te manaʻomia se mea e faʻaaogaina ai. O se taunuuga, e te maua se maualuga-kalori oloa, lea e sili atu ona faʻafeiloai i le meaai i le taeao.

I le faʻaopopo atu i pipi mata (0.5 kg), e tatau ona e faʻaogaina mea nei:

  • ½ tsp masima.
  • 1 tbsp olive suauu.
  • 1 tbsp stevia.

Nai lo le stevia, e mafai ona e faʻaaogaina se tasi o ituaiga e fa o le meli - pine, eucalyptus, lemoni, acacia. Fai - tasi sipuni sipuni.

E le tatau ona faʻaaogaina le meli. O se vaega laitiiti o le afu o le eleele o le a matua faaleleia ai le tofo o le paʻu, faʻaitiitia le toto suka. O le kulini laʻau ua tuʻu i totonu o le ogaumu mo le 5 minute (vevela 180 tikeri), e nutimomoia i totonu o se mea faʻapipiʻi faatasi ai ma mea e lisiina. E mafai ona e faʻaopopo sina vai pe afai e te fiafia i pasta.

Tuutuuga o le faaaogaina

Peanuts ma le ituaiga 2 maʻisuka o se tuʻufaʻatasiga sili pe afai e te tumau i se lagona o le tutusa.

O nisi tagata e pulea le 2-3 nusi i le aso, ma e mafai ai ona latou tausia a latou suka i totonu o tapulaa masani. E tatau ona e taulai atu i faitauga o le glucometer.

E sili atu ona lelei le faʻatau o le isini i totonu o le pele, pe a vave ona faʻaaogaina, talu ai ona o le meaʻai e faʻamaʻiina i lalo o le aʻafiaga o le vevela o le UV.

E mafai foi ona susunuina pi i totonu o le vai. Aua le 'ai le pipi mai le sachets. O lenei oloa e faʻatuai ai le fua mai o le vai mai le tino, e mafai ona mafua ai le faateleina o le mamafa. E le sili atu le faʻaaogaina o le kulimi o le pīni pipi i le masani pe'ā e faʻalalauina i luga o falaoa.

Afai e te le solia tulafono o le faʻaaogaina, e mafai ona avea le pipi ma vaʻai moni mo le maʻisuka ituaiga 2.

Contraindications

E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, ulia, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

Pepa e manaʻomia ona faʻaaogaina filifiliga, e le o faʻaalia i tagata uma. E tatau ona e lafoaia le pipiʻau pe a mafaufau se tagata e mamafa, mamafa, na o le mamafa.

Contraindications mo le faʻaaogaina o le fomaʻi o le bronchial, o le gaʻo maʻi.

E tatau ona faʻaumatia lelei se oloa faʻapitoa pe'ā iai ni faafitauli faʻafefete. O le fila e aofia ai le fiber, o lea ua solia i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

O le pi pi e faʻaosofia ai le faʻamalosi, e mafai ona mafua ai faʻamaʻi pipisi.

se vitio o le a fesoasoani e fuafua pe mafai e le maʻisuka ona maua ni pipi ma pe o le a le mea e maua mai i le tino:

Peanuts mo le maʻisuka type 1 ma le ituaiga 2 o se oloa taua mo le maʻisuka, ae mafai ona e faʻaaogaina pe afai e leai se faʻailoga.

Tisuka Peini

Mea taumafa a se tagata maʻi ei ai le maʻisuka ei ai ona lava uiga. E tatau ona mulimuli i le taumafa na faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi i le tele e mafai ai, ina ia le faʻaosofia ai le alualu i luma o le maʻi ma, pe a mafai, faʻaititia le maualuga o le suka o le maʻi. Soo se laumei e faatagaina mo le taumafaina, e aofia ai peʻa, pi, pi ma isi laau. Peanuts poʻo peanuts foʻi o sui o lenei ituaiga o laau. O le mea lea, e mafai ona faʻaaoga e aunoa ma le fefe. E le gata i lea, o loʻo i ai suʻesuʻega e faʻamaonia ai le lelei o peanesi i le faʻaitiitia o le suka.

Peanut Composition

Peanuts e aofia ai le tele o gaʻo ma pulu. Ae o gaʻo, o le faʻaaogaina i le maʻisuka e utiuti, o loʻo iai i totonu i se vaega itiiti. I le maʻisuka, e tele naua mea leaga e faia, lea e mafua mai i le 'aina o meaʻai e maua i le antioxidants. Peanuts e aofia ai le tele o antioxidants, o lea e aoga e le gata mo se faʻamaʻi faapitoa, ae mo le tino atoa.

O se maʻi faʻapitoa i le maʻisuka ituaiga 2 o le oona tele. E faʻaitiitia le faʻasolosolo, o le mea lea e le maua e le meaai le taimi e faʻaleleia lelei ai ma faʻafefe. Vitamini C, PP ma le B, o loʻo i ai i pinati, fesoasoani e vave faʻavave le metabolism.

O tagata e mamafa tele ma maua i le maʻisuka e latalata i maʻi fatu. Peanuts, lea e aofia ai le magnesium e aoga mo le cardiovascular system, o le a fesoasoani e faʻamalosia le muscle autu o le tino. E le gata ina faamalosia ai le loto, ae e fesoasoani foi e faʻaitiitia ai le mamafa.

Peanuts lowers cholesterol, faʻaleleia le tulaga lautele o le tino.

Faʻapefea ona faʻaaoga peanuti mo le maʻisuka?

E ui lava i faʻamanuiaga uma o pipi, aua nei ave faʻatasi ma i latou. Peanuts e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia o le allergic, e tusa lava pe e te lei mafatia muamua mai allergies. E le gata i lea, o nei aʻa e fesoasoani i le tusipasi.

O le pi, e sili atu le suamalie nai lo le vevela ma e tele atu faʻamaʻi pipisi. Ae faʻatasi ai ma le maʻisuka, e ui i lea, e sili ona lelei le 'ai o nei fatu aʻa. Afai e manaʻo ai, e mafai ona faʻafefete muamua i le vai. Peanuts mai Atenitina, faʻatau saʻo i totonu o le paʻu, o le a aumaia ai le tele o faamanuiaga mo le maʻisuka.

O le aofaʻi o pinati e 'aina i aso taʻitasi e fuafuaina faʻapitoa. Amata i le tasi nut i le taeao ma matamata i lou tino e tali atu. Atonu e te le manaʻomia le faateleina o le pipiʻau i lau meaʻai.

I le taimi nei, e tusa ai ma tagata atamamai, i faʻamaʻi uma o le endocrine, o le maʻisuka ua avea ma nofoaga taʻitaʻia. Ma o le numera o tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi, i tausaga taʻitasi e naʻo le faʻaopoopoga. Ae ui i lea, i le isi itu, o vailaʻau e leʻo tumau, ma o tausaga taʻitasi e ofoina atu ai ma sili atu auala fou, faafetai lea e mafai ona e tausia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le tulaga manaomia. O le mea moni, o vailaau masani o loʻo taumafai e fesoasoani i tagata i le tau faasaga i lenei faʻamaʻi. O le mea lea, o tagata lagolago o metotia faafaamasinoga e fautuaina e faʻaaogaina le apetherapy (togafitiga e faʻaaogā ai oloa gaosi).

O le aoga autu o le meli i lenei tulaga e faapea o lenei oloa e aofia ai "suga faigofie", glucose ma le fructose, lea e mafai ona maua lelei le tino e aunoa ma le fesoasoani a le insulin. Faʻafetai i lenei mea, o le meli o se mea lelei tele mo le maʻisuka. E taua foi mea taua - o vailaau e faatelevaveina ai le faagasologa o le ave o le oloa. E le gata i lea, e tusa ma le tolusefulu elemene eseese elemene ma minerale i le meli, lea e talitutusa ma le faʻaogaina o le toto. I le maʻisuka, e aoga foi le meli aua e tele ana vitamini e manaʻomia mo le tino ma ona tiute taua i le lautele. O lenei mea o se faʻamalologa moni o loʻo i ai mea faʻapitoa. O lona uiga e mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi ma sigi o ituaiga eseese.

E ui lava ile aoga uma o lenei oloa gaosi, e tatau ona faʻaaoga lelei mo le maʻisuka. Muamua e te manaʻomia se fautuaga mai lau fomaʻi. O lena, mo lona vaega, e faavae i luga o le tikeri o le faamaʻi, suesuega o falemai ma faailoga o le soifua maloloina o tagata taitoatasi, o le a mafai ona fautuaina le ituaiga faapitoa ma le fua faatatau o le meli lea e fautuaina ina ia faʻaumatia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o gasegase o loʻo mafatia i faʻamaʻi faʻapitoa o le system endocrine lava ia, e sili atu le ave o le acacia ma le fugalaau fugalaau.

I lenei tulaga, e tutusa lava le taua le faʻatau lelei o lenei meaʻai. E sili ona lelei le faʻatau mai o le meli i se nofoaga ua faamaonia, a leai, e iai se avanoa e faʻatau ai se oloa gaosi oloa, ma e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faafitauli eseese e fesoʻotai tonu i le soifua maloloina.

I le maʻisuka, o le faʻaaogaina o le meli e tatau ona suʻe. E le sili atu i le 2 punetini i le aso le fautuaina e tagata tomai faapitoa. I le taimi lava e tasi, e mafai ona e 'ai le meli i le falaoa, faʻaopopo i salakeke ma falala. E le gata i lea, o se filifiliga e sili ona lelei o le faʻaaogaina lea o le meli i luga o se manava gaogao ma se mumu o vai mafanafana.

O le iʻuga, e faʻavae i luga, e mafai ona tatou fai atu e mafai ona faʻaaogaina le meli mo le maʻisuka. E taua le matauina o le taimi nei i le tele o atunuʻu atunuʻu o suʻesuʻega o loʻo faia i faʻamanuiaga o le meli mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi pipisi. Faʻafetai i lenei mea, sa mafai e saienitisi ona faʻataunuʻuina e faapea, i le faʻaaoga tatau, o le meli e le gata e aoga, ae tatau foi ona e mafai ona faʻaleleia atili le toto.

Peanuts: faʻamanuiaga, faʻalavelave, calorie ma isi mea totino o laulamu mata ma gaʻo

Peanuts (o le igoa lona lua o peanesi) e lelei ma aoga i le tino. O le tuufaatasiga o loʻo faʻatusalia mai i meaʻai nei:

  • 50% - gaʻo (linoleic ma oleic acid),
  • e tusa ma le 30% - faʻamalamalamaga faigofie (digestible proteins) (o mea taua ma le leai o mea taua)
  • 10% o loʻo faʻapolopolo mo gaʻo (sugar, fiber dietary, sima).
  • vai - 7%
  • mea elepise - 2%,
  • vitamini - kulupu C, E, B ma le PP,
  • macrocells.

O le tele o kulimi (peanuts o lenei aiga) e aofia ai le magnesium, phosphorus, potassium ma le uʻamea. E ui i le maualuga o le kalori (550 kcal mo le 100 g), e le o iai le cholesterol i lona tuufaatasiga kemikali.

Peanuts ei ai le tele o le gaʻo e faʻatusatusa i isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, 100 g o talatini paʻu mo le 45 g gaʻo, ao almonds, cashews ma hazelnuts e sili atu ma le 60 g. I le tulaga o le aoga o le caloric, o loʻo i ai foi le tulaga maualalo. Ona o lona maualuga o le protein (sili atu ma le 25 g), ua fautuaina ai pinati mo tagata e ola lelei ma taumafai e aveesea le mamafa.

O aoga aoga o le pipiʻu ma aʻafiaga o le 'ai

O pipiʻi faʻalelei e maua ai se aoga aoga i le tino o le tagata. O loʻo taua i lalo nisi o mea aoga o le suauu:

  • Tulaga masani o faagasologa o vaalele.
  • Le faʻamalosiina o le faʻalavelave faʻalavelave, faʻateleina le mataala ona o mea o loʻo maua i le gaʻo.
  • Tulaga masani o le gaioiga o le gaʻo o le ponaivi hematopoietic, fatu.
  • Faʻaitiitia o le cholesterol toto.
  • Faaleleia atili o le mafaufau ma le leo, lea e fesoasoani i le serotonin i le kulimi.
  • Faaleaogaina o mea leaga mai le tino ona o mea o loo iai i le tele o antioxidants i le fatu.

E uiga i le faʻailogaina mo le faʻaaogaina, o loʻo taua i lalo:

  • faamai o veins ma sooga (aemaise gout ma arthrosis),
  • ituaiga eseese o pancreatitis,
  • afaina o le tino
  • le fatu gaʻo ma le gaʻo vaivai,

Ona o ona mea aoga, ua fautuaina ai pinati mo tagata o vaitausaga eseese ma eseese ituaiga o gaoioiga, ae e le tatau ona e faʻagaloina le faʻaleagaina o le tino.

O faʻamanuiaga o paʻu mo tagata

Peanuts o meaai maualuga-calorie, lea e aoga ai mo tamaʻitaʻi e taaalo i taaloga pe e masani foi ona faʻaauau pea le faʻamalositino faaletino. Talu ai ona o mea o loʻo i ai siama, biotin ma riboflavine, o le faʻaitiitia o le pa'ū o lauulu ua faʻaititia. O se mea taua o le amino acid - methionine - e fesoasoani e faʻamalosi ma maua ai le maso maso.

Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina pinati, e faʻateleina ai le faʻalapotopotoga. O le aʻafiaga e faʻaleleia e ala i le faʻavasegaina o le nutimalie ma le meli fugalaau. O gaioiga e aofia i le tuufaatasiga, aemaise lava le sima, e faʻaitiitia ai le ono mafai ona tutupu se mea mataʻutia i tamaloloa e pei o le faateleina o le tino o le prostate, ma isi faʻamaʻi o se natura faʻapitoa.

O faʻamanuiaga o paʻu mo le tino o le tino

O le pi o loʻo fesiligia e aoga mo le matagofie, soifua maloloina ma le manuia o se fafine. Faʻaaogisa o pinini i se mea mata poʻo le kuka, pe faʻaopopo i au mea e sili ona e fiafia i ai, e mafai ona faʻamamaina lou lauulu, fao, ia teuteuina lelei lou paʻu ma susulu. O le eleele, lea e fesoasoani e faʻamautu ai hormones i le tino, ei ai sona aafiaga lelei i le faiga o meaʻai.

Ona o le anotusi o le serotonin i fua o se laau vevela, e mafai ona e aveesea le popole ma le atuatuvale. E fesoasoani le Enzymes e faʻafaigofie le faʻasaina o le tino ma faʻavavevave le gaosiga o le gaʻo, ma gaʻo susu (15 g mo le 100 g o le oloa) faʻagesegese le faagasologa o le matua ma vave faʻafoʻisia ai masini.

'Ai o le pipi

E le gata i le faʻaaogaina o kulimi e faʻaaogaina, ae faʻapea foʻi i meaʻai, mea faʻalelei ma falemaʻi. Aganuʻu ua maua lona faʻaaogaina e avea o se mea faʻatau mo le gaosia o suauu. O loʻo faʻaalia i le faʻamaloloina o meatotino ma le maualuga o le aoga o le malosi - e tusa ma le 880 kcal. I atunuu o loʻo ola ai le fua tele, o pi e fafaga ai meaʻai. O ituaiga o peanuti nei e faʻaaoga mo meaai:

  • Toa. Faʻaaogā mo faʻamaʻi eseese ona o le maualuga o mea e maua mai elemene ma vitamini pe a faʻatusatusa i ni kulū e faʻamalosia i togafitiga faʻavevela.
  • Fried. E faʻaaogaina e avea o se mea tutoʻatasi poʻo se mea e manaʻomia mo le sauniuni o salakeke, meaʻai, faʻapea foʻi ma meaʻai: gozinaki, keke, keke.
  • Salty ma suamalie. Meaʻai lelei ma le manaia. Talu ai ona o le maualuga o le kalori o fualaʻau ma le suka (490 kcal), caramel (500 kcal) poʻo le masima (590 kcal) e le manaʻomia mo tagata ua mamafa.

O le fea o pipi ua sili atu ona maloloina - faʻanua pe aisa

O le lelei o aafiaga o paʻu oona i luga o le tino o le faʻamautuina lea o faiga faʻaogaina, aʻo falai na o le faʻaleleia atili o le manaʻo. E le gata i lea, i le taimi o le vevela o togafitiga vevela, e sili atu le tele o a latou meaʻai. Ae peitaʻi, pe a faʻamamago pe faʻagogo i totonu o le ogaumu, o le aofaʻi o antioxidants e faʻapupulaina tele, e fesoasoani e aveese toxins mai le tino, ma afai e solia tulaga o mea e teu ai, e le faʻapipiʻiina i luga o fatu, ona o le susu uma lava o loʻo faʻavaveina i totonu o le umu. O le mea lea, o fua ua gaugala e le sili atu le leaga nai lo le leai o se faʻataʻitaʻiina;

Faʻailoga Paʻu

E ui lava i le maualuga o le malosi o le malosi, e mafai ona 'ai le pīni i le taimi o le taumafataga. Latou te saofagā i le faʻasolosolo taimi, ina ia le lagona ai e se tagata le fiaai tele, ma le faʻaaogaina o minerale ma vitamini e manaʻomia mo le tino.

O le togi sili ona lelei mo le aveesea o le mamafa o le 50 g o fatu i le aso (275 kcal). E sili ona lelei meaʻai i le 'aiga o le aoauli poʻo le aoauli. Ona o le anotusi o vitamini e pei o le PP ma le B i totonu o pinati, ua faʻaitiitia le manaʻomia mo isi meaʻai maualuga-kalori.

Peanuts mo ituaiga eseese o le maʻisuka

O tagata o loʻo mafatia mai le maʻisuka muamua ma le 2nd o loʻo i ai le faʻamautuina o tusiga taʻavale. Peanuts with index index (15) e le o aofia i totonu o le lisi o meaai faasaina, ae ona o le maualuga o le kalori mea o loʻo i ai, e mafai ona faʻaumatia i fua faʻatatau: o le vailaʻau e fuafuaina e le fomaʻi e tusa ai ma le suka (i le tusa ma le 30 g).

E faʻatagaina e 'ai le gaʻo faʻasusu i le vai, falai. O nei mea aoga e aoga ona o mea o loʻo i totonu o polyphenols i le oloa, faʻateleina ai auala o le faʻaumatiaina o mea oona. E mafai ona e faʻapipiʻi meaʻai i le tao, meaʻai laiti-calorie, salakeke. E matautia tele mo le maʻisuka e 'ai ai ni solo pipi, pei o caramelish ma sukalati.

E mafai ona maitaga paʻu

O le fesili i le faʻaaogaina o pinati i le taimi o le maitaga e tatau ona malilie i le fomaʻi o loʻo siaki le tuputupu ae ma le atinaʻe o le tamaititi. Faatasi ai ma le soifua maloloina masani, e aoga tele mo se fafine ona faaopoopo ni fatu i le meaai. Ona o le mea o loʻo i ai i le siama, o le mea e ono tupu mai i le faʻalavelave faʻafuaseʻi i le pepe ua faʻaititia. Ae ui i lea, e tatau ona e faaeteete i le tui, aua o fatu pi e mafai ona afaina ai le afaina. E taua tele le gauai atu i le tulaga lelei o le oloa: faʻafefete ma faʻamaʻi meaʻai o loʻo faʻapipiʻi i kulimi mata. O aso uma o le faʻaaogaina o togafitiga ma le suka ma le masima e le manaʻomia.

Tasi Maʻi Autu Paʻi

E masani lava, e mafaufau le maʻisuka pe o le a le mea e 'ai ai le pata pipi paʻu. O le falaoamata o le falaoamata tunu e matua le manaomia i le laulau o le maʻisuka. E sili ona lelei le faʻaaoga o le falaoa o le rai, po o le falaoa falaoa falaoa.

E mafai ona e kuka le falaoa - o le auala sili lea ona maua e maua ai se oloa ma se numera aupito itiiti ole iunite falaoa, lea e faʻaaogaina pe a tui le inisalini puupuu ma ultra-puupuu, faʻapea foi le maualalo ole GI. E mafai ona faʻaaoga ituaiga ituaiga o falaoamata - rye, buckwheat, flaxseed, oatmeal ma spelled. O i latou uma e mafai ona faigofie ona faʻatauina i soʻo se supermarket.

O le pata e leai se sao ole pata pipi e faigofie ona fai. O le mea autu lava o le faʻalauiloaina o le mea o loʻo iai, a leai o le a le aoga le ausia o le mea e manaʻomia e le ipu. E sili ona lelei le 'aiina o se paʻu mo le' aiga o le taeao, e maualuga tele i le kalori, ma o le faʻavavevaveina o calories e fesoʻotaʻi ma gaoioiga faaletino, lea e tupu i le afa muamua o le aso.

O mea nei o le a manaʻomia:

  1. afa kilokalama o paʻu paʻu oona,
  2. afa-sipuniti o masima
  3. tasi sipuni tele o le gaʻoina lelei o le suauʻu olive, sili atu olive,
  4. tasi sipuni tele o le suamalie masani - stevia poʻo le meli (acacia, pine).
  5. vai.

E tatau ona vave matauina e na o ni ituaiga eseese o le meli e tatau ona filifilia e maualalo GI - acacia, linden, eucalyptus poʻo pine.

Aua le popole pe aoga le meli mo le maʻisuka aua o se tali mautinoa o le a lelei. E faʻasaina le naʻo le faʻaaogaina o le faʻamaʻo (candied) oloa o le beekeeping.

Afai e faʻaaoga le stevia i le fua, o le a manaʻomia sina laʻititi, ona e sili atu le suamalie nai lo le meli ma le suka.

I le faagasologa o le kuka, e le tatau ona faʻaaoga le vai. E manaʻomia ina ia aumaia le paʻu i le manaʻoga e manaʻomia, aʻo nisi tagata e pei o le paʻu mafiafia ma le vai e le faʻaaogaina i le fua. I lenei tulaga, e tatau ona e faalagolago i mea e te fiafia i ai.

Pepa e tatau ona tuʻu i totonu o le ogaumu mo le lima minute, i le vevela i le 180 C, ona tuʻuina ai lea o pipi ma paluga ma isi mea e tuʻuina i totonu o se mea e faʻafefeteina ai ma aumai ai le tutusa lelei. Faaopopo vai pe a manaomia. E mafai foʻi ona e faʻasalalau le tofo o le paina o le kinamoni. O le kanalini e maualalo ai le toto suka ma maua ai le pata pipi o se mea tulaga ese, e pei ona fai mai le tele o le maʻisuka.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i aogā o pipi.

Faʻamatala lou suka pe filifili se itupa mo fautuaga. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

E mafai ona ou 'ai ni pipi mo le maʻisuka

O se vaega tāua o le oloa mo le maʻisuka o lona mafai lea ona faʻamamā le tino o toxins ma faʻaleleia ai le le lava o vitamini, minerale, ma meaʻai.

Afai e te tausisi i le fuataga, ona o le maualuga o le kalori o meaʻai, o le pulu pulu i le maʻisuka o soo se ituaiga e mafai ona faʻaopopo i au meaʻai.

E tusa ai ma saienitisi mai Toronto oe na faia ni suʻega faʻapitoa i le 2011, o se sui o le legume aiga e faʻaleleia atili le taui o le maʻisuka e ala i se taulaʻi faʻatatau e faasaga i le cholesterol leaga.

Ole fuainumera o le oloa e 14 tausaga, ma e maualalo le lamatia o le paʻu o le suka mai nei gaʻo ma gaʻo.

O le a le mea e aoga mo le maʻisuka

E mafai ona faʻaaogaina le malosi o le pipiʻau mo le maʻisuka ituaiga 2:

  • Faatasi ai ma se taumafataga o le pipi, e mafai ona e le toe maua ni pauna faaopoopo,
  • E le faʻaleleia le faʻaaogaina o le ate,
  • Fesoasoani i le puleaina o le suka
  • Faʻaleleia le toe faʻafouina o le tino
  • Faamalolosia le fatu ma le toto,
  • E taofia ai le tupu o faafitauli o le kanesa,
  • E aofia ai i luga o le valu tausaga le umi o le ola-toto,
  • Faʻataʻituina le tala faʻasolopito,
  • Faʻaleleia faiga faʻavae,
  • Faateleina feusuaiga
  • Aveese le tele o cholesterol,
  • Faʻafouina le faʻaaliga
  • E faʻaleleia le tulaga o le paʻu, fao ma lauulu,
  • Faamalosia ponaivi
  • Faʻateleina le mamafa o le toto.

Foafoaga

E tusa ai ma o latou tofo, meatotino ma vailaau, o fatu o se fatu pi e pei o ni fatu, o le mafuaʻaga lea na faʻapipiʻi ai lenei igoa ia i latou. O le faavae o fua o gaʻo ma puipuiga. Carbohydrates - o fili autu o le maʻisuka - ua toetoe lava a toesea iina. I le maʻisuka ituaiga 2, o le gaʻo e faʻafefe ai faʻafitauli ole gasegase.

O le faʻalavelave o vitamini (B, E, C, PP) o le faʻavaveina o le metabolism e faʻamavae ai gaʻo. O le magnesium ma le potassium o le a aoga mo le fatu ma toto, faʻapea foʻi ma le faʻasaʻoina o le toto.

O isi meaʻai pipi e aofia ai:

  1. Tryptophan Amino Acid, lea e puleaina ai le gaosiga o serotonin lelei o le natura.
  2. O le fiva dietis, lea e fatuina ai se siosiomaga lelei mo lactobacilli ma bifidobacteria (latou te toe aumaia le microflora o le intestinal).
  3. Choline ma le vaitamini (aemaise lava le vaega B) toe faʻaleleia mea vaaia, puipuia le atinaʻe o le retinopathy, ma puipuia le retina mai le vevesi ultraviolet radiation. Latou te aoga mo totoga ma totonu o totonu.
  4. Potassium, calcium, phosphorus e faʻamalosi ai le masukoskeletal system.
  5. Tocopherol, seleni, biotin, protein o elemene taua mo le tino.
  6. Polyphenols e fai ma antioxidants (lona fa i le mana): latou te aveesea faʻamalosi saoloto e faʻaopoopoina i le tino o le maʻisuka.
  7. Vitamini E ma C faʻamalosia puipuiga puipuia, faʻatonutonuina le gaioiga o gaʻo ma lipid metabolism.
  8. O le eletise nicotinic aoga e puipuia ai toto toto mai le faaleagaina. Legumes e aofia ai le oleic, linoleic, acid stearic, faʻapea foi le pata pipi, saponins, alkaloids.

O le afa o le tele o peanesi o loʻo i totonu o gaʻo, e tusa ma le lona tolu i proteins ma e naʻo le tasi vaesefulu o gaʻo.

Aoao atili e uiga i paʻu o le maʻisuka, o faʻamaonia ma mea leaga e mafai ona maua i luga o le vitio.

Manatu o le pīni

E sili ona lelei le faʻasolosolo i le faʻanoanoa, le lepela: o le auala lea e umi ai le umi. O fua lelei e lanu lanu; pe a lūlūina, e tatau i le atigi ona faia se leo lemu.

E fetaui ma oloa ma sogisogi: o le manogi o le paʻu poʻo le oona e faigofie ona puʻeina. Ma o le gaʻo i totonu o nati e le faʻaitiitia, e tatau ona teuina i le malulu, i se nofoaga pogisa.

Pe a filifilia ni paʻu, o le ituaiga o gaioiga e tāua tele le taua: o le pati fou, tunu, mago.

  • E sili atu fatu fatu i luga o isi mea uma. Talu ai o loʻo i ai a latou vailaʻau taua uma e faʻaumatia e togafitiga vevela. Fualaau aina fou e mauʻoa i le protein - o se oloa taua mo le fausiaina o maso masini o tagata taaalo. O loʻo i ai foʻi le enzymes - o mea faʻapitoa o metabolic processes e faʻavaveina ai le avega o le oloa. Afai e leai se mea e afaina ai ma faʻafefe i le gastrointestinal, e mafai ona faʻaaoga ia fatu fou i salakeke, desserts, pastries ma isi ipu.
  • E tele meaʻai e maua i le pipi pipi. Peitai, e leaga. O le faʻateleina o le antioxidants e faʻapupula atili ai. O le tofo, o pipi ua kuka ua sili atu ona lelei ma manaia. Talu ai ona o mea e maua ai caloric, e lelei tele e pei o se meaʻai motuhake, pe a manaomia e se maʻisuka le fasiotia o se osofaʻiga o le fiaaai. O togafitiga mafanafana ei ai isi mea lelei: hypoallergenicity, leai se fesuiaiga ma le vevela, faasaoina o vitamini E. O se mea e faigofie ona digestible ma faʻamalieina mo le maʻisuka e matautia i le maualuga o le kalori ma tele le fiber. I lona tino maeʻa, e le o taimi uma e maualuga ai le lelei, o lea e sili ai le fuluina o au fatu.
  • O kulimi mama ma le tofo o le sipisi po o le puaa e matua manaia lava. Ae o aoga o nei supplements i le maʻisuka e masalomia: o le masima i le maʻisuka e fesoasoani e faateleina le toto maualuga, faaputuputu asama, e le taʻua ai le tuufaatasiga o vailaʻau o nei mea faaopoopo.
  • Peanut butter, lea e masani ona faia mai le pipi, e masani lava o se mea maloloina lelei, ae le o le maʻisuka e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O se oloa gaʻo maualuga o le a fesoasoani ia te oe e vave maua ai le mamafa. E le gata i lea, aflatoxin, lea o lo o iai i le suauʻu, e afaina ai le paleni o le polyunsaturated acids Omega 3 ma Omega 6 ma faaleagaina ai le gaioiga o okeni ma faiga ua uma ona vaivai i le maʻisuka.

E faʻafefea ona filifili peanesi maualuga, vaʻai i le vitio

Auala e faʻaaoga ai le oloa ma se manuia

Peanuts mo le maʻisuka ituaiga 2, e pei o soʻo se vailaau, e aoga i fua faʻatatau.I le averesi, e mafai e se tagata ona 'ai 30-60 g o le meaʻai i le aso e aunoa ma se afaina. O maʻi suka e tatau ona siakiina ma se fomaʻi, e tele lava lona faalagolago i le tikeri o le suka, le tulaga o le maʻi, ma aʻafiaga faʻapitoa.

E matautia le sili atu i le metotia, ao maua e le fomaʻi le omega-9 o le acicacia. I se maualuga maualuga (ma e matua faigata lava ona aveese), e mafai ona faaleagaina ai le faagasologa o le pala ma le gaioiga o le ate ma le fatu.

A faʻamalūina, o faʻamau e taofi o latou faʻamalologa.aemaise lava, ua faʻaititia le faʻaaogaina o le suauu mata. Ae o se seti atoa o vitamini ma minerale e mafai ona maua mai se oloa gaosia. E mafai ona e faʻasusu ni 'au i totonu ole folasisi poʻo se mea e pei o se mea faʻafefete, e faʻaaoga ai se paluga susu, umu, microwave mo le gaosiga.

O se tasi o ituaiga o pinati - peaniani aganuu - ua fesuisuiai i le tau Rusia. O tagata o Amerika i Saute ua ola manuia i le ogatotonu ma le itu i saute o Rusia. Legumes e le lelei i totonu o le togalaau: faatasi ai ma le tausia lelei (fafagaina, veleina, tumutumu) latou te aumaia se seleselega lelei o fualaau aina suamalie.

Mo le puipuiga lelei, o le lelei o oloa e taua. Faatasi ai ma le teuina ma le le faʻaeteete o pinati, o Aspergillus, o se gaʻo afu, e mafai ona faia i totonu o le atigi. Afai o se mumu lanumoana e sinasina-paʻepaʻe e aliali mai i le taimi o le peanut peeling, o lona uiga e afaina ai i se malie. O le faʻaaogaina o sea oloa e faigofie.

I totonu o le fale mo sina taimi, o meaai siliva e sili ona lelei teuina i totonu o le pusaaisa; i totonu o le pusaaisa, e le maumau le taua mo le tele o masina.

Pe o le Peanuts Bene Beneficial to All Diabetics?

I vaalele a Amerika, o pasese e iai ni pipi paʻu i luga o vaalele e le faatagaina, ona o le pefu o le pefu e mafai ona mafua ai allergies e faʻalavelave ai le galuega a le mama ma le bronchi. Ma e ui lava o lenei ituaiga o tagata mamaʻi i Amerika e itiiti ifo nai lo le tasi le pasene, latou te pulea lelei le faiga.

E masani ona taliaina faʻamaoniga mo isi vaega ole maʻisuka:

  1. I le tulaga lautele, o puluvao e pei o le ate, ae o lona sili atu e ono afaina ai. O le mea lea, e taua tele le pulea o le fua o le gaʻo ma gaʻo i totonu o nusipepa.
  2. Faatasi ai ma veins varicose ma le thrombophlebitis, e le tatau i se tasi ona aafia i le pipi, aua o loo i ai le meatotino o le toto mafiafia.
  3. Faatasi ai ma le faʻamaʻi pipisi (faʻamaʻi, arthrosis, gout), e mafai foi ona faʻaauau le faʻateleina.
  4. Faʻatasi ai ma le tele o meaʻai, e leai se faʻamatalaga faʻamaonia, talu ai ona o nai tupe faʻaletupe laiti e faʻateleina ai le metabolism. E naʻo le taua le siakiina o le fua, talu ai o le 100 g o oloa e aofia ai le 551 kcal, ma o le tasi falaoa e faʻaaogaina ai le 145 g o nati paʻu.
  5. O faʻamaʻi fiva fiva e mafai ona faʻafefe ai le ufiufi o le manava ma le fatu. Mo faafitauli o le gastrointestinal, ae le o fualaau aina uma, e lelei tele le faʻaaogaina o susu susu.
  6. E tatau i tama ma talavou ona faʻatapulaaina lo latou taumafaina o pinati, aua e mafai ona taofia ai le tamaititi.

I se mea e seasea tupu, pe a uma ona 'ai le pipi, faʻaleagaina aʻafiaga e tupu:

  • O le isu, o le paʻu o le paʻu, o le tale ma isi allergies,
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le faʻamalosi o le asthma,
  • Paga o gasegase
  • Taofia le tumau.

Sa talitonu tagata anamua e matua aoga tele le pinati: e aʻafia ai le malosi o le la, masina ma le lalolagi, aʻo fua masani ma fualaau faisua e le oi ai faʻamatalaga faʻamatalaga o le lalolagi. Talitonu i augatuaa pe leai, ae o le maʻisuka ituaiga 2, o meaai tatau lelei o le faavae lea o togafitiga talafeagai.

O le mea lea, pe a faʻaopoopo mea fou i le taumafataga, e taua le feutagai ma se endocrinologist ma siaki i taimi uma lou olaga.

Faitau atili e uiga i le kalori mea o loʻo i ai ma le fusi o le isanati - i lenei vitio

Maʻi Suka Pepe - Faamanuiaga poo le Mala? Lisi i le lomiga autu

O le a lenei mea

O le faʻamatalaga o le faʻaaogaina o le faasino igoa na faʻalauiloaina e faʻasaʻo le taumafa mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Aʻo faʻamaunuʻu taumafa GI maualuga, o le tele o inisalini e maua mai ona o le malosi oso i le suka. O le mea lea, e puipuia e le tino ia lava. Galuega Fai Inisalini:

  • faʻaitiitia le kulukose toto matautia,
  • tufatufa atu i totonu o le tino,
  • liliu mai faasiliga o suka i le gaʻo gaʻo,
  • e le mafai ona susunuina gaʻo susu.

O le tino e faʻasaoina le malosi pe afai e fiaaai - o le ola lea e ola ai i le evolusione. Ina ia saʻo le faʻaogaina o faʻaagaga, e tatau ona faʻatautaia le GI ma kalori matāʻupu o oloa pe a filifilia se meaʻai.

E tutusa le mea e te maua ma kalori?

I le maʻisuka, e sili atu ona taua le faasino igoa.

Calorie - le tele o le malosi na maua e le tino i le malepe o mea na maua i meaai. Ole fua ole malosi ole fuaina ole calories. Taloti masani mo le vaeluaina o meaai:

  • 1 le kalama o le carbohydrate - 4 kcal,
  • 1 g porotini - 4 kcal,
  • 1 g lipid - 9 kcal.

O le malamalama i le tuufaatasiga o le oloa ua mafai ai ona fetuunai le taumafa mo le maʻisuka. Ua faʻaalia mai i le kalori le eseesega o le faʻaaogaina o le malosi o oloa eseese. E le o taimi uma e maua ai le maualalo o calorie meaai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fatu o le sunflower e maualuga i calories, ae o la latou GI e 8 iunite. Ua faʻatalalapalaina mo se taimi umi, puipuia mai lagona o le fiaai ma saunia se faʻagasolo malie o le kulukose.

O le a le mea e faalagolago i ai GI?

Faailoilo e aʻafia ai le faʻasologa o igoa o oloa:

  • Le auala o togafitiga vevela.
  • Le fua faatatau o palatini ma gaʻo e fesoʻotaʻi ma gaʻo. O le itiiti ifo o latou, o le maualuga o le fua faatatau.
  • Le tele o fib. O loʻo faʻagesegese lemu, o le mea lea, o fiva o le faavae o le taumafa o le maʻisuka.
  • Lautele Auaunaga O le ipu e tatau ona fetaui i se ipu masani.
  • O le i ai o le "faʻagesegese" poʻo le "vave" gaʻo.

Aisea e maua ai e le maʻisuka se faasinomaga mataʻitusi?

O le GI score o meaai mo tagata ei ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e taua. O se oso malosi ma le malosi i le kulukose e mafai ona tupu ai ni faʻafitauli, faʻata, pe oʻo lava i le oti, e tusa lava po o le a le ituaiga maʻisuka. O le numera numera 9 e mafai ona fofoina le maʻisuka. O lenei ituaiga meaai e fesoasoani e aveesea ai le mamafa ma aloese mai le atherosclerosis, stroke ma le fatu fatu.

Vitio faʻatalanoa

O se vitio o le a fesoasoani e fuafua pe mafai e le maʻisuka ona 'ai le pipi ma o le a le mea e maua mai i le tino:

Peanuts mo le maʻisuka type 1 ma le ituaiga 2 o se oloa taua mo le maʻisuka, ae mafai ona e faʻaaogaina pe afai e leai se faʻailoga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Auala e Filifili ma Teu ai Peanuts

O le faʻavae autu mo le filifiliina o fatu e pei ona taʻua i lalo:

  • fou ma le lanu lanu o lanu,
  • afifiina atoatoa, pe a fai e faatauina fatu i taga,
  • leai se laʻau (lanu meamata i luga o le pusa) ma le manogi manogi.

E sili ona lelei le faʻatau mai o se oloa e faʻasolosolo ina ia mafai ai ona e suʻeina ma le totoa uma le nucleoli.

Taofi ni pinati i totonu o se atigipusa e iai se tapuni faʻapipiʻi lelei ina ia le maua ai le susu. Aua neʻi faʻaaogaina taga pepa palasitika ma pusa mo nei faʻamoemoega. I le pusaaisa, o le oloa e leiloa ai ona meatotino ma le tofo mo le 8 masina, ma i totonu o le pusaaisa - e le silia le 3 masina. E tatau ona faʻamamaina fatuga o laulaʻau ma soʻo se otaota, ma ave le susu e ala i le vevela o kulumu i totonu o le oven mo le 10-15 minute (vevela 60 tikeri).

Peanuts - o se oloa mauoa e aoga i tagata i soo se matua. I le amanaʻiaina o faʻamaʻiloga, faʻapea ai ma le teuina ma le 'ai o uiga, e mafai ona e aofia ai fatu i sina vaega itiiti o au meaai i aso taitasi.

E faʻapefea ona aafia le maʻisuka ile peinesi?

E tusa ai ma taunuʻuga o le tele o suʻesuʻega, o paʻu o le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le suka o le toto. E lava foi le taumafaina na o le 60 kalama o le isanati i aso taitasi e faaitiitia ai le cholesterol. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona faʻaleagaina lenei oloa i soo se auala, talu ai ona e sili atu le maualuga o lona malosi.

O le maualuga o le kalori mea e le o le pau lea o le le lelei o peanati. E le gata i lea, o loʻo aofia ai le kasikoni. E faatatau i aoga gaosi omega-9, ae e mafai ona afaina tele ai le maʻisuka, ona e mafua ai le malosi o le tino o le tino.

Faʻatasi ai ma le saʻo le faʻaaogaina o pinati, mulimuli i fautuaga uma a fomaʻi, o tagata gasegase ei ai le ituaiga maʻisuka muamua poʻo le lua e mafai ona i ai aafiaga lelei nei:

  • o se faʻaititia o le cholesterol ma le suka o le toto,
  • faʻavavevave faʻasolosolo,
  • tulafono faatonutonu o le gaʻo gaʻo i le ate, puipuiga maualuga o lenei totoga taua,
  • faʻaitiitia le matua o le paʻu ma le lauulu. E pei ona e iloa, o le maʻisuka ituaiga 2 e faatelevaveina lenei faagasologa,
  • puipuiga lelei o le osteoporosis, lea e faʻamautinoa e ala i le vave faʻaleleia o le calcium o loʻo aofia i totonu o solo.

Ma le mea mulimuli, o le amino acids o loʻo maua i fatu pipi e fesoasoani i le puleaina o le tino o hormones, enzymes and antibodies, fausiaina o se pa puipui malolosi i faʻamaʻi sili ona matuia.

Auala e Faaaoga ai Paini mo le maʻi suka

I le masani ai o le taumafaina o le pipiʻi mo le maʻisuka, ua matou filifili maualuga - e le sili atu i le 50-60 kalama o le oloa i le aso. O lenei matou te avatu ia te oe ni fautuaga aoga mo le faia. O le filifiliga lelei o le faʻaopoopoina lea o pinati i pastry, o meaʻai eseese e maua ai le gaʻo maualalo o le suka, faapea foʻi fuamoa fualaau aina. E mafai ona e 'ai e na o le falai, ae i lenei tulaga tatou te fautuaina le faʻaaoga e pei o sina masima, e mafai ona mafua ai le fiainu.

Aua e te aʻafia i meaʻai, lea e faʻatau atu i faleoloa. E masani lava ona afaina i latou i le tele o taimi, o le tele lava e mafai ona afaina ai le tino o le tagata. I salakeke, e lelei lelei le vavao lelei o pipi ma le vinika, ae peitai, e faʻaaogaina e tusa lava pe maua i ni tootoo laʻititi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Afai e te faʻatauina ni pinati i luga o le maketi, ia mautinoa ia mulimuli i tulafono mo le teuina i lalo:

  • o le oloa gaosi e sili ona teuina i totonu o le kisaisa poo totonu o le pusaaisa. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai le vevela ma le le lelei o le tofo o gaʻo pe a uma le falai,
  • taumafai e faʻatau ni pinini e leai ni peanuts - o lona tino paʻu e puipuia lelei ai le suka mai soʻo se faʻalavelave faʻalesiosiomaga.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le uka i le maʻisuka

Peanuts, pe uaua, o se mea lelei tele mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2. Ae peitai, e tatau ona faʻaaogaina i le faʻalelei e aloese ai mai le leaga o aʻafiaga ma faʻamaʻi maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga