E mafai ona ou 'ai le avocados i le pancreatitis?

O le Avocado talu ai nei e lauiloa i atunuu CIS. Ae e ui lava i lenei, o lea ua matua manaomia lava e ia le kuka.

O le fua e 'aina faʻamaʻi pe aofia i totonu o ipu eseese, e masani lava o meaʻai. O lenei oloa e faʻamanuiaina e le gata mo lona matagofie o le manaia o le kulimi, ae faʻapea foi mo ona meatotino aoga. O le mea lea, e tusa ai ma le au fai meaʻai, o le agate e tele atu meaʻai e sili atu nai lo fualaau aina ma fualaau faisua.

E talitonuina o le suauʻu avoka ei ai sona aoga aoga i luga o le pancreas ma faʻamaonia ai le gaogao i le lautele. Ae ui i lea, o le fomaʻo o loʻo i ai le tele o fiva ma gaʻo, lea e faʻasaina i gaioiga faʻaogaina e tupu i totonu o le mea oona. O le mea lea, o tagata o loʻo mafatia i pancreatitis e tatau ona suʻesuʻeina le tuufaatasiga o le kolisi i le auiliiliga ma saili pe faʻapefea ma le taimi e faʻaaoga ai.

Faʻavaeina ma faamanuiaga o le avoka

O le fua e tumu i gaʻo (14.6 g), carbohydrates (1.83 g) ma le protein (2 g). O lona kalori o mea e maualuga tele - e tusa ma le 160 kcal mo le 100 kalama. E ui lava i le maualuga o le taumafa, o le iloiloga o le tausisia o le tamaʻi vaomago ma le mea saʻo mo le faʻamaʻi o le pancreatic inflammation e lima.

O le faʻaaogaina o avocados i pancreatitis ua faʻaalia aua o loʻo i ai le tele o mea aoga. O nei mea o vailaʻau faʻasaina, e aofia ai le alpha-linolenic, lea e faʻamaopoopoina ai metabolic processes ma aveesea ai cholesterol lamatia mai le tino.

O le pulu o le alligator o loʻo mauoa i vitamini eseese - PP, C, K, E, B 1/2/5/6, A. E le gata i lea, o le tele o viamine ma riboflavin i le fua e sili atu le maualuga nai lo isi fua, ma lona taua o meaʻai e le itiiti ifo i le aano ma fuamoa. O le mea lea, o avocados o se tagata lauiloa ma sili ona fiafia i meaai.

E le gata i lea, o agate e aofia ai le tele o minerale:

Faafetai i le pailani, o le fua e faaleleia ai le manava ma le fatu. Ma o le mea o loʻo i ai i se aofaiga tele o le 'apamemea ma le uʻamea o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o le faiga faʻavae.

O le isi avoka o se punavai o fiva o meaʻai e faʻateleina ai le tuputupu aʻe o le intestinal microflora, faʻaitiitia ai le mau ma faʻaitiitia ai le lamatiaga ole tino mumusu i totonu o le vaega o meaʻai. Faatasi ai ma le faʻaauau pea ona faʻaaogaina le fusi lanumeamata, o le matua o le tino ua faʻagesegese, o le tulaga o fao, lauulu ma paʻu o feʻau e faʻaleleia. O le avocado ma le pancreatitis ma le cholecystitis e aoga ona e leʻo aofia ai le kulukose.

Talu ai ona o lenei mea, o le pancreas e le maua ai le inisalini. A uma mea uma, o le malosi malosi o lenei hormone e taʻitaʻia ai le tele o le okeni mumū.

O le isi pulu o le kolisi e fesoasoani e faʻaleleia ai le mafaufau, e faʻamaonia ai le vevela ma faʻamalosia ai le tino puipuia. O nei mea uma e maua ai avocados oloa aoga e le gata mo pancreatitis, ae faʻapea foi mo le tele o isi faʻamaʻi:

  • faʻamaʻiloga
  • fualaʻau suamalie
  • gastritis
  • anaemia
  • maʻisuka
  • faʻamatalaga faalilolilo
  • atherosclerosis
  • dyspepsia
  • toto maualuga
  • uila o le manava.

Faʻaleagaina o le Avocado i le pancreatitis

I le vevela tele o le pancreas, e tele meaʻai e solia, talu ai latou te faʻafefe ai le gland. E le fautuaina e 'ai le agate i lenei vaitau ona e maualuga lona gaʻo, ma o suauu o le a sili atu ona mamafa i le mamanu maʻi.

Avocados e iai le tele o fiva, lea e mafua ai le faʻavavevaveina o le tino, faamausaliina, faʻamalositino i le intestinal ma faʻalavelave tele i le faʻamaʻi atoa. O le mea lea, e mafai ona faʻafeiloaʻi se fusi lanumeamata i totonu o le taumafataga i le naʻo le lua masina talu le osofaʻiga mataʻutia, ma matauina le tali a le tino i le oloa. Afai o le soifua maloloina, e tatau ona lafoaia.

Avocados ei ai se mea e tasi. O le fua e mafai ona mafua ai le manava, lea e faʻaleagaina ona o le le lava o le enzymatic gaoioiga e tupu i faʻamaʻi o le pancreas.

I faʻamaʻi o le ate ma le gall vladder, o le faʻaleagaina o se paʻu onigata e mafai ona taʻitaʻia ai le oona i le gutu ma le tiga o le manava. O le isi fualaau e faʻamalosia ai le talo ma faʻateleina le manava mai le vevela. Mo mafuaʻaga nei, i le taimi o le faigata o le cholecystitis, aemaise lava i le i ai o maʻa i totonu o le polokalama urinary, e le aofia ai le fusi mata lanumeamata mai le meaai.

O le avocado e faʻaaogaina i le pancreatitis le tumau, lea o loʻo i ai i le faʻamagaloga, e le solia.

Ae e lua tulaga taua - o le leai o ni maʻi le atoatoa ma le faapalepale lelei i le oloa.

Tulafono mo le 'aina o fua mo pancreatitis

Avocados i le cholecystitis ma le pancreatitis e mafai ona ulu atu i le faasologa o aso taitasi i le na o le ono vaiaso talu ona maeʻa. O le fualaau lanumeamata o loʻo aofia i le taumafataga faasolosolo malie: 1 sipuni i le aso, e aumaia le vaega i le 100 g i le aso (afa afa o le fua). O le le maua o le manava, afaina ma le tiga o le a faʻamaonia ai o le agate e faʻafefe lelei ma faʻafefeina e le tino.

E tele le uʻamea i fualaau aina mai fafo, o le mea lea, a maeʻa ona aveeseina le paʻu mai le tino, e vave ona pogisa ona o le fegalegaleaiga o le elemene ma le okesene. I lenei tulaga, e fautuaina e chefs le fufuluina o le fua i le sua o le tipolo, lea o le a puipuia ai le lanu ma le tofo o le oloa.

Ae ui i lea, o soʻo se eletise ma pancreatitis e matautia, aua e faʻaleagaina ai le tulaga o le gland. O le aʻafiaga o le aʻafia ona o le mea moni, o meaʻai faʻamalosi e fesoasoani i le faʻaleleia o le gaosiga o enzymes digestive ma maua ai se aʻafiaga, lea e faʻaaogaina ai le pancreas i se tulaga faʻaleleia atili.

Faʻatasi ai ma le edema pancreatic, e le mafai ona e 'aina se meaʻai vevela, gaʻo po o se sooga inu ma le avoka. Ae ui i lea, e mafai ona faʻaaoga le suauu mai le paʻu o le aliga, lea e faʻaaoga pe a faʻamaʻi le maʻi.

O le suauu e fautuaina e tatau ona faia ao leʻi 'ai mo le 14 aso. O le faagasologa o togafitiga e tatau ona faia i le itiiti ifo ma le fa taimi i le tausaga. E fautuaina e le Gastroenterologists uma tagata gasegase i le gastrointestinal disorders e pipii atu i le mataupu faavae o meaai paleni. O lona uiga o meaai e tatau ona 'ai i ni vaega laiti 6 taimi i le aso, e aofia ai 3 taumafa autu ma 3 taumafataga.

Isi tulafono taua mo le faʻaaogaina o le avoka mo pancreatitis:

  1. Soo se fualaau aina ma fualaau faisua e le fautuaina ina ia 'aina i luga o se manava gaogao, aemaise lava pe a fou.
  2. E fautuaina le 'ai o le sipisi agateʻa, ae mafai foi ona tunu pe uʻu.
  3. Mo le faʻaleleia atili, aʻo leʻi faʻaaogaina le avocados e tatau ona nutimomoia i totonu o se faʻaogaina.
  4. O fualaau lanu meamata e le mafai ona tuʻufaʻatasia ma meaai faasaina mo pancreatitis (suauʻu, mea manogi, meaʻai gaʻo, fualaau faisua manaia, fualaau, mea manogi, ma isi).

E ui lava i le lauiloa o le tamaititi, e toaitiiti tagata e mafai ona filifili le saʻo avoka. Ma faatasi ai ma le pancreatitis, e taua tele le 'ai o fua o fua. O le mea lea, afai o le fualaau aina ei ai se lanu lanumeamata lanumeamata, ma e faigata - o lona uiga o le agakat e leʻi matua ma e na o le 5 aso e mafai ona faʻaaogaina.

O se lanu lanu e taʻu mai ai o le kolisi o le alligator e leʻi oʻo atoatoa ma ua faʻatagaina e 'ai pe a mavae aso e tolu. Afai o le fualaau suamalie o loʻo i ai se lanu meamata lanu meamata, ma o sina mea vaivai, ona mafai lea ona 'aina pe a uma le 24 itula.

A oʻo ina sili atu ona enaena le lau o le fualaau aina, ma o le fua o le suamalie, e faʻatagaina e 'ai vave i le maeʻa ona maua. Ole filifiliga lenei e sili ona taliaina mo pancreatite.

Afai o le avoka ei ai se lanu uliuli-lanumumu, ma e mama tele i le paʻi, ona sili atu lea o le fua. O le tuusaunoaga o le vavao po o le kalone avoka. Mo nei ituaiga, o lenei paolo e masani lava.

A filifilia filifiliga agateʻa, e taua le gauai atu i le 'au. Aʻo lelei, afai o le lanu samasama, pe'ā lanu enaena - o loʻo taʻu mai ai o le fua o le fua e sili atu ona mamafa.

O a mea e kuka mai le avoka mo pancreatitis

I le kuka, e masani ona faʻapipiʻiina le pega o le aligata ma le sami mo le sauniuni o meaʻai e faʻaaogaina i le mayonnaise. Ae peitai, e le mafai ona aina ia salata ma le mumū o le pancreas.

O le mea lea, e sili atu le tuʻufaʻatasia o agate ma fua. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia se salati suamalie.

Ina ia faia lenei mea, ia tipi le strawberries, kiwi ma le avoka i totonu o ni vavao poʻo ni fasi pepa. Tagata faʻaaogaina e faʻafefiloi ma le meli po o le suāuʻu olive. A o le i ai, ia sasaa le ipu i ni popo niu ma fatu sesame.

E mafai foi ona e faia se mea manaia ma le agate. E vaeluaina le fua ma vaeluaina i ni vaega se lua. O le paluga o le fualaau aina ua tosoina i fafo ma se sipuni ma faaputu i totonu o le vaomatua o le suauu. O se ipu susu ma le 2 sipuni tele o le meli o loʻo faʻaopoopoina iina.

A uma le sasa, o le paluga e avea pea e pei o le kirimulimi. O le lapisi o loʻo tuʻuina atu i totonu o se pesini ma teuteuina i se moa ma le sua.

O fualaau lanu meamata e fetaui ma meaʻai. O le fua mo se salamata loto e faigofie lava:

  • Faʻapipiina le sisi moa e tipi i totonu o vavao.
  • Pasili, dill ma cilantro ua nutimomoia ma fefiloi ma moa i totonu o se fagu loloto.
  • E faʻamalieina le meaʻai i le yogurt e maualalo le suamalie ma sina meaʻai.

Ina ia saunia se salatisi fuamoa ma le avoka, kukama, samasama, lanu mumu ma lanu lanumeamata e tipiina i ni fasipepa, ma o le agate e sosolo. O mea uma e faʻaaogaina e sasaa atu i totonu o se pesini telē, o iina latou te saeia foi le lau salati ma o latou lima.

E faʻamalieina le meaʻai i le kulimi kulimi e maualalo le manogi, fuālaʻau manogi poo le yogurt. Ina ia lelei le tautua, e mafai ona sasaaina i totonu o vaa o totoe pe a uma ona tosoina le pipi mai le fualaau aina ma se sipuni.

O le isi avoka e mafai ona faʻaaoga e avea o se falaoa laʻau mo iʻa, pe afai e te sasaina lona tino i se mea e gaosia. O le fua e kuka i fasi pepa talo ma le fuamoa. E lelei foi i le siʻisi sisi suamalie.

O mea aoga ma leaga o avocados o loʻo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Meatau aoga o fualaau aina

O le lisi o elemene taua e fausia ai le avoka e matua manaia lava. O le fua e tumu i le potassium, lea e afaina ai le gaioiga o le fatu ma le gastrointestinal tract. O loʻo aofia ai foʻi meaola faʻasaina, e aofia ai le alpha-linolenic acid (Omega-3), o loʻo i ai se aafiaga lelei i metabolic processes, faʻaitiitia le cholesterol.

O le antioxidants o le avocado e fesoasoani e taofia ai le faʻalavelave o le masini, faʻavave le toe faʻaleleia o sela ua faaleagaina ma faateleina le tetee o le tino i faʻafitauli eseese. O le faʻaaogaina o fualaau suamalie i au mea taumafa, e mafai ona e faʻaleleia le tuputupu ae o lauulu soifua maloloina ma fao malo.

Avocados e mauʻoa i vitamini A, o le tele o vitamin B (B1, B2, B3, B5, B6 ma B9), vitamini C, E, K, PP. E i ai le tele o gaʻo masūsūsū ma e itiiti lava ni vailaʻau gaʻo, ma o le malosi o le fua o le fua e maualuga atu nai lo aano o manu ma fuamoa. Ae, e ui lava i faamanuiaga uma o le avocados, o lona faʻaaogaina e mafai ona aoga uma ma afaina pe a oʻo mai i faʻamaʻi pancreatic.

Harm Avocado

Talu ai ona o le faateleina o le gaʻo, o le 'ai o le avoka mo tagata e maua i le pancreatitis ua faʻamapulaʻa pe leai foi se mea e manaʻomia. O le mea o le i ai o soʻo se mea e faaleagaina, e le mafai e le pancreas ona taulimaina le faʻamaʻiina o le fua o le gaʻo o le gaʻo e maua ai le oloa. O le tele o fiva e mafai ona faʻafefeteina ai ma faʻateleina ai uiga o pancreatitis. Faatasi ai ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi, ua fautuaina e fomaʻi e faʻaaoga atoa le avocados mai le taumafataga. E le o fautuaina foi le fualaau mo tagata e le faʻaaloalo i le oloa.

Auala e faʻaaoga ai le avoka

E mafai ona toe faafoi atu le avoka i le taumafa a se tagata maʻi i le pancreatitis ae le itiiti ifo ma le lua masina talu ona faʻaalia le faʻalavelave tele o le faʻamaʻi ma ia amanaʻia le manuia o le maʻi. O le paluga o le fualaau aina e faaopoopo atu i meaai masani i le faasolosolo malie, e le silia ma le tasi le sipuni i le aso.

O nei fualaau suamalie, e aofia ai le tele o uʻamea, pe a maeʻa ona tatuʻu, e amata ona faʻapogisa vave vave, faʻamaʻi i le ea. I ia tulaga, o le oloa e masani ona liliuina i le sua o le tipolo e puipuia ai foliga vaaia o le avoka ma puipuia ai se suiga i le tofo. Ae faʻatasi ai ma le faʻamaʻi faʻamaʻi, o le acid citric e matua faʻasaina. O mea faʻamaʻi e afaina ai le totoga o le mumū, faʻaaogaina o se aafiaga o le suamaina ma faʻalauteleina le pulelasi o elemene digestive lea e gaosia e le pancreas. O le mafuaʻaga lea ua fautuaina ai e fufulu vave le avocados aʻo leʻi faʻaaogaina.

A maeʻa sina taimi, pe a le maua e le tagata gasegase ni faʻafitauli, e leai ni maʻi faʻalavelave ma e leai se tiga, e mafai ona e faʻaititia le fua o le avoka i le 100 g, e tusa ma le afa o fua uma. E masani ona faʻaaogaina le palu fualaʻau mo le kukaina o ipu.

O le a se mea e mafai ona ou kuka i le avoka?

Avocado, po o le popo o le alligator, ua tuufaatasia ma se fuainumera tele o oloa, lea e faigofie ai ona filifili le auala o le saunia o ipu mai ai. Mai le pulupulu o le fualaau aina e mafai ona e kuka ai:

  • palu laʻau palu masani masani, faʻafefeteina o le tino ma se tui poʻo le sasaina i se masini toto,
  • fualaau 'aina po o salati fuamoa,
  • taumafataga o le taeao po o meaʻai faatasi ma fasi pepa o fualaau aina ma sina pupuʻu suamalie,
  • Saladite Masarani e faʻaaogaina soo se ituaiga o iʻa,
  • itu falaoa mo aano o manufasi,
  • vaʻa avoka ma fuamoa ma pepa suamalie.

O le togafiti o le fua o le fua e le manaomia, talu mai le vevela, o mea aoga o le fua ua leiloloa ma ua maua ai e le oloa se mea oona.

I le faaopoopo atu i ipu autu, o le suauʻu ua saunia mai le avoka, lea e faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi i pancreatitis. I totonu o le lua vaiaso, ave se sipuni se lua i le aso faalua i le aso 30-40 minute ao lei faia le taumafataga autu. Ina ia puipuia ma faatumauina se tulaga mautu o le pancreas, o lea ituaiga o mea ua faatonuina i le taimi e tasi i le tolu masina.

Le aoga o le faʻaaogaina o le tamaititi i pancreatitis

O lenei fualaau aina e tele mea aoga: o loʻo aofia ai le bromelain, faʻapea foʻi le potassium, copper, manganese, phosphorus, etc.

Ae o le iai o le tele o faʻamalolologa e le o faʻamaonia ai le saogalemu atoatoa i lona faʻaaogaina. E tusa lava pe manatu i le mea moni o gaʻo fuamoa avoka e lelei mo le soifua maloloina, i maʻi pancreatic e le manaomia e faʻaumatia ai i latou.

E ui i le mea moni e faʻaaogaina i le tele o taumafataga faʻamalositino, o le faʻaaogaina o avocados i le taimi o le pancreatitis e tatau ona faatapulaa. O lenei mea e mafua mai i le maualuga o meaʻai o lona pipi.

Faatasi ai ma isi mea, o le fetus o loʻo i ai le tele o fiva, lea i le tele o mea e mafai ona afaina ai le okeni ua afaina, mafua ai le colic ma le afaina, ma mafua ai ona toe faʻafoʻi le maʻi.

Tulafono mo le faʻaaogaina o le avoka mo le mumū o le pancreas

O uiga faʻamalolo o le tamaititi e fesoasoani i le vave faʻafouina o se faʻamaʻi. Ae peitai, ae e te leʻi amata faaaogaina, e tatau ona e feutagai ma:

E tatau i le tagata poto faapitoa ona iloa ma fuafua le tulaga o le faamai, faapea foi ma le i ai po o le leai o ni pathoces e o mai faatasi ma le faamaʻi. E tusa ai ma faʻamaumauga uma na aoina, o le a ia fuafuaina pe mafai ona 'aina lenei fua.

Faʻasalaga foliga

O le tino pancreatitis e faʻaalia i tiga ogaoga ma faʻamaʻi pipisi. O se meaai faʻapitoa mo se faʻamaʻi e aofia ai le faʻaaogaina o le fafagaina o meaai (i vailaʻau, vevela ma mea faʻainisinia). O meaʻai e le tatau ona faʻaleagaina ai le mucous membranes o le gastrointestinal tract. E le fautuaina e fomai e faʻaaoga:

O le tele o tagata gasegase e mafaufau pe mafai ona faʻaoga avocados mo pancreatiti. I le taimi o le faigata o lenei faʻamaʻi, 'ai e le fautuaina. O le i ai o gaʻo eseese i totonu e manaʻomia ai le atinaʻeina o le tele o enzymes eseese ina ia faʻaogaina ai.

Taimi taimi ma le faʻamagalo

A maeʻa ona toe faʻafoʻi, ona amata lea o le vaitaimi o le faʻamaga, o le i ai o fualaauʻai i le taumafataga o loʻo faatagaina i totonu. E faʻatagaina e 'ai na o le leai o se tiga o le manava, faʻalauteleina le gaosiga, gaioiga ma le manava. E faʻatagaina e faʻalauiloa i totonu o le meaai i le naʻo le lua masina talu ona faʻamavae faʻamalologa.

Ina ia mautinoa ua amata le faʻasao, ua fautuaina e le fomaʻi e faʻatoʻa uma e ona tagata uma suega talafeagai ma faia se faʻataʻitaʻiga ultrasound. Faʻavae i luga o nei taunuʻuga, o le a mafai ona faʻamasino le toesea po o le i ai o se taulaiga o le mumū.

Avocados i le pancreatitis e 'aina faʻamaʻotiina, tatuʻaina o le tino i se falaoʻo-pei o le faifai pea, ma faaopoopo i ipu eseese:

O le paluga o le fualaau aina e maua ai ipu o se mea manaia ma se manogi tulaga ese.

Aua nei galo o ipu o loʻo i ai nei fua o loʻo faʻatagaina e faʻaaogaina i le leai o ni faʻamaoniga poʻo se faʻagaloga masani o togafitiga. I le toe foʻi, e faʻasaina.

Recipes mo le sauniuniga o le pancreatitis

1. Salati tiʻi. A o leʻi kukaina, e tatau ona e filifili po o fea meaai e mafai ona faia i le taimi o le faʻamagaloina ma e matua faasaina. O mea nei o le a manaʻomia:

  • moa susu (e aunoa ma le gaʻo ma le paʻu) - 500 g,
  • fualaau aina - 1 pc.,
  • kukama - 1 pc.,
  • olive (sunflower) suauʻu - 0.5 tbsp. l.,
  • masima
  • 2-3 lala o le opu.

E tatau ona kuka le ufi e aunoa ma le faaopoopo o le masima ma le faʻavasegaina, ona maeʻa ai lea. Fufuluina le avoka i le kukama ma fafa, ona oti lea i fasi sikuea. Fufulu ma tapuni le pulu. Faʻatasi uma vaega, faaopoopo le masima i le tofo ma le vaitau ma le suauʻu (e mafai ona e inu yogurt).

2. Faʻatau fua:

  • avoka - 1 pc.,
  • strawberries - 100 g
  • Kiwi - 1 pc.,
  • feijoa tino - 50 g,
  • faʻi - 50 g
  • fatu sesame - 1 tsp.,
  • meli vai - 100 ml.

E tatau ona fufuluina lelei vaega, aveese mai ia latou pelesi ma le aʻa, ona tipi lea ma faʻafefiloi. Faatumu le paluga ma le meli, ona fufuluina lea o fatu fatu. Meli, pe a manaʻomia, e mafai ona suia i le yogurt e maualalo le maualalo.

  • avoka - 1 pc.,
  • susu ma se mea maualalo maualalo - 300 ml,
  • meli - 80 ml.

O le fua e tatau ona fufulu ma faʻamaʻapeʻa. Tuu i ai le paluga i totonu o se paluga ma sasaa susu, ona faaopoopo ai lea o le meli iina. Paʻu meaʻai seia oʻo ina lamolemole.

4. Avaka ma iʻa tunu:

  • iʻa fagota - 1 pc.,
  • avoka - 1 pc.,
  • riki - 1 pc.,
  • 'ie - 1 le fusi,
  • le masima.

Fufulu le iʻa ma aveese le fua mai ia mea, masima i fafo ma totonu. Fufuluina le avoka ma aveese le pele mai ia mea, aveese le maa. Tisi le riki, tipi le kulumu ma faʻapipiʻi mea nei i le pulupulu o le avoka.

Fusi iʻa faatasi ma le faʻafefiloi. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaopopo sina sina suamalie.

Uu le iʻa i le pepa ma tao mo le 40 minute ile 80 ° C ile ogaumu.

Le afaina o le fua i le taimi o le maitaga

Tuuina atu i le 100 g o le pulupulu o le fualaau piniki e toetoe lava 34 mg o le vaitamini C, 200 g e toetoe lava 90% o le tau aogā o lenei vaitamini. O le lelei o le fua i le taimi o le maʻitaga e manino.

E le gata i lea, o le 100 g o le vine e aofia ai isi vitamini talafeagai: thiamine (B1) - 0.037 mg, riboflavin (B2) - 0.02 mg, pantothenic acid (B5) - 0.28 mg, pyridoxine (B6) - 0 , 04 mg, lipine (B9) - 10 μg, choline (B4) - 7.7 mg, tocopherol (E) - 0.13 mg, nicotinamide (PP) - 0.27 mg, ma carotenoids.

Ma afai e iloa e tina uma o loʻo faʻamoemoe le taua o le vitamini B9 (ole gaʻo), ona fai lea ma faʻataʻitaʻiga, e le o tagata uma e iloa le vitamini B4. Ma i le leai o se mea, aua o le neurotransmitter aupito sili ona taua o le faʻaaogaina o le neuromuscular o le acetylcholine e faʻapipiʻiina mai le choline. E le gata i lea, o le vailaʻau B4 e aʻafia ai le metabolism o gaʻo ma faʻamaopoopoina le mea o le hormone pancreatic hormone inisalini i totonu o le tino, ma i totonu o le ate le gaioiga lipid metabolism. A aunoa ma lenei vaitamini, o le ate e teuina le gaʻo tele.

O le isi itu lelei o le 'ulu o le i ai lea i totonu o lona vaega o meaola o "vailaau oona" o vitamini B8 poʻo le vailaʻau o le vailaʻau o le inositol. O le Vitamin B8 e fesoasoani i le atoatoaga o galuega o sē o le faiʻai, kene ma tioata o mata, fesoasoani e faatumauina le malosi o puipui lapisi ma tulaga masani o le cholesterol i le toto.

O fualaau suamalie mūmū ma mūmū mūmū e aofia ai le lycopene antioxidant, lea e maualalo ai le cholesterol. O le vine, aemaise i le lanu mumu, ua fautuaina e faʻaaoga e faʻaleleia ai le tino o le tino ma faʻavaivaia le vaivai. Ae e tatau ona manatua i le mafaufau e faʻaleleia le manava ma le malosi o le sua oona.

O aoga o le fua i le taimi o le maitaga o loʻo i ai i na macro-ma microelements lea o lenei tagata Barbados e mauoa. O fualaau 'aina e aofia ai le calcium (9-12 mg i le 100 g o fua), uʻamea (0.06-0.2 mg), magnesium (9-12 mg), manganese (0.013 mg), phosphorus (8-15 mg), sodium (1 mg), meaʻai (148-160 mg), zinc (0.05-0.07 mg).

Ua e matauina le tele o le pālaʻau i totonu o le vine? Ma o le potassium, e pei ona e iloa, e maua ai le masima vai masima i totonu o le tino ma puipuia ai le faia o le edema.

Ma o lenei ua oʻo i le taimi e iloa ai pe o le a le leaga o le 'ulu i le taimi o le maitaga. O le vine e aofia ai nisi o polyphenolic tuufaatasia, e aofia ai flavanone naringin ma furanocoumarins - bergamottin ma dihydroxybergamottin.

O nei mea o loʻo faʻaaogā faʻasolosolo e amio faʻamalosi e tusa ai ma le faiga o le enzyme o le tino. Latou te poloka se tasi o ituaiga o vailaau oona ma le ate - cytochrome CYP3A4 mai le aiga hemaprotein. O lenei enzyme, o loʻo i totonu o le tootoo ma le ate, o loʻo maua ai le metabolism o fualaau faʻatauina e tagata, le suiga o le ola ma le faʻasologa o le cholesterol ma nisi o vailaau.

Ae o fualaau faasaina, e ala i le le faʻamalosia o le enzyme o loʻo taʻua i luga, o le 'eleʻele e faʻateleina ai le bioavailability, o lona uiga, o le malosi o le gaioiga - e oʻo lava i se tulaga e foliga tutusa ma le faʻaleagaina, e tele lava i le gasegase o le gastrointestinal ma le ate. Ua maua e tagata suʻesuʻe 85 fualaau oona lea e aʻafia ai le vine (ma lona sua).

Nei i tua i le tuufaatasia o le cholesterol ma steroidogenesis, o le oloa lea o homone. Testosterone, estrogen, progesterone, corticoids, ma isi I le faagasologa o le suesueina o le aafiaga o polyphenols greypruta vysnilos e bergamottin foi taofia le gaoioiga o le enzymes CYP1A2, CYP2A6, CYP2C9, CYP2C19, CYP2D6 ma CYP2E1 i vaega ninii laiti (microsomes) o le ate o le tagata.

E aliali mai o le afaina o le fua i le taimi o le maitaga, o mea o loʻo i ai i totonu e mafai ona faʻalavelaveina ai le gasegase o hormones ma faʻaleagaina ai le uiga o le "hormonal environment" o le tino o le tino i le taimi o le gaioiga.

E mafai la ona 'ai le fua i le maʻitaga pe leai? Masalo o sina mea itiiti ma e ono mafai ai. Ae naʻo le leai o ni faafitauli i le mafaufau (o lona uiga, faatasi ai ma le maualuga o hormones), pe a fai o le acidity masani o le vai gastric, pe afai e te le inu ni vailaʻau ma pe afai ... e le o le fefe.

Faʻavae ma meatotino o avocados


Ua faʻamalosia le tamaʻi fomaʻi ma fualaʻau ma vailaau faʻasolosolo. O lona tuufaatasiga e aofia ai:

  • vitamini A, B, E, C, K, PP, D,
  • lipine ma le oleic acid,
  • mannoheptulose,
  • fiber
  • phytosterols,
  • filo meaai
  • biotin
  • calcium, uʻamea, apamemea, iodine, manganese, phosphorus, ma isi.

73% o le fualaau aina e aofia ai le vai, 2% e pau i luga o protein, 14% - gaʻo, 2% - carbohydrates, i se vaega itiiti o sikoa, filo ma meaʻai.

I le 100 kalama o fualaau aina e 208 kcal. E ui lava i lea, o le fua e aofia ai meaʻai, talu ai e toetoe lava o le suka, ma o gaʻo ma gaʻo susu o loʻo i totonu o loʻo maua lelei e le tino.

Avocados ei ai le tele o itu aoga aoga:

  1. Fafaga le tino ma vitamini ma elemene aoga.
  2. Faʻaitiitia le cholesterol toto.
  3. E taofia ai le fausia o palesla cholesterol i puipui puipui.
  4. Fesoasoani e faʻamalosia ai le fatu musika ma puipui puipui.
  5. Faʻatulagaina faiga faʻavae toto.
  6. Fesoasoani e faʻaitiitia le taua o le sua oona.
  7. Faʻamaʻosaʻo le masima vai masima.
  8. Faʻavasegaina le microflora intestinal.
  9. Faʻaleleia le faʻafefeteina ma le metabolism, e puipuia ai le atinaʻeina o syndromes e pei o le afaina, afaina.
  10. O loʻo i ai se faʻalogona toʻafilemu, aʻafiaga e faʻaleagaina.
  11. Fesoasoani e faaleleia le moe.
  12. Faateleina le faʻatinoga, faʻaleleia le mafaufau ma le faia o faiʻai.
  13. Fafagaina le retina i mea taua.
  14. Puipuia sela mai aafiaga o faʻamalolo saoloto, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le kanesa.
  15. E fafagaina ai le paʻu, faʻaleleia lona siʻosiʻomaga ma fesoasoani, e fesoasoani i le sosoʻo o le maanuminumi, ma fesoasoani e faʻaumatia faʻamaʻi, eczema, ma psoriasis.
  16. Faʻateleina le gaosiga o le estrogen hormon.
  17. E faʻamalosia le faʻavaeina o le faasologa o taimi.
  18. E i ai sona aafiaga toe faʻafouina.
  19. Faʻateleina suauu ma le okesene.
  20. Faʻaauau le puipuiga o le tino.

Avocados e mafai ona faʻaitiitia le toto. O le fua o se vaifofo masani lea e puipuia ai le tino mai le gaioiga o faʻamalolo saoloto ma puipuia ai le faʻaolaina o sela o le kanesa. Ona o nei meatotino, o le avocados e masani ona faaaoga i vailaau mo le puipuia ma o se vaega o togafitiga faigata o faamai o totoga o le cardiovascular, digestive, nervous system, faapea foi i le cosmetology mo le toe faaleleia ma le tausiga o le paʻu maloloina ma le lauulu.

Contraindications i le faʻaaogaina o fua


O faʻatagaga i le faʻaaogaina o avocados e le tele:

  • Faʻapalepale patino.
  • Alu i le suamalie fua.
  • Vaʻavaaia o faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai (gastritis, maʻi o le tino, pancreatitis, maʻi tigaina o le manava, ma isi).
  • O tamaiti e oo i le tolu tausaga.

E tatau ona taulaʻi faapitoa i le mea moni e faʻasaina ona faʻaumatia le ponaivi o le ponaivi, talu ai o loʻo iai mea oona. E le gata i lea, e le mafai ona e faʻaaogaina le pele o fualaau aina ma lau o le laau - e mafai ona faʻafefe ai le oona, o se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le afaina.

I le taimi o le maitaga, e leai ni faʻalavelave i le togafitia o fua. I le leai o se faʻafitauli le lelei i le fetus, e mafai ona faʻafeiloaʻi lelei e aofia i lana lisi. I le taimi muamua, e le tatau ona 'aina le lacyty lactation, ina ia le faʻaosofia le foliga mai o se allergy ma le tootoo i se tamaititi.

Vaega o le faʻaaogaina o le avoka ma le mumū o le pancreas


O le fetus ei ai sona aafiaga aoga i totoga o meaʻai. Na ia:

  1. Faʻatinoina le gaosiga o le gastric juice and enzymes pancreatic.
  2. Faʻaleleia le motumotu o le intestinal ma le microflora.
  3. E faʻamalosia ai le faʻagasoloina o le gaʻoina o meaʻai, metabolism.
  4. Fiber ma filo o mea taumafa, o loʻo i totonu o le oloa, fesoasoani i le faʻamautuina o le gaioioiga o le manava, gaʻau ma le pancreas, faʻaleleia le 'aina o meaʻai.
  5. E fesoasoani e fufulu le tino o le cholesterol ma toxins leaga, lea e matua faʻamalosia ai le pancreas.
  6. E faʻamalosia ai siama ma le okesene, e fesoasoani i le toe faafouina, lea e taua tele mo le masani ai o le gaioiga o okeni taʻitasi.

O se tasi o galuega sili ona taua o le fetus o le faʻamalosia lea o le puipuiga o totoga, o la latou puipuiga mai le gaioiga o faʻamalolo saoloto ma le puipuia o le kanesa. Faatasi ai ma se faʻalavelave o pancreatitis, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atiaʻe o se ulutala, kanesa o le pancreatic. O le taumafaina o sina vaega ole lelei e faaitiitia ai le lamatiaga o le atiina ae o nei maʻi matautia.

I le taimi lava e tasi, e tatau i se tasi ona manatua o le fua o loʻo faʻamalosia i gaʻo ma gaʻo gaʻo. E ui lava i le mea moni o loʻo latou gauai lelei i le tino, o la latou gaogao e manaʻomia ai le tele o taumafaiga mai le paʻu. E le gata i lea, o meaola o loʻo aofia ai i le oloa e faʻaalia ai le gaosiga o le suka gaʻo ma fuamiso. Faʻatasi ai ma le ola maloloina lelei, e lelei lenei mea, ae i le vaitaimi o lona mumu, o se aafiaga faapena e afaina ai le gland, e mafai ona mafua ai se faʻalavelave sili atu o le faoa faamalosi.

I faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, o le faʻaaogaina o fiber, lea e faʻamalosia foi i le avoka, e mafai ona taʻitaʻia ai:

  • Laʻau
  • Totoina,
  • Vaʻaia
  • Gastric colic.

I tulaga e le lelei le gaosiga o enzymes, o le gaogao e mafai ona mafua ai le manava.

O le mea lea, e ui i le aoga o le fua, faatasi ai ma faʻamaʻi o totoga o meaʻai, e tatau ona faʻaumatia lelei. E mafai ona 'ai le avoka ma le pancreatitis, e faʻalagolago i le tulaga ma uiga o le faʻafitauli o le maʻi.

I se foliga laititi

O le avocado e maua ai le mumu o le pancreas, faapea foi ma le televave o le pancreatitis, e matua faasaina. O le solia o le faasaina e taitaia ai le vomiting, gasegase, o se faateleina o le faateleina o tiga pagatia, o le atiina ae o faafitauli o le faamaʻi.

O lea falemaʻi e faʻamatalaina i ni nai manatu:

  • o gaʻo o loʻo i totonu o le oloa e manaʻomia ai le tele o taumafaiga mai le gland i le taimi o le faʻapalapalaina, ma o lea o le a faʻaita ai le okeni,
  • fiber le solia o togafitiga o meaʻai e mafai ona afaina ai le maʻi o le intestinal, faamaʻi,
  • o vailaʻau i avocados e fesoasoani i le gaosiga o enzymes pancreatic, lea e afaina ai le gland i le taimi o lona mumū.

Talu ai ona o ia foliga, e mafai ona amataina le avocados i totonu o le taumafataga e leʻi muamua atu i le lua masina talu ona maeʻa le osofaia o le faamai, ae leai se pagatia. Amata i le tasi le sipuniti o le pipi. Afai e gaʻo le tino i le fua masani, e leai se paʻu ma se tiga, pe a maeʻa le vaiaso e mafai ona faʻateleina le dose i le 100 kalama o le pipi i le aso.

I le taimi masani ma le faʻamalologa

Avocados ma le pancreatitis e masani ai, faapea foi i le tulaga o le faamagaloga mausali, ua faatagaina e ai i le aofaiga e le sili atu ma le 100 kalama o le pusa i le aso.

E pei ona i ai se avoka ma le pancreatitis, e tatau ona e iloa ina ia aua le osofaia se osofaiga ogaoga. Ma o le oloa e le afaina ai le tino, e tatau ona e tausisia nisi tulafono:

  • Aua e te 'ai fua i luga o se manava gaogao.
  • Aʻo leʻi faʻaogaina, ia fautuaina e vavae le paluga ina ia faigofie ai ona eli le oloa.
  • Aua le 'ai fua ma mea manogi.

I le taimi lava e tasi, e tutusa lava le taua i le mafai ona filifili fua lelei.

Matua

Feʻau

Fuʻu fuaO le avoka o le avoka ei ai se lanu meamata lanu meamata ma se fausaga malu. Fualaau le fuaO sea fualaau aina e moli lanumeamata ma faigata i le paʻi. E sili atu ona lelei le mafanafana mo ni nai aso, e pei o le fuaina o fualaau aina e leai se mea e mafai ona mafua ai le manava. Fualaau suamalieAfai o le fua o le lanu lanumeamata, ua maua se lanu lanu enaena ma ua vaivai tele - e sili atu ona mamafa. O sea oloa e afaina ai le tino.

Aukoa Recipes


Avocados e mafai ona 'aina na oi latou lava, ma tatu lona tino i se tulaga mamae. E le gata i lea, e mafai ona faaopoopo fualaau aina i salati, iʻa, meaʻai, meaʻai. O le a ia avatua ia i latou se tofo matagofie ma le manogi.

O mea lelei uma lava ma le avocados e mafai ona 'aina faʻatasi i le tulaga o le faʻamagaloga, faʻapea foi ma le masani ona faʻaogaina. O le faʻalavelaveina o le faʻamaʻi e pei o se lisi e faʻaumatia.

Salati aʻi

O le salakeke o le avocado mo le pancreatitis e le masani ona mafai ona saunia ma meaai e faatagaina mo le faʻaaogaina i lenei maʻi. Vaega

  • 500 kalama o le susu (e aunoa ma le paʻu ma le gaʻo),
  • 1 avoka
  • 1 kukama
  • afa o le sipuni sipuni o olive poo le maualuga o le suauu o le sunflower,
  • se pine o le masima
  • o ni nai lala o le pi.

Palu le susu o le moa e aunoa ma le masima ma mea manogi, tipi. Fufuluina le avoka i le kukama, pi ma tipi i totonu o poloka. Fufuluina le kulumu, tipi. Faafefiloi vaega, faaopoopo le masima, ma faaopoopo le suauu fualaau poo yogurt.

O le a le avoka matautia ma le pancreatitis

Avocado e faatatau i fualaau aina suamalie, lea e taua foi o se pine o le aligata. O le oloa e aofia ai le tele o fuainumera taua e aoga i le tino.

O le mea moni, o le oloa e aofia ai le tele o vitamini, minerale, antioxidants. E matua mauoa i le potassium, lea e manaʻomia mo le fatu ma le fatu e galue lelei. O loʻo i ai foi o le kopa, le uʻamea i le hematopoiesis.
O fua o se punavai taua o gaʻo gaʻo, e faʻasaʻoina ai le gaʻo gaʻo ma puipuia ai le faʻafefe ma le faʻaputu o le cholesterol. O fua o se tagata e sili ona lelei le faʻaulufaleina mai o filo o meaʻai, faʻateleina le tuputupu ae o le intestinal microflora ma faʻateʻa ai le mau, lea e taofia ai le fausia o ni mea e maualalo ai le gastrointestinal formations.

Afai e te 'ai i le avocados i taimi uma, o le faasolosolo matua o sela o le a faʻagesegese, o le paʻu, folo o le lauulu, ma le fagu fafie o le a faʻaleleia.

E mafai ona ou 'ai le avocados i le pancreatitis? E ui lava e aoga tele le oloa, e le faʻamaonia ai le saogalemu atoatoa o lona mauaina. E aofia ai i meaʻai, ae faʻasaina le 'ai o fualaau aina i luma o pancreatitis.

Afai e matauina le mumū o le pancreas, e le fautuaina e aofia ai le avocados i le taumafataga, aua o loo i ai se pasene maualuga o le gaʻo oona, ma o le maʻi mama o le a tumu i suauu.

E tele tele fiber i le avoka e fesoasoani i le atinaʻe o:

  • afaina,
  • malosi
  • faʻateleina le toe faʻaleleia o le intestinal,
  • faʻavavevaveina o le maʻi.

Mo lenei mafuaʻaga, ua mafai ona aofia ai le fualaau lanu meamata i le lisi 2 masina i le maeʻa ai o le gasegase o le pancreatitis. A e ai meaai, e tatau ona e mataʻituina le tali a le tino i le oloa. Afai e maʻi le tagata maʻi, e tatau ona tolopo le ave o avocados.
Avoka foi e tasi le vaega, e mafai ona mafua ai le manava, lea e faʻaleleia ona o le maualalo o le enzyme, lea e matauina i tagata mamaʻi ma pancreatitis.

A iai ni faʻamaʻi pipisi o le ate, o le vevela, o le faʻaaogaina tele o le pene aligatala e faʻaosoina ai le oona i le ooto, o le tiga o le manava. E le gata i lea, o le oloa e faʻamalosia ai le talo ma faʻateleina le tafe o le sua mai le vevela. O se taunuuga o nei tulaga ao faagasolo le faigata o le cholecystitis, ae maise lava pe a iai maʻa i le faiga o le urination, ua aveeseina le fua mai le meaai.

Avocados e le o fautuaina foi mo tagata o loʻo i ai se tasi le le faʻamaoni i le oloa.

E matua faasaina ona ave le ponaivi o le ponaivi, talu ai o loʻo i ai elemene oona. E le mafai foi ona e 'ai le paʻu ma laʻau, talu mai le faʻafeiloaʻi e aʻafia ai i isi faʻamaoniga - inisua, o se faʻafitauli matuia o le mea e tupu ai - faʻafefe.

I totonu o le pancreatitis ma le faʻateleina o taimi masani

E mafai ona 'ai le avocados i le gaioiga laititi ma le faʻavavevave o le pancreatite o le gaʻo? E le taliaina le aofia ai i le taumafataga ma nei galu o pancreatitis. I le tulaga o le solia o le faasaina e tupu:

  • vili
  • taʻavale
  • faateleina le tiga o le pancreatic,
  • le faʻavaeina o faʻafitauli o pancreatitis.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea:

  • o le i ai o gaʻo o loʻo i totonu o le fua, e manaʻomia ai le faateleina o le pancreatic pe a vaeluaina meaʻai, aua o le a faʻaitaina e le avocados le gland,
  • fiber i le tulaga o se suiga i le nutimomoia e mafai ona faʻavevesi ai le le mautonu, faʻaleagaina o le intestinal,
  • o faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia le gaosia o le enzymes, o lenei mea e faaleagaina ai le pancreas i le taimi o lona toilalo.

Ona o nei foliga vaaia, e mafai ona aofia uma pearsorite pears mo pancreatitis i totonu o le taumafataga i le maeʻa ai o le 2 masina, pe a maeʻa le osofaia o togafitiga, pe afai e manuia le tagata maʻi. Ina ia faʻamaonia le laasaga o le faʻamagaloga, o le tagata maʻi e faatonuina e faia suʻega, maua le ultrasound mo faʻamaʻi faʻamaʻi, o le iuga e faamaonia ai le leai o se mumu i totonu o le okeni.

O le faapalenika o le avocado e fuafuaina e ala i le faʻaofiina o le pulupulu o le oloa i le taimi o le faʻamagaloina o le faʻagasolo masani o faʻamaʻi pipisi i se sipuni. O le gaioiga masani o le a faʻamaonia pe a le oi ai le tagata maʻi:

Ona faasolosolo malie lea ona faateleina le vaega, e aumaia i le 10 kalama - o le afa lea o le fua o le fua tele.
E faʻapefea ona faʻaaoga le avoka i le foliga masani o le pancreatitis, lea e le o faia ai se osofaiga ogaoga? Ua tausisia tulafono o le taliaina ina ia le afaina ai le tino i le oloa.

  1. O fualaau aina eseese ma fualaau faisua e mafai ona 'ai faʻatasi ma pancreatic pancreatitis faatoa fou. Mo se faʻataʻitaʻiga, o apu, pears e faatagaina mo maʻi ma pancreatitis.
  2. Aua le 'ai i luga o se manava leai.
  3. A o le i aveina, ua fautuaina e olo le pulupulu, mo le faigofie ona faʻaleleia.
  4. O le fua e mafai ona faʻaliliuina le gaosiga o vaʻa.
  5. Aua nei faʻaaogaina mea manogi, suauu, fualaau aina suamalie ma fualaʻau.
  6. E le mafai ona e 'aina meaai lelei, pastas, sau sau.

I le taimi o le taumafataga ma le pancreatitis, o le fua e 'aina e pei o se mea tutoʻatasi, sei vagana ai le ogatotonu ma se sipuni, sasaina i se mamae mama poʻo le tuʻuina i totonu o se fasi pepa, faʻapipiʻiina, fuamoa ma fualaʻau fualaʻau.

O le fua e ogatusa ma iʻa, iʻa, ma e mafai ona 'ai faʻatasi ma le pancreatitis. Auauna le fualaau aina e avea o se falaoa i le itu mo aano o manufasi. Ina ia faʻaitiitia le soifua mālōlōina, ia taoina i fasi pepa.

E taua le matauina o le ogatotonu, lea ua paʻepaʻe, ua pogisa i le ea, ma ina ia taofia lenei mea, o le oloa e sosolo i lemoni poo le sua o le kulimi. I le i ai o togafitiga faʻapitoa, o suavai suamalie e le aofia ai se lisi, o le mea lea, e faʻamamaina le avoka aʻo leʻi faʻaaogaina.

O le togafiti faʻamaʻi ole fetus e le manaʻomia; e 'aina fou.

I le laasaga o le faʻamagaloga, ua faatagaina foi e aofia ai le suauu o le fetal i le mea e maua. E faʻaaogaina ao leʻi 'ai mo le 2 vaiaso. O le togafitiga e faia i le itiiti ifo ma le fa taimi i le tausaga. E le gata i lea, pe a togafitia i fualaau faasaina, e fautuaina le gastroenterologists e mulimuli i mataupu faavae o meaai vaevae, pe a maʻi le tagata maʻi i le gaioiga o le manava ma le inumaga (vaega laiti - 3 lima, 3 meaai).

E taua le filifilia o fua lelei.

  1. Manua o fualaau - o se oloa mumu e maua ai le lanu meamata lanu meamata ma se fausaga malu.
  2. Fualaau le 'aina - ei ai se lanu lanu meamata, e faigata ona paʻi. E fautuaina ina ia faʻamafanafanaina lenei fualaau mo ni nai aso, talu ai o le 'ai o fualaau aina e le o fua mai o le a faʻavaivaia ai le fale.
  3. Overgipe avoka - o se uliuli lanumoana, ma se lanu enaena enaena, mama. O lenei fua e faasaina ona 'ai ma pancreatiti.
  4. A filifilia se avoka, ia tilotilo i le 'au; o lana lanu lelei e samasama samasama. Afai ei ai se lanu uliuli, e taʻu mai ai se fualaau siliva.

Mea e Fesootai ai

O le faʻaaogaina o vine ma fua, e tutusa ma avocados, o le a sili ona aoga mo le tino ma maʻi pancreatite.

  1. Black olives with olives.
  2. Lemon
  3. Cranberries
  4. Sea buckthorn.
  5. Blackcurrant
  6. Fualaau
  7. Fualaʻau
  8. Mandarin.

O nei oloa, e pei o le avocados e le tatau ona faʻaumatia i le taimi umi o le pancreatitis, ma le faʻaeteete, faatasi ai ma le faʻatagaga a le fomaʻi i le taimi o le faʻasao.
E taua pe a aliali mai faʻaalia se osofaʻiga o pancreatitis vave ona alu i le fomaʻi e faʻamaonia togafitiga.

Pancreatitis avocate: e mafai ona 'ai, faʻasologa, manuia ma faʻaleagaina

O le avocado o se fualaau lelei tele, suamalie ma sili ona lelei. E ui lava i le mea moni o le oloa o le caloric, o gaʻo ma mea o iai i totonu o le tino e matua gaogaoina e le tino. Avocados e aofia ai le tele o vailaʻau ma vailaʻau taua, ona o lona togafitiga faafomaʻi i luga o le tino, fatu, vaʻa toto ma gaʻo vailaau.

O le gastroenterologist sili o le Malo o Rusia: "Ina ia aveesea le pancreatitis ma toe faʻafoʻi le uluai soifua maloloina, faaaoga le faʻataʻitaʻiga auala: inu vai afa ipu mo aso e fitu i se laina ...

Milk Fruit Diet

O se taumafataga mo sina taimi umi mo le 3 aso e aofia ai le aina o le tasi le kilogram o apu i le aso muamua, tolu fualaau suamalie ma le tele o pears i le aso lona lua, ma le 500 kalama o fualaau taitasi po o kilokalama o strawberries i le aso lona tolu. Talu ai e mafai ona e inuina le lanu meamata ma le vai, o se fualaau aina lea ma inu meaʻai.

Atonu e tolu aso le taumafa i fua o fualaau suamalie, faʻamalosia le metabolism lautele ma, o lea, e fesoasoani ai i le mu o kalori. O le Apple ma le kāroti e sili ona fetaui mo le paʻu o le mamafa (o kāloti, o le mea moni, o aʻa ia o aʻa, ae e faʻaleleia ai le pulelasi o le talo, e fesoasoani e susunuina ai gaʻo ma aveese toxins mai le tino), faʻapea foʻi le suamalie o le rimoni.

Faʻatasi ai ma faʻafitauli i le faʻaogaina o meaʻai, aemaise lava i le leai o se motumotu o le intestinal, o se taumafa i fualaau suamalie e le fautuaina.

Laʻau faʻafefiloi - fualaʻau-fualaʻau - o le mea moni, susu susu 1-2.5% gaʻo. E i ai le faʻamaoniga e faapea o se taumafataga e mafai ona faʻaititia ai le taumafa i aso taitasi o kalori i le 1000 ma maua ai le mamafa mai le tusa ma le kilo kilokalama i le gasologa o le vaiaso.

Ma o le lelei o lenei taumafataga, o le suāsusu susu e le mafai ona puipuia ai le tino maso mai le leiloa, ma o le calcium e faʻamalosi ai ponaivi.

Ae ui i lea, ua faamamafa mai e tagata atamamai: susu ma fualaau aina e le faamalieina ai manaoga uma o meaai, o le mea lea e le sili atu i le vaiaso le mulimulitaina o lenei taumafataga (ia puipuia ai le le atoatoa o le tino, vaivai, le mautonu ma isi aʻafiaga leaga).

O fualaau suamalie ma le yogurt e aofia ai le yogurt e leai se suka mama ma le fua o fualaau aina e maualalo le faʻaogaina o fuainumera e fuafuaina mo le sili atu i le 3-7 aso. O le mealilo autu o lenei taumafataga vave o mea ia o meaʻai o le yogurt o le protein, o meaʻai suamalie ma gaioiolosi ma le calcium.

O le lisi e matua faigofie lava: fuamoa vine (faʻapitoa pe faʻatasi) - mo le 'aiga o le taeao, le aoauli ma le' aiga o le afiafi. Mafiafia lanu meamata poʻo le chamomile lauti ma le vai e mafai ona e inu e aunoa ma ni tapulaʻa i le gasologa o le aso.

Afai e te suia le yogurt ma le gaʻo-iti kefir, o le a avea ma se fua-fua-fualaau fua.

E tusa ai ma tulafono o meaʻai, o le taumafa o fualaau 'aina o se tasi lea o le tele o filifiliga mo se taumafataga e tolu aso ma le faʻatapulaʻaina o calorie i aso taitasi o le 670-700 kcal.

Le fuainumera o fualaau aina e le gata, ae o le kusi e mafai ona faʻauluina e le silia le 500 g i le aso. O le gau o le mamafa i lenei taimi e mafai ona faia e le lua kilokalama, ae atonu o le a toe foi mai pe a uma ona e toe foi i lau masani masani.

O le tamaoaiga i le popo ma le filo soluble vai, oats po o le oatmeal o se mea e sili ona fiafia i ai i oloa mo le mamafa o le mamafa, o lea o le fua o le oat-fruit is particularly popular.

O le laʻau e palu ai le vai, fula ma eli i totonu o le manava mo se taimi umi lava, o le mea lea e tatau ona tumu le ipu o le oatmeal i le taeao (100 g e tusa ma le 390 kcal) faatasi ai ma se apu po o se ipu vai suamalie ao lei faia le aoauli, ma i le 'aiga o le afiafi ao lei faia le aiga.

O le isi mea faalilolilo o lenei taumafa o le oati proteins (17-19 g mo le 100 g), lea e taua tele i le faatumauina o le maualuga o le suka o le toto ma puipuia ai le faamatuu atu o le inisalini, lea e mafai ona oo atu ai i le gaosiga o le gaʻo.

Ma, i le mea mulimuli, o mea faʻaleagaina o meaʻai o loʻo i ai se sao, e mafua ai le aveesea o le tele o le vai mai le tino.

O le aʻafiaga aoga o buckwheat (tuʻuina atu sina sili atu nai lo le 330 kcal mo 100 g uma o le cereal) e faʻamatalaina i lona fatuga o meaola oona, e aofia ai le protein, mea taua o le amino (aemaise lava, e faʻaitiitia ai le mea o le triglycerides i le toto lysine), antioxidants, vitamins, minerals, fiber. O Buckwheat e leai se paluga, o lea e lelei tele.

I totonu o le 3-5-7 aso, e tatau ona e 'ai le falalati (e aunoa ma le suauu) ma fualaau aina ma fua ua uma ona faʻaalua faalua i le aso.

Fai mai tagata popoto o le fuamoa fuamoa e iai ni mea e talitutusa ma meaai a Atkins, lea e suitulaga ai le tele o aano o manu ma fuamoa ma fualaau aina ma faʻamaeʻa atoatoa ai gaʻo.

O le lisi autu, e aofia ai ma fuamoa e vevela ma fualaau (poʻo isi fua), e maua mai i le 800 i le 1200 kcal i le aso, o le umi o lenei taumafataga e le silia le 12 aso.

Le lisi mo le 'aiga o le taeao ma le aoauli - 1/2 fualaau aina po o le moli ma le 2 fuamoa ua tunu, mo le' aiga o le afiafi - o se fualaau suamalie atoa, moli pe lua apu.

O le maualuga o le palatini ma fualaau 'aina - o se fuatini-fualaau' aina-fualaau 'aina - e mafai ona fesoasoani ia te oe e vave faʻaitiitia le mamafa.

E i ai le malosi o le protéini, o lona uiga, e manaʻomia le tele o le malosi e faʻafefe, o lea e faʻaleleia ai le fua o le metabolic, faʻapupulaina ai le gaʻo ma lagolagoina ai le musika. O fua e aofia ai antioxidants polyphenolic-burning burning.

E fautuaina e ave le taumafa 5-6 taimi i le aso i ni vaega laiti. lea e le sili atu ma le 30 g porotini (o se moa, tolotolo, iʻa fagota, o se fuamoa po o se kusi), fualaau aina fou ma fualaau faisua (sei vagana ai pateta ma leki). O sea ituaiga meaai e fetaui mo le toetoe o tagata uma ma mafai ona matauina mo se taimi umi.

E iloa e tagata uma o le paʻu i le taimi o le faʻavavevave e alofa - HUNGER, COLD ma PEACE. Ma e aunoa ma le faʻamalosia, e taua tele pe faʻafefea, o le a le tele, taimi ma le mea e 'ai e se tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis.

E taua tele le mulimuli i tulafono faʻavae ma mea e 'ai, o le mea e sili ona taua o le' ai lea o sina meaʻai, masani lava, sili atu i le 3 itula, faʻatapulaʻa meaʻai i le po ma, ioe, aua nei 'aina ni ituaiga o meaai.

O le tausisia o nei tulafono o le ki lea mo se faamagaloga umi ma se olaga atoatoa i le pancreatitis. O a mea e mafai ona e 'ai ma pancreatitis e aunoa ma le afaina ai o lenei okeni laiti?

Fua o fua

Vaega

  • tasi le avoka
  • 100 kalama o strawberries,
  • 1 pc Kiwi
  • 50 kalama o feijoa (pulp only)
  • 50 kalama o faʻi
  • se sipuniti o fatu fatu,
  • 100 ml vai suavai.

Fufuluina lelei uma vaega, paʻu paʻu ma sulu, olo, fefiloi. Liligi le salatisi i le meli, sasaa paʻu sesame i luga. Nai lo o le meli, e mafai ona e faʻaaoga le yogurt iti-gaʻo.

Vaega

  • tasi fua o se laau
  • 300 ml susu (ma le maualalo o mea oona),
  • 80 ml meli.

Fufuluina le fua, vavae ese mai le paʻu. Tuu le mea vaivai i totonu o se mea e fufulu ai, ona liligi lea o le susu i totonu ma faaopoopo le meli. Faʻamau uma vaega seia oʻo ina lamolemole.

Fafaga iʻa

I le laasaga o le faʻamagaloga, faʻapea foi i le masaniga masani o le faʻamaʻi, e mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o iʻa gaʻo maualalo (pike, perch, flounder, pollock, roach, hake, sea perch) ma le gaʻo-gaʻo (lanu piniki, iʻa, pata, iʻa, vao, tuna, vaitafe). E mafai ona e faʻaaogaina le tino atoa po o le fusi.

  • 1 aano o le iʻa,
  • 1 avoka
  • 1 aniani,
  • se faaputuga otaota
  • se pine o le masima.

Aʻo leʻi kuka, fufuluina, mama, fufuluina le iʻa ma masima i totonu ma fafo. Fufulu avocados, pelesi ma ponaivi. Tisi le aniani ma tapunia le dill. Faafefiloi le paluga o le fualaau aina ma aniani ma le opu. O le mea e mafua ai maseta pateta o le iʻa. I le leai o allergies ma le faapalepale lelei i le pito i luga o le tino, e mafai ona e togi sina sua o le lemon.

Ufiufi le tino i le pepa ma tao mo le 40 minute i le ogaumu i le 180 tikeri. Tuʻu le ipu e faʻaliliu, ona tautua lea.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

O le a le aoga o le buckthorn ma e mafai ona 'ai faatasi ma pancreatitis

Ina ia aua nei faʻaitiitia le pancreas, e fautuaina e faʻaaoga le fualaau faasaina i se aofaiga itiiti

E mafai ona 'ai viburnum ma pancreatitis ma i le a le ituaiga

E tatau ona maitauina o le oloa o loʻo i ai sona aoga aoga i totoga o meaʻai, e aofia ai le pancreas.

E faʻafefea ona inu Borjomi ma pancreatitis ma pe o le a le tele

I lona faʻaaoga lelei, o Borjomi mo le pancreas o le a aumaia ai le tele o penefiti, ma fesoasoani ai e faʻaititia le malosi o le faʻaalia o le maʻi pancreatic

O fualaau mamago e mafai ona faʻaaogaina mo pancreatitis ma pe faapefea ona kuka saʻo

O le faʻaaogaina o fualaau mamago, i lalo ifo o tulafono faʻapitoa, o le a faʻamanuiaina ai le tino faʻavaivaia, aua o meaʻai faafomaʻi i lenei maʻi e aofia ai

E masani ona ou faaaogaina avocados pe a tao ni iʻa po o ni aano o manufasi. Na te tuuina atu le ipu se mea e sili ona manaia.

Tuua Lau Faamatalaga