Hirudotherapy - togafitiga ole maʻisuka

O vailaʻau faʻasaienisi e le mafai ona fofoina se faʻafitauli faʻapitoa pei o le maʻisuka.

I le taimi lava e tasi, ua faʻatautaia ai oloa tausi lelei e tausia ai se tulaga aupito maualuga o le ola mo le maʻisuka.

Faatasi ai ma ituaiga autu o togafitiga - ave togafitiga talafeagai ma taumafa, o loo i ai ituaiga eseese o faiga lagolago. O se tasi o togafitiga e masani lava ona masani ai le vaʻaia o le maʻisuka.

O le a le faʻataʻitaʻiga

Faaliliu mai le gagana Latina, o le uiga o le togafitiga ma lago. Ina ia mautinoa le fesoasoani, e le o tagata uma e talafeagai, ae na o mea faapitoa - fomaʻi. I lenei tulaga, e faigofie lava ona iloa ma maua ai le eseesega faʻavae:

  1. se liʻo lea e aofia ai ipu inu ma o loʻo i luga o le ulu o se tagata,
  2. foliga tutusa
  3. o le i ai o ni laina vavalalata vavalalata i luga, e pei o se tulafono, latou te vavalalata,
  4. o le pito i tua o laei e masani lava ona valiina i lanu e pei o le enaena, uli, lanu mumu po o le lanumeamata.

O tagata taʻitoʻatasi e faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi e iai ni vaʻaiga faʻalelei. O le mea mulimuli e maua ai se mea taua faapitoa e taʻua o le hirudin - e ulu atu i le toto ma aafia ai le tikeri o le faʻamalosi. Aʻo leʻi tuʻuina atu le hirudotherapy, e taua le faʻamautinoa e mafai ona faʻatinoina ma mo le maʻisuka o loʻo i ai faʻamaoniga faapitoa.

Faailoga mo le togafiti

E faʻatagaina e faʻaaogaina mo faamoemoega talafeagai mo faʻamaʻi pipisi o fatu fatu, veins varicose, pe afai latou te faʻateleina le ala o le maʻisuka. O isi faʻamaoniga o le thrombophlebitis, atherosclerosis, le lava le tafe toto.

O le Hirudotherapy e faia mo faʻamaʻi o le fatu o le fatu, faʻaleagaina o le myocardial, faʻapea foi i le mea e tupu mai i le iʻuga o le paʻu. E leai se molimau itiiti ifo o le:

  • faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le mamate,
  • faʻamaʻi o le tino o le tino (neuritis, ulu o le ulu, epilepsy),
  • mata o le mata, e pei o le tusiata poʻo le glaucoma, faʻaleagaina,
  • o le taua i le cellulite, resorption of scars, fulafula, faia o togafitiga tetee,
  • paʻu o le paʻu, faʻataʻitaʻiga, siama, eczema, psoriasis.

O le Hirudotherapy e faia foi i le tulaga o faafitauli o le gastrointestinal, e masani ona o faatasi ma le maʻisuka. E mafai ona avea ma gastritis, pancreatitis, cholecystitis, o se uiga o le le mautonu. Leai se togafitiga le lelei i le tulaga o le faaletonu o le gynecology (afaina, o le faatiga o le matua) ma i le togafitiga o le le fanau mai, ma le mumu o le prostate - i se tulaga aoao, i le tulaga o le urology. E taua foi le faamasani ia oe lava ia i le faia o ni togafitiga mo le hirudotherapy ina ia aloese mai le tupu mai o ni mea le lelei.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O ai e faasaina mo le faʻatinoga

Tapulaa tagata tomai faapitoa o le hemophilia, maitaga, o le gasegase o le stroke (o taunuuga, pe a ese, o se faailoga tuusaʻo mo togafitiga). Togafitiga ma le lago e le talafeagai mo le ogaoga o le anemia, o le masalosalo faifaipea, ituaiga o le diathesis o le hemorrhagic.

Aua neʻi galo e uiga i suʻesuʻega e pei o le lukimia, o le tikeri o le puipuiga i vaega o le vevela.

E le talafeagai le faia o le hirudotherapy i le tulaga o se gaioiga ogaoga o se osofaiga o le fatu, i le i ai o neoplasms ei ai se natura leaga. E tatau ona manatu e leai se mea e le manaʻomia i le tulaga o se palemia faatuina, i le taimi o le tamaʻitaʻi, faʻapea foʻi ma tamaiti ei lalo o le 12 tausaga.

O aoga o le hirudotherapy mo le maʻisuka

O se vasega atoa e mafai ai e oe ona ausia se numera o aʻafiaga. Muamua lava, o loʻo matou talanoa e uiga i le faʻamautuina o faʻamaʻi toto. Tuʻuina atu aʻafiaga faʻamaonia ma le faʻafouina o le puipuiga o le lotoifale, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o le tino i le lautele. O le togafitiga saʻo o le maʻisuka ituaiga 2 o le ki lea i le faʻaitiitia o le fua o le "leaga" cholesterol.

O le faʻatinoina o togafitiga ma togafitiga ma lago e aoga ona o le faʻaaogaina o le analgesic i le vaega o le suʻega. Ua faaopoopo atu i ai:

  • toe faʻaleleia o fausaga fausaga e faʻapipiʻi ai vaa mai totonu,
  • resorption o muai totoina toto,
  • faatulagaina masani o le mana algorithms,
  • faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le encephalopathy.

O le taua tele o le hirudotherapy mo le puipuia o faʻafitauli i le maʻisuka ituaiga 2. E moni lava lenei mea mo faʻalavelave e fesootaʻi ma vaʻa toto, ae maise lava o le afaina mai mata. O le mafuaʻaga lea e mafai ai e le laches ma le maʻisuka ona lelei ma tatau ona avea ma vaega o le toe faʻaleleia.

E faʻapefea ona faʻaaogaina le gasegase

O le vaeluagalemu o filo e sili ona fetaui mo le faʻatinoina - o latou sili ona lelei i le tele ma tuʻuina atu le faʻamalolo o le susu i le aofaiga e tatau ai. E mafai e se tagata faʻapitoa faapitoa ona fuatia le tusa ma le tasi i le lima kalama. O loʻo teuina i totonu o koneteina tioata (mo se faʻataʻitaʻiga, ipu poʻo tioata), lea e tumu i vai masani masani i le vevela o le potu.

Aʻo leʻi faia le hirudotherapy, e tatau ona siaki lago, lea e tatau ona lelei i fafo, ae le o le pamu toto. I le tulaga o, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalosi o le tino i le fesoasoani a se mea faʻanoanoa, e tatau ona faʻamalosi i le tali. Aʻo leʻi faʻapipiʻi ni lago, e fautuaina e faʻatautaia vaega o lo latou nofoaga i le lumanaʻi. Faamolemole ia matau:

  • O loʻo faʻatinoina e se fufulu mama. A le o lena, o le a le mafai ona gaosia se mea na tupu.
  • Ina ia faafaigofieina le faatinoga, o se vaega o le paʻu e masani ona togafitia i sua suamalie suamalie poo le siva.
  • Afai ei ai le lauulu i luga o le umi manaomia, e fautuaina e ave muamua muamua.

O le umi o le tasi vasega mo le maʻisuka e fuafuaina e se fomaʻi ma e mafai mai le lima i le 40 minute. O le umi e faʻalagolago i le vaega patino o le tufaina atu o tagata taʻitoʻatasi, faʻapea foʻi ma faʻamatalaga mo le hirudotherapy (mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaumatia ai veins varicose). I se tasi sauniga, e mafai ona e faʻaaogaina mai le 1 i le 10 laka. I le taimi lava e tasi, e fautuaina e amata i se aofaiga itiiti, ma i le taimi o isi vasega - aumai i le fua faatatau talafeagai.

I le vaega lea na mimiti ai le uata, o loʻo tumau ai se manua itiiti. A maeʻa atoatoa le faʻamaligiina o le toto, o le tagata lava ia e mou atu i ona lava taimi. Ona tuu lea i totonu o se fagu vai masima pe a uma le sauniga.

E taua le malamalama o se vaega o le hirudotherapy mo le maʻisuka, o le lalaga ese o leie mai le epidermis e matua le taliaina. O le mea moni o lenei mea e mafai ona mafua ai le gasegase ogaoga. Afai e te manaʻomia le aveeseina o le uila, nai lo le mea na o ia lava, ua fautuaina e te suʻeina le ulu i le vai mafanafana - o le a ausia ai le aafiaga. Ina ia faʻaleleia le aoga, e tatau ona e iloa tonu le mea e tuʻu ai.

O fea e tuʻu ai fomaʻi

Faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2, o le a sili atu le malosi o le malosi o le maʻisaga pe a faʻatulagaina i ia nofoaga:

  1. i le vaega o le pelvic - i le pito i luga o le coccyx ma le pito i luga o le fata faitaulaga,
  2. vertebral column - i le va o le 11 ma le 12 pectoral, faʻapea foʻi ma le va o le 12 ma le muamua lumbar i luga o lona itu,
  3. i luga o le faasologa o le xiphoid o le vaega maoti, faapea foi ma le fa cm i lalo ifo o le pito,
  4. i le itumalo o le hepatobiliary - i le itu taumatau o le sternum.

O faʻamatalaga i le mea e tuʻu ai le lago e faʻataga ai oe e aloese mai aʻafiaga o le itu ma faʻaleleia le lelei o le kosi. I le tulaga o se maʻi o le maʻisuka, o togafitiga e aofia ai le fitu i le 10 faiga e faia i aso uma e lima.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

Aisea e manaʻomia ai e le maʻisuka le potovalaʻau?

Ua iloa e tagata e uiga i aafiaga aoga o togafiti taufaaleaga mai aso anamua.

I aso nei, e fesoʻotaʻi ma togafitiga faafomaʻi e faʻamoemoe i togafitiga sili ona mālūina o faʻamaʻi, o loʻo tupu aʻe le hirudotherapy. E faʻapefea ona aafia le tulaga o tagata gasegase i le faʻaaogaina o lenei metotia o togafitiga?

O le maʻisuka e afaina ai le tino atoa o le tino o le tagata. O le pancreatic dysfunction i le taimi e mafua ai le faʻalavelave i le gaioiga o isi vaega o le endocrine system. Ma o faafitauli i le toto, masani ona maua ai le maʻisuka, e taʻitaʻia ai faafitauli i le galuega a le tele o totoga i totonu.

Faʻatasi ai ma le le atoatoa o le faiga o le endocrine ma le faʻamalositinoina lea e fesoasoani ai fomaʻi fesoasoani e tau ai. O lo latou faʻaaogaina e mafai ai ona tatou faʻasalalau e le gata i le macro- ae faʻapea foi le faʻaogaina o totoga o totonu ma totoga.

O le toe faʻafoʻiina o le toto o loʻo taʻitaʻia ai le faʻamautuina o metabolic processes - i le tulaga o le cellular, ma le maualuga o totoga atoa ma tino o le tino o le tagata.

O le iʻuga, o le toto o le a mou ese atu, ua faʻaitiitia le lamatiaga o le anemia, ua faʻaleleia le tulaga o veins ma arteries.

O se taunuuga, o le galuega e le gata o le endocrine, ae faapena foi i isi totoga, e aofia ai fualaau aina ma fualaau aina, faapea foi, lea e taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, faaleleia le avega i le fatu o le fatu, e taofia ai le vave ona ofuina. Ae o lo latou faaaogaina e le gata e aoga mo lenei mea.

I le faagasologa o le fafagaina o le toto, o le uila e maua ai enzymes faigata ia e faʻafeiloaʻi i totonu o le toto e pei o mea faʻapitoa. O le tuufaatasiga o le mea ua taʻua o le "suavaia" e tele naua le tuufaatasiga.

O le aoga o le hirudotherapy mo le maʻisuka e faavae, faatasi ai ma isi mea, i le mea moni e faapea, o se tasi o mea o le filo masusu o se vaega o le insulin.

O le mea lea, o se taupulepulega, 'ai, faʻaititia le aofaʻi o kulukose i totonu o le toto.

O le hirudotherapy masani e fesoasoani foi i le toe faʻaitiitia o le toto, o le toto toto. Lisi e faʻamalosi ai le mamafa o se tagata, ma taofi malie le maualuga. O le Hirudotherapy e aoga foi i le vascular vascular vascular, ma le faʻaitiitia o le cholesterol.

E le gata i lea, o aafiaga uma o le hirudotherapy i luga o le tino e alu malie, e aunoa ma ni suiga faafuaseʻi, masani o le tele o vailaʻau faʻasa. O lenei mea e faʻaitiitia ai le avega i le tino o le maʻisuka.

O le faʻaaoga masani o le hirudotherapy mo le maʻisuka e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le suka - o taunuuga nei o suʻesuʻega faafomaʻi.

O lenei togafitiga e sili ona aoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga II o ē, faatasi ai ma le maʻi o le endocrine, e mamafa tele.

Mo suesuega, o se vaega o tagata e maua i le maʻisuka na filifilia, oe na faatonuina, e faaopoopo atu i fua masani masani ma taualumaga, hirudotherapy.

O se taunuuga, o le 10% o tagata gasegase na mafai ona "aveesea" mai vailaʻau o inisalini, ma mo le isi 30% o lo latou faʻaaogaina na matua faʻapulaaina. O le faʻaleleia na tupu e oo lava i tagata gasegase i le atiaʻeina o le tetee lua i tapenaga o le insulin

Lisi i le maʻisuka malosi, faatasi ai ma le angiopathy, e sili ona lelei. O togafitiga e i ai se aafiaga lelei i le vaai a tagata mamaʻi, e puipuia ai le ogaoga o le leaga. O lino ulcerative i luga o vae, o le atinaʻeina o le maʻisuka, ua matua faʻaitiitia foi, ma i nisi tulaga e mafai ona taofi le gangrenous process ma puipui ai le lima o le maʻi.

O nei mea uma e fai ai togafitiga ma lago i le maʻisuka ua avea ma se mea lelei fesoasoani. Ae o le fesili e tulaʻi mai - pe faʻapefea ona faia saʻo togafitiga?

Totogi

O Hirudotherapy mo le maʻisuka e tatau ona faia e tusa ai ma se polokalame faapitoa. Taua o nai vaega:

  • nofoaga taʻavale
  • le umi o le taualumaga
  • taimi masani o le hirudotherapy.

O le mea moni, o aʻafiaga i vaega eseese o le tino e aʻafia ai vaega eseese o okeni, ma o le aʻafiaga o ia mea e mafai ona faʻaleleia e ala i le faʻaaogaina o lago ma se taimi puupuu. I le maʻisuka, e masani lava ona tuʻuina i ni vaega se fa o le tino o le tagata, ma e mafai ona tutusa ma faasolosolo faʻatulagaina o lago - i le taimi o le tasi pe sili atu foi vasega.

Lanu e totoina i totonu o le vavae, e masani lava i le va o vailaʻau ma le lumbar, pe i le pito i lalo o le togafiti. E lelei foi ona faʻaaoga i totonu o le vaega o le pelvic, i le mea e afaina ai le pito o le siʻuʻu.

Lipi e faʻapipiʻi i luga o le pusa. I lenei tulaga, o le suction point o le centimeters pito i lalo ifo o le faasologa o le xiphoid. E tasi le vasega o le hirudotherapy e masani ona aofia ai ni sauniga se fitu. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻatupulaia i ni sauniga se tolu, ae, i soo se tulaga, e sili atu i le 10 taualumaga e le faʻatinoina e aunoa ma se malologa.

E i ai se taofi o le 4-5 aso i le va o taʻiala taʻitasi, ma a itiiti ifo ma le ono masina e tatau ona faʻafefe i le va o vasega.

I le tulaga e mafai e le tagata gasegase ona faʻafesoʻotaʻia togafitiga faapena, o le sophoselapy method e faʻaalia. E tolu lago o loʻo faʻapipiʻi i le tasi le vasega, faatasi ai ma se malologa o aso e tolu i le va o vasega taʻitasi.

O le umi o le vasega e mai i le sefulu i le sefululima sauniga, pe a uma ona fautuaina le malolo 3-4 masina. Mo le faʻaaogaina o vailaau faafomaʻi, o loʻo faʻaaogaina mo nei faamoemoega, ua faʻaaogaina. E leai ni faʻamaʻi i totonu o latou inumaga e mafai ona afaina ai tagata.

E masani lava e naʻo le tasi le taimi e faʻaaogaina ai le uila. A maeʻa le faʻatinoga, faʻaleagaina le mea faʻaalu e ala i le tuʻuina atu i se fofo faʻapitoa ma le fofo.

Leech mo le valea

O lanu e masani lava ona totoina tuusaʻo mai faʻamaʻi faʻamaʻi i le paʻu lea na faʻasalaina muamua o lauulu ma faʻafeu i le suka suka poo le vai manino. O le aveeseina o se vevela e le manaʻomia - pe a uma ona faʻamalūina i le toto, e faʻasese ai ia lava.

I le taimi lava e tasi, o le nofoaga na aʻafia ai le tiapolo e togafitia i se visepisi. O le mea moni o le ipu inu o le a maligi laitiiti mo sina taimi e masani. Afai e le muta le toto i totonu o le tasi i le lua minute, e tatau ona togafitia manua i se fualaau faasaina e faaleleia atili ai le toto, ae o se manaʻoga e seasea lava.

Contraindications

E pei lava o soʻo se isi lava faʻataʻitaʻiga, o le hirudotherapy e iai faʻamaʻiloga, lea e lelei ai le aloese mai le faʻaaogaina o lago.

O loʻo i ai se lisi lautele o faʻamaʻi ma faʻafitauli o le tino lea e le aoga ai le faʻaaogaina o lenei metotia o togafitiga.

O le faʻatinoga e mafai ona afaina ai se tagata pe afai o loʻo i ai sona faʻafitauli poʻo se faʻataʻitaʻiga i le totoina o le toto. I lenei tulaga, o le alo o le alo o le alo o le tino o le a faʻalauteleina ai le faafitauli, ma o le taofi o le toto o le a matua faigata tele lava.

Afai e mafatia se tagata i le mai mama, faʻaalia i se faʻaitiitiga taua o le numera o lela mumu, o le togafiti e mafai ona faʻaleagaina ai lona tulaga. O le ponaivi o le tagata e ono le mafai ona feagai ma le toe faʻaleleia o le toto mūmū mūmū na leiloloa i le taimi o le faʻatinoga, ma o le a manaʻomia le falemaʻi vave ma le toe faʻaleleia o le maʻi.

Talu ai o le faʻaaogaina o lago e faʻaitiitia ai le toto, e faʻasaina ona faʻaogaina mo tagata mamaʻi o loʻo mafatia mai le faʻalavelave. O se faʻaitiitiga sili atu i le mamafa e mafai ona oti mo na tagata.

Latou te le faʻataʻitaʻiga o le hirudotherapy i le taimi o maitaga, faʻapea foi i taimi o fafagaga - o le a afaina ai le tulaga o le fetus ma le tina.

Ma le mea mulimuli, o le togafitiga ma lago e solia pe afai o loʻo i ai i le tagata le mai ma le neoplasms, aemaise lava o se natura leaga.

I isi tulaga uma lava, o togafitiga talafeagai ma lago e le afaina ai le tino. Ua faʻaalia le Hirudotherapy mo le maʻisuka ituaiga 2, e aofia ai faʻafitauli.

Faiga o vailaau

Ae o loʻo i ai vaega o fualaau oona lea o lo latou faʻaaogaina e le mafai ai ona maua le saogalemu o le hirudotherapy.

Afai e ave faʻamalositino, e tatau ona lafoaʻi ia togafitiga - e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli pe a uma ona momotu ese le lago.

Mo le taimi o le hirudothpypy, e taua foi le lafoaia o vailaʻau faʻamaʻi ma faʻamaʻi, aemaise lava talu ai o togafitiga faapena e aveesea ai foi le mumū e aunoa ma ni fualaau faʻasaina.

Afai e te manaʻomia le toomaga, e lelei tele le tuʻuina atu o fualaau oona mai le vaega o paracetamol. Corticosteroids e le tatau foi ona faʻapipiʻiina ma togafitiga. O lenei tuʻufaʻatasiga e mafai ona faʻateleina le ono aʻafia o faʻamaʻi i le taimi poʻo le vave pe a uma le vasega

O loʻo i ai isi vailaʻau ma mea taumafa faaopoopo, o le taliaina e le manaʻomia pe a oʻo i le hirudotherapy. O le lisi masani o nei vailaʻau e sili atu i le onosefulu igoa, o lea ao leʻi amataina vasega, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i togafitiga o le maʻisuka ma le hirudotherapy i le vitio:

O le tulaga tulaga ese o lago i luga o le tino o le tagata, e mafai ai ona e faʻaaogaina e avea o se mea malosi e faaosofia ma lagolagoina ai le maʻisuka. O le mea moni, o selu e maua i le maʻisuka e le mafai ona suitulaga i togafitiga masani, meaʻai ma le faʻatinoina o togafitiga, ae o le a avea ma se faʻaopoopoga lelei i nei auala o togafitiga, faʻaleleia le lelei o le ola ma le soifua manuia o tagata gasegase.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Tuua Lau Faamatalaga