Le fualaau faasaina Lipantil: faatonuga mo le faʻaaoga

Capsules1 pulou.
faʻataunuʻuina200 mg
tagata faʻapitoa: sodium lauryl sulfate, lactose, maso masini, vavalaone, magnesium stearate, titanium dioxide, uʻamea uʻamea, gelatin

i totonu o se vailaau 10 pcs., i totonu o se atigipusa pepa pepa 3 paʻu.

Pharmacodynamics

E maualalo le faʻamaʻi ma, i se tulaga maualalo, cholesterol i totonu o le toto. E fesoasoani i le faʻaitiitia o mea o le VLDL, i se tulaga maualalo - LDL, faʻateleina le anotusi o le anti-atherogenic HDL. E osofaia le lipoprotein lipase ma, o lea, e afaina ai le metabolism o triglycerides, faʻalavelaveina le faʻapipiʻi o gaʻo gaʻo ma cholesterol, ma fesoasoani e faʻateleina le aofaʻi o faʻamaʻi o le LDL i le ate. O le faʻamalosi e faʻaitiitia ai le faʻalauteleina o le platelet, faʻaititia le maualuga maualuga o le fibrinogen plasma, e mafai ona faʻaititia le maualuga o le kulukose o le toto i tagata e maua i le maʻisuka, ma faʻaititia le maualuga o le uric acid i totonu o le toto.

Pharmacokinetics

O le metabolite autu o le fenofibroic acid. A maeʻa ona ave le vailaʻau i totonu Cmax i le plasma e oʻo atu i le 5 itula. Pe a oʻo i se fualaau e 200 mg, o le averesi plasma concentration e 15 μg / ml. O le faʻasalaga plasma o le fualaau faasaina e tumau. T1/2 fenofibroic acid - pe tusa o le 20 itula. E sili atu i le urine (o le fenofibroic acid ma lona glucuronide) i le mavae ai o le 6 aso. E le faaputuputuina pe a ave se fualaau se tasi ma faaumiumi le faaaogaina. Fenofibroic acid e le faʻamalosi i le taimi o le hemodialysis.

Contraindications

O le faʻaleagaina o le ate ma le fatugao, o le tala faasolopito o phototoxic poʻo gaioiga faʻafesoʻotaʻi i taimi o togafitiga faʻatasi ai ma faʻamalosi poʻo isi vailaʻau e pei o le fausaga, aemaise ketoprofen, faʻatasi ma isi fibrates, tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga, maitaga, lactation, galactosemia congenital, lactase deficiency.

Faʻaiʻuga

Faʻasalalauina myalgia, tiga o le muscle, vaivaiga, ma (i se mea e le masani ai) rhabdomyolysis, o nisi taimi ogaoga. Afai e le toe faʻaaogaina togafitiga, o nei mea faʻalavelave e masani lava ona toe faʻafefe.

Mai le gastrointestinal tract: dyspepsia. Faʻateleina le gaioiga o le faʻamaʻi o le hepatic i le ogaumu.

Tali a le Allergic: e seasea lava - o le paʻu o le paʻu, o le sasaina, urticaria, o le gaosiga. I nisi tulaga (i le mavae ai o ni nai masina o faʻaaogaina), e mafai ona tupu i se foliga o le erythema, papules, vesicles, poo le eczematous rashes.

Fegalegaleaiga

Faʻatasiga o loʻo faʻamaonia: faatasi ai ma isi fibrates, o se faʻalavelave faateleina o aʻafiaga (faʻaleagaga maso).

Asiasiga le talafeagai: faʻatasi ai ma le HMG-CoA rehibitase inhibitors - o se faʻaopoopoga o aʻafiaga o aʻafiaga (faʻaleagaga maso).

Faʻatasiga e faʻaaogaina ma le faʻaeteete - faʻatasi ai ma mea e le masani ai faʻamalosi (faʻalavelave toto). O le faʻaauau pea ona pulea o le PV e manaʻomia i le taimi o le filifilia o se fualaau o se mea e le faʻasalalauina i le taimi o togafitiga ma fibrates ma i totonu o le 8 aso talu ona maeʻa.

Le faʻamaonia e le faʻaaogaina faʻatasi ma le faʻamaonia o le MAO.

Sauniuniga saogalemu

E i ai lipoti o le aʻafiaga o fibrates i luga o mea maso, e aofia ai mea e le masani ai o le necrosis. O nei gaioiga e masani ona tupu ma se faʻaititia o le plasma albumin. O le faʻamaoniga e tatau ona amanaʻiaina i tagata uma e mamaʻi faʻamaʻi, ma le tiga o le muscle ma le maualuga o le maualuga o le creatin phosphokinase (5 taimi maualuga nai lo le masani). I nei tulaga, o togafitiga e tatau ona faamutaina.

E le gata i lea, o le aʻafiaga o le faʻaleagaina o maso e mafai ona faʻaleleia pe afai o le vailaau faʻasaina e faʻamaonia i le HMG-CoA rehibitase inhibitors.

Ona o le i ai o le lactose, o le fualaau faasaina ua solia i le galactosemia, o le tulaga o le kulukose ma le galactose malabsorption syndrome poo le tulaga o le lactase deficiency.

Afai e le maua se toesega lelei o lipid serum i le taimi o le faʻaaogaina o fualaau mo le 3-6 masina, e tatau ona tuʻuina atu se isi togafitiga faʻapitoa.

O le siaki lelei o le maualuga o le gasegase o le gasegase i le toto toto i le 3 masina i le uluai 12 masina o togafitiga e talafeagai. Afai o le maualuga o le AST ma le ALT o loʻo faʻatupulaia e sili atu ma le 3 taimi faʻatusatusa i le VGN, e tatau ona faʻagata le togafitiga.

Pe a faʻapipiʻi faʻatasi ma mea e le faʻaogaina, e tatau ona mataʻituina lelei le siakiina o le toto.

Faʻataʻitaʻiga

O le sooupu o le tino, o loo i ai se aafiaga o le uricosuric ma antiplatelet. Faʻaititia le aofaʻi o le cholesterol toto e 20-25%, TG toto e 40-45% ma le uricia e 25%. Faʻatasi ai ma le faʻaleleia o le togafitiga, ua faʻaitiitia ai tupe teu o le cholesterol extravascular.

Faʻaitiitia le maualuga o le maualuga o le TG, VLDL, LDL (i se tulaga maualalo), faʻateleina - HDL, faʻalavelaveina le faʻapipiʻi o mea gaʻo. Faʻaitiitia le faʻalauteleina o le platelet, faʻaititia le maualuga o le fibrinogen plasma fibrinogen. I tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ei ai ni aʻafiaga o le hypoglycemic.

Faatonuga faapitoa

O togafitiga e tatau ona faia i le tuufaatasiga ma le meaai o le cholesterol ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

I le leai o se faʻamaliega lelei i le maeʻa ai o le 3-6 masina o le faʻatonuga, e mafai ona faʻamaonia le faʻamafanafana poʻo le isi togafitiga.

E fautuaina le mataʻituina o le gaoioiga o le "hepatic" e faʻaleagaina i le 3 masina i le tausaga muamua o le togafitiga, se malologa le tumau i togafitiga pe afai e faʻateleina a latou gaioiga, ma aloese mai togafitiga faʻapitoa o fualaau faasaina.

Faʻatulagaga ma fua faʻatatau

O le fualaau faasaina Lipantil 200 m e maua mai i le vaega o vailaʻau faafomai o fibroic acid. O le eletise autu autu o le faʻamaoni. E galue i luga o le PPA-a, o le faʻaosoina o le gaioiga lipoprotein lipase. O lenei gaioiga e faʻateleina ai le gaioiga o le vaeluaina o gaʻo ma aveʻesea vaega o le triglyceride mai le toto. O le mea lea, o le maualuga o lipoproteins maualalo maualalo e faʻaitiitia, ma le numera o le lipoproteins maualuga, i le isi tulaga, e faʻatupulaia. O le fiva e faʻamaloʻese ai le toto suka. O le vailaʻau e fesoasoani e faʻasalalau le tele o fibrinogen, e puipuia ai le fausiaina o fusi toto.

O le faʻasalaga o lipantil o se kapili silila enaena gelatin o loʻo i ai se paʻu mama i totonu. O le vailaʻau e maua i se vailaau e 200 mg, 30 fasi vaega i le pusa. Atunuu na afua mai - Farani. E mafai ona e faʻatau le fualaau faasaina i na o le talavai.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Le maualuga o le cholesterol o le muamua ma le lua tikeri e tusa ai ma Fredrickson o le faailoga autu mo le tofiaina o Lipantil. Faatasi ai ma le hyperlipidemia tuufaatasi, ua fautuaina e aofia ai fualaau lipantil i le togafitiga togafitiga. O le maualuga o triglycerides e manaʻomia ai foi le faʻamaoni. O le atherosclerosis alualu i luma e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le infarction myocardial and strokes. I lenei itu, mo le puipuia, o fomaʻi fautuaina Lipantil.

I le le faapalepale i isi fualaau oona, mo se faʻataʻitaʻiga, statins, o le faʻaaogaina o le faʻamaonia e avea o se isi mea e faʻaalia.

Faʻaiʻuga

O le tele lava o taimi, o faitioga a le tagata e faitioina ai le le mautonu. O nisi taimi e mafai ona tupu ai le tiga o le musika, i le tulaga sili ona leaga, le faʻaumatia o fiva musika. E maua foi le tali atu o le eletise i vaega taʻitasi o Lipantil. E mafai ona foliga mai o se vevela ma le vevela. E pei o le tele o fualaau o le lipid, o le fenofibrate e faateleina ai le maualuga o enzymes o le ate i totonu o le toto. A maeʻa le faʻagasologa o togafitiga, e masani ona mou atu aʻafiaga o le itu e aunoa ma se faʻasologa.

I nisi o tulaga e le masani ai, o le togafitiga o togafitiga e faatinoina.

Tosiga ma le pulega

O le vailaʻau aupito sili ona lelei e mafai ona filifili e lau fomaʻi, ma mafaufau i au talaʻaga faʻalesoifua maloloina. O le tulaga masani o le 200 mg o le vailaʻau i le aso. I le pule faitalia a le fomaʻi, o nisi taimi e mafai ona vaeluaina le aso ole tolu i ni atumaga. Ua ave le kapoti i meaai, fufulu ile vai. I faʻamaʻi tuga, o le manaʻomia i aso taʻitasi mo se vailaʻau e oʻo atu i le 400 mg. I lenei tulaga, o le tagata maʻi o loʻo i lalo o le vaavaaiga mataʻituina o fomaʻi.

Talosaga faʻaoga

Aua le faʻaaogaina se vailaʻau mo le malabsorption o le kulukose, galactose. Aʻo faʻatulagaina mea e maua mai i le fibroic acid, e tatau ona mataʻituina lelei le ate i le gase. O aʻafiaga o le toto coagulation e aʻafia i le mataituina tumau. E leai se tulaga e mafai ona tuufaatasia ai filati ma le ava malosi. O sea ituaiga tuufaatasiga e mafai ona i ai se aafiaga matuia i luga o sela, i le tulaga sili ona leaga, faatasi ai ma taunuuga e le mafai ona suia.

I le taimi o le maitaga ma le lactation

O le vaitaimi o le maʻitaga e aʻafia ai le faʻaaogaina o fualaau. Ioe, pei o le susu. Talu mai le suāsusu susu, o vailaʻau e aʻafia ai le pepe.

E leai ni faʻamatalaga suʻesuʻega i aʻafiaga o vailaau mo vailaau mo tamaiti. I lenei itu, ua solia i tamaiti.

Tau fualaau faʻatau

Le faʻamaonia, igoa tau fefaʻatauaʻiga Lipantil 200 M, i Iukureini e mafai ona faʻatau i le tau e tusa ma le 520 UAH mo le 30 papa. I falemaʻi faʻapitoa o le Rusia, o le vailaau e faʻatauina ai oe i le tusa ma le 920 rubles mo se mea faapena. Aua neʻi galo e faʻaali atu i lau fomaʻi se fomaʻi mai se fomaʻi aʻo leʻi faʻatau. Ia mautinoa e siaki pe a maeʻa le vailaʻau.

Analogs Lipantil

Afai o le lipantil o loʻo maualuga tele mo le maʻi, ua suia i le maualalo o mea e maua ai le fibrate. Mo se faʻataʻitaʻiga, Tricor, lea e maua i se fualaau o le 145 mg i le tasi laulau i le fale e tasi ma lipantil. O isi vaega o le paketi e aofia ai Fenofibrat Canon, Rusia, ma Exlip, Turkey. Na o lau fomaʻi o le a fesoasoani e iu ina e malamalama i le tele o vailaau faʻasaina e aʻafia ai cholesterol. Aua le na o faamatalaga mai le Initaneti e taʻitaʻia.

Faʻaaogaina faʻamatalaga

O faʻamatalaga a fomaʻi e uiga i vailaau e manino lelei - o loʻo i ai se aafiaga lelei. I le masina muamua o le togafitiga, e mafai ona suʻe muamua ia taunuuga ma, afai e tatau ai, fetuunai le fualaau. Lipantil e mafai ona faʻaaogaina e pei o le monotherapy, poʻo le faʻatasi ai ma isi vailaʻau.

O tagata maʻi e sili atu ona popole i le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina i le ate. Ae o se faʻaitiitiga lelei o le cholesterol faʻamalosia atoatoa mo le i ai o aʻafiaga itu. O le toʻatele o tagata e matauina o aʻafiaga le lelei o le ave o fualaau e mafai ona pulea ma faʻaitiitia. Ma o le mea moni, o le tau e le fetaui mo tagata uma. Ae ui i lea, o le toʻatele e malilie o se tulaga lelei ma laisene laisene e taugata i le tupe.

Faʻasologa o foliga

E tasi le capsule e aofia ai

gaioiga galue - micronized fenofibrate 200 mg,

mea faʻapitoa: lactose, sodium lauryl sulfate, maso o le superclatinized, le crospovidone, magnesium stearate,

pusa capsule: titanium dioxide (E 171), uʻamea (III) uʻamea samasama samasama E172, Uʻamea (III) uila uila E172, gelatin.

Opaque capsules malamalama lanu Numera 1. O mea o loʻo i totonu o capsules e paepae pe toetoe o paʻu paʻepaʻe

Faʻasalaga ma fualaau faʻasaina

I le falemaʻi, o se tulaga faʻaleagaina e seasea lava. O le maualuga o le Lipantil e faʻaalia i le moe, le mautonu, vevela, faʻalavelave faʻaogaina. E manaʻomia le gaosiga o le gaosisini, sosoo ai ma le faʻaaogaina o soʻo se gaosiga - faʻamalosia le carbon, Smecta, Enterosgel. E tatau ona vave sailia se fesoasoani faafomaʻi mo le faʻamalolo ma le togafitiga.

O le aafiaga o le hypoglycemie o fualaau faasaina ma le sulfonylurea o meaola e matua faʻaleleia ma lo latou faʻaaogaina tutusa ma Lipantil. E faʻapupulaina foi le malosi o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o aʻoaʻoga e le faʻaaogaina, lea e le o taimi uma e fautuaina ai. O le tuufaatasiga o le cyclosporine ma le lipid-lowering agent e mafai ona faaitiitia ai le gaioiga o gaioiga o le urinary, aemaise o gaʻo.

O le tuufaatasiga i togafitiga o le lipantil ma soo se fualaau faasaina mai le vaega o le statin e mafai ona faia pe afai o le tagata maʻi e iai le gasegase afaina o le dyslipidemia ma se maʻi maualuga cardiovascular, i le leai o se talaaga o maʻi o le muscle degenerative pathologies. Togafitiga e tatau ona faʻatinoina i tulaga o le vaavaaiga faʻalefitiga faafomaʻi e faʻatatau i le faailoagofieina o faʻailoga o le faʻaleagaina o gaʻo i maso skeletal.

Analogs ma le tau

Cardiologists o loʻo faʻamatalaina Analogues faʻatasi ma le faʻalepale tagata taitoatasi i ona vaega. O le toe suia e faia foi ma le maualalo o lona aoga mo le tele o masina, o le le lava le maualalo o le maualuga o triglycerides ma le lipoproteins maualalo i le faasologa masani.

Le masani o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma se malosi maualuga atu e faʻaumatia ai poloka cholesterol ma aveeseina mai le tino. O le faʻatulagaina o analogues o Lipantil, e masani ona faʻamaonia le faʻamaonia. Clofibrate ma gemfibrozil e talitutusa lava togafitiga faʻapitoa.

O le tau o Lipantil e fesuisuiaʻi i vaega eseese o le atunuʻu. I Moscow, o se pusa otaota Numera 30 i se fualaau o le 200 mg e mafai ona faatauina mo le 780 rubles. I Nizhny Novgorod e 800 tau maunu, ma i Volgograd o lona tau e 820 rubles.

O le filifili i le filifiliga o se vailaau lelei ma le maualuga e faʻaitiitia ai le maualuga o triglycerides i le toto e faigofie lava. I luga o nofoaga faafomaʻi ma falemaʻi, e tele ni iloiloga lelei e uiga i Lipantil. Fai mai tagata taʻavale cardiologist o le vailaʻau e faʻamalo uma faailoga o le hyperlipidemia i totonu o le 2-3 masina. Latou te faamamafaina le saogalemu o fualaau faasaina, o se faaaliga e le masani ai o aafiaga i le lotoifale ma le faaletino.

Maria Dmitrievna, 64 tausaga le matua, Ryazan: na amata ona siitia loʻu tulaga o le cholesterol mai le 50 tausaga. I le taimi muamua, sa leai ni faailoga, ae o lona soifua maloloina ua faateteleina. Na amata ona lagona e loʻu ulu le vevela, o le manava o le manava na foliga mai e ui lava i ni auala pupuu. Na fautuaina e le cardiologist le capsule lipantil mo le tolu masina. Sa amata ona faʻaleleia le soifua maloloina ile tusa o le masina.

Nikolay, 49 tausaga le matua, Zheleznovodsk: E i ai loʻu vavalalata i le atinaʻe o maʻi fatu fatu. O le mea lea, o le cardiologist ua faatonuina togafitiga i le taimi lava na maua ai se maualuga maualuga o triglycerides. I le taimi muamua sa ou faaaogaina fualaau faasaina mai le vaega o le statin, ae o le taunuuga na sili atu ona leaga nai lo le mea na faamoemoeina. Na fautuaina e le fomaʻi le aveina o lipantil i se fualaau e 200 mg. I le tolu masina mulimuli ane, sa matua lelei lava le faʻamatalaga o meaola.

Fale faʻamaloilo

Suiga. A maeʻa le faʻafofogaina o le lipantil 200M Cmax capsule (maualuga maualuga) o le acid fenofibroic e maua pe a mavae le 4-5 itula. Faʻamau umi, faʻaauau pea le tumau o le faʻamalama fenofibroic i le plasma, e tusa lava po oa uiga o le tagata maʻi. Cmax i le plasma toto ma le aafiaga lautele o le microofized fenofibrate e faateleina i le taumafaina o mea taumafa.

Fenofibroic acid o loʻo mausali ma sili atu i le 99% tuʻuina i plainma albumin.

Metabolism ma le faʻamalosi

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e vave ona faʻaleleia le suasite i le gasheses i le acid fenofibroic, o lona tino gaioiolosi malosi. Le faʻamalosi e le maua i plasma. O le faʻamalosi e le o se mea e fai mo le CYP3A4, e le o aafia ai i le microabal metabolism i le ate.

O le faʻamaonia o loʻo faʻaaogaina i le urine i le ituaiga o le fenofibroic acid ma le glucuronide conjugate. I totonu o le 6 aso, o le solivarate ua toetoe lava atoa. I tagata matutua, e le suia le atoaga o le faʻamaonia o le fenofibroic acid. O le afa o le ola o le fenofibroic acid (T1 / 2) e tusa ma le 20 itula. E le maua i le taimi o le hemodialysis. O suʻesuʻega faʻasolosolo na faʻaalia ai e le faʻapipiʻiina le faʻamaoni pe a uma le faʻasolosolo tasi ma le umi faʻaaogaina.

O se sui sooupu mai le vaega o mea e maua mai i le fibroic acid.O le faʻamaonia o loʻo i ai le gafatia e suia ai le lipid i totonu o le tino o le tagata e ala i le faʻamalosia o le PPAR-α receptors (alpha receptors activated by the peroxisome proliferator).

O le faʻamalosi e faʻaleleia le lipolysis o le plasma ma le excretion o le lipoproteins atherogenic ma se maualuga maualuga o triglycerides e ala i le faʻamalosia o le PPAR-α receptors, lipoprotein lipase ma faʻaitiitia le faʻasologa o le apoprotein C-III (apo C-III). O aʻafiaga o loʻo taʻua i luga e oʻo atu ai i le faʻaitiitia i le vaega o le lipoprotein le maualalo (LDL) ma le lipoprotein maualalo maualalo (VLDL), e aofia ai le apoprotein B (apo B), ma le faateleina o le vaega o lipoprotein maualuga (HDL), e aofia ai apoprotein A-I ( apo A-I) ma le apoprotein A-II (apo A-II). I le faʻaopoopoga, ona o le faasaʻoina o le faʻasolosolo ma le faaletonu o le catabolism o le VLDL, o le fenofibrate e faʻateleina ai le faʻamaonia o le LDL ma faʻaitiitia ai mea o mea laiti ma le mamafa o le LDL (o le faateleina o nei LDL o loʻo maitauina i tagata gasegase o le atherogenic lipid phenotype ma e fesoʻotaʻi ma se lamatiaga ogaoga o le fatu fatu-IHD).

I suʻesuʻega a suʻesuʻega, na maitauina ai o le faʻaaogaina o le feteenaiga e faʻaititia ai le maualuga o le cholesterol (Ch) i le 20-25% ma le triglycerides e le 40-55% faatasi ai ma le maualuga o le HDL-C e 10-30%. I tagata gasegase e maua ai le hypercholesterolemia, o le maualuga o le Chs-LDL e faaitiitia i le 20-35%, o le faʻaaogaina o le palota na mafua ai ona faʻaititia le aofaʻiga: o le Chs / Chs-HDL, Chs-LDL / Chs-HDL ma le apo B / apo A-I, o faailoga ia o le atherogenic lamatiaga.

Mafaufau i le aʻafiaga o le faʻamaoni i le maualuga o le LDL-C ma le triglycerides, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e aoga i tagata mamaʻi ma le hypercholesterolemia, e faʻatasi ma le hypertriglyceridemia, e aofia ai le hyperlipoproteinemia maualuga, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2.

E i ai le faʻamaoniga e mafai e le fibrates ona faʻaititia le aʻafiaga o maʻi fatu fatu, ae leai se faʻamaoniga o le paʻu o le tino atoa i le puipuiga muamua poʻo le lua o le maʻi cardiovascular.

I le taimi o togafitiga ma le faʻamaoni, o tupe teu a le XC (tendon ma tuberous xanthomas) e mafai ona faʻaitiitia ma e matua mou ese lava. I tagata gasegase e maualuga le maualuga o le fibrinogen e togafitia ma le vaeluaina, o se toesega taua o lenei faailoga sa matauina, faapea foi ma tagata mamaʻi e maualuga le maualuga o le lipoproteins. I le togafitiga o le faʻamaoni, o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le C-reactive protein ma isi faailoga o le mumū o loʻo matauina.

Mo tagata mamaʻi ma le dyslipidemia ma le hyperuricemia, o se faʻaopoopoga sili atu o le faʻamaoni o loʻo i ai se aafiaga o le uricosuric, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le maualuga o le uric acid e tusa ma le 25%.

I suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ma suʻesuʻega i meaola, ua faaalia ai le faʻaitiitia o le faaputuga o le platelets e le adenosine diphosphate, le arachidonic acid, ma le epinephrine.

Tafaoga faʻamalosi

E le fautuaina i le taimi lava e tasi ia lipantil 200M. O le faʻamalosi e faʻamalosia ai le aʻafiaga o le faʻaogaina o meaola faʻamaʻi ma mafai ona faateleina le lamatiaga ole toto. I le amataga o togafitiga ma le faʻamaoni, ua fautuaina e faʻaititia le fualaau o anticoagulants e tusa ma le tolu, sosoo ai ma le filifilia malie o le fualaau. O le filifiliga filifiliga e fautuaina ina ia faia i lalo o le puleaina o le maualuga o le MHO (fuainumera masani faavaomalo).

Cyclosporin. O nisi o mataupu ogaoga o le paʻu le mautonu i le gaioiga masani i le taimi o togafitiga tutusa ma le faʻamaoni ma le cyclosporine ua faʻamatalaina. O le mea lea, e tatau ona mataʻituina le setete o le toe galue i totonu o nei tagata gasegase ma faʻanoanoa Lipantil 200M i le tulaga o se suiga ogaoga i totonu o suʻesuʻega suʻesuʻe.

Co-A reductase inhibitors ma isi fibrates. Pe a oʻo i le taimi lava lea e pei o le HMG-CoA reductase inhibitors poʻo isi fibrates, o le aʻafiaga ogaoga o aʻafiaga i luga o fiva maso ua faʻalauteleina. E tatau ona faʻaaoga fualaau faasaina o lenei vaega ma le lipantil 200M ma le faʻaeteete, e manaʻomia e tagata maʻi le mataituina ma le faʻaeteete o faailoga o le gasegase o maso

Glitazones. O loʻo i ai lipoti o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻaleleia o le HDL cholesterol ao faʻamalosi faʻatasi ma se fualaau mai le kulitezone. O le mea lea, e fautuaina ina ia mataʻituina le maualuga o le HDL cholesterol ma le faʻaaogaina o fualaau oona poʻo le soloia o se tasi oi latou, ma maualalo le maualuga o le HDL cholesterol.

Cytochrome P450 Enzymes. Suesuega in vitro e uiga i fua o le ate o le tagata ua faaalia ai o le fenofibrate ma le fenofibroic acid e le o ni faʻatagaina o le isoenzymes CYP3A4, CYP2D6, CYP2E1 poʻo le CYP1A2. I faʻamaʻi togafitiga, o nei mea o loʻo avea ma faʻalavelave vaivai o le CYP2C19 ma le CYP2A6 isoenzymes ma le vaivai poʻo le faʻamalosia o le initaneti ole CYP2C9.

O tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina fualaau faasaina i le taimi lava e tasi ma le faʻamaoni, i le metabolism e aofia ai le CYP2C19, CYP2A6 ma, aemaise lava, CYP2C9, e manaʻomia le mataituina lelei. Afai e tatau ai, o le faʻaaogaina o nei vailaʻau e fautuaina.

Tuua Lau Faamatalaga