O mea e faʻamamaina ai toto mai le cholesterol i le toto

O le maualuga o le cholesterol e taatele i atunuʻu atunuʻu i le salafa o le lalolagi. O le fesili i le auala e aveesea ai le cholesterol e fiafia i tagata uma o loʻo i ai se maʻi faʻasolosolo. Ina ia iloa po o le a le mafuaaga e mafua ai le maʻi gasegase ma pe faapefea ona puipuia, e tatau ona e malamalama pe o le a le aafiaga o lenei mea i le tino o le tagata.

O le i ai o le maualuga o le cholesterol e oʻo atu ai i le vavalalata o laʻau ona o le gaʻo o le gaʻo (o lenei mea e iloa ai o le atherosclerosis). O le iai o nei paʻu papala e taʻitaʻia ai le tele o le aʻafiaga o le fatu ma / poʻo le stroke. O le mea lea, e taua le siakiina e le aunoa le maualuga o le cholesterol e iloilo ai le ono lamatia o le soifua maloloina.

O le maualuga o le maualuga o le cholesterol e sili ona maualuga i le Europa o le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina (54% mo tamaʻitaʻi uma e lua) ona sosoo ai lea ma le WHO o le Amerika (48% mo tamaʻitaʻi uma). O pasene sili ona maualuga i totonu o le WHO WHO Region ma le WHO o Saute-Sasae Asia (22.6% mo le PRA ma le 29.0% mo le SEAR).

Cholesterol o se ituaiga o gaʻo maua i nisi o meaai. Mo se faʻataʻitaʻiga:

E mafai foi ona gaosia i le tino e le ate. Ae, e ui i le leaga o le aoga o le vailaʻau, e manaʻomia pea e le tagata le cholesterol. E iloa e iai nisi hormones o loʻo i ai i le tino, e pei o le estrogen ma le testosterone, faʻapea foʻi ma isi meaola olaola taua e maua mai ona o le cholesterol.

O le faafitauli e le o le cholesterol lava ia, o le mea moni, o se ituaiga faapitoa o se vailaau tuʻuina e matautia. O ia o loʻo i ai se aʻafiaga leaga i le soifua maloloina o le tagata. Afai tatou te talanoa e uiga i auala e aveese ai le cholesterol leaga, e tatau ona matau o le mea muamua lava, e tatau ona e iloiloina au meaʻai.

O le taumafaina o meaʻai e maualalo le gaʻo (maualalo-gaʻo) e le o se vaifofo umi, pei o le tele o meaʻai gaʻo e maua maualuga maualuga o suka, lea e mafai ona oʻo atu ai i isi faʻafitauli, e pei o togafitiga. Ae ui i lea, o le mulimuli i se taumafataga, i le tele o tulaga, fesoasoani e taulimaina le faafitauli.

O faʻafitauli o loʻo i ai i tagata uma

Aʻo talanoa pe faʻapefea ona aveesea le cholesterol sili atu mai le tino i le fale, e tatau ona e malamalama pe faʻapefea ona iloa le va o le lelei ma le leaga o se vailaau tuʻuina. I le uma, e pei ona taʻua i luga, e le mafai ona vavaeeseina atoa. E manaʻomia e le tino o le tagata se mea faapena.

E lua ituaiga o cholesterol:

  1. maualuga lipoprotein cholesterol (HDL),
  2. maualuga lipoprotein cholesterol (LDL).

O le HDL o se "lelei" ituaiga o mea e alu ese mai i le tino o le tino i le ate, lea e gaosia ma aveesea mai le tino.

LDL o se pepa "leaga," e matua afaina ai le soifua maloloina pe afai e sili atu. Talu ai, o se faʻavae lea e alu ese mai le ate i luga o laʻau i isi totoga ma vaʻa. O le LDL cholesterol, lea e ono afaina ai le gaʻo ma mafua ai maʻi fatu.

Aʻo maualuga le maualuga o le HDL / aofai o le cholesterol (e le lava le HDL, tele LDL), o le cholesterol sili ona leaga e teuina ma faasalalauina i le tino. O le tala leaga lenei mo le tagata maʻi ma e manaʻomia ona faʻatulagaina vave. I le fuaina o le coefficient o le cholesterol, e tatau ona vaevaeina le aofaiga o le lipoproteins maualuga (HDL poʻo le "lelei") e le aofaiga atoa o le cholesterol. Ole laʻasaga lelei e itiiti ifo i le 3.5.

A maeʻa ona faʻamaonia e le tagata gasegase ma lana fomaʻi le iai o faafitauli i lenei faailoilo, e mafai ona tatou amata talanoaina le auala e aveesea ai le cholesterol sili atu mai le tino i le fale pe tuusao i totonu o puipui o se fomaʻi.

Ae ui i lea, e taua le matauina iinei, faatasi ai ma le auala sao, e mafai ona e taulimaina le faafitauli oe lava i le fale.

E faʻafefea ona aveese se faʻafitauli?

E tele auala faʻapitoa e mafai ona fesoasoani ia te oe e faʻaumatia vave ai le faafitauli o loʻo i luga.

O fomai e masani ona faatonuina se tasi o vasega eseese e ono o fualaau faasaina. O le taatele o fuainumera. Latou te faʻaaogaina lo latou aʻafiaga e ala i le faʻasaina o le gaioiga o le enzymes, e mafua ai le faʻaitiitia o le mea o loʻo i totonu o le ate, lea, i le itu, e oʻo atu ai i le tulafono faatonutonu o le ate. E faʻateleina ai foi le faʻamaonia o le LDL cholesterol. O le aʻafiaga o aʻafiaga autu o aʻafiaga o musika ma le faateleina o aʻafiaga o le maʻisuka. O vailaʻau eseese ei ai feʻau faʻamaoni eseese.

Apalai o le acid acid e faʻaitiitia le LDL cholesterol e 10-30% e ala i le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o kulimi pipi i totonu o le manava. O le mea lea e faʻaosofia ai le faʻapipiʻi o meaola mai le suka mai le cholesterol, e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le cholesterol ate ma le faʻaopoopoga i le faʻatonutonuina o le faʻaleleia o le ate ate LDL. E mafai ona faigata le faʻaaogaina o siama acid pe a faʻaitiitia le faʻafefe o fualaau oona, faateleina le triglycerides ma faʻapogai ai le mautinoa ma isi aʻafiaga.

E tele le taua o le ate i le faʻatonutonuina o lenei mea i le tino. Ma, i le vaʻavaʻai i le auala o le gaioiga o nei vailaau, e taua ai le faʻaaogaina o metotia eseese o le faʻamamaina o le ate e faʻaitiitia ai le maualuga o le vaega o loʻo taua i luga.

O le mea moni, e le o taimi uma e faʻamautinoa ai o lenei auala o le a vave.

O a mea ua fautua mai e tagata atamamai?

Ina ia faʻaitiitia le ituaiga o mea leaga, e ono mafai ona faʻaaoga. E le gata i lea, o le ausia o le iuga o le a tupu mai. O tagata ei ai tulaga lamatia o le soifua maloloina o le tino, e pei o le maualuga o le cholesterol poʻo le toto maualuga, e tatau ona suia ai le olaga ma suiga o le olaga e faʻaleleia ai lo latou ola maloloina.

O suiga o meaʻai ma suiga o olaga e tatau ona avea ma faavae o soo se cholesterol lowering plan. O le aofia ai suiga faigofie nei i mea taumafa ma le olaga o le a fesoasoani i le faʻaitiitia lelei o le maualuga o le cholesterol mo le ola. Aemaise lava lenei tulaga e tatau ona faataunuuina pe afai ua matua le tagata maʻi. O le mea lea, e mafai ona aveesea le cholesterol sili atu pe afai:

  • Faʻaitiitia le faʻaaogāina o meaʻai e pei o le suka, kofe, meaʻai mumu, ma gaʻoina gaʻo.
  • E tele faʻamalosi solu. Ua lava le faaopoopo 5-10 g o oloa i le aso
  • Faaitiitia lou faʻaaogaina o le gaʻo gaʻo. O nei mea o le margarine, o le suauu canola, ma le fuluina o suauu. E masani ona aofia ai gaʻo-gaʻo ma e tatau ona aloese. E taua le manatuaina pe a maʻi e se tagata le tele o gaʻo susu, e manaʻomia ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o gaʻo. O mafuaʻaga autū o le margarine, o meaʻai e taoina e pei o sisiva, kuki, masi ma falaoa, faʻapea foʻi ma meaʻai faʻalanu i suauu masini.
  • E tatau ona e faʻauluina ni masini suauu. Ua lava le faaopoopo 2 g o oloa i le aso. O se meaʻai lenei mai sana ma soya. O loʻo i ai ni uila.
  • Faʻaitiitia lou faʻaaogaina o gaʻo tumu e ala i le faaopoopoina o ni aano o manu i au meaʻai, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o gaʻo lelei e mafai ona e maua mai iʻa ma nati.

E tatau ona e mulimuli i mataupu faavae o le Mediterranean Mediterranean, aua o lenei faigaʻai ua maua e aoga mo le faʻaitiitia ma le puleaina o le cholesterol. O lenei taumafataga e aofia ai iʻa fou, fatuga atoa, fualaau aina ma fualaʻau, olive olive ma le kalaka.
Togafitiga Faʻauʻau

I le faʻaopoopoga i togafitiga faafomaʻi, faʻapea foʻi togafitiga e faʻaaogaina ai le lisi, e mafai foʻi ona e faʻamaʻo le ate i laʻau. E tele fesoasoani e fesoasoani e aveese le cholesterol leaga mai le tino. O le mea moni, e tatau ona manatua o le faʻaitiitia o mea o loʻo i totonu o se vailaau faʻatasi ai ma le fesoasoani a se fomaʻi, e tatau i se tasi ona manatua e uiga i aʻafiaga o aʻafiaga.

O le mea lea, e sili atu le talanoa muamua i lau fomaʻi. Aemaise lava pe a sau i se tagata matua, poʻo se fafine maʻitaga. E le tatau ona galo ia i tatou o se vailaau faʻaleagaina e le mafai ona sili atu le lamatia nai lo se taʻaloga masani.

O fua nei o le a fesoasoani:

  1. Onamamona - o le lipid effect, o se faʻaititia o le faʻaalia i le falemaʻi.
  2. Cayenne O le faʻaitiitia o le cholesterol ma triglycerides e mafai ona faʻaleleia i le faʻaaogaina o cayenne.
  3. Ginger Ua uma ona faʻaalia o loʻo i ai uma mea e lua o le antidiabetic and lipid-lowering (lower cholesterol).
  4. O le kele. O loʻo i ai faʻamaoniga e faʻamaonia ai o le eleni eletise e maualalo ai aʻafiaga mo faʻamaʻi pipisi, e aofia ai le faʻaitiitia o le LDL cholesterol.
  5. Turmeric (curcumin) ma le pepa uliuli. O lenei tuufaatasiga o se togafitiga faʻaleleia aoga i tagata gasegase e maua i le gasegase gasegase ma mafai ona faʻaititia le maualuga o le mea o loʻo taua i luga ile toto.
  6. Papaya O se fua faatatau lelei o le oloa o le a fesoasoani e taofia le cholesterol atoa (TS), triglycerides (TG), lipoprotein maualalo (LDL) ma faateleina ai le maualuga o le lipoprotein maualuga (HDL).

O le suʻesuʻega na faaalia ai le tele o cholesterol na matuā faʻaitiitia mai le 252 +/- 39 mg / dl aʻo leʻi togafitiga i le 239 +/- 37 mg / dl i le mavae ai o le 3 vaiaso o togafitiga faʻatasi ai ma laau o loʻo i luga.

O le a se isi mea e mafai ona faʻaaoga mo togafitiga?

Laʻau o le susu - O se tasi o suesuega o manu na iloa ai o le silymarin na galue e pei foi o le gapcol, lea e maualalo ai le cholesterol, faatasi ai ma le aoga faaopoopo o le faateleina o le saʻo o le HDL cholesterol.

E faʻavae i luga ole suʻesuʻega talu ai nei ma suʻesuʻega, ua faʻaalia ai o le artichoke leaf extract (Cynarascolymus) e faʻaaogaina e maualalo ai le cholesterol hepatoprotective.

O le isi meafaigaluega aoga o le a fesoasoani foi e faamama le puipui o maʻa ma faʻaitiitia ai mea o loʻo i luga i le tino o turuma rhubarb. Ua fautuaina e saienitisi e faapea, o le emodin, e faia mai le turumabar, e aoga tele mo le togafitiga o le hypercholesterolemia (maualuga cholesterol). O le faʻavaeina o le masini atonu e fesoʻotaʻi ma le malosi e mafai ai ona faʻafeiloaʻi ia meaola ma le faʻateleina o le faʻaalia o le cholesterol e faʻaititia ai le enzymes.

O le faletua e le aoga foi. O taunuʻuga o suʻesuʻega na faʻaalia ai o togafitiga faʻatasi ai ma aʻa ma lau o laumei e afaina ai le gaioiga o le enzymes antioxidants i plasma ma lipid profile, ma, o le mea lea, e mafai ona maua ai le lipid-faʻaitiitia ma le aʻafiaga o aʻafiaga.

I luga foi o lenei lisi o aloe vera.

O suʻesuʻega e faʻaalia ai o le faʻafofoga tautala o le aloe vera e mafai ona avea ma se faʻaopoopoga aoga e faʻaitiitia ai le kulukose o le toto i tagata gasegase e maua ai le maʻisuka, faʻapea foi ma le faʻaitiitia o le toto i luga o tagata gasegase o le hyperlipidemia.

E faʻapefea ona fesoasoani i lou tino?

O le mea moni, o le feagai ma se ituaiga o faafitauli, e manaʻomia e se tagata ona suia lelei lona olaga.

E le gata i le mea moni e tatau ona ia pasia uma suega talafeagai ma faia se suʻega atoa e se fomaʻi, e taua le mulimuli i taimi uma fautuaga a lau fomaʻi.

O loʻo faʻavae uma i luga o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa, ma i luga o nisi metotia faa-tagata.

O lenei lisi e aofia ai:

  • Leʻa le mamafa. Afai o loʻo e mamafa, o le le toe maua o pauna faaopoopo o se vaega taua o le faʻaitiitia o le cholesterol leaga. I lenei tulaga, e tatau ona e iloiloina au meaʻai.
  • Siʻi atili.O le gaioiga faaletino i aso uma e taua tele mo le faʻaleleia o le cardiovascular system, tausia le mamafa ma tausia se soifua maloloina. E mafai ona amata i le savali i aso faisoo.
  • Faia nisi o suiga taua o olaga. E taua tele le mafaufau i mea faʻalavelave e pei o le atuatuvale ma le ulaula, aua e mafai ona latou faʻatupulaʻia ma le faʻaleagaina le lamatiaga o le maʻi cardiovascular.

I le faʻaopoopoga, e fautuaina le suʻega o le cholesterol masani. O suʻesuʻega masani o le cholesterol e fesoasoani e logoina le tagata maʻi ma le fomaʻi e uiga i le faʻaogaina o le togafitiga, ma tuʻuina atu foi le faʻamalosi e usitai i se olaga fou.

E faʻafefea ona faʻamamaina ipu o le cholesterol o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻaiʻuga o le faʻaalia ma le tuʻuina atu o le cholesterol

Ae e te leiloa pe faapefea ona aveese mai le tino, e tatau ona e malamalama i le mea e sau mai ai ma pe aisea e maua ai. E lua ituaiga o cholesterol i le tino o le tagata, e aofia ai: lelei ma leaga. Lelei - e vave faʻavavevave ma malosi tele, ma e pasi foi i totonu o fafie. Ae o le leaga, e faʻapipiʻi i luga o puipui puipui ma avea ma faavae mo le atherosclerotic o le lumanai, lea e mafai mulimuli ane ona liu toto.

O le gasegase o le cholesterol mataʻutia e mafai ona matauina i ia tulaga:

  • agavaʻa ma le vailaau
  • le i ai o le maʻisuka
  • matua
  • mamafa tele mamafa
  • maualuga le toto maualuga
  • ulaula, fualaau faasaina ma ava malosi,
  • le lelei
  • anapogi ma meaai mama,
  • olaga le taua,
  • gasegase tumau o gaʻo, gaʻo susu ma le ate,
  • le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi - faʻamaʻi, ma hormones steroid,
  • tulaga faigata, neurosis ma le faateleina o le gasegase o le tino.

E tatau ona maitauina o tamaitai e itiiti ifo le faʻamuamua i faafitauli tutusa nai lo alii. Ae o tamaitai, o nei faʻamaʻi e aʻafia ai i latou pe a maeʻa le misa.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol lamatia i totonu o le toto ma aveese mai le tino, o le a e manaʻomia se meaʻai faapitoa. O se auala faapitoa e 'ai e aofia ai le teenaina o meaai nei, e aofia ai:

  • mea falai ma gaʻo
  • fuamoa
  • meaʻai gaʻo
  • meaola manu,
  • susu ma meaʻai susu,
  • margarine.

E le aofia ai oloa o loʻo i luga mai a oe lava meaai, e tatau ona e tuʻuina atu le mea e sili ona lelei i oloa nei, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • kapisi ma pateta,
  • olive suauu, suauu manogi,
  • fualaau faisua, fualaau mata,
  • greens
  • garlic ma le sipisi,
  • eseese fatu
  • pepa
  • iʻa
  • Lago apu
  • pi ma soya.

E le gata i lea, ina ia aveesea le mea leaga ma le sili atu i le toto, e fautuaina e le au atamamai le faamamaina o le tino.

Auala masani o le faamamaina

Aʻo leʻi toe foʻi i vailaʻau e aʻafia ai le ate o le tagata, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga aupito sili ona aoga ma faʻamaonia o togafitiga masani e aʻafia ai le faʻamamaina o toto toto. O mea nei e sili ona lauiloa ma lelei auala e aveesea ai le cholesterol mai le tino:

O le a le mea e aveesea ai le cholesterol mai le tino?

E mafai ona e aveesea le cholesterol sili atu mai le tino i auala lauiloa lauiloa nei:

  • faavaeina se taumafa paleni,
  • fetuunaiga o le olaga masani,
  • le faaaogaina o fualaau faasaina
  • togafitiga faʻapitoa
  • le faʻaaogaina o vailaʻau masani.

Le togafitiga o le atherosclerosis e fesoʻotaʻi vavalalata ma le faʻamautuina o taumafa i aso uma. O le gaosia o le cholesterol i totonu o le toto e tupu i le ate, sosoo ai ma le faʻaopoopoina o le vitamini D, silasila o le tino, ma hormones steroid ua faʻasoasoaina. O le vaega o totoe o lenei tuufaatasiga o mea manogi e maua mai i meaai. O se aofaiga tele o le cholesterol e mafai ona maua i oloa nei:

O le mea lea, ina ia aveesea le cholesterol mai le toto, e tatau ona lafoaia oloa ua taua i luga, lea o le a faaitiitia ai le lamatiaga o pathoces e faatatau i suesuega o le cerebral ma fatu cardiovascular o le tino o le tagata.

O se mea taua ma o nisi taimi e iloa ai le taua o le siitia o le cholesterol o se olaga le saʻo. O se taunuuga, e tatau ona e faʻafetaui lou lava olaga. Ina ia faia lenei mea, ua fautuaina e faʻaalia le faiga o mea nei:

Afai e te mulimuli i meaʻai talafeagai ma le olaga, e mafai ona e faʻaleleia le tulaga o loʻo i ai nei, e le o manaʻomia ni vailaʻau. I le masani ai, o le muamua togafitiga ua amataina, o le sili atu foi le iʻuga.

I lalo o le tulaga o se taumafataga fesuisuiai eseese, o isi auala o togafitiga e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga, na o mea uma lava e faia i lenei itu e faʻatasi ma le fomaʻi tausi. I le tulaga o le angina pectoris alualu i luma ma isi faʻaaliga e toetoe lava a tapunia uma le lumenia o le vaa, e manaʻomia togafitiga faʻapitoa.

O nisi taimi e le mafai ona foia le faafitauli i le tele o le cholesterol e aunoa ma ni vailaau, o le mea lea, ua faatonuina e fomaʻi fualaau nei e avea o vailaau:

  • statins - aveese le cholesterol e ala i le tuufaatasia o lipoproteins lamatia i le ate,
  • fibrates - faʻaaogaina se enzyme ua fuafua e aveese lipoproteins e ala i le gastrointestinal tract,
  • isi fualaau e maualalo le lipid-o loʻo faʻamaonia pe afai o le tulafono ma le fibrates e faʻasalaina i le tagata maʻi (tagata suʻesuʻe o le gaʻo gaʻo, vailaʻau pisini, vailaʻau mo le gau).

Auala faʻamalo ma le faʻamaonia o le cholesterol

E mafai foi ona e aveesea le cholesterol sili atu ma le fesoasoani o meaai e paleni ai le tulaga (o nei oloa o loo tuuina atu i le laulau).

IgoaTaumafa fuaMeaAafiaga aoga
Laʻu iʻa100 g 2 taimi i le vaiasoLaumei, tuna, vao e leʻi faʻamalo, sardines, halibut, samasonie aofia ai le cholesterol e manaʻomia e le tino
Nati30 g 5 taimi i le vaiasoPeanuts, Cashews, Cedar, poʻo Walnutstino gaʻo
Vailaʻau o fualaʻauOlive, Flaxseed, Sesame, Soybean OilFaʻasologa o paleni faʻamalosia o le cholesterol
Fiber Fiver25-35 gFugalaau fualaau faisua, pi, paluga o fatu, fatula o le sana, togafiti fouFaʻaleleia le faʻafefeteina ma aveese le cholesterol e le manaʻomia
JuicesE tusa ai ma faʻamatalagaBerry, citrus, fualaau faisua ma fuaI le faaopoopo atu i le faʻaumatia o le cholesterol, o vitamin maloloina e tuʻuina atu i le tino, e te lagona ai le lelei
LegumesE tusa ai ma faʻamatalagaLentils, pi, pi, soya, chickpeas ma isi meaO vailaʻau o loʻo i totonu ia te i latou e saogalemu ai le aveesea o le cholesterol
FuaE tusa ai ma faʻamatalagaOranges, Fualaau ma FualaauE lelei lelei fua o fualaau o le Citrus ma le aveesea o le cholesterol
Fualaau faisuaE tusa ai ma faʻamatalagaKāretiO karoti na foʻia lelei lenei faafitauli
E tusa ai ma faʻamatalagaSeletiCholesterol faʻavaivaia, fufuluina vasins
E tusa ai ma faʻamatalagaAtaFaatasi ai ma le cholesterol, e fetaui lelei i lona mama, o lona uiga, o togafitiga uma e le aofia ai
E tusa ai ma faʻamatalagaBeetrootE aveese lelei ai toxins
BerriesE tusa ai ma faʻamatalagaBlueberriesFaʻafetai i le mea o loʻo i totonu o le fatu, o le cholesterol metabolism e faʻavevesi, ma faʻaitiitia ai mole molemoa leaga
E tusa ai ma faʻamatalagaCherriesI le faaopoopoga i le faʻaitiitia o le cholesterol, e puipuia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi ma le maʻisuka
MeatE tusa ai ma faʻamatalagaToa po o le pipiMafaufauina o meaai e leai ni meaai e maua mai cholesterol.
Mea gaosi susuE tusa ai ma faʻamatalagaSusu susuE mafai foi ona faʻaaoga i le kuka
MusikaE tusa ai ma faʻamatalagaNati anufeFesoasoani e faʻaitiitia le faʻasologa o le cholesterol e ala i se mea masani e taʻua lovastin
Meaʻai ma VaitauE tusa ai ma faʻamatalagaMarjoram, pasili, caraway fatu, basil, dill, leaf bay, thyme, tarragon, pepa uliuli ma le mumuFaʻatagaina i le faʻaleleia pe a maeʻa

O nisi o oloa e mafai ona faʻaosofia ai se maʻi, o le mea lea, i suʻega taʻitasi, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi. Oolong (lauti tii, mea i le va o le lanumeamata ma le mūmū), lanumeamata ma le laumei teas o totonu o meainu e aveesea ai cholesterol. O le lanu uliuli e naʻo le faaopoopoina o le susu, ma e avea o se faʻaopoopoga, e mafai ona e faʻaogaina fualaau aoga e pei o le mint po o le paʻepaʻe.

Manatu faaalia mai la tatou faitau - Olga Ostapova

E leʻi faʻaaogaina aʻu e faʻalagolago i soʻo se faʻamatalaga, ae na filifili e siaki ma faʻatonuina se tasi afifi. Na ou matauina suiga ina ua mavae le vaiaso: na le toe popole loʻu loto, na amata ona ou lagonaina le malosi, malosi ma le malosi. Na faʻaalia le faʻaitiitia o CHOLESTEROL i le RATE. Taumafai ma oe, ma afai ei ai se tasi e fiafia i ai, ona sosoo lea ma le sootaga i le tusiga o loʻo i lalo.

Beta toto lipoproteins

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

O le gasegase o le tino o se faʻalavelave lea o gasegase faʻapitoa maticochimika ua fuafuaina e faʻafetaui ai manaʻoga o le malosi o vela uma o le tino. Faʻasesega mai le masani i le faʻaaogaina ma le teuina o lipids (gaʻo), e tele faʻamaʻi e tulai mai, o le tasi o ia o le atherosclerosis. O se vaega autu i le atinaʻe ma le alualu i luma o le atherosclerosis e faia e beta lipoproteins (lipoproteins).

Aisea e manaʻomia ai le lipeta lipoproteins

A aunoa ma se faʻasesega, o fua uma ma gaʻo-pei o le plasma toto e leʻo maua fua, ae i le foliga o se mea faʻalavelave ma se polotini faʻapipiʻi faapitoa - apoprotein. E le pei o gaʻo suamalie, o ia mea faʻapitoa, e taʻua o lipoproteins, e sili ona solu i totonu o le vai ma o se auala faigofie mo le fesiitaiga i totonu o le toto.

Vailaʻau oona e tafe i le tuufaatasiga:

    • Chylomicrons. O chylomicrons o matai sili ona telē, e aofia ai triglycerides (e oʻo i le 87%), cholesterol (pe tusa ma le 5%), protein (e oʻo i le 2%) ma le phospholipids. E faia i le taimi o le taumafa o mea taumafa e maua i le gaʻo i totonu o le tamai iniseti, faʻafefiloi i totonu o le toto ma faʻafeiloaʻi i le ate mo le gasologa o gaioiga ma suiga. E le maua e le chylomicrons le atherogenic (e le mafua ai le atherosclerosis), talu ai o le lautele (e tusa ma le 120 nm) e le faatagaina ai i latou e ulu i totonu o sela.
    • Muamua, beta (β) lipoproteins (o le lipoproteins maualalo, o le lipoproteins maualalo) o le vaega autu lea i le atiaʻe o le atherosclerosis. O nei lipoproteins e sili ona faatumulia i le cholesterol (e oʻo atu i le 45% i le tuufaatasiga) ma o ni mea laʻitiiti laʻitiiti ma le taʻi 17-25 nm. E faʻapipiʻiina i le ate ma tautua e felaʻuaʻi faleoloa gaʻo i sela, o le ituaiga o malosi malosi.

I maualuga maualuga, o nei lipoproteins, beta aemaise lava, nofo i luga o puipui o arteries, ma teu ai le gaʻo. Mulimuli ane, o nei teugatupe e faʻamalosia e ala i fesoʻotaʻiga, tupu ma e mafai ona faʻaaogaina le moli atoa o le vaa. O le mea lea, ua fausia ai se atherosclerotic matua, e mafai ona tele taimi e faateleina ai le ola faaletino mai faafitauli i le cardiovascular.

  • Alpha lipoproteins (maualuga lipoproteins). O nei lipoproteins o loʻo i ai le pito itiiti (8-11 nm) ma le foliga o le disk. O le faia i totonu o le ate ma le ulu atu i le toto, latou te toso saʻo mai ai meaola mama mai luga o sela ma isi lipoproteins (beta, prebeta, chylomicrons). Pe a faʻatumu le fausaga o le lipoprotein alpha i gaʻo gaʻo, e maua mai ai se foliga faʻapitoa ma o loʻo aveina atu i le ate mo le toe gaosia. O le maualuga o le lipoproteins e maua ai le anti-atherogenic ma e taʻua i nisi taimi o le "aoga" cholesterol.

O ai e manaʻomia se suʻega lipoprotein beta?

O le faateleina i le maualuga o le beta ma le prebeta o le lipoproteins o le vaega autu o le pathogenetic i le atinae o le cholesterol plaque. O le mea lea, e sili ona taua le pulea o lona faʻasalaga i tagata gasegase ma se faʻalavelave maualuga o le atherosclerosis ma le maʻi cardiovascular.

O le suʻesuʻega mo le lipoproteins beta ua faʻamatalaina:

  • Afai e maua maualuga maualuga le maualuga o le cholesterol (faʻafuaseʻi, i le taimi o se suʻega masani, poʻo le faʻatulagaina). Mo se suʻesuʻega atoa o le tulaga o le gaʻo gaʻo i le tino, atonu e te manaʻomia se suʻesuʻega mo le fusi o le lipid, e aofia ai le lipoproteins (beta, alpha), triglycerides, ma le aofaʻiga o atherogenicity. O faʻataʻitaʻiga o vailaʻau ma fautuaga i le olaga e faia e tusa ai ma iuga.
  • Faʻatasi ma togafitiga cardiovascular (coronary heart disease, angina pectoris), pe a uma le falemai mo le faʻaleagaina o le myocardial.
  • I le maea ai o se faʻalavelave lavelave o le lolomiina i totonu o le mafaufau (stroke).
  • I le maualuga o le maualuga o le toto, lea o se tulaga lamatia mo le atinaʻe o le atherosclerosis,

I le tulaga o se mea na mafua mai i le gaʻo (lipeta peta lipoproteins ma cholesterol, maʻi fatu cardiovascular i le aiga toto i lalo o le 40 tausaga).

  • Faʻatasi ma le maʻisuka.
  • Faatasi ai ma le tele o meaʻai, mamafa.
  • Faʻatau le ava, ulaula.

Mo tagata maʻi ei ai se tasi poʻo le sili atu foi o mea lamatia o loʻo taua i luga, o se suʻesuʻega mo le cholesterol ma le lipoproteins o loʻo faʻatulagaina i tausaga taʻitasi.

Faʻamatalaga sauniuniga

O se vaega tele i le faʻamaoni o taunuʻuga o loʻo faia i le saʻo sauniuniga mo le suʻeina o le toto. O le maualuga o le lipoproteins i le toto e aafia i le tele o mea e pulea. Beta lipoprotein maualuga e mafai ona faʻatupulaia e:

  • maʻitaga I fafine o loʻo tauaveina se tamaititi, o lenei faailoga o le 1.5-2 taimi maualuga nai lo le tausaga. O lenei tulaga e physiological ma, o se tulafono, e le manaʻomia ai le tofiaina o togafitiga fualaau faasaina. Beta lipoproteins ma isi faailoilo o le lipid metabolism toe foi mai i le masani na o le 6-8 vaiaso talu ona fanau mai,
  • toto foai mo le auiliiliga i se tulaga tumau,
  • ulaula
  • siakiina fualaau (glucocorticosteroids, hormones anabolic).

E maualalo ifo le lipoproteins ma maualalo le maualalo:

  • i le tulaga maualuga pe a faia se auiliiliga,
  • malosi malosi faaletino
  • o le faʻamautinoaina o fualaau (estrogens, statins, agents antifungal, colchicine, ma isi),
  • meaai, fiaai.

O le mea lea, ao leʻi pasia le suʻega mo le lipoproteins beta, e tatau ona mulimulitaia tulafono sauniuniga nei:

  1. Mo le 1-2 vaiaso ao lei faia le suesuega, mulimuli i le masani masani: o le a mafai ai ona sili atu le faʻamalieina o iuga.
  2. Beta lipoproteins e tatau ona tofotofoina pe afai o le mataupu e sili atu le maloloina. O se suʻega pe a maeʻa faʻamaʻi pipisi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaina o le myocardial, stroke, o le a faʻaalia se faʻamaoniga mautinoa pe a uma le 6-8 vaiaso.
  3. O le meaai mulimuli e tatau ona faia i le afiafi ao leʻi faia le suʻega. Taumafai e taofi i le va o le 8 ma le 14 itula i le va o le taumafataga o le afiafi ma le samples.
  4. O le lipoprotein faʻataʻitaʻiga e tuʻuina atu i le taeao i luga o se manava gaogao. Tea, kofe, suamalie ma mea inu gaʻo ua faʻasaina. E le mafai ona inu vai inu. O le toto e aveesea mai se vein.
  5. Aua le ulaula 30 minute ao leʻi faia le suʻega.
  6. E tatau ona faia se faʻamatalaga mai se tulaga tuʻufaʻatasi. A o lei totoina le toto, e fautuaina e malolo ma "ave se manava" mo le 5-10 minute.

O tapenapenaga talafeagai mo suʻesuʻega e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le le saʻo. O le suʻega lava ia o loʻo faia e le metotia ata photometric color, o le iuga e masani lava ona saunia i le aso e sosoo ai. O le iunite o fua o le lipoprotein concentration i Rusia o le millimole i le lita. Afai o le le masani ai ole lipoproteins beta e maua mai le masani, e manaʻomia se feutagaiga ma se fomaʻi, cardiologist, neuropathologist, endocrinologist.

Tulaga masani ole lipoproteins beta i alii ma tamaitai

O le lipid metabolism i alii ma tamaitai e maua sina eseesega. I lo latou talavou, o sui o le afa matagofie o tagata soifua e itiiti ifo i le lamatiaina o le atherosclerosis: o le horroses estrogens e avea ma "leoleo" o ipu toto mai le tino.I le matua, pe a maeʻa le misaopaʻa, o le aofaʻi o hormones e faʻaitiitia le malosi, ma le faʻaaogaina o le cardiovascular, aʻafiaga o le atherosclerosis, e tutusa lava.

O masani masani o le lipoproteins beta e eseese e le gata i feusuaiga, ae faapena foi i tausaga o le mataupu. O o latou toto e aofia ai le faʻamaualuga o vailaʻau maualalo ma fualaau oona maualalo.

O le lipoproteins maualalo maualalo o ni vaega lapopoa laiti o gaʻo ma polotini. E aofia ai le 50% o le cholesterol i la latou tuufaatasiga ma o ona avega autu i sulu o le tino. O le LDL o loʻo i ai le maualuga o le atherogenicity ma faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga i lo latou faʻatoʻa maua i le toto e vave ona oʻo atu ai i le faʻavaeina o pusa cholesterol. Faʻamatalaina tulaga taua mo lipoproteins maualalo maualalo i le laulau i lalo.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Le masani o le lipeta lipoproteins i tane

Le masani o le lipeta lipoproteins i tamaitai

I lalo o le 191.54-3.60 mmol / L1.54-3.87 mmol / L 20-301.52-4.49 mmol / L1.54-4.12 mmol / L 31-402.09-4.91 mmol / L1.84-4.35 mmol / L 41-502.30-5.32 mmol / L2.04-4.90 mmol / L 51-602.31-5.30 mmol / L2.30-5.64 mmol / L 61—702.31-5.56 mmol / L2.44-5.54 mmmmol / l Sili atu i le 702.32-4.90 mmol / L2.43-5.54 mmol / L

E tusa ai ma faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i luga o le laulau, e manino lava o le LDL i tamaitai talavou e laʻititi laʻititi nai lo alii i tausaga tutusa. I le mavae ai o le 50 tausaga (o lona uiga, pe a maʻea le averesi o le taamilosaga i totonu o tamaitai), o le vaevaega lenei o le faʻafeagai.

E iai foi tulaga lautele mo le iloiloina o le lipoprotein maualuga o le toto mo itu uma e lua:

  • itiiti ifo i le 2.61 mmol / l - lelei,
  • i totonu o le 2.62 mmol / l - 3.30 mmol / l - latalata i le lelei,
  • 3.41-4.10 mmol / L - laina maualuga,
  • 4.21-4.90 mmol / L - maualuga,
  • sili atu nai lo le 4.91 mmol / l - matua maualuga lava.

O le masani o lipoproteins maualalo maualalo e tutusa lava mo alii ma tamaitai ma 0.26-1.04 mmol / L. O lenei vaega o le lipoproteins ei ai uiga uiga ese i le lalolagi faasaienisi. O le mea moni, o le tele o saienitisi latou te malilie e VLDL, faatasi ai ma le LDL, o se tasi o mafuaʻaga autu o le atherogenicity. Ae e ui o LDL e tele galuega faʻavae i totonu o le tino, o le matafaioi o le maualalo o le lipoproteins e leʻi malamalama atoatoa. O nisi tagata suʻesuʻe e manatu i le VLDLP o se vaega faʻapitoa o le gasegase gaʻo, lea e le manaʻomia e le tino. O le manatu ua faʻamaonia e le mea moni e faapea e le i maua ni tali mo lenei ituaiga o lipoproteins beta.

Ona o le le mautonu o lo latou "tulaga", o tulaga faavaomalo mo le iloiloga o le saogalemu o lo latou aofaiga e le o atinaeina. O se faaitiitia o le lipoproteins maualalo i lalo o le 0.26 mmol / L e seasea ma e leai ni taunuuga le lelei i le vaega o le tino.

Aisea e tulai ai le Beta Cholesterol

O se faʻaopoopoga i le faʻamasinoga o le beta cholesterides o se faʻafitauli masani i suʻesuʻega o tagata gasegase e sili atu i le 40-50 tausaga. O le faateleina o le lipoproteins eleʻele ma maualalo le mafai ona:

  • cholestasis - faʻasalaga i luga o le talo e mafua mai i le maʻi o le ate i taimi uma (o le biliary cirrhosis, hepatitis) poʻo le pulelele (cholelithiasis, cholecystitis, tumama, ma isi),
  • faʻamaʻi fatugaʻi e oʻo atu ai i le faʻasolosolo o le faʻailoga taʻavale, maʻi le nephrotic ma le nephrotic,
  • afaina o le endocrine (hypothyroidism - o se faʻaitiitia o lauroid function),
  • le maʻisuka e le mafaamatalaina
  • afaina, maʻi faʻasolo,
  • ava malosi
  • maʻi mama o le pancreas, prostate,
  • 'ai le tele o meaʻai gaʻo gaʻo.

Talu ai o le beta lipoprotein faaputuputuina i le tino e tupu malie, o lenei faagasologa e masani ona le amanaiaina e tagata gasegase. Faʻateleina le faateleina o le lipoproteins ma le atiaʻe o le atherosclerosis, o mea nei e tutupu:

  • Tupe maua (e le o taimi uma).
  • O foliga mai o xanthomas ma xanthelasma - o mea laiti laiti e tumu i le cholesterol, e masani lava ona tu i luga o manoa, i luga o foliga, eyelids (lea ua taʻua o le wen).
  • O le tigā, o tiga paʻu i tua o le sternum o ni faailo o faʻamaʻi pipisi o fatu ma le faʻavaivai tiga. O nei faailoga o loʻo faʻaalia ai le foliga mai o pusa cholesterol i luga o puipui o mea faʻamaʻi faʻamaʻi - o vaa e fafaga ai le fatu. I le taimi muamua, o le tiga e le tumau, e mafai ona vave faʻaitiitia e ala i le aveina o le nitroglycerin, ma e mafai ona toe faia i le itu tauagavale o le tino: neck, shoulder, arm. Ma o le malosi ma le tele o faoa faamalosi e faateleina, o le faapalepale i gaoioiga faaletino e faaitiitia.
  • Faʻaitiitia le mafaufau, faʻalavelave, se suiga i uiga o le tagata e mafua mai i le atherosclerotic leions o vaʻa vaʻaia.
  • Numera o pito pito i lalo, faʻamaʻi faʻapipiʻi - faʻaaliga o le tuʻuina atu o plaques mai le lipoproteins i le pito i totonu o vaʻa o pito i lalo.

Talu ai o le atherosclerosis o se faʻamaʻi pipisi, o le toto totoʻa i gaʻo uma o le tino e oʻo ile tasi tikeri pe o le isi. O le solia o le toto i le gaʻo o le fatu ma le faiʻai e mafua ai le le lelei o faailoga i le mea muamua, aua o nei totoga e manaʻomia se faʻaauau pea o le malosi.

O se faʻapuʻupuʻu faʻapitoa o le lumanaʻi o le faʻamaʻi ma atherosclerotic plate e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻalavelave matuia o le atherosclerosis e pei o le infarction myocardial ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular (stroke).

O le gasegase o le myocardial e le mafai ona gasegase (maliu) o se vaega o le muso o le fatu, ona o le paʻu tele o le tuʻuina atu o le okesene ma meaʻai. O lenei tulaga e atiaʻe lelei, i totonu o itula poʻo ni minute. E lagona e le tagata maʻi se tiga ogaoga i tua o le sternum, e le faatagaina ai o ia e alu ma manava tele. Pe a ave le nitroglycerin ma isi vailaʻau faʻamaʻi, e le tupu le toomaga. I lenei tulaga, e tatau loa ona e valaau i se falemaʻi, ia tuʻuina atu i le tagata maʻi se tulaga toʻafilemu ma se ulu maualuga, ia mautinoa le tafe mai o le ea fou.

O le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular o le maliu o le faiʻai e mafua mai i le le lava o le tuʻuina atu o le okesene ma meaʻai i le "poloka" atherosclerotic ipu faʻapipiʻi. E tele faʻamatalaga faʻapitoa (faʻamaʻi o le limo poʻo le afa o le tino, tautala le mama ma le maualuga o le faiʻai o le mafaufau, le mautonu o galuega o le pelvic, urination ma le toilalo). O lenei tulaga e lamatia ai le ola ma manaʻomia vave ile falemaʻi.

E mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le lipoproteins ma le fesoasoani o togafitiga faʻapitoa. Muamua lava, e le tatau ona faʻaaogaina togafitiga e leai ni vailaʻau. O nei mea e aofia ai se taumafataga e maualalo ai le gaʻo (puaa, mamoe, gaʻo, puaa, sausa ma sausages, susu gaʻo ma mea gaosi susu), ma omega-3 e le maualuga, e maua i le tele o fua (aemaise lava walnuts), sami iʻa, olive olive. E fautuaina mo tagata uma, e aunoa ma se faʻasesega, ia taofi le ulaula ma inu ava. E le gata i lea, taitoatasi, e fautuaina tagata uma taitoatasi e faataitai se tasi o ituaiga o gaoioiga faaletino (aau, savali, sailiga, Pilates, ma isi).

O le faʻaitiitia o fualaau ole lipoproteins beta o se gaioiga e tele ni masina poʻo ni tausaga foʻi. Pe a uma ona faatonuina se tasi pe sili atu vailaʻau mai le vaega o statins, fibrates, siakiina o meaola suamalie, ma isi mea, e tatau ona faia suʻega i le 3 masina ma faatusatusa le malosi o le paʻu i le lipeta lipoproteins ma isi faʻailoga o le lipid profile. O sauniuniga mai le vaega pharmacological o statins (Atorvastatin, Rosuvastatin, Simvastatin) ua faamaonia le aoga i le faaitiitia o lipoproteins atherogenic. O le filifiliga i le tofiaina ma le filifilia o se fualaau o fualaau faasaina e tatau ona faia e se fomaʻi.

E tusa ai ma le Polokalame a Amerika National Cholesterol Education Program, ua faʻavaeina faʻamaumauga lipoprotein beta, lea e fautuaina ai le filifilia o togafitiga fualaau faasaina. O faʻamaumauga o loʻo tuʻuina atu i le laulau o loʻo i lalo.

Faʻamatalaga o le aʻafiaga mo le atinaʻe o faʻamaʻi fatu fatu (ulaula, ava malosi, toto maualuga, maʻi o le maʻisuka, faʻalavelave faifai pea)Le maualuga o le lipoproteins maualalo, lea e manaʻomia ai le tofiaina o fualaau faasainaManulauti o togafitiga
E itiiti ifo i le 2Luga 4.92 mmol / LLalo 4.14 mmol / L
Sili atu i le 2Sili atu nai lo le 4.14 mmol / lLalo 3.36 mmol / L
IHD ua mauaSili atu nai lo le 3.36 mmol / lLalo 2.56 mmol / L

Faʻitiʻitia lipoproteins beta i se suʻega toto

O le faaitiitia o le lipoproteins atherogenic e matauina le tele o taimi. O le faʻaitiitia o le latou faʻatonuga e leʻo se faʻataʻitaʻiga faʻamaonia ona o le maualalo o le faʻamaoni. O tulaga nei e mafai ona faʻaititia ai le maualuga ole LDL:

  • faʻasologa o togafitiga
  • ogaoga o le ate i le tulaga o le taupulepulega,
  • mumusu o ponaivi ponaivi,
  • hyperthyroidism - sili atu le gaosiga o hormones i le toto o le thyroid,
  • gasegase, arthrosis, e aofia ai le autoimmune,
  • ogaoga mumu o le sili atu ma le 50% o le tino,
  • maʻi faʻamaʻi pipisi
  • COPD, faʻamala o le bronchial.

Afai o se faʻaitiitia o le faʻatupulaia o lipoproteins beta na tupu mo se tasi o mafuaaga ua taua i luga, o togafitiga e tatau ona tuʻuina atu i le faʻamaʻi pipisi. E le o se mea e tatau ai ona faʻateleina le maualuga o lipoproteins atherogenic.

O le a le maualuga o le suka i le toto o le tagata?

Glucose o le mea sili lea mo le taumafa o tino ola. Mai i lea mea, e ala mai i aʻafiaga o meaola oona, e maua ai calories e manaʻomia mo le ola. Glucose e maua i foliga o le glycogen i le ate, e faʻasaʻoloto pe a le lava le taumafa o gaʻo mai meaai.

O le faaupuga "toto sugar" e le o se togafitiga faafomaʻi, ae faʻaaogaina i le tautalaga tautala, e le o se mea e le masani ai. A uma, e tele sugars i le natura (mo se faʻataʻitaʻiga, fructose, sucrose, maltose), ma naʻo le kulūkose e faʻaaoga e le tino.

O le tulaga o le toto o le suka e fesuisuiai e faalagolago i le taimi o le aso, tausaga, taumafa o meaai, gaioiga faaletino, ma le popole.

O fua o le suka toto e faʻaaogaina aunoa lava: faʻaopoopo pe faʻaitiitia e faʻatatau i manaoga. "Puleaina" lenei faiga faigata o le inisalini pancreatic, i se tulaga maualalo, o le hormonone adrenal - adrenaline.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O faʻamaʻi o nei totoga e mafua ai le leai o se tulafono faatonutonu. Mulimuli ane, o maʻi eseese e tulai mai, lea e mafai muamua ona mafua i se vaega o le le atoatoa o le tino, ae i le aluga o taimi latou te taʻitaʻia ai togafitiga e le mafai ona suia o totoga ma tino o le tino.
O le suʻesuʻega o le kulukose i totonu o le toto o se tagata e talafeagai e iloilo ai le soifua maloloina, faʻafetaui tali.

E faʻaaogaina le toto toto i totonu o le fale suesue

O se suʻega toto mo le suka o loʻo faia i totonu o soʻo se fomaʻi. E tolu auala mo le fuafuaina o le kulukose o loʻo faʻaaogaina:

  • glucose oxidase
  • orthotoluidine,
  • ferricanide (Hagedorn-Jensen).

O auala uma lava e faʻagatasi i le 70 o le seneturi talu ai. Ua lava le suʻeina mo le faʻalagolago, faʻamatalaga, faigofie ona faʻatino. Faʻavae i luga o vailaau faʻasolosolo i le toto kulukose. O se taunuuga, ua faia se fofo lanu, lea i luga o se ata faapitoa photoelectrocalorimeter e iloilo ai le malosi o le lanu ma faaliliuina i totonu o se faailoga faʻatusa.

E maua i le iunite faavaomalo mo le fuaina o mea e gaosia - mmoles i le lita o le toto poo le mg i le 100 ml. Ina ia liua mg / L i mmol / L, e tatau ona faateleina le numera i le 0.0555. O le suka o le toto i le suʻesuʻega e ala i le auala Hagedorn-Jensen e sili atu le maualuga nai lo isi.

Tulafono mo le suʻeina o le kulūkose: e ave le toto mai se tamatamailima (capillary) poʻo mai se vein i le taeao seia oʻo i le 11:00 i luga o se manava gaogao.O le tagata maʻi e lapatai muamua o ia e le tatau ona 'ai e valu i le sefulufa itula aʻo leʻi ave le toto. E mafai ona e inu vai. O le aso ao lei faia le auiliiliga, e le mafai ona e inu, inu ava. O le solia o nei tuutuuga e aafia ai le faatinoga o le auiliiliga ma e mafai ona taitai atu ai i faaiuga sese.

Afai o le auiliiliga e faia mai i le toto vevela, ona siitia lea o le masani i le 12%. Tulaga masani o le kulukose i capillaries mai le 3.3 i le 5.5 mmol / l, ma i Vienna mai le 3.5 i le 6.1.

E le gata i lea, e iai se eseesega i le faʻatinoina peʻa ave le toto atoa mai se tamatamailima ma se vein ma le kulukose plasma.

I le taitaia o suʻesuʻega puipuia o le faitau aofaʻi o tagata matutua mo le siakiina o le maʻisuka, ua fautuaina e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi le amanaiaina o le pito i luga o le masani:

  • mai se tamailima ma se vein - 5.6 mmol / l,
  • i plasma - 6.1 mmol / L.

Ina ia iloa po o le fea o le kulukose e tutusa ma se tagata matua matutua i le silia ma le 60 tausaga, e fautuaina e fai se fetuunaiga o le faailo i tausaga taʻitasi i le 0.056.

O tagata maʻi e maua i le maʻisuka e fautuaina e faʻaaoga glucometers feaveaʻi mo le filifilia o le toto suka.

O le anapogi o le toto sugar e masani lava ona i ai lona pito i lalo ma le pito i luga, e ese mai i tamaiti ma tagata matutua, e leai ni eseesega i le itupa. O le laulau e faʻaalia ai tulaga faʻavae e faʻatatau i le matua.

Tausaga (tausaga)Glucose values ​​i mmol / L
i lalo o le 14 tausaga2,8 – 5,6
i tamaitai ma alii 14 - 594,1 – 5,9
i le matua i le 60 tausaga4,6 – 6,4

O le matua o le tamaititi e afaina: mo pepe e oo i le masina, 2.8 - 4.4 mmol / l e manatu masani, mai le masina i le 14 tausaga - mai le 3.3 i le 5.6.

Mo fafine maitaga, e 3.3 i le 6.6 mmol / L e manatu e masani. O le faateleina o le maualuga o le kulukose i fafine maʻitaga atonu e taʻu mai ai le maʻisuka latent (latent), ma o lea e manaʻomia ai le tulitatao.

Le malosi o le tino e faʻaaogaina ai le kulūkose mataupu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa pe faapefea ona suia le faasinusili o le suka pe a uma ona 'ai, i le aso.

Taimi o le asoSuauu toto suka masani moli / L
mai le lua i le fa o le taeaosili atu nai lo le 3.9
ao leʻi faia le taeao3,9 – 5,8
aoauli ao lei faia le malologa3,9 – 6,1
ao lei faia le taumafataga3,9 – 6,1
e fesootaʻi ma se taumafataga ile itulaitiiti ifo i le 8.9
lua itulaitiiti ifo i le 6.7

Iloiloina o suʻesuʻega

I le mauaina o iuga o le auʻiliʻiliga, e tatau i le fomaʻi ona iloilo le maualuga o le kulukose e pei o: masani, maualuga pe maualalo.

Maua maualuga le suka o le "hyperglycemia."

O lenei tulaga e mafua mai i faʻamaʻi eseese o tamaiti ma tagata matutua:

  • maʻisuka malosi
  • afaina o le endocrine (thyrotoxicosis, afaina o le gland, acromegaly, gigantism),
  • ogaoga ma le masani ai le palacreatic inflammation (pancreatitis),
  • maʻi o le pancreatic,
  • maʻi faʻamaʻi tumau
  • afaina fatugao e fesootaʻi ma le faamamaina o le filtration,
  • cystic fibrosis - faʻaleagaina le mea faʻafesoʻotaʻi,
  • taʻavale
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • faiga faʻapipiʻi faʻapipiʻi e fesootaʻi ma faʻamaʻi i le inisalini.

E mafai ona maua le hyperperglycemia pe a uma ona mafatia i le atuatuvalega, malosi faaletino, lagona vevesi, ma le tele o meaʻai i mea taumafa, ulaula, togafitiga o hormones steroid, estrogens, ma caffeinated drugs.

O le hypoglycemia poo le maualalo o le kulukose e mafai ma:

  • maʻi o le pancreatic (tumutumu, mumū),
  • o le kanesa o le ate, manava, sulu,
  • suiga o le endocrine (faʻaitiitia le galuega o le thyroid function),
  • hepatitis ma le cirrhosis o le ate,
  • arsenic oona ma ava malosi,
  • fufulu o fualaau (inisalini, salicylates, amphetamine, anabolic),
  • i pepe ma pepe faatoa fananau mai mai tina e maua i le maʻisuka,
  • maualuga le vevela i taimi o faʻamaʻi pipisi,
  • umi le anapogi,
  • faamai pipisi e fesootai ma le malabsorption o vailaau aoga,
  • malosi malosi faaletino.

Taʻiala faʻamaonia mo le kulūkose toto mo le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e mafai ona iloa e tusa lava pe i ai se pepa natia e ala ile suʻega toto mo le kulukose.

O se faʻamaoniga le mautinoa o se tuufaatasiga o faailoga o le maʻisuka ma numera o le kulukose maualuga:

  • tusa lava pe o le a le meaʻai - 11 mol / l ma le maualuga,
  • taeao 7.0 ma luga.

I le tulaga o suʻega masalosalo, o le leai o ni faʻamaoniga manino, ae o le i ai o mea e aʻafia ai, o le faʻamalositino e faia i le kulukose pe taʻua o le suʻega o le toleniga o le glucose (TSH), ma i le auala tuai o le "gaʻo suka".

  • o se auiliiliga o le sugar taumafa ua avea o se faavae,
  • faʻafiafia le 75 g o le kulukose mama i totonu o se ipu vai ma avatu ia inu i totonu (1.75 g mo kori taitasi o le mamafa e fautuaina mo tamaiti),
  • faia iloiloga faʻaopoopo i le afa itula, itula, lua itula.

I le va o suʻesuʻega muamua ma mulimuli, e le mafai ona e 'ai, ulaula, inu vai, poʻo le faʻamalositino.

Iloiloina o le suʻega: o le kulūkose o le afi ao le i ave le siva e tatau ona masani poʻo lalo masani. Faʻamataʻu faʻapalepale, faʻaalia suʻesuʻega faʻapitoa (11.1 mmol / L i plasma ma le 10.0 i le toto oona). Lua itula mulimuli ane, o le maualuga e sili atu nai lo masani. E fai mai lenei mea e le inu le glucose inu, e tumau i le toto ma le plasma.

Faatasi ai ma le faateleina o le kulukose, ua amata ona pasi e fatugao i totonu o le uila. O lenei faailoga e taua o le glucosuria ma avea o se faʻailoga faaopoopo mo le maʻisuka.

O suʻesuʻega o le suka i le toto o se suʻega taua i le taimi e tatau ai. O faʻamatalaga faʻapitoa e manaʻomia e le endocrinologist e fuafua ai le tele o iunite o inisalini e mafai ona taui mo le le atoatoa o le galuega o le pancreatic. O le faigofie ma le faʻaogaina o metotia e mafai ai ona faʻatautaia suʻesuʻega tetele o 'au tetele.

Se faʻataʻitaʻiga mo le tuʻuina atu o le cholesterol ma nisi o meaʻai

Ina ia ausia le iuga lelei, ua fautuaina e le au atamamai se taumafataga lea e taʻu mai ai o le ai ai taumafa e le itiiti ifo ma le lima taimi i le aso. O mea taumafa tutusa i aso uma atonu e pei o lenei:

O oloa falaoa e tatau ona saunia mai le falaoamata atoatoa, ae o lo latou numera e tapulaa i ni fasi falaoa se lua pe na o se pa. Palu falaoa po o meaʻai e lelei foi.

Afai e te mulimuli i se meaai, e tatau ona e manatua e uiga i meaai faatagaina e aveesea ai le cholesterol ma ia mautinoa ia tausisi i tulafono nei:

Mo le sili atu le faigofie, e mafai loa ona e faia se lisi mo le vaiaso. Mo le faʻamaoni, o le taumafataga o aso uma ua malilie i le fomaʻi e vaavaaia oe o le a tuuina atu fautuaga talafeagai i lenei tulaga. O loʻo i ai i luga o le lautele lautele ni laulau o oloa e faʻaalia ai le cholesterol, o lea e masani ona avea e avea ma faavae pe a manaʻomia le cholesterol.

O le mea lea, ina ia mafai ai ona aveese le cholesterol mai le tino, o se taumafataga na malilie i le fomaʻi e tapulaa i se ituaiga o oloa, lea e fesoasoani i se faʻaleleia lelei i le tulaga ma, o se taunuuga o faʻamaoniga taua. I le fesoʻotaʻiga ma taaloga taʻavale, o le a le umi se mea e manaʻomia.

E te manatu pea e le mafai ona faʻamalolo?

Ua leva ona faʻavauvau oe i taimi uma o le ulu, migraines, le mapu le manava i sina mea itiiti, ma faaopoopo atu i lenei HYPERTENSION uma? E te iloa o nei faailoga uma e taʻu mai ai se maualuga o le Cholesterol i lou tino? Ma o mea uma lava e manaʻomia o le aumaia lea o le cholesterol i le masani.

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei - o le tau faasaga i togafitiga e leʻo i ou tafatafa. Ma o lenei tali le fesili: pe e fetaui lenei mea ia oe? E mafai ona faʻamaonia nei uiga uma? Ma o le a le tele o tupe ma taimi ua uma ona e "sasaaina" i togafitiga le lelei o SYMPTOMS, ae le o le faamaʻi lava ia? A uma mea uma, e sili atu ona saʻo i le togafiti e le o aʻafiaga o le faʻamaʻi, aʻo le faʻamaʻi lava ia! E te malilie?

Ina ia aveesea le cholesterol mai le tino, e tatau ona faʻaitiitia le mamafa o le tino, faʻateleina le gaioiga faaletino ma faʻaumatia esega leaga. E le gata i lea, e mafai ona e faʻaogaina le auala faʻaalia o isi vailaʻau.

E tatau ona malamalama o le maualuga o le cholesterol e masani ona oʻo atu ai i le atinaʻe o maʻi eseese. O le mea lea, e fautuaina e 'ai paleni,' ai meaʻai e aofia ai mea e mafai ona faʻamaeʻaina le paleni o le toto.

Talosaga lau

Muamua togafitiga aoga o omega-3 oona gaʻo. E maua i iʻa o ituaiga gaʻo. Ioe, e le mafai e tagata uma ona gafatia. O le mea lea, o le suauʻu na faʻaaogaina e avea ma se isi mea. O le 60% omega-3. Ua lava ma le fafaguina e ave ai ni sipuni se lua o ia suauu - e faʻamautu ai le cholesterol.

O le a faʻamanuiaina foi le faʻalelei. O lenei oloa e faʻamaonia ai le cholesterol toto. E manaʻomia ona faʻataʻoti mea faʻapitoa. O le mafuaʻaga o le paʻu e faʻapipiʻi i salakeke, pata, paluga pateta poo le kuka.

Ae e tusa lava pe faʻaaogaina le lūlū, e le mafai e se tasi ona aveʻesea ma le margarine, sausa ma le ulaula meaʻai - e sili atu le vavae ese mai latou mai le taumafataga.

Faʻaaoga le linden

O Linden o le a fesoasoani e faamautu le cholesterol. O fugalaau fugalaau e tatau ona nutimomoia i se setete o falaoamata. O le mea e mafua ai le vevela e faʻi tolu taimi i le aso ao leʻi 'aʻai, 15 kalama, faʻasaina i sina vai. O le umi ole togafitiga e 30 aso. Ona latou malolo mo le lua vaiaso. A maeʻa lenei mea, o le togafitiga e toe fai.

A faʻaaogaina le linden, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai faapitoa. O le meaai e tatau ona faaopoopo i le dill, lea e aofia ai le tele o vitamini C ma elemene eseese elemene. E tatau foi ona e 'ai i aʻau i aso uma. O se punavai lelei o le pectin. O nei oloa o le a faʻamalosia ai puipui o toto toto, faʻamautuina galuega o le ate ma le gall vladder.

Aʻo le i ai le falaoamata o le linden, e mafai ona e inu muamua, i le tusa o le lua vaiaso, fualaʻau cholagogue: immortelle, stigmas corn, milk thistle, leafy tansy.

Faʻafoe le taligalu e tusa ai ma se polokalame. Muamua, latou te inuina le fua mai le tasi vao mo le lua vaiaso. Ona latou malolo mo le vaiaso. A maeʻa lena mea, latou te amata faʻaaogaina se isi vaomatua. Ona toe alu ese lea o le isi vaiaso - ma le amataga o le faʻaaogaina o le isi mea e sosoo ai. Afai e te ave nei togalaau mo le tolu masina, ona tatau lea ona faatulaga lelei tulaga maualuga o le cholesterol.

Faʻatau togafitiga

O le auala sili e faʻaitiitia ai le cholesterol o le faʻaaogaina lea o sua suamalie. E tatau lava ona faʻamalosia i latou. O vine ma fualaau faisua e tatau ona onā e tusa ai ma se mamanu patino. Mo le 5 aso, i taeao uma e tatau ona e:

  • Le aso muamua inu vai seleni (30 ml) ma le sukaroti (60 ml).
  • I le aso lona lua - falalaʻau (45 ml), kālati (60 ml) ma le kukama (45 ml) le sua. E tatau ona teuina muamua mea inu ile pusaaisa mo le lua itula.
  • Tolu aso e tatau ona amata i le koko (60 ml) ma le apu (45 ml) le sua, pei o le seleni suamalie (45 ml).
  • I le fa aso e te manaʻomia le inu i le kuka tīpuni (30 ml) ma le kāloti (60 ml).
  • I le lima - suamalie moli (30 ml).

E mafai ona faʻafefiloi uma mea uma aʻo leʻi faʻaaogaina. E ui i lea, e sili atu le inu i na mea, ma matauina se luasefulu minute le umi. Ole faʻamaʻi ile ave ole maʻisuka.

O isi recipes folk

Talu mai aso anamua, na maua ai e fomaʻi faʻapitoa auala e faʻaleleia ai le cholesterol e faʻaaoga togafitiga. O fua o loʻo mulimuli mai e amanaʻia e sili ona aoga:

  • O pini po o pi (100 g) e sasaa i le po i le vai (200 ml) i le vevela o le potu. I le taeao, ua tafe le vai ma ua sasaa mai fou. Ona kuka ai lea o le oloa seia oʻo i le kuka. O le mea e maua mai ai e 'aina i ni atopa se lua. O le faʻataʻitaʻiga e toe faia mo vaiaso e tolu. Ina ia puipuia le gaosiga i totonu o le manava, e faaopoopoina ai le paluga o le susu i le pi po o le fatu ao le i kuka.
  • Laʻau faʻamalosi i luga o le faila keke. O le mafuaʻaga o le pauva e ave i aso taʻitasi aʻo leʻi 'ai mo le ono masina. O se tasi e auauna atu o se teaspoon.
  • O le a fesoasoani le ufiufi mauga mu e aveese le cholesterol. E lima i le ono vine i le tolu aso i le aso ao lei faia ni taumafataga mo aso e fa o le a maua ai se lelei lelei. Ona malolo ai lea mo le 10 aso.A maeʻa lenei mea, o le fa aso o togafitiga e mafai ona toe faia.
  • O le lanu lanumoana lanumoana (20 g) e sasaa mai i vai inu (200 ml) ma faʻapipiʻi mo le afa itula. Ma, pe a uma ona faʻafefete le paluga, e faʻamamaina. Faaaoga le oloa pe a uma ona 'aʻai (pe a ma le itula ma le afa) ma ao le i momoe. O le umi o togafitiga e tolu vaiaso. O lea ituaiga e afaina ai o loʻo faʻaalia e se mea totino. E faʻamaonia le maualuga o le toto maualuga, faʻamalo le tale, faʻamautinoa le moe.
  • O le seleni seleni ua maeʻa tapena ma kuka mo le 3 minute i le vai inu. Ole numera o laau e le faʻapulaʻa. O se fasi o le seleni ua fusi i fatu fatu, ona faaopoopo ai lea o sina suka, masima, fuālaʻau fuālaʻau. O le taunuuga o se ipu e talia e 'ai mo le' aiga o le taeao, le aoauli, le 'aiga o le afiafi.
  • Laʻau faʻamalosi ua maeʻa le eleele. O le mea na maua mai (40 g) e faʻamaligiina i le vai inu (500 ml) ma kuka mo le kuata itula ile vevela vevela. O le suka e ave i le 70 gramu pe a uma se taumafataga mo vaiaso e tolu. Ona latou malolo mo le masina ma toe fai le toe togafitiga.
  • E luasefulu senetimita lau o se mumu auro ua maeʻa lelei ma sasaa i se lita o vai inu. O le mea e tupu ai le paluga ua afifiina ma tuu ai e vaeluaina mo se aso. Ona fufulu lea, teuina i se nofoaga malulu i totonu o se pusa tioata. O le vailaʻau e faʻauluina ao leʻi faia ni taumafataga mo le tolu masina. O se tasi e nofo fua e 15 kalama. I le taimi o le meaʻai, e oʻo lava ile maualuga o le cholesterol levels e faʻapitoa. I se faaopoopoga, o se musumusu auro o le a faaitiitia ai le suka toto, fesoasoani e foia ai fatu i fatugaʻo, ma faamautu le galue o le ate.
  • O le suamalie suamalie o le sua mai le tasi le kilokalama o lemoni o loʻo faʻafefiloi ma gelulele (200 g) ma faʻamalosi i le pusaaisa mo aso e tolu. Faaaoga se sipuni sipuni o le faʻafefiloi, faʻafefe i le vai (200 ml).

E tusa ai ma fuainumera, o le toʻatele o tagata e mafatia i le maualuga o le cholesterol, lea e fesootaʻi ma se olaga le talafeagai, masani leaga, taumafa le lelei.

O le maualuga o le cholesterol e matautia mo le atinaʻeina o faʻamaʻi ogaoga o le cardiovascular system. E tele lava togafitiga, mafua ai aʻafiaga e le manaʻomia, latou te aʻafia ai foi le tulaga o le ate ma fatuga.

Ae, i le manatu e tusa ma le 20% o gaʻo e sau mai meaʻai, e mafai ona e faʻaaoga se meaai faʻapitoa ma fetuʻunaʻi le taumafataga e aveese ai mea e ono lamatia mai le tino. Ina ia faia lenei mea, ulufale i oloa cholesterol-faʻasaʻo.

Ua leva ona faamaonia e suesuega faasaienisi e faapea o nisi o ituaiga o fualaʻau, fualaʻau, ma cereals e maualalo ai le cholesterol. E mafai ona ausia le taunuʻuga ona o vailaʻau o loʻo faʻaogaina nei oloa.

Mafaufau i mea nei i auiliiliga.

Phytosterols (phytosterols)

Laʻau eletise, o mea ia o le eletise o loʻo avea ma sela o le tino.

Latou te aʻafia ai le galuega a le tino atoa. O le filotosterols e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o vaega o le cholesterol lamatia e ala i le manava, e taʻitaʻiina ai i latou i fafo.

O oloa e aofia ai penerotoro e aofia ai:

  • fuālaʻau fuālaʻau fufulu mama,
  • alimoni
  • vine vao: vine, vine,
  • fualaau aina: avoka, vine,
  • seleri, fennel,
  • Iapani (tii) mushroom poʻo le faʻasusu,
  • fatu fatu saito
  • saito, bran araisa.

O vailaau oona e maua ai meatotino faʻasao, faamama le tino o toxins, toxins, mea leaga, lipoproteins maualalo. Ina ia faʻaleleia le "lelei" cholesterol, e matua taua tele le 'ai o fuamoa fuamoa fou ua teuteuina i le soya poʻo le suauʻu olive, ma inu vai inu fou.

Polyphenols

Plant polyphenols - meaola phenolic, flavonoids, lignans.

O le faʻaaogaina i aso taitasi o oloa faʻamaoaigaina i polyphenols e faʻaitiitia ai le cholesterol, puipuia mai le atinaʻe o kanesa, maʻi suka, osteoporosis. E le gata i lea, o polyphenols o antioxidants malolosi.

High Polyphenol Products:

  • rimoni
  • mūmū mū
  • vine mumu masani
  • lanumeamata lanumeamata
  • suamalie pateta
  • pi pi
  • lanu uliuli
  • Tomato
  • cerear sorghum (paʻu enaena po o le uliuli),
  • tiakono faanatura masani
  • koko
  • lanu meamata
  • turmeric.

Phenolic acid, flavonoids ma lignans e vave ona pala i le vevela vevela o togafitiga. O le mea lea, o meaʻai o loʻo faʻamalosia i nei mea e tatau ona faʻaaogāina fou, ma faʻaitiitia le vevela togafitiga. O le tino e faʻafefiloi faʻamalosi polyphenolic o sua e leʻi faʻaaogaina e aunoa ma le suka.

Resveratrol (phytoalexins)

Vailaʻau e faʻaaogaina ai le antibacterial, faʻataunuʻu. I laau totino, o la latou gaioiga autu e taulai i le puipuia, fufulu ese iniseti leaga mai mea totō, faʻapea foi vave ona toe faʻafoʻisia le fale pe a faaleagaina.

I le tino o le tagata, o le phytoalexins e avea ma vaega o antioxidants e puipuia ai le atinaʻeina o le atuatuvale o le oxidative, ona o le mea lea ua fausia ai radical free. E le gata i lea, o nei vailaʻau e faʻagesegese ai le fausiaina o palesla cholesterol, puipuia o laʻau, faʻamalosia o latou puipui, aveese le lipoproteins maualalo o le tino.

  • mūmū mūmū (sili atu, o latou pi),
  • koko pi
  • mūmū mū
  • tamato
  • paʻu
  • peanesi
  • pepa suamalie
  • Ginger

I le faaopoopo atu i le aveesea o le "leaga" cholesterol mai le tino, resveratrol faʻaleleia le gaioiga o le mafaufau, mafaufau, gauai, faʻavaveina le faʻafouina o meaʻai, talepe ai gaʻo, ma fesoasoani ai e aveesea le mamafa.

Oona gaʻo faʻamalolo

O acids Omega-3, Omega-6 e le o gaosia e le tino o le tagata, ae e taua tele mo le faafouina o siaki siaki, i le faasologa, e faatonutonu ai le sootaga i le va o le "leaga" ma le "lelei" cholesterol, faamama le puipui lapotopoto o papa, ma atili ai ona ola.

Meaai Maua Maualuga i Ava Maʻa:

  • ituaiga iʻa e tele: laʻau, tuna, maketi,
  • iʻa
  • vine vine, fatu o vine vine,
  • lanu mumu
  • koko pi
  • pikiapu fatu.

E le pei o gaʻo manu, o mea gaʻo susu e le faʻamaloloina e le faʻapipiʻi i puipui o toto toto. Latou te pasi faasolosolo atu i fua, faʻamalosi, faʻateleina atili ai.

Laʻau fualaʻau

O le fiva laʻau o se tasi lea o elemene taua i meaʻai. O faʻamalosi mea laʻau e le faʻaogaina e le tino. Latou te gaoioi e pei o le omomi, faʻafefiloi toxini, toxins.

O le fiva laʻau o se meafaigaluega faʻapitoa i le tau faasaga i le cholesterol matautia. E mafua ai le malosi ole gaʻo manu ma meaʻai gaʻo, e faʻaleleia ai le gaʻo o le lipid, ma faʻaleleia ai le faʻamalositino ile gasegase. Ona o lenei mea, o le faʻaitiitia o le lipoproteins o le maualalo, o le tele lava o ia mea e mafua mai i le tino.

Meaʻai maualuga fiber:

  • fatuga atoa o cereals
  • lala
  • pi
  • fualaau suamalie
  • fualaau faisua
  • flax fatu.

Ina ia aveesea le tele o le cholesterol mai le tino, e aoga le 'ai o le karite bela, buckwheat, falaleti o le sana, araisa. E aoga tele le taoina o le areto fou mai le falaoamata atoa.

Pectin - polysaccharides, o le malosi o le initaneti. O la latou galuega autu o le faʻamautuina o le metabolism. Pectin faaitiitia le cholesterol, faaleleia le gaosiga o le motini, faaitiitia le lamatiaga o le ischemia, anemia, faamama le tino o mea matautia, sima o metala mamafa, vailaau e tineia ai manu, mea e le o le eletise.

O le masani o pectin mea e ulufale mai i le tino i aso uma e tatau ona le itiiti ifo ma le 15 g. E le fautuaina le suia o pectin natura ma mea e ola ai le ola maloloina e aunoa ma le fautuaga a se fomaʻi.

O musika, anufe anufe e aofia ai mea e pei o lovastins. Latou te faʻagesegeseina le faʻavae o le cholesterol e le ate, e fesoasoani i le aveesea o le lipoproteins maualalo o le tino.

O le faʻaauau ona faʻaaogaina o pulou e vave faʻaitiitia ai le tele o le cholesterol leaga e 5-10%, e faʻaumatia ai atherosclerotic plate i totonu o vaa. O pulou uma o ni vailaʻau malolosi e aveesea ai le tino o toxins mataʻutia.'Oloʻo afaina ai musika, ma le hypercholesterolemia, o se mea lelei tele i meaʻai a manu.

O le aʻa o le ginger o se vaega o se aʻa aʻa. O se mea faapitoa lenei e faʻavaveina ai le susunuina o gaʻo, lea e fesoasoani e faatumauina ai le maualuga o le cholesterol soifua maloloina masani. O le aʻa o le ginger e faʻaolaina ai le vave faʻavave. O le mea lea, e fautuaina e faʻaaogaina i meaai maualalo-calori.

O le tea o le Ginger e aoga tele mo le tauina o cholesterol. Mo lenei, 1 lepp. aʻa o le aʻa ua suaina i le vai inu, mausali. A maeʻa ona inu le inu, faaopoopo le 1 tsp. meli, nai mataua o le sua o le tipolo. O le tea e inu mafanafana. O le faagasologa o togafitiga ma le inu ile fale inu ile tusa ma le 1 le masina. O le tea e inu i le taeao ma le aoauli. E le fautuaina e ave se meaʻai i le po. E tele ana meatotino, e mafai ona mafua ai le le mautonu.

Mo le sili atu ona aʻafiaga, e tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie:

  • E fautuaina ia iʻa malosi e faʻaumatia 2-3 taimi / vaiaso, ae le tele taimi. I lenei tulaga, o le vaega e le tatau ona sili atu ma le 100 g.
  • Nati - ei ai le maualuga o meaʻai gaʻo. Latou te aumaia ni faʻamanuiaga sili, ae o le autu i le taumafa lelei. E le fautuaina e tagata e taumafa taumafa mea taumafa e sili atu i le 30 g nati / aso.
  • O oloa e faʻamaoaigaina i le pectin e le tatau ona faʻaleagaina mo faʻamaʻi o mea masini.
  • Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, e tatau ona e lafoaia meaʻai e aofia ai gaʻo mamafa: gaʻo gaʻo, susu, sisi, kulimi, pata, kulimi mumu.
  • Ina ia aveese le vailaau matautia mai le tino, ae le o le lauti po o le kofe, e tatau ona e inu tele lanu lanumeamata, fualaau aina po o sua o fualaau suamalie, meainu suamalie, suamalie suamalie.

O meaʻai le lelei, o le taumafaina o le gaʻo, gaʻo poʻo meaʻai vevela, e taʻitaʻia ai le faʻaputuina o vailaau e afaina ai totoga o le tino. ma isi otaota e leai se lelei. O lenei tusiga o le a talanoa auiliili e uiga i le cholesterol. Aisea e aliali mai ai i totonu oo tatou tino, o le a le mea matautia ma faʻafefea ona faʻaumatia.

Le matautia o le cholesterol

Muamua lava, e taua le malamalama pe o le a le cholesterol. O se vailaʻau lenei o lona faʻatusa e pei o le gaʻo. Fausia o polotini ma gaʻo. O le tele o mea e maua mai i le ate, o le vaega atoa o le tino e maua mai meaai.

E manaʻomia e le tino se numera faapitoa o le cholesterol, talu ai o se vaega o siama siaki. Mai i fua masani o le cholesterol e faalagolago i ai:

  • le malosi o le tino e tetee atu ai i le atuatuvale
  • soloina o toxins,
  • Vitamin D synthesis
  • o le lelei o le faʻatinoina o le tino o gaioiga,
  • o le gaosia o hormones i le tele o aofaiga.

Ae, talu ai ona faaopoopo atu i le gaosiga masani, o le cholesterol e ulufale mai i le tino mai meaai, o lona maualuga e mafai ona sili atu. O le a le matautia o le maualuga o le gaʻo i le toto? O le mea sili ona lamatia o le fausia lea o pusa cholesterol. O le auala saʻo lea i. I le faaopoopo atu i le taufaamatau tuusaʻo, o le cholesterol o loʻo tauaveina foi isi galuega "subversive". Mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. e iloa e le tino paʻu ma fusi toto e pei o tino mai fafo. O le mea lea, ina ia faʻaumatia i latou, o le atinaʻeina o faʻamaʻi e talafeagai. O lona uiga, o punaoa faʻamaonia ua faʻaumatia.
  2. O le gaʻo o gaʻo e oʻo atu ai i le amataga ma le atiaʻe o le atherosclerosis. O le vaivai o toto toto ua faaitiitia, ua avea ma mea e pala.
  3. Papatusi e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi.
  4. Faigata le tuʻuina atu o siama ma mea aoga.
  5. O pusi e faʻaitiitia ai le faʻalavelave faʻapitoa, lea e mafua ai le faateleina o le tafe toto. O se taunuuga - maualuga maualuga.
  6. Thrombosis ma isi maʻi matautia.

I le faaopoopo atu i le le paleni, o mea nei e mafai ona tupu i le faateleina o le cholesterol:

  • tausaga pe a ma le 60,
  • le i ai o le maʻisuka
  • leaga masani
  • taumafa ma le masani,
  • faʻamaʻi o le thyroid poʻo le ate
  • popole, atuatuvale,
  • o le leai o se tulaga, o le faia o ni faʻamaʻi poʻo ni vailaʻau.

E uiga i cholesterol

Po o le a lava, o meaai tatau lelei o le ki lea i le faʻamautuina o le cholesterol . Ina ia mafai ona faʻavae lau meaʻai, e tatau ona e iloa pe o le a lenei vailaʻau.O se tuufaatasiga masani lea e faasino i gaʻo gaʻo, ma a aunoa ma le mea e le mafai e le gaioiga o le tino. O siama uma e aofia ai le cholesterol i lona tuufaatasiga, o se aofaiga tele o loo i ai i totonu o sela o le tino. O le isi vaega o lana gaioiga - e fai sona sao i le gaosia o hormones.

I o tatou tino, e leai lava se cholesterol mama i lona tino mama. E galue o ia i ni mea se lua o mea faʻapitoa e taʻua o lipoproteins, i le faasologa, o le maualuga ma le maualalo, lea e faia ai galuega eseese. O paʻu o le maualalo e masani ona faʻamauina i luga o puipui ma lapisi, ma iu ai ina vaeluaina le moli o le vaa. O le iʻuga, o le tafe toto e mafai ona puipuia atoatoa, e mafua ai ona osofaʻi pe fatu le fatu. I se eseesega, o le maualuga o le tuufaatasiga o eletise e le toso mai luga o puipui o toto toto, ae ia piki i luga o le eletise ma ave i fafo i le ate i le toto, i le mea o lo o gaosia ma gaosia ai. O le mea lea, o le paleni o nei mea e lua e taua tele.

Ae e te leʻi faia ni suiga i au meaai i aso taʻitasi, e tatau ona e iloa po oa meaai e 'aveʻeseina ai le cholesterol mai le tino. E le gata i lea, e tatau ona e iloa meaʻai e faateleina ai le maualuga o le cholesterol lelei - maualuga tele. Seʻio tatou tilotilo i manatu autu o meaʻai lelei e toe faʻafoʻi le paleni lipoprotein i le toto.

O iʻa gaʻo o le oloa e tatau ona e gauai muamua i ai. I totonu. O le mea lea, o le tuna, tuna e tatau ona i ai i lau lisi. E le tatau ona faʻaleagaina ia ituaiga o meaai: ia fafaga faalua i le vaiaso i se vaega itiiti, e tusa ma le selau kalama.

I le nofoaga lona lua mo faʻamanuiaga - nati. E aoga, ma e le afaina po o le a le ituaiga o fatu e te manaʻo ai. E ui lava i le mea moni o le fatu lava ia e matua gaʻo - o loʻo aofia ai gaʻo i totonu ia i latou e aoga, e taʻua i latou o le tino. E fautuaina e le au fai togafitiga ia taumafa i aso uma, i le 30 kalama. O le mea lea e tatau ai ona taʻua fatu, fatu sesame, flax: oa latou penefiti e sili atu ona lelei.

O suauu o fualaau aina o se mea taua mo le ola o tagata. Afai e mafai, sui uma meaʻai manu faatasi ma gaʻo fualaʻau. O nisi oi latou o se suauʻu olive maloloina lelei. E tatau foi ona faʻaumatia, soya, sesame. Ae o le kukaina o meaai i totonu o nei suauu e le fautuaina, aua e afaina ai e le gata i tulaga o le cholesterol, ae i le tulaga aoao mo le masini vai. E tatau ona e faʻaopopo atu i meaʻai kuka ua kukaina: i falalaʻau, lalagaina salati fualaʻau.

Fualaau suamalie aoga ma olive. Faʻaauau le faʻaaogaina o fiva feteʻenaʻi i soʻo se taimi e mafai ai i aso uma. O mea autu na tuʻuina atu i le tino o fuālaʻau fou, bran, cereals, herbs, fatu, fua, ma pi. O nei oloa e faʻateleina ai le faʻaumatia o le cholesterol mai le tino, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le 'ailaina, galuega o le tui.

O le isi vaega e manaʻomia e faʻafetaui ai cholesterol maualuga o le pectin. E tumu i apu, suamalie, fualaau suamalie, ma fatu o le sunflower. Pectin faʻaleleia lelei le metabolism, faʻaleleia le faʻaleleia atili o le toxins. O lenei tuufaatasiga ua lauiloa foi mo lona gafatia e aveese ai suauu mamafa mamafa mai le tino. O tagata e nonofo i 'aʻai e iai se tulaga le lelei o le siosiomaga e manaʻomia ona' ai tele pectin.

O le povi ma le tamai mamoe o ni punavai o gaʻo mamafa: ina ia mafai ona aveese le cholesterol, o nei oloa e tatau ona lafoai atoa. Faʻaititia foi i le pito maualalo pe, pe afai e mafai, lafoai atoa le pata, kulimi, gaʻo kulimi suamalie, sisi, susu. E sili ona aloese uma mai gaʻo meaʻai. E mafai ona e 'ai se manulele, ae muamua e te manaʻomia e aveese le paʻu. Ma afai e te kuka le susu, ona maeʻa ai lea o le mafanafana e tatau ona aveese le gaʻo o loʻo fetolofi i le luga - o lea e te aveesea ai mea leaga e aʻafia ai le vaʻa.

Faamalolo sua

O togafitiga, lea e aofia ai le faʻaaogaina o sua, e taua tele i le aveesea o le cholesterol mai le tino. O faʻamanuiaga sili ona lelei mo tagata o fualaau aina ia, fualaau suamalie ma fualaau faisua. O fualaau o le Citrus o se pusa o vitamini ma o le faʻaaogaina o sua mai nei fualaau aina ei ai lona aoga aoga i le soifua lelei. Ina ia faʻateleina le aʻafiaga o le sua o le vine, e fautuaina e faaopoopo sina suamalie o le lemoni i ai.

Faatasi ai ma fualaau o fualaau aina suamalie, o le sili ona aoga o pusi ma keke. Ae ao le i faaaogaina, e tatau ona e mautinoa e leai ni faafitauli i le ate. A leai, o ia meainu e tatau ona faia i luga o le sipuniti, faʻalautele le fua i le taimi.

O le lauti tiamata ua manatu o se panacea. A oʻo mai i le aveesea o le cholesterol mai le tino, o lenei vai inu o lau fesoasoani muamua lea. Tea o le a aumaia ai aoga aoga i le tino, seivagana ua e faʻaleagaina. E mafai ona togafitiga togafitiga ma vai inu, ae ui i lea, aʻo lei faia lenei mea, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi.

Gaoioiga faaletino

Afai ei ai se manaʻoga e faʻaitiitia le cholesterol - e le mafai ona e faia e aunoa ma ni taʻaloga. Soo se mea, e tusa lava pe leai se taua, avega e fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualalo o le eletise ma faʻateleina ai se faʻaopoopoga i le maualuga o le maualuga o le tuufaatasiga. O lenei aafiaga e sili ona faʻailoaina i uta papa, o lona uiga, oi latou e aʻoaʻoina le tutumau ma e umi lava le taimi. E aofia ai le savali i se saoasaoa, tamoe, aau, uila.

Aga masani leaga

Afai o le galuega o le aveeseina o le cholesterol - e tatau ona e le toe inu ma ulaula. E iloa e tagata uma o ia ituaiga amio e afaina tele ai le fatu. O le teenaina o ia mea o le a faatelevaveina ai le aveeseina o le lipoproteins ma faaleleia ai tulaga lautele. O nisi o suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le tele o le ava malosi ei ai sona lelei i le faʻaitiitia o le cholesterol. O le mea lea, afai o loʻo e inuina pea, e tatau ona faʻaititia le aso ole aso i le tasi le ipu mūmū i le aso.

Ina ia aveesea le cholesterol mai le tino, e tatau ona faʻaitiitia le mamafa o le tino, faʻateleina le gaioiga faaletino ma faʻaumatia esega leaga. E le gata i lea, e mafai ona e faʻaogaina le auala faʻaalia o isi vailaʻau.

E tatau ona malamalama o le maualuga o le cholesterol e masani ona oʻo atu ai i le atinaʻe o maʻi eseese. O le mea lea, e fautuaina e 'ai paleni,' ai meaʻai e aofia ai mea e mafai ona faʻamaeʻaina le paleni o le toto.

Lemon Cleansing

E tele suʻega e faʻavae i luga o lemoni, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • lemoni ma le kalaka
  • lemoni ma le meli - felafolafoaʻi solo i se meaʻai meaʻai, solo i le tasi lita o le vai, faʻamalosi mo aso e tolu, ona ave lea o le tolu mililiteri i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga,
  • meaʻai sili - o le sisi, keli, lemoni ma le meli,
  • E mafai foʻi ona e faʻafefiloi ma le faʻamaʻi ma le meli,
  • o le auala pito sili ona manaia o le tuufaatasiga lea o lemoni ma le moli, o le faʻaaogaina lea e maua ai se fiafiaga suamalie.

Le aʻafiaga o le cholesterol i le tino ma ona fesuiaiga

Cholesterol e aʻafia i le tele o faʻalapotopotoga taua e lagolago ai le ola, e pei o le:

E maua i totonu o le ate, fatugaʻo, sisi o le eleele, pala, ma o se vaega e sau i meaai. O loʻo iai ni ituaiga 2 o mea faʻatasi ma puluvaʻa o se faʻamoemoe faapitoa:

  1. LDL - lipoproteins maualalo.
  2. HDL - lipoproteins maualuga.

O le tele o masini eletise maualalo e teuina i luga o puipui o toto toto, lea e tau atu i le vavalalata o le lumens ma faaleagaina ai le toto. LDL ua faauigaina o le cholesterol leaga. O lona faʻalautele maualuga o loʻo faʻaalia ai le lamatiaga o le tele o faʻamaʻi.

O le Cholesterol lelei o le HDL. E fesoasoani:

  • faʻaitiitia le LDL i le toto,
  • faamalosia le puipuiga
  • puleaina faiga faʻavae,
  • saunia puipuiga mai le kanesa.

Aisea e lamatia ai le maualalo o le toto cholesterol?

Toeitiiti lava o tagata uma na faalogo e uiga i lamatiaga o le maualuga o le cholesterol i le toto. Ae ui i lea, o lona tulaga maualalo, o lona uiga, o le anotusi o le HDL, o loʻo taʻu mai ai foi se tulaga le lelei o le soifua maloloina.

O a faailoga e taʻu mai ai le maualalo o le toto cholesterol? E leai ni faʻamaoniga manino e faʻaalia ai se faʻaitiitia o le cholesterol toto.

E naʻo suega e mafai ona faʻaalia ai lona le atoatoa, o lea e taua ai le faʻaauau ona faia suʻega. Afai e te mauaina le maualalo o le cholesterol, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist.

Ina ia siitia le maualuga o le HDL, e tatau ona iloa le mafuaaga o lona le atoatoa. Faʻafitauli e faʻapogai ai faʻamaʻi eseese (ate, fatugaʻo, faʻaoga o le tino, gaʻo, vevela), ma se olaga le saʻo.

Le leai o se cholesterol lelei e mafai ona faʻaosoosoina:

  • eleelea o toto toto ma otaota,
  • popolega le mautonu ma tulaga tuusao,
  • eleʻele le lelei o le calcium, e oʻo atu i le osteoporosis,
  • afaina
  • feusuaiga feusuaʻiga.

Paleni paleni

O meaai paleni faatulagaina lelei o le vaega taua lea o le manuia i le tauivi ina ia faateleina HDL (good cholesterol).

O le puna o gaʻo tumu o:

I le faaitiitia o le taumafa o nei meaai, e mafai ona e faʻaitiitia le faʻaaogaina o le LDL mai meaai.

E tatau ona faʻamalosia le taumafa i meaʻai e maua ai gaʻo susu poʻo omega 3 gaʻo. E tatau ona aofia i totonu o le lisi autu, muamua lava, iʻa. O fuālaʻau ia, o le sami, malati, malati, malati, tuna, togafiti, sardine.

Faʻateleina le suauu cholesterol:

  • meaola manu - i ni mea laiti, kulimi ma le gaʻo gaʻo,
  • fualaau faisua - olive, faʻasolosolo, vevela, sogi.

Avocados, walnuts ma almonds, faapea foi ma le flax ma le pumpkin, e aoga tele i le taumafataga.

O le maualuga o le cholesterol lelei i totonu o le toto e mafai ona faʻatūina e ala i le 'ai o le soya o loʻo i totonu o mea soya - susu, nuts, cheese cheese (tofu), cheese.

O le sua pia, lea e lagolagoina le galuega a le gallbladder, e aoga tele. O le bile o le vaega autu lea i le gaʻo gaʻo.

O se meaʻai maualalo-gaosiga e fesoasoani i le HDL. E talitonu tagata e taumafa fualaau taumafa ina ia faateleina le cholesterol lelei, e sili atu le taua nai lo se taumafataga e maualalo le gaʻo o le tino.

O lona uiga o le aupito maualalo o le suka, o le falaoa paʻepaʻe, ma le mea e gaosia ai e tatau ona tuʻu i le lisi o taumafa i aso taitasi e 'aina.

Vitamin Eating

O fualaau sili ona aoga mo le gaosiga o le cholesterol o le niacin poo le nicotinic acid. E maua i le tele o fualaau, fuamoa, aano o manufasi, falaoa faʻamafanafanaina.

O le suanila suamalie i le antioxidant polyphenols ei ai mea taua. O se taunuuga o suʻesuʻega, na maua ai o nei polyphenols e mafai ona faatele vave le HDL i le toto. O le lanu tiiti e tutusa uma lava meatotino.

Ua faʻamaonia le faʻamaonia o le faateleina o le gaioiga faaletino e taʻitaʻi atu ai i le faateleina o mea e maua i le cholesterol lelei i totonu o le toto.

O ituaiga eseese o uta e talafeagai mo le faamaloloina o le tino, mo se faataitaiga: aau, savali, taaalo volleyball poo le badminton, taʻavale, uila.

Gaioiga faaletino ao leʻi fafagaina le faʻamalosia o le gaosiga o le HDL. O le faateleina o lona iloiloga o le pasene o le a faaalia i totonu o le 2-3 masina talu ona suia le faigamalo.

Taunuʻuga Paʻu

I le toto o le mamafa o tagata, e sili atu le leaga ma le lelei le cholesterol.

Pe a faʻaitiitia le faʻaopoopoga o pauna, e faʻaleleia le fua o le LDL i le HDL.

O meaʻai tatau lelei ma gaoioiga faʻale-tino o le a fesoasoani e aveesea le mamafa ma puipuia ai foliga o kilokalama le tatau.

Faʻalēaogāina masani leaga

O le ulaula e ulaina ai le gaosiga o le cholesterol. O le faʻaaogaina o lenei masani leaga o le a fesoasoani i le faaleleia atili o le toto i totonu o le 2 vaiaso.

Faʻaaogaina faʻavalea o le ava malosi, aemaise lava i le uaina mumu, faateleina le cholesterol toto.Ae o le masani faatagaina e le sili atu ma le tasi le ipu. Mo faafitauli i le ava malosi, e lelei tele le teena o lenei metotia.

Faʻaaoga togafiti a tagata

O le gaioiga o le tele o togafitiga faʻaleagaga e faʻavae i le faʻamamaina o le ate ma faʻapipiʻi le tino i vitamini.

O le faʻasolosolo o le togavao e fesoasoani e aveese le toxins mai le ate. Ina ia saunia le fusi, 2 sipuni tele ole fatu vaovao (susu susu) ua sasaa atu i le 0.5 lita o vai inu ma tuu i totonu o se vevela mo le 12 itula.

O mea o loʻo i le thermos ua vaevaeina i le 4 vaega ma inu i le aso atoa. E fautuaina e ave le fua pe a uma ona 'aʻai pe a uma le 1 le itula. Faʻaauau le faʻaaogaina o salati paʻepaʻe paepae faʻatasi ma le seleni ma le logo logo e faʻapipiʻi lelei ai le maualuga o le cholesterol.

O se meaʻai gaosi e sili ona lelei o se mea e puipuia ai. O le i ai o le tele o fiva i kāloti e fesoasoani i le fufuluina vave o le inumaga ma le aveesea o toxins.

E taua le maitauina i totonu o se mea kuka kuka, o le antioxidants e aofia ai le toetoe 2 taimi sili atu nai lo le mea masani. I le taimi lava e tasi, o kātiti kuka ua sili atu ona aafia ai le mucous membrane o le manava.

I le avea ai o se meaʻai i salakeke, e mafai e kāloti ona faʻatagaina mo faʻapotopotoga eseese. E lelei le oloa ma isi fualaau faisua, fualaau aina, aano o manufasi, iʻa, meaʻai.

O fualaʻau sili ona lauiloa o le olive ma le togafiti i lalo o se ofu tino. Ae e lelei o ia i le sisi, kapisi, kiwi, mango, popo. O le tulafono masani o salakeke salati o loʻo faʻaofuina i mea gaʻo: fuālaʻau fuālaʻau, mayonnaise, kirīmi kulimi. I lenei tulaga, e sili atu ona gaosi le garotene.

Ua leva ona faʻavauvau oe i taimi uma o le ulu, migraines, le mapu le manava i sina mea itiiti, ma faaopoopo atu i lenei HYPERTENSION uma? E te iloa o nei faailoga uma e taʻu mai ai se maualuga o le Cholesterol i lou tino? Ma o mea uma lava e manaʻomia o le aumaia lea o le cholesterol i le masani.

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei - o le tau faasaga i togafitiga e leʻo i ou tafatafa. Ma o lenei tali le fesili: pe e fetaui lenei mea ia oe? E mafai ona faʻamaonia nei uiga uma? Ma o le a le tele o tupe ma taimi ua uma ona e "sasaaina" i togafitiga le lelei o SYMPTOMS, ae le o le faamaʻi lava ia? A uma mea uma, e sili atu ona saʻo i le togafiti e le o aʻafiaga o le faʻamaʻi, aʻo le faʻamaʻi lava ia! E te malilie?

Aveesea o le cholesterol tele i le toto: faʻasaga taʻitasi i lea laasaga

Cholesterol (cholesterol) o se tino taua e tatau ai mo le masani masani o le tele o faagasologa i le tino. Ae i le tulaga pe a maualuga lona maualuga, o le mea o loʻo i ai se lamatiaga matuia i tagata, faʻaosoina ai se faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis. O ia foi, o le mafuaaga lea o le atinaʻeina o maʻi fatu fatu ma le faʻalavelave cerebrovascular.

  • Faʻatoʻa togafitiga
  • Faʻaopoopoga i le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol
  • Luga o le lipid e maualalo ai meaai
  • Phytosterols
  • Polyphenols
  • Resveratrol
  • Oona gaʻo faʻamalolo

E tatau ona faʻamaʻoina lipids maualuga o le toto, ma o le mea muamua e mafai ona e amataina na o oe lava o meaai. O oloa e aveesea ai le "cholesterol leaga" e tatau ona aofia ai i taumafa i aso uma, ma afai o le maualuga o le cholesterol ua siitia tele, o le a lava lea e toe foi ai i le masani.

E mafai foi ona e taumafai e tuu i lalo le cholesterol faatasi ai ma togafitiga faa-tagata poo mea faaopoopo o meaai, ae o ia togafitiga e tatau ona faamaonia e se fomai. Ae o le mea moni, ae e te leʻi aveesea le cholesterol mai le tino, e tatau ona e faʻamaonia lelei lona tau.

Faʻatoʻa togafitiga

Faʻateleina le faateleina o le cholesterol toto, o fualaau o loʻo faʻamatalaina e mafai vave ona aveesea le cholesterol sili atu mai le tino. O le mea moni, o le togafitiga o le hyperchoistinemia e le gata o le faʻaaogaina o fualaau oona - e faaopoopoina i isi auala. O fualaau uma e fesoasoani e aveesea le cholesterol sili mai le toto ua vaevaeina i ni vaega.

  1. TulafonoOle kulupu sili ona malosi ole lipid-lowering drugs, ae ae leʻi aveesea le cholesterol mai le tino ma a latou fesoasoani, e tatau ona e asiasi atu i se fomaʻi ma pasi suega talafeagai. O latou aafiaga e atiina ae i totonu o le ate, o le okeni lea e faʻapipiʻi ai le tele o le cholesterol. I le faʻaopopo i le faʻagesegese o le faʻaogaina o le lipids, o lenei kulupu o vailaʻau o loʻo i ai se aafiaga lelei i le vasothelum vascular, e puipuia ai le gaosiga o le faʻaaogaina o paʻu. O fualaau e ave i le afiafi, i le taumafataga o le afiafi, aua i le po e faʻaleleia le gaosia o le gaosia o lipids. Togafitiga e masani lava ona umi, faatasi ai ma le siakiina o le galue o le ate.
  2. Nicotinic acid Vitamin B3 po o le niacin e aveesea ai le cholesterol leaga mai le tino, aʻo faateleina le maualuga o le lipoproteins maualuga (HDL) aoga. O lona aoga e fesoʻotaʻi ma se faʻalavelave i le faʻasaʻoina o lipid mai le tino i totonu o le toto. O le aafiaga lona lua o le niacin ua uma ona matauina i totonu o le ate lava - o le taofia o le lipid formation, ae na o le tofiaina o fualaau tetele o le fualaau faasaina. Pe a oʻo mai ni faʻamaʻi pipisi, o le mea lea, e le tatau ona inu i luga o se manava le manava, ma o togafitiga uumi e tatau ona o faatasi ma le tofiaina o isi vitamini o lenei vaega ma le hepatoprotectors.
  3. Sequestrants of acid acids. I totonu o la latou fausaga, o latou resin fesuiaiga o le ion, ma faʻalavelave ai le faʻaaogaina o kulimi kulimi i totonu o le manava, ma faʻaitiitia ai le taamilosaga. E le gata i lea, latou te faaosofia le soloia o lipids ma a latou mea e maua. Ina ia aveesea le cholesterol, o nei vailaau oona e ave i se maualuga maualuga, e mulumulu i le tele o vai. O isi vailaau e faatonuina e fomaʻi e tatau ona ave pe a uma le 3-4 itula - e faʻalavelave le faʻaaogaina o le tele o isi fualaau.
  4. Faʻamatalaga o le fiber acid. E ui lava i le faʻaaogaina lelei, latou te faatagaina oe e lelei le aveesea o le cholesterol tele mai le tino. E tele taimi e faʻamatalaina o se faʻaopoopoga i togafitiga autu, ae o le faʻaaogaina e manaʻomia ai le mataʻituina pea o le ate. E faʻaseseina i latou i le i ai o le faʻasologa o le gallbladder, ao latou saofagā i le faʻavaeina o maa.

O fualaau uma e faʻafefe ai le hypercholesterolemia e na o le fomaʻi e faatonuina. E masani lava, o fua o nei fualaau faasaina e taua tele, ma e tatau ona faia se taimi mo se taimi umi, o le togafitiga e masani ona o faatasi ma le vaavaaiga faafomai ma le mataʻituina o suʻesuʻega o liʻo o le ate.

Faʻaopoopoga i le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol

I le taimi nei i luga o le maketi o loʻo i ai le tele o meaʻai e aveesea ai le cholesterol mai le tino - e mafai ona faʻatau e aunoa ma se faʻasologa, ae fautuaina le fomaʻi aʻo lei mafai ona ave. Faatasi ai ma meaʻai uma na tuʻuina atu, o mea nei e tatau ona gauai atu i ai.

  • Ateroclefit - aoga i sina siitaga laitiiti i le lipids, ona o le manatu o le isoflavone e faatonutonu ai le fua o le leaga ma le lelei o le cholesterol, e maua ai le puipuiga faaopoopo mo vaʻa toto.
  • Alfalfa anticholesterol - e faʻaitiitia ai le maualuga o le lipid ma faʻamaonia le faʻatonu o le glucose, faʻaleleia le tulaga vascular ma fesoasoani e faatumauina le taofiga o le toto.
  • Chitosan - e puipuia le tele o le lipid synthesis i totonu o le ate, ma poloka ai foi le gao o gaʻo i totonu o le manava, aʻo fesoasoani i le taimi lava e tasi e aveese le toxins ma faaosofia ai le gasegase.
  • Tina fafine - faʻamalosia le puipui vascular, faʻaleleia le peristalsis ma faʻatautaia le metabolism.
  • Lecithin Granules - ona o mea e maua i le phospholipids, e mafai ai ona sili atu le lelei o le gaʻo ma gaosia ai atherosclerotic plate.

O meaʻai uma e mafai ona faʻaaogaina pe a uma ona faʻatalanoa se fomaʻi. E mafua lenei mea i le manaʻomia mo le siaki pea o suʻesuʻega o le maualuga o le lipids i totonu o le toto, faʻatasi ai ma aʻafiaga e mafai ona faʻamalosia ai le tulaga o se tagata ei ai faʻafitauli.

E tatau ona e malamalama o le aveesea o le cholesterol sili atu mai le tino e le lava, e taua le taofia o lona toe faʻafou.O le mea lea, e naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻataʻitaʻiina se togafitiga atoatoa.

Luga o le lipid e maualalo ai meaai

E taua tele le taumafa i le tau faasaga i le cholesterol, ma o le tele o oloa e mafai ona avea ma se suiga lelei i vailaʻau. Faatasi ai ma le leai o ni meaʻai gaʻo, saisi ma meaai faʻalauiloa, e tatau ona aofia ai meaʻai e maua i le fiber ma isi mea e aveesea ai le "leaga" cholesterol ma faateleina le pasene o le "lelei" i le taumafataga. O oloa uma e aveesea le cholesterol mai le tino e mafai ona vaevaeina i ni vaega, e tusa ai ma le gaioiga gaosi, lea ei ai lona malosi.

Tulaga masani o le cholesterol i le toto

E tusa ai ma fautuaga aloaia a le Sosaiete a Europa o Atherosclerosis (i Sisifo o se faalapotopotoga e faʻaaloalogia), o le "masani" o vaega o mea manogi i totonu o le toto e tatau ona faapenei:
1. Aofaʻi o le cholesterol - itiiti ifo i le 5.2 mmol / L.
2. Cholesterol o lipoproteins maualalo - e itiiti ifo i le 3-3.5 mmol / L.
3. Cholesterol o lipoproteins maualuga - sili atu i le 1.0 mmol / L.
4. Faʻailoga faʻamaʻi - itiiti ifo i le 2.0 mmol / L.

E faʻafefea ona 'ai i lalo o le cholesterol

E le lava le naʻo le tuʻuina atu o meaai e maua ai le "leaga" cholesterol. E taua le faʻaauau ona 'ai i meaʻai e maua ai gaʻo mama, gaʻo omega-Polyunsaturated acids, fiber, ma pectin e faʻamautinoa ai tulaga masani o le "lelei" cholesterol ma fesoasoani e aveesea le cholesterol sili atu "leaga".

O le cholesterol aoga e maua i iʻa gaʻo, e pei o le tuna poo le teu.
O le mea lea, 'ai le 100 g o le gataifale i le 2 taimi i le vaiaso. O lenei mea o le a fesoasoani e faatumauina ai le toto i se tulaga faʻamamaina ma puipuia ai mailei toto mai le faia, o le aʻafiaga e matua maualuga lava i le maualuga o le cholesterol toto.

O fualaau aina o meaʻai gaʻo, ae o gaʻo, o loʻo aofia ai i ni fatu eseese, e mo le tele o vaega, e sili ona aoga mo le tino. E fautuaina e 'ai le 30 g nati 5 taimi i le vaiaso, ma mo togafitiga faafomaʻi e mafai ona e faʻaaogaina e le gata o laʻau ma walnuts, ae faʻapea foi almonds, pine pine, Pasila pulu, nutshew nuts, pistachios. Lelei maualuga le faʻaleleia o le maualuga o fatu o le sunflower cholesterol, fatu sesame ma le muka. E te 'ai le 30 kalama o fatu, faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, 7 walnuts poʻo 22 almonds, 18 fasi cashews pe 47 pistachios, 8 Pasila nati.

O fuālaʻau fuālaʻau, tuʻuina atu le fiafia i le olive, soya, faʻafefiloi o le suauu, faʻapea foʻi ma le suauu sima. Ae leai se mea e le faʻasalaina i suauʻu, ae faʻaopopo i meaʻai ua saunia. E aoga foi le 'ai na o le olive ma soʻo se mea memei (ae ia mautinoa o loʻo fai mai le afifi o le oloa e le o aofia ai ni vaega faʻapitoa).

Ina ia aveese le "leaga" cholesterol, ia mautinoa ia 'ai le 25-35 g o le fiber i le aso.
O le fiber e maua i le lala, fatuga atoa, fatu, leki, fualaau faisua, fualaau, ma laau afu. Inu i luga o se manava gaogao mo le 2-3 teaspoons, ia mautinoa e fufuluina i lalo i se ipu vai.

Aua nei galo e uiga i apu ma isi fualaau o loo i ai le pectin, lea e fesoasoani e aveesea ai cholesterol sili atu mai toto toto. E tele pectini i fualaau suamalie, sunflowers, beets, ma le pelo. O lenei mea taua e faʻaleleia ai le metabolism, aveesea ai toxins ma salts o metale mamafa, lea e sili ona taua i tulaga leaga o le siosiomaga.

Ina ia aveesea le tele o le cholesterol mai le tino, e taua le togafitiga o le suavai. O fualaau suamalie, moli, pineapple ma vine (aemaise lava le faaopoopoina o le sua o le tipolo), faapea foi le apu, e sili ona aoga. Soʻo se mea e faʻamalie ai sua e lelei tele. I fualaau o fualaau aina, o vailaau masani e fautuaina ai le manaia o fualaau aina ma fualaau, ae afai
lou ate e le o galue lelei, amata ile teaspoon o le sua.

Green tea, lea e fasiotia ai manulele e lua ma le maa e tasi, e aoga tele mo le maualuga o le cholesterol - e fesoasoani e faateleina ai le maualuga o le "cholesterol ma le toto" ma faaitiitia ai le "leaga" faailoga.
E le gata i lea, i le maliega ma le fomaʻi, e lelei le faʻaaogaina o le suavai i le togafitiga.

O se sailiga manaia na faia e saienitisi Peretania: 30% o tagata ei ai se gene e faateleina ai le tele o le "lelei" cholesterol. Ina ia fafagu lenei gaʻo, e tatau lava ona e 'ai i le 4-5 itula i le taimi e tasi.

E talitonuina o le faʻaaogaina o le pata, fuamoa, paluga e faʻapupulaina ai le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto, ma sili ai le lafoaia o le latou faʻaaogaina atoa. Ae o suʻesuʻega talu ai nei e faʻamaonia ai le fesoʻotaʻiga o le cholesterol i le ate e fesoʻotaʻi tele ma lona aofaiga e sau mai meaai. O lona uiga, o le faʻalautelega e faʻalautele pe a itiiti le cholesterol i meaʻai, ma faʻaititia pe a tele naua. O le mea lea, afai e te taofi le 'ai o meaai e aofia ai le cholesterol, o le a amata ona fausia i ni aofaiga tetele i le tino.

Ina ia faatumauina tulaga masani o le cholesterol, muamua lava, lafoai le gaʻo tumu ma aemaise lava gaʻo oona e maua i le lafumanu ma le mamoe, ma faatapulaa lou faʻaaogaina o le pata, sisi, kulimi, kirimi oona, ma le susu atoa. Manatua o le cholesterol "leaga" e maua i na o meaola manu, o lea afai o lau sini o le faʻaitiitia o le cholesterol toto, faʻaititia le faʻaaogaina o meaai a manu. Avea pea le paʻu o le paʻu mai le moa ma le isi manulele, lea e aofia ai le tele o cholesterol.

A e kukaina aano o manufasi poʻo moa moa, pe a uma ona kuka, faʻaleleia ma aveese le gaʻo susu, talu ai o le ituaiga o gaʻo lea e mafua ai le afaina tele i vaʻa toto ma faʻalautele le maualuga o le "leaga" cholesterol.

O le avanoa o le mauaina o le atherosclerosis e itiiti pe afai ete:
fiafia, ia ogatusa ma oe lava ma tagata o loo siomia oe,
aua le ulaula
e le o le tagofia o le ava
alofa fiafia i le ea fou
e te le mamafa, e te maua le toto maualuga,
Aua nei i ai ni mea sese i le tulaga o le hormonal.

Linden e faaitiitia le cholesterol

O se fua lelei mo le maualuga o le cholesterol: ave se paʻu o fugalaau linden mago. Tipi linden fugalaau i le falaoamata i se mea e teu ai le kofe. 3 taimi i le aso, ave 1 lepp. ituaiga falaoamata lanu. Inu i le masina, sosoo ai ma se malologa o le 2 vaiaso ma le isi masina e ave ai le linden, fufulu ile vai manino.
I lenei tulaga, mulimuli i se meaai. O aso uma o loʻo i ai ni pi ma apu, aua o le lapisi e tele le vaitamini C, ma o apples have pectins. O nei mea uma e lelei mo toto toto. Ma e taua tele le faʻafaigofieina o le maualuga o le cholesterol e faʻatuina ai le galuega o le ate ma le gall vladder. Ina ia faia lenei mea, ave vaiaso e lua, faia se malologa mo le vaiaso, faʻaogaina o laau afu. O fualaʻau o le sana, tino ola, tansy, laʻau vaovao. Soʻo se 2 vaiaso, suia le mea o loʻo i ai. A maeʻa le 2-3 masina o le faʻaaogaina o nei fofo, o le cholesterol e toe foʻi i le masani, o loʻo i ai se faʻalautelega lautele o le soifua manuia.

O fatu o le a faaitiitia le cholesterol.

Cholesterol e mafai ona faaitiitia e aunoa ma ni faafitauli!
I le afiafi, sasaa le afa afa o pi poo pi i le vai ma alu i le po. I le taeao, faʻafefe le vai, sui i le vai fou, faʻaopopo i luga o le pito i luga o le sipuniti o le inu oona (ina ia leai se kesi i totonu o le inumaga), kuka seia aʻai ma 'ai lenei aofaʻi ile lua vaelua vae. O le faʻaitiitia o le cholesterol e tatau ona toe tolu vaiaso. Afai e te taumafaina le 100 g o pi i le aso, ona faʻaititia lea o le cholesterol content e 10% i le taimi lenei.

O le totoina o le alfalfa o le a aveesea ai le "leaga" cholesterol.

E tasi le selau pasene vaifofo mo le maualuga o le cholesterol o lau alfalfa. E tatau ona togafitia i se mutia fou. Tuputupu ae i le fale ma o le taimi lava e aliaʻe ai pupu, tipi ma 'ai. E mafai ona e togi le vai ma inu 2 tbsp. 3 taimi i le aso. O le togafitiga o se masina. Alfalfa e matua mauoa i minerale ma vitamini. E mafai foi ona fesoasoani i faʻamaʻi e pei o le gasegase, fao fao ma lauulu, osteoporosis. A oʻo i tulaga o le cholesterol e masani ai i itu uma, mulimuli i se meaʻai ma 'ai naʻo meaai lelei.

Faʻafeiloaʻi i lalo ifo o le cholesterol.

E mafai ona e faʻaititia lau cholesterol leaga i le palasi, lea e faʻatau i falemaʻi. Faʻaauau ona faaopoopo i meaʻai e te 'ai. I le taimi muamua, e mafai ona e tipi i luga o se faila kofe. O le a le oso le malosi, o le a toʻafilemu le fatu, ma i le taimi e tasi, o le galuega o le gastrointestinal tract o le a faaleleia. O nei mea uma o le a tupu malie. O le mea moni, o meaʻai e tatau ona maloloina.

Eggplant, suavai ma mauga o le mauga o le a faʻaitiitia ai le cholesterol.

E i ai ni uluniʻelu i le tele e mafai ai, faʻapipiʻi i salati i foliga masani, pe a uma ona tuʻu i totonu o le masima vai e alu ese ai le oona.
I le taeao, inu pati ma kararo (suamalie).
Taumafa 5 fualaau suamalie o le lafu mumu 3-4 taimi i le aso. O le vasega e 4 aso, o le malologa e 10 aso, ona toe fai lea o le vasega 2 isi taimi. E sili atu le lelei o le faʻatinoina o lenei faiga i le amataga o le taumalulu, pe a uma ona "taia" e le pulu ia vine.
O aʻa o le cyanosis blue o le a faʻaitiitia ai le cholesterol.
1 tbsp aʻa o le cyanosis blue bleu 300 ml o le vai, aumai i se vevela ma kuka i lalo o le tapuni i luga o le vevela vevela mo le afa itula, malulu, vevela. Inu 1 tbsp. 3-4 taimi i le aso, lua itula pe a uma se taumafataga, ma toe foi i luma o le taimi e momoe ai. O le vasega e 3 vaiaso. O lenei gaʻo e malosi le faʻafilemuina, aʻafia ai le faʻamalosi, faʻaitiitia le toto toto, faʻaitiitia le cholesterol, faʻamaonia le moe ma faʻamafanafana ai foi le tale vaivai.

Seleti o le a faʻaitiitia le cholesterol ma faʻamamaina toto.

Otioti seleni i soo se aofaiga ma togi i totonu o le vai inu mo ni nai minute. Ona ave lea i fafo, fafasi i fatu sesame, masima mama ma fufuluina sina suka, faaopoopo i le tofo o le sogi po o le suāuʻu olive. E fesuisuiaʻi se ipu e sili ona lelei ma faamalieina, matua malamalama. E mafai ona latou 'aina le' aiga o le afiafi, o le taeao ma e 'ai lava i soo se taimi. E tasi le tulaga e masani ona mafai. Ae peitaʻi, afai e maualalo lou mamafa, ona faʻailogaina ai lea o seleni.

Tincture mai fua o le Iapani Sophora ma le lanu paʻepaʻe papaʻe e matua lelei lava le faamamaina o toto toto mai cholesterol.

Tasi 100 g o fualaau aina o Sophora ma vao vao, sasaa le 1 lita o vodka, faʻasolosolo i se mea pogisa mo vaiaso e tolu, vevela. Inu 1 tsp. faatolu i le aso afa afa itula ao le i faia taumafataga, seia maeʻa le taotoga. E faʻaleleia le faʻavae o le cerebral, faʻamaʻi le maualuga o le toto ma isi maʻi cardiovascular, e faʻaitiitia ai le palasi o capillaries (aemaise lava vaʻaia), ma faʻamamaina toto toto. Tincture o le lanu paʻepaʻe ma le sophora Iapani e faʻamamaina ma le faaeteete ia vaa, puipuia ai lo latou faʻaogaina. Mistletoe aveese faʻamaloga le faʻaaoga (salts of metals mamafa, slag, radionuclides), Sophora - organic (cholesterol).

O le musele auro (manogi o le telefoni) o le a faʻaititia ai le cholesterol.

Ina ia saunia se fulufulu o se lauulu auro, o se laulaau 20 cm le umi ua tipi, 1 le lita o le vai tafe ua sasaa, ma afifi, ua tauanau pea 24 itula. O le fusi e teu i le vevela i se nofoaga pogisa. Ave se fua o 1 tbsp. l ao lei faia ni taumafataga 3 taimi i le aso mo le tolu masina. Ona siaki lea o lou toto. Cholesterol e oo lava mai i le maualuga o numera o le a pa'ū ifo i mea masani. O lenei faʻasolosolo e faʻaitiitia ai foi le suka o le toto, faʻamautu ai fatugaʻo i fatugaʻo, ma faʻataʻitaʻiina ai suʻesuʻega o le ate.

Kwass mai jaundice e aveese le "leaga" cholesterol.

Kvass recipes (tusitala o Bolotov). Tuu le 50 g o le mutia mago o le jaundice i totonu o se ato gau, faapipii sina mea mamafa ma liligi le 3 lita o vai ua kuka. Faaopopo 1 tbsp. sugar granulated ma 1 lep. kulimi mumu. Tuu i se nofoaga mafanafana, faʻaosooso i aso uma. Lua vaiaso mulimuli ane, ua saunia kvass. Inu se vailaau vailaau o le 0.5 tbsp. tolu taimi i le aso mo le 30 minute ao lei faia le taumafataga. I taimi taʻitasi, faʻaopopo le vai o loʻo misi le vai i le 1pp i le vaa ma le kvass. suka. A maeʻa le masina o togafitiga, e mafai ona e suʻeina ma ia mautinoa o le "leaga" cholesterol ua faʻaitiitia. Faʻaleleia le mafaufau, faʻavauvau ma le faʻamalosi e alu ese, pisapisao i luga o le ulu ua mou ese atu, o le mamafa e malolo malie. O le mea moni, i taimi o togafitiga e manaʻomia le faʻaitiitia o le taumafa o meaola manu. E tuʻuina atu i ai fualaʻau mata, fualaau aina, fatu, nati, cereals, fuālaʻau fuālaʻau.

Ma o lau cholesterol e masani lava masani, e tatau ona e inuina se togafitiga ma se ituaiga o paluga o le cholesterol i le tausaga:

faʻafefiloi le sua fou o le 1 kilokalama o lemoni ma le 200 g o kelaliki, faʻasolosolo i se malulu, pouliuli mo le 3 aso ma inu 1 sipuni tele i aso uma, faʻafefe i le vai. Mo le kosi, inu mea uma e kuka. Talitonu mai ia te au, o le a leai ni faafitauli i le cholesterol!

Ua faamaonia le faasaienisi o le vitamini C o lo oi totonu o lemoni ma galala oloa gaogao lelei le tuuesea o le cholesterol ma le aveesea mai le tino.

Cholesterol Prevention

Ina ia puipuia le teuina o le cholesterol i puipui o toto toto, e tatau ona e fetuunai au meaai. O le tele o le cholesterol i le moa mumu ma le pata, e pei foi o le moa, lobster ma isi atigi fausaga. Leai le cholesterol i iʻa ma iʻa. O i latou, i se faʻaopoopoga, aofia ai vailaau e fesoasoani i le aveesea o le cholesterol mai siama, e aofia ai sela o totoga i totonu. O le tele o iʻa ma fualaau faisua e maualalo ai le toto cholesterol ma o le puipuiga o le gaʻo ma le maʻi cardiovascular - o le mafuaaga autu o le oti i le faitau aofaʻi.

Ina ia mafai ona pulea le cholesterol, e tatau ona e faia se suʻega toto faʻapitoa i le ono masina. O le tulaga masani o le "leaga" cholesterol e mai le 4-5.2 mmol / L. Afai e maualuga le maualuga, ona e manaʻomia lea ona e vaʻai i se fomaʻi.

Laʻau fufulu pepa faamama

E tatau ona kuka se mea teuteu faapitoa, e aofia ai: tolu selau mililiters of water and six grams of leaf bays o le a manaʻomia, faʻafefiloi ma faʻavela mo le tusa ma le tolu minute. A maeʻa lena - auina atu i se vevela mo le sefulu itula. Ona toso lea ma ave mo aso e tolu i ni vaega laiti.

Ina ia mafai ona faʻamama lelei vaʻa, e mafai ona e faʻaaogaina laau, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • linden fugalaau
  • laupepa laisene
  • malosi le paʻu aʻa
  • o se togalaau faapitoa e aoina, lea e aofia ai le chamomile, le ola mama ma laʻau o le vine, yarrow ma birch buds.

Vaʻaia lou soifua maloloina ma puipuia nei faʻamaʻi ina ia alofia ai faʻafitauli faʻalesoifua maloloina!

Cholesterol (cholesterol) o se tino taua e tatau ai mo le masani masani o le tele o faagasologa i le tino. Ae i le tulaga pe a maualuga lona maualuga, o le mea o loʻo i ai se lamatiaga matuia i tagata, faʻaosoina ai se faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis. O ia foi, o le mafuaaga lea o le atinaʻeina o maʻi fatu fatu ma le faʻalavelave cerebrovascular.

E tatau ona faʻamaʻoina lipids maualuga o le toto, ma o le mea muamua e mafai ona e amataina na o oe lava o meaai. O oloa e aveesea ai le "cholesterol leaga" e tatau ona aofia ai i taumafa i aso uma, ma afai o le maualuga o le cholesterol ua siitia tele, o le a lava lea e toe foi ai i le masani.

Mo le fuafuaina o le maualuga o le cholesterol i le toto, o loʻo faʻatulagaina ai suʻega faapitoa

E mafai foi ona e taumafai e tuu i lalo le cholesterol faatasi ai ma togafitiga faa-tagata poo mea faaopoopo o meaai, ae o ia togafitiga e tatau ona faamaonia e se fomai. Ae o le mea moni, ae e te leʻi aveesea le cholesterol mai le tino, e tatau ona e faʻamaonia lelei lona tau.

Fomaʻi togafitiga

Talanoa i lau fomaʻi. Cholesterol o se mataupu faigata, aua e le o vaaia i mata le lavalava, ma o loo i ai i ituaiga eseese. Fai atu i lau fomaʻi e aʻoaʻo oe ina ia mafai ona e malamalama atili i auala e foia ai poʻo le taofia o faʻafitauli i lou tino.

  • Aoao le faagasologa o le aveeseina o le cholesterol mai le tino. O lenei faagasologa o loʻo faʻaaogaina ile HDL poo le "lelei" cholesterol, lea e feaveai ai le toto cholesterol i le ate, mai le mea e mafai ona aveese. O le mea lea, o se maualuga maualuga o le HDL cholesterol o lona uiga o le faagasologa o le faʻamamaina e sili atu ona lelei.
  • Faʻaititia au cholesterol leaga poʻo le LDL cholesterol. O le cholesterol leaga e maualalo le lipoproteins poo le LDL, o tagata e sili ona leaga o laʻau.
  • E mafai e lau fomaʻi ona talanoa faʻatasi ma oe se meaʻai faapitoa a le TLC (suiga o olaga masani). O lenei polokalama e aofia ai le soifua maloloina lelei, faʻafoeina o le mamafa ma gaoioiga faʻaletino. O lenei taumafataga e lelei mo i latou e maualuga le LDL cholesterol.

Fomaʻi E tolu vaega o fualaau faasaina: fuainumera, tagata bile acid attractors, ma inhibitors o le absorption o le cholesterol. O le filifiliga o fualaau faasaina e faalagolago i tausaga, tulaga lamatia o tagata taʻitasi ma aʻafiaga e ono aʻafia ai. E mafai e lau fomaʻi ona filifilia le fualaau sili ona lelei mo ou manaʻoga taitoatasi.

  • O tulafono e faʻagesegese ai le gaosiga o le cholesterol ma faateleina ai le gafatia o le ate e aveese ai le cholesterol mai le toto.
  • O le taloina o le acid Bile acid e fusifusia ai gaʻo-cholesterol-containing bile acid ina ia mafai ona aveʻesea i le fale.
  • O le initaneti o le absorption o le cholesterol e faatapulaaina ai le tele o le cholesterol e mafai ona gauaiina e le tino.
  • Niacin poʻo le ninini e mafai ona faʻaleleia le cholesterol HDL i le toto e 15-35 pasene. E ui lava e mafai ona faʻatau i le falemaʻi e aunoa ma se faʻamaumauga, e tatau ona e talanoa i lau fomaʻi aʻo leʻi tagofia lenei fualaau faasaina, talu ai o maualuga maualuga o le niacin e mafua ai aʻafiaga.

Seti se sini. O lenei mea e tatau lava ona talanoaina ma lau fomaʻi. E tofu le tagata ma lana lava sini (tulaga). E te le manaʻo e faʻaitiitia le cholesterol ina ia oʻo atu ai i faafitauli faʻalesoifua maloloina. Ole faʻatulagaina o lau faʻavae e faʻalagolago i le tele o mea, e aofia ai lou lava tagata ma talafaasolopito o aiga o maʻi fatu, o lou mamafa, toto toto, maʻi o le maʻisuka, ma le ulaula taimi.

Soifua maloloina

Amata le faia o galuega cardio. O nei faʻatinoga e le gata ina faʻamaeʻaina atoatoa le gaʻo, ae e mafai foi ona faateleina le maualuga o le HDL. E tusa ma le 10 pasene! Amata i le faatauina o se pedometer ma ave 10,000 laasaga i le aso. O le a avea lenei ma faʻamaoniga moni o loʻo e agai atu i se loto maloloina.

Taofi le ulaula. I nisi tagata, e faʻaititia ai le HDL cholesterol i le toto. O se faʻafitauli taua tele foi mo maʻi fatu. O le tuʻuina atu o le ulaula, o le ae fesoasoani ai i lou tino ia sili atu le faʻaleleia o le HDL cholesterol.

Afai e te mamafa tele, aveese. O le toʻatele o tagata e vaʻai i se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto cholesterol, na o le 10 pasene o le mamafa o le mamafa o le tino o le a le maua. E ui lava o le HDL cholesterol e mafai ona pauu muamua i le LDL cholesterol i le amataga o le faagasologa o le gau o le mamafa, ae a vave loa ona leiloa e le tagata le 10 pe sili atu pasene o lo latou mamafa, o le HDL cholesterol o le a faasolo ina faasolosolo malie ma maualalo le cholesterol o le a sili atu ona lelei le aveesea mai le tino.

Soifua maloloina

Inu se vai inu. Ua e faʻalogo o Farani o loʻo i ai se fatu maloloina, aua latou te inu i le tasi ipu ulaula i le 'aiga o le afiafi, ma e saʻo. O le tasi meainu e mafai ona faateleina le HDL i le 10 pasene. O le Amerika Heart Association e fautuaina tamaitai e inu vai inu i le aso, ma alii e lua. Ma le leai, afai e te inu 7 inu i le Aso Sa, o le a le tutusa le aafiaga.

Cholesterol o se tuufaatasiga o meaola e maua i totonu o sela o meaola ola. E mafai ona suauu i totonu o vailaʻau ma gaʻo. 80% o le cholesterol e gaosia e totoga a le tagata. 20% o le vailaʻau e sau mai meaai. O le Cholesterol e nafa ma le faʻamautuina o siama. E le gata i lea, e maua mai ai le Vitamin D, vailaau vevela ma lemoni. O faʻamatalaga lata mai ua taʻu mai ai e tele sona sao i le gaioiga o le puipuiga o le tino ma le faʻamalosi o le faiʻai.

Na maua muamua le Cholesterol i le 1769 e Pulletier de la Salem, lea na aveesea mai ai le paʻepaʻe o le gaʻo mai le gallstones. I lona tino mama, na maua mai i le 1789, ma i le 1815 na taʻua o le cholesterol.

Cholesterol e galue e avea ma se bilayer faaliliu i le tuufaatasiga o le membrane. E tuʻuina atu ai le maʻaleʻale i le paʻu o le membrane ona o se faʻalauteleina o le tele o meaola mole phospholipid.Cholesterol e matua aʻafia i le fausiaina o le baila ma le vailaʻau D, e puipuia ai totoga mumu mumu ma faʻasosaʻo le mafai ona gafatia e le tagata. E le mafai ona faʻafefeteina i le vai, o le mea lea, e le mafai ona tuʻuina atu i se toto mamā e le toto. O le mea lea, o le toto i le ituaiga o lipoproteins - o loʻo faʻamautuina.

Totolo cholesterol

Ua iloa e saienitisi ei ai le sootaga i le va o le lipoproteins i le toto ma le soifua maloloina o le tagata. E lua ituaiga o lipoproteins - maualuga ma maualalo. O lipoproteins maualalo maualalo e taua foi o le "leaga", aua e mafai ona avea ma mafuaaga o le tele o faamai. Latou te mafua ai le atherosclerosis ma e mafai ona mafua ai le faʻavaeina o papa i totonu o toto, faateleina le aʻafiaga o le faʻasolosolo o mea e maua ai le tino ma le osofaʻi o le fatu. O se tino ola maloloina o loʻo faʻamatalaina i se maualuga maualuga o lipoproteins maualuga. Ua taua i latou "lelei." Lafoaʻi i totonu o le toto ma e le faʻasaʻoina le cholesterol i le palapala, o le mea lea, e le mafua ai suiga o le atherosclerotic.

Faʻaiʻuga e aʻafia ai le faateleina o le "leaga" cholesterol

O aʻafiaga e aʻafia ai le faateleina o lipoproteins maualalo maualalo e aofia ai:

3) maualalo le malosi,

4) mativa paleni (o le faʻaaogaina o oloa e aofia ai gaʻo meaola ma gaʻo poʻo le le lava o vitamini, minerale ma fiber),

5) faʻavaivai i le ate o le talo,

6) gasegase o le maʻisuka, faʻasalalaʻau o hormones o sosolo ma le inisalini, le lava o hormones o feusuaiga.

O le aofai o le "leaga" cholesterol e tulaʻi foi i faʻamaʻi o gaʻo ma le ate. O maualuga maualuga o le lipoproteins e mafai ona tuʻufaʻatasia. I lenei tulaga, ua faatonuina togafitiga faapitoa mo fualaau faasaina.

O mea e faʻaitiitia ai le tulaga o le "leaga" lipoproteins e aofia ai le faamutaina o le ulaula tapaa ma le ava malosi, gaioiga faaletino, meaʻai e maua i le fiber, vitamini, elemene ma gaʻo susu.

O aʻafiaga o le cholesterol i le tino o le tagata

I totonu o le Iunaite Setete, e tusa ma le 500,000 tagata e maliliu mai maʻi faʻapitoa ma fatu i le tausaga. O le afa o maliu e fesootaʻi ma le cholesterol maualuga. Fuainumera faamaumauina o le oti e masani ona tupu i le maualalo o le maualuga lipoproteins maualuga. A oʻo ina faʻaititia le fuainumera o le "leaga" lipoproteins, ma o le "lelei" o loʻo faʻaitiitia, o lenei mea e oʻo atu ai i le faʻamaʻalosi o arteries - atherosclerosis. E tupu le faʻamaʻi pe a faʻapipiʻi pepa i totonu o le toto e faaputuputuina ai se aofaiga tele o le calcium. Ona o lenei elemene, ua vavalalata vaa ma ua le toe aoga. I le gasologa o taimi, o le toto e tafe ai le toto e tafe mai i totonu o le fatu. O lenei mea e oʻo atu ai i se isi faʻamaʻi - angina pectoris. I le tele lava o tulaga, o faʻalavelave fatu e mafua tonu lava ona o le le lelei o le taʻavale. E le gata i le vasoconstriction, e mafai e vae ona malepe ma fausia ai se tai i totonu o le toto ua taʻua o se toto toto. O lenei tui toto e mafai ona puʻeina ai se aluga ma mafua ai se osofaʻi fatu.

O le atherosclerosis e masani lava o le taunuuga o maualuga maualuga lipoproteins maualalo. Faailoga o le faateleina o le cholesterol i le tino e aliali mai ona o se faʻaitiitia o le tafe toto ma aofia ai:

1) tiga o le pusa (angina pectoris),

2) faʻamalamalama faʻamalosi,

3) lanu samasama-lanu piniki i lalo o le paʻu, aemaise lava le iloga i luga o manoa o le vae pito i lalo ma faataamilo laumei.

Vailaʻau mo le faʻafitauli ole gasegase o le cholesterol

I le avea ai o se tulafono, o le maualuga o le "leaga" cholesterol e faaitiitia pe afai e te tausisi i meaai ma taʻitaʻia se soifua maloloina. I mataupu e le fesoasoani, e faʻamaonia ai vailaʻau. O fualaau sili ona aoga ma faʻaaogaina e faʻaititia ai le maualuga o le lipoproteins leaga o fuainumera ia. E tusa ai ma le au saienitisi, o fuainumera e faʻaitiitia ai le aofaiga o le "leaga" cholesterol, e puipuia ai le sasa ma le fatu. E faaopoopo atu i fuainumera, polycosanol, acidic nicotinic, ezetimibe, fibrates (gemfibrozil), resins (cholestyramine) e masani ona faʻaaoga.

I le faaopoopo atu i fualaau faasaina, o nisi supplements e faaitiitia ai cholesterol:

1) Vitamin E. O se antioxidant lelei ma e mafai ona faʻaumatia lipoproteins le maualalo, ma puipuia ai le faʻavaeina o paʻu palapala. O tagata e tagofia le vitamini E e itiiti lava le maua i fatu fatu,

2) Omega-3 oona gaʻo. O loʻo i ai i totonu o le suāuu. Ua faʻamaonia e saienitisi latou te puipuia pupuni o le toto, puipuiga mai le mumū ma le maualalo o triglycerides. O le iʻuga, e faʻaititia le tulaga lamatia o le atherosclerosis,

3) Green tea. O se antioxidant foi. O vailaʻau o le lanu lanu e faʻaleleia le lipid metabolism,

4) O le kele. O lenei oloa e faʻamamaina ai le toto, lea e taofia ai le faia o pupuni i totonu. Faʻafetai i le gaioiga malosi Hellyin, faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol,

5) Soy protein. O vailaau o loʻo iai i le soya e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis. Genistein o se antioxidant lea e taua tele i le faagasologa o le faʻamaʻiina o lipid,

6) Nicotinic acid E masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o faʻafitauli o gasegase o le cholesterol. O le Niacin e faʻaputuina gaʻo gaʻo i le tino, lea e fesoasoani e faʻaitiitia le lipoproteins maualalo. E matua aoga lava i le tauina o cholesterol,

7) Vitamin B6, Vitamin B9, Vitamin B12. O le le lava o nei vitamini e mafua ai le faateleina o le maualuga o le homocystin, lea e afaina ai le aoga o le fatu. O lenei mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻe o faʻamaʻi fatu eseese ma le atherosclerosis.

Isi auala e tau ai le cholesterol

E tusa ai ma se suʻesuʻega a Dr. John La Rosa, e tolu mea taua e aafia ai le tele o le cholesterol i le toto:

1) gaʻo tumu e faʻatele ai le cholesterol,

2) gaʻo susu e gaosia ai polyunsaturated e faʻaitiitia ai le aofai o le cholesterol,

3) cholesterol meaai, lea e faʻapupulaina ai foi le maualuga o lipoproteins.

Mai le suʻesuʻega a le fomaʻi, e manino lava o gaʻo o le mafuaaga autu lea o le faateleina o le cholesterol toto. O loʻo iai i le tele o oloa. Ina ia puipuia le faateleina o le maualuga o le lipoproteins, e tatau ona sili atu lou faaeteete i au meaai.

Faaaoga le suauʻu olive. O le suauu Olive, faapea foi ma nati, o le suauu pīni ma le suauu canola, e aofia ai le gaʻo oona. O suʻesuʻega talu ai nei ua faaalia ai o gaʻo maualalo e faʻaitiitia le aofaʻi o lipoproteins maualalo, ma e le paʻi atu i le cholesterol aoga. O le mea lea, i le taimi o le taumafataga, ua fautuaina e faʻaaogā le suauu olive poʻo se isi oloa e maua ai gaʻo mamafatu.

Taumafai fafaga fua. O lapisi e aofia ai le tele o le cholesterol, ae 2/3 o le faitau aofaʻi latou te feagai e aunoa ma ni faafitauli. O lenei mea e mafai ona faʻamatalaina e le mea moni o loʻo faʻaaogaina le tino i le maualuga o le cholesterol ma tuʻuina le gaosia, ma o lea na o le mauaina mai fafo. Ae peitai e le fautuaina e faʻaaogaina le silia ma le 3-5 fuamoa i le vaiaso. E tatau ona fai mai o le cholesterol e maua i na o le yolks, o le mea lea e mafai ona faʻapalaina fuatini. O anufe e maualalo le cholesterol ua faʻaalia i faleoloa, o lea o le pipii atu i se taumafataga o le a sili atu ona faigofie.

Taumafa i laumei. O pini e iai le tele o fiva, o loʻo siomia ma faʻaumatia le cholesterol aʻo leʻi amata ona gaoioi. Ua suʻesuʻeina suʻesuʻega o le 'ai e 1.5 kapu o pi i le aso e faʻaitiitia ai le cholesterol e 20% i le 20 aso. E fautuaina e 'ai nisi pi. Soo se ituaiga o pi e aoga, o lea e mafai ai ona suia i le taumafataga.

Taumafa fua. O fua e matua mauoa i fiber, lea e aveesea ai le cholesterol mai le tino. E tusa ai ma suʻesuʻega, pectin fruit i le 8 vaiaso e faʻaitiitia ai le cholesterol e 7.6%. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea e faʻamaunu ai 2.5 kapu o fualaʻau i aso taitasi. Afai e le mafai, e tatau ona e 'ai isi fualaau: apu, oranisi, pears.

Faʻaaofia ai aʻa i lau taumafa. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le omea e tutusa uma lava meatotino e pei o fualaau aina ma pi. E tusa ma le 6 g o filo e manaʻomia ile aso. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e 'ai na o le 0.5 kapu o le lala o le oati i foliga o buns poo cereals.E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, o le 2 oat buns i le aso e mafai ona faʻaitiitia le cholesterol e 5.3% ile 4 vaiaso. I le faʻaopoopoga i le oats, e fesoasoani tele i le tau faasaga i le cholesterol. E na o le 0.5 kalama o le oatmeal i le aso e fesoasoani e faʻaititia ai le cholesterol e sili atu nai lo le masani ai.

Se vaega o sana. Maʻa e mafai ona tau le cholesterol e sili atu le leaga nai lo le lala o le oat ma pi. O le poto masani ua faaalia ai afai e faaopoopoina le lala o le sana i le masani (e le sili atu i le 3 tbsp. I le aso i le taimi o taumafataga), a maeʻa le 12 masina, o le a pa'ū le maualuga o le cholesterol i le 20%.

Aua e te le amanaiaina kāloti. E tele pectin i kāloti, o lea e mafai ai foi ona faʻamamā le tino. E na o le 2 kaloti i le aso o le a faʻaitiitia ai lau cholesterol e 15-20%. Mo se tasi, e mafai ona faʻaitiitia faʻaititia le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi ma fatu.

Taumafa moa, ae le tele. E aliali mai e mafai foi ona aoga le aano mumu e mafai ona aoga mo le tino pe afai e le maua ai le gaʻo. Ua faaalia i suʻesuʻega e tusa ma le 200 kalama o aano o manufasi i le aso e faʻaitiitia ai le cholesterol e 18.5%. O le mea lea, afai e leʻo ese uma gaʻo mai le meaʻai, e tatau ona faaopoopo sina aano mumu i le meaʻai.

Inu susu susu. I se tasi o faʻataʻitaʻiga, na amata ai e tagata volenitia ona 'aina le 1 lita o le susu i le aso i le taimi o se taumafataga. I le mavae ai o le 12 vaiaso, na paʻu i lalo le 8% o le cholesterol. E aliali mai o vailaʻau o loʻo i totonu o le susu susu e puipuia ai le faʻavaeina o le cholesterol i le ate.

Aua nei inu le tele o kofe. Ina ua maea le suesuega, sa talitonu tagata saienitisi o le kofe o le mafuaaga foi lea o le faateleina o le cholesterol toto. I le maea ai ona suʻesuʻeina le 9,000 tagata, na maua ai e le au fai meaʻai e sili atu i le 2 kofe kofe i le aso le sili atu o le cholesterol. Ae o tagata popoto e faʻapea o le caffeine naʻo ia e le afaina. Atonu o le mafuaaga e tatau ona sailia i le kofe kuka, e pei o le kofe na faia e le auala eletise e le faateleina ai le cholesterol i le toto.

Aua le ulaula. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai afai e ulaula se tagata e na o le 20 sikareti i le vaiaso, o lea ua taʻitaʻia ai i le faateleina o le cholesterol. E le gata i lea, na foliga mai o tagata ulaula e maualalo le maualuga o lipoproteins maualuga. A faʻaitiitia le ulaula tapaa i le taimi o suesuega, o le aofaʻi o lipoproteins aoga i le toto na faʻalauteleina.

Alu i totonu mo taʻaloga. O le fili autu o le cholesterol o le gaioiga faaletino. Ua faaalia i suʻesuʻega o le faamalositino o le auala sili lea e faʻaleleia ai lau maualuga o lipoproteins aoga. Latou te faaitiitia foi le maualuga o le lipoproteins maualalo, lea e aʻafia ai le tino o le tagata. E le gata i lea, o le malosi o le tino e puipuia ai gaʻo mai le tumau i totonu o le toto. A maeʻa, pe afai latou te i ai iina mo se taimi umi, o le a latou nonofo i luga o pa puipui. E tusa ai ma suʻesuʻega, e faʻamalamalama e tagata taʻavale o latou tino gaʻo e 75% le vave nai lo tagata e le o nonofo. Tagata faʻamalosi ma tagata taʻaalo e mafai ona toʻa e uiga io latou tino. O tulaga lamatia i totonu o ia tagata ua faaitiitia, ma i nisi tulaga ua mou atoa. I le faʻaopopo atu i se olaga telefoni feaveaʻi, e tausisia e tagata taaalo i meaai lelei, e na o le 30% o kalori e maua mai le gaʻo. Latou te faatapulaaina foi le taumafaina o gaʻo tumu, ma faateleina le tele o gaʻo e maua mai i le tino ma le gaʻo.

Cholesterol o se mea e faigata tele, ae sili ona taua o loʻo faʻatinoina le tele o galuega i totonu o le tino. Ae ui i lea, e tatau ona manatua o le fua saʻo o lipoproteins e maua ai le cholesterol e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o taunuuga mo le tino. Ina ia maualalo le maualuga o le lipoproteins o le maualalo, ua lava lava le usitaia o tulafono faigofie. E tatau ona faʻaititia le faʻaaogaina o meaʻai e maua i meaola o manu, aua le faʻavalea le ava malosi ma ulaula ma taitaia se olaga ola. O nei tulafono faigofie o le a faʻaleleia lou ola maloloina ma faaumiumi lou ola.

Cholesterol o se tuufaatasiga lea e taua tele mo le galue masani o totoga ma tino o tagata.Ae aiseā e masani ai ona tulaʻi le fesili i le auala e aveesea ai le cholesterol mai le tino? O le mea moni e faapea o loʻo ia te ia le malosi e le lelei ai ma faʻamalosi. I lalo o le aafiaga o lenei tino, o faʻamaʻi pipisi e pei o le atherosclerosis o loʻo aliali mai, faʻapea foʻi ma tulaga sili ona ogaoga - faʻalavelave fatu, stroke. Tele le le manaomia. O le mea lea, e taua tele le tumau o paleni i le tino.

O le faavae mo le togafitia o le maualuga o le cholesterol o le meaai. E sili atu le saʻo, ae le o se mea e 'ai, ae o se toe iloiloga atoatoa o le masani masani, faʻaaogaina amioga le lelei. O le aofaiga o le cholesterol, tasi le lima o le mea lea na sau i totonu oo matou tino ma meaai. O le isi o se oloa o le ate. E ui lava i lea, i le faapaleni lelei o le taumafataga, e mafai ona e foia lelei le faafitauli o le maualuga o le cholesterol.

Cholesterol e mafai ona aveeseina e le gata i le. O le olaga atoa e taua: o le malosi malosi faaletino, teena o uiga leaga. I le noatia ma le fai fuafua i mea uma, o le maualuga o le cholesterol o le a amata ona paʻu vave ma o le a oʻo mai i ni nai masina.

Filifili se fomaʻi faʻapitoa mo le cholesterol

I le taimi nei, o le auala aupito sili ona lelei e faʻasaʻo ai le cholesterol toto o le mulimuli lea i se meaai. O le mea e sili ona manaia o le auala lea e mafai ai ona sili atu lou faʻaleleia lelei o lou manuia. O se lisi puupuu lea o meaai e tatau ona lafoai, pe faaitiitia le faaaogaina:

  • ulaula meaʻai ma meaai falai,
  • sisi o fale gaosimea ma sausage,
  • sisi oloa ma fulufulu ua gaosia,
  • kiliva, fuʻa, fasi laau,
  • puaa gaʻo, povi ma le tamai mamoe,
  • suka ma oloa faamamaina,
  • Pulu tao, pupuu kuki, keke.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tele o nei oloa e manatu e suamalie, o lona uiga la, o le lafoai i luga ia i latou o le a le gata ina afaina ai lou soifua maloloina, ae leʻofaʻatoa ai foi nisi o mea tautupe. I le taimi lava e tasi, o meaai e pei o meaʻai faʻamalosi e maua i le fiber, iʻa gaʻo ma meaʻai susu e matua fautuaina. E le gata i lea, o togafitiga faʻalautele mo le maualuga o le cholesterol fautuaina ia 'ai mea nei:

  • fualaau faisua ma fualaau aina e maua i le fiva,
  • fualaau suamalie
  • sami iʻa ma algae,
  • atoa ma nonfat pusa oloa susu susu,
  • Laʻu suamalie fou
  • lala

Tatou te taulimaina le maualuga o le cholesterol ma togafitiga faʻa-aganuʻu

Togafitiga o le maualuga o le cholesterol ma togafitiga faa-aganuu e masani ona aofia ai le mulimuli i meaʻai o loʻo i luga ma le faia o isi fua faatatau. E aofia ai ma le faʻaaogaina o soʻo se mea faapitoa e faʻamamatia ai le cholesterol ma faʻavave le faʻasaʻoina o le leaga o le cholesterol mai le tino. O togafitiga sili ona lelei mo le maualuga o le cholesterol o fatu lili. Latou te aofia ai gaʻo gaʻo omega lea e faigofie ona faʻasalaina pepa:

  1. Aumai le 300 g o fatulaʻau mago, ma olo i se mea e fai ai le kofe.
  2. Sasaa le paʻu i totonu o se koneteina tioata faʻamaufaʻailoga
  3. O aso uma i luga o se manava gaogao e ai 1 tbsp. se sipuni o le paʻu ma le tele o vai malulu.
  4. E mafai ona e 'ai pe a uma le faʻataʻitaʻiga e leʻi muamua atu i le 40 minute. O le togafitiga e 3-4 masina, poʻo seʻia oʻo i le amataga o le faʻaleleia atili o le soifua lelei.

O le mea lilo i le auala e faatoilaloina ai le cholesterol ma togafitiga faʻatoʻa na faʻatalofaina e tagata Sipaniolo faʻamalolo. O lenei metotia e aoga tele:

  1. Ave le 1 kilokalama o lepolo fou.
  2. Fufuluina le fua o le fualaʻau, taʻavale i totonu o le fai meaʻai meaʻai ma le peel.
  3. Faaopoopo 2 ulu o le gaʻo kuka ma 200 g o le meli masani, i le lemoni.
  4. Faʻafefiloi mea uma, tuʻu i totonu o se ipu fagu, ufiufi ma teuina i le pusaaisa.
  5. Aʻo lei faia taumafataga taitasi, 'ai le 1-2 tbsp. punetipi o vailaʻau.

O se togafitiga lelei a tagata mo le cholesterol o fugalaau linden. E tatau ona fufulu i le vai inu, pei o le lauti, ma inu ao lei moe. Faamolemole ia matau o le fugalaau o le linden e malosi malosi i le toto, ma e le fautuaina e faaaoga le fualaau faasaina i le tulaga o le le lelei o le soifua maloloina. O lenei fua e le fetaui ma taufaasese.

E toʻatele tagata na taumafai e faʻataʻitaʻi togafitiga ma sua o fualaau faisua fou.O le mea lea, e mafai lava ona faʻamaonia le fesuiaiga vailaau ma le cholesterol maualalo, ae o lapataiga nei e tatau ona matauina:

  1. Aua le inu sili atu nai lo le 100 ml o le fualaau suamalie fou i le taimi.
  2. Faʻaaogā naʻo le sua o seleni. beets, kāloti, kapisi ma apu.
  3. Aua le inuina le vai i luga o se manava gaogao.
  4. Aua nei faʻafefiloi le vai mai vaega eseese.
  5. Aua le faaopoopo le suka poʻo isi mea e faʻaleleia atili ai meaʻai i sua.
  6. Faʻafesoʻotaʻi ma suamalie mo allergies, faʻamaʻi gastrointestinal ma faʻamau fatugaʻo ua faʻailogaina.

E ui lava i le mea moni. o le tele o le cholesterol tele e faʻaosofia ai le atinaʻe o faʻamaʻi tuga. a aunoa ma lea, e le mafai e le tino o le tagata ona galue masani. O lenei ituaiga lipid e taua mo le fausiaina o le cell. Hematopoiesis faagasologa. sifi o hormones o feusuaiga. Cholesterol o se punaoa malosi mo tino maso. e fesoasoani i le masani ai o le tele o faiga o le tino o le tagata.

Togafitiga o le cholesterol ma togafitiga faa-tagata

Cholesterol. lea o loo i totonu o le toto. vaevaeina i ni ituaiga se lua. leaga ma lelei. O le cholesterol leaga (lipoproteins) o le maualalo o le mamafa) e nofo i puipui o toto toto. faʻaitiitia ai lo latou mafai. faʻaosoina maʻi eseese cardiovascular. Lelei (lipoproteins.) O loʻo i ai le maualuga tele) e faʻaleleia le lelei o le tino o le tagata. na te fusifusia ma aoina pusa. na mafua mai i le palatini leaga. ma faʻatau atu i le ate mo le gaioiga.

Afai o le cholesterol leaga i totonu o le toto ua siitia, o lona uiga o le tino o loo i ai i le faagasologa o le faapipiiina. lea e sili atu le taimi e mafai ona mafua ai ni gasegase tuga. E mafai ona e faʻaititia le cholesterol e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau. ae e tatau ona e mulimuli i nai tulafono:

Aua le 'ai meaai. lea e mafua ai le fausia o pusa cholesterol,

  1. Faʻasese le taumafataga i na meaʻai. lea e aofia ai lipids. e fesoʻotai i le cholesterol lelei,
  2. Faʻaititia le aofaʻi o le lipoproteins leaga i totonu o le toto faatasi ai ma le fesoasoani a fomaʻi faʻapitoa masani,
  3. Taʻitaʻi se soifua maloloina ma tuʻuina atu masani leaga.

O a meaai e tatau ona faʻaesea mai se taumafataga ma le maualuga o le cholesterol

O gaʻo manu o mea sili ona leaga. lea e le tatau ona faʻaumatia i le maualuga o le cholesterol maualuga. O susu e maua i le tele o meaai. lea e masani ona fausia ai le taumafa a se tagata masani. puaa povi gaʻo. siliva gaʻo kuka ma fusi. o fuamoa. pata. tao tao. faʻasalaga. mayonnaise. ketchup. E taua foʻi le tuʻuesea mai le taumafataga mea uma e gaosia ai aano o manufasi. saisi. saisi. ulaula meaʻai. pasese. uʻu. O nisi o iʻa o le sami e aofia ai le tele o gaʻo manu. gaogao. lobsters. togi. lobsters. vali. O oloa gaosiga gaʻo maualuga e tatau ona faʻaesea mai le taumafataga.

E aoga le tuʻuina atu o oloa. aofia ai faʻasao ma isi mea faʻapamaʻi leaga. Aua le 'ai mea manogi. vave le kofe. mea inu gaʻo. Sukalati lole ma topu.

Mea lea e puipuia ai le faʻavaeina o pusa cholesterol

Fale lea e gaosia e le ate. Fesoasoani e faamama le toto mai lipoproteins leaga. Toeitiiti lava o fualaau faasaina uma e mafai ona maualalo ai le cholesterol. Ina ia aua le togafitiga i fualaau. e mafai ona e 'ai meaai. lea e faaosofia ai le gaosiga o le talo. falalaʻau ma le suasisi. fuālaʻau fuālaʻau.

  • Aua le 'ai meaʻai suka. o le a leai se aoga mai lenei mea. O nei oloa e mafua ai le faia o pusa cholesterol. Afai e mafai. E mafai ona e suia le suka masani ma le meli masani.
  • Taumafa tele le fiber pe a mafai. apu. paʻu. cherries. palu uma o vaʻa. E fesoasoani foi fualaʻau i le tau faasaga i le cholesterol. i ai se lanu meamata. kapisi broccoli. kukama. salati. pasili. lanumeamata lanumeamata. le kele.
  • Walnuts o loʻo aofia ai vailaʻau. lea e fesoasoani e aveese le cholesterol mai le tino.Ae e tatau ona e faʻaaogaina e aunoa ma le faʻailoga - o laʻau e maualuga tele i kalori.
  • E aoga tele le 'eleʻele mo le faamamaina o vaʻa. E manaʻomia lou faʻaaogaina i ata paʻepaʻe papaʻe. lea ei ai se tofo oona. O nei ata tifaga o loʻo aofia ai mea. mafua ai le gaosiga o le talo.
  • Iʻa. 'oa i le polyunsaturated amino acids Omega 3. e fesoasoani foi e faʻaitiitia le maualuga o lipoproteins leaga. O le suauu lea. meaʻai. togafiti. cod.

Recipes lea e maualalo ai le cholesterol toto

Fatu laʻau O lenei oloa e le gata o le faamamaina o toto mai pusa. ae e iai foʻi aʻafiaga aoga i le tele o tino. faʻaitiitia le faʻaosoosoina o aʻafiaga. puipuia le poloka o mea e afaina mai mea e le afaina ma faaleleia ai le motumotu o le intestinal. E mafai ona faʻatau mai fatu laʻau i soo se fale talavai. ae o loʻo faʻatau atu i se tulaga atoa. Aʻo leʻi faʻaogaina, e sili ona lelei le fufulu o le oloa ma faʻaopoopo 1 sipuni sipuni i mea taumafa i lea aso ma lea aso. O le togafitiga ma lenei oloa o se masina.

Laʻau o le Flax Fesoasoani i le Lower Cholesterol

Seleti . O lenei oloa. i ai se tofo patino ma manogi. fesoasoani i le tau faasaga i lipoproteins leaga. Mai seleni, e mafai ona e faia se meaʻai meaai mama. lea o le a fesoasoani foi e faamama lemu le inumaga. E manaʻomia le kukaina o le suka i le vai inu mo ni nai minute. A maeʻa ona faʻafefeteina le oloa na gaosia i le sesame fatu ma le suka. E mafai ona e faʻaaoga le masima nai lo le suka. pe afai e te le fiafia i mea suamalie. A maeʻa le vaiaso, ona aliali mai lea o le aʻafiaga o le 'aina o seleni. cholesterol ua faaitiitia e 0. 5 - 1 mmol / l.

Fua fatu . E mafai ona e faʻaaogaina e fufulu ai toto toto e pei o fatu fou. ma fualaau mamago. E mafai ona 'aina saʻo fualaʻau lanumeamata mai le panicle. lea latou te ola ai. O lenei mea manogi e mafai ona faaopoopo i salakeke. Mai se oloa gaosia, e aoga tele le faia o se teuteuga. E tolu laulau vavalaʻau o fatu e tatau ona faatumulia i le afa-lita o le vai ma tuʻu le gauga susu mo le tele o itula. E tatau ona e inuina se fufulu ipu i totonu o le vaʻaia faatolu i le aso, tasi sipuni sipuni taʻitasi. Aʻa atoatoa - 3 i le 4 masina.

Fua o fatu - mo togafitiga o le cholesterol

O pi pi . O lenei oloa e aofia ai le maualuga o le filo soluble. macro ma microelements. vitamini. O le fiber e faʻapipiʻi lelei ai faʻatalaʻau cholesterol ma aveesea ai mai le tino. 150 kalama o oloa gaosia i aso taitasi o le a fesoasoani e faʻamamaina toto ma faʻaleleia le polokalame cardiovascular.

O le faʻataʻitaʻiina o le ava malosi . Peuled garlic cloves (300 gr) e tatau ona taina. ona tuu lea o le masini i se ipu tioata. O le atigipusa e tatau ona vili lelei i totonu o se ie ma tuʻu i se mea pogisa mo le tele o itula. E tatau ona tafe le sua. I totonu o se atigipusa e tumu i le mamafa, faaopoopo le ava malosi (150 g). O le fofo ua faʻaaogaina mo le 10 aso. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e faʻafeteina ma le faʻaeteete le fusi e ala i le sipisi ma tuʻu ai mo ni nai aso. O le faagasologa o togafitiga ma le inu o le ava malosi o le tasi ma le afa masina. E manaʻomia lou suʻeina o le laulaʻau lua pata i le aso.

O le faʻataʻitaʻiina o le ava malosi

Faʻasoʻotoga o le mea e faʻaaogaina i totonu o le laau. Manaomia le suʻe se gaʻo. laʻau tino. umi e le itiiti ifo i le 15 cm ma tipiina i ni vaega laiti. Liligi suamalie o le laau ma se lita o vai inu. O le koneteina e iai le vai e tatau ona afifi lelei i se ie mafiafia ma mafai ona faʻafefiloi le paluga mo se aso. Teu oloa i se mea pogisa. O le faagasologa o togafitiga ma se pulou auro e 3 masina. e tatau ona e ave le 20 kalama o le faʻafefeteina 3 taimi i le aso. ao le i ai. O se vailaau sili ona aoga. i le faaiuga o le kosi, o le maualuga o le cholesterol e oʻo i le masani.

Laʻau auro mumu mo le cholesterol

Propolis. O lenei vailaʻau e le gata ina faʻamamaina ai vaʻa toto. ae faʻamalosi ai foi le puipuiga o le tino. faʻaleleia faiga faʻava-o-tino. tuuina atu le malosi ma le manuia. Mo se auala o le faamamaina o vaʻa, e manaʻomia le 4% o le fofo o le propolis. O lenei vailaʻau (7 matātā) e tatau ona faʻavaivai i le 20 ml o le vai ma faʻaalu 3 taimi i le aso. O le atoaga o togafitiga e tolu masina.

Propolis Cholesterol Treatment

O lenei ata o loʻo faʻaalia ai se ata talafeagai o le propolis.O ona vaega e manino lava ona iloa. O le parakalafa o loʻo i lalo o loʻo faamatalaina ai le tuufaatasiga o le propolis.

Faʻaleagaina o le tino. Fofo faʻapitoa.

O le maualuga masani o le cholesterol e tusa ma le 5 mmol / L, ma o lona siʻitia po o le faʻaititia e le lua iunite o se faʻalavelave ogaoga tau soifua maloloina. O le maualalo o le cholesterol e mafai ona mafua ai le kanesa, maʻi faʻamaʻi, ma faateleina ai le lamatiaga o le oti mai manua. O le maualuga o le cholesterol e fesoasoani i le atiaʻe o le atherosclerosis ma le maʻi fatu fatu, mo se faʻataʻitaʻiga, e tusa ai ma le au suʻesuʻe, ma le maualuga o le cholesterol o le 7 mmol / l, o le avanoa o le maliu mai faʻamaʻi fatu fatu e lua.

Auala e Puipuia ai Cholesterol Tulai

Faatapulaaina le taumafaina o meaʻai a manu ma nai lo le puaa, tamai mamoe, povi, faʻaaogaina o moa ma vela mo meaai.

Faʻailoa iʻaʻai i totonu o le meaai: sea iʻa (3-4 taimi i le vaiaso) ma le sami kale.

Faʻateleina le faʻaaogaina o fualaau faisua ma fualaau suamalie, inu ava fou ma suamalie fualaau suamalie.

E tele meaʻai e maua i fiber, pectin ma lecithin e mafai ai: pi, pi, cereals - saito, oats, buckwheat, faila enaena.

Taumafa fua o meaʻai susu, poʻo le maualalo o mea oona.

Vagana le gaʻo manu ma le margarine mai le meaʻai, suia i le suauu e leʻi faʻasalaina - sola, olive, soya, sana.

Faatasi i le vaiaso ona faatulaga aso anapogi: taumafa na o apu (1.5 kg) pe inuina 5-6 ipu mata o le apu po o le sua moli.

Faʻaalositino ia le itiiti ifo i le 30 minute i le aso, savali atili, aua nei faʻaaoga le elevise.

Aloese i amioga leaga - ulaula ma inu ava malosi.

Faʻaitiitia le mamafa o le mamafa o le tino ma tausi lou mamafa i lalo o le puleaina.

Laʻau mo le faʻamamaina o vaʻa toto

Faʻafefiloi le 1: 1 lautusi faʻamalosi ma le fugalaau fugalaau. 1 tbsp paluga mo le 1 tbsp. tafe vai, mausali 30 minute. Inu 0.5 tbsp. faalua i le aso 15 minute aʻo leʻi 'ai poʻo le 1-1.5 itula pe a uma ona' ai. O le vasega e 20 aso, o le vaeluaga o vasega o se masina. O lenei aoina e faʻamamaina ai toto toto o le faiʻai, toto ma le meaʻai uma.

Taimi e faʻamaonia ai le fufuluina o lapisi vascular

Faafefiloi 1 tbsp. pill dill ma le 1 tbsp. aʻa valerian shredded. Liligi le paluga mo le 1 le aso i le vai e kuka ai le sua, afaina, faapipii, ma faaopoopo 2 tbsp. meli. Faʻafefiloi lelei ma nofo i le pusaaisa. Ave 1 tbsp. 3 taimi i le aso afa afa itula aʻo leʻi 'ai, seia maeʻa le vailaʻau. O lenei vasega o togafitiga e faamama ai vaʻa toto o pusa cholesterol ma fesoasoani i le loto e galue i se paʻu lelei

Laina pine mo le faamamaina o toto toto

O le faʻamamaina o vaa o le a fesoasoani i le faʻasaina o pine. Le saunia o le tincture so. Aoina nilala lanumeamata lanumeamata, ma afai oi ai, ona tolauapi. Tuu i totonu o se ipu fagu i le au ma sasaa uma i vodka. Tinana latalata ma tumau i se nofoaga mafana mo aso e 10. Ona vevela lea ma suʻe suʻega e 15 (e mafai ona e inu mai le 10 i le 20 fula) 3 taimi i le aso ao le i ai taumafa, faʻamalo le oloa i se vaega toʻaitiiti o le vai mafanafana. Inu i le masina, ona e faia lea o le malologa e tasi ma toe faia le togafitiga.

Se paluga suamalie mo le faamamaina o toto toto

Grate se seleni seleni ma se apu lapopoa, tipi le letisi ma le dill, faʻaopoopo i ai le fufuluina 2-3 fasi o le kalakeke. faʻafefiloi mea uma. Faaopoopo 1 lepp. meli ma le sua o le tipolo, vaitau e aunoa ma le suauʻu suauu matala. Aua le masima. Cook ma 'ai le salati i le lua i le tolu taimi i le vaiaso. O le salati e aoga i le fufuluina o toto toto mai le cholesterol ma le toto mai toxins.

O fatu laau e faamama ai vaʻa toto

Ina ia fufulu ipu, ave le 0.5 tbsp. fatu laʻau ma fufulu. Ona sasaa lea i latou i sina vai laitiiti. E tatau i le vai ona na ona ufiufi fatu. Tuʻu mo le afa itula. A maeʻa lenei mea, faʻafefe le vai, ma sasaa fatu i le 300 ml o vai inu. Faʻailoga mo le 2 itula. I le taimi lava e tasi ia fai se fusi o calendula. 1 tbsp. fugalaau fugalaau suamalie 400 ml o le vai inu mo le 1.5 itula. Faʻasoʻatoa ma faʻafefiloi faʻatasi ma le faʻafefeteina. Faʻafefiloi lelei ma alu i le po. I le taeao, ua sauni le vailaʻau. E tatau ona faia i aso uma i le 3 tbsp. ao lei faia le taeao ma ao lei momoe. Teu i totonu o le pusaaisa. O le togafitiga e 21 aso

Laʻau faʻamaʻi toto

Ina ia fufulu ipu, ave le 50 g o sipuni o le rosa ma inu i le 150 ml o le pia ole ava malosi. Tuu le rosepost e faʻaaoga mo le 2 itula. Ona aʻafia ai lea. Faʻamama le vai ma tuʻu le rosehip. Faaopopo le 20 g o le vao lafula ma le 20 g o le gaosiga o aʻa o laʻau i le rosehip. Liligi le 1 lita o le vai inu i totonu o lenei paluga. Fufulu le afi ma vevela mo le 15 minute. Faʻafiafia, vevela. Ua sauni le susu. E sili ona teuina i le pusaaisa. O iina o le a ia malolo ai i le vaiaso, ma faatumauina uiga lelei. Ave se mea teuteu i le taeao i luga o se manava gaogao i le 3/4 ipu. O le togafitiga e 2 vaiaso, ona malolo mo le 5 aso, ma toe fai le togafitiga. I se tulaga talitutusa, e tatau ona fufulu vai i le tausaga.

Faʻasinomaga Faʻamatalaga Vascular

Ole faaputuga o loʻo mulimuli mai o le a fesoasoani i le faamamaina o ipu: apala - 5 sipuni kuka, sipuni o le rose - 2 punetēpu, paʻu o le sipuni - 2 sipuni. E mafai ona ave ni nila. Lelei siliva, ae e talafeagai foi le tui. Toto lelei mea uma. Liligi i totonu o le 2 lita o le vai, aumai i se vevela ma vela mo le tusa ma le 3 minute. Tuʻu mo le 3 itula, faʻalavelave. Ave le afa afa i le aso, e tusa lava po o le a le meaai. O le vasega o se masina, ona e malolo mo le 3 vaiaso ma toe faia togafitiga.

Laʻau faʻamalo mo toto toto

1 tbsp. l fugalaau matutu e tumu i 2 tbsp. vai vevela, faʻaitiitia le vevela mo le 3-5 minute. faʻaosooso i le afa itula, faʻalavelave. Ave 1/3 tbsp. fafasi 3 taimi i le afa afa itula ao le i faia taumafataga.

Faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le toto, faʻaaoga faʻamalosivale ma le lapataiga.

2 tbsp. l mago masini elecampane aʻa sasaa 1.5 tbsp. vodka, faʻasolosolo i se mea pogisa mo le 3 vaiaso, faʻaosoosoina i nisi taimi, aʻafiaga. Faaaoga le 30-40 pa'ū i se ipu vai 3 taimi i le aso mo le 20 minute. ao lei faia le taumafataga.

2 tbsp. l malogo mama fualaau suamalie 1 tbsp. vai vevela, faʻaitiitia le vevela mo le 5-7 minute. faʻamalosi i lalo o le tapuni mo le 2 itula, faʻalavelave. Ave 1 tbsp. l fafasi 3-4 taimi i le aso mo le 15 minute. ao lei faia le taumafataga.

I le taumafanafana, 'ai le 0.5 tbsp. fualaau fualaau aina 2-3 taimi i le aso i le va o taumafataga.

3 tbsp. L, fualaau mamago o le hawthorn sasaa i le afiafi 3 tbsp. vai vevela, faʻasolosolo i le po, vevela i le taeao i se vevela, faʻaosooso itula, aʻa. Ave le 0.5 tbsp. fafasi 3 taimi i le afa afa itula ao le i faia taumafataga. E fesoasoani foi i le angina pectoris, maualuga maualuga, ma le le mautonu.

3 tbsp. l fugalaau matutu o le hawthorn sasaa 0.5 tbsp. vodka, faʻasolosolo 10 aso, aʻa. Ave le 1 tsp. gaʻo 3 taimi i le aso mo le 20 minute. ao lei faia le taumafataga. E fesoasoani foi i le maualuga o le toto, angina pectoris, palpitations, tiga o le tino, le mautonu.

I le taumafanafana, 'ai fua o le hawthorn 5-7 vaega 2 taimi i le aso

Le ala sili e faʻamamā ai toto toto mai cholesterol - sola

E fesoasoani le sunflower mai le maualuga o le cholesterol maualuga, ma o vaega uma o lenei laau e talafeagai mo togafitiga - e le gata o fatu, ae o fugalaau foi, lau, aʻa.

O se fua mo le teuteu ma le sulu o le la, lea o le a fesoasoani e faʻaititia le cholesterol i mea masani i totonu o nai masina. Mo se teuteuga, ave se ipu tioata matagogo matala, sasaa le 3 lita o le vai i totonu o se fagu, aumai i se vevela ma kuka ile vevela vevela mo le 5 minute. A maeʻa, vevela ma faʻavelaina le susu ma aʻa e totoe mai lana sauniuniga, talu ai e mafai ona faʻaogaina faʻalua taimi. I aso uma, ave se lita o le susu, inu i totonu o le ipu tolu i le fa taimi i le aso pe a uma le 'aiga. A maeʻa le decoction, toe faʻapalapala le aʻa i le 3 lita o le vai, ae faʻavela mo le 10 minute, ma mo le taimi lona tolu, ia faʻafefeteina aʻa lava mo le 15 minute. O se faasologa atoa o togafitiga e lua masina o le a ave ai ipu tioata e fitu. Ona ave lea o le isi lua masina o le ava malosi o vaega uma o le la. Saunia e pei o lenei: 10 tbsp. l Petals, fatu, laʻau o lenei laau totoa 0.5 lita o vodka, tuʻu mo se vaiaso i se nofoaga pogisa, ona aʻafia ai lea. Ave 30 pata matala i totonu o se ipu vai malulu faalua i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. Ma aʻo faagasolo masina uma o togafitiga, aua le taumafa i meaʻai vevela, gaʻo, falai, ulaula ma le masima ma e le inu ava malosi.

I luga o le ala, aʻa o le la, pei o laʻau, gaʻo, ma fatu, o loʻo aofia ai vailaʻau gaʻo susu, antioxidants, ma isi mea e faʻaitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterol i le toto. Faatasi ai ma le maualuga o cholesterol, decoctions ma infusions o laau togafitiga e pei o viburnum, ufiufi mauga, oso i luga, siva, marshmallow, oats, ma le pakalion root e aoga foi.

Laʻau faʻamaʻi faʻasoifua i le cholesterol

I le matua, o le tele o cholesterol i totonu o le toto e sili atu ona lamatia nai lo se isi taimi, ma o le mea lea e tatau ai ona e faʻaumatiaina i soo se auala. I le mea muamua, o le mea moni, o meaai lelei: afai o nei aso e te 'aina se gaʻo gaʻo o le tamai mamoe po o le puaa, ma a taeao e te inu vailaau, o le a leai se uiga. Ma i le nofoaga lona lua - e le mafaitaulia togafitiga faafomai e oʻo mai i le fesoasoani i le ituaiga o fusi poʻo le lauti. Ae o loʻo i ai se vaifofo e sili atu ona talafeagai - o le pau lenei o le paʻu mai le aʻa.

O aʻa vevela o le eleele muamua i totonu o se mea e gaosi ai mea taumafa, ona toto ai lea i totonu o se mea e gaosi ai le kofe. Lapoʻa paʻu o loʻo ave i le 1pp. ae leʻi fafaga 3 taimi i le aso. O le vasega muamua e 6 masina. Ona ave lea i nisi taimi e faatumauina le cholesterol masani. O lea la, e aunoa ma ni vailaʻau, faʻaititia lau cholesterol i tulaga masani.

Ae ia manatua e oʻo lava i le faʻaaogaina o le paʻu mai le aʻa o laʻau poʻo se isi fofo, e tatau lava ona e mulimuli i le meaai ma le olaga. E tatau ona e lafoai mea uma e siitia ai le cholesterol toto.

O le mea taua lona lua o le gaioiga: nofo i luga o le moega, o le ae le ausia le manuia. Faailoga o le soifua maloloina - leai se gaʻo e pipii i le manava.

Meainu mo le faamamaina o vaʻa

O se faʻafefiloi e fautuaina mo tagata o loʻo i ai le malosi e faʻafefete ai mea tau: 20 g euphrasia, 30 g St. John's wort, 80 g mint leaves ma 50 g fualaau. Matou te saunia le ava e pei o nei: 2 tbsp. lepu sipuni sasaa 0.5 lita o vai inu. E tatau ona vaʻaia se vaʻa vai faʻamalosi mo le 10-12 itula, ona faʻataʻavale ai lea. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e mafai ona e mafanafana. Inu le afa o le mea i le taeao, ma le isi i le afiafi

Tuua Lau Faamatalaga