Strawberry, rhubarb ma le pele cheria chia jam (sugar ma pectin saoloto)

Chia Seed Low Strawberry Strawberry Rhubarb Jam

Afai e te manaʻo e leiloa le mamafa poʻo le fesuiaiga i se meaʻai maualalo, e matua faasaina le suka. O le mea lea, o le siama masani mai le supermarket, o le mea e leaga ai, o le a alu ese mai le lisi o lau vave taeao. Ae ui i lea, o le mea e lelei ai, e le tatau ona e lafoaia atoa lau falaoa suamalie.

Faatasi ai ma le fesoasoani a manulele faigofie, matou te faʻafeiloaʻi ai se fuga vine-rhubarb jam ma fatu fatu, lea e sili atu i le pele kuluma e le gata i le tofo, ae faʻapea foi i le taua.

E na o le fa mea e manaʻomia - o se pani, se ipu fagu ma se tapuni ma sina taimi. E le mafai ona e mafaufau i se mea faigofie. Ou te moomoo maimau pe ana e manuia ma fiafia!

O mea aoga

  • 20 g o fatu chia,
  • 150 g o le fuā,
  • 150 g o strawberries
  • 50 g Xucker Malamalama (erythritol) poo le suauu,
  • 2 sipuni tele o vai.

O le aofaʻi o meaʻai mo lenei fua o le maualalo-carb e mo le 250 ml o le siama. O le taimi o le kuka e 30 minute. O le taimi faʻatali o le 12 itula.

Taumafa tau taumafa

O fua faʻatatau o mea taumafa e faʻatusatusa ma o loʻo faʻaalia i le 100 g o se meaʻai maualalo-carb.

kcalkjCarbohydratesFatsSquirrels
451872.9 g1.8 g1.6 g

Auala fai kuka

Taʻu le fuālaʻau, fufulu ma tipi vine i le afa.

Uu le rhubarb ma tipi i ni vaega laiti. Talu ai o nei mea uma o le a faʻavela ma, pe a manaʻomia, faʻafefe, e mafai ona e galue malosi. O le a tatou fiafia i le mata mulimuli ane.

Vaʻai nei i se pusa laititi, tuʻu sisika, rhubarb ma Xucker i totonu. O le mea lea e leai se mea e mu i le amataga, faʻaopoopo 2 sipuni tele o le vai i le pusa.

Cook i luga ole vevela vevela. A e maua mai le mumu mai le strawberries ma le fuā, e mafai ona e aveesea le pusa mai le ogaumu.

E mafai ona fufulu le kuka ma na o le 'otiina o fua i se tulaga mama. Ona faʻaitiitia ai lea o le ola o lou siama chia mai le 7-10 aso i le 5-7 aso. Ae i le taimi lava e tasi e te faʻapolopolo uma ai vitamini.

A maeʻa le kuka, e taua tele le faʻatagaina o le fualaau aina mo le malulu. E mafai ona e faʻatopetopeina le faiga e ala i le tuʻuina o le fagu i le vai malulu. A aunoa ma le kuka, o lenei laasaga e masani ona faaseʻe.

I le faaiuga, faʻaopoopo fatu fatu ma faʻafefiloi le vaʻa lelei ina ia tufatufaina lelei fatu i le mamafa.

Ole taimi nei e tatau ona e tuu i totonu o le pusaaisa mo le po ma lau lava kuka kuka ma fatu pia ua saunia. Faʻaopopo i ai le tele o suauʻu po o falalatini maualuga i luga o le protein ma o le ae maua se taumafataga o le taeao.

Vili tioata ma se tapuni mo lau pele-carb jam

Chia jam faia mai strawberries, rhubarb ma cherry. Kuka:

Fufulu laʻau o le rhubarb, faʻapipiʻu pito, faʻamalo le paʻu o le paʻu ma tipi i ni fasi pepa pe a ma le 1 cm le umi.

Fufuluina fua. I le strawberries, tataʻese le vaʻa ma tipi i lalo i le tafaʻi. Aveese fatu mai le peleni pele.

Tuu le rhubarb ua saunia i vine i totonu o se apa lapopoa ma se vaʻaiga loloto, faʻaopopo fatu fatu, syrup, sua o le lemon, popo. Tuu le fagu i luga o le afi, aumai mea o loʻo i totonu i le vevela ma kuka i luga o le vevela vevela mo le 30 minute.

Tuu le chia jam i tamai fagu ma teu i totonu o le pusaaisa. Afai e te manaʻo e teuina le mea faigaluega i le vevela o le potu, tapuni le fagu mo le 20 minute.

Mai lenei seti o oloa, e tusa ma le 3 fola o le siamu ma se gafatia e 300 ml ua maua.

Manatua!

Chia fatu (po o le saini Sepania sage) o fatu ia o se laau na iloa e tagata anamua. Ua tupu i le taimi nei o Amerika i Saute. O nei fatu laau e iai mea taua e faʻamalolo ai, ma e faʻaaoga foi e avea o se meaʻai faaopoopo i ipu eseese, auai i le faʻamalolo o le tino o le tagata.

O fatu a Chia o se vailaʻau maʻoti. Faatasi ai ma le tele o tulaga lelei o nei fatu, o le gafatia e leiloa le mamafa o le mamafa e sili ona talisapaia. I le faaopoopo atu i faʻamalologa uma o le faʻamalologa, o fatu o le chia e tuʻuina atu ai ipu o se meaʻai manaia, lea e mafai ona faʻafetaui toetoe lava o se ipu.

Tuua Lau Faamatalaga