Faailoga mo le auiliiliga o le urine i le UIA, o mafuaaga mo le faateleina o le anotusi o le albumin, o le sauniuniga o le suʻega, o le faamatalaina o taunuuga ma le masani mo le maʻisuka

Ua faatonuina e le fomai se suega o le urine mo le suka e le gata ina ia iloa ai le aofaʻi o le kulukose i totonu, ae ia mataʻituina foi le gaioiga o fatugaʻo.

O le decryption faʻamaumauga o loʻo i ai faʻamatalaga i luga o faʻamatalaga autu o le urine: lanu, manogi, manino ma le faʻamalosi o mea eseese.

Faailoga mo le tuʻuina atu o le urine

O le tele lava o taimi, o le suʻi suʻeina ua faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi i mataupu e masalomia ai faʻafitauli i le endocrine. O loʻo fautuaina le suʻega mo tagata gasegase e mafai ona soifua maloloina i le tolu tausaga. O suiga ile maualuga o le kulukose e mafai ona lapatai mai ile atinaʻeina o se maʻi tuga i se taimi vave.


O se suʻesuʻega masani e faʻatatau i:

  • siakiina le maʻisuka
  • iloiloga o le aoga o togafitiga,
  • togafitiga o le hormone,
  • fuafua le aofaʻi o le kulukose na leiloa i le urine.

O se suʻega o le urine mo le suka o loʻo faʻamatalaina i tagata gasegase i faʻamaʻi o le pancreas, thyroid gland. E manaʻomia foʻi mo fafine maʻitaga.

O tagata mamaʻi e sili atu le mamafa ma le inisalini e faʻamaonia ai se suʻega o le urine ile MAU. E faʻaalia le aofaʻi o albumin i totonu. O le i ai o se aoga tele o le vailaʻau i le urine e faʻaalia ai le le toe faʻaleagaina, le uluaʻi laasaga o le atherosclerosis. E toʻatele tagata e aʻafia i le faʻamaʻi, tagata matutua matutua.

Suesuega sauniuni

Ina ia mafai ona faʻatuatuaina taunuuga o le suʻesuʻega, e tatau ona maitauina tulafono faʻavae mo le sauniuni mo lea mea:

  1. i le afiafi o le auiliiliga, meaʻai, mafolafola, e le aofia ai le taumafataga. Ole aofaiga ole suauu e tatau ona faʻaitiitia. E fautuaina e faʻapipiʻi i sea ituaiga o aso lua aso aʻo leʻi faʻatalanoaina,
  2. e le tatau i le tagata gasegase ona sili atu lona mamafa i galuega faaletino ma taʻaloga. E tatau foi ona aloese mai tulaga faigata.
  3. i le afiafi e le manaomia le faia o suʻesuʻega faafomaʻi e mafua ai le faʻafitauli o le mafaufau ma le mafaufau,
  4. asiasiga mo asiasiga i aso taitasi i totonu o le 24 itula. E talafeagai lenei mea e iloilo ai suiga e tutupu i le mimilo i lenei vaitau. I lenei tulaga, o le taeao e le o ave, talu ai e aofia ai le tele o le kulukose.

O le pa e amata ona faia ma se vaega lona lua o le urine. O vai uma e aoina i le aso e lafo i totonu o se koneteina masani e tuu i totonu o le pusaaisa.

Mo le faigofie, e mafai ona e faʻaaoga se fagu ipu. A maeʻa le 24 itula, ona faʻaosoina lea o mea o loʻo i totonu o le koneteina, sasaa le 100 ml o le urine i totonu o se pusa mama ma ave mo le auiliiliga.

O le a le albumin?

O le albumin o se porotini maua i le toto. E maua i totonu o suauu ate (hepatocytes). O toto o le toto e lagolagoina le malosi o osmotic colloid colloid. E tusa ma le 25 mm RT. Art. i le plasma (lea e tusa ma le 3.3 kPa) ma e taua mo le faʻamautuina o le paleni i le va o vaega faʻamalosi (colloids) i totonu ma tua atu o sela.

Afai e faʻaitiitia le mamafa o le mamafa, o le a mafai ona tupu le edema. Talu ai ona o le albumin e maua ai le tele o vaega o le toto toto, o le mea sili lea ona taua i le faatumauina o lenei uunaiga.

O le albumin o se mea taua tele o vailaʻau i totonu o le toto. Albumin fusifusia ma faʻafefe:

  • Hormones: cortisol ma thyroxine,
  • Vitamin D
  • Ava malosi
  • Bilirubin (o se oloa o le faaleagaina o le toto mumu toto),
  • Enzymes
  • Amino acids (poloka poloka o enzymes),
  • Igoa eletise (magnesium, calcium),
  • Metala (paʻu kopa),
  • Anticoagulants, immunosuppressants poʻo vailaʻau.

E mafai e se fomai ona fuafua le albumin i le toto ma le urine.

Microalbuminuria - o le a

Microalbuminuria - faʻamalosolo o sina albumin (mai le 20 i le 200 mg / l pe mai le 30 i le 300 mg i le aso) faʻatasi ma le urine. I le maʻisuka poʻo le maualuga o le maualuga, o le microalbuminuria e tupu i le tusa ma le 10-40% o maʻi. O le tele o le microalbuminuria e tusa ma le 5-7%. O le maualuga o le faitioga o le albumin o se tulaga tutoʻatasi mo le atinaʻeina o faʻamaʻi o gaʻo ma le cardiovascular system - faʻaleagaina o le myocardial, stroke, poʻo le faʻamaʻi totoʻa. O eseesega o tagata taʻitoʻatasi i le maualuga o le albuminuria e mafai ona iloa i se taimi vave talu ona fanau mai, ma masalo e atagia ai le eseesega o tagata taitoatasi i le gaioiga o pito i luga o le endothelial - o le pito i totonu o vaʻa toto.

O le albumin o se palatini e le lelei ona molia. 99% o le albumin o loʻo pasia le faʻalavelave toto e puʻeina e siama i luga o le pito i luga o le tele o lapisi. O le maualuga o le toto maualuga ma le maʻisuka e faʻateleina le mamafa i totonu o le tino o fatugaʻo ma faʻalautele ai le aofaiga o le albumin filtered. E mafai e le Hyperglycemia ona faaitiitia le tau le lelei o le tino o le endothelial cell capillary, ma, o lea, e faateleina ai le permeability o le pupuni toto i albumin.

O le a le maʻisuka

O se faʻamaʻi lenei o le endocrine, lea e faʻalavelave ai le gaosiga o le inisalini poʻo le lagona o le tino o le tino. O le igoa lauiloa mo le maʻisuka (diabetes) o le "maʻi mama", talu ai e talitonuina o le suamalie e mafai ona oʻo atu ai i lenei togafitiga. O le mea moni lava, o le manuʻa o se mea e lamatia ai le maʻisuka. O le faʻamaʻi lava ia ua vaevaeina i ni ituaiga autu se lua:

  • Tusa 1 maʻisuka (faʻalagolago ile insulin). O se faʻamaʻi lea e le lava le faʻasiga o le inisalini. O faʻataʻitaʻiga o uiga ia o tagata talavou i lalo ifo o le 30 tausaga.
  • Tusa 2 maʻisuka (e le o le inisalini faalagolago). E mafua mai i le atinaʻeina o le tino i le inisalini, e ui lava o lona maualuga i le toto e tumau pea. O le faʻamaʻi insulin e maua i le 85% o mataupu uma o le maʻisuka. E mafua ai le tele o meaʻai, lea e mafua ai ona aʻafia le gasegase o siama ile inisalini. O le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu ona faigofie i tagata matutua, ao faasolo malie le faʻaitiitia o le kulūkose ao latou matutua.

Mafuaaga o le High Albumin

I tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le foliga mai o le microalbuminuria o se suiga mai le amataga o le faaleagaina o fatugase faatasi ai ma le faateleina o le fua o le filtration (hyperfiltration stage) i le tulaga o le le atoatoa o le maʻi. I tagata e le maua i le maʻisuka, o le microalbuminuria o loʻo faʻaalia ai le tele o le aʻafiaga o le atiaʻe o maʻi gase manino i nai tausaga na sosoo ai. Puipuia i le faʻasolosolo mo le maʻisuka o se faailoga e sili ona lamatia.

O le maʻisuka ma le microalbuminuria e tusa ma le 2.4 taimi o le faateleina o le aʻafiaga o le oti mai faʻafitauli faʻapitoa pe a faʻatusatusa i faʻamaʻi e aunoa ma lea. E oʻo lava i tagata e maua i le toto maualuga (maualuga maualuga) ma le faitau aofaʻi, o le aʻafiaga o le faʻaleagaina o le cardiovascular (faʻaleagaina) e faʻatuputeleina i le isi 5 tausaga. O le microalbuminuria e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le gasegase ma le gasegase o le thromboembolism.

I atunuu faʻapisinisi, o le nephropathy o le maʻisaga autu o le faʻamalosi maʻi. I le taimi muamua, e masani lava ona toesea le le tumau ma o le fua o le filtration e masani lava, ma e na o le microalbuminuria e faailoa ai le amataina o le faaleagaina o fatugao. 10-50% o le maʻisuka atiae le microalbuminuria e fuafua i le umi o le maʻi.

A maeʻa ni nai tausaga, o le macroalbuminuria (> 300 mg / aso) e mafai ona oʻo atu ai i le toilalo o le taʻavale. Na o le vave iloa ma le faasologa faasolosolo o le microalbuminuria e mafai ona taofia ai na aafiaga. I le ituaiga I o le maʻisuka, o le microalbuminuria o se mafuaaga malosi malosi mo le maʻisuka nephropathy; i le maʻisuka ituaiga II, ua na o se mea e mafai ona vaʻai.

E tusa ma le 5-32% o tagata gasegase uma e iai le maualuga maualuga o le microalbuminuria. O le maualuga o le masani ai e maua i le maʻisuka ma le toto maualuga.

I le faaopoopo atu i le faateleina o le ola faaletino, e maua foi e gasegase le hyperlipidemia, hypertrophy ventricular left, disease renovascords, ma faamai o le tupu. E le gata i lea, o le maualuga o fatugaʻo e mafai foi ona oʻo atu ai i le malepelepe masani ile tamaititi ma se tagata matua.

Talu ai ona o le maʻi e masani lava ona maua i le falemaʻi, o le microalbuminuria e masani lava ona maua i na o taimi o le atinaʻe. Mo suʻesuʻega, ua fautuaina e faia se suʻesuʻega faapitoa ile 24 itula.

Mo le suʻesuʻeina o le nephropathy, o le avanoa e tasi o avanoa ia o le microalbuminuria. Tusa i le maʻisuka e tatau ona maua i le fatu i le 5 i le 10 tausaga o maʻi. Talu mai le amataga o le maʻisuka ituaiga II e masani lava ona i luma o le siama, e tatau ona tofotofoina le tagata maʻi mo microalbuminuria mai le taimi o le siama. O maʻi e tatau ona faʻaalia i le fomaʻi i le 3 masina. Ole faʻamaʻi fatu ole maʻi suka e mafai foi ona mafua ai le proteinuria i le maʻisuka.

Faʻafefea ona sauniuni mo aso UIA

E le mafai ona iloa le Microalbuminuria e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga masani o suʻega. O suʻesuʻega vave o le mimivavave masani e suʻe muamua le excretion o sili atu i le 300-500 mg o le albumin i le aso. E i ai auala eseese mo le faʻamalositinoina o togafitiga: suesuega o le radioimmunology, nonphelometry, immunotumidimetry. O le faʻasalalau auro o le fuafuaina lea o le albumin i le urine, lea e aoina i totonu o le 24 itula. Urinalysis mo le i ai o le microalbuminuria i le maʻisuka o se suesuega taua lea e fesoasoani e iloa ai faʻafitauli eseese.

Urine i UIA - o le masani i le maʻisuka:

  • Mimilo nofofua: itiiti ifo i le 20 mg
  • Umi i aso uma: itiiti ifo i le 30 mg.

Afai o le faateleina o le maualuga o lenei polotini ua iloa, e manaʻomia e tamaitai ma alii faanatinati ona faʻafesoʻotaʻi se nephrologist oeo le a faatonuina togafitiga talafeagai.

Lafoaʻi faʻafuaseʻi ma le togafitiga faʻapitoa

386 gasegase na maua i le maʻisuka e faalagolago i le insulin ma le microalbuminuria sa maitauina mo le 6 tausaga. I le sili atu ma le afa (58%) o mataupu, o le microalbuminuria na faʻaputuina e aunoa ma se togafitiga. O le le atoatoa o le gasegase e sili atu i le gasegase o le HbA1c e le itiiti ifo i le 8%, o le toto toto e le itiiti ifo i le 115 mm Hg, o le cholesterol e itiiti ifo i le 5.1 mmol / L, ma o le triglycerides e itiiti ifo ma le 1.6 mmol / L. Togafitiga ma le au ACE e le o faateleina le numera o faʻamagaloga. Ae peitaʻi, o le taua mo le togafitiga, o le lelei le puleaina o aʻafiaga o aʻafiaga mo patholasis cardiovascular.

O le faʻagaloga e masani lava ona tupu i tagata mamaʻi o loʻo taʻitaʻia se olaga ola maloloina, e pei ona matauina e le au suʻesuʻe. Ae ui i lea, e taua foi le ave o vailaʻau e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻalavelave ogaoga.

E ui lava o faʻamatalaga lelei o le iniseti ACE i luga o microalbuminuria i tagata e maua i le maʻisuka ma le toto masani e lelei ona tusiaina, ae e le faʻaaogaina i le angiotensin II tagata faʻatautau. I totonu o le Dutch Dutch-study study, lea e na o le 10 vaiaso talu ai, na suʻesuʻeina pe mafai ona ausia e loseran le taunuʻuga tutusa. O suʻesuʻega e aofia ai tagata e 147 tagata e maua i le maʻisuka ma le microalbuminuria, ae faʻatasi ai ma aʻafiaga masani. O le Losartan laitiiti na faʻaitiitia le toto maualuga, ma o le kiliaina creatinine e tumau pea e le suia. E pei ona faʻaalia i le suʻesuʻega, e leʻi i ai se aafiaga o statistical statistical influenza, e pei o isi mea, i luga o le faʻasalaga o albumin i le plasma toto.

Epidemiology

I le 20-40% o le maʻisuka ma faʻamaʻi fatu, o le microalbumin e mafai ona iloa i se faʻataʻitaʻiga o le urine. I le 2-2.5% o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le masani masani o le albumin, o le microalbuminuria muamua e aliali i le tausaga muamua o maʻi. O le maʻisuka ituaiga 1 e faʻapitoa lava i faʻamaʻi.

Fautuaga! E le fautuaina e faʻaaoga togafitiga faʻasolosolo poʻo auala e le faʻamaonia (meaai) e "aveese" sili atu meatinitini. I le toto maualuga ma le toto maualuga, e tatau ona e sailia le fautuaga a se fomaʻi.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

Faʻafouina faafomaʻi o aso nei ua faigofie ai le olaga i tagata e maua i le maʻisuka. O aso nei e mafai ona e siakiina le tuufaatasiga o le urine i le fale, o mea uma e te manaʻomia mo lenei mea ua faʻatau atu i se fale talavai. I le mulimuli i faatonuga, e faigofie ona e mataʻituina lou soifua maloloina ma pulea le maualuga o le suka i lau urine. Mo lenei, o faʻataʻitaʻiga faigofie e faʻaaogaina, lea e faʻaalia ai le mea tonu i lenei taimi faapitoa.

O faʻamaoniga autu mo se suʻesuʻega maeʻaeʻa e iloga i tulaga taua:

  • o se toso malosi i le mamafa,
  • taua tele fesuiaiga i le kulūkose,
  • faʻafitauli o le soifua maloloina
  • vaivai.

O lenei tulaga e tatau ona togafitia ma maeʻa suʻesuʻeina. Aua e te mafaufau ia oe lava, o le siaki moni ma le tulaga lautele o le maʻi o le a na o se fomai tipocrinologist e tatau ona iloiloina. I le faaopoopo atu i le masani masani, e tatau ona e pasia se numera o isi suʻega suʻesuʻe ma mea faigaluega.

O le maʻi suka e le mafai ona faʻalavelaveina se tagata mo se taimi umi, e na o se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia le maʻi.

Urine i UIA

O le UIA o se suʻega suʻega lea e fuaina ai le aofaʻi o proteinin protein i le urine. O ia faailoilo e faailoa ai le i ai o suiga ogaoga ma faʻamaʻi i le tagata maʻi. O le iloiloga a le UIA o se faailoga iloga taua, aua o le faafetai i lenei suʻesuʻega, o soliga ua maua i se taimi vave, lea, o le mea moni, o le a faasaoina ai le ola o se tagata.

O le suʻesuʻega ei ai ana lava uiga, e tatau ona faia le urine i totonu o le 2-3 masina mo le sili ona saʻo. O se tasi taimi e le mafai ona mautinoa ai le saʻo 100%.

E i ai le tele o mea e aʻafia ai fesuiaiga o le UIA:

  • malosi malosi faaletino,
  • protein
  • uiga o tagata
  • faʻasinomaga o tagata.

O le mea moni, ina ia maua se sao saʻo, e taua le vavaeeseina o mea uma e ono aʻafia ai.

Ua fautuaina le UIA suʻesuʻega mo tagata o loʻo lamatia pe maua ni faʻamaʻi nei:

  • faamai o le cardiovascular system,
  • leaga masani
  • faateleina le mamafa o le tino
  • tagata matutua.

Ole suʻega foʻi lea e faia mo tagata e iai ituaiga maʻisuka eseese. O le i ai o faʻalautelega faʻaalia o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o se faʻamaʻi e ono le aʻafia ai le polokalama urinary.

UIA - o se suʻesuʻega faʻapitoa mo suʻesuʻega falesuesue e fuafua suiga i le tino.

Faʻapitoa o le aoina o urine

Urinalysis mo le maʻisuka malosi, o ona faailoga o le faavae lea mo le siakiina ma le faasaʻoina o le tulaga faaletonu o le maʻi. E i ai le tele o tulafono mo le aoina lelei o meafaitino.

O lenei auala e aloese ai mai faʻailoga sese ma faʻaalia ai le mea tonu lava:

  1. O le pusa lapisi e tatau ona faʻamaonia e aloese ai mai le le saʻo.
  2. Aʻo lei faia le faʻatinoga, faʻataʻitaʻiina le tumama o le tagata lava ia i fafo.
  3. O le tuufaatasiga o le urine e tumau mo le 2 itula, o lea e taua ai le vave ona tuʻuina atu o mea i le fale suesue.
Aua e te le amanaiaina le uluaʻi taimi, mo se faʻamautinoaga atoatoa, e tatau ona e tausisi i na tulaga i le aso ao lumanai le suʻega suesue:
  1. Faʻesea le faʻaaogaina o soʻo se vailaʻau, aemaise lava le malosi.
  2. Taofi le faʻamalosia o popolega faaletino ma le mafaufau.
  3. Vaavaaia mataʻituina le taumafataga, faʻasaga falai, meaʻai suamalie i le afiafi o le suʻega.

O le mulimuli i fautuaga uma e mafai ona e maua ai se taunuuga lelei. O le lanu o le urine ua matauina foi i le suʻesuʻega, o le le mama e faailoa mai ai faʻamaʻi pipisi o le faʻalavelave.

O le aoina o meafaitino o se mea taua tele, o lea e aoga ai le siakiina ma se fomaʻi mea uma lava. O le lanu o le urine i le maʻisuka e mafai ona fesuisuiai e faalagolago i mea eseese, e aofia ai meaai.

Faʻaaliga o faʻataʻitaʻiga

O faʻataʻitaʻiga o faʻafitauli o se faʻalavelave faʻapitoa lea e amanaia ai uiga taʻitasi o le tino.

O le masani o se mea e tele le fesuiaiga, lea e faʻalagolago i na itu:

  • onosai tausaga
  • itupa
  • taʻaloga

I se tagata matua, o le maualuga o le uric acidity e mafai ona faateleina, ae o siama, sigi, ma meaola matautia e tatau ona toesea. O le masani e tatau ona taʻu mai le leai o le manogi ma soʻo se mea le mama. Afai ei ai suiga, ona manaʻomia lea o isi auiliiliga ma faʻamalositino maeʻa suʻesuʻega.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e mafai ona pulea i le fale peʻa uma ona faia le suʻesuʻega mulimuli ma faʻaalia uma foliga. E fautuaina mo tagata gasegase ia tausia ni laulau faapitoa e mafai ai ona e vaʻavaʻai i le faʻaogaina o faʻamaoniga, faʻapea foi le mataituina o le atinaʻe o le maʻi.

Afai ei ai se suiga poʻo se faʻafitauli i le soifua manuia, e tatau ona e alu i se fomaʻi e mafai ona faʻaitiitia mea e iloa ai.

Urinalysis o se suʻesuʻega itiiti mo le fuafuaina o le tulaga o se tagata. O loʻo maʻoti le maʻisuka i le faʻaaogaina o suʻega o suʻesuʻega o le urine ma le toto. O le masani i lenei tulaga o se fuataga a le tagata lava ia, mo lona faʻatulagaga e tatau ona siakiina uiga uma o le tino.

Suesueina suʻesuʻega o suʻesuʻega faʻamaʻi i tagata mamai e maua i le maʻisuka

Soo se togafitiga e amata ile suesuega maeʻa. Afai o le setete o le soifua maloloina e le o se atugaluga, o se suʻega faʻamaʻi mo le maʻisuka e fautuaina ia le itiiti ifo i le tasi i le ono masina. I le tulaga o le faʻaitiitia o le soifua lelei, e tatau ona siakiina pea le maualuga o le suka. O lenei fuataga o le a faʻaalia ai le solia o le gaosiga o le gaʻo ma le gasegase i gaʻo ma le pancreas, faʻapea foi i le taimi e faailoa ai le ono mafai ona oso i le fatu poʻo le stroke.

Taumafaiga e Maua ai

O le maʻisuka e taufaasese ma e le faalagolago i le itupa poʻo le matua. O tamaʻitaʻi uma ma fafine e tutusa lava le aʻafia i le faʻamaʻi. Fai mai tagata popoto faapea o le taimi muamua na amata ai le faʻaleleia o togafitiga, o le sili atu lea o le taufaamatau i le masani ai o le olaga. O le mea lea, latou te fautuaina ma le totoa le tulaga o le soifua maloloina e le gata o le tamaititi, ae ia latou foi, ma ia ave i taimi uma le mimi ma le toto mo le auiliiliga. O le mea moni, o faʻamatalaga vave e fesoasoani i le amataina o togafitiga i se taimi talafeagai ma faʻaitiitia le lamatiaga o faʻalavelave faigata.

O se suega masani mo le maʻisuka ua fautuaina o mataupu nei:

  • pe afai e talafeagai, pulea le ala o le maʻi ma le tulaga o le maʻi,
  • ina ia mafai ai ona fuafua le aoga o le togafitiga,
  • e iloilo ai galuega tau fatuga,
  • i le iai o faʻamaoniga e faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

O le atinaʻeina o le maʻisuka poo le maʻisuka insipidus e mafai ona faʻaalia i uiga nei:

  • le fia inu
  • sili atu ma le masani ona faia,
  • malogo ma le paʻu o le paʻu,
  • vaivaiga, vaaiga vavalalata,
  • faʻafeʻaiga masani o lagona
  • vaivai,
  • fungal infections.

E leai ni tapulaa i suʻesuʻega o le urine ma le toto. E mafai e tagata uma ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma fesili mo faʻataʻitaʻiga talafeagai. Iloiloga mo le faamoemoe o le puipuia o fesoasoani e faailoa vave ai faailo o suiga o le maʻisuka, lea o le a matua faafaigofie ai le togafitiga ma faateleina le avanoa e toe faaleleia atoatoa ai galuega o totoga i totonu.

Faamatalaga o faʻamaoniga autu

I se tulaga masani, i tagata gasegase ei ai se tulaga tauia ma se faʻalavelave faʻaleagaina o le endocrine, o faʻamatalaga o le urine e latalata lava i le mea e mafai ona maua i se tagata soifua maloloina. Faʻalagolago pe o le a le lanu mumu e mafai ona maua i le maʻisuka, e manatu le au atamamai i le matuia o le togafitiga. O fua faataatitia o le auiliiliga lautele o le urine mo le faaleagaina o le endocrin ma le laina tuaoi o loo manino ona faaalia i le laulau.

O se faailo taua o le iloiloga o le urina UIA, ma o le fatuga o le albumin i tagata gasegase masani e maua i le maʻisuka e le sili atu i le 30 mg.

Tulaga lamatia o mea faaletonu

O faʻamatalaga faʻaonapo nei ua manatu o se tulaga taua i le siaki ma togafitiga o soʻo se faʻamaʻi. O le maʻi maʻisuka e manaʻomia tele le mataʻituina e le aunoa ona o le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻafitauli o le olaga-faʻalavelave. O le pito sili ona ogaoga ia i latou o le hypo- ma le hyperglycemic coma, o le toilalo i tua. I le tulaga muamua, e mafai ona aloese mai faafitauli i le mulimuli i fautuaga o se togafitiga ua faatonuina e se fomaʻi. Ina ia taofia le leaga o le gaioiga o se okeni paipa, o le a vave ona iloa le maualuga o le palatini o le a fesoasoani.

Mafuaaga o le maualuga o le suka o le urine

I totonu o se tagata soifua maloloina, o le kulukose mai meaʻai e aʻafia i totonu o le toto toetoe lava oʻo i le iuga. O mea e totoe, e le o aʻafia i sela, e ulu atu i fatugaʻo, pe a uma ona faʻamamaina atoa e le masini faʻapipiʻi. O le mea lea, o le masani o le suka i totonu o le toto e na o le 0.06-0.083 mmol / L. O lenei aofaʻiga e laʻititi laʻititi e le fuafuaina e oo lava i le taimi o le suʻesuʻega lautele ma le suʻesuʻeina o meaola.

Afai e sili atu le maualuga o lenei laasaga, o le a le gata ina "vaai" le kulukose, ae o lona taua foi. O le tele o le masani o le kulukose i le urine e mafai ona mafua mai i ni mafuaaga:

  • maʻisuka malosi
  • manitisitis
  • laasaga o le vevela o pancreatitis,
  • physiological poʻo le glucosuria,
  • faiʻai o le faiʻai
  • epilepsy
  • afaina o le tino.

O faailoga faʻavaomalo masani o loʻo matauina foi i le faateleina o le gaosiga o le hormone tuputupu aʻe - hormone tuputupu aʻe, adrenaline ma hormones glucocorticoid. O faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona faʻaosofia ai le faateleina o le suka i le urine.

Ituaiga ituaiga faavae ma suesuega faaopoopo o le urine

I le maʻisuka, e manaʻomia le suʻeina o le toto ma le urine, lea e mafai ona faia i le tele o metotia. I aso nei, o ituaiga ituaiga suʻesuʻega e faʻaaogaina:

  • iloiloga lautele
  • tolu-tioata suega
  • Nechiporenko suʻesuʻega
  • suʻesuʻega i aso taitasi
  • fuafuaga o le microalbumin,
  • Suesuega Zimnitsky.

Ina ia iloa le faʻamaʻi i le taimi muamua, faʻaalia faʻamatalaga faʻataʻitaʻi i le fale o le a fesoasoani. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona i ai ni au suega, se kitusi A1C ma se glucometer. O nei mea uma e mafai ona faʻatau i soo se fale talavai. Ae afai o malaga i le faletaele e sili atu ona masani, ma amata ona sogisogi le mimita ma le mamafa, e tatau ona e faʻatalanoa se endocrinologist ma faia se suʻega.

Sauniuniga mo auʻiliʻiliga ma le aoina saʻo o mea

O sauniuniga talafeagai mo le auʻiliʻiliga o le ki lea i le maua mai o le saʻoga saʻo. Mo suʻega suʻega, e masani ona faatonuina e le fomaʻi le aoina o le faʻamalosi o le taeao po o le faʻasolosolo i aso uma.

O le mauaina o le ata faʻamaonia sao i itu uma e lua, e mafai ona fai ma autu i tulafono nei.

  1. 2-3 aso aʻo le i atofaina le taimi e tatau ona vavae ese mai mea taumafa e mafai ona aʻafia ai suiga o le la - beets, blueberries, carrots, cherries, currants.
  2. I le taimi lava e tasi, taofi le faʻaaogaina o fualaau oona, faʻapea foi ma le le inu ava malosi i soʻo se malosi, e oʻo lava i pia.
  3. O le aso ao lumanaʻi le suʻesuʻega ua fuafuaina, e tatau i le tagata maʻi ona vaʻavaʻavaʻavaga i le tino, faʻasaʻo le atuatuvale ma le popole.
  4. Aʻo leʻi aoina le meafaitino, e tatau ona faia se faletaele o totoga tino i fafo, mo le saʻo, e tatau i tamaitai ona tapunia le faitotoa o le vaʻai ma se paʻu.
  5. I le fale talavai, faʻatau mai se pusa vevela faʻamalosi.
  6. O le suia o masaniga masani e le fautuaina, aua o lenei mea e mafai ona lafoina ai le tino i se tulaga o le mautonu ma taitai atu ai i se suiga i galuega o fatugao, faaleagaina ai taunuuga.

Ina ia lelei le faʻatinoina o le faʻatinoga, e tatau ai ona aoina le faanatinati o le taeao na faaputuputu i le po. Ina ia faia lenei mea, faʻaititia se vaega laitiiti i totonu ole faletaele, ona, e aunoa ma le taofiina o le faagasologa o le urination, faʻatumu le fagu. Mo suʻesuʻega o le ae le sili atu i le 50 ml o le vai. Kuni le fagu ma se tapuni ma ave i le fale suesue. E tatau ona teuina le mea na aoina mo le lua itula, talu mai le taimi mulimuli ane e le mafai ona faʻasalalau auala e mafai ona faʻamaonia ai faʻamatalaga faʻamatalaga amata ona tupu i totonu.

Sauniuniga o meafaitino e amataina le aso ao le i faia le taualumaga. Mo lenei faamoemoe, e tatau ona e filifilia se pusa tioata malosi. Faʻasolosolo i le taeao i totonu o falemaʻi. Amata mai le isi vaega, aoina uma le urini i se pusa e tasi. I le taeao, faʻafefiloi uma urine ma sasaa 150-200 ml i totonu o se pusa e leai ni mea. Kuni ma se tapuni ma auina atu mo suʻesuʻega.

O faataitaiga e le fautuaina i ia tulaga:

  • i le maualuga o le vevela o le tino,
  • i le tulaga o le le mautonu o le toto,
  • i le faagasologa o le masina i tamaitai.

Faailoaina o faamatalaga

I lalo o tulaga masani, o le urine ei ai le vaomago po o le lanu amber ma le manino aʻiaʻi, e leai ni mea leaga eleelea. I le maʻisuka, o nei tau aoga e suia, ona o le maualuga o le filtration male ma le setete o metabolic process in the body. O se suʻega faʻamatalaga mo le maʻisuka o loʻo i ai ni faailoga.

FaʻailogaTotogi
LanuFaʻaauau poʻo le maeʻa suʻesuʻega o le vai e mafai. I le isi itu, o le lanu o le urine i le maʻisuka ua sili atu ona tumu i le galala pe o le taumafa o vailaau faapitoa po o meaʻai o lo oi ai le pigmenti.
MalamalamaTurbidity o loʻo faʻaalia ai le i ai o se vaega o le porotini i le urine.
SmellMea manaia pe oona. O le vaega mulimuli o loʻo faʻaalia ai le i ai o tino o le ketone i le urine, lea e faʻaalia ai le ono mafai ona atiaʻe le ketoacidosis.
VaʻaiaO le sili atu o le laasaga ua mafai ona faatagaina e faailoa ai le faasaolotoina o se fuainumera tele o vailaau o le eleele. O se faʻamaulalo maualalo e faʻaalia ai le tele o le faʻaaogaina o le vai.
Faʻamaʻi o le Urine (pH)O le atinaʻeina o le maʻisuka poʻo le leai o le potassium e mafai ona faʻamasinoina pe afai e le sili atu le pH i le 4.5
Le i ai o le polotiniMasalo pe a maeʻa le malosi o le tino po o le atuatuvale. I le leai o nei tulaga, e tatau i se tasi ona mafaufau e uiga i le faagasologa o togafitiga e le amanaiaina pe e uiga i faafitauli ma fatugaʻo.
GlucoseSe faʻamatalaga taua mo le maʻisuka. Soo se mea o loʻo i ai e faʻaalia ai le avanoa e atiaʻe ai le pancreatitis ma le faʻaleagaina o le pancreatic.
Laʻau paʻepaʻe totoO se faʻalautelega maualuga o loʻo faʻaalia ai se faʻaogaina o le faʻaogaina i totonu o le faiga o meaʻai.
Ketone tinoO se taunuuga o le le atoatoa o le gasegase mafua ona o le le atoatoa o le inisalini. O i latou o se puna o se manogi manogi manogi.

Fautuaga mo le mauaina o se taunuuga leaga

O se vaega taua o togafitiga mo le maualuga o le urine sugar o le taumafa. I le faaopoopo atu i vailaau ua faatonuina e se fomai poto faapitoa o le endocrinologist poo le fomaʻi, o le puipuia o meaai e fesoasoani e faaleleia ai le soifua manuia o tagata mamaʻi, ma i nisi tulaga e mafai ai ona e faia e aunoa ma ni fualaau.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tausisia fautuaga faafomaʻi ma mulimuli i tulafono faigofie.

  1. Taumafa vaevaega i vaega laiti 5-6 taimi i le aso.
  2. Aloese mai le faʻaaogaina o meaʻai falai i le meaʻai. Faʻasaga i le tuʻuina atu o meaʻai tao i totonu o le umu, kuka pe uʻu.
  3. Vagana faʻataʻavaʻavaʻa faigofie mai le lisi o meaʻai - meli, suka, ituaiga uma o mea e tao, falaoa paʻe, falaoamata o le saito, asikulimi.
  4. Faʻateleina le taumafaina o fualaʻau, fualaau faisua, oloa mai le oat poo le falaoa.
  5. Mo le toe faʻaleleia o le suka, sauerkraut, kukama, fua o vine ua manatu e aoga.
  6. Faatapulaa le faaaogaina o le tea e ala i le sui i teuteuga o laau talavai (St. John's wort, leafberryberry, blackcurrant, nettle) ma totogifuapauina.

O le fomaʻi o le a mafai ona faʻamatalaina foliga o le taumafataga ma tuʻuina atu le fautuaga i le faasaʻoina o le lisi i le isi talanoaga, mafaufau i tausaga o le maʻi, ituaiga o maʻisuka ma le tulaga o le vasega.

Faaiuga

O le suʻesuʻeina o suʻesuʻega i le fale suʻesuʻe mo le suāsusu, o se faʻataʻitaʻiga faigofie, ae o se faʻamatalaga. O le sili atu o le maualuga o le kulūkose e leʻo faʻaalia i taimi uma le atinaʻe o le maʻisuka. O le suiga o faʻataʻitaʻiga e afaina i le faʻaaogaina o nisi o meaʻai, gaioiga mamafa tele ma le le lelei o le mafaufau-faalelagona lagona. Ae o le faʻatalatalanoaga taimi o le endocrinologist, o le suʻesuʻega faifaipea o le a fesoasoani e faʻamautinoaina le faʻamaʻi i le amataga ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli.

Mafuaaga mo le vavaeeseina o taunuuga mai le masani


Glucose e maua i le urine i maʻi ma:

  • maʻisuka
  • faʻalavelave faʻasoesa,
  • fatuga o fatugao
  • faafitauli o le pancreas
  • Cushing's syndrome.

Pe a pasia se suʻega o le urine, e toʻatele fafine maʻitaga e maua le suka, faʻapea foi i latou e faʻaleagaina le suka mama ma oloa o loʻo aofia ai.

Urine glucose test strips

O a latou gaioiga e faʻavae i luga o le tali atu o le glucose oxidase ma peroxidase.

O se taunuuga o le faagasologa, o le lanu o le sui o le faailoilo ua suia. E mafai ona faʻaaogaina i le fale ma i totonu o fale mautu.

O suʻega o loʻo faʻaaogaina e tagata gasegase e maua ai le gasegase o gaʻo gaʻo, o loʻo maua i le maʻisuka mo le lelei o le mataʻituina o kulukose.

O le a le suʻesuʻega o le UrIA urine? O le a le masani mo le maʻisuka? Tali i le vitio:

Ina ia iloa le aofaʻiga o kulukose o loʻo i totonu o le tino, e faatonuina e le fomaʻi se faʻataʻitaʻiga: aofaʻi poʻo aso uma. O le lona lua e mafai ai ona faʻatalanoaina auiliili le tulaga o fatugaʻo, e iloa ai mafuaaga mo le tele o tulaga masani masani.

E le tatau i se tagata ona i ai le glucose i lona faanatinati. Ina ia mautinoa le mautinoa o taunuuga o suega, i le afiafi o le suʻesuʻega, beets, tamato, fualaau aina suamalie, e tatau ona aloese, ma e le tatau i se tasi ona soona galue malosi.

Aʻo leʻi tuʻuina atu le meafaitino, e talafeagai le faia o togafitiga faʻalesoifua maloloina ina ia le maua ai e siama. O faʻamaoniga autu mo le suʻesuʻega o faʻamaʻi o le endocrine, o le maʻisuka.

O le a le microalbumin?

Microalbumin o se porotini lea e aofia i le vaega o albumin. E gaosia i le ate ma faʻataʻamilo i totonu o le toto. O fatugaʻo o se faamama mo le faʻamalositino, aveese mea leaga (tuʻuina atu o meaola), lea e auina atu i le vevela i foliga o le urine.

O le masani lava o se tagata soifua maloloina e leiloa se aofaiga itiiti o polotini i le urini, i le auiliiliga o loʻo faʻaalia o se fuainumera (0.033 g) poʻo le fuaitau "faailoga o le protein ua maua" ua tusia.

Afai ua faaleagaina le toto o gaʻo, ona leiloloa lea o le sili atu o le protein. O lenei mea e mafua ai le faaputuputuina o le vai i le intercellular space - edema. O le Microalbuminuria o se faailoga o le amataga o lenei faagasologa aʻo lei amataina le faʻaleleia o faʻamaʻi.

Faailoga o suʻesuʻega - masani ma togafiti

I tagata e maua i le maʻisuka, e masani lava ona iloa le UIA i se suʻega faafomaʻi masani. O le aano o le suʻesuʻega o se faʻatusatusaga o le ratio o le albumin ma le creatinine i le urine.

Lisi o faʻamaumauga masani ma faʻaleagaina o auʻiliʻiliga:

ItupaNormFaʻailoga
AliiE itiiti pe tutusa ma le 2.5 mg / μmol> 2.5 mg / μmol
TamaitaiE itiiti pe tutusa ma le 3.5 mg / μmol> 3.5 mg / μmol

O le faailo o le albumin i le urine e le masani ona sili atu nai lo le 30 mg.

Mo le siakiina eseese o faʻamaʻi fatu fatu ma le nephropathy o le maʻisuka, e lua suʻega e faia. Mo le muamua, e faʻaaogaina se faʻataʻitaʻiga o le urine ma o loʻo suʻesuʻeina le maualuga o le protein. Mo le lona lua, latou te ave toto ma siaki le fua o le fatuga o fatugaʻo.

O le maʻisuka nephropathy o se tasi lea o faʻafitauli sili ona taatele o le maʻisuka, o lea e taua ai le suʻesuʻeina ia le itiiti ifo ile tasi i le tausaga. O le vave lava ona iloa, o le faigofie atu lea ona togafitia mulimuli ane.

Mafuaaga o le faamai

Microalbuminuria o se faʻalavelave faʻalavelave o le ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 maʻisuka, e tusa lava pe pulea lelei. E tusa ma le tasi i le lima tagata e maua i le maʻisuka e atiina ae le UIA i totonu o le 15 tausaga.

Ae iai isi mea faʻalavelave e mafai ona mafua ai le microalbuminuria:

  • toto maualuga
  • mamafa mafatiaga talafaasolopito o aiga o le atiina ae o le nephropathy o le maʻisuka,
  • ulaula,
  • mamafa tele
  • faamai o le cardiovascular system,
  • late gestosis i fafine maʻitaga,
  • malformations faaletonu o fatugaʻo,
  • pyelonephritis,
  • glomerulonephritis,
  • amyloidosis
  • IgA nephropathy.

Faailoga o le microalbuminuria

I le amataga, e leai ni faʻailoga. I taimi mulimuli ane, pe a fai e le lelei mafaufauga ma a latou galuega, e mafai ona e maitauina suiga i le urine ma matau le foliga o le edema.

I le tulaga lautele, o nisi o faailoga taua e mafai ona matauina:

  1. Suiga i le urini: o se taunuuga o le faateleina o le excretion o le polotini, o le creatinine e mafai ona avea ma fulu.
  2. Edema syndrome - o se faʻaitiitia i le maualuga o le albumin i le toto e mafua ai le taofia ma le fulafula o le tino, lea e matua lauiloa i lima ma vae. I tulaga sili atu ona ogaoga, e ono aliaʻe mai ma le fula o foliga.
  3. Faʻateleina le maualuga o le toto - o loʻo i ai le leai o se vai mai le toto ma, o se taunuuga, o le toto ua mumu.

Faʻaaliga faʻalesino

O faʻafitauli o le tino e faʻalagolago i le mafuaʻaga o le microalbuminuria.

E aofia ai:

  • tiga i le itu tauagavale o le pusa,
  • tiga i le itu o lumbar
  • faʻalavelave o le soifua maloloina lautele,
  • tinisitus
  • tiga o le ulu
  • vaivaiga maso
  • fiainu
  • fufuluina o laumei i luma o ou mata,
  • vevela paʻu,
  • paleni mamafa
  • mativa leaga
  • anaemia
  • tiga tiga ma isi.

Faʻapefea ona aoina auiliiliga?

O le auala e tuʻuina ai le urini mo le auʻiliʻili o se tasi o fesili e masani ona fesiligia i se fomaʻi.

E mafai ona faia se suʻega o le albumin i luga o se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi na aoina:

  • i taimi o taimi, masani i le taeao,
  • sili atu i le 24 itula,
  • i se vaitau faapitoa o le taimi, mo se faataitaiga i le 16.00 i le aoauli.

Mo le auʻiliʻili, e manaʻomia se vaega o le urine. O le faataitaiga o le taeao e maua ai faʻamatalaga sili e uiga i le maualuga o albumin.

O le suʻega a le UIA o se suʻega faigofie o le urine. O aʻoaʻoga faapitoa mo ia e le manaʻomia. E mafai ona e 'ai ma inu e pei ona masani ai, e le tatau ona faʻagata oe.

Faʻatauga mo le aoina o le faʻamalosi o le taeao:

  1. Fufulu ou lima.
  2. Aveese le tapuni mai le pusa suʻesuʻe, tuʻu i le pito i luga. Aua le paʻi i totonu i ou tamatamailima.
  3. Amata amata i totonu o le falemaʻi, ona faʻaauau lea i le fagu sikola. Aoina pe tusa ma le 60 mili o le mimiti masani.
  4. I totonu o le itula poʻo le lua, e tatau ona tuʻuina atu le auiliiliga i le potu suesue mo suʻesuʻega.

Ina ia aoina le mimi mo le 24 itula, aua le faasaoina le vaega muamua o le uila. I le isi 24 itula e sosoo ai, ia aoina mai urini uma i totonu o se koneteina faapitoa e tatau ona teuina i le pusaaisa mo le aso.

  1. E itiiti ifo i le 30 mg le masani.
  2. Mai le 30 i le 300 mg - microalbuminuria.
  3. E silia ma le 300 mg - macroalbuminuria.

E iai ni mea le tumau e aʻafia ai le suʻega (e tatau ona amanaia):

  • Hematuria (toto i le urine),
  • fiva
  • faamalositino malosi talu ai nei
  • faʻamaʻi
  • urinary tract infection.

O nisi vailaʻau e aʻafia ai foʻi le maualuga o le albumin urinary:

  • vailaau faʻamaʻi, e aofia ai aminoglycosides, cephalosporins, penisillins,
  • vailaau faʻasaina (Amphotericin B, Griseofulvin),
  • Penicillamine
  • Phenazopyridine
  • salicylate,
  • Tolbutamide.

Vitio mai le Dr. Malysheva e uiga i faailoga o suʻesuʻega o urine, a latou fua faatatau ma mafuaʻaga o suiga:

Totoga togafitiga

Microalbuminuria o se faʻailoga e ono lamatia oe i le atiaʻeina o tulaga ogaoga ma ono lamatia ai le ola, e pei o faʻasologa o gaʻo tumau ma togafiti o le fatu fatu. O le mafuaaga lena e matua taua ai le suʻesuʻeina o lenei maʻi i se taimi vave.

O le microalbuminuria e taʻua i nisi taimi o "uluai nephropathy," aua e mafai ona avea ma amataga o le maʻi o le nephrotic.

I le maʻisuka faʻatasi ma le UIA, e tatau ona suʻe suʻega taʻitasi i le tausaga e siaki lou tulaga.

O vailaʻau ma suiga o le olaga e mafai ona puipuia e puipuia ai isi faʻamaʻi fatuga. E mafai foi ona faʻaititia le lamatiaga o faʻamaʻi o le cardiovascular system.

Fautuaga mo suiga o olaga:

  • faamalositino i taimi uma (150 minute i le vaiaso o le malosi tele),
  • pipii i se meaai
  • tuu le ulaula (e aofia ai sikaleti faʻaeletoroni)
  • toso i luga o le ava malosi
  • pulea le maualuga o le suka i totonu o le toto ma afai e maualuga le maualuga, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi.

I le maualuga o le toto maualuga, o vaega eseese o fualaau faasaina mo le maualuga o le toto, ua masani ona fai, o le tele o taimi o ni inhibitors o le enzyme (ACE) o angiotensin ma le angiotensin II (ARBs). O lo latou faamoemoega e taua, aua o le maualuga o le toto maualuga e faatelevaveina ai le atinaʻe o faʻamaʻi fatugaʻo.

O le i ai o le microalbuminuria e mafai ona avea ma se faailoga o le faaleagaina o le cardiovascular system, o lea e mafai ai e le fomaʻi ona fautuaina ia statins (Rosuvastatin, Atorvastatin). O nei fualaau oona e maualalo ai le cholesterol, ma faʻaitiitia ai le ono tulai mai o le fatu fatu poʻo le taʻavale.

I le i ai o le edema, o togafitiga, mo se faataitaiga, Veroshpiron, e mafai ona faatonuina.

I tulaga ogaoga ma le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻasolosolo, o le a manaʻomia ai le totogia poʻo le fatuina o fatugao. I soʻo se tulaga, e tatau ona togafitia le faʻamaʻi o loʻo mafua ai le proteinuria.

O se taumafataga lelei e fesoasoani e faʻagesegese ai le alualu i luma o le microalbuminuria ma fatuga o le fatu fatu, aemaise lava pe a faʻaitiitia ai le toto maualuga, cholesterol ma puipuia le gaʻo.

Aemaise lava, e taua le faʻaititia o le aofaiga o:

  • gaʻo tumu
  • masima
  • meaʻai maualuga i le popo, sodium, potassium ma le phosphorus.

E mafai ona e maua ni faʻamatalaga auiliili atili i meaʻai mai se endocrinologist poʻo se tagata tausi meaʻai. O lau togafitiga o se auala faʻapitoa ma e taua tele le faalagolago e le gata i vailaʻau.

Faʻavasegaga o laʻasaga o le alualu i luma o le nephropathy

Afai e tele taimi e iloa ai le microalbuminuria poʻo le proteinuria, e tatau ona e suʻeina se mafuaʻaga faʻaleagaina o lenei tulaga.

Talu mai le amataina o le nephropathy e masani lava ona faifai malie, e aunoa ma faʻamatalaga ile falemaʻi, o se tulaga o le soymptomatic e seasea lava ona togafitia. E na o ni suiga laiti lava i totonu o suʻesuʻega suʻesuʻe, ma e leai ni faitioga faʻalelalolagi i le tagata maʻi.

E na o le mafai lava ona iloa se albumin maualuga i le urine. O le mea lea, o suʻega falesuesue o lenei ituaiga e taua tele mo le siamaina o le nephropathy i se taimi vave.

E mafai e se tamaititi ona maua le maʻisuka

O le mea e leaga ai, o le maʻisuka o loʻo maua foi i tamaiti. O le tele lava o lenei mea e tupu faʻafuasei i le taimi o le suʻega o le urine poʻo le toto e iloa ai soʻo se faʻamaʻi.

O le ituaiga 1 o le maʻi e faʻaleagaina, ae o loʻo i ai se tulaga lamatia o le mauaina i le taimi o le tamaitiiti po o le talavou.

Inisalini e faalagolago i le maʻisuka (ituaiga 2) e mafai ona atiaeina e le gata i tagata matutua, ae faapena foʻi i tamaiti. Afai e le o le maualuga o le suka i le maualuga o le uiga o le maʻisuka, e mafai ona e aʻafia ai le atinaʻe atili o le maʻi. I lenei tulaga, o le maualuga o le suka e faʻamautuina e ala i se meaai faapitoa na filifilia e le fomaʻi.

Suʻesuʻega o le falemaʻi: faʻamatalaga i UIA

  • malosi malosi faaletino
  • meaʻai maualuga meaʻai
  • taʻaloga
  • itupa
  • nofoaga e nofo ai
  • le i ai o isi togafitiga faʻapitoa i le tino.

Talu ai ona o nei tulaga, e le mafai i taimi uma ona maua se faʻamaumauga o le 100% le suʻega pe a uma le suʻega muamua o le vai. E tusa ai ma lenei mea, e fautuaina e fomaʻi se faasologa o aʻoga i luga o le 3 masina. O le numera o faʻasologa e mafai ona oʻo i le 6 taimi.

Ina ia mafai ona faʻatuatuaina le suʻesuʻeina o le urinary i MAU, ao le i aveina, e tatau ona e faʻaaogaina mea uma e ono mafai ona faʻalavelaveina ai le suʻega suʻesuʻe.

  • Manatu faʻapitoa: O le asō o se tasi lea o auala sili ona aoga i togafitiga o faʻamaʻi fatugao. Sa ou faʻaaogaina leisi Siamani i laʻu galuega mo se taimi umi ...
  • O se auala aoga e faʻamamā ai ou fatuga i le fale

E tusa ai ma fuainumera, o se taunuuga lelei e maua mai i le 10-15% o tagata gasegase ua pasia lenei suʻega faafomaʻi.

I tulaga lamatia o tagata:

  • mamafa tele
  • inisalini tetee
  • leaga masani
  • ma le afaina o le augavale tauagavale o le loto,
  • tagata matutua.

E le pei o tamaitai, o alii e sili atu ona vavalalata i lenei togafitiga.

E i ai le tele o faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi i luga o le mafuaʻaga e mafai ai e le fomaʻi ona fautuaina le pasi atu i UIA. Afai ei ai se manaʻoga mo sea suʻesuʻega, ona e le tatau lea ona e teena le mea ua fuafuaina.

O faʻamatalaga mo le auiliiliga atonu e aofia ai:

  • uluai suʻesuʻega o le maʻisuka ituaiga 2,
  • ituaiga 1 maʻisuka, lea o loʻo faʻaauau mo le silia ma le 5 tausaga,
  • le i ai o le maʻisuka i se tamaitiiti,
  • toilalo fatu e faʻatasi ma le edema,
  • lupus erythematosus,
  • togafiti fatugao
  • amyloidosis.

I le faʻaopoopoga i le toe faʻaleagaina, o se faʻalauteleina o mea o lenei protein i le urini e mafai ona faʻaalia ai isi togafitiga faʻaleagaina i le tino. O le mea lea, afai o le UIA ua sili atu i le masani mo le vaega atoa o suʻega na faia, ona mafai lea ona manaʻomia nisi ituaiga o suʻesuʻega o isi faiga ma okeni, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le maualuga poʻo le mamafa o le uaua mamafa.

O le a faʻamatalaina e le auʻiliʻiliga

O le sini autū o le faia o se faʻamaonia saʻo. Afai e te masalomia le maʻisuka, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi poʻo se endocrinologist - o se tagata tomai faapitoa ma faʻamaonia mea e tatau ai poʻo suʻesuʻega suʻesuʻe. O le lisi o galuega faʻamaonia e aofia ai mea nei:

  • le fua saʻo ole inisalini,
  • mataʻituina o faʻaogaina o togafitiga faʻasolosolo, e aofia ai le taumafa ma le tausisia,
  • fuafuaga o suiga i le tulaga o le taui ma le taufaasese o le maʻisuka,
  • siakiina e le tagata lava ia tulaga o le suka,
  • mataʻituina le tulaga o le gaioiga o gaʻo ma le paʻu,
  • mataʻituina le togafitiga i le taimi o maitaga ma le maʻisuka faʻamama,
  • faʻamaoniga o faʻafitauli o loʻo iai ma le tikeri o le maʻi o le maʻi.

O suʻesuʻega autu mo le filifilia o le maʻisuka e aofia ai le tuʻuina atu o le toto ma le urine i tagata gasegase. O mea taua ia o le tino o le tino, lea e maitauina suiga eseese i le maʻisuka - ua faia suʻesuʻega e iloa ai. Na ave le toto e fuafua ai le maualuga o le kulukose. O iloiloga nei e fesoasoani i lenei:

  • masani
  • vailaau oona
  • suega o le hemoglobin glyc,
  • C peptide test
  • suega mo le ferritin serum,
  • Glucose toleni test.

I le faaopoopo atu i suesuega o le toto, o suʻega suʻega ua faʻataʻitaʻiina mo le maʻi. Faʻatasi ai, o vailaʻau oona uma, elemene eletise, salts ma fausaga faʻapitoa matutu e faʻaaogaina mai le tino. E ala i le suʻesuʻeina o faʻamatalaga o le urine, e mafai ona iloa suiga i le setete o totoga o totonu. Ole suega autu mo le masalomia o le maʻisuka o:

  • falemaʻi lautele
  • alauni i aso taitasi
  • fuafuaina o le i ai o tino o le ketone,
  • fuafuaga o le microalbumin.

O loʻo i ai faʻamatalaga patino mo le siakiina o le maʻisuka - latou te pasi i le faʻaopoopoga i le toto ma le faanatinati. O ia suʻesuʻega e faia pe a masalosalo le fomaʻi e uiga i le siama poʻo le manaʻo e suʻesuʻe le faʻamaʻi i auiliiliga. E aofia ai mea nei:

  • Mo le i ai o fomaʻi i beta sulu. E masani lava, e le tatau ona latou i ai i le toto o le tagata maʻi. Afai e maua siama eletise i peta beta, o le maʻisuka po o se predisposition e faʻamaonia.
  • Mo vailaau faʻamaʻi ile inisalini. O i latou o ni autoantibodies e gaosia e le tino i lona lava glucose, ma faʻamaonia patino o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka.
  • I luga o le faʻamasinoga o le inisalini. Mo se tagata soifua maloloina, o le masani o le maualuga o le kulukose o le 15-180 mmol / L. Tulaga e itiiti ifo nai lo le tapulaʻa maualalo e faʻaalia le maʻisuka ituaiga 1, luga aʻe o le maʻisuka pito i luga 2.
  • I le fuafuaina o auupega i le GAD (glutamate decarboxylase). O le enzyme lea o se puluvaga faʻatoʻilaloina o le tino popole. O loʻo i ai i ona sela ma peta beta o le pancreas. O suʻega mo le maʻisuka ituaiga 1 e fautuaina ai le faʻaaogaina o auupega i le GAD, e pei ona maua i le tele o tagata gasegase i lenei faʻamaʻi. O lo latou auai e atagia mai ai le faagasologa o le faʻaumatiaga o peta paneta. Aneti-GAD o faailoga patino ia e faamaonia ai le mafuaʻaga o le maʻisuka mai le maʻisuka ituaiga 1.

Suʻe toto

I le taimi muamua, o le suʻega o le toto e faia mo le maʻisuka, lea e aveesea mai le tamatamailima. O le suʻesuʻega e atagia ai le maualuga o faʻamatalaga lelei o lenei vai ola ma le aofaiga o le kulukose.

Ma le isi, o le suesuega o le toto e faia ina ia mafai ai ona iloa maʻi o fatugaʻo, gasegase, ate ma le pancreas. E le gata i lea, o loʻo suʻesuʻeina le lipid, protein ma le gaʻo gaʻo.

I le faaopoopo atu i suʻesuʻega lautele ma suʻesuʻega o meaola ninii, ua ave le toto mo nisi suʻesuʻega. O le tele o taimi e tuʻuina atu ai i le taeao ma luga o se manava gaogao, ona o le saʻo o le suʻesuʻega o le a sili atu.

O le microalbuminuria o se faʻafitauli matuia lea i taimi mulimuli o le alualu i luma e mafua ai se taufaamatau faaletino i tagata. O sea soligatualfono e mafai ona faʻamoemoeina e ala i suʻega suʻega ole urine mo albumin. O lenei vailaʻau o loʻo i ai i le toto o le tagata, o lona foliga mai i le vai ola e leʻo lelei lelei.

O le a le microalbuminuria, e mafai faapefea ona lamatia mo le soifua maloloina o le maʻi, ma pe faʻapefea ona aoina le urine mo suʻesuʻega i le i ai o le albumin i totonu? Seʻio tatou faʻatusatusa lelei.

O lenei faiga e talafeagai i mataupu nei:

  • pe'āfai o iai se faʻamaoniga e faʻaalia ai le maʻisuka
  • pe afai e manaʻomia, pulea le ala o le faʻamaʻi,
  • ia fuafua le aoga o togafitiga togafitiga,
  • ina ia mafai ai ona iloilo le gaioiga galue.

Lua aso ao le i fuafuaina le suʻesuʻega, e tatau ona faʻaesea le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina ma se aafiaga o le toto. O le aveesea o suʻega e fautuaina ia malilie faatasi ma le fomaʻi. O le inuina o le ava malosi e tatau ona vaʻaia le aso ao leʻi faia le suʻega. O le afa itula ao le i pasia le suʻega, e tatau ona faʻaalu le filemu o le mafaufau, faʻaitiitia le gaioiga faaletino.

O suʻesuʻega mo le kullukose e aofia ai le tuʻuina atu o se vaega se tasi o le urine. E mafai ona e faia taʻitasi se suʻesuʻega e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e mafai ona faʻaaoga.

Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e fuafua pe faapefea ona suia le urine. Faailoga o fasipepa fesoasoani e iloa ai le i ai o se faaletonu i totonu o le metabolism, faapea foi ma le aoao e uiga i togafitiga masani o fatugaʻo.

O sea suʻesuʻega e le sili atu i le 5 minute ma e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa. O le taunuuga e fuafuaina ma le iloa.

Ua lava le faatusatusa o le lanu o le faailo o se vaega o le fasipepa ma le fua ua lolomiina i luga o le afifiina.

O le suʻesuʻega e mafai ai ona e fuafuaina le i ai o le suka i le urine. O lona i ai e iloa ai le hyperglycemia o le tino (maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto) - o se faailoga o le maʻisuka.

I le faanatinati o se tagata soifua maloloina, o le kulukose e le taua ma e tusa ma le 0.06 - 0.083 mmol / L. O le faia o se iloiloga tutoʻatasi e faʻaaoga ai se faailoilo, e tatau ona manatuaina o le faia o se mea e tupu pe afai e le itiiti ifo i le 0.1 mmol / l le maualuga o le suka.

Le leai o se mea e faailoa ai o le maualuga o le kulukose i le urine e le lava.

O le maʻisuka o le Renal o se faʻamaʻi e mafua mai i le le mautonu i le felaʻuaiga o le kulukose e ala i le faʻaaogaina o fatugaʻo. O se faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai le i ai o le glycosuria, o le autu autu lea e fesootaʻi ma le gasegase o le maʻi.

Maʻisuka Nifropath Treatment

O lea na matou oʻo ai i le mea sili ona taua i lenei tusiga. O le a le mea e fai pe a iai ni nephropathy. Muamua lava, faʻavasega le kulūkose, aua a faʻapea e le faia, ona faʻaumatia lea o togafitiga. O le mea lona lua e fai o le taofiofia o le toto i lalo o le puleaina, ma afai e masani, siaki taimi uma. E tatau ona le sili atu i le 130/80 mm Hg le mamafa o le mamafa. Art.

O nei faʻamaumauga e lua o le puipuiga ma togafitiga o DN e fautuaina i soo se laasaga o le maʻi. E le gata i lea, ae faalagolago i le tulaga, o le a faaopoopo ni manatu fou i fautuaga.

O le mea lea, o le microteinuria faifai pea, o le faʻaaogaina umi o le inisiua ACE (enalapril, perindopril ma isi "faʻatau") e fautuaina. O faʻamaʻi le ACE o vailaau faʻamalosi, ae i nai tootoo latou te le maua ai le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le mamafa, ae o loʻo i ai pea le faʻamalosia o le faʻamalosi.

O fualaau mai lenei vaega o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o puipui o toto toto, e aofia ai vaʻa o gaʻo, ma ona o lenei mea, o loʻo faʻaalia ai le suiga o le faʻaleagaina o faʻalavelave faʻapitoa i totonu o le pa.

O le isi vailaʻau e fautuaina mo le nephropathy o le maʻisukalo (Wessel Du F). E i ai foi se aafiaga lelei i le microvasculature o fatugaʻo. I lenei laasaga, o nei vailaʻau e lava ma e leai ni tapulaa meaʻai.

I le laasaga o le proteinuria, faʻaopoopoga i fautuaga talu ai, ua faʻaopoopoina se tapulaa i le faaaogaina o le protein ma le faʻasaʻoina o toto maualuga.

I le laasaga o le gasegase masani, o le faasaʻoina o le phosphorus-calcium metabolism ua faia, ona o le leiloa o le calcium ma le atinaʻe o le osteoporosis, faʻapea foi ma le faasaʻoina o le anemia ma sauniuniga uʻamea. I totonu o le taimi, o ia ituaiga o gasegase e maua i le vevela poo le fatuina o fatugao.

O lena mea uma mo au. Faʻasoa oe lava ma ou fatufatuaʻi. Faʻasalaga i faʻafouga blog ma nofo logoina.

Tuua Lau Faamatalaga