Ava o le hypoglycemia - o se atinaʻe atinae ma faʻafefea ona faʻaaogaina

A. Faamatalaga lautele.O le ava malosi o se mafuaaga taatele o le hypoglycemia matautia i pepe ma tamaiti matutua atu. E mafai e se tamaititi ona inuina se meainu malosi mai se tagata matua i le taimi o se pati. I lenei tulaga, o le hypoglycemia e masani ona tupu i le taeao e sosoo ai. O nisi taimi e avatu ai e matua le latou pia poo le uaina.

B. Pathogenesis. O le liua o le ethanol i le acetaldehyde e faʻamalosia e le ava malosi o le dehydrogenase. O le faifaʻatasiga o lenei enzyme o le NAD - o se mea e manaʻomia mo le gluconeogenesis. O le mea na maua e le Ethanol e mafua ai le vave faʻaitiitia o le NAD ma le faʻasaina o gluconeogenesis i le ate. O le ethanol e mafua ai le hypoglycemia pe a mavae le 6-8 itula o le matelaina (pe a alu ese atu le glycogen i le ate).

B. Togafitiga. Faʻasolosolo malie pe maualalo le hypoglycemia, ua tuʻuina atu i le tamaititi se vai inu ma mea taumafa mauʻoa i le kulukose. O le malosi o le hypoglycemia e faʻaaogaina e le glucose oona. A maeʻa se osofaiga se tasi o le hypoglycemia, pe afai o le mea moni o le inu ua faʻamautuina, e le tatau ona suʻesuʻe le tamaititi.

Viii. Oona o le hypoglycemia.O le hypoglycemia i tamaiti e mafai ona mafua mai i le faʻaofiina o le inisalini, fualaʻau o le suka poʻo le tele o fua o salicylate. Valproic acid ma ona mea e faʻasaina ai le faʻamaʻiina o gaʻo gaʻo, lea e oʻo atu ai i le gluconeogenesis ma le lua o le carnitine. O le sili atu o le acid valproic ma ona mea e mafai ona faʻaalia o le hypoglycemia e aunoa ma le ketonia ma le ketonuria, aemaise lava pe a maeʻa le matelaina.

O le puleaina o le inisalini o se ituaiga o le sauaina o tamaiti. E tupu foʻi ona faʻamalosia e matua le inisalini i le tamaititi, ma masalomia o loʻo maua ei latou le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O le hypoglycemia e mafua mai i le inisalini ma le oral hypoglycemic agents e masani ona o faatasi ma le faoa faamalosi ma le leiloa o le mafaufau ma mafai ona fenumiai ma isi ituaiga o hypoglycemia.

IX. O le hypoglycemia faʻamaʻi faʻamaʻi - o se ituaiga o hypoglycemia e mafua mai i mea taumafa (tagai foi mata. 34, itulau VIII). O lenei fomaʻi o le hypoglycemia e masani ona masalomia i tamaiti ma tamaiti, ae e seasea ona faʻamaonia le faʻamaonia. O le suʻesuʻeina ole hypoglycemia faʻamaʻi faʻasalaga e faʻavae i luga o le faʻavae o le suʻega o le faapaleni o le glucose: 3-5 itula i le maeʻa ai o le kulukose i le fua o le 1.75 g / kg (maualuga 75 g), o le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto

E faʻafefea ona faʻamalosi le ava i le faʻamaʻi o le tino

O le amio a le ethanol i totonu o le toto e le mautonu:

  • Muamua lava, e faʻaleleia le gaioiga o le inisalini ma le suka.
  • Faʻalūlūina le ate, ethanol faʻalavelaveina le gaosiga o le kulukosese - o se punavai faaopoopo o le kulukose.
  • O le faʻatinoga o le gaioiga o le ava e talitutusa lava ma galuega o lipids: o le faʻamavaeina o gaʻo, e faʻaleleia ai le gafatia o gaʻo gaʻo. E ala i le faalauteleina o pores o membranes, o le kulukose mai le toto e ulufale atu i le masini. Pe a pa'ū ana mea i totonu o le totoga, e aliali mai se fiaʻai tele.

E le gata i lea, e faʻamaonia e le ethanol le gaioiga o le hormone tuputupu ae ma faʻafefe le tali a le tino i suiga o le suka i le plasma. O se tasi lenei o mafuaʻaga taatele o le hypoglycemia i tagata e faʻaleagaina le ava malosi, ona o le tuputupu aʻe o le homone e pulea le glucometer.

Faʻafetai i calories "leai" o loʻo maua i le ethanol, e taofia ai le faʻaaogaina o le tino.

Le faiga o le atinaʻeina o le hypoglycemia pia

O le maʻisuka ma se "malosi" o le maʻi ua iloa e uiga i le gaosiga o le ava malosi. O le maualuga o le kulukose e ala i auala e lua: faatasi ai ma le taumafa o gaʻo ma mea taumafa ma e ala i le gaosia o le glycogen e le ate. O le suauu glucose synthesis e lagolagoina ai le maualuga o le suka pe a ma le 3.3 mmol / L. Afai o le ava malosi e taofia le gluconeogenesis e ala i le taofia o le ate, mafaufau pe o le a le mea e tupu i le tino pe a le tuʻuina atu le kulukose. O avanoa o le mauaina o le hypoglycemia e sili atu ona maualuga i le maʻisuka e faalagolago ile inisalini, talu mai le fetuunaiga o le fualaau e tatau ona manatu e le faigofie le onā.

O le Ethanol e mafua ai le hypoglycemia ona o le faʻalavelaveina o le kulupu o le gluconeogenesis ma se suiga i le ratio cytosolic NAD H2 / NAD. O le gaosia o le ava i totonu o le ate e faʻafefe ai le ava o le dehydrogenase. O le sui o le enzyme, NAD (nicotinamide adenine dinucleotide) o se vaega taua o le kullucogenesis. O le faʻaaogaina o le ava malosi i totonu o le tino e mafua ai le faʻaaogaina o le NAD ma le faʻaogaina o le glycogen e le ate.

O le mea moni lava, o le ava hypoglycemia e faʻapupulaina i tua o le faʻaitiitia o punaoa glycogen, pe a mafai ona maua le gase i le glucogenesis e matua taua lava mo le faʻamautuina o suga. I le lamatiaga o tagata e masani ona inuina le ava malosi ma se meaai itiiti.

Faʻamatalaga o le tulaga o le hypoglycemic

Alcoholism o se mea e masani ona manaʻomia muamua mo le atinaʻeina o le hypoglycemia mo le vaega oe ua afaina e aunoa ma se faʻamaoniga o le maʻisuka. I le taimi muamua, o ia fuainumera na tauamiotonuina e ni mea le mama e maua ai meainu malolosi. Ae ina ua maeʻa suʻesuʻega i le ethanol mama, lea na tuʻuina atu i le aufaigaluega volenitia atoatoa oe sa fia aai mo le lua pe tolu aso ma faʻaalia foi tali tutusa, o lea manatu e tatau ona sui.

O le hypoglycemia e inu i le ava malosi e masani lava ona maua mai i le au ava e leai se meaʻai mo se aso pe lua. E tupu se faʻalavelave i le 6-24 itula i le maeʻa ai o le ethanol i totonu o le toto, o le mea lea e le mafai ai ona iloa se osofaʻiga mai le manogi mai le gutu, e manaʻomia se suʻesuʻega suʻesuʻe. O loʻo i ai se talaʻaga o faʻamaoniga i le fomaʻi faifai pea, o lenei mea e faʻaalia ai le faʻaleagaina o le tino ma le manava i le ava malosi, o le mea e leʻo ai le calorie pe a na o na meaʻai e aofia ai le ethanol e ulufale i le manava.

I le lamatiaga, e sili atu ona faigofie i aʻafiaga o le inu o le ava:

  • Inisalini faalagolago i le maʻisuka,
  • Tagata maʻi faʻamaʻi o le pituitary-adrenal system,
  • Tamaiti e maua le avanoa e inuina ai le ava i se faʻalavelave.

O le matautia o le faoa faamalosi ma le taua o le hypoglycemia o loo i ai mo tamaiti ei lalo o le 5 tausaga. Ole fua o le ethanol mama mo tamaiti e 3 g / kg (i tagata matutua - 5-8 g / kg).

O le hypoglycemia e mafua mai i le ava malosi e masani lava ona muta i se pa. E faigata ona iloa lenei tulaga mai le ava malosi.

O le inu o le hypoglycemia e faʻamaʻaina i faʻamaoniga taua o le falemaʻi:

O faʻataʻitaʻiga faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaalia ai le masani, e mafai ona iloa le tulaga naʻo le tala faasolopito o le taumafaina o le ava o loʻo taua i totonu o le fagu. A maeʻa le faʻafouina o punaoa glycogen, o le faʻamalosia o le ava e le mafua ai le hypoglycemia.

O le hypoglycemia ma aʻa o le ava malosi e faalagolago i le fualaau oona: o le tele lava o le tagata ua afaina, o le glucogenesis umi e taofia. O nisi tulaga lamatia o le tuai o le hypoglycemia. Afai i le afiafi na ia tagofia se fualaau malosi o le ava malosi, e ono tupu se faʻalavelave i le po. Ona o le maualalo o le glycogen i le ate, o lenei tulaga e faigata ona togafitia. O le inupia o le ava malosi e mafua ai le le amanaiaina o faailoga o le vailaau o le hypoglycemia, o le mea lea, o taimi talafeagai e aveeseina ai, e le o aveina.

Auala e faʻaitiitia ai le hypoglycemia o le ava malosi

A aunoa ma se suʻesuʻega vave ma faʻamalosia vave togafitiga, o le soifuaga faaletino i lenei tulaga e matauina i le 25% o tamaiti ma le 10% o tagata matutua ua afaina.

E ala i le faʻaofiina o le glucagon, o le faafitauli e mafua mai i le inupia o le ava e le mafai ona foia, talu ai e le toe i ai ni glycogen reserves, faʻapea foi le tali a le tino i lenei hormone. O le iniseti o le kulukose e aoga e faʻaititia ai le lactate maualuga ma faʻamaonia le paleni o le acid-base. E le pei o le vailaʻau o le hypoglycemia, e le manaʻomia e le tagata gasegase se mea e faʻaauau ai le kulukose. I tamaiti ei ai ni faʻaʻailoga, latou te amata i le kulukose, ma o se kulupu e maua i le glucose-electrolyte fofo e faʻamaeʻa ai.

I le fesoasoani muamua (pe a iloa e le tagata manua) e faʻatagaina ona faʻaaoga vailaau gaʻo vave - suamalie, sua suamalie. O le faʻaaogaina o le hypoglycemia e puipuia mai le tele o aofaʻi gaʻo. O fualaau kullukose e aofia ai se tulaga masani o le gaʻo.


O le auala sili e faʻaitiitia ai le hypoglycemic coma o le puipuia lea:

  1. E manaʻomia e le maʻisuka le faʻaitiitia o le taumafa ava malosi.
  2. O le ava malosi e le mafai ona avea o se auala e faʻaitiitia ai le glycemia.
  3. Faatasi ai ma se ate maloloina, e mafai ona faʻaaoga 50 g vodka ma cognac pe 150 mg o le uaina (o le faitalia autu mo le inu o le leai lea o suka ma le itiiti ifo o kalori).
  4. O nisi taimi e mafai ona e inuina pia - e oʻo atu i le 300 g (o le faʻaleagaina o meaʻai gaʻo e faʻamalieina e faʻamanuiaga o le fefete a le faʻatau).
  5. O mea inu suamalie lelei uma e faasaina - meaʻai ma vine malolosi, ava, ava, ma isi. Mo fafine maʻitaga, e leai se filifiliga i lenei mataupu: o le ava e faasaina i mataupu faavae.
  6. Manatua e fufuluina e le ava ia faailoilo o le hypoglycemia ua lata mai, e aofia ai le tuai. Lapatai e uiga i ou faafitauli ia i latou o loʻo i ai i le taimi nei.
  7. O mea inu ava e tatau ona faʻaaogaina pe a uma ona 'ai.
  8. Ae e te leʻi alu i le moega, ia mautinoa e faia se faʻamatalaga auiliili mo le suka ma 'ai se mea ma gaʻo.
  9. Aʻo fuafuaina le kalori o lau mea taumafa, ia mafaufau i mea o le kalori o le ava malosi: 1 g porotini poʻo gaʻo - 4 kcal, 1 g gaʻo - 9 kcal, 1 g o le ethanol - 7 kcal.
  10. Ia saunia mo le mea moni e faapea o le ava o le a faateleina le faʻasalaga o triglycerides, faʻaleleia le faʻaalia o faʻamaoniga o le neurological i le nephropathy o le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga