Inisalini: aʻafiaga i le tuputupu aʻe o musika, vailaʻau ma aʻafiaga itu

O le tele o tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka latou te talia togafitiga o le inisalini pe afai e faʻaaogaina saʻo ia atigi. Ae i nisi tulaga, o gasegase o gasegase i le inisalini po o isi vaega o fualaau faasaina, faapea foi ma isi foliga, e mafai ona matauina.

Faʻaalia i le lotoifale ma le faʻaleleia o le tino, le faʻalepale

Faʻaaliga i le lotoifale i le nofoaga o iniseti o inisalini. O nei gaioiga e aofia ai le tiga, mumu, fulafula, sosogi, urticaria, ma le faʻaogaina o le tino.

O le tele o nei faʻamaoniga e malu ma e foliga mai o ni nai aso poʻo ni vaiaso talu ona amata le togafitiga. I nisi tulaga, atonu e talafeagai le suia o le inisalini i se vailaau oona e aofia ai isi faʻasaʻo poʻo faʻamautu.

Lafoaʻi lata mai - o ia mea na tupu e seasea tupu. E mafai ona latou atinaʻe uma i luga o le inisalini lava ia ma i luga o faʻasologa o ausilali, ma faʻaalia e pei o le lautele o mea na faia i le paʻu:

  1. bronchospasm,
  2. angioedema
  3. pa'ū i le toto toto, faateia.

O lona uiga, oi latou uma lava e mafai ona avea ma se taufaamatau i le soifuaga o le maʻi. Faatasi ai ma allergies lautele, e tatau ona suia le fualaau faasaina ile inisalini puupuu, ma e tatau foi ona faia ni togafitiga e tetee atu ai.

Le maualalo le tui ile inisalini ona o le pa'ū i le masani masani o le umi o le maualuga o le glycemia masani. Afai o nei faʻaʻailoga e tupu, ona e manaʻomia lea ona tausia le kulūkose i se tulaga maualuga mo le tusa ma le 10 aso, ina ia mafai e le tino ona faʻafetaui i se tulaga masani.

Vaavaaiga vaaia ma le sodium excretion

Faʻaiʻuga mai le itu o le vaaiga. O suiga malolosi i le toto o le kulukose e mafua mai i tulafono faatonutonu e mafai ona taʻitaʻia ai le le atoatoa o le vaaia o le tino, e pei o le taufetuliga o le tino ma le suiga o le suiga o le tioata ma le faaitiitia o le vaai (silasila ile hydration lens).

O ia ituaiga o gaioiga e mafai ona matauina i le amataga o le faʻaaogaina o le inisalini. O lenei tulaga e le manaʻomia ai togafitiga, naʻo oe e manaʻomia:

  • faaitiitia le mata
  • faʻaoga itiiti le komepiuta
  • faitau itiiti
  • matamata le itiiti ifo le TV.

E tatau i tagata maʻi ona iloa o lenei mea e le o se mea lamatia ma i ni nai vaiaso o le a toe faʻaleleia.

Le faʻavaeina o mea faʻamalosi i le faʻaofiina o le inisalini. O nisi taimi faatasi ai ma se tali, e tatau ona faia se fesuiaiga ole fomaʻi e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe le hyper-hypoglycemia.

I se tulaga e le masani ai, o le inisalini e faatuai ai le sodium excretion, e mafua ai le fula. O lenei mea e matua moni lava i tulaga o togafitiga malosi ile inisalini e mafua ai se faʻaleleia atili o metabolism.

O le insulin edema e tupu i le amataga o le togafitiga, e le afaina ma e masani lava ona mou ese atu i le mavae ai o le 3 i le 4 aso, e ui i nisi tulaga e mafai ona oʻo atu i le lua vaiaso. O le mea lea, e taua tele le iloa pe faapefea ona tui inisalini.

Lipodystrophy ma fualaau faasaina

Lipodystrophy. E mafai ona faʻaalia e pei o le lipoatrophy (le toe maua o le gaʻo) ma le lipolypertrophy (faʻateleina le faʻavae o mea).

Afai o le inisalini o inisalini e ulufale atu i le sone lipodystrophy, ona faʻagesegese lea o le inisalini o le inisalini, lea o le a oʻo atu ai i se suiga i le pharmacokinetics.

Ina ia faʻaitiitia le faʻaalia o lenei faʻafefe poʻo le alofia o le tupu o le lipodystrophy, e fautuaina ia suia i taimi uma le nofoaga o inisiua i totonu o tuaoi o le tasi vaega o le tino ua faamoemoe mo le puleaina o le inisalini.

O nisi fualaau e faʻavaivaia ai le faʻaitiitia o le suka i le inisalini. O fualaau faasaina e aofia ai:

  • glucocorticosteroids,
  • togafitiga
  • danazol
  • faʻasolosolo
  • isoniazid
  • glucagon,
  • isrogens ma gestagens,
  • totogo tuputupu aʻe,
  • phenothiazine mea e maua,
  • vevela
  • 'alofaga (salbutamol, adrenaline).

Alcohol ma le clonidine e mafai ona taʻitaʻia ma faʻavaivaia ma faʻavaivaia aafiaga o le inisalini o le hypoglycemic. O le pentamidine e mafai ona oʻo atu i le hypoglycemia, lea e suia i le hyperglycemia, e pei o le mea lea.

Isi aʻafiaga ma aʻafiaga

Somoji syndrome o le hyperglycemia posthypoglycemic lea e tupu ona o le taui taui o hormones contra-hormone (glucagon, cortisol, STH, catecholamines) e avea o se tali atu i le faaletonu o le glucose i totonu ole tino o le mafaufau. Ua faaalia i suʻesuʻega e faapea, i le 30% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka o loʻo i ai se hypoglycemia i le aoauli, e le o se faafitauli i le hypoglycemic coma, ae e le tatau ona le amanaiaina.

O hormoni o loʻo i luga o loʻo faʻamalosia le glycogenolysis, o le isi itu e faʻaaoga. O le mea lea o le lagolagoina o le taua o le inisalini i totonu o le toto.

Ae o nei hormones, e pei o se tulafono, ua natia i se aofaiga tele atu nai lo mea e tatau ai, o lona uiga o le tali glycemia e sili atu nai lo tau.

O lenei tulaga e mafai ona tumau mai le tele o itula i le tele o aso ma e faapitoa lava le faalauiloa i le taeao.

O le taua tele o le hyperglycemia o le taeao e masani ona faʻavaeina ai le fesili: sili atu poo le le lava o le insulin? O le tali saʻo o le a faʻamautinoa ai o le a lelei le totogiina o le gaʻo gaʻo, talu ai i se tasi o tulaga e tatau ona faʻaitiitia le fualaau o le inisaligia o le nocturn, ma i se isi mea e tatau ona faʻateleina pe tufatufa eseese.

O le "Morning Dawn Phenomenon" o se tulaga o le hyperglycemia i le taeao (mai le 4 i le 9 itula) ona o le faateleina o le glycogenolysis, lea e malepe ai le glycogen i le ate ona o le sili atu o le pulelasi o hormones contrainsulin e aunoa ma le muamua o le hypoglycemia.

O le iʻuga, o le malosi o le inisalini e tupu ma le manaʻomia mo le inisalini, e mafai ona matauina iinei:

  • E manaʻomia le basal i le tulaga tutusa mai le 10 i le aoauli.
  • O lona faaitiitiga mai le 50% e tupu mai i le 12 i le taeao i le 4 i le taeao.
  • Se faʻaopoopoga o le tau tutusa mai le 4 i le 9 i le taeao.

E faigata tele ona faʻamautinoa le mausali o le glycemia i le po, talu mai lava i aso nei, o sauniuniga o le inisalini faaumiumi e le mafai ona faʻataʻitaʻi atoatoa i suiga o le physiological i le insulin.

I se vaitau o le physiologically mafuaʻaga ua faaititia ai le po mo le inisalini, o le aʻafiaga o le aʻafiaga o le hypoglycemia i le aoauli ma le faʻaofiina o se vailaʻau faʻasaina ao le i momoe ona o le faateleina o le gaioiga o le inisalini faaumiumi. O sauniuniga fou faaumiumi (leai se tasi), mo se faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻi, atonu e fesoasoani e foia lenei faafitauli.

I le taimi nei, e leai se togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, e ui lava o taumafaiga e atiina ae o se mea faifai pea.

Faamatalaga lautele

O le inisalini o se hormone lea e gaosia e seta beta o tamaʻi motu o Langerhans i le pancreas. O le faʻasologa o inisalini e faʻaleagaina i taimi uma ma le faaleagaina o le gland. I le taimi lava e tasi, e le gata o le carbohydrate, ae o ituaiga uma o metabolism e faʻalavelaveina.

I le avea ai ma vailaau, na amata ona faʻaaogaina i le 1922 mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1. Manatu Lautele o Inisalini O le hormone e nafa ma le ave o le kulukose e le tino o le tino e ala i le talepeina o le kulukose mai meaʻai.

Talu ai ona o lea, o loo i ai ni siosiomaga i le malosi. O le glucose maualuga e masani lava ona teuina i le tulaga o se pusa glycogen i le ate ma e faʻaumatia pe a manaʻomia. Mulimuli ane, o le cholesterol na amataina mai lenei faʻaagaga. Ma e tupu foi lenei mea i le inisalini.

E pei lava o soʻo se hormone, e tatau ona i ai i le saʻo, o soʻo se fesuiaiga e lamatia ai le tino ma faʻafitauli. Ona o lona le lava, o le suka e faʻapipiʻi i totonu o vaa, ua amata ona faʻavaeina.

Aafiaga lelei o le inisalini:

  • e faʻamalosia ai le tuʻufaʻatasiga o proteins, faʻasaoina o latou foliga mole,
  • faʻamalosia le tuputupu ae o muso
  • e ala i le fausiaina o glycogen, fesoasoani e faatumauina le malosi i maso.

O aʻafiaga ma gaioiga mai le insulin, ioe. lona itu le lelei:

  • faʻaleleia le faʻaputuina o le gaʻo e ala i le auai i le taofia o lipase,
  • faaleleia le gaosiga o le LCD,
  • aveesea le puipui o toto toto o le elasticity ma faateleina le toto toto,
  • aofia ai i le faʻaalia o sela maso.

E masani lava, o le tele o le inisalini i totonu o le toto e i le va o le 3 i le 28 mcED / ml.

O le faailoga autu o le maʻisuka ituaiga 1 o le hyper- poo le hypoglycemia. I le leai o ni auala e faʻaaogaina ai i le taimi, o nei tulaga e mafai ona liua i se pa.

Faʻaaogaina ile inisalini

O le insulin e faʻaaogaina e le gata mo togafitiga o maʻisuka, ae faʻapea foi i le tele o isi tulaga, e masani ona le saʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaaogaina e le tino tagata e avea ma anabolic, e ui lava e leʻi faʻamaonia e fomaʻi lenei aafiaga o le hormone.

E le gata i lea, o na tagata alolofa latou te filifilia i latou lava, lea e le mafai ona faia e aunoa ma ni taunuuga. E le gata i lea, o teine ​​talavou o le maʻisuka e masani ona faʻaaogaina le inisalini e faʻatonutonu ai le mamafa o le tino, ma talavou i le tau faasaga i le tagofia o fualaau faasaina.

O meaola o le inisalini e le fomaʻi e filifilia i taimi taʻitasi mo le tagata maʻi, lea e masani ona faia ai fua o le suka i le toto, o le tulaga lautele, tausaga, le maualuga o le faaletonu o le pancreas.

Faʻatasi ai ma le togafitiga o le inisalini, e manaʻomia ai le pulea o le tagata lava ia. Mo lenei, o le tagata maʻi e tatau ona i ai pea se glucometer i le lima. E matuā faigata lava ona sui le fualaau o le vailaʻau poʻo le musu e tuiina oe lava ia.

Inisalini fua

O se fualaau saogalemu o le vailaʻau e aunoa ma ni faʻafitauli mo tagata soifua maloloina o le 2-4 iunite. Ae i le maʻisuka, o le siʻitia o le fualaau o le vailaʻau e oo lava i le 1 U / kg ua uma ona maua ai ni aʻafiaga. O le mea lea, o le faʻatusatusaina o aso taitasi ma tui tasi mo latou e na o fomaʻi e faia e tusa ai ma polokalame faʻapitoa. Ona latou aoaoina lea o tagata gasegase pe faapefea ona pulea ma pulea insulin.

E leai ni mamanu faʻavae aua latou te amanaʻiaina:

  • mamafa, tausaga o le maʻi, lona tulaga masani,
  • tulaga o le faamai
  • ituaiga o inisalini e faʻaaogaina,
  • taimi o aso mo inisalini tui,
  • lona faʻaaoga e faʻatatau i le taumafataga,
  • tikeri o gaoioiga faaletino, oloa GI,
  • i fafine maʻitaga, o le tolu masina o le maʻitaga ua amanaʻia.

O le fuainumera matautia e faapena foi i tagata taitoatasi, ae o le fua faatatau e eseese mai le 100 i le 500 iunite.

O aʻafiaga aʻafiaga o insulin, faʻaalia o se osofaʻiga o le hypoglycemia ogaoga. Ma afai e mafai e se tagata masani ona tutū e le sili atu nai lo le 4 IU, e mafai e le bodybuilders ona ave faʻatasi i latou i le 20 IU i le aso.

Latou te le amanaiaina o le hypoglycemia o le physiology e tupu i le mamafa o uta, ma o le i ai o le inisalini faaopoopo e mafai ona oʻo atu ai i le oti lautele.

I le maʻisuka, o le fua o le insulin e faʻatonutonuina e mafai mai le 20 i le 50 iunite.

Faʻatonu o le Inisalini Overdose

O mafuaʻaga o faʻalavelave e aofia ai:

  1. E tupu tele se mea e tupu pe a faʻafuaseʻi ona faʻatonuina se tagata soifua maloloina.
  2. Laʻasaga i le fuafuaina ma le umi o le faʻaaogaina o le fua saʻo.
  3. Suiga i le inisalini ma le ituaiga o tuila.
  4. Le lelei le puleaina: nai lo p / dermal - in / muscle.
  5. Gaioiga faʻaletino e aunoa ma le aveina o mea inu gaʻo poʻo a latou tupe maua.
  6. O mea sese a le tagata gasegase ia te ia lava ma le faʻaofiina o le inisalini anapogi poo le faʻagesegese, aemaise lava mo le amataina. E le gata i lea, e mafai e le tagata maʻi ona ulu atu ma le sese nai lo le 30 iunite. umi ma le 10 iunite. puupuu, ulu atu i le 30 iunite. puupuu.
  7. Ina ua uma ona ave le fualaau faasaina, sa leai se mea e maua mai ai gaʻo.
  8. Le tuufaatasiga o le inisalini puupuu ma le umi i le taimi e tasi.

E tatau i le maʻisuka ona ave i taimi uma se sapalai o meaʻai gaʻo e puipuia ai le hypoglycemia - suamalie, muffins, lole, sukalati. E le gata i lea, i nisi o taimi, o le tino ua faʻaleagaina i le vailaʻau. E mafai ona aofia ai ma le maitaga (aemaise lava le 1 le tolu tausaga), le faʻasolosolo taimi masani, le faʻamalolo.

Aua le faʻaaogaina le inisalini pe a inu ava malosi. Ae o le tele o gasegase e itiiti lava se mea e fai i lenei mea. O le mea lea, o fomaʻi e sili atu le tausisia o tulafono faʻavae o le taumafaina:

  • ao le i taumafaina le ava malosi, e tatau ona faʻaitiitia le fualaau,
  • ao lei amataina ma pe a maeʻa faʻamalosi mea inu ava malosi e na o le tuai,
  • naʻo mea inu mama - e le silia le 10% ava malosi.
  • pe a uma le ava malosi i le aso e sosoo ai, e tatau ona fetuunai le fualaau.

Aemaise lava le maelega e tatau ona manatua i le mafaufau o le ava i le ituaiga o mea inu mama e mafai ona faatagaina i le leai o se taufaasese o le maʻisuka, pe a uma ona 'ai ma pe tusa ma le 330 ml o le pia pia poo le 150 ml o le uaina mama.

O le olaga faaletino e le tutusa mo tagata uma ma ua fuafuaina e uiga taʻitasi o le tino (tino o le tino, ituaiga olaga, meaʻai, ma isi). E i ai tagata mamaʻi e gafatia i le 300-400 IU o le inisalini.

O aʻafiaga o le inisalini: aisea e lamatia ai?

O nisi taimi o tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka faafesootai ma le mea moni e faapea o aʻafiaga itu ole inisalini e faʻaalia. O aʻafiaga o le inisalini e mafai ona faʻaalia e ala i gasegase o le tino, faʻaogaina o le inflammatory ma isi suiga.

O aʻafiaga o injections e faʻatatau tonu lava i uiga patino o le tagata, o le sao o le fuainumera ua filifilia ma le auala e faʻaaoga ai le fualaau faasaina.

O le toʻatele o tagata e faʻafeiloaʻi lelei le togafitiga o vai.

O a mea autu o le inisalini?

I totonu o le tino o le tagata, o le homulini insulin e maua mai i le pancreas ma fesoasoani e faʻaitiitia le tulafono faatonutonu o le toto suka. O le galuega autu a lenei hormone o le faʻaaogaina lea ma faʻasaoina amino acids, gaʻo gaʻo ma le kulukose i le faʻaoga tele.

Mo le tele o tausaga, sa masani ona faʻaaogaina le inisalini gaosia i le togafitiga o le maʻisuka, ma ua maua ai foi lana talosaga i taaloga afeleti ma le tino (e pei o le anabolic).

O le aʻafiaga autu o le inisalini o aʻafiaga nei:

  • fesoasoani e aveese meaʻai mai le ate, tino o le tino ma musele e sau mai le toto,
  • faʻagasoloina gaioiga faʻasolosolo ina ia tosoina e le tino le malosiaga autu mai gaʻo, puipuia o puipuiga ma gaʻo.

E le gata i lea, o le inisalini e faia galuega nei:

  • o loʻo i ai le gafatia e taofi ma faaputuputu le kulūkose i maso ma mea faʻapipiʻi,
  • e mafai ai le gaosia o le kulukose e ala ile ate i le glycogen,
  • fesoasoani i le faʻaleleia o gaʻo gaʻo,
  • o se faʻalavelave i le malepe o puipuiga,
  • faʻaopoopo le faʻavaveina o le protein i le tino maso.

Ole inisalini o se tasi o hormones lea e fesoasoani i le tuputupu ae ma le masani ai o atinaʻe o le tamaititi, o lea e sili ai ona manaʻomia e tamaiti le gaosia talafeagai o le homone i le pancreas.

O le maualuga o le inisalini e faʻatatau sao i meaʻai a le tagata ma se olaga ola malosi. O le mea lea, o le tele o taumafa taʻutaʻua ua atiaʻe e faʻavae i lenei taʻiala.

I le maʻisuka o le ituaiga muamua, e leai se inisalini e gaosia i totonu o le tino, lea e mafua ai lagona o le tagata maʻi o se manaoga faifai pea mo inisiua o lenei hormone.

Eseesega ma ituaiga o fualaau faʻaonapo nei

I aso nei, e lua auala autu e maua ai le inisalini:

o se oloa gaosi vailaau gaosi ua maua mai ona o le faaaogaina o tekonolosi faaonaponei,

o se vailaʻau e maua mai ona o le gaosia o le hormone e le paʻu o manu (e le masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻaonapo nei o se faʻaaogaina o tausaga talu ai).

I le isi itu, o fualaau faasaina atonu e:

  1. Ole inisalini pupuu ma puupuu, lea ua lua sefulu lua minute talu ona maeʻa le pulega, e aofia ai le faʻataʻitaʻiga, o le regulatory humuline ma le inosia-masani. O nei fualaau faasaina e mafai ona sosolo ma e faʻapitoa ona faia. O nisi taimi o loʻo i ai se tui faʻapitoa poʻo le iniseti. O le maualuga o le gaioiga o le vailaau e togafitia e amata i le lua i le tolu itula pe a uma le tui. O ia inisalini e faʻaaogaina, e fai ma tulafono, e faʻatonutonuina ai le toto toto o le suka i le tulaga o le solia o meaʻai po o le faʻalagona tele o le faʻalagona.
  2. Vailaʻau o le umi o taimi.O nei vailaʻau e aafia ai le tino mai le sefululima itula i le aso. O le mafuaʻaga lea mo tagata maʻi e maua i le maʻisuka ua lava lea e faia ai le lua i le tolu injections i le aso. I le avea ai o se tulafono, o le zinc poo le protamine o loʻo aofia i totonu o na vailaau, lea e maua ai le tulaga tatau o le faʻafefe i totonu o le toto ma faʻaitiitia le faʻavaivai.
  3. O fualaau oona umi. O latou uiga autu o le aʻafiaga lea pe a maeʻa le inisiua mo se vaitaimi umi atu - mai le luasefulu i le tolusefulu ono itula. O le gaioiga o le inisalini e amata ona aliali i le itula pe lua mai le taimi o le tui. O le tele lava o taimi, e fomaʻi e fomaʻi lenei ituaiga o vailaau i tagata gasegase oe ua faʻaitiitia le lagona lelei i le hormone, tagata matutua ma i latou e tatau ona o atu pea i le falemaʻi mo inisiua.

E na o le fomaʻi e mafai ona faʻamatalaina fualaau talafeagai i le tagata maʻi, o lea e faigata ai ona faʻamasino le inisalini e sili atu. Faʻalagolago i le lavelave o le gasegase o le faamai, o le manaomia o se hormone ma le tele o isi itu, o le fualaau sili ona lelei mo le tagata maʻi ua filifilia. O se mea tāua o le matua lea o se tagata.

Na talitonuina latou te maua le gaʻo mai le inisalini, ae e tatau ona maitauina e faapea o le maʻisuka, o le tele o gasegase e tupu i totonu o le tino ua faʻalavelaveina. O le mea lea, o faafitauli ma le mamafa o le tagata maʻi e mafai ona matauina.

E mafai ona e gaʻo ona o le tele o isi mea, o aʻafiaga o le inisalini ei ai isi uiga.

E faʻapefea ona faʻaalia aʻafiaga leaga o le togafitiga o le insulin?

E ui lava i le taua o le faʻaaogaina o le hormone, ei ai tulaga lamatia o le pulega o inisalini. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi o tagata gasegase e matauina se aafiaga lelei mai le pulega o fualaau faasaina, ma faʻaaogaina mo le silia ma le tasi le tausaga, ae o isi atonu latou te faitio e uiga i le atinaʻeina o gasegase eseese. I lenei tulaga, o le allergy e mafai ona tupu e le gata i le vaega galue, ae faapena foi i isi vaega o le vailaʻau. E le gata i lea, o se taunuuga o le faifaipea o le iniseti, e ono tulaʻi mai se faafitauli, pe faapefea ona faʻaumatia otaota po o vailaʻau.

O le a le lamatiaga o le inisalini, o a aʻafiaga e mafai ona tutupu pe a uma le puleaina o le inisalini? O faʻafitauli matuia masani o le togafitiga o le inisalini e aofia ai:

  1. O le faʻaalia o faʻamaʻi i le mea na faia ai le inisiua. E mafai ona faʻaalia o ia i le ituaiga o mūmū mūmū, paʻu, fulafula, poʻo le faʻaogaina o mea e fai.
  2. E i ai se avanoa e atiaʻe ai se allergy ona o le gasegase i se tasi o vaega o le fualaau faasaina. O faʻaaliga autu o maʻi paʻu, o le atinaʻe o le bronchospasm.
  3. Faʻasalaga tagata taʻitoʻatasi i le fualaau faasaina o se taunuuga o le hyperglycemia faaumiumi.
  4. E ono tulai mai faafitauli tau vaʻai. I le avea ai o se tulafono, o le inisalini na mafua ai aʻafiaga e le tumau. O se tasi o auala autu o le faʻaitiitia o mata o mata ma faʻamautinoa le filemu.
  5. I nisi tulaga, o le tino o le tagata e mafai ona gaosia ni fomaʻi e tali atu ai i le faʻafoega o fualaau faasaina.
  6. I le taimi muamua i le amataga o le meaʻai, o le lamatiaga o le inisalini e mafai ona aofia ai le foliga mai o le fulafula ogaoga, lea e mou atu i totonu o nai aso. Edema e mafai ona tupu ona o le tuai o le faʻamamaina o le sodium e le tino. I le avea ai o se tulafono, o le gasegase o loʻo faʻaaogaina fualaau mo le tele o tausaga e le o feagai ma lenei faafitauli.

Afai e faia togafitiga o inisalini, o aʻafiaga itu e mafai ona tupu mai o se taunuuga o fegalegaleaiga ma isi fualaau. Ina ia mafai ona aloese mai aʻafiaga i le taimi o le inisalini, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina fou e manaʻomia ina ia faʻamaopoopoina ma le fomaʻi.

Pe a faʻaaogaina le inisalini, o aʻafiaga o le vailaʻau e ono le tupu pe afai o le maʻi e matua pipii i fautuaga uma a le fomaʻi.

O a mea e solia ai le fualaau faasaina?

O le faʻamalosia o insulin e mafai ona i ai le tele o faʻasolega. O le tagofia o le vailaʻau e tuusao lava i le soifuaga o le tagata maʻi ma le lelei o meaai.

Afai e te mulimulitai i fautuaga uma a lau fomaʻi, e mafai ona e maua se faʻaitiitiga o vailaau o togafitiga faʻafoeina. E le gata i lea, o itu e mafai ona aʻafia ai le i ai o faʻasolega o le numera o tausaga ma le soifua maloloina lautele o le maʻi.

E faʻasaina le togafitiga o insulin i mataupu nei:

  • o le atinaʻeina o le hypoglycemia i le maʻisuka e ono mafua ai faʻafitauli,
  • faiga faʻaleagaina e tupu i le ate, e aofia ai le cirrhosis ma le hepatitis tuga,
  • faʻamaʻi o le pancreas ma fatuga (pancreatitis, nephritis, urolithiasis),
  • nisi o faamai o le gastrointestinal tract (maʻi o le manava po o le maʻi ulutala),
  • ogaoga fatu fatu.

Afai e maua e se maʻi ni faʻamaʻi e pei o le le atoatoa o le matelaina poʻo le iai o faafitauli i le vaʻaia o le cerebral, e tatau ona faia togafitiga uma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i aʻafiaga o aʻafiaga mai le inisalini.

Fualaau faʻanatura ma le faʻatulagaina

O le aʻafiaga lelei o lenei mea e fesoʻotaʻi ma lona fausaga sikola. O le mea lenei na fagua ai le fiafia i saienitisi mai le amataga o le mauaina o lenei hormone. Talu ai o le fuainumera faʻasolosolo kemikolo o lenei vailaʻau faʻapitoa o le a mafai ai ona faʻamavae faʻamalosi.

E masani lava, na o se vailaʻau kemikolo e le lava e faʻamatala ai lona fausaga. Ae e moni foi e le o tumau le saienisi ma i lenei taimi ua iloa lelei lona natura. Ma o lenei mea ua mafai ai ona tatou faʻaleleia le tele o vailaʻau fou fou e faʻatatau i le faʻamautinoaina o le maʻisuka i totonu o tagata.

O le fausaga, o lona mafuaʻaga faʻapitoa e aofia ai vailaʻau amino ma o se ituaiga o hormone peptide. O ona foliga molemoa ei ai ni filifili polypeptide e lua, o le mafuaʻaga e aofia ai vaega totoe o le amino, o lona numera e 51 i le aofaʻi uma. O nei filifili e fesoʻotaʻiina i alalaupapa vaʻapala e pei o le "A" ma le "B". O le vaega "A" o loʻo i ai le 21 amino acid residues, "B" 30.

O le tino ma le aoga o ituaiga eseese o mea ola eseese e ese mai le tasi. I totonu o tagata, o lenei fausaga e sili atu ona manatuaina e le o le mea lea e faia i le tino o le manuki, ae o le mea ua faatulagaina i totonu o le puaa. O eseesega i le va o fausaga o puaa ma tagata e na o se tasi o le amino acid, lea e maua i le filifili B. O le isi ituaiga mea ola e foliga tutusa i le fausaga o se povi, faatasi ai ma se eseesega i le tolu o vaega o le amino acid. I mamame, o meaola lapopoa o lenei vailaau e eseese ma sili atu i vaega o totoe o le amino.

Galuega ma mea e aafia ai le homone

Pe a taumafaina le protein, insulin, e pei o se peptide hormone, e le faʻapalaina pei o isi i totonu o le manava, ae faʻatinoina le tele o galuega. O le mea lea, o le a lenei mea, e masani lava o le inisalini, e fai ai se sao i le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E faʻapea foʻi ma le faʻatuputeleina o le mafai ona mafai ona faʻaogaina o siama faʻapipiʻi mo le kulukose.

E ui lava o loʻo faʻatinoina le inisalini ma isi mea tutusa tutusa i le tino:

  • E faʻamalosia le faʻaalia i le ate ma le faʻavae maso o le glycogen - o se ituaiga o teuina o kulukose i vela manu,
  • Faateleina le faʻaogaina o le glycogen,
  • Faʻaititia nisi o le enzymatic gaoioiga e faʻamavae ai gaʻo ma glycogens,
  • Faʻaauau le inisalini e faʻalauteleina ai le protein ma le gaʻo gaʻo,
  • E pulea isi faiga tagata ma afaina ai le faʻaaogā lelei ole amino acids i siama,
  • Faʻaavanoaina le faʻaalia o tino o le ketone,
  • Faʻasaoina le gau o lipid.

Ole inisalini o se hormone lea e puleaina le metabolism o le carbohydrate i le tino o le tagata. O lona matafaioi o se meaolatini o le protein i le toto o le faʻaitiitia o le suka o le toto.

O le le maua o le inisalini i le tino o le tagata, mafua mai i le malepeina o siama peta, e masani lava ona taitai atu ai le le atoatoa o le insulin ma le siama o le maʻisuka ituaiga 1. O le solia o le fegalegaleaiga o lenei vailaau i luga o le tino e mafua ai le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2.

O le a le manogi o lenei manogi? O se faailoga o le maʻisuka, lea, muamua lava, tosina mai le gaioiga o le manogi o le acetone mai le gutu. Ona o le le atoatoa o le hormone ua faamatalaina, e le ulu atu le kulukose i totonu o sela. E fesoʻotaʻi ma le mea e amata ai le matelaina moni i sela. Ma o le glucose faaputuputu e maua i le fausiaina o tino o le ketone, e fesootaʻi ai ma le manogi o le acetone mai le paʻu ma le urine. O le mea lea, pe a oʻo mai se manogi, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O le faailoagofieina ma le gaosia o lenei vailaʻau i le seneturi lona 20 i le tulaga o se vailaau mo le maʻisuka ua maua ai e le toʻatele o tagata le avanoa e le gata ina faaumiumi ai o latou ola i se faʻamaʻi, ae ia fiafia atoatoa i ai.

Tuʻu i luga o le tino

Na o "B" sela e nafa ma le gaosia o lenei vailaʻau i le tino o le tagata. Ole inisalini ile hormone e puleaina ai suka ma galue i luga ole gaioiga gaioiga. I le solia o nei faiga, o le maʻisuka e amata ona atiaʻe. I lenei sootaga, o mafaufau o saienitisi o loo feagai ma se galuega i vaega e pei o vailaau faafomai, biochemistry, biology ma le inisinia o le kenera ina ia malamalama ai i uiga uma o le biosysehesis ma le gaioiga o le inisalini i le tino mo le puleaina atili o nei faiga.

O lea la, o le a le "B" sela e nafa ma - le gaosia o le inisalini i ni vaega se lua, o le tasi e matua, ae o le isi ua agaʻi, fou. I le tulaga muamua, ua faia le proinsulin - e le o toaga ma e le o faia galuega taumoni. O le aofaʻi o lenei vailaau e fuafuaina i le 5% ma o le a le matafaioi a le tino e le o manino atoatoa.

O le inisalini o le hormone e faʻasao i vaega muamua o le "B" i le taimi muamua, e pei o le hormone o loʻo faʻamatalaina i luga, ma na o le pau lava le eseesega o le alu lea i le Golgi complex, lea e toe faʻaleleia ai. Mai totonu o lenei telefoni feaveai, lea ua faamoemoe mo le tuufaatasia ma le faaputuputuina o mea eseese e ala i enzymes, ua vavaeeseina ai le C-peptide.

Ona oʻo lea, o se taunuuga, ua faia le inisalini ma lona faaputuga, afifiina mo le lelei o le faʻasaoina i totonu o faletusi. Ma, afai ei ai se manaoga mo le inisalini i totonu o le tino, lea e fesootaʻi ma le faateleina o le kulukose, e vave lava ona faʻasaʻo le tino o le hormone i le toto, "B".

O lea la o le tino o le tino e faia ai le taua o le homone.

Le manaʻoga ma le matafaioi o le hormone faʻamatalaina

Aisea tatou te manaomia ai le inisalini i le tino o le tagata, aisea ma o le a le matafaioi a lenei mea e faia i ai? O le tino o le tagata mo galuega sao ma masani e masani ona fautua mai e faapea, mo ona sela taitasi e tatau ai i se taimi patino:

  • Faʻamumu i le okesene
  • O meaʻai e manaʻomia,
  • Glucose.

O le auala lena e lagolagoina ai lana galuega taua.

Ma o le kulukose i le foliga o se tasi o punaoa o le malosi e maua mai i le ate ma, o le ulu atu i le tino ma meaai, manaomia le fesoasoani e ulu atu ai i totonu o potu uma mai le toto. I lenei faagasologa, o le inisalini mo le ulufale atu o le kulukose i totonu o sela e iai se vaega i totonu o le tino o le tagata e avea o se taavale, ma maua ai se galuega feʻaveaʻi.

Ma o le mea moni, o le le lava o lenei mea e matua afaina lava mo le tino ma ona sela, ae o le sili atu foi e mafai ona mafua ai faʻamaʻi e pei o le maʻisuka ituaiga, gaʻo, faʻalavelaveina le gaioiga o le fatu, toto toto, ma oʻo ai i le atinaʻe o le kanesa.

I le fesoʻotaʻiga ma luga, o le maualuga o le inisalini i se tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona siakiina i taimi uma e mafai ai, pasia suega ma saili fesoasoani faafomaʻi.

Gaosiga ma mea autu

O le inisalini faanatura o loʻo faia i totonu o le paʻu. O vailaʻau o loʻo faʻamatalaina i totonu o lenei tusiga, o se fualaau taua, ua faia ai se suiga moni i totonu o tagata o loʻo mafatia ma mafatia i le maʻisuka.

O le a la le mea ma pe faʻapefea ona maua mai le inisalini i vailaʻau faʻapitoa?

O tapenaga o insulin mo le maʻisuka e ese mai le tasi i le isi:

  • I se tasi tikeri po o se isi,
  • Amataga (o nisi taimi o inisalini - vine, puaa, tagata),
  • Vaega laiti
  • Mafaufauga
  • pH - fofo
  • Le mafai ona faʻafefiloi fualaau (gaioiga pupuu ma faaumiumi).

O le faʻaofiina o le inisalini e faia i ni togafiti faʻapitoa, o le faʻatalanoaga o loʻo faʻatusalia mai i le faagasologa lenei: pe a ave le 0.5 ml o vailaʻau faʻatasi ma se tui, o le maʻi e 20 iunite, 0.35 ml tutusa tutusa le 10 iunite ma isi.

O le a le mea o loʻo faia i lenei vailaʻau? E faʻalagolago i le auala e te maua ai. O ituaiga nei:

  • Se fualaau faasaina o manu,
  • Biosynthetic
  • Faiga faʻainisinia,
  • Faʻaliliuina faʻaletausaga,
  • Faʻafiafia.

O le hormone sili ona umi e faʻaaoga. Ae o sea ituaiga inisalini, lea e matua le tutusa ma hormoni masani, e leai se taunuuga aoga atoatoa. I lenei fesoʻotaiga, o le manuia moni ma le aoga i le togafitiga o le maʻisuka ua avea ma se toe faʻatulagaina o le gaioiga o le gaioiga o le inisalini, o mea ia e tusa ma le 100% faamalieina mo tagata e maua i le maʻisuka, ma o vaʻaiga o vaitausaga eseese.

O le mea lea, o le gaioiga o le inisalini recombinant na maua ai se avanoa lelei mo le maʻisuka ina ia i ai se olaga masani ma atoatoa.

I le kilikiina o le "Auina atu" button, ua e taliaina aiaiga o le tulafono patino ma tuuina atu lau maliega i le faagasologa o faamatalaga patino i luga o tuutuuga ma mo faamoemoega ua faamaoti mai i totonu.

Aisea e lamatia ai le inisalini?

Ole inisalini e le naʻo se hormone e maua mai i le pancreas, ae o se vailaʻau e taua mo le maʻisuka. Ma o le maʻisuka latou te popole pe o le inisalini e afaina, ma pe mafai ona alofia. I le amataga, e taua le fuafuaina o ituaiga o faʻamaʻi, ona o le maʻisuka ituaiga 1 e le mafai ona fai e aunoa ma le inisalini, ma faʻatasi ai ma le ituaiga 2 e mafai ona faatagaina, ae i totonu o se tapulaa faʻapulaaina. E le gata i lea, o le sili atu o le inisalini ei ai ona uiga leaga.

O aoga o le inisalini

I le maʻisuka malosi, e le mafai e le endocrine ona maua le aofaʻiga manaomia o le inisalini - o le hormone e manaʻomia mo le gataifale masani, lea e nafa ma paleni malosi. E maua mai e le pancreas, ma faʻateleina ai le gaosiga o meaai. E manaʻomia e le tino le inisalini mo le mafuaʻaga e faʻamautinoaina ai lona masaniga galue. O faʻamanuiaga o le hormone e faʻaalia i mea nei:

  • e maua ai le glucose e faʻaogaina i siama ina ia le toe faʻafoʻi i totonu o vaʻa toto, ma faʻasalalau lona maualuga,
  • e nafa ma le gaosiga o le protein,
  • faamalolosi maso ma puipuia lo latou faʻaumatia,
  • feaveaiga o amino acids i mea maso,
  • faʻavave le ulufale i totonu o sela o le potassium ma le magnesium.

Injections o le inisalini i le maʻisuka ituaiga 1 e taua tele, ma i le maʻisuka ituaiga 2 e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave i le vaai, fatuga ma fatu.

Aafiaga i le tino o le tagata

E taua le mafaufau o le maʻisuka ituaiga 1, e le o gaosia le inisalini pe laitiiti foi pe a faʻapipiʻi. O le mea lea, e matua taua lava inisiua. I le ituaiga 2, ua maua ai le hormone, ae e le lava e faamautinoa ai le mimitiina o le kulukose i le tele o mea ona o le vaivai o le lagona o sela. I lenei tulaga, o injections e le o se mea e manaʻomia, ae o le maʻisuka e tatau ona sili atu le mataʻituina o meaʻai. E tatau ona saunia le maʻisuka mo le mea moni o le hormone ei ai lona aafiaga i le gaʻo gaʻo, aemaise lava le sili atu. I lalo o lana faatosinaga, o le gaosia o le sebum e faaosofia, ma i totonu o le gaʻo o le gaʻo, o lona teuina o loʻo faʻaleleia. O lenei ituaiga o oona e faigata ona 'ai. E le gata i lea, o le gaʻo e teu i totonu o le ate, e mafua ai le faʻamalolo. O le tulaga e mafua mai i le toilalo o le ate, o le fausia o maa cholesterol, lea e faʻalavelaveina ai le tafe o talo.

Inisalini le afaina

O le aʻafiaga leaga o le inisalini i le tino ua faʻatinoina e pei ona taua i lalo:

  • E le faatagaina e le hormone gaʻo masani ona liua i le malosi, o le mea lea o loʻo taofia ai le tino i le tino.
  • I lalo o le aafiaga o le hormone i totonu o le ate, o le tuufaatasiga o mea aoga gaʻo e faʻaleleia, o le mafuaʻaga lea e faʻapupula ai le gaʻo i totonu o sela o le tino.
  • Blocks lipase - o se enzyme e nafa ma le gau o le gaʻo.

O le tele o gaʻo e faʻapipiʻi i luga o puipui o toto toto, e mafua ai le atherosclerosis, maualuga o le toto maualuga ma le gaioiga o le tino. Atherosclerosis e matautia foʻi mo le atinaʻeina o maʻi fatu fatu. O le inisalini e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli leaga ile foliga o:

  • faatumauina o le tino i totonu o le tino,
  • faafitauli faʻaaliga
  • hypoglycemia (o se paʻu mataua i le suka),
  • lipodystrophy.

O le inisalini e mafai ona faʻaititia le kulūkose tele ma mafua ai le hypoglycemia.

Faʻaleagaina le lipodystrophic o loʻo mafua mai i le faʻaʻumiʻese le faʻaaogaina o tui inisalini. O galuega a le tino e le pagatia, ae o se vailaʻau mataʻituina ua matauina. Ma o iinei, o le hypoglycemia o le itu pito sili lea ona matautia, ona o le hormone e mafai ona faaitiitia le kulūkose ina ia mafai ai e le tagata maʻi ona le iloa pe pa'ū i se paʻu. O lenei aafiaga e mafai ona puipuia e ala i le mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, aemaise lava le puleaina o le homone i le afa itula ao leʻi faia se taumafataga.

E mafai ona teena le inisalini o inisalini?

Na fai mai o le maʻisuka ituaiga 1 e le mafai ona faia e aunoa ma ni tui, ma o le ituaiga e le o le inisalini e faʻalagolago i le faʻaaogaina o le hormone o se fua le tumau. E mafai e le tino ona taulimaina tutoatasi ana galuega tauave, o lea e mafai ai ona e teena le injections, e ui i lea, ei ai tulaga e mafua ai ona e faʻaaoga togafitiga insulin:

E faʻavae i luga o le aoga ma le le lelei o le hormone, o lona faʻaaogaina i foliga o injections e manino, ma o nisi tagata suka suka e le mafai ona faia e aunoa ma le maʻi, aʻo isi e lagona le le toʻa. E ui lava i aʻafiaga o le aʻafiaga ina ua maeʻa le pulega, e mafai ona faʻateʻa eseina. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia aloese mai le mamafa o le mamafa, e tatau ona e fetuunai le meaai.

O le faʻamatalaga e tuʻuina atu mo faʻamatalaga lautele ma e le mafai ona faʻaaogaina mo fualaau faʻapitoa. Aua e te mafaufau ia oe lava, e ono lamatia. Ia talanoa i taimi uma i se fomai. I le tulaga o le vaeluaina poʻo le atoatoa o kopi o mea mai le 'upega tafaʻilagi, o se fesoʻotaʻiga malosi e manaʻomia.

Le aafiaga o le inisalini i le atinaʻeina o le oona

O le inisalini o le hormone e maua ai le pancreas e tali atu ai i se taumafataga. E fesoasoani i le tino e faʻaaoga ai le malosi mai mea taumafa e ala i le faʻatonuina o meaʻai i sela. A faʻamavaeina e le vaega o meaʻai meaʻai i le kulukose, o le inisalini e taʻitaʻia le kulukose i nofoaga e teu ai - maso glycogen, glycogen i totonu o le ate ma le tino.

Maliliega, o le a sili pe afai e gaʻo o tatou maso mea inu gaʻo, ae o le inisalini e le popole po o fea e taitaia ai i latou. E mafai ona faʻamanuiaina tagata mai lenei mea - ia faʻaleleia lona gaosiga pe'ā maeʻa aʻoaʻoga e fausia ai le musika, ae o le mamafa tele o tagata e tatau ona faʻaalu le tele o le taimi e tausia ai le maualuga o lenei hormones anabolic.

O galuega a le inisalini i le tino

Aua e te fefe i le inisalini, aua e faaopoopo atu i ana anabolic functions (fausiaina o maso ma gaʻo gaʻo), e puipuia ai le malepe o le musika musika, e faʻaolaina ai le faʻaogaina o le glycogen, ma faʻamautinoa le tuʻuina atu o mea amino i maso. O lona autu autu o le faatumauina lea o le saogalemu o le suka i le toto.

Faʻafitauli e amata pe a faʻaitiitia le lagona o le insulin. Mo se faʻataʻitaʻiga, e masani ona 'ai e se tagata laʻau suamalie ma gaʻo. E le mafai ona gaʻo ona o le inisalini, ae ona o le tele o kalori, ae o lona tino o le inisalini e masani lava i le maualuga - e faʻaauau pea ona ia faia i le suka o le toto, e taumafai ai e tuʻu i lalo i se tulaga saogalemu. O le iniseti lava ia e mafua ai se avega i le tino ma suia ai le lipid composition o le toto, ae o le faateleina o le pule o le inisalini e aafia ai le pancreas i se auala e le maua ai e ona sela lo latou lagona. O le auala lea e atiaʻe ai le maʻisuka ituaiga 2. O le mea moni, e le tupu lenei mea i se vaiaso pe lua, ae afai e te fia maua ma e te faʻaleagaina lau suti, o loʻo e lamatia.

O le faateleina o le siakiina o le insulin e poloka ai le malepe o faleoloa o gaʻo totonu. E ui lava o loʻo i ai le tele o mea - o le ae le maua le mamafa. E faʻaitiitia ai foʻi le faʻaaogaina o le gaʻo e avea o se punaoa malosi, e faʻafefe ai le tino i gaʻo. E faʻapefea ona fesootaʻi lenei mea i meaʻai? Seʻio tatou tilotilo.

Laasaga o le insulin ma meaai paleni

O le tino e maua ai le insulin i le tali atu i le taumafa o mea taumafa. E tolu mataupu e fesoasoani e pulea lona tulaga - o le glycemic index (GI), le glycemic load (GN) ma le faasinoupu o le inisalini (AI).

O le faʻamamafa faʻamaonia e iloa ai pe faapefea ona tulaʻi lou toto suka pe a uma ona e 'ai i se meaʻai gaʻo. O le maualuga o le faasinoupu, o le saoasaoa lea o le suka ma le tele o le inisalini e gaosia e le tino. O meaai e maua ai le maualalo o le GI o loʻo faʻaalia e le maualuga o le fiber (fatuga atoa, greens ma fualaau faisua), ma oloa e maua ai le maualuga o le GI e faʻaalia i le maualalo o le fila (diet cereals, potatoes, sweets). O lea la, i le araisa paepae, o le GI e 90, ma le lanu enaena - 45. A o faagasolo le vevela o le vevela, ua faaleagaina le fiber meaai, lea ua faateleina ai le GI o le oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le GI o kālati mata e 35, ma ua kuka - 85.

O le Glycemic load e mafai ai e oe ona iloa pe faapefea ona aafia le tino i se vaega faapitoa o meaai gaʻo. Sa iloa e saienitisi mai Harvard o le telē tele o le vaega o carbohydrates, o le maualuga o le maualuga o le inisalini. O le mea lea, pe a fuafuaina meaai, e tatau ona e pulea vaega.

Ina ia fuaina le uta, o le fua faatatau e faʻaaogaina:

(GI / 100) x masini carbohydrate mo le tautua.

Low GN - e oo i le 11, ala - mai le 11 i le 19, maualuga - mai le 20.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻamaumauga o le oatmeal 50 g o loʻo i ai le 32.7 carbohydrates. GI oatmeal e 40.

(40/100) x 32.7 = 13.08 - fuainumera GN.

E tutusa foi, tatou te fuafuaina se vaega o asikulimi ice cream 65 g. O le glycemic index of ice cream 60, o se vaega 65 g, carbohydrates e ala i le 13.5.

(60/100) x 13.5 = 8.1 - maualalo GN.

Ma afai o le faʻatulagaga tatou te faaluaina vaega o le 130 g, ona tatou maua lea o le 17.5 - latalata i le GN maualuga.

O le inisalini o loʻo faʻaalia mai ai pe faapefea ona tulaʻi lenei hormone i le tali atu i le 'ai o meaʻai protein. Le maualuga AI mo fuamoa, sisi, povi, iʻa, ma pi. Ae e te manatua o lenei hormone e aʻafia ai i le felauaiga o mea inu gaʻo ma le felauaiga o amino acids. O le mea lea, o lenei tulaga maualuga e tatau ona manatuaina e tagata e maua i le maʻisuka. Mo isi, e le taua tele.

O a ni faaiuga e mafai ona tatou maua mai lenei mea?

O oloa e maualalo le faʻaogaina o fuainumera o le a le gata ina faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le inisalini, ae e maua ai foi se lagona umi o le nofo filemu ona o le fiber content. O nei meaai e tatau ona avea ma faavae o se meaʻai mo le paʻu mamafa.

O le faamamaina o fiva ma le vevela togafitiga e faʻalauteleina ai le GI pe a fai o le fiber i le taumafataga ma le i ai o gaʻo e faʻagesegese ai le faʻamalamalamaina o meaʻai. O le faʻagesegeseina o le mimiti, o le faʻaitiitia o le toto toto ma le itiiti ifo o le gaosiga o le inisalini. Taumafai e 'ai faʻasolosolo ma gaʻo, aua nei aloese mai fualaau faisua ma aua nei fefefe i gaʻo.

E taua le pulea o vaega. O le tele o le vaega, o le sili atu lea o le uta i luga o le suauʻu ma le tele o le inisalini e faʻatuʻu ai le tino. I lenei tulaga, o meaʻai paleni e mafai ona fesoasoani. O le 'ai i vaega faʻavae, o le ae aloese mai le maualuga o le mamafa o le avega ma le faʻafefe o mea faʻalogo.

O le sili atu o soʻo se meaʻai e mafua ai le tele o meaʻai, ma le tele o mea e mafua ai le maʻisuka. E tatau ona e fatuina se kalo o le kalori i au mea taumafa, paleni lau meaai ma pulea le lelei ma le tele o carbohydrates i totonu. O tagata e leai se malosi o le inisalini e tatau ona faʻaitiitia ai meaʻai gaʻo, ae sili atu le protein ma le gaʻo e avea o se vaega o lo latou kalori.

E mafai ona e filifilia lou faʻalogo lelei. Afai a maeʻa se vaega tele o mea inu gaʻo e te lagona le mataalia ma le malosi, ona faʻapena lea ona gaosia e lou tino le inisalini. Afai e te lagona le lelava ma le fiaai i le maeʻa o le itula, ona faʻateleina lea o lau pulelaupu - e tatau ona e gauai atili atu i le meaʻai.

E le lava le calorie, meaʻai paleni, o le filifiliga o meaai maualalo GI, vaega o le pulea ma meaʻai gaʻo o le a fesoasoani e faatumauina le maualuga o le inisalini ma faʻaitiitia le mamafa vave. Ae peitai, afai ei ai se masalosaloga o le maʻisuka, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi.

E faʻasaina le kopiina o lenei tusiga i lona atoa poʻo se vaega.

O le a le inisalini e afaina i le soifua maloloina ma le tino o loʻo maua i le maʻisuka?

Inisalini o se hormone e maua mai i le pancreas. E auai o ia i le tele o fesoʻotaʻiga gasegase ma e nafa ma le faatumauina o le paleni o le malosi o le tino.

Faatasi ai ma le leai o se gaosiga, o le maʻisuka 1 e atiina ae ma, afai e te le amata tuiina le inisalini, o le a feagai le tagata ma le oti. I le maʻisuka ituaiga 2, o le gaosiga o le inisalini e mafai ona masani ma e maualuga, ae e le iloa e le tino. I ia tulaga, o le inisalini e afaina, o lona pulega e le o faailoaina ma e oʻo lava i le matautia.

O le inisalini e mafua ai i le toto e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le maʻi pipisi oona - oona, toto maualuga, sili atu cholesterol, gaʻo ma le kulukose i totonu o le toto. O faʻafitauli tutusa lava e mafai ona faʻatasi ma le faʻatinoina o le inisalini e aunoa ma ni faʻaaliga - mo se faʻataʻitaʻiga, mo le tuputupu aʻe o musika o tagata taʻaleti.

Uiga aoga o le inisalini

O le faʻasaʻoina o le inisalini e tupu pe a ulu atu le kulukose i le toto, o lea o taumafataga taitasi o se mea e faaosofia ai le tatalaina o lenei hormone.

E masani lava, e faʻamautinoa le tuʻuina atu o meaʻai i sela, lea e maua ai aiaiga mo lo latou ola ai.

I le tino, o le inisalini e faia ai le tele o galuega tauave e mautinoa ai le taua. O faʻamanuiaga o le inisalini i totonu o le tino e faʻaalia mai i ia taga:

  • Faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻaleleia ai lona faʻaleleia e sela.
  • Faateleina le tuputupu ae o le tino i le faatupuina o le gaosia o le protein i sela.
  • E taofia ai le malepelepe o maso.
  • Avea amino acids i mea maso.
  • Faʻafaigofie le tafe o le potassium, magnesium ma le phosphate i totonu o sela.
  • Faʻasolosolo le faʻaogaina o le glycogen i le ate.

Le aʻafiaga o le inisalini i le gaʻo gaʻo

Le afaina sili ona suʻesuʻeina mai le inisalini i le atinaʻeina o faʻafitauli o gaʻo gaʻo. E taʻitaʻia ai le atinaʻe o le oona, lea e faʻaitiitia ai le mamafa ma faigata tele.

Lapoʻa o le ate i le ate e taʻitaʻi atu ai i le gasegase gaʻo - o le faʻaputuina o le gaʻo i totonu o le ate, sosoo ai ma le sui ma mea faʻafesoʻotaʻi ma le atinaʻeina o le ate. O maa cholesterol o loʻo faia i le gallbladder, e mafua ai ona solia le tafe o le talo.

O le lafoaia o gaʻo i le gaʻo gaʻo e faia ai se ituaiga ituaiga o gaʻo - le tele o le gaʻo o gaʻo i totonu o le manava. O lenei ituaiga o oona e faʻailoaina i le maualalo o le mafaufau i mea taumafa. I lalo o le aafiaga o le inisalini, o le gaosia o le sebum e faaosofia, o paʻu i luga o foliga e faʻalauteleina, o le a tupu ai le tino.

O le faiga le lelei i ia tulaga e faʻaaogaina i ni itu se tele:

  • O le lipase enzyme ua poloka, lea e malepe ai le gaʻo.
  • O le inisalini e le mafai ai ona gaʻo le gaʻo i le malosi, aua o le a fesoasoani i le paʻu o le kulukose. O le tino o loʻo tumau pea i le faʻatupega.
  • I le ate, i lalo o le aafiaga o le inisalini, o le tuufaatasiga o gaʻo susu o loʻo faʻaleleia, lea e oʻo atu ai i le gaʻo o gaʻo i totonu o le ate.
  • I lalo o lana gaioiga, o le ulu atu o le kulukose i totonu o sosoʻo gaʻo faateleina.
  • O le inisalini e faʻamalosia le faʻapipiʻi o le cholesterol ma faʻalavelave ai lona faʻamavaeina e ala i le suka.

O se taunuuga o nei gaioiomi i totonu o le toto, o le maualuga o le gaʻo o meaʻai gaʻo ua faateleina, ma o loʻo teuina i luga o puipui o arteries - atherosclerosis e atiina ae. E le gata i lea, o le inisalini e fesoasoani i le vavalalata o le lumenia o toto toto, e faʻamalosia ai le tuputupu ae o le tino maso i totonu o puipui puipui. E puipuia ai foi le faʻafanoga o paʻu o le toto lea e pipii ai le vaa.

Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, faʻamaʻi le fatu fatu, o le faiʻai o le faiʻai e aʻafia i le atinaʻeina o taʻavale, afaina toto maualuga, ma le gaioiga o loʻo galo.

O aʻafiaga o le faateleina o le inisalini i totonu o le toto

O le inisalini o se stimulator o le tuputupu aʻe o meaola, e mafua ai le faʻavaveina o le vavaega o le tino.Faatasi ai ma se faaitiitia o le lagona lelei i le inisalini, o le lamatiaga o susu o le susu e faateleina, ae o se tasi o tulaga lamatia o le le fiafia i le tino o le maʻisuka ituaiga 2 ma le maualuga o le toto, ma e pei ona e iloa, o le gaʻo ma le maʻisuka e masani ona o faatasi.

E le gata i lea, o le insulin e nafa ma le faatumauina o le magnesium i totonu o sela. O le magnesium o loʻo i ai le meatotino o le faʻaogaina o le puipui lapisi. I le tulaga o le solia o le lagona i le inisalini, o le magnesium e amata ona aveesea mai le tino, ae o le sodium, i se isi itu, e tuai, lea e mafua ai le vavalalata o toto toto.

O le matafaioi o le inisalini i le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi, ua faamaonia, e ui o le a le avea ma mafuaʻaga, e maua ai tulaga lelei mo le alualu i luma:

  1. Toto maualuga.
  2. Faʻasologa o meaola.
  3. Faʻasologa o gaioiga faalilolilo.
  4. Alzheimer maʻi.
  5. Myopia.
  6. O le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e tupu ona o le gaioiga o le inisalini i fatuga ma fatuga. E masani lava, i lalo o le gaioiga o le inisalini, vasodilation e tupu, ae i le tulaga o le leai o se lagona, e faʻaaogaina le matagaluega alofa ma le vaʻaia, ma vaʻaia ai vaʻalele, e mafua ai ona faʻaosoina le toto.
  7. O le inisalini e faʻaleleia ai le gaosia o mea leaga - o le enzymes e lagolagoina ai le faʻaogaina o le inflammatory process ma faʻalavelaveina ai le faʻapipiʻi o le hormonone adiponectin, lea ei ai lona aʻafiaga faʻaleaga.
  8. O loʻo i ai suʻesuʻega e faʻamaonia le taua o le inisalini i le atinaʻeina o le faamaʻi o le Alzheimer. E tusa ai ma se tasi manatu, o se polotini faapitoa ua faʻapipiʻiina i totonu o le tino lea e puipuia ai sela o le faiʻai mai le teuina o mea amyloid. O lenei mea - amyloid, e mafua ai ona leiloa a latou galuega i le faiʻai.

O le malō puipuia e puipuia ai le maualuga o le inisalini i totonu o le toto. O le mea lea, faatasi ai ma le faateleina o le inisalini, o loʻo faʻaaluina uma malosiaga i lona faʻaitiitia ma e tumau pea le puipuia o le faiʻai.

O maualuga maualuga o le inisalini i totonu o le toto e mafua ai le tuufaasolo o le mata, lea e faaitiitia ai le mafai ona taulaʻi masani.

E le gata i lea, o le alualu pea i luma o le myopia i le maʻisuka ituaiga 2 ma i le gaʻo.

Faʻafefea ona faʻalauteleina le lagona o le tino i le inisalini

Ina ia taofia le atinaʻeina o le maʻi pipisi, e tatau ona tausisia fautuaga nei:

  • Faʻailoga mea taumafa o mea taumafa maualuga i le cholesterol (meaʻai gaʻo, lafoaʻi, pailani, meaʻai vave).
  • Faʻaitiitia le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi faigofie ona o le faʻamaeʻaina atoa o suka mai lau meaʻai.
  • E tatau ona faapaleniina le taumafa, aua o le gaosiga o le inisalini e faʻaeʻeina e le gata i gaʻo vailaʻau, ae faapena foi i le palatini.
  • Faʻaaloalo i le taumafataga ma le leai o ni faʻamaʻi masani, aemaise lava i meaai sugary.
  • O le taumafataga mulimuli e tatau ona 4 itula aʻo le i momoe, a o le tuai o le talisuaga e faʻamalolo ai le inisalini faʻasaʻolotoina ma afaina i le tulaga o le gaʻo.
  • Faʻateleina le mamafa o le tino, faʻatumauina aso anapogi ma anapogi mo taimi pupuu (naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi).
  • Faatomuaga i le taumafa o meaʻai ma mea e maua ai fiber.
  • Gaoioiga faaletino faʻatagaina i le faiga masani o aso uma poʻo togafitiga faʻasoifua maloloina.
  • O le amataina o tapenaga o le inisalini e na o le leai lava o lona gaosiga - e maua i le maʻisuka ituaiga 1, i isi tulaga uma e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi.
  • Faʻatasi ai ma le togafitiga o le inisalini, e taua tele le mataʻituina o le kulūkose i le aloese mai le faʻalavelave.

E tele tala faʻasolopito o loo siomia ai le inisalini - i le vitio i lenei tusiga o le a latou taulau manuia.

Le gaosia o le inisalini i le tino

O le pancreas e nafa ma le gaosiga o le inisalini - ona o lenei mea o loʻo i ai ni peta faapitoa beta. I totonu o le tino o le tagata, o lenei hormone na te pulea le metabolism o gaʻo, ma o le mea lea e taua ai le faoa faamalosi. E faʻafefea lenei mea? O le faagasologa o le gaosiga o le inisalini e tele-laasaga:

  1. O le pancreas muamua e maua ai le preproinsulin (o se insulin precursor).
  2. I le taimi lava lea e tasi, ua maua ai le peptide (L-peptide), o le galuega o le fesoasoani lea i le preproinsulin e ulufale atu i le cell beta ma liliu atu i le proinsulin.
  3. E le gata i lea, o le proinsulin e tumau pea i totonu o le fale faapitoa o le peta beta - o le Golgi complex, lea e tupu ai mo se taimi umi. I lenei laasaga, ua pipii le proinsulin i le C-peptide ma le inisalini.
  4. O le gaosiga o le inisalini e gaoioi ma ioni zinc ma i totonu o lenei fomu o loʻo tumau pea i totonu o peta beta. Ina ia mafai ona ulufale i totonu o le toto, o le kulukose i totonu e tatau ona i ai se maualuga maualuga. Glucagon e nafa ma le faʻasaina o le inisalini - e maua mai i gaʻo pisipisi fatu popo.

O le a le inisalini?

O le galuega sili ona taua o le inisalini o le faʻatonutonuina lea o le metabolism o gaʻo i le galue i luga o le tui o le insulin i le tino. E faʻafefea lenei mea? O le inisalini e faʻafesoʻotaʻi ma le lipine o le membrane (membrane), ma e amata ai le galuega o enzymes talafeagai. O le taunuʻuga o le faʻamalosia o le protein kinase C, lea e aofia i le metabolism i totonu o le masini.

E manaʻomia e le tino le inisalini e tausisia pea le maualuga o le suka. E maua lenei mea ona o le mea moni o le hormone:

  • Fesoasoani e faʻaleleia le inu o le kulukose.
  • Faaitiitia le gaioiga o le kulukose i le ate.
  • E amataina le galuega o enzymes e nafa ma le malepelepe o le suka.
  • Faʻateleina le fesuiaiga o le mamafa o le kulukose i le glycogen.

O le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e afaina ai isi gaioiga o le tino:

  • O le faʻateleina o amino acids, potassium, phosphorus ma le magnesium i siama.
  • Le liua o le kulukose i totonu o le ate ma gaʻo sosoʻo i triglycerides.
  • Fatty acid production.
  • Faʻaaogā tatau DNA.
  • Taofiofia o le palatini.
  • Faʻaitiitia o le aofaʻi o gaʻo gaʻo ulufale i le toto.

Inisalini ma le kulukose o le toto

E faʻapefea ona faʻatulafonoina le kulukose o le toto e le insulin? I se tagata e le o le maʻisuka, o le toto toto e tumau pea tutusa e tusa lava pe na te leʻi 'ai mo se taimi umi, talu ai o le pancreas e maua ai le inisalini i tua. A maeʻa ona 'ai, o mea gaʻo e gaosia i le glucose i totonu o le gutu ma latou ulu atu i le toto. O le maualuga o le kulukose, ma o le pancreas e faʻaaogaina le inisalini i le toto, faʻamaonia le tele o le suka - o le vaega muamua lea o le tali o le inisalini.

Ona toe faʻaleleia ai lea o le hormone i le taui mo le faʻaaluina, ma faʻagasolo malie ona tuʻuina atu ni vaega fou i le vaeluaina o suga ua gauai i totonu o le inumaga - le vaega lona lua o le tali. O totoe o le glucose e leʻo faʻaaogaina ua liua i le glycogen ma teuina i totonu o le ate ma musele, ma avea ma vaega o le gaʻo.

Pe a mavae sina taimi pe a uma ona 'ai, o le aofaʻi o le kulukose i le toto e faʻaititia, ma faʻamalolo le glucagon. Ona o lenei mea, o le glycogen ua maua i le ate ma musele ua gau i totonu o le kulukose, ma o le maualuga o le suka o le toto e avea ma masani. O le ate ma musele e totoe e aunoa ma le glycogen faʻatoʻaga e maua se vaega fou i le isi taumafataga.

Inisalini toto

O le toto o le inisalini maualuga e faʻaalia ai le auala o le tino o glucose. O le masani o le insulin i se tagata maloloina e mai le 3 i le 28 UU / ml. Ae afai o le suka maualuga e tuufaatasia ma le maualuga o le inisalini, e ono faauigaina o vevela tino e puipuia (le mautonu) i le homone e maua ai le uʻamea masani. O le kulukose maualuga ma le inisalini maualalo o loʻo faʻaalia ai e leai se tino o le homone, ma o le suka toto e leai se taimi e momotu ai.

Tulaga maualuga

O nisi taimi e talitonu tagata sese o le faateleina o le gaosiga o le inisalini o se faailoga lelei: i lo latou manatu, i lenei tulaga ua inisiua oe e faasaga ile hyperglycemia. Ae o le mea moni, o le faʻasaʻolotoina tele o le homone e le aoga. Aisea e tupu ai?

O nisi taimi o le tumutumu poo le hyperplasia o le pancreas, faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo ma selu o le eleele e tatau ona tuuaia.Ae o le tele lava o taimi, o le faateleina o le inisalini e tupu i le maʻisuka ituaiga 2, pe a fua mai le hormone i fuainumera masani, ma o le tino o meaola "e le o vaʻaia" - o loʻo i ai le malosi o le inisalini. O loʻo faʻaauau pea ona faʻamalosi le tino i le tino ma e oʻo lava i le faʻaopoopoga o lona aofaiga, i le leai o se taumafaiga e faʻaaogaina gaʻo i totonu o siama. O le mea lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e masani ona sili atu nai lo masani.

O le mafuaʻaga ua taofia ai le aʻafia o le inisalini i le cell, e manatu le au saienitisi i le genetics: o le natura e maua mai ai o le faʻamalosia o le inisalini e fesoasoani i le tino e ola ai i le fiaai, ma mafai ai ona faʻasoa le gaʻo i taimi lelei. Mo le sosaiete faʻaonaponei o atunuʻu atiaʻe, o le fiaai ua le talafeagai mo se taimi uumi, ae o le tino, e masani ai, e maua ai se faailo e 'ai atili. O le faʻaputuina o le tino e teu i itu, ma o le gaʻo o le a avea ma faʻamalosia o le faʻafitauli o le tino i le tino.

Tulaga maualalo

O le faʻaitiitia o le inisalini e mafai ona faʻaalia ai le maʻisuka ituaiga 1, pe a le lava le hormone e taʻitaʻia ai le le atoatoa o le faʻaaogaina o le kulukose. O faʻafitauli o le maʻi o:

  • Faʻavaʻa vave.
  • Malosi malosi i taimi uma.
  • Hyperglycemia - kulukose o loʻo i totonu o le toto, ae ona o le leai o le inisalini e le mafai ona sopoia le paʻu o le siama.

E tatau i se finite o le suʻega ona taulimaina mafuaʻaga o se faaitiitia poʻo le faateleina o le gaosiga o le inisalini - e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi ia te ia i suʻega toto.

O mafuaʻaga autu mo le faʻaitiitia o le inisalini o le:

  • Meaʻai le lelei, pe a fiafia se tagata i le gaʻo, gaʻo, gaʻo meaʻai maualuga. O le mea lea, o le inisalini e maua mai e le pancreas e le lava e talepe ai i totonu gaʻofale mai. O le gaosiga o le hormone ua faʻateleina, ma o vaʻaiga o le beta e faʻatonuina ai ua faʻaitiitia.
  • Fafagaina masani.
  • O le aʻafia ma le leai o se moe e faʻalavelave ai le gaosiga o le inisalini.
  • Taunuuga o le puipuiga o le puipuiga o se taunuuga o faamaʻi masani ma o se taunuuga o siama talu ai.
  • O le hypodynamia - ona o le ola le mama, toto maualuga le kulukose, ma o le aofaiga o le inisalini e gaosia e le tino ua faaitiitia.

Inisalini gaosia i sulu o le pancreas. E tāua tele lona sao i faiga uma o le tino. Ae ui i lea, o lona galuega autu o le faʻaitiitia o le kulukose toto. O lenei hormone e masani ona faʻaaogaina i le tino, e mafua ona o ana meatotino.

Faatasi ai ma anabolic function, o le inisalini foi ei ai mea e tetee ai-catabolic, e taofia ai le gaosia o enzymes ia e fuafua e talepe ai gaʻo ma. O lenei hormone o le felauaiga, o lona uiga, o le felauaiga o le kulukose i le muso ma le tino e faalagolago i ai.

1. Gaoioiga e fesootaʻi ma le metabolism:

  • Faʻalauteleina le faʻamamaina o le kulukose ma isi mea e ala i siama
  • Glycolysis enzyme stimulus
  • Faateleina le gaosiga o gaosiga
  • O le faaitiitia o le malosi o le gluconeogenesis, o lona uiga, o se faaitiitia o le fausia o le kulukose i le ate mai isi mea.

2. Gaoioiga faʻapitoa:

  • Faʻaitiitia le faʻaleleia
  • Faʻaleleia le felauaiga o vailaʻau oona, magnesium ma le phosphate
  • Faʻaleleia o le Faʻasologa o le Protein
  • Faʻateleina le gaosiga o le gaʻo gaʻo.

3. Gaioiga faʻasatauā:

  • Faʻaitiitia le faʻaititia o le palatini
  • Faʻaitiitia le faʻaaoga o gaʻo gaʻo i le toto.

O aʻafiaga ma lamatiaga e fesootaʻi ma le inisalini

O le tele o taimi i luga o faʻasalalauga ma faʻamaufaʻaloga latou te tusia ai o le tele o le inisalini e mafai ona oʻo atu i le oti. Ae ui i lea, ua faamaonia e saienitisi o le fua itiiti o le inisalini o le inisalini e 100 iunite, o se aofaiga e tutusa ma se tui tele. E toʻatele tagata na ola ina ua maeʻa le 3,000 iunite. E le gata i lea, e tusa lava pe i ai se tulaga maualuga, o le a tele le taimi e valaʻau ai se taʻavale.

A o le i ai, e pei o se tulafono, e tele itula e pasia. O le mafuaʻaga lea e oʻo ai lava i tui matautia e le mafua ai le oti, aua o loʻo i ai le taimi e faʻamautinoa ai le tuʻuina saʻo o le kulukose i le toto.

Ituaiga o inisalini e faʻaaoga i totonu o le tino

I le faʻatinoina o le tino, e lua ituaiga o le hormone e faʻaaogaina-puupuu-gaioiga ma le faiva-puupuu.

Laititi le faia o le inisalini amata lana gaioiga 30 minute pe a uma le tui, o le tumutumu o lana gaioiga e tupu i totonu o le 2 itula, ma ua uma ona gaosia e le tino pe a mavae le 5-6 itula.

Inisalini e le pupuu amata lana galuega pe a maeʻa le 15 minute, e oʻo i le pito i lalo pe a uma le 2 itula, ma faʻapena e le tino pe a mavae le 3-4 itula. O lenei ituaiga e mafai ona vave ave i luma o mea taumafa pe vave pe a maeʻa foi.

O le tau o le insulin (2 masina) o le 2000-3000 rubles.

Polokalame ma le Faʻasologa o Inisalini

O mea nei e mafai ona mafua mai i itu lelei:

  • E faʻatatau i tau maualalo
  • Faʻamatalaga (e mafai ona faʻatauina i soʻo se fale talavai)
  • E leai lava se faʻamalo (e le pei o fomaʻi)
  • E leai ni aʻafiaga i itu, e le o se mea matautia
  • Lelei anabolic effect
  • E mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi anabolic

O aofia ai:

  • Faʻailoga faigata
  • Faʻataunuʻu gaʻo gaʻo

  • O le ave o le inisalini e mafai ona mafua ai aʻafiaga leaga nei:
  • Faʻaitiitia le kulukose o le toto (hypoglycemia)
  • Tuʻu i le nofoaga o loʻo tui
  • Tali atu i le Allergic
  • Faʻaitiitia le gaosiga o le inisalini.

E taua foi le matauina o le inisalini e le afaina ai le ate ma fatugaʻo, ma e le aʻafia ai foi le malosi.

Taua! Aʻo le i faia ni sauniuniga mo togafitiga mo taʻaloga, talanoa i lau fomaʻi.

Taua le aoga o le tusiga:

O le tele o tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka latou te talia togafitiga o le inisalini pe afai e faʻaaogaina saʻo ia atigi. Ae i nisi tulaga, o gasegase o gasegase i le inisalini po o isi vaega o fualaau faasaina, faapea foi ma isi foliga, e mafai ona matauina.

E maua e le maʻisuka le tele o faʻafitauli?

Mo se taimi umi, o le a ou alu, ma mulimuli ane filifili e tusia lenei tusiga, ona ua leai se malosi e faʻalogo ai, ma le matauina o le valea ma le taufaasese o loʻo i ai i totonu o tagata ma fomaʻi i mataupu o le soifua maloloina ma vailaʻau. O se mea faanoanoa le vaaia o le faaseseina o tagata, oe le mananao e faamalosia i latou lava e pupula o latou mata ma vaai atu i le lalolagi e aunoa ma mamanu ma le le fiafia, faaaluina sina mea itiiti oo latou taimi taua ina ia sili atu le atamai, ma faia o latou olaga ma olaga oe pele ia itiiti ifo sili atu ma saogalemu. Nai lo lena, e aunoa ma le masani, tatou te talitonuina ma le taua lo tatou ola ma le soifua maloloina i le "science science," lea, mo le fiaselau tausaga o lona soifuaga, e le o mautinoa lelei mafuaaga o faamaʻi. E le taʻua ai a latou togafitiga. Ae i le taimi lava e tasi, e faʻamalosi pea o ia e toe fai atu o ia ua "na o le saʻo" ma "saogalemu". O le a le mea e totoe mo tagata masani i lenei mataupu? E leai se isi mea ae na o le talitonu tauaso i se "vavega" ma o le fomai o le a avea ma "faila-tale taulaitu" e mafai ona faia ni vavega.

E tele tala ma tusi na tusia e uiga i lenei faʻamaʻi faʻamaʻi, o le tele o ata tifaga na faia, ma toetoe lava oi latou uma e oʻo mai i le faaiuga o le maʻisuka e le mafai ona togafitia, ma e le tatau ona e mafaufau i ai. O metotia eseese, o meaʻai ma seti o faʻamalositino e ofoina atu, ma o mea uma lava. E i ai le tele o isi "auala" e sili atu e pei o se teteʻa teteʻa. E itiiti se mea e iloa e uiga i mafuaʻaga o le faʻamaʻi, pe afai e le fai atu e leai se mea. O le mea moni, ei ai ni manatu ma ni mafaufauga e le faʻamaoniaina e se isi, ae o se autu lenei mo se talanoaga eseʻese. Ma o lenei ou te fia talanoa pe faapefea ona tupu lenei maʻi, pe faapefea ona latou taumafai e "togafitia", ma le a le uiga. Ma o le mea pito sili ona taua, o nei mea uma e mafai ona taʻitaʻia ma le mautinoa ai mulimuli ane.

"Oʻi maʻi" e mafai ona tupu i soo se matua. O le maʻisuka pito sili ona matautia e mafua ona o faʻafitauli e tupu, i luga o le tele o tausaga ma vave vave. I le tulaga sili ona leaga, o le faʻamaʻi e ono afaina.O tino eseese ma faʻalavelave faʻafuaseʻi e osofaia, lea e faasolosolo ina vaivai ona o se faʻalavelave faʻaleagaina. O faʻafitauli sili ona taatele ma matautia o le maʻisuka:

  1. Faʻaleagaina o vaʻa laiti, aemaise o mata ma fatuga. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻi atu ai i tauaso ma, mulimuli ane, i le toe faalēaogāina.
  2. Faʻafitauli o le gaioiga i vae. Mulimuli ane, o lenei mea e oʻo atu ai i le fausiaina o maʻi pipili i vae. O faʻamaʻi e le faʻamalolo mo se taimi umi, ona o le faʻaleagaina o le tino, o le toe faʻaleleia o le tino e umi se taimi. I tulaga ogaoga, e aveeseina vaega e aafia ai ile taotoga - toesea.
  3. Faaleagaina o le tino popole. O le mafuaaga e mafua ai le tiga i vae, o le lagona o le le mautonu, pe vice versa, e faaitiitia ai le tulaga o le lagona, lea e tau atu i le "neuropathy o le maʻisuka."
  4. Faateleina le cholesterol, toto maualuga ma isi.

I le taimi nei, o togafitiga uma o maʻisuka e oʻo mai i mea taumafa ma togafitiga o le inisalini, ua fuafuaina ina ia maualalo le suka. Na o le pau lava le auala na ofoina mai e se tagata maʻi i togafitiga masani o Insulin, pe o lona sui sui, lea e manatu e leai se mea e aoga. E talitonuina, faafetai i lenei mea fou fou o saienitisi, e mafai ona ola se tagata maʻi maʻi suka.

Ae e moni lava? E leai se tasi na fesiligia lenei tautinoga, lea ua i ai nei o le le suʻesuʻeina o ia lava. O le mea moni, e pei ona latou fai mai, soo se faʻamatalaga ei ai le itu faʻafeagai o le "tupe siliva". Na o le pau le fesili o le mafai ona filifili le saʻo o nei itu, pe filifili foi le itiiti ifo o mea leaga e lua. Ma ia faia lenei mea, e tatau ai ona suʻesuʻe le maualuga o le aofai o faʻamatalaga faatuatuaina, ma ia mafai ona suʻeina. Ma ua i ai nei i luga o le faavae o lenei auiliiliga le faaituau e tusia ai faaiuga tonu.

O le a le vaifofo o le inisalini, ma e sili atu ona tutusa lona sogasoga, ma aisea ou te faamamafaina ai lenei mea, o le a manino mai le isi tala. Ae o le mea muamua, o le a ou taumafai e faʻamatala puupuu le faʻamaʻi, o lona natura, mafuaʻaga ma taunuuga.

Maʻisuka - o le fatu o le faʻamaʻi, mafuaʻaga ma taunuuga.

O le maʻi suka ua vaevaeina i ni ituaiga se lua:

Ituaiga 1 maʻisuka - o le insulin-e faalagolago i ai, lea e mafua ai le gasegase, mo nisi mafuaʻaga, e maua ai le inisalini ma le itiiti ifo, ma, pe a tuiina se tagata, o le a galo le gaogao ma faʻaitiitia atoatoa le gaosiga o le hormone. O se taunuuga, o le maualuga o le glucose (suka) i le toto e tulaʻi mai, ma mulimuli ane aliali mai i le faanatinati. O lenei ituaiga faʻamaʻi e aʻafia ai tamaiti ma tamaiti.

Ituaiga 2 maʻisuka , (poʻo le maʻisuka i tagata matutua ma tagata matutua) e matua ese lava ona atiae. I lenei tulaga, o le pancreas e masani ona faia, o le inisalini e maua, ae o le le lava o le aofaiga poʻo le inisalini e le lelei - e le saʻo i le fausaga, o le mea lea e le mafai ai ona auai atoatoa i le metabolism, pe, o le aʻafiaga o sela i lenei hormone ua faʻaleagaina, .

Ona fautuaina ai lea e fomaʻi ni meaʻai e maua ai le suka, lea e le mafai ai ona gauai le suka i totonu o le inumaga, poʻo isi laʻau e mafua ai le faʻaleagaina o mea e taʻua o "insulin resptors", o lona uiga. faaleleia atili le aafiaga o le hormone i luga o le masini. O le mea e sili atu, o loʻo tusia i tusitaʻi faafomaʻi.

E i ai isi fualaau oona e galue i luga o se mataupu ese, ae i soo se tulaga, o le a latou taulai uma i le taofia poʻo le taofia o le gaosiga o le kulukose, poʻo le tosoina i totonu o le toto, lea e le mafai ona foia ai le faafitauli, ae na ona faʻamalosia ma tuuina atu i le tagata le faʻamalamalamaga mea uma "i le faasologa". O le iʻuga, e itiiti le suka e faʻafefiloi i totonu o le toto, e pa'ū lona maualuga, ma o le faiai e faatonuina le pancreas e faʻaititia ai le tele o le inisalini, lea e faʻateleina ai le maualuga o le suka (glucose) i totonu o le toto.O le fomaʻi ua faʻamalosi e faʻamaonia se fualaau sili atu o lapisi, ma o le faagasologa e toe faia. Ma, i le faaiuga, o nei pili o le a le toe aoga, ma o le tagata gasegase ua siitia atu i injections, ma e leai se isi auala.

E foliga mai i le muamua ma le lua mataupu tatou te maua ai le iuga lava lea e tasi: o le tagata maʻi e totoina i luga o le hormonone, pe o lona fofo, ma le tagata ua liua i se pologa atoa o le inisalini, ma mulimuli ane i se tagata e le atoatoa. Ae o mea uma, e le gata ma e le tele le inisalini e nafa ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Muamua, o le maualuga o le suka o le toto e puleaina ai le ate. , ma e tatau ona iloa lenei mea e tagata uma o ē na aʻoaʻoina le tino i le aoga. A tele le suka i totonu o le toto, e faʻafeiloaʻi e le ate lona tele i totonu o se setete (glycogen), ma faleoloa seia oʻo i le taimi talafeagai. Pe a oʻo mai se taimi, o le ate e tuʻu le glycogen i totonu o se solugofie ma lafo i totonu o le toto, ma faʻamauina ai le kulūkose i se aofaiga sili ona lelei mo le tino. O le mea lea, o le ate o loʻo aʻafia saʻo i le faʻatonutonuga o le suka o le toto. O le inisalini o se faʻaopoopoga faʻaopoopo mo le vaevaeina o kulūkose molekone ma lona faʻaaogaina i sela. Ae o le ate e nafa ma le tele o lenei kulukose o le ai ai muamua i totonu o le toto!

Foʻu ma le pancreas galue paga, ma le faʻalavelaveina o se tasi o nei totoga e mautinoa lava e tau atu i le vaivai o galuega a le isi. O le mea lea, mo se faʻamaoniga saʻo, o lenei mea taua e tatau ona amanaia. E taua tele le manatuaina o lenei, ma le ituaiga faʻamaʻi lona 2, lea e talafeagai ma fomaʻi, ua manatu o se maʻi, o lona uiga, o se tulaga le tumau. I le matua, slag ma toxins (poisons) e faʻaputuina i le tino o tagata taitoatasi, o le mea lea o le galuega o le "faʻamamaina" o le tino e mautinoa lava le faʻaititia: e le o faamamaina lelei e le fatuga le toto, lea e faʻapupula atili ai le uta i le ate, talu ai o lenei okeni, faatasi ai ma isi mea, mo le vaeluaina o mea oona e ulu i totonu o le tino ma meaai, fualaau faasaina, ona o gaioiga e le lelei. Ma, ioe, faatasi ai ma le tele naua o galuega, o le ate o le ate, o le a faaitiitia, ma e ono oo mai se taimi e le mafai ai ona toe gafatia le ate i le gaosiga o le kulukose, ma amata ona faasolosolo lemu lona maualuga. I lenei tulaga, e tusa lava pe tele se inisalini e natia e le pancreas e le o se mea e teu ai, ae o le faafeagai: sili atu le hormone e gaosia, e mafua ai le lagona o le fiaaai, e sili atu le tele o mea e maua ai e le tagata.

E maua e se tagata le mamafa, maualuga le suka, lea e mamafa ai le ate. Pe a oʻo ina avea le faʻalauteleina o le suka o le toto ma mea e gafatia, e maua ai le tagata ituaiga 2 maʻisuka , ma togafitiga o loʻo faʻataʻitaʻiina i le tulaga o vailaʻau o le hypoglycemic.

E masani ona taliaina e faapea o le aofaiga o le kulukose i totonu o le toto e tusa ma le 5 mmol / l i le manava e leai se aoga, ae i le mataupu faavae o lenei faailoga e fesuisuiaʻi pea ma o le tagata lava ia mo tagata taitoatasi. O le kulūkose e suia pea. Faʻalagolago i le taimi o le aso, o le tele ma le lelei o meaʻai ma le vai, pe o maʻi se tagata pe ola maloloina, i le malologa poʻo le maeʻa foi faamalositino, lelei, ma isi. O le mea moni, i se tino maloloina, o le sugar sugar level e faʻatulafonoina na o ia lava - e aunoa ma se taimi, e fuafua ile manaʻoga. O se tagata maʻi e le oi ai se ituaiga masini, pe ua matua le lelei lava, o le mea lea, o le "maʻi suka" e le mafai ona maua pea le suga lelei e ala i le faauigaga. Mo se faʻataʻitaʻiga: e te 'ai se mea - totoina le suka, faʻaaogaina insulin - suka e faʻaitiitia, e malolo i le aso atoa - toe tulaʻi, fai pe galue faaletino - toe alu i lalo, ma isi mea faapena. I le taeao tasi le maualuga o le suka, i le aoauli o le isi, i le afiafi o le lona tolu, i le po o le lona fa.

I le tulaga lautele, o mea uma e aafia ai le maualuga o le suka - o le taimi lea o le aso ma le taimi o le tausaga, ma le tau, ma le matua, ma le gaioiga faaletino po o le toesea, pe oe 'ai pe leai foi, ma mea na e' aina ma pe a afea ma pe fia, maʻi ... O le suimu o le a "faʻafefe" i taimi uma, aua o le taimi nei ua faʻatonutonuina ma le lima, faatasi ai ma le fesoasoani a le inisalini.Ma e le mafai ona ese i se isi itu ona o le le lava o tulafono faatonutonu masani! O le faʻalavelave lenei o le faʻamaʻi, aua e tatau ona e puleaina le maualuga o le suka i lou lima, ma, e pei ona e malamalama ai, e le mafai ona suia le masini masani i soo se auala, e oʻo lava i le taimi nei. Ma o le "pumpulin" e tasi e le mafai ona maua ai le mea e manaʻo ai, ae na o le sosoʻo lelei ma faʻaaogaina ai le inisalini, pe a faʻatusatusa i le "syringe pen", ae o le fualaau ma le fualaau faasaina e tumau lava. Ma o lenei ua matou sosolo lelei atu i le mea pito sili ona taua, o le sauniuniga o le inisalini.

"Togafitiga" o le maʻisuka - o le a le inisalini?

Ole inisalini ile horulone masani o se faʻaopoopoga faʻaopopo mo le faʻaaogaina o le kulukose e le cell. O lona uiga, na te faaliliuina le glucose i totonu o se setete "digestible" ina ia mafai ona ulufale i totonu o lenei masini ma o le mea lena. Ole inisalini e le faʻasaʻoina ai soʻo se suka, ae naʻo le fesoasoani e faʻamalosi ai!

O le mea lea, latou te fai mai o le inisalini e aafia i le metabolism, ae o le tele o nei mea, pe tasi, suka, pulea le ate!

Aʻoʻoʻo le ate ma e le mamafa tele i toxins ma mea oona, pe a taʻitaʻia e se tagata, e leai ni faʻaogaina o le tino i le tino ma o le tino puipuia e maloloina pe a fai lelei e gaʻo a latou galuega, o lona uiga, latou te aveesea toxins ma mea oona i fafo atu o le tino, ona sili atu lea pe leai . A leai, o le tulafono faatonutonu o le kulukose o le toto e faʻalavelaveina ma o le ate, o le le mafai ona uu le suka, amata ona faʻasaʻoina i le toto ua sili atu.

O le mea moni, e mafai e le tino ona faʻatupulaia le tele o le inisalini e gaosia ai le suka maualuga, lea, i se tulaga aoao, ae o se mea le tumau lea ma e le o se mea e foia ai se mea, talu ai ona faʻaauau pea ona togi le kulukose i le toto i ni mea e le masani ai. O se taunuuga, o le suka toto e faʻaauau pea ona tulaʻi, ma pe a oʻo mai se tasi o faitotoʻa, o le suka foi e aliali mai i le mimi. O le tagata e amata ona foʻia le fia inu, vaivaiga, faʻaosooso i le falemaʻi, ma o nei mea uma eo mai faatasi ma le faʻaitiitia o le mamafa.

Ma, pe foliga mai, o le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo atiaʻe. O le tagata gasegase o loʻo faʻamaonia mai ai meaʻai e maua ai le suka e aʻafia ai le faʻafefe o le suka i totonu o le inumaga ma maua ai le faʻaititia o le suka toto. O se filifiliga atamai, a ea?

Talu ai ua muta le gaʻo i le toto, ua amata ona matelaina sela - o loʻo i ai sina suka i totonu o le toto. E sili ona afaina ai le "suka" matelaina e afaina ai namu namu! I le mataupu faavae, latou te le manaʻomia le inisalini ma e mafai ona latou gaosia le suka e aunoa ma le (insulin-dependent), ae latou te manaʻomia le kulukosese nai lo isi, ona o lo latou taua tele mo le tino, o le puleaina lea e manaʻomia ai le tele o le malosi, ma o le sili ona taatele ma taugofie le malosi o lenei malosi o le kulukose .

Ae toe foi i fualaau. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, latou te maua ai se faʻaitiitia o le suka o le toto, puipuia mai le gauai i totonu o le manava mai meaai, poʻo le taofia o le gaosiga o le ate i le ate. O se taunuuga o lenei mea, o le pancreas e amata ona maua ai le itiiti ifo o le inisalini, ona o lona le aoga, ma ua toe ola ai le suka. I le tali atu i lenei mea, e toe faʻateleina ai e le fomaʻi le fualaau o le fualaau faasaina ma toe faʻafouina uma.

I le faaiuga, o le pancreas toetoe lava a muta le gaosia o le inisalini, e ui o le taimi muamua na aoga lelei. E leʻi maeʻa ona tuʻuina atu i luga o laupepa ma e faʻamalosi le tagata maʻi e faʻafeiloaʻi i inisua o le inisalini, lea e iu ai ina fasi le pancreas ma oʻo atu ai i lona atrophy mulimuli ane. E faalagolago le tagata i le inisalini mo le ola, poʻo le, o lona faʻasolosolo gaosia, lea e tui i lalo o le paʻu e faʻaaoga ai se "suauʻu tuilaina" poʻo se "pumpulin insulin", lea e le suia ai le ute o le mataupu. O le pamu na o oe lava e sili atu le sologa lelei i le aso e ulufale ai i se fualaau o le inisalini tutusa.

I lenei auala ituaiga 2 maʻisuka e mautinoa lava, o lenei auala, e tafe atu i totonu type 1 le maʻisuka maʻi, ituaiga o le insulin-dependent . O nisi fomaʻi e mafaufau i le maʻisuka ituaiga 2, lea e afaina ai tagata matutua ma tagata matutua, ia avea o se maʻi, o lona uiga, o se tulaga lē tumau, lea ou te ioe atoatoa i ai. Faatasi ai ma se auala talafeagai, o se taumafa paleni, faʻamalositino faaletino ma se suiga i le olaga masani, o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻamalolo i le maualuga maualuga, pe toe maua mai. I le auala lava e tasi ua toe faʻafoisia ai le puipuiga, o le a toe faʻaleleia galuega o le ate.

O le ate i le lautele o lenei tulaga e tulagaese ma na o le pau lea o le okeni o ona tino e mafai ona toe faʻafouina (faʻamaloloina), ma se auala talafeagai ma se olaga ola maloloina! Ae, e foliga mai, "tatou" vailaau e le fiafia i le toe faaleleia moni o tagata, ae naʻo lo latou olaga atoa, o nisi taimi taugata, togafitiga, lea e mafai ai e le tagata maʻi ona faʻagaloina o latou faafitauli mo se taimi puupuu ma tuua le puipui o le falemaʻi ina ia mafai ona latou toe foi vave mai. E aliali mai e leai se tasi ae na oi tatou lava e fiafia i lo tatou soifua maloloina lelei: mo fomaʻi o galuega ma tupe maua, mo kamupani vailaau e sili atu tupe mama. Ma na o tatou lava o se mea faigata, tiga ma le le fiafia. E manino lava, o vailaʻau e le fiafia i tagata soifua maloloina: o se tagata soifua maloloina e le alu i se falemaʻi mo togafitiga, ma o le a aveesea ai le tele o fomaʻi o a latou tupe maua. Ou te le o talanoa e uiga i na tone o fualaau oona lea o le a taofia ai le faatauina mai e tagata maloloina, ma tuua uma ai na fale gaosi oloa e aunoa ma se tupe mama, lea, i le ala, toetoe lava oi latou uma o tagata mai fafo. Tuuina atu o tupe mama mai le faatauina atu o vailaau ma meafaigaluega faafomai e sili atu nai lo tupe maua mai le fefaatauaiga faasolitulafono o "nakoti fualaau faasaina", e manino lava e ui o loo tatou ola maloloina, e leai se tasi o le a tuua na oi tatou.

Ou te manatua se tala malie e uiga i se tagata gasegase na fesili i se fomai o le e feosofi i lona talaaga faafomai: o le a ola o ia? O ia, mafaufau, tali: O le ae. Ae le o le tamaoaiga. Ia, o se mea na ou toe faalavelaveina. Tatou toe foi atu i "a tatou mamoe," inisalini.

E tele ituaiga o inisalini: o inisalini lea o manu (origin, bovine), faʻapitoa foi le inisinia o le tagata, e ui lava o faʻamatalaga uma nei e mafai ona maua i luga o le faʻauigaina. E leai se fua faʻatatau, poʻo se faʻamatalaga, poʻo se mataupu faavae o le gaioiga, ae naʻo se faʻamatalaga le malamalama e le o taʻua ai se mea faapitoa. I le mataupu faavae, o le tuufaatasiga i luga o le faaofi e toetoe lava tutusa i soo se mea, ma o le fofo lava ia, lea e aofia ai le hormone, e matua tutusa lava i insulin uma, e ese mai le vaaiga o le kemisi o meaola, ona o eseese mea i totonu o le siosiomaga e tasi e tatau ona amio ese. Ae mo le taimi nei, e mafai ona e tuuese le fesili lenei.

E le gata i lea, o le inisua e vaevaeina i le pupuʻu (7-8 itula), lea e tatau ona faʻatautaia ao le i faia taumafataga ma galue umi (sili atu i le 18 itula) faatasi ai ma se toʻalua pe toʻalua pulega faʻapitoa. Ma pe afai o mamanu "pupuu" ua mamanuina e suitulaga i le natura masani, ona i ai lea ma insuline faaopoopo, o le tulaga e matua ese lava. O le mea moni, i totonu o le tino o loʻo i ai se masini, faʻaitiitia uma le suka, ma le faʻafeagai, o lona uiga, o le faateleina o lenei tulaga. E taua lenei mea ina ia tumau pea le suka i le tele o le tele o le tele, ma ia leai ni osofaʻiga faʻafuaseʻi. O aso uma lava tatou te 'ai ai se eseesega o meaʻai gaʻo, ma pe a le lava, o le tino e faʻateleina le maualuga ona o ana lava punaoa. O le mea lea o loʻo aofia ai le ate, faʻapea foʻi le glucagon hormone, lea e maua mai i le pancreas, naʻo isi sel ("alpha") e nafa ma lenei gaioiga. Glucagon e manaʻomia e gaosia ai ona lava glucose i le ate, - e nafa ma le faʻalauteleina o le toto toto pe a manaʻomia.

O le mea lea, o "iniseti" umi e taofia ai le gaosiga o le glucagon, o lona uiga, e na o le taofiofia ai le gaioiga o le "alpha", lea e tau atu ai i le maualalo o le suka toto ma le atrophy o lenei vaega o sela o le pancreatic. O le iʻuga, ua tatou faʻaumatia 'eletise' beta 'e nafa ma le gaosiga o le inisalini, ma i le faʻaopoopoga faʻaumatia' elemene '' 'o le' alpha ', ma le faʻataʻitaʻiga atoatoa i le faiga o le toto toto. E le gata i lea, i lalo o le aafiaga o le inisalini, e afaina foi le ate, ona o le faaletonu o le kulukose.Ma a aunoa ma se ate maloloina, o le metabolism masani, aemaise lava le gaosiga o le carbohydrate, e masani lava ona le mafaia. O le mafuaaga lea e masani ona taliaina ai o le faʻaaogaina o se "pusa o le insulin" e sili atu le saogalemu, i le uiga o faʻafitauli, ma ona o le pamu e faʻaaogaina na o le tasi "inisiua" insulin, o lona uiga o le ate ma le pancreas e matua mafatia lava, o le mea lea, e tatau ona itiiti.

O se taunuuga, o insulin e matua taofia uma ai le pancreas, ma o le faagasologa e le mafai ona suia. Ae e le o mea uma. Ma e le o le mea sili ona leaga e tau atu i le faʻaaogaina o le insulin i le olaga atoa.

Gasegase togafitiga - meaʻai i fualaau faasaina.

O le a ou tuuina atu na o ni nai igoa o le inisalini, talu ai ona o tulaga o le tuufaatasiga, ua toetoe lava o tutusa uma lava, ma o ia lava e ese foi. O nisi nei o iniseti masani: Actrapid, Humulin, Lantus ma isi.

Sei o tatou iloiloina puupuu i latou taitoatasi. O a mea latou te faia? (faʻamaumauga mai faʻauluuluga - faatonuga mo vailaau faʻasaina, faʻapea foʻi ma faʻamatalaga faʻaalia aloaia i le Initaneti). I le laulau o loʻo i lalo, ou te fai atu ia te oe ia e gauai atu i le mea lava lea e tasi o vailaau oona, o nei sauniuniga inisalini, lea, i loʻu manatu, o le mafuaʻaga autu o faʻafitauli i le maʻisuka.

Lantus (Solo Star)

Inisalini glargin (Insulinum glargin).

Faʻatulagaga: Fofo mo le puleaina o le 1 ml, insulin glargine 3.6378 mg. (e tutusa ma le 100 IU o le inisalini o tagata)

Igoa o le inisalini Gaioiga galue Tagata faʻatau
1O se mea e le faaituau, o le insulin solution e tutusa ma le insulin. Faiga faʻainisinia o tagata soifua.O le suauu o le zinc (inisal stabilizer), glycerol, metacresol (o se auala e faʻamamaina ai le vaifofo e maua ai, e mafai ai ona e faʻaaoga se fagu matala mo le ono vaiaso), o le hydrochloric acid poo le sodium hydroxide (ia tumau le maualuga ile pH), vai mo le tui.
2Inisalini ole tagata 100 IU / ml.O le metacresol, glycerol (glycerin), phenol, protamine sulfate, sodium hydrogen phosphate, oxide zinc, vai mo le iniseti, vaifofo eleʻele eletise 10% poo le sodium hydroxide solution 10% e mafai ona faʻaaoga i le gaosiga o le gaosiga e faʻavae le pH.
3Metacresol, zinc chloride, glycerol (85%), sodium hydroxide, acid chlorhydrate, vai mo le tuiina.

Mai lenei laulau e le faigata ona maitauina i totonu o sauniuniga uma e tolu e tutusa uma. Faʻatasi ai ma mea gaioiolosi, o se mealilo atoatoa: e le o se vailaʻau faʻasolosolo, poʻo se igoa faapitoa - e leai lava se mea e mafai ona fesoasoani i nisi itu e faamanino ai le mea lautele. Ma ei ai se faʻalavelave ma / poʻo se aoga mai nei mea i le faagasologa o le faʻaaogaina mo se taimi umi?

Ou te le iloa pe aisea? Masalo o se mealilo fefaatauaiga. Faatasi ai ma le "ausilali", o le tulaga e sili atu "lelei", e tusa ai ma faamatalaga o faamatalaga, lea o le a tatou faaaogaina, ma vaavaai totoʻa i mea o nei "ausilali".

Aiseā ua latou "fesoasoani ai ia i matou" pei o lenei mea? O le a matou taumafai e faʻataʻitaʻiina. Soʻo se tasi e valea e faitau uma uiga ma meatotino o nei vailaʻau faʻasolosolo ua lisiina i lalo e mafai ona vaʻavaʻai i lenei faʻamatalaga ma le agavaʻa, "diagonally", na o le faʻalogo i le tusiga na ou faamamafaina. lava ia malamalama i le tele o le faʻalavelave mai le maua o lenei moa i totonu o le tino.

    1. Zinc chloride o se vailaʻau kemini o elemene e lua - chlorine ma zinc - ma ua filifilia e le fuainumera ZnCl2. (E sili ona masani i le tele o le "peptic" acid).
      E maua i ni vala se lua: malosi ma le vai. O le vailaau e sili ona matautia mo le siosiomaga ma tagata: mausali: e lua tikeri o le vevela.
      O le vailaʻau, pe a faʻafeiloaʻi ma le paʻu ma le mucous membranes o se tagata poʻo se meaola, e mafua ai le ita, ma le fesoʻotaʻiga uumi ma le paʻu e mafua ai le mu, faʻamaʻi paʻu. O manua ua faia i lenei auala e matua faigata lava ona faʻamalolo. O le lamatiaga o le fatuina o le mea i totonu o le manava. I nai tootoo, e mafua ai le afu i le nasopharynx ma le faai, mago vaivai. Afai e te inuina se aofaiga tele o le chloride, o le le manava o le mānava ma le mea e pei o le manava o le mimiti e ono tupu.
      Afai e ulu le vailaʻau i le mucous membrane o le mata, o le tagata ua afaina e aafia i se tiga ogaoga tiga. Afai e te le faʻamamāina ou mata i le taimi lava lena, o le atoa poʻo le vaega tauaso e mafai ona tupu. Talu ai ona o le vevela o le masini suauu, o le tausiga tele e tatau ona faia i taimi o femalagaaiga ma faʻaaogaina. O le crystalline zinc chloride o loʻo faʻapipiʻi i ato uʻamea po o paʻu, o le fofo o loʻo feaveaʻi i paʻu uʻamea poʻo tane faapitoa. O le vailaʻau e naʻo na o loʻo aofia ai ma o le tagata e nafa ma le tiute tauave e mataʻituina le faamaoni o le afifi i taimi o felauaiga. Aʻo galue i le masini sima, e manaʻomia e tagata faigaluega ona fai ni laei talafeagai, totigilima lima, atigilima, ma faʻamaʻi e fetaui ma le faʻaogaina o le vailaʻau i le ea. E leai se tulaga e tatau ona faʻatagaina le faʻasaina o le chloride e ulufale ai i vai vai ma faʻaaoga vai!
      Zinc chloride e faʻaaoga i le tele o vaega o gaosiga. E faʻaaogaina e faʻaaogaina ai laupapa laupapa mo le faʻamoemoega o le faʻapalapalaina (mo se faʻataʻitaʻiga, tagata moe laupapa). O lenei vailaʻau e aafia i le gaosia o filo, tele o vailaʻau, tele o nifo nifo, cotton, cyanide zinc, alumini ma e oʻo lava i le ava.
      Faʻaaogaina i vailaau, - pei faaleagaina le inhibitor . E le gata i lea, o le zinc chloride, ona o lona malosi gafatia e gauai ai ma le mataʻutia le susu mai le ea, ua faʻaaogaina e avea o se tagata e faʻaumatia.
    2. Glycerol (glycerin): o se vai e le lanu, suavai vaʻaia, e le mafai ona sosolo i le vai. E tofo suamalie, o le mafuaaga lea e maua ai lona igoa (glycos - sweet). O le sui sili ona faigofie o ava malosi. Faʻamatalaga faʻasolosolo HOCH2CH (OH) -CH2OH.
      Tatou te iloa uma le glycerin. Ae ui i lea, e toaitiiti e mafai ona fautua mai o lenei lanu lanu felanulanuai ma se suamalie suamalie e masani ona faʻaaogaina i totonu o le alalafaga taumafa. O oloa o lo oi ai o loʻo faailogaina E422. O le asō o le faʻataunuʻuina o se mea faaopoopo o mea taumafa ua faʻamaonia aloaia i le tele o atunuu o le lalolagi. Ae peitaʻi, o lenei vailaʻau, e maua mai i le faʻamamaina poʻo le gaʻoina o gaʻo, e leai lava se saogalemu e pei ona foliga mai i le taimi muamua na tilotilo ai.
      Glycerin na faʻamuamua muamua i le faaiuga o le 18 senituri, ae mo se taimi umi sa le faʻaaogaina lenei vailaʻau i le faʻatinoga. Mulimuli ane, na amata ona faʻaaogaina i vailaʻau ma vailaau faʻatekinisi, i le gaosia o mea pāpā ma pepa. Talu mai le ogatotonu o le seneturi talu ai, o le glycerin ua masani ona faaopoopoina i ituaiga uma o mea teuteu, ma mafaufau ai o lenei mea e matua aoga tele i le paʻu. Ae ui i lea, o suʻesuʻega faʻasaienisi talu ai nei ua faʻaalia ai o glycerin e le gata o le vaivai, ae faapena foi tino vevela paʻu . O le mea lea, o le fasimoli ma kulimi ile glycerin e le talafeagai mo tagata uma!
      Glycerin ua faaopoopo i ava pia ma mea inu ava malosi. O le gafatia o le taumafa taumafa E422 ina ia faigofie ona solo i isi mea sa matua talisapaia e le sui o le alamanuia o meaai, ae faapea foi i fomaʻi. O le glycerin nei aso o le auala sili lea ona saogalemu e vave vave ma faʻaitiitia ai le mamafa o tui. Ae peitai, o le taumafa meaai E422 o le tele o aʻafiaga o le itu e mafai ona taugata ai se tagata e le gata i le soifua maloloina ae faapena foi i le ola ! O lenei mea e pei o le omomi toso mai le vai mai soo se mea . O le mea lea, i tagata e mafatia i faʻamaʻi fatuga, o le meaʻai faaopoopo E422 e mafai ona faʻaosofia ai le faʻamaʻi! E le gata i lea, o le glycerin ei ai sona aafiaga le lelei i le toto i totonu o le tino ma le setete o toto toto, mafua ai lo latou vaivai, ma faateleina ai foi le toto toto!
      O le maualuga faatagaina o lenei vailaau, e ui lava i lona lamatiaga, e lei fuafuaina! Ae ui i lea, e le aoga le faʻataʻitaʻiga, talu ai o le aʻafiaga o le faʻaaogaina o oloa ma le glycerin e mafai ona matua le mafaufauina ma lē lelei.
      E faʻaaogaina foi o se suāsusu i le cosmetology, i kulimi eseese, maso fafaga, fasimoli. Glycerin e faʻafefe le susu mai le ea ma saturates le paʻu i ai. Ae ui i lea, i le ea malulu, glycerin, e ese mai ai, e maua ai le susu mai le paʻu!
      Faʻaaogaina i le falemaʻi e pei o se vai malosi malosi (dehydrating) e pei o se laxative. Glycerol e faʻapupulaina le mamafa (e faʻateleina ai foi le fesuiaiga o le vai i totonu o le plasma mai le tino e le o se meaola), ona o se tino o loʻo galue malosi.
      A faʻaaogaina matua ma le tautala, e faʻaaoga Glycerol e togafitia ai togafitiga mo le cerebral edema, lea e mafua mai i le tele o mafuaʻaga (e aofia ai le faʻaaogaina oona), i le ophthalmology e fesoasoani ai i le osofaʻiga o le glaucoma, aʻo leʻi oʻo i le taotoga (faʻaitiitia le mamafa o le intraocular).
      Faʻaaogaina i faiga faʻamalositisi e avea ma faavae mo le sauniuniga o ituaiga fualaau eseese. Faaaoga glycerol i taimi uma, e le fautuaina! O le faʻaaogaina faʻaogaina o tagata mamaʻi, faʻapea foʻi ma tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o le a mafai ona faʻatupulaʻia le vevela tele (gau o le suavai), lea e mafua ai le mamafa ma le hyperglycemia (toto maualuga)!
      O le gasegase oona, (pe a faʻafoe tautala), e seasea ona tupu, ae e tatau ona manatua i le mafaufau e tele ni maliu ua maliliu!
      Aʻo leʻi faʻaaogaina le glycerol e pei o se faʻamalolo, e tatau ona faʻatusatusa le manuia ma le lamatiaga (mafaufau i mea e ono tutupu) i tagata mamaʻi e iai fatuga o fatu (o le malosi tele o le suamalie extracellular e mafai ona tupu ai le fatu), i maʻi e maua i le maʻisuka, hypervolemia (faateleina le toto ma le plasma) , i le solia o fatugaʻo. O gasegase matutua e maualuga le lamatiaga o le faʻamalalaina (tele le gau). Faʻasalaga e mafai ona faʻaaogaina faʻaogaina! O mea nei e tutupu: o le vevela, maʻi vevela, fenumiai, faateleina o le galala po o le susu, inu, manava, vomia, maʻi tele, le toe gaogao, arrhythmia ...
    3. Laulelei (methylphenols, hydroxytoluene). E i ai vaʻa-, meta-, ma para-isomers - tioata lanu lanu poʻo vai. E faigofie ona sosolo i luga o le esthanol, diethyl ether, benzene, chloroform, acetone, soluble i le vai, vai alkali (ma le faʻavaeina o galu). E pei o phenol, o vaʻavaʻa o vai vaivai. Faʻaaogā e avea ma faʻamalositino ma avea ma tagata faufautua i totonu o le faʻalapotopotoga faʻapitoa. O loʻo faʻaaogaina failautusi i le gaosiga poʻo le sauniuniga mo fale suʻesuʻe o mea faʻapitoa, fomaʻi , vailaʻau, vailaʻau faʻamalosi, fuālaʻau ma lubricants, phenol-formaldehyde ma isi resins, iniseti, fuluʻi ma faʻamalosi ma sauniuniga faafomaʻi. O se vailaau faʻapitoa e lautele lautele. E masani lava ona faʻaogaina i ni foliga o fasimoli mo le faʻaleagaina lautele. I nai faʻatonuga laiti, o nisi taimi e faʻaaoga ai puipuia mo le tuiina . O faʻamalositili o le kesi e faʻaleagaina ai le paʻu ma, pe a faʻaogaina, faʻafefe i luga o le mucous luga latou te faʻafesoʻotaʻi ai, mafua ai le tiga, leisa ma le vomia. O le suauu tiso e ulu atu i le tino e ala i le mama.Ava susu e mafai ona ulu i le tino e ala i le gastric tract, mucous membranes, ma le paʻu. A maeʻa ona faʻafefiloi, e tufatufaina ava i vaʻa ma okeni lea e mafai ona iloa ai 12-14 itula pe a maeʻa ona faʻaaoga. O le gaioiga a le falesa i le tino e talitutusa ma le gaioiga o le phenol. Ae ui i lea, o le faʻaaloalo ma le cauterising o le malamalama i luga o le paʻu e sili atu ona faʻamatalaina nai lo le mea o le aano.
    4. Phenol - mea oona, mafua ai le mumu o le paʻu, o se visepisi . E faʻaaogaina phenols i le gaosiga o vailaʻau o phenol-aldehyde. I vailaʻau, phenols ma a latou mea e faʻaaogaina e faʻaaogaina e avea ma vailaʻau faʻasaina. Phenol o se vailaʻau kemisi lea ei ai le fua faatatau C5H6OH ma o se tuufaatasiga e mafua mai i mea e maua mai. Phenol o se mea tioata tioata ma se manogi gouache. Ae, e ui lava i nei, i le taimi muamua na tilotilo atu, o mafutaga, phenol o se mea matautia tele ! I le gasologa o tausaga, phenol, lea na faʻaaoga i le gaosiga o mea eseese fale, e le aveesea ona mea leaga, ma o lona lamatiaga i tagata e le faaitiitia ! Phenol e aʻafia ai le fatu cardiovascular, o le tino o le tino ma isi totoga i totonu, e pei o fatugaʻo, ate, ma isi. I le tele o atunuu, o lona faʻaaogaina i le gaosia o meafale e matua faʻasaina ona o lona gaioiga oona!
      Mulimuli ane, na maua foi ana meatotino faʻapitoa i mea nei: na manino mai e mafai ona faʻaaogaina i le tau faasaga i siama, faʻamaʻi faʻamaonia meafaifaʻaili, pusa, ma isi.
      Na maua foi e Phenol lona faʻaaogaina o se vailaʻau. O vailaʻau ma lenei vailaʻau e faʻaoga uma i fafo ma totonu. . Ma le isi, o le phenol o loʻo i ai se meatotino faʻapitoa. E faavae i luga, o le aspirin lauiloa e faia ma o lona faʻaaogaina e faia i le gaosia o fualaau mo tagata mamaʻi mamaʻi. E faʻaaogaina Phenol i le inisinia o le kenera e vavaeeseina DNA. I totonu o le alamanuia, e faʻaaogaina e togafitia ai paʻu manu. E faʻaaoga foi Phenol e puipuia ai fua. Ae o le phenol o loʻo i ai se sao tele i le vailaʻau kemisi. E faʻaaogaina mo le gaosia o ituaiga ituaiga pisikisi ma isi filafi. E oo mai i le asō, o nisi o meataalo a tamaiti e faia ma le faʻaopoopoga o lenei vailaʻau, lea e lamatia ai le soifua maloloina o le tagata!
      O le ā le lamatiaga o phenol? - fai se fesili. O le tali lenei: o ana meatotino matua aʻafia ai aʻafiaga i totonu . Pe a faʻamalosia e ala i le manava o le tino, o le phenol e faʻafefe ia i latou ma mafai ona mafua ai ni mumu. Afai e maua i luga o le paʻu, e pei o le tulaga o le manava o le tino, e susunuina foliga e mafai ona atiaʻe i le maʻi suka. O le eria o sea mu o le 25% e ono mafua ai ona oti.
      Afai e maua lenei mea i totonu, e matua matautia lava! O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le totoga o le tino, atrophy muscle, maʻi faʻamaʻi pipisi, ma isi mea faapena. O le taimi o le tolopoina o lenei toxin e 24 itula, ae i le taimi lea, o le mea e mafua ai faʻaleagaga faʻaleagaina e tumau pea ona faʻaalia mo le tele o tausaga. (E mafai e se tasi ona taumatemate le mea o le a tupu pe a iai pea lenei mea oona i le tino.)
      E le lava le malosi, ae o le phenol o loʻo faʻaaogaina i le falemaʻi faʻatekinisi, i le gaosia o nisi o vailaʻau (Aspirin, Orasept), o se faʻamalosi i le faia o tui! I vailaau, i le avea ai o se antiseptic ...
      Phenol e lamatia le vasega II - o se mea sili ona lamatia! O se vaifofo o le phenol, faapea foi lona efuefu ma fuga, e mafua ai le ita ma le vevela i le paʻu, mata, ma le mucous membranes o le vaega respiratory tract. O le faʻamaʻi faʻatasi ma phenol vapors e mafai ona faʻaleagaina ai le gaioiga o le faʻalavelave o le tino e oʻo i le paʻu o le falemaʻi. Pe a oʻo i totonu o le paʻu, e vave lava ona faʻaogaina le vailaau e oʻo lava i ona nofoaga e le faʻaleagaina. I ni nai minute mulimuli ane, amata ai se aafiaga oona i luga o le faiai.O le fua o le phenol, pe a ave i totonu mo se tagata matua, e amata mai i le 1 g. e oo atu i le 10 kalama, ma mo tamaiti - amata mai le 0.05 gm ma faaiʻu i le 0.5 kalama. O aafiaga oona i luga o sela uma e tupu mai ona o se suiga i le fausaga o molelatini masini ma se fesuiaiga oa latou mea totino ma le afaina o masini feaveaʻi. O se taunuuga, e mafai ona atiaʻe necrosis (necrosis) o masini. Phenols foi ua i ai sona aafiaga matautia i fatugaʻo. Latou te faʻamaʻaina totola lanumumu mumu i totonu o le toto, i ai se aafiaga faʻaleagaina i le tino, mafua ai le dermatitis ma isi faʻamaʻi faʻafitauli. A maua ni fofo tuʻufaʻatasiga poʻo ni atigi lapopoa o le meaola i totonu o le tino, oti le oti mo le taimi muamua.
      Oona oona e mafua ona o le: galala, vevela, faʻalavelave moe, maʻi vevela, taʻavale ma le faʻaogaina o meaʻai, dermatitis, faʻavevesi ... O mea o loʻo taʻua i luga ua manino ai e leai se tasi e saogalemu mai le faaleagaina o phenol!
    5. Sodium hydroxide, Sodium hydroxide (meaʻai faaopoopo E524, soda gaosi, sodium hydroxide, suauu caustic) - mausali mafiafia paʻu samasama pe paepae.
      O ona mealilo, o le sodium hydroxide o se alkali malosi. O le caustic soda e masani lava ona maua e avea o se vaifofo manino, le lanu pe faʻapipiʻi foi. Caustic soda e maualuga lona suauu i totonu o le vai, faia ai le vevela. Pe a fegalegaleai ma le ea, e faʻalautele lenei vailaʻau, o le a faʻaauau pea ona faʻatau i totonu o se pusa faʻamaufaʻailoga. O le caustic soda e faʻaaogaina i vailaau mo togafitiga, vailaau, meataumafa, faʻapea foʻi ma mea teuteu ma mea lalaga. O le caustic soda o loʻo faʻaaogaina i le gaosia o le phenol synthetic, glycerin, vailaʻau oona, ma vailaau. O lenei tuufaatasiga e mafai ona faʻaleagaina vaega i le ea e leaga ai le tino o le tagata. O le mea lea, o vaifofo sodium hydroxide e masani ona faʻaaogaina i potu e le lelei ai. I totonu o le alalaʻau taumafa, o le sodium hydroxide o loʻo faʻaaogaina e avea ma se faʻatonutonu eletise e puipuia ai le tafe ma le 'ai. O le taumafa taumafa E524 o loʻo tumau pea le talafeagai o oloa i le gaosia o le margarine, sukalati, aisa kulimi, pata, caramel, jelini, jam. Aʻo lei faia le tao, o loʻo taofi mea taumafa i se vaifofo o le suauu paluga ina ia maua ai se lanu enaena lanumoana. E le gata i lea, o le taumafa taumafa E524 e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le suauʻu fualaau.
      Faʻaleaga sodium hydroxide:
      Caustic Sodium - mea matautia faʻamamatia le membrane mucous ma le paʻu. O le sodium hydroxide e susunuina lemu, ma tuua ai sikula. O le vaai atu i mata e masani lava ona taitai atu ai i le leai o se vaaiga mamao. Afai e ulufale atu le alkali i le paʻu, fufulu le vaega ua aafia i se vaitafe. A faʻaogaina, o le suauu oona e mafua ai le mumu i le larynx, o le oral mouth, stomach, and esophagus. O galuega uma lava ma le sodium hydroxide e tatau ona faia i ni mata ma ni meaʻai ...

E le faigata i soʻo se tasi, e tusa lava pe sili ona aʻoaʻoina le tagata, ia maitauina lena mea o mea uma ua taua i luga e matua matautia lava , ma afai e te tuʻuina i le Rusia - o se mea oona ma e lamatia ai le tino o le tagata, e tusa lava pe o le a faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu, o le pito i fafo o loʻo ufiufi i sela mama. Ma o le a se mea e mafai ona tatou fai atu e uiga i le faʻamautuina saʻo ... O le afa oi latou e lua le vasega lamatia o le 4, lona lua i mea e sili ona lamatia, e pei ole cyanide potassium ma le mercury!

O le mea lenei, i le mataupu faavae, e mafai ona uma le tusiga, talu ai o le faamatalaga o loʻo i luga ua lava lea mo soo se tagata malamalama e malamalama ai i le ogaoga o le afaina e mafai ona faia e nei vailaau, aemaise lava i le faʻaaogaina i totonu o le olaga! Ma o le mea tonu lea e tupu i le tulaga o le faʻaaogaina o le inisalini, soʻo se tasi na te fai mai. Ae mo i latou oe "i totonu o le tane," ma atonu latou te le malamalama atoatoa i le uiga o nei mea uma mo se tagata maʻi i le maʻisuka, o le a ou taumafai e faamanino le tulaga o sina mea.

Atonu e ono tetee se tasi: o tootoo o nei vailaʻau i vailaau e le tele, ma "e le mafai ona latou faia ni mea leaga", ae aua nei o tatou faanatinati i faaiuga. Muamua, o le afaina "e le faapitoa" e afaina foi! Ma lona lua, o sea faʻamatalaga e le moni na o na vailaʻau. O le tagata e le umi se taimi, i le taimi o le poto masani. I la tatou tulaga ma le maʻisuka, ua faamalosia le tagata e tui insulin i aso uma, ma le tele o taimi, i lona olaga atoa! O le mea lea, e foliga mai o se aofaiga le taua o nei mea oona e faʻaopoopoina faʻatasi! I le tausaga o lenei pati faʻamalolo, e tusa ma le 150 ml., Faʻaopoopo pe itiiti foi, ulu saʻo i le toto, faʻalagolago i le aumaga a le tagata lava ia. E le gata i lea, e tele naua mea oona i le folasia o le inisalini, o lea o le a faateleina ai a latou aʻafiaga leaga! Ma o nei mea uma o le ita e mafua ai ona afaina ai le tino o le tino atoa, o le afaina o fatugaʻo ma le ate, i masini mimiti mumu o puipui o toto toto ma capillaries, lea e tau atu i micro hemorrhages, ma o lenei mea e taitai atu ai i atrophy, o le faaputuputuina o se aofaiga tele o toxins ma toxins. O le faʻaauau pea o faʻamaʻi i totonu o le tino e mautinoa lava e faaleagaina ai le gaioiga o fatugaʻo, lea o le a mafua ai se faafitauli tele atu i le aveesea o toxins mai le tino. I le faaopoopo atu i ai, o fatugaʻo na mafua tonu lava le aʻafia o le toto i luga o puipui o toto toto, faʻasaʻoina le mea e taʻua o "vascular tone."

O le mea moni, o le maualuga o le toto maualuga e leai sona aafiaga aupito sili ona lelei i luga o palakalafa eleelea ma pala, ma i le soifua lautele lautele. Ae o le faateleina o le totoga o le toto o se fua talafeagai lea o le tino: "pisia" e le mafai e le gaʻo ona toe faamamaina lelei le toto o toxins, lea e lamatia ai le tino i le 'ava malosi, o le mea lea, ina ia mafai ai ona tafe le toto, "suamalie" ma le "eleelea" e ala i le glomeruli capillaries, o le amio saʻo foi ua malepe, o le tino ua faamalosia e faateleina le mamafa o le toto. O le mea moni, e tuʻuina atu lenei mea i ni aʻafiaga le lelei, i le tulaga o le vaivai o le toto, o le faateleina o le avega i luga o le fatu, lagona le mautonu ma le tiga. Ae o lenei mea e sili atu le leaga nai lo le faʻafefe o le tino atoa i se taimi puupuu. I le maualuga o le toto maualuga, e mafai e se tagata ona ola mo se taimi umi, tumau pea lona malosi faaletino. Ae, afai e le faʻamamaina le toto i toxins ma mea oona, ona mate loa lea o se tagata vave ma tiga. E mautinoa o le toʻatele ua faalogo i se mea le lelei e pei o sepsis - o le toto oona. I nei tulaga uma e lua, o faʻamatalaga e le faʻamafanafanaina, ae o le natura e leai se isi auala mo le faamamaina o le toto! E leai se natura e mafai ona iloa atu o tagata lava ia o le a latou 'inumia i latou lava, tusa lava pe leai.

O mea uma o loʻo faʻamatalaina i luga, ma e le gata, e oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia o le gaioiga o gaioiga ma gaʻo uma, aemaise lava i latou e sili ona faʻapipiʻiina i vaʻa toto: o le ate, fatugaʻo, fulafula, faiʻai ma le tino o le tino atoa, e aofia ai le nerve optic o le pito i tua o mata, lea e tuʻia moni lava e tamai capillaries. Ia, o le mea moni, o vaʻa lava nei, aemaise o vaʻa pito i lalo, pe a vaʻaia o latou nofoaga mamao mai le loto. O le cardiovascular system e taʻavale ai se felauaiga i le tino, e mafua ai le tuʻuina atu o meaʻai ma le okesene i siama, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o toxins ma vai mai sela. O lenei faagasologa atoa i lona atoaga ua taua o "metabolism." O le matafaioi autu i lenei faagasologa o loʻo faia e vaʻa sili ona leaga - o capillaries, lea e faia ai lenei fefaʻatauaiga.

O capillaries e matua manifinifi lava, o masini microscopic e le mafai ona iloa uma e microscope. Mo se faʻamatalaga: o le umi o le faigamalaga circulatory system o se tagata i totonu o le pepa "faʻaaogaina" e silia ma le 100,000 kilomita, ae le o mita, ae kilomita! O ni mamao nei i le lalolagi! O lo tatou tino o loʻo tuʻia moni e vaʻa toto toto. O puipui o ia pito sili ona matagofie o loo faapipii faatasi i se tasi o laina nofofua. O sea fausaga faigofie ua mafai ai ona sili atu le malosi o le metabolism i le va o le toto ma le plasma lea e felelei ai a tatou sel. Ma e oo lava i le faaleagaina o le capillaries e afua ai le afaina ai ma le fatu o sela mumu i totonu o le plasma, lea e le taliaina (o se mea e iloa e tagata uma o se manua).O le mea moni, e mafai e le tino ona toe faaleleia se vaʻa na faaleagaina, ae a tele le faʻaleagaina ma latou faʻaauau pea ona faʻaauau, e le mafai e le tino ona pipiʻi uma pu.

O ia mea na faaleagaina, o le gasegase lea, ina ia aloese mai le tele o hemorrhages ma le salalau o siama, lea e masani lava ona aliali mai i nofoaga ua faaleagaina. I se taimi mulimuli ane, o le "vavae" o vaa lava ia ua suia e le ua taʻua o le "fou faatoa fatuina," e sili atu ona faigata. I le taimi o le "toe faaleleia" ma le suia o toto toto, o sulu na fafagaina mai ia i latou na maliliu pe na matua leiloa a latou galuega, ma na suia i sela o se mea fesoʻotaʻi faigofie, lea e avea o se "mea toe faʻaleleia" io tatou tino ma leai nisi galuega.

Nerve tissue, lea e nafa ma le pulea o faiga ma okeni uma oo tatou tino, e faapitoa lava le nofouta i le matelaina. O se faʻataʻitaʻiga mataʻutia o le faʻaleagaina o ia ituaiga tino o le mea lea e taʻua o le "maʻi o le maʻisuka" - o le faʻaleagaina ma le le mautonu o le retina e maeʻa ai le atrophy o le nerve optic, mo mafuaʻaga ua faʻamatalaina i luga. O le mea moni, o na faiga faʻaleagaina e tupu i le tino atoa, ae i mata e sili atu ona matauina. I le uiga moni o le upu.

Ma ina ia mafai ona toe faʻaleleia le faʻaaliga, e tatau, muamua lava, ia taofi le faʻaaogaina o mea oona i totonu o le tino, ma ia fufulu fatuga. Ona toe faʻafoʻiina lea o galuega faʻatonu. Ona faʻaleleia uma lea o ipu, faʻafeiloaʻi ma le faʻamaonia faʻasologa o siaki ma mea ola maloloina, aveese uma toxins ma suauu mai mata. Faʻamau uma nei suiga i le maualuga o faailoilo o le faiʻai, ma e na o le maeʻa lava e mafai ona e faʻamoemoe i le galuega atoa o mata ma le tino atoa. Ina ia ausia nei mea uma, e tatau ona e faʻamaʻaina muamua ma toe faʻaleleia le galuega o isi toto uma i le tino, mo le taamilosaga atoa ma le metabolism. Ae peitai ina ia mafai ona faia se faamamaina lautele i le tino, e tatau ona e toe faʻafoʻisia uma le tulaga masani o gaioiga aʻo lei faia lenei mea. A le o lea, o lenei vaitafe o toxins ma vaega ninii o sela ua maliliu o le a na o le tataʻiina o fatugaʻo, lea o le a taitai atu ai i le mea ua taʻua o le "le atoatoa", o le toto oona, ma mulimuli ai i le oti o le tino. Ma o le taimi nei, e mafai e tagata uma ona faia se faaiuga mo latou lava, pe mafai ona faia se vailaau faʻaonapo nei ia le itiiti ifo ma se vaega o mea uma o loʻo i luga? Ou te manatu e manino le tali.

O le a le mafuaaga moni o le maʻisuka faafitauli?

O le mafuaaga moni o nei faafitauli uma e le o le suka, e pei ona fai mai fomai. E sili atu le saʻo, e le o le suka e pei o le inisalini synthesis, ae sili atu, o le fofo o loʻo i ai ma o loʻo mu ai toto toto o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka i aso uma, ma o le a oʻo atu ai i aʻafiaga matuia. Pau lava le fesili o le taimi ma le "itu o le saogalemu" o se totoga patino, ae o le taunuuga e mafai ona vaʻaia. Sugar, pe o se kulumacose molécule, na o ia lava e le mafai ona faia se afaina tele i le tino, talu ai o se siosiomaga faanatura masani mo sela ma o le tino ua fesuisuiaʻi e gauai ai ia molemaila. O le isi mea, o loʻo i ai le tele o nei meaola. E pei foi o isi, e le afaina ai foi le tino i le auala sili ona lelei, ma o nei meaola e le afaina, ae e afaina ai e le mafai e le tino ona afaina, e oo lava i ni mea le lelei. O se taunuuga, e tulai mai se tulaga faʻafeagai: i le i ai o le tele o meaʻai, e le mafai e le tino ona gauai, ma e masani ona "fiaai". O le mea lea, o le toilalo ma le faaaogaina o mea uma ma okeni e amata lava ona atiaʻe, lea e mafua ai ona oti le tino.

Ina ia maua lelei le kulūkose tutusa, o le tino e manaʻomia le lava ma le maualuga o le inisalini, e sili atu i le natura masani, o lona lava.O se mea faʻapipii faʻamalosi e mafai ona naʻo se vaega e sui ai a tatou lava inisalini. Ma le gata i lea, o le faagasologa o tulafono faatonutonu a le tagata lava ia o le suka o le toto ua matua faʻalavelaveina ma suia i se "tusi" tasi, faatasi ai ma le manaʻoga uma e le mafai ona totogi mo le metabolism masani, ma e le mafai ona maua i soʻo se vailaʻau i mataupu faavae. O le pulea lelei o le inisalini o le hormone ua na o le le malamalama o mea uma e lelei le lelei. Ma e le o toe umi pe mulimuli ane e oʻo atu ai i ni faʻalavelave matuia, e pei o le tauaso, le gaioiga o le gaioiga o fatugaʻo, cardiovascular system, disorders disorders i pito pito i lalo, ma isi. Ma o le mafuaʻaga mo lenei faʻalumaina uma e le o le suka, pe le o le suka e pei o le inisalini, lea e faʻafitia ai le vascular system and kidneys. Ma e oʻo lava i le inisalini, ae o le vaifofo o loʻo i ai, ma o lenei mea o loʻo faʻamaonia manino mai i uiga o vailaʻau o nisi o "mea e maua mai fafo" - faʻataʻitaʻiga, "glycerin".

O le mea lautele, o se tulaga faʻafefeteina e tulaʻi mai i lenei vaega: o se tui o le insulin, ua fuafuaina e fesoasoani i le maualalo o le kulukose toto, o loʻo aofia ai se mea e faateleina ai lenei maualuga, ma le isi, e matua faʻaleagaina ai le galuega capillary ma taʻitaʻia ai le mamafa o le toto. Ma o nei mea uma i le maʻisuka ...

Ou te mumusu e malamalama i le auala e mafai ai ona fetaui ma le faʻavae masani? E le gata i lea, o nei vailaʻau e le o gaosia i nisi atunuu i tua o le "lalolagi lona tolu", ae i totonu o Europa, e kamupani faʻamalosi faʻamalosi ma le tele o tausaga o le poto masani. Latou te le malamalama i mea o loʻo latou faia? Ou te manatu latou te malamalama atoatoa, ma o lenei ua aofia ai se faasologa atoa o isi mataupu o se uiga eseʻese uiga ese e sili atu i le lautele o lenei tusiga.

Ae toe foi mai, i la matou autu. Ou te toe fai atu o le mafuaʻaga o ia faafitauli ogaoga e le mafai ona naʻo le "suka". O le tino e le itiiti ifo nai lo le suia i le tele o kulukose molekone, ae o le tino e mautinoa lava e le o sauni mo le tele o se kemikal "cocktail", ua taʻua o "excipients," ma e mautinoa lava e lei fuafuaina mo i tatou mai se mea leaga. Ae o le natura e le mafai ona manatu faapea oi tatou lava. O le mea e tatau ai, o le a amata ona tatou vaʻaia faʻatasi ma vailaʻau sili ona malolosi, ma e oʻo lava i ni aofaiga tele, ma faʻatasi ai ma le faʻaauau.

Aʻo leʻi maeʻa lenei tusiga, ou te fia faʻamalamalama sina mea itiiti se fesili ma faʻamaʻi i le maʻisuka . Faatasi ai ma isi mea, o mea ua taʻua o viseptics, o vaega ia o le fofo tutusa ile inisalini i ni aofaiga lapoa, e afua ai le faaleagaina tele o le tino puipuia. O le mea moni, latou te aumaia sina taimi lelei, e fasi ai le siama i le vaega o inisuasiga o le inisalini, pe aisea e toetoe lava a leai ni faʻamalama i nei nofoaga, e ui lava o injections e faia i aso uma ma o le paʻu i nei nofoaga e le tagofia i le ava malosi, ma e tele foi le faʻaaogaina o nila tutusa luga o tui. Ae o le mea lea o loʻo faʻamutaina uma ai faʻamanuiaga o faʻamaʻi pipisi, ma amata ai se afaina ogaoga. I le faaopoopo atu i le mea moni e faapea o nei vailaʻau e matua afaina - oona, lea e mafua ai se faʻalavelave matuia i le tino o le tino, fatugaʻo, ate, fatu cardiovascular, faʻalavelave popole, latou te "fenumiai" foi a tatou puipuiga.

O le mea moni, latou te faia le vaega o vailaau faʻamaʻi, o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o lea mafuaʻaga e mafua ai ona le mafai ona faʻaalia le tino o le tino. I la tatou tulaga ma le maʻisuka, o lenei "togafiti e puipuia ai le ola maloloina" e tumau i loʻu olaga atoa, o lea o le a le toe i ai se mea e masani ona ou galue ai, talu ai o galuega uma i le neutralizing o siama e faia e fomaʻi, lea e le mafaamatalaina le tele o le inisalini sauniuniga. O le 'alofaga a le au gaioiga e talafeagai lenei mea ina ia mafai ai ona teuina se vailaau vavalalata o le inisalini mo se taimi umi e le mafai ai ona faʻafitia soʻo se faitioga. Muamua, o ia meaʻai, ma o le taimi nei e leai se mea e tatau ai, e le mafai lava ona tatala i le mataupu faavae, e le tatau ai, ma o le fualaau faasaina lava e tulei i fafo e le piston o le suauu maoti, ma leai se isi mea.Ma e vave lava le vave o le ampoule ma ua suia i se mea fou, ma e le mafai ona fesiligia soo se "faʻateleina" le faʻapalapala. Ma toe i ai foi laʻu fesili: aisea o le tuiina o le inisalini o se tele o antimicrobial agents? E masani lava ona maua e fomaʻi le tali i lenei fesili, i le faiga o le "tatau ai" ma "e saogalemu" ...

Peitai, mo nisi mafuaaga, e leai se tasi e gauai atu i ai ma e le o taʻua le avega e maua e le tino o le lymphatic i le maʻisuka - o se faiga e galue vavalalata ma le cardiovascular system ma faaopoopo i ai, e nafa ma le aveesea ma le tuueseina o toxins ma toxins , tausia paleni ma faʻamamaina uma "suavai" io tatou tino, ma o se vaega taua foi o le tino puipuia, lea e taua tele mo le maʻisuka. Ua iloa e tagata uma o le maʻisuka e faʻavaivaia ai le faʻaogaina o le tino, ae peitaʻi, e leai se tasi e faʻamalamalama manino. Soʻo se fomaʻi e iai le tali e tasi i fesili uma: "... o le a le mea e te manaʻo ai, o le suka, ma ona o faafitauli uma lava ...", lea e na o sina vaega moni lava.

E tusa ai ma lenei mafuaaga, e tatau lava ona tupu i totonu o laau toto, ona o le puipuia o le puipuiga, ma o isi uma e tatau ona maloloina ma puipui mai faʻamaʻi pipisi. O le mea moni, o loʻo tatou matauina se ata eseʻese, e pei o le "tagata faigaluega suka" e le masani ona mafatia i maʻi faʻalaʻi tino, o tagata soifua maloloina, i se isi itu, e masani lava ona maʻi, e ui lava ua atoatoa a latou siaki ma le suka. O le mea lea, e le o le maualuga o le suka. Ma o le mea e saʻo i totonu o faʻamaʻi pipisi, e ui lava ina latou taofia le faʻamaʻi, ae o latou lava e oʻo atu ai i le oti o se numera tele o siama maloloina! Ma afai e taumafai se tasi e faʻaititia le tele o le inisalini, ona faʻasolosolo lea o le aʻafiaga o aʻafiaga e le lelei, e aofia ai ma se faʻalavelave tele o faʻamaʻi masani.

Soʻo se vailaʻau faʻapitoa poo vailaau faʻasaʻi e iai le aʻafiaga e le gata i siama o maʻi faʻapitoa, ae faʻapea foi luga o siama ola maloloina uma, talu ai, i le mataupu faavae, e ese mai le muamua. O le mea lea, e le fautuaina e ave faʻamaʻi masani ma i le tele o auala. E oo lava i le igoa "antibiotic" (e aofia ai isi upu Eleni "anti" ma le "bio", o lona uiga "faasaga i le ola"), e tautala mo ia lava. O le mea moni, o vailaau faʻamaʻi e mafai ona aoga i faʻasalaga ogaoga o nisi faʻamaʻi pipisi, ae leai se isi mea. I isi tulaga, latou te mafua ai le ogaoga o le faaleagaina o le tino, faʻavaivaia ai le gaioiga o le tino puipuia o le tino, ma e fai ma vaisu.

O lea, i le amanaʻiaina o mea uma o loʻo i luga, o le a tulaʻi mai ai se faʻanoanoa tigā: faatasi ai ma "vailaau", tatou te maua uma se faʻalavelave faʻafitauli, o nisi taimi e sili atu le ogaoga nai lo le faʻamaʻi, lea o loʻo tatou togafitia.

I le tulaga o le inisalini, o se faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu, faapea foʻi ma isi kemisi. E le gata i lena, o le inisalini e le mafai ona maua ai se metabolism atoatoa, ae mafua ai foi ona afaina ai le tino atoa! Soo se mea, o togafitiga sili ona faigofie e iai aʻafiaga e oʻo lava i le faʻaaogaina mo sina taimi puupuu, ma e masani lava ona tusia i luga o le mea faʻapipiʻi. Ae, faatasi ai ma le inisalini, mo nisi mafuaaga, o le tulaga e matua ese lava. I luga o le faaopoopoga ua tuʻuina atu e leai se upu e uiga i ni aʻafiaga leaga mai le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, sei vagana ai le tagata ua taʻua o le le faapalepale. E mafai e se tasi ona tali pe faapefea, i le mataupu faavae, ona mafai lea, pe afai e tele naua mea vevela i le tuufaatasiga? Ioe, ma le faʻaaogaina i le olaga atoa? Vagana ai o le faʻamalamalamaina ma le iloa lelei o faʻamatalaga e le mafai ona taʻua ...

E i ai se isi mea e ese mai ile insulin mo le maʻisuka?

Ou te manatu o le a mautinoa ei latou e mananao e tetee ma fai mai o le inisalini "e laveaiina ai olaga o tagata, ma e leai lava se isi lava mea." E mafai ona taliina lenei mea: mea e mafai ma laveai, ae naʻo le mea e mulimuli ane ia liua ai i se "pogisa". Ma ei ai pea lava se filifiliga, ma e tatau ona lapataʻia tagata e uiga i lamatiaga ma taunuʻuga aʻo leʻi faia lenei filifiliga.Ma, afai o le maʻisuka ituaiga 1 e le faigofie, e ui lava e le mautonu, ona maua ai lea e se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 avanoa uma e tumau ai le soifua maloloina ma e le afaina. E na o le tatau lava ona faʻamatala saʻo mea uma i tagata, ma ia le faʻafefeina le le mautonu o faʻalavelave.

O le mea moni, o le teenaina o le inisalini e le foia ai le faafitauli, ma e le o taimi uma e mafai ai, ae e mafai lava ona faia lenei mea, pe afai e lava lou malamalama ma se auala talafeagai! E moni, i lenei tulaga, o le a galue malosi se tagata ia te ia lava:

  • lafoai i le taimi e tasi ma mo amioga leaga uma ma vaisu,
  • ia matua faaeteete i meaʻai,
  • savalivali fafo i le tele o taimi, e pei i le ea, o le kulūkose e faigofie ona faʻafefe ma faʻaumatia,
  • ia mautinoa e faia lau aganuu faaletino masani,
  • Ia, o le mea moni, o uiga lelei o le mafaufau ma le suʻesuʻega o faʻamatalaga uma e maua e uiga i le maʻi.

I se tulaga lautele, e tatau ona suia atoa lou olaga, i se soifua maloloina ma lelei. Ou te malamalama e le o se mea faigofie le faia, ae o le sini tupito o le ola maloloina ma le umi, atonu e tatau ona foʻia soʻo se vaivai ma vaivaiga.

Ou te fia faamamafa atu e leai se tulaga ou te valaau ai mo se faafitiaga vave ma vave o le inisalini! Ae maise lava o tagata e mafatia i le ituaiga muamua o faʻamaʻi! E na o le manaʻo e faʻamalamalama mo i latou atonu ua leva ona oʻo i lenei faʻamaʻi faʻamaʻi, ma i latou e le iloa se mea e uiga i ai, ae o loo lamatia pea. O le mea lea, ou te manatu o loʻu tiute le lapatai atu i tagata uma e uiga i le lamatiaga. Mo le leai o se malamalamaaga, e mafai e se tagata ona fai se mea e le maalofia, o ona taunuuga, ona tatau loa lea ona e faʻaaogaina le isi vaega o lou olaga.

E taua, mulimuli ane, ia malamalama e ese mai ia i tatou lava, o lo tatou soifua maloloina ua le toe aoga mo soo se tasi i lenei lalolagi, ma e le aoga. Ua oo i le taimi mo i tatou uma e ola ae ai ma amata ona tatou tauaveina le tiutetauave mo a tatou amioga. Ma aua le suia i isi "tuagane" o isi tagata ma "aunts. E tusa lava pe o fomaʻi. Aua nei galo oi latou o ni tagata faatauvaa lava ia e mafai ona faia ni mea sese, ona o le le lava o le malamalama lea e le faatagaina ai i latou e tusia ni faaiuga saʻo ma le faʻamoemoe, faʻapea foi ma le fefe mo le vaʻavaʻai mo a latou galuega ma totogi. Ae o le mea e mafai ai, i soo se tulaga, o tagata taʻitoʻatasi lava e nafa ma ana mea e fai . O le tagata lava ia, e le o le "Atua", ae le o le "Tupu" ae le o le "Ulu". Ma e le afaina pe afai e fiafia i ai se tasi pe leai, ua ia malamalama i ai pe leai foi. E na o le taimi lava e iloa ai e se tagata lenei, ma o le a ia tuuina atu le tiutetauave atoatoa mo ana gaoioiga, o le tulaga e iu lava ina suia mo le lelei. I le taimi nei, matou te talitonuina matou lava, tau lava o le soifua maloloina, i tagata ese, talitonu, pei o tamaiti laiti, ua mafai ona latou suia se mea i lo matou olaga sese, leai se mea lelei e faamoemoe mai ia i matou. O le mea lea, ia iu ina tatou tutupu ae ma ia atamai i le lautele lautele o le upu.

O le soifua maloloina o le tino o le tagata e faalagolago ile fua o hormones o iai, aemaise lava - Insulin. O le maualuga o Inisalini ei ai ni mea e le lelei ma o ni taunuuga, e mafai ona afaina ai le soifua maloloina.

Taunuuga o le Faasolosolo masani o Inisalini

Afai o le televave o se fua tele o le hormone na tupu i le taimi e tasi, ua sili atu ona faʻailoaina ia faailoga, o le mea lea, o le manaʻomia o fuafuaga e faʻaitiitia ai taunuuga e manino lava.

E sili atu ona faigata le faʻavaeina o le iai o se masani masani o Inisalini, lea e aʻafia ai le tino atoa, faʻaleagaina le tulaga o le maʻi.

Faʻasalaga Faʻailoa

O le maualuga o le homone ua maua pe afai o le toto maualuga o le suka e itiiti ifo i le 3.3 mmol / L. Faaaliga faalauaitele i le amataga o le tulaga: o se osofaʻiga mataʻutia o le fiaai tele, le gatete ma le tingling of lips and fingers.

O se osofaʻiga o le tino o le herp, lepipalgia, o le vevela, o le faateleina o le fatu, cardiagia, o le foliga e puluʻula, o le sosolo maʻi, e amata ona vevela, vaivaiga lautele.

E le afaina le ita, ae o amioga a tagata gasegase e tumau pea.O le vaega muamua lea o le hypoglycemia - faʻapitoa. I lenei laasaga, o mea uma lava o le faia lea o se mea suamalie, e talitonuina e maualuga atu le maualuga o le suka i le toto maualuga nai lo le tuʻuina ifo.

Laasaga 2 - Subcortical-diencephalic. E amata ona le lelei le amio, o mea e tutupu i le vegetative e foliga mai: afu ai le afu, pipili, tino le mautonu, vaai faalua, faatauanau ma taumafai e maua meaai. I le hypoglycemia, e leai se manogi o le acetone mai le gutu.

Laasaga 3 - hypoglycemia: o le muso leo e tupu malosi, o le a aliali mai le gasegase epileptform. Le maualuga o le toto e maualuga, o le paʻu o le susu, o le gasegase, faʻaitiitia le tino vaaia, tachycardia, le mafaufau faʻapitoa o Patinsky.

O le vevela o le tino o loʻo tausia, o le paʻu o le paʻu, o le faʻalauteleina o le tino e faʻaitiitia. Pe a vave ona tupu le pulupulu, o le malosi o le tino ma le tino e foliga mai - o le amataga lea o se coma.

E mafai foi ona e 'ai vave i meaʻai gaʻo ma taofi le alualu i luma o le gaioiga.

Vaega 4 - o le mea moni lava o se coma. Sugar faʻaititia e 5 iunite. mai le tau muamua. E leai se mafaufauga, faʻaleleia mafaufauga ma le leo o mata mata, o loʻo tumau pea tamaiti. O isi faʻamaoniga uma e taofi.

Laasaga 5 - loloto, faʻalauteleina le hyperhidrosis. Reflexes e mou ese atu, faʻaitiitia le muscle, e muta le afu. O le toto toto e paʻu, o le fatu ma le manava e faʻalavelaveina.

O le fua o le amataina o faailoga e faalagolago i le ituaiga o inisalini - ma se faʻamatalaga puupuu, vave, ma se faʻagesegese - e manaʻomia le tele o itula. I le averesi, o faʻamaoniga e amata ona atiae 2 itula talu ona maeʻa le pulega.

Afai e leai ni fuafuaga e faia, o le a le toe iai le mafaufau. Lenei, o le fesoasoani a tagata o loʻo i ai ua manaʻomia.

O le oti e tupu i le faʻaitiitia o galuega faavae o le manava ma le toto, vaʻaia. O le fatu e faʻagesegese lemu, e leai se faʻailoga o le tino. Afai o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le hypoglycemia e faʻaauau, e maitauina faʻafitauli o le mafaufau, aua o le faiʻai o le muamua e tali atu i le hypoglycemia. I tamaiti - o loʻo i ai le faʻatonuina o le mafaufau.

Taunuʻuga o se faʻalavelave

Faʻasalaga o le fualaau faasaina: o faʻafitauli ma taunuuga e mafai ona tupu i foliga o le MI, stroke, pulmonary ma cerebral edema, faʻataʻitaʻiga o le maningeal, hyperthermia, le atinaʻe o le dementia, ma le oti. Inisalini e faʻalagolago i le insulin ma aʻafiaga i le itu, aemaise lava i totonu o le pusa, e mafai ona faʻaalia e pei o le afaina i totonu o le mata.

I le masani ai, o le Somoji syndrome e atiaʻe. E mafai ona atiaʻe le ketoacidosis. Soo se togafitiga e faʻavaivaia ai le tino o le tagata maʻi, talu ai e sili atu le malosi o le PSSP e faʻaaogaina ma ua tolopo le faʻamagaloina.

Le aʻafiaga o le tele o le hormone i le faiʻai

O le maualuga o le inisalini ei ai taunuuga leaga mo le gaioiga o le faiʻai. E mafua ona o le vasoconstrictor aafiaga o le homone. O aʻafiaga o le hyperinsulinemia e mafai ona tupu i tamaiti ma tagata matutua i foliga o le ulu o le ulu.

Ina ia faʻaumatia ia mea, ua lava lea e suia ai le aganuu, e le aofia ai mea taumafa e maua ai meaʻai gaʻo mai le taumafa i le tele e mafai ai. O le aoga o le a avea ma se taimi umi i le ea fou ma taʻaloga.

O tulaga sili ona ogaoga na mafua mai i le faʻaofiina o se tui tele o Inisalini:

Glucose o se punavai o meaʻai mo le faiʻai. Afai o le faʻaitiitia o le kulukose toto e oʻo atu i se tulaga taua, o le a matelaina le tino o le tino i luga o le toto, e pei o le neuroglycopenia, e amata. Faʻasagaga o le le lava o le kulukose, faʻafitauli o le neurology, faʻafitauli o le mafaufau e tupu, faʻalavelave faʻalavelave i totonu o sela o le mea enaena o le faiʻai ua faʻalavelaveina.

O le mea sili ona leaga pe a faʻaalia i le sili atu o Insulin o loʻo i luga o vaega o le faiʻai oe nafa ma le manava ma le fatu. O le mea lea, o loʻo faʻaauau pea le fatu o le fatu mo sina taimi, e oʻo lava i le atinaʻeina o se hypoglycemic coma.

Mo le puipuia o le cerebral edema, o fualaau nei e faaaoga: Furosemide, Piracetam, solution solution Mannitol. Ina ia puipuia le maualuga o le toto maualuga, o le magnesium sulfate o loo faaaogaina.

Afai o le atinaʻe faʻafuaseʻi o le hypoglycemia ua faʻaitiitia i totonu o le 30 minute, o le a itiiti lava le iʻuga mo le tino ma le maualuga o Insulin. A le o lea, o le fia ai le malosi o le a taitai atu ai i le cerebral edema ma le afaina i totonu o lona tino.

Fesoasoani i se faʻalavelave o le inisalini

Afai e tupu se osofaʻiga o le hypoglycemia, e iai lava taimi mo gaioiga. O le maʻisuka lava ia, i le uluaʻi faailoga, e mafai ona ave faʻataʻavale gaʻo. Ae afai e te misia le taimi, e tatau ona e faʻaigoa faʻanatinati se falemaʻi.

Aʻo leʻi oʻo mai o ia e tatau ona e: taoto le tagata maʻi i lona itu. Ufiufi ona vae, e le manaʻomia ni inisiua. Na pau le vaifofo talafeagai o meainu suamalie.

I le gutu o le tagata maʻi, e tusa lava pe le o iloa, e tatau ona e tuu se fasi suka. I le i ai o le malamalama, e 'ai e le tagata maʻi 50-100 g falaoa paʻepaʻe. Afai e leai ni suiga, pe a uma le 3-5 minute - tuʻuina atu 2-3 candies poo 2-3 tsp. suka. A maeʻa le isi 5 minute, e mafai ona toe faia mea uma.

O inisiua uma lava, aemaise lava mo faʻamafanafanaga, o loʻo faʻatinoina e fomaʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi - o le mea moni, o le faʻaofiina lea o le 40% kulukose ma le falemai o le maʻi.

Inisalining Insulin

Inisalini o se hormone e maua mai i le pancreas. Talu ai ona o le faateleina o aʻafiaga, ua masani ona faʻaaogaina i le fausaga faʻapitoa talu mai le 1994. I le taimi nei, o le vailaau sili ona saogalemu o le HumilinR (US Manufacturer), lea e faia vave pe a maeʻa le pulega, ma o le umi o lona faʻaaliga e matua puupuu lava.

O a aoga o le inisalini?

A maeʻa ona ulufale le inisalini i totonu o le tino, o le maualuga o le suka e paʻu malie i le mea mulimuli, ma ua faʻamalolo le hormone e lima, pe oʻo foʻi i le fitu taimi sili atu ona malosi. O le iʻuga, o le mea na tupu i le muscle muscle e faʻapupulaina tele, lea e faʻaleleia ai aʻoaʻoga.

O loʻo faʻaaogaina e le Bodybuilders se faʻapotopotoga o Steroids ma Insulin, faʻatasi ma Somatropin.

Aisea ua sili ai le saogalemu o HumilinR? I le eseesega, o isi faʻamalosiga o le inisalini e fai i luga o le tino le umi, ma o le hypoglycemia "amataina" i le tino o le tagata afeleti. O se tulaga lea e pa'ū ifo ai le kulūkose i le matua maualalo. Aʻo leʻi faʻaaogaina nei vailaʻau, e manaʻomia lou suʻeina o le vailaʻau sili ona lelei mo lou tino, ma faʻatalanoa foʻi se fomaʻi. A maeʻa, o le hypoglycemia e mafua ai le tele o faailo le lelei, e aofia ai:

  • Fefe i le malamalama.
  • Ootia ma le valea.
  • Loto o le fatu.
  • Faʻaitiitia le faʻamalosi.
  • Tauvalea, fiaai, ma le faateleina o le le fiafia.
  • Manuia, popole ma le le fiafia.

Afai e te lagona se tasi o nei faʻaʻailoga, ona e manaʻomia lea ona e 'aina se mea i le vave vave (O le meaai e tele mea e maua ai le gaʻo ma le suka, lea e faʻaitiitia ai le osofaʻiga o le hypoglycemia). O le hypoglycemia e sili ona lamatia mo le tino, e mafai ona oʻo atu i togafitiga faafomaʻi.

E faʻaaogaina e le au faʻapitoa tagata atinaʻe le inisalini i le fausaga o le tino ma le maualuga o le aoga ma le "paleni aupito sili ona lelei", lea e masani ona i ai le tino i se tulaga o le hypoglycemia malu. E faʻamautinoaina lenei mea e ala i le 'ai lelei.

Inisalini

E pei ona uma ona taʻua - e faʻalagolago lava i uiga o le tino. O le toʻatele o tagata e faʻaaogaina le inisalini i le pito i tua o le taʻaloga (o le fua o aso taitasi e mai le 3-5 iunite). Faamolemole ia matauina o le inisalini i totonu o le tino e faʻaaogaina faapitoa lava i se tui faapitoa mo le inisalini tui (Faʻailoa i soʻo se fale talavai e aunoa ma se faʻasologa). O le faʻaaogaina o tui e masani ona faʻavaivaia, talu ai e toetoe lava a le mafai ona filifili le saʻo saʻo.

Injections e tuʻuina atu i lalo. Muamua, e paʻu le paʻu i totonu o le manava, lea e te manaʻomia e tui ai.

E faʻasaina le tuiina o le inisalini ma le mafanafana, e mafai ona faia e ala i le faʻamaʻoina. Pe a ma le 15 minute talu ona tui, e tatau ona e 'ai se mea suamalie (Maualuga i gaʻo), ma le itula mulimuli ane o se palugatini.Afai e te ufiufi le moe pe a uma le tui, ona leai lea o se mea e te moe ai, e pei ona i ai i se tulaga moe e mafai ona faʻaaogaina le hypoglycemia. O le fualaau faasaina e aoga mo le tusa o le fa itula.

Faʻatau ma faʻasoa.

O le mea sili ona aoga o le faʻalauteleina o le faʻavaʻa, o se taunuuga lea o le a fesuiaʻi saʻo ai maso io tatou mata, o le mafuaʻaga lea e matua lauiloa ai le inisalini i le bodybuilding. O le manatu le lelei e ono i ai se vaega o gaʻo (aemaise lava pe afai o oe o se mimiti, o le tino o ia tagata e vave ona gaosia ai calories sili atu i le gaʻo).

Afai e te fefe i le tupu mai o gaʻo, ona e manaʻomia lea e ave insulin faatasi ai ma le triternothyronine poʻo le metformin.

O le taimi nei e uiga i aʻafiaga itu. O le mea e sili ona le fiafia o le oti lea, pe ae ave se fualaau tele, o le maualuga o le suka e faaitiitia - ma e mafai ona oʻo atu i le oti. Ia matua faʻaeteete i lenei vailaʻau, e tusa lava po o le a le mea e mafai e le inisalini ona fesoasoani i le fausiaina o tino. Soifua maloloina e sili atu ona taua.

O inisalini e afaina ai: o le lelei ma le pala

O le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e matua popole lava pe a feagai le fomaʻi ma le manaʻoga e faʻaaoga le inisalini, aua o loʻo i ai le tele o fesili ma atugaluga, o le mea e sili ona taua - o le inisalini e afaina ai? Ioe, i le tasi itu, e manino lava o loo taumafai le fomai e faatumauina le mausali i le tulaga o le maʻi ma faatonuina na o mea na te manaomia, ae tuuina atu o soo se vailaau e maua ai ona aafiaga, e le afaina lava le iloa o le lelei ma le lelei o le faaaogaina o lenei fualaau faasaina:

  • Taumafa mamafa. I le avea ai o se tulafono, e le tusa ai ma le talaaga o le togafitiga o le inisalini, e amata ona maua le mamafa o tagata. Ae ui i lea, o lenei mea ua faʻamatalaina e le o aʻafiaga o vailaau lava ia, ae o le faateleina o le fiaai ma le faateleina o calories e aʻafia e le insulin. E mafai ona aloese mai lenei aafiaga e ala i le mataituina o le mafuaaga o lau meaai.
  • Vaʻaia le vai i le tino o le tagata. I le avea ai o se tulafono, o le faʻaleagaina o le inisalini o loʻo matauina i nai vaiaso talu ona amata le togafitiga ma o loʻo faʻatasi ma le faateleina o le toto toto ma le edema e fesootaʻi ma le mea moni o le suavai e le o ese mai le tino.
  • Vaaiga Taulaʻi. O le tele lava o taimi, o na taunuuga e tupu i le uluaʻi vaiaso o le amataina o togafitiga ma pasi na o latou lava.
  • Hypoglycemia - masalo o lenei itu o le tagofia o fualaau faasaina e mafai ona sili ona afaina ai le tino o le tagata, e aofia ai le oti.
  • O se faʻafitauli faʻafefe. E mafai foi ona taua lenei mea o se tali a le tagata lava ia, talu ai talu ai i tausaga talu ai, e leai lava ni tulaga o le le atoatoa o tali i le pule o le insulin.
  • Lipodystrophy. Ae le o le mea sili ona taatele i le togafitiga o le inisalini, peitai, o nisi taimi e maua ai. E masani lava ona matauina i le nofoaga o le inisiua faifaipea ma o loʻo faʻamalamalamaina e le o le faʻaaogaina o le gaʻo o gaʻo, po o le faateleina o la latou numera.

E toe manaʻo foʻi fomaʻi e faʻatautaia le maʻisuka. O loʻo i ai se togafitiga faʻaonaponei faʻaonaponei Europa, ae latou te fifilemu e uiga i ai. O lena.

O le mea lea, afai ua faatonuina oe ile inisalini, o mea lelei ma le lelei, e mafai, e mafai ona e taumafai e iloilo ma amanaia, ae aua nei galo o le tele o taimi e na o le pau lea o le ala e mafai ai ona faatumauina lou soifua maloloina ma, atonu e le afaina ai o faʻamanuiaga o le togafitiga mo le maʻisuka e mautinoa lava e aumaia. O le mea moni, o nei mea uma lava e naʻo le fai fuafua ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina i lalo o le vaavaaiga manino a le fomaʻi.

Sa ou maua le maʻisuka mo le 31 tausaga. Ua soifua maloloina nei o ia. Ae, o nei capsules e le mafai ona avanoa i tagata masani, latou te le mananao e faʻatau atu falemaʻi, e le aoga mo i latou.

Tusa 2 o le maʻisuka inisalini togafitiga e mafai ona sili atu ona leaga nai lo le lelei

O se suʻesuʻega fou e taʻu mai ai mo tagata matutua e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o vailaʻau i le maualalo o le toto suka e mafai ona sili atu le leaga nai lo le lelei, e tusa ai ma le RIA Med Informs. E tusa ma le 25.8 miliona tagata i le Iunaite Setete e maua i le maʻisuka, e aofia ai le maʻisuka ituaiga 2, 90-95% o mataupu uma. O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaalia i le faʻamalosia o le inisalini - o le le mafai e le tino ona maua le insulin poo le faʻaaoga lelei o le hormone, lea e mafua ai le maualuga maualuga o le toto.I le aluga o taimi, o le maualuga maualuga o le toto e mafai ona mafua ai le fatu, mata, poʻo le fatu fatu, faʻaleagaina o le namu, poʻo le taʻavale.

O le suʻega o le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona fuafuaina e ala i le suʻeina o le toto e fua ai le maualuga o le hemoglobin A1c i le toto. O lenei suʻega e faʻaalia ai le maualuga o le kulukose i le toto i le past 3 months. O nisi taimi e mafai ona pulea le tulaga i le suia o le meaai, o isi tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 atonu e manaʻomia togafitiga - e fai ma faʻataʻitaʻiga, insulin poo metformin - e fesoasoani ai i le maualalo o le toto suka ma, mulimuli ane, faʻaitiitia le faʻafitauli o faʻafitauli pe a uma le maʻisuka.

Tofia i le fomaʻi e matua saoloto lava. Saili se tagata poto faapitoa ma faia se taimi atofaina!

O fea e amata ai?

I soo se tulaga, faataitai. O le ae maofa i le faigofie tele. Faʻatasi ai ma se peni pinini - o le mea lava lea e tasi, e faigofie mea uma ma leai se faʻaletonu. O le tomai o le faʻatinoina o le inisalini o le a faʻaaogaina pe a tupu se malulu, mea taumafa, poʻo se isi tulaga ogaoga. I taimi faapena, atonu e tatau ona tuiina le inisalini mo sina taimi. A le o lea, o le maʻisuka atonu o le a sili atu ona leaga i aso uma o totoe o lou olaga.

O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo togafitia i le inisalini e faigata:

  • tuʻuina atu i latou lava i fualaau oona e faaulufaleina mai le maualuga,
  • saʻo le fuaina o le metotia,
  • fua le suka i le tele o taimi, tausia se tusi faʻataʻitaʻi i aso uma,
  • iloilo auga o togafitiga.

Ae o le tiga mai le injections e le o se faafitauli matuia, aua e le o iai. Mulimuli ane e te ata i ou popolega ua mavae.

A maeʻa sina taimi, e mafai foi ona faʻaopoopoina le puleaina o insulin i lalo ifo o nei atinaʻe e tusa ai ma se fuafuaga na filifilia taitoatasi. O lau tui o le inisalini o le a 3-8 taimi e maualalo ai nai lo mea e faʻaaogaina e fomai. O le mea lea, e le tatau ona e mafatia mai aʻafiaga o le togafitiga o le insulin.

O sini ma metotia mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo faʻamatalaina i luga o lenei 'upega tafaʻilagi, e toetoe lava a ese uma mai fautuaga faʻavae. Ae ui i lea, o metotia fesoasoani, ma le faʻamalositino faʻamalositino e le o se mea sili, e pei ona e vaʻaia. O le sini moni ma le ausia, o le tausia lea o le suka i le 4.0-5.5 mmol / L, pei o tagata maloloina. O lenei mea e puipuia e puipuia ai mai faʻalavelave o le maʻisuka i fatuga, mata, vae ma isi tino.


Aisea ua faatonuina ai le maʻisuka ituaiga 2?

I le tepa muamua, e leai se manaʻoga e tui inisalini i le maʻisuka ituaiga 2. Aua o le maualuga o lenei hormone i le toto o tagata mamaʻi e masani lava masani, poʻo le maualuga foi. Ae peitai, e le o mea uma e faigofie tele. O le mea moni, o tagata mamai e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le tino puipuia o le tino e osofaʻia ai suauu peta o le pancreas e maua ai le inisalini. O le mea e leaga ai, o nei osofaiga e le gata i le maʻisuka ituaiga 1, ae i le T2DM foi. Ona oi latou, o se vaega taua o peta peta e mafai ona oti.

O mafuaʻaga o le maʻisuka ituaiga 2 o le gaʻo, o se mea e le lelei le soifua maloloina, ma se olaga ola mama. O le toʻatele o tagata matutua ma tagata matutua e mamafa tele. Ae peitai, e le o i latou uma e atiae le maʻisuka ituaiga 2. O le a le mea e fuafua pe o le a liua le maʻisuka? Mai i le genetic predisposition i osofaiga a le autoimmune. O nisi taimi o nei osofaiga e matua ogaoga lava na o le inisalini o le inisalini e mafai ona taui ai mo i latou.

O a faailoga o le suka e tatau ona ou fesuiaʻi mai papa maʻa i le inisalini?

E fuaina foi le kulukose 2-3 itula pe a uma se taumafataga. E mafai ona maualuga luga pe a uma le 'aiga o le taeao, aoauli, po o le' aiga o le afiafi. I lenei tulaga, e tatau ona e toso vave (inumaga pe puupuu) insulin i luma o nei taumafataga. E mafai foi ona e taumafai e tui le inisalini umi i le taeao, e faaopoopo i le inumaga e te faia i le po.

Aua le malie e ola ma le suka 6.0-7.0 mmol / l, ma sili atu, sili atu! Talu ai ona o nei faailoilo, o faʻafitauli masani ole maʻisuka faʻalauteleina, e ui lava ina lemu. Faʻaaogaina injections, aumai au faailo i le 3.9-5.5 mmol / L.

I tulaga ogaoga, e le mafai ona fai e aunoa ma le faia o insulin i luma o meaai, e faaopoopo atu i injections o le inisalini faaopoopo i le po ma le taeao. Afai o le kulutose o lou glucose ua matua afaina, faʻaaoga ituaiga inisalini e lua i le taimi e tasi, aua le faʻavalevalea. E mafai ona e taumafai e faʻataʻitaʻia ma faʻamalosia tino faʻalositino. O lenei mea e mafai ai ona faʻaitiitia faʻaititia le tui o le inisalini, poʻo le faʻaumatia foʻi injections. Faitau atili i lalo.

E fia taimi i le aso e te manaʻomia e tui ai inisalini?

O le tali i lenei fesili e patino lava mo tagata taitoatasi. O le tele o le maʻisuka e manaʻomia le tuiina o le inisalini umi i le po e faʻamautu ai a latou suka i le taeao i luga o se manava gaogao. Peitai, o nisi e le manaomia lenei mea. I le maʻisuka tele, atonu e ono manaʻomia le faʻauluina o le inisalini anapogi i luma o taumafataga taitasi. I ni tulaga maʻaleʻale, o le pancreas e aunoa ma le inisiua o se galuega lelei o le faʻataina o meaai.

E tatau ona fua le suka o le toto ma se glucometer ia le itiiti ifo i le 5 taimi i le aso mo le vaiaso:

  • i le taeao i luga o se manava gaogao
  • 2 po o le 3 itula i le maeʻa o le 'aiga o le taeao,' aiga o le aoauli ma le '
  • i le po ao leʻi alu i le moega.

E mafai lava ona e faʻataunuʻuina vave aʻo leʻi 'aʻai.

I le aoina mai o lenei faʻamatalaga, o le ae malamalama ai:

  1. E fia ni injections o le inisalini e te manaʻomia i le aso.
  2. Ae faapefea le fualaau e tatau ona iai.
  3. O a ituaiga o inisalini e te manaʻomia - faʻateleina, vave, poʻo uma uma i le taimi e tasi.

E mafai ona togafitiga le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka ma inisalini ma fualaau?

O le mea masani lava lea e tatau ona e faia. O sauniuniga e aofia ai, faʻalauteleina le lagona o le tino i le inisalini, fesoasoani e faʻaitiitia le tui ma le numera o inisiua. Ia manatua o gaoioiga faaletino e tele taimi e sili ai ona lelei nai lo le metformin. Ma o le togafitiga autu mo le gasegase o le kulukose o le tino e maualalo le gaosiga. A aunoa ma lea, o le inisalini ma pini e le lelei le aoga.

O le a le mea e tatau ona avea ma meaʻai pe a maeʻa le maʻisuka 2 ona amataina ile inisalini?

A maeʻa le maʻisuka ituaiga 2 ua amata ona togafitia i le inisalini, e tatau ona e faʻaauau ona e tausisia. E na o le pau lenei o le auala e lelei ai le pulea o le maʻi. O maʻi suka e faʻatagaina i latou lava e 'ai e faʻamalosia e tui tui tetele o le hormone. O lenei mea e tupu ai le toto i le toto ma e lagona pea le le mautonu. O le maualuga o le metotia, o le sili atu lea o le lamatiaga o le hypoglycemia. Ma le isi, o le inisalini e mafua ai le faateleina o le mamafa o le tino, vasospasm, faatumauina o le tino i totonu o le tino. O nei mea uma e faʻatele ai le toto.

Mataʻituina se vitio pe faʻafefea ona puipuia aʻafiaga o gaʻo, gaʻo ma gaʻo gaʻo.

Faʻatapulaʻa meaʻai gaʻo i au mea taumafa e faʻaitiitia ai taʻavale ma aloese mai aʻafiaga o loʻo lisiina i luga.

Faitau e uiga i fua o le maʻisuka:

O a meaai e tatau ona ou 'ai pe a uma ona ou tuiina le inisalini mai le maʻisuka ituaiga 2?

Suesue ma lafoai atoa la latou faʻaaoga. Taumafa. E le gata ina aoga, ae e lelei foi ma faamalieina. Taumafai e aua le fafaga. Ae ui i lea, e leai se mea e tatau ona faʻaitiitia ai le faʻaogaina o kalori ma maua ai se lagona masani o le fiaai. Ma le isi, e leaga.

Fai mai vailaau faʻapitoa e mafai ona e faʻaaogaina meaʻai e le tusa ai ma tulafono e mamafa tele i gaʻo, ma ufiufi i luga o tui o le inisalini. O se fautuaga leaga lenei, leai se mea e te mulimuli iai. Talu ai ona o ia meaʻai e mafua ai ona oso i totonu o le suka toto, o le atinaʻeina o faʻalavelave matuia ma faigata o le maʻisuka.

E tatau ona 100% lafoai le faʻaaogaina o oloa faʻasaina, faia ni tuusaunoaga mo aso malolo, faaiuga o vaiaso, malaga pisinisi, malaga e asia. Mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, meaʻai laiti-carb, aemaise lava le Ducan ma Tim Ferris, e le talafeagai.

Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e taumafai i taimi uma e matelaina mo 1-3 aso pe sili atu foi. Ae ui i lea, e le talafeagai lenei mea. O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona taofiofia ma o le suka e mafai ona mausali mausali i tulaga masani e aunoa ma le matelaina. Ae e te leʻi anapogi, fuafua pe faʻafefea ona fetuunai le fualaau o le insulin i le taimi o le anapogi.

O le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e fiafia i le taumafataga o le LCHF ketogenic. O le fesuiaiga i lenei taumafataga e fesoasoani e faʻaititia ai le tui o le inisalini, poʻo le lafoaia foi i aso uma inisiua. Mataʻituina se vitio auʻiliʻili i luga o meaʻai o le ketogenic. Saili pe oa ona lelei ma mea e le lelei. I totonu o le vitio, ua faʻamatala mai e Sergey Kushchenko le ala e ese ai lenei taumafataga mai meaʻai e maualalo i le maumalama e tusa ai ma le metotia a Dr. Bernstein. Malamalama pe faapefea le moni o le aveesea o le mamafa e ala ile suia o lau meaʻai. Aoao e uiga i le faʻaaogaina o keto meaai mo le puipuia ma togafitiga o le kanesa.

O le inisalini le tumau

I le togafitiga ma le inisalini, e mafai foi ona maitauina le masaniga masani.

Faʻatasi ai, o le faʻamaʻi e masani ona tupu tele, o le maʻi ua faʻalauteleina le manaʻo, suka ma le acetone ua faateleina i le urine, o le tagata gasegase ua maua le mamafa, o loʻo i ai le uiga o le ketoacidosis, ua oso i le glycemia i le ao ma tulaga eseese.

O lenei faagasologa e ogatasi ma le gaosia o ia hormones contra-hormones pei o ACTH, STH, adrenaline, GCS. Latou te taʻavale ma puipuia le hypoglycemia, o lenei maʻi e taʻua o le "Somoji syndrome." E masani ona manaʻomia togafitiga.

E i ai se mea e taʻua "Vavega o le vaveao" lea e tupu mai ai le hyperglycemia mai le 5 i le 7 i le taeao. E mafua lenei mea i le gaioioga o hormones contra-hormones. Ma faatasi ai ma le Somoji syndrome, i le isi itu, mai le 2 i le 4 i le taeao e tupu ai le hypoglycemia - o le suka e itiiti ifo i le 4 mmol / l.

O le tino i ia tulaga e taumafai e taui mo lenei tulaga, ae ua vave ona toilalo. Afai o nei suiga e le tosina atu ai le mafaufau o le fomai, o le tulaga e mafai ona sili atu ona mamafa, talu ai ua vave ona vevela le gafatia o gaioiga o le tino.

E le gata i suiga i le inisalini e na o le usitaia o fautuaga a le fomaʻi. Aua neʻi faʻaaogaina le vailaʻau e aunoa ma ni faʻaaliga faapitoa.

O le a le mea e sili atu ona leaga: injections injections poo le inu fualaau?

E le afaina uma le inisalini ma fualaau pe a faʻaaogaina ma le atamai, ae fesoasoani i le maʻisuka. O nei vailaau togafitiga e puipuia ai mai mai faafitauli o le faaletonu o le kulukose ma le umi o le ola. O lo latou aoga e faamaonia i suʻesuʻega faasaienisi tetele, faapea foi ma le masani i aso taitasi.

Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o le inisalini ma laulau e tatau ona agavaa. Tagata gasegase o loʻo faʻamalosia e ola ola umi ia malamalama ma le faʻaeteete i a latou togafitiga. Aemaise lava, suesue ma vave ona musu e ave. Suʻe mai le faia o fualaau ole injections ile inisalini pe'ā iai ni faʻamatalaga mo lenei mea.

O le a le mea e tupu pe a fai o se maʻisuka o loʻo nofo i luga o le inisalini meainu o se masini metformin?

O lenei vailaʻau, lea e faʻaititia ai le lagona o le inisalini, e faʻaititia ai le gaʻo talafeagai. O le faʻaititialalo o le manaʻomia o le inisalini, o le sili atu foi ona tumau o le injections ma o le a sili atu ona le maua le mamafa. O le mea lea, o le aveina o metformin e maua ai ni aoga taua.

O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo togafitia i le inisalini e masani lava ona talafeagai le ave metformin e faaopoopo atu i inisiua. Ae ui i lea, e ono le mafai ona e matauina soʻo se aafiaga mai le pisa pia. O le mea e masani ai, naʻo le tasi le metformin papapu e mafai ona faʻaopopoina le lagona o le insulin i le tele o mea e tupu. Ae ui i lea, i le faatinoga o lenei mea e le ono tupu.

E mafai ona ou suia le inisalini i le Diabeton MV, Maninil poʻo Amaryl?

Diabeton MV, Maninil ma Amarilini, faʻapea foi ma a latou tele analogues - o fualaau leaga ia. Latou te maualalo le toto toto i se taimi le tumau. Ae ui i lea, e le pei o le inisalini, o le a le umi le ola o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, ae o le a faʻapuupuuina foi lona umi.

O maʻi e fia ola umi e tatau ona aloese mai vailaʻau o loʻo lisiina atu. Aerobatics o le faʻamautinoaina lea o ou fili e maua i le maʻisuka ituaiga 2 latou te ave ni fualaau leaga ma o loʻo mulimuli pea i le paleni-taumafa taumafa. O tusiga mai faʻamaumauga faʻapitoa e mafai ona fesoasoani.

O le a le mea e fai pe afai e leai se fualaau poʻo se inisalini e fesoasoani?

O fualaau e taofia le fesoasoani pe a maeʻa atoa le paʻu i se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 2.I ia tulaga, o le faamaʻi e alu saʻo lava i le maʻisuka ituaiga 1. O se manaʻoga faanatinati e amata ona tosoina le inisalini, seia oʻo ina le iloa le mafaufau.

O le inisalini e maualalo ai le toto suka, seivagana ua faʻaumatia. O le mea e leaga ai, o se vailaʻau mataʻutia lea. E pa'ū mai le itiiti ifo o le tele o le vevela e teu ai le tele o mea e gata ai, e oʻo i luga ma lalo. E le gata i lea, o le inisalini i peni tui poʻo cartridges e afaina ai le susulu o le la.

I totonu o atunuu CIS, ua afaina ai le inisalini. E le gata i falemaʻi, ae faʻapea foʻi i fale teu faleoloa, faʻapea foi i taimi o felauaiga ma tiute. O tagata maʻi e maualuga tele le avanoa e faʻatau ai pe faʻaleagaina ai le inisalini e le aoga mo le saoloto. Suesue le tusiga "" ma fai le mea o fai mai ai.

Aisea e tulai ai le toto toto pe a uma ona sui mai fualaau oona i le inisalini?

O le maʻisuka atonu o loʻo faʻaauau pea ona 'ai. Po o vailaʻau o le inisalini na te mauaina e le lava. Ia manatua o tagata gasegase oona e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le maaleale i le insulin. Latou te manaʻomia ni maualuga maualuga o lenei hormone ina ia maua ai le aafiaga moni o le injections.

O le a le mea e tupu pe afai e te taofia le tuiina o le inisalini?

Ona o le le lava o le inisalini i tulaga ogaoga, o le kulukose e mafai ona oʻo i le 14-30 mmol / L. O ia maʻisuka e manaomia togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi ma masani ona oti. O le le iloa le mafuaʻaga mafua mai i le maualuga o le toto i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e taʻua o le hyperglycemic coma. E oti. E masani lava ona tutupu i tagata matutua o ē ua faatamala i le puleaina o latou maʻi.

Mo le tele o le au faitau o lenei itulau, o le hyperglycemic coma e le o se taufaamataʻu moni. O latou faafitauli e mafai ona avea ma faafitauli masani o le maʻisuka. Ia manatua e latou te atiaʻe i luga ole maualuga ole kulukose toto nai lo le 6.0 mmol / L. E fetaui lenei ma le maualuga o le hemoglobin 5.8-6.0%. O le mea moni, o le maualuga o le suka, o le televave o faʻafitauli e tupu. Ae ui lava i faʻamaumauga o le 6.0-7.0, o loʻo faʻagasolo nei faiga faʻaleagaina.

Tusa 2 maʻisuka inisalini: mai le talanoa ma tagata gasegase

E masani ona oʻo atu i le oti ona o le vave osofaia o le fatu poʻo le taʻavale. O nei mafuaʻaga o le oti e masani lava e le aʻafia i le maʻisuka, ina ia aua neʻi faʻateteleina fuainumera faamauina. Ae o le mea moni e fesootai i latou. I nisi o maʻisuka, o le cardiovascular system e matua faigata lava ma e le tupu se osofaʻiga o le fatu po o le taʻavale. O nei gasegase e lava le taimi e masani ai ma faʻafitauli o fatuga, vae ma le vaai.

Aua e te talitonu i fomaʻi oe fai mai e saogalemu le toto sugar 6.0-8.0. Ioe, o tagata soifua maloloina o loʻo i ai ia ituaiga o kulukose pe a uma ona 'ai. Ae latou te le sili atu i le 15-20 minute, ae le o ni nai itula ile laina.

E mafai e le maʻisuka ituaiga 2 ona gasegase tumau i le inisalini?

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e tatau ona amata amata le tuiina o le inisalini pe afai o le mulimuli ma le tagofia o fualaau e le lava le fesoasoani. E maualuga le maualuga o le suka i le toto i le 3.9-5.5 mmol / L ma le 24 itula i le aso. E tatau ona amata le tosina o le inisalini i le maualalo o laasaga, ma faasolosolo malie le alualu i luma seia oo ina tausia le kulūkose i totonu o tapulaʻa ua faamaotiina.

O se faʻaopoopoga taua i le gaioiga faaletino e mafai ona fesoasoani e folasia le iniseti o le inisalini. O le faʻamalosi, faʻapea foi le malosi o aʻoga i le falemaʻi poʻo le fale, e fesoasoani e ausia ai lenei sini. Fesili atu pe o le a le qi-running o. Ae paga lea, o le aʻoga faaletino e le fesoasoani i tagata uma e maua mai le maʻisuka mai le inisalini. E faʻalagolago i le malosi o lau kulūkose o le faʻafitauli ole gasegase.

E mafai ona ou toe foi mai mai le insulin i fualaau? E faʻapefea ona fai?

Taumafai e faʻaaoga le gaioiga faʻaletino e faʻaleleia ai le lagona o le tino ile inisalini. Afai e te manuia, o lau lava hormone, lea e maua mai i le pancreas, o le a lava lea e tumau ai le faʻasaina o le suka i le masani.O le masani e faatatau i faailoga o le 3.9-5.5 mmol / l 24 itula i le aso.

E tatau ona masani le kulūkose:

  • i le taeao i luga o se manava gaogao
  • i le po ao leʻi alu i le moega
  • ao le i ai
  • 2-3 itula pe a uma taumafataga.

E fautuaina e faʻapipiʻi toleniga cardio ma faʻamalositino malosi. O le mea e sili ona lelei mo le faʻamalosia o le cardiovascular system. E sili atu ona faigofie ona maua nai lo le aau, uila ma le faaseʻe. E mafai ona e auai lelei i faʻamalositino malosi i le fale ma luga o nofoaga i fafo, e aunoa ma le alu i le faletaalo. Afai e te manaʻo e toso le uʻamea i le falemaʻi, o le a faia.

Ole gaioiga faifai pea e le gata ina faʻapupula ai le lagona o le tino i le inisalini, ae e maua ai foi le tele o isi faʻamanuiaga. Ae maise lava, e puipuia mai faafitauli faʻapitoa ma isi faʻamaʻi faʻapitoa masani o tausaga.

Faʻapea o oe e pulea le faʻaleleia o lou tino i le inisalini. Na mafai ona maua i aso masani e faia ai e aunoa ma ni inisiua. Ae ui i lea, e le tatau ona e togiina le penisini o le inisalini, tuʻu ese i le pito mamao. Aua atonu e tatau ai ona toe amata le inisiua mo sina taimi ile taimi malulu poʻo isi faʻamaʻi pipisi.

O faʻamaʻi pipisi e faʻateleina ai le manaomia o le maʻisuka mo le insulin i le 30-80%. Talu ai ona o le tali le lelei o le tino ua faʻaitiitia ai le mataalia i lenei hormone. A o le maʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 2 e leʻi toe malosi ma e leʻi pasia le mumu, e matua tatau lava ona puipuia le pancreas. Afai e manaʻomia, lagolago i le inisalini. Taulai atu i lou suka toto. Iloilo pe latou te manaʻomia le toe faʻagasolo mo sina taimi i inisiua. Afai e te le amanaiaina lenei fautuaga, pe a maeʻa sina malulu, o le vasega o le maʻisuka e mafai ona sili atu ona leaga i aso uma o lou olaga.

Mata o le a anapogi le anapogi mai tui o le inisalini?

O le maʻisuka ituaiga 2 e mafua mai i le mea moni o lou tino e le faʻafeiloaʻi meaʻai gaosi, aemaise lava mea mama. Ina ia ave le faʻamaʻi i lalo o le puleaina, e tatau ona e faʻatūina se faiga o le faʻasaʻo atoatoa mai le taumafa. A maeʻa ona e faia lenei mea, o le a leai se manaʻoga e fiaai. - soifua maloloina, ae loto ma lelei. O le 'upega tafaʻilagi i taimi uma o loʻo faʻamalosia ai tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona tumau le tumau o le toto sugar e aunoa ma le fia taumafa.

O nisi tagata gasegase e valea e mafaufau ma fausia se polokalama, ae mananao e ausia taunuuga vave e ala i le anapogi. A maeʻa ona matelaina i latou, ona toe maua lea o latou manaʻoga lē pulea mo gaʻo vailaau leaga. O isi taimi o le anapogi ma le 'aiʻesea o meaʻai gaʻo o se faʻamaonia mautinoa lea mo le maʻisuka e vave oʻo atu ai i latou i le tuugamau. I tulaga ogaoga, atonu e manaʻomia le mafaufau o le mafaufau e talepeina le taamilosaga leaga.

Suesue ma fai mea ua tusia ai i totonu. Suʻe i se meaʻai maualalo-mau. Faʻaopopo le metformin, insulin ma le gaioiga faaletino i ai. A maeʻa ona faʻamautu lau pulega, e mafai ona e taumafai se isi anapogi. E ui lava e le o se mea talafeagai lenei. O faʻamanuiaga o le anapogi e taufaasese. O le ae faʻaaluina le tele o le malosi e atiina ae ai se amioga mo ia. Nai lo lena, e sili atu le lelei o le faia o se masani masani o faamalositino masani.

O le hypoglycemic coma

Afai o le fua o le hormone ua le saʻo ona fuafua mo se maʻi o loʻo mafatia i le maʻisuka, o le maʻi ua alu ese atu i se tulaga sili ona leaga. O le tele o taimi, e atiina ae ai i tagata matutua le faʻaaogaina o fua o le suka e maualalo ai le suka.

Faatasi ai ma le itiiti ifo o le fua o le insulin, o le faateleina o le mamafa o le tino, o se faaletonu o le soifua lelei, ma mataupu o le ketoacidosis ma le acetonuria e masani ona masani ai.

Aʻo le i atiaʻe le vaʻa, o le maʻi e tupu ai le popole. O loʻo ia te ia se faʻaopoopoga o le fatu, o se oso i le toto, ma o se lagona o le fiaaai ua faʻateleina. O nisi taimi o le tagata gasegase ua sili atu le malosi, itaitagofie, fiailoa, ma o lana amio e mafua ai ona le mautonu ma e foliga mai e le lava.

Mulimuli ane faʻasalaga, e tupu aʻe ai le manava o musika ma tupu ai se pa.

I le puipuia o lenei tulaga, e vavalalata tagata e vavalalata ma le tagata maʻi e tatau ona malamalama o le mafuaʻaga o le amio a le tagata e le o se amio, ae o le tele o Inisalini i le toto. O lenei mea o le a faʻatagaina ai taimi talafeagai e puipuia ai faʻafitauli o le hypoglycemia: siaki le kulūkose i se glucometer, ma i se fua faʻatatau tele, faʻaaogaina le 40% glucose tali ma valaʻau i se falemaʻi.

Aafiaga i le Vaaiga mamao ma le Metabolism

O aʻafiaga mai mata e seasea lava, ma e masani lava ona mou atu i le vaiaso muamua mai le amataga o togafitiga masani ile inisalini. O le tagata gasegase e mafai ona faʻaitiitia se faʻaitiitia le tumau o le gaioiga vaaia, talu ai o se suiga i le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto e aʻafia ai le tigā (mamafa i totonu) o le masini.

Faʻatasi ai ma le faʻasolosolo lelei o le maualuga o le suka i totonu o le toto, o le a atili ai ona tumu le mata i le susu, ma e aʻafia ai le feteʻenaʻi (teena o le malamalama). Mata e manaʻomia le taimi e faʻafetaui ai suiga i le metabolism i lalo o le aafiaga o le inisalini.

Vaʻaia ata, e pei o se tulafono, toe foʻi uma i lona tulaga muamua i totonu o le 7-10 aso mai le amataga o togafitiga. A o faagasolo lenei vaitaimi, o le tali a le tino i le inisalini e faʻaleagaina (natura) ma faʻamaoniga uma e le lelei mai mata e alu. Ina ia faafaigofie le suiga o le suiga, e tatau ona puipuia le okeni o le vaaiga mamao mai le manumalo. Ina ia faia lenei mea, e taua le vavaeese o le faitau umi, galue ma se komepiuta ma mataʻituina le TV. Afai o maʻi o le tagata gasegase (mo se faʻataʻitaʻiga, myopia), i le amataga o le togafitiga o le inisalini e tatau ona ia faʻaaoga mata tioata nai lo le faʻafeiloaʻi mata tioata, e tusa lava pe faʻaaogaina e faʻaofuina i taimi uma.

Talu ai o le inisalini e vave faʻavaveina ai le metabolic process, o nisi taimi i le amataga o togafitiga e mafai e le tagata gasegase ona tupu le ogaoga o le edema. Ona o le tumau o le tino, e mafai e se tagata ona maua le 3-5 kilokalama i le vaiaso. O lenei mamafa mamafa e tatau ona alu i le 10-14 aso mai le amataga o togafitiga. Afai e le alu ese le fula ma faaauau pea mo se vaitaimi umi atu, e tatau i le tagata maʻi ona faafesootai se fomaʻi ma faia se isi siama faaopoopo o le tino.

O le taimi nei o le inisalini sauniuniga e maua mai ai le biotechnology ma metotia faʻainisinia e maualuga tele ma e seasea afaina ai ona toe faʻaalia. Peitai, e ui lava i lenei, o loʻo maua pea e le protéines nei fualaau oona, ma o lo latou natura e mafai ona avea ma antigens. Anetikeni o mea ia e le o ese i le tino, ma, o le ulu atu i ai, e mafai ona faaosofia ai le puipuiga o le puipuiga. E tusa ai ma fuainumera, o le allergy i le inisalini e tupu ile 5-30% o maʻi. E i ai foi le faapalepale o le tagata lava ia i fualaau faasaina, aua o le lava vailaau lava e tasi e le talafeagai mo tagata gasegase eseese e tutusa lava foliga o le maʻisuka.


O le aʻafiaga o mea faʻavevesi e faʻateleina pe a maʻi le tagata maʻi, neuropathy ma isi faʻafitauli o le maʻi

O faʻafitauli e mafai ona i ai i le lotoifale ma lautele. O le tele o taimi, o le tali atu i le lotoifale i le lotoifale lea e faʻaalia ai o ia o le mumu, mumu, fulafula ma le fula i le nofoaga o inisi. O nisi taimi o se faʻavavevave o le ituaiga urticaria ma le manogi e mafai ona tuʻuina atu nei faʻaʻailoga.

O ituaiga sili ona matautia o allergies lautele o le Quumeke o le edema ma le anaphylactic shock. O le mea e lelei ai, e seasea lava, ae e tatau ona e iloa e uiga i nei tulaga faʻaleaga, ona latou te manaʻomia le tausiga faʻafuaseʻi.

Afai o faʻasaga i le lotoifale i le inisalini e tupu tonu lava i le eria lata ane i le nofoaga o inisiua, ona faʻatasi ai lea ma fomaʻi masani o le allergy, o le vevela e salalau i le tino atoa. O le malosi tele o le tino, o le manava manava, o le le lelei o le fatu ma le tafe o le mamafa e masani ona faaopoopo i ai.

E faʻapefea ona fesoasoani? E tatau ona taofi le taofiga o le inisalini, valaʻau i se falemaʻi ma faʻasaʻo le tagata maʻi mai lavalava fufusi ina ia leai se mea e toso ai le fatafata. E manaʻomia e le maʻisuka le maua o le filemu ma le avanoa i vaalele fou ma lelei. Pe a valaauina e le avelautusi a le falemai se pulufana, e mafai ona ia fautuaina pe faapefea ona tuuina atu le fesoasoani e tusa ai ma faailoga na tutupu ina ia le afaina ai le tagata maʻi.

Faʻafefea ona faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga?

Pe a faʻaaoga togafitiga saʻo ma mulimuli i fautuaga a lau fomaʻi, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le le manaʻomia o le inisalini. A o lei amataina le hormoni, e tatau ona e gauai i taimi uma i foliga vaaia o le vaifofo (pe afai e aoina mai e le tagata maʻi mai se fagu poo le ampoule). Faʻamataʻu, faʻavasegaina ma foliga o le pala, e le mafai ona tui le hormone.

Ina ia mafai ona puipuia oe lava mai aʻafiaga o le insulin, e fautuaina e usitaia ia fautuaga:

  • Aua e te fesuisuiai i se ituaiga fou o inisalini (e tusa lava pe eseese ituaiga o gaioiga ma le tutusa o masini),
  • fetuunai le fualaau o vailaau aʻo lei amataina ma pe a maeʻa faamalositino,
  • pe a faʻaaoga peni inisalini, ia mataʻituina taimi uma o latou soifua maloloina ma le ola o cartridges,
  • aua le taofia le togafitiga o le inisalini, taumafai e suitulaga i togafitiga faa-aganuu, faleopathy, ma isi,
  • mulimuli i se taumafataga ma tausisi i tulafono o se olaga ola maloloina.

O vailaau maualuga o aso nei mo le maʻisuka e mafai ona faʻaitiitia ai le leaga o aʻafiaga o le tino. Ae, o le mea e leaga ai, e leai se tasi e puipuia mai aʻafiaga. O nisi taimi latou te mafai ona tupu e tusa lava pe umi se taimi e faʻaaoga ai le vailaau lava e tasi. Ina ia mafai ona e puipuia oe lava mai taunuuga ogaoga o le soifua maloloina, afai e iai ni faailoga le mautinoa, e le tatau ona e tolopo le asiasiga i le fomaʻi. O le tagata aoga endocrinologist o le a fesoasoani ia te oe e filifilia le fualaau sili ona lelei, pe a tatau ai, fetuunai le fualaau oona ma tuuina atu fautuaga mo nisi suʻesuʻega ma togafitiga.

O Lantus o se tasi lea o uluai analogues muamua o le inisalini o le tagata. Mauaina e ala i le sui o le amino acid asparagine ma le glycine i le tulaga 21 o le filifili A ma faaopoopo i ai le lua aridsine amino acids i le filifili B i le amino acid terminal. O lenei fualaau faasaina e gaosia e se fomaʻi Farani-Sanofi-Aventis. I le tele o suʻesuʻega, na faʻamaonia ai o le inisalini Lantus e le gata ina faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia pe a faatusatusa i fualaau o le NPH, ae faʻaleleia foi le gataifale gaʻo. Lalo o ni faʻamatalaga puupuu mo le faʻaaogaina ma iloiloga o le maʻisuka.

O le mea malosi a Lantus o le insulin glargine. E maua mai i le recombination faʻasolo e faʻaaoga ai se k-12 o le siama Escherichia coli. I se siosiomaga le faaituau, o se mea e faigofie ona solu, i se mea faʻapitoa e faʻamavaeina i le faʻavaeina o le microprecipitate, lea e faʻauluina ma faifai malie le inisalini. Ona o lenei mea, o Lantus o loʻo iai se faʻatautaia o se gaioiga gaioiga e oʻo atu i le 24 itula.

O mea autu tau falemaʻi:

  • Faʻagasolo lemu ma le leai o se gaioiga galue i totonu o le 24 itula.
  • Taofiofi o le proteolysis ma le lipolysis i adipocytes.
  • O le vaega malosi e fusifusia i le insulin resptors 5-8 taimi malosi.
  • Faatonutonuina o le kulūkose metabolism, faʻasaina o le kulūkose i le ate.

I le 1 ml Lantus Solostar e aofia ai:

  • 3.6378 mg o le insulin glargine (e tusa ma le 100 IU o le inisalini o le tagata),
  • 85% glycerol
  • vai mo le tui
  • hydrochloric concentrated acid,
  • m-kesene ma le sodium hydroxide.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

E iai vailaʻau e aʻafia ai le gaosiga o le carbohydrate, ao faʻalautele pe faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini.

Faʻaititia le suka: vailaau o le antidiabetic oral, sulfonamides, inhibitors ACE, salicylates, angioprotectors, inhibitors monoamine oxidase, dysopyramides antiarrhythmic, analgesics narcoti.

Faʻateleina le suka: vevela o le thyroid, diuretics, sympathomimetics, fomaʻi faʻamataʻu, tautalaga o phenothiazine, inhibitors protease.

O nisi o mea e maua uma i le faʻaaogaina o le hypoglycemic ma le maualuga o le gasegase. E aofia ai:

  • beta blockers ma siti lita,
  • ava malosi
  • clonidine (vailaʻau faʻasaina).

Contraindications

  1. E faʻasaina le faʻaaogaina o tagata gasegase e le faʻapalepale i le insulin glargine poʻo vaega o ausilali.
  2. Hypoglycemia.
  3. Togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka.
  4. Tamaiti ei lalo o le 2 tausaga.

Atonu e seasea tulai mai ni uiga le lelei, o faatonuga e fai mai e ono i ai:

  • lipoatrophy poʻo lipohypertrophy,
  • afaina o le maʻi (Quincke's edema, faʻalavelave faʻafuaseʻi, bronchospasm),
  • tiga o le muso ma le tuai i le tino o le konatela,
  • dysgeusia ma le faʻaleagaina o le tino.

Soloaiga i Lantus mai isi inisalini

Afai o le maʻisuka e faʻaaogaina taimi ole taimi, ona fai lea o le suiga i Lantus, ua suia le fua o le vailaau ma fualaau faasaina. Suiga o le inisalini e tatau ona faia i na o le falemaʻi.

I Rusia, o malosi uma o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka na tuʻuina atu malosi mai Lantus i Tujeo. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le fualaau fou e maualalo le lamatiaga o le atinaʻeina o le hypoglycemia, ae o le tele o tagata e faitioina ina ua uma le suiga i Tujeo na oso malosi malosi a latou suga, o lea na faamalosia ai i latou e faatau le insulin Lantus Solostar.

Levemir o se vailaau sili ona lelei, ae o loʻo i ai se mea e ese ai, e ui o le umi o le gaioiga e 24 itula foi.

Aylar e leʻi fetaiai ma le inisalini, o faatonuga e fai mai o Lantus tutusa, ae o le kamupanī e taugofie.

Inisalini Lantus ao maitaga

O suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ile Lantus ma fafine maʻitaga e leʻi faʻatautaia. E tusa ai ma faʻamatalaga le aloaia, o le vailaʻau e le afaina ai le ala o le maʻitaga ma le tamaititi lava ia.

Sa faia ni faʻataʻitaʻiga i luga o manu, lea na faamaonia ai o le insulin glargine e leai sona aʻafiaga i le gaosia o le tino.

O le Lantus Solostar e mafai ona faʻamaonia i le tulaga o le inisalini NPH e le aoga. O tina i le lumanaʻi e tatau ona mataʻituina a latou suga, aua i le uluaʻi masina, o le manaʻomia mo le inisalini e faʻaitiitia, ma i le lona lua ma le tolu piliona.

Aua e te fefe e fafagaina se pepe; o faatonuga e le o aofia ai faʻamatalaga e mafai e Lantus ona pasi i susu o susu.

Auala e teu ai

O le olaga ola o Lantus e 3 tausaga. E manaʻomia lou teu i se mea pogisa puipui mai le la i le vevela o le 2 i le 8 tikeri. E masani lava o le nofoaga sili ona talafeagai o se pusaaisa. I lenei tulaga, ia mautinoa e te vaʻai i le puleaina o le vevela, ona o le faʻamaʻiina o le inisalini Lantus e faʻasaina!

Talu mai le faʻaaoga muamua, e mafai ona teuina le vailaʻau mo le masina i se nofoaga pogisa i le vevela e le silia ma le 25 tikeri (ae le o le pusaaisa). Aua le faʻaaoga le inisalini mimita.

Faʻasalaga

O le tele o le tui o le inisalini e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o le faʻavaveina o le hypoglycemic syndrome, talu ai o le inisalini sili atu e fusifusia ai le glucose uma, o le mea lea, o le le lava o lenei mea ua matauina. O uiga masani o lenei maʻi e aofia ai:

  • mafaufau le lelei
  • taʻavale
  • tamaiti aoga
  • vili
  • vaivai le lelei
  • tulaga le mautonu
  • le lelei le faaleagaina
  • ulu matua
  • faʻateleina le sosolo
  • faateleina le faʻamalosi.

Faʻafitauli:

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le inisalini, o le lipodystrophy (o le faaitiitia o le tino o le tino o le tino i totonu o le tino) e ono tupu i le nofoaga o inisiua.

O nei faʻamalosiga o le inisalini e faʻamamaina faʻaonaponei i aso nei, e le o se mafuaʻaga e mafua ai ona faʻafuaseʻi ona tupu ai le faʻafitauli o le allergy phenomena. O le atinaʻeina o se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻafitauli e manaʻomia vave le faʻaaogaina (taofia poʻo le taofiofia o mea e afaina ai) ma togafitiga faafomaʻi.

Faʻavae ma meatotino:

1 ml o se fofo poʻo le faʻamalologa e aofia ai 40 PIECES.

O le togafitiga o le inisalini o loʻo maua i ipu tioata ua faʻamaufaʻailogaina faʻamaʻiina i pusa paʻu faʻatasi ma alumini.

O le inisalini o se suālaʻau maʻoti, o loʻo i ai le gafatia e faʻatonutonu ai le metabolism o le carbohydrate, faʻaleleia atili le kulūkose e ala i fusi ma faʻamalosia lona liua i le glycogen, ma faʻafaigofie ai foʻi le uluina o le kulukose i totonu o sela o le tino.

I le faaopoopo atu i le aafiaga o le hypoglycemic (faaitiitia o le suka o le toto), o le inisalini ei ai le tele o isi aʻafiaga: e faʻaleleia ai le maso glycogen faleoloa, faʻaosofia ai le faʻasologa o peptide, faʻaititia ai le protein, ma isi.

O le faʻaaogaina o le inisalini e faʻatasi ma le faʻamalosia poʻo le faʻasaina (suppression) o nisi o enzymes, glycogen synthetase, pyruvate dehydrogenase, hexokinase e faaosofia ai, lipase activating acids o tissue, lipoprotein lipase, faʻaitiitia o le toto na osofaʻi pe a maeʻa le taumafataga i gaʻo, e faʻasaina.

I le avea ai o se tulafono, i le tasi le mililita o le fualaau faasaina i le tulaga o se vaifofo poo le taofia e aofia ai le 40 IU o le mea galue.

I le tuufaatasiga fualaau faasaina e mafai ona aofia ai le insulin e maua mai pancreas manu (puaʻa po o povi), inisalini o le tagata po o se mea e gaosia mai meaola e maua mai i le inisinia.

O le tuufaatasiga o vaega o ausilali e ese mo fualaau faasaina taitasi.

Faiga faʻapolopolo

Lantus - o se fofo manino mo le tui, o loʻo maua i le tulaga o:

  • cartridges mo le polokalama OptiKlik (5pcs i le pusa),
  • 5 penisini tui Lantus Solostar,
  • OpieSet peni tui i se tasi afifi 5 pcs. (laasaga 2 iunite),
  • 10 ml ipu (1000 iunite i totonu o le tasi voli).

Faailoga mo le faʻaaogaina

  1. Tagata matutua ma tamaiti mai le 2 tausaga le matua ma le maʻisuka ituaiga 1.
  2. Ituaiga 2 maʻisuka (i le tulaga o le le lelei o papa maʻa).

I le oona, o se togafitiga e faʻamalosia - Lantus Solostar ma Metformin.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

E iai vailaʻau e aʻafia ai le gaosiga o le carbohydrate, ao faʻalautele pe faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini.

Faʻaititia le suka: vailaau o le antidiabetic oral, sulfonamides, inhibitors ACE, salicylates, angioprotectors, inhibitors monoamine oxidase, dysopyramides antiarrhythmic, analgesics narcoti.

Faʻateleina le suka: vevela o le thyroid, diuretics, sympathomimetics, fomaʻi faʻamataʻu, tautalaga o phenothiazine, inhibitors protease.

O nisi o mea e maua uma i le faʻaaogaina o le hypoglycemic ma le maualuga o le gasegase. E aofia ai:

  • beta blockers ma siti lita,
  • ava malosi
  • clonidine (vailaʻau faʻasaina).

Contraindications

  1. E faʻasaina le faʻaaogaina o tagata gasegase e le faʻapalepale i le insulin glargine poʻo vaega o ausilali.
  2. Hypoglycemia.
  3. Togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka.
  4. Tamaiti ei lalo o le 2 tausaga.

Atonu e seasea tulai mai ni uiga le lelei, o faatonuga e fai mai e ono i ai:

  • lipoatrophy poʻo lipohypertrophy,
  • afaina o le maʻi (Quincke's edema, faʻalavelave faʻafuaseʻi, bronchospasm),
  • tiga o le muso ma le tuai i le tino o le konatela,
  • dysgeusia ma le faʻaleagaina o le tino.

Soloaiga i Lantus mai isi inisalini

Afai o le maʻisuka e faʻaaogaina taimi ole taimi, ona fai lea o le suiga i Lantus, ua suia le fua o le vailaau ma fualaau faasaina. Suiga o le inisalini e tatau ona faia i na o le falemaʻi.

I Rusia, o malosi uma o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka na tuʻuina atu malosi mai Lantus i Tujeo. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le fualaau fou e maualalo le lamatiaga o le atinaʻeina o le hypoglycemia, ae o le tele o tagata e faitioina ina ua uma le suiga i Tujeo na oso malosi malosi a latou suga, o lea na faamalosia ai i latou e faatau le insulin Lantus Solostar.

Levemir o se vailaau sili ona lelei, ae o loʻo i ai se mea e ese ai, e ui o le umi o le gaioiga e 24 itula foi.

Aylar e leʻi fetaiai ma le inisalini, o faatonuga e fai mai o Lantus tutusa, ae o le kamupanī e taugofie.

Inisalini Lantus ao maitaga

O suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ile Lantus ma fafine maʻitaga e leʻi faʻatautaia. E tusa ai ma faʻamatalaga le aloaia, o le vailaʻau e le afaina ai le ala o le maʻitaga ma le tamaititi lava ia.

Sa faia ni faʻataʻitaʻiga i luga o manu, lea na faamaonia ai o le insulin glargine e leai sona aʻafiaga i le gaosia o le tino.

O le Lantus Solostar e mafai ona faʻamaonia i le tulaga o le inisalini NPH e le aoga. O tina i le lumanaʻi e tatau ona mataʻituina a latou suga, aua i le uluaʻi masina, o le manaʻomia mo le inisalini e faʻaitiitia, ma i le lona lua ma le tolu piliona.

Aua e te fefe e fafagaina se pepe; o faatonuga e le o aofia ai faʻamatalaga e mafai e Lantus ona pasi i susu o susu.

Auala e teu ai

O le olaga ola o Lantus e 3 tausaga. E manaʻomia lou teu i se mea pogisa puipui mai le la i le vevela o le 2 i le 8 tikeri. E masani lava o le nofoaga sili ona talafeagai o se pusaaisa. I lenei tulaga, ia mautinoa e te vaʻai i le puleaina o le vevela, ona o le faʻamaʻiina o le inisalini Lantus e faʻasaina!

Talu mai le faʻaaoga muamua, e mafai ona teuina le vailaʻau mo le masina i se nofoaga pogisa i le vevela e le silia ma le 25 tikeri (ae le o le pusaaisa). Aua le faʻaaoga le inisalini mimita.

O fea e faʻatau, tau

Lantus Solostar ua faatonuina e aunoa ma se totogi e ala i le faia o se togafitiga e se endocrinologist. Ae e tupu foi e tatau i le maʻisuka ona faʻatau saʻo lenei vailaʻau i se fale talavai. O le tau masani o le inisalini e 3300 rubles. I Ukraine, e mafai ona faatauina Lantus mo le 1200 UAH.

E uiga i le fualaau faasaina:

O le inisalini o se suālaʻau maʻoti, o loʻo i ai le gafatia e faʻatonutonu ai le metabolism o le carbohydrate, faʻaleleia atili le kulūkose e ala i fusi ma faʻamalosia lona liua i le glycogen, ma faʻafaigofie ai foʻi le uluina o le kulukose i totonu o sela o le tino.

Faailoga ma fuataga:

O le faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o le inisalini o le ituaiga I o le maʻisuka maualuga (o le insulin-dependent), ae i lalo o nisi tulaga, ua faʻamaonia foi mo le ituaiga II o le maʻisuka (e le o le inisalini).

Faʻasalaga

O le tele o le tui o le inisalini e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o le faʻavaveina o le hypoglycemic syndrome, talu ai o le inisalini sili atu e fusifusia ai le glucose uma, o le mea lea, o le le lava o lenei mea ua matauina. O uiga masani o lenei maʻi e aofia ai:

  • mafaufau le lelei
  • taʻavale
  • tamaiti aoga
  • vili
  • vaivai le lelei
  • tulaga le mautonu
  • le lelei le faaleagaina
  • ulu matua
  • faʻateleina le sosolo
  • faateleina le faʻamalosi.

Faʻafitauli:

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le inisalini, o le lipodystrophy (o le faaitiitia o le tino o le tino o le tino i totonu o le tino) e ono tupu i le nofoaga o inisiua.

O nei faʻamalosiga o le inisalini e faʻamamaina faʻaonaponei i aso nei, e le o se mafuaʻaga e mafua ai ona faʻafuaseʻi ona tupu ai le faʻafitauli o le allergy phenomena. O le atinaʻeina o se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻafitauli e manaʻomia vave le faʻaaogaina (taofia poʻo le taofiofia o mea e afaina ai) ma togafitiga faafomaʻi.

Contraindications:

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le inisalini o faʻamaʻi lea e tupu mai i le hypoglycemia, lesepatitis mataʻutia, cirrhosis, jaolice hemolytic (samasama o le paʻu ma mucous membranes o mata e mafua mai i le malepelepe o le toto mumu), pancreatitis (mumū o le pancreas), nephritis (inflammation of the kidney) afaina o fatugaʻo e aʻafia ai le protein / amyloid metabolism), urolitiasis, maʻi manava ma le duodenal, faʻaleagaina o le fatu (faaletonu o le fatu ona o le fatu o le fatu faʻamaʻi o ona aʻa).

E manaʻomia le lapataiga tele i le togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ma le mafatia i le le atoatoa o le matelaina o maʻi (o le le tutusa o le manaʻo o le fatu mo le okesene ma lona faʻafeiloaʻiina) ma le gasegase o le gasegase. E tatau ona faʻaeteete pe'ā faʻaaogaina le inisalini i tagata gasegase i le maʻi o le thyroid, o le faʻamaʻi o Addison (le lava le galuega), ma le toilalo. O le togafitiga o le inisalini e tatau ona mataʻituina. I le uluaʻi masina muamua o le maitaga, o le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona faʻaititia lemu ma faateleina i le lona lua ma le tolu piliona.

Fesootaiga ma isi vailaʻau ma ava malosi:

O le poloka o le pia-adrenergic ma beta-adrenostimulants, tetracyclines, o le salicylates e faateleina ai le pulefaʻatasia o le ogatotonu o le tino (o le excretion of the body formed) insulin.Thiazide diupetics (diuretics), beta-blockers, ava malosi e mafai ona taitai atu i le hypoglycemia.

Faʻavae ma meatotino:

1 ml o se fofo poʻo le faʻamalologa e aofia ai 40 PIECES.

O le togafitiga o le inisalini o loʻo maua i ipu tioata ua faʻamaufaʻailogaina faʻamaʻiina i pusa paʻu faʻatasi ma alumini.

O le inisalini o se suālaʻau maʻoti, o loʻo i ai le gafatia e faʻatonutonu ai le metabolism o le carbohydrate, faʻaleleia atili le kulūkose e ala i fusi ma faʻamalosia lona liua i le glycogen, ma faʻafaigofie ai foʻi le uluina o le kulukose i totonu o sela o le tino.

I le faaopoopo atu i le aafiaga o le hypoglycemic (faaitiitia o le suka o le toto), o le inisalini ei ai le tele o isi aʻafiaga: e faʻaleleia ai le maso glycogen faleoloa, faʻaosofia ai le faʻasologa o peptide, faʻaititia ai le protein, ma isi.

O le faʻaaogaina o le inisalini e faʻatasi ma le faʻamalosia poʻo le faʻasaina (suppression) o nisi o enzymes, glycogen synthetase, pyruvate dehydrogenase, hexokinase e faaosofia ai, lipase activating acids o tissue, lipoprotein lipase, faʻaitiitia o le toto na osofaʻi pe a maeʻa le taumafataga i gaʻo, e faʻasaina.

I le avea ai o se tulafono, i le tasi le mililita o le fualaau faasaina i le tulaga o se vaifofo poo le taofia e aofia ai le 40 IU o le mea galue.

I le tuufaatasiga fualaau faasaina e mafai ona aofia ai le insulin e maua mai pancreas manu (puaʻa po o povi), inisalini o le tagata po o se mea e gaosia mai meaola e maua mai i le inisinia.

O le tuufaatasiga o vaega o ausilali e ese mo fualaau faasaina taitasi.

Faiga faʻapolopolo

O sauniuniga ile inisalini e maua i ni fofo ma i le tulaga o le taofiofi i ipu ma suauu faapitoa (cartridges, cartridges and systems designed for use with pencil syringe).

O vai fofo e maua mai i totonu o fagu vailaau mama ma se voluma 5 ma le 10 ml, faatasi ai ma le gaioiga, o se tulafono, mai le 20 i le 100 PIECES i le 1 ml o fofo.

O le vailaʻau e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o le fomaʻi, o se paʻu paʻepaʻe suamalie, ma e aofia ai le 3.1% suauu.

O fofo e foliga mai o se vai manino, le lanu po o sina lanu samasama ma se eletise (pH) mai le 2.0 i le 3.5). Ina ia saunia le fofo, o le paʻu tioata e faʻafefeteina i le vai mo le iniseti (Aqua pro injectionibus), faʻamalosia i le hydrochloric acid (Acidum hydrochloricum) ma le faʻaopoopoga o le glycerin (Glycerinum) ma le 0.25-0.3% solution (Phenolum) poʻo le tricresol (Tricresolum) mo le faʻasaoina.

Lagolagosua lagolagosua-faʻasao e tuʻuina atu i falemaʻi i vailaau faʻamaʻi 5 ma le 10 ml. O fagu uma lava e faamaufaʻailogaina i se mea faʻapipiʻi faʻatasi ma se pusa alumini.

Le pito sili ona faʻapitoa faʻasolosolo hypoglycemia o loʻo faamatalaina i se vailaʻau e lua-fualaau o le Novomix, o se faʻamalologa e lua-vaega, lea e aofia ai le 30% o le insulin asini e sili ona puupuu ma 70% o le insulin aspart.

I le taimi nei, ua mafai e saienitisi ona foia le faafitauli o le alu o le inisalini i le manava (talu ai o le mea polotini, e aʻafia ai le faʻaumatia i lalo o le aʻafiaga o le suamalie) ma maua foi se fofo lelei mo le maʻisuka i totonu o fualaau.

Faʻataʻitaʻiga

O tapenaga o le inisalini e aofia i le kulupu o fualaau oona lea e aʻafia aiotaota ma le faagasologa o metabolic processes i le tino.

E taua le inisalini insulin carbohydrate metabolism regulator i totonu o le tino, o le mea e tupu ai se mea faapitoa antipyretic.

O galuega autu o le inisalini:

  • tulafono faatonutonu o le metabolism gaʻo,
  • faaosofia o le gaʻo o le kulūkose ma le gaioiga o lona liua i le glycogen,
  • faʻafaigofie le tuʻuina atu o le kulukose i totonu o sela,
  • faateleina maso musika glycogen faleoloa,
  • sosoʻo faʻamalosi,
  • faaitiitia i le faaaogaina o le protein,
  • faaosofia o glucosyl transferase, pyruvate dehydrogenase multienzyme complex, hexokinase,
  • lapataiga lipaseo ana gaoioiga e faʻamoemoe i le faʻagasoloina o gaʻo gaʻo o mea faʻapipiʻi,
  • lipoprotein lipase inhibition, lea e faʻaitiitia ai le "puaoa" pe a uma ona 'ai meaʻai gaʻo maualuga.

Inisalini e afaina suauu gaʻo. E mafua lenei mea i le mea moni o le mea e faʻaleleia ai le felauaiga. glucose ui sulu siakifaʻaleleia lona faʻaogaina e fuluʻi, ma e aʻafia ai foi glycogen biotransformation i le ate.

Talu ai glycogenolysis inhibition (o le faagasologa lea e gau ai glycogen i le kulukose) ma gluconeogenesis (faagasologa o aʻoaʻoga glucose mai punaoa e le o le carbohydrate: mai amino acids, gaʻo gaʻo ma isi) insulin e taofia ai le gaosiga ogaoga glucose.

Le aʻafiaga o se mea i lipid metabolism faaalia i le taofiofia lipolysis (gaʻo gaʻo). O se taunuuga, o tupe maua ua faaitiitia free fatty acid i faʻavaʻa toto.

Inisalini e taofia le faʻatulagaina acetone (ketone) tino i totonu o le tino, e faaosofia ai gaioiga gaʻo gaʻo ma aʻoga mulimuli ane esters. Na ia faia foi se vaega i totonu polotini: faʻaleleia le felauaiga amino acids i luga o siamafaʻaosofia peptide synthesisfaʻaitiitia le faʻaaogaina o meaʻai polotinifaatelegese le faagasologa o suiga amino acids i oxocarboxylic acid.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le faiga o le gaioiga o le inisalini e fesootaʻi ma lona mafai gafatia ma se faʻamaumauga patino, lea o loʻo lisiina i luga plasma cell membrane, ma fai inisalini faʻapipiʻi siaki.

Faʻatasi ma inisalini receptor e ulufale i totonu o le cell, pe a aafia ai le faiga fuluʻiina o faʻalaulele feaveaʻi, e oʻo mai i le taimi nei, e leai se faʻamatalaga saʻo i luga o isi faʻataʻitaʻiga i totonu o le masini.

O le inisalini e galue i le toetoe lava o totoga ma gaʻo uma i totonu o le tino o le tagata, ae o ona sini autu autu ate, muso ma mea lelei.

Maea le atoatoa o le inisalini ma o le a le vave o le aʻafiaga o lona faʻaogaina o le a faʻalagolago i luga o le inisiua (sili atu, i luga o le maualuga o le toto i le gaʻo gaʻo i le nofoaga o inisiua), o le togafitiga e faʻatonutonuina (sili atu i le 12-16 UNITS o le fofo e le tatau ona faia i se tasi nofoaga) faʻamalologa), o le faʻaogaina o le mea galue malosi i le sauniuniga, e pei o le inisalini, o le fua o le toto i le lotoifale, gaioiga o maso i le nofoaga o tui.

O le gaioiga o le fualaau faasaina e afua mai i fesuiaiga taua i tagata eseese uma ma le tagata lava e tasi.

E le gata i lea, e masani lava ona tofia i latou tagata faʻamalosia (togafitiga mo le maua o le mamafa) i tagata gasegase e maua mai i le masani ai o le le paleni o meaai ma tagata gasegase e maua ai le le atoatoa o meaai paleni.

E mafai foi ona faʻaaogaina le meafaigaluega e avea o se tasi o vaega o faʻafitauli e "faʻalauteleina" e faʻaaogaina e togafitia ai ma le le atoatoa o le matelaina (tulaga mafua mai maʻi faʻapitoa).

Vaega o le faʻaofiina o le inisalini

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, ua faatagaina le inisalini e faʻatino i lalo o le paʻu, musika poʻo vein. E mulimulitaia e faʻapea, o le pule faʻafefe e mafai ona faʻataunuʻuina fualaau faʻamalosi ma e naʻo pe afai o le tagata maʻi e iai ona uiga tulaga faʻapitoa pe na pauu i totonu.

O le faʻaofiina i totonu o vailaʻau o vailaʻau o loʻo maua i le tulaga o le taofiga o le a faʻasaina. Aʻo leʻi tui, e tatau ona faʻamafanafanaina vailaʻau i le vevela vevela. E mafua lenei mea i le mea moni o le inisalini malulu e sili atu ona lemu.

E sili atu le faʻaaogaina o se filasi palasitika mo le tui (e le o le tioata). O le mafuaʻaga o lenei mea, i totonu o le vailaʻau tioata, o le avanoa e pei o le "mate" e sili atu nai lo le faʻaogaina o palasitika. O le mea lea e faʻaitiitia ai le sao o le fua o le fualaau faasaina ma e taʻitaʻia ai le leiloa o le inisalini.

E fetaui lelei e faʻaogaina penisini o le tui insulin ma ni kata faʻapitoa e tumu i vaifofo faʻapipiʻi i totonu. E faʻaaogaina mo le folasia o fofo o gaioiga, pupuu ma fefiloi (tuufaatasia). Pe a faʻaaogaina ia faiga, aʻo leʻi faʻafoeina le vailaʻau, e le tatau ona faʻapipiʻi pe faʻafefiloi i taimi uma.

O nila o loʻo faʻaaogaina i laʻau faʻaonaponei ma peni tui mo le inisalini e matua vevela ma pupuu e mafua ai le maualalo o le tiga i le taimi o le tui. O le mafiafia o le nila e masani ona mai le 0.3 i le 0.4 mm), o le umi e le sili atu i le 12 mm (masani mai le 8 i le 12 mm).

O fea e tui ai le vailaʻau?

O le fesili "O fea latou te tuiina ai inisalini?" E masani ona tupu.

Le televave o letafe toto lauiloa pe a uma le inisiua tui i totonu puipui pito i luma, sili atu lemu le mimitiina o le vailaʻau toto mai le tauau ma le ogavae pito i luma, o le gasolo malie o le matauina pe a maeʻa ona faʻaaogaina le vailaʻau i totonu o le gaʻo i lalo o le scapula poʻo luga o le papa.

O le mea lea, i togafitiga faʻapitoa, inisiua o le auala sili ona lelei mo le faʻaauau pea ona togafitiga.

Mafaufau i le mea moni e faapea o le vailaau e ave i totonu o le toto i vitio eseese mai itu eseese o le tino, e fautuaina e fomaʻi le togiina o vailaau pupuu (foliga o se vaifofo manino) i totonu o le manava, ao aloese mai le pute, ma le umi o fualaau oona (fog solution) i totonu o le itulagi sipuni po o pulu.

O le isi tulafono taua e suia vaega o le puleaina o fualaau faasaina, e mulimulitai i se poloaiga maʻoti e tusa ai ma le taimi o le aso (mo se faataitaiga, i le taeao o le a faʻaaogaina le fofo i le manava, i le aso i le ogavae, ma i le afiafi i lalo o le paʻu o le pusa.

E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, mo nofoaga eseese, o le fuaina o le vailaʻau mo le aofaʻiga o le XE o le a eseese (e pei o taimi eseese o le aso).

Faʻaogaina o le tui inisalini algorithm

O tulafono autu mo le puleaina o le inisalini: ao le i faia se iniseti, e tatau ona siaki le aoga o vailaau, ituaiga, umi ma togafitiga, fufulu ou lima ma faamautinoa o loʻo mama le nofoaga o inisiua,

O le auala mo le puleaina o inisalini e faapenei:

  • Aʻo le i faia le pulega, e faʻamafanafana le vailaʻau i lima i le vevela vevela. E le faatagaina le fagu e lulu, aua o lenei mea e mafua mai i le faʻavaeina o fagu.
  • Ua soloi le pusa fagu i le 70º le ava malosi.
  • Latou te tosoina i le ea vevela mo le numera manaʻomia o iunite o inisalini, ona tui lea i totonu o le fagu, aoina mai le fualaau manaomia o le vailaau faʻasaina + e oo atu i le 10 ED atili.
  • O le fua o le fofo e faʻatonutonuina e ala i le uuina o le tui i le mata (pe afai e te suia le tulaga, e mafai ona faia se vaaiga vaaia o le 1-5ED)
  • Lalu le fagu, aveese faʻamalama.
  • Aua nei togafitia le paʻu i le nofoaga o inisiua i le ava malosi, talu ai ona o le ava e faaleagaina ai le inisalini ma, o se taunuuga, e mafai ai e le tagata maʻi ona faia lipodystrophy. Afai e talafeagai lea mea, ua lava lea e fufuluina ai le paʻu ma solo. Faʻatagaina le faʻaofiina o fualaau faasaina e ala i lavalava.
  • O le inisiua ua faia i vaega fautuaina o le puleaina o fualaau faasaina: 2.5 cm mai le pusa, 3 cm mai le tauau, ogavae, pito i luga o le pusa. O le paʻu paʻu e fai ma le lima matua ma le tamatamailima ina ia le puʻeina le maso (pe a ulu atu i totonu o le maso, o le vailaʻau e sili atu le vave ona faʻavave i totonu o le toto nai lo le palapala faʻapitoa). O le ata o loʻo taua i lalo e faʻaalia ai pe faapefea ona faʻaleleia lelei le paʻu:
  • O le vaifofo e tatau ona faia i le afa itula ao lei faia se taumafataga (o le inisalini e mimita i totonu o le itula, o lea o le taumafataga e tatau pe a ma le 15-30 minute pe a uma le tui).

E faʻapefea ona tuʻu se tui i le taimi o le tui

E faʻapipiʻi le nila i totonu o le paʻu i le maualuga o le 45º pe a fai o le tui e faia i le paʻu o le paʻu, ile 90º pe a fai e tui le tui e aunoa ma se paʻu paʻu.

E faia se pusi pe afai e tui le vailaau i totonu o le tauau po o le ogavae, e le faia se laupepa pe afai e tatau ona tui le vailaau i totonu o le manava (pe a fai o loʻo i ai se mafiafia mafiafia o se mea o loʻo i lalo).

O le a le sili ile inisalini?

E leai se tali mautinoa i lenei fesili. O le uluai filifiliga o le inisalini (faapea foi le fualaau ma le puleaina o le fualaau faasaina) e faia i totonu o se falemai, e fuafua i le ogaoga o le faamai ma uiga o le tulaga o le falemai, le tulaga aoao o le maʻi, le vave o le amata suka maualalo maualalo ma lona umi.

Faʻatatau le faʻatusatusaga ma le puleaina o le inisalini

O le fualaau o le fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi i tulaga taitasi.

O fualaau faasaina e fuafua mo le puleaina i lalo o le paʻu poo le musele (i nisi tulaga, e mafai ona faatagaina le puleaina o le tino). O nei fofo e vave ona gaoioi, o le aafiaga o lo latou faʻaaoga e puupuu lava.

Ole iniseti pupuu e faia 15-20 minute aʻo leʻi 'ai mai le tasi i le tele taimi (faʻalagolago i uiga o le maʻi) i le ao. Sugar faaitiitia aafiaga atiae pe a uma le 15-20 minute ma ausia lona maualuga pe a uma le 2 itula (ao le umi o le umi o le gaoioiga e le silia le 6 itula).

O vailaau faafomai o lenei ituaiga e masani ona faaaoga i se falemai ina ia mafai ai ona maua le fualaau talafeagai mo le tagata maʻi, faapea foi maʻisuka ma precom(tulaga e manaʻomia ai se suiga vave i le inisalini i totonu o le tino).

I le faʻaopoopoga, o faʻafitauli fofo e faʻaaogaina tagata faʻamalosia. Mo lenei mafuaʻaga, e masani ona faʻaaogaina i ni atopaʻu (mai le 4 i le 8 iunite pe tasi pe faalua i le aso).

O le umi o le umi (faaumiumi) o fualaau oona e tele ituaiga o fualaau oona ma o loo faamatalaina e le eseese taimi o le aafiaga (mo se faataitaiga, insulin emit Semylong, Long, Ultralong).

I le avea ai o se tulafono, o le aafiaga e matauina i totonu o le 10-36 itula. O le faʻaaogaina o lenei ituaiga vailaʻau e mafai ona faʻaititia ai le numera o injections i aso uma.

O le tele lava o taimi, o insulin ua leva ona faia o se taofiga. E faʻatautaia i lalo o le paʻu poʻo totonu o le maso, e le taliaina le puleaina o le tino. E faʻasaina foi le faʻaaogaina o fualaau oona mai lenei vaega pe a coma ma precoma.

A filifilia se fualaau faasaina, e tatau ona e mautinoa o le vaitau o taimi suka maualalo maualalosili ona faʻamatalaina, faʻatasi ma le taimi faʻatasi ma le faʻasalalauga tusitusi.

Afai e talafeagai lenei mea, e mafai ona faʻafefiloi faʻatasi i le taimi e tasi ia fualaau faʻamaʻi umi i le syringe tutusa.

I nisi o tulaga, e le gata ina manaʻomia e le au gasegase le tausiga o le tulaga manaomia glucose, ae faapea foi i lona vave faatulagaina. Ina ia faia lenei mea, ua faatonuina ai le faʻaofiina o vailaʻau o gaioiga pupuu ma umi.

I le avea ai o se tulafono, o le taofiga o le umi o le gaioiga e afaina i le taeao, aʻo lei faia muamua le taumafataga, ae o le pulega i se isi taimi o le aso ua faatagaina.

Injections fautuaina e tuʻufaʻatasia tagata maʻi ma le faʻaaloalo i se mea faapitoa mo le maʻisuka. O le aoga o le malosi o meaai i tulaga taitasi e tatau ona fuafuaina e le tino o le tagata maʻi ao togafitiga ma le tikeri o lona gaioiga faaletino.

Ona o le le lava o meaʻai ma le faʻatupulaia o le gaioiga faaletino, ua faʻaalia ai le gasegase e taumafaina pe tusa ma le 3,000 kilokalo i le aso, ma le tele o meaʻai ma le malosi o le tino o le numera o kalori e le tatau ona sili atu i le 2000 (sili atu - e tusa ma le 1700).

E faʻapefea ona tuʻu vailaʻau i tui tui inisalini?

Afai e te manaʻo e ulufale i se ituaiga o inisalini, e tosoina le piston o le syringe i le faailoga e fetaui ma le numera manaʻomia o iunite, pe a uma ona punitia le pusa o le vial ma le vailaʻau ma, e ala i le taomiina o le piston, latou te tuʻuina atu le ea i totonu.

O se toso i totonu o se meaʻai ma se vailaau e sili ona lelei ona fai i lona totonugalemu, e faʻaaoga ai se nila mafiafia mo suauʻu masani. Ina ia aʻafia le ea ma aoina le vailaʻau, ua uma ona faʻaogaina se tui tui inisalini - ua faʻaofiina lona nila i totonu o le nofoaga o puncture.

Afai e iloa atu le faʻaleleia o le ea i le tuilaina o le tui, ia faʻafesoʻititi le kesi i ou tamatamailima ma faʻalelei le piston i le fua o le fua o loʻo manaʻomia.

Inumaga o le insulin

Ole fuaina ma le puleaina o le fualaau o le fualaau faasaina, e amata mai i le mea moni e faapea e le tatau ona sili atu le maualuga o le fualaau oona i aso taʻitasi o le fualaau o le mamafa ole tino.

I le maʻisuka ou tikeri, o le fualaau o le:

  • 0.5 PIECES / kg - i tagata gasegase na maua ai le faʻamaʻi talu ai nei,
  • 0.6 PIECES / kg - afai o le taui e tumau mo le tausaga pe sili atu,
  • 0.7 PIECES / kg - i le tulaga o taui e le maluelue,
  • 0.8 PIECES / kg - i le tulaga o le taufaasese,
  • 0.9 PIECES / kg - pe afai o le maʻi e faigata tele ketoacidosis,
  • 1.0 iunite / kg mo tamaitai i le 3 masina mulimuli.

Iloiloina o fualaau faasaina i se fua faatatau o le 0.6 PIECES / kg ma le mamafa ole maʻi ole 75 kilokalama: 0.6 * 75 = 45. E tatau ona ave le 50% o le tau aoga ma faataamilo i lalo (i le 20). O le mea lea, ao leʻi faia le meaai o le taeao, e tatau ona e ulufale i le 12 iunite, ma le toe 8 - ao le i oʻo i le afiafi.

O le fua saʻo mo fualaau faʻamaʻi fua i le fualaau 0.6 PIECES / kg ma le mamafa o le maʻi ole 75 kilokalama ua faia e tusa ai ma le fua faʻatatau: 0.6 * 75 = 45, 45-20 = 25. O le mea lea, mai le 9 i le 11 iunite e tatau ona ulu atu i luma o le taeao , mai le 6 i le 8 iunite - aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi, o le mea na totoe - mai le 4 i le 6 iunite - aʻo lei faia le 'aiga o le afiafi.

Somoji syndrome

O le inisalini taimi e sili atu ona afaina ai le maʻi o se tasi lea o taunuuga o le oona oona. Faatasi ai ma le tele o le pulega o fualaau faasaina, ua amata ona galue le tino o le tagata e faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le gaosia o corticosteroids, adrenaline ma le glucagon, e afaina ai le gaioiga o le inisalini.

O le iloa o le faʻamaʻi e le faigofie, ae mafai. O le atinaʻeina o Somoji syndrome e faʻaalia e:

  1. Telefoni masani.
  2. Faʻafitauli, maʻi vaivai.
  3. O le le lava o le moe, o foliga vaaia o le moe.
  4. Le mafai ona toe faʻafoʻisia le malosi i le taimi o le moe.
  5. O le atuatuvale, tipiina o lagona, lagona le fiafia.
  6. Faʻalavelave faʻafuaseʻi e vave tulaʻi ma pasi.
  7. Faʻaleleia i le faʻaaogaina o meaʻai maualuluga.

Ua maua i le malosi o le maualuga o le maualuga o le kulukose o le toto i le vaeluaga mai le 2 i le 4 i le taeao, o le mea lea, o faailoga o le Somogy syndrome e masani ona tupu i le taeao. Ina ia faʻamaonia pe faʻamaonia le mea na tupu i le Somoji, e tatau ona mataituina le kulukose i le 3 i le po.

Faʻaaliga o inisalini

Ole togafitiga ile insulin e le afaina. Ioe, o togafitiga e toe faʻafoʻisia ai le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi, o loʻo lelei ona matauina mai le faʻaaogaina o vailaʻau. Ae peitai, o le inisalini e mafai ona mafua ai aʻafiaga.

  • hypoglycemia,
  • lipodystrophy,
  • aafiaga i luga o le vaaiga mamao ma le metabolism,
  • afaina o le tino
  • tolopoina le excretion o le sodium e le tino.

E le gata i lea, o aʻafiaga o togafitiga faʻapitoa e aofia ai le gaosia o tui puipui e le tino o le tino i luga ole vailaʻau faʻatonutonuina.

Ole aʻafiaga leaga o le vailaʻau e aliali pe a fegalegaleai ma isi vailaʻau, ma se inumaga le saʻo. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o ni mea leaga, e taua tele le faʻamaopoopoina le faʻaaogaina o se fomaʻi fou ma le fomaʻi togafitiga, faʻapea foʻi le metotia.

Hypoglycemia

O le tulaga e mafua ona o le maualalo o le toto suka. E mafai ona lamatia mo le maʻi ma liliu atu i le oti.

O le Hypoglycemia e atiina ae mo mafuaaga nei:

  • maualuga meaʻai gaosi
  • ava malosi
  • fiaai ma le le lelei,
  • afaina
  • faatinoga po o gaoioiga, aemaise lava le malosi ma le le fuafuaina,
  • isi faʻamaʻi, e aofia ai le faʻamaʻi o Addison, insulinoma, poʻo le ate, fatu fatu, faafitauli o le loto,
  • nisi fualaau faasaina ma quinine,
  • faʻamaʻi o le gland gland ma le pituitary gland e mafai foi ona oʻo atu i le hypoglycemia.

O le Hypoglycemia e atiina ae i tagata matutua ma tamaiti. E tagi le tamaitiiti i le po, e faʻasauāina o ia i ni pogisa. E ita o ia, e le lavava, e le lelei.

Afai e maitauina e se tamaititi le vevela, ulu o le ulu, suiga faafuasei i le lagona pe ua le mautonu, e tatau i matua ona vave faafesootai se fomai.

Uluai faailoga o le hypoglycemia:

Suauu toto e masani lava 3.8 mmol / L

E faʻapefea ona tumau le suka i le 2019

  • fiaaai
  • hyperhidrosis
  • tingling o le paʻu o laugutu,
  • tagi
  • vavao
  • lagona le lava
  • Tachycardia
  • faʻaleagaina
  • pallo o le paʻu.

O le hypoglycemia o lona uiga o le aoauli. O se faʻafitauli o le inisalini e mafua ai le tiga o le ulu ma migraines.

Afai e te le faia se gaioiga, o loʻo maʻi le tulaga o le maʻi. E i ai vaivaiga, vaʻaia le vaʻaia, fenumiai, tautala masalosalo ma le faʻafefe.

O le itu pito sili ona ogaoga o aʻafiaga o le inisalini o le leai o se malamalama ma se mea e sili ona leaga. E tele gasegase latou te le matauina faailoilo lapatai poʻo le le iloa e uiga ia i latou.

O lenei tulaga e leaga. E tatau i le fomaʻi ona faʻamatala i le tagata maʻi mea o loʻo faʻatali ia te ia ma o a aʻafiaga e mafai e le tagata maʻi ona oʻo i ai.

Faʻasalaga e le faʻaalia

Faatasi ai ma le oʻo mai o vailaau faʻamaʻaʻaina atoatoa, o le aʻafiaga o mea faʻavevesi ua paʻu tele. Ae o nisi tagata gasegase o loo mafatia pea i lenei itu.

O se faʻafitauli faʻafuaseʻi ile inisalini e faʻaalia ile tolu ituaiga:

  • Lotoifale i paʻu ma fulufulu. O faailoga muamua e foliga mai ile afa itula pe a uma le tui. Muamua, o se faʻalogona e le afaina ai, o loʻo faʻaalia i le mumu, mago. Ona maua ai lea o pulumu. E leai se togafitiga e manaʻomia, pe a uma le 3 itula e alu ese le allergy.
  • Faigaluega Faatasi ai ma lenei ituaiga urticaria ua aliali mai, faatasi ai ma le angioedema ma le afaina anaphylactic.
  • Tuberculin. O se faʻafitauli faʻafuaseʻi e amata ile 12 itula talu ona faʻaaogaina le vailaʻau. O le mimita faataamilo i le tui o loʻo i ai ni tuaoi manino, o le paʻu o le paʻu ma le tiga. O mea faʻapipiʻi o loʻo aʻafia ai le tino.

Le faʻavaeina o le mafuaʻaga o le atinaʻeina o allergies, e tatau ona fuaina le maualuga o IgE ma IgG i le inisalini. E faia e le fomaʻi se suʻega paʻu. A maeʻa ona filifilia le mafuaʻaga o le allergy, o vailaʻau talafeagai e faʻamatalaina ma suia i le isi inisalini o loʻo gaosia.

O le suauu o le faʻasoesa e tolopo

O lenei itu o le a le mafai ona tupu. O le faafitauli o le taofiofi o le sodium i le insulin, ma o lea e fesoasoani ai i le taofia o le vai. O se taunuuga, e le o faʻamalosiina e le tino, ma e amata le edema.

O le mafuaaga o le faaitiitia o le excretion o le sodium atonu o se taumafataga e maualalo-gaosu, faapea foi ma le solia o le mafai ona puipuia o puipui o capillaries.

O le insulin edema e amata i le amataga o togafitiga. Tuʻu atu 3-4 aso. I nisi tulaga, latou te oʻo atu i le 2 vaiaso.

Ua aveese le edema insulin i ni togafitiga. O fualaau ua faatonuina na o le faaitiitia o le mamafa o faailoga. O le a le faʻaitiitia uma lava e le diuretics.

Inisalini e sili atu ona maualuga: aʻafiaga ma aʻafiaga

O le maualuga o le inisalini o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, e tusa lava po o le a le mafuaaga na mafua ai, ma e manaʻomia ai se vave vave mai le maʻi, ma afai e le mafai ona fesoasoani i isi.

Faʻafitauli faʻaletonu

Faʻateleina le gaosiga o le inisalini e solia ai le faʻamalosia o le insulin. O lenei tulaga e faʻaalia i se tali maualalo o le tino i le faʻaalia o le inisalini. O lenei mea e faʻaalia i le manava o le manava, toto maualuga, maualuga le cholesterol.

Afai e maua e se tagata le inisalini, o le taunuuga o le faateleina o le inisalini o le gaosiga, e toetoe lava a le mafai e ia ona aveesea le mamafa. E amata ona faaputuputu le gaʻo i le tino, ma o le taunuuga o le mamafa o le mamafa o le solia o le gaosiga o hormones sex.

O le tui vavalalata i fafine e aʻafia ai le tuputupu ae o hormones o androgene, lea e poloka ai le gaosiga o hormones e faʻaleleia ai le follic-stimulating and luteinizing. O se taunuuga, o le malosi o se fafine e maua ai le maʻitaga faʻaititia i le atinaʻeina o le polycystic ovary syndrome.

O le maualalo o le kapeti ma le faʻaaogaina o fualaau oona e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le tulaga. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi - endocrinologist e faʻatonu togafitiga fualaau.

Vitio: insulin - aisea e manaomia ai ma pe faapefea ona aoga?

O le a le taimi e faʻatau ai fualaau faasaina?

I le tulaga o le soliga o le le itiiti ifo i le tasi le tulaga o le teuina, e tatau ona lafoai le vailaʻau. E le gata i lea, o se fofo na mafua ai ona suia lona lanu ona o se mafuaaga se tasi, ma o se vaifofo lea e le i faaaogaina ai lumps, suspensions, ma fibers.

O le faʻamalologa e manatu o le a vevela pe afai, faatasi ai ma le faʻamalosi, e le maua ai se faʻamalologa paʻepaʻe pe paʻepaʻe.

E taua le manatuaina e na o insulin o le aotelega, o le vave ma le vave faʻataʻitaʻiga e tatau ona tumau ma manino, ma i le faaopoopo atu foi insulin glargine faaumiumi gaoioiga.

Faatonuga faapitoa

O le a le inisalini?

Ua faailoa mai e Wikipedia o le insulin o le hormone o se mea lea e tele sona aafiaga i le faagasologa o metabolic process in almost all tissues.

O le inisalini o le inisalini e mafai ai ona sili atu le mama i le glucose, lea e maua ai le vave ma sili atu le faigofie o le fesuiaiga o le toto mai le toto i le nofoaga intracellular.

O le leai o le inisalini faʻasalaga e mafua ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi, lea e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka.

Inisalactive insulin - o le a lea? O fea gaioiga e maua ai le inisalini?

I fesili "o fea e maua ai le inisalini?" O le "o fea e maua ai le inisalini?" Ua tali mai Wikipedia o le insulin o le hormone e maua mai i sē-sene o tamaʻi motu o Langerhans (e masani lava i le siʻusiʻupancreas(Pancreas) faʻaopoopoga o suauʻu endocrin).

O le hormone synthesized e le tino e taʻua o le inisalini poʻo le inisalini e le faʻamalosia (faʻapuʻupuʻu e pei o IRI).

O le uluai punavai mo le gaosia o le inisalini sauniuniga, lea e maua ai le avanoa e taitaia ai se olaga masani i tagata e le o aumaia le hormone na o ia i le tele o mea e manaʻomia, pancreas puaa ma povi.

I le silia ma le 30 tausaga talu ai, na amata ona faʻaaogaina le inisalini o tagata e togafitia ai tagata mamaʻi. Ina ia mauaina, ia faʻaaogaina se tasi o metotia e lua:

  • suiga o le inisalini porcine, lea e aofia ai le sui o mea aoga amino o lo o aofia ai i totonu alanine luga,
  • metotia faʻainisinia, lea e aofia ai le suia o se vaega patino o le DNA.

Faʻavasegaga o sauniuniga o inisalini

O le taimi nei e faʻaaogaina fualaau faasaina e masani lava ona vaevaeina e tusa ai ma le tele o faʻailoga:

  • e ala i le umi o galuega,
  • e ala i punavai o tupuaga,
  • faʻalagolago i le pH o le vaifofo (atonu e le faʻaituau poʻo le gaʻo)
  • o le i ai o tagata tausisia i le sauniuniga (phenol, methyl paraben, kasesini, phenol-cresol),
  • e fuafua i le maualuga o le insulin (40, 80, 100, 200, 500 iunite i le ml).

Faʻavasegaga e tusa ai ma le umi o le faʻatinoga:

  • faʻaauau sauniuniga
  • gaioiga pupuu
  • fualaau umi-umi (e aofia ai le umi-taimi (vaitaimi) ma le uumi),
  • umi fualaau faasaina
  • fualaau oona tuufaʻatasia (faʻasolosolo fualaau).

Gaioiga faʻamalosi e faʻaalia e lizpro, aspartfaʻapea foʻi uila.

Inisalini puupuu, igoa:

  • suauu e mafai ona fofoina tagata inisini insulin,
  • suauu suamalie o tagata,
  • suauʻu suauu suauu monocomponent.

O le inisalini mulimuli insulin isophane (inisinia a le tagata), insulin isophane (tagata faʻapipiʻi suamalie) insulin zinc faamalolo fale.

O a ituaiga o insulin? O lenei vaega e aofia ai le faʻatalanoa ma le faʻafefe.

O sauniuniga piphasic - suauu pisaphasipolo o le biphasic, biphasic human engineering engineering, sepapartic aspart.

E tusa ai ma le faʻavasegaina, e faalagolago i le tikeri o le faʻamamaina, o sauniuniga e maua mai i meaola manu ua vaevaeina i:

Ituaiga o inisalini e fuafua i le amataga:

  • puaa (faʻaalia e le mataitusi C, monopic - SMP, monocomponent - QMS),
  • povi (povi, e pei ona faailoa mai e le mataitusi G, monopic - GMF, monocomponent - GMK),
  • tagata (faʻaaogaina e le mataitusi H).

Faateleina le inisalini i totonu o le toto - o le a le uiga?

Ole inisalini e taofia ai le faagasologa sifi o le kulukose mai faʻamaʻi ma lipids. O le mea lea, faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le hormone e sili atu i le 20 μU / ml (hyperinsulinism), o le tagata, faapea foi ma le le atoatoa o le inisalini, e amata ona aliali mai faailoga hypoglycemia - faʻalauteleina le faʻaleagaina, manatua le mafaufau ma le faʻalauteleina o le faʻalogo, faʻaititia le vaivai tele (i le aluga o taimi, o le a faasolosolo taimi), faateleina, ma isi.

Mafuaaga o le Faateleina o Inisalini

Afai e maualuga le inisalini toto, o le mafuaaga atonu e tele naua e le tagata le tele o meaʻai e maua i le gaʻo (gaʻo kulukose).

Talu ai o meaʻai gaʻo gaʻo e aofia ai meaʻai i le maualuga o le hormone, e le tatau ona e 'ai muamua aʻo e ofoina atu le toto mo le suʻega mo se suʻega insulin (suʻesuʻega toto faia i luga o se manava gaogao).

O le le faʻaleagaina e mafai foi ona faʻaosofia ai le faateleina o le maualuga o le homone. suauu-bβcreatic β (i lenei tulaga, latou te tautala e uiga i mea muamua, pancreatic, hyperinsulinism), faapea foi ma le gaioiga eleelea o isi hormones (mo se faataitaiga catecholamines poʻo corticotropin), faʻaleagaina le faʻalavelavehypersensitivity inisalini na talia (i nei tulaga uma, o le suʻesuʻega o le "lua, poʻo le extrapancreatic, hyperinsulinism").

Faʻatonu le faʻaleagaina ПЖЖao avea ma mafuaaga o le maualuga o le inisalini, e mafai ona latou:

  • susu ПЖЖe fesoasoani i le gaosia o le homone,
  • faʻaitiitia i le faʻatonuga na faia i le tino glucagon,
  • hyperplasia o teineiti o Langerhans.

E le gata i lea, o le faateleina o le inisalini e masani ona matauina ma le mamafa o le mamafa O se faʻaopoopoga i le faʻasalaga o le hormone e faʻaalia ai lena ПЖЖgalue ma se isi avega.

E faʻapefea ona faʻaititia le toto ile inisalini

Aʻo leʻi togafitia le faʻateleina o le inisalini, e tatau ona faʻatuina le mafuaʻaga na faʻaosofia ai. I le avea ai o se tulafono, pe a uma ona faʻamamaina, e toe foʻi le maʻi o le maʻi i le masani.

Ina ia aloese mai se osofaiga hypoglycemia'ai se mea suamalie pe faʻaaoga se vaifofo glucose. I tulaga ogaoga, e ono talafeagai le pulega. glucagon poʻo.

E faapefea ona faʻaititia le maualuga o le hormone i le fale? Ina ia faʻamaonia tulaga maualuga o le inisalini, e tatau ona e fetuutuunai lau meaʻai. O meaai e tatau ona faʻaititia (e sili ona lelei le 'ai i ni vaega laiti e sili atu ma le fa taimi i le aso), ma o le aofai o meaʻai gaʻo e le tatau ona sili atu i le 150 g.

I le taimi lava e tasi, oatmeal, falale keke, lefiriti ma le susu, e leai ni meaʻai, susu, fuamoa, fualaau faisua, iʻa, fualaau taʻitasi e tatau ona sili ona taua i le taumafataga.

O le masani ai o faʻataʻitaʻiga e fesoasoani tele i le gaioiga faaletino ma le mamafa o le mamafa.

O le a le suka o le inisalini ua faatonuina?

O se auiliiliga e fuafua ai le maualuga o le hormone mo le eseesega o le ituaiga o faamai ua faia i tagata e leʻi mauaina muamua ni inisalini sauniuniga. E mafua lenei mea i le mea moni o le tino e tali atu i le faʻaofiina o le hormones oona i le gaosia o auupega.

O maualuga maualuga o le suka o se tasi lea o faailoga.gasegase gasegase. O le tulaga e taua o le vaʻaia.

Afai e maualuga le inisalini ma o le suka e masani lava, talanoa e uiga i inisalini-faʻasaʻo foliga o le glucose masalosalo ma maʻisuka. E mafai foi e lenei mea ona faʻaalia se numera o isi inisiua tulaga faʻasaʻo.

O maualuga maualuga ma le maualuga o le suka e masani lava o se faailoga hyperinsulinemia faʻaleagaina. I nisi tulaga, maualuga maualuga o faasalalauga toto hormones e fesootai ma toto maualuga,loto ma vascular diseases.

O le maualalo o le maualuga o le suka e manaʻomia ai le endocrinologist e fuafua ai le mafuaʻaga o lenei tulaga ma faia suʻega talafeagai (HLI faʻataʻitaʻiga, suʻega mo auupega i le inisalini, fuafua le maualuga o siama i le GAD, faʻataʻotoga mo le faʻamamaina).

O le faaiuga e uiga i le manaʻomia mo le inisiua ua faia, e amata mai i le faʻamaoniga o le maualuga o le suka, ae ia mafaufau i mafuaʻaga na mafua ai le faateleina.

I le avea ai o se tulafono, o le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina e le maalofia pe afai e teuina le toto toto mo se taimi umi i totonu o le 12 mmol / l, ma o meaʻai ma se taumafa paleni e le faʻaitiitia ai lo latou faʻaitiitia.

O le decryption o se suʻega toto mo insulin e mafai ai e oe ona maua faʻamaumauga e te manaʻomia mo se fomaʻi.

O le masani i fafine ma tamaʻitaʻi tutusa. Faailoilo o le 3.3-7.8 mmol / l e faailoa ai le noormoglycemia. O le masani o le suka toto i luga o se manava gaogao e mai le 3.3 i le 5.5 mmol / l. A maeʻa se taumafataga, o se fuainumera e le sili atu i le 7.8 mmol / L e manatu e masani.

O le masani o le inisalini pe a uma le utaina o le kulukose e tusa ma le 7.7 mmol / l. Afai o le faailoga o loʻo iai i le lautele o le 7.8-11.1 mmol / l, latou te talanoa i le vaivai o le kulukose.

Tafaoga mo ATX Level 4 code:

Puipuia o Vaomatua

Afai e manaʻomia lou faʻaaogaina o inisalini, e taua le manatua o le inuina o le ava malosi ma le maua o se maʻitaga i le uluaʻi masina e manaʻomia le fetuunaʻi o le inisalini e tusa ai ma iuga o suʻega. E le tatau ona faʻaopoopoina le togafitiga o le inisalini ma le faʻaaogaina o le malosi malosi o le ava malosi, fai le iniseti i luga o se manava gaogao. E matua faʻasaina le tuʻuina mai o le vailaau faʻatagaina e aunoa ma se faʻatagaina poʻo le suia o lana metotia e aunoa ma se auiliiliga ma fautuaga faʻafomaʻi.

Ina ia taofia le atinaʻeina o le hyperinsulinemia, e tatau ona e aloese mai le taumafaina tele o suka, meaʻai o loʻo i ai vailaʻau gaʻo vave. E sili atu le lafoai o meaʻai kuka, kuka, pipi.

Talu ai o le gaosiga o Inisalini o le tali a le tino i mea taumafa, e puipuia ai le tele o gaoioiga a le nofoaga o meaola o le hormone, e sili atu le vaevaeina o mea taumafa 5-6 taimi i le aso ma faʻaaogaina i ni vaega laiti.

O le faʻaaogaina o le inisalini e manaʻomia ai le tausiga ma le usitaia o tulafono o se olaga ola maloloina. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese ai mai tulaga lamatia o le ola, fesoasoani e faatumauina le lelei o agaga ma le soifua lelei.

Aiga »Lelei e iloa» O aʻafiaga o le inisalini: o le a le mea matautia? Aisea e lamatia ai le inisalini?

O aʻafiaga o le inisalini i taʻaloga: faʻalavelave, faʻata, maliu

O le faʻaaogaina o le inisalini i taʻaloga (faʻapitoa ma tagata faʻamalo) i le taimi nei o le a sili atu ona lauiloa. Ae o fomaʻi e lapatai mai i le lamatiaga o aʻafiaga ogaoga ma le faʻalavelave o le inisalini, aemaise lava i le maoaʻe o le inisalini.

Inisalini o se hormone masani i le tino, lea e natia e le pancreas ma pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le tino.

Mo le soifua maloloina, e le gata i le toilalo o le inisalini ma lona sili atu e tutusa le matautia. Faatasi ai ma se faaletonu, lea e masani ai mo le maʻisuka, e tatau ona e ulufale mai mai fafo ina ia taofia le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Afai o le maualuga o le inisalini, e mafai ona pa'ū le suka toto i se tulaga e sili ona maualalo le tau, lea e iu lava ina iu ai i le paʻu ma le oti.

Fautuaina:

Ole inisalini i taaloga o se tasi lea o fualaau sili ona matautia. I se isi itu, o le aʻafiaga e ono aʻafia ai mai lona faʻaaogaina e sili atu nai lo faʻamaʻi faʻamaʻi.

Aemaise lava, na amata ona talanoa fomaʻi e uiga i le ogaoga o taunuuga o le faia o le inisalini ina ua mavae se faalavelave matautia na tupu i le amataga o le 2000, ina ua falemai se talavou 31 tausaga i le falemai ona o le inisalini. I se taimi mulimuli ane, o le tagata e 35-tausaga le matua na ia umia suafa e valu mai le siamupini mai Sikotilani na maua ai foi o ia i se poma mo le lua masina talu ona mavae le tele o le inisalini.

O le inisalini e toetoe lava o se vailaʻau lelei mo le faʻatupulaia o le tumau i tagata taʻaalo. E faigofie ona maua, taugofie, faigata ona iloa ma faʻaleleia moni le faʻatinoga. Ae o le tau atonu o le oti.

Tuuina atu e tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le 10% o bodybuilders e faʻaaogaina lenei hormone, o le fua o le lamatiaga e manino.

Vaʻai pe o le a le mea e tasi o le fomaʻi faʻataʻitaʻiga o Mick Hart, o le tusitala o le tusi lauiloa, A Guide for Non-Steroid Professionals, fai mai:

O le mafuaaga mo le afaina o le inisalini o loo i totonu o lona faiga o le gaioiga

O le galuega autu o le inisalini i totonu o le tino e mamao lava mai le faaosofia o le tuputupu ae o musika. E pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻamautinoaina lona faʻatonuina i le lautele o le 80-100 mg / dl.

A tatou 'aina le selu, maualuga le kulukose, e faʻamalo le inisalini e le pancreas ma feaveaʻi le glucose mai le toto i faleoloa malosi (glycogen muscle, ate glycogen ma le gaʻo).

• O le a le mea o le a tupu pe afai e gauai se tagata soifua maloloina ile inisalini?

O le fesili e faatatau foi i tagata taaalo, o le mea lea o le toatele oi latou e maloloina pe foliga mai foi

Inisalini e sili atu i luga: faailoga, taunuuga

O le soifua maloloina o le tino o le tagata e faalagolago ile fua o hormones o iai, aemaise lava - Insulin. O le maualuga o Inisalini ei ai ni mea e le lelei ma o ni taunuuga, e mafai ona afaina ai le soifua maloloina.

Ole inisalini o le taunuuga lea ole tino ole endocrine. O le hormone e gaosia e sulu o le pancreas, ua taʻua o "motu o Langerhans."

A oʻo mai le kulūkose i le toto mai meaʻai ma maualuga lona maualuga, o le a faʻaalia ai le gaosiga o le inisalini gaosiga. O le maualuga o le kulukose i meaai, o le tele o le homone e manaʻomia mo lona liua i le glycogen.

O se suiga i le gaosiga o le inisalini i taimi o le gasegase o le endocrine e mafua ai le soliga o le gaʻo i le tino, lea e mafua ai le atiaʻe o le maʻisuka ituaiga 1, hyperinsulinine, syndrome hypoglycemic, syndrome ovary syndrome.

O se faʻaopoopoga sili atu o hormones e le o se mea lamatia i le tino. Mafuaʻaga faalenatura lea e tele ai le Inisalini i le tino:

  1. Inisulinomas (benop neoplasms) i totonu o masini o le pancreas.
  2. Le tuputupu ae o tamaʻitaʻi o Langerhans.
  3. Gaioiga leaga o gaosia o le hormone - glucagon.
  4. Faamai o le ate, pituitary, cortex adrenal.
  5. Maga leaga i totonu o le manava.
  6. Polycystic ovary syndrome e fesoʻotai ma le gaosiga o le androgen.
  7. Faʻaosofiaga faamalositino.
  8. Faʻaosofia le faʻalagona ma le atuatuvale.

Atonu ei ai tulaga pe a tulai mai se sili atu o Inisalini ona o se mea sese e fai pe a manaʻomia ni inisiua:

  • Faʻaletonu amio pulea o se fualaau i se tagata soifua maloloina.
  • Le fua le saʻo o se insulin e se endocrinologist ma togafitiga faafomaʻi.
  • Na tupu se mea na tupu ao e tataina le vailaʻau i se ituaiga fou o le tuila.
  • Le tausisia o le togafitiga o fualaau faasaina.
  • Faʻaleagaina o mea taumafa ma gaioiga faaletino pe a faʻaaoga Inisalini.
  • Inuina le ava malosi ao ave le homone.
  • Le lava o fetuunaiga o tui inisalini mo tamaitai i le aso muamua o le maʻitaga.

Ina ia aua le misia tulaga e ono lamatia ai le ola, e tatau ona e iloa ia faailoga autu ma faailo o le maualuga o Insulin.

O le avanoa sili ona maualuga o le maualuga i tagata e maua i le maʻisuka. O se isi mea e tupu mai i le sili atu e mafai ona mafai i tagata taaalo. Latou te suʻeina le insulin e faʻaleleia ai le malosi o le tino ma vave faʻaleleia pe a maeʻa aʻoaʻoga, faʻavave le faʻaogaina o le glycogen, ma talepe gaʻo gaʻo.

O le igoa faavaomalo o le inisalini o ED, ME. E tusa ai ma tulaga faʻataonia, 1ME e tutusa ma le 1/24 mg o Inisalini i tioata. Mo se tagata soifua maloloina, o se fualaau ole 2 i le 4 IU e manatu e masani mo le iloa. Ole maualuga ile dose mo bodybuilders e mulimuli i se taumafa gaʻo e 20 IU.

O le inisalini oona e aofia ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose toto. Afai o lenei faailoga e faʻaitiitia i le maualuga o le 3.8 mmol / l, o loʻo i ai se itu o le insulin - hypoglycemia. A oʻo atu le faʻamaoniga i le 3.3 mmol / l, o se lamatiaga o le hypoglycemic coma.

O le faʻaleagaina o le soifua manuia o le tagata maʻi e aofia ai ni nai vaega:

  1. I le taimi muamua, e faigata ona iloa le mafuaʻaga o le maʻi, talu ai o loʻo iai faʻamaʻi tutusa ma le maʻisuka.E aofia ai: le faʻalauteleina o lagona o le fiaaai ma le fiainu, vaivaiga, o le tulaga le mafuatiaina le vaivai, o se faʻalavelave i le faʻamasinoga. Afai e te le faia fua e faʻaitiitia ai le mafuaʻaga o le maʻi (avatu i le tagata maʻi se ipu ti lauti ma le suka poʻo le meli), o le maʻi o loʻo maʻi.
  2. O le laasaga lona lua o loʻo faʻaalia i le faateleina o faʻamaʻi, lea e ogatasi ma le pallor o le paʻu, faʻalavelave o vae, ma le faʻaletonu o le tino. O le faʻamaʻalogaina o faʻamaoniga e mafai pea pe afai e te inuina se lauti suamalie pe 'ai foi meaai e aofia ai vailaʻau gaʻo vave.
  3. I le vaega lona tolu, o le tagata maʻi e matua vaivai lava ma e le mafai e ia lava ona faia ni auala e faʻaitiitia ai faailoga. Ua ia te ia le mafanafana, o le faateleina o le fatu fatu, o le mafaufau o le mafaufau, o le mafaufau malosi tele po o le malo ua mafatia. O lenei laasaga e faʻaalia i foliga o le faoa faamalosi. Fesoasoani i le tagata maʻi e tatau ona vave tuʻuina atu i le faiga o le puleaina o le glucose, e ese mai ai o le atinaʻeina o se vailaʻau o le hypoglycemic.
  4. O le lona fa o le vaega mulimuli lea o le hypoglycemia. O le maualuga o le suka toto e tuʻufaʻatasi, o le fatu e lemu lemu, e le tali mai le tamaititi i le malamalama i le malamalama.

I le faaopoopo atu i le lagona le mautonu, faatasi ai ma le malosi o Inisalini, e mafai ona tupu se taunuuga leaga. Ole fua o le insulin mo tagata taitoatasi o le tagata lava ia. E mafua mai i le 100 IU i le 500 IU, e fuafua i le mamafa o le tino o se tagata, o ana meaʻai ma lona olaga.

Afai o le televave o se fua tele o le hormone na tupu i le taimi e tasi, ua sili atu ona faʻailoaina ia faailoga, o le mea lea, o le manaʻomia o fuafuaga e faʻaitiitia ai taunuuga e manino lava.

E sili atu ona faigata le faʻavaeina o le iai o se masani masani o Inisalini, lea e aʻafia ai le tino atoa, faʻaleagaina le tulaga o le maʻi.

O le maualuga o le inisalini ei ai taunuuga leaga mo le gaioiga o le faiʻai. E mafua ona o le vasoconstrictor aafiaga o le homone. O aʻafiaga o le hyperinsulinemia e mafai ona tupu i tamaiti ma tagata matutua i foliga o le ulu o le ulu.

Ina ia faʻaumatia ia mea, ua lava lea e suia ai le aganuu, e le aofia ai mea taumafa e maua ai meaʻai gaʻo mai le taumafa i le tele e mafai ai. O le aoga o le a avea ma se taimi umi i le ea fou ma taʻaloga.

O tulaga sili ona ogaoga na mafua mai i le faʻaofiina o se tui tele o Inisalini:

Glucose o se punavai o meaʻai mo le faiʻai. Afai o le faʻaitiitia o le kulukose toto e oʻo atu i se tulaga taua, o le a matelaina le tino o le tino i luga o le toto, e pei o le neuroglycopenia, e amata. Faʻasagaga o le le lava o le kulukose, faʻafitauli o le neurology, faʻafitauli o le mafaufau e tupu, faʻalavelave faʻalavelave i totonu o sela o le mea enaena o le faiʻai ua faʻalavelaveina.

O le mea sili ona leaga pe a faʻaalia i le sili atu o Insulin o loʻo i luga o vaega o le faiʻai oe nafa ma le manava ma le fatu.

O le mea lea, o loʻo faʻaauau pea le fatu o le fatu mo sina taimi, e oʻo lava i le atinaʻeina o se hypoglycemic coma.

Mo le puipuia o le cerebral edema, o fualaau nei e faaaoga: Furosemide, Piracetam, solution solution Mannitol.

Ina ia puipuia le maualuga o le toto maualuga, o le magnesium sulfate o loo faaaogaina.

Afai o le atinaʻe faʻafuaseʻi o le hypoglycemia ua faʻaitiitia i totonu o le 30 minute, o le a itiiti lava le iʻuga mo le tino ma le maualuga o Insulin. A le o lea, o le fia ai le malosi o le a taitai atu ai i le cerebral edema ma le afaina i totonu o lona tino.

Afai o le fua o le hormone ua le saʻo ona fuafua mo se maʻi o loʻo mafatia i le maʻisuka, o le maʻi ua alu ese atu i se tulaga sili ona leaga. O le tele o taimi, e atiina ae ai i tagata matutua le faʻaaogaina o fua o le suka e maualalo ai le suka.

Faatasi ai ma le itiiti ifo o le fua o le insulin, o le faateleina o le mamafa o le tino, o se faaletonu o le soifua lelei, ma mataupu o le ketoacidosis ma le acetonuria e masani ona masani ai.

Aʻo le i atiaʻe le vaʻa, o le maʻi e tupu ai le popole. O loʻo ia te ia se faʻaopoopoga o le fatu, o se oso i le toto, ma o se lagona o le fiaaai ua faʻateleina.O nisi taimi o le tagata gasegase ua sili atu le malosi, itaitagofie, fiailoa, ma o lana amio e mafua ai ona le mautonu ma e foliga mai e le lava.

Mulimuli ane faʻasalaga, e tupu aʻe ai le manava o musika ma tupu ai se pa.

I le puipuia o lenei tulaga, e vavalalata tagata e vavalalata ma le tagata maʻi e tatau ona malamalama o le mafuaʻaga o le amio a le tagata e le o se amio, ae o le tele o Inisalini i le toto.

O lenei mea o le a faʻatagaina ai taimi talafeagai e puipuia ai faʻafitauli o le hypoglycemia: siaki le kulūkose i se glucometer, ma i se fua faʻatatau tele, faʻaaogaina le 40% glucose tali ma valaʻau i se falemaʻi.

O le inisalini taimi e sili atu ona afaina ai le maʻi o se tasi lea o taunuuga o le oona oona.

Faatasi ai ma le tele o le pulega o fualaau faasaina, ua amata ona galue le tino o le tagata e faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le gaosia o corticosteroids, adrenaline ma le glucagon, e afaina ai le gaioiga o le inisalini.

O le iloa o le faʻamaʻi e le faigofie, ae mafai. O le atinaʻeina o Somoji syndrome e faʻaalia e:

  1. Telefoni masani.
  2. Faʻafitauli, maʻi vaivai.
  3. O le le lava o le moe, o foliga vaaia o le moe.
  4. Le mafai ona toe faʻafoʻisia le malosi i le taimi o le moe.
  5. O le atuatuvale, tipiina o lagona, lagona le fiafia.
  6. Faʻalavelave faʻafuaseʻi e vave tulaʻi ma pasi.
  7. Faʻaleleia i le faʻaaogaina o meaʻai maualuluga.

Ua maua i le malosi o le maualuga o le maualuga o le kulukose o le toto i le vaeluaga mai le 2 i le 4 i le taeao, o le mea lea, o faailoga o le Somogy syndrome e masani ona tupu i le taeao. Ina ia faʻamaonia pe faʻamaonia le mea na tupu i le Somoji, e tatau ona mataituina le kulukose i le 3 i le po.

Faʻateleina le gaosiga o le inisalini e solia ai le faʻamalosia o le insulin. O lenei tulaga e faʻaalia i se tali maualalo o le tino i le faʻaalia o le inisalini. O lenei mea e faʻaalia i le manava o le manava, toto maualuga, maualuga le cholesterol.

Afai e maua e se tagata le inisalini, o le taunuuga o le faateleina o le inisalini o le gaosiga, e toetoe lava a le mafai e ia ona aveesea le mamafa. E amata ona faaputuputu le gaʻo i le tino, ma o le taunuuga o le mamafa o le mamafa o le solia o le gaosiga o hormones sex.

O le tui vavalalata i fafine e aʻafia ai le tuputupu ae o hormones o androgene, lea e poloka ai le gaosiga o hormones e faʻaleleia ai le follic-stimulating and luteinizing.

O se taunuuga, o le malosi o se fafine e maua ai le maʻitaga faʻaititia i le atinaʻeina o le polycystic ovary syndrome.

O le maualalo o le kapeti ma le faʻaaogaina o fualaau oona e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le tulaga.

I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi - endocrinologist e faʻatonu togafitiga fualaau.

Vitio: insulin - aisea e manaomia ai ma pe faapefea ona aoga?

Afai e manaʻomia lou faʻaaogaina o inisalini, e taua le manatua o le inuina o le ava malosi ma le maua o se maʻitaga i le uluaʻi masina e manaʻomia le fetuunaʻi o le inisalini e tusa ai ma iuga o suʻega.

E le tatau ona faʻaopoopoina le togafitiga o le inisalini ma le faʻaaogaina o le malosi malosi o le ava malosi, fai le iniseti i luga o se manava gaogao.

E matua faʻasaina le tuʻuina mai o le vailaau faʻatagaina e aunoa ma se faʻatagaina poʻo le suia o lana metotia e aunoa ma se auiliiliga ma fautuaga faʻafomaʻi.

Ina ia taofia le atinaʻeina o le hyperinsulinemia, e tatau ona e aloese mai le taumafaina tele o suka, meaʻai o loʻo i ai vailaʻau gaʻo vave. E sili atu le lafoai o meaʻai kuka, kuka, pipi.

Talu ai o le gaosiga o Inisalini o le tali a le tino i mea taumafa, e puipuia ai le tele o gaoioiga a le nofoaga o meaola o le hormone, e sili atu le vaevaeina o mea taumafa 5-6 taimi i le aso ma faʻaaogaina i ni vaega laiti.

O le faʻaaogaina o le inisalini e manaʻomia ai le tausiga ma le usitaia o tulafono o se olaga ola maloloina. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese ai mai tulaga lamatia o le ola, fesoasoani e faatumauina le lelei o agaga ma le soifua lelei.

Aafiaga Itu o Inisalini - Taavale Falemaʻi ma Vailaau Faasaienisi

O aʻafiaga o le togafitiga o le insulin e aofia ai lagona o le paʻu o le paʻu, gaioiga o le tino, faʻafitauli o le inisalini ma le lipodystrophies o le tui-lipolifela (lipoatrophy ma le lipo-peripal).

E le gata i lea, o le inisalini e mafua ai le hypoglycemia, o le mamafa ma le fula, ae ui i lea, e tele fomaʻi e le manatu i nei aafiaga o ni aʻafiaga aʻafiaga, ae mafaufau ia i latou o ni faʻaaliga o le togafitiga o le inisalini.

O le hypoglycemia e mafai ona atiae ma le maualuga o le inisalini i soo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, metotia o le tagofiaina o loo faamatalaina auiliili i le Ch. 6 ma le 9.

E maitauina le maualalo o le maʻisuka i tagata gasegase e maualalo i le maʻisuka pe a uma le amataga o le togafitiga o le inisalini poʻo le fesuiaiga i se faiga sili atu ona aoga o togafitiga o inulin ma e mafua ona o le mea moni o calories muamua na leiloloa i le glucosuria (e ese mai i le ogaoga o le hyperglycemia) e amata ona faaputuputu i lalo o le aafiaga o le inisalini tissu i le ituaiga o gaʻo | glycogen. O nei tupe teu "faasaoina" mo le 70-100% o le mamafa o le 22.28. O le isi mafuaaga mo le maua o le mamafa ma le togafitiga o le inisalini o le faatumauina lelei. Mai lea taimi i lea taimi, e matua taua lava le 29 tausaga, e faia ai le inisalini insulin. E masani lava ona alu le edema ole insulin e aunoa ma se togafitiga i ni nai vaiaso, o nisi taimi ile masina. Ina ia faʻavaveina le toe faʻaleleia o le edema, e mafai ona faʻataʻitaʻiina ni togi laiti o togafitiga, ma faʻatasi ai ma le edema faifai pea, o se vaega laitiiti o le ephedrine. E talitonuina o le insulin edema e mafua mai i le faateleina o le sodium reabsorption i totonu o le talital tubules i lalo o le aafiaga o le tele o inisalini (e ui o le inisalini e masani ona faaosofia ai le sodium reabsorption). O le faʻaleleia o le inisalini e sili atu ona tupu i tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

Ina ia malamalama i le natura o le inisalini ma faʻamaʻi i le inisalini, e manaʻomia e se tasi se malamalama itiiti e uiga i le fausaga ma le biosynthesis o le inisalini i p s, faapea foi ma se suʻesuʻega o le mamā o sauniuniga o inisalini.

O le inisalini o se hormone peptide e aofia ai filifili e lua amino (A ma B) e faʻafesoʻotaʻi e ni faʻamaufaʻailoga se lua (Fig 5.5). O le isi sootaga ole-sulfide i le va o le 6th ma le 11th acids o le filifili A. O le mamafa mole mole o le inisalini o le tagata e 5734.

O le biosynthesis insulin e aofia ai laasaga nei: 1) o le preproinsulin, o le peptide e tasi le paʻu, 2) le pipisi o le peptide o le N-termina mai le preproinsulin ma le tapunia o le filifili e maua mai i le vaeluaina o feagaiga i le proinsulin, o le mole tolu-dimensional with a weight molecular of 9000, e aofia ai le 86 amino acids, 3) togafitiga o le proinsulin - o le pipiiina o le peptide (C-peptide) e aofia ai le 31 amino acids, ma le faʻamalosia o le inisalini talafeagai.

Inisalini ma le C-peptide o loʻo teuina i pulu tioata (3 sela) ma faʻasaʻolotoina i totonu o le toto i aofaiga tutusa.

E le malamalama atoatoa le matafaioi a le C-peptide, ae ua iloa e afaina ai le galuega a le mimitiuma ma le renal tubules 32, 33.

O le C-peptide o se faailo sili ona taua o le galue (3-sela i mataupu pe a fua le maualuga o le inisalini i le toto o tagata e leai se maʻisuka i luga o le inisalini) pe faigata (mo se faataitaiga, pe a iai ni inumaga e inisalini).

O le ala masani e iloilo ai le mamā o sauniuniga o inisalini, e tusa lava po oa latou punavai, o le fuaina lea o le vaega tele o le proinsulin i le tapenaga o le inisalini.

O le vaega tele o le proinsulin o loʻo faʻaalia i micrograms i le gram o le insulin.

I le 25 tausaga ua mavae, o le tekonolosi o le gaosiga o le inisalini ua sili atu ona lelei ma o le fuainumera o le proinsulin i tapenapenaga faamamaina e le sili atu i le 10 μg / g, ma i le mamā - 1 μg / g.

O le tele o tagata gasegase e togafitia i le inisalini e faʻaalia ai faʻamaʻi i le inisalini (IgG ma le IgE), ae na o mea e seasea tutupu e faia ai e nei fomaʻi faʻamaʻi le galuega. IgE e patino ile inisalini ma e mafai ona iloa i se tagata maualuga i le tulaga o gasegase o le tino i le inisalini. O le natura ole IgG e le o manino.

I se tasi taimi, na manatu ai o le IgG na faia i le tali atu i le inisalini lava ia, ona amata lea ona latou mafaufau o le le mama i le insulin (preparations (proinsulin) ma isi vaega maualuga o le mamafa o fualaau oona) e masani lava pe na o le mauaina atoa o mea totino. Ae ui i lea, na mulimuli ane faaalia mai o le IgG o loʻo tali mai i le tali atu i le faʻamamaina lelei o tapenapenaga ma mama.

O le mea lea, o le inisalini i le tuufaatasiga o sauniuniga lava ia e iai le immunogenicity, ma eleelea e mafai ona faʻaleleia ai le gaosiga o le IgG.

O aʻafiaga o le inisalini

Pe a faʻaaogaina le inisalini, e mafai uma ona tupu se faʻafitauli lautele ma se faʻafitauli i le lotoifale. E le pei o le tulaga o le fausiaina o fomaʻi i le inisalini, o lenei faʻafitauli e le o faʻatasi ma le faʻaitiitia o le aʻafiaga o le hormone o loʻo faʻatonutonu.

O se faʻalavelave masani o le faʻamaʻi e faʻaalia mai e le urticaria, o le suamalie o le paʻu ma, i nisi tulaga, lona edema, o se mea e le masani ai, o le faateleina o le vevela e mafai ona matauina. O se faʻaalia i le lotoifale e aofia ai le foliga mai i le nofoaga o inisiua o le fulafula, vevela, mimiti, tiga, ma le vevela.

I se tulaga e le masani ai, e oʻo lava i le faʻamaʻi anaphylactic e mafai ona maua i le inisalini.

Ina ia foʻia se faʻafitauli o le maʻi, e mafai ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o le inisalini e ala i le toe faʻaaogaina o togi laʻititi ole inisalini ma faʻalautele lemu i ona aso i le aso e tasi poʻo le faʻatonuina o le 2-6 iunite i tua (insulin dissolves very slow).

I le taimi lava e tasi, e mafai ona faʻaaogaina antihistamines (diphenhydramine ma isi). I faʻafitauli matuia o le allergic ma le le mafai ona alu ese mai le faʻaaogaina o le inisalini, e tatau ona faʻaoga cortisone, prednisolone, ma isi.

E tatau ona maitauina o nei fualaau faasaina e mafai ona faateleina ai le hyperglycemia ma le glycosuria ma manaomia ai tulaga maualuga atu o le inisalini.

O faʻalavelave e faʻalavelave ai togafitiga ma le inisalini e aofia ai le atinaʻe o le lipoatrophy (lipodystrophy) i le nofoaga o inisiua. O le faiga o la latou atinaʻe e le manino.

O se faʻamatalaga e ono mafai ona fai, o le faʻalavelave masani lea o aʻafiaga o le namu ona o le toe faia o le inisiua, e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻafitauli. Mai le vaaiga o lenei manatu, o le lipodystrophy o se faagasologa o le neurotrophic process.

O le malamalama muamua i le matafaioi i le atinaeina o lenei faagasologa o le phenol poo le tricresol, faaopoopo i sauniuniga o le inisalini, poo le ava malosi e faʻaaogaina ai le paʻu ma nilala, e leʻi faʻamaonia.

I nisi o tulaga e le masani ai, i le taimi o le inisalini ile togafitiga i le amataga o le taui i tagata na muamua ona vaevaeina i ai ma le paʻu o mea taumafa, e ono foliga mai o le edema e mafua mai i le faʻamamaina o le faʻamalasea ma o se taunuuga o le tele o le toe faʻaleleia.

Tulaga faʻasolosolo

O faʻamatalaga mai le laupepa www.vip-doctors.ru e le tatau ona faʻaaogaina mo le faʻamautinoaina o le tagata lava ia ma togafitiga o faʻamaʻi

O le a le inisalini i le tino o le tagata (hormone pancreatic)

Le naunau e malamalama pe faapefea ona galue le inisalini ma pe o le a le aoga o lona faʻaogaina pe a faatonuina e le fomaʻi lenei vailaʻau ina ia togafitia ai le maʻisuka (tele) poʻo isi faʻamaʻi e fesootaʻi ma le le atoatoa o lenei elemene i le tino.

O le a le inisalini? O ana galuega i le tino

E tusa ai ma le faʻatulagaina o le faʻatulagaga ma le mataupu faavae o le inisalini, o le pepidone hormone na gaosia e suauu pancreas - beta o tamaʻi motu o Langerhans.

Na maua lona igoa mai le upu latina Indula, o lona uiga "motu" i le faaliliuga. E masani lava, o le inisalini i totonu o le tino e aafia ai gaioiga faʻasolosolo, ae o lona aʻafiaga malosi o le fesoasoani lea i le faʻaititia o le kulukose.

E tele lava ina faʻaaogaina i taaloga, ona e iai sona aʻafiaga.

Faafetai i le mea fou o le inisalini, o le toʻatele o tagata e atiaʻe le maʻisuka ei ai le avanoa moni e lagolago ai le ola, ae a aunoa ma lenei fualaau faasaina latou te faʻaumatia.

O le lisi o galuega na fofo e le insulin e aofia ai galuega nei:

  • auina atu o amino acids, glucose, faapea foi ma le potassium ma gaʻo i sela,
  • tausia o le mausali o le kulukose i totonu o le toto,
  • tulafono faatonutonu o paleni gaʻo.

E le gata i galuega a le inisalini i le tino, talu ai o loʻo faʻateleina pea le gafatia o palasia plasma, faʻamalosia ai le fausia o glycogen i le ate ma le musika, ma aafia ai le faʻasologa o gaʻo ma pulu.

E faapefea ona aoga

O le faʻaofiina o le inisalini i le siama o le maʻisuka ituaiga 1 e avea o se mea taua tele. Afai e atiaʻe le maʻisuka ituaiga 2, ona faʻaaoga lea o le hormone e tusa ai ma faʻamatalaga.

O le gaioiga o le inisalini e fesoʻotaʻi ma le fausaga o lona molecule, lea o loʻo i ai ni filifili polypeptide e lua e aofia ai le 51 mafutaga amino acid: A-filifili - 21 ma le B-30 - 30.

E i ai se fesoʻotaʻiga i foliga o alalaupapa vavave.

O le faʻafouina o le gaosiga o le gaosiga o le inisalini i le tino o le tagata e tupu pe afai e sili atu le maualuga o le kulukose i le 100 mg / dl. O le hormone e ulufale i le toto e fusifusia ai le glucose maualuga ma feaveaʻi i gaʻo - gaʻo (pe a liua i le gaʻo) poʻo le maso (ma le liua i le malosi).

O se faatinoga taua o le inisalini i le tino o le tagata e faatelevave le felauaiga o le kulukose e ala i siama kulupu e iai se aafiaga i le faatonutonuina o aʻafiaga o loʻo i totonu o le membrane. E le gata i lea, o lenei hormoni pancreatics e galue i luga o le tele o auala taua.

  • O le inisalini e gaoioi ribosomes e aofia i le faʻapipiʻi o le polotini - o le mea autu mo fale o musika, e fesoasoani i la latou fausiaina.
  • O lenei hormone o loʻo i ai ni mea faʻasaʻo-catabolic e mafai ona teena le faʻaumatia o fiva musika, e le gata i lo latou faʻasaoina, ae ia toe faafou foi.

I le faʻaitiitia o le tele o inisalini, o loʻo iai ni faʻaaliga leaga:

  • afaina
  • toilalo i le gaioiga o le tino cardiovascular.

Faateleina le inisalini poloka lipase, o le enzyme e nafa ma le vaevaeina o gaʻo, lea e mafua ai le faʻavaveina o le aofaʻi o le gaʻo. E le gata i lea, e faʻaleleia ai le faʻapipiʻi o mea gaʻo - lipogenesis. O se taunuuga, ona o le faateleina o triglycerides, o le gaioiga o le vaʻaiga o loʻo faʻaaogaina. O le paʻu o le paʻu o le tino, faʻafefeteina o pores e tupu, foliga o siama.

E le gata i lea, o le maualuga o le inisalini e avea ma mafuaʻaga o le atiaʻe o le atherosclerosis vascular ma le ono mafai ona atiaʻe le maʻi fatu fatu. O le isi faʻamatalaga le lelei o le faʻateleina o le mamafa, faʻapea foi le faaosofiaina o le atinaʻeina o siama vaivai.

Ituaiga o inisalini

Faʻalagolago i le umi o le faʻalauiloa, o loʻo i ai ituaiga nei:

  • mulimuli ane
  • puupuu
  • ala
  • faaumiumi.

Laupapa o tapenaga o sauniuniga

E tusa ai ma le maualuga o le faʻamamaina:

E tusa ai ma ituaiga meaola faapitoa, e faʻaogaina le tele o fualaau oona:

  • inisalini tagata
  • bullish
  • puaa
  • fomaʻi fomai ma isi

E leʻi leva atu ona faʻamaonia mai e le tagata fualaau faasaina ua maua i luga o le faʻavaeina o le tino e le mafua ai ona maua mai ai le allergies, ona o fualaau e maua mai i manu, o aʻafiaga o le insulin i le ituaiga o lipodystrophy, allergies, ma le insulin resistance. O le fuaina o le fualaau, o le vavave i le va o injections e fuafuaina e se fomaʻi taʻitasi mo tagata taʻitasi.

E lua vaega o le hormone e faʻatonuina e faʻaititia ai le maualuga o le suka.

  1. O le pulus o le inisalini mo le tele o itula. O loʻo faʻaalia i se aafiaga le mautonu i le faʻaitiitia o le maualuga o le suka, ma maua ai se aofaʻiga maualuga pe a 'ai.
  1. Basal insulin, lea o le umi o le gaioiga e tasi le aso. E sili atu ona faigofie nai lo le muaʻi faʻasologa, pe a faʻaaoga pe a uma le 24 itula. E le i ai se pito i luga o le faatosinaga, o lona uiga, o le maualuga na faia e le faʻamaualalo o le suka e tumau pea i le taimi atoa o le pulega.

E i ai ituaiga eseese o le faʻalialia o le inisalini:

  • 10 ml vailaau
  • 3 ml cartridges mamanu mo peni tui.

Metotia faʻaaoga: tui, peni, pamu, isi metotia

O le inisalini e tui faʻafuaseʻi i le tele o auala.

  • O le taatele o se tui tui insulin. O lenei oloa, e faia i le palasitika palasia, e fa ona vaega: o se tino e pei o le paʻu ma le makaina, o se tootoo o loʻo alu i totonu, se nila ma se pulou tapuni. O le nila e mafai ona faʻatutu i nisi o faʻataʻitaʻiga, ae o se mea e mafai ona aveeseina e sili atu ona taatele.

O suauʻu e le faʻaogaina faʻamalosi ma se laasaga masani o le 1 ml e faʻaaogaina i le faʻasaina o le insulin i le 40 U / ml. Faailoga i luga o le mataupu ua faailogaina i le inisalini iunite. E 2 ml tuila mo tagata e manaʻomia le sili atu i le 40 iunite o inisalini mo se tui e tasi.

  • O le naunau e faaleleia le faagasologa mo le puleaina o inisalini na faatagaina ai Novo Nordisk e fausia se peni-seringi i le 1983, lea ua faateleina le salalau i Rusia. I le mamanu, o lenei masini e pei o se peni vaitusi.

Faatasi ai ma le lelei o se peni tui o le mafai lea ona faia le insulin i soo se mea e aunoa ma le aveeseina o ou lavalava. Ona o le i ai o se nila manifinifi manifinifi, o le tiga i le taimi o le tui e toetoe lava a le lagonaina ma e le manua le paʻu.

O se manulele e tumu i le insulin e tuʻuina i totonu o le lua o le suauu. O le sao o le fuainumera e faʻatonutonuina e faʻatonutonuina e se masini faʻapitoa e, pe a paʻu le button shutter, lafo mai se kiliki, e faʻaalia ai le faʻaofiina o le tasi vaega o le vailaʻau.

O le tui suauu ua tuʻuina i se mataupu ma e iai faʻamatalaga auiliili mo le faʻaoga.

  • O le tui o le insulin e masani lava ona faia i Europa i Sisifo ma Amerika. O se vaega toaitiiti o tagata e faʻaaoga lenei masini ona o nisi o faʻafitauli, e aofia ai le lavelave o le masini, le manaʻoga e faʻaleleia i le tino, faʻafitauli faigata ona o le faʻaauau le tuʻuina o le nila e fafaga ai le hormone i le tino. O nisi faʻafitauli e tulaʻi mai pe a filifilia se faʻagasologa o galuega e sili ona lelei mo se tagata faapitoa.

Faatasi ai ma le lelei o sea metotia fou, o loo i ai pea le tafe o le inisalini i totonu o le toto, o le leai o se manaoga e pulea le hormone lava ia, talu ai o le aofaiga sao o loo pulea e le pamu. Faatasi ai ma lenei metotia, e itiiti ni faafitauli e matauina.

Tino nofoaga mo tui

Ina ia mafai e le inisalini ona galue i se auala talafeagai e ausia ai se togafiti o togafitiga, o vailaau faapitoa ua faamamafaina i le tino o le tagata pe afai e fautuaina e faia inisalini injections. E tatau ona matauina o le lelei o fualaau faasaina oi totonu ia i latou e eseese tele.

  • O le manava o le vaega i itu o le pute. O le malosi o le absorption e 90% faatasi ai ma se gaioiga vave.
  • O le pito i fafo o le lima, e tu mai le tulivae i le tauau. O le malosi o le absorption e tutusa ma le 70% ma se faʻagasolo lemu nai lo le injections i totonu o le manava.
  • O le pito pito i luma o ogavae, e alu atu mai tulivae i le uila. O faʻamaoniga o le absorption ma gaioiga e tali tutusa ma latou e fetaui ma le vaega o lima.
  • O le vaega o le paʻu i lalo ifo o tauau. O le malosi o le absorption e tusa ma le 30% i le televave o fua faatatau o gaioiga faʻatusatusa i isi vaega.

Tino o nofoaga mo inisua o inisalini

Pe a faʻatusatusa, e manino lelei pe aisea e seasea faʻaaogaina ai le inisalini injections i lalo o le scapula.

Aveina o insulin - faatonuga mo le faʻaoga

Inisalini ua faʻamaonia mo faʻamatalaga nei:

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • ketoacidosis
  • maʻi o le maʻisuka - hyperlacticemia, hyperosmolar,
  • faʻasalaga o le maʻisuka ituaiga 2,
  • maʻisuka nephropathy,
  • leiloa le mamafa i le i ai o le maʻisuka.

O le filifilia o le ituaiga insulin e faʻatatau i le umi o le taimi e faʻaalia ai ma le fuainumera e faʻatinoina e faʻatatau i le tele o mea ma faia taʻitasi.

O le faitioga autu o le ausia lea o taui sili ona maualuga mo le gaosiga o gaʻo.

E taua foi le ausia o le tulaga tutusa i le gaioiga o le hormone, talu ai ona o le tele o fesuiaiga i aso taitasi i le maualuga o le kulukose e mafai ona mafua ai ni faafitauli ogaoga.

Malosiaga tui

O togafiti sili ona aoga i totonu o le manava e masani ona faia masani nai lo isi, ae latou te matua popole lava. E sili atu ona faigofie le tuʻuina o le nila i totonu o fusi i luga o le manava, lea e latalata i itu.

Aʻo leʻi tui, e toso le paʻu i le lima tauagavale, ma faʻapipiʻi le nila i luga i le itu i luga i totonu o le paʻu o loʻo i luga pe tusa ma le 45 °. Tui lemu ma le sosoʻo. A maeʻa ona tuʻuina atu vailaʻau uma i le numera "sefulu," ona aveese lea ma le faaeteete le nila.

O le injections i le lima e sili ona leai se tiga, ma latou te tuua faailoga taua i luga o vae.

E le aveeseina le pusa paʻu mai le fagu aʻo leʻi tataina, aua e faigofie ona tu i se nila.

Afai e faʻaaogaina le inisalini ma le umi, e muamua ona tatau ona taʻavale le fagu i le va o alofilima mo ni nai sekone.

O lenei mea o le a mafai ai e le prolongator, lea e taumafai e toso mai, e faʻafefiloi ma le inisalini. O loʻo i ai se isi itu lelei o lenei auala - faigofie faʻavevelaina o fualaau faasaina, talu ai o le inisalini mafanafana e sili atu ona faigofie ona faʻatinoina.

O le faʻaaogaina o se suauu e masani ona manaʻomia i fafo atu o le fesoasoani, talu ai e le o tagata uma lava e faia ana lava inisiua. E sili atu ona talafeagai lenei peniua i lenei mea, talu ai e mafai ai ona e tuiina oe i luga o soʻo se 'upega tafaʻilagi.

Faatasi ai ma soʻo se metotia, e tatau ona faʻamautinoa le mamao i le va o vaʻa o le itiiti ifo i le 2 cm ma se vaitaimi o aso e tolu pe sili atu.

E taua lenei mea, aua afai e te maua le inisalini i se nofoaga e tasi mo le tele o aso i le laina, o le aoga tatau o lona aafiaga e faaitiitia.

Aafiaga o le talosaga

Iloiloina le auala e galue ai le inisalini, tolu taʻiala autu o lona aoga e mafai ona iloga.

O lenei aafiaga ua faaalia i le faaleleia atili o le gafatia o sela e maua ai le tele o mea taua, e aofia ai le kulukose. E le gata i lea, o le sili atu le malosi o le glycogen e amata i le faateleina o lona voluma ma le glycogenesis ua faaitiitia, ona o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ua mafai ai ona tausisia ana faailoga masani.

O se taunuuga o le faʻamalosia o le inisalini, biosynthesis protein, o le faʻaaogāina o amino acids i siama, ma le faʻaaogaina o le magnesium ma le potassium i totonu o loʻo faʻaleleia. E le gata i lea, o le kulūkose ua faʻaumatia ma liua i faʻamaʻi.

I lenei itu, o le inisalini e taofia le faʻaumatia o aʻafiaga ma faʻaititia ai le tele o gaʻo eletise o loʻo ulufale atu i le toto.

Iniseti Boosting Products

O aʻafiaga o le faʻaititia o le inisalini e le itiiti ifo le lamatia nai lo le maualuga tele o tau.

O le mea sili ona taatele o le maʻisuka ituaiga 1, o le natura o se pa'ū tumau i le suka o le toto, o se taunuuga o lea mea e masani ai ona iloa e se tagata le fia inu pea lava pea, faʻavavevave vave, vaivai tele, vaivaiga e matauina.

O le maʻisuka ituaiga 1 e tupu pe a faaleagaina ia suauu peta i le pancreas, ma o latou auupega i le inisalini na gaosia e le tino ua faʻaumatia.

I le togafitiga o togafitiga, i luga o le fautuaga a se fomaʻi, o oloa taumafa e mafai ona mafua ai le faʻasaʻoina o le inisalini o se tasi poʻo le isi malosi e aofia ai:

  • iʻa manaia
  • nonoa le moa
  • nisi suti - caramel, sukalati, keke, ice cream,
  • ituaiga susu - sisi, yogurt e aunoa ma ni mea faʻapipiʻi, susu susu,
  • cornflakes, falaoa, pasta, araisa, oatmeal,
  • fualaau aina - faʻi, vine, apples, oranges.

I le taimi lava e tasi, o le insulin masani e mafai ona ola i lana lava togalaau. O lenei mea e faatatau i se laau e pei o le "pearise pear" (Ierusalema artichoke), lea e tusa ma le 40% le anotusi o lenei elemene. Faʻataunuʻu pe faʻauluina le artichoke a Ierusalema, lea e faʻaopoopoina ai le metabolism, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa.

I se tasi taimi, o le mauaina o le inisalini o se mea na tupu.Ae taua tele tagata e, e tusa ai ma le natura o le maʻi, e manaʻomia ona fetuunai taimi uma a latou suka, ia manatu e le taliaina le taumafai e fuafua tutoatasi le fua o le fualaau faasaina. O le faʻatagaina o se asiasiga i se tagata tomai faapitoa, ma mulimuli ane le faʻatinoga o ana fautuaga uma e faʻaauauina pea le ola masani.

Tuua Lau Faamatalaga