E mafai ona 'ai le aspic i le maualuga o le cholesterol?

Laʻau manu, jelini, aspic - 3 aso malolo, ae o le mea moni - tasi e sili ona pele ma suamalie. O le fesili - pe mafai ona faʻaaoga le aspic i le maualuga o le cholesterol - e leai se tali manino, aua e kuka e aiga taitasi e tusa ai ma lana lava fua, faʻaaogaina aano o manu, faaopoopo isi mea. O le iʻuga, i lalo o le igoa e tasi e maua ai ipu eseese.

Faʻafiafia ile kalori ma le sipuni

O fua uma e tasi le mea e tutusa ai: o le jelini o se gaʻo aano o manu lea e avea ma mea-malie i le vevela e oo i le 8 ° C (i le pusaaisa). E tutusa le tutusa. O le maua o ni mea e pei o le keli, povi o le puaa, pulou, taliga, pulu ponaivi, ulu, solovae, povi, vae, puʻu moa, apaʻau, vae, ma se solo toeaina ua faʻaaogaina atoa.

E pei o meaʻai e faʻatumu ai le puaa, povi, moa. O faletalimalo taʻitasi e iai lana lava seti o fualaau faʻatau fualaau talafeagai (aniani, kelisi, kāloti) ma mea manogi (opu, faisua laʻau, allspice). Afai e le lava au lava gaogao, e mafai ona e faʻaaoga le gelatin. O a mea o loʻo faʻatauina, o le taunuuga lea.

E mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o le gaʻo gaʻo?

E le mafai ona i ai se paluga e aunoa ma le cholesterol, aua o lona vaega autu o aano ma ponaivi. E fia lipids o le ai ai i totonu o le mea na maeʻa, e faalagolago i le oloa ua filifilia ma ona gaʻo. Le sili ona leaga ma le leai o se sua - gelatin mai susu moa. O se filifiliga lelei o le a faʻataʻotoina o sima, puʻu, susu ma lapiti, e talia - faʻaaogaina le tino o le moa e aunoa ma le paʻu, gaʻo ma apaʻau.

E aʻafia faapefea?

Aua e te fiu ai aano o meaʻai ma le maualuga o le cholesterol, e tele lona aoga mo le tino o le tagata. Laeli:

  • faamalosia le puipui o toto toto,
  • toe faʻafouina mea e fesoʻotaʻi ai (cartilage, sooga),
  • faʻamalosia le fusia o le ponaivi i fusi,
  • faʻavaveina le gaosia o lela mumu,
  • faaleleia le gaioiga o le faiʻai
  • tulaga paʻu
  • faia le paʻu supple
  • Faʻasalalau le faʻamalosi,
  • fesoasoani i le atuatuvale
  • Faʻamālōlōina le taupulepulega.
Toe foʻi i le laulau o mea

Tulafono mo le sauniuni ma le faʻaaoga

O le keli e leai se kuka i luga o le vevela. A uma le fufuluina ma le aveeseina o aano o manu, o le afi i lalo o le tino e matua malosi lava e vaivai le gelia mo le 5-6 itula. Ona manino ma aoga lea o le susu. O le aano o le aano e faaopoopoina mulimuli ane nai le vaega o le fetogi ina ia le eli ma e le toe tofo. Faamasima, fufuluina o fualaau faisua ma mea manogi 15-30 minute aʻo lei oʻo i le faaiuga o le kuka. I le jelini na auauna atu i le horseradish, le sinapi, vailaau. Latou te fesoasoani e sili atu le ufiufi o le ipu.

Faʻaaoga lelei

Dietetics ia maitauina o le aspic ei ai ni mea lelei lelei:

  • Faaleleia atili o le faia o faiʻai. O le i ai o le glycine e faʻaleleia ai le gaioiga o le faiʻai ma le fatugalemu o le tino.
  • Faʻateleina le faʻatinoina o mea e gaosi ai le cartilage. Ona o le i ai o le glucosamine i le tiloni, o le faafouga ma le faagaoioia o le kalama, lea e maua ai le masukoskeletal system, ua faaosofia.
  • Toe faʻafouina o le paʻu. O se mea e maua mai i le protein-satuina ei ai sona aafiaga lelei i le toe faʻaleleia o vevela epidermal.
  • Faʻamāeʻa. Faafetai i le i ai o le vaitamini A, lea e aveeseina ai aʻafiaga saoloto mai le tino, o le faʻaitiitia o toxins e faʻaleleia.
  • Faateleina le hemoglobin. Vitamin B, o se vaega o le taumafataga, faaleleia le tulaga toto.
Toe foʻi i le laulau o mea

Fua ma meaʻai

Galu e tunu e faaaoga ituaiga ituaiga o aano o manufasi: lafumanu, puaa, moa, toso. Mo le faʻamalosia sili atu, o vaega o le tino maliu ma le maualuga o mea o le cartilage e filifilia: vae, ulu, taliga, fao, apaʻau, totoa o manulele. E tele lava ituaiga o aano o manufasi o loʻo faʻaaogaina, mo se faataitaiga: o le palu pusi, puaa puaa, limatusi, tamai moa. O aano o manu e tipi, fufulu, faaputu i totonu o se pani, sasaa i le vai, ma totoe mo le 1-2 itula, suia taimi masani le vai.

I le amataga o le kuka, i le taimi lava e uma ai le fufuluina, faʻafefe le palu muamua, fufulu fasi aano manu, toe faʻatumu i vai. O lona maualuga e tatau ona aofia ai oloa i le 3 cm. A o latou faia, latou te aveeseina le pulu. O le itula muamua aʻo leʻi sauniuni, faʻaopoopo se siʻosiʻameʻa atoa (na o le pito i luga o le paʻu), 2-3 matafaga lau, 5-8 pi o allspice.

Ae maise lava le manino, o le gaʻo faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le susu ile vevela vevela. Kuki mo le 6-8 itula. Ona aveese lea o aano o manu, vavaeese mai i ponaivi ma tuu i fafo i ni meaʻai. E suamalie le vai e tofo ai, o le gaʻo ua aveesea mai luga, sasaa, ua faaopoopo le kāla. E mafai ona e togiina le susu i luga o ni fasi lanu poʻo se faʻavevela mafiafia. A maeʻa le mafanafana, ona ave lea o vaa i totonu o se potu malulu poʻo se pusaaisa.

E faigata ona iloilo le leoa o le kalori o le kulimi, o mea o loʻo i totonu o le polotini, gaʻo. O nei uiga e faʻalagolago i le ituaiga, gaʻo o meaʻai a manu, o le auala e saunia ai.

O le a tatou taumafai e faia se iloiloga faatusatusa o ituaiga eseese. O le mea lea, 100 g o le oloa maeʻa e aofia ai:

  • palu falaoa - pe a ma le 80 kcal,
  • meli moa - 110 kcal,
  • puaa laʻau - 170 kcal.

Latou te puleaina calories e ala i le tuʻufaʻatasia o le tuufaatasiga o le ipu, filifili ni fasi lafumanu laiti, popo, moa.

Horseradish ma le sinapi e masani ona tautua mo se malulu malulu. O togafitiga e fesoasoani e faʻafefe ai taumafa mamafa, tuʻuina atu se tofo faapitoa.

Meatotino aoga o aspic

I nisi o faʻamaʻi, o le jelly o loʻo galue o se vailaʻau faʻamaʻi. E mafai ona ia faʻafaigofieina le gaioiga o le cartilage, toe faʻafoʻi toto toto, meaʻai o le sooga. O manu melati e aofia ai:

  • vitamini A, E, D, vaega B, o le acoric acid,
  • minerale ma mea elemene: calcium, sulfur, phosphorus, fluorine,
  • aoga amino taua
  • collagen
  • glycine,
  • chondroitin
  • glucosamine.

O nei vaega uma e maua ai le soifua maloloina lelei o le tino:

  • Chondroitin o le vaega autū o le cartilage faʻapitoa. E tumau le vai i totonu o vaʻa, lea e teu ai le elasticity, elasticity o sooga, faʻagesegese ai le faʻaogaina o faiga.
  • Glucosamine e faalauiloaina le gaosiga o le palakene, faatelevaveina metabolic processes, ma le toe faaleleia o le cartilage. E taofi le faʻaumatia o le cartilage, toe faʻaleleia le gaosia o le vai o le synovial, faʻamalosi le mea faʻafesoʻotaʻi, faʻamalolo le mumu, tiga o le sooga.
  • Collagen - o se palatini o fale mo potu, faʻaleleia le tumau o le paʻu, elasticity, faaumiumi le talavou, faʻaititia le cholesterol.
  • Glycine faʻalauteleina le gaioiga o le fatugalemu tutotonu, ma faʻaleleia le manatuaina, faʻamaonia le gaioiga o le faiʻai, ma faʻasaʻo ai faʻafitauli faʻafitauli.
  • Vitamini ei ai se aafiaga lelei i luga o le gaʻo mūmū mūmū, lagolagoina le faʻaogaina o le tino. O le Retinol e iai sona aʻafiaga i le tino, faʻaleleia le vaʻai.

E faʻafefea ona suia le keli

Jelly cholesterol e mafai ona lamatia mo tagata e maua i le hypercholesterolemia ma le atherosclerosis. Galu e mafai ona suia i se mea manaia - aspic. E masani lava ona faia mai i moa. O le taimi mo lana sauniuniga e faʻaalu le itiiti ifo - e tusa ma le lua itula. Gelatin e faʻaaogaina mo le faʻamalosia.

O lenei mea faʻaleleia lelei o manu e faia i faʻamaʻi manu. E aofia ai le amino acids, glycine, o se punavai o le malosi mo le ola malosi o le tino.

O le kalori mea o le aspic e itiiti ifo nai lo le aspic. 100 g o moa e aofia ai le 100 kcal.

O lapisi ma gelatin e taua o mea taumafa. E lelei le gauaʻiina e le tino, aua nei faʻalopalaina le totoga o meaola.

Contraindications

Maualuga maualuga o kalori ma le cholesterol taua ma le le pulea lelei.

Vaitaimi mo le kulimi: o le horseradish, le sinapi, kalone e sili atu le faʻamaʻi o le ate, manava, gaʻo.

O le i ai o le hormone tupu i totonu o nifo malolosi e ono mafua ai faʻamaʻi pipisi o gaʻo.

O le meleni jelly histamine e mafua ai le atinae o cholecystitis, furunculosis.

A uma ona fuaina nei mea moni uma, e le fautuaina e le au fai meaʻai e aofia ai le geli i le taumafataga e sili atu ma le tasi i le vaiaso.

Ole tausiga faapitoa e tatau ona faia i faʻamaʻi: ate, gald less, kidney, atherosclerosis.

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

Aua le aofia ai le keleni i le faasologa i aso taitasi i soo se tasi; e tele le fofo, faʻagesegese le metabolism, faʻalauteleina le mamafa o le gaioiga ma faʻaleleia le cholesterol. O se taunuuga, e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi fatu cardiovascular, o faʻafitauli i le ate, fatugaʻo ma le vaʻaia. Afai e kuka i le fale le aspic, nai lo le faʻatonuina i se faleaiga, e leai se tasi e kukaina se tasi e galue i le vaiaso, e pei ona fautuaina. I le taimi o sauniuniga, e tatau ona e mulimuli i nei mataupu faavae:

  • Filifili le filifiliga sili ona faigofie mo le pipi ma moa.
  • Aua le kuka i ni vaega tele.
  • Faaitiitia taimi masani.
Mo faʻamaʻi ate, e le fautuaina le aspic.

O le hormone tuputupu aʻe i le gaʻo suamalie o le mafuaʻaga lea o le faʻaogaina o meaola. Histamine i le puao puaa e oso ai furunculosis ma le appendicitis. E i ai le tele o faʻamaʻi lea e fautuaina ai fomaʻi e le aofia ai le keleni ia latou meaʻai uma:

  • Faʻasalaga o galuega tauave o le excretion alele mai le tino ona o le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le gallbladder.
  • Gasegase o le ate ma fatu fatu.

Ole taimi ma le aofaʻi ole taumafa o le jelly e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi.

O le a le aafiaga o le cholesterol?

Laʻeli ua saunia mai aano o manufasi, o se puna o gaʻo manu. O le lalagaina o meaʻai o aano o manu, o le sili atu le aoga o le jelly o le a mo tagata gasegase ma le atherosclerosis. O le mea e sili ona suamalie mo le ipu, o le maualuga o le cholesterol i le jeri. Lisi le mea o loʻo i ai le cholesterol i le mea na maeʻa:

O le vailaʻau "B" i le pepa o le jelly o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le totoga o le tino

O meaʻai e masani ona lalagaina ua saunia mai se fasi aano i luga o ponaivi, e masani lava i le paʻu. Muamua, latou te faʻaaogaina na vaega o le tino maliu e leai se tasi e goto i latou lava - vae, taliga o le puaa ma taliga, pulou moa ma ua, ma isi. Ina ia faʻaleleia le tofo, ia faaopoopo ni fualaʻau fualaʻau - kāloti, aniani, kaluka, o nisi e tuu ai pulou, faaopoopo mea manogi e tofo ai.

O le umi ma le auala o le kuka e ese foi. E masani lava o le faagasologa e 6 itula. Uluaʻi ponaivi e kuka, ona faaopoopoina lea o aano o manu, pe uma i le taimi e tasi. E le teuina le susu i taimi uma - o loʻo faʻamamaina i luga o le vevela vevela. O nisi o faletua e faaitiitia taimi e kuka ai e ala i le faaopoopo o le gelatin. O lea aspic ua taua o le aspic.

E i ai le manatu o le keleni e maualuga tele-kalori ma e le mafai ona 'ai tele. O lona kalori mea e faalagolago i le aano o aano o manu na faʻaaogaina ma pe o le a le tele. Faʻasalaina meaʻai e tupu:

  1. Lafumanu. O loʻo i ai le mea sili ona maualalo i le calorie ma se aofaiga tele o polotini. O ia mea malie e sili ona aoga.
  2. Poula O faʻataunuʻuga o le kalori o le avefeʻau. E le fautuaina e kuka ma le paʻu.
  3. Pork. Le ituaiga o mea e sili ona manaia. A maeʻaeʻa, o loʻo i ai i luga o le fogaeleele se vaega mafiafia o le gaʻo, lea e le o tauaveina soʻo se faamanuiaga.

Ia faʻaaogaina foi nisi meaola manu ma lapiti.

O loo i ai i le laeli le tele o mea aoga. E pei o:

  1. Puipuia
  2. Kolisi.
  3. Vitamini A, C, Vaega B.
  4. Macronutrients - calcium, phosphorus, sulfur.
  5. Faʻamatalaga elemene - alumini, apamemea, pulu, fulu, vanadium.

O i latou taitoatasi e aafia ai le tele o tino i totonu o le tino, ae o le totoga e ave le mea muamua i le taua.

E mafai ona 'ai le aspic i le maualuga o le cholesterol

I lenei tulaga, o manatu o tagata e eseese lava. O le tele o mea uma e faʻalagolago i le auala o sauniuniga ma luga o mea taua. O le faʻaaogaina o puaa mo tilo, lea e aofia ai le tele o gaʻo manu, o le a oʻo atu ai i le tele naua o faʻamau o le cholesterol i totonu o vaa.

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi meaʻai moa, turuki poʻo le lapiti o le lapiti e fai ma meaʻai ona o le maualuga o lona palatini ma mea maualalo le kalori.

Ina ia iloa pe mafai ona 'ai le keeli ma le maualuga o le cholesterol, e tatau ona mafaufau i ona aoga aoga ma leaga, faapea foi ma auala e kuka ai.

Uiga aoga o le aspic

E pei ona e iloa, pe a kukaina soʻo se oloa, o ona mea aoga e alu i totonu o le vai. O le mea lea, o fualaau faisua ua kukaina i salati ua "leai" ma e le aumaia ai soʻo se faamanuiaga. O le masalosalo ma le jelly o le mea moni lava o vaega taua uma o loʻo teuina i totonu o le susu, lea e avea ai le tele o le ipu. O a mea autu ma a latou meatotino.

Lysine. E manaʻomia se vaega malosi i le faʻaaogaina o le calcium. Faatasi ai ma lana fesoa- soani, o le ponaivi o mea e sili atu ona faigata ma malosi.

Retinol O lenei vaega e mafai ona faʻaleleia le faʻaaliga. Aʻo tuʻufaʻatasia ma le lysine, o se mea faigata e fatuina e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino.

Vitamin B. Auai i le hematopoiesis. O lenei vaitamini e faʻaleleia le gaosia o lela mumu ma faʻaleleia le gaioiga o le hemoglobin.

Aminoacetic acid. O lenei vailaau e sili ona aoga mo i latou e fiafia e inu i le laulauʻai, ona e sao atoatoa mai se maʻi maʻi.

Glycine. O le mea autu o le glycine o le faʻamalosi lea o le tino. E faʻaleleia le gaioiga o le faiai, mafaufauga, mafaufauga. Mafai ona foia le popole ma le le mautonu. O se vaifofo lelei.

Kolisi. E matua afaina ai le mea fesootai - ponaivi, cartilage, sooga, maso, puipui puipui. Faʻatasi ai ma gau, e fesoasoani i le vave osofaʻi o ponaivi. Faamalosia ponaivi ma sooga, puipuia i latou mai le faatafunaga. Mo fafine maitaga e aoga tele e avea ma puipuiga o faʻamau. E faʻaaogaina foi le collagen i le cosmetology. O lona faʻafouina o meatotino ma le malosi e toe faʻaleleia ai le paʻu o le paʻu o le a avea ai ma se vaega taua tele i vailaʻau faʻasaina.

O le a le tele o cholesterol o loʻo i ai i le siʻeli

Laʻau Faʻafaigofie Laʻau Cholesterol

E i ai se faʻaleagaina o le oloa na faʻaaoga ona o le cholesterol? E masani lava ona fesiligia e tagata lenei fesili, aua ou te manatu o loo i ai le cholesterol i soo se ituaiga o jalu.

O le keli o le tele o le popo ma vai. Ua tunu le aano mo ni nai itula. Afai e te faʻaaogaina le moa ma moa vao ma kuka lelei, o le a leai se afaina ai.

E tatau ona saunia mai le nameri mai le paluga o pipi, e mafai ona e faʻaopopo le moa e aunoa ma le paʻu. Cook i luga o le vevela mo le 6 itula - e tatau ona vaivai le aano ma e leai se tulaga e tatau ona i ai i taimi uma i se setete e kuka ai. E tatau ona aoina uma faʻamafu.

Faʻailogaina analogues i meaʻai i le lalolagi

I o tatou atunuu, o meaʻai e masani ona faia mai vae, ulu ma vaevaega - o nei vaega o le tino o le a aofia ai le pepese. Ma toetoe lava o atunuʻu uma ei ai ona lava fesuiaiga o lenei ipu.

I Farani, sauni Aspik, poʻo Lanspeak. O lona natura o loʻo taoto i totonu o moa moa, lea ua saunia mai soʻo se vaega fibrous o le manulele. Agar-agar ua faaopoopo i ai mo le faamautu lelei, faapea foi ma fualaʻau - kāloti, sana, pi. O le taunuuga o se tulaga lanu ma matagofie.

I atunuu Asia, o loʻo i ai se ipu ua saunia mo na o aso malolo - meaʻai masi. O le mea e ofoofogia e uiga i ai o le saunia lea mai meaʻai manu, e masani ona faʻaopopo iʻa. I le faaiuga o le sauniuniga, faʻaopoopoina le gelatin ma faʻamalosi.

Saltison o se ipu Italia na faʻaaogaina e le Czech Republic. O le aano o le ipu e tutusa lava ma tatou, na o le afifiina i totonu o le fatu puaa ma le manava.
I Ausetalia, o se aganuu le kukaina o le tui. E faʻavae i luga o puaa ma tele mea e maua. O le paluga mafiafia, faatasi ai ma le vaega o manu, ua tuu foi i totonu o le manava ma tuu i lalo o le mamafa. A maeʻaeʻa, o le manoa e sili atu pei o se sooga.

O le mea aupito sili ona amata i le sauniuniga o le tilotilo o le Bulgarians. Latou te faia pacha - jellied meat served hot. O latou faʻataʻitaʻiga o loʻo saunia i le toetoe lava o le auala e tasi pei oi tatou. Naʻo latou latou te le tuʻuina atu ia te ia e malolo, ae ia 'ai ia pei o se uʻu. Le tele o taimi - i le taeao, pe a maeʻa se taumafataga lelei.

O filifiliga e le masalosalo. Ma o le tumutumu o le cholesterol maualuga e aoga pe afai e saʻo le kuka.

E faʻafefea ona kuka?

E mafai ona saunia se ipu e maualalo ai le cholesterol i le keleni, ma o le a le afaina ai se tagata e maualuga lona maualuga i le toto:

Aʻo kukaina aano o manu, e taua le aua nei galo e aveese le pisa mai le susu.

  • Le filifiliga saʻo o aano o manufasi. E taua le filifilia o aano o meaʻai mo le tila. Pipi ma le moa e leai ni paʻu, palu pusi, o se puna o gelatin, taliga talima, vae o moa.
  • Aʻo leʻi faʻauʻuina oloa mo le kukaina, e tatau ona e aumaia aano o manu i se vevela i totonu o se isi pesini ma faʻafefe le vai muamua. O lenei mea e faʻateleina ai se vaega o le gaʻo o le a aveesea vave.
  • Galu e tatau ona kuka ile vevela vevela ma se vevela e le silia ma le 94 tikeri.
  • E taua i le taimi e aveese ai le puluvala e aliali mai i luga o le paʻu, o loʻo i ai le tele o mea leaga.
  • O le tele o le taimi, e tatau ona mamā le maualuga o le kulimi.
  • 30 minute ao lei oʻo i le faaiuga o le kuka, e mafai ona e faaopoopo i ai aʻa o le pasesa ma kāloti, 2-3 ulu o aniani anifi, o le a faʻaleleia ai le manogi ma le tofo. A o leʻi tapunia, tuu se faga lau.
  • Faamama le ipu i le faaiuga o le kuka.
  • Afai e naʻo le aano o aano o manu o loʻo i totonu o le susu, e mafai ona faʻaitiitia le taimi e kuka ai i le 3 itula, i le faaiuga o le kuka kuka faaopoopo le gelatin.
  • Aveese le apa mai le vevela ma tuʻu i luga mo le tusa o le itula. A o faagasolo lea taimi, ua fautuaina e aveese uma gaʻo mai luga o le vai.

Afai e maualuga le cholesterol i le toto, ma e te manaʻo moni i le gelini, e fautuaina e le au fai meaʻai e sui i le fusi iʻa, faʻaaoga gelatin.

O le a le mea oona?

O tagata e maua i le atherosclerosis e mafai ona 'ai i lenei ipu, pe a saunia na saunia mai le aano o manu, e pei o pipi po o moa, ma tusa ai ma tulafono. E le gata i lea, o se mea maualuga tele-kalori oloa, ma e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi aʻo leʻi 'ai. Faʻatasi ai ma le maualuga o le cholesterol, o le tele o mea taumafa e tatau ona matua faʻataʻitaʻiina, e le silia le 100-150 g i le vaiaso.

O le jelly ua maeʻa e aofia ai le histamine, e afaina i faʻamaʻi o le gallbladder, ma e mafai ona mafua ai furunculosis. I le tulaga o gasegase lipid metabolism, e aoga le mafaufau pe o a meaai na saunia mai ipu. E tatau foi ona e faatapulaaina le teli i meaai mo faamaʻi o le ate ma fatuga. Aʻo leʻi faʻaaogaina le tilo, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

E mafai ona 'ai le aspic i le maualuga o le cholesterol?

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O tagata e vaʻaia ma le totoa lo latou ola maloloina ma meaʻai e fiafia i le fesili pe fia le cholesterol o loʻo i totonu o le tiloni e faalagolago i le aano o manu lea na saunia ai. Mo tagata, o le maualuga o le maualuga o le cholesterol leaga i le toto e tele taimi e faateleina ai le lamatiaga o le fatuina o fatu ma maʻi vascular, lea e mafai ona oo atu ai i le oti.

O le mea lea, o na tagata e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa a latou meaʻai ma 'alofia le' ai o meaʻai e faʻatele ai le maualuga o le cholesterol leaga i le toto.

O aano o manu e manatu o se mea aoga tele. O lona faʻaoga e aʻafia ai:

  • masukoskeletal system
  • tulaga o sooga.

E tele vitamini ma minerale e manaʻomia mo le tino o le tagata. O le mea lautele, o le 'ai o lenei oloa e aoga mo le faʻaogaina o le tino, faʻaleleia le soifua maloloina o le tagata ma le soifua manuia.

Ae ui i lea, e toatele tagata e talitonu o le maualuga o le cholesterol maualuga e matua le mafai. E i ai i latou e talitonu o le mea oona o lenei mea leaga e leai lava. O nei manatu uma e lua e sese. Jelly cholesterol o loʻo i ai, ae e mafai lava ona saunia ina ia mafai ai e se tagata o loʻo i ai foliga tutusa ona faʻaaoga i nisi taimi.

O le keli foi o se ipu maualuga tele-kalori, o lea e masani ona 'ai i le tele o taimi e ono oʻo atu ai i le gaʻo i le taimi. Ina ia aloese mai na faafitauli, e fautuaina e te le silia ma le 1 le taimi i le 7-10 aso.

  • puaa - 100 mg i le 100 g,
  • pulu - 80-90 mg i le 100 g,
  • vela - 80 mg i le 100 g,
  • pato - 60 mg i le 100 g,
  • pipi - 40 mg i le 100 g,
  • moa - 20 mg i le 100 g.

I totonu o puaa ma povi gaʻo, o le maualuga o le cholesterol e sili ona maualuga - 120 mg i le 100 g. Mafaufau i nei faʻamaoniga pe a kuka kuka meaʻai, aemaise lava pe afai ua maua oe i soʻo se faʻamaʻi pipisi.

Galu ma le maualuga o le cholesterol

E mafai ona 'ai le keleni mo tagata e maualuga cholesterol, ma pe faʻapefea ona kuka? Faatasi ai ma le maualuga o le cholesterol maualuga, e mafai ona e 'aiʻona, pe a fai e kuka ai, e tatau ona e mulimuli i nisi tulafono:

  1. Muamua, filifili aano o manu ma le itiiti ifo o mea e maua i lenei vailaau, moa ma le vaikasi e sili ona talafeagai mo lenei mea, ia mautinoa ia faʻamamā mai le paʻu.
  2. Lona lua, faʻamaʻo lelei le suka, e tatau ona vaivai i le vevela vevela, e le tatau ona silia le 94 ° C.
  3. Faʻafeu le susu i lenei auala mo le itiiti ifo ma le 6 itula ma ia mautinoa e le faʻapalapalaina.
  4. I le faagasologa o le kuka, ia mautinoa e aveese le afu, o mea leaga e na ona taulai i ai.
  5. Aʻo leʻi faʻaogaina, e fautuaina e aveese le gaʻo mai luga o le meaʻai, peʻafai e faia mai le puaa. O le sola ua saunia i lenei auala e le o iai ni mea e afaina ai toto toto.

Ae e le o lona uiga e mafai ona e 'ai i se tagata e maualuga le cholesterol i aso uma. E sili ona lelei le faia o lenei mea e sili atu ma le tasi le taimi i le 10 aso ma taumafai e faʻagata oe i se vaega itiiti.

Konstantin Ilyich Bulyshev

  • Sitemaʻe
  • Suʻesuʻe toto
  • Iloiloga
  • Atherosclerosis
  • Fomaʻi
  • Togafitiga
  • Faʻatau auala
  • Meaʻai

O tagata e vaʻaia ma le totoa lo latou ola maloloina ma meaʻai e fiafia i le fesili pe fia le cholesterol o loʻo i totonu o le tiloni e faalagolago i le aano o manu lea na saunia ai. Mo tagata, o le maualuga o le maualuga o le cholesterol leaga i le toto e tele taimi e faateleina ai le lamatiaga o le fatuina o fatu ma maʻi vascular, lea e mafai ona oo atu ai i le oti.

O le mea lea, o na tagata e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa a latou meaʻai ma 'alofia le' ai o meaʻai e faʻatele ai le maualuga o le cholesterol leaga i le toto.

O aano o manu e manatu o se mea aoga tele. O lona faʻaoga e aʻafia ai:

  • masukoskeletal system
  • tulaga o sooga.

E tele vitamini ma minerale e manaʻomia mo le tino o le tagata. O le mea lautele, o le 'ai o lenei oloa e aoga mo le faʻaogaina o le tino, faʻaleleia le soifua maloloina o le tagata ma le soifua manuia.

Ae ui i lea, e toatele tagata e talitonu o le maualuga o le cholesterol maualuga e matua le mafai. E i ai i latou e talitonu o le mea oona o lenei mea leaga e leai lava. O nei manatu uma e lua e sese. Jelly cholesterol o loʻo i ai, ae e mafai lava ona saunia ina ia mafai ai e se tagata o loʻo i ai foliga tutusa ona faʻaaoga i nisi taimi.

O le keli foi o se ipu maualuga tele-kalori, o lea e masani ona 'ai i le tele o taimi e ono oʻo atu ai i le gaʻo i le taimi. Ina ia aloese mai na faafitauli, e fautuaina e te le silia ma le 1 le taimi i le 7-10 aso.

  • puaa - 100 mg i le 100 g,
  • pulu - 80-90 mg i le 100 g,
  • vela - 80 mg i le 100 g,
  • pato - 60 mg i le 100 g,
  • pipi - 40 mg i le 100 g,
  • moa - 20 mg i le 100 g.

I totonu o puaa ma povi gaʻo, o le maualuga o le cholesterol e sili ona maualuga - 120 mg i le 100 g. Mafaufau i nei faʻamaoniga pe a kuka kuka meaʻai, aemaise lava pe afai ua maua oe i soʻo se faʻamaʻi pipisi.

E fesoasoani lefirfir i le cholesterol maualuga?

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O le gaʻo-pei o le cholesterol lava ia e le afaina. Ae a oʻo ina sili atu lona maualuga nai lo le masani, ei ai le taufaʻamataʻu o le atherosclerosis, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le oti ona o le fatu fatu poʻo le taʻavale.

I le maualuga o le cholesterol maualuga, o atherosclerotic plate e fai i totonu o vaʻa toto e faʻalavelave i le toto atoa. A oʻo ina faateleina le lapopoa, e mafai ona latou poloka le vaa, lea e faʻalavelave ai le toto.

Faia le kefir ma le cholesterol e felagolagomai ma le tasi? O le tali i lenei fesili e fiafia i tagata uma e maua i le maʻisuka oe fautuaina i le taumafa o le hypocholesterol - o le lisi e aofia ai oloa e aofia ai sina vaega ole cholesterol.

O oloa gaosi susu e le gaʻo, 1%, 3.2% gaʻo ma sili atu. Faʻalagolago i le pasene o mea e maua ai le gaʻo, o le maualuga o le cholesterol e fesuisuiai 100 g. O le a tatou iloa pe mafai ona inu lefir i le maualuga o le cholesterol, pe faapefea ona fai saʻo? Ma mafaufau foi i isi oloa gaosi susu i tua o le hypercholesterolemia.

O meatotino o kefir

Sour-milk products o loʻo tuʻuina i luga o fata o soʻo se faleoloa. O nei mea o le kefir, susu susu, uila, ma isi. E eseese i le pasene o mea oona. E faavae i luga o lenei faʻamatalaga, e tatau ona tusia se faaiuga e uiga i le faufautua o le faʻaaogaina o se meainu.

Maʻisuka ma le gaʻo gaʻo gaʻo, pe a maitauina le maualuga o le lipoproteins maualuga i le toto, e tatau ona faʻafefete le kefir o mea e maualalo le gaʻo. O lenei mea e mafai ai e oe ona tuʻuina atu i le tino le mea e manaʻomia mo mea taumafa mo le masani ai o le faʻaogaina o le gaʻo. A e faʻaaogaina sea mea inu, o le tele o le cholesterol e ulufale i le tino, lea e le afaina ai le tala o le cholesterol.

O le Kefir e le gata o se mea lelei, ae o se vai inu lelei, lea e tatau ona i luga o le lisi o tagata uma i aso uma. E faʻamaonia le galuega o le gastrointestinal tract, fesoasoani e tausia le microflora masani.

E fia le cholesterol i le kefir? I le kefir 1% le gaʻo e aofia ai le 6 mg o se mea-gaʻo e pei o le 100 ml o meainu. I se isi faaupuga, o sina mea itiiti lava, o lea ua faatagaina ai e faʻaumatia.

O meatotino aoga o se gaʻo susu susu o loʻo taua i lalo:

  • O le ava e faʻaleleia ai le faʻapipiʻi o le gastric juice ma isi elemene oona, lea e faʻaleleia lelei ai le faʻaogaina o meaʻai,
  • O le tuufaatasiga o loʻo i ai le tele o siama aoga e maua ai le faʻaleleia o le intestinal microflora. Talu ai ona o lenei mea, ua matauina ai se aafiaga ole vaifofo, talu ai ona o le lababacilli e taofia ai le toe gaosia o meaola ninii e ala i le taofia o le suia o auala,
  • O le meainu e faaosofia ai le motilima o le gastrointestinal tract, faʻamalosia ai le gaioiga - e le faʻatagaina ai le malosi. E faʻamamaʻa lelei ai foi le tino o mea oona, o meaʻai ma isi mea e afaina ai faʻaleagaina o le lipid disorders,
  • O le Kefir o loʻo faʻaalia i se mea e le taua tele, e faʻamalo ai le fia inu, saturates i le vai, faʻaitiitia ai le manaʻo.

100 g o kefir 3% gaʻo lololo 55 calories. O loʻo i ai vitamini A, PP, ascorbic acid, vitamini o le vaega B. Mineral substances - iron, potassium, calcium, phosphorus, sodium ma magnesium.

E faʻafefea ona inu lefir ke maualuga i le cholesterol?

E le gata ina mafai ona gaosia le gaʻo susu gaʻo, ae tatau foi ona faʻaaogaina i le maʻisuka ma le toto maualuga o le cholesterol. E aofia ai i le lisi o aso taʻitasi. Mo le taumafaina, filifili se vai susu e leai ni gaʻo, po o le 1% gaʻo.

100 ml o le 1% kefir e aofia ai le 6 mg o le cholesterol. I meainu ei ai le gaʻo maualuga, o loʻo i ai mea e sili atu le gaʻo. O le pasene o le gaʻo gaʻo o oloa i luga o meatotino aoga e le aʻafia ai.

E sili le inu o Kefir ao le i momoe. O le inu malosi e faʻafefe ai le manaʻo, faʻaleleia ai le meaʻai. E mafai ona e inu seʻia oʻo i le 500 ml o le vai i le aso, pe a faʻapea o le tele o le aofaiga e le afaina ai le soifua lelei, e le oʻo atu ai i le vavao.

O le faʻaaogaina faifaipea o le kefir e mafai ona maualalo ai le maualuga o lipoproteins maualalo. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga o le susu o susu, e faʻafefiloi ma isi vaega e maualalo ai le cholesterol.

Recipes mo le faʻamaoniaina o le cholesterol ma lefirfir:

  1. Ina ia faʻaitiitia le toto toto ma le cholesterol, e faʻafefiloi le kefir ma le kinamona. I le 250 ml o le susu susu susu faaopoopo le ½ teaspoon o mea manogi. Faʻasusu lelei, inu i le tasi. O lenei auala e le fautuaina mo le faʻaleagaina o le maualuga o le toto maualuga.
  2. O le tuufaatasiga o le kinamona ma le turmeric e fesoasoani e aveesea ai le mamafa o le mamafa, lea e sili ona taua mo le maʻisuka ituaiga 2. O le fua e saunia tutusa ma le kopi muamua. Ole togafitiga e tasi le masina, pe a maeʻa le vaiaso-vaiaso e mafai ona toe faia.
  3. Faʻaititia le meli e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol. I totonu o se ipu malamalama o lefirfa faʻapipiʻi se meaʻai o le paluga e tofo ai, inu. I le maʻisuka, o lenei metotia o togafitiga e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete ina ia le faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o se tulaga o le hyperglycemic.
  4. Buckwheat ma lefir fesoasoani e fesoasoani i lalo ifo o le cholesterol. O se meaʻai e maualalo le gaʻo ma le paluga faʻatau tupe e faʻafefiloi. E tolu laulau punumu o cereal o le a manaomia le 100 ml o le vaiinu. O le mea na tupu mai ai na totoe mo le 12 itula. O le mea lea, e sili atu le kuka i le afiafi e 'ai i le taeao. Latou te 'aina le taeao i se pusa e le masani ai, faʻamaʻa i lalo i se ipu malamalama poʻo se vai. O le togafitiga e 10 aso. E mafai ona toe faia i le ono masina.

Afai o loʻo maualalo le maualuga o le cholesterol lelei ma LDL maualuga, e fautuaina e faʻafefiloi le kefir ma le kele. Mo le 250 ml o le vai o le a e manaʻomia ni nai laʻau o le kalaka i foliga o manu. Ina ia faʻaleleia atili le tofo, e mafai ona e faʻaopopo sina sina pulu fou po o le pasili. Fufulu ma tapuni greens.

O se ipuinu o sea ituaiga meainu e mafai ona sui ai se meaʻai, o le a faʻafetaia atoatoa ma taofia ai le manava mo le maʻisuka.

Miliki ma cholesterol

O le susu o le susu e aofia ai le 4 g gaʻo i le 100ml o le vaiinu. O le oloa 1% gaʻo e aofia ai le 3.2 mg o le cholesterol, i le 2% susu - 10 mg, i le 3-4% - 15 mg, ma i le 6% - sili atu i le 25 mg. O le gaʻo i le susu o povi e aofia ai le silia ma le 20 acids, lea e talafeagai mo le masaniga masani a le tino.

E le fautuaina le susu mai le susu mai le taumafa, ae o le tele o le taumafa e mafai ona afaina tele ai le hypercholesterolemia. O le maʻisuka o loʻo faʻateleina le mea o loʻo i totonu o se mea-gaʻo, e fautuaina e inu 1% meainu.

Ole suāsusu i le aso e 200-300 ml. Faʻapalepale lelei. Ae o le masani e masani lava ona faʻaleleia pe a fai e le aʻafia le numera o le cholesterol.

O susu susu e aofia ai le 30 mg o le cholesterol i le 100 ml. E ui lava i lenei aofaiga, e manaʻomia pea i le taumafataga. Talu ai e tele mea o iai i totonu lea e fesoasoani i le faʻaaogaina o vaega o le lipid e aunoa ma le fausiaina o pusa cholesterol.

O le tuufaatasiga e aofia ai foi gasegase gaʻo susu, lea e fesoasoani i le faʻamautuina o le gaosiga o gaʻo, e mafai ona faʻateleina le tulaga faʻafesoʻotaʻi. O susu susu o loʻo i ai le tele o le calcium - o se fili o le teuina o le cholesterol. O le vaega o le mineral e faʻaleleia ai le faʻatinoga o le cardiovascular system.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E le fautuaina le susu susu mo le faʻaauauina pea. E mafua lenei mea i le mea moni o vitamini, minerale, enzymes ma isi vaega o loʻo faʻaaogā faʻasolosolo, na leiloa ma se vaega o le gaʻo.

E sili atu le inu i se mea gaʻo i le faʻaogaina lelei nai lo le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo e leai ni gaʻo.

Lisi kulimi ma le maualuga o le cholesterol

O le faavae o le kisi falaoa o le calcium ma le palatini. Latou te manaʻomia e faʻamalosi ai vaʻa ma ponaivi i le tino. O le oloa foi ei ai se vaega itiiti o vai ma mea gaʻo. Faatasi ai ma vitamini, acidic ascorbic, vitamini E, PP, B e vavae ese, ma mea o le mineral - magnesium, potassium, manganese, sodium, phosphorus ma le uʻamea.

O le masani ona aofia ai le siʻi kulimi i le lisi e faʻamalosia ai nifo, faʻaleleia le tulaga o le lauulu, e afaina ai le galuega o le fatu cardio vascular system. Lisi kulimi, e tusa lava po o le a le gaʻo, e aoga i le tino. O le amino acids o loʻo i ai i le tuufaatasiga e faʻasalalau le faʻaogaina o le faʻaogaina, faʻaleleia puipui o toto toto.

O faʻamanuiaga o le kusi falaoa e le mafai ona faʻafitia. Ae e le maua ai se faʻaitiitia o le cholesterol, i se isi itu, e faʻapupulaina ai le maualuga. O lenei mea e faʻavae i le natura o manu o le oloa.O vailaau suamalie e aofia ai le 80-90 mg o le cholesterol mo le 100 g.

Ae o le curd 0.5% gaʻo poʻo le gaʻo atoatoa-leai, e mafai ona 'aina faʻatasi ma le hypercholesterolemia ma e oʻo lava i ituaiga o atherosclerosis. Faatasi ai ma se maualuga o le LDL, o le maʻisuka e mafai ona fafagaina faatolu i le vaiaso. O le tautua o le 100 g O faʻamanuiaga e pei ona taua i lalo:

  • O loʻo i ai le lysine i le kulimi siʻosiʻomaga - o se mea e faʻaleleia ai le toto, faateleina le hemoglobin. O le le atoatoa e tau atu ai i le faaletonu o le tino, le faʻavaivaia o le masculoskeletal system, faʻamaʻi o le tino faʻaleleia,
  • O le Methionine o se amino acid lea e faʻapalapala ai le lipids, faʻaleleia faiga faʻavae i le maʻisuka ituaiga 2 i fafine ma alii. Methionine e puipuia le ate mai le oona,
  • Tryptophan o se mea e afaina ai uiga lelei o le toto.

O le maualalo o le cholesterol i totonu ole ituaiga o kulimi e maualalo le maualalo e le afaina ai le lipid lipid. O le gaosiga fou e vave faʻavave. E faʻatagaina e 'ai ao le i momoe - e faʻatumu lelei, ae le taitai atu i se seti o pauna faaopoopo.

I le i ai o le mamafa o le mamafa, maʻisuka ma faafitauli ma le maualuga o le cholesterol maualuga, e sili atu ona lelei le filifilia o susu ma susu susu o oloa o mea maualalo maualalo.

O tala fiafia e uiga i lefirfir ua talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Totolo cholesterol

O le Cholesterol e faatatau i gaʻo gaʻo ma i lona tino mamā o se mea tioata lanu paʻepaʻe, le manogi ma le tofo, lea e le faʻamaʻapeina i le vai. O le tele lava o mea e maua i totonu o le tino (tusa o le 80%), o le isi (20%) e sau mai meaai.

O lenei gaʻo-pei o le mea taua o se vaega tāua o suauu uma o le tagata; a aunoa ma lea, e le mafai ona galue masani le tino.

Cholesterol e faia galuega nei:

  • e maua ai hormones o feusuaʻiga (testosterone, progesterone, estrog) ma vailaau (aldosterone, cortisol) hormones,
  • e faʻamalosia ai foliga o le siama, e maua ai le malosi ma le faʻatonutonuina o le puipui o lapisi lautele i lalo o tulaga eseese,
  • synthesizes gaʻo gaʻo ma vailaʻau D,
  • nafa ma le paleni o aʻafiaga o aʻa.

I lona tino mama, e le mafai ona feaveaia i le toto, aua e le faʻamaʻapeina i le vai. O le mea lea, o le cholesterol i totonu o le toto e fusifusia i lipoproteins, lea e mafai ona maualalo ma maualuga, e faalagolago i le fua o gaʻo ma pulu.

O le lipoproteins maualalo maualalo, poʻo le LDL, e taʻua o le cholesterol leaga, o lo latou maualuga maualuga i totonu o le toto lea e tau atu i le fausia o paʻu i puipui o toto toto.

O maualuga lipoproteins, poʻo le HDL, e pei o le cholesterol lelei. Latou te fesoasoani e faʻaumatia cholesterol leaga, o le mea lea o le maualuga o latou mea, o le sili atu. I laʻititi laʻititi o le HDL, o le lamatiaga ole maʻi fatu e maualuga.

Mafuaaga mo le faateleina

Aisea ua siitia ai le cholesterol? I le tele o tulaga, o le toto maualuga o le cholesterol maualuga e mafua mai i se olaga le talafeagai ma amioga le lelei. O mafuaʻaga autu:

  • Le faʻaleagaina o meaʻai gaʻo, o le leai o se meaʻai i fualaau faisua ma fualaau aina.
  • Soifuaga masani.
  • Le mautonu.
  • Uiga leaga: ava malosi, ulaula.
  • Mafuaaga

I le faʻaopoopoga, o vaega nei o tagata e lamatia:

  • i ai se faʻasologa o togafitiga
  • alii
  • tagata matutua
  • fafine faʻasalau.

O le a le lamatiaga o le cholesterol maualuga?

O le namleste cholesterol, o se vaega o le LDL, e matautia. O ia lea e taʻitaʻia le atiaʻe o le atherosclerosis, faʻafefe ma fausia ai pusa cholesterol i puipui o toto toto. I le fesoʻotaiga ma fesuiaiga o vaʻa, faʻapupulaina faʻamaʻi fatu cardiovascular, lea e mafai ona taʻitaʻia e le gata i le le atoatoa, ae faʻapea foi i le oti. Faatasi ai ma:

  • angina pectoris
  • siama fatu fatu
  • toto maualuga
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • faʻamaʻi totoʻa i totonu o le faiʻai,
  • faʻaumatia endarteritis.

E faapefea ona latou foaʻiina le toto?

Fuafuaga o le cholesterol e tupu i le taimi o le suʻega o le toto. O fea e sau ai le toto? E masani lava, e ave le toto mai se vein e fuafua ai le aofaʻi o le cholesterol. O le iunite o suiga e masani ona avea e pei o le moli i le lita o le toto.

A o leʻi foaiina atu le toto mo le cholesterol, e tatau ona e sailia tulafono ina ia aloese ai mai se taunuuga e le mafaatusalia.

  1. Latou te tuʻuina atu le toto i luga o se manava gaogao i le taeao, o le taumafataga mulimuli i le sili atu i le 12-14 itula ao leʻi suʻeina.
  2. E lelei tele le teena o meaʻai gaʻo i ni nai aso aʻo leʻi faia le suʻega.
  3. I le aso e le mafai ona e inu ava malosi.
  4. I le tasi itula ao lei faia le taotoga, e tatau ona e fiu le ulaula.
  5. Aʻo leʻi faia le suʻega, e mafai ona e inu vai manino.
  6. I le aso ao lumanai le foai o le toto, e fautuaina e aua le popole, ia aloese mai le faʻamalositino.
  7. O le fomaʻi e tatau ona lapatai mamao atu e uiga i le tagofia o fualaau oona e mafai ona aʻafia ai cholesterol. O fuainumera nei, NSAID, fibrates, hormones, diuretics, vitamini, vailaau antihypertensive ma isi. E masani lava, o le taliaina e faalēaogāina aʻo leʻi suʻeina.

O le masani o le cholesterol atoa i le toto e 5.2 mmol i le lita. Afai o le faailoga o loʻo i le laina mai le 5.2 i le 6.5 mmol i le lita, o loʻo matou talanoa e uiga i tau o tuaoi. O maualuga maualuga e faʻaalia pe afai o le maualuga o le cholesterol i le toto e sili atu ma le 6.5 mmol.

HDL e masani lava ona i ai ile 0.7 ma le 2.2 mmol i le lita. LDL - e le sili atu nai lo le 3.3 mmol.

Cholesterol maualuga e mafai ona suia i le olaga atoa. Faatasi ai ma le matua, o se tulafono, latou te faateleina. O lenei faailoga e le tutusa i alii (2.2-4.8) ma tamaitai (1.9-4.5). I se talavou ma le vaeluaga o tausaga, e maualuga atu i alii, i le matua (pe a uma le 50 tausaga) - i tamaitai. O le masani mo tamaiti e 2.9-5.2 mmol.

Afai o le maualuga o le cholesterol ua sili atu i le masani, o se auiliiliga auʻiliʻili ua faʻamaonia - o se lipine lipid.

O afea e maua ai le maualuga o le cholesterol?

O se maualuga maualuga o le cholesterol e matauina i tulaga nei ma faʻamaʻi:

  • ma faʻamaʻi fatu fatu,
  • maʻi o le pancreatic
  • mafutaga faʻasalaga,
  • maʻisuka
  • afaina
  • ava malosi
  • faʻamaʻi fatu
  • hypothyroidism
  • i fafine maʻitaga
  • ma le faʻaleagaina o meaʻai gaʻo.

High Cholesterol Nutrition

Muamua lava, e tatau ona e vaʻavaʻai oloa e faʻateleina le cholesterol leaga mai le lisi. E aofia ai mea nei:

  • aano o manu
  • oloa gaosi susu,
  • sea ​​sea, iʻa,
  • Fale faʻafiafia
  • meaai falai
  • mea uma e gaʻo
  • fuamoa.

E taua le manatua o le maualalo o le maualuga o le cholesterol lelei e taʻitaʻia ai le atherosclerosis ma le fesuiaiga o toto toto. O le hellesterol aoga e fesoasoani e fufulu ipu o atherosclerotic plate. O le mea lea, o meaai o loʻo aofia ai e tatau ona aofia ai i meaʻai. O se taumafataga tatau e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol leaga ma faʻamamaina le toto. O oloa e faʻamaonia lona tulaga e pei ona taua i lalo:

  • olive suauʻu e faʻaitiitia ai le cholesterol leaga (LDL) e 18%,
  • ua faaitiitia le aofaʻi o avocados i le 8% ma faʻalautele le aoga o le HDL e 15%,
  • vine, vine, vine, lingonberries, pomegranates, vine vine, chokeberry e saofagā i le gaosiga o le HDL ma faateleina i le 5%,
  • salmon ma le sardine iʻa o le tamaoaiga o loʻo i ai i gaʻo gaʻo aoga, o se auala lelei tele e faʻafaigofie ai le cholesterol,
  • oatmeal
  • fatuga atoa o cereals
  • pi
  • soya
  • flax fatu
  • paʻu paepae
  • kaluka
  • kulimi, letusi, meaʻai, pasili, aniani e faʻaitiitia le cholesterol leaga,
  • apricots, sea buckthorn, apricots malogo, kāloti, laulau,
  • mūmū mū
  • falaoa atoa, keke falala, keke kuki.

Faʻataʻitaʻiga mo le faʻaitiitia o le cholesterol

Taunuuga: kuka lanu enaena ma le olive olive, kofe mai karite, keke oatmeal.

Taumafa: vine po o soo se fua.

Taumafa: Sou mai lau laʻau aina e aunoa ma ni aano o manufasi, fualaau faisua ma ni iʻa tunu, falaoa o saito atoa saito, soo se sua fou (fualaau aina po o fualaau aina).

Snack: salati karuti i le suauʻu olive.

Taumafa: taofi le paluga pipisi ma paluga pateta, kalu falaoa laititi, lanu lanumeamata, kuki kuki.

I le po: yogurt.

E faʻapefea ona faʻaitiitia faʻafitauli a tagata?

E sili atu le faʻaitiitia o le cholesterol ma meaʻai ma togafitiga faʻaleaganuʻu. E tele togafitiga lelei ua faʻatulagaina, o le sauniuniga o le a manaʻomia ai oloa taugofie ma vailaau faʻamaʻi.

E mafai ona faʻatau i soʻo se fale talimalo ma faʻatau vave. Faʻaopopo le paʻu i meaʻai. O le a le gata o le a fesoasoani le faʻaitiitia o le cholesterol, ae faʻaleleia ai foi le mea e gaosia, ma faʻasaʻo ai le toto maualuga.

Sasaa se ipu o le oatmeal ma se lita o vai inu i totonu o se vai vevela. O le taeao na sosoo ai, faʻaaoga le gaʻo saunia, inu i le ao. O aso uma e te manaʻomia e kuka ai se susu.

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, ua saunia le kvass keti. Taʻu ni nai fualaʻau laiti ma tipi i ni fasipepa. Faatumu le afa o le fagu-tolu-lita ma le paluga ma sasaa le vai malulu vai i luga. Tuu le pusa i totonu o se nofoaga malulu seʻia maeʻa. A oʻo loa ona amata le faʻamalosi, e mafai ona inu le kvass.

Laʻau seleselega

I fua tutusa o le St. John's wort, fatu pill, coltsfoot, strawberries mamago, vaomatua, tinawort. Sasaa se ipu vai inu ma se sipuniti o le faʻafefiloi ma tuʻu ai mo le 20 minute. Inu le tolu o vaega o le ipu tioata faatolu i le aso mo le 30 minute. ao lei faia le taumafataga. O togafitiga e tasi le masina.

Tulu mata

O se tasi lea oa latou auala sili ona aoga e faʻafefe ai le leaga o le cholesterol. E tasi le ulu o le kekela e tatau ona veleina, suʻi ma sasaa vodka (1 lita). Kuni le fagu pipiʻu, tuu i se tulimanu pogisa ma tumau ai aso e sefulu, luluina i aso uma. Aʻo sauni le tini, faʻafefe ma tuʻu i totonu o le pusaaisa. Inu 15 faʻafefe aso faalua i le aso.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le cholesterol maualuga, e fautuaina le meli ina ia 'ai e le aunoa. Le faʻamamaina o vaʻa, o loʻo i ai se vaifofo sili ona lelei, mo le sauniuniga lea e manaʻomia ai foi le kinamona. Faʻafefiloi le meli (2 tbsp. Laulau vavalaʻau) ma le kinamona (3 tsp.), Sasaa lua ipu vai inu. Fainu faalua i aso uma.

Faʻatau togafitiga

Afai e le fesoasoani le faʻasaʻoina o meaʻai ma togafitiga faʻavae, e tatau ona togafitia le maualuga o le cholesterol ma fualaau faasaina. Mo nei faʻamoemoe, e tele ituaiga vailaʻau o loʻo faʻaaoga, e aofia ai:

  • statins
  • fibrates
  • bile acid sosolo faʻamalolo,
  • nicotinic acid.

Aʻo e tagofia nei vailaʻau mo le sili atu le aoga, e tatau ona e tausisi i se meaai ma se olaga ola maloloina.

Tuua Lau Faamatalaga