Fesoasoani Muamua mo le hypoglycemia

Afai ei ai tagata e maua i le maʻisuka i totonu o lou aiga poʻo uo vavalalata, ona tatau lea ona e iloa pe faapefea ona saunia le tausiga faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma.

O se faʻalavelave faʻalavelave lea e tupu i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto.

O se tasi o mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o lenei gaioiga o le solia lea o le gaosiga o le gaʻo.

Mafuaʻaga o Faʻailoga o le Maʻisuka

O le maʻisuka coma e le masani ona tupu, ae e iai ni aʻafiaga ogaoga mo le maʻi. E lua mafuaaga autu mo le tuʻuina atu o le suka i se tulaga le talafeagai:

  1. O le toto e aofia ai le tele o insulin. O le hormone lea e nafa ma le tuʻuina atu o le kulukose i sene o le tino. Afai e sili atu, ona faʻaitiitia ai lea o le suka i totonu o le toto, ma faʻalautele ai i totonu o le tino.
  2. Le aoga o le kulukose i le toto i se tulaga masani o le inisalini. O lenei soligatualfono ua mafua ona o faafitauli o meaʻai po o le tele o gaioiga faaletino.

O maʻi suka e tatau ona mulimuli ma le faʻaeteete i fautuaga uma a le fomaʻi. O le le lelei o le taumafa paleni, fua le talafeagai pe a tui le inisalini, poo le solia o le injection techniques, le lelei o meaai, poo le faʻaaogaina o le ava malosi e mafai ona taʻitaʻia ai i le tulaga o le hypoglycemic, ma le tausiga faʻafuaseʻi i lenei mataupu e tatau ona tuʻuina saʻo ma i se taimi e sili ona puupuu, pe ono maliu le tagata maʻi.

O aʻafiaga mo le maʻisuka o vailaʻau foi ia e maualalo ai le toto suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maualuga o Glibenclamide e mafai ona mafua ai le pa'ū mataʻutia i le kulukose. O se taunuuga o lenei mea, o loʻo faʻalauiloaina ai se ata faʻamaonia o le suka.

Faailoga o se tulaga o le hypoglycemic

O se siama i se tagata maʻi i le maʻisuka e le tupu faʻafuaseʻi. E masani lava o ia muamua se muaʻi muamua. Afai e mafai ona iloa i se taimi talafeagai, ona fesoasoani lea o le fesoasoani muamua e aloese ai mai le pa'ū atu i se paʻu. E tatau ona e galue vave: 10-20 minute.

O uiga iloga o le a fesoasoani e iloa ai le precom. O siama o le faiʻai o le muamua lea e pagatia mai le oso i le kulūkose, o lea e amata ai ona faitio le tagata maʻi:

  • Tesea
  • Vaivaiga ma le le fiafia
  • Tauvalea
  • Fiaai
  • Tigā lima
  • Faateleina le vevesi.

Mai suiga i fafo, o le paʻu o le paʻu e mafai ona maitauina. Ina ia taofia lenei osofaʻiga, ua lava le tuʻuina atu o le suka suka suamalie lauti, lole lole pe na o sina suka. Glucose mai le sukalati po o le asikulimi e sili atu lemu, o lea i lenei tulaga latou te le fetaui lelei.

O le faateleina o le faateleina o le suka o le a faateleina ai le amataina o faailoga. Ma o le a avea i latou ma uiga lelei mo se coma. E i ai faʻalavelave i le tautala ma le faʻamaopoopoina o gaioiga. I le isi taimi, o le maʻi o le maʻisuka - o se coma o loʻo i totonu.

Faailoga o le coma

Afai e leʻi fesoasoani le tagata maʻi i le hypoglycemia, e pa'ū o ia i le coma. O le maʻisuka ua uma ona le iloa. O faailoga iloga e faʻaalia ai se osofaiga:

  • Paʻu, malulu ma paʻu paʻu i le tino,
  • Faʻamalo le afu,
  • Faiva
  • Loto o le fatu
  • Vomiting
  • Faʻaleagaina le tali atu i le malamalama.

Afai e te siiina le laumei o le tagata maʻi, e mafai ona e vaʻaia o ona tamaiti ua matua vavalalata. O le lamatiaga o le taʻavale e taʻoto i le mea moni e pa'ū faʻafuaseʻi se tagata. I le taimi lava e tasi, e mafai ona ia maua ni manuʻa faaopoopo: avea ma se sui auai i le faʻalavelave faʻafuaseʻi, pa'ū mai se maualuga, ma matua manuʻa tiga.

Faʻatasi ai ma se hypoglycemic coma, o le saʻo vave ile algorithm faʻataʻitaʻiga e taʻalo i se matafaioi taua: o le faʻaleleia o le vai, patipati foliga ma le alaga e le mafai ona toe faafoi atu le maʻi i lagona. E tatau ona e faia uma faʻataʻitaʻiga vave seia oʻo i le galuega a le nofoaga o le respiratory center i le maʻisuka.

Hypoglycemia i tamaiti

O le hypoglycemic coma i tamaiti e matautia ona e iai se aafiaga le lelei i luga o latou tino. E le mafai e le tamaititi ona faitio e uiga i le faaletonu o le soifua maloloina, o le mea lea, e tatau ona faaali atu i ona matua le popole tele. O le taimi fesoasoani o le a faasaoina ai le ola o la latou pepe.

O uiga le talafeagai, o le moe le masani ai ma le le lava o le fia 'ai e mafai ona tuʻuina atu se tulaga matautia i tamaiti. Faatasi ai ma se tuufaatasiga o nei faailo uma, e tatau i matua ona siakiina le maualuga o le suka o le toto o le pepe. E ono le iloa le mafaufau o se tamaititi. O le mea aupito sili ona matautia o le taimi e tupu ai lenei mea i le taimi o le moe o se po. O sugar coma e faʻatasi foi ma faʻasalaga faʻamalosi, faʻamalolo, ma manava manava.

Fesoasoani Muamua

O le fesoasoani i se tagata i se setete o le hypoglycemia o le a saunia ia te ia ma meaʻai gaʻo. O meaai lelei po o le lauti e mafai ona fesoasoani i le totoina o le toto suka ma aloese mai le pa'ū atu i se paʻu. Afai na maʻe le maʻisuka ae e te leʻi maua le taimi e avatu ai ia te ia suka, ona tatau loa lea ona e valaau i se falemaʻi.

I se tulaga le iloa, o le inisiua o le 60-mililita o le 40% o le kulukose e mafai ona toesea ai se maʻi mai se coma. I totonu o le 1-2 minute, o le maʻisuka e tatau ona toe faʻaleleia. A maeʻa lena mea, ina ia aloese mai se osofaiga lona lua, e fautuaina e fafagaina le tagata afaina i mea gaʻo faʻamalosi (mo se faʻataʻitaʻiga, fualaau aina).

Afai e leai se fofo o le kulukose i le lima, ona mafai lea ona e ulu atu i le maʻisuka ma le pine o le syringe Glucagon. O le vailaau o le fualaau faasaina ua faia e mafaufau ai i le mamafa o le tino o le tagata maʻi. O lenei vailaʻau e mafai ona faʻamalosia ai le ate e maua ai le glycogen, lea o le a mautinoa ai le tafe o le suka i le toto. Afai e le o se mea e tasi na tupu mai le faalavelave faʻafuaseʻi ile algorithm mo le hypoglycemic coma ua toe faafoi atu ai le tagata maʻi i le mafaufau, e manaʻomia ona faʻamaʻi vave ile falemai. O le leai o se tali i lana vaega o loʻo faʻaalia ai le atinaʻe o faʻafitauli.

Glycemic Relief Sequence

Aʻo le i faia ni fuataga, e tatau ona e mautinoa o oe o se mataupu moni o le hypoglycemic. Ina ia faia lenei mea, pe afai e mafai, ia faatalanoa le tagata maʻi pe saili pe na faapefea ona tupu mea uma, ma isi. I lau vaega, o le tausiga o faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma o le a foliga faapenei:

  1. Iloilo lou suka toto i se glucometer.
  2. Taʻu le tagata maʻi i ona tafatafa, faʻamama le vavagana o le tautala mai toega o meaʻai.
  3. Tuʻuina se tagata gasegase vave-carbohydrate.
  4. Talosaga faʻanatinati i se taʻavale i le tulaga o le leiloa o le mafaufau i tagata maʻi.
  5. I le i ai o se suauu ma Glucagon, faʻapipiʻi i se mea e le sili atu i le 1 ml.

E faasaina ona sasaa suamalie suamalie i totonu o le gutu o se tagata ua leiloa lona mafaufau. E mafai ona taʻitaʻia ai le sophyxiation. O faʻafitauli matuia o se coma e mafai ona i ai le edema o le cerebral or hemorrhage i totonu. O le saoasaoa o au tali ma le faasologa saʻo o gaioiga i se tulaga faapena e mafai ona faasaoina ai le ola o se tagata.

Togafitiga i le inpatient mo coma

Afai o le tagata maʻi i se setete o le hypoglycemic coma na ave i se fomaʻi, ona faʻasolo atu lea o ia i se togafitiga. O lona uluai laasaga o le faʻaofiina lea o se vaifofo 40% kulukose i le 110 ml, e fuafua i le mamafa o le tino. Afai a maeʻa le ata o le coma e le suia, latou te agai i luma i le tosoina o le tali tutusa, ae i ai le maualalo maualalo ma i se lapisi lapoa. Afai o le coma e mafua mai i le maualuga o le suka o le suka, o le kulukose e tui i le tulaga masani o le glycemia ma le aveesea atoatoa o toega o le fualaau mai le tino.

O le taofia o le edema o le cerebral, o le gasegase o le suamalie o le tagata maʻi e mafai ona maua ai le togafitiga (Mannitol, Manitol, Furosemide, Lasix). I le vaitau o le togafitiga, e tatau i se cardiologist ma se neurologist ona faia se suʻesuʻega e puipuia ai ni faafitauli. A maeʻa le faʻasaʻolotoina o la latou siama, o le tagata maʻi e mataʻituina e se endocrinologist. Na ia faʻamatalaina ia suʻega talafeagai mo le faʻamaonia o le setete o le maʻisuka ma faatulaga se meaʻai mo ia.

Fesoasoani i se tamaitiiti

I tamaiti, o le hypoglycemic coma e fesoʻotaʻi ma le atinaʻeina o faʻafitauli, o le mea lea o le algorithm mo le fesoasoani ia i latou o le a ese lava. I le le lava o le insulin i totonu o le tino, e tatau ona totogi, e tusa lava po o le a le mafuaʻaga o lenei mea matautia. Faatasi ai ma le fesoasoani a se glucometer, e tatau i matua ona fua le maualuga o le suka ma taitaia le inisalini i ni vaega laiti (na malilie muamua i le fomai). I lenei tulaga, e le tatau i tagata matutua ona:

  1. Faʻanoanoa
  2. Faʻaosooso le fiafia i se tamaititi
  3. Tuu lau pepe ia oe lava mo ni nai minute

Glucose control is performed every 2 hours. A o faagasolo lenei taimi, e tatau ona tuʻuina atu i le tamaititi se meaʻai tele poʻo le tuʻuina atu ia te ia o le susu. O meaai mama e tatau ona lafoai ao lei toe aumaia le tamaititi i le masani. O le faʻaofiina o fualaau (sei vagana ai le insulin) e mafai ona mafai ona tu. O le mea lea, o laʻau po o vailaau faʻasaina e mafai ona faia e fomaʻi e taua e matua.

Puipuia o le hypoglycemic coma

O fua puipui e faʻavae i le mataʻituina o le toto toto. O le tagata gasegase e mafai ona faia se iloiloga manino ile lava ia i le fale e faʻaaoga ai se glucometer. O le maʻisuka ole maʻi ole insulin e le tatau ona suia le tui o le iniseti na tuuina mai e le fomaʻi, aemaise lava i le i ai o le faaletonu masani o le tino.

O le hypoglycemic coma (poʻo, ona o le "alofa" e taʻua e le maʻisuka - "hypa") o se mea sili ona lamatia, lea e faalagolago i le sao ona tuuina atu fesoasoani muamua, e aofia ai le soifua o le tagata maʻi.

Faanatinati galuega algorithm mo le hypoglycemic coma

Faʻalogo! Afai ua le iloa e se tagata pe ua latalata i lenei - faitau na o le palakalafa e sosoo ai ina ia aua le faʻavave taimi, ma galue faʻamalosi !

Aotelega algorithm o gaioiga: afai o le tagata gasegase e malamalama, avatu ia te ia se meainu suamalie po o se mea suamalie (afai e le manao o ia, ona fai lea o ia). Afai e leiloa le tagata maʻi, ona fai lea o se tasi o mea nei:

  1. Faʻaeteete ma faasolosolo malie le sasaa o se mea inu suamalie i lona gutu poo le tuʻuina o vine poo ni nai kuluma kesi paʻu i totonu o lona gutu.
  2. Afai e le mafai ona tuʻuina atu vailaʻau faʻamalosi i le gutu o le tagata maʻi i le gutu, tuu glucagon tui i le ogavae po o le lima, e aunoa ma le faʻamaʻi, e mafai ona e tuusaʻo i se ofutino poʻo se ofuvae. Afai e leai se kaluka, ona mafai lea ona e tuʻuina se inumaga ole 30-50 ml o le 40-50% glucose solution .
  3. Afai e leai se glucagon ma glucose, valaau vave i se falemaʻi , ma tuu le tagata maʻi i se tulaga tuʻu.

O le a le lamatiaga o le hypoglycemic coma?

O le hypoglycemic coma e tupu i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma maua ai le toto maualuga. O le tagata gasegase e mafai vave ona pa'ū i totonu o le coma hypoglycemic, i le mea moni 10-15 pe a maeʻa faʻamaoniga muamua o le toto maualalo maualalo.

O faʻamaoniga o le hypoglycemic coma e itiiti lava le masani nai lo le maʻi o le maʻisuka (faʻatasi ai ma le maualuga o le toto suka).

O le tagata gasegase atonu o le a le lelei lona pulea o ia lava, e le malolo, o nisi taimi e faʻamalosi. I lenei tulaga, atonu o le a le iloa e ia.

Afai e iloa e le tagata maʻi, ua lava ia te ia le ave o le kulukose pe 'ai se mea suamalie ma faateleina le suka. Ae afai o se maʻi o le maʻisuka, ona le mafai lea ona faʻamalosia o ia e talia lauti, o lea e tatau ai ona tuʻuina atu fesoasoani faʻafuaseʻi.

O le algorithm mo tausiga faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma

Tulaga 1. O loʻo maʻi le tagata maʻi.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona ia aveina ni nai kulūkose pe inu i se meainu suamalie (sili atu ona mafanafana). O nisi taimi o le tagata maʻi o loʻo i ai i le fefe ma e le manaʻo e 'ai fualaʻau, ona tatau lea ona e taumafai e faʻamaonia pe faʻaosoina foi o ia.

Tulaga 2. Na leiloa le tagata maʻi.

Afai e pa'ū se maʻi suka i se tulaga e le iloa, ona le mafai lea e ia ona toe inu ma feinu na o ia, o lea e tatau ai ona e taumafai e sasaa atu ma le totoʻa se mea inu suamalie i lona gutu. E mafai ona e tuu vine i le va o ona nifo ma lona alafau ina ia faasolosolo lemu ma, faatasi ai ma le fulufulu, e ulu atu i le esophagus.

Afai e aʻoaʻoina oe, e mafai ona e tuʻuina atu ia te ia se inumaga glucose pe ulufale Glucagon - O se vailaʻau faʻatele e tele tagata maʻisuka e tele lava ina i ai i taimi faʻafuaseʻi. O lea tui e mafai ona laveaʻiina ai le ola o le maʻisuka ma se popo hypoglycemic.

O le tui o le glucagon e lelei aua e mafai ona tuʻuina i lalo ifo o le paʻu poo le muso, mo se faʻataʻitaʻiga, i le ogavae. E le manaʻomia le faʻamautuina o le tulafono ao le i tui, e pei minute uma e taua. E mafai foʻi ona e togiina le glucagon e ala ile lavalava (mo se faʻataʻitaʻiga, sao i lou totini i lou suilapalapa).

Glucagon ua faʻaaogaina e tuʻuina atu ai tausiga faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma.

Afai e te tuʻuina se tui o le kulukose, ona fai lea o le: 30-50 ml o le solution 40-50% glucose, o le 10-25 g o le kulukose mama. Afai e tupu se coma hypoglycemic i se tamaititi, e fautuaina e tui le 20% gutu o le kulukose i se metotia o le mamafa o le mamafa o le 2 ml / kg. Afai e le toe maua e le tagata maʻi, ona toe fai lea o le fualaau. Afai e le fesoasoani, valaʻau i se falemaʻi.

Afai e le mafai ona tuʻuina atu le glucaca poʻo le kulukose, ma o nifo o le tagata gasegase e faʻamalosi ina ia le mafai ona sasaa le suamalie, tuu le tagata maʻi i se tulaga vavalalata ma valaau vave atu i se falemaʻi.

Afai o le tagata gasegase ua alu ese mai le le iloa ao le i taunuu mai le falemaʻi, ia vave ona ia 'aina se mea suamalie pe inuina se vai inu suamalie (suamalie suamalie, cola). A maeʻa lena mea, e fautuaina e 'aiʻese le gaʻo gaʻo - falaoa po o le falaoa.

A maeʻa lelei le tausiga o faalavelave faʻafuaseʻi, o le maʻi o le maʻi, e pei o se tulafono, faʻamautu. A maeʻa lena mea, ia iloilo mea e mafua mai i le hypoglycemic coma ma fetuunai le fualaau o le vailaau poʻo vailaʻau faʻamalosi ina ia le toe faʻaaoga lenei tulaga.

Hypoglycemic coma - faʻamatalaina Polofesa S.A. Rabinovich

O fua e taofi ai le hypoglycemia i tagata mamaʻi e maua ai le maʻisuka-faʻaitiitia le togafitiga e tatau ona amata i le maualuga ole glucose plasma 7.3 fesuiaiga i le pulega a le ICD i aso uma 4 i le 6 itula faʻatasi ma le IPD.

Televave faʻamalolo: 1 lita i le 1 itula (i le amanaia o le suavai na faʻaofiina i le laasaga muamua), 0.5 lita - i le 2 ma le 3 itula, 0.25-0.5 lita i itula e sosoo ai. E mafai ona toe faʻafefete lemu: 2 l i le 4 itula muamua, 2 le tasi i le isi 8 itula, ona 1 l mo le 8 itula uma. O le aofaʻi o le faʻafefeteina i le 12 itula muamua o togafitiga e le sili atu ma le 10% o le mamafa o le tino. Afai o le toe totoina ma le DKA e amata i le 0.45% NaCl (mataupu e le masani ai o le hypernatremia moni), e faaitiitia le fua faatatau o le fusi ile 4-14 ml / kg i le itula.

Faʻafouina o le faʻamalolo i tamaiti: 10-20 ml / kg, ma le faateia o le hypovolemic - 30 ml / kg, ae le sili atu ma le 50 ml / kg i le muamua 4 itula o togafitiga.

Ole fua ole toe faʻaleleia e faʻalagolago i le CVP pe tusa ai ma le tulafono: o le tele o le suavai faʻapipiʻi i le itula e le tatau ona sili atu i le faʻavaveina o gaioiga e sili atu i le 0.5-1 l.

Toe faʻafoʻisia o faʻalavelave faʻamalosi

O le faʻafefeteina faʻafefiloi o le pāmasini e amataina i le taimi e tasi ma le faʻaofiina o le inisalini mai le faʻatusatusaga:

Le fua faatatau o le faʻatagaina o KCl (g i le h)

pH e le aofia ai, lapotopoto

Aua le faʻaaogaina le potassium

Afai e le o iloa le K +, o le faʻafefeteina o le paluga oona e amata i le sili atu i le 2 itula talu ona amata le inisalini togafitiga, i lalo o le vaavaaiga o le ECG ma le diuresis.

Faʻasaʻoga o le acidosis metabolic:

O le togafitiga o le faʻamaʻi o le acidosis metabolic i le DKA o le inisalini.

Faʻaaliga mo le faʻaofiina o le sodium bicarbonate: pH Tagata matamata

I le hypoglycemic coma, fesoasoani muamua o le mautinoa lea o le saogalemu o se tagata ma aofia ai mea nei:

  • Fafo le tagata maʻi ile taʻavale
  • Liliu lau ulu i autafa
  • Le faʻamautuina o faʻamaoniga taua ao le i taunuu mai fomaʻi: fatu fatu, respiration, pulus.

E feteenai ma le talitonuga lauiloa e tatau ona sasaa le vai ma le suka i totonu o le gutu o le tagata manua tusa lava pe i ai se tulaga o le le mautonu, e le mafai ona faia lenei mea!

Afai o iai lau tui masani ma le fualaau faasaina "Glucagon", e tatau loa ona e tuʻuina atu se iniseti.

Toeitiiti lava o tagata uma e maua i le maʻisuka latou te ave faʻataʻitaʻi talafeagai. O le mea lea, suʻesuʻe mea a se tagata pe afai o loʻo i ai o ia i se tulaga le iloa. Afai o loʻo i ai pea le tagata i le setete o augatuaa, ia faʻamautinoa pe o ia te ia fualaau saʻo faʻatasi ma ia, faʻapea foi i le a le metotia e tatau ona ave.

Glucagon e mafai ona faʻatautaia i soʻo se vaega o le tino, i lalo o le paʻu, poo le muso. I faʻalavelave tutupu faʻafuaseʻi, o le inisiua e tuʻuina atu e ala i lavalava, talu ai e leai se taimi mo le faʻapalapalaina i lenei tulaga.

Aʻo leʻi oʻo mai le ofisa o fomaʻi, ua oʻo mai se tagata i ona lagona, e tatau ona e faʻaauau pea ona fesoasoani ia te ia. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i laasaga nei:

  • Ina ia avatu sina meainu laitiiti e inuina ai se vai inu suamalie pe 'ai se suamalie,
  • A maeʻa ona 'ai meaʻai ma meainu, o loʻo ofoina atu i ai meaʻai gaʻo.

O fomaʻi o le a faʻaauau pea ona fesoasoani i le faʻaofiina o se vaifofo 40% kulukose i totonu o se vein.

O isi togafitiga o le a mafua mai mafuaʻaga o le hypoglycemia ma le taimi o loʻo maʻi ai le tagata maʻi.

Mafuaaga o faalavelave faafuasei

O le a le mafuaʻaga o le faaititia o le maualuga o le suka? E tele mafuaaga. Ae ui i lea, o fomaʻi e iloa lelei vaega e lua o tulaga e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemic coma.

1 vaega o mafuaaga - o le tele o le inisalini i totonu o le toto. O le galuega autu o le inisalini o le feaveaia o le kulukose i totoga ma fusi. I le tulaga e sili atu lona aofaiga, e toetoe lava o kullukose uma e sau mai le plasma i totonu o le mea, ma lona vaega pito i lalo i totonu o le toto.

O le sili atu o le inisalini e masani lava ona maua i tagata mamaʻi e iai le ituaiga o maʻisuka e faʻalagolago i le insulin. E mafua mai i nei mea taua:

  1. Fua le saʻo le fua o le vailaʻau e aunoa ma le amanaia o le faʻaogaina o le vailaʻau.
  2. E tatau foi ona e faaeteete e uiga i filifiliga o tui. Mo inisalini injections, faʻaaogaina tui tui inisalini, lea e faailoga ai numera o iunite e fetaui ma se tasi o metotia.
  3. Le auala sese mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina: injections inisalini e faia i lalo o le paʻu. Afai o le fualaau faasaina e ulufale atu i le tino maso, o le a faateleina lona faateleina.

Tagata mamai o faʻamaʻi pipisi, pe a tele le inisalini e maua ai le tino, e faigofie foi i le hypoglycemia.

O le vaega lona lua o mea e faʻaosofia ai le maʻi o le tino e aofia ai le le lelei o meaai ma le tufatufa atu o le tino. I lenei tulaga, o le faʻateleina o le inisalini i totonu o le toto e le sili atu i le masani, ae o le aofaʻi o le suka e faʻaititia.

O le inuina o le ava malosi e afaina ai le gaioiga o le ate. I totonu o lenei tino, e pei ona e iloa, o le faʻaaogaina o mea taua toto uma e tatau ona tupu. O le ethyl alcohol e faʻateleina ai le uta i le ate, ona o lenei mea, e le mafai e le glycogen ona paʻu i lalo i le kulukose, lea e tumau ai le maualuga o le suka i luma ma pe a maeʻa taumafa. O se taunuuga, 2-3 itula pe'ā uma ona 'ai, o le aofai o le kulukose i le toto e paʻu.

O fafine e masani ona faʻaaogaina le suka poʻo le faʻasaʻoina o latou taumafa o gaʻo, e faigofie foi i le hypoglycemia.

Uiga, gasegase malosi, gasegase faaumiumi - tulaga e mafua ai le faaitiitia o le maualuga o le suka i totonu o le toto.

O taunuuga

O tausiga faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma e tatau ona tuʻu vave ma lelei. O le tele o le taimi o le maʻi e faʻaalu ai le le iloa, o le maualuga o mea e lamatia ai le maʻi o le faiai, le faʻaaogaina o le gaioiga o le tino. I tagata matutua, o faʻaaliga masani o le hypoglycemia e mafua ai suiga poʻo le faʻaleagaina o uiga, ma i tamaiti - i le tuai i le atinaʻeina o mafaufau. E le gata i lea, o le avanoa o le maliu o le tagata maʻi e maualuga tele.

O le hypoglycemic coma - o le leiloa o le mafaufau ona o le amataga o le tulaga sili ona ogaoga i le maʻisuka. O se tagata gasegase e pa'ū i totonu o se siama hypoglycemic e masani ona paʻu, paʻu paʻu. Tachycardia e masani ona matauina - o le faateleina o le fatu fatu e oʻo atu i le 90 pa i minute taʻi pe sili atu.

A o faʻalavelave le tulaga, o le manava e avea ma mea papaʻu, faʻaitiitia le toto toto, bradycardia, ma le paʻu o le paʻu. E le tali atu le vasega i le malamalama.

Mafuaaga o le hypoglycemic coma

O le hypoglycemic coma e masani ona atiaʻe mo se tasi o mafuaaga e tolu:

  • o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e leʻo aʻoaʻoina i le taimi e taofi ai le susu o le hypoglycemia,
  • pe a uma le tele o le inu (o le filifiliga sili ona matautia),
  • folasia le sese (tele) o le inisalini, na te leʻi faʻamaopoopoina faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o gaʻo poʻo gaioiga faaletino.

Faitau le tusiga "" - pe mafai faʻapefea e le maʻisuka ona taofi le hypoglycemia i le taimi na oi latou lava pe a latou lagona ona uiga muamua.

O a tulaga o le aʻafiaga o le faateleina o le tui o le inisalini e faʻalauteleina ma faʻapogai ai le hypoglycemic coma:

  • latou te leʻi maitauina o le inisalini o le 100 PIECES / ml nai lo le 40 PIECES / ml ma latou faʻafeiloaia se fualaʻau 2.5 taimi sili atu nai lo mea e tatau ai,
  • faʻafuaseʻi faʻapipiʻi le inisalini e le o se mea faʻafuaseʻi, ae i totonu o le initaneti - o se taunuuga, o lana gaioiga ua faʻavavevaveina,
  • pe'ā uma ona faʻaaogaina se fualaau o le "puupuu" poʻo le "ultrashort" insulin, e galo ai le gasegase ia maua se meaʻai e 'ai, o lona uiga o le' ai o gaʻo,
  • gaioiga lē fuafuaina - soka, uila, faaseʻe, vai vai, ma isi mea - e aunoa ma se fuataga faaopoopo o le kulukose i totonu o le toto ma le 'ai o gaʻo,
  • afai ei ai se maʻi suka i le maʻisuka,
  • o le gasegase masani ole gasegase () faʻagesegese le faʻaogaina o le inisalini, ma i lenei tulaga, e tatau ona faaitiitia lona fua i le taimi,

O le hypoglycemic coma e masani ona tupu pe afai o le maʻisuka e sili atu lona malosi i luga o le tui o le inisalini. Ua faia lenei mea e fai ai le pule pe pule pe mafai ona ola.

O le hypoglycemic coma i tua o le ava malosi

I le maʻisuka ituaiga 1, o le ava malosi e masani ona le faʻasaina, ae e tatau ona faʻaumatia lemu. Faitau atili i le tusiga "". Afai e te inuina tele, o le mea e ono mafai ai ona i ai se coma hypoglycemic e maualuga tele. Ona o le ethanol (ava malosi) poloka poloka o kulukose i le ate.

O le hypoglycemic coma i le maea ai o le inu ava malolosi e sili ona matautia. Aua e foliga mai o le soona inu. Ina ia malamalama o le tulaga e matua faigata lava, e le o le taimi o le maʻisuka lava ia po o tagata o loʻo siomia ai o ia. Ma e mafua foi ona e le masani ona tupu i se taimi vave pe a maeʻa, ae a mavae ni nai itula.

Faʻailoga

Ina ia iloa se vailaʻau hypoglycemic mai i le hyperglycemic coma (o lona uiga ona o le maualuga maualuga o le suka), e te manaʻomia. Ae le faigofie tele. E i ai tulaga faʻapitoa pe a maʻi le tagata maʻi i le maʻisuka, ae e leʻi togafitia, ma ua faatoa amata ona ave insulin ma / poʻo le suka gaʻo.

I ia ituaiga o gasegase, o le hypoglycemic coma e mafai ona tupu i luga o le maualuga o kulukose o le toto - mo se faataitaiga, i le 11.1 mmol / L. E mafai lenei mea pe afai e vave alu ese le suka mai le toto maualuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, mai le 22.2 mmol / L i le 11.1 mmol / L.

O isi suʻesuʻega suʻesuʻega e le mafai ai ona faʻamaonia lelei o le coma i le tagata maʻi o le mea moni lava o le hypoglycemic. I le avea ai o se tulafono, o le tagata gasegase e le maua le suka i totonu o le mimi, sei vagana ai mataupu na maua ai le kulukose i le urine aʻo lei tupu le coma.

Tausiga faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma

Afai o se maʻi o le maʻisuka ona o se hypoglycemic coma, ona manaomia lea e isi:

  • faataatia i lona itu
  • faasaoloto le gutu mai meaʻai meaai,
  • afai e mafai lava ona ia foloina - inuina i se vai inu manaia,
  • 'āfai e faʻamalosi o ia ina ia le mafai ona toe foloina, aua nei sasaa le suavai i lona gutu ina ia le faʻasalaina i le oti,
  • afai o se maʻisuka o loʻo i ai se tuilaʻau i le glucagon faatasi ma ia, faʻaaoga 1 ml i se mea faʻapitoa pe faʻapipiʻi,
  • valaau se falemaʻi.

O le a le mea o le a faia e le fomaʻi falemaʻi:

  • muamua, 60 ml o le 40% glucose fofo o le a faafoeina i se tulaga vavalalata, ma o le a fuaina pe o le maʻi ua maua mai le hypoglycemic poo le hyperglycemic
  • afai e le toe iloa e le maʻisuka, latou te amata ona tuiina o ia i le 5-10% glucose tali ma le soona fai ma ave i se falemaʻi

Suʻega mulimuli i totonu o se falemaʻi

I totonu o le falemaʻi, o loʻo suʻesuʻeina le tagata maʻi mo le iai o le manua o le faiʻai ma le faʻaleagaina o le cardiovascular (e aofia ai le afaina o le tui). Saili pe i ai se mea e sili atu i luga o le suka poʻo le insulin.

Afai ei ai se mea e sili atu i luga ole laulau, ona maeʻa lea o le taele ma faʻaaogaina le malala o loʻo faʻatonutonuina. I le tulaga o le maualuga o le inisalini (aemaise lava le umi o le gaioioiga), o le toesega taotoga o le nofoaga o inisiua e faia pe a le silia le 3 itula ua pasia pe a uma.

O le suavai o se vaifofo 10% glucose e faʻaauau pea seia oʻo ina toe foʻi le maualuga o le suka i le toto. Ina ia aloese mai le maualuga o le suavai, suia le 10% glucose ma le 40%. Afai e le sau le tagata maʻi i totonu o le 4 itula poo le umi, o le edema cerebral ma le "iuga leaga" (maliu poʻo le le atoatoa) e ono foliga mai.

Afai o le tagata ua afaina

  1. Nofo le tagata manua.
  2. Tuʻu atu ia te ia soʻo se suka (containing sugar, honey, jam, sugary drinks) i se taimi vave e mafai ai.
  3. A maeʻa ona faʻaleleia faailoga, e tatau ona e 'ai lelei ina ia alofia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia.
  4. Afai e le lelei lau soifua maloloina, ia vave valaʻau i se falemaʻi.

Falemaʻi

O le vailaʻau hypoglycemia e masani lava ona maua i le maʻisuka ma e faʻaosofia i le le talafeagai o fualaau. O se taunuuga, e tele naua le inisalini ua faʻamalolo, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le suka o le toto ma le hypoglycemia.

Faatasi ai ma tagata e le o maʻisuka, e mafai ona tupu le hypoglycemia fualaau pe a ave:

  • Ni vailaʻau faʻapitoa e faʻaitiitia ai lou toto maualuga: atenolol, metoprolol, propranolol.
  • O nisi fofo: phenelzine, tranylcypromine.
  • Ma isi fualaau faasaina: quinine, haloperidol, trimethoprim (sulfamethoxazole).

Mea e le lelei

O le hypoglycemia faʻamalosi e tupu pe a uma le taumafataga maualuga i mea inu. O le iʻuga, o le toto toto e vave televave, lea e faʻaosofia ai le malosi o le inisalini.

O le hypoglycemia faʻamaʻi e mafai ona tupu i tagata o loʻo faigata ona suʻe le fructose, galactose, poʻo le lecine.

Faʻafitauli i totoga i totonu

O lona uiga, faatasi ai ma le pituitary gland, gland lago, pancreas, fatugaʻo poʻo le ate.

O le pituitary gland e pulea ai le gaosia o hormones talafeagai i le tino e faʻalautele ai le suka. O lenei:

  • Cortisol ma adrenaline ua faʻasaʻolotoina mai gland.
  • Glucagon, lea e faʻamalolo mai le pancreas.

Afai o nei hormones e le o lelei lelei, e mafai ona tulai mai le hypoglycemia.

Afai e le mafai e le ate ona teuina lelei meaʻai poʻo le liliu i latou i le kulukose, e mafai ona tupu le hypoglycemia.

E mafai foi ona mafua ai le tumutumu o le tino mai le hypoglycemia e ala i le faifai pea o le inisalini.

O le hypoglycemia e mafai foi ona tupu i ni mataupu o le le atoatoa.

Isi mafuaʻaga talafeagai

  • O le malosi malosi faaletino.
  • Faʻamalalaina.
  • Fefe.
  • E tele le ava malosi e faʻaaoga.

A faʻaitiitia le maualalo o le kulūkose o le toto, e faʻasaʻo e le tino le adrenaline. E taʻitaʻia ai nei faʻatusa ma le atuatuvale:

  • Le popole, afu.
  • Le iloa le mafaufau.
  • Tachycardia (vave fatu).
  • Tingling in fingers, laugutu.
  • Nausea, fiaaai tele.
  • Talofa.

A le mafai e le faiʻai ona lava le kulukose, o mea nei e tutupu:

  • Lē vaivai, vaivai.
  • Faʻavalea, ulu matua.
  • Faʻataʻutia i le faʻatonuga.
  • Tauvalea, fenumiai.
  • Fofo tautala.

I fafo atu, o ia uiga e mafai ona sese ona o le inupia.

O le hypoglycemia e mafai ona oʻo atu ai i faʻataʻi faʻamaʻi, coma, ma le faiʻai o le faiʻai.

O faʻamaoniga o le hypoglycemia e mafai ona oʻo mai lemu ma faʻafuaseʻi.

Taumafa mo le hypoglycemia

O le sini o le taumafataga o le faʻamautuina lea o le maualuga o le suka toto ina ia taofia ai le le lava o le vaivai. O nisi nei o fautuaga:

  • 3 taimi i se paleni taumafa i se taimi seti.
  • O meaai e tatau ona aofia ai ia le itiiti ifo ma le 3 vaega o oloa: fualaau faisua, pata, meaʻai susu, aano o manufasi, moa, iʻa.
  • Vaʻaia faʻavaitaimi i le va o taumafataga. E tatau ona iai ni meaʻai i meaʻai, gaʻo ma gaʻo.
  • Faatapulaaina le taumafaina o meaai faatasi ai ma se maualuga o mea e maua mai le suamalie po o le "anapogi": keke ma kuki, ice cream, jams.
  • E lava le tele o fibre (mai le 25 i le 38 g i le aso): lanu enaena, falaoa atoa o falaoa, pi, fualaau aina ma fualaʻau.
  • Aloese mai le anapogi anapogi.
  • Faatapulaaina le kofe ma isi mea inu e iai caffeine aua latou te maualalo le suka o le toto.
  • E inu tele vai.

O le a le hypoglycemia?

Afai, e tusa lava po o le a le mafuaʻaga, o le maualuga o le kulūkose o le toto e pa'ū lemu, o le a amata ona iloa e le faiʻai le leai o ni mea gaʻo ma le okesene, ma o se taunuuga o le vave amataina o le faaletonu o le mafaufau ua amata, e oʻo atu i se loloto loloto.

O le mea masani, o faailoga o le hypoglycemia e amata pe a oʻo le faailoga o le 3 mmol / L, ma 1-2 mmol / L, e amata ai se coma. Ae peitai, pe a maua le togafitiga o le inisalini, e mafai ona amata le tulaga aʻo lei ausia nei tulaga pe afai o le maualuga o le suka e amata ona paʻu malie. O le mea pito sili ona lamatia o le amata mai i le amataga i le loloto, e mafai ona ave 15-30 minute, mulimuli ane e leiloa se tagata.

Pau lava le auala e aloese ai mai se vavao loloto o le faʻatumu lea o le tino i le kulukose i se taimi tatau, lea, o le mea moni, o le tausiga faʻafuaseʻi. E le na o le hypoglycemia e maua i taimi uma e mafai ai ona maua saʻo, lea e manaʻomia ai minute taua.

Mafuaaga mo le tulaga

E na o le 3 mafuaaga e masani ona afaina ai le soifua o le tagata maʻi, ae, o le mea e leaga ai, latou te faʻaauau pea ona tupu soo:

  • O le tagata gasegase talu ai nei na maʻi ma e leʻi iloa pe faʻapefea ona lagona se taufaʻataʻu lata mai pe taofi i le taimi.
  • Aʻo taumafa le ava malosi. O le tulaga faigata e faʻaalia e le tino le eseesega o mea inu, ma aʻafia ai foi le aafiaga o fualaau o loʻo faʻatonutonu. E le gata i lea, o le tulaga o le inupia e tutusa lelei ma le hypoglycemic, lea e faigata ai le siama.
  • A aʻafia le inisalini, o nisi taimi e faigata ona faʻamalamalama saʻo le aofaʻi o carbohydrates (o se mea e le masani ai, nofoaga o tapenapenaga), poʻo le maualuga le gaioiga o le tino e manaʻomia e "'ai" glucose. O nisi taimi e sili atu ona faʻasolosolo le togi o le toto. I nisi tulaga, o le inisalini na faia i le faʻamalosia na tuʻuina atu i totonu o le inisetila nai lo le gaʻo. E faʻateleina le tali a le tino i le inisalini.

O le taimi lava e iloa ai e se tagata lona maʻi, e tatau loa ona ia talanoa vave ma talanoa lelei ma lana fomaʻi i meaʻai, le tele o gaoioiga faaletino. E le gata i lea, mo le taimi muamua, e tatau ona e siaki le aofaʻi o le kulukose i totonu o le toto i lou aso atoa ina ia faʻamautu lelei ai uiga o le tino, o lona manaʻomia mo le inisalini, ma le tali atu i inisiua. O lenei mea o le a faʻaititia ai le lamatiaga o se paʻu mataua i le suka. E taua tele le sauniuni mo le taimi o le po ina ia le tupu le glycemia i se miti.

Falemai ile Hypoglycemia Treatment

O togafitiga togafitiga i se falemaʻi e leʻo ese mai le tausiga muamua. Afai e maua ni faailoga, e manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻaaoga se suka e maua ai le suka pe ave le papalama kullukose. Afai e le mafai ona faʻafofoga tautala, o le fualaau faasaina e faʻaaogaina i se auala le lelei i se ituaiga o fofo. Afai e le lelei le tulaga, atonu e manaʻomia le faʻaaogāina e le gata o se endocrinologist, ae o isi tagata tomai faapitoa (cardiologist, resuscitator, ma isi).

A maeʻa le faoa faamalosi, o mea taumafa e mauʻoa i gaʻo vailaʻau faʻamalosi atonu e manaʻomia e puipuia ai le toe tupu mai. I le lumanaʻi, e tatau ona fetuunai le fua o vailaʻau oona e faʻaaogaina e le tagata gasegase, aʻoaʻo ia te ia e faia lenei lava mea ma ia fautuaina se meaai sili ona lelei.

Vaega o le faapalepale e tamaiti

O mafuaʻaga ma faʻamaoniga o le tulaga o le hypoglycemic i tamaiti e toetoe lava tutusa ma tagata matutua. Ae ui i lea, o loʻo i ai ni faʻaaliga iloga:

  • O se tamaitiiti, aemaise lava se mea itiiti, e le gata ina le mafai ona faamatalaina lona tulaga leaga, ae e oo lava i le iloa o faailoga e aliali mai, ina ia liliu atu i tagata matutua mo se fesoasoani, o lea e sili atu ona faigata le mauaina o le faafitauli.
  • I tamaiti, o le vaitau i le coma ua faaitiitia, o gaioiga uma e tupu vave, e aofia ai le faaleagaina e le mafaamatalaina o le faiʻai ma le oti. Faʻalavelave faʻafuaseʻi, o se tali vave mai tagata matutua e tali atu i tagata o le tamaititi, ma mai le au fomaʻi na talia le valaau e tatau.

O nisi o faʻaʻailoga e fesoasoani e te malamalama ai i le i ai o le hypoglycemia i tamaiti e aofia ai:

  • O le tamaitiiti i le taimi muamua e tele lava ina loimata, popole. O loʻo ia te ia le tiga o le manava, lea e taofi ai le faailoga o le fiaaai, ma e tele lava ina teena e le pepe meaai.
  • Ona vave ai lea o le faʻanoanoa, e le faʻafesoʻotaʻi, leai se faʻaaloalo i vevela vevela.
  • A o le iloa le mafaufau, e faaopoopo atu le vevela, aemaise pe a taumafai e tulaʻi.
  • I le coma, o le mamafa e vave alu vave, manava ma le faʻaitiitia le fatu.

Afai o loʻo iloa e tagata matutua le maʻisuka o le tamaititi, o le predabetic State, pe o iai foi mea e le masani ai i faʻamaʻi e aʻafia ai le eletise, le faapalepale i le fructose, lactose poʻo le kulukose, o le mataituina lelei o lona tulaga, o le maua o tupe talafeagai, pe a tatau ai, faʻalavelave i le taimi ma faʻasaoina lona ola.

O le maʻisuka e le o se faʻasalaga, ae o se taimi e faʻaeteete ai lau soifua maloloina. E tutusa foi lea mea i tagata pele o loʻo nonofo i le maʻisuka. E tatau ona latou nofouta i le tulaga o se tagata e iai le hypoglycemia, fesoasoani e pulea le tino o lona tino, ma puipui mai mea sese ma faigata ogaoga.

Tuua Lau Faamatalaga