Faʻailogaina ma le pancreatitis

O se maʻi le faʻaleagaina e pei ole faamaʻi ma le pancreatitis Talu ai nei, e masani lava. E ui lava e talitonu o le faafitauli autu o lenei maʻi o le manava. Faʻaleagaina o le nofoa ma le mumū o le pancreas e mafua ona o le le lelei o ana galuega tauave autu - tulafono faatonutonu o le suka toto ma le nutimomoia. O lenei faʻamaʻi e mafai ona atiaʻe i soo se matua ma e masani lava ona iloa e oo lava i tamaiti.

Le mafuaʻaga o le pipisi i pancreatitis

O le pancreas o se tasi lea o totoga o le digestive system e nafa ma le faʻasaʻoina o le inisalini - o le hormone e manaʻomia mo metabolic process in tissues of the body. Faatasi ai ma lona le lelei, o le malepelepe ma le asaina o meaʻai e faaleagaina. Pancreatitis e mafai ona atiaʻe mo le tele o mafuaʻaga, ia e masani ona matauina:

  1. Taumafa le lelei.
  2. Ava malosi.
  3. O faʻamaʻi pipisi faʻafuaseʻi i le tino.
  4. Faʻalavelave faifai pea ma le soona galue.

I le tulaga o le maʻi pancreatic, faʻaleagaina o le intestinal e tupu, lea e oʻo atu ai i se ituaiga o faailoga e pei o le faʻasologa. O le tele lava o taimi, o le faʻafitauli tutusa ma le pancreatitis e aliali mai i se laasaga laititi o le atinaʻe, faʻapea foi ma le masaniga o le gasegase o le maʻi.

O le faʻamaʻiina o le pancreatitis e mafua ona o le dyskinesia o le kolone ma le talo. E le gata i lea, o le leai o le manava o le toto e mafai ona taʻu mai ai le faʻagasolo mai o foliga o le maʻisuka maualuga lona lua. E faapena foi ona matauina i le 90% o tagata gasegase. Vailaʻau pancreatic e faʻaumatia e le faʻaogaina o le tino ma o le inisalini e amata ona gaosia i le tele o mea.

E na o se fomaʻi e iloa le auala e taulimaina ai le malosi i pancreatitis. E mafai e le tagata lava ia ona faʻataʻitaʻiina ni taunuuga e le mafai ona faʻaaogaina ma faʻateleina ai le maʻi o loʻo aʻafia ai. O le mea lea, afai e leai se manava o le toto, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Faʻavae o le faʻaalia o le malosi i le taimi o le vevesi

O se tasi o faʻaaliga iloga o pancreatitis o se suiga i le ogaumu. Aʻo faʻagasologa masani, o le pancreas e maua ai enzymes faapitoa e talafeagai mo le faʻalaumalieina o vailaʻau faʻasaʻa, proteins ma gaʻo. I le tulaga o se faagasologa masani o le inflammatory, e le mafai e le tino ona lafo ese nei mea i le aofaiga tatau, lea e le o faʻamalosia atoatoa ai meaai ma o loʻo i ai faafitauli i le gaioiga o le toto.

O se vaega o le nofoa e maua i le pancreatitis e masani ai, o le mau, o se uiga faaumiumi. O lenei maʻi e tele lava ina faigata ona togafitia, o lea e tatau ai i se tagata tomai faapitoa ona taulimaina.

Faʻatasi ma le pancreatitis e tuʻuina mai ma faʻamaoniga nei:

  1. toesea atoa o le feʻaveaʻi,
  2. tiga o le manava
  3. fufulu
  4. faafitauli i le lafoaia o le kesi,
  5. lanu malu
  6. taʻavale
  7. teenaina o meaai.

I le mumusu faifaipea o le pancreas, o le mamafa o le mamafa ma le atuatuvale e masani ona matauina. E le gata i lea, ona o le faaputuputuina o feces i totonu o le manava, o se gaioiga o le pala o oloa taua e atiina ae, lea e mafua ai le inupia. O le tagata gasegase e faʻapupulaina faʻapitoa o le paʻu, ulu o le ulu ma le vaivai tele.

I taimi e faʻamalosi ai le tagata e alu i le faletaele, e mafai ona iloa vaega o meaʻai e leʻi faʻaaogaina i fecesi, lea e faʻaalia ai se faʻalavelave tiga o le pancreatic. E matua faigata lava le faalumaina. E masani lava o le faagasologa e ogatasi ma vaeluaga o le aus (fusi). O le toʻatele o tagata e lanu i lanu ma maua ai le manogi o le manogi.

O le isi faailoga o le mau i le pancreatitis o le tipiina o le tiga i le taamilosaga atoa o le manava i le taimi o le uunaiga ina ia faatoilaloina.

Faʻafefea ona faʻaitiitia le pipipati i le pancreatitis

Manatua le auala e togafitia ai le faʻamalosi i le pancreatitis e na o se fomaʻi e iloa, o lea afai ei ai ou faafitauli i gaioiga o le toto, e tatau ona e asiasi i se fomaʻi.

Afai o le maʻi ua i ai se laasaga muamua, ma e foliga mai e le o se mea e masani ai, ona mafai lea ona puipuia i le na o le matauina o se meaai faapitoa. Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, e tatau ona lafoaia atoatoa le faʻaaogaina o le ava malosi, meaʻai gaʻo ma falai, faʻapea foʻi ma mea inu gaʻo. E leai se meaʻai vave, kofe ma le lauti malosi, aua o nei oloa uma o le a le mafai ona malepe i lalo masani ma o le a tupu le malosi.

Ole togafitiga o le pipisi ile pancreatitis e aofia ai se togafitiga faigata e aofia ai se taumafa faapitoa, fualaau ma, pe a manaʻomia, enema.

E faʻapefea ona 'ai ma pancreatitis e aloese ai mai le faʻamalosi?

Meaʻai mo le pancreatitis e tatau ona faʻavae ma faʻaauau. Taumafa e tatau ona tusa ma le 6 taimi i le aso, ae i ni vaega laiti. E taua foi le mataituina o le tele o le vai inu, o le masani lea e tofu lava le tagata ma lana lava mea.

I le taumafa a se tagata maʻi i le pancreatitis, e tatau ona i ai ni oloa e le faʻaaogaina le pancreas ma faʻatuina le galuega o le gastrointestinal tract atoa.

Ina ia puipuia le fesoasoani o le a fesoasoani:

  • fualaau fai sua
  • vela pe gaosia fualaʻau,
  • meaʻai susu (e le o gaʻo),
  • Lago apples and pumpkin
  • falaoamata (sei vagana ai pea ma araisa),
  • fualaau aina suamalie fou
  • uʻamea ma le sukalati.

Ae mafua ai le faatuai i feces ma pancreatitis o oloa faapena:

  • soʻo se piko
  • iʻa, aano o manufasi ma isi meaʻai,
  • meaʻai suamalie
  • mea inu gaʻo
  • fualaau aina e aofia ai le tele o vitamini C,
  • pi
  • radis, radis ma le maunu,
  • vine, ma isi.

E sili ona lelei le fuʻa. I le tulaga o le mumulu masani o le pancreas ma le masani ai, o oloa e tatau ona faʻasalaga aʻo leʻi faʻaaogaina, olo i le tulaga mamae. Mo se suiga, e mafai ona tao falaoa, ae aunoa ma le faʻaopoopoga o le suauu. O meaola uma e gasegase ma gaʻo na gaosia i le taimi o kuka e le aʻafia ai le afaina. Ae ui i lea, o le suauu o se mea taua i se mea e 'ai e le tatau ai ona faʻamalosi. E tatau ona faaopoopo i sina mea e fai i ni ipu ua saunia.

Fomaʻi togafitiga

I le faʻaopopo atu i meaʻai talafeagai ma masani, o le togafitiga o le faʻamalosi i le pancreatitis e aofia ai foʻi le mauaina o vailaau maʻoti. O le faʻatagaina o sui ia e faʻaititia ai le faaselaina o le gland, ma vailaʻau o loʻo iai faʻamaʻi.

I le mumusu faifai pea, faatasi ai ma le malosi ma le tiga i le hypochondrium o le manava, o le tagata maʻi ua faatonuina e faaopoopo atu i le analgesics. Ae e tatau ona manatua o le pancreatitis, o le tele o vailaau oona e faʻasaina. O le mea lea, ina ia mafai ona filifilia le fofo sili ona saogalemu, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi.

Ae o fualaau oona ei ai ni enzymes e tutusa ma le pancreas, e tatau foi ona filifilia e se fomaʻi. I le uma, o fualaau taʻitasi o loʻo i ai se aofaiga faapitoa o mea oona ma se eseesega o fuataga. E le gata i lea, e tatau ona manatua o lo latou mauaina e faasaina i se osofaiga o le tino pancreatitis, aua e mafai ona latou faʻaleagaina le tulaga o le maʻi.

E le mafai ona ave faʻataʻitaʻi faʻatasi ma le faʻatagaga a le fomaʻi aoga ae le silia ma le tasi i le vaiaso. A le o lena, o maʻi ogaoga ogaoga e mafai ona atiaʻe, faʻaalia i le umi o le manava manava ma le vaivai o le tino.

I le faʻalauteleina o le faʻasolosolo ma le pancreatitis, e tatau ona faʻaopopoina togafitiga faʻamalosia ma le faʻamalosia o le toto. O faʻafitauli mo le faʻatinoga e mafai ona saunia i luga o le faavae o meaʻai e fesoasoani i le faʻamalositino ile motumotu, ma suauu e faʻamalulu ai le nofoa, mo se faʻataʻitaʻiga, o le suauu.

Pancreas ma le malosi

O se tasi o uiga iloga o le maʻi pancreatic o se suiga i le nofoa o le maʻi. O lenei okeni e taua tele i le gaogaina, pe a faʻaitiitia le faʻamalositino o le exocrine, o loʻo i ai i le tagata ni faʻafitauli i le teuina o meaai, lea e mafai ona mafua ai le afaina, gaosiga o le kesi ma le taatele o le taofiga.

E tatau ona manatua i le mafaufau afai e afaina le gasegase i gasegase ma e leai se tiga o le tiga o le tino, atonu o se tasi lea o faailoga muamua o le maʻisuka, lea e tupu i le talaaga o le pancreatitis.

Faʻailoga ma le pancreatitis, o le a se mea e tatau ona ou faia?

O le toʻatele o tagata e iai faafitauli faʻalavelave e popole i le mea e fai i le taʻavale. Ina ia faʻaumatia lenei faafitauli, e tatau i tagata ona:

  • faʻamaonia le maualuga o le suka (faatasi ai ma le pancreatitis, faʻatasi ai ma le maʻisuka),
  • inu tele vai
  • le aofia ai mea taumafa e aofia ai le tele o le cholesterol ma fuālaʻau taua mai le taumafataga,
  • teena le ava malosi ma mea inu inu.

E le gata i lea, ina ia faʻaleleia le manava i le pancreatitis, e tatau i tagata ona mulimuli i se taumafataga e aofia ai le 'ai o le aofaiga tonu o gaʻo, protein, ma gaʻo.

Faʻatasi ai ma le malosi, e fautuaina e faʻalauteleina le taumafa o meaʻai e maua i le fiber, lea e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le nofoa. O oloa gaosi susu o le ai ai foi se aafiaga lelei i le tino: susu gaʻo falaoa, kefir, lemu gaʻo susu ma kulimi suamalie.

Togafitiga o le pipisi ma le pancreatitis

O le faʻaaoga lelei o le enzymes ma fualaau faʻatau e faʻaleleia ai le gaioiga o le pani. O se taunuʻuga lelei o le faʻaaogaina o vailaʻau oloʻo iai le palulaʻau faʻatasi ma faʻamaʻi vai, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o le suauu castor faatasi ai ma le magnesia.

Togafitiga o le taʻavale ma le pancreatitis e masani ona faia i fili ma laxatives eseese. O se tasi o fualaau aupito sili ona aoga o Guttalax, lea, faatasi ai ma le sao saʻo, e mafua ai le le toʻa i maʻi.

O le pancreas e mafai foi ona faʻasaina ma le fesoasoani o le faʻamaloloina o meaʻai. O se teuteuga, lea e aofia ai moa ma laʻau manogi, aʻa ma le valerian, faʻapea foi ma le paʻu buckthorn, o le a fesoasoani e faʻaumatia lenei faailoga.

O le pancreatitis o se maʻi ogaoga, o lea ia manatua o togafitiga o le le mautonu e le o fautuaina e oe lava ia. E naʻo le fomaʻi e mafai ona faʻamalosia togafitiga talafeagai i tagata maʻi ma faʻamaonia ai a latou metotia saʻo.

I le tele o taimi, o tagata faʻaonaponei o loʻo feagai ma faʻamaʻi e pei o le le mautonu i le pancreatitis.

O lenei faafitauli e taatele mo le mafuaʻaga e aʻafia ai le faʻamaonia o le gaioiga o le tino o le tino.

E pei ona e iloa, o faʻaletonu uma i totonu o le vaega o meaʻai e maua ai latou lava lagona i le tulaga o se nofoa le lelei. Afai ei ai i le tagata le igoa ma le pancreatitis, e tatau ona amata le togafitiga o togafitiga i luga o le sila.

Aua le faatuai se asiasiga i le fomai, aua o le maʻi e mafai ona faateleina le pancreatitis. E mafai ona tupu le faʻamalosi i foliga lapopoa ma le masani.

Mo nei faʻamoemoega, e tatau ona e alu i se faʻatalanoaga a se fomaʻi ma saili pe o le a le mea e fai ina ia mafai ai ona foia le faafitauli.

Mafuaaga o togafitiga

O le afaina o le pancreas e mafua ai le tupuga mai o maʻi faʻamaʻi.

O le afaina o le membrane mucous o le okeni e tau atu ai i le mea moni o loʻo i ai se mea e le lelei ai le okeni ma le vaega o meaʻai i le mea atoa.

Faatasi ai ma se ituaiga o togafitiga, e masani lava ona o atu tagata talavou i le fomai. E mafua lenei mea i le mea moni latou te le amanaiaina mataupu faavae o le soifua maloloina lelei, ia i ai ni meaʻai vave i luga o le alu, ma e tele foi a latou amioga leaga.

O le faailoga muamua o se faaletonu i le pancreas o le faʻailoga. O lenei faʻamaonia e faʻamaonia ai o le faʻaogaina o le tino ua feagai ma se faaletonu.

Soʻo se isi lava vavaega i le faagaoioia o le okeni ma le tupu mai o le proteolysis e faigofie lava i faʻavavevavega faʻafeeseeseaiga. O le numera o faʻamaoniga o le a faʻalagolago i le maualuga o le faaleagaina o le okeni.

I le taimi nei, e vaʻaia e fomaʻi le lua ituaiga. O se maʻi faʻalavelave ma le tumau. E tatau ona maitauina o le malosi o loʻo maua i itu uma o togafitiga.

E le tatau ona e faʻavaivai i togafitiga, talu ai ona o le taofia o le manava o le manava ua mafua ona o le atoatoa o le gaʻo o le atigilima tele.

Auala sili e faʻaitiitia ai togafiti

O le mea moni, e leai se togafitiga faʻapitoa faʻatau fualaau mo le togafitiga o le pipisi i pancreatitis. O le vasega o le a faʻalagolago i mafuaʻaga na aʻafia ai le soliga o le nofoa.

I le faʻamoemoeina o le mea na mafua ai se faaletonu i le vaega o meaʻai, e mafai ona e malamalama pe faapefea ona foia le faafitauli i le lumanaʻi.

Afai e le o iai le toʻilalo, ona mafai lea ona fesoʻotaʻi atu e le gata i pancreatitis, ae faʻapea foʻi ma le maʻisuka.

E taua i le taimi nei ona faia ni metotia e faʻaleleia ai le suka o le toto. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻasaʻoina o le nofoa mo le tagata maʻi.

E naʻo le faʻamautinoaina o mafuaʻaga tonu o le togafitiga, o le a faatonuina e le fomai se laxative mo pancreatitis poʻo se isi togafitiga.

Muamua lava, o le faamamafaina o le aofia ai i le gasologa o fualaau faasaina e fuafua i le vaivai o le manava.

E le tatau ona aofia ai le lactulose. I le avea ai o se tulafono, o le fomaʻi e faia se faʻamautinoaga atoatoa o le tino o le maʻi, e aofia ai ona uiga uma ma filifilia taitoatasi le tupe talafeagai.

E tatau ona tuʻufaʻatasiga i togafitiga, lea e fesoasoani i le faʻamamaina o feeseeseaiga.

O nei fualaau oona e fuafua i le puleaina o le iniseti ma siama e manuia ai le microflora.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se vaega o vailaʻau e pei o Lactusin, Prelac ma Dufalac e lauiloa.

Ae 'aua le faanatinati e faʻatau nei tupe i se fale talavai, pe a maeʻa ona e talanoa i se fomaʻi, e mafai ona e malamalama po o le a le vailaau e aoga i se tulaga taʻitasi ma lana metotia.

Glycerin suppositories o le a aoga foi. O nei tupe e faʻaaogaina i le tautala.

Latou te fesoasoani foi e toe faʻafoʻi le microflora o le okeni ua afaina ma foia le faafitauli o le taʻavale.

O le togafitiga e aofia ai le faʻamamaina o le manava e leema. O fatuga e mafai ona faʻavae i luga o tapenapenaga o laʻau po o vai manino. Faafetai i enemas, e mafai ona e faʻamalolo le gaioiga o le manava ma taofi taofi.

O se tasi o auala pito sili ona aoga mo le faʻamamaina o le inumaga mo le faʻamalosi faʻatasi ma le pancreatitis o fualaau aoga ia e mulimuli ai.

Manaomia le inu vai 1 pc. lemoni ma faʻafefiloi lelei i le 1 lita o vai ua tunu.

3 tbsp chamomile pharmacy e tatau ona faʻafefiloi ma le 500 ml o le vai inu ma tuʻu ai mo le 1 itula. E tatau ona fufulu ma faʻafefe le gaʻo i le 1 lita o le vai manino.

E sili atu ona lelei le kuka ma faʻamafanafana muamua. Ona faatoa mafai lea ona e faʻaaogaina se oloa faʻaola.

Sage, mint ma oregano, calendula - o se mea sili ona matagofie lea e talafeagai mo le faʻamamāina o le tino ma se enema.

E manaʻomia lou suʻe 1 tbsp. vao uma lava. Faʻafefiloi ma le 1 lita o le vai ma le aʻa pe a mavae le itula.

Ua saunia le masini malo mai 1 lepp. malo, lea e tatau ona liligi ifo le 500 ml o vai. Mulimuli ane, e tatau ona solo le tuufaatasiga ma, afai e tatau ai, faaopoopo se isi 300 ml o vai ua tunu.

O le a aoga le meli mo le fufulu. Manaomia le suʻe 2 tbsp. oloa ma le 500 ml o vai ua tunuina. O lenei tuufaatasiga e faamamaina ai le manava, e aafia ai le afaina.

O nei suʻega e lima ua tofotofoina e le toʻatele o tagata i le faʻatinoga, ae e taua le iloa o se mea moni faigofie se tasi - e tusa lava pe o le a le aoga o le ita, e le tatau ona e faʻaaogaina i luga o se faʻaauau pea.

E le gata i le pancreatitis, ae faapea foi i mataupu ma se tagata soifua maloloina, latou te saofagā i le taofiofia o le vai, fasiotia le microflora aoga i le tino.

Faʻaaliga o le pipisi

O le malosi ma le pancreatitis e masani ona fesootai, e pei ona manino mai le tusiga. O le tele o taimi, o maʻi faʻasolosolo e o gatasi ma le faʻasaina o le kesi, lea e le mafai i taimi uma ona pulea.

E le gata i lea, o le tagata maʻi e faitio i faʻafitauli ma faʻalapotopotoga o le toto, faʻafefeteina. E mafai ona ia le atoatoa le fiaʻai ma le tele o le vomiting, o le gaioiga.

E mafai ona amata le lagomalie malu. Faʻalogo lelei i le sclera ma le paʻu o le tagata maʻi i le pancreatitis.

O le taofiofia e matautia, ona o lenei mea o iai i totonu o le manava o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le fecal calcula, lea e faʻaosofia ai le paʻu ola.

O nei mea uma e mafua ai le inupia o le tino o le tagata. O nei mea faʻalavelave eo mai faʻatasi ma ulu o le ulu, fusi ma mataupu o le vaivai i se tulaga masani.

Aʻo leʻi manaʻo se tagata e alu i le faletaele, e ono oʻo ia te ia se tiga matuitui i lona manava. Ae i le gasologa o le gaioiga lava ia, e mafai lava ona i ai le faʻaletonu i le va.

O le mea e faʻapea o le a faʻaleagaina le amio saʻo o le faʻavaa.

O le faʻamalositino ma se faʻamaʻi o pancreatitis e mafai ona tupu i le taimi o le faʻavavega o le maʻi. E taua le faʻafesoʻotaʻi vave i se fomaʻi.

O le totoa o le fale e faʻafefe ai le taofiga o le manava. I se tulaga faapena, e oo lava i le gasegase taotoga atonu e manaʻomia.

O faʻafitauli uma lava i le fale e tatau ona fofoina i lalo o le vaavaaiga a se gastroenterologist.

E mafai foi ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo fesoasoani, o le a tuʻuina atu se faʻamatalaga i se fomaʻi.

Fautuaga aoga

Fomaʻi fautuaina e faʻaaoga le 2 lita o le vai i le aso i le togafitiga o le faamaʻi. O lenei fuataga o le a alofia ai le tupu mai o maʻi.

Atonu e talafeagai le faʻalauteleina o le tele o le vai i le 4 lita i le faʻasologa o le pancreatic, ina ia mafai ai ona suia le paleni o le vai i le tino o le tagata maʻi.

I lalo o le vai, e le tatau ona e malamalama i le kofe, meaʻai suamalie, sua, teas ma soup. Leai, e tatau ona vevela vai inu.

Amata lou aso i le faʻaaogaina o le 250 ml o vai. E mafai ona faaopoopo i le 1 tbsp. lemonati, filifiliga. E tatau ona e inuina le vai i luga o se manava gaogao, i le taimi lava e teʻi ai.

E le gata i lea, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina le inu vai i le fennel, o se vai o le minerale po o le faʻafefete i le aso. O nei meainu uma o le a aoga ma o le a fesoasoani e aloese ai mai le toe faʻafoʻi o le paputa ma pancreatitis.

O se fautuaga aoga tutusa o taaloga. O le taofiofia ma le ola le mama e masani ona fesootai.

O lenei mea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le gastrointestinal pathology. O le mea lea, o aso uma e te manaʻomia e amata ai i le molimauina.

E sili atu ona aoga le savali i le ea fou. E mafai ona faʻatau se tracker malosi ma faitau 10,000 laasaga i le aso.

E faasolosolo lava, e mafai ona faateleina le fuainumera. O nei mea uma o le a manuia ai se tagata e maua i le pancreatitis.

E le gata i lea, o le fili autu o le taʻavale o le a aau pe nofo i le faletaalo, i vaega vaega i le tino.

O faamalositino e tatau ona tuai ma faigofie, o lona uiga. aua e te faia mea uma i se tulaga le mautonu. E le fautuaina foi e taulai atu i le aufaasusila. E mafai ona e oso i le maea poʻo le jog, fai sikuea sikuea.

O le tele o taimi faʻaletino, e sili atu le faʻavaeina o le masani o le faia o faʻataʻitaʻiga i aso uma i le taimi lava e tasi.

O lenei mea o le a faʻamanuiaina ai le tino, lea e vave ona fetaui ma le pulega fou. E fautuaina e tagata tomai faapitoa le faia o taga 1 itula pe a uma le 'aiga o le taeao po o le 1 itula ao leʻi faia le taeao.

I le taimi muamua, o le faʻalavelave e mafai ona aofia ai ni faʻatinoga 3-5, o le a faasolosolo lava e mafai ona faʻatupulaia le uta i le 7-10.

E taua le mafai ona faʻalogo i lou tino. Afai o le faʻalavelave e mafua ai le faʻavauvau pe faʻaosofia ai le tiga, e tatau ona suia ia faʻatinoga.

O le faʻaitiitia o le avega e mafai foi ona fesoasoani. O nei gaioiga o le a fesoasoani e faʻaleleia ai le gataifale ma aveese faʻamaoniga o le taʻavale.

E le faigata tele le tausia o se tulaga faʻapitoa, pe afai e mulimulitaʻia uma fautuaga aoga a fomaʻi.

Meaʻai mo le faʻamalosi i totonu o se tagata e maua i le pancreatitis

O le mea moni, o mea leaga o le gasegase o meaʻai e fesootaʻi ma le le lelei o meaai. Mo lenei mafuaʻaga, o se tasi o auala taua o le faʻavaeina o taumafa lelei ma faʻaumatia faʻatauga leaga.

E naʻo le matauina o le ala saʻo, e mafai ona e foia faafitauli i le gastrointestinal tract. O tulafono e matua faigofie lava, e tatau ona e faʻaaoga muamua ia i latou, ona o le naunau e toe foi i meaʻai muamua o le a mou atu e faʻavavau.

Taumafa taumafa

  1. faatapulaaina le taumafaina o na meaai lea e mafai ona faaosofia ai le faasaolotoina o mea faalilolilo i le lautele,
  2. e tatau ona e fiu, ulaula pe gaʻo. O le Taboo e faʻateleina foʻi i luga o togafiti,
  3. e taugofie le kuka ma se kuka taofi po o se faletua faalua. O ia auala kuka e le afaina ai aoga aoga o oloa, lea o le a afaina ai le tulaga o le tino o le tagata ma se maʻi o le pancreatitis,
  4. e sili atu le fesuisuiai meaai ao le i ai. O mea aoga o le a avea ma se mea e faʻaaogaina poʻo se mea faʻaleleia. O le mea e lelei ai, o ia mea faigaluega o loʻo maua i le umukuka o faletalimalo taitasi,
  5. o le taumafaina o meaai e tatau ona 250-300 g ka mamafa. E tatau ona fofoina se vaega o meaʻai e maua ai le taumafaina o le meaai 5-6 taimi i le aso,
  6. E fautuaina le aofia ai o meaʻai susu-susu, araisa, oatmeal, buckwheat, soups ma fualaau faisua (kuka), gaʻoina aano o manu ma iʻa, meaʻai ma falaoa o le rai i le taumafataga. O fualaau e fua mai i vine, fualaau suamalie fou ma fualaau aina suamalie, suauu mama ma paluga le mafai ona aoga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le taumafataga e le o se mea mativa. O le ae le fia fiaai. O mea taumafa o le a faapaleniina ma maloloina.

Ma manatua e tatau ona e mataʻituina ia faailoilo uma e tuuina mai e le tino. O le tele lava o taimi, e le mafai e tagata ona gauai atu i le atinaʻeina o maʻi tuga, ma mulimuli ane, o se maʻi taimi e iloa ai o le ki lea i le vave o le toe faʻaleleia o le tagata.

O mafuaʻaga autu o faaletonu ogaoga

O le pancreatic maʻi e faʻasalalau e ala i mea tiga. O le mea lea, o le afaina o le mucous gland e mafua ai le le atoatoa i le gaioiga o le vaega atoa o meaʻai.

Fesuiaiga o gaioiga o le manava o se ala e ala mai ai e uiga i suiga i le gastrointestinal tract. O le le mautonu i le gaioiga o le pancreas, o le tulai mai o le proteolysis e taitaia ai le le mafaaseseina o mea le talafeagai i ana gaoioiga.

O le ogaoga o le faʻamaʻi e aʻafia ai le atinaʻeina o faʻamaoniga iloga o le maʻi pancreatic. O le malosi o le gasegase e mafai ona gaoioi e taofi le gaioiga o le iniseti, o le uiga o le gasegase o le maʻi. O le taimi masani o le pancreatitis e sau faatasi ma le manava, ae o le tele o tagata gasegase latou te feagai ma faigata i gaioiga o le toto. O le faʻamalositino ma le maʻi o le necrosis pancreatic e masani ona tupu.

I le pancreatitis, ua maitauina ai le mautinoa o mafuaaga nei:

  • o le faʻaaogaina o vailaau e maua ai le faʻaʻailoga o le faʻamalosi o se itu, e aofia ai antispasmodics, enzymes,
  • mulimuli i se taumafataga faʻamaʻi o le gland, pe a tele ni gaʻo susu e maua ai le sao i lona auala i totonu o le manava,
  • e le uma le galue
  • popolega faifai pea
  • faaitiitia gaoioiga faaletino
  • matelaina o le fiaai, leai o le paleni o meaai,
  • afaina o le gasegase o se faʻalavelave pipisi (o se vaega o le atinaʻeina o le maʻi o le manava o le faʻamaʻi o le manava ma le microbic Helicobacter).

E le gata i lea, o le malosi o le pancreatitis o le a avea ma faailoga o le fausiaina o togafitiga o le maʻisuka lona lua, talu ai o loʻo i ai se faʻafitauli i totonu o sela o le okeni, o le mea lea e le maua ai le kulukose i le aofaʻi sao.

E le gata i lea, o le vaʻaia e mafua ai le tupu mai o le afaina, lea e mafua ai le le toʻa i le maʻi. O le mea lea, e taua tele le faʻaaogaina o suiga uma e tutupu i totonu o le fualaau aina i le taimi.

Faʻaiʻuga o le pipisi ma le pancreatitis

O le faʻamaʻiina o le pancreatitis e masani ona atiae ona o vailaau e faʻaalia ai na tulaga e le manaʻomia. O se taumafataga faapitoa e faʻaalia i le faʻamaʻi e mafai ona mafua ai na uiga. O meaai taumafa e fautuaina mai ai sina tele o gaʻo, lea e taofia ai le vave faʻaleleia ma le faʻaogaina o meaai.

O suiga i le nofoa o le tagata maʻi o se uiga lelei lea o le maʻi pancreatic. O le tino maoti ua i ai sona taua taua i le gaogao o le tino. Faatasi ai ma se faaitiitia o le manava o le gland, e masani lava e tatau ona feagai ma le tele o le gaosiga o gaʻo ma le le mafai ona gaogao le iniseti.

Puipuia o le Taofiofia

O togafitiga lelei a tagata mo le puipuia o le faʻamalosi o le a avea ma vailaʻau oona ma fualaau oona. O le tuufaatasiga e aofia ai: mint, nettle, valerian, root calamus, root buckthorn. O meaai fiva vaivai e fesoasoani i le tino ia mama i latou lava i taimi uma. O le faʻaaogaina o le kefir, ryazhenka, sina kisi falaoa ma kulimi kulimi e faʻamaonia ai le nofoa.

Vailaau

Enzymes, vailaʻau oloʻo iai le paluka ma le paraffini vai, o le suauu castor, magnesia e fesoasoani e faʻateʻa ese ai faʻafitauli i oga. O le faʻamalositino ma le pancreatitis e togafitia ma le enemas ma le laxative (i le leai o ni afaina). Afai o foliga ogaoga o le pancreatitis, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo le tofiaina o togafitiga talafeagai.

O le malaga muamua i le fomaʻi

O le tele o tagata gasegase sa i ai i se tulaga - o le tuua o le falemaʻi, pe a uma ona nofo i totonu o le aoga ona o le maʻi pancreatitis, e fesoʻotaʻi ma ni faʻafitauli manino i le toto. O le tino ua toe malosi, ae o le nofoa mulimuli na tupu i se taimi ua leva. Ua ave le maʻi, ae e le aoga le vailaʻau. O le gaioiga i totonu o le manava, e le o matauina le fesuiaiga o le kesi.

O fomaʻi i le falemaʻi e mafai ona fesoasoani i le tagata maʻi e ala i le tuʻuina atu o fualaau oona ma meaʻai. O le tuʻuina atu, e amata ona 'ai faʻamaʻi fua e fualaʻau ma fualaau faisua, amataina galuega i le tino, ona o vailaau oona e faʻamago ai totoga o totonu. O le faʻamalosia ma le pancreatitis o se mea taatele. O le auala aoga o le ave lea o soʻo se suāuʻu (fualaʻau, olive, tuʻuina). Afai ua uma ona inu se uaina, ave se sipuni sipuni o le suauʻu e lūlūina ai puipui o le tui ma faaosofia ai le peristalsis. Amata ona ave se sipuni, faʻatupulaia le fualaau i le tolu.

E masani lava, o gasegase o loʻo mafatia i ituaiga o pancreatitis e maua le mafuta.

Faʻailoga i le tino pancreatite

A maeʻa le falemaʻi, o le gasegase o le maʻi e ita ma ita, tumu i le kesi. O le vevela vevela o le a fesoasoani i le aveesea o le malosi. Alu i totonu o le vai, faia se massage o le manava. Amata i le pusi, faia ni gaioiga, faasolosolo malie agai i le pito i lalo. Failautusi ma le mautinoa. Massage i le itu taumatau, o se nofoaga e sili atu nai lo le ponaivi o le pelv, i lalo ifo o le iʻu, ma faataitai le masaniga o le meaʻai i totonu o le ogaoga. E le o toe mamao ae fesoasoani le massage e faʻaitiitia ai le faʻamalosi.

Pe a fai se faʻataʻitaʻiga, e tele isi filifiliga mo fesoasoani.

Fesoasoani Muamua mo uluai faailoga o le mau o:

  • gaioiga o le tele o le vai poʻo le fiber (mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻamalolo)
  • suauu (fualaau faisua, olive, selu),
  • vevela vevela ma maso massage.

Mafuaaga ma metotia o le puipuia o le taʻavale i le pancreatitis masani

Ae faʻapefea pe afai e faʻaauau pea le tumau? O le taofiofia e mafai ona avea ma tulaga masani mo tagata ei ai le pancreatitis. O mafuaʻaga autū o le faʻasolosolo masani:

  • faaaoga soo o fualaau oona,
  • faaitiitia gaoioiga faaletino
  • le lelei.

Sei o tatou nonofo i luga o manatu ua taʻua i nisi auiliiliga.

Faʻauʻau faʻamaʻi

A faʻaaogaina vailaau e faʻamalolo ai le tiga, aua nei galo le ave o se mea masani, taumafai e aua le toe faʻafesoʻotaʻi le faʻamau. Mo se faʻataʻitaʻiga, beets, prunes, apricots mago, meaʻai susu (yogurt, susu mumusu).

O le taua i le taua faasaga i le taʻavale o le faʻaosooso masani lea. Filifili le tala talafeagai, faʻatagaina: tamoe, taʻaloga o le laulau poʻo le yoga. O le aau e lelei atoatoa, e faʻafefe le vai i le tino, faʻafeiloaʻi malie.

Meaʻai talafeagai

O le faavae mo le aveesea o le tusipasi o le a mate (e sili atu ona lelei le faamaopoopoina ma lau fomaʻi). O fautuaga autu o le teena o le mamafa, meaʻai gaʻo, oloa e mafua ai le faʻaaogaina o le kesi. Faʻafeiloaʻi auala e kuka ai le kuka: kuka, tao tao, poʻo le uila. Faʻatapulaʻa le faʻaogaina o lekila, fiva felanulanuaʻi (pe a oʻo ina malosi le mumū) - e sili le lelei ona 'ai fualaau aina ma fualaau faisua, suia le kāpeti paepae ma le fulufailaʻau, pulupulu Brussels poʻo le broccoli.

O meaʻai a le manu, e sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i lafumanu ma moa, tuʻuina atu o puaa ma sauaki. Taumafa le falaoa i se tasi papae, ae le o le fou. O le faʻafeusuaiga e tatau ona manatuaina ao faagasolo le taamilosaga, o le tino e maua ai le tele o triglycerides e faʻamalosi atili ai gaʻo. I aso taua, e tatau ona e faʻamapulaʻaina au mea taumafa i meaʻai gaʻo, aloese mai i mea e teu ai meaʻai.

Aua le faavaivai

O nisi taimi o le tofiaina o se mea e le masani ai e tau atu i le atuatuvale ma le leai o se manaʻo i tagata mamaʻi. Aua le faʻavaivai, o meaai e faigofie i faʻamaumauga e maua ai le soifua maloloina lelei ma faʻaumiina lou soifua maloloina mo le tele o tausaga. E masani ona faʻatagaina e ave taumafa mamafa (mo se faʻataʻitaʻiga, i aso malolo), faʻateʻaina le matafaioi a le tagata faʻasalalau i le kamupani a uo, ae le galo e uiga i le aveina o enzymes e faafaigofie ai le 'aiina o meaai.

A maeʻa le faʻatinoina o nei fautuaga, e muta le faʻavae. A leai, o le ae toe talanoa i se fomaʻi. Manatua o le malosi e tupu ona o faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma pancreatitis. O le lisi e aofia ai faʻamaʻi o le fatugalemu o le tino, o le afaina, poʻo fualaau e aofia ai le tele o le konisini poʻo le alumini e avea ma tagata solitulafono.

Faasaoina le tusiga e faitau mulimuli ane, pe fefaʻasoaaʻi ma uo:

Vitio aoga

Mai Eleni anamua le upu "pancreas", lea na taʻua i aso anamua o le pancreas, ua faaliliuina o "meaʻai uma." O le pancreas o se vaega taua o le tino o le tagata, faʻafetai i le galuega a lenei okeni, o mea taua e tutupu, e pei o le gaosia o enzymes ma le faʻatonutonuina o metabolic processes.

Faailoga o le pipisi

O le faʻalavelave ma le pancreatitis o ni fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi, ona o se faʻamaʻi o le gland e tele lava ina le lava se nofoa.
I faʻamaoniga o le faʻamalosi, o le tagata maʻi o le a oʻo i faʻamatalaga nei:

  • faateleina le gaosiga o gaosiga, afaina ma faafitauli i le faʻaaogaina o le kesi,
  • tiga i le manava,
  • leai se nofoa,
  • mativa leaga
  • lanu malu
  • taʻavale

Afai e faʻaleagaina le maʻi mo le umi o le taimi, o le a faʻapupula le faʻanofo i totonu o le manava ma faʻapupulaina ai se gaioiga tuʻufaʻatasi, lea e oʻo atu ai i le oona o le tino. E mafua ai lenei mea:

  • ulu matua
  • fuga,
  • vaivai le tumau.

Aʻo leʻi alu i le faletaele, o le tagata maʻi e atiina ae le tiga faʻafuaseʻi i le vailaau o le manava, ma a oʻo ina gaogao e mafua mai i le faʻaogaina o le gaʻo ma le faʻavaeina o gaʻo, e i ai vavave i le va.

A oʻo ina faʻalautele le ulu i le taimi o le pancreatitis i le taimi o le faʻalavelave, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, talu ai ona o le faaputuga lapisi e mafai ona faʻalavelaveina ai le vavalaʻau.

Faʻafitauli i faʻafitauli o le manava e tupu i faʻamaʻi pipisi ma isi maʻi o gastrointestinal. O le matauina o pancreatitis ma le cholecystitis e le taliaina le tuua e le kalave, aua o le leai o togafitiga o le a tupu.

O le a le pancreatitis, ona mafuaaga ma faailoga

O le pancreatitis o se mumū o le pancreas.

O le pancreatitis o se mumū o le pancreas. O le maʻi e mafai ona faʻaalia i foliga uma ma foliga masani, faatasi ai ma tiga ogaoga i le pito i luga.

O le faʻaaogaina o inflammatory i le pancreas e mafua ai le faʻamalosia vave o enzymes lea e faʻamalosi i le siosiomaga ma amata ai ona galue faʻamalosi.

O le kulupu sili o tagata ei ai le pancreatitis o i latou e taumafaina le tele o ava malosi, meaʻai gaʻo, faapea foi tagata e masani ona togafitia.

O le pancreatitis e mafai ona gasegase ma tumau. O le pancreatiti o aso nei e atiina ae i le talaaga o se ituaiga tino o le faamai pe ona o maʻi o le ate, thyroid gland or atherosclerosis. E faigata ona iloa le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, ae i le tele o tulaga, o le pancreatitis e mafua mai i le tele o le ava malosi ma faʻamaʻi o gallbladder.

O le faʻafitauli o le gasegase, faʻaleagaga, maʻi faʻavavela, faʻafitauli faʻaleagamoni, faʻamaʻi pipisi, manua o le tino poʻo le taotoga i luga o le manava poʻo le biliary tract e mafai foi ona avea ma mea e foliga mai ai lenei maʻi. Faailoga o pancreatitis:

  1. Tele tiga tiga
  2. Maualuga maualuga
  3. Maualuga maualuga pe maualalo le mamafa,
  4. Suiga i le tele
  5. Nausea
  6. Vomiting
  7. Gutu gutu
  8. Faʻailoa poʻo le faʻamalosi
  9. Laupepa samasama i luga o le laulaufaiva
  10. Totoina
  11. Lanu samasama samasama.

I le laasaga muamua o le faamai, o faailoga o pancreatitis e tutusa ma i latou o loo i ai le oona malosi, ae afai e naʻo le maʻi o le maʻi, e le mafai ona e faia e aunoa ma se fesoasoani faafomai.

O le le iloa lelei o pancreatitis e mafai ona mafua ai ni faafitauli ogaoga. O le tagata gasegase e mafai ona atiaʻe le cholecystitis - mumū o le gallbladder. Ona o siama, o le maʻi pancreatitis e mafai ona tuʻuina atu i le purulent complications. I nisi o tulaga, e tupu le toto toto. O le faʻatafunaina o pancreatic ma peritonitis o ni faʻafitauli matuia foi.

O le pancreatitis le mafai ona mafua ai le maʻisuka. E mafai foi ona maua le taunuuga fasioti tagata. Ina ia taofia le amataina o le pancreatitis, e tatau ona e mataʻituina au mea taumafa, faʻaalu taimi masani ma taumafa gaʻo i ni mea laiti, tuu le ava malosi, faʻalogo lelei i nai mea le lelei e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi o le biliary tract poʻo le gastrointestinal tract.

O togafitiga lelei mo le faʻamalosi i pancreatitis

Togafitiga o le maʻi faʻatasi ma le pancreatitis o se taimi e sili ona faʻaalu taimi. O le faigata o loʻo taoto i le faʻamalamalamaina o itu taua i le atinaʻeina o le faʻamaʻi. A i ai faafitauli i le gaogao, o le mafuaaga o le maʻisuka. Ma, ina ia faʻaitiitia le faʻafitauli, e manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻamaonia le faʻamalama o le kulukose ma filifili le togafitiga saʻo ole inisalini.

Afai e faʻasauāina le malosi i le pancreatitis, o le a se mea e tatau ona ou faia? E fautuaina mo togafitiga e faʻamama ai le iniseti e faʻaaoga ai fualaau ma vailaʻau.

Auala e faʻaitiitia ai togafitiga.

  1. Fomaʻi - togafitiga ma fualaau oona o le vaega autu lea o togafitiga. E filifili e le fomaʻi le ituaiga fualaau oona talafeagai, fua ma le umi o le vasega. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o vailaʻau, ua faia ai enemas. E faʻalua ona faʻamaʻaina ile faalua i le aso. Inu ava i le pancreatitis e le sili atu ma le 1 taimi i le aso. O vailaau faafomai e filifilia taitoatasi.
  2. Taʻaloga inu - o le maʻi e tatau ona mataʻituina le paleni o le vai. E fautuaina e inu le tele o vai mai le 2 lita i le aso poʻo le faateleina o le faʻaaogaina o le suavai e tusa ai ma se soifua maloloina lelei o le tagata.
  3. Ausiliary manipulations - massages, gymnastics, malolo i se falemaʻi. O ia faiga o le a mafai ai e oe ona fetuutuunai ma aveesea le faafitauli, fesoasoani e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

O se tulaga taua mo le togafitiga o le pipisi i pancreatitis o le manatua lea e faaopoopo atu i le faailoga autu o le mau, o loo i ai foi se paʻu, lea e manaʻomia ai foi togafitiga faafomaʻi. O le mea lea, o le mafuaʻaga o le taʻavale ua muamua faʻaumatia, ma pe a maeʻa le faʻailoga lava ia.

Afai o togafitiga e te inuina ai le enzymes lea e faʻateleina ai le faʻapalapalaina o meaai, fualaau faʻasaina o loʻo i ai le potassium, ona faʻaleleia ai lea o le gaioiga o le digestive tracttive.

O i latou e fiafia i togafitiga faʻaleagaga, o se fofo sili ona lelei i le faʻailoga o le a avea ma vailaau togafitiga, mai mea teuteu ua saunia.

Togafitiga mo le faʻamalosi e faia i le faʻaaogaina o auala e lua.

  1. Togafitiga o le mea taua o le pancreatite ma le gaʻo.
  2. O aʻafiaga o le faʻamaʻi o le faʻailoga.

O le faʻaaogaina o vailaʻau e le tatau ona faʻatagaina, latou te alu i le fomaʻi, ma naʻo le maea o feutagaiga ma le tofia e aofia ai togafitiga. E masani lava, o tagata gasegase ua faʻamaonia fualaau oona lea e fesoasoani i le sailia o meaai.

Pe a oʻo mai le mafutaga i le pancreatitis, ona tatau lea ona faia le togafitiga faʻatasi ma le tofiaina o se laulauʻai.

Metotia mo le suʻesuʻega ma togafitiga o pancreatitis

O le suʻega o le toto o le a fesoasoani e faʻamaonia le pancreatitis.

E mafai ona e faʻamaonia le iai o le faʻamaʻi pe a maeʻa se suʻesuʻega maeʻaeʻa, lea e aofia ai:

  • Suʻe toto
  • Coprogram
  • Iloiloina o le pancreas, ate, lelelele ma gall vess using the ultrasound,
  • Faʻamaumauga faʻatusatusaina o le vevela.

Togafitiga ua faatonuina e se fomaʻi e fuafua i le ogaoga o le maʻi. E mafai ona faʻamālōlōina se paʻu o le pancreatitis e ala i le pipii atu i se taumafataga faapitoa mo le tele o aso.

Faatasi ai ma faʻafitauli i totonu o le 3 i le 5 vaiaso, o le tagata maʻi e tuʻuina atu i ai meaai paleni. I le sili atu ona ogaoga o le faʻamaʻi, e manaʻomia e le maʻi maʻi le faʻamalosi falemaʻi, ma o nisi taimi o faʻalavelave faʻapitoa. I le pancreatitis, e matua faʻasaina:

  1. Mea inu ava malosi
  2. Meaʻai anapogi
  3. Meaai ma mea manogi ma mea taumafa,
  4. Laʻu iʻa
  5. Meaʻai fagota,
  6. Teu, malosi lauti, koko,
  7. Mea inu gaosi
  8. Fualaau suamalie
  9. Yogurt, gaʻo kulimi suamalie,
  10. Telati, keke, caramel,
  11. Sausage, sooga,
  12. Manatua le falaoa
  13. Laisa, meaʻai, gaʻo.

O se tasi o mea autu o togafitiga o le mea o loʻo i totonu o le meaai. I le togafitiga o pancreatitis, o aso muamua e fa, e tatau i le tagata gasegase ona teena meaʻai uma, ia inu vai inu mafanafana e aunoa ma le kesi. O le isi laasaga o le amata lea ona 'ai ma le faʻaeteete meaai lelei.

O le taumafataga Numera 5 e manatu lautele e taliaina i togafitiga, o lona uiga o le teenaina o meaai, lea e faʻaleleia ai le fausia o le kulimi i totonu o le manava ma faʻamalosia ai enzymes pancreatic e galulue malosi. E mafai ona 'ai:

  • Fualaau faisua
  • Leanoa aano, iʻa ma moa,
  • Palu falaoa i totonu o vai poo susu (sei vagana ai saito),
  • Mea e gaosi mai susu,
  • Tasi lemu
  • O le vermicelli vela,
  • Lago apu
  • Laʻau o fualaʻau
  • Falaoa o le sana
  • Se aofaiga faatapulaaina o siamu, meli,
  • I se numera tapulaa o bisiki masi, marmalade, marshmallows,
  • Teu lauti, faʻamalosi.

I le tulaga o ni faʻafitauli matuia, o se meaʻai e tatau ona mataituina e le tagata maʻi mo le 8 masina, ma a maeʻa - ia tusia ma le faaeteete au meaai i aso taitasi.

Meaʻai mo le Faʻamaumau

I le mulimuli ai i le taumafataga, faʻatau meaai e faatagaina, o le a mafai ai e oe ona toe faʻaauau le gaioiga o le tino.

I le taimi muamua e le aofia ai ni oloa e faʻaleleia ai le gaosiga o le manava o le manava. O le filifilia o mea taumafa mo le malosi i totonu o tagata e faia e tusa ai ma se lisi taliaina.

  1. Vailaʻau suamalie.
  2. Iʻa.
  3. Toa aʻi
  4. Porridge i luga o le vai.
  5. Lago apu i totonu o ogaumu.
  6. Fualaau aina suamalie.
  7. Compote, jeri.

O le faavae o le taumafa o fualaau faisua, fualaau aina, iʻa ma mea taumafa o manu. I meaai o aso uma, o meaʻai susu susu. O le kuka e mafai ona faia i na o le vaʻa po o le faʻapala. Ina ia faʻaleleia atili le faʻaogaina o ipu, o loʻo faʻamaina pe nutimomoia i se masini toto.

Taumafa i ni vaega laiti, e oo atu i le 6 taimi i le aso.

E mafai e fomaʻi ona fautuaina le togafitia o le faʻamalosi e faʻaaoga ai fatu o le pumpkin, fatu o le sunflower ma fatu o le flax, ona o loʻo i ai se aafiaga lelei.

Afai e te mulimuli i mataupu faavae o se ituaiga soifuaga lelei, lelei mea taumafa i le taimi o le pancreatitis, e mafai ona e maua ai se lagona sili atu ona lelei ma aloese ai mai faafitauli i le suia o nofoa ma le malosi.

O a fua suamalie e mafai ona ou 'ai ma se meaai?

Fualaau aina suamalie ua faʻamalosia i le tele o vitamini.

O fualaau mamago o se punavai taua o mea aoga e aoga mo le tino o le tagata. O tagata e iai le pancreatitis mo se taimi umi lava latou te vavalalata i se lisi tele o oloa.

O le taumafaina o fualaau suamalie e fesoasoani i le toe faatumuina o le tele o vitamini ma minerale ua leiloloa faatasi ai ma meaai faasaina i le tagata maʻi.

O le faʻaopopoina o fualaau mamago i le taumafataga e na o le pancreatitis e masani ona maua, ma e le o mea uma e laiti. E mafai ona 'ai:

  1. Prunes
  2. Pears tipi
  3. Apu tipi.

Ona o le maualuga o lona suka, e faʻasa ona faʻaaoga:

O le filifiliga sili mo le aina o fualaau mamago mo pancreatitis o le faia lea o compotes ma sina aofaiga o suka.

O lea ituaiga vai e le afaina ai le pancreas, ae, i se isi itu, o le a faamalosia ai le tino ma faatumu i vitamini.

O le vitio faʻasolosolo o le a taʻuina atu ia te oe mea o aoga e aoga mo:

Aisea e matua lelei ai le totoina mo maʻi o le pancreatitis?

Laʻau o pauna ia e faʻamaina faapitoa.

O laʻau o se tasi o fua sili ona aoga fuagogo. Laʻau, tusa lava pe a vele, e tele mea aoga: pectins, fiber, malic acid, vitamini A, B1, B2, C, iron, phosphorus, sodium, potassium, ma le magnesium.

O maʻi e maua i le pancreatitis e mafai ona faʻaopopo meaʻai i la latou mea taumafa, ae sili atu ma le faʻaeteete ma i ni mea laiti, ma o maʻi e iai faʻafitauli e le mafai ona faʻaaoga fualaau po o isi fualaau mamago, talu ai ona o le pancreatitis, o le pancreas e matua nofouta i meaʻai ma le tele o suka. E le gata i lea, o laʻau e mafai ona faʻaosoosoina ai se faʻataʻitaʻiga, lea e le taliaina i le tulaga o pancreatitis.

Faatasi ai ma se foliga vaivai o le faamai, e mafai e le tagata maʻi ona fuafuaina le fuaina o fualaau mamago e tatau ai mo le tausia o meaʻai, ma taulai atu i uiga o lona tino. E faʻatagaina e le sili atu i le sefulu fualaau mama i le aso. O faʻamanuiaga o paʻu mo le tino:

  1. Tulaga masani o le metabolism,
  2. Tulaga masani o le tulaga ma galuega tauave o le gastrointestinal tract,
  3. Puipuiga o le mautinoa
  4. Faʻaleleia tulaga o le paʻu,
  5. Faʻamaʻi siama,
  6. Faʻaleagaina faʻafitauli o faʻamaʻi pipisi i le cardiovascular,
  7. Faʻaitiitia avanoa o le kanesa
  8. Faateleina avanoa.
  9. E iai foi le malosi o le toto ma le malosi o le malosi.

'Ai lenei fualaau mamago e aunoa ma le vevela o fua, fualaau atoa. O meaʻai manaia ma le soifua maloloina o loʻo faʻafefiloi palu, salu, pulumu pulu. O lenei oloa e talafeagai foi e avea o se faʻaopoopoga i vasega lua. Mo maʻi e maua i le pancreatitis ogaoga, e naʻo ni meaʻai ma ni pamu vao e faatagaina.

O le tulaga o le soifua maloloina o le tagata e faalagolago i le auala e galue ai le pancreas. O le ala saʻo o le olaga, o le paleni o mea taumafa ma le gauai atu i sina mea itiiti o le faʻamaʻi o ni laasaga taua i se olaga e aunoa ma ni faʻafitauli.

E tele ma sili atu taimi, o se vaega o togafitiga faʻapitoa na faʻaaogaina i le togafitiga o le faʻamalosi, ua faʻamaonia ai enzymes. O nei masini e fausia i luga o le vaʻaia e vave faʻavaveina le tele o gaioiga faʻasolosolo e tutupu i totonu o le vaega o meaʻai, o le mea lea latou te fesoasoani ai e foia lelei lenei faafitauli. E faʻaleleia e le Enzymes le faagasologa o le faʻapalapala, latou te fesoasoani e faʻamalo le tafe ma le afaina, se lagona o le le mautonu i totonu o le fale, faʻaputuina o le kesi - o isi faʻamaoniga e masani ona faʻatasi ma le faʻasologa masani. I le faagasologa o le faʻaogaina o meaai, o loʻo aofia ai se vailaʻau o vailaau faʻasaina, latou te faʻaalia ai gaioiga faʻasolosolo eseese. O nisi e nafa ma le faʻaaogaina o gaʻo, o isi mo proteins ma gaʻo, ma o le igoa o fualaau oona e masani ona taʻu mai po o le fea o le enzyme o loʻo puleaina, i le a le ituaiga o gaioioiga o loʻo auai ai.

E tele vaega o enzymes:

  1. Enzyme saliva.
  2. Enzymes o le manava.
  3. Pancreas reagents.
  4. Inisalini oona.

O matāʻupu filifilia saʻo o le a mafai ona faʻaleleia le galuega o le vaega o meaʻai. I togafitiga o le faʻamalosi, Creon, Mezim poʻo Pancreatin e masani ona faʻaaogaina. Aisea ua tofia ai e tagata atamamai? Ina ia mafai ona taliina lenei fesili, e tatau ona suʻesuʻe auʻiliʻili auiliiliga o falemaʻi o mea taitasi.

Le fesoasoani a Creon 10000 i le faʻamalosi?

Tausia lou soifua maloloina - tausia le fesoʻotaʻiga

O le fua o le fualaau faasaina e faavae i luga o enzymes e maua mai i le pancreas, o lea e masani ona masani ai i mataupu e avea ai le faamaʻi ma faailoga o faamai e fesootai ma maʻi o le tino ua faamatalaina. O le gaosiga autu autu e maua mai i le laʻau o puaa. O lona faʻatusa e tutusa ma le fua o enzymes na gaosia e le tino o le tagata. I le faaaogaina lelei o fualaau faasaina, o le absorption i totonu o le tamai iniseti ua faaleleia, ua faaosofia ai Creon i le gaosiga o ona lava panicreatic ma intestinal enzymes, ua matauina o le faʻaaogaina o Creon mo le faʻamalosi i tamaiti e mautinoa ai le faʻaleleia atili o le gaioiga o le gastrointestinal tract. E le faʻamavaeina enzymes pe a pasia le manava. O vailaau malolosi o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se kapili gelatin, faʻatasi ai ma microspheres solubles o loʻo i ai.

O le faʻaogaina o Creon i tagata uma, e aofia ai ma tamaiti, ua faia i se poloaiga a le tagata lava ia. O loʻo faʻamoemoeina e le fomaʻi, e faʻavae i luga o le tulaga o le maʻi, le ogaoga o lona tulaga maʻi. Ae iai tulafono lautele mo le taliaina. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, Creon 10000 o loʻo faʻamatalaina i le tele o taimi i le amataga o togafitiga o le faʻamalosi. Creon mo le faʻamalosi i tagata matutua tagata e fautuaina ia inu lua kapula i le taimi o le taumafataga autu ma le tasi capsule i le taimi o se meaʻai. Creon 10000 o le a aoga pe afai o le numera atoa o capsules e ave i le aso e sili atu i le fa fua. E mafai ona inu e tusa ma le 15 masani i aso taitasi. O le igoa o le numera 10000 i le igoa o le faʻamatalaga ua faʻamatalaina e faʻaalia ai le tele o iunite o enzymes o loʻo i totonu o se tasi o togafitiga o Creon.

Afai e te inuina le Creon i se auala sese, o le tulaga lautele o le maʻi e mafai ona leaga. Faatasi ai ma aʻafiaga o mea uma, ma i tamaiti e aofia ai, o loʻo i ai le manava, faʻaʻumiʻumi taimi, ma foliga vaaia o le gaʻo ma le paʻu faifai pea. E le mafai ona e inuina mo i latou e atiaʻe le laasaga muamua o le pancreatitis, e le mafai ona e faʻaaogaina pe a iai se tasi e le faapalepale i vaega taʻitasi o le vailaʻau. Creon 10000 e le o faʻamatalaina mo tina maitaga ma tina o loʻo fafagaina.

Fesoasoani i le malosi o le Creon i tamaiti laiti ma tamaiti matutua, e oʻo atu i le tasi ma le afa tausaga, e oo atu i le lima capsules i aso taitasi, e sili atu i le tasi ma le afa tausaga le faaluaina o le fualaau. A e togafitiga le faʻasologa ma enzymes, e le mafai ona e mafaufau ia te oe lava: o le tofiga ma le puleaina o le faʻaaoga e tatau ona faia e le tamaititi aoga.

Mezim Forte mo le malosi

O Mezim o se fualaau faasaina lea o loo taatele ai le fatuga o le enzyme pancreatic pei o Creon - pancreatin. E aofia ai vaega e tolu:

  • Lipases - enzymes e faʻaleleia ai le gau o gaʻo.
  • Amylases o enzymes ia e faaosofia ai le faʻafefe o gaʻo.
  • O le puipuiga o se enzyme lea e mafai ona talepeina ai noataga o molekiso i fua o amino acid.

O vailaau malolosi o loʻo natia i totonu o le atigi, lea e le faʻamavaeina i lalo o le gaioiga o le suka. O mea o loʻo i totonu o le capsule ua naʻo totonu o le inumaga. O enzymes faʻamalolo e faʻagasolo i le afa itula pe a uma ona ave le vailaʻau. E faʻaaogaina Mezim ona o le vailaʻau e fesoasoani i le toe faʻafoʻisia o faʻafitauli i le faʻaogaina o meaʻai, o le a mafua ai ona tali vave le paʻu i le taimi ma gaosia ai vaega talafeagai mo le lelei o le 'aiina o meaai. O le iʻuga, o le tino o le tagata ua faʻasaʻolotoina mai le atuatuvale, lea e faia pe a fai o le faʻavaveina o le faʻaleagaina o meaai e tupu. O lenei faiga faʻavae Mezima o loʻo faʻaaogaina i le taimi o togafitiga o le faʻamalosi.

O le aveina o Mezim Forte e faigofie lava. E mafai e tagata matutua ona inu se pini i le taimi lava lea ao leʻi 'aʻai. Mo tamaiti, o le fualaau faasaina e naʻo le fomaʻi e faatonuina ai, o le faʻaaogaina o soʻo se enzymes mo le maitaga i tamaiti laiti e tatau ona faʻamalosia lelei e tagata tomai faapitoa. E le manaʻomia ona ulaina Mezim, o le laulau e fufulu ile vai. O le faʻaaogaina tele o le fualaau faasaina e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaalia o ni uiga le lelei, e mafai ona faʻateleina le malosi, atonu o foliga mai o le manava, faʻamaʻi mataʻutia. I le faʻaaogaina umi o Mezim i le tele o tagata matutua, o le faateleina o le maualuga o le uric acid e maua. O le mea lea, e ui i le mea moni e faapea o Mezim o se fualaau saogalemu lelei, e tatau ona inu ma le faʻamalosi tele ae naʻo le maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

Pancreatin mo le faʻamalosi

Pancreatin o se isi sauniuniga o le enzyme, o lona lipolytic ma le proteolytic lona aafiaga. O le tuufaatasiga e toetoe lava a tutusa ma Mezim, e fesoasoani e talepeina ai le tuufaatasiga o gaʻo, proteins ma gaʻo, ma faafaigofieina ai lo latou gaogao.O le atigi lea o loʻo faʻaaogaina ai le vailaau oona e tuʻuina atu ai i le duodenum. E tatalaina, lafoai faʻamalosi fafo. Ave le pancreatin mo le faʻamalosi e tusa ai ma faatonuga. Ole maualuga pito ile aso e le sili atu i le 20,000 iunite i le kilokalama o le tino. Pancreatin e le o faʻasinoina i pepe. Tamaiti e silia i le lua tausaga le matutua e mafai ona oʻo atu i le 100,000 iunite i le aso. E taua le inuina o fualaau faasaina i taumafataga uma.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o Creon, ma Mezim, ma Pancreatin e mafai ona suia le galuega a le pancreas ma tuʻuina atu sina malologa. O loʻo i ai ni enzymes e mafai ona faʻavaveina ai le faagasologa o le faʻapalapalaina ma le faʻasiliina o meaʻai, faʻapea foʻi ma le faʻamaloloina o le tele o faʻamaoniga e masani ona faʻatasi ai ma le faʻamalosi. E fautuaina le faʻaaogaina o fualaau oona pe afai o le fausiaina o le taunuuga o le mumu o le pancreas. O nei fualaau faasaina e lapatai atu ai i le colitis, ogaoga tiga i le manava, ma soʻo se faafitauli i le ogaumu. Faʻamaʻi lelei le tino, e lagona e le tino le mausali, o le mea lea o le gastrointestinal tract e galue e pei o se uati.

O le aveina o le enzymes mo le mautu e avea o se puipuiga e le aoga. Soo se le lava i totonu o le tino e mafai ona oo atu ai i taunuuga matautia. O le mea lea, e taua tele le faia o le tofiga e le fomaʻi pe a maeʻa iloiloga maeʻaeʻa le tulaga lautele o le maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga