O le tamaititi ua i ai se faʻalavelave maualuga: o le a le mea e fai?

Faamatalaga talafeagai i 21.02.2018

  • Gaoioiga: Le faʻamalosiga i le maeʻa o le 1 masina
  • Aso: 1 tausaga - 5 tausaga
  • Tau Tau Tamaoaiga: 1500-1700 tusi. i le vaiaso

Tulafono Lautele

O le pancreas (pancreas) o le mealilo sili ona taua o le tino o le tamaititi, o le tuufaatasia o galuega o le exocrine (o le faʻamalositino o enzymes digestive e aofia ai i le faagasologa o otaota) ma le endocrine (o le gaosia o hormones sili ona taua - inisalini, lipocoin ma glucagonpuleaina o le suka o le toto). O le tele o le pancreas i tamaiti e masani lava ona faalagolago i le matua: mai le 3 cm i pepe faatoa fananau mai, 5.5 cm i le tausaga, ma le 8 cm i le 10 tausaga. E oʻo atu i le atoa o le uʻamea i le taimi o le pala. Ae ui i lea, i nisi tulaga, i le taimi o le suʻega a le tamaititi (ultrasound, faʻatautaia o mea e aofia ai), o se faʻaopoopoga o le gasegase e matauina. I lenei tulaga, o le aofaʻiga o le faʻaleleia o loʻo faʻaalia, lea e tutusa lelei le faatupulaia o vaega uma o le gland i le tele ma le lotoifale, lea e na o le tasi le vaega o le gland e faalauteleina (ulu, tino poʻo le siʻu).

O le lomiga o le faalauteleina o le pancreatic i se tamaititi e tatau ona alu i ai ma le faaeteete, talu ai i le faagasologa o le tuputupu ae e siitia tele i taimi e faatusatusa i le fua muamua ma, i le taimi lava e tasi, o lona tuputupu ae i vaitaimi eseese e le masani ona masani. I le faaopoopo atu i le tele o faʻamaʻi e mafai ona faʻalauteleina ai le pancreas, o lenei tulaga mataʻutia e masani lava ona matauina i tamaiti soifua maloloina atoatoa ma le tele o fuainumera o le atinaʻeina o le tino (faʻaopoopoga o le tele) ma tamaiti ua mamafa (e mafua ona o le faateleina o le ulu o le okeni). O lona uiga, i totonu o ia tamaiti ua tele naua le faateleina o le pancreas e fesoʻotaʻi ma le tupulaga e iai mea e masani ai le anthropometric masani ma le mamafa o le tino.

O faʻamaʻi taatele e mafua ai le faateleina o le paʻu i totonu o se tamaititi e aofia ai pancreatitis, faʻamaʻi gallbladder, faʻamaʻi oona, manuʻa, tino o ituaiga eseese, toʻesea, faʻalavelave o le pancreatic duct, faʻamaʻi pipisi / faʻamaʻi pipisi, faʻafeiloaʻi i fualaau. Ae ui i lea, i le tele o mataupu, o tamaiti ua i ai le faateleina o le pancreas ua maua i le pancreatitis.

O togafitiga o le tamaititi e faalagolago i le mafuaʻaga patino na mafua ai le faateleina o le paʻu. I nisi tulaga, e manaʻomia le togafitiga faʻapitoa (toso, poma). I isi tulaga, o se togafitiga e le mafafoloina o le faamaʻi, lea na tupu ai le faateleina o le okeni.

O le tele o faʻamaʻi pipisi i tamaiti e faʻaalia e ala i faʻailoga o le le atoatoa o le panicreatic exocrine, o le faʻaalia autu o se mushy, faʻavaveina o le faʻavalea o le paʻu ma le paʻu o le vaʻavaʻa. O le taunuuga o le faʻaleagaina o le faagasologa o le nutimomoia o le paʻu o le mamafa, hypovitaminosis, aemaise lava, vitamini gaʻo-soluble, ma i tamaiti laiti - o se lag i le psychomotor development. Togafitiga mo se faʻalavelave maualuga e faʻavae i:

  • Tausisia o mea taumafa.
  • Taofiofia o le failautusi a le gland ma le fesoasoani a le tomua o le receptive / receptive poma / proton pomponi / fualaau faasaina.
  • Faʻafeiloaʻi o 'elemene pancreatic digestive e faʻamaonia ai le faʻaogaina o le meaʻai.

O se vaega tāua o le togafitiga o togafitiga o le soifua maloloina, o loʻo faʻaalia mo le faʻamaʻi. Ae peitai, afai o le tamaititi o loo iai pea faailoga o le pancreatitis / gasegase oona, o meaai paleni o taumafa e faia i totonu o taumafa Laulau numera 55G, lea e mafai ai ona faʻaititia le avega i luga o le pancreas ma faʻamaonia lana galuega. O mataupu faavae o taumafa paleni mo tagata matutua ma tamaiti e le o se eseesega tele, ae peitai, o le taumafataga ua fetuunai e tusa ai ma manaoga o le soifua maloloina o le soifua maloloina ma le malosi o le taumafataga.

E le gata i lea, ua fautuaina e faapea o le matua o le matua o le gaʻo (sei vagana ai meaola o manu) e aofia ai i le taumafataga o tamaiti, talu mai aso nei o fomaʻi togafitiga (mo se faʻataʻitaʻiga, Creon) taui mo le leai o lipase. O lenei auala e mafai ai e oe ona faʻaleleia le tulaga o mea taumafa o le tamaititi, lea e matua taua tele mo le tuputupu ae o le tino. E le gata i lea, o lenei fualaau faasaina e le faʻaitiitia ai galuega faʻapitoa, tusa lava pe faʻaaoga umi.

O le faavae o le taumafataga o soupisi vavalaʻau, aano o meaʻai (moa, lapiti, toka), omeletine palatini (1-2 i le vaiaso), fuga papaʻe, susu susu, iʻa tunu, fagu meaʻai, meaʻai susu ma fualaʻau kuka. Faʻatagaina i le faʻalelei: meli, jam, jams, marshmallows, marmalade. O le mana e faʻaauau pea ma vaevaega. E fautuaina foi e faʻaopoopo tapenaga o le enzyme / fuamoa gaʻo-soluble i taumafa a tamaiti. O lapisi e maua ai le suavai e solia mo tamaiti: meaai falai, mushroom, aano o manu, ponaivi ma iʻa.

O le foliga masani o le pancreatitis i tamaiti e tele ina tupu, e le o le talaaga o faamai o le duodenum / biliary tract, o lona uiga, o lona lua. O le masaniga masani o le tele o taimi o le afaina o le tino o le maʻi, cystic fibrosis, Cholelithiasis, mea le masani ai o le sphincter o Oddi, o se taunuuga o liona o le gland i fualaau faasaina. A o faagasolo le vaitaimi o le vevela, e tatau ona mulimulitaʻi le tamaititi mo le itiiti ifo i le masina, mulimuli ane e mafai ona e teena le ulaina o meaʻai, ae o auala e kuka ai kuka e tatau ona tumau pea (faʻafe, fuʻu, tao tao).

O le taumafataga e aofia ai moa, iʻa maualalo, gaʻo, meaʻai susu, pasta. Ia mautinoa e aofia ai fualaʻau tao / tao tao i le meaai (kāloti, pateta, broccoli, zucini, paukini, cauliflower, beets). Meaʻai e le o se meaʻai.

Soupa / paluga pateta ma le kulimi kirimoli / fuālaʻau manogi. O sina pata laitiiti e mafai ona faʻaaoga mo falaoʻo; A maeʻa le masina, e faasolosolo malie le faʻalauteleina o le taumafa, ae o mataupu faavae uma Numera numera 5 e tatau ona maitauina e tusa lava pe leai se faʻamaoniga seia oʻo ina tolopoina le siama. I le taimi lava e tasi, o le le atoatoa o meaʻai e le manaomia i se taimi mamao.

Mea ua faatagaina

O se taumafataga ma se faʻasolosolo faateleina i se tamaitiiti e maua ai le aofia ai o ia oloa i le taumafataga:

  • Vailaʻau o le fualaʻau / soupisi i le gaosia o fualaau aina lea e faʻapipiʻi lelei fualaau faisua ma faʻapipiʻiina ma faʻafefiloi faʻatagaina fatu. E mafai ona faʻafefete fuʻu i le kulimi, pata, kirimi kirimoli, kulimi, e faʻasaina le faʻaogaina o le falai.
  • Paʻu o le paʻu (beef, lapiti, vela, moa, toka) i le ituaiga o meaʻai (meatballs, meatballs, breath, dumplings, meatballs), faʻamaʻa. Uu manu / lapiti e mafai ona aina i fasi.
  • Porridge (semolina, oatmeal, buckwheat), araisa kuka i totonu o le vai faatasi ai ma le faaopoopoina o le susu ma lelei le kuka i se tulaga faifai pea.
  • Fualaau faisua (kuka / kuka) i se tulaga mamae - zuciniini, kāloti, pateta, elekini, kalapulaʻau, beets, peʻa lanumeamata, piʻatoʻa fufuluina ma kukama seleseleina. Pumpkins / kāloti mata i le fuga pepa ua mulimuli ane faatagaina.
  • Laʻau e maualalo le gaʻo (pike, pollock, pike perch, hake, blue whiting, cod, carp, perch). Faaaoga i foliga o cutisi, kuka se fasi pepa mo se ulugalii / kuka.
  • Meaʻai gaʻo susu / susu-susu (kisisisi, sisi falala i le kuka, kefir, susu susu).
  • Milu / kulimi suamalie - o se faʻaopoopoga i ipu.
  • Paʻu falaoa saito, keke kuki (masi).
  • Fuamini pulu fualaʻau (1 fuamoa i le aso).
  • Sauga i luga o le suka gaosi (aua le falai le falaoamata) faatasi ai ma le faaopoopoina o le kulimi kulimi / susu.
  • Tago ni apu suamalie, fufuluina fua o fua. Uu, mumu, tila, suamalie suamalie suamalie. Tuʻu faʻatapulaʻa - faʻamaʻaina fua mata / vine.
  • Maʻa, muamua faʻapipiʻi le pata, ma mulimuli ane - faʻamaʻaina le suauʻu sulu.

Mafuaʻaga o le faʻalauteleina o tamaiti i tamaiti

o le tamaititi ua i ai se mea e sili ona mamafa e tatau ona fai

E masani lava, o le okeni e faateleina le tele (hypertrophies) i le mea e tupu ai le mamafa i luga. O le mea lea, o le musika o le tagata taʻaalo o loʻo faʻasolosolo, ma ua faʻaleleia le mama ma le fafaga. O le a le mafuaʻaga o le gasegase o le pepe i le tamaitiiti?

Muamua lava, latou te aofia ai le le atoatoa o le palacreatic enzymes, lea, na natia i le le lava o mea i totonu o le moli o le intestinal, mafua ai le le lava o le absorption i totonu o le tootoo laiti. I le isi itu, o le le atoatoa o le enzyme e mafai ona tupu ona o:

  • chronic pancreatitis. E tele lava ina tupu i se taumafa tutusa.

E taua le maua e fanau i ona po nei avanoa uma e "faʻafefe" ai lo latou gaogao. Meaʻai anapogi, '' anufe vevela 'e le uma, kulumu ma popukoni, laʻau mumu paʻumala, suamalie suamalie ma isi oloa e tumu i mea inu ma mea leaga e mafai ona mafua ai le afaina ma le tiga, i luga o le faavae e mafai ona e iloa ai le pancreatitis sili.

  • faʻafitauli faʻapitoa i le fausaga o le pancreas,
  • faʻatinoga, maualuluga fetuʻunaʻi. O se faʻataʻitaʻiga o sea ituaiga o faʻamaʻi o le inisinia o le dysbiosis.

Etiology o le mea ofoofogia

Aisea e mafai ai ona faateleina le pancreas? Ina ia iloa le mafuaaga mo le faateleina o lenei okeni, e tatau ona e saili pe o le a le mea e aofia ai. O le pito o le gland o le ulu ma le siʻu. O le faʻalauteleina o le pancreas i se tamaititi e mafai ona atoatoa pe vaeluaina, mo se faataitaiga, nisi vaega o le gland: pe na o le ulu, pe na o le siʻusiʻu. Atonu ei ai mafuaaga mo lenei mea. O le tele o taimi, o sea tulaga e afua mai i tulaga faapena:

  1. Faʻafitauli faʻaletonu o le autoimmune.
  2. Faʻamamaina o le inumaga faʻamaʻi.
  3. Faʻafitauli faʻapitoa, e masani lava o le cystic fibrosis, lea e faʻailoaina e le pulefaʻatonu o le pule faʻanofo.
  4. Faaaogaina o fualaau faasaina.
  5. Malformations o le tino, mo se faataitaiga, o le fausaga o le gland e ono pei o se solofanua.
  6. Duodenal ulua.
  7. O le i ai o le mumu po o le mumu tele i totonu o le okeni.

O le faʻalauteleina o le pasene e le o faʻamuamua i faʻamaʻi. E mafai ona masani lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a iai se tamaititi o loʻo faʻatupulaʻia totoga uma.

E tatau ona e faʻatali sina mea ma toe foʻi uma i mea masani.

Afai tatou te talanoa e uiga i mafuaʻaga o le faʻalauteleina o le okeni i le lotoifale, o lona uiga, pe a oʻo ina faʻateleina le siʻusiʻu o le pancreas pe naʻo lona ulu, ona mafai lea ona iloa mea taua e sili ona taatele:

  1. Cyst - atonu e sese pe moni.
  2. O se tumutumu e mafai ona maua i luga o le gland lava ia poo le itu o le duodenum.
  3. Faʻailoga pancreatitis, faasaga i tua o suiga o le okeni.
  4. Ava (suppuration).
  5. Le i ai o maʻa i totonu o le pancreas.

O nei mafuaʻaga uma e faʻaalia e ala i faʻataʻitaʻiga. O le tele o taimi, i le laʻititi, o maʻi faʻaleagaina e maua, e pei ole cystic fibrosis. O le togafitiga o le a atoatoa.

Faailoga o le Faʻalauteleina o Pancreatic

I tamaiti o vaitausaga eseese, o le a amata le maʻi i auala eseese, i se faaopoopoga, o mea uma o le a faalagolago i le mafuaaga o le faalauteleina o le pancreas. I nisi, o faʻamaoniga e taʻuina, i isi, o le maʻi e maua mai i se foliga le tumau. O le faateleina o faailoga o uiga ia i le i ai o le mumu i totonu o le okeni.

Afai o loʻo i ai se tumama poʻo se faʻasolosolo o le cystic, ona umi lea o le a faʻaali faalilolilo ia togafitiga.

O le vaitaimi lenei e taua ai le faʻamaonia le faʻamaʻi i se taimi talafeagai ina ia vave ona faʻafetaui.

Mulimuli ane o faʻamaoniga o le fuafuaga lenei e mafai ona tupu:

  1. Paʻu E mafai ona faʻanoanoa pe taoina, e tupu i le pito i luga ma faʻaloaloa atu i le lima poʻo le tua.
  2. O foliga vaaia o le vomiting and belching, o le oona e aliali mai i le gutu, ma o le manava ua mou atu ona o le gaoioi faifai pea.
  3. Tetela e aunoa ma ni faʻaletonu faʻaletonu i feces.
  4. Fefe.

E tatau i matua ona iloa afai e maua e le tamaititi se paʻu maualuga, e mafai ona faʻaalia ai mafuaaga matuia. O vaega lautele o le pancreas e mafai ona faʻamalosi i totoga tuaoi. Aemaise lava, o se ulu ulu e mafai ona tosoina le duodenum 12, lea e masani ona oo atu ai i le faʻalavelave o le tui.

Faiga faʻataʻitaʻiga

Afai ei ai ni faʻafitauli i le pancreas, naʻo totonu o le vaitaimi vaʻaia e mafai ona iloa faʻaalia foliga, e pei o:

  • pallo o le paʻu,
  • taoto ma vili
  • tiga i lalo ifo o le iʻuga o le vevela vao,
  • vevesi i le itulagi o le puipui pito i luma,
  • mumū e mafai ona faateleina le vevela o le tino,
  • vevela, vaivaiga lautele.

O le fomaʻi muamua na te faia se suʻega a le tamaititi ma faʻaaoga le metotia o le palpation. Afai e tatau ai, o tamaiti e iai se tino mamaʻi e auina atu mo le ultrasound.

O tamaiti talavou laiti ei ai taimi i le olaga pe a tupu le lamatiaga o le tuputupu aʻe o le pancreatic:

  • i le taimi o le faʻaofiina o taumafa felagolagomai,
  • pe a suia le susu ile fausiaina pe faʻafefiloi,
  • i le taimi na fai ai,
  • afai e muamua alu le tamaititi i le aʻoga,
  • alu i le vasega muamua
  • i le taimi o fesuiaiga i talavou.

A oʻo mai se mumū o le pancreas e taʻua o le pancreatitis, e le manaʻomia se faʻamatalaga faapitoa. E mafai e le fomai ona fuafua le faamaʻi e ala i faailoga manino.

E faʻafefea ona toe faafoi le uʻamea i lona tele masani

Ina ia malamalama i lenei mataupu, o le a e manaʻomia le fesoasoani a se gastroenterologist. Afai e te mautinoa o le tamaititi ua i ai se faʻalavelave maualuga, ona amata lea ona inu suavai i le vai alkaline mineral i le tele o taimi.

Afai e lagona le tiga, ona i ai lea i lenei nofoaga (e fai ma tulafono, e tu i le itu tauagavale o le pute), faʻaaoga le malulu. Mo tiga ogaoga, valaʻau i se falemaʻi. O togafitiga togafitiga o le a filifilia e le fomaʻi, e faʻavae i luga o faʻamatalaga faʻamaonia. E lua ituaiga o togafitiga: faʻamalositino ma taotoga.

Se vaega talafeagai o le togafitiga:

  1. O le failautusi e taofia e le faapaologa o le pamu pa. Ua faia faʻamaumauga o le nusipepa o le histamine, o loʻo taʻuina atu i le hormones.
  2. Ina ia faʻaitiitia le faʻamalosi, e faʻaaogaina se paʻu vevela mafanafana i le nofoaga tiga.
  3. Ina ia mafai ona fetuutuunai le pancreas, o sauniuniga o le enzyme ua faatonuina.
  4. E mafai ona maua mea taumafa e matua, e aofia ai inisiua ma vailaʻau oona.
  5. O le taotoga e faʻaitiitia ai le taulaiga o le mumu poʻo le tino maliu.

Talu ai ona o le pancreas e masani ona faalautele e faasaga ile pancreatitis, i lenei tulaga e fautuaina le tamaititi ina ia fiaaai mo sina taimi. I le taimi lea, o vaifofo eseese e mafai ona faʻaofiina i le tino.

Afai o se meaʻai ua faʻasalaina, ona taua lea o le laulau Numera 5, lea e maua ai mea taumafa e taulai i le toe faʻafoʻiina o le pancreas. O sea ituaiga meaai e maua ai tulafono nei mo le 'ai:

  1. Meat o ituaiga o meaʻai e maualalo le gaʻo, e tatau ona kuka pe uʻu.
  2. O oloa gaosi susu e le vaivai.
  3. Porridge, kuka i luga o le vai, sei vagana ai le suka. I le aluga o taimi, o le vai e mafai ona faasolosolo malie ona suia e le susu.
  4. Laʻau vela pe fufulu.
  5. Afai o lauti, e le malosi, ma sina suka. E fautuaina foi e inu se palu lapisi.
  6. Fua kulumu e aunoa ma le faaopoopo o suka ma le meli.
  7. Areto i le ituaiga o mumu po o le ogaumu-mago.
  8. Biscuits.

O meaʻai ma suka e tatau ona i ai i se vaega itiiti. O mea inu, ulaula, falai ma meaʻai vevela ua faʻasaina.E le mafai ona e 'aina fualaau suamalie ma vine, e pei o fualaau faisua nei - garlic, radish, radish, onion. O selu i le ituaiga o suti, sukalati, keke e le aofia ai foi. E tusa lava pe e te 'ai sina meaʻai uma o nei mea faasaina, ona toe faʻaopopoina lea o le pancreas.

Se vaega e uiga i enzymes

Afai o tamaiti laiti po o tamaiti matutua atu o loʻo iai ni faʻamaoniga o le faʻamalosi, o lona uiga o le ave o enzymes e le o se nofoaga. Latou te faʻaleleia le faʻafefeteina ma faʻafaigofie le faʻatinoga o le pancreas.

I le taimi nei, o le fale talavai o loʻo i ai le tele o nei fualaau. Ae e le tatau ona e faʻalagolago i fautuaga a uo, e sili atu le faʻalogo i le fomaʻi ma faʻatau mai le fualaau faasaina na ia faatonuina. O le tele o taimi, e fautuaina e le au atamamai nei vailaau:

I taumafataga taitasi, e tatau ona e ave le enzyme. A lelei le lagona o le tamaititi, ona mafai lea ona faasaʻo faafitauli ma le manava. I lenei tulaga, o meaʻai susu ma vailaau faʻapitoa e aofia ai le bifidobacteria, pei o Bifidumbacterin poʻo Bifacil, e mafai ona fesoasoani. Faʻafetai i nei fua faʻatatau, o le a le gata ina faʻamaonia ai e le tamaititi le faʻafefeteina, ae faʻaititia ai foi le tele o le pancreas.

Afai o loʻo soifua maloloina le tamaititi, o lona tuputupu ae, e le gata i le mafaufau ma le faaletino, o le a le mafatia. E faalagolago tele i meaʻai a pepe. Afai o meaʻai maloloina e i ai i lana meaai ma o ona matua e pulea le taumafataga a lana tama, ona le tulai mai lea o faafitauli i le paʻu. Afai ua faʻateleina le okeni ona o maʻi faʻaleagaina, ona sili atu lea ona faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani e foia lenei mataupu.

Faamatalaga autu

O le pancreas i tamaiti ma tagata matutua o le mea sili lea ona taua o le tino o le digestive system, lea o loʻo i totonu o le manava o le manava.

E tusa ai ma tagata atamamai, o le pancreas e aofia ai le tele o ituaiga o masini, ma, ona o mea taua o le nofoaga faʻanatura, o loʻo faʻaalia e ala i le faigata ona maua. O le mea lea, e le mafai ona faʻamaonia le mumunia o lenei okeni e ala ile palpation. I le taimi lava e tasi, e mafai ona iloa le iai o soʻo se faafitauli i le naʻo luga o fua o le suʻega o ultrasound poʻo le faʻataʻitaʻiga o le resonance magnet.

Sese leotele

E tatau ona maitauina e faʻapea, afai e faʻalautele le pancreas i se tamaititi, o lona uiga e le o taimi uma e taʻu mai ai se maʻi tuga. O le mea moni, o lenei okeni o loʻo i ai ni vaega eseese (faʻataʻitaʻiga, siʻusiʻu, tino poʻo le ulu), o lona telē e le mafai ona faʻataunuʻuina ona o le uiga uiga ese poʻo foliga o se tino faapitoa, e aofia ai le anomaly, e le o se lamatiaga i le olaga le maʻi.

E tatau foi ona maitauina o nisi taimi o faʻamaoniga sese o se tulaga faʻaleagaina e pei o le faateleina o le tino o le pancreas poʻo lona siʻu e mafai. Ina ia maua se suʻesuʻega saʻo, e tatau ona le gata i le suʻesuʻeina suʻesuʻega a le fale suʻesuʻe, ae o se meafaigaluega.

Ole tamaititi ole tamaititi ua faʻateleina: mafuaʻaga

Togafitiga o lenei mea faʻalavelave faʻafuaseʻi e tatau ona faʻataunuuina pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi. O le faʻamaoniga o mafuaʻaga o lenei maʻi e manaʻomia.

Faʻalogo vailaʻau i aso nei 2 ituaiga o faʻateleina o le okeni o loʻo fesiligia:

O le ituaiga muamua o loʻo faʻaalia i se faiga faʻatusatusa, ma i le lona lua - o se faʻalauteleina o soʻo se tasi vaega o le totoga i totonu e matauina.

Aiseā la ua faʻalauteleina ai le pancreas i se tamaititi? O mafuaaga mo lenei mea e tele. Ae ui i lea, o le tele o latou e aofia ai:

  • mucous ulcer,
  • tapunia ituaiga o manua o totoga o loʻo i totonu o le vevela,
  • o se taunuuga o le aafia i eseese toxins,
  • faʻaaogaina autoimmune
  • ogaoga po o le masani ai,
  • cystic fibrosis,
  • faʻamaʻi o le duodenum,
  • faʻalavelave faʻapitoa o le pancreas.

Mafuaaga mo le faateleina o le faateleina

O le faateleina o le ulu o le pancreas, o lona tino po o le siʻu foi e mafai ona mafua mai i mafuaaga eseese. I le avea ai o se tulafono, latou te aofia ai mea nei:

  • le tupu mai o se mea moni moni pe leai foi,
  • fomaʻi eseese o tupuaga (atonu e faʻapitoa pe leaga),
  • le atinaʻeina o se fao ma le suppuration o le pancreas,
  • sui o nisi o vaega o mea e fesoʻotai i ai,
  • faʻapipiʻiina o taʻavale.

Aisea e faateleina ai le pancreas i se tamaitiiti?

Fai mai tagata popoto o faafitauli o le tamaitiiti o loʻo fesoʻotaʻi ma le faʻateleina o le pancreatic e talitutusa ma mea e afaina ai tagata matutua. I le taimi lava e tasi, e tatau ona suʻesuʻeina pepe i soo se matua ona o le faateleina o lenei okeni. E mafua mai i le mea moni e faʻapea o le tele o le taimi ma i le faagasologa o le tuputupu ae o se tamaititi, e mafai ona ia ola i ni nai taimi. Ae ui i lea, o sea faʻalautele e le o taimi uma e talafeagai ma saogalemu.

E tele lava ina tupu o le tuputupu ae o le pancreas e le fetaui ma kalafi ma laulau e masani ona talia, ae peitai, e fetaui lelei i isi mea uma o loo siomia ai.

E le mafai ona fai mai o faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi e iloa mo le taimi muamua i le taimi tonu o le aʻoga. I lenei tulaga, e tatau ona e feutagai ma se fomaʻi talavou o le a ia fautuaina togafitiga talafeagai.

Faʻailoga autu

E faʻafefea ona togafitia ma faʻapefea ona faʻaalia le mumu o le pancreas? O faʻamaoniga ma togafitiga o lenei tulaga faʻaleagaina e faʻalagolago i mafuaʻaga o lona tupuga.

E tusa lava po o le a le fafine ma le matua o se tagata, o faʻamaʻi o lenei okeni e mafai ona tupu i auala eseese. O le tele lava o taimi, o tulaga faʻaleagaina e faigata tele. Ae o nisi taimi e natia faailoga, lea e aofia ai le tele o suʻesuʻega faaopoopo.

E faapefea ona afaina le pancreas? Faailoga ma togafitiga o lenei maʻi e tatau ona iloa ma faatonuina e se fomaʻi. O ia togafitiga o loʻo faʻaalia e ala i le susulu ma le tuputupu aʻe o faʻamaoniga.

Faʻasolosolo i le neoplasms ma tumutumu eseese, e ono aliali mai i ni nai taimi. I ia tulaga, e mafai ona vave ma vave ona faia se mea e maua ai na o le matauina o ni faailoga patino, e aofia ai mea nei:

  • o le vomiting faifai pea, o se lagona le fiafia o le oona i le gutu, leisa, o le le atoatoa o le fiaai, paʻu,
  • tiga (tao, tiga) o eseesega tikeri, lea e mafai ona maua i le pito i luga o le lua o le manava ma tuu i tua po o lima,
  • faafitauli i le ogaumu, faʻaalia i le manava e aunoa ma ni mea le mama,
  • oso i le vevela o le tino.

Faʻaiʻuga

O a ni faʻafitauli e mafai ona tupu pe afai o le siʻusiʻu o le pancreas e faʻateleina i se tamaititi poʻo isi vaega o lenei okeni? O se tulaga faʻaleagaina e matautia tele, e tusa lava poʻo a mafuaʻaga na afua ai. O le a le mafuaʻaga o lenei mea? O le mea moni o loʻo i ai isi totoga o loʻo i luga o le pancreas, lea e faigofie ona taʻitaʻia ai i latou. E moni lava lenei mea i le ulu o le gland, talu ai o lona telē tele lea e mafai ona malosi malosi i luga o le maʻi ulutala e 12 o le tamaititi.

E i ai tulaga pe a, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le okeni, o le tagata maʻi na atiaʻe le faʻalavelave o le intestinal.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

E pei ona taua i luga, o le pancreatic ducts ma le okeni lava ia o loʻo i totonu loloto o le manava. O le mea lea, faʻatasi ai ma se laʻititi laʻititi o le gaioiga poo nisi faʻafitauli, e le mafai ona iloa le i ai o se faʻamaʻi e ala i le lagonaina o le maʻi. Pau na o tuusaunoaga o ia mataupu pe a oʻo ina tele le palacreas e fuafua ai e tusa lava pe faʻapitoa i le palpation.

I le fesoʻotaʻiga ma mea uma o loʻo taʻua i luga, e mafai ona tatou faʻamoemoeina o faafitauli i lenei okeni e masani lava ona maua i luga o le faʻavae o faʻataʻitaʻiga na faʻamatalaina i lenei tusiga.Ae faʻapefea pe afai e le o iai uma faailoga o le maʻi? I lenei tulaga, o fomaʻi e fautuaina le faʻaogaina o metotia suʻesuʻe. E aofia ai le ultrasound ma le MRI.

E ui i le maualuga o le tau o ia metotia, ae latou te faatagaina oe e fuafua vave pe oi ai moni se faʻaopoopoga o le paʻu, ma mafuaʻaga o se tulaga faʻaleagaina.

E faapefea ona togafitia?

E faʻapefea ona togafitiga ia togafitiga pe afai o le tamaitiiti o se masina? Ua faʻalauteleina le pancreas - e tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa i se fomaʻi. I le uma, e na o se fomaʻi poto masani o le a mafai ona iloa le mafuaaga moni o le atinaʻeina o se faʻafitauli faʻaleaga, faʻapea foi ma le iloa o lona taufaamatau i se tino toto.

E tatau ona maitauina o mataupu taʻitasi o le faʻateleina o meaʻai i pepe e maua ai ona togafitiga taʻitasi. E tusa ai ma tagata atamamai, o togafitiga faʻapitoa e mafai ona puipuia ma faagaoioia.

Afai tatou te talanoa e uiga i mataupu lautele o togafitiga, ona latou o mai ai lea i lalo i le fuafuaga lenei:

  • Faʻaitiitia le faʻaleleia o le pancreas e ala i le faʻaaogaina o faamaʻi malulu i le vaega ua aafia.
  • Ole faʻatagaina o le tausisia o se taumafa malosi, lea e maua ai le vavalalata o meaʻai vevela, suamalie, faʻapea foʻi ma meaʻai falai. E le gata i lea, e tele tagata atamamai e fautuaina malosi ia e aloese mai le taumafa i ni nai aso. I nisi tulaga, o fomaʻi foi e tuiina meaʻai i totonu o le tino o le tagata maʻi e ala i le injection (le mea e taʻua o le parenteral nutrition).

Oti

Togafitiga o tamaiti e tele lapoa o le pancreas e aunoa ma se masani masani ma e le talafeagai le meaʻai. I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma lenei togafitiga, ua faatonuina ai e le fomai se taumafataga faapitoa Nu.5 mo le tamaititi. O loʻo maua ai le teenaina o meaʻai gaʻo ma isi mea gaʻo. I le taui, o le tagata maʻi e tatau ona aofia ai meaʻai o le protein i lana meaʻai e maua ai se aoga aoga i lona tino.

E tatau foi ona maitau o le taumafataga Nu 5 o lona uiga o le teena atoatoa o oloa e pei o:

  • soʻo se ituaiga o sua, e aofia ai fou,
  • sweets i foliga o aisa kulimi, sukalati poo siama,
  • fualaau faisua ma fualaau faisua i lo latou tulaga masani (e le o faʻamalosituina faʻamalosi),
  • oloa gaosi susu ma meaʻai gaʻo maualuga (kulimi, kulimi kulimi, susu atoa),
  • ponaivi gaʻo, teuteuga, faʻapea foʻi ma ipu eseese na kuka i luga o latou faʻavae.

Nai lo le lisi o oloa, o le pepe e sili atu ona ofoina atu:

  • uu pe tafe fualaau faisua
  • kuka ma fufulu meaʻai ma ipu na faia i luga o latou faavae,
  • uliuli uli ma sina suka,
  • oloa gaosi susu ma sina pasene laitiiti o gaʻo,
  • fualaau tao, faapea foi ma meaʻai e faavae i luga,
  • soo se ituaiga o falaoamata e kuka i totonu o le vai manino,
  • fugalaau, falaoa mamago, kuki keke.

Isi togafitiga

E tatau ona maitauina e iai tulaga e le mafai ona faʻaaogaina naʻo le tasi le meaai, ma e le aoga foi mo vaega eseese o tamaiti (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻasologa o le neoplastic i le tino o le tamaititi). Faatasi ai ma lenei mea na maua, e leai se meaʻai, poʻo se taumafa malosi e aʻafia ai le maualuga ole tuputupu aʻe o le tuma i le pancreas. Pau lava le auala e togafitia ai lenei faʻamaʻi o le aveese lea o le faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o pancreatitis, o le taumafataga e foliga mai e leai se malosi. O le mafuaʻaga lea e faʻamaua tele ai le faʻafesoʻotaʻi o se fomaʻi i le taimi, ma e le o aʻafia ai i le vailaʻau a le tagata lava ia, lea, i le ala, e faigofie lava ona oʻo atu i ni mea leaga.

Flammation

O le afaina o le pancreas i totonu o se tagata matua ma se tamaititi e o faatasi ma se maʻi tigaina tele. O le tiga e masani lava o le fusi, ma e galo pe afai e te faia se mea e tasi. I le tulaga pe a iai se taimi umi o le faʻafitauli o le faʻamaʻi, o le siʻitia o le vevela o le tino e mafai. Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, e faateleina ai le tele.

O le tulaga o loʻo taʻua i luga o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o se ituaiga o pancreatitis. Afai e toe faia osofaʻiga o le tiga, e faia e le au atamamai se suʻesuʻega talafeagai - o le pancreatitis e masani ai. O mataupu taʻitasi e manaʻomia vave togafitiga faafomai ma moe ai. O nisi taimi e faʻasinoina ai le falemai ile falemaʻi.

E taua le manatuaina o faʻamaʻi le ate e mafai foi ona taʻitaʻia ai lenei okeni. Faʻasalaina i le pancreas, o le ate o se meaola taua tele.

Mafuaaga o se faʻaopoopoga i le paʻu i totonu o se tamaititi

E mafai ona tele le siʻitia:

  • faasalalau (lanu)
  • i totonu o le lotoifale (faʻapipiʻi solo o mea taʻitasi).

  • afaina o le tino
  • manava o le manava
  • afaina o le autoimmune
  • ogaoga po o le masani ai,
  • afifiina o le gaioiga,
  • cystic fibrosis,
  • ogaoga oona.

Faʻasalalauina i luga o se tamaitiiti

E masani lava i tamaiti, o le faʻalauteleina o le uila e faʻaalia - faʻavalea. O loʻo i ai i le itu tauagavale o le hypochondrium, i le tulaga o se faʻaopoopoga ua faʻavaivaia.

O le tamaʻitaʻi fou e ono masina le matua poʻo le tamaititi aoga a le aoga tulagalua e le o taimi uma e faʻaleagaina ai: aua o nei tausaga, o se siʻitia o le 30%, 15% ma le 3% le tele e faatagaina. O loʻo i ai ni laulau faʻapitoa o tulaga faʻatusa ma a latou fesuiaiga i tamaiti. O le setete o le okeni e faʻamoemoeina e ala i le suʻega o le ultrasound. Iloilo e:

  • tele
  • ie fausaga
  • le manino o tuaoi o le tino.

O nei faailoga e faamaonia ai le anomaly poʻo lona tulaga masani. Ina ia malamalama i le mafuaʻaga ua atiaʻe ai e le tupu, e fautuaina e Dr. Komarovsky le suʻeina o se suʻega CT ma suʻega faʻavae pe afai o le tasi o matua ei ai se mea e faʻateleina e faʻalauteleina ai le toto. O se faʻatalanoaga ma se tagata suʻesuʻe o le toto, e talafeagai, talu ai o le tamaititi e nafa ma le gaosia o lela mumu i le tino.

O le tuputupu ae o le afaina e aʻafia ai aʻafiaga leaga i le tino o le tama - suiga i le toto ua fuafuaina:

  • ma le tele o faʻamaʻi o tamaiti (measles, rubella, diphtheria),
  • i pepe faatoa fananau mai - faʻatasi ai ma faʻalavelave eseese i le atinaʻeina o le metabolism (hemochromatosis, maʻi Wilson, hyperlipidemia taua - o se genetic disease lea, e faaopoopo i le tui, e afaina ai le ate),
  • i luma o cysts, o le tino, o le fatu, o le maʻila, o le alofa (echinococcus, schistosome), fungal infections.

E leai ni ona lava faʻamaoniga, o se faʻamaoniga o se isi faʻamaʻi. Ae o soʻo se faʻaogaina o le faʻamalosi e tuʻuina atu i se vaʻa tele, e tusa lava po o le a lona uiga, o loʻo i ai faʻamaumauga nei o falemaʻi:

  • ogaoga tiga ma le faʻasoa i le itu tauagavale o le hypochondrium,
  • taoto, vili,
  • manava manava
  • maualuga le vevela (e oʻo i le 400C).

Talu ai ona o siama faʻapitoa e matauina ma se faʻaopoopoga i le pancreas, e tatau ona e sailia fesoasoani faafomaʻi i se taimi talafeagai ina ia vaʻaia e le fomaʻi le maʻi ma faatonuina ai togafitiga talafeagai.

Aisea e maua ai e se tamaititi se paʻu tele?

O faʻalavelave faʻa-pepe ma faʻalautele tele e talitutusa ma mea na oʻo i ai tagata matutua. O tamaiti i soʻo se matua e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoa mo le faateleina o lenei totoga o le vaega o meaʻai. E matua taua tele lenei mea mo le mafuaʻaga e tele taimi e mafai ai ona ola le tele o taimi, ae leʻo taimi uma o se faʻaopoopoga o le a tutusa.

E masani ona tupu o le tuputupu ae o le pancreas e le mafai ona fetaui ma laulau ma kalafi, ae peitai, i le taimi e tasi, o le a tutusa lelei ma isi vaega uma o loo siomia ai. E le gata i lea, e taua le maitauina o le laʻititi ma o le taimi muamua lea na maua i le faʻaleagaina o le tino ma le tele o lona tele.

Fualaau faisua ma laʻau

zucchini0,60,34,624 broccoli3,00,45,228 failaʻau2,50,35,430 pateta2,00,418,180 kāloti1,30,16,932 kukama0,80,12,815 tamato0,60,24,220 paka1,30,37,728 apu0,40,49,847

Cereals ma cereals

buckwheat groats (kernel)12,63,362,1313 semolina10,31,073,3328 Oat groats12,36,159,5342 araisa6,70,778,9344

Fale faʻafiafia

siamu0,30,263,0263 toli2,70,017,979 marshmallows0,80,078,5304 fualaau suamalie ma le popo marmalade0,40,076,6293 paluga0,50,080,8310 Maria kuki8,78,870,9400

Meat products

lafumanu18,919,40,0187 lapiti21,08,00,0156 moa susu susu29,81,80,5137 vela kulumu25,01,0–130 moa moa12,710,90,7157

O iʻa ma iʻa

faʻafefe16,51,80,083 polu15,90,90,072 lanu moana lanumoana16,10,9–72 cod17,70,7–78 hake16,62,20,086 pike18,40,8–82

Juices ma compotes

vai apricot0,90,19,038 sukalati1,10,16,428 peach juice0,90,19,540 pikiaka sua0,00,09,038 sua faasili0,10,017,670

* o faamatalaga e 100 g o oloa

Aisea ua faateleina ai le pancreas atoa po o se vaega

O le mea atoa e ono mafai ona amata ona tupu le tino o le tamaititi, ua amata ona ia 'ai atili, ma o le tuputupu ae o le pancreas o le a "pisia" le masukalokelet system. O le mea lea ua manino ai lona siitia.

O mafuaʻaga mo le faʻalauteleina o le pancreas i se tamaititi atoa, ae le o vaega taitasi, e mafai ona faapenei:

  • ona o le vevesi o le vevela i le manava ma le foliga mai o le edema o le gland. Ae o lenei mea o se faailoga faʻapitoa ma faʻamaʻi vave, ma o mea uma e manino,
  • i le i ai o le cystic fibrosis. I lenei tulaga, ua faʻasaoina se mea lilo e vavalalata ai le alavai masani o le ala. Ae o sea ituaiga o siama e masani lava ona faia i se matua laʻitiiti, e masani lava i totonu o se falemaʻi tina,
  • ma faʻamaʻi o le manava mumusu (mo se faʻataʻitaʻiga, ma le gastroduodenitis),
  • ma faʻamaʻi pipisi ma faʻaleagaga taʻitasi o le atinaʻeina o lenei okeni.

Ae i le mea e tupu ai, mo se faʻataʻitaʻiga, o le siʻusiʻu o le pancreas ua faʻalauteleina i le tamaititi, poʻo lona tino, ona mafai ai lea, e pei o tagata matutua, le faʻavaeina o se maa i totonu o le paʻu, foliga mai o se uila. I nisi tulaga, ae e seasea lava, o lenei faailoga o le a mumusu e talanoa e uiga i le fausia o se tumo, o lea e tatau ai ona e faaauau pea le suʻega.

Ae ui i lea, e tusa lava po o le a le matematega, e tatau i se tasi ona gauai atu i faʻamatalaga o le falemaʻi. Afai ei ai ni faʻamaoniga, ona mafai lea ona latou faʻaalia ni togafitiga eseese i totonu o le gland.

Pancreatic Enlargement Symptoms

o le faateleina o le pancreatic enlargement i fanau

E tatau ona malamalama e leai se "ituaiga o faʻataʻitaʻiga o se gland faateleina." O le faʻateleina o le tino e mafai ona o mai faatasi ma ni "faafitauli" eseese, mo se faataitaiga, edema, mumunia, ischemia, oona. O lea, o faʻamaoniga e mafai ona taʻitaʻia ai le malosi o le toto i totonu o se tamaititi o:

  • tiga i le gutu. Faʻailoa mai se siamaina o le pulelelele, gafatia leodenogastric reflux, o lona uiga, o le suiga o le talo i le manava. I lenei tulaga, o aʻafiaga leaga o le talo i luga o le pancreas e mafua ai le faateleina o le gland,
  • paʻu, le mamafa i totonu o le manava, faʻanofo ma fulafula, afaina. O faailoga ia o le luga o le dyspepsia. O le pancreas atonu o le latou mafuaaga. I lena tulaga, afai e lelei le motumotu o le intestinal, ma o le gaoioiga o le enzyme e masani lava, ona faʻapalaina lea o le meaai i totonu o le toto. Ma afai o le gaioiga o le enzymes e maualalo, ona le atoatoa lea o le meaai, ma amata ona pipiʻi i totonu o le manava. O le iʻuga, o aʻafiaga le lelei e fesoʻotai ma le faʻatupulaʻia o le gaosiga o le kesi.
  • nofoa le maluelue. E taʻu mai ai se dysbiosis lea na atiae e avea o se taunuuga o le malabsorption, o lona uiga, le lava le mimiti. O se taunuuga, o le tele o puipuiga e leʻi faʻaaogaina na ulu atu i le kolone i le ituaiga o aano o manufasi, o le gaʻo e leʻi faʻaaogaina, lea na amata ona faʻafefe ai le puipui o le intestinal ma mafua ai le manava.
  • tiga matuia, faapea foi ma tiga e fusi-faapei. Latou te faʻaalia le malosi o le enzymatic, ma talanoa e uiga i le ala e mafai ai ona maua i le pancreatitis le tumau ma faʻalautele taimi ma faʻamagaloga.

Ae faʻapefea pe a fai o le suʻega e faʻaalia ai o loʻo i ai soliga? O a togafitiga e tatau ona faia?

Togafitiga mo le faateleina o le pancreas

O le a le mea e fai pe a fai e iai se tamaititi ua sili atu ona paʻu? Saili mo se mafuaaga. Sei o tatou tuua na o mafuaaga e le masani ai, e pei o le cystic fibrosis, faaletonu o le tino ma le tumutumu, ma talanoa e uiga i le "pancreatitis chronic of schoolchildren", o loo faatalitali mai mo tamaiti ua gaoia mai meaai lelei, meaai a le fale, ma suia i le 'ai "fasi".

O le faavae mo togafitiga o pancreatitis, ma i le taimi e tasi, o le faateleina o le pancreas o se meaʻai.

Meaʻai mo le faʻalauteleina o pancreas

O se taumafataga e faʻateleina le paʻu i totonu o se tamaititi e mafai ona faʻatalanoaina i le maeʻa ai ona iloa o le faateleina: e tusa lava pe o mea uma e masani ma o le popole e foliga mai e leai se aoga, ae peitai, o le malologa le tumau o le a aoga i totoga ola. O le faateleina o le paʻu i totonu o se tamaititi o le a malolo, ma o le a fesoasoani le taumafa i le faʻaleleia o meaʻai. O mataupu faavae o le soifua maloloina o meaʻai mo le gasegase pancreatic i se tamaititi o:

  • vaega faʻavae ma faʻafeʻai taimi masani i ni vaega laiti,

  • sei vagana ai mea uma e afaina ai ma afaina ai le gasegase: hamburgers, apaʻau moa vao "Rostiks", "anufe vevela", "Cola", aemaise lava i le malulu pe a uma le vevela ma vevela vevela,

  • teena o le gaʻo, ulaula, vevela, falai,

  • taofi mea taumafa, meaʻai fale ma pipi,

  • le taliaina o vevela vevela ma sauga, mayonnaise, tapulaa o soya soya,

  • gaʻo, iʻa mauoa, mushroom ma susu moa ma soupeti e le fautuaina.

O meaai nei e faatagaina mo tamaiti:

  • cereals, cereals, pasta,

  • meaʻai e leai ni gaʻo, laʻau,

  • suauu fualaau aina ma ipu autu, itu ipu,

  • suamalie suamalie ma sau susu,

  • meaʻai e maualalo le gaʻo ma aano o manufasi (moa, toʻaga o le pi),

  • aano o manu ma iʻa e tatau ona tuʻuina atu kuka, pe kuka i totonu o se fafie faʻamaʻavale,

  • faatagaina le tilesi, lauti, vaivai kofe, vai inu ma le gaʻo,

  • fualaau 'aina ma fua, sei vagana ai mea vevela.

I le mea e mafai ai ona faʻamaonia lau tama e le o se meaʻai tiga, ae o meaai maualuga a se tagata soifua maloloina, ma se mafaufau maloloina i se tino ola maloloina, o le a le na o se laasaga tele e foia ai se faafitauli faapitoa o le pancreatic , ae i se tulaga lautele, o se laasaga tele i le lumanaʻi i le lumanaʻi.

E uiga i enzymes

I le faaopoopo atu i le taumafataga, i le i ai o faʻamaoniga o le afaina, o le nofoa e le maluelue, e aoga le feutagai ma se fomaʻi pepe ma ave se tamaititi sauniuniga o le enzyme o le a faafaigofieina ai le otaotaina, ma fesoasoani ai i le tamaititi e taulimaina le galuega. E tele naua, ma e mafai ona e filifilia se meafaigaluega mo mea uma lava. O le sili ona aoga e aofia ai: "Creon", "Festal", "Enzistal", "Pancreatin-strongte", "Panzinorm".

E tatau ona e tagofia nei fualaau oona i le taimi o taumafataga taʻitasi. I le tulaga e faʻaleleia le lelei, ona mafai lea ona e faia le faʻasaʻoga o le dysbiosis. E mafai ona tuʻuina atu i le tamaitiiti ni ipu susu susu, ma sauniuniga e aofia ai le bifidobacteria: "Bifacil", "Bifidumbacterin"

O nei fua faigofie o le a le gata ina fesoasoani e taulima ai faʻamaoniga le lelei, ae faʻapea foi i se taimi mulimuli ane ona ausia ai se faʻaitiitia o le tele o le pancreas. O le a faʻaleleia le'inumomiina, o le moe ma le manatua o le a faʻamaonia. E le gata i lea, e le o se mafuaaga latou te fai mai ai: "matou te aofia ai mea na matou 'ai i le aso na muamua atu." O le mea lea, ia tatou aofia ai na o se 'mea faʻapitoa' maloloina ma lelei. O lenei mea o le a fesoa- soani e feagai ai ma le tele o luitau o le olaga pe a tuputupu ae lau tama.

Gland uiga

O le pancreas o loʻo i tua ma lalo ifo o le manava i le maualuga o le faʻamaʻi mulimuli mulimuli - tele vevete verbarbra muamua. O lona tele i se tagata matua e tusa ma le 15-22 cm le umi ma e tusa ma le 2-3 cm le lautele. O le mamafa o se okeni e 70-80 g. Pe a oʻo i le 55 tausaga ma le matua, o le tele ma le mamafa e masani lava ona faʻaitiitia, o lea aʻo faʻafeiloaʻi ona suia lona tino ile mea e fesoʻotaʻi ai.

I totonu o pepe faatoa fananau mai, o le pancreas o lona mamafa e na o le 3 g, ma lona umi e 3-6 cm. E oo atu i le 5 tausaga, o le okeni e vave ona tupu vave, ausia se faailoga o le 20 g. Mulimuli ane, o lona alualu i luma ua lemu, ma i le 10-12 tausaga, 30 g

Lapataiga! E leai se tamaititi po o se tagata matua e mafai ona lagona le paʻu ma iloilo lona tele e le mafai. E naʻo suʻesuʻega faʻapitoa e mafai ona faʻaalia i le vave ma le leai o se faʻaletonu: ultrasound, faʻasologa o suʻesuʻega ma faʻataʻitaʻiga o le magnetic resonance, scintigraphy.

O fomaʻi o loʻo faʻatinoina ia ituaiga suʻesuʻega e leai se aia tatau e faia ai ni faʻamaʻi, e mafai ona latou tusia i le faaiuga: "Faʻateleina le pancreas." O le uiga o lenei mea, le auala e suia ai le tulaga, e filifilia e le tagata gastroenterologist.

O le a le uiga o le faateleina o le gland size?

O le pancreas o loʻo i ai se fausaga e mafai ai ona faʻatupulaia le tele ona o mafuaaga autu e lua:

  1. faʻatasi ai ma le atinaʻeina i totonu o se faʻalapotopotoga faʻapitoa poʻo le faʻalauiloaina i le lotoifale (o le a ogatasi ma le edema)
  2. e avea o se taumafaiga e taui mo ona le atoatoa le galuega.

O le faʻateleina o le faʻasalaga i se tagata matua e tele lava ina matauina i le gasegase, e masani ona masani i le pancreatitis lemu i totonu o le laasaga laititi. O mafuaʻaga o nei aiaiga e pei ona taua i lalo:

  • fueina o maa o le mea e faʻafefe ai,
  • cystic fibrosis,
  • ava malosi
  • afaina o le tino
  • faʻamaʻi pipisi: mumun, fula, maʻi o le iniseti, siamonite, soʻo se faʻagasologa o le tino,
  • o se mea e le masani ai i le atinaʻeina o le pancreas ma ona taʻavale: faʻasalaga faʻavaitaimi poʻo solofanua e pei o le faʻanoanoa, faʻailoga i luga o vaʻavaʻa,
  • toto maualuga
  • ave ni fualaau faapitoa
  • o le dyskineia o le biliary tract, lea eo mai faatasi ma se spasm o le sphincter o Oddi - o se maso o loʻo i totonu o le papilla o le duodenum, lea e tatala ai le gasegase o le pulcreas,
  • faʻaaogaina autoimmune
  • afaina o le duodenum, lea e oo atu i lana papilla lapopoa, pe a amata ai le au o le pani,
  • pepatic ulcer
  • tuʻuina o mea o le duodenum i totonu o le ogatotonu o le pancreas,
  • solia o le toto i le pancreas ona o se suiga i le atherosclerotic i totonu o vaa o loʻo tuʻuina atu, poʻo le mafuaʻaga o laʻei faʻafuasei i le taimi o le taotoga, poʻo le tosoina i latou i le tumutumu o loʻo ola i totonu o le manava.

Faʻasologa o le pancreatic i le lotoifale

O le pancreatitis moa po o le chronique e le o taimi uma eo faatasi ma suiga i le telē o le gland atoa: e masani ona tupu o le faagasologa e sili atu lona malosi i lona ulu, tino poʻo le siʻu, lea e faʻapogai ai lo latou faateleina o le lotoifale. Ae o loʻo i ai isi setete o le a faʻamatala ai e suʻesuʻega mea tetele le lapoa nai lo le masani ai o nisi o ona vaega.

Mea aoga? Faasoa le sootaga

O lea, o le siʻusiʻu o le pancreas e mafai ona faʻateleina i:

  1. o le atinaʻeina o pseudocysts o le gland i le taunuuga o le pancreatitis. O le pseudocyst ua taʻua o se nofoaga ua faatumulia i le vai mama, o ona puipui e le o se paʻu vela manifinifi (e pei o le mea e tupu i le uila), ae e ala i suauu,
  2. pano o le tino o le tino - o se nofoaga o le suppuration o mea o loʻo siʻosiʻoina e se paʻu,
  3. cystic adenoma o se okeni - o se paʻu palamole e faʻavae mai i le tino,
  4. maʻi leaga, e tusa pe lapopoa tetele, pe o faʻatasi ma le pala po o le afaina, lea e tau atu i le lotoma i le lotoifale,
  5. maʻa i totonu o le vao i le vaega o le tino o le gland.

O mafuaaga na mafua ai ona faalauteleina le ulu o le pancreas:

  1. pseudo-cyst i lenei faatulagaga,
  2. se fao i le ulu o le gland,
  3. metastatic poʻo le faʻaleagaina o le toto,
  4. cystic adenoma,
  5. leodenitis ma le mumū o le papilla laitiiti o le duodenum, lea e tatala ai se taʻavale faaopoopo o loʻo i luga o le gland,
  6. o se fulu o papilla laiti o le duodenum, ma o se taunuuga o lea mea e le mafai ona aveʻesea i le auala tuusao le pulelasi o le pancreatic,
  7. afu o le papilla laitiiti o le inumaga,
  8. maa, poloka le isi mea faʻapitoa o le gland.

E faʻafefea ona togafitia se paʻu tele

Afai e maua le suʻesuʻega o se auupega gaioiga e faʻamatalaina ai le faateleina o le pancreas, o le a se mea e tatau ona ou faia? E tatau lava i se tagata na suʻesuʻeina e se tagata gastroenterologist. O lenei tagata poto faapitoa o le a filifili pe o le a le isi suʻesuʻega e tatau ona faʻatonuina, lea e vaʻaia faapitoa (o le soifuaga lea o se fomai tipitipi, o se fomaʻi faʻamaʻi pipisi, ma se fomai tipitipi) e fautuaina se tagata.

Fautuaga! Aʻo leʻi asiasi atu i se fomaʻi, e tatau ona e faia ni metotia:

  • aua le inu ava malosi i ni mea laiti,
  • faʻamaʻaʻaʻese uma mea taumafa, ulaula ma gaʻo,
  • Aua le mafanafana le manava.

O togafitiga mo togafitiga mo se faʻalavelave maualuga e faʻalagolago i mafuaʻaga o lenei tulaga na faʻamaonia e le fomaʻi:

  1. I totonu o le pancreatitis po o le fao, e manaʻomia le falemaʻi vave i le fale taʻavale, pe a fai o le a le faia togafitiga poʻo togafitiga faʻapitoa.
  2. O le tulaga lea na faia ai pseudocysts e manaomia ai le suʻega a le fomai tipitipi. O le tagata poto faapitoa o le a filifili pe aveese le vaega o le patho pe leai foi.
  3. O le a faʻafoʻi e se fomaʻi togafitiga le togafitiga o le faagasologa o le toto, o lē o le a faʻamatalaina auʻiliʻiliga auiliiliga ina ua maeʻa suʻesuʻega maeʻa.
  4. O le togafitiga o le pancreatitis e masani ona faia e se gastroenterologist i totonu o se matagaluega o togafitiga poʻo faʻapitoa. O le siakiina mulimuli ane ma le faasaʻoina o meaʻai ma togafitiga e faia e le fomaʻi faʻapitoa. I le tulaga e mafua ai le afaina o le masani ona o le faia o maa po o le vavalalata o le mea e le fiafia ai, o le a mafai ai ona faatino le taotoga o le finoscopic.
  5. Afai o le faalauteleina o le gland e o faatasi ma le atiina ae o le maʻisuka, o le tagata e alu i le endocrinologist mo siakiina faafomaʻi, o le na te filifilia vailaau o le suka, o le faasaʻoina o le fuafuaga o meaʻai ma tulafono.

Aisea e faateleina ai le pancreas i se tamaitiiti? O mafuaʻaga o lenei tulaga faʻaleagaina o le a tuʻuina atu i lalo. O le a tatou vaʻavaʻai foi i faailoga o lenei maʻi ma ona togafitiga.

Aisea e tupu ai i tamaiti

Faʻalavelave matuia o mea taumafa - mafuaʻaga o pancreatitis

O le fausiaina o pancreatitis i le taimi o le tamaitiiti e afua ona o le le lelei o aafiaga o le enzymes na natia e le pancreas, lea, pe a faʻaaogaina, ia faia le faagasologa o le faʻaogaina o oe lava.

I le tulaga lea, o le faaleagaina o le tino, vaʻa toto, ma le totoga o le okeni ma le atinaʻe o le mumū, ma le tuʻuina atu o enzymes i mea faʻamaʻi i totonu o le tino pipisi e oʻo atu ai i le soona masani o le tino, faʻaleagaina isi totoga taua.

O punavai o le faʻavaeina o le maʻi o:

  • tosoga le talafeagai o le puleaina o le manava,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi lemu
  • helminthiasis,
  • vaivai o le tino maso,
  • afaina o le endocrine (maʻi o le maʻisuka, oona),
  • faʻafitauli pe a maeʻa faʻamaʻi pipisi,
  • gasegase gasegase
  • maʻi o le pancreatic.

E le gata i lea, o le faʻateleina o le faʻaleleia o enzymes ole tino e masani lava ona tupu ona o uiga o le tamaititi. E aofia ai:

  1. gasegase, aemaise lava le faʻaleagaina o meaʻai gaʻo,
  2. le le tausia o taumafa taumafa,
  3. o le faʻaaogaina i le lisi o ituaiga eseese o meaai anapogi, mea inu suamalie, meaʻai, meataalo, ipu vevela.

E le gata i lea, o tagata solitulafono o le atinaʻeina o le mumu o le pancreas i tamaiti e avea ma aafiaga malosi o le toxicity, faʻamaʻi faʻaalia i nisi o meaʻai, vailaʻau.

Ituaiga faʻamaʻi

O tamaiti pancreatitis o se faʻamaʻi matautia

O le faagasologa o le pancreatitis o le tamaitiiti e mafai ona gasegase ma tumau. I le faʻaogaina o le faʻaogaina o le inflammatory, ua faia ai le edema pancreatic. O se faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi e tuʻuina atu faatasi ma le afaina o le gasegase ma le faʻatulagaga talafeagai o le gasegase i le lotoifale o siama o soʻo se vaega o le okeni.

O le pancreatitis e vaevaeina i ni ituaiga, e faʻavae i luga o le ituaiga o maʻi faʻaleagaina:

  • ogama
  • afaina
  • purulenti
  • fatty pancreatic necrosis.

O le gasologa masani o le maʻi ua faʻaalia e le umi o le faagasologa o le le fiafia mo le silia ma le 5 masina. O le alualu i luma o le pancreatitis e aofia ai le sclerosis vascular, le fausia o fibrosis ma isi atrophy o le pacreatic tissue, faapea foi ma suiga le lelei i lana gaoioiga.

O le tino o le gasegase o le faʻamaʻi i le taimi o le tamaitiiti e seasea lava. I tamaiti aʻoga, o le masani masani masani o le faʻamaʻi o loʻo i ai i se tulaga faifai pea pe faʻaauau pea.

Mo le pancreatiti latote, e leai se malosi o le falemaʻi, e ui lava o le faʻateleina o taimi o le faʻavavevaveina ma le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina.

O le natura o lona amataga, ua vaevaeina ai le faamaʻi i ituaiga:

  1. muamua
  2. faʻamaoni (tulaga lua)
  3. kenera (ituaiga autosomal ituaiga o tofi).

Afai o le togafitiga saʻo o le maʻi na mafua ai le atinaʻeina o pancreatitis, e mafai ona faʻamalolo le maʻi, a leai o loʻo i ai se lamatiaga o le atinaʻeina o lona tino moni.

Taumafa mo tamaiti

Meaʻai talafeagai - puipuiga o zapulivaniya

Afai e tupu mai ni faailoilo lapopoa o pancreatitis, o le tamaititi e vave ona falemai ile falemaʻi.

O se tulaga taua mo le ausiaina o taunuuga lelei i le toe faʻaleleia o le faagasologa o le tausia lea o se taumafataga faapitoa, o lona uiga o le faʻaaogaina atoatoa o taumafa i le aso muamua o maʻi.

O taumafa taumafa e faʻatino e ala i le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o togafitiga talafeagai. A faʻamaʻo le vomiting i le aso lona lua mai le amataga o le osofaiga, e fautuaina le faʻaaogaina o ni tootoo laiti, e le sili atu ma le 1-2 sipi i le taimi e kuka ai, faapea foi ma le vai omea mama e aunoa ma le kesi, o le vaivai o le rosehip infusion.

O le aofaiga atoa o le suavai na faia i le ituaiga o vevela, e le manaomia le sili atu i le 300 ml. I le aso lona tolu, o ipu nei e faatagaina e ulufale atu i le lisi o meaʻai a se tamaititi maʻi:

  • falaoamata faia i le susu ma le vai i tutusa pale,
  • uila gao,
  • palu pateta i foliga o le vai,
  • ufiufi fualaau faisua e pei o le falelola, zucini,
  • seasea tuai
  • sina fualaau suamalie matagogo.

Faatasi ai ma le faʻaauau pea o le soifua manuia o le tamaititi, e mafai ona faʻaopopo atu i le 'ai o meaai e aunoa ma le falaoa o aano o manu i luga o se fuamoa o fualaau aina, o se faaputuga o le aano o meaʻai vela.

A maeʻa le vaiaso, e faʻatagaina e faʻaaoga:

  1. gaʻo fou e leai se gaʻo ma le sisi,
  2. fualaau faisua
  3. iʻa
  4. palu suamalie suamalie.

O meaai faʻatagaina e le tatau ona aofia ai le masima, suka ma e mafanafana. I le gasologa o le masina, e mafai ona faasolosolo malie le faʻalauteleina o meaai a tamaiti, e ui lava o le kuka e manaʻomia pea le faʻaaogaina o kuka, suʻe, ma le tao tao. I le taimi lava e tasi, o meaʻai ma ipu e fautuaina mo le taliaina:

  • sisi
  • iʻa
  • oloa fou susu,
  • totoʻa manu
  • paka
  • kusi falaoa,
  • fuamoa ua susu
  • kāloti
  • pudding
  • pasta
  • broccoli
  • falaoa paʻepaʻe ananafi
  • beets
  • vai vaivai.

I totonu o se falaoamata sauniuni po o se pasta, e mafai ona e tuʻuina se fasi pata, ma faʻaopopo le kulimi kulimi i se aofaiga e le sili atu i le 1 tbsp i palu pateta. punetini, poʻo le suāuʻu manogi mo le tusa o le 1 itula. O suāuʻu sui e fautuaina mo compotes ma kereli.

O a mea e mafai ona e 'ai ma pancreatitis, ma mea e le mafai ona faʻamatalaina e le vitio:

Mea taumafa taumafa o le tamaititi i le vaitau o le faamai o le maʻi

A oʻo i le aʻafiaga o le faʻaleleia o le ola maloloina o le pepe, e mafai ona faʻateleina le faʻalauteleina o le faʻalauteleina o meaʻai. Ae manaʻomia e tagata matutua ona mataʻituina le tali a le tino i le faʻasalaga o oloa na faʻapipiʻiina ma, faatasi ai ma nai faʻafitauli laiti o mea faʻapitoa, aveese mai ia meaʻai a tamaiti.

  • Laʻu suamalie fou
  • suka, honey
  • strawberries
  • pineapple
  • tauleʻaleʻa talavou
  • greens
  • vine
  • Tomato
  • paʻu paepae
  • eggplant
  • tamai lanu lanumeamata
  • kukama
  • siamu,
  • apricots
  • suamalie suamalie suamalie,
  • marshmallows, Turki teuteu, pasila, marmalade,
  • pele faapelepele
  • meloni
  • fugalaau
  • pulu
  • lanu uliuli.

O le faʻaaogaina o nei oloa e faʻatinoina i le faʻatulagaina ae leʻo aso uma. E tatau ona faʻaaogā se vaega ole taumafa i vaitau o le 3 i le 4 itula i le va o 'aiga.

I le i ai o le pancreatitis i se tamaititi, e le faatagaina le umi o taimi e matelaina ai.

Pancreatitis

Suʻega a le fomai - mo le faʻamaʻi o pancreatitis

Ona o le mea moni o le pancreatitis reactive o se ituaiga faapitoa o faʻamaʻi, ua mafua ona o le tali o le pancreas i le mumū i isi tino o le tino o le tagata.

E aʻafia ai le toʻatele o tamaiti ona o lona faʻapitoa faapitoa. O tagata solitulafono o le tulai mai o lenei ituaiga o le faamaʻi o le faaaogaina lea o taumafa gaʻo mamafa.

O le atinaʻeina o togafitiga faʻatasi ma le faʻamaoniga o nisi o faʻailoga le lelei. E aofia ai:

  • faafuasei tiga ogaoga i le manava e latalata i le pute,
  • o le faateleina o le vevela o le tino i subfebrile tapulaa, o nisi taimi e oʻo atu ai i le 38 C thermometer mark,
  • malulu maʻi
  • vili
  • afu malogo
  • leai se manaʻo
  • taʻavale
  • faʻanoanoa
  • afaina
  • lagona le le mautonu.

E leai se tulaga e tatau ona e le amanaiaina le i ai o le faʻalavelaveina o faʻamaoniga i se tamaititi poʻo le uiga o mea uma e faʻalautele ai le faʻalelei o pepe. O le inflammation e mafai ona faia se foliga masani o le kosi ma mafua ai le tele o faafitauli ogaoga, faapea foi ma aafiaga leaga o le soifua maloloina, e aofia ai le maʻisuka, pancreatic necrosis, ma le toto i totonu.

O tamaiti pancreatitis e manaʻomia se auala ogaoga i togafitiga

O le faʻatinoga o togafitiga faʻataʻitaʻi e uiga i tamaiti ma faʻaaliga o le mumū tele o le pancreas, poʻo se faʻasalaga o le taimi masani, o loʻo faʻatinoina i tulaga tumau o se fomaʻi.

I lenei tulaga, muamua lava, o le moega mālōlōga e momoe ai ua faʻatuina. E lua togafitiga togafitiga e faʻaaoga, e faalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi:

Le uiga o se togafitiga o le togafitiga o le faʻataunuʻuina lea o tulaga nei:

  • faʻamautinoa le toʻa toʻafilemu ile tino maʻi,
  • faasaoina o le vaega o meaʻai mai mea mai masini ma kemisi,
  • sailia ma faʻaitiitia faʻamaumauga o le faʻamaʻi,
  • aveeseina o faʻamaʻi tiga.

I le taimi o togafitiga, o le malologa o meaai ua faʻamaonia mo se vaitau e 1 i le 3 aso, e fuafua i le soifua manuia o le pepe maʻi.

A o faagasolo lenei vaitaimi, e masani ona faʻaaogaina sina sipuni o vai inu vai manaia alkaline mafanafana, ma faʻasaʻo ai le gas mai lea taimi. O le mea taatele o:
Borjomi, Nagutskaya, Essentuki.

E le gata i lea, o togafitiga faʻatasi ai ma le fesoasoani a antispasmodic ma analgesic fualaau e faʻaaogaina:

I mataupu o le malosi tele i le gasegase, o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa vailaʻau e pei o Promedol, Omnopon, Tramadol.

A aunoa ma le toilalo ma le faʻaaogaina o le paʻu oona, o mea nei e faʻaaogaina:

  1. vaifofo suamalie
  2. glucose
  3. plasma toto
  4. tali a le sui
  5. Trisol
  6. puipuiga block block (Aprocal, Contrik, Trasilol, Feagaiga, Gordoks).

O nei vailaʻau ua saunia e avea o se punaoa malosi mo se tamaititi maʻi, faapea foi ma le faamamaina o le inu o le tino.

I le tulaga o le tausiga faamatua, o fualaau nei ua faatonuina:

  • Octreotide, Proxyium - fualaau faʻasaina e faʻaititia ai le faʻavaeina o enzymes pancreatic.
  • Pentoxifylline, Vasonite, Peresetina - faatasi ai ma le faʻataʻitaʻiga, e faʻaleleia le lelei o le microcirculation ma le toto.
  • Antibiotics - galue e avea o se sui antibacterial i le mea e tutupu i purulent events.

O le auala o le faʻaaogāina o taotoga e faʻaaogaina i nisi tulaga. Faatasi ai ma:

  1. le atinaʻeina o ituaiga eseese o faʻafitauli,
  2. faʻasolosolo faʻamaʻi
  3. leai se aoga o togafitiga togafitiga faasao.

O le taotoga mo le pancreatitis i tamaiti e aofia ai le faia o nisi o taga:

  • foliga tutusa o le okeni ua aafia,
  • necrectomy (faʻamamaina o le ua maliu o le pancreas),
  • suparation alavai.

E tatau i tagata matutua ona manatua e mafai ona aloese mai le atinaʻeina o pancreatitis i tamaiti laiti poʻo le faʻavavevaveina o se maʻi o loʻo i ai nei, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona latou faia taumafaiga uma ina ia maua ai se tulaga lelei.

Muamua lava, e iai le popolega i le tausisia o meaʻai na faʻatutuina e tagata tomai faapitoa ma le faʻatinoina o faʻamaʻi uma.

Faailoga ma faailoga o le maʻi

O faʻamatalaga faʻapitoa faʻatasi ma le faateleina o le telē o le gland e faʻalagolago i togafitiga faʻapitoa na mafua ai suiga i le okeni. E mafai ona faʻailoaina, ae o nisi taimi o le togafitiga e le afaina. I le mataupu mulimuli, e manaʻomia se suʻesuʻega faaopoopo.

Afai o le tele o le gland e matua faateleina lava ona o le edema e fesootaʻi ma le gaioiga o le mumusu i totonu o masini o le okeni, o lona uiga o faailoga o loʻo matauina i le tamaititi e fetaui ma le falemaʻi ole pancreatitis:

  • taʻavale
  • e le o le faamamaina o le vomiting
  • leai se manaʻo
  • manava manava
  • tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium, o nisi taimi o se natura fusi,
  • o se fiva e mafai, faʻatasi ai ma faailoilo o le inupia (maʻi tigaina, vevela, vaivaiga, palapitations).

Pancreatitis i tamaiti e masani ona masalomia e dysbiosis ma gastritis. O se eseʻesega tele lea mai se togafitiga i tagata matutua. Faʻatasi ai ma se uumi umi, e matauina ai le leiloa o le mamafa. O le falemaʻi e faʻaalia i le faateleina o faʻamaoniga.

O se faʻalautelega i le lotoifale e fesoʻotaʻi ma se faiga o le purulenti (toʻamea) i le laʻititi o loʻo i ai ma:

  • ogaoga tiga i le itu tauagavale o le manava,
  • maualuga le vevela
  • dyspepsia - naʻo, vomiting, manava manava.

O se mea e le masani ai le ulu o le ulu poʻo le siʻu e iloa i le i ai o le kanesa. O le ata o le falemaʻi i vaega muamua e le o faʻamatalaina, o le faʻamaʻi e mafai ona faʻamalosi pe maso e pei o le gastritis, o le maʻi o le peptic, cholecystitis, biliary dyskinesia:

  • faaitiitia le fiaai
  • maʻi tigaina tele
  • mafatiaga le mafaamatalaina, o nisi taimi e aunoa ma se faʻasalaga manino,
  • faʻamaʻi o le asthenic - vaivaiga, faʻafefe, malaise, vevela, ulu o le ulu.

I le lumanaʻi, aʻo amataina le faʻamaʻi, o le a faʻateleina faailoga: o tiga ogaoga e aliali mai, faʻatasi ai ma le gaioiga ma le faʻauʻuina faifaipea, manava manava.

O le afaina i le pancreas, lea na atiina ae i totonu e mafua mai i le aafia i soo se mafuaʻaga, e mafua ai le foliga mai o le tele o ituaiga o faʻamaʻi ile pepe. O le tele oi latou e fesoʻotaʻi ma le faʻaleagaina o le tino. O le mea lea, i totonu o se tamaititi o loʻo i ai se lapisi maualuga ma mumū, e ono foliga mai tiga i le manava. E masani lava ona faʻaleleia pe a uma le 40-60 minute mai le taimi o le 'ai.

E taua le maitauina o le tiga o le tiga e faateleina tele pe a fai e 'ai e le tama le meaʻai po o le falai.

Taʻitaʻia le nofoa - faʻapea foi ma se faailoga masani e aliali mai i se tamaititi ua i ai se paʻu tele. I lenei tulaga, e sili atu ona popole le pepe i le manava. Faʻasalaga mataga i le pancreas e taʻitaʻia ai le atinaʻega o lenei faailoga. O le le lava o le aoga o enzymes digestive i totonu o le toto e fesoasoani i le mea moni o meaai e 'ai e le tamaititi e le o faʻamalosi atoa. O lenei mea e faʻaalia i le manava.

Faʻailoga pancreatiti pepe masani ona le maua le mamafa. E masani lava o lenei faailoga e iloa lelei lava i tamaiti laiti. O ia tamaiti e mafai ona lafoaʻi a latou uo i tulaga o le atinaʻeina o le tino. O le mamafa o le paʻu i se gasegase ogaoga e mafai ona taua. O le manaʻoga o le tamaititi i lenei tulaga, i le avea ai o se tulafono, ua uma ona puipuia.

O fea e alu i ai?

E tatau i fomaʻi ona faia ni suʻega e faʻavae ai se faʻamaoniga. O le suʻesuʻega pito sili ona taua palpation o le manava. O lenei suʻesuʻega e faia e se tamaititi aʻo faia se feutagaiga. O se suʻega faʻapitoa lea e mafai ai e le fomaʻi ona fuafua le tele o le pancreas i totonu o se tamaititi.

Ina ia faʻatūina le tikeri o le faʻaleagaina o galuega, e tatau ona faʻamaonia suʻega o le toto. I lenei tulaga, ua fuafua le maualuga o le amylase. O lenei faailoga faapitoa e mafai ai e fomaʻi ona iloilo pe leaga le leaga o le tino o le tino, faʻapea foi ma le fuafuaina o le ogaoga o le maʻi. O le faateleina o le amylase o le toto o se faailoga lea o le pancreatitis.

O le faalauteleina o pancreatic e mafai foi ona fuafuaina e ala i le faaaogaina o suʻesuʻega faʻaonaponei. E aofia ai Faʻaauau, faʻataʻitaʻiina ma faʻataʻitaʻi faʻamaʻi foliga. O nei suʻesuʻega e maualuga le maualuga ma e mafai ona iloa toetoe lava o ni faʻafitauli faʻaanatura.

E mafai ona e faʻaogaina ia metotia i pepe e oo lava i le uii, aua latou te le aumaia ni faʻafitauli ma tiga i le tamaititi.

Faatoaga pe o se vaega faasaina oloa

I le taumafataga faʻatasi ma se faʻalavelave maualuga i se tamaititi, o mea nei e le aofia ai:

  • Soupeti i luga o aano o manufasi / mashroom / iʻa, soupisi, borscht, okroshka, soupeti soup.
  • Tuʻu (ate, fatuga, faiʻai, laulaufaiva).
  • O iʻa manogi, ulaula aano, aano o manu, kosi / tila, mea uma e faʻafefeteina, meaʻai iʻa, suʻu ma iʻa, sausage, meaʻai vave, meaʻai, iʻaʻai.
  • Laʻau fefiloi vevela (radishes, turnips, rutabaga, kapisi, radisa, eggplant), legumes, mushrooms.
  • Fuga saito ma le falaoa o le falaoa, meaʻai i le fefete, mea e gaosia ai le kulimi, paluga paluga, keke, pancakes, fried pies, pancakes, cheesecakes.
  • O nisi ituaiga o cereals (karite, pelesara beka, sana, millet).
  • Lafumanu / meaola manu, siva / mea manogi, mea manogi (ketchup, mayseraise, otaota, pepa, sinapi).
  • Fuamoa moa / vevela moa vevela, sisi kulimi suamalie, susu gaʻo, kulimi, gaʻo susu gaʻo maualuga.
  • Laʻau kuka ma kuka taoʻa / fualaʻau, o fualaau mata matala e tatau ona ulu atu ma le faʻaeteete.
  • Telati, kofe eleelea, aisa kulimi, sua o vine, koko, gaʻo popo / ava malosi.

Sausagesi

ulaula ulaula9,963,20,3608 ulaula ulaula27,58,20,0184 pato16,561,20,0346 ulaula ulaula19,028,40,0337 kusi16,133,30,0364

E faʻafefea ona 'ai ma se faʻaopoopoga i le pancreas?

O se tasi o vaega o le toe faaleleia o tamaiti o le a avea ma mea masani ma talafeagai lelei. E avea ma fesoasoani i togafitiga ma le aveesea o mafuaʻaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi. I le tele o tulaga, o loʻo matou talanoa e uiga i se taumafataga faapitoa, lea ei ai le igoa "fuainumera o fuainumera 5 e tusa ai ma Pevzner." E maua ai le tapulaʻa maualuga o meaʻai gaʻo ma mea gaʻo. I le taui, o loʻo ofoina atu i ai vaega o le eletini e afaina ai le tino o se tamaititi maʻi.

O le taumafataga Nu.5 e aofia ai le le atoatoa o oloa nei mai le taumafa o tamaiti mamaʻi:

  • sweets i le ituaiga o sukalati, aisa kulimi, siamu,
  • so o se ituaiga o sua, aemaise o le fou,
  • fualaau faisua ma fualaau 'aina i lo latou tulaga masani (e leʻi faʻavasegaina faʻamalosi),
  • suauu suamalie, falala ma ipu kuka i luga o latou faavae,
  • meaʻai susu ma gaʻo maualuga (gaʻo kulimi, kulimi, susu atoa).

Nai lo oloa faasaina, e sili atu le tamaititi i le ofoina atu:

  • uu ma kuka meaʻai ma ipu ua saunia i luga o latou faavae,
  • meaʻai susu ma se vaega maualalo o le gaʻo,
  • soo se ituaiga falaoamata e kuka i luga o le vai,
  • fuālaʻau fuālaʻau poʻo le vaʻa
  • uliuli uliuli ma sina togi maualalo,
  • falaoamata ma fualaau suamalie e faavae i luga,
  • falaoa mago, masi, masi.

E i ai tulaga pe a faʻaaogaina le meaai na o ia e le aoga ma e le aoga mo tamaiti eseese. E mafai ona i ai i nei tulaga pe a iai ni laasaga o le tino i le tino o le tamaititi. Leai ni meaai paleni lelei ma taumafa lelei o le a le mafai ona aʻafia ai le tuputupu ae o le paʻu i totonu o le pancreas. Pau lava le auala e alu ese ai o le aveese lea o le vaega na afaina o le okeni. Ae o le gasegase o le pancreatitis, i na tulaga, o le a leai foi se malosi o le meaai.

E ui i lea, e le mafai ona e tuʻuina meaai i luga o se tulaga lua, aua o nei maʻi, e tusa lava pe maeʻa taotoga, e tatau ona mautinoa le toe faʻaleleia o le tino poʻo se togafitiga malosi o le togafitia o se tamaititi. E le gata i lea, o le a taua tele le faʻaitiitia o le avega i luga o le okeni, aemaise lava, talu ai ona o le faʻaaogaina o manua, o ana galuega tauave ua faʻaleagaina. E le tatau ona galo ia i tatou o se taumafataga malosi e faʻaitiitia ai le avanoa e toe faʻafoʻi ai i le tamaʻi tamaiti, ma e moni, e tatau ona e iloa le mea e mafai ona e 'ai ma se faʻalavelave tele o le pancreas, o se faʻamatalaga sili ona taua.

E i ai faafitauli i le gland, pe a lava le sili atu mea taumafa paleni taumafa. O lenei auala o le a fesoasoani i le mamanu maʻi e faʻamaonia ai le filemu atoatoa, o le a vave ona faʻaitiitia le fula. I nisi o tulaga, o togafitiga faaopoopo ma suʻesuʻega o se tamaititi maʻi i totonu o le falemaʻi ua maua foi.

Mo soʻo se faʻamaʻi, sei vagana ua maua le mafuaaga i se taimi talafeagai ma maualuga le tausiga o le soifua maloloina, o le a mafai ona talanoa e uiga i se taunuuga lelei. O togafitiga talafeagai ma le tausisia o fautuaga uma a fomaʻi o le a mafai ai ona puipuia le ono mafai ona iai ni faʻafitauli ma aveese faʻamaʻi o le faʻamaʻi i le tele e mafai ai.

Togafitiga metotia

O togafitiga o pancreatitis e faigata ma umi. Tamaiti laiti, o tamaiti o loʻo i ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga o le faʻaleagaina o le tino, e afaina i falemaʻi. I le taimi muamua o togafitiga, o le tamaititi o loʻo faʻaalia se moega mālōlōlō e malolo i le maualuga o le tino ma le mafaufau.

Faʻatau togafitiga faʻatagaina, faʻatagaina o se taumafataga faapitoa, e oʻo lava i taotoga e mafai.

Faaaoga fualaau

Faʻalagolago i le ogaoga o le tulaga o le tamaititi, o vaega eseese o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o pancreatitis. Ina ia mafai ona faʻamalolo ma faʻapipiʻi mea e maua ai le vai, o vailaʻau vaifofo, glucose faʻatasi ai ma le inisalini e faʻatonuina.

Anispasmodics e faʻaaoga e faʻamalolo ai spasma ma faʻaitiitia ai le tiga. Faʻatonuina o le inisinia o le manava pancreatic e faʻalavelave ai le gaoioiga o le enzyme o le pancreatic, e manaʻomia le antihistamines.

O le antbacterial therapy e faʻaitiitia ai le gaioiga o fofo masani o faʻamaʻi, puipuia ai le ono mafai ona afaina ai le pancreas. A maeʻa le faʻamautuina o le tulaga lautele o le tamaititi, o le togafitiga o le enzyme ma sooga e faʻaitiitia le viscosity o bile, faapea foi ma vitamini B, o loʻo faʻatulagaina.

Tulafono o taumafa

I le aso muamua o le taimi umi o le faʻamaʻi, o le anapogi e faʻataʻitaʻiina i le inu malosi o mea inu pia alkaline, vai maualalo. I le aso lona lua, matou te fautuaina le vaivai o le lauti e aunoa ma le suka, o le pulupulu o le pulupulu, e mafai ona e suʻeina falaoamata, masi mucous i luga o le vai.

O le Rosehip decoction e faʻatagaina i soo se laasaga o le faʻamaʻi

Ona faasolosolo malie lea o le taumafa, o sina susu o susu, ua faaopoopoina le falaoa. Mai le 5 aso o maʻi, e mafai ona e 'aina fualaau faisua ua kukaina, mai le 7-10 - meaʻai ma aano ua tunu ma iʻa o loʻo aofia i le taumafataga.

A maeʻa le masina ma le afa, e fautuaina e faʻafeiloaʻi le tamaititi i se taumafataga ma le tele o le polotini ma le faʻaititia o mea e maua ai gaʻo ma gaʻo. O meaʻai e tatau ona faʻasolosolo (5-6 taimi i le aso), faʻamaʻi, mea vevela, meaʻai falai, fualaau aina mata e matua faasaina.

O le a le taotoga e tatau ai?

I nisi tulaga, i le leai o se aafiaga o le togafitia o togafitiga o le tino pancreatitis, e mafai ona manaomia le togafitiga o taotoga. Faailoga mo ia o:

  • o foliga vaaia ma le faateleina o uiga o le peritonitis,
  • faʻavavevave le alualu i luma o le faʻamaʻi ma le atinaʻeina o le pancreatic necrosis, le mautonu, le atinaʻeina o le le atoatoa o le tino,
  • le faʻaalia o faailo o le tafe toto mai ipu o le pancreatoduodenal zone.

O matua e tele lava ina tuuaia mo faʻamaʻi pipisi i tamaiti.Le lelei, meaʻai paleni, o le tele o meaʻai gaʻo, meaai le lelei faʻamalositino, ma le le nofouta i lau lava tama e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le tino. Ole togafitiga a le tagata lava ia o faʻamaʻi pipisi e le taliaina.

Pancreatic maʻi

E tele taimi e teu ai matua i luga o laʻau suamalie mo a latou fanau. O le mea moni, e le mafai ona e fesoasoani i le vevesi o le tamaititi, ae o le tele o le taumafaina o selu ma isi mea suamalie e sili atu le mamafa o le manava o le pepe, lea e oo atu ai i faamaʻi eseese o le pancreas. E muamua atu i latou i faʻafitauli o le tino.

E tatau ona maitauina le solia o le metabolism e le gata i suamalie, ae faapea foi i mea ulaula, faapea foi ma "mea le lelei" meaai, ia e leʻi leva ona avea ma tagata lauiloa ma manaomia, mo se faataitaiga, mea meataalo po o soo se meaʻai.

A maua e le tamaititi se paʻu mumū, o le a ia faʻanoanoa le tiga o le manava, manava, vomiting, ma le gaioiga. O le taimi lava e aliali mai ai nei uiga, e tatau ona e vave sailia se fesoasoani faafomaʻi, e taʻua o se fomai agavaa.

O le mumū o le pancreatic mumū, lea e taua ai o le pancreatitis, e faʻaalia i tamaiti i le tutusa o taimi pei o tagata matutua. O lenei faʻamaʻi o se lino gasegase o se okeni ma se natura mumū ma le faʻaleagaina. E fesootaʻi ma le faʻamaʻi o le enzymatic ma le faʻafouina o enzymes pancreatic i totonu o le gland. O mataupu nei e iloga:

Faʻamatalaga faʻafuasei o le pancreas i tamaiti, o se ituaiga o pancreatitis. E maua mo se taimi umi, ma e seasea maua ona maua, talu ai e toetoe lava o taimi uma e faʻatasi ai ma togafitiga o le manava ma le gaogao. Tagata faʻapitoa e iloagofie vaega o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi i se tamaitiiti:

  • faʻaauau
  • tumau, ma le tiga faifai pea,
  • latent.

I tamaiti, o faʻamaʻi pipisi e mafai ona atiaʻe:

  • siʻusiʻu ma le kanesa o le tino - o se faʻafitauli leaga,
  • uila - o se mea lelei,
  • maʻa
  • lipomatosis - faiga e le mafai ona faʻaaogaina e ala i le afifiina o se okeni ma le tino o le tino ma le tupuga mulimuli mai o le vevela gaʻo.

O le kanesa o le tetelē o le faʻamaʻi matautia lea o lenei okeni.

E faʻafefea ona fafaga se pepe i se paʻu tele?

O le taumafataga o se tasi lea o vaega o le togafiti togafitiga o le gaioiga o le inflammatory i le pancreas. Faʻatasi ma soʻo se ituaiga pancreatiti (ogaoga, faʻalologo, faʻamausali), e tatau i le tamaititi ona mataʻituina e aunoa ma le toilalo, faʻapea foi ma le tagofia o fualaau.

Le faʻamoemoega o meaai paleni: o le fatuina o le malologa galue o le okeni na aʻafia. E maua lenei mea e ala i le vevela ma le faʻainisinia o meaʻai.

O vaiaso muamua e lua o gasegase, o meaai uma e tatau ona fufuluina pe uʻu. O meaai e tatau ona vaevaega: 6-7 taimi i le aso i totonu o se masini mafanafana i totonu o ni vaega laiti. E tatau i le tamaitiiti ona inu tele - e mafai ona e tuʻuina atu vai mama e aunoa ma le kesi, meainu suamalie, tila, vaivai lauti.

I le lumanaʻi, e mafai ona faʻalauteleina le taumafataga, e mafai ona faʻaititia le vaega. O le faʻafefe faʻafeiloaʻiga o oloa e tusa ma se masina.

O meaai paleni taumafa e fuafua mo vaitau eseese, e fuafua i togafitiga o le pancreas ma le mamafa o le tulaga. A maeʻa le pancreatitis, e tatau ona mulimulitaʻi le meaai mo le tausaga. I le faasologa masani o pancreatitis, tapulaa mea taumafa i le tasi tikeri poo le isi lima tausaga mulimuli.

O meaai faasaina e tatau ona faasaina e tusa lava pe o le taimi o le faamagaloga. E aofia ai meaʻai, meaʻai, falai, meaʻai ulaula. E le tatau i se tamaititi e tasi le tausaga ona maua ni vai faʻafeiloaʻi e avea o ni meaʻai paleni - e mafai ona latou faʻateleina le gaioiga. E tatau ona manatuaina e mafai e le pepe fou ona tali atu i le le lelei o le fafagaina ile afaina ma le faalauteleina o gland, aemaise lava le gaioiga o le sua o le vine. I se faaopoopoga, e mafai ona tupu se allergy, lea o le a oʻo atu ai i le tiga, le lava o le fiaai, le mautonu, ma isi faailoga o pancreatitis.Fualaau faisua, fualaau faisua, suasusu e amataina malie, e tatau ona faateleina a latou tui i le vaitaimi o le loloto o le faamagaloga.

Faʻatau ma faʻasoa

FaʻaauauFaʻasologa
  • Faʻatagaina oe e faʻaititia le avega i luga o le paʻu ma faʻamaonia lana galuega.
  • E paleni le taumafa ma e mafai ona faʻataʻitaʻiina mo se vaitaimi uumi.
  • Faʻatau.
  • Manaomia tomai masani / malamalama o tekonolosi meaʻai.

O meaʻai faafomaʻi ma se faʻateleina o le paʻu i totonu o se tamaititi, faatasi ai ma le faʻaaogaina o sauniuniga eletene, e tusa ai ma mātua, e avea ma faavae mo le faʻaogaina o le manava ma le faʻamautuina o lona gaioiga.

  • "... I le gasologa o le ultrasound, na faaalia ai e laʻu tama se paʻu ua faateleina i le itu o le siʻusiʻu, ma na maua ai foci fibrosis. E i ai faafitauli i le gallbladder - cholecystitis, biliary dyskinesia. E i ai le malosi. Sa faatonuina o ia e togafitiga, e aofia ai le laulau o meaai Numera 5. Ou te vavaeeseina ese mai isi tagata o le aiga, e tusa ai ma faatonuga mo le saunia o meaʻai. Faʻasaina faasaina. Ou te le iloa pe o le a fesoasoani lenei mea. "
  • "... Na faitio le tamaititi i le tiga laitiiti o lona tino mo le toeitiiti atoa le vaiaso, aʻo le nofoa masani e masani lava, e leʻi mafatia le manaʻo, ma e leai foi isi faitioga. Na latou auina atu mo le ultrasound - faʻamalosi o le pancreatitis, o le dyscholia e faasaga i le tala o le leaga o le gallbladder, o le pancreas na faateleina 39 * 17 mm. Latou te fuafuaina se taumafataga sei vagana ai mea faʻafefete, meaʻai gaʻo / mea vevela, meaʻai, masi ma ulaula, siva, sau ma mea manogi. Ou te fafagaina le tamaitiiti i ni vaega laiti, ae masani lava. O le taimi nei o le tulaga ua mausali sina mea itiiti, sei o tatou o atu mo se toe iloiloga. "

Tau taumafa

O mea taumafa ma se faʻalavelave faʻateleina i totonu o se tamaititi e aofia ai oloa taugofie, o lona tau e tutusa ma le 1500-1600 rubles i le vaiaso.

TAIMI FAATASI! O faʻamatalaga i luga o meaʻai i luga o le 'upega tafaʻilagi o se faʻamatalaga faʻapitoa, e aoina mai faʻalapotopotoga lautele ma e le mafai ona avea o se faavae mo le filifili e faʻaaogaina. A o leʻi faʻaaogaina se taumafataga, ia mautinoa e faʻatalanoa se meaʻai.

Tuua Lau Faamatalaga