Atherosclerosis o toto toto o le fatu - o le a le mea matautia?

O mafuaaga masani e sailia ai togafitiga faafomaʻi o faitioga mai le cardiovascular system. Talu ai ona o se faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis o le fatu, e taua le matauina o le maʻi i le taimi ma faia ni auala e puipuia ai faʻafitauli, aua e sili ona lamatia ma e mafai foi ona oʻo atu i le oti.

O le aso o le a tatou mafaufau ai i faailoga, mafuaʻaga, laasaga o lenei togafiti o le fatu, ma talanoa foi pe mafai ona faamaloloina.

O le a le atherosclerosis o vaʻa fatu

Atherosclerosis o le fatu - o le a lea? O se faʻafitauli faʻaleagaina lea e tupu i totonu o vaʻa fatu. E pei o le atherosclerosis o se isi faʻainisinia, muamua o loʻo i ai le toilalo i le lipet metabolism, ona o le faateleina o le maualuga o le cholesterol atoa i le toto. O lenei mea e sili ona moni ile vaega ole afaina - LDL, lea ei ai le gafatia e pipii ai ma faaputuputu i ni vaega vaivai o le mimiti.

A maeʻa se vaitaimi o le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto, e ulu atu ai i se vaivaiga i totonu o le ipu - e aliali mai lipids ma tubercles. I lenei laumei, ua amata ai le faagasologa o le mumusu, o le taunuuga o lea mea o le sikle scierosis o le puipui lapoa i lenei nofoaga, faapea foi ma se vaega o fulufulafulu fefiloi e fefiloi ma paluga cholesterol. O lenei faʻavae e mafua ai le vevela ma faʻamalosia le tafe toto. O toto tetele, lipoproteins fou, tumutumu thrombotic e pipii i lenei nofoaga. O nei ituaiga o atherosclerotic plate.

I le tulaga o le atherosclerosis o le fatu, o sea faagasologa e tupu i luga o le aorta, mai le itu o le Valsalva sinuses (o le vaega lenei o le aorta e mafua ai ona maua mai le fatu o mea e ola ai le fatu). A maua i totonu o lenei vaega ia gaʻo eletise, o le toto i le fatu e faʻalavelaveina, lea e oʻo atu ai i faʻafitauli o le ischemic ma faʻamaʻi ogaoga.

O le sili ona faigofie i le atherosclerosis o le fatu, o sui ia o le afa malosi o tagata soifua, pe a uma le 50 tausaga. Ae ui i lea, o le faanatinati o le faafitauli o loʻo i ai i le mea moni e faapea i tausaga talu ai nei, o lenei fomaʻi fomaʻi ua oʻo lava ina laʻitiiti, ma ua maua nei i le matua o lona matua. I le faʻaopoopoga, e mafai ona alu i le mea mulimuli e aunoa ma ni faʻamatalaga faʻapitoa faʻapitoa ma faʻaalia i na o vaega mulimuli lava.

Faailoga ma laasaga o le atinaʻe

O le atherosclerosis o toto toto o le fatu e le o faʻaalia i le vave faʻafuaseʻi o faʻamaoniga.

O le maʻi e amata lemu ma maua tolu vaega autu.

  1. Muamua tulaga. I le faagasologa atoa, o metotia o suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai ni mea laiti i luga o puipui o maʻa o le fatu, ma o le faʻaleagaina o ia manuaga e faʻaalia ai le faʻaleleia o lipid. I le aluga o taimi, o nei microcracks e ola ma faateleina le lapopoa, ua sili atu ona maitauina ma faaletonu o le endothelial, ua faateteleina ai le tulaga o fua.
  2. Lona lua tulaga. I suʻesuʻega faʻasaienisi e tupu foi i lalo o le igoa liposclerosis. I lenei laasaga, o le autu o le pathogenetic mechanism o le faaputuputuina ma le faateleina o le fausiaina o le leona e taulai i suauʻu gaʻo. O le laʻasaga lenei o le atherosclerotic plate form formation. Talu ai ona o lona le mautonu, o lenei mea na mafai ona maua mai i lenei vaega, o le mea lea o le laasaga lona lua o le atherosclerosis o le fatu ua mafua ona o le faateleina o le lamatiaga o le thrombosis. Togafitiga i lenei laasaga e sili ona aoga, talu ai e sili ona lelei le faʻamamaina o vaa.
  3. Tolu taimi. E iai le igoa atherocalcinosis. O atherosclerotic plates, ia e le lelei ma e le mafai ona faʻamalosi i le taimi mulimuli, o loʻo maua ai ni vailaʻau faʻasolosolo ma katoni calcium. O lea latou te maua ai le tele ma ola malosi i totonu o le puipui lapoa. E le gata i lea, i se mea e taulaʻi i ai, o loʻo i ai le faʻalauteleina o masini thrombotic, o le vevesi o le vaa e faʻaititia ai le faʻaititia (o le faʻaitiitia o le maualuga o lona lumenene), lea e mafua mai i le gasegase ma le ogaoga o taunuuga.

O le ata o le atherosclerosis o le fatu mo se taimi umi atonu e le atoatoa ma maskedia i lalo o faailoga o isi faʻamaʻi (IHD - maʻi fatu fatu, angina pectoris). E masani lava, e naʻo tagata maʻi e faʻalogo i le faʻamaloilo pe a tutupu ni faʻalavelave ogaoga o le atinaʻe.

Faʻailoga muamua Atherosclerosis o lenei localization o:

  • Faʻafitauli o le toto maualuga ma suiga tetele i lona numera.
  • Tuai ma le vaivai.
  • Faʻaitiitia le mafaufau ma le gaioiga galue.
  • Leotele ma le le mautonu lagona o le malulu i pito sili ona leaga.
  • Paʻu maʻi e faʻalautele i lalo o le tauau tauagavale poʻo le lima.
  • Le lava le manava ma le leai o se ea pe a uma le faamalositino.
  • Pallor o le paʻu.
  • I le maualuga o le musumusuga po o le faamalolo, o le tiga e lagona i tua o le sternum.
  • Tineni.

Mafuaʻaga o faʻamaʻi ma mea aʻafia

O le iloaina o le mafuaʻaga o togafitiga o le ki lea i le manuia o ana togafitiga. I le faʻamautinoaina o le aioiology o le atherosclerosis, e mafai ona tatou aʻafia ai lona mamanu. I le atinaʻeina o lenei fomaʻi lautele, o mea taua autu e mafua ai:

  • Meaʻai le lelei.
  • Inactivity, ola le ola tagata. I le faaopoopo atu i tulaga lamatia, o loʻo fesoasoani foi i le atinaʻe o le ischemia i le atherosclerosis.
  • Fuafuaga faʻapitoa.
  • Tulaga faʻalavelave, faʻalavelave mafaufau ma mafaufau, lea e masani ai mo se tagata faʻaonapo nei.
  • Le i ai o masani leaga i le talafaasolopito - ulaula ma le ava malosi.
  • Faʻamatalaga faʻamaʻi - toto maualuga, maʻisuka.

Afai e te vaʻaia le tele o nei aʻafiaga o aʻafiaga i lou olaga, e mafai ona e puipuia oe lava mai le atherosclerosis o le loto ma ona faʻafitauli ogaoga.

Vaega o togafitiga ma le puipuiga

O togafitiga o le atherosclerosis o toto toto o le fatu e aofia uma ai togafitiga masani, togafitiga ma togafitiga ma togafitiga faʻalautele. Togafitiga e mafai ona faʻataʻitaʻiina faapitoa e se cardiologist o loʻo auai i se fomaʻi, e faʻavae i luga o faʻamaumauga o fale suʻesuʻe ma meafaigaluega a le tagata maʻi. O vaega autu o vailaʻau na faʻaaogaina mo le atherosclerosis o le fatu ma le aorta o fibrates (filabrate, fenofibrate), statins (Lovastatin, Krestor, Torvakard, Mevacol), vailaʻau choleretic, acidic nicotinic, suauu antiplatelet, venotonics, painkillers, anticoagulants ma faʻamalosite.

Faʻamatalaga faʻasolosolo faʻamaʻi ma fomaʻi ogaoga o le faʻamaʻi, o le taotoga e mafai ona faʻaalia. E i ai le tele o togafitiga faʻapipiʻi mo le atherosclerosis o le fatu.

  • O le togafitiga o le thrombolytic o se taumafaiga lea e faʻamavae le fusi o toto.
  • O le taotoga o taotoga o se faʻasologa lea e fausia ai e le fomai tipitipi se vaʻa fou e tuʻuina atu ai le toto e pasia ai le fasi pepa na aafia.
  • Faʻavevesi. Faatasi ai ma lea mea, ua faʻaofiina ai se pusa i totonu ole vaʻa o le vaa ua afaina, lea ua faʻapipiʻi ai le paluni ma ua afaina le vaa. O le taunuuga o le limite o loʻo faʻatulagaina e le pulupulu.
  • O le faʻataʻitaʻiga o se faʻataʻitaʻiga mo le faʻamamāina o toto mai vaʻalaʻau cholesterol.

Togafitiga e tatau ona atoatoa ma e tatau ona tuʻufaʻatasia ma se paleni paleni - e aunoa ma ni mea faʻafefete, e le ulaula, masima ma mea vevela - o le ki lea i vaʻa maloloina. Tele fualaau faisua ma fualaau suamalie, ia sili atu le fiafia i le kuka ma le uila. I le faaopoopo atu i ai, e taua le faʻaopopo atili o gaoioiga faaletino i aso uma - galuega i le taeao, savali faʻataʻitaʻi, faʻamalositino.

Maliu mai le atherosclerosis o le loto

Afai e maua le atherosclerosis o le fatu i le leva o le taimi, ona maua loa lea e le maʻi se aʻoga masani. I totonu o vaʻa, faʻapipiʻi ma gasegase ua faia. O mafuaʻaga sili ona taatele o le maliu o se maʻi pipili, fasipolo, ma le fatu fatu oso. E iai foi maliu mai le malepelepe o le anerysm.

I le tulaga o masalosaloga poʻo faitioga e tali tutusa ma le faʻaaliga o le atherosclerosis, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa i se fomaʻi ma maua se suʻega atoa faafomaʻi. I le avea ai o se puipuiga o le atherosclerosis o le loto, e tatau ona e taitaia se olaga ola malosi, ia 'ai lelei ma aloese mai tulaga faigata.

Faʻafitauli faʻapitoa

O le mafuaaga autu mo le atiina ae o le atherosclerosis o toto toto e tusa lava po o le a le natura o le nofoaga o pathogenic plaques o le solia lea o le faagasologa o le gaosiga o le protein i puipui o arteries ma veins. Faʻasaga i tua atu o sea solitulafono, o faʻafitauli o le faʻasalaga o le cholesterol, protein ma le phospholipids i le tino ua faʻaalia.

Faʻaaoga faʻamatalaga! Apalai Atherosclerotic o se faʻaopoopoga o gaʻo e pipii i pa o toto toto. Aʻo faʻalauteleina le maʻi, o lenei ituaiga o faʻatelega e faʻatupulaia, ma o le lumen i le va o vaʻa e faʻataʻoto loloto. I lenei tulaga, o mea e manaʻomia muamua mo le faʻalavelave o le tafe toto i luga o vaa e aliali mai.

E mafai ona togafitia le atherosclerosis o toto toto o le fatu - o le matautia o le faʻamaʻi o loʻo i ai i le mea moni e le mafai ona faʻamalolo. O faʻamaʻi e mafai ona tupu i se fomaʻi umi mo se taimi umi, e aunoa ma le faʻaalia o ona uiga.

E taua le faamamafa atu o le manaʻomia mo suʻesuʻega faafomaʻi faafomaʻi o tagata gasegase e le o se "au" fomaʻi. Faatasi ai ma se suʻesuʻega taimi, e mafai ona faia togafitiga togafitiga i taimi talafeagai, ma puipuia ai le atinaʻe o le faʻamaʻi.

E pei lava o maʻi faʻamaʻi, atherosclerosis e tele ni vaega o le atinaʻe, e taʻitasi le mafaufau i le laulau:

Tulaga o le atherosclerosis o vaʻa fatu
VaegaLisi o le taʻalogaIsi faʻamatalaga
O aʻuUa gaosia se pisia lipid, o le leaga o le faaleagaina o vaa, o le puipui ua matala, o loʻo tusia le edema.O le umi o le laasaga e fuafuaina e uiga taʻitasi o le tino o le maʻi. O faʻamaʻi e mafai ona iloa i lenei taimi.
IILiposclerosis o loʻo faʻaalia, o loʻo fesoʻotaʻi le tino i luga ole lipid spot. Papala pepa, o le lumena i le va o vaʻa e faʻamaʻoto. O pa puipui o le toto e faʻaaogaina ai ma le faʻaitiitia o latou gaioiga.Faatasi ai ma le taimi e iloa ai le faʻamaʻi, o taunuuga taua e mafai ona maua i le taimi o togafitiga. O loʻo i ai le avanoa e faʻaitiitia le faʻavaeina o faʻavae.
IIIAtherocalcinosis e atiina ae. I pusa atherosclerotic, o loʻo tuʻuina ai le calcium, o loʻo faʻatulagaina faʻavae. O le lamatiaga o loʻo i ai i le mea moni e faapea o le taimi nei e ono le lagona e le tagata maʻi lagona o le faʻalavelaveina o faʻamaʻi o le maʻi.E i ai le maualuga o le lamatiaga o le faʻaaogaina o le vaa, lea e tulai mai i aso taitasi. O se taunuuga o se liona, e mafai ona tupu se fatu fatu. Fesoasoani i le tagata maʻi e tatau ona vave tuʻuina atu - o loʻo i ai se maualuga maualuga o le oti.

Faʻalogo! E faʻafefea ona togafitia le atherosclerosis o vaʻa fatu, e fuafua i luga o le laasaga, o le a taʻu atu e le fomaʻi ia oe, o faatonuga mo gaoioiga atonu e ese le ese. E tatau ona iloilo mea lamatia uma: e le talafeagai le faʻaaogaina o metotia faʻapitoa e tau ai na o oe lava. E taua le manatuaina o taunuuga mataʻutia ma faʻafitauli.

Atherosclerosis e vaevaeina e le gata i le vaevaeina o leona, ae faʻalagolago foi i tulaga o le faʻaalia o maʻi, lea e mafai ona:

  • hemodynamic (faʻasalaga vascular ma le maualuga),
  • gasegase (togafitiga o le tino o le endocrine),
  • fefiloi (e tele mafuaaga).

E taua le maitauina o lenei faʻamaʻi i le tele o tulaga, o le fesuiaiga o maʻa tetele.

Mafuaʻaga mo le atiina ae

O mafuaʻaga o le atherosclerosis o toto toto o le loto e mafai ona vaevaeina i ni vaega:

  • tulaga le maalofia
  • masalo e mafai ona lafo
  • faalagolago i le tagata ma ona uiga i lona lava soifua maloloina.

O vaega taʻitasi o mafuaaga e tatau ona vaʻaia ese.

Faʻamatalaga e le Faʻaliliuina

Faʻafouina i aso nei e le o ofoina atu ni metotia talafeagai e faʻaitiitia pe faʻaitiitia ai aʻafiaga o nei vaega o le atherosclerosis o le fatu ma toto toto.

Faatasi ai ma mea e mafua ai le atiaʻe o le atherosclerosis o toto o le fatu, o loʻo iai:

  1. Sini maʻi. Fuainumera faamaumauina o loʻo tupu tele le leona i alii ma 10 tausaga muamua nai lo tamaitai. O tamaitai e feagai ma le faamai ina ua maeʻa le faailoga o le matua o le 50 tausaga. Fomaʻi faʻatasi "puipuiga o fafine" faʻatasi ai ma se faʻamatalaga faʻapitoa faapitoa o se sui i tausaga faʻapitoa. Ua faamaonia o le estrog hormone e maua ai le puipuiga tele.
  2. Vaitausaga. O tagata maʻi i le matutua o le matutua o le a sili atu ona maua le faʻaalia o le faʻamaʻi. O le lamatiaga o le atherosclerosis lea e faʻapupulaina mo tagata uma o le vaitausaga o le 45 tausaga.
  3. Vaʻaiga faʻasologa. O le mea moni o le atinaʻeina o le faʻamaʻi i le tele o augatupulaga ua faʻamaonia, aua afai i totonu o le aiga, pe a fai o tagata ua feagai ma ni gasegase vascular, e tatau ona totogi le tausiga faapitoa i suʻega.

O le mafuaʻaga o le atherosclerosis o le fatu ma toto toto e vavalalata, o le avanoa o lana gaioiga e tusa ma le 50%, ae o le matauina o lapataiga o le a manuia ai le tagata maʻi.

Malosiaga e Aveesea

O le lisi o mafuaʻaga e mafai ona aveeseina e aofia ai faʻamaʻi o loʻo i ai i le maʻi.

O faʻamaʻi le atherosclerotic o le fatu ma toto toto e mafai ona tupu i tua o:

  1. Maualuga maualuga. Faatasi ai ma le maualuga o le maualuga, o le malosi o le satuina o puipui o arteries ma le faateleina o le gaʻo, ma e tusa ai, o mea e manaʻomia mo le atiaʻe o le atherosclerosis ua fatuina.
  2. O le maʻi suka. O le aʻafiaga o le faʻaalia o le atherosclerosis mo le maʻisuka e faʻatupulaʻia e le fitu taimi. O se suiga talitutusa e afaina ai le talaaga o se suiga taua i le natura o le faagasologa o metabolic processes i le tino o se tagata maʻi faapitoa.
  3. Mea afaina. O le mafutaga o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi faʻatafunaina na faia i se taimi lata mai nei - na faamaonia ai o le atherosclerosis o vaʻa o le fatu na atiaʻe lelei i le tino o tagata mamaʻi i maʻi pipisi.
  4. Faʻasologa o le mafaufau. O se mea talitutusa e mafua ai ona faatupuina e le tagata gasegase meaʻai. Faʻasagaga o le mamafa o le mamafa, o tulaga aoga mo le atinaʻe o le atherosclerosis ua faia. I le soliga o faiga faʻasolosolo, o le faateleina o le maualuga o le lipoproteins i le toto e tupu.

E tatau i tagata maʻi ona gauai atu i le mea moni e faapea, ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona faʻaalia le atherosclerosis, e tatau ona faia se suʻega faafomaʻi i se taimi talafeagai ma gauai atu i togafitiga o faʻamaʻi pipisi.

Mea e aveeseina

O faʻaleagaina o mea faʻamaʻi ma faʻaaogaina o le cholesterol e masani ona tupu i tagata e taʻitaʻia se olaga le talafeagai.

Vaega o aʻafiaga e aofia ai:

  1. Faʻasusu - o le teena vave o le faʻalagolago i ai o le puipuia lea o le faʻaalia o pathoces vascular.
  2. Mea le pulea - E tele taimi e le mafai ai e tagata Vegetarian ona feagai ma faʻafitauli faʻapitoa.
  3. Gaoioiga faaletino - Talu ai o le le atoatoa o le tino o se fili o vaʻa toto, o le a faʻamanuiaina le tino faaletino.

O mea e le mafai ona faʻaaogaina ei ai sona aʻafiaga i le gasologa o faʻamaʻi uma o loʻo i ai i le tino. O le mea lea, o le teena vave o mea ua fai ma vaisu leaga o se laasaga mautinoa i le faagasologa o le faamalologa.

Faʻalogo! O maʻi faʻamaʻi fatu faʻamaʻi ma le atherosclerosis vascular o ni faʻamaʻi matautia lea, pe a latalata ane, fatuina tulaga leaga mo le soifua o le tagata maʻi.

O faʻafitauli o le fatu ma toto toto ua faʻaititia i se laasaga e tasi i le lamatiaga o le faʻaalia o taunuuga matautia mo se tagata maʻi i le kanesa. O le tulaga o le ola faaletino mai faʻamaʻi uma e matua maualuga lava. O le mafuaʻaga lea o le puipuiga o le ki lea i se olaga manuia, soifua maloloina ma le umi (silasila i le faamamaina o ipu mai le cholesterol: o auala sili ona lelei).

Faailoga o maʻi

Faailoga o le atherosclerosis o vaʻa o le fatu e masani lava ona toesea i se taimi vave o le maʻi. O suʻega o le toto o le a fesoasoani e fuafua ai le i ai o togafitiga. I le avea ai o se tulafono, o suiga e mafai ona iloa pe a maeʻa se faasologa o suʻega faigofie.

Mea moni! O tagata mamaʻi e sili atu i le 40-45 tausaga e tatau ona tofotofoina mo le cholesterol toto, e tusa lava pe le o iai uma faailoga o le maʻi.

E tolu laasaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi ma o faʻaʻailoga e aliali mai i luga o ia mea taʻitasi e eseese lava.

O le taimi muamua o le fibrotic, e mafai e le tagata gasegase ona iloa faʻamaoniga nei:

  • tiga tiga i le vaega o le loto,
  • o foliga vaaia o le manava le manava,
  • tiga o le pusa
  • vaivai.

O le mea o le estchemic o le lona lua, ma o faʻamaoniga o le faʻamaʻi e sili atu ona matautia. O le tagata gasegase atonu e iai aʻafiaga o foliga o angina pectoris.

Faʻalogo! O le mea pito sili ona matautia o le tulaga o le thrombonecrotic. E tupu mai le thrombosis o faʻamaʻi leaga. Afai e aʻafia ipu o le fatu, faʻafuaseʻi ona maliu maliu poʻo le fatu fatu.

Afai e tupu mai faailo o se fatu fatu, e tatau ona valaau se 'au faʻalavelave faʻafuaseʻi e aunoa ma le faatuai.

Faʻailoga

E faʻapefea ona siaki toto toto o le fatu mo le atherosclerosis e leʻo iloa e tagata uma, ae o ia faʻamatalaga e tatau ona faʻalogoina. O le toʻatele o tagatanuu e tatau ona suʻesuʻe tasi i le 5 tausaga, ma tagata o loʻo aʻafia i vaega maualuga-i tausaga taʻitasi. O ia ituaiga gaioiga o le a fesoasoani e faʻaitiitia le ono mafai ona aʻafia ai aʻafiaga leaga o le atherosclerosis.

O le lisi o auala sili ona faʻamalamalamaina o suʻesuʻega e aofia ai:

  1. Suesuega ole toto. O lenei auʻiliʻiliga e mafai ai e oe ona pulea le suiga i le maualuga o le kulukose ma le lipoproteins i le toto.
  2. Suesue i luga o le cholesterol. O loʻo faʻamatalaina mo tagata mamaʻi e iai ni faʻafitauli i le suʻesuʻeina o le toto poʻo tagata o le vaega o aʻafiaga. O le suʻesuʻega e mafai ai ona e fuafuaina le maualuga o lipoproteins o vaega uma.
  3. ECG Faʻatagaina oe e fuafua le i ai o suiga i totonu o le loto ma iloa ai le fatu o faʻalavelave faʻalavelave.
  4. Suʻega faʻasalalau Faʻatagaina oe e fuafua le nofoaga o afaina ua afaina ma fuafua le tele o mea e teu ai le fatu.
  5. Faʻataunuʻu Faʻatagaina e fuafua fomaʻi lautele.

O le muamua o le atherosclerotic heart ma vascular disease ua iloa, o le tele foi lea o le avanoa o se maʻi ua toe foi mai i se olaga atoa.

O laʻasaga talafeagai o le a mafai ai ona faʻamaonia le i ai o suiga ma tago i fualaau. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻataʻitaʻiina ai tagata mamaʻi e iai ni faʻafitauli o faʻamaʻi.

O togafitiga togafitiga e tatau ona faia i le amataga o le atinaʻeina o togafitiga.

O sini autu o mea na tutupu:

  • ausia le paleni o le cholesterol i le tino,
  • aveeseina o VLDL ma le LDL mai le tino,
  • faaitiitia o le aafiaga o itu e fesoasoani i le atinaeina o togafitiga.

Muamua lava, e tatau i le tagata maʻi ona faʻamautuina lona lava taimi o le ola: taofi le ulaula, faʻamaonia le moe ma le sogasolo, faʻaaogaina auala o le togafitiga.

Faʻalogo! O faamalositino o se vaega taua o togafitiga. E taua le manatua e taua tele le faʻaogaina: e tatau ona e amata i ni faʻamalositino, e faʻamalosia ai le faʻalavelave.

O fualaau mo le atherosclerosis o toto toto o le fatu e tatau ona faatonuina e se fomaʻi. O le tau o ia mea faʻapipiʻi e maualuga, aua o le tele o tagata gasegase e faʻaaoga togafitiga faʻaleaganuʻu. O ia metotia e foliga mai e avea ma sui o le puipuiga lelei, ae o le a latou le fesoasoani e faaleleia le tulaga i mataupu ogaoga.

Fomaʻi togafitiga

I le amataga o le tui atherosclerotic, o loʻo faʻaaogaina togafitiga faʻafomaʻi.

O togafitiga faʻamaʻi e aʻafia ai le faʻaaogaina o nei fualaau faasaina:

  1. Nicotinic acid O le togafitiga e faʻamoemoe e faʻamamafa le paleni o le cholesterol.
  2. Fiti. Fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le malosi o le lipid gaosia e tino o le tino.
  3. Tulafono Saunia se faʻaitiitiga i le LDL concentration.
  4. Sauniuniga mo le faʻasalaga o le kulimi pipi.

Faʻalogo! E toʻatele tagata atamamai e fautuaina le faʻaogaina o le suāuʻu mo le atherosclerosis o vaʻa fatu. O lenei vaega o se punavai talafeagai o omega 3 acids.

I soo se tulaga, e tatau ona faia togafitiga i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi (silasila i Vitamini mo toto toto ma le loto - filifili le sili). O le tagata gasegase e tatau ona faia ni suʻega masani e faʻaalia ai le ata o le kosi o suiga i le tino.

Togafitiga

I tulaga ogaoga o le atheroxlerosis o le fatu ma toto toto, e ono le aoga le togafiti togafitiga. Afai o loʻo i ai se totoga o toto toto - e foliga mai o se taunuuga oti. Ina ia faʻaolaina le maʻi o le tagata maʻi, e manaʻomia le manaʻomia vave o togafitiga faafomaʻi.

E tele auala e faʻaalia ai. I tulaga sili atu, o se gaioiga faʻaalia e faia. Afai e mafai ona faʻaaogaina se metotia laiti, e tuʻuina atu i ai. O le ata o loʻo faʻaalia ai le alualu i luma o le taotoga faʻapitoa (vaʻaia le taotoga o le Loto: o se taʻavale e mafai ona laveaʻi se ola). O le tau o le taotoga e eseese tele e fuafua i le auala na filifilia.

Laʻau togafiti

E taua le manatua o se faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis e mafai ona lamatia. O le faʻaleagaina o vaʻa toto e aʻafia ai le faʻaalia o eseesega i le galuega o le cardiovascular system. E tele tagata faʻamalolo e fautuaina le taitaia o togafitiga faʻapitoa mo le atherosclerosis o vaʻa fatu, ae o na metotia e mafai ona faʻaaogaina pe'ā uma ona faʻatalanoa se fomaʻi.

Mo le sauniuniga o le faʻamaloloina o susu, o fualaau eseese e faʻaaogaina, o ni faʻapogai o se faʻafefe o le faʻafefe. Aʻo leʻi faʻaaogaina ia totogifuapauina, e tatau ona e mautinoa e leai se maʻi. O togafitiga faʻapitoa e le tatau ona na o le pau lea o le auala o togafitiga, ae mafai ona faʻaaogaina e puipuia ai le faʻaalia o le maʻi.

Puipuiga

Ole taimi vave e puipuia ai fesoasoani e aloese mai le faʻaalia o togafitiga.

Ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona faʻaalia le atherosclerosis o toto toto o le loto, e tatau ona tausisia tulafono nei:

  • teena o le ava malosi ma le tagofia o le nicotine,
  • faʻaitiitia le faʻavaivai
  • masani faafomaʻi.

O togafitiga faʻataʻitaʻiga o ni taga faigofie, ae o latou o se auala lelei e puipuia ai se fonotaga ma maʻi. O faʻamaoniga o le atherosclerosis o toto toto o le fatu e le mafai ona aliali mai mo se taimi umi. Ina ia iloa le maʻi, faʻaaogaina faʻamalositino.

Afai e maua le faamai i le amataga, o togafitiga e faia e tusa ai ma le auala agamalu - fualaau faasaina. I taimi mulimuli ane o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, faʻaaogaina le togafitiga faʻapitoa, sosoo ai ma le toe faʻaleleia i nofoaga faʻaleleia nofoaga faʻaleleia.

O mafuaʻaga autu o le atinaʻeina o le faʻamaʻi

Mo le puipuia o le maʻi o le atherosclerotic fatu ma le atherosclerosis, e tatau ona manatua le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o sea faafitauli. O tagata atamamai i ona po nei e le mafai ona oʻo mai i se maliega autasi i lenei mataupu. Na naʻo latou mafai ona faʻamaonia ni mea taua e fesoasoani i le amataina o le faʻamaʻi:

  1. Faʻaauau i taimi faʻafitauli, faʻalavelave mafaufau.
  2. Faʻasalaga o tulafono o meaʻai lelei, faʻaleagaina o meaʻai, meaai gaʻo ma falai.
  3. Soifua i itulagi ma tulaga leaga o le siosiomaga.
  4. Togafitiga i le ulaula ma inu.
  5. Le lava gaioiga faaletino.
  6. O le maʻi suka.
  7. Le agaleaga leaga.

Faʻesea le tele o nei mea leaga i lalo o le malosi oi tatou taitoatasi. O le vave lava ona faʻaumatia mafuaaga o le atherosclerosis, o le sili atu foi lea o avanoa o se togafitiga manuia.

E tusa ai ma suʻesuʻega faʻafuainumera, o le avanoa o le maliu faʻafuaseʻi mai le atherosclerosis e faʻapupulaina i le maualuga o le cholesterol i le toto. O le mea lea, e matua taua tele le pulea o lenei faailo.

Tulaga o le atinaʻeina o le faamai

E le faʻafuaseʻi ona tupu le maʻi. Faatasi ai ma le faaputuputu faifaipea o le lipid cell i luga o puipui o toto toto, e amata lemu ai le atherosclerosis. O lenei faagasologa e masani lava ona vaevaeina i ni vaega taua:

  1. Muamua. O le saoasaoa o le toto e amata ona faasolosolo malie malie. O loʻo maua i luga o puipui o toto toto masini sikuea. I le eria o ia ituaiga oona, o le faʻaleleia o le faʻapipiʻiina o siama lipid e amata. E faasolosolo malie, e faateleina le lapisi i le lapoa, ma o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga gaʻo.
  2. Laasaga lona lua o le atherosclerosis. E taʻua o le liposclerosis. O loʻo i ai le faʻalauteleina o le tuputupu ae o le tino o manu. I lenei taimi, o le maʻi e tali lelei i togafitiga. E mafai ona faʻamaʻi lelei le faʻavaeina o fata. I le taimi lava e tasi, o le avanoa e atiaʻe ai le thrombosis e tele taimi e tupu ai. O lenei mea e mafai ona mafua ai le afaina o le aluga ma le oti.
  3. Atherocalcinosis. O loʻo i ai se faʻatusatusaga o paʻu i totonu o vaʻa o le loto, lea e faʻaosofia ai le teuina o le kesi. E matuā vavalalata le faʻatagaina. O se gaioiga malosi o le thrombus e tupu, lea eo mai faatasi ma se faʻafitauli matuia o le vaa. O le aʻafiaga o le faʻatonuga ma le necrosis ua faʻateleina. I tulaga ogaoga, o le gangrene e amata i lenei vaega.

O togafitiga o le a faalagolago tele i le tulaga o le atherosclerosis. I taimi mulimuli, o le togafitiga e faigata ma umi. Ae paga lea, e le o taimi uma e taʻitaʻia ai se taunuuga lelei. O le mea lea, e tatau ona iloa le faafitauli i le vave e mafai ai.

E faapefea ona faʻaalia le maʻi?

I le vashepes atherosclerosis, e ono le vave ona aliali mai faailoga. E masani lava, e amata ona popole tagata i lo latou soifua maloloina pe afai e aliali mai ni faailoilo manino o le atchémia poo le afaina o le myocardial. O le mea lea, e taua le gauai atu i uluai faʻaaliga o le maʻi:

  1. Faʻapenaina o le paʻu.
  2. E masani lava ona faʻavaivaia vae e tusa lava pe masani ai le vevela.
  3. E tafe le manogi i le toto maualuga.
  4. Mafaufau mamafa.
  5. O se tagata e lagona le le lava i taimi uma, e fia moe i taimi uma.
  6. O le le fiafia, e faateleina ai le atuatuvale.
  7. O lagona tiga o se natura masani e tuuina atu i le lima po o lalo o le tauau o le tauau.
  8. Faatasi ai ma le manava manaia po o le vevela, na te lagona le tiga i le plexus solar.
  9. A maeʻa le faʻamalositino, e i ai le le lava o le ea.
  10. O faʻaaliga o le faʻamaʻi e aofia ai lagona o le vevela vevela i le tino, lea e suia e le malulu.
  11. O loʻo i ai le tinisitus.
  12. O le leiloa o le mafaufau e ono tupu.

O le taulaiga faapitoa i faʻalavelave faʻalavelave e tatau ona tuʻuina atu i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ma faʻavaivaia ai le galuega. I faʻamuamua o lenei faafitauli, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma faia se suʻesuʻega faʻapitoa maeʻa.

Faiga faʻataʻitaʻiga

O le a mafai e le cardiologist ona faʻamaonia saʻo le atherosclerosis pe'ā uma se suʻesuʻega faafomaʻi atoatoa o le maʻi. Muamua, o le tagata tomai faapitoa e suʻe le tagata maʻi. O le i ai o le edema, i luga o le tino, faaletonu o le pu ma isi faʻailoga. Ia mautinoa e fua le mamafa ma le fatu. A maeʻa lena, o le tagata poto faapitoa o loʻo faʻamatalaina nei faiga faʻataʻitaʻiga:

  1. Suesuega o le toto suʻesuʻe. O le faʻatonuga o le cholesterol ma le triglycerides ua fuafuaina.
  2. Atotography. O se suʻesuʻega lea o le setete toto e faʻaaoga ai le leitio. I le faʻaaogaina o lenei metotia, e mafai ona iloa ai le i ai o faʻamaufaʻailoga, faʻamaʻi, faʻamaonia ma isi faʻamaʻi.
  3. O le angiography o se suʻesuʻega lea e mafai ai ona fuafua le solia o le toto i le nofoaga suesue. O nofoaga fesuiaiga e mafai ona iloa ma le faʻaofiina o se soʻotaga faʻapitoa faʻapitoa.
  4. Faatulagaga I le faaaogaina o le ultrasound, o le toto toto e latalata i le muso o le fatu ua suesueina.

E faavae i luga o faʻamatalaga mai suʻesuʻega, ua maeʻa le fomaʻi e faapea o loʻo i ai se faʻamaʻi. E na o le taimi lava lena e mafai ai ona tatou agai i luma i le atinaʻeina o se polokalame tau togafitiga talafeagai.

Togafitiga metotia

O le tele o taimi, e alu tagata i le fomaʻi pe a maeʻa le tiga i totonu o le loto ma isi faʻaaliga o le atisiʻe poʻo le osofaʻi fatu. I lenei tulaga, e manaʻomia togafitiga faafomaʻi o le atherosclerosis, lea e aofia ai vailaʻau nei:

  1. Painkillers. E tatau ona latou taofia le osofaʻiga. O le tele o taimi, faʻaaogaina le Nitroglycerin mo nei faʻamoemoega.
  2. Auala mo le faʻamautuina o toto toto.
  3. Fualaau faasaina e faateleina ai le toto.

I le togafitiga o le atherosclerosis o toto toto o le fatu, e manaʻomia vai e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol i le toto. E vaevaeina i ni vaega:

  1. Fiti. Puipuia le fausia o le gaʻo i le ate. O le umi o le faaaogaina o fibrates e le taliaina, talu ai o gaʻo e manaʻomia mo le atoatoa o le gaioiga o le tino. Latou te auai i le fausiaina o sela ma le galuega o le enzymatic system. Fibrates e aofia ai le faʻafefiloi ma le faʻamalosi.
  2. Tulafono O lenei vaega e aofia ai Lovastatin, Mevacol, Simvastatin ma isi. Ina ia ausia se aafiaga tumau, e tatau ona faʻaaogaina mo se taimi umi lava.
  3. Cholagogue. Ua mamanuina ina ia faateleina le fua o le sasaa mai o le talo. O lenei vaega e aofia ai cholestyramine, cholestide ma isi.
  4. Nicotinic acid

I le taimi o togafitiga faʻamalositino, e tatau ona matua usitai i fautuaga uma a se fomaʻi. O le faamutaina o le togafitiga poo le suia o fualaau faasaina e mafai ona i ai ni taunuuga ogaoga mo le soifua maloloina ma e oo lava i le ola.

Fualaau faʻamalosi ma a latou suʻega e filifilia faapitoa e le fomaʻi auai. A o lei faia ni vailaʻau, faitau ma le faʻaeteete faatonuga e oʻo mai ia i latou.

Tausiga togafitiga

I tulaga ogaoga o le atherosclerosis, e le mafai ona tufatufaina atu i le taotoga. E fesoasoani lea e laveai le ola o le tagata maʻi. Faʻaaoga auala nei:

  1. Faʻasoloina o le Thrombolytic. Fuaina o fua e faʻamaʻapeʻa ai totoga o loʻo tutupu mai. E fesoasoani lea e vave faʻafoʻi ai le masani o le toto.
  2. Faʻasologa taotoga. Faʻaaogāina a latou lava vaʻa o le tino poʻo faʻapitoa faʻapitoa, o tagata tomai faapitoa e maua ai le toto fou, e faʻasese ai le nofoaga ua faaleagaina. I lenei tulaga, o le fatu ma le tuuina atu o meaʻai i mea uma i totonu o le tino e masani lava.
  3. Faʻavevesi. I le taimi o lenei taotoga, nai lo le vaeluaina o le vaa, ua tuʻuina atu i luga o le vaʻa. O se tasi oi latou ua i ai se pusa uamea. Ua faʻafefeteina i le ea, lea e mafai ai e oe ona faʻalautele le kilia. Ina ia mafai ona faʻamautu le maualuga i le tau e manaʻomia, e mafai ona faʻatagaina se peni.
  4. Faʻasalaga. O lenei faiga e aofia ai le faʻamamāina o arteries mai sosoʻo gaʻo. O le iʻuga, e amata ona faʻatinoina atoa le vaʻaia o vaa.

O faʻafitauli faʻapitoa e afaina ai le ola maloloina ma le soifuaga o le maʻi. Ae o le tele lava o lenei mea ua na o le pau lea o le ala o le faaolataga.

O se vaega taua i le togafitiga o le atherosclerosis o le fatu e faia i meaʻai talafeagai. E naʻo le pau lea o le ala e faʻaitiitia ai le cholesterol o le toto ma puipuia ai le fausiaina o poloka fou. O fautuaga autu e tatau ona mulimulitaia:

  1. Muamua, o le taumafa i aso uma o faʻamalosi, gaʻo ma gaʻo. Saunia le taumafaina o le tele o vitamini ma minerale.
  2. Ole fuainumera o kalori e manaʻomia mo le tagata maʻi e faʻatatau i le mamafa o le tino. O le sili atu i lenei faatulagaga e mafai ona afaina ai le setete o le soifua maloloina.
  3. O meaai e tatau ona masani, ia le itiiti ifo i le fa taimi i le aso. O le umi o malologa i le va o 'aiga e mafai ona faʻateleina ai le ala o le faʻamaʻi.
  4. E tatau ona vavaeese ese meaʻai ulaula, vave faʻafefiloi gaʻo, gaʻo ma gaʻo mai meaʻai. O le taumafaina o masima ma mea manogi e tatau ona faaitiitia.
  5. O le taumafa a se tagata maʻi i le atherosclerosis e tatau ona aofia ai pata ma falaoa mai le falaoamata atoatoa. Muffin ma oloa mai falaoamata lelei e tatau ona lafoai.
  6. E mafai ona faʻaaogaina meaʻai susu mai mea maualalo maualalo. Ae e sili atu le musu mai ituaiga o sisi ma le susu atoa.
  7. O le lisi e tatau ona aofia ai soupisi fuamoa. O le gauga suamalie e tatau ona avea o se mea o le taimi ua tuanai.
  8. O le faʻaaogaina o iʻa o soʻo se ituaiga e fautuaina. E mafai ona uu pe tao.
  9. E faʻatagaina tagata 'aina o le' aʻai ona 'aina' auʻai ma meaʻai. E tatau ona lafoaʻi le vavao, laʻau ma musele.
  10. O le meaai e tatau ona aofia ai meaʻai o manufasi. E mafai ona avea ma vele, taaloga, moa poʻo lapiti. E faʻatagaina le ulu atu i le pato, gaʻo gaʻo, sausagesi, faʻasolo i luga o le lisi.
  11. E mafai ona e 'aina fualaau faisua. O le tulafono autu o le tatau lea ona taʻalo pe tafe. O le taumafaina o meaʻai falai ua matua faasaina.
  12. O mea aoga mo le tino o le a aumai ai le paʻu, hazelnuts, almonds ma peanesi.
  13. E mafai ona e inu lauti, suamalie, meainu suamalie ma meainu suamalie e aunoa ma le suka.

O le tausisi i tulafono faavae o mea taumafa paleni, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o faʻalavelave ma faʻaosooso le faagasologa o le faʻamalolo. O le atinaʻeina o se taumafa lelei e talafeagai ma faʻatasi ma se tagata poto faapitoa.

Metotia masani o togafitiga o le maʻi

I le avea ai o se auala faaopoopo mo togafitiga o le atherosclerosis o le fatu, e mafai ona e faʻaaoga fua o vailaʻau faʻapitoa. O nei togafitiga masani faigofie o le a fesoasoani e faateleina le aoga o togafitiga fualaau faasaina. Faatasi ai ma fualaau sili ona lelei e mafai ona faailoaina:

  1. Tincture o le plantain. O se sipuni sipuni o mea faʻapipiʻi mamago ua gaosia i se ipu vai inu. A maeʻa le afa itula, e sauni le oloa mo le faʻaaogaina. E fautuaina e inu i le aofaiga o se ipu malamalama i vaega tutusa i le aso atoa.
  2. Tincture o le kalaka. E i ai ni nai laumei e tatau ona nutimomoia i se tulaga o le mushy ma sasaa se ipu vodka. O le a saunia le oloa mo le faʻaaogaina pe a uma aso e lima. E ave le 10 pa'ū faʻatolu i le aso. Aʻo leʻi faʻaaogaina, ua faʻaitiitia le tinomi i se vaega itiiti o le vai.
  3. Luga o le Rosehip. Tuu sina lima o fualaau mamago i totonu o se ipu tioata. Liligi vodka ina ia ufitia uma ai fua. A mavae le lua vaiaso o faʻasolosolo, e mafai ona e tago i le vailaʻau i le 20 fula i le aso.
  4. Oona o fualaau o le hawthorn. Faatumu se afa tioata ma vine fou. Liligi le vai mafanafana, mama. Somi le sua. E tatau ona avea se sipuni sipuni ao le i fafagaina i le tele o taimi i le aso.
  5. Se teuteuga o laau. Steam i totonu o se ipu vai inu i luga o le sipuni o le elecampane, oregano, lau laumei ma le ato a le leoleo mamoe. A maeʻa le afa itula, sasaa le vai vevela i totonu o le faʻasoga ina ia maua ai le 300 ml o le oloa. E tatau ona onā i le aso, vaevaeina i le 4 vaega tutusa.
  6. Faʻafefiloi i le tutusa o laʻau ma laʻau o strawberries, gaogao, uʻamea ma le lemonimonimo. Steam 300 ml o le vai inu. A maeʻa le itula, o le a saunia le oloa mo le faʻaaogaina. E tatau ona onā i le aso.
  7. Gagau i totonu o se vevela o se luutaga o strawberries ma le rose vao. Faʻaopopo nisi o vao ma le mint. Salu i vai inu. A maeʻa le itula, e mafai ona amata togafitiga. Lua ipu tioata e tatau ona faʻaaoga i le aso. I lenei tulaga, o se tasi o fualaau e tatau ona itiiti ifo i le 100 ml.
  8. Faʻaopoopo 4 sipuni tele o le immortelle ma le aofai o le hawthorn. Faaopopo ia i latou le lua punetini o laumei ma fugalaau. O se sipuni o le aoina o sauniuni e tatau ona fufulu i se ipu vai inu. O lenei meafaigaluega ua vaevaeina i ni vaega se fa ma inu i le aso atoa.
  9. Faaputuputu lauʻau mago. Faʻaopopo le atunuʻu ma le tusi muamua. O le sipuniti o le faʻafefiloi o loʻo faʻafefeteina i totonu o se ipu vai inu ma faʻamalosi mo le tusa o le afa itula. E tatau ona ave faʻatasi i le aso atoa.
  10. Faʻafefiloi tutusa le tautua o calendula ma le faʻaoloa. Faʻaopoopo le popan ma le sima o sana. O le sipuni o lenei tuufaatasiga ua palu i totonu o se ipu vai inu ma ave i le aso atoa i le tutusa o doses.

O le faʻaaogaina o ia sooupu e ono i ai le faʻasaina, aemaise lava faʻamaʻi allergic. O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa.

Faʻafitauli ma faʻafitauli

Afai e iloa le faailoga i le taimi ma ua amata togafitiga, o le mea e ono tulaʻi mai e atiaʻe ai faʻafitauli e laiti. A le o lea, o le faʻamaʻi o le maʻi. O le le lava o le tino e mafai ona atiaʻe. E mafai ona afaina ai le fatu poʻo le maʻi fatu fatu.

O se gasegase e fausia i totonu o se vaa i lalo o tulaga leaga e mafai ona malepe. O lenei mea matautia e mafua ai ona maliu le tagata maʻi. Atherosclerosis e mafai ona mafua ai le paʻu, fatu fatu, poʻo le osofaʻi fatu.

Faatasi ai ma le vave amataina o togafitiga, o le togafitiga e lelei. Afai e leiloa le taimi taua, e tatau ona e faia se togafitiga umi ma toe faʻafoʻi. I lenei tulaga, e tatau ona e tausisia lelei meaʻai ma se soifua maloloina lelei. A maeʻa togafitiga, e fautuaina e le au atamamai se toe faʻaleleia o le aʻoga i se falemaʻi. O le polokalame e atiaʻe taʻitasi mo tagata taʻitoʻatasi.

Talu ai nei lava, ua amata ona amata ona aafia ai tagata o vaitausaga eseese. O le mea lea, e tatau ona mataʻituina lou soifua maloloina mai se talavou. Mulimuli i tulafono faigofie puipuiga:

  1. Faʻatasi ai ma le atherosclerosis o vaʻa o le loto, o le ulaula e manaʻomia atoatoa. O le faʻamaina o le tapaa tapaa ei ai le faʻaleagaga i puipui o toto toto. O le faʻamauaina o le ava o le a taʻitaʻia atu ai i se aafiaga talitutusa. O le ava malosi e mafai ona onā i ni mea laiti.
  2. Taumafai e faimalaga atili. O faʻamalositino atoatoa e faʻateleina ai le malosi. Gymnastics, aau, savali i le ea fou ua fautuaina.
  3. Mulimuli i se faiga faʻavae maloloina. Taumafai e aua neʻi faʻalauiloa meaʻai leaga i lau meaʻai. Taumafa fualaau faisua, fualaau faisua, iʻa maualalo ma gaʻo.
  4. Laei mo le tau. O le vevelaina o le tino, e pei foi o le maalili o le maalili e afaina ai le tulaga o le cardiovascular system.
  5. Faailoa ma togafitia le fatu ma faafitauli ogaoga i se taimi talafeagai. Mataitu lau toto toto.
  6. Aua le faia ni galuega faaletino mamafa.
  7. Pulea le mamafa o le tino. O le mamafa o se mea lea e faatelevave ai le atinaʻe o le atherosclerosis.
  8. Aloese mai tulaga faigata, taumafai e faatumauina le filemu o le mafaufau ma toʻa i soo se tulaga.

O le tausisia o nei tulafono faigofie o le puipuiga o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻi. O se taumafataga maloloina ma le ituaiga soifuaga o le a fesoasoani ia te oe e tumau ai i le talavou ma le soifua maloloina mo se taimi umi.

Atherosclerosis o laʻau o le fatu o se faʻamaʻi matautia lea e manaʻomia ai togafitiga ogaoga. O le mea lea, afai e te iloa muamua muamua mea faʻalavelave faʻafefe, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. E naʻo le maeʻa o se suʻesuʻega faafomaʻi atoatoa o le a mafai ai ona faʻatulagaina se polokalama faʻapitoa tau togafitiga. I le taimi o togafitiga, o fautuaga uma na tuuina mai e se fomaʻi faapitoa e tatau ona mataituina lelei.

Atherosclerosis o le fatu - o le a lea?

Faʻatasi ai ma le atherosclerosis o le fatu, o le gaʻo matelaina ma le aorta, o le autu autu o le tino o le tagata, e aʻafia. I luga oo latou puipui, o loʻo faʻaputuina ai papala o le cholesterol, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le lumenia o le vaa, faʻalavelaveina le tafe toto ma le okesene i le myocardium.

O le atherosclerotic leions o le toto toto o le loto e taʻitaʻia ai le atinaʻe o maʻi fatu fatu, toto maualuga, faʻapea foʻi ma le faʻaleagaina o le myocardial ma le oti.

Ua lauiloa e sili atu le lamatia o tagata i faʻamaʻi nai lo tamaitai. O le vaivai o le estrogenic (i tamaitai) ma le androgenic (i alii) o loʻo galue ma le matutua e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le atherosclerosis o le fatu.

O le maualuga o le maualuga, maualuga maualuga o le cholesterol ma le maʻisuka o tulaga faapitoa ia, e tusa lava po o le a le ituaiga tagata. A o talavou lava, o le ulaula ua manatu o se itu taua tele.

O le Nicotine e faateleina ai le okesene o le okesene, e faʻaitiitia ai le tafe toto, e mafai ona mafua ai le vasospasm ma faʻalautele ai le uiga o le thrombosis.

O le faʻavaʻaina o le ava malosi e mafua ai suiga tetele i le lipid metabolism, e pei o le faateleina o le cholesterol.

Minor, ae leai se taua o mea taua o le atoatoa ma le le atoatoa o le tino.

Atherosclerosis o le fatu
Faʻamatalaga faʻamaoniaMea e le mafaamatalaina
1. Le lava meaai1.Age
2. Faʻatau2.Floor
3. faʻaleagaina o le ava malosi3. Vaʻaia o le vailaʻau i le toto maualuga o le cholesterol, toto maualuga maualuga, maʻisuka.
4. Faʻatino le gaioiga faaletino ma le mamafa
5. Faʻailoga faigata.
e aofia i le ↑
VaegaFaʻaaliga faʻapitoa
MuamuaVasoconstriction, lea e oʻo atu ai i le le lelei o le fatu o le fatu. Faʻalauiloa ile faʻalauiloaina e le angina osofaʻiga.
LuaO le oti o le fatu ma le fatu poʻo le leai foi o se maʻi faʻamaʻi. Na faʻaalia le faʻaleagaina o le myocardial.
ToluFaʻailogaina o le atrophy o le muso o le fatu.
Cardiosclerosis o loʻo faʻasolosolo manuia.
e aofia i le ↑

Faailoga o le atherosclerosis o vaʻa fatu

E tele taimi e tupu ai ma sina faʻalavelave faʻafuaseʻi i le toto, e faigata ona iloa le atherosclerosis o le loto ma fuafua lona mamafa. O se tasi o faʻamatalaga aupito sili ona matautia o le atherosclerosis o le fatu o le fatu fatu faʻamaʻi (CHD), o le tasi o fomu - angina pectoris.

Angina pectoris e faʻaalia i le tiga tuusaʻo, poʻo se lagona o le faʻasesega i tua o le sternum ("angina pectoris"), ma lona toe foi atu i le tauagavale tauagavale, lauulu, po o le lima.

O le malosi, o le mu, poʻo le tiga o le soifia e masani lava ona tupu i le taimi o le savali, poʻo isi gaoioiga faʻaletino, faʻapea foi i lalo ole aʻafiaga o lagona.

O vaivaiga lautele e aliali mai foi, o le le lava o le manava ma le galue malosi, ua oso i le toto maualuga.

Faailoga o le atherosclerosis mai isi totoga ma faiga:

I le vaega o le paʻu, o le a tosina atu i le matua o le paʻu. E mamago ma mimiti. Mai le faʻaogaina o le tino: manatua le mafaufau, faʻavauvau o le ulu o le ulu, vevela, ma o nisi taimi e le mautonu.

A o faasolosolo le faagasologa, o nei faaaliga ua faateteleina, o le faaitiitia o galuega, o le le fiafia, ma le le fiafia i le moe e masani ona matauina.

Faigaluega

Faʻasologa igoaFaʻamatalaga
ECGO se metotia saogalemu e iloilo ai le fatu ma le faʻamalosi, e iloilo vaega o le le lava o le toto i le muso o le fatu.
Faatalanoaina o ataO se auala e le faʻaleagaina lea e mafai ai ona e suʻesuʻeina le setete o le cardiovascular system, fuafua ai faʻafitauli o le toto i siama oona, siakiina muamua faailoga o maʻi fatu fatu, o le i ai o anesysys ma fusi toto.
AtotographyFaʻataʻitaʻiga o le suʻega X-ray e faʻaaoga ai le eseesega o le auala Faʻatagaina oe e iloa le i ai o faʻamaufaʻailoga, faʻamaʻi, fuafuaina o le aorta.

O le isi metotia patino e suʻesuʻe ai le atherosclerosis o le loto o le faia lea o se uila vailaʻau uila, poʻo se suʻega faigata.

O le metotia e mafai ai ona fuafua le i ai o le angina pectoris e ala i le faʻateleina o le gaioiga faaletino, ae faʻasalaina i tulaga maʻi fatu, cerebrovascular accidents, ma fiva.

Faʻasologa taotoga e aofia i le ↑

Heart Atherosclerosis Treatment

O togafitiga talafeagai o le atherosclerosis o vaʻa o le fatu e aofia ai: ave faʻatasi o fualaau oona ma, pe afai e tatau ai, taitaia se taotoga faapolofesa.

Faʻatau togafitigaE faʻaaogaina i taimi uma, mai le taimi e iloa ai le atherosclerosis o le loto ma le le atoatoa o le togafitiga o meaʻai. O vaega nei o fualaau oona ua faʻaaogaina:
1.Tavaega. Latou te taofia le faʻavaeina o le cholesterol, ona o le enzyme e nafa ma lona faʻasoasoaina. O fualaau o lenei vaega e tatau ona faia i lalo o le suʻesuʻeina suʻesuʻega o le maualuga o enzymes o le ate.
2. Sauniuniga o le suauu iʻa. E aofia ai omega-3 polyunsaturated fatty acids e faʻaitiitia ai le LDL, puipuia le faaputuga o falalate, ma faʻaleleia le faʻaleagaina ole toto. E mafai ona ave faʻatasi ma le vaega muamua.
3. Igoa o Nicotinic. Faʻaitiitia le faʻaogaina o le "leaga" cholesterol, faʻaititia le maualuga o le anti-atherogenic cholesterol (HDL).
4.Fibrates. Latou te faʻavavevave le LDL catabolism, faʻalavelaveina o latou faʻasinomaga i le ate ma faʻateleina foi le maualuga o le LDL.
Le togafitiga ole togafitigaAveesea mai le tino o le atherogenic LDL. E faʻaaogaina mo le le atoatoa o togafitiga ma fualaau. Ausia e plasmapheresis. E tatau ona toe faia i lea taimi ma lea taimi le taualumaga.
Tausiga togafitigaE fesoʻotaʻi ma tulaga lamatia ogaoga i le soifua maloloina ma le ola o le tagata maʻi, ae masani lava ona avea ma auala e tasi mo togafitiga mo le atherosclerosis o le fatu. Faʻaaoga auala nei:
1. Sono - faia se auala faaopoopo e vaʻaia ai le vaa na aʻafia e le atherosclerosis.
2. Faʻavevesiva - faʻapipiʻiina o se siama maʻi.
3. Faʻasalaga - faʻamaina o vaʻa toto mai sela gaʻo faʻaputuina, ma o le a mafua ai ona faʻalauteleina le lumena o le uaga ma toe faʻafoisia le toto.
e aofia i le ↑

Taumafa i meaʻai

E iloa lelei o togafitiga o se tagata maʻi i le atherosclerosis o le fatu e tatau ona amata i fautuaga o meaʻai. O le faʻamoemoega o le taumafataga o le faʻaitiitia o le maualuga o le atherogenic lipoproteins (LDL) i lalo ifo o le maualuga o faailoilo taua, lea e tatau ona faʻatulagaina ai vailaʻau.

O lona uiga, i le maualuga o le cholesterol atoa i le maualuga o le 3.0 mmol / L, o se pale paleni o le cholesterol i totonu o le puipui tele o arteries e matauina.

Tuua Lau Faamatalaga