Le aʻafiaga o lemoni i luga o le toto

Mo togafitiga faafomaʻi, ua fautuaina e faʻaaoga le lemoni mo le fualaʻau gaʻo, malulu. Sei o tatou vaʻai pe faapefea ona lelei le lemoni mo le fatu ma toto toto: faʻateleina pe faʻaitiitia ai le mamafa, faʻapefea ona faʻaaoga le oloa e ausia ai le aafiaga?

Lelei Aafiaga

Lemoni e maualalo ai le toto maualuga, e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o pathologies cardiovascular e ala i le faʻaleleia atili o le fusi lipid o le toto, toe faʻafoisia ai vaʻa toto.

O le masani ona faʻaaogaina o lemoni e faʻaitiitia ai le cholesterol leaga, e puipuia ai le faia o pupuni toto, atherosclerotic plate.

Vailaau oona i lona tuufaatasiga:

  • faateleina le malosi, elasticity of vessels toto, faaitiitia le mafai ona gafatia o arterioles, capillaries,
  • toto le toto, vave le tafe toto,
  • faamalosia le fatu musika, lagolagoina le fatu fatu,
  • faaitiitia le lamatiaga o le siakiina o totoga i totonu,
  • O le suamati suamalie e maua ai le malosi o le vai, lea e fesoasoani foi e faʻaitiitia ai le toto, faʻamalo le edema i le gaʻo po o le fatu o le fatu.

Ua faailoa mai suʻesuʻega faasaienisi afai e te 'ai lemoni i aso uma, pe a uma le 1-1.5 masina, o le maualuga o le toto maualuga e faaititia e 10-15%.

Faatasi ai ma le alualu i luma o le maualuga o le maualuga, o le citrus o loo faaaogaina e avea o se meafaigaluega faaopoopo i taimi o togafitiga faigata.

Faʻatulagaina o vailaʻau faʻamaʻi ma mea aoga

O le aʻafiaga o lemoni i luga o le toto e mafua mai i le gaioiga o meaola faʻasolosolo i totonu o lona fatuga:

  • vailaʻau faʻasaina: malic, citric, galacturonic,
  • vitamini: siama, acid ascorbic, thiamine, riboflavin,
  • feusuaʻiga.

O le pulu e iai le tele o suauu taua, lea e maua ai le manogi o lemoni. O vaega autu o terpene, alpha-limonene, citral.

Sa talitonu tagata fomaʻi o fualaau aina suamalie o togafiti sili ona lelei mo maʻi fatu. O aso nei e faʻaaogaina e avea o vailaau mo vailaʻau mo faʻamaʻi nei:

  • maʻi ate
  • urolithiasis, edema,
  • rūmatism, gout,
  • gastritis ma le maualalo o le acidity,
  • tonsillitis, mumū o le mucous membrane o le vavagana o waha,
  • maualuga cholesterol, atherosclerosis, maualuga maualuga.

I vailaau, o le suamati o le lemoni ma le suāuu e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le tofo o fualaau. Faʻaaoga tele i le cosmetology mo le faʻamaeʻaina o le paʻu o le tino, toe faʻafouina.

Fualaau faʻataʻitaʻi ma lemoni mo le maualuga

Mo le sauniuniga o togafitiga faʻasolosolo e faʻaaogaina ai le pulupulu, le oona ma le pelo o le lemoni:

  • O le auala sili ona faigofie e faʻaitiitia ai le toto maualuga o le inu faʻalua i le aso mo le 1 tbsp. l suamati suamati ua palu ma le 1 tsp. meli.
  • O le faʻafefiloi o lemoni, o le meli ma le garlic e fesoasoani i le maualuga o le toto, atherosclerosis, vascular inflammation. Tasi le afa o le ulu o le keke, faaopoopo le eleele o lemoni ma se paluga (faatasi ai ma le peel), 50 g o le meli. Faʻafefiloi mea uma, teu i totonu o le pusaaisa mo le 3-5 aso. Ave 1 tbsp. l tolu / aso.
  • O le paluga lemon-berry ua fautuaina e faʻaaoga e faateleina ai le puipuiga i le taimi o le togafitiga o le uluaʻi ituaiga toto maualuga. Mo se teapot ma se lapisi o le 500 ml o le 1 tbsp. l lemoni zest, vine blackcurrant, cranberries. Mash fou vine, sasaa vai inu, tu mo le 10 minute, inu nai lo lauti 2 taimi / aso. O vine suamalie na totogo 30 minute, inu foi.
  • Ina ia faʻaleleia atili le fatu, faʻaitiitia le faʻalavelave, toe faʻaleleia toto toto, faʻasalaga lemoni faʻasaga i luga o roʻa. I se ipu tioata vai e 1 lepp. zest, 1 tbsp. l sipuni o vine. Faʻaosooso 30 minute, faamama, inu mo le aso.
  • Faatasi ai ma faailoga o le maualuga o le toto, faateleina le vaivai i le taeao, e aoga le inu i se lamolemole e faia mai le afa o lemoni ma se moli atoa. O le fua e fufulu, eleele faʻatasi ai ma se mea e gaosia, ma inu i le taimi o le taeao. E mafai ona e faʻamafanafana i le meli poʻo le stevia extract. E fautuaina e inu se ituaiga o pati i totonu o le 7-10 aso.
  • I le malosi maualuga, maʻisuka, o le sua o le lemoni e tasi e fefiloi ma le afa afa o le meli. 1 tbsp. l vine, o le tele lava o paʻu palapala o loʻo faʻamautuina ma se mea faʻafefeteina ma sasaa atu i se masini meli-lemoni. Taofi i totonu o le pusaaisa mo se aso. Ave le 1 tsp. pe a uma le 'aiga o le taeao, aoauli,' aiga o le afiafi

O le lanu uliuli po o le uliuli ma se fasi keke o lemoni e afaina ai le fatu cardiovascular, e faʻamaonia ai le mamafa o le toto.

Lemon Tinctures

O meaʻai ua saunia i le ava malosi poʻo le vai, ave mo le le atoatoa o le fatu, toto maualuga, faʻalavelave popole:

  • Suafa vai. Galu 2 lemoni ma se fuālaʻau suamalie, sasaa 500 ml o le vai mafanafana, ia tu i le po. Inu 1 ipu tioata faatolu / aso i le va o taumafataga.
  • Ava malosi. Faʻasalaina lelei le 3 lemoni, sasaa 0.5 lita o vodka. Ia mafanafana mo le 7-10 aso. O le tincture e tatau ona liua samasama. Manua, ave le 30 togi i le taeao pe a uma ona 'ai, i le afiafi 1 itula ao le i momoe.
  • Tincture o lālā ma fugalaau. O suauu taua ma vailaʻau faʻamalosi e faʻamalolo ai le mumū o le tino, faʻagesegese le atherosclerosis, ma faʻaitiitia le mamafa. Ina ia saunia le fusi, ia tipi le 5 lemoni, 1 tbsp. l faʻailoga. Afai e leai ni fugalaau, e mafai ona e faʻaaogaina na o lau, ae o le numera e faaluaina. O oloa gaosi e sasaa atu ai le 100ml o le ava malosi. Faʻamalosia 10 aso. Ave 30 silu 3 taimi / aso.

Ina ia aloese mai le vevelaina o le tino ma vitamini, o meaola oona, o mea e gaosia i luga o lemoni e fautuaina e ave mo le lua vaiaso, ona ave lea o le vaiaso malolo ma toe faia le togafitiga.

Contraindications

Faatasi ai ma ona uiga taua, o le lemoni e le aoga i tagata uma. E le mafai ona faʻaaoga i mataupu nei:

  • allergy i fualaau suamalie, fualaʻau C,
  • gasegase gasegase: faʻateleina o le gastritis, maʻi o le tino, faʻateleina o le eletise o le manava,
  • maʻi pipili i luga o le mucous membrane o le vavagana o waha,
  • ogaoga o le hepatitis, pancreatitis.

Soo se meaai e naʻo le lelei mo le faʻaaoga tatau. Lemon e le o se faʻasalaga. Ina ia faʻasaʻoina le toto i aso uma, e lava lava le 'ai i ni nai vevela mafiafia. O togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina pe'ā uma ona feutagai ma se fomaʻi.

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

E faʻafefea e lemoni ona aʻafia ai tagata, aisea

E pei ona taʻua i luga, o loʻo i ai vaega ninii o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o le faiga faʻavae. A maeʻa ona faʻaaogaina, o le faʻaitiitia o le toto maualuga e tupu, ona o le faʻaitiitia o le tetee o le toto toto. E le gata i lea, o lemoni e faʻaaogaina e avea o se faʻasolosolo i le tulaga o atherosclerosis plaques, lea e mafai ona mafua ai le fesuiaiga o le mamafa ma faateleina ai lona faʻatinoga.

O vaega na aofia ai i le auai i le faʻamalosiina o puipui lapisi, faʻateleina o latou gafatia, faʻaleleia le tafe toto, ma o se taunuuga, ua faʻaitiitia le mamafa.

O lenei fualaau suamalie e aoga tele mo tagata o loʻo mafatia i le maualuga o le toto, oi latou e le o iai se faʻalavelave faʻafuaseʻi i fualaau suamalie.

  • O le pata e fesoasoani e faʻamalu toto toto, faʻamalosia o latou puipui, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le mamafa.
  • O le faʻaaogaina faifaipea o lenei tamaititi e faʻateleina ai le puipuiga ma faʻaitiitia le ono mafai ona fai le fatu ma le atherosclerosis, talu ai o loʻo i ai le tele o vitamini B.
  • Faʻafeiloaʻi i oloa faʻafeʻau e faʻaitiitia ai le mamafa e ala i le faʻamamaina o le masima ma le vai mai le tino. I lenei auala, ua faʻaitiitia le mamafa o le fatu.

O se aoga taua o le faʻaaogaina o lemoni i le maualuga o le toto maualuga, pe a faatusatusa i isi auala e mafai ona faaitiitia, o le taugofie ole aiga ma e mafai ona iloa lelei le aafiaga o le tino o le tagata.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le vaitau o le tiga o le ulu o loʻo foliga mai o malulu poʻo le maʻi, e fesoasoani e faʻasaʻo ai le tiga, ma mafua ai ona sili atu le soifua maloloina.

E mafai ona maualuga lona maualuga?

I le taimi o le maualuga o le toto, pulupulu ma pela o citrus o loʻo faʻaaogaina. O se aafiaga lelei i le cardiovascular system e maua ai le i ai o vitamini C, P, masima tiso. E tatau ona 'aina le afa o le alalaʻau i le aso, lea e matua faigata lava ona faʻatinoina ona o le mea moni o le oloa e gaosi tele. O le mea lea, o le tele o fualaʻau e faʻaaoga ai fua o luga ua lauiloa. O le mea lea, o le tali i le fesili, o le lemoni e siitia pe faaitiitia le mamafa, o loʻo taoto i luga. I le taimi nei, o le tele o fualaʻau lelei e lauiloa mo le faʻaaogaina o lenei tamaititi mo le togafitiga o se maʻi.

Meli, Lemon, Garlic

Ina ia saunia se vaifofo faapena mo le tasi lemoni lapoa, e tatau ona e ave se tasi fasi pulou o le kalaiki. Ua uma ona fufulu vaega ma sasaa le 1/2 ipu o le meli. E tuʻuina atu i se fagu ma tuʻu mo le 7 aso i se nofoaga mafanafana, mago. A maeʻa le faletupe i totonu o le pusaaisa, e tatau ona e le sili atu i le 1 lepp. 3-4 taimi ile aso.

E ala i suesuega faasaienisi, ua iloa ai e saienitisi le sootaga i le va o lemoni ma le toto. Ua faʻamaonia o le faʻaaogaina o le 1 fusi i meaai i aso uma e fesoasoani e faʻaitiitia ai le maualuga o le toto maualuga e tusa ma le 10 pasene.

O le fetus o le a sili ona aoga i le taimi o le maualuga poʻo le amataga o le maualuga o le toto maualuga, pe a le silia le 160/90 mm Hg i le mamafa o le maʻi. pou.

I taimi o togafitiga faʻamalosi ma lenei fualaau suamalie, e le tatau i se tasi ona galo o le mea sili ona tele i le aso o le sua lea o le 2 lapisi lapoa.

E tatau foi ona e manatu o le fomaʻi o se mea e matua aʻafia ai, o le faʻaaoga masani e tatau ona amata ma le faʻaeteete. E fautuaina e suʻe fautuaga a se fomaʻi aʻo leʻi amataina togafitiga adjuvant ma saili pe iai ni faʻasalaga i le faʻaaogaina o le lemon.

O punaoa o faʻamatalaga nei na faʻaaogaina e saunia ai mea.

Tuua Lau Faamatalaga