Suga Suauʻu 6

Glucose, faʻaaogaina i meaai, o se tasi lea o vaega taua e sili ona taua mo gaʻo ma sel. O le vavaeina, e maua ai le malosi talafeagai mo le galuega a totoga ma mamanu uma. Ae peitai, e le o lona uiga o le taumafaina o se aofaiga tele o mea inu oona e lelei tele mo le tino, o le tele tele o le tupe na te faateleina ai le maualuga o le suka i totonu o le toto ma mamafa ai le pancreas.

O le tele o meaʻai gaʻo e masani ona oʻo atu i le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2. O le a le uiga o le glucose indicator 6.7, ma o le a se mea e ono tupu i le atiaeina o le maʻisuka, o le a taʻu mai e la tatou tusiga.

Tulaga masani ma togafitiga

Ina ia mafai ona fuafua pe faapefea ona matautia le faailoga o le kulukose 6.7, e tatau ona e iloa tapulaa o le masani.

Glucose toto toto

Pepe fou2.9-4.4 mmol / l Tamaiti 1 masina i le 14 tausaga3.0-5.5 mmol / l Mai le 15 tausaga i le 59 tausaga4.6-5.5 mmol / l 60 tausaga ma le matua5.0-6.5 mmol / l

E pei ona mafai ona iloa mai le laulau, o le faʻavaomalo o le kulukose mo se tagata soifua maloloina o loʻo i le itulagi o le 5.5.

Ae ui i lea, i lalo o le faatosinaga o nisi itu, o le toto toto e mafai ona oʻo atu i le 6.0 mmol / L, ma o le a le avea foi ma se tulaga lamatia.

O nei mea e aʻafia ai:

  1. Manatu faaletino ma faalemafaufau,
  2. Manatua
  3. Faʻafitauli
  4. Taimi o Menstruation
  5. Toto
  6. High cholesterol
  7. Uluai faifaasese.


O le ulaula foi e afaina ai maualuga o suka, o le mea lea e tatau ona lafoai i le taimi o le suʻega o mea ua fai ma vaisu. E taua tele le foai atu o le toto i se manava gaogao. E lelei foi le aloese mai le faʻaaogaina o le tele o meaʻai i le afiafi o le suʻesuʻega.

Afai e oʻo atu le sugar i le 7.0 mmol / L, o lona uiga o le maʻi e atiina ae se setete predabetic. Ae peitai, ina ia faʻamaonia lenei suʻesuʻega, e tatau ona pasia le suʻega i nisi taimi pe a mavae sina taimi puupuu.

Preditebetes e leʻo se faʻamaʻi atoa, o lenei tulaga e matua mafai ona toe faʻafetaia ma e le manaʻomia se togafitiga faafomaʻi. Ae afai e le iloa i le taimi o togafitiga, pe umi se taimi e le amanaia ai le maualuga o le kulukose, ona mafai ai lea ona suia le maʻi i le maʻisuka ituaiga 2.

Eseesega i le va o le maʻisuka ma le setete

O le maʻisuka ituaiga 2 o se maʻi ogaoga lea o loʻo i ai le soliga o faiga faʻasolosolo i totonu o le tino ma, o se taunuuga, o se faʻaitiitia o le gaioiga o totoga ma tino. O le faamaʻi e faʻaalia i le alualu i luma lemu.

O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e seasea mafai ona puipuia i le amataga, aua o le maʻisuka e masani ona natia ma faʻafeiloaʻi i le va. Ae peitaʻi, afai o le tagata gasegase e mafai ona ia iloa vave togafiti, ona oʻo lea i le avanoa e aloese ai mai le faʻamaʻi ma le tausia o le ola maloloina e faʻatupulaʻia tele.

Ina ia faia se suʻesuʻega, e tatau ona faia se laʻasaga o suʻesuʻega, o taunuuga o le a faʻaalia ai le kulūkose i totonu o le toto, faapea foi ma le pasene o le hemoglobin glycated. O le iloaina o nei faailoilo, e mafai ai ona e vaʻaia le va o le maʻisuka ma le muaʻi maʻi.

Taʻi Tisuka

Faʻaiʻuga i le taimi o le setete

Glucose anapogiE silia ma le 7.0 mmol / l6.0-7.0 mmol / L Glucose i lalo o le avegaSili atu i le 11.1 mmol / L7.8-11.1 mmol / L O le hemoglobin glycated6.5% ma le maualuga5.7– 6.4%

E pei ona mafai ona vaaia mai luga o le laulau i luga, o le toto toto o le 6.7 mmol / L o se faailoga lea o se setete setete. O lenei maʻi e faʻaalia i le ogaoga o le faʻaleagaina i le galuega o metabolic process, ma afai e le o faʻataunuʻuina ia taimi, ona maeʻa ai lea o le maʻisuka e le o toe umi ona amata.

Faailoga o se setete predatebetic

Faʻatasi ai ma se setete predabetic, o le tino e masani lava ona afaina i faʻafitauli e tupu i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

E aofia ai:

  • Le mautonu le ate ma le fatu fatu
  • Faʻitiʻitia le faʻaaliga ona o le faʻalavelave i le nerve opic,
  • Fetogi o le tino, ma isi.


Ae ui i lea, e seasea lava, ma mo le tele o vaega, e le matauina e tagata gasegase suiga faapitoa i galuega a latou tino. Tusiaina uma uiga vaaia o le vaivai ma le vaivai. O le mafuaʻaga lea e masani ai ona maua ai le maʻisuka, ma ua aliali mai, ua uma ona iloa i se tulaga maualuga.

Ae afai e togafitia ma le faʻaeteete lau soifua maloloina, e mafai ona e maitau se numera o faʻamaoniga e aliali mai i se setete setete:

  1. Tulaga le mautonu o le moe. E mafua ona o se soliga o le metabolism o le kullukose, lea e tuusaʻo tonu ma le setete o le tino.
  2. Tuʻuina ma le matutu o le mucous membranes. O le toto i le tele o mea o le suka e taua tele ona o lona tele, ona o lea mea e alu malie atu i totonu o le vaa ma e le mafai ona tuʻuina atu le aofaiga tatau o meaʻai i mucous membranes, ae faʻaitiitia ai lo latou susu ma mafua ai ona sasa.
  3. O le fia inu ma le susu. Faatasi ai ma le tele o le kulukose i le toto, o loo i ai se lagona faateleina o le fiainu, ona o le mea e inu tele ai le tagata ma o se taunuuga e masani ona alu i le faletaele. O lenei tulaga e mafai ona faʻapitoa e ala i le faʻaitiitia o le maualuga o le suka.
  4. Faʻaitiitia le faʻaaliga. Glucose e malosi lona aʻafiaga ile tino o le nerve, e puipuia ai mai le galue masani. O le mafuaʻaga lea e amata ai e le nerve opic ona faʻagasolo le leaga o manaʻoga, ma faʻaitiitia ai le lelei o le faʻaaliga.
  5. Faateleina le manaʻo. O le maualuga o le glucose e faateleina, naunau e ai.

O maʻi faʻatasi ma fomaʻi masani e masani ona oʻo i le ulu o le ulu ma faʻafefe faʻafuasei le faʻafefe.

O le faʻaalia o le itiiti ifo o le vaega o faʻamaoniga o loʻo i luga o loʻo i ai se mafuaʻaga tele e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi faapitoa, aemaise lava pe a oʻo i le taimi e tutusa ai faailoga o le suka i le maualuga e 6.7 mmol / L.

E faʻapefea ona toe faʻafoʻi le suka i le masani?

Suauu toto 6.7 o le a le mea e fai? O le tali i lenei fesili e le manino - e manaʻomia ona sui lou olaga. Ole tulaga o le maʻisuka e mafai ona mafai ona togafitiga ma e mafai ona toe fetuunaʻi, faatoa manaʻomia ona fetuunai le taumafataga, faʻateleina lau afi ma aveese le meaʻai (pe a iai).

E le o se mea e tatau ai ona alu i se taumafa malosi, mulimuli i tulafono patino i meaʻai:

  • Faʻaitiitia meaʻai e mafua ai le tuʻuina atu o le kulukose i totonu o le toto,
  • Inu le tele o vai
  • Fafaga i le ono taimi i le aso i ni vaega laiti.

Ina ia malamalama i mea e tatau ona latou faia a latou meaai, e mafai ona e faʻaaoga le laulau i lalo.

E ono mafai i le faʻalelei

  • O ituaiga uma o fualaau faisua (aemaise o lanu meamata),
  • Leanu manu
  • Milu ma le maualalo o pasene o gaʻo (1 - 5%),
  • O ituaiga iʻa e maualalo le gaʻo,
  • Berries (suamalie ma suamalie),
  • Faʻailoga.
  • Palu falaoa atoa
  • Macaroni (ituaiga eseese),
  • Fua (sei vagana ai vine ma faʻi),
  • O fualaau aina ma fualaʻau,
  • Sogi suauu
  • Sweeteners (natura pe vailaʻau).
  • Fafaga
  • Fale faʻafiafia
  • Sukalati ma suti
  • Fualaau suamalie, soda, compotes,
  • Mea gaʻo susu,
  • Pork ma le tamai mamoe,
  • Alu
  • Jam
  • O le pateta.

O le gaosiga o le kuka e manaʻomia foi ona toe iloilo, e tatau ona faʻaesea le kukaina o meaʻai, e sili atu le kuka i le taimi, tao tao pe fufulu ipu. O lenei mea e le gata ina faʻaititia ai le toto toto, ae faʻamaonia ai foi le vaega o meaʻai.

Pe aoga togafitiga faʻasolosolo?

O le tele o gasegase, i luga o le mauaina o le toto maualuga, ua le amanaiaina fautuaga a le fomaʻi o loʻo auai ma amata ona togafitia i latou lava, e sili atu i togafitiga masani. O le tele o taimi, o le togafitiga e le maua ai ni faʻaleleia atili, ma avea ma mafuaʻaga o le le amanaiaina o le maʻi.

O le mea moni, e tatau ona faamanino atu o nisi fualaau oona e maua mai ai se aafiaga faapitoa, mo se faataitaiga, o fualaʻau e faavae i le kanamoni e faaitiitia ai le maualuga o le kulukose (e 0.1 - 0.2 mmol / l), ae peitai, e le lava lea mo le togafitiga atoa. I le tele o tulaga, o "fualaau a tinamatua" o kulupu ia e leai sona aoga, pe sili atu foʻi ona leaga le tulaga lautele.

I le faaiuga, ou te fia matauina o le faasinomaga o le suka o le 6.7 mmol / L i le toto e le o maua i le maʻisuka. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e mafai ona toe fesuiaʻi ma toe maua ai lona faʻamaʻi muamua. Ae mo lenei mea e tatau ona e faia le tele o taumafaiga.

Suauu toto 6.7: o le a le mea e fai, o le maʻisuka, pe afai o sea faailo o le kulukose?

O le suka 6.7 le maʻisuka? O le tapulaa pito maualalo o le maualuga o le kulukose toto mo se tagata soifua maloloina e 3.3 iunite, ma o le pito i luga e le tatau ona sili atu i le 5.5 iunite.

Afai o le suka i luga o se manava gaogao, o lona uiga, ao le i ai, e ese mai i le 6.0 i le 7.0 iunite, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i se setete predabetic. Preditebetes e le o se maʻisuka atoa, ma e mafai ona toe fesuiaʻi pe afai e te faia nisi o gaioiga.

Ae peitaʻi, afai e te tuʻuina atu le mea e seʻe ese ma le amanaʻiaina le maualuga o le suka i totonu o le toto, o lona uiga o le ono tupu aʻe o le maʻisuka ma aʻafiaga leaga e oʻo mai i le tele o taimi.

O lea la, e tatau ona e mafaufau pe faʻapefea ona ese mai le setete o le maʻi suka mai le maʻisuka, ma o le a le mea e tatau ona maua i le maʻisuka? O le a le mea e fai i le faateleina o le kulukose ma o le a se mea e mafai ona faia e faʻaitiitia ai?

Prediabetic condition ma le maʻisuka: o le eseesega

O togafitiga faafomaʻi ua faaalia ai i le 92% o mataupu o le faaletonu o le kulukose i le tino o le tagata, o se maʻi le tumau le 2 suka. O lenei togafitiga e le vave tupu vave.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka o loʻo faʻaalia i le alualu i luma lemu, mulimuli ane ua aliali mai le setete o le predabetic, ma na o le taimi lava lena e amata ai ona tupu malie le togafitiga.

O le mea e leaga ai, e seasea ona mafai ona fuafua le ono mafai ona atiaʻe le maʻisuka, o lona uiga, ia suʻesuʻeina se setete muamua i le taimi. Ae peitai, afai e manuia lenei, ona i ai lea o se avanoa sili e faatumauina ai lo latou ola maloloina, ma aloese mai le maʻisuka atoatoa.

O a mataupu e maua ai se setete predacetic na maua? Ua tuuina atu i le tagata gasegase preditebetes pe afai o loʻo ia te ia se tasi o fuaitau mai mea nei:

  • I luga o se manava gaogao, o le faʻatonu o le kulukose e eseese mai le 6.0 i le 7.0 iunite.
  • Iloiloina o le hemoglobin glycated mai le 5.7 i le 6.4 pasene.
  • Fua o le suka i le maea ai o le utaina o le kulukose mai le 7.8 i le 11.1 iunite.

O le predabetic state o se faʻafitauli matuia o metabolic processes i le tino o le tagata. Ma o lenei faʻamaʻi e faʻaalia ai le maualuga o le atiaʻeina o se ituaiga faʻamaʻi 2 suka.

Faatasi ai ma lenei mea, ua leva ona tupu mai le tele o faafitauli o le maʻisuka, o le avega i luga o le mea vaaia, vaega laiti, fatugaʻo, ate, ma le faiʻai faateleina. Afai e te le amanaiaina le tulaga, aua e te faia se gaioiga e suia ai lau meaʻai, gaoioiga faaletino, ona i ai lea o le maʻisuka i le lumanai. E le maalofia lenei mea.

O faʻamaumauga e maua ai le ituaiga lona lua o le suka suka:

  1. A oʻo i le faʻatonuga o le kulukose i le tino o le tagata i luga o se manava gaogao e 7 iunite. I le taimi lava e tasi, ia le itiiti ifo ma le lua suʻesuʻega sa faia ma se vaitau i aso.
  2. I se taimi, o le maualuga o le suka na oso i luga o le 11 iunite, ma e le faalagolago lenei mea i le taumafaina o meaai.
  3. O se suʻesuʻega i le hemoglobin glycated na faʻaalia ai se taunuuga o le 6.5% faʻatasi ma sili atu.
  4. O se suesuega o le gasegase o le kulukose na faaalia ai se taunuuga o le sili atu i le 11.1 iunite.

E pei ona iai i le setete, tasi ua faamautuina le iloiloga ua lava lea e iloa ai se maʻi suka.

Afai e iloa le tulaga o le hyperglycemic i le taimi, e tatau ona vave amataina ni fua e faʻaitiitia ai le suka toto.

O togafitiga faʻapitoa e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe le faʻafitauli o le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga