Konstantin Monastyrsky - Meaʻai Taumafa

Faʻafetai O le pito i luga o vae o le omea O le faavae o le soifua maloloina atoatoa E uiga i le tusitala Faʻamatalaga ma vaega ole iunite ole fua ole mamafa I le au faitau Faʻamatalaga i le lomiga faʻaeletoroni Preface Chapter I. FUAFUAGA NUTRITION Nutrition, atoatoa ma. faamai uma E tafe uma mea, e suia mea uma. O le a le mea e gaosia ai fualaau taumafa Faʻasologa o le gataifale - o le faavae o meaʻai aoga Aisea ua avea ai le aano o se "toilalo"? Cholesterol: Tausalaga "Kalori" talafatu e leai se sese - o le mea lenei o le galuega o vavega i le atunuu o valea! Taumafa lelei ma le mamafa o le mamafa O uiga autu o mea taumafa aoga Konstantin, o le a le mea e 'ai e oe ma lou aiga? Mataupu II GASTRIC INTESTINAL REHABILITATION Amuia le tagata e talitonu. Faʻatuʻiina o le Faʻaleleia o Meaola Mataʻutia Mataupu III. Faʻaopoopoga Meaʻai Taumafa Faʻaopoopoga Mea Taumafa - "Lubricating" Nutrition Taumafa Meaʻai Meaʻai - O se Tagavai mo Faʻaopoopoga US Academy of Sciences Recommendations Vitamins - Metabolism Catalysts Galuega o Mineral Supplements Acids Acids Essential Amino acids o le faʻavae o puipuiga uma Enzymes Digestive E faʻafefea ona ave supplements Aisea e leʻo talanoa mai ai loʻu fomaʻi e uiga i le taua o mea faaopoopo? Taiala mo le lelei o meaʻai faaopoopo Vaega IV. E FAʻAALIGA I LE TOTONU PEA TATOU TAIMI LELEI? Mo lou soifua maloloina! E le mafai ona e faʻaleagaina lou soifua maloloina ma le suauu. O le tele o le cod - o le itiiti ifo o le cod "Physiological" o le laʻau Faʻasologa o le laulau laʻau I mea e faʻatau ai mea faʻatau I aso taʻitasi o meaʻai Fua o le meaʻai fua o oloa faʻapipiʻi Mea taumafa - meaʻai gaosi meaʻai Gastrointestinal rehabilitation course O le a se mea e te 'ai i se auala masani. Faʻaopoopoga Digestive AFTERWORD O le soifua maloloina atoatoa - faʻatuatuaina le faʻatinoga Fuafuaga auiliili - Faʻaleagaina le manuia O le eseesega i le va o le mea ou te manaʻo ma aʻu o le a

E tusa ai ma se talafou o le talaaga, o le talavou talavou o Anthony sa taitaia se olaga faa-Kerisiano masani seia oo i le aso na ia talanoa ai ia te ia lava i luga o le ala ma mafaufau ai pe a savali, pe na faapefea ona tuua e le Au Aposetolo mea uma ma mulimuli i le Faaola, ma le auala na latou faatau atu ai a latou meatotino i le Galuega ma na latou aumaia ma tuu i luga o vae o Aposetolo mo le tufaina atu ie le tagolima, ma o le a ma le a le maoae o le faamoemoe mo i latou i le lagi. Sa filifili Anthony e lafoai ana faiga masani faalelalolagi ina ia mafai ai ona talia atoatoa le faataitaiga a Keriso, ma i le seneturi lona fa o le faateleina o le aofai o alii ma tamaitai na amata le ala na ia otootoina.

O le tusi a Konstantin Monastyrsky e le masani ai. Na te faʻauʻuina i tala masani masani ma faʻaalia ai oe. E foliga mai o le tele o mea tatou te le amanaiaina o le mea moni e le o manino.

O lenei ituaiga olaga, ua taʻua o le monasticism, na tuuina atu ai le malosi ma faigata, ae na ofoina atu se sini faaleagaga ma se faamoemoe lelei mo le faaolataga. I totonu o Europa i Sisifo, o le taulaiga o lenei tusiga, sa i ai sona aafiaga mamana i sosaiete, aganuu ma faatufugaga, ma o se tasi o faalapotopotoga sili ona malosi o le Kerisiano faa-Kerisiano.

I totonu o eria i le itu i sisifo o le Metitirani i le faaiuga o le lona tolu ma le amataga o le seneturi lona fa, o tane ma fafine, e pei o Anthony, o lana talaaga ua saunia ai se faataitaiga mo faifeau o le lumanaʻi, na latou o ese mai ai i le laueleele o Aikupito, ma le taofia o latou lava meaai ma le vai e avea ma vaega oa latou taumafaiga e teena faaosoosoga a le tiapolo. Na faia e le au monokonu ma le nuns ni faatinoga aoga i le Vaitau Tutotonu, ao latou nonofo i tagata femalagaaʻi, tausia tagata mamaʻi ma fesoasoani i tagata matitiva, na tuuina atu fautuaga i pulepule faalelalolagi ia abbots ma abbots.

O lenei tusi o loʻo faʻamatalaina le poto o le evolusione ma faʻafeiloaʻi ai le mafaufau masani. E seasea ona tatou manatuaina le vavalalata i tua atu oo tatou tamamatua ma tinamatutua, aua le mafaufau i le fiasefulu afe o augatupulaga oo tatou augatuaa, oe na avea le afi ma se fale ma fua o le tulimanu - mai le maile i mammoths - i le "meaai". Peitai, o mea nei, e tusa ai ma manatu o aso nei, o tagata anamua na latou lafoina mai ia i tatou a latou vaisu ma ituaiga, ua sili atu i le faitau miliona tausaga o le filifilia o le evolusione.

Ae o le monasticism na ofoina atu foi i le sosaiete se vaaiga faaleagaga ma le lelei ma ni taunuuga taua mo le aganuu masani i lona atoaga. Monasteries na uunaia le faitau tusi tusitusi, faafaigofie le aoaoina, ma faasao le vasega o tusitusiga anamua, e aofia ai galuega a Cicero, Virgil, Ovid, ma Aristotle. O le teuteuina o le taumafataga o le liturgy, na tuufaatasia ai e le aufaasese musika le leo ma le aulelei o pese musika ma fatuina ai le siosiomaga sili ona lelei mo le tuuto; o le monasticism na atiina ae se paaga vavalalata ma faamanuiaina i ata matagofie.

O le manaʻoga mo tusi ma fale e avea ma fale faʻalelotu o se tagata malosi o le aufaʻataua, ma le faʻamanuiaga patele i le faia o le tusi lesona na mafai ai e le tele o faifeʻau ma tagata e tautua i le Atua ona avea ma tufuga atamamai. I le tulaga ese, o nisi oi latou na sainia a latou galuega i upu e foliga mai ua faamoemoe e le gata ina taʻu mai ai le na foafoaina, ae ia faailoa foi le mea e fai o se tatalo tatalo.

E eseese i matou: malamalama, aʻoaʻoina, faitau lelei, ae itiiti ma itiiti le soifua maloloina. E le lava le tele, ae na sili atu le malosi, sili atu le soifua maloloina ma le sili atu ona tumau nai lo i matou o matou afa, afa-le lavalava ma leai ni seevae. O mafuaʻaga mo lenei faʻalavelave faʻavevesi ma mea e tatau ona tatou nonoina mai ia i latou e matua talitonuina e Konstantin.

O aʻu o se tasi o na tagata na talia lelei le manatu o Konesetatino. Mo le tele o tausaga, matou te talanoa ma ia i luga o le leitio, o nisi taimi matou te finau ma ia ma le au faalogologo leitio. O le tele o ana fautuaga e foliga mai e aoga tele ia te au, e ui ina latou solia a tatou masaniga e uiga i se "soifua maloloina" meaai.

O nuʻu taʻatele taʻitoʻatasi e aofia ai alii poʻo tamaitai na tauto faʻamaonia ma le tulafono faʻapitoa. I le 400, e tele tulafono na folasia mai, o nei mea uma na iloga ai le agaga ma le amio pulea o le olaga monastic i se isi auala. I le aluga o taimi, o nuʻu na mulimulitai i le tulafono lava e tasi ua latou maua le faʻasinomaga masani o se poloaiga.

I le seneturi lona lima ma le ono, o tagata na fausia fale fou e masani lava ona faʻamalosia tulafono fou, ae e seasea lava ona salalau mamao ese mai lo latou amataga. E valu taimi i le aso, mai le pogisa aʻo leʻi oʻo i le taeao seia oo i le taimi e momoe ai, e tatau ona fono le aulotu patele i totonu o le lotu faatasi ai ma se tusi pese o le Divine Chancery, na mafua mai i le Salamo, o se tuufaatasiga o pese fatuga e masani ona taʻua i le tupu o Tavita. I le Vaitau Tutotonu i Europa i Sisifo, o le gagana Latina, ma o le ofisa sa pepese pe pepese, o nisi taimi e matua faaeteete lava.

E le mafai ona ou fai atu na ou talia uma fautuaga a Konstantin. O nisi taimi e faalavelave ai loʻu masalosalo i totonu, o nisi taimi o loʻu lava paie ma tulaga moni o loʻu olaga. Ae, latou te fai mai, a maeʻa tausaga, o tagata taʻitoʻatasi o lana lava fomaʻi, ma e manaia tele le faia o toleniga ma se tagata valea e pei o Konstantin. Ae ui i lea, ma le mautinoa ou te fai atu ai, o se tagata lelei. Lenei foi e taua tele pe a e mulimuli i fautuaga faʻalesoifua maloloina.

O le musika o le ofisa, le filifilia o salamo, ma le aofia ai o isi mea eseese eseese e faʻatatau i vaitau ma aso malolo o le tausaga faʻapitoa, e faatulaga ai le taimi paia i totonu o le aulotu monastic taitasi. Na faapena ona galulue le au monike ma nuns e saili lo latou lava faaolataga, ae faapena foi i le tatalo e saili ai le faaolataga o isi. O le olaga monasosa na fiafia i ai le toatele i le Vaitau Tutotonu, ma ao faateleina le numera ma le tamaoaiga o monasteries, o le manaomia o fale, tusi, ma mea o le loto faamaoni e manaomia. O augatupulaga laʻasaga laʻasaga o loʻo faʻasolosolo le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga ma a latou lagolago, faʻapea ai foi ma lo latou fatufatuaʻi ma le atamai, talu ai o faʻafouga fou na taumafai i totonu o se tasi o monaseti e masani lava ona salalau atu i isi fale ma faʻaaoga lautele.

Faitau lenei tusi faaosofia ma mafaufau mo ou lava ala i se olaga atoa ma umi, aua o tagata uma lava o latou lava ala i le soifua maloloina.

tusitala, failautusi, failauga (leitio "New Life", Niu Ioka).

Faʻamuamua i le lomiga faʻaeletoroni

Faafetai i se fiafiaga fiafia, na mafai ai ona ou aluese mai le mailei matautia o le maʻisuka ma faafitauli e fesootaʻi ma lenei maʻi matautia. Na o le valu tausaga talu ai, e le mafai ona na o le taina, pe o le tietie solo foi ona o se faamaʻi lima e taʻua o le gasegase o le carpal tunnel, lea na avea foi ma se tasi o taunuuga o le maʻisuka maualuga ona o le tele o tausaga o le vegetarianism.

Ae, e pei ona latou fai mai, o le a leai se fiafia, ae o le leaga na fesoasoani. E tatau ona ou toe faʻafoʻisia loʻu mafaufau i aʻu aʻoga faafomaʻi faʻamalositino ma faʻamalosi, togi, e vavae ese oʻu lava faafitauli. O le mea e lelei ai, o le poto masani ma le faʻapipiʻiina o mea tau tupe ma komipiuta na aʻoaʻoina ai aʻu i le tele o faʻamatalaga ma faʻamatalaga. O aʻu tusi o le iuga lea o lenei tele o tausaga o auiliiliga, mafaufauga ma fesoʻotaʻiga ma tagata gasegase na mulimuli i aʻu fautuaga. O le mea moni lava i totonu o le tolu tausaga na mafai ai ona ou tusia ni nai itulau o itulau ma oʻu lava lima e mamao mai se tamai vavega mo aʻu ma aʻu pele.

O nisi o ekalesia monastic na fuafuaina na o moomoo nofofua po o faipese, ae o isi sa i ai nofoaga e asiasi ai i tagata asiasi po o le laity. O isi nofoaga na faʻaagaga mo galuega faʻapitoa e masani ona faʻatasi ma le falesa. O nei mea e aofia ai nofoaga o fale, nofoaga o loʻo nonofo ai faifeʻau po o nuns mo ni meaʻai, o le taotoga po o le fale e moe ai, o le ulu o le ulu, i le mea e feiloaʻi ai tagata lautele i mataupu tau pisinisi ma atagia ai le tulafono, ma le monastery, O koluma, fausaga, ma faʻailoga faʻapipiʻiina na fausia mo nei fausaga e fausia ai le fesuiaiga o fale tusi e foliga mai e atagia ai mamanu faatulagaina o le monastic life.

O loʻo ou ola ma faigaluega i le Iunaite Setete mo le silia i le 25 tausaga talu mai le tautoulu o le 1978. O le mea lea, o aʻu tusi na tusia mo, e pei ona taʻua i tatou iinei, tagata Rusia Amerika (Rusia Amerika). O le mea e laki ai, o le tulaga masani o le ola i le tele o tagata Rusia ma tagata Rusia e nonofo i Ukraine, Siamani, Isaraelu, ma isi. latalata pe sili atu foi nai lo le tulaga o le ola ai i tagata Rusia i le Iunaite Setete. O le mea lea, o oloa, vailaau, supplements ma tautua o loʻo taʻua i aʻu tusi o loʻo avanoa toetoe lava i soo se mea.

O le a le ituaiga o meaʻai paleni

E mafai e se fale faʻalelotu ona faʻalauiloaina se ata faapena mo ia lava, poʻo se tagata lagolago e mafai ona ofoina atu e avea o se taulaga faʻafetai. O nisi o tusiata ma taʻavale e nafa ma ia ituaiga galuega sa fusia e tautoga a le au patele, ae leai ni isi, ma o fetuunaiga i le va o tagata, tagata tusiata ma monasisi na mafua ai se fegalegaleaiga faifaipea i le va o sosaiete faalelalolagi ma nuu o le monastery. O le mafutaga vavalalata i le va o ata faamaoni ma le monasticism na faaauau pea i le taimi o le Toe Faʻafouina, pe a fai, mo se faʻataʻitaʻiga, le tele o galuega monastic o galuega faʻalelotu - The Talisuaga Mulimuli a Leonardo - na faia mo faavae o monastic.

Lona lua, afai e te le lolomiina, o se mea e faanoanoa ai o lenei faamatalaga taua ma le talafeagai o le a le maua i le tele o tagata faitau Rusia.

Tolu, matou te nonofo ma faigaluega i Amerika. O le poto masani e taʻu mai ai o le tusiaina ma le lolomiina o tusi manuia i le Rusia o le tamaoaiga ma e masani lava ona fautua mai ao na o le ola ma galue i Rusia: o le maketi e selau taimi e sili atu, o faafitauli e sili atu ona talafeagai, ma e latalata le tagata faitau.

Konstantin Monastyrsky - Aotelega o meaʻai paleni

O le puipuia o le matua o le matua ma le puipuia o faamaʻi e tatau ona amata mai i le taimi o le fanau mai, i le mea e sili ona leaga, mai le taimi e te nofouta ai i lenei mea: o le puipuiga e sili atu ona faigofie ma sili atu ona faatuatuaina nai lo le toe faaleleia ...

O faʻamatalaga uiga ese i totonu o lenei tusi o le a aʻoaʻo ai oe e fiafia i meaʻai, soifua maloloina ma le umi o le ola nai lo meaʻai, faʻamaʻi ma le matua tuai!

Meaʻai talafeagai - faitau atoa le 'upega tafaʻilagi mo le saʻoloto (tusi atoa)

O loʻu tina Polina G. Gorelik, Sa i ai se lima i totonu o lenei tusi nai lo le moni: muamua ona aumaia aʻu i le lalolagi, ona faaputuina lea ia te au o se alofa i gagana, ma, mulimuli ane, "faaopoopo atu ia te au" i le Lviv Medical Institute i le 1972 (i na tausaga sa matua afaina lava, o se "fesuiaiga" o le toto mamā ma naʻo le tagata e le o Komsomol). I le toe foi atu i togafitiga ina ua uma le malologa, na iu lava ina ou faʻamaonia taumafaiga a loʻu tina, ma o ia o le muamua na mulimuli i aʻu fautuaga: na teenaina le pateta, sugar, bread, fruits and sweets - ma i totonu o le fa tausaga na ia faamaonia ai o le matua o se maʻi faʻamalolo . Faʻafetai i lana faʻataʻitaʻiga, ou te le fefe i le tuputupu ae: i le 80 tausaga, e le atoatoa lona malosi ma e lagona le lagona e 40 tausaga le matua i le tau lelei, ae le o se mea leaga i le tau.

O le faʻamaeʻaina o lenei tusi ma lona "foliga" i le lalolagi e le mafai ona faia e aunoa ma le fesoasoani leai se fesoasoani Tanya Chegodaeva - Monastery - o loʻu uiga masani, tagata faitio, uo, faamemelo, ava ma le alofa. E le gata na ia aumaia lenei tusitusiga e tusa ai ma tulaga masani o le gagana Rusia, lea na galo lava ia te au mo le 23 tausaga o le olaga i Amerika, ae na siomia foi aʻu i le onosai, tausiga tuuto ma le lagolago, e aunoa ma le leai o se tane e mafai. E le gata i lea, pe afai o le malosi o Tanya e galue ai i se vavega mai soʻo se aano o aano ma aano (i ana upu - "o le ai ai se moa, kuka ma se vale"), o le a avea pea aʻu ma se tagata fai meaʻai.

O aʻu o se tagata e matua taʻutaʻua ma lotofaafetai (i le faasologa o taimi):

* Boris Bobrovnikov, o lana fesoasoani ma le lagolago na mafai ai e aʻu ma loʻu aiga ona ola i se tasi o laasaga sili ona "aupito sili ona pogisa" o laʻu galuega le masani ai.

* Gino Katelli, o le tamalii, limafoai ma le onosaʻi lea e aitalafu ai lo matou aiga atoa i luga o matou taualuga.

* Mikhail Buzukashvili, o le na valaauliaina aʻui le agalelei i le faasalalauga o le Aso Toonai Panoramas. O le maelega o ana au faalogologo na lagolagoina laʻu galuega i le tusi.

* Israel Reuters, tagata talaʻi Computer Age mo le avanoa muamua e faʻamatala atu ai faʻamatalaga ma le au faitau o lana nusipepa ma le faʻamalosi e tusitusi vaiaso.

* I le Dr. Lev Avramenko mo ona nifo uma, o se tomai faapitoa e le masani ai ma lesona o le malamalama tulaga ese o faafitauli masani.

* Sime Gorelik ma Arkady Berkovich, o le sa i ai i se tulaga faigata na lagolagoina lo matou aiga.

* Viktor Peselyov ma Sergey Bakinovsky, oe leʻi talitonu i le manatu, ae talitonu ia te au.

* Dr Joseph Kleinerman, M.D., o le sa tatalaina ma le agalelei faitotoa o lona falemai ma tuuina mai ia te au le avanoa ma le lagolago a le falemai e tuu ai aʻu mataupu i le olaga moni.

* Tagata faigaluega a le Kamupani Douglas laboratories mo la latou fesoasoani le mafaamatalaina i aʻu taumafaiga, ma mea sili ona lelei i le lalolagi.

* Tagata maʻi oe na tuʻuina mai ia te au a latou "maʻi e le mafai ona togafitia" ma toe faʻamaonia mai ai aʻu i le tatau ma le aoga o lenei galuega.

Kolose i luga o le omea

Le Mataupu o Meaʻai Lelei US Institute Institute of Health (i lalo o auspices o Matagaluega o Faatoaga a le Iunaite Setete) e faavae i luga o le mea ua taʻua O le Pyramid Food Guide. O taunuuga o le tele o tausaga o faʻasalalauga o lenei fualaau tele ma le cereal pyramid na mafua ai se faʻalavelave faʻaleagaina i le tamaoaiga ma le tele o atinaʻe i le lalolagi - na o maʻi cardiovascular e ave le tasi ma le afa miliona ola i le tausaga, e le taʻua ai le faitau miliona o tagata na aafia i le maʻisuka, faʻamaʻi o le manava ma le manava, maʻi o le osteoporosis , o le kanesa ma isi maʻi faʻamaʻi.

O le seti o mea taumafa fautuaina i le aso mo le "soifua maloloina" e aofia ai le 300 i le 600 g o le faigofie (sucrose, fructose, lactose) ma faʻalavelave (masini malo, pectin, fiber) gaʻo, mai le 60% i le 90% ia avea ma suka (glucose) i lou toto mo itula. I le atoaga o le atinaʻe, e leai ni falaoa, leai ni fatu, leai nila, leai ni araisa paepae, leai ni fualaau aina ma ni sua i le tausaga atoa, leai ni aʻa totoina - pateta, kāloti, beets, ma isi.

Taunuʻuga? Ona o le manaʻo e le maʻi ma e le lelei, e sili atu ma le afa o le malo ua oʻo i le sili atu, e sili atu ma le 200,000 tagata na vave maliu mai le maʻisuka i le tausaga, ma o tamaiti ua gaʻo ua "malolo" i fualaau faasaina, ava malosi po o tagata taʻavale. Ma o le amataga lenei o faafitauli. O se malo o loʻo faʻavaeina le soifua maloloina faʻapea o le pyramid, - o se mea lapoʻa ma vae o le omea: o se faavae o falaoa, cereals, araisa, noodles, fualaau aina ma sua sua e vave vave ona o ona vaega muamua.

O le faavae o le soifua maloloina atoatoa

Mai le taimi o le maʻitaga i le manava mulimuli, o le tino o le tagata e faia se suiga tele: mai lea pepe i lea tamaitiiti, mai le tama i le teine ​​po o le tama, mai le teine ​​ma le tama i le fafine ma le tamaloa, mai le alii ma le tamaitai i le toeaina ma le faletua. O le saoasaoa o lenei suiga o se taumafa paleni, lea, faatasi ai ma le ea ma le vai, e faia ai malosiaga (mo le ola) ma palasitisi (mo le faafou). E tusa ma le 300 miliona tino ola i minute uma i le tino o le tagata, ma o le aofaiga lava lea e tasi.

Maliliega, e le manaʻomia ona avea oe ma se laureti Nobel ia malamalama i le moni masani - o le vaega sili ona lelei o vaega i le meaai e tatau ona fetaui ma manaoga palasitino o le tino, e tusa ma le 60% o vai, 20% o gaʻo, 15% o protein, 4% o minerale ma elemene. O le sili atu o le faaletonu o latou taʻitoʻatasi, o le saoasaoa lea o le suiga tele o alii ma tamaitai talavou laiti i totonu o faletupe matutua ma tamaitai matutua. O le vavalalata le fesoʻotaiga o meaʻai mo le lelei - o le umi e tuʻuina atu ai i le tagata le avanoa e fiafia ai i le soifua maloloina ma le autalavou.

O le pyramid o le soifua maloloina atoatoa ma le umi o le ola faʻamalamalama fautuaga a le tusitala lea e faavae ai le faiga o meaʻai. O matou tuaa luia, i le sili atu o le laki, faatoaga anamua, le lava o pusaaisa, meaai o le taimi, vevela i le vevela, lelei poo vaipuna, na sili atu ona maloloina nai lo Amerika i le amataga o le 21st seneturi. O lenei ma isi autu tāua o le autu lea o lenei tusi.

Na faauu Konstantin Monastyrsky mai le fomai tipitipi o le Lviv Medical Institute i le 1976. Soifua ma faigaluega i Amerika talu mai le 1978. Konstantin - Faʻataonia Faʻamatalaga Tau Meaʻai ma sui auai American Association of Food nutrition Consultants. Talu mai le 1991, o loʻo ia suʻesuʻeina faafitauli o le matua o le soifua matua, faʻamaʻi o le manava ma le gaogao ma faʻafitauli o le gaosiga o le gaʻo (hypoglycemia, malosi o le maʻisuka, atoatoa ma le gaʻo).

Konstantin Monastyrsky?

O lea ua i ai sou manatu e uiga i le tusitala o lenei tusi, o le a ou talanoa puupuu e uiga i lona olaga. Konstantin Monastyrsky e sau mai Iukureini, faauu mai le Medical State Institute o le aai o Lviv, Faculty of Pharmacy i le 1976. E faʻapitoa le monastic - fomaʻi. Toeitiiti lava a uma le faauuga, na ia malaga ma lona aiga i le Iunaite Setete, lea e nofo saogalemu ai i lenei aso.

Ae, e pei ona i ai, e lei galue Konstantin i lona uluai tomai faapitoa, ae na amata ona galue i le polokalama o polokalama. Mulimuli ane, sa i ai ona faafitauli faʻalesoifua maloloina, faʻalauteleina le maʻi suka, gasegase ma isi faʻamaʻi mai meaʻai. O le taimi lena na ia iloa ai e le mafai ona faaauau lenei mea ma o ona uiga masani e tatau ona suia. Ona amata loa lea ona ia sailia ni metotia e faaleleia atili ai le tulaga o le olaga. Ma, e pei ona ia talitonu, na sau o ia ma se ituaiga o meaai masani. Ae o le mea moni, e le o ia na amataina lenei aoaoga, lea o le a ou talanoa i ai mulimuli ane.

O se taunuuga o se suiga i ana meaʻai, na mafai ai e ia ona foʻia le maʻisuka ma le tele o meaʻai, faʻaumatia faʻamaʻi vailaau ma faʻamalolo ona nifo. O se taunuuga, na tulai mai le manatu ia te ia e faamalamalama tagata uma ma mea uma i luga o lenei fogaeleele, e fautuaina ai lana aoaoga faavae. Na ia aʻoaʻo e avea ma faufautua paleni meaʻai (Faʻataonia Faʻamatalaga Tau Meafaʻatatau), aua lava nei fenumiai ma tagata fai meaʻai, aua o meaʻai e fai ma fomaʻi o loʻo aʻoga mo le itiiti ifo ma le 7 tausaga (i lo tatou atunuu, i fafo mamao atu). Na faauu o ia mai le tasi tausaga.

E le gata i lea, o Konstantin Monastyrsky o se sui o le Faalapotopotoga o Faufautua Faatoaga (American Association of Food Food Consultants), tusi tusi e 4, tele tala e uiga i le mataupu o se olaga ola maloloina, ma faʻasalalau foʻi meaʻai i Chicago Radio.

Ou te fiafia i le faiga o le faatinoga i totonu o le tusi, o le tusitala na tusia ma le manino ma le malie. Sa ou fiafia i le tele o faataitaiga, faatusatusaga ma fuainumera. Ae amata ona ita pe a amata ona toe fai le mea lava lea e tasi. Masalo na o lona manao moni lava e taʻu mai lana manatu ia i matou? I le tulaga, e lagona e se tasi le naunautai mo galuega ma manatu, i le taimi muamua na maua ai le tala, ae ona o nisi mafuaaga sa ou le fiafia ai ma na ou togiina le tusi i ni nai taimi.

O ai na fatuina mea taumafa talafeagai?

I le taimi muamua, atonu na ou fiafia i isi uma, na ou manatu o Konstantin Monastyrsky, o le na faavaeina le aoaoga faavae o lenei ituaiga meaai paleni, ae a o ou sauniuni e tusi lenei tusiga, sa amata ona ou saili mo faamatalaga e uiga i le amataga o le aoaoga faavae. Ma sa faateia o ia i le iloaina o meaʻai paleni na fausia i Iapani. Sa i ai i totonu i le 90s na faʻaaogaina ai se tulafono i le faʻaleleia o meaʻai.

Na faʻamoemoe Iapani e faʻapea, o mea fou e faaleleia, o le a mafai ona foia le tele o faafitauli tau soifua maloloina o lo latou malo. Latou te talitonu e tatau ona faʻapitoa pe faʻavaeina foi meaʻai, ae le o ni meaʻai, ae le o meaʻai faʻapitoa. Latou te mananaʻo i tagata ina ia mafai ona latou faʻafefe saogalemu ia meaʻai i aso uma, ma toe faʻafoʻisia ai lo latou soifua maloloina poʻo le puipuia o mea fou.

Na filifili le Iapani e tatau ona iai i totonu o le sili atu ma le 30% le faʻaaogaina o oloa e pei ole:

  • vitamini
  • minerale
  • fiber
  • taua ma gaʻo
  • peptides
  • antioxidants
  • lactic acid bacteria

O le mea lea, o le oloa na tatau ona manavaina e se tagata vaalele - paleni, lelei ma lelei.

Mulimuli ane, na amata ona auai isi atunuu ia i latou, e aofia ai Rusia. O lo tatou atunuu ua amata foi ona faaleleia oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o oloa a le Scientific and Production Company "Constellation", lea e gaosia ai le suka, jelini, falaoa ma isi mea aoga.

O le a le monaseni? Na na ona ia manatu i lenei ituaiga o meaai, faʻaleleia, faaopoopo lana "tupe meataalo" ma amata ona malosi, o nisi taimi e oʻo lava i le faʻamalosia ma le malosi o lana oloa. Ma o ia, i le ala, na faamanuiaina, ona o le tele o ana uo i le lalolagi atoa.

Faʻamanatu Meaʻai Meaʻai

O le a le aʻoaʻoga o le sili ona saʻo, e tusa ai ma le Konstantin Monastyrsky, meaʻai? O poutu autu nei e malolo ai le aoaoga faavae. Monastic e mautinoa o aʻafiaga faʻalesoifua maloloina e fesoʻotaʻi ma:

  1. Gaʻo sili atu ma gaʻo.
  2. Le lava o palatini, gaʻo, vitamini ma minerale.

Ma o lenei, i le faasologa. I lenei tusiga o le a ou talanoa e uiga i lana vaai i gaʻo, ma i le isi, o le a tatala i ni nai aso pe a mavae lenei, e uiga i le leai o ni puipuiga, e uiga i gaʻo ma a latou matafaioi i totonu o le tino, faapea foi ma le mea na fautua mai ai Comrade Monastyrsky e faatumu le le lava o minerale ma vitamini.

O le mea lea, e tusa ai ma le talitonuga o taumafa paleni, o meaʻai gaʻo e leaga. I le taimi lava e tasi, e leai se faamamafa e tuʻuina atu i luga o soʻo se vailaʻau faʻamalosi. E pei ona e iloa, e mafai ona ese fusi meaʻai, o nisi e mautinoa e afaina ai, ae mo isi, o le a ou finau. Aisea ua leaga ai? Talu ai o le faʻaaogaina o vailaʻau 'oloʻo tauaveina ai le faʻaleleia masani o le maualuga o le inisalini, lea o se hormones anabolic, e liua ai le gaʻo i le gaʻo ma teuina i totonu o le tino.

E le gata i lea, ua mautinoa e le tusitala e le o mea gaʻo meaʻai mo le tagata anamua le mea autu o le malosi, e pei ona taʻua i le aso nei o gaʻo. O tagata anamua sa naʻo le polotini ma meaʻai gaʻo, na i ai a latou meaʻai, ma sa i ai a latou vailaʻau i fualaau faisua, fua ma fua, ae naʻo le vaitau o le taumafa. O le mea lea, i le taumalulu, e tatau i se tagata ona 'ai naʻo aano o aano o manu na maua, talu ai na te leʻi faia ni sapalai mo le taumalulu, ae le o le taua o falaoa po o suamalie.

O le mea lea, o le Monastery e fautuaina ai le suʻeina atoatoa o mea inu gaʻo, pe i tulaga ogaoga, fualaau faisua ma fualaau aina i le vaitau o le matua. Ou te le ioe tonu i lenei manatu ma o le a ou taʻu atu ia te oe pe aisea.

Ou te ioe o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi faigofie e mafai ona faʻaaogaina ma le maualuga o le faʻasologa o mea e afaina ai le soifua maloloina, ae o le a le mea e uiga i fualaau faisua ma fua? Fai mai le tusitala o le fiber, lea e tumu i fualaau faisua ma fualaau aina, o se mea e afaina ai ma mafua ai ni maʻi eseese o le manava. Ioe, o le, ae pe a tele naua. O le faʻaaoga lelei o le fiva e le tauaveina ai sea tulaga lamatia, lea e faasalalauina e tusitala.

I le tulaga lautele, ua ou talitonu o le teena atoa o mea inu gaosi o le a le maua ai se tele o faamanuiaga, talu ai o le tagata i lenei mataupu ua le mafai ona ia maua le tele o vitamini ma minerale. Ae o Konstantin Monastyrsky foi ei ai se tali i lenei mea. Na fautua o ia e ave ni vitamini-mineral complexes nai lo fualaau aina ma fualaʻau. Ou te le manatu o le a sili atu, e ui ou te le iloa pe faapefea ona latou maua I totonu o Amerika, ae i Rusia o loo i ai pea a matou togalaau ma tagata e ola fualaau faisua ma fualaau aina, e masani lava e aunoa ma le faaaogaina o "kemisi" eseese.

Ae mo falaoa ma fatu, sa ou i ai foi se manatu fefiloi. Na ou faitau i se isi mea i le isi aso e uiga i le faiga o le falaoa i le taimi nei ma le tele o le afaina i le soifua maloloina. Mo le tele o masina ua ou le 'ai lava i fua o le falaoamata; ua ou suia falaoa i falaoa falaoa ua faia mai fatu atoatoa. Ae ou te fiafia tele i le paʻu, ae le o na mea vave, faapea foi fatuga moni, lea e tatau ona kuka. Mo aʻu, o le oatmeal ma le paʻu o se sauniga masani o aso uma. Ae o le aso e masani lava ou te le 'ai ai i le falaoa, e seasea lava ona i ai.

O lena mea uma mo au. Ae ou te le faatofa atu ia te oe, e le o toe mamao ona e mauaina lea o le isi mataupu, lea o le a faaauau ai ona ou talanoa e uiga i oʻu lagona e uiga i le tusi a Konstantin Monastyrsky "Meaʻai Taumafa".

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Dilara Lebedeva

Faamatalaga o le tusi "Meaʻai Taumafa"

Faʻamatalaga ma otootoga o le "Meaʻai Matagofie" faitau fua i le initaneti.

O loʻu tina Polina G. Gorelik, Sa i ai se lima i totonu o lenei tusi nai lo le moni: muamua ona aumaia aʻu i le lalolagi, ona faaputuina lea ia te au o se alofa i gagana, ma, mulimuli ane, "faaopoopo atu ia te au" i le Lviv Medical Institute i le 1972 (i na tausaga sa matua afaina lava, o se "fesuiaiga" o le toto mamā ma naʻo le tagata e le o Komsomol). I le toe foi atu i togafitiga ina ua uma le malologa, na iu lava ina ou faʻamaonia taumafaiga a loʻu tina, ma o ia o le muamua na mulimuli i aʻu fautuaga: na teenaina le pateta, sugar, bread, fruits and sweets - ma i totonu o le fa tausaga na ia faamaonia ai o le matua o se maʻi faʻamalolo . Faʻafetai i lana faʻataʻitaʻiga, ou te le fefe i le tuputupu ae: i le 80 tausaga, e le atoatoa lona malosi ma e lagona le lagona e 40 tausaga le matua i le tau lelei, ae le o se mea leaga i le tau.

O le faʻamaeʻaina o lenei tusi ma lona "foliga" i le lalolagi e le mafai ona faia e aunoa ma le fesoasoani leai se fesoasoani Tanya Chegodaeva - Monastery - o loʻu uiga masani, tagata faitio, uo, faamemelo, ava ma le alofa. E le gata na ia aumaia lenei tusitusiga e tusa ai ma tulaga masani o le gagana Rusia, lea na galo lava ia te au mo le 23 tausaga o le olaga i Amerika, ae na siomia foi aʻu i le onosai, tausiga tuuto ma le lagolago, e aunoa ma le leai o se tane e mafai. E le gata i lea, pe afai o le malosi o Tanya e galue ai i se vavega mai soʻo se aano o aano ma aano (i ana upu - "o le ai ai se moa, kuka ma se vale"), o le a avea pea aʻu ma se tagata fai meaʻai.

O aʻu o se tagata e matua taʻutaʻua ma lotofaafetai (i le faasologa o taimi):

* Boris Bobrovnikov, o lana fesoasoani ma le lagolago na mafai ai e aʻu ma loʻu aiga ona ola i se tasi o laasaga sili ona "aupito sili ona pogisa" o laʻu galuega le masani ai.

* Gino Katelli, o le tamalii, limafoai ma le onosaʻi lea e aitalafu ai lo matou aiga atoa i luga o matou taualuga.

* Mikhail Buzukashvili, o le na valaauliaina aʻui le agalelei i le faasalalauga o le Aso Toonai Panoramas. O le maelega o ana au faalogologo na lagolagoina laʻu galuega i le tusi.

* Israel Reuters, tagata talaʻi Computer Age mo le avanoa muamua e faʻamatala atu ai faʻamatalaga ma le au faitau o lana nusipepa ma le faʻamalosi e tusitusi vaiaso.

* I le Dr. Lev Avramenko mo ona nifo uma, o se tomai faapitoa e le masani ai ma lesona o le malamalama tulaga ese o faafitauli masani.

* Sime Gorelik ma Arkady Berkovich, o le sa i ai i se tulaga faigata na lagolagoina lo matou aiga.

* Viktor Peselyov ma Sergey Bakinovsky, oe leʻi talitonu i le manatu, ae talitonu ia te au.

* Dr Joseph Kleinerman, M.D., o le sa tatalaina ma le agalelei faitotoa o lona falemai ma tuuina mai ia te au le avanoa ma le lagolago a le falemai e tuu ai aʻu mataupu i le olaga moni.

* Tagata faigaluega a le Kamupani Douglas laboratories mo la latou fesoasoani le mafaamatalaina i aʻu taumafaiga, ma mea sili ona lelei i le lalolagi.

* Tagata maʻi oe na tuʻuina mai ia te au a latou "maʻi e le mafai ona togafitia" ma toe faʻamaonia mai ai aʻu i le tatau ma le aoga o lenei galuega.

Kolose i luga o le omea

Le Mataupu o Meaʻai Lelei US Institute Institute of Health (i lalo o auspices o Matagaluega o Faatoaga a le Iunaite Setete) e faavae i luga o le mea ua taʻua O le Pyramid Food Guide. O taunuuga o le tele o tausaga o faʻasalalauga o lenei fualaau tele ma le cereal pyramid na mafua ai se faʻalavelave faʻaleagaina i le tamaoaiga ma le tele o atinaʻe i le lalolagi - na o maʻi cardiovascular e ave le tasi ma le afa miliona ola i le tausaga, e le taʻua ai le faitau miliona o tagata na aafia i le maʻisuka, faʻamaʻi o le manava ma le manava, maʻi o le osteoporosis , o le kanesa ma isi maʻi faʻamaʻi.

O le seti o mea taumafa fautuaina i le aso mo le "soifua maloloina" e aofia ai le 300 i le 600 g o le faigofie (sucrose, fructose, lactose) ma faʻalavelave (masini malo, pectin, fiber) gaʻo, mai le 60% i le 90% ia avea ma suka (glucose) i lou toto mo itula. I le atoaga o le atinaʻe, e leai ni falaoa, leai ni fatu, leai nila, leai ni araisa paepae, leai ni fualaau aina ma ni sua i le tausaga atoa, leai ni aʻa totoina - pateta, kāloti, beets, ma isi.

Taunuʻuga? Ona o le manaʻo e le maʻi ma e le lelei, e sili atu ma le afa o le malo ua oʻo i le sili atu, e sili atu ma le 200,000 tagata na vave maliu mai le maʻisuka i le tausaga, ma o tamaiti ua gaʻo ua "malolo" i fualaau faasaina, ava malosi po o tagata taʻavale. Ma o le amataga lenei o faafitauli. O se malo o loʻo faʻavaeina le soifua maloloina faʻapea o le pyramid, - o se mea lapoʻa ma vae o le omea: o se faavae o falaoa, cereals, araisa, noodles, fualaau aina ma sua sua e vave vave ona o ona vaega muamua.

O le faavae o le soifua maloloina atoatoa

Mai le taimi o le maʻitaga i le manava mulimuli, o le tino o le tagata e faia se suiga tele: mai lea pepe i lea tamaitiiti, mai le tama i le teine ​​po o le tama, mai le teine ​​ma le tama i le fafine ma le tamaloa, mai le alii ma le tamaitai i le toeaina ma le faletua. O le saoasaoa o lenei suiga o se taumafa paleni, lea, faatasi ai ma le ea ma le vai, e faia ai malosiaga (mo le ola) ma palasitisi (mo le faafou). E tusa ma le 300 miliona tino ola i minute uma i le tino o le tagata, ma o le aofaiga lava lea e tasi.

Maliliega, e le manaʻomia ona avea oe ma se laureti Nobel ia malamalama i le moni masani - o le vaega sili ona lelei o vaega i le meaai e tatau ona fetaui ma manaoga palasitino o le tino, e tusa ma le 60% o vai, 20% o gaʻo, 15% o protein, 4% o minerale ma elemene. O le sili atu o le faaletonu o latou taʻitoʻatasi, o le saoasaoa lea o le suiga tele o alii ma tamaitai talavou laiti i totonu o faletupe matutua ma tamaitai matutua. O le vavalalata le fesoʻotaiga o meaʻai mo le lelei - o le umi e tuʻuina atu ai i le tagata le avanoa e fiafia ai i le soifua maloloina ma le autalavou.

O le pyramid o le soifua maloloina atoatoa ma le umi o le ola faʻamalamalama fautuaga a le tusitala lea e faavae ai le faiga o meaʻai. O matou tuaa luia, i le sili atu o le laki, faatoaga anamua, le lava o pusaaisa, meaai o le taimi, vevela i le vevela, lelei po o vaipuna, na sili atu ona maloloina nai lo Amerika i le amataga o le 21st seneturi. O lenei ma isi autu tāua o le autu lea o lenei tusi.

Na faauu Konstantin Monastyrsky mai le fomai tipitipi o le Lviv Medical Institute i le 1976.Soifua ma faigaluega i Amerika talu mai le 1978. Konstantin - Faʻataonia Faʻamatalaga Tau Meaʻai ma sui auai American Association of Food nutrition Consultants. Talu mai le 1991, o loʻo ia suʻesuʻeina faafitauli o le matua o le soifua matua, faʻamaʻi o le manava ma le gaogao ma faʻafitauli o le gaosiga o le gaʻo (hypoglycemia, malosi o le maʻisuka, atoatoa ma le gaʻo).

O Konstantin o le tusitala o tusi e lua e lauiloa i Amerika: "Meaʻai Taumafa: Faʻamaumauga o le Soifua Maloloina Lelei ma le Lotogatasi" (2000) ma "Faʻafitauli o le gaosiga o le gaʻo gaʻo" (2002). Ua lomia e Konstantin e sili atu ma le 200 mataupu e uiga i le soifua maloloina ma le soifua maloloina i le taitaiina o lomiga a le gagana Rusia i le Iunaite Setete.

Faʻafetai i mataupu faavae na atiina ae e ia lava ma tuʻuina atu i ana tusi, na manumalo ai Konstantin i le maʻisuka ituaiga 2, o le vaivai ma le atuatuvale faifaipea, syndrome tunnel syndrome, sinusitis faifaipea, maʻi o le periota, IBS (maʻi lemu), atoatoa ma le tele o isi faʻamaʻi meaai ", lea e le gata ina sasaina ai lana tupulaga, ae faapea foi a latou fanau ma matua.


Faʻalogo lelei

O faʻamatalaga faafomaʻi, faʻamatalaga, manatu ma fuafuaga mo le puipuia o faʻamaʻi o loʻo aofia i totonu o lenei lomiga, o le taunuuga lea o le tele o tausaga o suʻesuʻega, suʻesuʻega o suʻesuʻega faʻasaienisi ma le lautele o faʻamatalaga a le tusitala. O lenei faʻamatalaga e leai se auala e suitulaga ai mo feutagaiga ma tagata soifua maloloina soifua maloloina i le tulaga o gasegase.

O meaʻai o mea taumafa i doses o loʻo taua i totonu o lenei tusi ua manatu e saogalemu ma ua avanoa lautele i luga o le tau. O le tusitala ma le tagata faasalalau e le tali atu mo lo latou faaaogaina mo le ola tutoatasi. O mea taumafa uma lava, aemaise lava o loʻo iai le uʻamea, vitamini A ma le D, faʻaaogaina o mea toto, elemene digestive, amino acids, ma hormones o le natura poʻo synthetic, e tatau ona taofia mai le mafai ona maua e tamaiti.

Faʻafetai

O loʻu tina Polina G. Gorelik, Sa i ai se lima i totonu o lenei tusi nai lo le moni: muamua ona aumaia aʻu i le lalolagi, ona faaputuina lea ia te au o se alofa i gagana ma, mulimuli ane, "faaopoopo atu" i le Lviv Medical Institute i le 1972 (i na tausaga sa matua afaina lava, o se "fesuiaiga" o le toto mamā ma naʻo le tagata e le o Komsomol). I le toe foi atu i togafitiga ina ua uma le malologa, na iu lava ina ou faʻamaonia taumafaiga a loʻu tina, ma o ia o le muamua na mulimuli i aʻu fautuaga: na teenaina le pateta, sugar, bread, fruits and sweets - ma i totonu o le fa tausaga na ia faamaonia ai o le matua o se maʻi faʻamalolo . Faʻafetai i lana faʻataʻitaʻiga, ou te le fefe i le tuputupu ae: i le 80 tausaga, e le atoatoa lona malosi ma e lagona le lagona e 40 tausaga le matua i le tau lelei, ae le o se mea leaga i le tau.

O le faʻamaeʻaina o lenei tusi ma lona "foliga" i le lalolagi e le mafai ona faia e aunoa ma le fesoasoani leai se fesoasoani Tanya Chegodaeva - Monastery - o loʻu uiga masani, tagata faitio, uo, faamemelo, ava ma le alofa. E le gata na ia aumaia lenei tusitusiga e tusa ai ma tulaga masani o le gagana Rusia, lea na galo lava ia te au mo le 23 tausaga o le olaga i Amerika, ae na siomia foi aʻu i le onosai, tausiga tuuto ma le lagolago, e aunoa ma le leai o se tane e mafai. E le gata i lea, pe afai o le malosi o Tanya e galue ai i se vavega mai soʻo se aano o aano ma aano (i ana upu - "o le ai ai se moa, kuka ma se vale"), o le a avea pea aʻu ma se tagata fai meaʻai.

O aʻu o se tagata e matua taʻutaʻua ma lotofaafetai (i le faasologa o taimi):

* Boris Bobrovnikov, o lana fesoasoani ma le lagolago na mafai ai e aʻu ma loʻu aiga ona ola i se tasi o vaega pito sili ona leaga o laʻu galuega le masani ai.

* Gino Katelli, o le tamalii, limafoai ma le onosaʻi lea e aitalafu ai lo matou aiga atoa i luga o matou taualuga.

* Mikhail Buzukashvili, o le na valaauliaina aʻui le agalelei i le faasalalauga o le Aso Toonai Panoramas. O le maelega o ana au faalogologo na lagolagoina laʻu galuega i le tusi.

* I le Dr. Lev Avramenko mo ona nifo uma, o se tomai faapitoa e le masani ai ma lesona o le malamalama tulaga ese o faafitauli masani.

* Sime Gorelik ma Arkady Berkovich, o le sa i ai i se tulaga faigata na lagolagoina lo matou aiga.

* Viktor Peselyov ma Sergey Bakinovsky, oe leʻi talitonu i le manatu, ae talitonu ia te au.

* Dr Joseph Kleinerman, M.D., o le sa tatalaina ma le agalelei faitotoa o lona falemai ma tuuina mai ia te au le avanoa ma le lagolago a le falemai e tuu ai aʻu mataupu i le olaga moni.

* Tagata faigaluega a le Kamupani Douglas laboratories mo la latou fesoasoani le mafaamatalaina i aʻu taumafaiga, ma mea sili ona lelei i le lalolagi.

* Tagata maʻi oe na tuʻuina mai ia te au a latou "maʻi e le mafai ona togafitia" ma toe faʻamaonia mai ai aʻu i le tatau ma le aoga o lenei galuega.

Kolose i luga o le omea

Le Mataupu o Meaʻai Lelei US Institute Institute of Health (i lalo o auspices o Matagaluega o Faatoaga a le Iunaite Setete) e faavae i luga o le mea ua taʻua O le Pyramid Food Guide. O taunuuga o le tele o tausaga o faʻasalalauga o lenei fualaau tele ma le cereal pyramid na mafua ai se faʻalavelave faʻaleagaina i le tamaoaiga ma le tele o atinaʻe i le lalolagi - na o maʻi cardiovascular e ave le tasi ma le afa miliona ola i le tausaga, e le taʻua ai le faitau miliona o tagata na aafia i le maʻisuka, faʻamaʻi o le manava ma le manava, maʻi o le osteoporosis , o le kanesa ma isi maʻi faʻamaʻi.

O le seti o mea taumafa fautuaina i le aso mo le "soifua maloloina" e aofia ai le 300 i le 600 g o le faigofie (sucrose, fructose, lactose) ma faʻalavelave (masini malo, pectin, fiber) gaʻo, mai le 60% i le 90% ia avea ma suka (glucose) i lou toto mo itula. I le atoaga o le atinaʻe, e leai ni falaoa, leai ni fatu, leai nila, leai ni araisa paepae, leai ni fualaau aina ma ni sua i le tausaga atoa, leai ni aʻa totoina - pateta, kāloti, beets, ma isi.

Taunuʻuga? Ona o le manaʻo e le maʻi ma e le lelei, e sili atu ma le afa o le malo ua oʻo i le sili atu, e sili atu ma le 200,000 tagata e vave maliu mai le maʻisuka i le tausaga, ma o tamaiti ua gaʻo ua "malolo" i fualaau faasaina, ava malosi po o tagata taʻavale. Ma o le amataga lenei o faafitauli. O se malo o loʻo faʻavaeina le soifua maloloina faʻapea o le pyramid, - o se mea lapoʻa ma vae o le omea: o se faavae o falaoa, cereals, araisa, noodles, fualaau aina ma sua sua e vave vave ona o ona vaega muamua.

Carbohydrates i le taumafataga

O meaai i aso uma o le tagata faʻaonapo nei e aofia uma lava i gaʻo. O mafuaaga mo lenei mea e tele. O meaai maualuga gaʻo gaʻo vave faʻatumu oe i le malosi, o le mafuaʻaga lea e fiafia tele ai tagata pisi. O meaai maualuga-carb e taugofie, aua o le kilo o le falaoa e sili atu ona taugofie nai lo le tele o aano o manu. O ia meaai e faigofie ma vave ona saunia, o ipu e manaia, faamalieloto, vave ma taugofie.

Talu mai le laʻitiiti, ua aʻoaʻoina i matou e faapea o le oatmeal mo le 'aiga o le taeao o se faʻamaoniga o le soifua maloloina mo le tele o tausaga. Monastic e le taliaina lenei mea. I lona manatu, o le oatmeal poo le granola e masani ona tuuina atu i tamaiti mo le 'aiga o le taeao e le o aofia ai vitamini ma minerale talafeagai. O lenei oloa e aofia ai uma lava o gaʻo, ia i le tele o mea e faʻaleagaina ai le gasegase ma mafua ai le faateleina o le toto suka.

O le faavae o le soifua maloloina atoatoa

Mai le taimi o le maʻitaga i le manava mulimuli, o le tino o le tagata e faia se suiga tele: mai lea pepe i lea tamaitiiti, mai le tama i le teine ​​po o le tama, mai le teine ​​ma le tama i le fafine ma le tamaloa, mai le alii ma le tamaitai i le toeaina ma le faletua. O le saoasaoa o lenei suiga o se taumafa paleni, lea, faatasi ai ma le ea ma le vai, e faia ai malosiaga (mo le ola) ma palasitisi (mo le faafou). E tusa ma le 300 miliona tino ola i minute uma i le tino o le tagata, ma o le aofaiga lava lea e tasi.

Maliliega, e le manaʻomia ona avea oe ma se laureti Nobel ia malamalama i le moni masani - o le vaega sili ona lelei o vaega i le meaai e tatau ona fetaui ma manaoga palasitino o le tino, e tusa ma le 60% o vai, 20% o gaʻo, 15% o protein, 4% o minerale ma elemene. O le sili atu o le faaletonu o latou taʻitoʻatasi, o le saoasaoa lea o le suiga tele o alii ma tamaitai talavou laiti i totonu o faletupe matutua ma tamaitai matutua. O le vavalalata le fesoʻotaiga o meaʻai mo le lelei - o le umi e tuʻuina atu ai i le tagata le avanoa e fiafia ai i le soifua maloloina ma le autalavou.

O le pyramid o le soifua maloloina atoatoa ma le umi o le ola faʻamalamalama fautuaga a le tusitala lea e faavae ai le faiga o meaʻai. O matou tuaa luia, i le sili atu o le laki, faatoaga anamua, le lava o pusaaisa, meaai o le taimi, vevela i le vevela, lelei po o vaipuna, na sili atu ona maloloina nai lo Amerika i le amataga o le 21st seneturi. O lenei ma isi autu tāua o le autu lea o lenei tusi.

Na faauu Konstantin Monastyrsky mai le fomai tipitipi o le Lviv Medical Institute i le 1976. Soifua ma faigaluega i Amerika talu mai le 1978. Konstantin - Faʻataonia Faʻamatalaga Tau Meaʻai ma sui auai American Association of Food nutrition Consultants. Talu mai le 1991, o loʻo ia suʻesuʻeina faafitauli o le matua o le soifua matua, faʻamaʻi o le manava ma le gaogao ma faʻafitauli o le gaosiga o le gaʻo (hypoglycemia, malosi o le maʻisuka, atoatoa ma le gaʻo).

O Konstantin o le tusitala o tusi e lua e lauiloa i Amerika: "Meaʻai Taumafa: Faʻamaumauga o le Soifua Maloloina Lelei ma le Lotogatasi" (2000) ma "Faʻasologa o le gasegase o le Carbohydrate" (2002). Ua lomia e Konstantin e sili atu ma le 200 mataupu e uiga i le soifua maloloina ma le soifua maloloina i le taitaiina o lomiga a le gagana Rusia i le Iunaite Setete.

Faʻafetai i mataupu faavae na atiina ae e ia lava ma tuʻuina atu i ana tusi, na manumalo ai Konstantin i le maʻisuka ituaiga 2, o le vaivai ma le atuatuvale faifaipea, syndrome tunnel syndrome, sinusitis faifaipea, maʻi o le periota, IBS (maʻi lemu), atoatoa ma le tele o isi faʻamaʻi meaai ", lea e le gata ina sasaina ai lana tupulaga, ae faapea foi a latou fanau ma matua.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

Mai iinei e i ai le vaivai i totonu o le manava ma le faʻaogaina o meaʻai pe a uma ona 'ai se tele o aano o manufasi.

I le avea ai o se finauga, o loʻo taʻua e Monastic faʻamatalaga faʻasolopito e uiga i tuaa mamao o le tagata faʻaonaponei. E leʻi faʻaumatia e le tagata muamua tagata gaʻo. O le faʻavae o ana meaʻai na o meaola manu ma fualaau aina ma fualaau faisua i ni mea laiti.

Ae faapefea le vitamini?

I le auala o loʻo tuʻuina atu i le tusi Functional Nutrition, fai mai Monastyrsky o le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina. O le laasaga muamua e agai i le toe faʻaleleia o le tuʻuina atu o gaʻo. E le gata i lea, e le vaevaeina e le tusitala ia gaʻo meaʻai ma aoga ma fautuaina le lafoai atoa o ia meaʻai. O le faʻatalanoaina o le maʻisuka e mafai ona faʻamalolo e aunoa ma ni fualaau faasaina, i totonu o ana tusi, o Konstantin Monastyrsky e tuʻuina atu ai se meaʻai paleni e aofia ai le teenaina o pata, oloa tao, ma fualaau aina ma fualaʻau.

E toatele e teteʻi, talu mai le laʻititi o tagata uma e manatuaina o fualaau aina ma fualaʻau o le punavai autu lea o vitamini maloloina ma minerale. Fai mai le monastery o le faleoloa e le aofia ai vitamini ona o vailaʻau o loʻo faʻaaoga i fua o fua. Na ia fautuaina le suia o fualaau aina ma vitamini-mineral complexes ma supplements faaopoopo ua faatamaoaigaina i mea aoga.

Matou tusitusi

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao. Ina ua atoa loʻu 66 tausaga, sa ou tuleiina ma le mausali loʻu inisalini, na matuai leaga mea uma lava.

Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou gaioi atili, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu i le atunuu i aso uma, matou te taitaia se olaga ola malosi ma loʻu toalua, malaga tele. E maofa tagata uma i le auala ou te tausisia ai mea uma, i le mea e maua ai le malosi ma le malosi, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

E tusa ai ma le tusitala o tusi ma tagata faufautua paleni, o fua e mafua ai ona faʻapalapala ona o le maualuga o le fib. E le faatagaina e le fiva le faʻaaogāina o vailaau aoga mai mea e gaosia, ei ai lona aafiaga tele ma aveesea ai naʻo toxins ma toxins mai le tino, ae faʻapea foʻi ma vitamini talafeagai.

Ae paga lea, o le mataupu o le tutoatasi o fualaau aina ma fualaau faisua e le o tausia i totonu o tusi o le Monastery. E aoga le 'aina o fualaau faisua ma fualaau faisua i ni aofaiga tele, e tupu e aunoa ma le faʻaaogaina o kemisi - o le faaiuga lenei a tagata uma e faia.

E faʻapefea ona fai se lisi?

O meaʻai laiti-carb e faʻavae i luga o aano o manufasi, iʻa, ma gaʻo susu. O le faavae o le taumafataga o le kisi, pipi, mamoe ma iʻa maualalo. E mafai e le tino ona maua le aofaiga tatau o le gaʻo mai meaʻai aano.

Aua nei lafoaia atoatoa mea gaʻo. O le monastery e ofoina atu e ai fualaau aina ma fualaʻau, ae na o le vaitau. O mea taumafa e tatau ona fai e le itiiti ifo ma le tolu o le aofaʻi o mea taumafa.

Tala o le au faitau

Tuʻua le maʻisuka i le fale. E tasi le masina talu ona galo ia te aʻu le oso i le suka ma ave le inisalini. Oi, pe na faapefea ona ou mafatia, faʻavaivaia pea, valaau faʻafuaseʻi. E fia taimi na ou alu ai i le endocrinologists, ae na o le tasi le mea na latou fai mai - "Ave le insulin." Ma o lenei ua 5 vaiaso ua mavae, e pei o le toto maualuga o le suka e masani lava, e le o se tui se tasi o inisalini ma faafetai uma i lenei tusiga. O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau!

Mo i latou e le mafai ona ola e aunoa ma ni fualaau aina ma fualaʻau, ua filifilia le lisi ina ia maua ai e le tagata maʻi 40% o aano o manufasi, moa po o iʻa, 30% o meaʻai susu (e le aofia ai le susu atoa) ma le 30% o meaʻai i aso taʻitasi. O mea taumafa i aso uma e faʻamalosia ma le taumafa o sauniuniga o le vaitamini.

E le mafai foi e Monastyrsky ona tuuese le ava malosi mai le taumafa o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, lea e tetee atu i auala masani e togafitia ai togafitiga, lea e faavae i luga o le teena atoa o le ava malosi.

Mataupu faʻafitauli

I ana tusi, ua fai mai Konstantin Monastyrsky o le togafitiga o le maʻisuka e aunoa ma ni fualaau faasaina o se mea moni. O ia togafitiga e faʻavae i luga o le teenaina o meaʻai gaʻo, lea e matua feteʻenaʻi ma auala o meaʻai.

E tele tusi ma metotia o togafitiga o faʻamaʻi eseese e faʻavae i luga o le teenaina o meaai o manu. I le avea ai o se tulafono, e finauina e tusitala le aoga o se ituaiga o meaʻai i le vaomatua e ala i le mea moni e faapea o se tagata e masani lava ona faʻasauā. Monastic, i se isi itu, e faatatau i tuaa mamao o le tagata o ona po nei, ma finau o lo tatou manava ma le auvae ua mamanuina faapitoa mo meaai faigata o meaola.

O le isi mataupu feteʻenaʻi o le lelei o aano o aano o manufasi. O le faʻaaogaina o fualaau oona i gaosiga o meaʻai e gaosia ai manu e faʻavave ai le tuputupu ae o povi ma moa o se masani masani. O le mea lea, e leai se tasi e mafai ona vavalo pe o le a le mea o le a tupu i le tino o le maʻi ma le faaputuputu o toxins ma fualaau faasaina mai aano o manu.

Le lelei ma le le lelei o le metotia

O le faʻaaogaina atoatoa o mea inu gaʻo o le a mafai ai ona togafitia le maʻisuka e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina, fai mai Konstantin Monastyrsky.O fomaʻi fautuaina se paleni taumafa, ma le tele o fualaau 'aina ma fualaʻau i le taumafataga. Ae ui i lea, o gaʻo gaʻo e mafua ai le faateleina o le suka toto - o se mea moni lauiloa. O le mea lea, o le tele o meaʻai o le protein i le lisi o loʻo fesoasoani e faʻasaʻo ai le maualuga o le suka i le toto ma e le mafua ai ona faʻafuaseʻi ona maua i le kulukose. O le faʻamautuina o le tulaga o le maʻi o le sini o togafitiga o le maʻisuka.

I le taimi lava e tasi, e leai se mea e iloa e uiga i le tulaga lelei o meaʻai a le faleoloa. E leai se tasi e mafai ona faʻamautinoa o le faʻaaogaina o ia ituaiga meaai e le maua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese. O le meaʻai o se meaʻai leaga lea e mafai ona taʻitaʻia ai faafitauli o le manava ma le ate.

O le tele o tagata gasegase e fai mai o le metotia taumafa aoga na fesoasoani ia latou lagona lelei e aunoa ma le tagofia o fualaau o le maʻisuka. O le lelei o le auala o le Monastyrsky e mafai ona faʻamasinoina e ala i o latou lava poto masani, ae ui i lea, o feutagaʻiga ma le fomaʻi aoga e faʻamalosia mo tagata maʻi taitoatasi. E leai se tulaga e tatau ai ona e tuʻuina atu vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona manatua o le Monastyrsky metotia sa na o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 na faʻavaeina.

Tusi ni faaiuga

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

O fualaau uma lava, pe a tuʻuina atu, na o se taunuuga lē tumau, o le taimi lava na taofi ai le meaʻai, na faʻateleina ai le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na tuʻuina mai ai se taunuuga taua o le faʻaleagaina.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O le malosi tele o le faʻataʻitaʻiga na faʻaalia i le amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
maua ni mea faigata TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faʻatau atu o faʻatau fualaau faasaina ua sili atu ona masani.
I le tuʻuina atu o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamaonia oe e maua mai se oloa lelei mai le gaosiga aloaia. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau tau femalagaiga) i le mea e leai se togafiti o togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga