E faʻapefea ona ave le suāuʻu olive i lalo ifo o le cholesterol?

E iloa o le suauu olive ma le cholesterol o ni mea taua ia e lua. I le faʻaaogaina o le oloa, e mafai ona faʻalelei atili lou soifua maloloina. Faatasi ai ma le fesoasoani a le suauʻu olive, faʻamamaina toto toto, ua faʻamamaina alalaʻau o le cholesterol, o le gaioiga o le gastrointestinal tract ma le cardiovascular system e faʻapitoa, ma faʻaleleia le faiʻai. Ae ui i lea, e pei lava o isi oloa, e tusa lava pe lelei, e sili atu ona leaga.

Faʻavaeina ma mea e maua ai

O le suauu olive e aofia ai le tele o mea aoga aoga. O le vaega autu o le oloa o le oleic acid. E aofia ai foʻi:

  • vitamini mai kulupu C, A, K, B, D,
  • gaʻo tumu
  • styrene
  • toso
  • sikuea ma sikuea,
  • linoleic acid.

O se vaega le taua o loʻo faia i luga o masini ma microelements:

  • calcium
  • sodium
  • paluka
  • fumela
  • uʻamea.
O le oloa e fesoasoani i le faʻafaigofieina o le fiaʻai o le tagata.

E tusa ai ma tagata atamamai, o le olive o loʻo i ai mea nei:

  • faʻasaʻo le cholesterol toto,
  • fesoasoani i le puipuia o maʻi fatu, vascular system, oncology,
  • vaivai le suka i le maʻisuka,
  • faaitiitia le fiaai, lea e tau atu ai i le paʻu o le mamafa ma le mamafa o le mamafa,
  • toe faʻafouina le tino
  • faaleleia le vaaiga mamao
  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  • faamaluluina le tiga o le ulu
  • toto le toto
  • ei ai sona aʻafiaga i le togafitiga o le ate ma le gall vladder,
  • faamama avega
  • faʻamalolo manuʻa i maʻi manava,
  • faaitiitia le toto maualuga i le toto maualuga,
  • fesoasoani i le fausiaina o le popole ma le skeletal system o le tamaititi e leʻi fanau mai,
  • faaleleia le tulaga o le paʻu ma le lauulu.
Toe foʻi i le laulau o mea

E mafai ona faʻaaoga i le maualuga o le cholesterol?

O meaai mama e mafua ai le faateleina o le cholesterol toto, lea e mafua ai le atinae o le atherosclerosis ma le fuga o toto toto. Ae fai mai fomaʻi o lenei mea e naʻo le gaʻo tumu o manu. O nei mea e aofia ai pipi, puaa, tamai mamoe ma gaʻo gaʻo, pata ma paila. O suauu o le fualaʻau, i se isi itu, e le faateleina ai faʻataʻitaʻiga, ae faʻaititia faʻaitiitia ai.

O le polofesa lauiloa o vailaau F. Grande Covinana, i luga o le tele o suʻesuʻega ma suʻesuʻega, na oʻo mai i le faaiuga o le oloa sili ona lelei mo le tuʻuina atu o le cholesterol o se oloa mai olives. Afai e te tago i le suāuu i aso uma, e mafai ona faʻaititia se maualuga maualuga, aveese faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular, faʻalauteleina le faʻaogaina o toto toto, aveese pupuni toto, faʻamama le inumaga ma le toto. O le oloa e mafai ona faʻaleleia le puipuiga, aveese toxins ma toxins.

E fautuaina e inu le suāuu olive mai cholesterol i aso uma mo le 1 tbsp. l taeao ma afiafi. E manaʻomia le kuka i lenei suauʻu, aloese mai le kulimi ma le margarine. E aoga i fuamoa vaitau, fualaau fuālaʻau, faaopoopo i iʻa ma aano o manufasi. E taua le manatuaina o se oloa e aʻafia ai le cholesterol faafitauli e tatau ona maualuga. O le suauu muamua e toe faʻaaogaina ua sili ona lelei, o le mea e sili ona lelei, ma e le o toe gaosia ma taofia uma mea aoga.

E tatau ona mataituina tulafono masani o le faʻaaogaina. Ole fua ole aso e le tatau ona sili atu i le 50 g.

O olive ma olive ia maualuga cholesterol

O fua o le laau olive e sau i le tele o foliga ma lanu. Lautele e faalagolago i le tele o vine ma atonu o le tele o se peleni po o se paʻu. E faalagolago i le tikeri o le matua. I lalo o le malosi o le susulu o le la, o olive olive lanu meamata e enaena, ma a oʻo ina matua ona latou liua atoa.

O ituaiga uma o olive ma olive ua tuufaatasia i le mea moni e le mafai ona faʻaaogaina fou. O se fualaau 'aina na vavae ese mai se laau e matua tele lona tofo. O le mea lea, ina ia fiafia i vine, e tatau ona faʻafefe pe faʻafefeteina. Ua faamaonia e saienitisi o Olive mo le cholesterol e aoga tele. O le taumafa i aso taʻitasi o vine i le tasi ituaiga poʻo le isi o le a fesoasoani i le maualalo o le cholesterol leaga. Ona o le gaʻo susu o loʻo maua i fua, e mafai ona aloese ai le atherosclerosis ma le toto. O le aina o olive mai cholesterol e aoga i le aso atoa, faaopoopo atu i ipu eseese.

Tapulaa

E ui lava e leai se cholesterol i le suauu olive, o lona faaaogaina e tatau ona faatapulaaina i tulaga nei:

  • tasi le le faapalepale i le oloa,
  • faʻavavevave o le cholecystitis,
  • mimiti ma falelaupapa,
  • sili atu le mamafa o le tino.
Toe foʻi i le laulau o mea

O a mea e afaina ai?

O le suauu olive ma le maualuga o le cholesterol i nisi tagata e faateleina ai le ono tulai mai o ni mea e afaina ai i le ituaiga o fulufulu. Pe a tupu mai na ituaiga o mea, e tatau ona ave le "Diazolin" poʻo le "Tuʻutuʻu." A faʻaaogaina le suāuʻu e togafitia ai le paʻu o se pepe, e ono tupu se faʻavevesi ma le ita. E le tatau ona faʻaaoga mo faʻamalositino ma se paʻu mamago.

O le faʻaaogaina tele o olifi e le togafitia e mafai ona faateleina ai lou lamatiaga o le kanesa o le susu ma le colon, fatu fatu, ma le stroke. Afai e le faʻaaloaloina le inumaga, o le suauu e mafai ona faʻaititia le toto toto ma le toto maualuga. E le gata i lea, o olive e mafai ona faateleina ai le gallstones.

O aoga ma mea leaga o le suauʻu olive

O lenei oloa tulaga ese ua lauiloa mo le tele o meaola o le monounsaturated i lona tuufaatasiga, aemaise le oleic ma le Omega-3, Omega-6-unsaturated acid. E tusa ai ma le tele o suʻesuʻega suʻesuʻega, ua fautua mai e saienitisi o le i ai o nei mea tonu e faʻaitiitia ai le maualuga o le "leaga" cholesterol ma i le taimi lava e tasi e tausia ai le tele o le cholesterol lelei i le toto.

I le isi itu, o se aafiaga lelei i luga o vaʻa toto e matauina, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis ma le maʻi fatu. O lenei ituaiga o suauu manogi o se oloa taua o meaai Mediterranean. O le aufaipese o se lisi, mo se faataitaiga, tagata Eleni, tagata Spaniards, Italia, ei ai le lamatiaga maualuga o le toto maualuga o le cholesterol. O Olive e iai sona aʻafiaga aoga i le suka o le toto, ma faʻaitiitia ai ma le vaitamini B.

O le gaʻo olive o se punavai taua o vitamini K, E ma le B, faapea foi ma minerale o meaola o le maika, iron, ma le potassium magnesium. E pei lava o soʻo se isi gaʻo, e matua maualuga lava i le kalori, ma o lea e tatau ai ona faʻataʻitaʻiina le taumafaina.

O le faʻaaogaina o lenei mea masani ma le maualuga o le cholesterol e mafai ona taʻu atu ia te oe ni nai tulafono faigofie. O le:

  • pulea le aso o le gaosiga, ona o le mea e sili ona lelei, o le sili atu ona aoga,
  • e sili ona lelei le faʻaaoga o se fagu tioata pogisa ma teuina i se nofoaga mafanafana, mago, e puipuia ai mai le tele o le malamalama,
  • i le taeao, o vaega taua mai le olive e sili ona lelei le gauai,
  • tagata talitonu i meaʻai e talitonu o le na o le 15 ml i le aso e mafai ona faia ai se galuega faʻamalolo.

O le olive maualuga maualuga o nisi taimi e taʻua o Provence, e ala i le igoa o le Provence i le itu i saute o Farani.

Aafiaga i luga o cholesterol

E fautuaina e tagata e taumafa mea taumafa tagata e maua i le lipid metabolism maʻi e taofi ai le 'ai o le pata ma le margarine, ma suia nei oloa i le suauu olive. Cholesterol ma le suāuu olive o se faʻaaogaina sili ona aoga i le tauiviga ina ia faʻamaonia le tulaga lipid i le tino o le tagata.

O le i ai o meaola faʻasalaina i le suauu olive lea e tausisia ai le maualuga o le "lelei" cholesterol - o le lipoproteins maualuga (HDL), ae faʻaitiitia le aofai o le "leaga" cholesterol i le tino, lipoproteins laiti maualalo (LDL).

Faatasi ai ma le faʻaaoga masani o lenei oloa Metitirani, o le faʻaitiitia o gaʻo i le gastrointestinal tract ua faʻaitiitia, lea e puipuia ai le tele o faʻaopoopoga i le tino ma totoga, faʻateleina le gaioiga o le aveesea o le tele o meaʻai ua faʻaaogaina.

Auala e faʻaititia ai le cholesterol ma le suauu olive

Ina ia maua se taunuʻuga lelei, e tatau ai ona faʻaeteete le faʻaogaina o le suauu manogi. E fautuaina e tagata taʻitoʻatasi le lua o le sipuni i le aso.

Tatou te tosina atu le manatu i le mea moni e na o le tasi le sipuni sipuni o le "auro manaia" e aofia ai mea aoga nei:

  • Vitamini E, K ma le B,
  • Acids Fatty Acids
  • Polyunsaturated fatty acids,
  • Faʻatonuina Aʻa Maʻa
  • Potassium, magnesium, phosphorus, uʻamea.

I lenei tulaga, o le cholesterol, pei o fualaau faisua uma, e leai se mea. O le olive olive o le Cholesterol ma le faʻaaoga lelei ma le tatau e le o se tala faʻasolopito, ae o se auala faigofie lava e puipui ai lou tino mai le atinaʻeina o faʻamaʻi matautia.

E le gata i lea, o lenei mea taumafa e faʻaitiitia ai le toto, faʻaleleia le lelei o le paʻu ma le lauulu. I se isi faaupuga, o vaega taʻitasi o le olive o loʻo i ai se aoga aoga e eseese uma ma pe a fegalegaleai ma isi.

Tulafono mo le faʻaaogāina o le suāuu olive

E le talafeagai le foloina o le lua sipuni o le olive i luga o se manava gaogao e ala i le malosi. E tele naua meaʻai mo le kukaina lea e mafai ona e faʻaaogāina ai le suāuʻu olive e faʻamanuia ai le tino ma tuʻuina atu ai se faapitoa faapitoa i le lisi o aso taʻitasi. Faigofie lava faʻatumu mea e sili ona e fiafia iai salati o le ituaiga o suauu nai lo le mayonnaise fat. Mo le faʻavelaina masani ai pateta e lelei tele mo lenei oloa matagofie.

I aso nei, i luga o fata o fale tetele tetele o loʻo i ai le tele o ituaiga ituaiga o gaosi oloa ma igoa o le meaalofa o le olive. Ole fesoasoani laitiiti e fesoasoani ia te oe e faʻatautaia ai e aunoa ma ni faʻafitauli e talafeagai tele mo le puleaina o le cholesterol.

O le pito sili ona aoga ma le maualuga o le ituaiga O le suāuʻu o olive olive mai fafo. O lenei suauu muamua na gaosia mai olive o loʻo aoina ma gaosia i le lima. O le igoa tonu "taupou-natura" o loʻo taʻu mai ai o le suauu e maua mai e faʻaaogaina ai auala faʻapitoa e aunoa ma le faamamaina o vailaʻau. O lenei meaola o loʻo i ai sona tofo malosi ma le manogi. O loʻo i ai foi se mea mama ma se keke keke, ae o loʻo i ai o latou uiga maualalo ma le faʻalauiloaina o faʻamalologa nai lo le vailaau paʻu.

"Uʻu" olive suauu, o le mea ua taʻua "Muamua le malulu". I fale faʻanatura faʻaonapo nei, pe a latou mulimuli i tulafono mo le mauaina o se oloa lelei, o le faʻaaogaina o olive mo le gaosia o soʻo se vasega e masani ona tupu na o le tasi.

E tatau ona manatuaina e tusa lava pe o se faʻamalologa faʻamalolo i soo se itu ei ai lona lava faʻasalaga. Aua le faʻaaogaina le suauu mama i ni aofaiga tele ma faʻamaʻi o le gallstone, allergies, ma aua neʻi galo e uiga i le maualuga o le kalori. Mo se tagata e leʻi faʻataʻitaʻiina lenei mea taumafa i luma atu, o le tofo atonu e foliga mai maoti. I le aluga o taimi, o meaʻai e sui ma faʻaaoga.

E ui lava i le mea moni o le suauu olive e le o se taugofie tele ma fualaau aina, o le suia i lona masani ai o le auala faigofie e puipuia ma togafitia ai le toto maualuga o le cholesterol. O le musu e faaopoopo meaʻai manu i meaʻai, suia i le olive, o le a matua faʻaleleia ai le lelei o lou olaga ma le soifua maloloina. O le suauʻu Olive o lau faʻalagolago i le tau faasaga i le cholesterol.

Faʻavae, mea aoga

O le suauu olive e maua mai i fua olive, o le tuufaatasiga o triglycerides o le gaʻo gaʻo e aofia ai le tele o esters acidic acid.

O le suauu olive ma le cholesterol e le tutusa. O fua o le Olive e le o aofia ai ni vailaʻau niniʻi, o se vaega taua o le gaʻo manu.

O elemene taʻitasi o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le cardiovascular system, e tele isi mea aoga aoga:

  • Vitamin E (alpha tocopherol) o se vailaʻau malosi. E gafa ma le faʻaogaina o le taʻavale, o se faʻaoga faʻapitoa o siaki faʻamau. O le le atoatoa o le vailaau e mafua ai le faaleagaina o le toto mumu, afaina o le neurology.
  • O le fivasterols (phytosterols) e faʻaitiitia ai le tele o le faʻaaogaina o le cholesterol oona i le tootoo laiti, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le kanesa.
  • Omega-6 aano gaʻo: meaola. Faʻaitiitia le felafoaʻi o vascular, faʻaleleia le metabolism, manatua, gauai.
  • Polyunsaturated fatty acids: linoleic. Latou te lagolagoina le gafatia galue, leo, saunia le tino ma le malosi.
  • Faʻaaogaina gaʻo gaʻo: oleic, palmitoleic. Latou te aveesea le mumū o puipui puipui, faʻaleleia le toe faʻaleleia, puipuia le fausia o pusa cholesterol. Latou te fesoasoani e talepeina gaʻo tumu mai meaʻai. Faʻamau faʻasalaga - o se puipuiga lelei o le fatu, osofaia, atherosclerosis.

Laititi o faʻamalama, uʻamea.

O aoga o le suauu olive ma le maualuga o le cholesterol

I le cholesterol, o le suāuʻu olive e lelei tele i le 'ai. O lenei gaioiga ua faʻamatalaina i se fuainumera tele o meaola faʻamaonia, polyphenols, lea:

  • faʻavavevave le malepe, aveesea le LDL lipoproteins maualalo vaivai mai le tino,
  • faaosofia le gaosiga o le saofai o le HDL cholesterol,
  • faʻaitiitia le viscosity toto, puipuia le thrombosis,
  • toe faʻafouina le galasticity o toto toto,
  • fufulu le iniseti, toto, aveese toxini, toxins.

O le suauu Olive e maualalo ai le cholesterol e 10-15% i le mavae ai o le 3 vaiaso. E fautuaina e ave i le hyperlipidemia, o le uluaʻi laasaga o le atherosclerosis, maualuga le lamatiaga ole maʻi fatu.

O le suauʻu olive e solia i faʻamaʻi masani o gase o le gall, ate, fatugaʻo, inumaga. O le oloa, e pei o gaʻo uma fualaʻau, e maualuga le kalori, o lea e faʻaaogaina ai, aemaise lava i le tele o meaʻai.

O le fea olive olive e sili atu ona aoga mo hyperlipidemia

O le oloa e maua mai le fua o le olive e mafai ona:

  • Isi vasega (natura): e leʻi faʻaaogaina (isi taupou e leai se faʻaaogaina), faamamaina (taupou taupou). E faia mai i le tele o olive lelei. E i ai se lanu samasama-lanu meamata, o se tofo oona, o se manogi malosi malosi.
  • Muamua le malulu pe paʻu (muamua masini lomitusi). Maua mai i le malulu. E i ai sona tofo malosi, e le pei o se sogisogi e pei o se isi vaega eseese.
  • Faʻamāina E faia i le faʻaaogaina o reagents e faʻaaoga ai le auala e faʻaaogaina ai. Talu ai ona o lenei gaioiga, e leai sona tofo, leai se manogi, o loʻo i ai ni nai gaʻo susu.
  • Faʻafefiloi (suauʻu olive mama). Ina ia faaopoopo le tofo, o le tofo e faaopoopo atu i se vasega faaopoopo. E mafai ona faʻaalia i le maualuga o le vevela i le taimi o le kuka, faʻaopoopo i salakeke, meaʻai autu.
  • Suauu suauu (pomace olive olive). O le oloa maualalo o le lelei, na faia mai le suauʻu suauu na alu ese mai le muamua malulu. E maua ai sina aoga, ae mafai ona faʻaaogaina mo le kuka, kuka.

I luga o fata o faleoloa e masani ona i ai se keke keke. E sili atu le taugofie nai lo se isi faʻaopoopoga, lea e faʻamatala ai lona lauiloa.

O nisi o faʻamatalaga i le auala e filifili ai se lelei, ma sili atu ona taua le aoga:

  • O ituaiga eseese, o le muamua malulu malulu e sili ona aoga, aemaise lava i le maualuga o le cholesterol. E fetaui lelei mo le faʻalanuina o salakeke, ipu o fualaau faisua, e le faʻaaogaina mo le faʻavelaina.
  • E leiloa le suauu faamamaina i mea aoga, tofo, ae e talafeagai mo le faʻavelaina. E tatau ona manatuaina o le hyperlipidemia e tatau ona aloese ai lenei auala o sauniuniga. I le taimi o le kuka, e faʻamalolo tino, gaʻo, gaʻo toto, toto maualuga o le cholesterol matautia.
  • O se oloa moni e le mafai ona taugofie.Mo le maualuga o togi, o olive o loo seleseleina e le lima, ma o ia galuega, e pei ona e iloa, e taugata. O le mea lea, o le suauu i le tau maualalo e itiiti lava lona tutusa ma le uluai.
  • O le mea moni, o le uluai oloa na i ai sona tofo faapitoa: o le manogi, oona, o le manogi manogi. A faʻaaogaina olive uliuli mo le gaosiga, o le lanu e samasama samasama. Afai e leai ni lanu o le olive-yellow-green.
  • O se faailo taua o le lelei o le elemene o le oloa. O mea tau togafitiga e maualalo ai le cholesterol e maua mai i suauʻu o lona maualuga e maua ifo ile 0.5%.

O le moli vavalalata ua vave ona leiloa ana meatotino, o lea e sili ai le faʻatau o se tamai afifi i le voluma.

Recipes mo le faʻaitiitia o le cholesterol

O togafitiga e fautuaina e amata i nai suʻaga laiti, faʻafeiloaʻi malie i le 2 tbsp. l / aso.

O togafitiga nei e faʻaaogaina e faʻaititia ai le cholesterol:

  • I se foliga mama. Latou te inu, amata i le 0.5 tsp, faasolosolo malie le faateleina o le dose i le 1 tbsp. l Fai faalua / aso: i le taeao i luga o se manava gaogao, i le afiafi 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le inu i luga o se manava gaogao e faʻaleleia ai otaota, faʻamalosia ai le tino puipuia, faʻamalo le tino o toxins, toxins, cholesterol leaga.
  • Faatasi ai ma le faaopoopoina o lemoni. 2 tbsp. l olive suauu e fefiloi ma le afa o le suamoni. Ave i le taeao, i le taimi lava e teʻi ai, pe a ma le afa itula aʻo leʻi 'ai. O le togafitiga e 40-60 aso.
  • Faatasi ai ma le faaopoopoina o le kalaka. 1 ulu o le keleka ua nutimomoia ma se suavai, faaopoopo i le 0.5 l o le suauu. Faʻaosooso 7-10 aso. Ave le 1 tsp. tolu / aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

O le suauʻu olive ma le maualuga o le cholesterol e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻafefiloi o salakeke, fualaau fualaau fualaau, faaopoopo i aano o manu, iʻa. Ae e tatau ona e mautinoa o le aofaiga ole aofaʻi o aso taitasi e le sili atu ma le 50 g (pe a ma le 3 tbsp. L.).

O le suauu olive o se punavai taua o polyphenols, o gaʻo gaʻo manaʻomia e le tino. E tatau ona avea ma vaega o meaai i aso uma o tagata o loʻo mafatia i le maualuga o le cholesterol, faʻamaʻi cardiovascular.

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

Faamanuiaga o oloa

O le suauu olive ma le cholesterol o se tuufaatasiga atoatoa mo se vave vave ona faia. E mafua lenei mea i mea uiga ese o le oloa, ona e le gata o se punavai o vitamini, minerale ma isi mea aoga, ae e fesoasoani foʻi e faʻamaonia le maualuga o le cholesterol i le toto o le tagata maʻi.

O le a le tele o le cholesterol e iai le suauu olive? O lenei oloa ua mafua ona o le leai atoatoa o lenei mea leaga, ae ua mauoa i le tele o vaega taua.

O le autu autu o le oloa o le olive, o loo i ai i le 1 tbsp. L.:

  • 1.1 g polyunsaturated fatty acids,
  • 10.0 g gaʻo maualalo,
  • 1.6 g o suauu gaʻo mama.

O le oloa e maua ai le vitamini E, o lea pe a 'aina na o le 1 tbsp. l Olive olive i aso taitasi, e sili atu i le 8% o le manaʻoga o le tino i le aso e manaʻomia mo lenei vailaʻau.

O le suauu olive ma le maualuga o le cholesterol e mafai ona faʻaititia ai le aofaiga atoa o le mea mulimuli i totonu o le toto. E maua lenei mea ona o le maualuga o mea o loʻo maua i le tino gaʻo. O a latou meatotino lelei faaopoopo o le gafatia lea e faʻalautele ai le tele o vailaau i totonu o le tino o le tagata e fesoasoani i le vave faʻaleagaina o gaʻo.

O le suauʻu olive e lelei le faʻaleleia ma faʻaleleia. O loʻo aofia ai le phytosterols e faʻaititia ai le maualuga o le "leaga" cholesterol - maualalo ma maualalo le lipoproteins i le plasma toto.

I lalo o le tulaga masani o le faʻaaogaina o le oloa i totonu o le gastrointestinal tract, o le faʻaitiitia o le gaʻo o loʻo gagau, e leʻo suia.

O le meafaigaluega e iai sona aʻafiaga aoga i le cardiovascular system: e faʻaleleia ai le vascular tone, faʻamalosi puipui, puipuia le tupu o atherosclerotic plate ma le le lelei o le toto, faʻasaʻo le toto maualuga.

O olive lea e faʻaaogaina ai le suauʻu toe faʻagasolosolo faagasologa i totonu o potu taʻitasi. Ona o lenei mea, o le toe faaleleia o gaʻo ua faaleagaina i lalo o le faatosinaga o itu eseese, ua faatelevaveina, aemaise lava, pe a mavae le faʻaitiitia o le toto na maua mai ona o le faʻavaeina o le gaʻo susu i foliga o atherosclerotic plate i puipui o toto toto.

Aafiaga leaga i le tino o le tagata

E pei o soʻo se oloa, o le cholesterol o le suauu e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, aemaise lava pe afai na muamua faʻaaoga e se tagata isi gaʻo mo le kuka - sunflower, kulimi, ma isi.

E mafua lenei tulaga i le mea moni e faapea, e ui lava i le aoga tele i le faʻasaina o le gataifale, o le mea e gaosi ai le olive o loʻo i ai isi meatotino.

I nisi tulaga, e le mafai ona faʻataunuʻuina le tulaga o le maʻi, ae oʻo lava i se faʻafitauli o lona soifua maloloina.

Contraindications i le faʻaogaina o le suauu olive:

  1. O le faamaʻi. O le auupega o loʻo i ai se faʻasalalauga faʻalauiloaina, o lea e mafai ai ona faʻaosoosoina se suiga i le faasologa, faatasi ai ma le fesuiaiga o taʻavale e faʻafefe ai. O lenei mea e lamatia ai le atinaʻeina o colic, lea e mafua mai i aʻafiaga ogaoga.
  2. Alu I lalo o le tulaga o le le faapalepale tagata taitoatasi, o foliga mai o fafo mai fafo i le tulaga o le hypremia, paʻu o le paʻu, ma le gaogao e mafai. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o le oloa e tatau ona faamutaina vave. I le avea ai o se tulafono, o lenei tulaga e le manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi. Faʻatasi ai ma faʻafitauli matuia ma le faʻaleagaina o le soifua lelei, e manaʻomia e le tagata maʻi ona suʻe muamua le antihistamine - Diazolin, Loratadin, ma isi.
  3. Faʻafiafiaga kalori. O le faʻaitiitia o le cholesterol e mafai ma le faʻaaogaina o le suāuu olive i le aso. E leai se mea e tatau ona faʻaleagaina ai le oloa, aua e maualuga i le kalori, lea e matua le manaomia mo tagata o loʻo i ai le manua.

E faʻapefea ona ave le oloa?

I le tulaga o se maʻi faʻafomaʻi, e tatau i se tagata ona tausisi i se taumafa malosi o le hypocholesterol. O se vaega tāua o le sui o le pata, margarine ma isi mea faʻapipiʻi faʻatasi ma le olive, suauu pe faʻafefeteina. E sili atu ona aoga mo le tino o le tagata ma e mafai ona tuʻuina atu aoga aoga i le faasaʻoina o le tulaga.

O loʻo i totonu o le suāuʻu olive e talafeagai ai le kukaina o meaai, fuamoa o le vaitau ma faʻaaoga mo isi faʻamoemoega. O se matafaioi taua i le faamanuiaina o le faaaogaina o le oloa ua faia i le mea moni e tatau ona na o le maualuga o le lelei. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tuʻuina atu i le virgin virgin olive le suauu, lea e sili atu ona gaosia. E tusa ai ma lea, o loʻo tumau pea le tele o mea aoga i le tuufaatasiga.

O le averesi o aso taʻitasi o le suauu fualaʻau maloloina e tusa ma le 1-2 tbsp. l i le aso. O le oloa e tatau ona onā i le taeao i luga o se manava gaogao poʻo faʻaaoga se aofaiga tutusa e tatau ona faaopoopo i fualaʻau fualaʻau.

Ina ia mafai ona faʻamaopoopoina tulaga maualuga o le cholesterol i le toto, e mafai ona e faʻaaoga se mea faapitoa faapitoa i le suauʻu ma le faʻaopoopoga o le kālati. Ina ia saunia, e tatau ona e vali 10 puʻu o fualaau faisua, tuʻu le meaʻai i totonu o se koneteina tioata ma sasaa 2 ipu vai fofo. E tatau ona faʻafefiloi le paluga mo le 7-10 aso. Faʻaaoga i le foliga o le suauu lanuʻu poʻo le faʻavasegaina o soʻo se ipu. O lenei mea o le a maua ai le meaai o se meaʻai manogi ma le matagofie.

Na o le toe foi mai o le suauu olive o lona uiga faapitoa. O le mea lea, afai e leʻi 'ai muamua se tagata, ona le fiafia ai lea o ia i le oloa. Ae peitaʻi, a mavae ni nai aso, o le a faʻafetaui le tofo ma o le tagata maʻi o le a fiafia i le 'ai o ipu e faʻavae i luga o le suāuu olive.

O fea suauu e lelei mo le cholesterol

O le suauu o le fualaʻau o le gaʻo lea e maua mai fua ma fatu o ituaiga eseese o laau. O le suauʻu aupito sili ona aoga e maua mai i le malulu, talu ai e pulea e ia mea uma e tatau mo tagata, e pei o vitamini, minerale ma isi mea taua.

I aso nei, o se vailaʻau tele o vailaʻau gaʻo o loʻo tuʻuina atu i luga o fale teu oloa: mai kuluga o le sunflower masani e oʻo atu i le avoka avoka poʻo le niu. O i latou uma lava e iai se tulaga tulaga ese ma ni meatotino, o lona uiga latou te aafia ai le tino o le tagata i auala eseese.

O le mea lautele, soʻo se suāuu fuālaʻau e mafai ona mafaufauina o se mea taumafa, ae faʻatasi ai ma le atherosclerosis ma le maualuga o le cholesterol, o le faʻaaogaina o nisi o ia mea e fautuaina e matua tapulaa. E moni lava lenei mea mo suauu e maua ai le maualuga o meaʻai gaʻo.

  • Olive
  • Faʻasalalau
  • Faasao
  • Sesame
  • Amaranth
  • Milu vao.

O le faitioga autu mo le aoga o le suauu mo tagata e maualuga le cholesterol o le mea lea o omega-3, Omega-6 ma Omega-9 o gaʻo gaʻo polyunsaturated. Latou te fesoasoani e aveese le cholesterol lamatia mai le tino ma maua ai se aoga aoga i luga o le cardiovascular system.

I le faʻaopoopoga, o suāuʻu fuālaʻau fautuaina mo tagata gasegase e maua i le atherosclerosis o loʻo maua ai le tamaoaiga o punaoa ma polyphenols.

O nei vailaau o ni fitafita lelei ma le maualuga o le cholesterol, ma fesoasoani foi e faamama le tino o mea oona.

Olive suauʻu togafitiga

O le suauu olive ua faʻaaogaina mo le faitau selau o tausaga e maualalo ai le cholesterol. O le mea lea, o le tuufaatasiga o nisi togafitiga faafomaʻi mo le atherosclerosis e aofia ai se vaega o fualaau aina ma laulaau o le olive, o se vailaau masani lauiloa mo fatu ma vascular diseases.

O le mea moni, o le suauu olive o se punaʻoa sili o le fivatorol ma le polyphenols, faapea foi ma le Omega-3-Omega-6 polyethaturated acids, lea o loo aofia ai i totonu o le maliega aupito sili ona lelei ma ua matua gauai atoatoa lava i le tino.

Ae ui i lea, o le mea sili ona taua o le suauu olive o lona maualuga o mea o omega-9 oona gaʻo. O loʻo i ai se latou igoa o le anticarcinogenic meatotino ma le malosi e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol ma le kulukose i totonu o le toto, faʻapea foi ma le aveesea o pusa cholesterol.

O le mea lea, o le suauʻu olive o loʻo aofia i totonu o le lisi o oloa sili ona aoga mo tagata mamaʻi e maua i le atherosclerosis ma le maʻisuka. I le faaopoopo atu, faatasi ai ma le faaumiumi o le faʻaaogaina, o le suauʻu olive e mafai ona faʻasaoina le toto maualuga e oʻo lava i tagata gasegase e maualuga le maualuga.

O le suauʻu Olive e mafai ona aveese le lipoproteins maualalo maualalo mai le tino, ma faʻaleleia ai mea o loʻo maua i lipoproteins maualuga maualuga. O le mea lea, e taofia ai le faʻafefe o le gaʻo ma fesoasoani e faʻafetaui atili pauna.

Togafitiga i le suauu olive.

O le auala pito sili ona faigofie e togafitia ai le olive o le faʻaaogaina lea i aso uma i le sauniaina o ipu vevela ma le malulu. O le olive olive ExtraVirgin e sili ona aoga, lea e lelei mo le teuteuina o salakeke, faia o toasts ma sandwiches.

Ae ina ia faʻaleleia le togafitiga o le tino, e mafai ona avea le suāuu olive e fai ma vailaau e ala i le mulimuli i fautuaga nei:

  1. Mo le puipuiga ma le faʻalelei o le atherosclerosis - 2.5-3 tbsp. sipuni tele o le suāuʻu faatolu i le aso mo le kuata o le itula ao lei faia se taumafataga,
  2. I le atherosclerosis ogaoga - 40 ml. suauʻu lima faʻaalu i le aso i luga o se manava gaogao.

O le togafitiga e 1 le masina. Le isi, fai se malologa mo le 2 vaiaso, ona mafai lea ona toe faia le togafitiga.

Tuʻuina o le suāuu

O le suauʻu manogi o se tasi lea o gaʻo sili ona taua. E fesoasoani i le faʻaleleia o le galalaina, taulimaina le malulu, faʻasaʻo hormones ma faʻamalosi puipui a le tino.

Ae ui i lea, o le suauu manogi e maua ai le tele o aoga i le cardiovascular system, e maua ai le puipuiga ma le togafitia o le atherosclerosis, thrombosis, ischemia, oso fatuga ma le taʻavale. O le togafitiga aupito sili ona lelei o le togafiti e foia ai le maualuga o le cholesterol ma le suka o le toto, faapea foi ma le matuia oona.

O le tele o faamanuiaga o le suauʻu manogi mo le fatu ma toto toto e mafua mai i faamaumauga o faamaumauga o gaʻo gaʻo polyunsaturated Omega-3, Omega-6 ma Omega-9. E tusa ai ma lenei faʻamatalaga, o le suauʻu e faʻafefiloi e sili atu le maualuga nai lo isi mea manogi fuālaʻau, ae oʻo lava i le suauʻu iʻa.

E taua le faamamafa atu i totonu o le suauu o le suauu o le gaʻo polyunsaturated o loʻo i ai se fuataga e matua ese lava, e aofia ai ma le faʻalauiloaina o le gaosiga omega-3 rare. I le 100 gr. o le suauʻu suauu e aofia ai le 68 g. ma sili atu i luga o le gaʻo gaʻo Omega-3, ae i le olive e na o le 11 g. i le 100 gr. oloa.

Ae o le Omega-3 o meaola gaʻo e sili ona saʻo le aveeseina o le cholesterol lamatia mai le tino, faʻaitiitia le toto suka ma faʻaleleia le metabolism, e saofaga ai i le vave paʻu o le mamafa e tusa lava pe mamafa tele le mamafa. O nei meatotino o loʻo faʻaaogaina ai le suauʻu o se vailaau faʻapitoa mo le atherosclerosis o toto toto.

O le suauʻu manogi e fesoasoani e faʻamalosia ai puipui tetele ma faʻalauteleina lo latou malosi ma le gaosaʻo. E fesoasoani lenei mea e puipuia ai le faʻaleagaina ma le afaina o tagata gasegase. Ma e pei ona e iloa, o le maualuga o le toto maualuga e aofia ai le tele o cholesterol leaga o mafuaʻaga autu o le atherosclerosis.

E taua tele le faamamafa atu o le suauʻu e faʻafefiloi e aoga tele mo tagata mamaʻi e faʻalavelaveina le gasegase ogaoga. O le faʻaaogaina i aso taitasi o lenei vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu ma le taʻavale e 30%, ma faʻaleleia lelei le tulaga o le maʻi.

Faʻafefeteina o suauʻu manogi.

E le pei o isi gaʻo fualaʻau, o le suauu faʻasosoʻo e iai sona tofo ma se manogi, lea e foliga mai e le fiafia. O le mea lea, e tusa ai ma le tele, o le suauʻu suauʻu ua i ai se vaʻaia manino o le suāuʻu o iʻa ma e matua matuia lava.

Mo lenei mafuaaga, e le fautuaina e faʻaaogaina i le kuka, ina ia le faʻaleagaina le tofo ma le manogi o le mea na maeʻa. E manaʻomia lou suʻeina o le suāuʻu e fai ma vailaau faʻamalosi i le mulimuli i le fua, ma, pe a manaʻomia, fufuluina i lalo sina vai.

O se togafitiga atoatoa togafitiga e pei ona taʻua i lalo:

  • I aso muamua e tolu - 1.5 teaseti faalua i le afa afa itula ao le i faia taumafataga,
  • O le 5 aso na sosoo ai - 1.5 teaspoon lima taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai,
  • Ona mo le 5 aso - 2-2.5 teaspoons e lima taimi i le aso i luga o se manava gaogao,
  • I taimi togafitiga uma - 1 tbsp. sipuni faalima i le aso afa afa itula ao le i taumafa.

O le auala masani o togafitiga e 2 masina. E taua le faamamafaina e faapea o tagata e maua i le pancreatitis poʻo le cholecystitis e fautuaina ia faʻaeteete ma inu le suauu paʻu pe a 'ai. A le o lena, o le a sili atu le faigata o le maʻi.

O i latou e le fiafia i le tofo o le suauʻu o le suauʻu e mafai ona latou faʻaaogaina lenei vailaʻau i foliga o capsules, o loʻo faʻatau atu i soo se falemaʻi faʻaonapōnei.

O ia pusa e aofia ai le suauʻu pipisi e faʻaleleia lelei le ola, lea e mafai ona afaina ai le galuega a le tino atoa.

E tusa ai ma iloiloga o cardiologists ma tagata gasegase i le atherosclerosis (tane ma fafine), o le suauʻu lea e fesoasoani e ausia le maualuga o le aveeseina o le cholesterol matautia mai le tino. Ae peitai, ina ia maua se faʻamatalaga iloga, o lenei vailaau masani e tatau ona faia i se togafitiga o le 2 masina pe sili atu foi.

O Olive, rapeseed, sesame ma fuālaʻau oona o loʻo i ai se faʻavavega o le faʻamalolo i le tino o le tagata. Ae ona o le manaia lelei, e faigofie ona latou faaaogaina e tusa lava pe tele naua, mo se faataitaiga, suia i latou uma gaʻo i au mea taumafa.

O fomaʻi e maitauina foʻi e le pei o vailaau poʻo vailaau oona e manaʻomia, o le suauu fuālaʻau e maualalo ai le cholesterol e le mafua ai aʻafiaga poʻo le faʻalavelave i maʻi. E matua saogalemu lava mo le tino ma na o le pau lava le toe foi mai o le maualuga o le kalori - e tusa ma le 900 kcal mo le 100 g. oloa.

E tutusa lava le taua o le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol lamatia i totonu o le toto faatasi ai ma le fesoasoani o fuālaʻau fuālaʻau e talafeagai mo tagata mamai e maua i le maʻisuka.E le gata ina latou faʻaleagaina le ala o le faʻamaʻi, ae e fesoasoani foi e foia lenei faʻamaʻi matautia.

O le mea moni e faapea, o gaʻo eletise polyunsaturated e faʻaleleia ai le metabolism ma faʻaitiitia ai le toto toto, faʻalauteleina le lagona o le tino i totonu o le insulin, faʻafefeteina ai le pancreas, toe faʻafoʻi le faʻaaliga ma faʻavaveina ai le faʻamalolo o manua ma le vavae. E fesoasoani lenei mea e aloese ai mai le atinaʻeina o faʻafitauli matuia o le maʻisuka, aemaise lava, pei o le tauaso ma le leiloloa o vae.

O faʻamanuiaga o le suauʻu faʻasusu i le lipid metabolism disorders o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Vailaau faʻamaʻi

O le suauʻu Olive ei ai sona aafiaga lelei ma leaga ile tino.

O le suauu olive e aofia ai le tele o gaʻo gaʻo, e sili ona taua mo le atoatoa o le gaioiga o le tino. O le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai ituaiga o mea nei:

  • Oleic acid, Omega-9 - 60-80%.
  • Linoleic acid, Omega-6 - 4-14%.
  • Palolo papaʻi - 15%.
  • Omega-3 - 0.01-1%.
  • Peanut and acid aromatic - 0.8%.

I le faʻaopoopoga i meaʻai, o olive e aofia ai vaega e pei o polyphenols, phenols, sterols, vitamini E, D, K, A, meaola phenolic, ma le sikuea.

Mea aoga

O le suauu olive faʻapitoa e fesoasoani e taulimaina faʻamaʻi o fatu ma toto toto

O le aoga o le suauʻu olive ua fuafuaina e le mea moni o loo i ai le tele o vaega taua. Faʻafetai atu ia i latou, o le oloa ua matua gaogaoina e le tino. O le faʻaauau o le taumafa e mafai ai ona e faʻateʻa ese le tele o maʻi i le galuega o totoga poʻo le puipuia o latou foliga.

O le suauu olive faʻapitoa e mafai ai ona e feagai ma faʻamaʻi o le fatu ma toto toto, aemaise lava, e taofia ai le atinaʻeina o le fatu, stroke, maʻi o le maʻisuka, ma le mamafa o le mamafa o le tino. O le oloa e fesoasoani foi i le faʻamautuina o le gaioiga o le gastrointestinal tract, ma faʻamalosia ai le faʻamaloloina o maʻi mama i puipui o le manava. E puipuia ai foi le tupu mai o le pipitiga ma le atinaʻeina o afaina, ona o lona aafiaga tele.

O le taumafaina o olives e mafai ona faaitiitia ai le tulaga o le atherosclerotic plaque formation i luga o puipui lautele, ma faamautu ai le maualuga o le cholesterol toto. E fesoasoani lelei le oloa i le faʻamalosia o le ponaivi, fatuina o sela fou, puipuia le solia o le gallbladder.

O le suauʻu Olive e sili ona lelei le faʻamalolo, e fesoasoani e faʻamalolo faʻaleaga manuʻa ma faʻafefete i se taimi puupuu. E le gata i lea, e mafai e le oloa ona taofia le faʻaogaina o le mea leaga ma faʻasaʻo le tiga ona o le i ai i lona tuufaatasiga o se vailaau e pei o le oleocantal.

O le oloa e faʻaleleia ai le puipuiga, lea e faigofie ai ona tau faasaga i meaola ninii. E le gata i lea, faafetai i le tino, ua toe faʻafouina le tino, o le faasologa o le soifua matua ua faʻaitiitia.

Aafiaga leaga

Ua fautuaina e fomai e aua nei faaaogaina le suauu mo le falaiina o ipu

I totonu lava ia, o le suauu olive e le afaina ai le soifua maloloina o tagata. E mafua ai le afaina pe a faʻaaogaina mo le faʻavela. I lalo o le aafiaga o le maualuga o le vevela, o le a amata ona mu le vai, faʻafefe le asu. O vaega aoga o loʻo i totonu o le aoga ua le maua ai lo latou taua ma ua liua i ni meaola matautia matautia.

O le mea lea, e fomaʻi le fomaʻi e aua le faʻaogaina le suāuʻu mo le faʻavelaina o ipu O mea leaga na faia i totonu e mafua ai le tele o aʻafiaga o le soifua maloloina. E fautuaina le faʻaaogaina o le suauu mo na o le faʻaofuina o salakeke poʻo le faaopoopo i mea malulu.

E le gata i lea, o le afaina o le oloa olive e mafai ona faia i le aso e muta ai. Afai na ia tu mo le silia ma le 2 tausaga, o le a le mafai ona maua se mea aoga ia te ia. I le taimi lea, o elemene taua uma ua le toe i ai.

E le afaina le soifua maloloina ma le faʻaleagaina o le oloa. Faatasi ai ma le le pulea o le taumafa, osofaiga o le vevela, o le paʻu o le toto, o le foliga mai o le tiga o le ulu, ma le atiina ae o le manava e mafai.

O le vasega e filifili?

O ituaiga masani o le olive olive o le Extra Virgin, le olive Olive Oil, Flavored and Olive Oil

E tele ituaiga o suauʻu olive eseese i faleoloa e eseese i le tuufaatasiga ma aafia ai le tino i auala eseese. O ituaiga taatele e masani ai:

  1. Vai Vaʻa. Aumai se oloa mai olive tele, e aoina ma le lima. Faʻaaogaina e ala i le malulu. O le vai o loʻo i ai se lanu samasama-lanumeamata, e matua manino lava, e manaia le manogi ma e iai sona tofo faapitoa. E tatau i tagata gaosiga ona taʻu i luga o le fagu le faʻailoga "Virgin Extra". Fomaʻi fautuaina lenei ituaiga o suauʻu i le mea muamua mo tagata e maua i le toto maualuga o le cholesterol.
  2. O le olive olive olive fou. O lenei oloa e leaga tele. E faia mai nai olive laiti, e le o ituaiga sili ona lelei. O le suavai ei ai lona lava manogi ma le tofo, e tele mea taua nai lo le pepa muamua. O le mea lea, o le tau o oloa e tele taimi e itiiti ifo.
  3. Laʻu suauu. I luga o le mauaina o lenei oloa, e masani ona faaaoga ni vaitau eseese, mo se faataitaiga, o lenamamoni, basil, coriander ma isi mea manogi. O i latou e suia le manogi ma le tofo o oloa. E le faʻaaogaina le suauʻu e faʻaititia ai le cholesterol, talu ai e leai se aoga. E le mafai ona faʻaaogaina i luga o se manava gaogao ona o le faʻaleagaina o aafiaga i luga o le mucous membranes o gaʻo oona.
  4. Olive olive faʻamaina. E leai se manogi, leai se tofo, leai se lanu. E le gata i lea, o le vai e leai ni mea aoga, o le mea lea, e le faʻaaogaina e faʻavasega ai le lisi o le toto lipid. A uma, o vailaʻau eseese e faʻaaogaina e fufulu ai le oloa.

Isi ituaiga o suauʻu olive e mafai ona maua i faleoloa. E masani lava o loʻo i ai se oloa i le gaosia o le olive ma faʻafefiloi le suauu.

Faʻatauga o Mea Faʻapitoa

O le oloa faamamaina e aofia ai le vai faamama. Faʻatinoga o loʻo faʻatinoina e faʻaaoga ai vailaʻau faʻamaʻi e ono lamatia ai le ola maloloina o le tagata. Faatasi ai ma le leai o se sogisogi ma le tofo, o le suauu e leai ni mea aoga.

E leai se cholesterol i totonu, pei o isi mea totino. Ae e le aoga le faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le faʻasalaga o gaʻo afaina, talu ai e le aumaia ai se manuia i le tino.

Contraindications

O le suauu olive e mafai ona maualalo ai le toto toto

O le suauʻu olive e lelei mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto. Ae o loʻo i ai le tele o faʻailoga mo le faʻaaogaina. E aofia ai mea nei:

  1. Tagata taʻitoʻatasi faʻalepale.
  2. Cholecystitis.
  3. O le tino o le pancreatitis.
  4. Pomaʻi faʻamaʻi i totonu o le manava.
  5. Manua o le tino.
  6. Faʻalavelaveina o le manava.

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina le oloa ma le faʻaeteete tele. E mafua ona o le mea moni e mafai ona ia faʻaititia le toto toto. O le mea lea, afai e te aveina faatasi ma fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le kulūkose, o le a faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻeina o aʻafiaga matautia.

Tuua Lau Faamatalaga