E faʻafefea ona togafitia pancreatitis i le fale

Pancreatitis o se faʻamaʻi e seasea ona tupu i le taimi e tasi. Afai e faalua ona faʻailoa le foliga lapopoa, ona latou talanoa lea i le toe toso o le pancreatitis. O le umi faaumiumi o le faamai e aofia ai le na o vaitaimi pisi, ae faapea foi togafitiga o pancreatitis i le fale e tusa ai ma fautuaga faafomai.

Vaega ma le olaga

A maeʻa ona maua se maʻi faʻamaʻi, o le mea autu e tatau i tagata uma ona aʻoaʻoina o le isi olaga e le o se mea e le mautonu ma vaifofo faifai pea, ae o se olaga fou. E tatau ona atagia ai taimi nei e fuafua ai togafitiga ile fale:

  • mana eletise
  • ave fualaau
  • le faʻaaogaina o vailaau faʻaleaganuʻu,
  • uta tufatufaina
  • elemene o le malolo ma le toʻafilemu,
  • faiga faʻaleleia taimi faʻaleleia,
  • malamalama i mea autu o le fesoasoani pe a tupu se osofaiga ogaoga.

O nei tulaga taitasi e manaʻomia ai se faʻamatalaga auiliili.

Faleʻai palacreatitis faleʻai

O le elemene taua e mafai ona fofo ma toe faafoi le faʻamaʻi o meaai i le fale, i fafo atu o le falemaʻi. E le o se mea taumafa lenei mea e pei o le faʻapipiʻiina o gastronomic fou ma manaoga. A aunoa ma se amio pulea tatau lelei, e le mafai ona e faʻatali mo se faʻaleleia atili: o le a le i ai, pe o le a faʻauʻuina se isi osofaiga. O le sini autū o suiga i le faiga o taumafa o le faʻaesea lea o le tele o mea e sili atu nai lo le olaga masani.

O tagata uma lava na faia le sili atu i le tasi osofaʻiga o pancreatitis, poʻo le mauaina loa o se faʻamaoniga o se faʻamaʻi tumau, iloa tulafono fou mo le gaosiga o le malosi i le fale:

  • meaʻai laʻitiiti - o le aofaiga o taumafa o aso taitasi e tufatufaina i le 6 i le 8 doses, e tusa ma le tutusa i le kalori matāʻupu ma le voluma,
  • o ipu fou ua saunia o se tulaga faigata, ae e tatau ona tatou taumafai mo lea mea ma afai e mafai, matauina,
  • auala e kuka ai meaʻai - mea e sili ona lelei e tuʻuina i le kuka, taʻavale, taʻavale, sosoo ai ma le soloina poʻo le faʻafefe muamua,
  • teenaina o meaʻai falai, ulaula meaʻai, paluga, vevela vevela, gaʻo gaʻo ma sau sefe mo i latou,
  • O nisi o mea taumafa e le o aofia ai - anufe, laumei mata, pi, kapisi, fualaau suamalie ma vine ma maa laiti ma aunoa ma le vevela o togafitiga, palu paʻu, susu susu, fuamoa, povi, falaoa fou ma pata tao tao, sukalati, ava malosi,
  • mea e fiafia iai mo le kukaina o fale.

O nofoaga faʻatoʻaga e ofoina atu ai se fuainumera tele o fualaau manaia mo taumafa taumafa, o le faia o lea mea e le manaʻomia ai ni mea e le masani ai, ae o mea uma lava e taugofie. E faigata ona mafaufau i se tulaga pe a le mafai ona e kukaina ni ipu soʻo mai oloa faigofie. I le aluga o taimi, o le lisi fou e masani ma sili ona lelei. O se faailo o meaʻai lelei i le fale o le soifua lelei ma le leai o ni mea e faʻaogaina.

Pancreatitis Medicines

Vailaʻau faʻapitoa na faatonuina e lau fomaʻi ua na o vailaʻau lava e mafai ona e faia ma le pancreatitis. Soo se mea faitino ma tofiga (filifiliga o fualaau faasaina, suia i se fuataga po o le umi o le kosi) e mafai ona liua i se mala pe a leai se mea e taʻu mai ai.

Taua! Togafitiga ma papamaa ua faatonuina taʻitasi e se fomaʻi! E naʻo se tagata poto faapitoa e mafai ona amanaʻia uma o faʻafaanifo (mamafa, tausaga, vaega o le faʻamaʻi, maʻi faʻamaʻi, tulaga o le hormonal, ma isi)

Faatasi ai ma le pancreatitis mo togafitiga i le fale, o vailaau o vaega eseese ua faatonuina:

  • antispasmodics - faʻasologa faʻasolosolo pe a maeʻa ona faʻavasegaina ma faʻamaonia, ia faamautinoa le lava o le mumu o le paʻu o le pancreas, o le tuilaʻau, gallstone, ate ma taʻaloga masani ma le saolotoga o felauaiga o mea lilo faʻalilolilo ia i latou,
  • enzymes - ua faatonuina mo le le lava o fualaau suamalie o le manava ma le pancreas, faapea foi ma le puipuia o le tele o le pule faitalia o mea aoga e nei totoga (o le a ma pe faapefea foi ona fai - e filifili e le fomaʻi),
  • fualaau mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻalavelaveina le ala o le pancreatitis (cholecystitis, maʻi o le maʻisuka, dysbiosis),
  • vailaau faʻamaʻi - i mea e seasea tupu, ua faʻataʻitaʻiina mo togafitiga i le fale, e masani ona ave i totonu o se falemaʻi, ae pe a fai e faʻamaonia, e tatau ona faia i se aiaiga talafeagai ma le faʻasalalauga.

Uiga o agaifanua masani ma isi togafitiga

O le tele o le taimi e alu mai le taimi o le osofaiga, faʻamafanafanaina le tulaga i totonu o le vaega o meaʻai. E faasolosolo lava, o le fualaau o togafitiga faʻasolosolo ua faʻaititia, e na o le lagolagoina o fualaau oona i nai togi.

A o faagasolo lea vaitaimi, i le fale, e mafai ona faʻaogaina meaʻai ma teuteuga i fualaau faʻalaʻau. O tulafono mo le faʻaaogaina o togafitiga masani e faigofie. E tatau ona latou:

  • e le afaina ai,
  • e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o masini,
  • aua le faʻaosoosoina se mea faʻafefe,
  • tausisia pea le taunuuga o le aafia i fualaau faasaina na muamua aveina pe i le taimi foi e tasi.

O fualaau faʻalaʻau faʻapitoa e faʻasalalauina i le faʻaaogaina masani, pe a uma le faʻatagaina o le fomaʻi. E mafai ona e faia ni mea teuteu ma ni mea e faʻaaogaina e pei o se mea inu ese, pe e mafai foi ona e faʻaopopo se laʻititi (amata i le 1 - 2 sipuni sekone) i totonu o mea inu. Afai o le tali e lelei pe le faaituau, e mafai ona faaauau le taliaina.

Sa fautuaina e le togavao le faʻaaogaina o le pancreatitis i togafitiga ile fale:

TotoFaatinoga i le tino
lapisifaʻaleleia le faʻalaumalie
mint ma le pama lemonifaʻamafanafana ma faʻamaonia le faʻagasolo i totonu o le mea oona
yarrowvaivai susu ma le malolo o le talo
ese mai fafofaʻaosofia le pulefaʻatasia o le inumaga
fatu fatutoʻafilemu
laʻauo le antetecterial masani, immunostimulant
ufiufisauniuniga multivitamin e aoga i le taumalulu
Sagefaʻafilemuina o le fausiaina o le tino
uagamalu
fogalaau aʻateutusi ma le fiafia
rose lapisio le susu e mafai ona ave e oo lava i le ogatotonu o se osofaiga ogaoga
laʻau oatinai lo le saito, e mafai ona e faʻaaogaina le pata

O le sauniuniga o teuteu, infusions, jelini e fesuisuiaʻi mai le fua e fai ma fua. E sili atu le amata i le inu o le maualalo o le faʻamalosi ina ia mafai ai ona aʻafia le tofo lelei mo lou tino. E mafai ona e suʻesuʻeina ma le faʻaeteete togafitiga faafomaʻi - o se faʻafefiloi o meaʻai.

Taua! O meaʻai e faʻatau ile laʻau e saunia i aso uma ma inu i le aso atoa, o le vaega o totoe e sasaa mai - e le mafai ona ave i le aso e sosoo ai.

O le faʻaaogaina o vai vevela i le togafitiga i le fale e mafai ona faʻamalosia ai gaioiga oona, faʻaitiitia le manaʻomia mo fualaau. Ae e le tatau ona e faʻalagolago i lenei mea - na o le fomaʻi e faatonuina ma faʻaumatia le vailaʻau.

Faamalositino mo pancreatitis

O se olaga e le masani ai e leʻo faʻaalia mo pancreatitis i le faʻamagaloina. O galuega faʻaaoga e faʻaleleia ai le gaioiga o faʻasalalau vai i totonu o le faila faalilolilo, e puipuia ai le faʻatoʻaina o le faʻatumu o le ala, lagolagoina le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino.

Ina ia aloese mai manuʻa faʻafuaseʻi ma le mamafa, taʻaloga e fesoʻotaʻi ma le saoasaoa (afeleti), taʻaloga faʻataʻitaʻifaga (soka, volipolo, ma isi), o le osooso e le fautuaina. O vasega nei e talafeagai mo pancreatitis:

  • aau e toetoe lava o maso uma o le tino ua faʻaaogaina e aunoa ma ni mea mamafa,
  • savaliga - ma se faʻagasolo malie le mamao ma le saoasaoa - tausaga taʻitasi ma aso uma,
  • faaseʻe (faʻavae le oso i luga o le faasee),
  • togafitiga o le physiotherapy - o se faʻalavelave e faʻagaoioia ai le faʻalaumalieina, pe a manaʻomia, fautuaina i se falemaʻi.

E le tatau i avega ona mafua le vaivai ma le atuatuvale.

Le siʻosiʻomaga ma siosiomaga faʻataʻaliʻoliʻo le tagata maʻi

O se mea tāua e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le fatuina lea o se siosiomaga filemu i le aiga, i le galuega ma le tausia o fegalegaleaiga vavalalata ma tagata pele ma a latou paaga. Afai o nisi mafuaaga e le faaopoopoina ai sootaga i totonu o le au, o le galuega e tatau ona suia-o taimi o le mafaufau-mafaufau e mafua ai le afaina o toto toto ma alavai, o le mautu o mealilo. E le o toe umi ae faʻaosoina le tiga o le pancreatitis, ma o galuega uma muamua i le faavaeina o se olaga taliaina o le a faʻaumatia.

O le galuega a aiga o le fatuina lea o se siosiomaga vavalalata i le fale, e fesoasoani i le tagata gasegase e taulimaina faafitauli o le kukaina, tagofia o vailaʻau, faʻatulagaina aʻoaʻoga.

Vaʻaia faʻaleleia taimi

O le masani (1 - 2 taimi i le tausaga) faʻagasologa o auala faʻaleleia i fale faʻaleleia, falemaʻi ma fale ulufale e aoga tele mo togafitiga fale mo tagata gasegase e maua i le pancreatitis. E masani lava, e fautuaina e le fomai se malaga "i le vai" - o le Caucasus, Karlovy Vary, ma isi nofoaga. Afai e mafai, e aoga le faʻaaogaina o ofo. O le faʻamalosiaga o le faʻaleleia o fuataga (inu vai vailaʻau faʻamalositino, togafitiga o meaʻai, mea taumafa) i totonu o nei falemaʻi ma puipuiga e faʻamalosia atili ai le soifua maloloina o le tagata maʻi ma faʻasolosolo le taimi mo le faʻalavelaveina o le maʻi.

E le gata i lea, o fomaʻi ua matauina le faateleina o lagona lautele o lagona o le tagata maʻi i le maeʻa ai o malaga i falemaʻi.

Fesoasoani muamua mo faʻasalaga i le fale

O vaega uma o le faʻavaega o le ola ma togafitiga i le fale o se maʻi i le pancreatitis o loʻo atoatoa atoatoa ona o lona gasegase. E le mafai ona e aveesea se minute se tasi mai le lisi e aunoa ma le leiloa o le tulaga lelei o togafitiga i le fale. A oʻo mai se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o aiga ma le tagata maʻi e tatau ona latou faia ni fua faʻatatau, ina ia aua le faʻamalosia, ae ia faʻaitiitia le afaina mai le tulaga:

  • valaau loa i se falemaʻi vave
  • "Suʻe" le faiga o le anapogi atoa ma le aveeseina o meaʻai i totonu o le vaega o meaʻai e ala i auala uma e mafai ona feaveaʻi
  • faʻaaoga se faamaʻi malulu ile vaega ole tiga,
  • i le leai o se taotoga, ave se antispasmodic,
  • faʻamautinoa le tagata maʻi, aua le faʻaalia faailoga o le popole,
  • ia aoina mai mea ma pepa faʻamaʻi talafeagai mo le ulufale atu i le falemaʻi.

O le mea lea, o le usitai tonu i fautuaga a fomaʻi i itu uma o se ituaiga olaga fou e mafai ona sui ai le tele o faʻasalaga i le falemaʻi ma puipuia le manaʻomia mo i latou.

Tuua Lau Faamatalaga