Quinoa (ogalaau): mea aoga ma auala e saunia ai

Quinoa (o le saʻo o le igoa "quinva", o isi igoa mo quinoa, rice quinoa) o se tasi o oloa sili ona lauiloa i le soifua maloloina i le lalolagi.

Na taʻua e le UN UNICEF 2013 "Tausaga Faʻavaomalo o Quinoa" i le amanaiaina o le maualuga o meaʻai i lenei aganuʻu.

Quinoa e le o aofia ai le paluga, e tele le protein ma o se tasi lea o nai meaʻai e maua ai le amino.

E maua foi i le fiber, magnesium, vitamini B, iron, potassium, calcium, phosphorus, vitamini E ma vailaʻau eseese aoga.

O nei 10 faʻamaoniga o le soifua maloloina o quinoa.

Quinoa Krupa: 10 Faamanuiaga ole Soifua Maloloina

Quinoa O se fatuga pseudo-cereal (1) ua tupu ina ia maua ai fatu gaosi.

O lona uiga, ole quinoa o se fatu e kuka ma 'ai e pei o saito.

Quinoa o se aganuu taua i le lautele o Incan. Na latou taʻua o ia "le tina o fatuga uma" ma ua manatu o ia e paia.

Ua susunuina mo le fia afe tausaga i Amerika i Saute, ma e na o se taimi talu ai nei ua avea ai ma se oloa taugofie ma e oo lava i le ausia o le tulaga sili ona lelei.

I nei aso, e mafai ona e maua quinoa ma quinoa samoa i le lalolagi atoa, aemaise lava i falemaʻi ma falemaʻi e taulai faapitoa ai i mea masani.

E tolu ituaiga o quinoa: paʻepaʻe, mumu ma le uliuli.

1. O meaʻai malosi

Faʻavaega ma kalori mea o quinoa tao

  • Puipuia: 8 kalama.
  • Fiber: 5 kalama.
  • Manganese: 58% o le alauni fautuaina i aso taitasi (RDA).
  • Magnesium: 30% o le RDA.
  • Faʻapitoa: 28% RDA.
  • Paʻu: 19% o le RDA.
  • Copper: 18% RDA.
  • Uʻamea: 15% RDA.
  • Zinc: 13% RDA.
  • Pasefika 9% o le RDA.
  • E silia ma le 10% RDA mo vitamini B1, B2 ma le B6.
  • Se vaega laitiiti o le calcium, B3 (niacin) ma le vaitamini E.

Calorie Quinoa: e aofia ai le 222 calories, 39 gr. carbohydrates ma le 4 gr. gaʻo. O loʻo i ai foʻi se vaega itiiti o omega-3 gaʻo.

Quinoa e le o aofia ai GMO, e le aofia ai le kulutena ma e masani lava ona ola toto. E ui lava e le o saito, o lenei fualaau aina e pei lava o le fatu o fatuga atoa.

O NASA saienitisi latou te manatu o se aga talafeagai mo le tuputupu ae i le vateatea, aemaise lava ona o le maualuga o mea e maua ai le suamalie, faigofie o le faaaogaina, ma le faigofie o le totoina (3).

Ua faasilasila mai e Malo Aufaatasi 2013 le Tausaga Faʻavaomalo o Quinoa ona o lona taua tele o taumafa ma le mafai ona saofagā i le puipuiga o taumafa i le lalolagi atoa (4).

O lea: Quinoa o se fatu taumafa lea ua avea ma tagata lauiloa i tagata soifua maloloina. Quinoa o se oloa maualuga taumafa.

2. E aofia ai le faʻasolosolo o laau ma le gafferol

O aʻafiaga o meaai i luga o le soifua maloloina o le tagata e sili atu nai lo vitamini ma minerale atonu e te masani ai.

E afe ma afe elemene o elemene, o nisi o ia mea e matua maloloina.

E aofia ai vailaʻau faʻatoʻaga e taʻua o le flavonoids, lea ua faʻaalia e maua ai penefiti tau soifua maloloina.

E lua ni vailaʻau faʻamaonia e sili ona lelei suʻesuʻe, quercetin ma kempferol, na maua i numera tele i quinoa (5).

O le mea moni, o le quinetin content in quinoa is even higher than in products typical with a high content of quercetin, mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o cranberries (6).

O nei mea taua taua e lua o loʻo faʻaalia i le i ai o faʻamaʻi-inflammatory, antiviral, anticancer ma aʻafiaga i mea suʻesuʻe a manu (7, 8, 9, 10).

E ala i le faʻapipiʻi o quinoa i au meaʻai, o le a faʻaateleina ai lou faʻaaogaina o nei mea ma isi meaʻai taua.

O lea: Quinoa o loʻo aofia ai le tele o flavonoids, e aofia ai le meli ma le quercetin. O nei vailaʻau mamana malolosi e iai faʻamaʻi pipisi.

Vaʻai foi pe o le a le kasasuka (kasiova)?

3. Quinoa - o se meaʻai e maua ai le maualuga o le fiber, sili atu le maualuga nai lo le tele o fatu

O le isi mea aoga taua o le quinoa o lona maualuga fiva content contents.

O se tasi suʻesuʻega na suʻeina ai ituaiga e 4 o quinoa na maua ai le 10-16 km o le fiber mo 100 grams (11).

E oʻo atu i le 17-27 kalama i le ipu, lea e matua maualuga - sili atu ma le lua taimi sili atu nai lo le tele o fatu. O le quinoa o loʻo i ai le tele o le fiber, kalama i le gram, aua e tele naua le vai.

O le mea e leaga ai, o le tele o fiber e le mafai ona faʻaaogaina, lea e foliga mai e le maua tutusa lelei le soifua maloloina e pei o fiva sosoʻo.

I le taimi lava e tasi, o le mea o loʻo i ai filo suauu i quinoa e maualuga, e tusa ma le 2.5 g i le ipu poʻo le 1.5 g mo le 100 g.

O le tele o suʻesuʻega e faʻaalia ai le fiva solu e mafai ona fesoasoani i le maualalo o le toto, sukalalo le cholesterol, faateleina le gaʻo, ma fesoasoani i le mamafa o le mamafa (12, 13, 14).

O lea: Quinoa e sili atu le fiber nai lo le tele o mea totō. Tele le fiber e le mafai ona faʻaaoga.

Mea aoga o quinoa groats

Quinoa e tuʻuina atu le tino i le tele o meaʻai, ei ai anti-inflammatory, antiviral, anti-cancer and antidepressant properties ma o loʻo i ai se maualuga maualuga o polotini. O le 'ai o quinoa e mafai ona fesoasoani ia te oe e aveesea le mamafa, pulea lou suka toto, ma isi mea.

1. O Quinoa croup e matua lelei lava

Quinoa o se cereal e faʻaleleia e gaosia ai fatu gaosi. E masani lava, e le o se fua o saito, ae e faasino i le pseudo-grain (1).

I se isi faaupuga, o quinoa o se fatu lea ua saunia ma faʻaaoga e pei o saito.

Quinoa o se oloa taua mo le Inca Empire. Latou te taʻua lea o le cereal "le tina o fatuga uma" ma ua manatu e paia.

I Amerika i Saute, ua faʻaumatia mo le faitau afe o tausaga ma e leʻi leva talu ona avea ma se oloa lauiloa, e oo lava i le oʻo atu i le tulaga o le "sili atu meaʻai."

O nei aso, e mafai ona e maua quinoa ma oloa e faʻatatau i lenei cereal i le salafa o le lalolagi, ae maise lava i falemaʻi ma falemaʻi e faʻamalosia ai le lelei o le 'ai o mea masani.

E tolu ituaiga o quinoa: paʻepaʻe, mumu ma le uliuli.

O le mea taua lenei o se tasi o le 185 gram o le kuka o quinoa cereal (2):

  • Protein: 8 kalama.
  • Fiber: 5 kalama.
  • Manganese: 58% o le Fautuaga o le Ava i le Aso (RDI).
  • Magnesium: 30% o le RSNP.
  • Faʻapitoa: 28% o le RSNP.
  • Folic Acid: 19% o le RSN
  • Copper: 18% o le RSNP.
  • Uʻamea: 15% o le RSNP.
  • Zinc: 13% o le RSN.
  • Potassium: 9% o le RSN.
  • E silia i le 10% o le RDIs o vitamini B1, B2, ma le B6.
  • Se vaega laitiiti o le calcium, B3 (niacin) ma le vaitamini E.

O sea ituaiga o auaunaga e aofia ai le 222 calories, 39 kalama o carbohydrates ma le 4 kalama o gaʻo. O loʻo i ai foʻi se vaega itiiti o omega-3 gaʻo.

Quinoa e le o le GMO, leai se saʻolotoga ma e masani lava ona ola tupu. E ui lava ina e le o se masini, ae o loʻo manatu pea o le fatu o fatuga atoa.

O saienitisi mai le NASA latou te vaai i ai o se aga talafeagai mo le tuputupu ae i le vateatea, ona o lona maualuga o mea e maua ai le suamalie, faigofie le faʻaaoga ma le faigofie o le tuputupu ae (3).

Ua folafola mai e Malo Aufaatasi (UN) le 2013 le Tausaga Faʻavaomalo o Quinoa ona o lona maualuga o le paleni o mea taumafa ma le mafai ona saofagā i le puipuiga o taumafa i le lalolagi atoa (4).

Quinoa o se fatu taumafa lea ua avea ma tagata lauiloa i tagata soifua maloloina. O lenei cereal e tamaoaiga i le tele o meaʻai taua.

2. E aofia ai le faʻamalosi o laau Quercetin ma Kefeferol

O faʻamanuiaga faʻalesoifua maloloina o meaai masani e sili atu nai lo vitamini ma minerale ia atonu e masani ai oe.

E afe ma afe elemene o elemene, o nisi o mea e sili ona aoga i le soifua maloloina o le tagata. O nei mea e aofia ai vailaʻau faʻatoʻaga e taʻua o le flavonoids, lea na maua ai le tele o mea aoga.

E lua ni vailaʻau, quercetin ma kempferol, lea e maua i le tele o mea i quinoa, e sili ona suʻesuʻe lelei (5).

O le mea moni, o le quercetin content in quinoa e sili atu le maualuga nai lo oloa masani ma se maualuga o mea o quercetin, e pei o cranberries (6).

O suʻesuʻega a manu na faʻaalia ai o nei meaola taua e iai le anti-inflammatory, antiviral, anti-cancer, ma aʻafiaga o aʻafiaga (7, 8, 9, 10).

E ala i le faʻapipiʻi o quinoa i au meaʻai, o le a faʻaateleina ai lou faʻaaogaina o nei meaai (ma isi) mea taua.

Quinoa e aofia ai le tele o flavonoids, e aofia ai le quercetin ma le temferol. O nei vailaʻau mamana malolosi e tele mea aoga.

3. Quinoa e sili atu le fiber nai lo le tele o gaosi

O le isi mea taua aoga o le quinoa cereal o lona fiber maualuga (meaʻai fualaʻau).

I se suʻesuʻega se tasi, lea na suʻesuʻeina 4 ituaiga o quinoa, 10-16 grams o le fiber mo le 100 grams na maua (11).

E oʻo atu i le 17-27 kalama i le 185 gram le tautua, lea e sili atu nai lo le faaluaina le maualuga e pei o le tele o fatu. O le quinoa o loʻo i ai le tele o le fiber aua e tele se vai.

O le mea e leaga ai, o le tele o fiber e le mafai ona faʻaaogaina, lea e foliga mai e le maua tutusa lelei le soifua maloloina e pei o fiva sosoʻo.

E ui i lea, o mea o loʻo maua i le filo suauu i le quinoa e sili ona lelei - e tusa ma le 2.5 kalama i le 185 gram o loʻo galue pe 1.5 grams i le 100 kalama.

O le tele o suʻesuʻega e faʻaalia ai le fiva solu e mafai ona fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto, sukalalo le cholesterol, faateleina le lagona o le atoatoa o le manava ma fesoasoani e aveesea le mamafa (12, 13, 14).

Quinoa e tele tele fiber nai lo le tele o fatu. I se suʻesuʻega e tasi, e 17-27 kalama o fiber per service (185 grams) na maua. O le tele o fiber e le mafai ona faʻaaogaina, ae o le tasi o loʻo galue i quinoa o loo i ai pea le 2.5 g o le filo meaai.

4. Gluten e leai se saʻolotoga ma faʻamaonia mo tagata ua i ai le manulele

E tusa ai ma se suʻesuʻega i le 2013, e tusa o le tasi vaetolu o tagata o nonofo i le Iunaite Setete o loʻo taumafai e faʻaitiitia pe aloese mai le faʻaaogaina o le gluten (gluten) (15).

O se meaʻai e leai se 'ai e mafai ona lelei mo lou soifua maloloina pe afai e faʻavae i luga o meaai e masani ona leai se free gluten.

Faʻafitauli e tulaʻi mai pe a 'ai e tagata le meaʻai e leai ni meaʻai e faia mai i le vevela mama.

O nei meaʻai e le sili atu nai lo o latou fualaʻau e aofia ai le kulupena ona o meaai e leai ni meaʻai e leai ni meaʻai e avea pea ma meaai leaga.

E toʻatele le au suʻesuʻe e vaʻai i quinoa o se mea talafeagai mo meaai e leai ni meaʻai mo tagata e le fia tuʻuina atu meaai masani e pei o le keke ma pasta.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻaaogaina o quinoa nai lo mea masani e leai ni mea faʻaaogaina e pei o tapioca mama, pateta, sana ma le falaoamata araisa e mafai ona faʻaititia ai le tele o meaʻai ma vailaʻau faʻaumatia (16, 17).

Quinoa e masani ona leai se saolotoga. O le faʻaaogaina o lenei cereal ae le o mea masani e leai ni mea e mafai ona faʻaaogaina e mafai ona faʻaleleia ai le faʻaogaina o meaʻai ma le paleni o mea taumafa pe ae aloese mai le taumafa.

5. O se maualuga maualuga o polotini, faatasi ai ma mea aoga uma o le amino

O se porotini e aofia ai amino acids, e toʻaiva e taua, aua e le mafai e lou tino ona gaosia ma e manaʻomia ona maua mai au meaʻai.

Afai o mea taumafa o loʻo i ai mea taua uma e taua i le amino, ua taʻua o le protein atoatoa.

O le faʻafitauli o le tele o mea taumafa o loʻo maua ai nisi o mea amino taua, e pei o lysine.

Ae ui i lea, o quinoa o se tuusaunoaga ona e aofia uma ai mea taua o le amino. Mo lenei mafuaʻaga, o se punavai lelei o le polotini. E sili atu, e sili atu ona palatini nai lo le tele o gaosi (18).

Quinoa o loʻo i ai le 8 kalama o le protein lelei i le 185 gram le tautua. O lenei mea ua avea ma se punaoa lelei o le fualaʻau fualaau aina mo tagata vevela ma vegans.

Quinoa e maualuga ile palatini pe a faatusatusa i le tele o taumafa. O loʻo aofia ai uma mea taua manaomia o le amino o loʻo e manaʻomia, ma avea ai o se punavai lelei o le protein mo tagata vevela ma vegans.

6. E i ai se faʻamaufaʻailoga faigofie, lea e aoga mo le puleaina o le suka o le toto

O le faʻamatalaga faʻamaonia o se faailoga o le vave vave ona totoina ai le suka toto.

O le taumafaina o meaai ma le maualuga o fuainumera e mafai ona faaosofia ai le fiaai ma saofaga i le oona (19, 20).

O ia ituaiga meaai ua fesootaʻi atu i le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi masani, pei o le maʻisuka ituaiga 2 ma le maʻi cardiovascular (21).

Quinoa o loʻo i ai se fuainumera faʻamamafa o le 53, lea e manatu e laʻititi (22).

E ui i lea, e taua le manatua pea o lenei cereal o loʻo i ai pea le tele o mea inu. O le mea lea, e le o se filifiliga lelei pe afai e te mulimuli i se meaʻai maualalo.

O le quinoa glycemic index o le 53, lea e manatu e maualalo. Ae ui i lea, o lenei oloa o loʻo i ai pea le tele o gaʻo.

7. Maualuga maualuga o minerale taua e pei o le uʻamea ma le magnesium

E toʻatele tagata e le lava meaʻai talafeagai. E moni lava lenei mea mo nisi o minerale, e pei o le magnesium, potassium, zinc ma (mo fafine) uʻamea.

Quinoa o loʻo i ai se aofaiga tele o nei mea uma e 4, ma aemaise le magnesium - e tusa ma le 30% o le RDI mo le 185 gram le tautua.

O le faafitauli e faapea o lenei cereal o loʻo i ai foi se mea e taʻua o le phytic acid, lea e mafai ona fusifusia ai nei minerale ma faʻaitiitia ai lo latou faʻamalamalama (23).

Ae ui i lea, i le galo ma / poʻo le tupu mai o quinoa aʻo leʻi kukaina, e mafai ona faʻaititia le inisinia o le kulimi ma faʻaaogaina nei minerale.

O Quinoa foi e aofia ai le tele o oxalates, lea e faʻaitiitia ai le absorption o le calcium ma mafai ona mafua ai ni faʻafitauli i nisi tagata ma le toe faʻafouina o maʻa fatuga (24, 25).

Quinoa e matua mauoa i minerale, ae o le vailaʻau oona o loʻo aofia ai i totonu e mafai ona faʻalavelaveina ai lo latou gaogao. O le tuai poʻo le totogo e faʻaumatia le tele o le vailaʻau.

8. Siitia le metabolism

Ona o le maualuga o meaʻai o loʻo maua i le quinoa, o lona uiga e mafai e lenei oloa ona faʻaleleia le metabolism. E oʻo mai i le taimi nei, e lua suʻesuʻega i tagata ma atunuʻu, i le tasi itu, na suʻeina le aafiaga o le quinoa i le metabolism.

O se suʻesuʻega a le tagata na faʻaalia ai o le faʻaaogaina o quinoa nai lo falaoa masani ma pasta e aunoa ma le kulūlū e matuā faʻaitiitia ai le suka o le toto, insulin ma triglycerides (26).

Suesuega i kusi ua faaalia ai o le faaopoopoina o quinoa i se fua o le fua o le fructose e toetoe lava a soloia ai aʻafiaga leaga o le fructose (27).

Ae ui i lea, e tele suʻesuʻega e manaʻomia ina ia malamalama atoatoa i le aafiaga o le quinoa i le metabolism.

E lua suʻesuʻega i tagata ma rato e faʻaalia ai e mafai e quinoa ona faʻaleleia le metabolism e ala i le tuʻuina atu o le suka o le toto, insulin ma triglycerides. Ae ui i lea, e tele suʻesuʻega e manaʻomia.

9. Maualuga maualuga o antioxidants

Quinoa o loʻo tele le tamaoaiga i antioxidants, o mea ia e faʻamaʻo ai faʻamalolo saoloto ma ua talitonuina e fesoasoani i le taufaʻatasi ma le tele o faʻamaʻi.

I se suʻesuʻega se tasi o vaega o le antioxidants i cereal e lima, tolu pseudo-grains, ma le legumes e lua, o quinoa sa maua ai le maualuga maualuga o antioxidants i mea taumafa uma e sefulu (28).

O le fatuina o le fatu e foliga mai e faateleina ai le faʻataunuʻuina o mataupu e sili atu (29).

Quinoa e foliga mai e tamaoaiga tele i vioxidants. O le faʻamalositiga e faʻapupulaina ai lona maualuga o mea faʻamaʻi.

10. E fesoasoani ia te oe e aveesea le mamafa

Mo le leiloa o le mamafa, e tatau ona e faʻaititia sina calori nai lo le mu.

O nisi o mea taumafa o mea taumafa e mafai ona saofagā i le paʻu o le mamafa, e ala i le faateleina o le metabolism poʻo le faʻaitiitia o le manaʻo.

O le mea e malie ai, o quinoa e tele naua meatotino.

O lenei cereal e maualuga le palatini, lea e mafai ona faateleina ai le gataifale ma faʻaitiitia ai le manaʻo (30).

O le maualuga maualuga o le fiber e mafai ona faateleina ai le lagona o le atoatoa, e fesoasoani e faaitiitia ai le aofaʻi o le kalori (31).

O le mea moni o quinoa o loʻo i ai se faʻamaumauga maualalo maualalo o se isi mea taua, aua o le faʻaaogaina o ia oloa e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le kalori (32).

E ui lava e leai se suʻesuʻega e suʻesuʻeina ai aafiaga o quinoa i le mamafa o le tino, e foliga mai e le o se mea moni e mafai ona avea lenei cereal ma vaega aoga o se soifua maloloina lelei mo le paʻu o le mamafa.

Quinoa e maualuga i le fiber, protein ma o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maualalo. O nei meatotino uma e fesoʻotaʻi ma le mamafa o le mamafa ma faʻaleleia atili le soifua maloloina.

Faʻafefea ona aofia ai quinoa i lau meaʻai + auala e kuka ai

Quinoa e le gata mo le soifua maloloina, ae e lelei foi ma e lelei tele le tele o oloa.

Faʻalagolago i le ituaiga o quinoa, aʻo leʻi kukaina, e tatau ona fufuluina i le vai e faʻaumatia ai saponini, o loʻo i luga o le papa i fafo ma atonu e iai se tofo malosi.

Ae ui i lea, o nisi o tagata gaosi oloa na latou faʻatau atu ni meaʻai ua faʻamamaina, lea e le talafeagai ai lenei laasaga.

E mafai ona e faʻatau quinoa i le tele o falemaʻi meaʻai maloloina ma i nisi o supermarkets.

E mafai ona saunia mo le faʻaaoga i le na o le 15-20 minute. O se fua faigofie lea mo le faia o quinoa:

  • Tuu le 2 ipu (240 ml i le vai) i totonu o se fagu ma tuu i luga o le afi.
  • Faaopopo 1 cup (170 kalama) o le quinoa ma le masima e tofo ai.
  • Cook mo 15-20 minute.
  • Fiafia i ai.

O le quinoa kuka e tatau ona paluina le tele o le vai ma avea ma foliga mataga. Afai e saʻo le faia, e tatau ona i ai se tofo malie.

E faigofie ona e mauaina le tele o fuainumera o quinoa i luga o le Initaneti, e aofia ai le taeao, le aoauli, ma le 'aiga o le afiafi.

Saito atoa

O fatu e le puipuia o lenei cereal ei ai ni filo vaivai e mafai ona faʻaleleia le lagona o le insulin ma faʻaitiitia ai le kulukose toto. E tatau ona malamalama o tagata gaosi oloa e masani ona tuleia i tatou i faʻamatalaga manino e uiga i aoga o le oloa. O le mea lea, e te le tau manaʻomia se 'upu mo mea o loʻo tusia i le lapopoa. Ia mautinoa o le pusa e 100 pasene le fatu atoa, ae le o sina vaega itiiti pe na o le afa. Ina ia faia lenei mea, ia faitau muamua le tuufaatasiga.

O kulimi atoa o fatu e sili ona aoga mo le maʻisuka. I le uma, o loʻo teuina ai antioxidants ma fipa. E tatau ona manatuaina o cereals mo le maʻisuka e le tatau ona i ai se faasinomaga maualuga, ma e tatau ona fetaui lenei manatu. O le mea moni e faapea o lenei cereal e aofia ai le beta-glucan, o lona uiga, o se filo soluble e mafai ona tuu ifo i lalo lenei faasinoupu ma pulea le cholesterol.

E le gata i lea, o lenei ituaiga o cereal e gasegase mo se taimi uumi, ma o lenei mea e mafai ai e oe ona saturate le tino mo se taimi uumi. E le gata i lea, faʻafetai i le oats, e mafai ona puipuia oe mai le gaʻo ma le ituaiga 2 maʻisuka.

Brown rice

E leai se paʻuisa i le araisa, ma e aoga tele mo tagata e maua i le maʻi celiac poo allergies i le saito. O le cereal e leʻi faʻasalaina e aofia ai le tele o le lala ma le germ e maua ai le fiva ma le magnesium. Faʻafetai i ia mea, faʻalauiloa le metabolism, o le inisalini e faʻaitiitia ai le faʻaitiitia, ma le faʻaitiitia o le lamatia o le atiaʻe o le maʻisuka. E le gata i lea, o laisi enaisa e mauʻoa i le fiber, lea e aoga mo i latou o loʻo tauivi ma le maʻisuka.

Buckwheat groats

O lenei foi o se gaʻo sili ona aoga mo le maʻisuka. O mea uma lava e uiga i le maualuga o mea o amino acids, potassium ma le porotini, faʻapea foʻi ma le leai o se kulūlū. O le mea lea, o le a lelei mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

O se meaʻai sili ona lauiloa i Sasaʻe Tutotonu. E faatagaina i le maʻisuka ituaiga 2, i le toesea o le mamafa, glucose le faapalepale, afaina ma isi faafitauli ma le gastrointestinal tract. O le cereal aoga e mafaufauina aua e mafai ona faʻaleleia le metabolism, ma o loʻo faʻagesegese foi, lea e le mafai ai ona faʻaititia le mamafa.

Amaranth groats

Amaranth e faatatau i fatu o pseudo-grain, e pei o le buckwheat ma le quinoa. E i ai le tele o proteins, gaʻo, pectin, mea aoga ma mea elemene. E iai foi le fiva ma e leai se paʻu, lea e matua aoga tele mo le maʻisuka. Faatasi ai ma le fesoasoani a ia ituaiga o cereals, e mafai ai ona faʻamautuina le paleni o le acid-base ma faʻafouina galuega o le gastrointestinal tract.

O lenei cereal e tamaoaiga i le protein ma amino acids. E le o aofia ai le kulūlūlū, e leai se maualuga maualuga maualuga. Faʻafetai i le faʻaaogaina o le quinoa, e mafai ona e faʻaleleia lelei lou soifua maloloina: tuʻu lau metabolism i le faasologa, faʻaitiitia le mamafa ma le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, e tatau i se tasi ona faʻaeteete pe a faʻaaogaina, aua o loʻo i ai le tele o oxalates.

O Porridge e mauʻoa i fiber, vitamini ma minerale. O loʻo faʻagesegese lemu i lalo o le inumaga, lea e mautinoa ai le faasolo malie o le kulūkose i totonu o le toto. Ae o loʻo i ai se tulaga maualuga maualuga, o lea e le tatau ai i tagata e maua i le maʻisuka ona 'ai i le tele o mea. Afai e te 'aina na ituaiga o cereals, ona naʻo le taeao lava.

O lenei mea o se cereal oona, lea e le o lauiloa tele i lo tatou atunuu, ae aoga tele mo le maʻisuka. O fatu o fatu saito tele, ae e matua tele lava lo latou tamaoaiga i mea oona ma le uʻamea. Faʻafetai, e mafai ona e toe faʻafouina le toto, faʻaleleia le faʻaogaina o le tino, ma le leai o se kulūlū e aoga mo le maʻisuka. O le mea e sili ona manaia o le faʻataunuʻuina lea o se mea suamalie lelei, lea e avea ai ma faʻaopoopoga faaopoopo i le tao.

I le faaiuga, tatou te faaopoopoina o meaʻai, lea e tatau ona 'aina e le maʻisuka, e tatau ona aofia ai fiber, vitamini ma amino acids. Afai e faʻapipiʻiina i fualaʻau, ona leai lea o ni oso malolosi i le toto suka.

Amino Acids Faʻatumu


O le tuufaatasiga o le fualaau faisua o quinoa e aofia ai mea taua uma e 9 o le aminoe le o faʻapipiʻiina e o tatou tino, o lona uiga, e tatau ona sau mai fafo ma meaai. Mo lenei mafuaʻaga, o quinoa ua taʻua o mea lelei mo tagata vaʻai.

Ae i le taimi lava e tasi e le mafai ona e faʻatusatusaina le protein fualaau i quinoa ma le aoga o se meaola atoatoa o manu. O le mea moni o le quinoa e le o aofia ai ni mea amino taua i le aofaiga e tatau ai mo le masani ai o le tino.

O le mea lea, o meaola o manu i aso nei ua na o le pau lea o punaoa atoatoa o mea taua mo tagata.

Ae ui i lea, o le faʻaaogaina i aso taitasi o quinoa e mafai ona avea ma se fesoasoani tele mo i latou e manaʻomia le protein-rich diets.

O le a faʻaleleia tulaga o le paʻu ma lauulu.


O le lysine amino acids o loʻo i totonu o le quinoa e faʻateleina ai le faʻafefe ma le faʻaaogaina o le konisini, faʻapea foi ma le faʻavaeina o le paʻu, lea O se puipuiga lelei tele o fao fagu ma le paʻu o le lauulu..

Riboflavin e nafa ma quinoa vaivai ma le gaosaʻo o le paʻu.

E le gata i lea, o le 100 g o le quinoa masani e aofia ai le masani masani o le manganese - o se elemene e faalagolago i ai fetaui lelei o ponaivi ma tulaga maso.

O le mea lea, o le faʻaaoga masani o quinoa e fautuaina mo tamaiti, faʻapea foi ma tagata o loʻo mafatia i le osteoporosis, o le gasegase ma le gasegase.

Low cholesterol maualalo


I totonu o le Dutch journal Plants Foods for Human, o le taunuuga o suʻesuʻega sa lolomiina e tusa ai ma meaola na i ai le fua tele o le fructose i le maeʻa ai o fua o le quinoa o le maualuga o le "leaga" cholesterol ma le kulukose i le toto ua faaitiitia, o le puipuiga o le atherosclerosis ma le maʻi fatu.

E le gata i lea, o tagata e faʻaaogaina quinoa i aso uma mo se taimi umi latou te iloa o le televave ma le malosi o le ulu o le ulu o loʻo faʻaitiitia faʻaititia, lea e fesoʻotai ma se maualuga maualuga o le magnesium i totonu o le fale, lea e faʻaleleia ai le toto, fesoasoani e faʻamalolo le vevela vascular ma e iai sona aoga aoga i le gaioiga o le tino.

O le microflora o le intestinal e faʻamaonia


Fiber, o se vaega o quinoa, e faʻafefe ma aveese lemu mea e pala, salts o metale mamafa ma isi mea leagama faʻamamaina ai le gastrointestinal tract, faʻamalosia ai le gaʻoina ma faʻamaonia le microflora intestinal.

O le aso e aofia ai le quinoa i au mea taumafa, o le ae faʻaumatia le malosi, lagona o le vaivai i le manava ma le pala.

O le faagasologa o le matua o le a faʻagesegese


Quinoa (aemaise lava fatu totogo o se laau) - moni se faleteuoloa o mea faʻaleaga faʻaleaganuʻufesoasoani i le faʻasaʻoina o faʻamalositino, faʻasalaga ma le tuai o le tino.

O le tuufaatasiga o le quinoa e aofia ai le flavonoids quercetin ma lempferol (o le muamua i le cereal e sili atu nai lo le fugalaau). O meaola faʻaleaganuʻu e faʻaogaina atoatoa e le tino, maua ai faʻamaʻi-inflammatory, antiviral, antitumor ma anti-stress properties.

Ae ui i lea, ia manatua e le mafai ona faʻalagolago i vailaʻau faʻamavae e naʻo le togafitiga o faʻamaʻi, ae e mafai ona faatelevaveina le togafitiga faʻatasi ma la latou fesoasoani, aemaise lava pe a faʻaaogaina le quinoa i le itiiti ifo i le 3-4 taimi i le vaiaso.

4. Gluten e leai se totogi, lelei mo tagata ua i ai le manulele le faapalepale

E le mafai ona aoga se taumafataga e le 'ai fualaʻau pe afai e faʻavae i luga o meaai e leai ni fua.

Faʻafitauli e tulaʻi mai pe a 'ai e tagata le meaʻai e leai ni meaʻai e faia mai i le malo.

O nei meaʻai e le sili atu nai lo o latou fualaau oona, talu ai o meaai e leai ni meaʻai e leai ni meaʻai.

O le toʻatele o tagata suʻesuʻe e vaʻai i quinoa o se mea taumafa lelei e leai ni fualaau 'aina mo tagata e le fia tuʻuina atu meaʻai e pei o le falaoa ma le pasta.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻaaogaina o quinoa nai lo mea masani e leai ni mea e 'ai, e pei o tapioca mama, pateta, sana, ma falaoamata araisa, e mafai ona faʻaleleia atili le taumafa ma le taua o meaʻai (16, 17)

O lea: Quinoa e leai se saʻoloto. O le aofia ai o quinoa i le taumafataga nai lo meaai masani e leai ni meaʻai e mafai ona faʻalauteleina ai le taumafa ma le taua o mea taumafa mo tagata e aloese mai meaai e leai ni fua.

Faateleina le faʻatinoga ma le tumau


Afai o loʻo feagai oe ma faʻafitauli maualuga faaletino ma le mafaufau i aso uma, o quinoa e faʻamaua i proteins ma gaʻo gaʻo o le a fesoasoani ia te oe e faatumauina le tulaga manaomia o le malosi.

Quinoa Atoa fesoasoani e fausia le musika ma toe faʻaleleia musika pe a maeʻa le malosi faaletino.

Ae mo lenei cereal e tatau ona i ai i le taumafataga pe a ma le 4-5 taimi i le vaiaso.

Tusa o le suka toto e faʻamaonia


Quinoa o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga e sili ona maualalo: e tusa ma le 50 iunite mo le 150 g o cereal kuka, lea e mafai ai ona e faʻagaloina le fiaai mo se taimi umi ma le aofia ai le faateleina o le toto suka.

O se suʻesuʻega na lolomiina i totonu o le Journal of Medicinal Food ua maua ai o le taumafaina i aso taitasi o pseudo-cereals (aemaise lava quinoa) e fesoasoani e le gata o le pulea o le suka i le maʻisuka ituaiga 2, ae faapena foi faaitiitia le toto maualuga.

O lenei aafiaga e tele lava ina maua ai le faafetai i le fiber, lea o loo i ai i ni aofaiga tele i quinoa.

Ae ui i lea, o quinoa o loʻo i ai se aofaiga tele o mea inu gaʻo, lea e tatau ona manatuaina ei latou e mulimuli i se taumafa maualalo.

O le aʻafiaga o le suamalie o le a faʻaitiitia


Quinoa - o se punavai o se aofaiga tele o minerale ma vitamini, lea e sili ona moni mo tagata o loʻo tausisia ni taumafa mama e mafai ona faʻafefe ai le vai vai.

O le mea lea, e faʻaaogaina na o le tasi le ipu o le quinoa i le aso, e mafai ona e faia mo le tasi vaetolu o le faʻaaogaina o le magnesium i aso uma.

100 g cereal e aofia ai le 42 μg o le vitamini B9, 152 mg o le phosphorus, 64 mg o le magnesium, 172 mg o le potassium, 17 mg o le calcium, faapea foi ma vitamini A, E, C, iron, zinc.

O le tuufaatasiga o le quinoa e fuafua ai aoga o lenei oloa, lea e:

  • Faʻaauau le puipuiga o le tino.
  • Faʻaleleia le faʻatinoga o le popole ma fatuga o le tino.
  • Faʻamaʻosaʻo le galuega o le faʻala.
  • Faʻaleleia tulaga paʻu.
  • Faʻateleina le metabolism.
  • Faateleina le tetee i le malulu.
  • E taofia ai le atinaʻe o le anemia.

O le mea moni, e vave tele ona talanoa e uiga i mea faʻamalolo o quinoa, ae o suʻesuʻega na faia e maua ai le mafuaaga e taʻu atu ai i se maualuga maualuga o le tulaga e le mafai ona faʻamaonia le aoga o palu.

Paʻu mamafa


Ina ia faʻaumatia ni paʻu faaopoopo, e tatau ona tatou mu sili atu kalori nai lo le taumafa. Ma fesoa- soani ia i matou i lenei faʻavavega o le metabolism ma faʻaitiitia ai le manava.

Quinoa faʻaolaina faiga faʻapitoa, faʻamalosia le faʻafefeteina ma taofia le fiaaai ona o le maualuga o mea o le protein ma le fiber.

Fesoasoani i le faagasologa o le leiloa o le mamafa Quinoa's index fairly lowly glycemic - na o le 53 iunitee mafua ai, pe a uma ona 'ai meaʻai, e le tupu le toto toto, ma e leai se manaʻoga e' ai se mea suamalie. I le taimi lava e tasi sili atu calorie o le a le teuina i luga o sulu ma puimanava, ma faʻaumatia e le tino (i lalo o mataupu faavae o totoe o le mamafa o le mamafa).

Ae ui i lea, ona o le maualuga o le kalori o le quinoa, e aofia ai le pata i le taumafataga, e tatau ona mulimulitaia nisi tulafono:

  • Aua nei faʻaulu quinoa i aso uma (ia aofia ai le oloa lenei i le lisi 3 taimi i le vaiaso).
  • Faʻaauau le masani o le 100 g i le aso.
  • Taumafa quinoa mo le taeao po o le aoauli.
  • Aloese mai le tuufaatasia o quinoa i meaai e aofia ai gaʻo manu.

Ma o lenei o le a tatou aumaia se lele i totonu o le suauʻu meli ma talanoa e uiga i le matautia o quinoa, aua, pei o isi oloa, o lenei cereal o loʻo i ai ona toso.

Saponins i Quinoa


Quinoa o loʻo i ai saponini, o vailaʻau oona ia e iai sona aʻafiaga i luga o le tino o le tagata pe a faʻatonuina ma le le fiafia. Ma iinei pe a 'ai, o nei vailaau e toetoe lava leai se afaina.

O saponini o loʻo i ai naʻo totonu o le shell quinoa, o le tele o ia mea e aveesea i le taimi o le faʻamamaina ma le gaosiga o falemaʻi, ao isi o loʻo i le faagasologa o le fufuluina, fuga ma le kukaina o fatu.

I le faʻaaogaina tatau o quinoa (e le sili atu i le 150 - 200 g i le aso), o le ae le lagona lagona le lelei o saponins, ae afai e te sili atu i le fuainumera o aso taitasi ma e ai le kuka e leʻi faʻafefeteina, ona faʻaopoopo, Saponini e mafai ona mafua ai le inupia, faʻaalia:

Mo lenei mafuaʻaga, e le fautuaina tamaiti e lalo ifo o le lua tausaga e tuʻuina ni quinoa, aua e oʻo lava i sina vaega o saponini e mafua ai le oona.

A mavae le lua tausaga, o le auaunaga fautuaina o quinoa mo tamaiti o le 50 - 70 g i le aso.

Phytic acid i quinoa


O le isi mea leaga o le quinoa o le vailaʻau oona.lea e fusifusia ai minerale ma taofia ai lo latou ave saʻo ile intestine i le taimi o taumafataga. I le faaiuga o le tino e leai se paʻu, iron, calcium, phosphorus ma le magnesium. E le gata i lea, o le metabolism e faaitiitia.

E faʻapefea ona faʻaititia le acidic acid i quinoa?

Lafoaina o le cereal mo le 12 - 24 itula i le vai, o lona vevela o le 20C, ona fofola lea mo le 15 - 20 minute, e tusa ma le 60 - 75% o le kulimi o le tino o le a faʻaumatia. Pe a kuka le oloa, e tusa ma le 15 - 20% o le vailaʻau e faʻaumatia.

Ae i le fesili o le vailaʻau o le tino, o mea uma e le manino e pei ona foliga mai i le taimi muamua e tilotilo ai, talu ai e iai foi ona aoga:

  • Taumafa e leai se totogi.
  • E faʻaitiitia ai le maualuga o gaioiga o le inflammatory, aemaise lava i luga o le ogaoga tele.
  • Faʻafesoʻotaʻi carcinogenesis.
  • Faʻaleleia le maualuga o le "lelei" cholesterol.
  • E taofia le fausia o maʻa fatu.

  • Afai e te lagona le vaivai i totonu o lou manava pe a uma ona faʻaaogaina quinoa, O oe faʻaleagaina i le vevelence, faʻanoanoa le grits aʻo leʻi kuka.
  • Afai o oe o se tagata fai meaʻai, ma i lau taumafataga meaʻai o se faʻaaloalogia masani, tuʻuina atu mea e sili ona lelei i fualaʻau totogo, lea e faʻaitiitia ai le mea o loʻo i totonu o le tino o le tino. Faʻateleina, faʻatamaoaigaina lau mea taumafa i meaai o le zinc, poʻo le sili atu foʻi, ia faʻaopopo mea faaopoopo.
  • Afai e leai sau faʻafitauli o le soifua maloloina ma e te le lagonaina se faʻafitauli pe a uma ona faʻaaogaina quinoa - naʻo le fufuluina o le cereal pe sola mo le tele o itula ao le i kukaina.

Oxalates i quinoa


Quinoa o loʻo maua ai meaʻai, o masima ma esters o le oxalic acid.

O se tagata soifua maloloina, e faʻaaogaina le 50 mg o le oxalic acid i le 100 g o oloa, o le a le lagona le leaga o aʻafiaga o oxalates, aemaise lava talu ai o le vaega o ia mea ua faʻaumatia e togafitiga vevela.

E le mafai ona fai lenei mea e uiga ia i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi fatugaʻo, cholecystitis, pancreatitis, gout, arthritis rhumatoid. Osealates e faʻalavelave i le faʻaaogaina o le calcium, faʻaosoosoina faafitauli ma sooga ma fesoasoani i le fausiaina o maa i totonu o fatuga ma fatuga.

O le mea lea, e sili atu mo tagata gasegase o loʻo iai se talaʻaga o nei faʻamaʻi i quinoa, pe 'ai le cereal ae le sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso, aemaise lava i le tuufaatasiga o soupu i le sua o fualaau aina.

E le gata i lea, ina ia faʻaitiitia le maualuga o le oxalates i le tino, e fautuaina ai:

  • faʻamalosia lau mea taumafa i meaai maualuga i le konisini e faapaleni le paleni o le oxalic acid and calcium,
  • inu le itiiti ifo i le 2 - 2.5 lita o le vai i le aso, lea o le a fesoasoani i le aveesea o le oxalates i le urine, ma e tatau ona faaopoopo le sua o le tipolo i le vai e faʻaitiitia ai le faʻavaeina o suauu masiʻi suamalie,
  • aloese e ave ni faʻalavelave i le vaitamini C, o le sili atu lea e faateleina ai le maualuga o le oxalic acid i le tino.

O le mulimuli i nei taʻiala, o le a faʻaitiitia ai le lamatia o le faia o maa.

E le fautuaina e le Gastroenterologists le quinoa i le taumafataga mo le vevelaina o gastritis ma le maʻi o le peptic ona o le maualuga o le fiber ma le protein i le cereal, lea e mafai ona afaina ai le mucosa gastrum.

O ai e tatau ona faʻagata le quinoa?


Faatasi ai ma le le faapalepale i quinoa, o lenei oloa, ioe, o le a lafoaia.

Ma le faʻaeteete, ua faʻafeiloaʻi ai quinoa i le meaʻai o le maʻitaga ma le lactating women.

O le mea lea, i uluaʻi masina e lua o le maʻitaga, e mafai ona faʻafefete i le 3 i le 4 taimi i le vaiaso, 100 i le 120 g. Ae i le tolu tausaga, o le aofaʻi o tautua o le a faatapulaaina i le 50 - 70 g i le aso, e aloese ai mai le maualuga ma le le fiafia i totonu o le manava anotusi i le quinoa fiber.

Pe a fai susu, e fautuaina tamaiti e tuulafoaʻi le quinoa i le itiiti ifo seia oʻo ina masina le pepe. Ma le isi, e mafai ona e faʻalauiloaina ma le faʻaeteete fualaʻau i au meaʻai, matauina le tali a le tamaititi. E faasolosolo lava, e mafai ona faateleina se vaega ole quinoa i le 100 - 120 g i le aso. E sili atu le faʻaaogaina o le oloa e sili atu nai lo le 3 taimi i le vaiaso.

E faʻapefea ona faia le quinoa atoatoa?

O Quinoa e leai se mea e toesea ai i se manulele, o lea e lelei tele mo le faia o soupa, itu ipu ma meaʻai.

O le a tatou mafaufau i le fua masani mo le faia o quinoa, lea e mafai ona faigofie ona e fetaui i au meaʻai.

  1. Soak le cereal mo le 12 itula.
  2. Fufulu maeʻaeʻa i lalo o le vai malulu 3-4 taimi (seia manino le vai).
  3. Liligi 1 le vaega o le quinoa ma le 2 vaega o le vai, masima ma lafo i le ogaumu. A filifilia se atigipusa mo le faia o quinoa, ia mafaufau o le cereal e faateleina i le faagasologa o le kuka i le 4 i le 5 taimi.
  4. A uma ona tapunia le vai, faaitiitia le vevela ma kuka le grits mo le 15 i le 20 minute (seia uma ona kuka uma le vai).
  5. Faʻafefiloi le quinoa maeʻa ina ia le pipii faatasi fatu.
  6. Ua saunia le Quinoa porridge!

E mafai ona e faʻavasegaina le tofo o le ipu e ala i le faaopoopo o greens, tomato faapelepele ma kukama fou.

8. Quinoa o loʻo i ai meatotino faʻapitoa.

I se suʻesuʻega e tasi, e iva meaʻai na tofotofoina mo meatotino faʻamaonia (e aofia ai quinoa).

I le quinoa, na maua ai le quercetin i le tele o mea, lea e puipuia ai sene mai le faaleagaina e radical free.

O lenei mea o le quinoa o se meafaigaluega lelei mo le puipuia o le maʻisuka ituaiga 2.

O le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona faʻaaogaina quinoa ia latou meaʻai, ae tatau ona ave le tausiga.

Afai o le ae faʻaaogaina le quinoa cereal i se taimi masani, ona tatau lea ona faia suʻesuʻega masani i le toto toto ma e tatau i le fomaʻi ona fetuunai le fua o le insulin (faʻaitiitia pe'ā tatau).

Auala e faʻaaoga ai quinoa grits

1. Muamua e tatau ona e fufuluina i totonu o se faʻavevesi (talu mai le laʻititi o le quinoa cereal).

2. E mafai ona susu mo ni nai itula, o le a sili atu ona manaia le tofo.

3. Ina ia faʻaleleia atili le tofo lelei o cereals, e mafai ona faʻapipiʻiina i totonu o se pusa fagu mo le 5 minute, faʻaosoosoina pea.

4. Mo le kuka, ave 1 le ipu o le cereal i le 2 ipu vai.

Quinoa e le o gaosia mo le umi - 15 minute.

Pe a kuka le kuka, o le a e ofo: o fatu e amata ona manino ma e manino lava le vaaia o se totogo papaʻe.

5. Kuki le quinoa ma fai ni mea faaopoopo faaopoopo:

  • pikiapu fatu, aniani ma coriander,
  • nati ma fualaau aina i lou tofo
  • eseese fualaau faisua.

6. Faʻaopopo le 2 sipuni tele o le quinoa cereal i le fualaau aina po o le iʻa pe a kuka.

7. Quinoa vine (po o le falaoamata) e mafai ona faaopoopo i meaʻai mo kuki pe olo.

8. O Quinoa grits e mafai ona faʻaopoopo i suauu ma fualaʻau.

O lenei ua e iloa o quinoa cereal o se meaai lelei.

Faʻaaogāina i mea taumafa e mafai ona e:

1) maualalo le cholesterol, ou te manatu e sili atu lenei nai lo le faʻaaogaina o fualaau,

2) faʻaititia le toto toto,

3) faʻaleagaina osofaiga o migraine,

4) faʻaitiitia faʻafitauli o le maʻi cardiovascular, ova, ituaiga 2 maʻisuka.

Suʻe, faʻatau ma faʻaaogaina quinoa cereal.

Siaki le blog mo tala fou fou ma aoga.

Tuu au meaai e avea ma au vailaʻau.

Lelei lelei ma le soifua maloloina lelei ia te oe.

Galina Lushanova

Galina Lushanova e maualuga lana aʻoga (na ia faauu mai NSU ma se tikeri i le cytology ma genetics), Ph.D. tele i le falemaʻi. Na aʻoaʻoina o ia i meaʻai ma o se sui atoatoa o le sosaiete Rusia Nutritionists. O loo ia teuina le blog "Food and Health" talu mai le 2011. Faatulagaina o le First Online School a Rusia i le "Meaʻai ma le Soifua Maloloina"

Saini mo talafou i luga o le nusipepa

O le taimi muamua lava na ou faʻalogo ai e uiga i sea kesi. E i ai sona isi igoa? Se mea ou te lei feiloai i ai i faleoloa. Ou te fiafia e taumafai.

Faafetai lava, manaia tele! Na ou "tofo" quinua ma amata ona faaopoopo atu ni ipu i ai.

o fea ma pe faʻapefea ona maua lenei gaʻo? manaʻo moni e taumafai (((

Irina! Ae paga lea, ou te le iloa le aai o loʻo e nofo ai. O Quinoa croup ua oʻo mai i Moscou. Na ou vaai ia te ia i le ABC o le faleoloa a Taste i luga o le auala o Simferopolsky Boulevard 24 ma i le faleoloa o Shtayer i le nofoaga o le metro Chertanovskaya. O le vaega aupito sili ona lelei e uiga i ai, o le faʻaitiitia o le suka toto ma e leai se saʻolotoga (e talafeagai mo i latou o loʻo manaʻomia se meaai e leai ni fua). O lenei cereal na sau i totonu o le faleoloa "Indian Spices." I le auala, o iina o le taugofie lea. Afai e te nofo i se isi aai, e mafai ona e faʻatonuina i lenei faleoloa, o le a latou auina atu ia te oe.

Galina, matagofie tele! Ma o lenei ou te vave saili mo mea fou fou i luga o le Initaneti! Tatyana ma Irina, ua ou maua quinoa. Ma o le a ou tilotilo foi i le ABC o Taste)) faafetai!

Zoya! Quinoa e mafai ona faʻatau i le tele o faleoloa i le initaneti. E tusa ai ma lau fesoʻotaʻiga, quinoa 350 gr tau 130 rubles, ma i le Indian Initiaina teuina 500 gr quinoa totogi 130 rubles. O le faleoloa Initia e lafoina pe aumai mea i lou fale. Lelei pe a iai se filifiliga.

Ou te faʻatau i le falemaʻi Quinoa iinei, ma le tele o isi aoga aoga Afai ei ai ni au fesili e uiga i le faʻatinoina o le poloaiga, tusi ma le fiafia e fesoasoani. o loʻo i ai faʻalauiloa ma e sili atu le taugofie. Sau i la matou vaega e faʻafesoʻotaʻi pe a matou talanoa i oloa maloloina ma meaʻai e puipuia mo tagata ma le siʻomaga, faʻapena foi ma vailaʻau faʻalelei, ma isi. Ma le faamaoni, Anna Titova.

Anton! Faaaoga lenei faʻamatalaga pe afai e manaʻomia lou faʻaititia o lou toto suka. Quinoa o le a fesoasoani ia te oe.

kuka matua suamalie lelei tele taugata

kuka matua suamalie lelei tele taugata i Isaraelu

Faatuatua! Ou te malilie faatasi ma oe. Ae o lenei saito e le taua tele. Kuki laitiiti ma faʻaopopo i salakeke. Faʻaopoopo se sipunifi poʻo le 2 i le iʻa. O le a iai sona aafiaga.

Oh Vera! E tele lau fualaau faisua ma fua i Isaraelu. Ma le meaʻai e leai ni fualaʻau, pe a pulea le inisalini i totonu o le toto (ma na ou amataina i latou i le taimi e tasi) e tasi le lelei - 'ai sina mea itiiti ma' ai itiiti. Meaʻai e sili atu ona fesuisuiai, e sili atu le lelei ma le taugofie

O le a le umi na e 'ai ai le ate povi poʻo isi ...

O le a le mea e tatau ona fai mo le maʻi o le autoimmune? Ia te aʻu ...

E i ai fua e afaina ai le ola maloloina? E masani ona ou alofa ...

E mafai e le suauu pati ona faʻaitiitia le lamatiaga o le oti vave. O oe ...

O le faʻaleleia atili o le paʻu ma le faʻamavaeina o foliga mata e fesoasoani ...

Pe mafai ona ou inu vai i meaai? O lea ...

Ua e faʻalogo i le faʻamamaina gallbladder? E uiga ...

Me 9 - Aso Manumalo. Aso malolo tele mo ...

Quinoa e maua ai gaʻo maloloina ma faʻamalosi

Quinoa, i le isi itu, o loʻo i ai le tele o le lysine ma le isoleucine, lea ua avea ai ma atoatoa atoatoa. E sili ona lelei o ia o se punavai o le lysine, lea e taua tele le sao i le soifua maloloina o le tino puipuia o le tino, toe faaleleia o musika ma e mafai foi ona faaitiitia ai le popole.

O le tasi ipu o le quinoa e aofia ai le 24 kalama o le protein pe a faatusa i le 5 kalama i le ipu araisama quinoa ei ai le 25 pasene sili atu o protein nai lo oloa gaosia faamama. I le faaopoopoga, quinoa, e le pei o le tele o cereals, o se punavai taua o gaʻo maloloina.

Pe tusa ma le 30 pasene o le quinoa fatty acids e maua mai i le oleic acid, o le mea e tasi o loʻo maua i le suauʻu olive, ma e manatu e faʻaitiitia le toto ma le lamatiaga o le fatu fatu. E tusa ma le 5 pasene o le quinoa fatty acids o le alpha-linolenic acid (ALA), o se vaega aoga o mea totino omega-3. E tatau foi ona maitauina i totonu o le tusi talaaga "Ola Ola" sa lolomiina:

"O le tele o meaʻai e leiloa a latou meaʻai gaʻo pe a faʻamaʻeina, ao meaʻai i le quinoa e mafai ona tatalia le faʻafefe, faʻafefete ma le taʻavale".

Quinoa o se punavai mamana o antioxidants

Quinoa o loʻo aofia ai le tele o meaʻai e aofia ai antioxidants e pei o ferulic, coumaric, hydroxybenzoic ma vailaʻau faʻamalosi. Quinoa e aofia ai foi antioxidants quercetin ma le tolauapiga i ni aofaiga e pei ona maua i vine, e pei o cranberries.

Quercetin o se antioxidant, lea e manatu e taofia ai le faʻatuina o le histamine, lea e mafua ai le 'ai o mea taumafa o' quercetin '' antihistamines masani. ' Quercetin, i le isi itu, e mafai ona fesoasoani e faasaga i le kanesa ma faʻaitiitia le lamatiaga o faʻamaʻi faʻamaʻi, e aofia ai faʻamaʻi fatu.. Ua maua foi faapea o vailaau faʻamaʻi pipisi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oti mai faʻamaʻi fatu.

E faapena foi quinoa phenolic acids o loʻo i ai malosiaga malosi e tetee i ai, ma suʻesuʻega e faʻaalia ai o le faʻaaogaina i aso taitasi o quinoa e mafai ona faʻaitiitia ai le afaina i mea lelei ma mea oona kioti. I le eseesega, o le tele o meaʻai e masani ona faateleina le mumū i le tino.

Quinoa May Faʻaleleia le Soifua Maloloina, Faʻaitiitia le lamatiaga o le Maʻisuka

Quinoa o loʻo aofia ai le tele o meaʻai e aoga mo le fatu, e aofia ai gaʻo mamafatu. I se tasi o suʻesuʻega na lolomiina i totonu o le tusitala EuroJournalofNutrition, quinoa ua faʻaitiitia mea faʻamaʻi ma gaʻo gaʻo maualalo, lea o loʻo faʻaalia ai se laʻititi maualalo o faʻamaʻi fatu e faʻatusatusa i isi fualaʻau e leai ni fua.

O loʻo faʻaalia foʻi i le suʻesuʻega O Quinoa o loʻo i ai se aoga aoga i le suka o le toto ma e mafai foi ona fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻisuka.a. O se suʻesuʻega i'oti na tuʻuina atu i luga o meaʻai e tele-fructose na faʻaalia ai "o quinoa fatu e mafai ona faʻaititia ai aʻafiaga leaga o le fructose i le lipid profile ma glucose."

E faapena foi i se suʻesuʻega o 10 pusa o le Peruvian masani, o quinoa na faʻaalia ai le maualuga o le gaioioiga, lea, e tusa ai ma tagata suʻesuʻe, atonu e aoga i le tau faasaga i le maʻisuka ituaiga 2 ma le toto maualuga. Ma, e pei ona tusia e le George Matelan Foundation:

"E tusa ai ma le maʻisuka ituaiga 2, o quinoa e sili atu ona tutusa ma isi mea taumafa e faaitiitia ai le lamatiaga o lenei faamai.O se tasi o ona uiga sili ona taua i lenei tulaga o lona fiber ma le protein. Quinoa o se puna lelei o fiber, o se tasi o mea e sili ona taua, talafeagai mo tulafono faatonutonu masani o le suka o le toto.

O loʻo i ai foi le lelei o le protein, e tusa lava pe faʻatusatusa i le lautele o faʻatoʻaga uma. O le faʻaaogaina o filo proteins o se mea e manaʻomia muamua mo le faʻasaʻoina o le toto.

Talu ai ona o le masani ai, ole mumusu e le manaomia e avea ma vaega autu i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, o le tele o meaʻai e puipuia ai le mumū o loʻo maua i le quinoa e avea ai ma auala lelei e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻisuka. "

Quinoa May Fesoasoani e Faateleina le Faʻaogaina o le Fiber

Quinoa o se punavai lelei o puipuiga, o latou mea e tusa ma le 12 kalama i le ipu e tasi. E pei o le fiva, e fautuaina e ave i le aofaiga e 20 i le 30 kalama i le aso, ae ou te talitonu o le fua faatatau lelei e 32 kalama i le aso. Ae paga lea, o le toʻatele o tagata e maua na o le afa o lenei aofaʻiga pe itiiti foi, lea e mafai ona avea ma lamatiaga tau le soifua maloloina.

I se suʻesuʻega se tasi i tagata, io le tele o le fiva, o le lamatiaga o le oti mo soo se mafuaʻaga mo le iva tausaga e 25% le maualalo nai lo tagata e le lava le fiber.

O le suʻesuʻega muamua o se fesoʻotaʻiga vavalalata sa maua i le va o le fiber ma le fatu fatum, ma o lenei suʻesuʻega na faʻaalia ai O tagata e 'ai se mea taumafa o le fiber-e iai le 40% maualalo le lamatiaga o fatu fatu.

O le mea e leaga ai, o le toʻatele o tagata latou te faʻatoʻa fatu fatu ina ia faʻamalosia ai a latou mea taumafa i le fiber. E ui e mautinoa e aofia ai fiber, pe afai e te mafatia i le insulin poo le leptin resistance, o le a faateleina ai lou inisalini ma le lepini, o se vaega taua tele i le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi.

I le faʻaopoopoga, o le tele o fua o fatu gaʻo i luga o le maketi o loʻo gaosia i le gaosiga o oloa, ma faʻaitiitia ai lo latou taua. Nai lo lena, 'ai nisi fualaau faisua, nati, ma fatu, e pei ole quinoa.

O se faʻaopoopoga faaopoopo o le quinoa e mafai ona faʻateleina le lagona o le faʻavasega. E tasi le suʻesuʻega na maua ai e tagata na faʻaaogaina quinoa lagona e sili atu ona fafagaina nai lo tagata na 'aina le saito po o le araisa.

Taumafa tele fuamalie free saoloto

Gluten (gluten), o se porotini o loʻo maua i fatu vela e pei o saito, rie, ma karite, e mafua ai le osofaia o le iniseti i tagata e maua i le maʻi celiac. Peitai, i le va o le 20 ma le 30 pasene o le faitau aofai o tagata e mafai foi ona mafatia i le le mautonu o le kulutini, ma o le Dr. Alessio Fasano o le Massachusetts General Hospital ua fai mai e toetoe lava oi tatou uma e aafia i le tasi tikeri po o le isi.

E mafua ona o tatou uma i totonu o le iniseti e maua ai se vailaau e taʻua o le zonulin e pei o se tali atu i le kuluteni. O fualaau puipuia e taʻua o le molia e mafai ona faʻaolaina ai lou iniseti, ona o se taunuuga o nei mea e mafai ona ulufale atu i ai le toto, lea e mafai ona faʻapitoa ai le tino puipuia ma mafua ai le mumū, ma saofagā i le atinaʻega o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Pe a faʻapipiʻiina e le kulupini lou manava, o le a sili atu ona pala, ma eseese vailaʻau oona ma taofia i taimi uma ia paleni o meaʻai, e aofia ai casein ma isi fualaʻau susu, maua saʻo le faʻaogaina o lou toto, ma atili faʻaosofia ai lau faʻalavelave. Gluten e mafai foʻi ona afaina ai lagona ma mafaufau ole soifua maloloina.

O quinoa o meaʻai e maua ai meaʻai-o se mea lelei sili lea i isi mea e leai ni meaʻai e pei o le araisa, sana, po o le falaoamata pateta.. E le gata i lea, pe a faaopoopoina le quinoa i oloa e leai ni meaʻai, o le mea e aofia ai polyphenols oi latou na matua faateleina.

Gluten e faʻamalosia atili ai lou gaogao, faʻatagaina masini e leʻo manaʻomia e ulufale i lou toto. O lenei mea e taua ai lau faʻafitauli faʻapitoa ma e mafua ai le mumū ma se tali a le autoimmune, lea e fesoasoani i le atiina ae o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Quinoa e mafai ona 'ai ma vevela pe malulu mo le' aiga o le taeao, le aoauli po o le 'aiga o le afiafi

O mea taumafa o meaʻai o quinoa e avea o se mea aoga mo lou soifua maloloina, aemaise lava pe a faʻatusatusa i cereals, ae o lona faigofie ma le faigofie e faigofie ai. Quinoa poʻo le falaoamata mai ia mea e mafai ona faʻaaogaina i fualaau kuka nai lo o meaʻai po o falaoamata o le cereal. E kuka i le itiiti ifo ma le 15 minute ma maua ai se mea manogi lelei ma se fesuisuiai viscous, lea e lelei tele ma eseese mea, e vevela ma malulu.

Taumafai e faʻaopoopo le quinoa i salakeke, soupasi poʻo stews, 'ai e pei o le falaologa mo le' aiga o le taeao ma le meaʻai lelei. E mafai foʻi ona e mauaina ni solo o quinoa.

Ma i se tulaga lautele, ia fai se masaniga i taimi uma o le a tosoina ai oe i gaʻo, sui i quinoa. O se auala faigofie lea e faʻaopoopo ai meaʻai maloloina mo au mea taumafa, aʻo aloese mai le tele o mea matautia e aʻafia ai le 'ai o le tele o cereals. Lolomiina e econet.ru.

Afai ei ai ni au fesili, fesili i ai.iinei

E te fiafia i le tusiga? Ona lagolagoina lea oi matou lolomi:

5. Malosiaga maualuga, tuufaatasiga o le amino acid

O penefiti o loʻo aofia ai vailaʻau amino, e toʻaiva e taʻua o le mea e le manaʻomia, e le mafai e le tino o le tagata ona faʻapipiʻiina, e tatau ona maua i meaai.

Afai o le porotini o loʻo i ai mea taua uma e taua i le amino, e taʻua o le atoatoa.

O le faafitauli o le tele o taumafa meaʻai e leai ni mea faʻapitoa amino taua, e pei o mea amino e pei o lysine.

Ae ui i lea, o quinoa o se tuusaunoaga aua o loʻo i ai se aofaiga o mea taua uma e manaʻomia. Mo lenei mafuaʻaga, o quinoa o se puna sili o le polotini, e sili atu le protein nai lo le tele o fatu (18).

8 gr. atoa le palatini i le ipu (185 grams), quinoa o se mea lelei tele o fualaau o fualaau aina mo vela, vegan, anapogi tagata.

O lea: quinoa o loʻo i ai se maualuga maualuga o le protein pe a faatusatusa i isi meaʻai, o loʻo i ai mea uma e manaʻomia mo le amino, o ia mea uma o le quinoa o se puna sili o protein mo tagata e ola ai, vegans, tagata anapogi.

6. E i ai se faasinoala maualalo

O le faʻamatalaga faʻamaonia o se faailoga o le vave vave ona faateleina o le suka i le toto.

O le 'aiina o meaʻai e maua ai le maualuga o le faʻalauteleina o meaʻai e mafai ona faʻaleleia ai le fiaai ma saofagā i le meaʻai (19).

O le taumafaina o meaai ma le maualuga o le faasino igoa e fesootaʻi foi ma le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi masani, e pei o le maʻisuka ituaiga 2 ma le fatu fatu (21).

Quinoa ei ai se faʻamaumauga maualalo maualalo, o le 53.

Ae ui i lea, ia manatua o quinoa o loʻo i ai le tele o carbohydrates ma e le o se filifiliga aupito sili lea pe afai e te mulimuli i se taumafataga maualalo.

O lea: Quinoa o se fuainumera maulalo o meaai, ae faamolemole ia maitauina o le maualuga o le gaosiga o le gaʻo.

7. O se punavai lelei o minerale taua e pei o le magnesium ma le uʻamea.

O le toʻatele o tagata e le o iai ni meaʻai taua i a latou meaʻai.

E taua tele le taulaʻi i le tele o minerale, o magnesium, potassium, zinc and iron (i tamaitai).

Quinoa o se punavai lelei o nei minerale taua e 4. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, tasi ipu o quinoa (185 grams) e maua ai le 30% o le alauni o aso taitasi.

E tatau foi ona manatuaina o loo i ai le acidic acid i quinoa, lea e mafai ona fusifusia ai nei minerale ma faaitiitia ai lo latou faaaogaina.

Ae ui i lea, o le galo o le fatu muamua ao le i kukaina po o le aina o fatu fatugogo e mafai ona faaitiitia ai le mea o le acidic ma maua ai nei minerale e le mafai ona maua.

Quinoa e tele foi le tamaoaiga i le oxalates, lea e faʻaitiitia ai le absorption o le calcium ma e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli i nisi tagata e faʻaaogaina fatu fatu fatu (25)

O lea: Quinoa o se punavai sili ona lelei o minerale, ae o le vailaʻau o le vailaʻau o loʻo iai i totonu e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le tino.

8. E i ai se aafiaga lelei i le metabolism.

O le maualuga o mea aoga o meaʻai i le swan ei ai sona aoga i le metabolism.

E oʻo mai i le taimi nei, e lua suesuega i tagata ma i latou o fuainumera na suesueina le aafiaga o le quinoa i luga o le metabolism.

O se suʻesuʻega faaletagata na iloa ai o le faʻaaogaina o quinoa nai lo meaai masani e pei o le falaoa ma le pasta e aunoa ma se kuluten e faʻaitiitia ai le toto toto, insulin ma triglycerides (26).

O suʻesuʻega i kusi ua faʻaalia ai o le faaopoopoina o quinoa i se mea taumafa maualuga i le fructose e toetoe lava a faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga o le fructose (27).

Ae ui i lea, e tele suʻesuʻega e manaʻomia e faʻamautinoa ai le aafiaga o le quinoa i luga o le metabolism.

O lea: e lua suʻesuʻega i tagata ma mice ua faʻaalia ai e mafai e quinoa ona faʻaleleia le metabolism e ala i le faʻaitiitia o le toto suka, insulin ma triglycerides. Ae ui i lea, e tele suʻesuʻega e manaʻomia ina ia malamalama atoatoa i le aafiaga o le quinoa i le metabolism.

9. Quinoa - O se Mea Maualuga Antioxidant

Quinoa e matua mauoa i mea faʻapipiʻi. O mea nei o mea e faʻaaogaina ai aʻafiaga saoloto ma fesoasoani i le tau faasaga i le matua ma le tele o faʻamaʻi.

I se suʻesuʻega se tasi o vaega o antioxidants i cereals e lima, e tolu pseudo-grains, ma le legumes e lua, o quinoa na maua ai le maualuga o mea faʻasaga i mea taumafa uma e sefulu (28).

E tatau ona maitauina o le germination o fuainumera o quinoa e faʻalauteleina ai mea o loʻo iai i antioxidants i lenei aganuu.

O lea: Quinoa o loʻo faʻamatalaina i se maualuga maualuga o mea faʻaonaponei, o le aofaʻi e faʻatupulaia i le germination o fatu.

10. O aoga o meaʻai mo le mamafa o le mamafa

Mo le leiloa o le mamafa, e tatau ona e faʻaititia sina calori nai lo le mu.

O nisi o mea taumafa paleni o mea taumafa e mafai ona fesoasoani i le paʻu o le mamafa, a le o le faateleina o le metabolism poʻo le faʻaitiitia o le manaʻo.

Quinoa e tele naua meatotino.

E i ai le tele o porotini, e mafai ona faʻateleina le gasegase ma faʻaitiitia ai le manava (30).

O le tele o fiva e faʻaleleia atili ai le lagona o le maofa, o le mea lea o loʻo e faʻaitiitia ai calories i le lautele (31).

O le mea moni o quinoa o loʻo i ai se faʻamaumauga maualalo maualalo o se isi mea taua, talu ai o le filifilia o ia oloa na aʻafia ma se faʻaitiitia o kalori e 'aina (32).

E ui lava e leai se suʻesuʻega e iloiloina ai le aafiaga o le quinoa i le mamafa o le tino, e foliga mai e le mafai ona avea ma se vaega taua o se soifua maloloina maloloina mo le paʻu o le mamafa.

O lea: quinoa o se oloa ma se maualuga o meaʻai o le polotini ma le fiber, faʻamaulalo faʻamaualuga. O nei faailoilo uma na fesoʻotaʻi ma le mamafa o le mamafa ma faʻalauiloaina faʻamaoniga o le soifua maloloina.

Le afaina o quinoa. Contraindications

E pei o soʻo se oloa o le quinoa o meaʻai ua solia i le tulaga o le le faʻamaoni. Talu ai ona o quinoa o loʻo iai saponins - mea vevela matautia, o gaʻo e tatau ona faʻaofiina vave i le taumafataga, ina ia le faʻaaogaina lenei oloa. E le fautuaina e tuʻuina atu lenei oloa i tamaiti ei lalo o le 2 tausaga. O tagata e maua i fatu fatu ma fatu urinary, faʻamaʻi pancreatic, faʻapea foi i latou o loʻo i ai se talaʻaga o faʻamaʻi pei o pancreatitis, cholecystitis, e tatau ona faʻatalanoa ma a latou fomaʻi aʻo leʻi faʻalauiloa mai quinoa i a latou meaʻai. Faʻasalaga tele e tatau ona faʻaaoga i le taimi o maitaga ma le lactation.

E faʻafefea ona kuka falale mo le teuteuina e aunoa ma le ita

Faʻalagolago i le ituaiga o quinoa, e taua tele le faʻamamaina o le cereal i le vai aʻo leʻi kukaina ina ia faʻaumatia ai saponini, o loʻo i luga o fatu ma mafai ona tuʻuina atu se mea oona i le mea na maeʻa.

E mafai ona e faatauina quinoa i le tele o supamaketi, faleoloa maloloina, faleoloa faʻapitoa i luga o le upega tafaʻilagi.

Sa ou faatauina mai le organic quinoa cereal iinei. O le cereal e mama, lapoa ma sili ona lelei.

O le mafuaʻaga faʻavae o lenei oloa ua faʻamaonia e QAI, o le leai foi o GMO e faʻamaonia.

Faatulagaga:
100% Organic Royal White Quinoa, 100% Natural Royal Red Quinoa, 100% Organic Royal Black Quinoa

Quinoa e mafai ona sauni mo le faʻaaoga i le na o le 15-20 minute.

  • Liligi 2 ipu vai (240 ml) i totonu o le apa, tuʻu i luga o se afi, faʻafefe le vai, masima ma vai.
  • Liligi le 1 ipu vai fufulu i totonu o le vai (170g.), Faatali seia toe faʻavaivai le vai, faʻaitiitia le vevela i le ala.
  • Kuki mo le 15-20 minute seia oʻo ina faʻamafu atoa le vai i le cereal.
  • Quinoa sauni mo le teuteuina.

Afai e saʻo mea uma, e tatau ona i ai ni meaʻai suamalie, nutimomoia ma se meaʻai manaia.

Ina ia faʻamalo le maeʻa maeʻa, e tatau ona e tausisi i tulafono nei.

Aʻo leʻi kukaina, fufuluina meaʻai i le suia o le vai i nisi o taimi seia oʻo ina manino.

Kuki falaoa e aunoa ma se tapuni.

O maualuga i fiber, minerals, antioxidants ma iva mea aoga amino taua, o le quinoa o se tasi o meaai maloloina ma sili ona lelei i le paneta. Quinoa o se tasi lea o mea sili ona lauiloa ma lauiloa.

O le 'ai o quinoa e mafai ona faʻamaonia ai lou toto toto, cholesterol ma e fesoasoani foi i le paʻu mamafa.

I le faʻaopoopoga, o le quinoa gluten-free product is very sweet ma faigofie faigofie ona saunia.

Tuua Lau Faamatalaga