Glucose toleniga i le taimi o le maitaga - tapenaga ma amio

Mai aso muamua ina ua maeʻa, o le tino o le fafine ua amata ona toe fausiaina. O le tele o lana galuega o loʻo suia mo le tausiga o le fetus, o le tele o loʻo faʻaleleia i se tulaga fou. Suiga ma metabolic processes, e aofia ai le carbohydrate, e aʻafia foi. Ma o lenei mea e mafua mai i le atinaʻeina o le maʻisuka maʻitaga. E mafai ona sili atu ona lamatia lenei mea mo se fafine ma se tamaititi, ma o lea o le maʻitaga o le suʻega o le glucose ua faʻataʻitaʻiina - o se suʻega o le faapaleni o le glucose toleni.

O lenei metotia faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma suʻega toto mo le suka, o loʻo tuʻuina atu ai se ata atoatoa ma saʻo o le metabolism o le carbohydrate i le tino o se tina i le lumanaʻi.

O le a lenei mea

O le taatele o le maʻisuka e masani ona maualuga. E le gata i lea, o fafine e sili atu ona mafatia i ai nai lo alii. Ma e masani lava mo le taimi muamua o le faʻamaʻi e faʻaalia tonu lava i le taimi o le maitaga, pe a oʻo i le tino o le tina o loʻo faatalitalia se mea faigata. I totonu o fafine maʻitaga, e tusa ai ma fuainumera faafomaʻi, o le maʻisuka e maua i le tusa ma le 4.5% o maʻi.

I le ono tausaga talu ai, o fomaʻi i Rusia mo le taimi muamua na tuʻuina mai ai se faʻamalamalamaga manino o le maʻisuka faʻamalolo ma faʻamaonia ai le tulaga o le maʻisuka e pei ona fuafuaina i fuafuaga uma mo le siakiina, togafitiga ma le mataʻituina i le taimi o le taimi o le pepe.

O le i ai o se ituaiga gasegase o le maʻisuka e taʻu mai faateleina le toto toto. Afai ei ai se maʻisuka o le fafine e tusa lava pe leʻi maʻitaga, o le tulaga lea e le manatu i ai o le gaioiga. E taua tele le iloa muamua o le mamafa o le kulukose i totonu o le tino ao faʻagasolo.

O tina i le lumanaʻi e maua i le maʻisuka faʻamaʻi pe a:

  • o le suka i le taeao i luga o se manava gaogao i totonu o le toto e 7 mmol / l ma le isi,
  • suauu toto i isi taimi o le aso ma e tusa lava po o le a le mea e 'ai e se fafine, pe a uma le suega "avega" e silia ma le 11.1 mmol / L.

Faamolemole ia matau o tulaga masani ma tulaga le talafeagai i le taimi o le maitaga e ese mai le maualuga o le suka mo fafine le maʻitaga ma alii.

O se suega o le faapalepale kullusesese o se auʻiliʻiliga lea e faia pe a uma le suʻega toto mo le suka. O le tino ua tuʻuina atu i ai le vaega o le kulukose - pe a faia i le vavalalata (suʻega ogaoga), poʻo le fafine ua tuʻuina atu i ai se vaiinu (suʻega tautala), pe a maeʻa ona faamauina Vaega o le gaosiga o le gaʻo gaʻo "ma le avega." O se taunuuga, e aliali mai o le gafatia e iloa ai le faʻavaivaia o le kulukosesese (prediabetes), faʻapea foi ma le maʻisuka lava, lea na atiina ae i le taimi o le maitaga.

Aisea e tatau ai ona i ai sea suʻesuʻega talafeagai?

O le suʻega o le toleniga o le kulukose i le taimi o le maitaga e leʻo se tasi o suʻega faʻatagaina, ma o se fafine, pe a manatu o ia e le taliaina mo ia lava, e mafai ona teena. E mafai ona faʻataʻitaʻiina se suʻega pe a fai o le suʻeina o le toto o le tina o loʻo faʻamoemoe (ma e faʻamalosia ma tuʻuina atu ma le mausali le tumau) faʻaalia se maualuga maualuga o suka. Ina ia malamalama i le mea o loʻo tupu, o le a fautuaina le suʻesuʻeina o le kulūkose e pei ona taʻua i luga.

A o leʻi tuulafoaia le suʻega, e tatau ona malamalama i ai maʻisuka maʻitaga e mafai ona fatuina ai le tele o faafitauli mo le tina ma le fomaʻi. O le microcirculation i totonu o le tino o le tino o le fafine ua faʻalavelaveina, o se taunuuga, o le atinaʻeina o le le atoatoa o le tino, atonu e le maua ai e le pepe meaʻai talafeagai mo le atinaʻe masani o le okesene.

O le tele o le suka e faʻaalia e le gata i le toto o le tina o loʻo faʻamoemoe, ae e ulu atu foi i le pepe, lea e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o le tino ma vascular i totonu o se tino. I totonu o se fusi, e mafai ona aliali mai i luga o le vavalaʻau peta pancreatic beta, lea e afaina i le maʻisuka, o se lamatiaga i le olaga pe a uma le fanau mai.

E mafai ona fanau tele le pepe, ae o le tino e le masani ai, ma mama mama, totoga i totonu. Faʻafeiloaʻi i le maʻisuka faʻateʻa e tele lava ina vave, ma pepe fananau mai pe a mavae le fanau mai ua manatu maualuga.

I fafine e maua i le maʻisuka faʻamaʻi, o faʻafitauli o le urinary tract e sili atu ona faʻaalia i le taimi o le gaioiga. E sili atu ona faʻafesoʻotaʻi i latou i faʻamaʻi pipisi. I le amataga, o le GDM e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le faʻanoanoa.

Afai e te manatu o nei mea uma lava ua lava lea e iloa ai le faafitauli i le taimi ma maua ai togafitiga lelei e faʻaitiitia ai tulaga lamatia, ona lagona ai lea e leai se saolotoga e malilie i se suʻega o le faapaleni kullukose.

O le a le umi?

O le vaega muamua e manaomia mo tamaitai uma ua maitaga. O loʻo faʻatino i le resitaraina i le falemaʻi faʻalavelave. Faatasi ai ma isi suʻega, o fomaʻi e faatonuina se suʻega toto mo le suka. E taua tele le faia muamua e le fafine lenei mea a itiiti mai i le 24 vaiaso o le maʻitaga. Ae ona o le tele o fafine ua resitalaina i le 12 vaiaso, ona latou pasia lea o le auiliiliga muamua.

O le laasaga lona lua e filifili. Ma afai e leai se mafuaʻaga e masalomia ai o loʻo i ai i le fafine se maʻisuka faʻamaʻi i le taimi muamua, ona le ofoina atu lea o le suʻega lona lua ia te ia. E pei ona uma ona taʻua, atonu e ono teena e ia, ae e le aoga lenei mea, ona o tulaga lamatia. O le laasaga lona lua e aofia ai le faʻagasologa o le faapalepale tautala e faʻaaoga ai le 75 g o le kulukose i le va o le 24 ma le 28 vaiaso o le gaioiga. O le tele o taimi (ma lenei mea e sili ona lelei), o le suʻega e faia i le 24-25 vaiaso.

E tusa ai ma faʻamaoniga (maualuga maualuga o tagata taitoatasi o le maʻisuka) e mafai ona faatino le auiliiliga pe a uma le 16 vaiaso ma oʻo atu i le 32 vaiaso. Afai e maua le suka i le urine i le uluaʻi masina muamua i le amataga, e mafai ona fautuaina se suega o le faapaleni kulukose mo se fafine mai le 12 vaiaso.

Ina ia malamalama lelei po o ai le vaega lona lua e fautuaina, e tatau i se tagata ona iloa i le taimi muamua pe a suesueina le toto i luga o se manava gaogao, afai o le maualuga o le suka e sili atu i le 7 mmol / l, e mafai ona latou faia se suega lona lua i le aso. Ma afai na te tuuina mai se taunuuga o le itiiti ifo i le 11.1 mmol / l, ona avea lea o se faailoga mo le toe faia o le suesuega i luga o se manava leai.

O le atinaʻeina o le maʻisuka faʻamaʻi o loʻo taʻua pe afai ua maua se fafine i luga o se manava gaogao e maualuga atu nai lo le 5.1, ae peititi ifo i le 7.0 mmol / l le suka i totonu o le toto ua ofoina atu i se manava gaogao. Ua fautuaina o ia i le laasaga lona lua ma ua vave ona faasino atu ia te ia i se endocrinologist, o le a alu faatasi ma ia i lona maʻitaga atoa ma le taimi muamua talu ona fanau mai.

O ai na tofia i ai?

O faʻamatalaga mo le toleniga o le toleniga o le kulukose o le leai lea o ni faaletonu e tusa ai ma taunuuga o le vaega muamua o le suʻega i se taimi vave ma i le i ai o ni faʻasalaga faʻaalia e mafai ona faʻaalia ai le tele o aʻafiaga o le maʻisuka faʻamaʻi. O nei mea atonu o ni faailoilo o le eletise o le maʻi o le tino i totonu o le fetus (mo se faʻataʻitaʻiga, o se tamaititi lapoa poʻo se faʻailoga o le le atoatoa o le placental). I lenei tulaga, o le auʻiliʻiliga e faia i le 32 vaiaso o le faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le taimi faʻatapulaʻa.

Faailoga e mafai ona taʻu mai ai se maualuga maualuga o le maʻisuka faʻamaʻi i se maitaga maʻitaga:

  • o le tina faʻamoemoe o loʻo i ai se tikeri maualuga o le oona,
  • o le tasi o le isi aiga e maua i le maʻisuka,
  • i le taimi o le maʻitaga talu ai, o le fafine ua leva ona maua i le maʻisuka faʻamama.

E tele taimi e masalosalo ai fafine pe fai le suʻega, aua latou te masalo e ono lamatia. O le fefe e matua le tatau lava - e le o se fafine maʻitaga, poo lana pepe ao lei oʻo i le 32 vaiaso o le maʻitaga, e mafai ona afaina ai le suega o le kulukose. Ae a mavae le 32 vaiaso, e mafai ona lamatia, ma o lea e i ai taimi faatapulaʻa.

Contraindications

O le suega o le toleniga o le kulukose e le o faʻatinoina mo tamaitai oe na togafitia i le taimi muamua o le toxicosis, ua faia foi faitioga faapena i lo latou fomaʻi.

E le gata i lea, e le o faia mo i latou o loʻo faʻataunuʻuina le moe malolo (faʻataʻitaʻiga, ma le ogaoga o le gasegase o le tino), o fafine na faia muamua le taotoga i le manava, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi faʻaleagaina o se mea e le afaina pe faʻaleagaina.

Suesuega sauniuni

O se fafine o le a feagai ma se suʻega o le faapalepale o le kulukose e fautuaina e sauniuni ma le faaeteete mo lea. Muamua lava, sauniuniga e aofia ai le faʻasaʻoina o meaʻai. Mo le tolu aso ao lei faia le auiliiliga, e 'ai le fafine e pei ona masani ai, ma faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le 150 g o kopa i le aso. O le taumafataga mulimuli ao le i faia le suesuega e tatau ona faia saʻo, faʻamapulaʻaina gaʻo gaʻo i le 50 kalama le maualuga mo se taumafataga. A o lei foaiina atu le toto, e manaomia e se fafine se anapogi mo le 8-13 itula (masani lava le taimi mo se moe i le po). Afai e manaʻo le tina faʻamoemoe e inu i le po, e le faʻaaogaina le tapulaa i le vai, o le a leai se afaina mai le vai.

A o sauniuni aso e tolu, latou te taumafai e vavaeese (pe a fai e mafai) o fualaau oona o loʻo i ai le suka (pata suka, vitamini), faʻapea foi ma sauniuniga uʻamea. E le manaʻomia le aveina o peta-adrenomimetic ma glucocorticosteroid drugs. Afai ei ai se avanoa e tolopo ai fualaau, e tatau ona e faia lenei mea. Afai e le mafai, ona tatau lea ona lapatai le fomaʻi e uiga i vailaau uma na faia i aso ua tuanaʻi talu ai, o lea o le a faʻamalamalamaina ma faʻamalamalama lelei ia taunuuga.

Afai e faʻamalosi e se fafine fualaau faʻasaina e puipuia ai le maitaga, ona le malolo ai lea i la latou gaogaiga e le mafai, o lenei mea e mafai ona afaina ai le afaina ma mafua ai ona le mautonu. Faʻafeagai ma tua atu o ia togafitiga Ia mautinoa e lapatai e uiga i vailaʻau na faia e le fomaʻi, a leai e mafai ona e maua se mea sese.

Afai e ulaula se fafine e ui lava i lona "tulaga manaia" (e le o se mea faigata tele), e tatau ona ia aloese mai le faʻaaogaina o le nicotine aʻo leʻi faia le suʻega mo le 14 itula.

E faapefea ona alu?

O se fafine na te aumaia le toto mai se vein. Fesoasoani i le fale suʻesuʻe e suʻeina mo se faailoga faʻasologa o le kulukose, ma afai e iloa ai faailoga o le maʻisuka faʻataʻavaleina, e muta le suʻesuʻega.

Afai e leai se faʻaopoopoga e maua i le suʻega o le toto, aʻo le fafine o loʻo lamatia, e faia se suʻega tolu-tolu: tuʻuina atu le suka (o le kullukose e faia faʻasalaga pe tuʻuina atu faʻamatalaga i se aofaiga e 75 kalama i tulaga o le paʻu). O lenei aofaʻiga ua faʻafefeteina i totonu o se ipu malamalama vai. E tatau ona e inuina i totonu o le lima minute.

E toe ave e le fafine le toto pe a mavae le itula, ona toe foʻi lea i le tasi le itula. Afai o le auiliiliga e faʻaalia ai le tele o tulafono masani, ona le faia ai lea o le vaega lona tolu. Afai o mea faʻamaonia e masani lava, ia faia le vaega lona tolu.

Faʻailoaina o le iuga

O le mea lea, afai e itiiti ifo i le 5.1 mmol / L o le kulukose e maua i le toto o se tina i le lumanai i luga o se manava gaogao, o se faailoga masani lea. Afai e sili atu i le 7 mmol / l - latou te talanoa e uiga i le maʻi suka, lea na muamua aʻo leʻi maʻitaga. Afai o faʻamaoniga o loʻo iai i le va o le 5.1 ma le 7 mmol / l, e masalomia le maʻisuka faʻamaʻi.

I le avega pe a uma le itula muamua, o le faailo e 10 mmol / L, ma a maeʻa le 2 itula - 8.5 mmol / L - o le ata sili lea o le maʻisuka ituaiga.

Ole suega ole toleni ole kulukose e tatau ona auiliili ma faʻamatalaina e na o se fomaʻi. Na o ia e mafai ona malamalama pe aisea e faʻaalia ai e le hemoglobin glyco i totonu o le toto o le tina o loʻo faatalitali se tasi poʻo se isi faʻamalosi. E tatau ona faia vave se taimi vave e mafai ai e le fomaʻi ona faia faʻamaʻi mulimuli pe a maeʻa faʻataʻitaʻiga e lua, lea e faia i aso eseese. Le faʻamautuina o se faʻamaoniga e taua le i ai o le suka maualuga i aso uma e lua.

E taua tele lenei mea, talu ai o le lamatiaga o se taunuuga lelei sese e le aofia - e le o tamaitai uma e sili atu le gauai atu i le sauniuniga mo le auiliiliga, ma o nisi e le o logoina ma e le o logoina e le fomai e uiga i faʻaaliga uma o lenei sauniuniga. O se faalua pe tolu-suʻega o le a fesoasoani e faʻatuina le mea moni.

Afai e faʻamautuina atoatoa le siama, aua le faʻavaivai. Afai e te resitalaina taimi ma le endocrinologist, faʻapipiʻi lelei lau meaʻai, usitai i le taumafataga a le fomai, ma asiasi soo atu i se fomaʻi, ona faʻaitiitia ai lea o aʻafiaga. Ae a o maitaga, e tatau ona e gauai faapitoa i le tuputupu aʻe ma le fuafuaina o le mamafa o le fua o le fetus. O le mea lea, atonu o le a tele atu taimi e alu ai le tele o isi.

E le manaʻomia le faʻatuai o le maʻitaga. O le tufatufaina atu o le GDM e masani lava ona faia e pei ona fuafuaina, faʻaleleia o le galue poʻo le i ai o se vaega faʻamalosi mo le tusa ma le 38 vaiaso o le gaioiga.

A maeʻa le fanau mai, o le a toe asiasi le fafine ma le masina ma le afa i le endocrinologist ma toe fai le suʻega toleniga o le kulukose. O le a taliina le fesili autu - o le maʻisuka e sili ona manaia, o lona uiga, e fesootai i le maitaga, pe leai. Afai o le mea lena, a maeʻa le fananau mai, o le metabolism o le carbohydrate e faʻasolosolo lelei ma o le faafitauli e alu ese naʻo ia.

E tusa ai ma fafine, o le suʻega e masani lava ona faia e aunoa ma se faʻalavelave tele, o le suamalie suamalie lea e ofoina atu e manaia i le tofo, ae o le faatalitali mo ni taunuuga i nisi vaega o le sampling toto e mafai ona faigata tele mai le mafaufau.

E uiga i le suʻega toleniga o le kulukose i le taimi o le maitaga (mo glucose), tagaʻi i le isi vitio.

fomaʻi mata, tagata tomai faapitoa i mafaufau faʻapitoa, tina o le fanau e toa 4

O mea e manaʻomia mo

O se suʻega o le glucose e maʻitaga e faia e iloilo ai le suka o le toto. O le auʻiliʻiliga o loʻo faʻamaonia mo tamaitai uma, ona o le tauaveina o se tamaititi e mafua ai suiga i le tala faʻasolopito. E mafai ona latou aʻafia ai le gaioiga o le pancreas ma mafua ai le faʻaleagaina o le inisalini. O se hormone e faʻaitiitia ai le kulukose toto. Polokalame o mea taumafa ma lona auai:

  1. Ole tino e malepe le tele o meaai i le suka, lea e taua o le "glucose" - o le "suauu", o le punavai autu o le malosi. E ulu i totonu o le toto, mai le mea o loʻo aʻafia ai e fusi.
  2. Ina ia lelei le faagasologa, o le pancreas e maua ai le inisalini. Afai e faʻapipiʻiina sina mea itiiti pe le mafai ona tali atu i le hormone, o le maualuga o le kulukose o le toto e alu aʻe - e le aʻafia e le fusi.

I le taimi o le maitaga, o le tino o le fafine e sili atu ona puipuia i le insulin ona e manaʻomia e le pepe le suka. E masani lava e le afaina ai le soifua maloloina o le tina.

Afai e leai se inisalini o le pancreas ma e le fiafia i ai, o le maualuga o le suka e alu aʻe. O le solia o le vaʻaia e mataʻituina ai le suʻega o le kulukose.

Suʻega mo le maʻisuka faʻamaʻi

O lenei maʻi e tupu i le 2-5% o le maʻitaga ona o faaletonu o le hormonal ma masani ona i ai se auala natia. E matautia tele le faateleina o le tele o le fetus, lea o le a manaʻomia ai le faʻamalolo, ma le foliga mai o le mamafa mamafa i fafine. E le masani ai, o le maʻisuka aʻo maitaga e mafua ai mea le talafeagai i le atinaʻeina o le fatu ma le faiʻai ile fetus.

Ina ia puipuia faʻafitauli, fai se suʻega o le faapalepale kullukose.

E faʻatagaina mo fafine e lamatia:

  • Maʻisuka i aiga vavalalata.
  • O le matua o le Tina e silia ma le 25 tausaga.
  • Faʻamaumauga o le tino i luga o le 30 iunite.
  • Polycystic ovary syndrome.
  • Faʻaaogaina umi o glucocorticoids, beta-blockers, antipsychotics.
  • Tisipisi gasegase i le taimi o le maʻitaga talu ai.

Glucose suʻesuʻega suʻesuʻe

O lenei auʻiliʻiliga o le laasaga muamua i se suega maualuga o le suka. I se tamaitai soifua maloloina, o lona maitaga na maua e aunoa ma ni faʻafitauli, ua na o latou.

O le suʻega e faʻaalia ai le lelei tele o le tino o gaosi.

O isi gaioiga a le fomai e faalagolago i luga o taunuuga:

  • Iloiloina e Maua ai le Tetee - O le suʻega o le toleniga o le kulukose e faʻatulagaina.
  • Iʻuga e lelei - e le toe faia siaki.

Faʻafefea

O le suega o le kulukose e faia i le amataga o le tolu tausaga mulimuli o le maitaga, i vaiaso 26-28. E le o faia e se fafine soʻo se sauniuniga mo le faʻatinoga; e leai se mea e manaʻomia e sui ai le taumafataga. Fuafuaga:

  1. O le maʻitaga e tuʻuina atu ai le kulūkose e faʻafeinu ai. E tatau ona faia lenei mea i le 5 minute ao leʻi faia le suʻega.
  2. Mo se itula, o le tagata maʻi o loʻo i totonu o se potu faatalitali, pe a uma ona ia maua le toto mai se vein.
  3. I ni nai aso mulimuli ane na oʻo mai ai taunuʻuga. O latou taunuʻuga e le o se faʻamatalaga i le taimi nei. I le 15-23% o fafine, o suʻesuʻega o loʻo faaalia ai le hyperglycemia (sili atu i le suka), ae i le tele o mea e le o fesoʻotaʻi ma le maʻisuka maʻisaga.

GTT suʻesuʻega ao maitaga

A oʻo i le suʻeina o le maualuga o suka, e amata loa e le fomaʻi ona iloa le mafuaaga. Ina ia faia lenei mea, ua maeʻa le iloiloga o le faapalepale o le kulukose, lea e faʻaalia ai le faʻaogaina e le tino o lenei vailaʻau, pe o maua le maʻisuka.

I fafine e lamatia, latou te vave faia sea suega, e masani lava e aunoa ma se suʻega suʻesuʻe.

O le faʻatinoga e 2 filifiliga:

  • Lotofua tasi. O le suʻega o le toleniga o le kulukose e faia e aunoa ma se suʻesuʻega suʻesuʻe muamua ma e 2 itula le umi. O le faʻatulagaga ua faʻataʻitaʻiina mo tamaitai i le aso muamua, pe a iai ni tulaga aʻafia mo le maʻisuka.
  • Piphasic. O le suʻega e faia pe a faʻaalia le hyperglycemia. Umi - 3 itula.

E taua tele le aua nei faatuai le iloiloga o le faapalepale o le glucose i tulaga nei:

  • fia inu pea
  • faʻaoga faifaipea,
  • taʻavale
  • vaivai tele
  • faanenefu le ata i luma o oʻu mata.

Sauniuniga

O le faʻamaonia o aʻafiaga sese, o le suʻega mo le faapalepale o le kulukose i le taimi o le maitaga e le o faia i taimi o faʻamaʻi tigaina o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻaleagaina o le manava respiratory, vailaau faʻamaʻi pipisi, vailaau faʻamaʻi ma e masani lava malulu. A maeʻa le toe faʻaleleia, e tatau ona e faʻatali 1.5-2 vaiaso. Aʻo lei faia le suʻega, o loʻo sauniuni se fafine:

  • O le aso ao leʻi faʻatalanoaina e le auʻiliʻiliga le faʻamalosi tino, taumafai e aloese mai le atuatuvale.
  • I le taeao ao leʻi oʻo i se suega o le faapalepale kullukose e le mafai ona e 'ai - latou te foaʻiina le toto i luga o se manava gaogao. O le taumafataga umi e mafai ona faia i le afiafi o le aso ua mavae, ae o le taimi muamua e maua ai se faamalama matelaina i le 8 po o le sili atu itula.
  • I le aso o le suʻega, e taʻu atu ai e le fafine i fomaʻi vailaau uumi, aua o le tele o vailaʻau e mafai ona afaina ai taunuuga o suʻega.

Toto toto

E masani ona faia le faiga i le taeao, ina ia mafai e se fafine ona faigofie ona tumau i se tulaga fiaai. E mafai ona e inu vai, ae na o le amataga o le suʻega. Polokalame suʻesuʻe:

  1. O le toto e aveesea mai se vein e maua ai faʻamaumauga mo le faʻatusatusaga. Afai o le maualuga o le suka i le faʻataʻitaʻiga e maualuga atu nai lo le 11 mmol / l, ona le toe faia lea o le taualumaga: o nei fuainumera e faʻaalia ai le maʻisuka.
  2. Ua tuʻuina atu i se fafine se vaiinu o le sipuni glucose. Afai o le suʻega e muamua, o le a 75 g, pe a leʻi faia lenei suʻega, ona sili atu lea o le maualuga - 100 g. O le vai e tofo e pei o le suavai. I le tulaga pe afai e le mafai e le fafine maʻitaga ona inu i le vaifofo, e faia i se tulaga le mautonu.
  3. O le isi itula e nofo ai le tagata maʻi pe pepelo (ave se tusi, se ata tifaga ia te oe, pe mafaufau i se isi gaoioiga filemu) - e le o fautuaina ia savali.
  4. O se fafine maʻitaga e ave le toto mai le isi lima ma latou toe faatalitali mo le 60 minute aʻo lumanaʻi le isi pa.
  5. I le 3 itula, e maua e le fomaʻi 3 samples (pe afai o le taualumaga ua fuafuaina mo le 2 itula - o le ai ai 2 samples), faaopoopo - o le uluai kopi. O le muamua ma le mulimuli e tatau ona i ai faʻamaufaʻailoga tutusa.

Risks ma aafiaga i itu

O se uta tele o le carbohydrate o le suʻesuʻega o le faapalepale o le glucose autu e mafai ona mafua ai le oso malosi i le suka i fafine ei ai muamua le maualuga maualuga o suka. O le samplesina o le toto lava ia e le afaina mo se fafine maʻitaga, pe afai o le auiliiliga e tuʻuina atu ile falemaʻi ua faamaonia. E leai ni aʻafiaga o le faʻatinoga:

  • vavao
  • totoga
  • tataga laiti i le vaega o puncture,
  • hematoma (afaina i lalo o le paʻu),
  • faʻamaʻi (pe a fai e le o faʻamaonia meafaifaʻaili pe le mulimuli le tagata gasegase i fautuaga mo le tausiga o le pasi).

Naua ma le valea

I nisi o fafine, o le suamalie suamalie o le vaifofo e mafua ai le le mautonu, aemaise lava pe afai o le maitaga o le toxicosis. I le taimi o le suʻega, e masani lava ona aliali mai le nausea, e seasea lava - vomia. E mafua ona o le maualuga maualuga o le kulukose ma lona anapogi. O le maualuga o le suka e le masani ona mafua ai le vevela, vaivaiga. O ia aʻafiaga e mou atu pe a uma le 1-2 itula pe'ā maeʻa suʻesuʻega e te 'aiina se faʻi, pupuʻu poʻo isi mea gaʻo.

Iʻuga

O le suka o le suka e maua mai e le fomaʻi i le taimi o le suʻega o le faapaleni o le kulukose e tatau ona ausia 2 mea e manaʻomia:

  • O faʻamau i itu taʻitasi e fetaui ma le faʻasologa.
  • Suiga i faʻalautelega e tupu lelei.

Afai na toe foi mai le suka o le maʻitaga ile masani ile 3 itula ile maeʻa ole suega o le kulukose, ae taofi i le tulaga tutusa i le va, o loʻo taʻu mai ai se soliga ile tino. O se fafine e ola maloloina i ia faailo:

  • Glucose Baseline - 3.3 mmol / l.
  • Suauu toto mo le 1 itula i le maeʻa ai o le fofo - 7.8 mmol / L pe maualalo.

Faʻasalaga o faʻamatalaga

E uiga i le maʻisuka e fai pe afai o mea uma e aloese mai le masani. E mafai e se suega o le faapalepale o le kulukose ona maua ai se iuga leaga i lalo ole aafiaga o mea nei:

  • Mo le 3 aso ao lei faia le suʻega, sa sili atu i le 150 g le itiiti ifo i le 50 g o meaʻai.
  • O le va o le taumafataga mulimuli ma le suʻega na puupuu nai lo le 8 itula.
  • O le tino ua i ai le soliga o le gaosiga o le carbohydrate. Ma o le i ai o se togafitiga, o taunuuga e sili atu ona faatuatuaina, o le suʻega e faia mo se vaitaimi e 25 vaiaso pe mulimuli ane.

Ole maualuga o le kulukose e mafai foi ona taʻu mai ai isi maʻi o le endocrine:

  • Pancreatic maʻi.
  • Gaʻo maualuga poʻo le gaioiga.

O se suega o le kulukose o le toto maualalo e seasea lava maualalo ni faʻataʻitaʻiga ma e fesoʻotaʻi ma tulaga nei:

  • lalo ifo
  • ogaoga ogaoga i le taimi o le maitaga.

O le mea e fai, o le suka e le masani

Muamua, o le a tuʻuina mai e le fomai fautuaga i le auala e suia ai le meaai. Lua vaiaso talu mai lenei, o le a ia faatonuina se suega o le faapaleni lona lua. Afai o suʻega uma e lua e maua ai le tali lava e tasi, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le maʻisuka ituaiga.

Togafitiga i lenei tulaga e le mafai ona faia tutoatasi, ina ia le afaina ai le tamaitiiti - o le a faia e le fomai lenei mea.

Ina ia toe foʻi i le masani, aʻo maʻitaga, ua fautuaina:

  • Toe faʻaleleia le taumafataga, aveese punaoa o meaʻai gaʻo.
  • Faia taʻaloga i aso uma.

O se fafine e maua i le maʻisuka faʻateʻa ua tuʻuina atu i ai se suʻega o le faapaleni o le kulukose fou e mataʻituina lona tulaga 4-6 vaiaso pe a uma ona fanau mai. O le toʻatele o tinā talavou e iai a latou amio lelei: o le maʻisuka e mou atu i masina muamua talu ona fanau le pepe. O faʻataʻitaʻiga o le a toe foʻi i tulaga masani, o faʻamaoniga o le faʻamaʻi o le a pasi, ae e tatau ona faʻaauau pea le meaai seia maeʻa ona faʻaleagaina maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga