O le mea moni atoa e uiga i le sucrase - faʻaleaga pe manuia mo le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaoni moni lea o sosaiete faʻaonaponei. O le mafuaʻaga e vave ma maualuga tele-kalori meaai paleni, mamafa tele, leai se faʻamalositino. Ae paga lea, o le taimi lava na maua ai lenei maʻi, ua le mafai ona faʻaumatia. E mafai e le maʻisuka ona naʻo le taliaina o tapulaa e faʻavavau i meaai ma le faʻaaoga pea o fualaau. Ae o le toatele oi tatou e le maua le malosi e lafoai ai le suamalie. Ua faia se alamanuia e gaosia ai mea faʻamaʻi ma mea suamalie o ē o loʻo faʻatatau i le maʻisuka ma le mamafa o tagata. Ae o le tele o faʻaleagaga ma faamanuiaga o Sukrazit ma isi vailaʻau vailaau e matua le tutusa. Sei o tatou taumafai e iloa pe o lamatiaga e lamatia ai lo tatou ola maloloina?

Sweeteners: tala faasolopito o mea fou fou, faʻavasegaina

O le muamua e maua mai i le mea na maua. O se tagata kemisi German e igoa ia Falberg na ia suesue i le koala ma na le mafai ai ona sasaa se vaifofo i lona lima. Sa fiafia o ia i le tofo o se mea na foliga mai e suamalie. O le auiliiliga na faaalia ai o le ortho-sulfobenzoic acid. Falberg e fefaasoaaʻi le sailiga ma le sosaiete faasaienisi, ma i se taimi mulimuli ane, i le 1884, na ia faatoai atu ai se pateni ma faatulaga ai se tuufaatasiga tele o se mea suitulaga.

Saccharin e 500 taimi maualuga i le suamalie i lona tagata masani. O le sui na matua lauiloa i Europa i le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, pe a iai faafitauli i oloa.

O se otootoga faasolopito puupuu ua tuuina mai iinei ona o le tuufaatasiga o Sukrazit, o se suiga iloga i aso nei, e aofia ai le saccharin na fatuina i le seneturi ao lumanai le taimi mulimuli. E le gata i lea, o le suamalie e aofia ai le fumaric acid ma le sodium carbonate, e sili atu ona iloa e pei o le suauu tao.

I le taimi nei, o mea gaʻo e tuʻuina atu i ni mea se lua: gaosia ma masani. Muamua e aofia ai vailaʻau e pei o le saccher, aspartame, potassium acesulfame, vaimone soda. O le lona lua o le stevia, fructose, glucose, sorbitol. O le eseesega i le va o le lua e manino: sugars e faia mai meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e maua mai le kulukose mai le malo. O ia suiga e saogalemu mo le tino. E faʻamoemoeina i se auala masani, tuʻuina atu le malosi i le taimi o le malepe. Ae peitai, o mea masani e sili ona maualuga i le kalori.

O le gasegase o le sugar ersatz e aofia ai le vailaʻau o le xenobioiotics, o vailaau faʻasaina i le tino o le tagata.

O i latou o se taunuuga o se faʻafitauli faʻapitoa faigata, ma ua uma ona tuʻuina atu mafuaaga e masalomia ai e le aoga tele le latou faaaogaina. O le faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina, o le i ai lea o se tofo suamalie, o nei mea e leai ni calories.

Aisea e le sili ai le "Sukrazit" nai lo le suka

O le toʻatele o tagata, i le aʻoaʻoina e uiga i le siamaina o le maʻisuka poʻo le taumafai e leiloa le mamafa, ia toe faʻaalia i le tala. O le suiina o le suka ma le leai o ni meaʻai "Sukrazit", e tusa ai ma fomai, e le saofaga i le paʻu mamafa.

E moni ea lenei mea? Ina ia malamalama i le masini o le faatosinaga o suti i luga o le tino, matou te liliu atu i le biochemistry. A oʻo mai le suka, e maua e le faiʻai se faailo mai le tofo ma amata le gaosiga o le inisalini, saunia mo le gaosiga o le kulukose. Ae o le vailaʻau vailaʻau e le o aofia ai. E tusa ai ma lea, o le inisalini e tumau pea le le iloa ma faʻateleina ai le fiaʻai, lea e oʻo atu ai i le tagofiaina o meaai.

O se sui mo le aveesea o le mamafa e le sili atu le leaga nai lo le faamamaina o le suka. Ae mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 2, o Sukrazit e talafeagai, aua e faʻaolaina ai le gaosiga o le inisalini.

O le fualaau faasaina e tatau ona faʻaaogaina e seasea lava ona mafai, faʻafetaui ma mea masani. Talu ai ona o le faʻamaonia o le taumafa o le maʻisuka e matua faʻamapulaʻaina, pe a faʻaaoga soʻo se mea, e manaʻomia e siama ona mataʻituina le tele o meaʻai e 'aina.

E i ai se tulaga lamatia

Ina ia malamalama pe o mea o vailaʻau e sili ona leaga, o le a tatou iloiloina auiliiliga mea o loʻo aofia ai i lenei vailaʻau.

  1. O le mea autu o se mea faʻapitoa, e tusa ma le 28% iinei.
  2. O le mea lea e faigofie ai ma vave faʻavave le "Sukrazit" i le vai, e faia i luga o le sodium bicarbonate, o lona uiga o le 57%.
  3. E aofia ai foi le fumaric acid. O lenei faʻaopoopoga mea taumafa ua faailogaina e pei o E297. E avea o se faʻamautuina o le eletise ma ua faʻatagaina mo le faʻaaogaina o taumafa i Rusia ma le tele o atunuʻu Europa. Ua faʻamautuina e naʻo le taua tele o le vailaʻau e iai sona aafiaga oona i luga o le ate, i nai tootoo e saogalemu.

O le vaega autu o le saccharin, meaʻai faaopoopo E954. O faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga ma laumei suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le suamalie e mafua ai le kanesa i totonu oi latou.

Ua faʻamaonia o le saccharin e taʻitaʻia ai faʻafitauli ole gasegase ma le faateleina o le mamafa o le tino.

I le talafeagai, matou te matauina o mataupu na fafagaina i aso uma e manino lava o ni vaega e sili atu. Peitai aʻo lei amataina lenei seneturi, saccharin, poʻo ni oloa, o loʻo aofia ai, sa taʻua o le "mafua ai o le kanesa i meaola falesuesue." Mulimuli ane, na maua ai le faʻaopoopoga e ono saogalemu. O sea faaiuga na tuʻuina atu e le komisi atamai o le Europa ma le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi. O lenei saccharin e faaaoga e 90 atunuu, e aofia ai Isaraelu, Rusia, Amerika.

Pros ma le Cons

O oloa a Erzatz e ese mai io latou tagata natura i le tofo, i le mea muamua. O le tele o tagata faatau na faitioina o le suka e suitulaga i "Sukrazit" e tuua ai se mea le lelei, ma o le inu faatasi ma lona faaopoopo e maua ai le suamalie. O fualaau faasaina foi ei ai tulaga lelei, e aofia ai:

  • Le lava o kalori
  • Faʻavevesi le vevela
  • Usability
  • Tau taugata.

O le mea moni, faʻapipiʻi faʻatusa e mafai ai e oe ona ave le vailaʻau faʻatasi ma oe e faigaluega pe asiasi. O se pusa i lalo o le 150 rubles e suitulaga i le 6 kilokalama o le suka. "Sukrazit" e le aveesea lona suamalie manaia pe a faʻaalia i le vevela. E mafai ona faʻaaogaina mo le tao, jam poʻo le fualaau suamalie. O se faʻamatalaga mautinoa lenei mo le fualaau faasaina, ae o loʻo i ai foʻi ni mea le lelei.

Faigofie o le au gaosi o Sukrazit, o le tele o le faʻaaogaina o le saccharin, reactions reactions e mafai ona tupu, faʻaalia i le ulu o le ulu, faʻafefe i luga o le paʻu, puupuu le manava, manava. O le faʻaogaina o le faʻaaogaina o mea e faʻaaoga ai le suka e mafua ai le faʻavevesiina o le gaioiga o le tino.

Ua faʻamautuina o le sui na te maualalo le pa puipui o le tino, o loʻo i ai se faʻalavelave faʻaleagaina i luga o le tino.

Faatonuga mo le faʻaogaina o "Sukrazit" e aofia ai faʻamaoniga, lea e aofia ai:

  • Toto
  • Lactation
  • Phenylketonuria,
  • O le faamaʻi
  • Tasi le lagona.

O tagata o loʻo aʻafia i taaloga, e le fautuaina e tagata atamamai e faʻaaoga lenei mea.

Talu ai e le o mafaufauina le saogalemu atoatoa o Sukrazit, o le WHO o loʻo tuʻuina atu i aso uma ia faʻatatau i le 2.5 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino. O le 0.7 g laupepa o le a sui oe i se sipuni o suka.

E pei lava o soʻo se mea vailaʻau, e le mafai ona taʻua le Sukrazit e matua saogalemu, e le gata i lea, aoga.

Afai e te faʻatusatusa lenei sugar i mea e tutusa ma oloa faʻapena, o le a sili ona leaga. Sodium cyclamate, lea e masani ona avea ma vaega o meaʻai e faʻaaogaina e maua ai le suamalie o le inu, e aʻafia ai fatugaʻo, e mafua ai le fausia o maʻa oxalate. Aspartame e mafua ai le le mautonu, le lelei le vaai, oso i le toto toto, tatagi i taliga.

O le mea lea, o se filifiliga sili mo se tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka o le a avea ma se faʻaaogaina atoatoa o soʻo se mea suamalie, e le gata i mea faʻapitoa ma natura. Ae afai e sili atu le malosi o masaniga, e fautuaina e faʻaitiitia le faʻaaogaina o "kemisi".

O le a le mea sao

Sucrazite o le suka e suitulaga i le saccharin, fumaric acid ma le soda. Le fua faatatau o vaega i le tasi pusa: 42 mg o soda, 20 mg o le saccharin ma le 12 mg o le fumaric acid.

Seʻio tatou tilotilo i vaega taʻitasi.

  • Soda - sodium bicarbonate. Saogalēmū ma faʻaogaina i le tele o oloa o le alalafaga taumafa.
  • Fumaric acid - Pule o le eletise. Saogalēmū, faʻapitoa na gaosia mai siama paʻu tagata. Faʻatau mai le gaosini.
  • Saccharin - faʻamamaina le sodium tioata. 300-500 taimi sili ona suamalie nai lo suka. Saogalēmū, aua e le o aʻafia e le tino o le tagata. O loʻo faaopoopo le meaʻai faaopoopo E954. E leai se aoga, e mafai ona sosolo i totonu o le vai ma e le aveesea le suamalie pe a vevela.

Se tala itiiti e uiga i le saccharin - o le mea autu

Na maua le saccharin i se faalavelave faafuasei i le 1879. Na galo ia Konstantin Falberg, le saienitisi talavou, le fufulu o ona lima ina ua maeʻa lana galuega faasaienisi i luga o koala. I le taimi o le malologa, sa ia lagonaina se tofo suamalie i ona lima. Sa sagisagi. Ina ua mavae le 7 tausaga, sa ia pateniina lenei suamalie. Ae i luga ole laʻasaga o galuega, o le a na o le 66 tausaga e maua ai.

Le afaina ma faamanuiaga o le saccher

O le sucrazite e faʻaaogaina i le alamanuia o meaai e pei o se suka e leai se suka. Faʻatau i le pepa o meaʻai.

I le vaitau o le 60 o le 20 seneturi, i le gasologa o suʻesuʻega i suamalie suamalie, na latou taumafai ai e taofi le saccharin ma le aspartame ma le sodium cyclamate. Na faia ia suʻesuʻega i luga o tamaʻi. O taunuʻuga na faʻaalia ai o le saccharin e mafua ai le kanesa o le vevela (pei o isi mea suamalie e le masani ai).

Ua maua e le suka i le meaʻai mea na gaosia e le au gaosi e lapatai ai e uiga i le mafai ona maua i le kanesa ma afifi o saccharin.

I le 2000, na faʻatautaia maeʻaeʻa iloiloga o na suʻesuʻega. Ma na faaalia ai o le kosi sa fafagaina ai se mea suamalie tutusa ma le mamafa o le tino. Ua maua e le FDA ni suʻesuʻega e le amanaiaina. Talu ai o lenei auala e mafai ai ona e fafagaina atunuʻu soʻo se oloa malupuipuia, ma o le ai ai o latou soifua maloloina.

I le taimi nei, ua faatagaina le saccharin i le silia ma le 90 atunuu. Ua fautuaina e saienitisi Isaraela o le sili sili ona lelei e sui ai le maʻisuka.

Tulafono mo le faʻaaogaina o fesoasoani

O le fua faatatau o le sucrasite o aso taitasi e 700 mg / kg mamafa.

O le mamafa o le tasi papalama e 82 mg. Faʻamatalaga faigofie ole matematika e faailoa ai o se tagata e mamafa lona mamafa o le 70 kilokalama e mafai ona ave le 597 ipu i le aso. fesoasoani.

1 laulau = 1 teaspoon o le suka.

Afai e te mafai ona sili atu i le tulafono faʻatagaina, ona aʻafia ai lea o aʻafiaga i le itu ae o le urticaria.

Sucrasitis i le maʻisuka

O le sucrazite o se tasi o suāsina sili ona lelei mo le maʻisuka. Faatasi ai ma mea suamalie, e sili atu ona lauiloa ona o le leai o ni mea leaga.

E le oi ai ni calories, o le gaʻo ma le glycemic index.

E oʻo lava i taimi o faʻasaina, o le "lelei-wishers" e leʻi maua ai faʻamaoniga e faʻamaʻafia uma ai le faʻamaonia. Cyclamate ma le aspartame na lava, e ui lava ina mamao ese.

E sili atu ona saogalemu ona o le maualuga o le alauni o aso taitasi. O se faʻataʻitaʻiga i le pepa sili ona lauiloa - papa maʻa:

  • Sodium cyclamate - 10 pusa i le aso
  • Aspartame - 266 pusa i le aso
  • Sucrasit - 597 pusa i le aso

E le gata i lea, o le suauu e le maumau ai ana mea manaia pe a vevela, e pei ole aspartame. Ma faafetai i le fumaric acid ma le soda, e le lagona e le tuufaatasiga se metallic aftertaste, e pei o le sodium cyclamate.

Sweeteners: se iloiloga atoa ma pe faapefea ona filifili le mea sili?

Faʻafefea ona saogalemu ma lelei le suia o le "maliu suamalie" - suka? Ma e tatau ona faia lenei mea uma? Matou te talanoa e uiga i ituaiga autu o suamalie, o latou faʻaaogaina i meaʻai, mea aoga ma aʻafiaga matautia.

E leai se taumafataga e mafai ona faia e aunoa ma se sipuni poʻo le lua suka e faaopoopo i lauti, kofe poʻo pusa. Ae o le masani masani e le uiga aoga pe saogalemu! I le lima tausaga ua tuanaʻi, o le suka ua avea ma lautele o se vaega fou o mea ua manatu e saogalemu mo tagata. Tatou maua saʻo.

O fea e sili atu: suka poʻo le suimeni?

O le faʻaogaina o le suka o loʻo tatou faʻaaogaina e faasolosolo lava ina oʻo atu i se maʻi ogaoga - maʻi faʻasolosolo. O meaʻai, o le ate maʻi, atherosclerosis, ma le maualuga o le lamatiaga o fatu - o le totogi lea mo le fiafia i meaai mama, e aofia ai le suka. E toatele tagata, i le iloaina o le matautia o le suka, o loo vaavaai mo ni auala e lafoai ai suamalie atoa.

O a mea suamalie?

Sweeteners - mea e faʻaaoga e tuʻuina atu ai le suamalie i fualaau taumafa e aunoa ma le faʻaaogaina o le suauu (o le tatou sugar masani). E lua vaega autu o nei mea faʻaopopo: maualuga-kalori ma meaʻai suamalie.

Faʻaopoopoga Caloric - o le malosi o le malosi e tusa ma le tutusa ma le sologa manuia. O nei mea e aofia ai fusi, sorbitol, xylitol, beckon, isomalt. O le tele oi latou o ni mea e mafua mai i le natura masani.

Sweeteners, o le sili atu ona maualalo o caloric nai lo le suka masani, e taʻua o le calorie-leai, gaosia. O nei mea o aspartame, cyclamate, saccharin, sucralose. O lo latou aʻafiaga i le gaosiga o le gaosiga o le gaʻo e leai se aoga.

O a mea suamalie?

Mo se faʻamasaniga sili atu i le tele o mea faʻaopopo, e mafai ona vaevaeina i latou i ni vaega autu se lua: o le natura ma mea suamalie suamalie.

1) Mea suamalie faalenatura

O vailaʻau vavalalata i le vailaau faʻamalosi, o loʻo i ai se mea e tutusa ma le kalori, sa masani ona faʻaaogaina mo mafuaaga tau soifua maloloina. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le maʻisuka, na fautuaina e suia le kulimi masani ma le fructose, o le mea sili ona leaga le manogi.

Vaega o mea suamalie masani:

    maualuga le kalori (mo le toatele), o se aafiaga sili atu o le suamalie i luga o le gaosiga o le gataifale nai lo le sucrose, se maualuga maualuga o le saogalemu, o le masani ai o le suamalie i soo se faʻasalaga.

Le manaia o suamalie masani (suamalie o le sucrose ua avea ma 1):

    Fructose - 1.73 Maltose - 0.32 Lactose - 0.16 Vaʻaiga - 200-300 Taumatin - 2000-3000 Osladine - 3000 Filodulcin - 200-300 Monellin - 1500-2000

2) Faʻamalosi mea suamalie

O vailaʻau e le o iai i le natura, faʻapipiʻi faapitoa mo le suamalie, e taʻua o suamalie suamalie. E leai ni meaʻai, e matua ese lava mai le sologa lelei.

Vaega o suamalie suamalie:

    mea maualalo ole kalori, leai se aʻafiaga i le gaosiga o gaʻo, masini o le tofo ma le faʻaititia o tui, le faigata o siakiina saogalemu.

Le suamalie o suamalie suamalie (o le suamalie o le sucrose ua avea ma 1):

    Aspartame - 200 Saccharin - 300 Cyclamate - 30 Faʻauu - 150-200 Xylitol - 1.2 Mannitol - 0.4 Sorbitol - 0.6

E faʻapefea ona filifili?

Tali le tali atu i lenei fesili e ono le manuia. O sui taitasi o le suka e iai ona lava uiga, faʻamaoniga ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina.

Tulaga manaia o mea suamalie:

    Saogalēmū, Faʻasologa o le tofo fiafia, Faʻasalaga le itiiti i le metabolism o gaʻo, Malosiaga ole vevela.

Taua! Faʻalogo lelei i le tuufaatasiga o le suamalie ma faitau le tusiga i luga o le afifi. O nisi o gaosi oloa e gaosia ai suamalie ma meaʻai e faʻaleagaina ai le soifua maloloina.

Faiga faʻapolopolo

O le tele lava o taimi, o nei vailaʻau e faʻamalolo i le ituaiga o paluga faʻamalolo poʻo pusa. O le suamalie i totonu o laulau e faʻaaogaina i totonu o le vai ma faʻaopopo i le auala autu. E mafai ona e maua oloa ua saunia i luga o le faʻatau, lea o loʻo i ai le tasi poʻo le isi mea e sui-suka. E iai foʻi suamalie suamalie.

O mea suamalie sili ona lauiloa

Fructose

E oʻo lava i le 50 tausaga talu ai, o le fuaselese na toetoe lava o le suamalie na maua, o lona faʻaaogaina na manatu e le mafai ona faʻafitia. Sa faʻaaoga lelei i le taumafataga e tagata gasegase i le maʻisuka. Ae faatasi ai ma le oʻo mai o mea suamalie e leai ni meaʻai, o le fua o le fructose e le maua lona lauiloa.

E leai lava se eseesega mai le suauu masani, e aafia ai le metabolism o gaʻo ma e le o se oloa e faʻateleina ai le gau. Mo se tagata soifua maloloina e le manaʻo e aveesea le mamafa, e saogalemu le fructose, e mafai foi ona faʻaaogaina lenei suamalie e fafine maʻitaga. Ae leai se uiga e suia ai le suka i lenei mea.

Aspartame

O le aspartame Sweetener o se tasi o mea sili ona lelei suʻesuʻeina e leai se caloric avega. Faatagaina mo le maʻisuka, ao faagasolo le maitaga, faʻaaoga mo le mamafa o le maʻisaga e mafai. Phenylketonruria o se faʻasesega mo le aveina o lenei suamalie.

Cyclamate

Fua o loʻo i ai ma se faʻamatalaga sili ona feteenai. Cyclamate ua lauiloa talu mai le 50s o le seneturi talu ai. Sa faaaoga tele i le kuka, ma sa faʻaaogaina mo le maʻisuka. Ae o suʻesuʻega ua faʻaalia ai i nisi tagata i totonu o le manava o lenei mea suamalie ua liua i isi mea e maua ai le gasegase. O le mea lea, o fafine maʻitaga e le faatagaina e ave le cyclamate, aemaise i vaiaso muamua o le vaitaimi.

Stevioside

O le pito i tua o se mea e masani ai. Suesue lelei lelei. I siama talafeagai, e leai se aafiaga leaga. E le faʻasaina i le taimi o le maitaga, ae faʻaaogaina le faʻagata. E uiga i le Stevia sweetener iloiloga e masani ona lelei, aua e fesoasoani i le faʻaitiitia o le faalagolago i luga o laufofoga fiafia. O le mea lea, o se vaega o le tele o meaʻai faʻalaʻau, e pei o Fit para - se mea suamalie mo le faʻaitiitia o le mamafa.

Saccharin

O se suamalie suamalie sili ona lauiloa. Tulaga leiloloa mo mafuaʻaga e 2: e iai le metotia e mulimuli ane ma e le fetaui lelei ma le saogalemu. I le taimi o suʻesuʻega, na maua ai se mafutaga i le va o le saccharin ma le tupu o le kanesa.

Sorbitol, xylitol ma isi ava malosi

O le mea sili ona le lelei o se maʻi o le tino: afaina, afaina, manava. Latou te maua se faʻataunuuga o le kalori, e ui lava e maualalo. Faʻasolo pito sili o isi mea.

E fia calorie i le suamalie?

O sui uma e suitulaga o mea ia o vailaʻau eseese. O le mea autu autu, o le fiafia i le leiloa o le mamafa, e mafai ona manatu i mea o le kalori. O faʻamatalaga e uiga i le aofaʻi o vailaʻau 'oloʻo i totonu o le suamalie, pe faʻafefea ona aʻafia ai le metabolism ma pe faapefea ona ese mai le suka masani e mafai ona maua i le afifiina o le faʻaopoopoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le stevia (faʻapipiʻi i le pepa lapopoa) - 0 kalori.

I le maʻisuka, o faʻaopoopoga masani na tele lava ina faʻaaogaina. O le taimi nei ua tuʻuina atu i le faʻamalosi. Latou te puipuia le gaʻo, o se soa masani o le maʻisuka.

O fea le mea sili ona saogalemu i le taimi o le maʻitaga?

O le maʻitaga o se tulaga lea e manaʻomia ai le gauai faapitoa i vailaʻau ma mea faaopoopo. O le mea lea, e sili atu mo tamaitai soifua maloloina i se tulaga e le faʻaaogaina, poʻo le siakiina foi o se fomaʻi-fomaʻi suʻesuʻe pe mafai e fafine maʻitaga ona ave se mea suamalie i luga o se faʻaauau pea. Faatasi ai ma le saogalemu o latou tagata, o le lamatiaga o le allergy e lei uma ona faalēaogāina.

Afai e tulaʻi mai se manaʻoga, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o vailaau faʻasaina ma le saogalemu faʻamaonia. O le suka lea e suitulaga i stevia, lea e leai lava se faʻamaʻi, ma isi mea masani: fructose, maltose. O le fafagaina o susu o se mafuaʻaga foi lea e lafoai ai na mea faaopoopo.

E mafai mo tamaiti?

Fai mai nisi o fomaʻi e faapea o le suia o le suka i le fructose e iai sona aafiaga lelei i le soifua maloloina o tamaiti. E le o se faʻamatalaga saʻo lea. Afai i totonu o lou aiga e masani ona faʻaaoga le fructose nai lo le sosolo, o le a le afaina ai tamaiti. Ae e leai se mea e manaʻomia e suia ai le gastronomic o amioga a le aiga, e sili atu le le faatagaina o le taumafaina o meaai suamalie mai le tamaitiiti ma faʻavaeina ia mataupu o le soifua maloloina.

E mafai i se meaai?

Taumafai e leiloa le mamafa e mafai ona manuia i le fesoasoani a le suka-suia mea. O le faasologa atoa o oloa tutusa mo le leiloa o le mamafa o loʻo gaosia. Mo se faʻataʻitaʻiga, Fit Parade o se mea suamalie lea e fesoasoani e foia ai manaʻoga mo laufofoga. O ni mea e leai ni meaʻai e puipuia ai le gaʻo ma le faateleina o le kulūkose e tatau ona sili atu.

Faʻaleagaina poʻo se faʻamanuiaga?

E filifili e tagata uma le manaʻomia o le talosaga mo ia lava. O le auala sili e faʻamālōlō ai le tino ma faʻaitiitia le mamafa o le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o gaʻo i totonu o le gaʻo i le tau maualalo maualalo. I lenei galuega faigata, o mea suamalie e fai ma vaega o fesoasoani lelei.

Ae a maeʻa le faʻamalosiina o le tino e sili atu ona lelei le teena. Sweeteners fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka e fesoasoani i le pulea o latou kulūkose ma aloese mai faʻalavelave ogaoga.

1) E mautinoa lava e te sui le suka ma ni mea faʻaopopo

    pe afai o se faʻasalaga na tuʻuina mai e se fomaʻi.

2) E mafai ona e suia le suka ma ni mea faʻaopopo

    Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, pe afai e te manao e aveesea le mamafa ma lafoai lau sisiva i le lumanaʻi.

3) E te le manaʻo e suia le suka ma ni mea faʻaopopo

    afai o loʻo e maʻitaga poʻo susu susu, pe afai oe mafatia i faʻamaʻi masani (e faʻaaoga i na mea faaopoopo).

E le tatau ona galo ia i tatou o le tele o mea faʻaopopo, aemaise lava i mea gaosia, e le o malamalama lelei, ma e le iloa e le saienisi le suamalie e sili ona leaga. O le mea lea, ao leʻi sui atu ia i latou, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi poʻo se fai meaʻai. Ia soifua maloloina!

Suiga mo le suka i le maʻisuka

O se tasi o tulafono faavae autu o meaʻai mo le maʻisuka o le faʻaaogaina o suka ma suka suka maua mai le meaai. O le mea e faanoanoa ai, o meaʻai ma meaʻai suamalie e faʻasaina mo tagata e maua i le maʻisuka, ao latou faateleina le kulukose toto, e mafua ai le hyperglycemia, e oʻo atu ai i faʻafitauli o le gasegase ma le faʻaleagaina vave o toetoe lava o faiga uma a le tino.

E matua faigata lava le teenaina o lauulu, aua matou te fiafia i laʻau suamalie talu mai le tamaitiiti. Ae o le mea e lelei ai, i lo tatou taimi o loʻo i ai se isi mea e sui ai sui suka. O mea manogi o mea suamalie ia e maua ai le suamalie manaia pei o le suka ma e faʻaaogaina e faʻamamafa ai meaʻai ma meainu.

E le pei o le suka, o mea suamalie e le (pe i ai sona aafiaga itiiti) i luga o le gaʻo gaʻo ma le suka. I le faaaogaina o suka e suitulaga i le maʻisuka, e tatau ai ona amanaʻia le tele o foliga o le suka, lea o le a talanoaina i lenei tusiga.

O mea suamalie uma ua vaevaeina i ni vaega tetele se lua - o le natura ma le faʻaogaina.

Faʻatauga Suga Masani

Mea suamalie faalenatura - mea vavalalata mai mea masani masani poʻo mea na maua mai i se mea faʻapitoa, ae maua i le natura. O le mea e masani ona faʻaaogaina o le falu, xylitol, sorbitol, stevioside. O mea suamalie uma lava e maualuga-kalori, o lona uiga i ai le aoga o le malosi, o lona uiga e mafai ona aafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O mea suamalie faalenatura (sei vagana ai le stevioside) e itiiti ifo le suamalie nai lo le suka, lea e tatau ona amanaia pe a fuafuaina le taumafaina. O le masani masani o le taumafaina o suamalie e masani ai e le sili atu nai lo le 30-50 g Afai e sili atu le masani i aso uma, e mafai ona maua le itu: faateleina le toto toto, faapea foi ma le gastrointestinal, ona o nisi o suka (sorbitol, xylitol) ua i ai se aafiaga tele.

O mea suamalie faalenatura e masani ona faʻaaogaina i le gaosia o meaai faapitoa mo le maʻisuka: kuki, sukalati, keke, kuki kuki, suti, lole ma isi suamalie i luga o le fructose, sorbite, stevia. I le toetoe o soʻo se faleoloa poʻo se supamaketi e mafai ona e maua ni fale maʻisuka faapitoa ma matagaluega ma oloa mo tagata e maua i le maʻisuka.

O le mea autu e le o le aveesea, aua o ia oloa, e ui lava e le oi ai le suka, e mafai lava ona faateleina le kulukose o le toto i ni aofaiga tetele, ma o le siakiina o le tagata lava ia ma le saʻo lelei o le taumafa i aso taitasi o meaai i mea e gaosi ai e taua tele.

Artificial Sweeteners

Mea faʻamalosi (vailaʻau) suamalie - o mea na maua mai i mea faʻapitoa. O mea sili ona lauiloa o le suka o aspartame, acesulfame K, saccharin, cyclamate. E leai se aoga o le suamalie, e faʻamavae atoa mai le tino, aua le aafia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma o lea ua fautuaina mo tagata e mafatia i le maʻisuka.

Stevia ma le sucralose - le filifiliga a tagata fai meaʻai ma endodrinologists

I le taimi nei, o mea suamalie sili ona suamalie e leai ni mea faʻaleagaina ma aʻafiaga o le sucratini ma stevia (stevioside).

Sucralose - O le augatupulaga lata mai o le suamalie saogalemu e mafua mai i le suka masani, lea e faʻapitoa ona gaosia. Ona o lenei mea, ua faʻaitiitia ai le kalori, o le mafai ona faʻamalosia le maualuga o le kulukose o le toto.

Na faʻataʻitaʻiina suʻesuʻega o faʻamaʻi pipisi e uiga i le sucralose na faʻaalia ai e leai ni tino e maua ai le tino, mea e faʻaleagaina pe faʻaleagaina. E le aʻafia le tino i le tino, e le afaina ai le metabolism o le carbohydrate, o lea e mafai ai e tagata e maua i le maʻisuka ona faʻaaoga.

Stevia - O le upusii o laulaau o le stevia plant, poʻo, e pei ona masani ona taʻua, "mutia o le meli", e sili atu i lo tatou suka masani e sili atu ma le 300 taimi i le suamalie. I le faaopoopo atu i le suamalie faalenatura, o le stevia e tele mea tau vailaau: e faaitiitia ai le kulukose toto, faaitiitia le cholesterol, faaleleia le gataifale, faamalosia le puipuiga o le tino, ma faagesegese le faagasologa o le soifua matua.

O le mea lea, faʻafetai i le faʻaogaina o le suka, e mafai e le maʻisuka ona 'ai i le suamalie ma inu saogalemu le lauti suamalie. Faʻatasi ai ma le saʻo lelei ma le matauina o le taumafa i aso taitasi o mea suamalie mo le maʻisuka, e mafai ona e taitaia se soifuaga atoatoa, e oʻo lava i le maʻisuka.

Faʻamatalaga Aoga

O le suka e suitulaga i le maʻisuka e mafai ona faʻatusalia e glycosides faʻanatura poʻo polyalcohols, poʻo vailaʻau gaosi. Toeitiiti o mea uma lava e suitulaga i le vaega o mea faʻamalosi - o kalama taitasi o le suamalie, pe a faʻafefiloi, toe faʻaleleia pe tusa ma le 4 kcal (pei o le suka lava).

O le tuusaunoaga naʻo le itu i tua - o se glycoside vavae ese mai stevia. I le faaopoopo i le stevia, o mea suamalie faalenatura mo le maʻisuka o loo faʻatusalia e le sorbitol, fructose, xylitol. O nisi o mea suamalie faalenatura e aafia ai le maualuga o le suka o le toto, mo le suamalie latou te le sili atu foi le sili atu i le suka (xylitol e mafai ona avea o se faataitaiga), poo le lafoaia foi (sorbitol).

E le fautuaina mea inu Caloric pe a maua mai le maʻisuka ma le oona. O le fua masani o aso uma o soʻo se mea suamalie masani e le silia 40-45 g i le aso.

O meaʻai suamalie e leai ni calorico o ana faʻagasolo gaʻo. O lenei vaega e aofia ai le saccharin, aspartame, cyclamate sodium, potassium acesulfate, sucralose. O i latou uma e sili atu le suamalie nai lo le suka i le tele o taimi, aua le aumaia calories, aua le suia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le mea e leaga ai, toetoe o i latou uma lava e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le gaioiga o le tino (o le tuusaunoaga o le galala).

O nisi o mea faʻapitoa o le suka e mafai ona faaopoopo i meaʻai saunia (pe a vevela, latou te suia meatotino). E faʻasaina i le taimi o le maʻitaga (sei vagana ai le sucralose). O le masani i aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 20-30 g (i le matua, e tatau ona faaitiitia le masani i le 15-20 g).

Faatonuga faapitoa

O le muamua auaunaga o le suamalie e tatau ona itiiti (aemaise lava xylitol, sorbitol, fructose). I le avea ai o se tulafono, o la latou masani i aso taitasi i le taimi muamua e 15 g / aso. E taua le manatuaina e le o aʻafiaga uma o suka e lelei ona tuʻuina e le tino - o nisi tagata latou te ono maua ni faʻaʻailoga e pei o le nausea, o le fatu, ma le afaina.

I lenei tulaga, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le vailaau ua filifilia, pe suia foi i se isi. O le taumafa o tagata gasegase e tatau ona aofia uma ai meaʻai talafeagai.

Saccharin, aspartame, sucralose

E le o mea uma e tutusa uma. Faatasi ai ma le suauu saogalemu, saccharin, aspartame ma le sucralila e mafai ona iloga.

Saccharin - o se tasi o uluai suamalie suamalie, na faia i luga o le faavae o le sulfamino-benzoic acid compound. Na maua ai le lauiloa i le amataga o le 20 seneturi. O le vailaau e 300 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. O loʻo faʻatau atu i ni pepa o loʻo i lalo o le igoa o Sukrazit, Milford Zus, Sladis, Sweet Sugar. O le fautuaina i aso taitasi o le fualaau faasaina e le silia ma le 4 papa. O le tele o mea e mafai ona mafua ai faafitauli faʻalesoifua maloloina. O le le lelei o le oloa e aofia ai se togafiti faapitoa, o le mafai ona mafua ai le faʻateleina o le maʻi gallstone. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga, e tatau ona e saccharin i se manava atoa.

O le isi mea suamalie taua o aspartame. E sili atu le saogalemu nai lo le saccher. Ae ui i lea, o loʻo i ai se mea e mafai ona fausia ai le methanol - o se mea oona mo le tino o le tagata. O le fualaau faasaina ua solia i tamaiti laiti ma fafine maʻitaga. O le vailaau e 200 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka. E iloa i le ituaiga o laumei ma le paʻu. Ole fua fautuaina ole 40 mg / kg o le mamafa o le tino. Faʻaaogaina e suitulaga ia Sweetley, Slastilin. I lona tulaga mamā ua faatauina atu i lalo o igoa "Nutrasvit", "Slades". O le lelei o le suamalie o le mafai lea ona suia le 8 kilokalama o le suka ma le leai o se taimi mulimuli. O le tele o mea e mafai ona mafua ai le atinaʻe o phenylketonuria.

O le sucralose ua manatu o le suauu sili ona saogalemu. O le vailaau o se vailaʻau faʻasolosolo lelei, 600 taimi le suamalie o le suka. E le afaina ai le gaosiga o le inisalini. O le vailaʻau e le o aʻafia e le tino, e faʻapitoa i se aso pe a uma le pulega. E fautuaina le oloa mo le faʻaaogaina i le maʻisuka o soo se ituaiga, oona, i le taimi o le taumafataga. Ae ui i lea, na atiae le sucralose i se taimi lata mai, e le malamalama lelei ona aʻafiaga. E tatau ona mafaufau lenei mea pe a ave le vailaau ma e le sili atu i le fua fautuaina.

Cyclamate ma le Acesulfame Calcium

O le saogalemu o fualaau faasaina e pei o le cyclamate ma le calcium acesulfame ua faateteleina ona fesiligia.

O le Cyclamate o le sili lea ona sui ai le suka. Faʻailoaina i tamaiti, maʻitaga ma tina failele. E le talafeagai mo le maʻisuka o loʻo mafatia i faʻamaʻi o gaʻo ma meaola oona. Cyclamate e 200 taimi sili atu ona suamalie nai lo suka. Mai le lelei o le fualaau faasaina: itiiti le lamatiaga o gasegase afaina ma se ola umi. O le tele o le faʻatonuga ua mafua ona o le leaga o le soifua lelei. O se faasologa saogalemu i aso taitasi o le vailaʻau e 5-10 g.

O le isi suamalie o le calcium acesulfame. O le tuufaatasiga o le vailaau e aofia ai le aspartic acid, lea e aʻafia ai le aʻafiaga o le tino, mafua ai le faʻalagolago ma le manaʻoga e faʻalautele le fua. O lenei suamalie ua solia i faʻamaʻi o le cardiovascular system. O le maualuga o le fua fautuaina (1 g i le aso) e mafai ona mafua ai le afaina i le soifua maloloina.

Naʻo le suauu masani na faʻatagaina mo le maʻisuka o le stevia. O faʻamanuiaga o lenei oloa e leai se masalosalo.

Stevia o le calorie glycoside sili ona maualalo. E ia te ia se tofo suamalie. O se paʻu paʻepaʻe e faʻamafu lelei i le vai ma e mafai ona kuka. E maua mai le vailaau mai lau o se laau. Mo le suamalie, 1 g o le fualaau faasaina e tutusa ma le 300 g suka. Ae ui i lea, e tusa lava ma se suamalie, o le stevia e le faateleina le suka o le toto. E le afaina ai aʻafiaga. O nisi o tagata suʻesuʻe ua matauina le lelei o le suiga o le sui. Stevia e maualalo ai le toto maualuga, ei ai sina faʻaogaina o le diuretic, antimicrobial ma antifungal.

Stevia Concentrate e mafai ona faʻaaoga e faia ai mea suamalie ma meaʻai. Naʻo le 1/3 tsp vailaau e tutusa ma le 1 tsp. suka. Mai le stevia laulaʻau, e mafai ona e saunia se fusi e faʻapipiʻi faaopoopo i compotes, teas ma susu susu. Mo lenei, 1 lepp. pauva lūlū 1 tbsp. fufulu vai, vevela i totonu o se vai taele mo le 15 minute, ona malulu ai lea ma vevela.

Xylitol, sorbitol, fructose

O mea suamalie e pei ole xylitol, sorbitol ma le fructose e le fautuaina mo soo se ituaiga o le maʻisuka.

Xylitol o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe ma paʻepaʻe. A maeʻa ona faʻaaogaina, e mafua ai se lagona lelei i le laulaufaiva.Ua lelei le solo i le vai. O le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai le pentatomic alcohol, poʻo le pentitol. O le vailaʻau e faia mai le sana poʻo le fafie. 1 g o le xylitol ei ai le 3.67 calories. O le fualaau faasaina e na o le 62% e gauai i le iniseti. I le amataga o le talosaga, o le okeni e mafai ona mafua ai le gaioiga, manava manava, ma isi aʻafiaga ae leʻi faʻaaogaina. E le tatau ona sili atu i le 15 g le fua fautuaina ole fuataga ole fomaʻi ole 45%. O nisi o maʻisuka ua maitauina le aoga ma le choleretic o le fualaau faasaina.

Sorbitol, poʻo le sorbitol, o se paʻu eleelea ma se manogi suamalie. E sili atu le solu i totonu o le vai ma faʻasao i le kuka. E maua mai le oloa mai le faʻamaʻiina o le kulukose. I le natura, i le tele o aofaiga e maua i fua ma fua. O mauga eleelea e sili ona taua i totonu. O le vailaʻau vailaʻau o le sorbitol o loʻo faʻatusalia i le hexitol o le 6-atene. I le 1 g o le oloa - 3.5 kalori. O le maualuga o aso e mafai ona tuʻuina i le aso e 45 g. I le amataga o le faʻatagaina, e mafai ona mafua ai le pala, vevela ma le manava, lea e pasia pe a uma ona fai ma vaisu le tino. O le fualaau faasaina e afaina i le intestine 2 taimi lemu atu nai lo le kulukose. E masani ona faʻaaogaina e puipuia ai caries.

O le fructose o se monosaccharide lea e maua mai i le vailaʻau o le acetic acid po o le enzymatic o le suauu ma le fuga. I le natura, e maua i le tele o fua, fuamoa ma nectars. O le kalori matāʻupu o le fructose o le 3.74 kcal / g. E silia ma le 1.5 taimi sili ona suamalie nai lo le suka masani. O le vailaau faʻatau e faʻatau atu i se ituaiga paʻu paʻepaʻe, solu i totonu o le vai ma faʻafesuiaʻi ai se vaega o ana mea totino pe a vevela. O le fructose o loʻo faʻagesegese lemu e le manava, ei ai lona aʻafiaga. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e faʻaititia le faʻaagaga o le glycogen i totonu o masini. Ole fua fautuaina o le vailaʻau e 50 g i le aso. O le soona fai o le fua e masani ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le hyperglycemia ma le faʻateleina o le maʻisuka.

Ina ia filifilia le suamalie sili ona lelei mo le maʻisuka, e tatau ona e faʻaeteete faʻalelei oe lava i meatotino o faʻaopoopoga taʻitasi. E taua le manatuaina e oo lava i mea suamalie e fautuaina e fomaʻi e tatau ona ave ma le faʻaeteete. E leai se afaina i le soifua maloloina, e mafai ona faʻaaogaina stevia. Ae tatau ona aofia i totonu o le meaai pe a uma ona feutagai ma le fomai.

Fautuaina Sugar Substitutes

O mea suamalie mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona saogalemu pe a mafai. Endocrinologists e masani ona fautuaina o latou gasegase ia faaaoga le stevia poo le sucralose.

O le sucralose o se analog suka gaosia na maua mai le suauu. E le afaina ai le tino, e sili atu i le suka pe tusa ma le 600 taimi i le suamalie, ma e le faʻaumatia e togafitiga vevela.

E sili atu le filifilia o suka e suia ai le maʻisuka taʻitasi, faʻalogo i manatu o le fomaʻi ma ou lagona. E leai se tulaga e tatau ona e faʻatupulaʻia le fua o le taumafa o soʻo se mea suamalie.

O le fea mea manogi e sili atu

O le fesili lea e sili atu le suamalie, ou te manatu, e fiafia i le toatele. E le o se mea faalilolilo i soo se tasi o le tele o le faʻaaogaina o suka ma isi mea gaʻo faʻamalolilolilo faigofie e mafua ai faʻamaʻi matautia e pei o le maʻisuka, maʻi maʻi cardiovascular, ma le gaʻo. E le gata i lea, o sitaili e vave faʻavaveina le faagasologa o le soifua matua.

Afai e te leʻi faatauina se faʻataʻitaʻiga suka, o lona uiga e te le faʻaumatia. I le taimi nei e maua i latou i le toetoe lava o oloa uma, o lea afai e te vaʻai i le tusi E i luga o le igoa, aua e te popole. Pau lava le mea e te manaʻomia e iloa ai mea e faatagaina mo le faʻaaogaina. Mo se faataitaiga, i Rusia, o mea nei e faʻatagaina mai mea suamalie:

    E420 - sorbitol. E950 - Acesulfame. E951 - aspartame. E952 - afa. E953 - faʻavae. E954 - saccharin. E957 - thaumatin. E958 - glycyrrhizin. E959 - neohesperidin. E965 - Maltitol. E967 - Xylitol.

Sei o tatou tilotilo i lenei ituaiga ma iloa po o le a le suamalie e sili atu. O mea suamalie uma o mea taumafa ia, e vaevaeina i ni vaega se lua - natura ma mea faʻafefiloi. O le upu "natura" e masani lava ona atagia ai e mafua mai i fua ma fua. O lenei vaega e aofia ai le fusela lauiloa, xylitol, sorbitol, ma le itiiti ifo lauiloa lautetele, maltitol, isomalt, ma isi.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o le fructose e aoga tele mo tagata faʻavaivaia, faʻapea foi mo tagata uma o loʻo galulue i galuega mamafa mamafa, tagata taʻalo i le taimi o aʻoga malosi, ma tagata matutua. O le fua fautuaina o aso taʻitasi o le fructose e le sili atu i le 45 kalama. O tagata gasegase e manaʻomia ona manatuaina, tusa lava pe itiiti ifo nai lo le suka, e aʻafia ai le maualuga o le suka o le toto ma e tatau ona faʻaaoga lelei. E le fetaui le fructose mo i latou e mananao e aveesea le mamafa, aua e le sili atu le taua i le suka i le kalori.

O le Sorbitol na vavaeese muamua mai fua o le vine. E maua foi i apu, apricots, seaweed. O le Xylitol e maua mai i paʻu o fatu o le fatu ma fatuga o sana. E tusa ai ma mea e maua i le caloric, sorbitol ma le xylitol e faʻatusatusa i le suka ma e eseese le tofo mai ai.

O le lelei o nei mea suamalie ona e le o ni vailaʻau oona, latou te sosoʻo malie i totonu o sela o le tino, e aunoa ma le mafuaʻaga o se manaʻoga faanatinati mo le faʻasaʻolotoina o le inisalini. O meaola suamalie faalenatura e aʻafia ai siama e faaleagaina ai le nifo, lea e faʻaitiitia ai le lamatia o le pala o nifo. O le mea lea, o le sorbitol ma le xylitol o se vaega o nifo ma ni meaʻai.

E le gata i lea, o loʻo i ai se aafiaga tele ma e fautuaina mo le malosi. Ole fua ole aso ole ole aso ole aso ole sorbitol ma le xylitol e le silia ile 50 kalama i le aso. E tatau ona e iloa pe a sili atu ma le 30 kalama le taimi e ave ai le ita, o le ita o le manava ma le manava o loʻo mataituina, faʻapea foi le atinaʻe o le mumusu o le gallbladder (cholecystitis).

O ituaiga fou o suamalie e masani ai, e pei o le maltitol, isomalt, glycyrrhizin, thaumatin, neogesperidin, ou te manao e nofo i le mea suamalie steviazide, lea e maua mai i le American American plant stevia (honey grass). O lona lelei e le gata e suitulaga ai le suka, ae faʻaititia ai foi le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma e mafai ona faʻaaogaina i luga o atopaʻu e aunoa ma le fetuunaʻi o le ola maloloina o le tino.

O le Kamupani NSP e maua ai le Stevia sweetener, lea e aofia ai se vaega sili ona maualuga o le fatu o le stevia. I le faaopoopo atu i glycosides suamalie, o le stevia e tele isi mea e aoga mo le tino o le tagata: antioxidants, flavonoids, e pei o le kuka, minerale (potassium, calcium, phosphorus, magnesium, silicium, zinc, copper, selenium, chromium), vitamini C, A, E, vitamini o vaega B.

E tusa ai ma faʻamatalaga faasaienisi, o le stevia e faʻaleleia ai le gaioiga o le cardiovascular, o le puipuia o le tino, o le toto, o le ate, fatugaʻo, ma le faʻaleleia. E faʻasolosolo ai le toto maualuga, maua ai le antioxydant, anti-inflammatory, anti-allergenic ma le faʻafeoloologa o aʻafiaga. O le faʻaaogaina o le stevia e fautuaina foi mo le faʻatasiina o le maʻi (arthritis, osteoarthritis), lea e fautuaina ai foi le tapulaʻa o le suka.

O se taunuuga o suesuega o meaola ninii, meaola oona, suesuega o le tino ma isi suesuega, na faamaonia ai o le suamalie faaleaganuu a Stevia o le umi faaumiumi o le faaaogaina e matua leai lava se aoga, e le pei o mea gaosi faasili ua faaaoga nei, e pei o le saccharin, acesulfate, aspartame ma isi o loʻo i ai le tele o aʻafiaga matuia leaga.

O le muamua o mea suamalie e foliga mai sa foliga mai saccharin, lea na faʻaaoga mo le silia ma le 100 tausaga. O le i ai o ni mea lelei: o lona suamalie e 300-400 taimi sili atu le maualuga nai lo le suka, e mausali pe a malulu ma vevela, ae o loʻo i ai se tofo lelei. E i ai fautuaga e mafua ai le tele o faʻamaʻi, i ni gasegase tele e mafai ona mafua ai le kanesa o le vevela, ma i atunuu e pei o Amerika ma Kanata o loʻo taʻua o le carcinogen ma ua faasaina ona faʻaaogaina.

E tele fefinauaiga e uiga i le suamalie sili ona lauiloa, aspartame. O se vaega o le sili atu ma le 6,000 ituaiga o oloa, e aofia ai vitamini pepe, mea inu mea inu, vailaʻau, ma e masani ona faʻaaogaina i le faʻasalalau lautele.

E tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le 62% o le suka e suia ai maketi. Ua fai mai le au gaosi ma le malo e saogalemu, ae o le tele o saienitisi ma nisi o mea moni ua faamaonia e le moni lenei mea.

I le tele o faʻataʻitaʻiga, na maua ai o le faʻaaoga umi o le aspartame e mafai ona mafua ai le maʻi tigaina, gasegase, allergies, atuatuvale, le mautonu ma e oo lava i le kanesa o le faiai. O isi suka gaosi suka gaosia ei ai a latou mea lelei ma le lelei. Ae ui i lea, o tagata suʻesuʻe sa autasi i le manatu o le faʻaaogaina o soʻo se mea suamalie o loʻo aʻafia ai le paleni o le tino.

A o finau le au saienitisi pe o le a le mea suamalie e sili atu, o oe ma aʻu e faaauau pea ona faʻaaoga le aspartame ma isi mea faʻafefiloi ma meaʻai. O le mea moni, lelei, e tatau ona e 'ai meaai suamalie masani, meli, vine, fualaau lole, fualaau mamago, ma isi mea, ma mo i latou e sili ona fiafia i se "olaga fiafia", e fautuaina e fomaʻi le suia o le suka masani ma suka suamalie. Fai mai, i le taeao ma le afiafi e mafai ona e gaʻo se sipuni o suka, ma le aso atoa, faʻaopoopo na o mea suamalie i meainu.

Manatua o mea suamalie, e pei o ituaiga uma o mea taumafa o meaʻai, e le mafai ona 'ai i le tele o meaʻai. I mea uma e tatau ona e iloa le fuataga!

Maʻisuka - pe faapefea ona suia le suka

O le maʻi suka e vaevaeina i ni ituaiga se lua: o le insulin-e faalagolago, faʻapipiʻi i tupulaga talavou ma le ituaiga lona lua, e masani lava ona atiaʻe le matua i le tele o tausaga ina ua mavae le 50 tausaga. O le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia se togafitiga faʻapitoa maeʻaeʻa, ma o le maʻisuka, lea e atiina ae pe a mavae tausaga, e mafai ona taofiofia i meaʻai lelei.

Ua oʻo i le taimi e toe iloilo ai le ituaiga olaga pe afai: O le puʻu o se fafine e sili atu i le 75 - 78 cm. Mo tagata e sili atu i le 100 cm. Faʻailoga nei, o le ono mafai ona maua le maʻisuka e lima taimi le maualuga, pe a faatusatusa i tamaloloa, e le oʻo i le 80 cm.

Ituaiga 2 maʻisuka meaai

Ua leva ona faamaonia e saienitisi o meaai gaʻo o se tasi lea o mafuaaga e mafua ai le atinae ma le faateteleina o le maʻisuka. O le mea lea, e tatau i le maʻisuka ona tausisia le tulafono a le silia ma le 40 kalama o le gaʻo tumu i le aso. O gaʻo susu o loʻo i ai i gaʻo uma o meaola mai manu: pata, gaʻo gaʻo, palu.

E iloa e tagata uma o le maʻisuka e faʻasaina le 'aina o sasala ma suka, ae o le toʻatele e le iloa o isi oloa e faʻateleina ai le suka i lalo o le loka, o nei mea e aofia ai gaʻo vailaʻau faigofie. O le mea lea, i lalo o le faasaina: vine, fualaau suamalie, pateta, meli, faʻi, pusa, aso ma isi mea taumafa ei ai se faasinomaga maualuga.

E faigata ona vave tuʻuina lau sitaili sili ona e fiafia i ai, ona e faʻaaogaina ia i latou. A e le lava le manaʻo i le suamalie, e manaʻomia e le tino le suka. O le mea lea, mo le maʻisuka (ma soʻo se tasi e manaʻo e tuʻuina atu le suka), ua atiaʻe faʻamalosi faapitoa. Ae le o mea uma e aoga, e oʻo lava i tagata matautia.

Mea suamalie mo le maʻisuka - faʻaleagaina ma manuia

SorbitolO le mea moni, e suamalie le suamalie ma e le faʻaaogaina i gaʻo vailaʻau, o le natura o se ava malosi e ono. I lona masani masani na maua i apu, mauga o le mauga, ma le tele o isi fua ma fua. O le ituaiga meaai o le sorbitol o se mea suamalie masani, e faʻaaogaina ei latou o loʻo mafatia i le maʻisuka ma i latou e mananao e aveesea le mamafa, aua o loo aofia ai le 2.4 kcal i le tasi gram (faʻaopopo atu, i le suka sili atu i le 4 kcal i le 1 gram).

I le avea ai o se mea sili ona mamafa mo le malosi ma se sui o le aufaipese, ua ave le sorbitol i le 5 i le 10 kalama aʻo le i ai poo le 1 itula mulimuli ane. O le le lelei o le sorbitol o le maualuga o le suamalie e tele taimi e maualalo ai nai lo le suka, ae e mafai ona sili atu i le 40 kalama i le aso. Ma afai e sili atu i le fua fautuaina, e afaina ai le tui o le intestinal: bloating, diarrhea.

Fructose. I le tino, ua vaevaeina le suka i le kulukose ma le fructose. Glucose o le punavai autu lea o mea inu gaʻo, ma o le mea lea o le malosi mo le tino, e manaʻomia le inisalini mo lona faʻamago, o le mea lea e le aofia ai i le taumafa o le maʻisuka. Ae o le fructose, i se isi itu, e le manaʻomia le inisalini, o le mea lea e saogalemu ai le maʻisuka.

O aoga o le fusi. O le faaopoopoga e tasi ma le afa taimi sili ona suamalie nai lo le suka, o lea o lona taumafaina e maualalo, i se faaopoopoga, e 1.5 taimi le itiiti ifo o kalori pe a faatusatusa i le suka, pe afai e te le faaaogaina i le aofaiga tutusa e pei o le suka. O le fructose o loʻo aʻafia e lela uma ate ma ua liua i le "glycogen" mo le teuina ma le vave ona toe foʻi mai pe a maeʻa le ogaoga o le mafaufau ma le tino.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le fructose ma isi mea gaʻo e maua ai le tino malosi e toe faʻaleleia ai mai taʻaloga. Faatasi ai ma meaola uma, o le fructose o loʻo i ai le faʻamaufaʻailoga sili ona maualalo, 19 iunite (65 gaʻo), lea e le faʻaosofia ai le televave o le toto o suka. Faʻafitauli. I le maʻisuka ituaiga 2, o le masani o le fructose i aso taitasi e le sili atu i le 30 - 40 kalama, e taua le mataʻituina le tele o le taumafa.

Stevia ma Xylitol. O fualaau vevela Stevia o se suamalie masani masani - mutia meli poʻo steviol - glycoside. 300 taimi sili ona suamalie nai lo le suka, faatasi ai ma le kalori o le 0%. O le mea lea, o le stevia e le gata ina aoga mo le maʻisuka, ae mo tagata foi e mafatia i le mamafa o le mamafa. E le gata i lea, e leai ni aʻafiaga le lelei na matauina i stevia.

E na o le tasi le toe foʻi mai: o le uiga masani o le afu o le laau, ae o lenei ua latou aʻoaʻoina auala e faamama ai ina ia toetoe lava a lagona. Xylitol o se suauu maulalo, 33% itiiti le kalori nai lo le kulukose. E iai foi se tasi o mea sili ona lauiloa i le suka, faatasi ai ma le stevia.

Ae, e iai aʻafiaga itu, i le tulaga o le sili atu i le masani masani - 50 kalama. A leai, ia faʻamoemoe le manava o le gastrointestinal ma le faʻailoga.

Sucralose. O lenei mea e gaosia faapitoa le suka, lea e 600 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka faigofie, ma o le mea lea, o le mea e tatau ai - ma le tele o le aofaʻi. Ona o le a, ua faʻaititia le afaina ma le kalori o le oloa. Ole fua ole aso ole sucralose e fuafua i le 5 mg i le 1 kilokalama o le mamafa, pe a ma le 180 grams o suka i le aso.

E le gata i lea, o lenei sui e le faʻaumatia le manava o le nifo, aʻo isi mea uma e faʻaumatia. Le lelei o le sucralose. O le tau maualuga, ona o lea mea e toetoe lava a le maua i luga o fata, ua le mafai ona tetee atu i tauvaga ma mea e sili atu ma le suka suka. O le maualuga o le suamalie i Sucralos e matua maualuga lava, o lea e faigata ai ona faʻaaoga i le olaga i aso faisoo. Ae e mafai ona faʻatau i falemaʻi i foliga o laʻau - mea suamalie.

Faʻalogo! Talia

Nai lo le suka, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina ai suka suka, o nisi taimi e filifilia i se tasi. O le mea e leaga ai, e le o tagata uma e iloa le auala e filifili ai ma faʻaaoga saʻo.
O se tasi o mea suka o loʻo faʻaaoga i le maʻisuka o le xylitol. Faʻaaogaina pe a gaosia le gaosiga o mea totino o mea totino, mo se faʻataʻitaʻiga, iʻuga o kulimi sana, paʻu ma fatu fatu. O le kalori o le 1 g o le xylitol e 3.7 kcal.

Ole fua ole aso o le xylitol e le tatau ona sili atu i le 30-40 g, ae 2-3 inumaga (e le silia le 20 g ile fua). Ole fua tele o le xylitol e mafai ona afaina ai le intestinal.

Sorbitol e le oona, e le afaina ai le suka toto, ae o le afa e suamalie pei o le suka. O le Sorbitol ei ai le caloric lona latalata i le suka ma le xylitol: 1 g o le suka e 3.8 kcal, ma le 1 g o le sorbitol e 3.5 kcal. O le Sorbitol, faapea foi le xylitol, e sui ai le suka, e faaaoga mo le maʻisuka, ae o le tele o lona aoga e le manaomia.

Saccharin e tusa ma le 350-400 taimi sili ona suamalie nai lo le suka i lona suamalie. E solo lelei i le vai, ae pe a kuka, e aliali mai le oona oona, o le mafuaʻaga lea e sili ai ona faʻaopoopo i na o meaai saunia. Ole fua ole aso ole saccharin e le tatau ona sili atu i le 3 maa i le aso. O faʻamaoniga i le faʻaoga o le saccharin o faʻamaʻi matautia o le ate ma fatugaʻo.

E leai se fua o le fructose mai le inumaga e vave vave pei o le kulukose, e sili atu le suamalie nai lo le suauu, ma o le inisalini e toetoe lava a le manaʻomia mo lona faʻaaogaina. Ae ui i lea, o le maʻisuka ituaiga II, tuufaatasi ma le oona, pe a faʻaaogaina le fructose, e tatau ona e manatuaina le maualuga o lona malosi.

Fructose, e fai ma sui o le suka, e mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka e maualalo ai le maʻisuka, ae na o le faatapulaaina, ona o le taumafaina i le tele o mea e mafai ona mafua ai le faateleina o le suka toto, totoina ma le manava, faapea foi ma le gaʻo gaʻo.

O le 'ai o le sukasela e tatau ona masani ma le faʻamaoniaina, o lona uiga. saʻo mai le fua. E sili ona lelei i latou i meaʻai faʻi susu. Lona lua, e manaʻomia le mataʻituina e le aunoa pe a faʻaaogaina soʻo se mea suamalie. E tatau ona taulai totoa i oloa gaosiga e aofia ai le sucrose (suka), glucose, fructose ma le sipuni sana. Ae e te leʻi faʻatau mai soʻo se oloa, e tatau ona e faamasani ia oe lava i lona fatuga.

Lona tolu, e tatau ona e aloese mai le faʻaaogaina o meainu suamalie. E tasi le fagu soda e aofia ai le 12 tsp. suka. Nai lo o le faʻafeiloaʻi o sua, e sili atu le inu i sua fou fou.

Lona fa, e aoga le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai faʻamaoniga, maualalo-kalori ma le suka e aunoa ma le gaʻo-mea o le natura.

Tuua Lau Faamatalaga