O le a le mea o le maʻisuka: faʻamatalaga, faʻamaoniga, puipuiga

O le maʻisuka Steroid o se tulaga lua o le ituaiga 1 maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O lona atinaʻe e mafua mai i le tele o corticoroids i totonu o le toto o tagata gasegase e maua mai i le siama oona, poʻo le maeʻa ai o vailaʻau e faʻavae i luga. Ua faatonuina mo le togafitiga o le tele o faamaʻi ma maua ai se avanoa e faaitiitia ai le malosi o le tiga. O togafitiga e le o fesoʻotaʻi ma le faʻaleagaina o sē β o tamaʻitaʻi o Langerhans o le pancreas.

Le faavae o le atinaʻeina o le faamai

O loʻo maua i luga o le maʻisuka vailaʻau i lalo o le malosi o le tele o mea. E aofia ai:

  • O le maualuga o fualaau o kullucocorticoid, lea e oʻo atu ai i le siakiina o le maʻisuka vaivai i gasegase e leʻi faʻaalia se soliga o le gaosiga o le gaʻo.
  • Suiga o le maʻisuka e le o le inisalini e faʻalagolago i le maʻisuka i lona foliga o le insulin-dependent.
  • O le le mautonu i le tulaga o le hormonal mafua ona o le le lelei o le gaioiga o le hypothalamus ma le pituitary gland ma faaitiitia ai le tetee o sel ma masini i le inisalini.
  • Faʻamatalaga o le toso oona, e faʻaalia ai le gaʻo o le thyroid ma faʻaleagaina le gaioiga o le monosaccharide e vaʻaia i le tino o le maʻi.
  • Faailoaina o le le atoatoa i le va o hormones, lea e avea ma mafuaʻaga mo le leai o se faʻafoʻi o fusi tino i le inisalini.
  • O le tele o le tagata maʻi, faʻapea foʻi ma le gaosiga tele o le hydrocortisone e le tino - o le hormone na gaosia mai e le siama faʻapitoa.

O se ituaiga agavaʻa o togafitiga, o lona atinaʻe e fesoʻotaʻi ma le maualuga o glucocorticoids, atonu o le a mou ese atu ia te ia lava pe a uma ona faalēaogāina a latou faʻaaogaina. O ia mea e fausia ai se tala lelei mo le atinaʻeina o le suka suka, ua maua ona o le vavaeeseina o le monosaccharide i le toto.

O le togafitiga vave o le faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli e ono lamatia ai le ola maloloina ma le soifuaga o le maʻi.

Faʻaaogaina le tele o fualaau o glucocorticoid, o le maualuga lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le maʻisuka, ma maua ai le aʻafiaga o le maʻisuka. Ua faatonuina i latou e foia faafitauli o le gasegase oona, masesla bronchial, o le tele o maʻi o le autoimmune. I le faaopoopo atu i le kullucocorticoids, o le suka suka mafai ona mafua mai i le faʻaaogaina o togafitiga i foliga o Nasrix, Navidrex, Hypothiazide, Dichlothiazide ma nisi ituaiga o fualaau o le manava o le fananau mai.

Faʻaaliga o le maʻi

O le maʻisuka vavalalata e faʻapipii faʻamaoniga o ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. E aofia ai:

  • Le foliga mai o le galala ma le lagona malosi i luga o le papa o le epidermis.
  • Maualuga o le urination.
  • Faʻaleagaina o lagona, faʻaitiitia o le maualuga o le faʻamalositino, mafua ai le vaivai tele, vaivai o le maʻi.
  • Laititi mataupu o le sailia o maualuga maualuga o le suka, acetone i le toto ma le urine.
  • Faʻaitiitia le mamafa o le mamafa.

Faailoga autu o togafitiga e le eseese i se ata faʻalauiloaina o faʻaaliga. Latou te tulaʻi ona o le faaleagaina o sē β o tamaʻitaʻi o Langerhans o le pancreas ma se tele o corticosteroids. Tulaga o le inisalini i le tino o le tagata maʻi ua faʻaitiitia, ma o le faʻalauteleina o le tino e faʻaitiitia ai. O se taunuuga, ona o le faʻaumatia o β-sel, o le gaosia o le hormone o le protein na mafua mai i le pancreas ua taofia. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e le ese mai le ituaiga o maʻisuka ituaiga 1 ma fuafua ai le masani ai o faailoga.

Taʻiala mo le faʻaitiitia o togafitiga

O togafitiga faʻapitoa o le maʻi suka e tutusa lava ma le fofo i le faafitauli o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. E faʻamaonia taʻitoʻatasi, e tusa ai ma uiga o le tino o le maʻi, o faʻamaoniga o le maualuga o monosaccharide i lona toto. O le maʻisuka vaomalo e togafitia e aunoa ma se faigata tele. O le usitaia o fautuaga, fautuaga a le endocrinologist o le ki lea i le mauaina o ni taunuuga lelei. O togafitiga e aofia ai togafitiga faʻapitoa. E aofia ai:

Ina ia aloese mai faʻafitauli e ono lamatia mo le ola ma le soifua maloloina o le tagata maʻi, e tatau ona iloa le faʻamaʻi i le taimi ma amata togafitiga i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi!

  • Faʻatulagaina le sao o meaai e faʻavae i luga o se taumafataga maualalo.
  • Aveina o suālaʻau maualalo.
  • O le faʻaofiina o le inisalini ile togafitiga i le leai o se faʻamoemoega o le faʻaaogaina o fualaʻau ua faatonuina e faʻavasega ai le toto toto.
  • Faʻasaoina le mamafa.
  • Faaleaogaina o fualaau faasaina e maua ai le corticosteroid e mafua ai le atinaʻeina o togafitiga.

O le taotoga e mafai i nisi taimi ona faʻatulagaina e aveese ai mea e sili atu i totonu o le eleele ma faʻaitiitia ai le latou gaosiga o corticosteroids.

O togafitiga o le maʻi e tele ni sini. A maeʻa ona faʻatinoina, e mafai ona faʻasalalau le maualuga o le monosaccharide, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o mafuaʻaga na fuafuaina ai le faʻaopoopoga o le maualuga o hormones e maua mai i le gaʻo faʻaleagaina. O lenei mea e faʻaleleia ai le avanoa o le toe faʻaleleia o galuega o β-sel o tamaʻitaʻi o Langerhans o le pancreas, e nafa ma le gaosia o le inisalini masani. O le mulimuli i fautuaga a le fomaʻi i luga o le tala o se taumafataga maualalo, o le tuʻuina atu o masaniga leaga e maua ai le avanoa e maua ai se faʻamaoniga lelei ma e le aofia ai le faʻalavelave o le maʻisuka.

Maʻi vailaʻau maʻisuka

Glucocorticoid faʻamalosi, e pei o le dexamethasone, prednisone ma le hydrocortisone, o loʻo faʻaaogaina e pei o fualaau faʻamaʻi-inflammatory mo:

  1. O le faʻamala,
  2. O le gasegase toto,
  3. Maʻi masimimune: pemphigus, eczema, lupus erythematosus.
  4. Tele sikuea.

O le maʻisuka faʻamaʻi e mafai ona aliali mai ma le faʻaaogaina o togafitiga:

  • thiezide diuretics: dichlothiazide, hypothiazide, nephrix, Navidrex,
  • fualaau o le fanau mai.

O vailaau tetele o corticosteroids e faʻaaoga foi e avea o se vaega o togafitiga anti-inflammatory pe a uma le taotoga o le fatu fatu.

A maeʻa le gafa, e tatau i tagata gasegase ona ave tupe mo le taofiofia o le puipuiga o le ola. O ia tagata e faigofie lava ona mumū, lea, i le taimi muamua, e taufaamatau saʻo le okeni ua toe totoina.

O le maʻisuka faafomaʻi e le o faia i tagata gasegase uma, ae ui i lea, faatasi ai ma le faʻaaoga pea o hormones, o le mea e ono tutupu mai i le mea e tupu e maualuga atu nai lo latou togafiti i isi faʻamaʻi.

Faailoga o le maʻisuka e mafua mai i vailaʻau faʻamalosi e fautuaina ai tagata o loʻo lamatia.

O le mea e le tatau ai ona maʻi, o le mamafa o tagata e tatau ona le maua le mamafa; oi latou o loʻo i ai le mamafa masani e tatau ona faʻaaogaina ma faia suiga i a latou meaʻai.

Afai e maua e se tagata lona muaʻi maʻi i le maʻisuka, e leai se tulaga e tatau ona e faʻaaogaina ai fualaau faasaina e fuafua i au lava iloiloga.

Vaega o le faʻamaʻi ma faailoga

O le maʻisuka Steroid e faʻapitoa i le tuufaatasia o uiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma le ituaiga suka 1. O le maʻi e amata pe a amata ona faʻaleagaina le tele o corsicosteroids i siama peta pancreatic.

E o gatasi lenei ma faʻamaoniga o le maʻisuka ituaiga 1. Ae peitai, o suauu beta e faaauau pea ona maua le inisalini mo sina taimi.

Mulimuli ane, o le maualuga o le inisalini e faaitiitia, o le lagona o le tino i lenei hormone e faʻalavelaveina foi, lea e tupu i le maʻisuka 2.

I le aluga o taimi, o peta peta poʻo nisi o ia mea ua faʻaumatia, lea e mafua ai ona taofia i le gaosiga o le inisalini. O le mea lea, o le maʻi e amata ona faʻagasolo tutusa ma le maʻisuka masani ole maʻisuka e faʻalagolago ile inisalini 1. Faʻaalia o tutusa lava faailoga.

O aʻaʻo autu o le maʻi suka e tutusa lava ma soʻo se ituaiga o maʻisuka:

  1. Faateleina urination
  2. Manava
  3. Vaivai

E masani lava, o lisi o loʻo lisiina e le o faʻaalia tele, e seasea ona taulaʻi i ai. O tagata mamaʻi e le faʻaitiitia le mamafa o le mamafa, e pei o le maʻisuka ituaiga 1, o suʻega toto e le o taimi uma e mafai ai ona faia se siama.

Ole maualuga o le suka i le toto ma le urine e seasea maualuga. E le gata i lea, o le iai o numera faatapulaa o le acetone i le toto poo le urina e seasea ona matauina.

O le maʻisuka o se tulaga lamatia mo le suka suka

O le aofaʻi o hormones o loʻo faʻateleina i tagata uma i auala eseese. Ae peitai, e le o tagata uma e ave glucocorticoids e maua i le suka suka.

O le mea moni o le tasi itu, o le corticosteroids e galue i luga o le pancreas, ma i le isi itu, faʻaitiitia le aʻafiaga o le inisalini. Ina ia mafai ona tumau le faʻaogaina o le toto toto i le masani, o le pancreas e faʻamalosia e galue ma se avega mamafa.

Afai ei ai se maʻisuka o se tagata, ona faʻaitiitia lea o le lagona o le gaʻo i le inisalini, ma o le gland e le 100% le taulimaina ona tiute. O togafitiga faʻamaʻi e tatau lava ona faia e avea o se mea mulimuli. Ua faateleina le lamatiaga i:

  • o le faʻaaogaina o mea taʻavale i mea maualuga,
  • faʻalauteleina le faʻaaogaina o vailaʻau,
  • mamafa le onosaʻi.

O le tausiga e tatau ona faia i le faia o filifiliga ma i latou e maua i nisi taimi maualuga maualuga o le suka i le toto mo mafuaaga e le mafaamatalaina.

I le faʻaaogaina o le kullucocorticoids, o le faʻaalia o le maʻisuka e faʻatupulaia, ma o se mea e faateʻia ai se tagata, aua e le mafai ona ia iloa lona maʻisuka.

I lenei tulaga, ao lei aveina ni glucocorticoids, o le maʻisuka e agamalu, o lona uiga o nei fualaau oona e vave ona faateteleina ai le tulaga ma e mafai foi ona mafua ai se tulaga e pei o le maʻi suka.

Aʻo leʻi faʻatuina togafitiga faʻasalalau, o tagata matutua ma le sili atu o fafine e manaʻomia ona faʻataʻitaʻiina mo le maʻisuka latene.

Togafiti

Afai o le tino ua le maua mai le inisalini, ona faʻasaina lea o le maʻisuka, e pei o le maʻisuka ituaiga 1, ae o loʻo i ai foliga o le maʻisuka ituaiga 2, o lona uiga, le faʻamalosia o le inisalini o masini. O le maʻisuka e pei o le maʻisuka 2.

Togafitiga e faalagolago, faatasi ai ma isi mea, i le mea tonu e le lelei ai le maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le mamafa o tagata o loʻo maua pea le inisalini, o le taumafa ma le suka-faʻaitiitia o fualaau faasaina e pei o thiazolidinedione ma glucophage o loʻo faʻaalia. E le gata i lea:

  1. Afai ei ai se faʻaititia o le galuega pancreatic, o lona uiga o le faʻaofiina o le insulin o le a maua ai e ia le avanoa e faʻaitiitia ai le avega.
  2. I le tulaga o le atrophue e le atoatoa o peta peta, i le aluga o taimi, e amata ona toe faʻaleleia le galuega o le pancreatic.
  3. Mo le faʻamoemoe lava e tasi, o loʻo maua ai se taumafataga maualalo maualalo.
  4. Mo tagata o loʻo i ai le mamafa masani, e fautuaina le taumafataga Nu.9, o le mamafa o tagata e tatau ona tausisia le taumafataga Nu.8.

Afai o le pancreas e le maua ai le inisalini, ona faatonuina lea e le iniseti ma o le a manaomia e le tagata maʻi ona iloa le auala e tui saʻo ai le inisalini. O le puleaina o le suka toto ma togafitiga e faia tutusa lava ma le maʻisuka 1. E le gata i lea, e le mafai ona toe faʻaleleia ia sela peta mate.

O se mataupu e ese mai le togafitiga o le maʻisuka e mafua ai fualaau faasaina o le tulaga lea e le mafai ai ona teena le togafitiga o le hormone, ae o le tagata e atiina ae le maʻisuka. E ono i ai lenei mea pe a uma le gaosiga o fatugao poʻo le i ai o se fomaʻi matuia.

O le maualuga o le suka o loʻo tausia iinei, e faʻavae i luga o le saogalemu o le pancreas ma le maualuga o le gafatia o le tino i le inisalini.

I le avea ai o se lagolago faaopoopo, e mafai ona faʻamaonia mai i tagata gasemoni faʻamaoni e paleni ai aʻafiaga o hormones glucocorticoid.

Teʻa maʻisuka - o le a lea?

Steroidal poʻo le maʻisuka faafomai o se faʻamaʻi lea e oʻo atu ai i le hyperglycemia. O le mafuaʻaga o le itu taua o hormones glucocorticoid, lea e masani ona faʻaaogaina i lala uma o vailaʻau. Latou te faʻaitiitia le gaioiga o le tino puipuia, maua ai aʻafiaga e le afaina. Glucocorticosteroids e aofia ai Hydrocortisone, Dexamethasone, Petametone, Prednisolone.

I se taimi puupuu, e le sili atu ma le 5 aso, o togafitiga ma nei fualaau faasaina ua fautuaina mo faʻamaʻi:

  • maʻi leaga
  • siama siama
  • O le COPD o se maʻi faʻamaʻi tumau
  • gout i totonu o se gaioiga laititi.

O le umi, sili atu ma le 6 masina, e mafai ona faʻaaogaina ai le vailaau faʻamaʻi mo le pneumonia interstitial, malamomune, faʻamaʻi o le intestinal, faafitauli dermatological, ma le totoina o totoga. E tusa ai ma fuainumera, o le aʻafia o le maʻisuka pe a maeʻa le faʻaaogaina o nei vailaʻau e le sili atu i le 25%. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, o le hyperglycemia o loʻo matauina i le 13%, faʻafitauli o le paʻu - i le 23.5% o maʻi.

O le lamatiaga o le suka suka maua mai i le:

  • togafitiga faʻapitoa i le maʻisuka ituaiga 2, aiga muamua e maua i le maʻisuka,
  • maʻisuka ile maʻisuka ile taimi e tasi ole maʻitaga,
  • vaʻaia
  • afaina, aemaise le manava
  • polycystic ovary,
  • tausaga matua.

O le maualuga o le fualaau o vailaau ua ave, o le maualuga atu lea o le maʻisuka:

Fua o le hydrocortisone, mg i le asoFaateleina le lamatiaga o faamaʻi, taimi
E na o le 147 rubles!

O faʻamaʻi o le maʻi suka atonu e le oi ai, o le mea lea e masani ai le puleaina o le kulukose o le toto mo le lua aso muamua ina ua maeʻa le faʻafoega o le kulūkocorticoids. Faʻataʻitaʻiga, pe a uma le faʻavasegaina, o suʻega e tuʻuina i vaiaso taʻitasi i le masina muamua, ona maeʻa lea o le 3 masina ma le ono masina, e tusa lava pe o iai faʻamaoniga.

Auala e togafitia ai le suka suka

O le maʻisuka Steroid e mafua ai le faateleina o le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai. I le po ma le taeao ao leʻi oʻo i taumafataga, o le glycemia e masani mo le taimi muamua. O le mea lea, o togafitiga e faʻaaogaina e tatau ona faʻaititia ai le suka i le ao, ae aua le faʻaosofia le hypoglycemia i le aoauli.

Mo le togafitiga o le maʻi suka, o fualaau lava ia e tasi e faʻaaogaina mo isi ituaiga o faʻamaʻi: hypoglycemic agents ma insulin. Afai o le glycemia e itiiti ifo i le 15 mmol / l, e amata togafitiga i fualaau oona e faaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2. O numera maualuga o le suka e faailoa mai ai se tulaga ogaoga o le gaioiga o galuega, o ia ituaiga o gasegase o loʻo fautuaina mai inisalini.

Fualaau faʻamaonia:

FualaauFaatinoga
MetforminFaʻaleleia le iloa o le inisalini, faʻaititia le gluconeogenesis.
Faʻamatalaga o sulfanylureas - glyburide, glyclazide, faʻasalalauAua nei faatonuina fualaau o gaoioiga faaumiumi, mataʻituina le masani o meaai paleni.
GlitazonesFaʻateleina le lagona o le inisalini.
Analogs o le GLP-1 ('eleelogoacagon) - faʻasalaga, liraglutide, lixisenatideE sili atu le aoga nai lo le maʻisuka ituaiga 2, faʻaleleia le faʻasalaga o le inisalini pe a uma ona 'ai.
DPP-4 inhibitors - sitagliptin, saxagliptin, alogliptinFaʻaititia le maualuga o le kulukose, faʻaalia le gau o le mamafa.
Inisalini togafitiga, e faʻatatau i le maualuga o latou lava inisalini, o se faʻalapotopotoga faʻapitoa poʻo le faʻaleagaina o mea e filifiliaO le inisalini e le o galue malosi e masani lava ona faatonuina ma pupuu aʻo le i 'ai.

Puipuiga

O le puipuia ma le vave iloa o le suka suka o se vaega taua o togafitiga ma glucocorticoids, aemaise lava pe afai o loʻo faʻamoemoeina o latou taimi umi. O fua lava e tasi e faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2, o le maualalo o meaʻai ma le faʻateleina o le gaioiga faaletino, faʻaitiitia ai le lamatiaga o le solia o le metabolism.

O le mea e leaga ai, e faigata tele ona ausia lenei mea, talu ai ona o le faʻamalosi e faʻateleina ai le manaʻo, ma o le tele o faʻamaʻi e togafitia ai latou e le aofia ai poʻo le faʻaitiitia tele o taʻaloga. O le mea lea, i le puipuia o le suka suka, o le matafaioi autu o le siakiina o maʻi ma a latou faasaʻoga i le laasaga muamua faatasi ai ma le fesoasoani o fua o le suka.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Faamatalaga lautele

O le maʻisuka o le maʻisuka (SJS) e mafai ona faʻaalia i se faʻaopoopoga faʻaopoopoga i le pulelasi a le corticosteroids poʻo le ave i latou i fualaau. I le tulaga lona lua, o le maʻi e tutusa lona igoa - fualaau faasaina. I le taimi muamua, e le fesootaʻi ma le tulaga galue o le pancreas, e atiina ae i le talaaga o togafitiga o lemoni, ma e mafai lava ona pasi pe a maeʻa ona faʻamavaeina. SSD, faʻaosofia i le faateleina o hormoni masani, e masani ona matauina i le maʻi o Theenko-Cushing. I lenei vaega o gasegase, o faʻamaʻi pipisi e oʻo atu i le 10-12%. E leai se faʻamatalaga saʻo e uiga i le faʻaauau o le SJS i le lautele o tagata.

E tusa ai ma le uiga o le estiological, o le maʻisuka steroid e vaevaeina i ni mea e sili ona manaia ma le manaia. I totonu o le fomaʻi o le tino, o le faʻafitauli o le pancreatic e mafua mai i le faʻamalosi tino muamua poʻo le maualuga. O mafuaaga mo lenei vaega e aofia ai:

  • Maualalo faʻamalosi toto. O le Cushing syndrome e tupu i le faateleina o le maualuga o le ACTH - o le hormone e gaosia e le pituitary gland ma faatonutonu ai le gaioiga o le eleele. Faʻatupulaia le faasee o le Corticoid, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻafitauli o le gasegase paʻu.
  • Adrenal Neoplasms. I le faʻamalosi totoga muamua, o le gaosiga o le corticosteroid e faʻamalosia e le tuputupu aʻe o le tumutumu o le tino. SJS e masani ona maua i le corticosteroma, aldosteroma, corticoestroma, androsteroma.

O le fesuiaiga lona lua o le mafuaʻaga o le maʻisuka (steroids) e matua afaina. O se faʻaopoopoga o le aʻafiaga o aʻafiaga e aofia ai tagata mamaʻi ma le maʻi o le autoimmune, le faʻasolosolo o le tino, ma le maualuga o le toto. O le maʻisuka e amataina i se faʻalauteleina togafitiga ma fualaau faasaina lea e taofia ai le pulelasi o le inisalini e ala i peta peta i le pancreas. O nei vailaʻau o le kulukosecocodicoids, togafitiga thiazide, contraceptive hormonal.

O le faavae mo le atinaʻeina o le SJS o le faaumiumi o le aafiaga o le faateleina o le maualuga o le kullucocorticoids i totoga i totonu ma metabolic process. O hormones steroid e taofiofia ai le faʻapipiʻi ma faʻaleleia ai le malepelepe o aʻafiaga. O le tuʻuina atu o mea amino mai le masini e faʻalautele ai, i le ate, o faʻaauau o la latou felauaiga ma le faʻamalolo, ua faʻavaveina, lea e mafua ai le faateleina o le fua o le gluconeogenesis - o le faʻasologa o le kulukose mai mea e leai ni carbohydrate. I totonu o potu o le ate, o le glycogen e sili atu lona teuina. O le aʻafiaga o meaʻai i luga o le metabolism o le carbohydrate e faʻaalia mai i le faateleina o le gaoioiga o le glucose-6-phosphatase, e nafa ma le tali o le kulukose ma le phosphate group formation, ma e ala i le taofia o le gaoioiga o le glucokinase, o lona uiga, o le faʻaitiitia o le gaosiga o le kulukose i le glycogen.

I luga o le itu, o le faʻaaogaina o suka e faʻaaogaina e masini. O le suia o le gaosiga o le gaʻo o loʻo faʻatusalia i le faaosofia o le lipogenesis, o le mea lea, o le gau o le mamafa o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e le o matauina. O le aʻafiaga o le antisectene o mea faʻamalosi (steroids) o se faʻalavelave i le faʻamaʻiina o le pyruvic acid, o se faʻaopoopoga i le toto o lactic acid. I le natura o le kosi o le SJS i le amataga, e tutusa lava ma le maʻisuka ituaiga 1: o siama β-afaina, ua faʻaitiitia le gaosiga o le inisalini. I le aluga o taimi, o le faʻamalosia o le inisalini o fomaʻi e faʻateleina, lea e masani ai mo le maʻisuka ituaiga II.

Faailoga o Steroid Diabetes

O le ata o le falemaʻi o loʻo faʻatusalia e le diabetic triad - polydipsia, polyuria ma le vaivai. I se tulaga lautele, o faʻamaoniga e le faʻailoaina nai lo le maʻisuka ituaiga 1. O tagata maʻi latou te matauina le faateleina o le fiainu, tumau pea le susu. O le tele o le suavai e faʻateleina e faʻatupulaʻia i le tele o taimi, e oʻo atu i le 4-8 lita i le aso. O le fia inu e le alu i lalo i le po. Ua faateleina le fiaʻai, o le mamafa o loʻo tumau pea pe tutusa. Taumafai e urinate. 3-4 lita o le mimilami e faʻateleina i le aso; e oʻo mai i le po i luga o tamaiti ma tagata matutua. E tele gasegase e mafatia mai le le mautonu, lagona le lava i le aso, e le mafai ona taulima a latou masani masani, ma maua ai le moe.

I le amataga o le faamai, o le a vave ona tuputupu ae faailoga, e pei o le maʻisuka ituaiga 1: soifua maloloina lautele, tiga o le ulu, ita, vevela vevela. O le umi faaumiumi o le faʻamaʻi e tuʻuina mai faatasi ma le faʻaalia o le manogi o le paʻu ma mucous membranes. O le tele lava o taimi e iai le leʻo, o se faʻavevesi, o manua e le toe malolo mo se taimi umi. O lauulu e magumago, fao efuefu ma malepe. O le faʻaitiitia o le tafe o le toto ma le faʻafefe o le atuatuvale e faʻaalia i le solia o le vevela i totonu o vae, o le tingling sensing, numbness ma le mu i totonu o vae, faʻaitiitia ai i tamatamailima.

Faʻaiʻuga

O le hyperglycemia umi e oʻo atu ai i le faʻamaʻi o le maʻisuka - faʻaleagaina i vaʻa tetele ma laiti. O faʻalavelave faʻalauiloa i totonu o capillaries o le retina e faʻaalia i le faʻaitiitia o le faʻaaliga - le retinopathy o le maʻisuka. Afai e tiga le gaosiga o fatugaʻo, ona mamafa ai lea o le gaioiga, o le fula o le a tupu, o le toto maualuga e tulai mai ma ua tupu le nephropathy o le maʻisuka. O suiga i vaʻa tetele e faʻatusa e le atherosclerosis. O le atherosclerotic sili ona mataʻutia o gaʻo o le fatu ma pito i lalo. O le le atoatoa o tagata eletise ma le le lava o le toto i le tino o le tino e mafua ai le atinaʻe o le neuropathy o le maʻisuka. E mafai ona faʻaalia e ala i faʻasalaga, faʻalavelave o vae ma tamatamailima i luga o lima, gasegase o totoga o le tino, tiga o le faʻalapotopotoga.

Faʻailoga

I le lamatiaga mo le atinaʻeina o se maʻi koko o le maʻisuka, o tagata taʻitoʻatasi o loʻo i ai ni mea faʻapitoa ma e sili atu i le sogasoga. O suʻesuʻega faʻavaomalo o kulūkose e iloa ai le hyperglycemia e faʻaalia mo tagata mamaʻi i le maʻi o Cushing, maʻi o le tino, tagata o loʻo tagofia glucocorticoid o fualaau oona, togafitiga faʻasolosolo, faʻamaʻi faʻamaʻi. O se suʻega atoa e faia e se endocrinologist. O metotia faʻavae suʻesuʻe e aofia ai:

  • Glucose anapogi anapogi. O le toʻatele o tagata mamaʻi ei ai le maualuga o le kulukose o le toto. O le mea mulimuli e masani ona i ai i le lautele mai le 5-5.5 i le 6 mmol / L, o nisi taimi 6.1-6.5 mmol / L ma le maualuga.
  • Glucose toleni test. Fuaina o le kulukose i le lua itula i le maeʻa ai o se uta o le carbohydrate e maua ai faʻamatalaga saʻo e uiga i le maʻisuka ma lona vavave. Faailoga mai le 7.8 i le 11.0 mmol / L o loʻo faʻaalia ai le solia o le faapaleni o le kulukose, ma le maʻisuka - sili atu i le 11.1 mmol / L.
  • Suʻega mo le 17-KS, 17-OKS. O le taunuʻuga e mafai ai ona tatou iloiloina le gaioiga-faʻamalamalamaga o le gaioiga faʻapitoa. O le biomaterial for study is urine. O se faʻalauiloa iloga i le excretion o le 17-ketosteroids ma le 17-hydroxycorticosteroids.
  • Suesuega i luga. Mo nisi faʻamatalaga e uiga i galuega a le pituitary ma le cortex, o faʻataʻitaʻiga e mafai ona faia. Faʻalagolago i le faʻamaʻi, o le maualuga o cortisol, aldosterone, ACTH ua fuafuaina.

Togafitiga o le maʻisuka

Etiotropic togafitiga o le faʻaumatia lea o mafuaʻaga o le faʻasolosolo. I le taimi lava e tasi, o fua faʻatatau e toe faʻafoʻisia ma tausia tausisia, faʻapupulaina le lagona o le tino i le gaioiga o le inisalini, ma faʻamalosia le gaioiga o siama β-vaʻaia o loʻo faia. Faatasi ai ma se auala faʻafelagolagomaʻi, o togafitiga faafomaʻi mo tagata gasegase e faia i vaega nei:

  • Laʻau maualalo o le corticosteroid. Faʻatasi ai ma le faʻamalosi toto, o le togafitiga o le faʻamaʻi faʻamaʻi e matua toe faʻaleleia. Afai e le aoga le togafitiga o fualaau, o le fesili o le togafitiga o taotoga e foia - aveeseina o le mea e ola ai, o le vaega o le tino, o le tino. O le faʻatupulaia o hormones faʻataʻilalo e faʻaitiitia, maualuga le maualuga o le suka toto. Faʻatasi ai ma le faʻamalosi toto, o faʻamaʻi e faʻaosofia ai le maʻi suka e faʻamalo pe suia. Afai e le mafai ona soloia glucocorticoids, mo se faʻataʻitaʻiga, i le ogaoga o le maʻisuka, o lemoni anabolic ua faʻatonuina e faʻaitiitia ai o latou aʻafiaga.
  • Faʻatoʻa togafitiga o le hyperglycemia. O vailaʻau e filifilia taʻitoʻatasi, ma mafaufau i le aano o le maʻisuka, o lona tulaga, faigata. Afai e aʻafia le pancreas, o vavalalata beta e valaʻese pe maeʻa atoa, ona faʻasolosolo ai lea o le togafitiga o le inisalini. I ni mea vaivai o le faamai, o le puipuia o le tino o le glandular ma le tetee malosi o suauu i le inisalini, o vailaau oona o le hypoglycemic ua faatonuina, mo se faataitaiga, sauniuniga sulfonylurea. O nisi taimi e faʻaalia ai gasegase le faʻaaogaina o inisalini ma vailaʻau o le hypoglycemic.
  • Antidiabetic diet. O le tele o tagata gasegase o loʻo faʻaalia se togafitiga faʻasoifua maloloina Nu.9. O le taumafataga e faia i se auala e paleni ai le vailaʻau o le ipu, e le faʻaosofia ai le hyperglycemia ma e aofia uma ai meaʻai talafeagai. O loʻo faʻaaogaina mataupu faavae o meaʻai e maualalo le gaosiolosi: o mea e maua mai ai moli uila e le aofia ai - suti, pusa, meainu suamalie. O meaolatini ma meaʻai maualuga e sili ona taua i le taumafataga. O loʻo faʻamalamalamaina le faʻamaumauga faʻamaonia. O taumafa e faia i ni vaega laiti, 5-6 taimi i le aso.

Forecast and Prevention

O le maʻisuka Steroid, e pei o se tulafono, e maua mai i se foliga sili atu ona leaga ma e faigofie ona togafitia nai lo le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua. O le suʻesuʻega e faʻalagolago i le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le hypercorticism, i le tele o tulaga e lelei. O le puipuia e aofia ai le taimi talafeagai ma le talafeagai o togafitiga o faʻamaʻi Cushing ma faʻamaʻi pipisi o le tino, le faʻaaogaina o le kulukosecorticoids, togafitiga faʻasolosolo ma togafitiga tautala. O tagata lamatia e tatau ona siakiina pea mo le kulukose toto. O lenei mea e mafai ai e oe ona iloa faʻafitauli o le gaosiga o le gaʻo i le taimi o vailaʻau, fetuunai le togafitiga autu, amata ona tausisia mataupu faavae o mea taumafa taumafa.

Faailoga o Steroid Diabetes

E pei ona uma ona tatou fai mai, o le mea o loʻo i ai i lenei faʻalavelave faʻapitoa e leai se tulaga faʻapitoa. Ae ui i lea, i le avea ai o se tulafono, e le o faʻaalia manino e pei o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2. Muamua lava, o se tagata maʻi e gauai atu i le mea moni ua faateleina lona fiainu. O le tele o le vai inu i le aso e maualuga tele, i nisi tulaga e oʻo i le lima pe sili atu lita. Ae ui i lea, e ui i le inu malosi, o le gutu malogo e toetoe lava a le faʻavaivaia.

Faʻasaga i tua atu o faʻalavelave faʻalavelave, o se faʻataʻitaʻiga e pei o le faateleina o le uunaiga i le urinate ua faaopoopo. O le tele o asiasiga i aso taitasi e oʻo atu i le tolu pe fa lita. Aʻo laʻitiiti, o le a le mafai ona faʻaaogaina i le po. O le tagata maʻi e faitio i le le lava, moe ma le leai o se faʻaleagaina. O lona manaʻoga e tulaʻi, ae o lona mamafa e tumau pea e le suia. E masani lava o le falemaʻi e faaopoopoina e se maʻi tiga.

O uiga iloga e iloa mai le itu o foliga vaaia. O le paʻu o se tagata maʻi e matua matutu lava. Paʻu pepa e faʻasili ma malepe, e paʻu le lauulu. E masani ona i ai ni faʻafitauli faʻaletonu i pito maualalo poʻo luga.

Tuua Lau Faamatalaga