E faʻafefea ona faʻaauau le maʻi o le pancreatic necrosis?

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau le tusiga e uiga i le autu: "hemorrhagic pancreatic necrosis" ma faʻamatalaga a tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

O le a le mea e maua ai le maʻi o le necrosis ma isi faʻamatalaga i togafitiga o le maʻi

Vitio (kiliki e taʻalo).

O faʻamalositino o loʻo atiaʻe i le pancreas e faʻaalia i se auala vave televave, ma o latou gafatia e faʻaosofia ai ni faʻafitauli ogaoga. Faatasi ai ma na ituaiga o pathosi e mafai ona taʻua o le hemorrhagic pancreatic necrosis, o se maʻi e le mafai ona afaina ma e lamatia ai le ola.

O le a le ituaiga o maʻi, o a mafuaʻaga e faʻaosoosoina ai, ma pe aisea e faigata ai ona togafitia, o le a faʻamatalaina i lenei tusiga.

Hemorrhagic pancreatic necrosis (pancreas) o se tasi o patotia sili ona ogaoga ma se vasega faapitoa. Faatasi ai ma le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi, faʻavavevave ma faʻavavevave faʻagasolo o le aʻafiaga o totoga o okeni.

O lenei faʻamaʻi atonu e:

I le avea ai o se tulafono, o se faʻalavelave matuia e faʻaalia tele i le pancreatitis, ae e mafai foi ona mataituina i le taimi o le faʻavavega o le pancreatitis.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Hemorrhagic necrosis e tupu:

  • Faʻasalalau (faʻasalaga le oti).
  • Aofaʻi (maliu o sela).

Ae ui i lea, faatasi ai ma suiga eseese, o le maʻi e mautinoa lava e afaina ai le vaega faalilolilo o le pancreas, o le mea lea e taua o le acinus, lea e nafa ma le gaosia o enzymes, mea faapitoa e avea ma vaega o le vai inu.

E le gata i lea, o lenei fomaʻi ua vaevaeina e tusa ai ma le faʻavasegaina, ma e tele ituaiga.

Mai le nofoaga ua afaina:

  • Necrosis o se natura natura, lea e mafai ona laiti, lautele pe lautele.
  • Subtotal ma le aofaʻi, o le mea e taʻua o le necrosis masani, lea e aʻafia ai nisi poʻo le uma o le pancreas.

E ala i le i ai poʻo le leai o ni faʻamaʻi pipisi:

Faʻalagolago i lau amio, o le maʻi e mafai ona:

O ituaiga uma o le maʻi e aliali mai i le taimi o iai le malosi malosi o enzymes, lea e le o se faailoilo atoatoa. O le mea lea, faatasi ai ma le tele o le toe faafouina o enzymes, o le faagasologa o le gasegase o le puipuiga.

I le faaopoopo atu, o se tasi o nei enzymes (o le elastase), e mafai ona faamanualia ai le membrane o le toto toto, ma mafua ai ona foliga mai o le toto. I vailaau, o lenei suiga ua taʻua o le "malosi o le palacreatic enzymes."

O le mea lea, o le pancreatic necrosis o se taunuuga o amioga leaga a nei enzymes: elastase, chymotrypsin, trypsin.

O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i se atinaʻe faʻaleleia.

O le vaega muamua: i le pancreas, o loʻo i ai se atinaʻe malosi o meaola faʻaleagaina lea e faʻaosofia ai mea faʻalavelave faʻapitoa e pei o le autoaggression ma le toxinemia o enzymes pancreatic, lea e faʻaalia mai i nei ituaiga o faʻamaoniga: soli le tumau, vomiting ma fiva.

Laasaga lona lua: o le faʻaalia o le faʻavavega o le suauu o le gland e amata ona atiaʻe, faatasi ai ma le isi faʻavaeina o se toilalo (pu) i totonu o le pancreas.

Tolu taimi: o le mumu e salalau atu i meaola maloloina vavalalata, faʻapupulaina se tulaga faigata mo le tino.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o lenei faʻamaʻi e sili ona matautia mo le ola o le tagata ma e manaʻomia ai togafitiga ogaoga ma, pe a manaʻomia, taotoga togafitiga.

I le taimi nei, o vailaau faʻataʻitaʻi e iloa ai le tele o mea e fesoasoani i le atinaʻega o lenei faiga faʻaleaga. O le mea sili ona taatele i totonu ia i latou o:

  1. O le afaina o le pancreas, lea e matauina ai lona atherosis, faapea foi ma le le talafeagai o le suasite o le suacreatic fluid (juice).
  2. Faʻatau (inu) o le tino e avea o se faʻataʻitaʻiga, lea e masani ona tupu pe a maʻi le tagata maʻi i le 'ava malosi.
  3. O le faʻaogaina o le sua o le pancreatic i totonu o le pancreatic ducts, lea e masani lava i luma o maʻa i le gallbladder.
  4. O le i ai o se mea faʻapitoa i le talo ma alalele, o se mea taatele ma cholecystitis ma cholangitis.
  5. Faʻalauteleina le faʻamaʻi pipisi ma le maʻi o le thrombohemorrhagic, lea e masani ona oʻo mai i le tele o faʻamaʻi o viral and bacterial origin, pe o le a tupu pe a maeʻa le chemotherapy ma pe a uma ona faʻaalia i tulaga maualuga o le faʻavevelaina o faʻamaʻi.
  6. Hemorrhagic vasculitis (togafitiga autoimmune).
  7. Faʻalavelave faʻainisinia o le pancreatic parenchyma, i ai se natura faʻaanatura pe a uma le taotoga.

O lenei faʻamaʻi e matautia foʻi ona e mafai ona afaina ai isi totoga o totonu o le gastrointestinal tract, o loʻo afaina ai a latou galuega.

O faʻamaoniga nei o uiga ia o lenei maʻi:

  • Aʻa, ogaoga malosi i le itu tauagavale o le hypochondrium, lea e tuʻuina atu i le fatafata tauagavale, tauau ma lalo ifo.
  • Gutu gutu.
  • Le lagona o lafoga o le laulaufaiva.
  • Faʻaleagaina le vomiting.
  • Nausea
  • Vomiting vomiting.
  • Totoina.
  • Tatala
  • Faʻateleina le faʻaleleia o le kesi.

E le gata i lea, o le maʻi e faitio i isi uiga:

  • Maualuga maualuga.
  • O le i ai o le lanu uliuli po o le lanu viole i luga o itu o le manava poʻo lona totonugalemu, lea e faʻaalia ai le i ai o le toto i totonu.
  • Toto toto toto.
  • Faʻateleina le pulupili.
  • Umi le manava.
  • Se vaega laitiiti ole urine pe a mimilo.
  • Le mafaufau lelei.

E tusa ai ma fuainumera o fualaau faafomaʻi, o le maʻi lesematika o le maʻi o le necrosis i le 1/5 o tagata gasegase e mafua ai se faʻalavelave, ma i le 1/3 o loʻo i ai se leʻo ma le le atoatoa o le mafaufau o se uiga mataga.

I le tulaga o le faia o se pancreatic-retroperitoneal fistula, atonu e faʻapupulaina le tulaga o le maʻi ona o le gaʻoina o meaʻai i le manava, faapea foi ma vaega o ona tino oti, ma o le mea lea o le a amata ai ona tupu se toesega o le tino maso ma le atinaʻeina o peritonitis ma purulent signs.

O fomaʻi o loʻo faʻaauau pea ona faamamafaina o le togafitiga a le tagata lava ia o lenei togafitiga e faʻaaoga ai soʻo se metotia faa-tagata e matua faʻaseseina. E faʻatagaina ona faʻaaogaina pe a maeʻa le faʻaaogaina o metotia faafomaʻi i le vaitaimi o le toe faʻaleleia o le tino, ma naʻo lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi.

O faʻavae autu o togafitiga faafomai:

  1. Faaleaogaina o le tiga. Mo lenei mea, faʻamatalaga, antispasmodics (Papaverine, No-shpa, Novocaine, ma isi mea) o loʻo faʻatulagaina.
  2. Taofia mai le osofaʻiga o enzymes pancreatic. O inisiua ma le laʻau faʻamalosi e faʻamaonia ai le faʻaaogaina o Trasilol poʻo le faʻasolosolo.
  3. Faʻasalaga o spasms, lea e mafai ai ona faʻalauteleina le vavaega o le gaʻo o le gland, ma fuaina foi e faʻaitiitia le aofaʻi o le suasusu gaʻo. I lenei laasaga, e tatau ona mulimulitaʻia le taumafa malosi ma faʻataʻitaʻiga o le matelaina atoatoa. Mai vailaʻau na faaaoga Ephedrine, Atropine.
  4. Puipuiga o le salalau o mea oona ma faʻamaʻi pipisi i totoga vavalalata. Mo lenei mea, o vailaau faʻasaina o loʻo faʻamatala, mo se faataitaiga, Zeporin, Gentamicin poʻo Kanamycin. Ina ia aveesea toxins mai le tino, kulūkose ma le inisalini ma isi fofo o loʻo faʻaaogaina.

Faatasi ai ma le tulaga alualu i luma o le togafitiga ma le tele o le gaioiga o okeni, o le taotoga faafuasei ua faatonuina.

I le faʻaopoopoga, o le maʻi mumcreatic necrosis, faatasi ai ma faʻamaoniga o faʻamaʻi pipisi, e manaʻomia ai le pancreatic resection, poʻo se fuataga sili atu ona mamafa - o le faʻamaloloina o le pancreas (o lenei taotoga e taua o le pancreatectomy).Ae ui i lea, o lenei taotoga e faia i ni tulaga e le masani ai, ona o lona maualuga maualuga o le pagatia ma le oti.

O le isi fofo mataʻutia o le faʻasalaga o nofoaga oti (sequestrectomy).

I le taimi o nei gaioiga, o le tulaga o le manua faafuasei i totoga lata ane e maualuga, lea e faateleina ai le ono tulai mai o ni faafitauli ma ni mataupu matautia.

O togafitiga o lenei maʻi o se faagasologa umi tele, lea e mafai ona faʻaaluina le taimi mai le tele o vaiaso i le ono masina, pe sili atu foi.

O le tele o tagata gasegase o lenei maʻi e tau mafaufau pe latou te feoti mai le necrosis pancreatic neurose. Latou te fia iloa foi le tele o avanoa e toe maua ai, ma o le a le mea e mafai ona avea ma faʻataʻitaʻiga mo le maʻi o le pancreatic necrosis?

Ae paga lea, o fuainumera faafomaʻi e leʻo faʻamafanafanaina fuainumera: o mataupu uma o le faʻamaʻi, 50% o le oti. O le mafuaʻaga o le oti o le mea oona atoatoa o le tino, faʻaosofia e le purulent peritonitis.

I le taimi lava e tasi, o numera sili atu saʻo o loʻo taua foi, mo se faataitaiga, o le panicreatic necrosis o se mafuaʻaga o le oti:

  • 7-15% - aofai o le tino.
  • 40-70% - faʻatasi ai ma le malosi tele o fomaʻi.

O tagata ua vaʻaia, pe ua i ai ni faʻafitauli i le pancreas, e tatau ona taumafai e tausisia uma togafitiga faafomai talafeagai e togafitia ai ma taofia ai le faateleina o le faʻamaʻi.

Aemaise lava, ina ia puipuia le necrosis o le pancreatic, o fua uma e tatau ona faia e puipuia ai le fausiaina o pancreatitis:

  • Faʻataʻituina faʻataʻitaʻi le meaai.
  • Le teena atoatoa o le ava malosi.
  • I le i ai o ni gasegase gastrointestinal, e tatau ona togafitia i se taimi talafeagai.

E na o le faʻaeteete totoa i lou soifua maloloina e mafai ona fesoasoani e aloese ai mai le afaina o taunuuga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o maʻi ma lenei faʻamaʻi e tatau lava ona tausisia uma faatonuga a le gastroenterologist, ma i ai se vailaau i soo se gasegase gastric, ina ia aloese mai le atinaʻeina o faʻafitauli eseese, ia faia uma auala talafeagai e puipuia ai.

O lona uiga e tatau ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi i se taimi talafeagai mo nai mea laiti e solia i totonu o le vaega o meaʻai, ma aemaise lava le pancreas. Le lava le togafitiga talafeagai e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le oti.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

O le a le mea o le pancreatic necrosis ma o le a le matautia?

A o atiina ae, e mafai e le necrosis ona faasalalauina ma aafia afaina lata ane. I le taimi lava e tasi, o na mea na paʻu'ū, o lona uiga, maliu, ua le toe faʻaleleia

Aisea e afaina ai le tiga ma le pancreatitis ma pe faapefea ona fesoasoani i se osofaiga o migraine?

E toetoe lava a le mafai ona iloa le mafuaʻaga tonu o le ulu o le ulu i tagata maʻi ma le pancreatitis, talu ai o lenei faailoga, i se tulaga lautele, o se soa faifaipea o le mumū o le mumusu.

Mafuaaga ma foliga o fiva i pancreatitis

Paʻu maʻi o loʻo i le pito i luga o le faʻamaʻi sili lea o loʻo i ai pea. O le tiga e mafai ona faʻamalosi, tipi, pe faʻaauau pea, ae le malie.

E faʻapefea ona vave faʻaitiitia le tiga ma le mumu o le pancreas?

Ina ia le toe faʻalavelaveina oe i le tulaga o le maʻi, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa mea e 'ai, ae faʻapea foʻi le soifuaga masani.

Hemorrhagic pancreatic necrosis o se maʻi tuga lea e televave ai le ola o vaega o sela i totonu o masini o le pancreasis. O lenei gaioiga e le mafai ona faʻafeteina ma e mautinoa lava e taʻitaʻia ai le faʻavevesi o le enzyme ma galuega a le humoro, lea e aʻafia ai le tulaga lautele o le tino.

O le faʻamaʻi matautia, aua o loʻo i ai le maualuga o le lamatiaga o le atiina ae o aʻafiaga ogaoga mo le tino o le eseesega o tulaga, e aofia ai le oti.

O le masini o le foliga mai o le necrosis o le le mafai lea ona maua le tino o meaʻai e tetee atu ai i le faʻaleagaina o le suamalie o le enzyme. O le pancreatic juice has a reaction alkaline, which, after entering the intestines, is neutralised by the acid content of the stomach. Ae i na tulaga pe a le mafai ona aveeseina elemene mai le gland, e faʻamavae e alkali le elemene o elemene. O le faʻatafunaga e oʻo atu i toto toto e ulu i totonu o le gland, ma fai ai manuaga e mafua ai le toto. O le faagasologa o le faʻaumatia o lelaʻau i luga o le sua o le enzyme ua taʻua o le osofaʻivale.

E tusa ai ma le faʻavasegaina faavaomalo o faʻamaʻi, o maʻi faʻapitoa e aofia i le vaega "Aotele pancreatitis" ma le k85 K85.

O le tele o le vai o le pancreatic e maua mai, o le vave vave ona faʻalaumalieina o le tino, ma o le sili atu foi o lona faʻaalia.

Hemorrhagic pancreatic necrosis e mafai ona mafua ai le faaleagaina ma le oti o sela o isi totoga o loʻo i totonu o lata ane o le pancreas.

O ia mea e mafai ona faʻaosoina ai le amataga o le faʻaleagaina o le gaioiga:

  • folasia o le inflammatory i le gland mafua ona o le solia o le tosoina o le sua o le enzyme,
  • faʻasolosolo faʻamaʻi ma le alcohol ethyl mo se taimi umi,
  • tolopoina le sua pancreatic o le gaʻo,
  • faamai pipisi o le biliary tract (cholecystitis, cholangitis, ma isi),
  • fueina o le vaʻaia (biliary tract) (faatasi ai ma le gallstone disease),
  • faʻaopoopoga o le toto coagulability i totonu o vaʻa eo faatasi ma neoplasms malunia, ma le thrombosis o toto toto i totonu o le tino pe a mavae le maualuga o tui o le vevela,
  • afaina o le autoimmune (vasculitis),
  • faʻafitauli pe a mavae faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi i se auala ogaoga,
  • o se tulaga maualuga o nisi vaega o fualaau faasaina,
  • mamafa tele popolega faalemafaufau,
  • manuʻa ma faʻalavelave pe a maeʻa taotoga i gaioiga o le meaʻai.

O enzymes sili ona malolosi o loʻo aofia ai i le pule faitalia o le pancreatic ua gaosia e talepe ai mole moletini o meaʻai e ulu atu i totonu o le iniseti. Elastase, trypsin ma chemotrypsin e oʻo atu ai i le vave faʻaleagaina o fusi parenchyma glands, o nisi taimi e aafia ai vaega tetele. Ona o lenei mea, o le pancreas ua amata ona mumū ma ua faateleina le tele, o se tulaga matautia tele i le ola maloloina o le tagata.

O le faʻatulagaina o mafuaʻaga mo le tulaʻi mai o lenei faʻamaʻi matautia ua aloaia:

  • meaai le talafeagai ma le tele o le gaʻo ma le ava i le taumafataga,
  • gasegase pe gasegase pancreatitis,
  • le faʻaauau pea o le gase.

O le malosi ma le faʻaalia o filifiliga e tele lava ina faalagolago i le tele o le liona. O le eria e aʻafia e ono:

  • faatapulaaina (faatasi ai ma se tamai, alatele po o le afaina),
  • lautele (afaina atoa le tasi vaega, o le gland atoa poo le salalau solo i totonu o le tino).

E le gata i lea, o le faagasologa o le necrosis o le pancreatic e ese mai i le i ai o sui sooupu:

O le atinaʻeina o le faamai e tupu i ni tulaga:

  • I le laasaga muamua, e amata ona atiaʻe ma faʻateleina meaola ninii i totonu o le gland. O le faateleina o la latou fuainumera e mafua ai le oona faaopoopo ma otaota leaga, lea e mafua ai le faʻaalia o le vevesi ma faʻavaivaia ai le tino ao le i faʻamalosia. O lenei laasaga e tusa ma le tusa ma le vaiaso.
  • I le laasaga lona lua, ona o le malepe o le parenchyma, o le foci o le purulent process occurs ma faila i le lotoifale i totonu o le okeni.
  • I le taimi mulimuli, o le mumū e afaina ai se vaega lautele ma salalau atu i totonu o tisipesa o totoga tuaoi, lea e mafua ai se gaioiga ogaoga o mamanu uma o le tino.

O le faailoga e aunoa ma le mafuaʻaga o lenei maʻi e toetoe lava a le tupu mai o tiga. O le tiga e maua i le itu agavale poʻo le hypochondrium i le itu tauagavale.O le malosi o lagona tigā e malosi ona faamatalaina ma ua faamatalaina e ala i le aafia o fiva namu i le gaioiga le lelei. Faatasi ai ma le faateleina o faailoga, o le tiga e mafai ona avea ma fusi ma avatu i le vaega lumbar o le pito i tua, o le tauau poʻo le sternum.

Isi faailoga iloga:

  • vomiting faifaipea (i le vomit, o le i ai o le toto ma le talo e mafai ona iloa),
  • o le laulaufaiva o loʻo ufiufi i tupe mama,
  • Hypohidrosis o le mucosa oral,
  • faaitiitia i le vevela lapisi e faasaga i le talaaga o le faamalolo malolo,
  • afaina ma le manava,
  • fiva, oʻo i fiva,
  • suiga faafuasei i le toto toto,
  • puupuu le manava
  • oso i luga o kulūkose e mafai ona mafua ai le le fiafia, taofia poʻo le fiafia foi le setete, fenumiai.

O nisi faʻaaliga e mafai ona vaaia i asiasiga vaaia. O nei faailo o le pancreatic necrosis e:

  • afaina o le manava
  • foliga mai ulaula ma se lanu uliuli i luga o le manava, i luga o itu. E tutusa lava le mea e mafai ona siomia ai le pusa pe faʻaalia i luga o le papa, o se taunuuga o le toto toto i totonu o le tino,
  • o le manava e avea ma mea papaʻu ma faifai pea,
  • ona o le faaitiitia o le toto o le toto, o foliga ua mumu, ae o se eseesega tele i le kulūkose, o le paleni ua atiae,
  • saoasaoa o le fatu fatu ma le maualuga o le fatu fatu,
  • lanu samasama po o le sinasina i luga o le tino.

O aʻafiaga e faʻateleina i faʻafitauli. Faatasi ai ma se tali a le tino i se tulaga faigata, e le mafai ona tupu le toilalo o le okeni. Ona o le toto toto, o le toto na tafe solo i le tino atoa ua faʻaitiitia. O afaina e mafai ona afaina ai le ate, tuuina atu ni faʻafitauli i le mama, mafua ai le faʻapitoa o le tino i le pancreatic tissue ma le retroperitoneal eria.

A maeʻa lenei, o le atinaʻeina o abscesses i le manava o le manava ma foliga mai o purulent peritonitis e foliga mai. Le maualuga o se tulaga o le paʻu poʻo le coma.

O faailoga iloga o le pancreatic necrosis i le tele o auala e talitutusa ma faʻamaoniga o isi faʻamaʻi faʻaleagaina o le tino, o le mea lea, na o le suʻeina ole maʻi mo se suʻesuʻega e le lava.

Muamua, e aoina e le fomaʻi faʻamatalaga mo le komisi, lea e aofia ai tali i fesili faapena:

  • E faʻaleagaina e le tagata maʻi le ava
  • pe o le tagata ua inupia i le taimi o le atinaʻeina o faailoga o falemaʻi,
  • tusa lava pe o le maʻi o le ate poʻo le faʻamaʻi pipisi.

Ina ia faamanino le uluaʻi suʻesuʻega, e tuʻuina atu e le fomaʻi se taimi atofaina mo suʻega faʻamalositino:

  • le suʻeina o le toto, lea e fuafua ai le maualuga o le i ai o faʻamalosi o le manava o le pancreatic. Faʻatasi ai ma le maʻi o le necrosis, o le gaoioiga o le enzymene e sili atu i le 6-9 taimi,
  • faʻataʻitaʻiga ma le faʻatonuina o uroamylase ma trypsinogen,
  • fuafuaina o le taua o mea o loʻo i totonu o le manava,
  • Faʻasalaina o totoga o le manava e iloa ai le afaina,
  • suʻesuʻeina le puleaina o le pancreatic e iloa ai bicarbonates ma enzymes galue,
  • faʻataʻitaʻiga, lea e fesoasoani i le faʻatulagaina o le pasene o gaʻo le puipuia i feces,
  • paniolese radiography,
  • o le naunautaiga o le amylase ma le triglycerides i luga o le ea,
  • finoscopic pancreatocholangiography,
  • faʻamaʻi mo le faia o se faʻataʻitaʻiga o mea faʻapipiʻi,
  • foliga faʻamaʻi magnetic ma CT e faʻamalamalama ai foci o faʻatulagaga faʻapitoa.

Faʻatasi ai ma le maʻi pipisi, o le maʻi, o se tulafono, ua maeʻa i totonu o se falemaʻi pe a uma ona valaʻau i se falemaʻi, ma o lona taunuuga ua tuʻuina ai o ia i le falemaʻi ma faia ai se suesuega tele.

I se tulaga ogaoga o le maʻi, togafitiga e tatau ona tupu i le potu maʻi tigaina ma le mataʻituina pea o lona tulaga.

Togafitiga ma togafitiga faa-tagata ua vavaeeseina ese ona o le le atoatoa.Ole faʻamalositino e na o tulaga o le siakiina o le soifuaga o le tagata e ala i le maualuga o le aufaigaluega faafomai.

I aso muamua e 3-4, o togafitiga faasao e faia i le talaaga o le matelaina atoatoa. I le taimi nei, o meaʻai e faia i se auala vavalalata. Mo le puipuia o le pulefaʻatasia o le manava faʻanatura, o mea o loʻo i totonu o le manava e aveesea e ala i le fufuluina.

O le potu e tausia ai le tagata maʻi e tatau ona faʻamalosi, ma faʻalelei le vevela o le ea. E le tatau i se tagata ona gaoioi e faaitiitia le salalau o toxins i le tino atoa.

O galuega autu a fomaʻi i lenei taimi o togafitiga:

  • Taofi le tiga. Mo faʻamafanafanaga tiga, o vailaʻau e pei o Ketanov ua faʻaaogaina, o le peritoneal-lumbar blockade o loʻo faʻaogaina i mea faʻafefiloi e faavae ile Novocaine poʻo Promedol.
  • Faʻaitiitia taimi le gaioiga o le pancreas ma faʻaitiitia le gaioiga o le elekene o le enzyme. Mo nei faʻamoemoe, o vailaʻau faʻatau mai i le Atropine sulfate, Ftorafur, Trasilol, Gordoks, ma isi mea faʻaaoga.
  • Faʻamālōlō le gaogao, faʻamalie le tino ma faʻaitiitia le faʻalavelave i le papa panete. Mo lenei mea, o fualaau antispasmodic No-shpa, Dortaverin poo Platifillin e faʻaaogaina.
  • Faʻaititia le avega i luga o le gland e ala i le faʻaitiʻitia o le aofaʻi o le gaioiga gaosia ma toe faʻafoʻi ai lona malosi i le masani. E maua lenei mea e ala i le fesoasoani a le Epedrine, Atropine poʻo Quamatel.
  • Puipuia le faʻateleina o le vevela ma le faʻateleina o le vevela, faʻaitiitia le ono mafai ona maua le suppuration i le tino o le tino. O le matafaioi a le antimicrobial agents e faia e vailaau oona Zeporin, Cephalexin poo Kanamycin.
  • Aveese toxins i se vave vave e mafai ai ona faʻaaogaina le kulūkose i le inisalini, saline poʻo le solution a Ringer.

I se numera tele o mataupu, o togafitiga faasao e le fesoasoani e faʻamautu ai le tulaga o le maʻi. Ona tulaʻi lea o le fesili i le auala taotoga o togafitiga.

Afai e faʻamautu se tino e le faʻafefiloi o le pancreatic necrosis, e faʻaaogaina le suavai laparoscopic. Faatasi ai ma le tele o volumes of exudate, o le faamamaina o le toto o le peritoneal e faia i se tulaga e tutusa ai-le dialysis intraperitoneal.

Afai e filifilia le siama, o le isi ituaiga o taotoga e filifilia: pancreatic resection ma le faʻaaogaina o nofoaga na aʻafia e necrosis.

I le tulaga o nofoaga tetele ua maliliu, o le a sili atu ona ogaoga le taotoga - pancreatectomy, lea e aofia ai le aveese atoa o le pancreas. I le taimi o lenei togafiti faʻalavelave, o faʻatalatalanoaga tuaoi ma okeni e mafai ona manuʻa, lea e lamatia ai aʻafiaga ogaoga, o le mea lea ua faʻamaonia ai i tulaga ogaoga.

O le isi togafiti togafitiga o togafitiga o le sekalerectomy ma le vaeluaina o laufanua mate.

O le taotoga e le faʻatagaina i taimi uma le faʻamaloeseina o le faʻafitauli, o nisi taimi o le a maliu pea pe a uma le taotoga ma e manaʻomia le toe faʻatautaia.

Ole vaitaimi ole toe faʻaleleia e ono masina, pe a maeʻa ona faamauina le tagata maʻi i le falemaʻi. E tatau i se tagata ona faia se suʻesuʻega lona lua i le ono masina.

I tulaga taitasi, o le taunuuga o le faamai e mafai ona lelei ma leaga. E faʻalagolago i mea taua:

  • le salalau atu o le togafitiga,
  • le taimi na maua ai e le tagata togafitiga faafomaʻi,
  • malosi o togafitiga togafitiga
  • onosai tausaga
  • maualuga o tomai faʻaleleia o le maʻi.

O le averesi o le olaga faaletino mo le maʻi o le pancreatic necrosis e 40-70%. O le mafuaaga taatele o le maliu o se asiasiga tuai i le falemaʻi. O le isi itu o le tele lea o le faagasologa: o le tele o le nofoaga o leʻo le necrotic, o le maualuga atu lea o le tulaga o le olaga faitino.

O nisi taimi o le mafuaʻaga o le maʻi o le le atoatoa. E mafai ona tupu lenei mea i le ogaoga o faʻamaʻi poʻo ona o faʻafitauli pe a uma le taotoga.

O le avanoa e ola ai ua faʻalauteleina i le tulaga muamua o le sailia o fesoasoani ma togafitiga talafeagai. A maeʻa le toe faʻaleleia, e tatau i se tagata ona tausisi i se meaʻai faapitoa mo le olaga, faʻaaogaina le ava malosi ma mautinoa ia tuu le ulaula pe afai o ia o se ulaula ae leʻi maʻi.

I le vitio, o le teine ​​e talanoa e uiga i lona talafaʻasolopito o lona soifuaga ma lona olaga pe a uma le taotoga.

Mafuaʻaga ma aʻafiaga o le maʻi mumcreatic necrosis

Hemorrhagic pancreatic necrosis (ICD code 10 K86.8.1) o le oti atoa pe o se vaega o le tino o le tino.

O le faʻamaʻi o se tasi o faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le maliu o se maʻi i se taimi puupuu.

O le lavelave o togafitiga e fesoʻotaʻi ma le fua o le atinaʻeina o le pancreatic necrosis (1 aso) ma le mea moni o le okeni e aʻafia e le toe faʻaleleia ma e le maua ai ni enzymes ma hormones e tusa lava pe uma togafitiga.

O le mafuaʻaga lea e avea ai se tasi o faʻafitauli o le faʻamaʻi ma ituaiga 2 o le maʻisuka.

O le a lenei faʻamaʻi ma o le a le mafuaaga o lona atinaʻe? Faʻatasi ai ma le necrosis pancreatic, ua fai ai se fistula, lea e le toe faʻalavelave ai mea o loʻo i totonu o le apa o le manava.

O tino maliu faatasi ai ma le faʻavaveina o le tino e avea ma mea e faʻaosofia ai le atinaʻe o purulent peritonitis, i le 50% o mataupu e oʻo atu i le maliu o le maʻi.

O le necrosis e foliga mai ona o le le mafaia o le pancreas e taofi ai le malosi o le sua gastric. Enzymes mai le okeni e aʻafia e leʻo faʻateleina ma amata amata ona talepe i lalo le palatini.

O lona uiga, o le pancreas e amata ona eli. E le faatapulaaina le faaleagaina i lenei. Necrosis e salalau i toto toto e taina ai le okeni, afaina ai ma mafua ai le toto.

Hemorrhagic pancreatic necrosis e le atiina ae mai le vevela.

O ia tulaga e mafai ona mafua ai se solitulafono ogaoga:

  • ava malosi po o mea taumafa,
  • faʻaleagaina o ipu e faʻalavelaveina ai le gastrointestinal tract (manogi, gaʻo, gaʻo),
  • afaina o le tino
  • afaina o le autoimmune
  • maʻi tigaina eo faatasi ma le maʻi o le toto,
  • uila le faʻalavelave,
  • faʻamaʻi pipisi, e aofia ai faʻamaʻi pipisi o le intestinal, lupus ma mumps,
  • ave fualaau faasaina ma vailaʻau e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi,
  • afaina o le endocrine (hypothyroidism, maʻi o le maʻisuka, faigata i faʻamaʻi o le mea oona).

I totonu o tagata e lamatia, e mafai e se tasi ona iloa vaega nei:

  • ava malosi ma fualaau faasaina,
  • tagata matutua atu ma le tele o faʻamaʻi pipisi,
  • gasegase ma le maʻi o le pancreas, ate, gastrointestinal tract,
  • tagata e masani ona faʻaleagaina meaʻai vevela, suamalie, ulaula ma gaʻo,
  • tagata e iai ni manuaga o le manava.

O faʻamaoniga o le maʻi pipisi o le pancreatic necrosis e faʻaauau pea. E le mafai ona matauina i latou. I le laasaga muamua, e amata ona popole le tagata maʻi e uiga i le gasea, ogaoga tiga, masani ona maua i le itu tauagavale o le hypochondrium.

O nisi taimi o le tiga e fusi-tutusa, o nisi taimi e foliga tutusa ai ma faailoga o se osofaiga o le fatu. E mafai e se tagata ona faʻaititia naʻo lagona tiga i se tulaga o le nofoa, e masani ona toso i lona manava ona tulivae.

E le gata i lea, o togafitiga o loʻo faʻaalia mai i ni faʻailoga:

  • faʻaogafiti ma faʻafefeteina faʻafuaseʻi lea e le aumaia ai se toomaga,
  • se faʻateleina o le faʻalauteleina o le vevela o le tino i le maualuga o tau,
  • suiga i le paʻu (lanu mumu, pallor, foliga vaaia o hematomas, faʻalauteleina le lagona tiga i le paʻu o le paʻu),
  • faasaga i le talaaga o le pancreatic necrosis, ascites, abdominal phlegmon e atiina ae,
  • toto maualuga le maualuga o le suka, lea e sili ona lamatia i le maʻisuka ma e mafai ona oʻo atu ai i le gasegase o le hyperglycemic,
  • o loʻo i ai se lagona o le faʻatupuina o gagana,
  • o le tele o le urine na faʻatuina mai i le taimi o le faʻasolosolo faʻaitiitia le faʻaitiitia,
  • puupuu le manava e foliga mai, o le pulve vave, o le toto maualuga ua le mautonu,
  • faʻalavelave i luga o le vaega o le popolega (faʻamaina poʻo le osofaʻi) e matauina,
  • o maʻi uma lava e lima o se tulaga o le paʻu'ū, o le tasi i le tolu e pauu i se paʻu.

E i ai le tele o taʻiala o le atinaʻe.

I le taimi muamua, e amata ona faʻalauteleina meaola ninii i mea e aafia ai. O le taimi nei o le maʻi e amata ona faʻaleagaina le vomiting, o le nofoa e le faʻavaivai, e maualuga le vevela o le tino.

I le laasaga lona lua, e amata ai le faʻavaivaia o le sel, ma o le le manuia o loʻo i totonu o le okeni. O le tulaga sili ona lamatia o le lona tolu. O le inflammation e vave ona salalau atu i vaega o le soifua maloloina, o le faatamaia o le pancreas ua faatelevaveina.

Talu ai ona o le saoasaoa lea e sui ai le tasi taimi muamua, e le mafai ona faatuai i le valaauina o se falemaʻi i soo se tulaga.

A maeʻa ona tuʻuina atu le maʻi i se fomaʻi, e suʻesuʻeina ma le totoʻa, o le ituaiga ma le laasaga o le pancreatic necrosis ua fuafuaina, ma ua vave amata ona togafitia togafitiga.

O le faʻamaʻi, lea e mafai ona tupu e avea ma se taunuuga o soʻo se mea e mafua ai, e manaʻomia le faʻamalosia o falemaʻi ma togafitiga faʻafuaseʻi.

Necrosis e mafua mai i togafitiga e vaevaeina i ni ituaiga. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻatonuina le togafitiga sili ona lelei ma faʻaauau i le taimi o le maʻi, ave i le falemaʻi.

O le toilalo atonu o le:

  • tamai faʻalauiloa
  • i le ogatotonu
  • fofo lautele,
  • pito i lalo
  • aofaʻi.

O le suʻesuʻega e faʻavae i luga o le tele o le pancreatic area e aafia i le necrosis pancreatic.

I le laasaga muamua poʻo le lua foi, o le tuaoi e vevela. I le lona tolu - e manino ma manino le manino. O le laʻasaga pito i lalo e aofia ai le oti o le tele o le okeni, o le aofaʻi - o le oti atoa o le tino o le tino.

I vaega faaiu, o le taotoga e taua tele. O tino afaina e tatau ona aveese atoa.

E le gata i lea, o le pancreatic necrosis e iloga ona o le i ai pe leai foi o se faʻalavelave pipisi - faʻamaʻi pe leai foi.

I le suʻesuʻega ma le suʻega mulimuli ane, o le pancreatic necrosis e faʻaeseese ma isi faʻamaʻi. Ina ia faia lenei mea, e faʻatalanoaina e le fomaʻi le tagata maʻi, saili pe o loʻo ia faʻaaogaina le ava malosi po o meaʻai gaʻo, o faʻamaʻi masani o loʻo i totonu o lona gasegase.

Ma le isi, o le tagata gasegase e maua se CT faʻataʻitaʻiga o le puʻu o le manava po o le ultrasound, o le tele o suʻega ua faʻataʻitaʻiina, e aofia ai:

  • o se suʻega o le toto e faʻaalia ai le fomaʻi faʻamatalaga i luga o mea o loʻo i totonu o enzymes pancreatic (o se faʻaopoopoga o nei faailoilo e 6-9 taimi e faʻaalia ai le pancreatic necrosis),
  • auiliiliga o le gastric juice, lea e mafai ai e oe vave ona faʻamautinoa le maualuga o le eletise,
  • faʻataʻitaʻiga mo suʻesuʻega i le ureaplasma ma trypsinogen,
  • leo mo le fuafuaina o bicarbonates ma enzymes,
  • auiliiliga o le ea o le ea mo amylase ma triglycerides,
  • pepa e manaʻomia e suʻesuʻe ai gaʻo totoe i feces.

O se faʻalavelave o le eria o le necrosis e ave faʻafuaseʻi, o le pancreatocholangiography ma, pe a tatau ai, o le laparoscopy o le manava, e mafai ai ona iloa le ata atoa o le faʻaleagaina o le pancreas ma isi totoga taua.

E naʻo le maeʻa o faʻataʻitaʻiga faʻamalositino e amata ai ona togafitia le tagata maʻi.

I uluai faailoga o le pancreatic necrosis, o le tagata maʻi e faʻamaʻi i le falemaʻi. A maeʻa le faʻamalositino, ona auina atu lea o le maʻi i le potu maʻi tigaina, pe vave loa i le potu taʻavale. E taua le galue vave i le vave e mafai ai ona faʻaolaina le pani ma le maʻi o le olaga.

O togafitiga e:

  • aveese le tiga ma le spasm mai le talo,
  • taofi galuega eletene,
  • faaitiitia le gaosiga o le sua suamalie,
  • puipuia le faʻaopoopoga o se faʻamaʻi lona lua.

O le tagata gasegase e faʻaaogaina vailaʻau e faʻamalolo ai le tiga, mo se faʻataʻitaʻiga, paopao i le novocaine.O le anesia e faʻapipiʻi ai le ala, e mafai ai e le vai pancreatic ona alu ese.

E mafai ona latou taulimaina le faateleina o le gaosiga o enzymes e ala i sauniuniga o le antisezyme, ma le antibacterial therapy e puipuia ai le faʻamaʻiina o isi totoga ma gaʻo. O lenei mea e mafai ai e oe ona taofi le faagasologa o le solia o le enzymatic ma le humoral functions o le pancreas.

O togafitiga faasao e faia e faasaga i le tala o le anapogi faʻatulafonoina. O meaʻai e tatau ai e faʻatautaia ma le faʻamalosi e faʻateʻa ai le pulefaʻatasia o le pule faitalia.

I le taimi muamua, o mea uma o le manava e aveesea e ala i le fufuluina. E taua le tuʻuina atu i le tagata maʻi le filemu ma tulaga e sili ona lelei. O le potu e tatau ona faʻaalia i se malulu mafanafana o le ea. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia le salalau atili o toxins e le mai.

Afai e leai se faʻaleleia atili, e manaʻomia se faʻalavelave faʻapitoa tau taotoga faʻafuaseʻi. O le ituaiga o taotoga e faalagolago i le gasegase o le pancreatic necrosis. Laparoscopy poʻo le alavai vaʻaia e talafeagai mo mataupu pe a leai se faʻamaʻi.

O le gaioiga o le gaioiga e faia pe a faʻatuputeleina se tele o mea faʻapipiʻi. E masani ona faʻaaogaina le dialysis diabetone, lea e faʻamamaina ai le toto o toxins ma enzymes ma puipuia ai le maʻi mai le soona inu ma le pala.

O le taimi o faʻasalalauga e umi ma faigata. O le tulaga e sili ona taua mo le toe faʻaleleia o le tausisia lea o le pulega malologa e itiiti le malosi faaletino mo le vaitaimi atoa o le toe faʻaleleia (a itiiti ifo ma le 4 masina).

E taua le ave o vailaʻau o inisalini, vailaʻau e faʻateleina ai le faʻapalaina o meaai (enzymes).

O se tagata gasegase o loʻo i ai se maʻi lapatomalie tele ua faʻataʻitaʻiina le faʻaaogaina o le physiotherapeutic ma le physiotherapy e manaʻomia mo le vave faʻaleleia.

O faʻatau taumafa i le olaga atoa. Taumafa o lona uiga o le faʻaitiitia o le uta i luga o le paʻu. E taua le 'ai e le aunoa ma masani (5-6 taimi i le aso). O meaai e tatau ona i ai le vevela le vaeluaina ma le malulu vaivai.

Faatasi ai ma oloa fautuaina mo le faʻaaogaina i aso taitasi o mea nei:

  • vela pe fufuluina fuālaau,
  • falaoa i luga o le vai
  • falaoa (malogo)
  • moli malamalama
  • oloa gaosiga susu ma sina mea e maua ai le gaʻo,
  • meaola moa.

E i ai le tele o oloa e tatau ona faʻagaloina e tagata na maua lenei faʻamaʻi matautia.

Tapunia Taboo:

  • meaai kuka (iʻa, aano o manu fasi, fualaʻau),
  • Ova malosi, e tusa lava pe itiiti se aofaiga,
  • suauu
  • ulaula meaʻai
  • gaʻo gaʻo
  • soʻo se pusa fou
  • meaʻai vave
  • susu atoa
  • vaitau
  • piko
  • fualaau faisua, fualaau aina ma vine (fou).

E taua tele le tausisia o ia ituaiga meaai ina ia mafai ai ona taofia le atinaʻeina o faʻalavelave e fesootaʻi ma le le mafaia o le pancreas e maua ai hormones talafeagai ma enzymes.

Talu ai ona o le maʻi suka e masani lava ona avea ma se faʻalavelave o le necrosis o le pancreatic, e taua le mataʻituina o le maualuga o le suka toto, e suʻesuʻeina e le aunoa ma mulimuli i fautuaga faʻafomaʻi uma a se endocrinologist.

Vitio mai le tagata maʻi na maua i le maʻi:

O se tagata lamatia mo le atiaʻeina o lenei togafitiga e tatau ona i ai ni puipuiga. Ina ia faia lenei mea, lafoaia atoatoa le faʻaaogaina o le ava malosi, usitai i mataupu faavae o taumafa lelei.

E matua tatau lava ona togafitia ma togafitia faʻamaʻi i le taimi lea e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le pancreatic necrosis - biliary dyskinesia, ulutala duodenal ma le maʻi o le manava, cholecystitis.

E taua le manatuaina e tusa lava pe faʻaleagaina se tasi taimi o meaʻai po o le ava malosi e mafai ona taʻitaʻi atu ai i le pancreatic necrosis ma, o le iʻuga, i se taotoga faigata ma e oʻo lava i le oti.

O tagata e iai se talaʻaga o soʻo se ituaiga o maʻisuka e tatau ona matua faʻaeteete i le laulauʻai. Faʻamatalaga faigofie faʻavevevega e le faʻamautinoa ai e le mafai ona tupu le necrosis pancreatic, ae faʻaitiitia ai le ono mafai ona e faʻaalia maʻi i oe lava ia maualalo.


  1. Aleksandrov, D. N. Fundamentals of Entrepreneurship. Tino ma le maʻi o le tagata fai pisinisi: monograph. / D.N. Alexandrov, M.A. Alieskerov, T.V. Akhlebinin. - M.: Fiafiaga, Nauka, 2016 .-- 520 p.

  2. "O ai ma le a le mea o loʻo i le lalolagi o le maʻisuka." Tusitaulima na tusia e A.M. Krichevsky. Moscow, Faletusi Tutotonu Faʻatagata, 2001

  3. O le maʻi suka. Faʻafitauli faigata ma le tumau, Medical News Agency - M., 2011. - 480 c.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Alu malosi

O loʻo maua le faʻamaʻi i tagata ua latou faʻaaogaina le ava malosi mo le tele o tausaga. Oona oona na tuʻuina atu i le taimi o le faʻamavaeina o le alcohol alcohol e ulu atu i totonu o sela o le pancreas, e mafua ai le faʻaumatia. O se faʻalavelave faʻafuaseʻi e tulaʻi mai i le tulaga o le inupia poʻo le faʻaaogaina o meaai le lelei.

O le tele o taimi, o le panicreatitis alcohol e maua i tagata o loʻo faʻaaoga le ava malosi mo le tele o tausaga.

O le tele o tisipenesa o le pancreas e aofia ai i le togafitiga faʻaleaga. O le faʻamaʻi o se ala sili ona ogaoga. O le maʻi o le maʻi e vave faʻaleagaina e tusa lava pe vave amataina togafitiga. I le leai o se togafitiga lelei, o faailoilo o le tele o le gaioiga o le okeni e faaopoopo i le necrosis o le tino - o se tulaga o le paʻu, o se paʻu mataʻutia i le toto, o le mafaufau le mama.

Tuatusi

O lenei ituaiga o necrosis pancreatic o loʻo faʻaalia i le oti o le 50-75% o suauu pancreatic. E tuʻuina atu faʻatasi ma faʻafitauli pipisi, e oʻo atu ai i le faʻaalia o toto toto i vaʻa tetele o le okeni. O le faamutaina o meaʻai e masani ona faʻavaveina le faagasologa o le pala. O togafitiga e faia e ala i taotoga faʻapitoa e sosoo ai ma le faʻaofiina o sauniuniga o le enzyme.

Subcotal pancreatic necrosis e togafitiga ma taotoga.

Aisea e tulaʻi ai

Hemorrhagic pancreatic necrosis e atiina ae i lalo o aafiaga o mea nei:

  • afaina o le pancreas, faatasi ai ma le solia o le tafe o le vai pancreatic o loo aofia ai enzymes proteolytic,
  • oona o le tino ma mea leaga o le ava (ethyl alcool) (o tagata e taumafaina le malosi o le ava malosi e sili ona faigofie i le faʻamaʻi),
  • cholelithiasis, lea e fesoasoani i le togiina o mea e aofia ai meaʻai i totonu ole pito o le gland,
  • afaina pipisi o le gallbladder ma le biliary tract,
  • thrombohemorrhagic syndrome, faʻatasi ai ma le faʻamaʻiina o le toto i luma o veins,
  • afaina ai le gland ma siosiomaga lata ane,
  • faaumiumi le faaaogaina o fualaau faasaina,
  • faʻaalia i le faʻataunuʻuina o faʻamalolo,
  • autoimmune osofaiga, faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o vascular vascular,
  • afaina o fatu fatu, lea e soli ai meaʻai o totoga ma gaʻo uma,
  • manuʻa ma le faʻaleagaina o le paʻu,
  • faʻafitauli o faʻalavelave vaʻaia.

Po o le a lava le mea e mafua ai le pancreatic necrosis, o le faiga o le atinaʻeina o le maʻi e aofia ai vaega nei:

  1. O le le fiafia i le ofisa autu o le initaneti e nafa ma le tuuina atu o le pule faitalia.
  2. O se faʻaopoopoga o le maualuga o enzymes i totonu o masini o le pancreas i le maualuga maualuga o mea e faatagaina.E fesoasoani i le amataina o le faagasologa o le faʻamaʻiina o le tino - polotini toto.
  3. Faʻaleagaina o le amio saʻo o puipui o veins ma arteries. O le ulu atu o le elastase i totonu o le mea e aofia ai ma le afaina. E pei lava o vailaau e taʻua o le pancreatic autoaggression.
  4. Le faʻafanoga o aʻafiaga e tutupu i lalo o le malosi ole pancreatopeptidase ma trypsin.
  5. Faʻaleagaina o le faiga o faʻataʻitaʻiga o le pulea o le gaosiga o enzymes pancreatic.

Mo le maʻi o le pancreatic necrosis, o faʻamatalaga nei o uiga taua:

  • gasegase tiga e maua i le manava ma le itu tauagavale, faʻalautele i le tauau ma le tauau o le mata,
  • ia tumau le susu
  • o le i ai o se lanu samasama mafiafia i luga o le laulaufaiva,
  • faailoga o le motilusuga gase (leu, e mafua ai le vevela e le aumaia ai le toomaga i le tagata maʻi),
  • afaina, afaina ma le afaina,
  • malosi, suia tele i le manava,
  • hyperemia ma le pallor o le paʻu o foliga, neck ma le fatafata,
  • peritoneal syndrome, faʻatasi ai ma le fausiaina o ni mea mataʻutia i luga o le paʻu o le manava,
  • oso i le toto maualuga,
  • faateleina i le fatu fatu,
  • faaitiitia galuega faatino o le urine,
  • faailoga o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino (faʻapupulaina le malosi o le afi, faʻasaina o tali).
Hemorrhagic pancreatic necrosis e mafua ona o oso i le toto.

Faʻailoga

Ina ia faia se faʻamaoniga saʻo, o metotia suesue suʻesuʻega ma meafaigaluega e faʻaaoga e fesoasoani ai e fuafua le fomaʻi o le faʻamaʻi ma iloa ai mai isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract e maua ai faʻamaoniga o le manava gaʻo. I se tulaga ogaoga o le tagata maʻi, ua faia se filifiliga e faia se faʻataʻitaʻiga e faʻatatau i le iloiloina o le tulaga o le tino o le tino.

O lenei faiga e fesoasoani e fuafua ai le natura ma le faʻaauau pea o suiga faʻaleaganuʻu i totonu o masini o le pancreas. O le faʻatagaina o se faʻamatalaga ultrasound o okeni lata ane ma fusi.

O le suʻesuʻeina o faʻamatalaga e fesoasoani i le fuafuaina o le natura ma le faʻaauau pea o suiga faʻapitoa i totonu o masini o le pancreas.

Ina ia faʻamaonia le suʻesuʻega, e faʻaaogaina e fomaʻi ituaiga nei o suʻega suʻesuʻe i fale suʻesuʻe:

  1. Suʻega o le toto. Faʻatasi ai ma le faʻaumatiaga o siama glandular, o loʻo i ai le faʻaititia o le maualuga o le hemoglobin ma le toto mūmū mūmū, o se faʻaopoopoga o le ESR, o le faateleina o le numera o leukocytes.
  2. Iloiloga felafolafoaʻi. O le le lava o le elemene oona e faalavelave i le masani ai o le inu o meaʻai, lea e afaina ai le tuufaatasiga o feeseeseaʻiga. O le fiafia i le pancreatic necrosis e aofia ai le gaʻo ma meaʻai e leʻi faʻaaogaina.
  3. Suesuega ole toto. Fesoasoani e iloa le bilirubin - o se vaega o le talo, o le maualuga lea e faateleina i le fuga o le talo. O mea o loʻo iai i le amylase ma trypsin, o le enzymes o loʻo aafia i le malepelepe o meaʻai, ua faʻalauteleina.
  4. Suesuega Urine mo trypsinogen.
Mo le siakiina o le necrosis o le pancreatic, e tatau ona faia se suʻega toto toto.

O se osofaʻiga mataʻutia o le namu o le pancreatic necrosis o se faʻaaliga mo le tuʻuina o le tagata maʻi i le potu maʻi tigaina. O togafitiga e faʻatatau i mea nei:

  • aveeseina o tiga ogaoga
  • faaitiitia galuega o le pancreas,
  • toso
  • toe faʻaleleia o le faʻapitoa o le pito o le gland,
  • faaitiitia le maualuga o le suasusu gaosia,
  • puipuiga o le faʻamalalaina (vai inu) ma le ona o le tino,
  • puipuiga o le oti i le tulaga o siama o le vevela.

O togafitiga faʻapitoa e aofia ai togafitiga faʻapitoa, togafitiga o fualaau faʻasaina, moega e malolo ma meaʻai.

O le togafitiga mo le pancreatic necrosis o le faʻamoemoe lea e faʻasaʻo ai tiga ogaoga.

Faʻamālōlō togafitiga

Ina ia faʻamautinoa le tagata maʻi i le maʻi pipisi, o fualaau nei o loʻo faʻaaogaina:

  1. Painkillers ma antispasmodics. O le faʻaofiina o se vaifofo o le novocaine ma le kulukose e fesoasoani e vave laveaʻi ai se osofaʻiga o le tiga. I tulaga ogaoga, e faʻaaoga ai faʻamatalaga nakoti.I le lumanaʻi, o Ketanov, Papaverine, Platifillin e faʻaaoga.
  2. Antibacterial agents (Kanamycin, Cefazolin). Maualuga o fualaau oona e faaleagaina ai faʻamaʻi e mafua ai le peritonitis ma le fao.
  3. Faʻamatalaga o le amotonic. Faʻateleina le faagasologa o le faʻamamaina o toxins, e puipuia ai le inu ma le inu o le tino.
  4. Faʻailoga o enzymes proteolytic (Kontrikal). Latou te faʻafememeaʻi ia enzymes o le pancreatic, lea e taofi ai le faagasologa o le faʻaumatia o sela gland.
  5. Antacids (Ephedrine). E faʻaaogaina e puipuia ai le solomuli o puipui o le manava aʻo anapogi.

Totogi

Ona o le le atoatoa o le togafitiga o fualaau faasaina, ua faia ai se faaiuga e uiga i le manaomia o le taotoga. Faʻalagolago i le tulaga o le maʻi, ua faʻamaonia:

  1. Laparoscopic alavai o nofoaga ua afaina. Fuafua i le aveesea o mea e faaleagaina ai le tino. O loʻo faia i se faʻalavelave faigata o le faʻamaʻi.
  2. Paʻu peritoneal dialysis. Ua faʻamamaina le pupuʻu o le manava o le suavai mumusu ma togafitiga faʻamaʻi.
  3. Pancreatectomy O le faʻamaeʻaina atoatoa o le pancreas ua faʻaalia mo le faʻatamaia atoa o ona masini.

I aso muamua talu mai le amataga o se osofaiga, aloese mai le 'ai o meaai. O le faʻaofiina o oloa i totonu o le taumafataga o loʻo faʻatinoina malie. E tatau ona e pipii atu i se taumafataga le lelei i lou olaga atoa, o le a fesoasoani lea e aloese ai mai se tulaga faigata lona lua. O meaai e kuka, fuʻu pe taoina e aunoa ma le faʻaaogaina o le suauu. Taumafa i vaega laiti, 5-6 taimi i le aso. O fuālaʻau, ava malosi ma mea inu gaʻo, meaʻai gaʻo ma falai, fualaau suamalie e le aofia ai meaai.

I aso muamua talu mai le amataga o se osofaiga, e tatau ona e aloese mai le 'ai o meaai.

Faʻaiʻuga

E tusa ma le 20% o tagata gasegase o loʻo i ai se maʻi paʻutumu mumcreatic e paʻu i totonu o se paʻu e maeʻa i le oti. Tele faafitauli faaletonu e tupu i mataupu uma e 4. O le mea e masani ai, o le toe faʻafouina o le fistula, o loʻo faʻaaogaina ai i totonu o le manava le manava. O lenei mea e fesoasoani i le atinaʻeina o le peritonitis ma le abscess.

Faʻafitauli

Ua tofia le vaega o le mafaufau e amanaia le natura ma le matuia o le tulaga o le pancreatic necrosis, o le i ai o faafitauli ma le gasegase o le mafai ona taitaia se olaga masani. I le faʻalavelave faigata o le togafitiga, e tolu atoʻatoa le malosi o vaega ua tofia. I maʻi le mautonu masani ma le fausiaina o fistulas, e maua e le tagata maʻi vaega e lua. O le kulupu 1 e tofia pe a uma ona aveese le pancreas poʻo le faʻafuaseʻi ona tupu mai le toto.

Faʻaiʻuga o le maʻi pipisi o le namu

O mafuaʻaga o necrosis pancreatic necrosis e fesootaʻi ma mea taua e pei o:

  • afaina o le pancreas, faatasi ai ma ona vaega le afaina ma le solia o le masani o le sua o le pancreatic,
  • ethanol inu i le ava malosi,
  • faʻafesoʻaiga faifai pea o le vai inu i totonu o le pancreatic ducts (masani ona tupu i maʻa i le gallbladder),
  • liona afaina o le pelelele ma le biliary tract (cholangitis, cholecystitis),
  • thrombohemorrhagic poʻo le DIC-syndrome (faʻasalalau le faʻaaogaina o le iniseti), atiae i taimi o siama faʻamaʻi pipisi-viral, pe a maeʻa le chemotherapy o le kanesa, faʻapea foi pe a faʻaalia i le maualuga o tui o le faʻamalama,
  • afaina o le autoimmune (vascularitis hemorrhagic),
  • afaina faʻaleagaga o le paranyma o le okeni, e aofia ai taimi faʻalavelave taʻavale.

Ae e tusa lava pe o le a le mafuaʻaga muamua o le siama o le tino poʻo le aofaiga atoa o le panicreatic necrosis (o lona uiga o le oti o se vaega poʻo sela uma), o le maʻi e aafia ai le acinus - le vaega faalilolilo o le pancreas, o ona sela e maua ai enzymes e maua ai le vai pancreatic.O ituaiga uma o le pancreatic necrosis e tupu pe afai e oʻo le maualuga o le gaioiga o nei enzymes, ma e amata ona aʻafia ai le tino o le okeni - e suavai ai ona aʻa. E le gata i lea, o le enzyme elastase e mafai ona faaleagaina e oo lava i puipui o toto toto, lea e tau atu i otaota. I le gastroenterology o le falemaʻi, o lenei mea uiga ese e masani ona taʻua o le faʻaogaina o enzymes pancreatic.

Hemorrhagic pancreatic necrosis e atiina ae ona o le malosi o trypsin, chymotrypsin ma elastase (pancreatopeptidase E) - o le proteolytic autu (mole protein-cleaving molecules) panicreatic enzymes ia e talafeagai mo le faʻapalaina o meaai o le protein.

O le suʻesuʻeina o mafuaʻaga o le pancreatic necrosis, na maua ai e le gastroenterologists le faʻamaonia o le toilalo i le faigamalo faʻamalosia o le faatonutonuina o le gaosiga o enzymes digestive o loʻo i ai se taua taua i le pathogenesis o lenei faʻamaʻi. Ma e aofia ai le tele o homoni. O le mea lea, o le glucagon hormones ma le somatostatin (na gaosia e sene o motu o Langerhans i le pancreas), o le calcisini (faʻapipiʻiina e le thyroid gland), faʻapea foi ma togafitiga faapitoa o le antitrypsin e faʻasaina ai le pulefaʻatasia o enzymes proteolytic. O mea e faaosofia ai le gaosiga o le enzyme ma a latou gaioiga o le: secretin synthesized e le mucosa intestine, cholecystokinin (pancreosimine) na gaosia e le duodenum, faapea foi le inisalini, gastrin ma, ioe, serotonin, o le leona lea o loo synthesi i le tootoo laitiiti ma le pancreas.

, , , , , ,

Faailoga o le maʻi pipisi o le pancreatic necrosis

O faʻamaoniga sili ona taua o le pancreatic necrosis e foliga mai:

  • ogaoga, o nisi taimi e le mafai ona tatalia, maua i le itu tauagavale o le hychochorium ma faalautele atu i le itu lumbar, i le itu tauagavale o le fatafata ma le tauau,
  • laulaufaiva ma le gutu malolo,
  • taoto ma le le toe faʻaleagaina o vomiting,
  • afaina o le manava, manava ma le manava,
  • fiva ma fiva,
  • hypremia o le paʻu o foliga,
  • lanu uliuli lanu violē i luga o le puipui pito i luma poʻo luga o itu o le peritoneum,
  • faʻavavega faʻapitoa ma faʻaitiitia i le toto maualuga,
  • puupuu le manava ma le vave oso,
  • faʻaitiitia le faʻavaveina o gaioiga
  • le mautonu o le mafaufau (tulaga o le fiafia lautele poʻo le faʻafefe).

O le mumcreatic necrosis pancreatic e mafua ai se tulaga o le paʻu i le toetoe o le lima o tagata mamaʻi, ma i le maʻi lona tolu ma le le atoatoa. O le faʻavaeina o le pancreatic-retroperitoneal fistula e taʻitaʻia ai le mea moni o mea o loʻo i totonu o le pancreas, vaega o lona tino maliu ma le faʻafefeteina o le tino e oʻo atu i totonu o le vevela. O le mea lea e mafua ai le aloese o le peritoneal tissue ma le purulent peritonitis.

, , , , , ,

Tulaga o le alualu i luma o faamaʻi

O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i se atinaʻe faʻaleleia.

O le vaega muamua: i le pancreas, o loʻo i ai se atinaʻe malosi o meaola faʻaleagaina lea e faʻaosofia ai mea faʻalavelave faʻapitoa e pei o le autoaggression ma le toxinemia o enzymes pancreatic, lea e faʻaalia mai i nei ituaiga o faʻamaoniga: soli le tumau, vomiting ma fiva.

Laasaga lona lua: o le faʻaalia o le faʻavavega o le suauu o le gland e amata ona atiaʻe, faatasi ai ma le isi faʻavaeina o se toilalo (pu) i totonu o le pancreas.

Tolu taimi: o le mumu e salalau atu i meaola maloloina vavalalata, faʻapupulaina se tulaga faigata mo le tino.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o lenei faʻamaʻi e sili ona matautia mo le ola o le tagata ma e manaʻomia ai togafitiga ogaoga ma, pe a manaʻomia, taotoga togafitiga.

Mafuaaga o le atinaʻeina o togafitiga i le tino o le tagata

I le taimi nei, o vailaau faʻataʻitaʻi e iloa ai le tele o mea e fesoasoani i le atinaʻega o lenei faiga faʻaleaga. O le mea sili ona taatele i totonu ia i latou o:

  1. O le afaina o le pancreas, lea e matauina ai lona atherosis, faapea foi ma le le talafeagai o le suasite o le suacreatic fluid (juice).
  2. Faʻatau (inu) o le tino e avea o se faʻataʻitaʻiga, lea e masani ona tupu pe a maʻi le tagata maʻi i le 'ava malosi.
  3. O le faʻaogaina o le sua o le pancreatic i totonu o le pancreatic ducts, lea e masani lava i luma o maʻa i le gallbladder.
  4. O le i ai o se mea faʻapitoa i le talo ma alalele, o se mea taatele ma cholecystitis ma cholangitis.
  5. Faʻalauteleina le faʻamaʻi pipisi ma le maʻi o le thrombohemorrhagic, lea e masani ona oʻo mai i le tele o faʻamaʻi o viral and bacterial origin, pe o le a tupu pe a maeʻa le chemotherapy ma pe a uma ona faʻaalia i tulaga maualuga o le faʻavevelaina o faʻamaʻi.
  6. Hemorrhagic vasculitis (togafitiga autoimmune).
  7. Faʻalavelave faʻainisinia o le pancreatic parenchyma, i ai se natura faʻaanatura pe a uma le taotoga.

O lenei faʻamaʻi e matautia foʻi ona e mafai ona afaina ai isi totoga o totonu o le gastrointestinal tract, o loʻo afaina ai a latou galuega.

Faailoga o uiga o lenei faʻamaʻi


O faʻamaoniga nei o uiga ia o lenei maʻi:

  • Aʻa, ogaoga malosi i le itu tauagavale o le hypochondrium, lea e tuʻuina atu i le fatafata tauagavale, tauau ma lalo ifo.
  • Gutu gutu.
  • Le lagona o lafoga o le laulaufaiva.
  • Faʻaleagaina le vomiting.
  • Nausea
  • Vomiting vomiting.
  • Totoina.
  • Tatala
  • Faʻateleina le faʻaleleia o le kesi.

E le gata i lea, o le maʻi e faitio i isi uiga:

  • Maualuga maualuga.
  • O le i ai o le lanu uliuli po o le lanu viole i luga o itu o le manava poʻo lona totonugalemu, lea e faʻaalia ai le i ai o le toto i totonu.
  • Toto toto toto.
  • Faʻateleina le pulupili.
  • Umi le manava.
  • Se vaega laitiiti ole urine pe a mimilo.
  • Le mafaufau lelei.

E tusa ai ma fuainumera o fualaau faafomaʻi, o le maʻi lesematika o le maʻi o le necrosis i le 1/5 o tagata gasegase e mafua ai se faʻalavelave, ma i le 1/3 o loʻo i ai se leʻo ma le le atoatoa o le mafaufau o se uiga mataga.

I le tulaga o le faia o se pancreatic-retroperitoneal fistula, atonu e faʻapupulaina le tulaga o le maʻi ona o le gaʻoina o meaʻai i le manava, faapea foi ma vaega o ona tino oti, ma o le mea lea o le a amata ai ona tupu se toesega o le tino maso ma le atinaʻeina o peritonitis ma purulent signs.

Vaega o togafiti togafiti


O fomaʻi o loʻo faʻaauau pea ona faamamafaina o le togafitiga a le tagata lava ia o lenei togafitiga e faʻaaoga ai soʻo se metotia faa-tagata e matua faʻaseseina. E faʻatagaina ona faʻaaogaina pe a maeʻa le faʻaaogaina o metotia faafomaʻi i le vaitaimi o le toe faʻaleleia o le tino, ma naʻo lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi.

O faʻavae autu o togafitiga faafomai:

  1. Faaleaogaina o le tiga. Mo lenei mea, faʻamatalaga, antispasmodics (Papaverine, No-shpa, Novocaine, ma isi mea) o loʻo faʻatulagaina.
  2. Taofia mai le osofaʻiga o enzymes pancreatic. O inisiua ma le laʻau faʻamalosi e faʻamaonia ai le faʻaaogaina o Trasilol poʻo le faʻasolosolo.
  3. Faʻasalaga o spasms, lea e mafai ai ona faʻalauteleina le vavaega o le gaʻo o le gland, ma fuaina foi e faʻaitiitia le aofaʻi o le suasusu gaʻo. I lenei laasaga, e tatau ona mulimulitaʻia le taumafa malosi ma faʻataʻitaʻiga o le matelaina atoatoa. Mai vailaʻau na faaaoga Ephedrine, Atropine.
  4. Puipuiga o le salalau o mea oona ma faʻamaʻi pipisi i totoga vavalalata. Mo lenei mea, o vailaau faʻasaina o loʻo faʻamatala, mo se faataitaiga, Zeporin, Gentamicin poʻo Kanamycin. Ina ia aveesea toxins mai le tino, kulūkose ma le inisalini ma isi fofo o loʻo faʻaaogaina.

Faatasi ai ma le tulaga alualu i luma o le togafitiga ma le tele o le gaioiga o okeni, o le taotoga faafuasei ua faatonuina.

I le faʻaopoopoga, o le maʻi mumcreatic necrosis, faatasi ai ma faʻamaoniga o faʻamaʻi pipisi, e manaʻomia ai le pancreatic resection, poʻo se fuataga sili atu ona mamafa - o le faʻamaloloina o le pancreas (o lenei taotoga e taua o le pancreatectomy).Ae ui i lea, o lenei taotoga e faia i ni tulaga e le masani ai, ona o lona maualuga maualuga o le pagatia ma le oti.

O le isi fofo mataʻutia o le faʻasalaga o nofoaga oti (sequestrectomy).

I le taimi o nei gaioiga, o le tulaga o le manua faafuasei i totoga lata ane e maualuga, lea e faateleina ai le ono tulai mai o ni faafitauli ma ni mataupu matautia.

O togafitiga o lenei maʻi o se faagasologa umi tele, lea e mafai ona faʻaaluina le taimi mai le tele o vaiaso i le ono masina, pe sili atu foi.

Isi faʻamatalaga ma le soifuaga faaletino.


O le tele o tagata gasegase o lenei maʻi e tau mafaufau pe latou te feoti mai le necrosis pancreatic neurose. Latou te fia iloa foi le tele o avanoa e toe maua ai, ma o le a le mea e mafai ona avea ma faʻataʻitaʻiga mo le maʻi o le pancreatic necrosis?

Ae paga lea, o fuainumera faafomaʻi e leʻo faʻamafanafanaina fuainumera: o mataupu uma o le faʻamaʻi, 50% o le oti. O le mafuaʻaga o le oti o le mea oona atoatoa o le tino, faʻaosofia e le purulent peritonitis.

I le taimi lava e tasi, o numera sili atu saʻo o loʻo taua foi, mo se faataitaiga, o le panicreatic necrosis o se mafuaʻaga o le oti:

  • 7-15% - aofai o le tino.
  • 40-70% - faʻatasi ai ma le malosi tele o fomaʻi.

O tagata ua vaʻaia, pe ua i ai ni faʻafitauli i le pancreas, e tatau ona taumafai e tausisia uma togafitiga faafomai talafeagai e togafitia ai ma taofia ai le faateleina o le faʻamaʻi.

Aemaise lava, ina ia puipuia le necrosis o le pancreatic, o fua uma e tatau ona faia e puipuia ai le fausiaina o pancreatitis:

  • Faʻataʻituina faʻataʻitaʻi le meaai.
  • Le teena atoatoa o le ava malosi.
  • I le i ai o ni gasegase gastrointestinal, e tatau ona togafitia i se taimi talafeagai.

E na o le faʻaeteete totoa i lou soifua maloloina e mafai ona fesoasoani e aloese ai mai le afaina o taunuuga.

Faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o maʻi ma lenei faʻamaʻi e tatau lava ona tausisia uma faatonuga a le gastroenterologist, ma i ai se vailaau i soo se gasegase gastric, ina ia aloese mai le atinaʻeina o faʻafitauli eseese, ia faia uma auala talafeagai e puipuia ai.

O lona uiga e tatau ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi i se taimi talafeagai mo nai mea laiti e solia i totonu o le vaega o meaʻai, ma aemaise lava le pancreas. Le lava le togafitiga talafeagai e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le oti.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

O le a le mea o le pancreatic necrosis ma o le a le matautia?

A o atiina ae, e mafai e le necrosis ona faasalalauina ma aafia afaina lata ane. I le taimi lava e tasi, o na mea na paʻu'ū, o lona uiga, maliu, ua le toe faʻaleleia

Aisea e afaina ai le tiga ma le pancreatitis ma pe faapefea ona fesoasoani i se osofaiga o migraine?

E toetoe lava a le mafai ona iloa le mafuaʻaga tonu o le ulu o le ulu i tagata maʻi ma le pancreatitis, talu ai o lenei faailoga, i se tulaga lautele, o se soa faifaipea o le mumū o le mumusu.

Mafuaaga ma foliga o fiva i pancreatitis

Paʻu maʻi o loʻo i le pito i luga o le faʻamaʻi sili lea o loʻo i ai pea. O le tiga e mafai ona faʻamalosi, tipi, pe faʻaauau pea, ae le malie.

E faʻapefea ona vave faʻaitiitia le tiga ma le mumu o le pancreas?

Ina ia le toe faʻalavelaveina oe i le tulaga o le maʻi, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa mea e 'ai, ae faʻapea foʻi le soifuaga masani.

O mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi

Hemorrhagic pancreatitis e tupu i lalo o le malosi o mea e aʻafia ai le faʻamalosia o faiga o le enzyme o le tino. Faatasi ai ma mafuaʻaga autū o le faʻamaʻi, o le gastroenterologists na te taʻua faiga faʻapitoa, faʻatasi ai ma se suiga i le tosina atu o le pule faitalia.DIC, le inu ava malosi ma le faaletonu o le autoimmune e mafai foi ona faʻaosoina ai maʻi.

Faʻatasi ai ma le pancreatitis oona, faʻapitoa poʻo le faaleagaina atoatoa o le gland e matauina. E tupu lenei mea i le talaaga o le oʻo atu i se ogaoga ogaoga o enzymes - trypsin ma le elastase. O se taunuuga, o le parenchyma gland e amataina ai le faagasologa o le gaogao o le tagata lava ia, ma ua faaleagaina ai puipui o le toto toto. O siama o manu e faasolosolo malie lava ona afaina i le toto, o elemene malolosi e sola atu i totonu o le manava o le manava, e mafua ai le maunu.

Faailoga muamua o le faamai

O le faʻamaoniga o le faʻamaʻi ua faʻaleleia i le tele o itula. O lona faʻauiga autu o se faʻamaʻi tiga faʻamaʻi. Hemorrhagic pancreatitis e masani ona faʻatasi ma le faʻavauvau faʻanoanoa. E ono eseese le tiga i le vevela o le vavao poʻo le susulu i le pito i lalo. E i ai pea o ia i taimi uma, ae faʻaititia i se tulaga ma ni vae ua piʻo. O le malosi o le tiga e faalagolago i le maualuga o le faaleagaina o le okeni.

O a isi faʻailoga eo mai faatasi ma le pancreatitis o le fatufatu? O faʻafitauli o le faʻamaʻi e masani ona faʻafuaseʻi ona faʻafuaseʻi. Muamua, e lagona e se tagata le ogaoga o tiga i le itu o loʻo aʻafia ai. A o faateleina le faʻaogaina o vailaau vailaʻau i le toto, e faʻaleleia le hypremia o le paʻu. E le gata i lea, mo lenei faʻamaʻi, o meaola e pei ole laulau vaivai, tachycardia, ma le faʻaitiitia o le toto maualuga o uiga ia. E tusa ai ma le tulaga o le vevela o le tino, o le fatu e oʻo atu i le 180 pa i minute taitasi.

I le gasegase o le faamaʻi, e iloa e gastroenterologists ni vaitau se tolu, e eseese uma lava i le ata o le falemai. O le laasaga muamua o loʻo faʻaalia e le ogaoga o le pacreatogenic. I le 2-3 itula, o le toxia e atiina ae. I le laasaga lona lua, o le ata o le falemaʻi ua faʻaopopoina i faʻamaoniga o le le lelei o totoga taua. O mafaufauga faaletonu, ua aliali mai le popole ma le le talafeagai. O le vaega lona tolu o loʻo faʻamatalaina e ala i le tupuga o faʻafitauli faigata.

O mataupu faavae o togafitiga

Afai e masalomia le pancreatitis oona, o mafuaʻaga o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga, o le tagata maʻi e faʻaalia ile falemaʻi faʻafuaseʻi. O togafitiga e masani lava ona faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le tiga ma atili faʻaleagaina ai le gland, e puipuia ai faʻalavelave lavelave. O fualaau faasaina ua faatonuina i le antispasmodics ("Papaverine"), o mea e teu ai, o le antihistamines. Novocain poloka puipui e faʻatagaina. O faʻamaʻi pipisi e masani ona faʻatasi ma le pancreatitis hemorrhagic, o lea o le antibacterial therapy e faʻasoa mai le aso muamua.

Mea aoga? Faasoa le sootaga

Po o le a lava le tulaga o le maʻi, e fautuaina le matelaina o meaai. Ona o le le atoatoa o metotia faasao o togafitiga, o le togafitiga o taotoga ua faatonuina. O le taotoga e aofia ai le tatalaina o le paʻu o le gland, faʻafefe ma aveesea ai vaega e leʻo. Faʻatasi ai ma le tele o togafitiga faʻaleaga, o le faʻaogaina atoatoa o le okeni poʻo lona vaega o loʻo faʻatinoina.

Forecast and Prevention

O le foliga o le pancreatitis o le hemorrhagia ua manatu e sili ona le lelei mai se vaaiga faʻapitoa. E tusa ai ma fuainumera, e tupu mai i le 50% o mataupu mataupu e oʻo i le 50% o mataupu, e tusa lava pe tuʻuina atu togafitiga faafomaʻi. O le mafuaaga autu o le oti o le pancreatogenic toxemia.

E mafai ona taofia lenei faʻamaʻi? O le puipuia o le pancreatitis o le maʻi e aofia ai le mataʻituina o mataupu faavae o meaai talafeagai, teenaina o vaisu (ulaula, ava malosi). Ua fautuaina foi e fomaʻi ni suʻesuʻega faʻasaʻo talafeagai ina ia maua ai faʻamaʻi o tino i totonu.

O se taunuuga o le aafia i le tele o mea leaga, o le solia o mea taumafa poʻo le faʻaaogaina o le ava malosi, e tupu ai le pancreatitis. O lenei tulaga e manaʻomia ai togafitiga faanatinati, faatasi ai ma se auala le lelei e faʻalavelave ai le pancreatic necrosis.Togafitiga o le pancreatic necrosis e tupu i totonu o se falemaʻi ma e taulai i le taofi o le faʻaleagaina patino o le pancreas ma toe faʻafoisia le tino atoa.

Le faiga o le atinaʻeina o le necrosis pancreatic

O le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le pancreatic necrosis o le vave faʻamalosia o le proenzymes, lea e mafua ai se faʻavevesi o tali e faʻagaoioia ai le faagasologa o le faʻaleagaina o mea. O mea nei e mafai ona taʻitaʻia i lenei:

  • Faʻatatau mea. O le tele o le faaosofia o le exocrine o le gland e tupu, lea e nafa ma ituaiga uma o metabolism. O se taunuuga o le faʻaaogaina o le ava malosi, o le taumafaina o le gaʻo po o le le lelei o mea taumafa, o le tele o enzymes e faʻasaʻolotoina mai suauu ola o le pancreas, lea e amata ona faʻaumatia ai le fusi o le gland lava ia.
  • Mea e ono afaina ai. O loʻo i ai se faʻaogaina o le pacreatic duct, e fai ma tulafono, e faasaga i le talaaga o le maʻi gallstone. O se taunuuga o lenei mea, o le mamafa o le ala ua tulai mai, o le gasegase lautele e tulai mai ma le afaina o gaioiga e faagaoioi ai le enzymes ua afaina, o le gland "ia lava e saili"
  • Faʻatonu mea. E lafoina le talo mai le duodenum i totonu o le pancreas, ona o le mea e faʻaaogaina ai le proenzymes ao lumanaʻi, o le filifili o reazy amata, e iu ai ina afaina le gland ma le necrosis o ona mea.

Laʻau o meaola o le pancreatic necrosis

Muamua, o elemene e pei o le lipase ma le phospholipase A o loʻo faʻaaogaina, latou te talepe i lalo gaʻo gaʻo o le gland. O loʻo i ai foci o le fatcreatic necrosis, lea e faʻaaogaina mai vaega o le soifua maloloina o le pancreas e ala i le afi mumusu. O loʻo i ai se faʻaopoopoga o gaʻo gaʻo, o le pH o sela ua suia i le itu alofilima. O lenei faagasologa e mafua ai le faʻafouina o masini o trypsin intracellular, e amata ai ona paʻu i lalo panicreatic proteins. E activate le Elastase, e vaelua ai puipui o toto toto, ma o le faagasologa e sili atu nai lo le gasegase ma e le mafai ona suia.

E faʻapefea ona faʻaalia le pancreatic necrosis clinically?

O faʻamaoniga autu o le pancreatic pancreatic necrosis e faʻalagolago i le maualuga o le faʻaogaina o le faaleagaina o le okeni ma i le taimi na pasia talu mai le amataga o le maʻi.

I le avea ai o se tulafono, o tiga ogaoga i le pito i luga, lea e mafai ona salalau i tua ma vae, e faʻalavelave. E le gata i lea, o le fulafulaina ma le faifaipea o le fesuiaiga e tupu, e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻamalolo. E ono foliga mai ni afuafu, e pei o le manua o le tinge samasama, i le itu tauagavale ma faataamilo le pusa. O le soona inu lautele o le tino ua tupu, talu ai o gaioiga enzymatic i totonu o le gland e aafia ai le gaioiga o totoga ma tino uma. A aunoa ma se togafitiga talafeagai, toe faʻafoʻi, faʻamaʻi, faʻamalo, poʻo le afaina o mea mataʻutia.

O faʻamatalaga o le fale suʻesuʻe e faʻaalia ai le faateleina o le amylase, diastase, leukocytosis, faʻamaʻi toto ma isi faʻamatalaga e faʻaalia ai le matuia o le faagasologa.

O se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le pancreatic necrosis o loʻo matauina i le va o le 15 i le 70% o mataupu, faʻalagolago i le fomaʻi o le maʻi ma i le taimi na faʻaalu ai le maʻi ile togafitiga. Peitai, e tusa lava pe lava le togafitiga, o lenei faailo e tumau pea le maualuga.

Tulaga o le atinaʻeina o le faamai

Pancreatic necrosis i le amataga o lona atinaʻe e faʻapitoa i le natura, o lona uiga, o le gaioiga e le afaina e mafua ona o le gaioiga o toxins ma e leai se faʻalavelave faʻapitoa.

I le lumanaʻi, o le faagasologa e oʻo i le tulaga o le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le gasegase, e pei o le alo ese o le pancreas poʻo le phlegmon o le potu toe retryperitoneal.

E le gata i lea, o le faagasologa o le pancreatic necrosis i soo se laasaga e mafai ona faigata ona o le peritonitis, faʻasolosolo o le uila, le mautonu ma le tele o le gaioiga o okeni.

O le fomaʻi mo le pancreatic necrosis pancreatic i totonu o le 48 itula mai le taimi o le ulufale atu i le falemaʻi ua fuafuaina e tusa ai ma le fua o le Ranson, lea e aofia ai faʻaaliga eseese e 11 o le faʻaleagaina o le tino. O le tele o tali lelei o loʻo i luga o lenei fua, o le sili atu lea o le leaga.

Faʻafefea ona togafitia le necrosis o le pancreatic?

Togafitiga o le pancreatic necrosis e na o totonu lava o le falemaʻi e filifilia ma filifilia taitoatasi e faalagolago i le laasaga o le faagasologa ma le iai o faʻafitauli. Fautuaga lautele e sau i le faamamaina ma le toe faʻaleleia o le suavai ma le leiloa eletise.

Faʻailoaina fualaau e faʻamalolo ai siama o le musika lamolemole, faʻaitiitia le gaioiga gasegase, faʻalavelaveina le gaosiga o le iniseti o enzymes. E le gata i lea, o hormones ma antibiotic o loʻo faʻatatau i luga o le tulaga o le faʻamaʻi.

O togafitiga togafitiga e aofia ai laparoscopy poʻo laparotomy, e fuafua i le maualuga o le faʻaogaina o le faagasologa ma le iai o faʻafitauli.

Meaʻai mo le pancreatic necrosis pancreatic e masani lava o le matuaeral. O tagata maʻi ua tuʻuina atu i ai se masini nasogastric e taofi ai le gaosia o enzymes i le manava ma le pancreas.

I le taimi o le toe faʻaleleia, o loʻo faʻaalia ai se meaai faʻafefe, laulau Numera 5 e tusa ai ma le Pevzner. Faʻaalia o fatu, masusu soup, meaʻai paleni. E le aofia ai le ava malosi, mea inu suamalie, susu. O le ae maua mataupu faavae o se taumafataga mo le toe faʻaleleia o totoga i le tusiga: Fautuaga mo mea taumafa paleni mo faʻamaʻi o le pancreas.

Motugaafa: o le ava malosi ua faʻamavaeina i soo se togafitiga o le pancreas, aua e faʻapupulaina ai le mamafa i le ala ma faʻaleleia ai le leo o sphincters. O lenei mea e mafua ai mea e manaʻomia muamua mo le faʻamalosia o le enzymes ma le faʻalauiloaina o se faʻavevesi o mea e faʻaalia e faʻaumatia ai le tino o le tino. O le faʻaitiitia o le ava malosi mai le taumafaina, o le ae tausia lou soifua maloloina mo le tele o tausaga.

Hemorrhagic pancreatic necrosis o se faʻalavelave faʻaleagaina lea e tupu i totonu o masini o le pancreas.

O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le faʻavave vave ma le faʻasalaina o le okeni.

Afai e te fia iloa le mafuaʻaga o lenei faʻafitauli, faʻapea foi pe mafai ona mafai, ona faitau lea o lenei tusiga.

Mafuaaga o le faamai

O le pancreas o se okeni o le tino digestive system, ua saunia i galuega failautusi.

Enzymes na gaosia e le paʻu o se tagata soifua maloloina e leʻi iai ni faʻafitauli i lenei okeni e tuua ona tuaoi faʻatasi ai ma le vai inu o loʻo ulu atu i le duodenum.

O le autu o le sua pancreatic, e tumu i enzymes e pei o le elastase, trypsin ma chymotrypsin, o le lelei atoatoa o meaʻai o le protein.

O mafuaʻaga o maʻi mumcreatic necrosis e le o malamalama atoatoa, ae ui i lea, ua talitonu fomai e mafai ona tupu lenei maʻi ona o aafiaga leaga o tulaga nei:

  • afaina lata mai talu ai nei e mafua ai le le atoatoa poʻo le vaeluaina foi o lenei totoga,
  • taofia le tafe mai o vai inu,
  • oona e iai le atoaga o le natura o le faaleagaina o le tino ma mafua mai i le ava po o le vailaʻau oona,
  • eseese faʻamaʻi pipisi (faʻataʻitaʻiga, cholangitis poʻo cholecystitis), faʻalauiloaina i le talo,
  • o le maualuga o le toto coagulability, o le faailoga na faʻaalia i le maea ai o le faʻaleagaina o faʻamaʻi vailaau faʻamaʻi, aafiaga o chemotherapeutic, ma isi,
  • nisi o faʻamaʻi pipisi (mo se faʻataʻitaʻiga, momo o le vasoritis),
  • aafiaga faʻainisinia e mafua ai le faaleagaina o le amio saʻo o parenchyma pancreatic.

Hemorrhagic pancreatic necrosis e maua vave. I le i ai o lenei faʻamaʻi, e le na o parenchyma ma mucous membranes o le gallbladder e mafatia ai, ae o se vaega faapitoa o lenei okeni e nafa ma le gaosia o enzymes digestive.

O lenei vaega o le pancreas ua taua o le "acinus". O le faaleagaina i lenei sone e faaosofia ai le tele o le gaosiga o enzymes e le tuua ai le tino faatasi ai ma le vaega autu o le vai, ae tumau pea i totonu ma maua ai se aafiaga faataumaoi i tino ua faaleagaina, faaleagaina o latou puipuiga ma faaleagaina ai puipui o toto toto, e faaosofia ai le tele o microbleeds.

O lenei tulaga, o le uiga o le ituaiga o gasegase o le pancreatic necrosis, ua faavasegaina e fomaʻi e pei o le malosi o enzymes pancreatic.

E faʻapefea ona togafitia le ituaiga o gasegase pancreatic necrosis?

Afai e te lagona lagona o loʻo lisiina i lalo o lenei tusiga, ia e le faatuai ma saili se fesoasoani faafomaʻi vave.

E sili le valaʻau i le 'au o le falemaʻi i se tulaga, nai lo le alu i le falemaʻi na o oe lava.

O se 'au o fomaʻi e taunuu mai i le nofoaga o le a faia se suʻesuʻega muamua o lou tulaga ma, pe a manaʻomia, o le a avatu ia te oe ni vailaʻau e faatagaina i lenei tulaga.

Togafitiga o se togafitiga e pei o se maʻi lapoa o le palcreatic necrosis e faia i tulaga tutoatasi.

Afai o le necrosis o le pancreatic o lona natura atoa, ona le tuʻuina lea o le tagata maʻi i le masani masani a le uarota, ae i totonu o le maʻi tigaina, ina ia le mafai ai ona mataʻituina lona tulaga ma ia faia fuafuaga talafeagai e fesoasoani ai.

A maeʻa ona maua e le tagata o loʻo mafatia i le maʻi o le necrosis i le falemaʻi, o loʻo ia faia se suʻesuʻega auiliili.

Afai e faʻamaonia le siama, ona vave amata lea e togafitiga togafitiga o le maʻi.

Muamua, o se tagata o loʻo mafatia mai le necrosis hemorrhagic e maua ni vailaʻau faʻapitoa faʻapitoa e mafai ona taofia ai osofaʻiga tiga, faʻapea foʻi ma vailaʻau e poloka ai le tele o le gaosiga o enzymes pancreatic.

I isi laasaga o le togafitia o togafitiga o le necrosis, o fomai e faaosofia ai le tagata maʻi e faamama le toxini ua maua i totonu o ana mea, siaki le aloaʻia o le sua oona, ma taumafai foi e taofi le necrosis pancreatic.

A maeʻa le faʻamautuina o le maʻi, e faia le taotoga.

I le avea ai o se tulafono, e aofia ai i le laparoscopic poʻo le alavai vaʻaia o le vaega ua afaina o le pancreas, poʻo le vavao atoa e fesoʻotai i lenei okeni.

A maeʻa ona faitau le tusiga, na mafai ona e suʻeina faailoga ma faʻapogai ai le faʻaalia o ituaiga maʻi faʻapitoa e pei o le maʻi o le necrosis pancreatic, lea e faʻaalia i se ala ogaoga.

O le leai o se taimi talafeagai ma togafitiga talafeagai mo le maʻi pipisi o le pancreatic necrosis e mafua ai le oti.

O lenei tulaga e mafai ona aloese mai i le na o le faʻafesoʻotaʻia o fomaʻi faapitoa i togafitiga o lenei faafitauli.

O se tasi o faʻamaʻi sili ona ogaoga o le tino o le tino o le tino o le pancreatic necrosis, o se taunuuga leaga lea, e tusa ai ma fuainumera, e tupu i le 40-60% o mataupu.

Mafuaaga o le gasegase o le pancreatic necrosis

O le gasegase o le pancreatitis, o le faʻalavelave lea o le necrosis, o loʻo i ai i le lona tolu i le taimi o le mea na tupu, faʻasolo atu naʻo le appendicitis ma cholecystitis. I le avea ai o se tulafono, e atiina ae e avea o se taunuuga o le faaleagaina o sela faalilolilo o le pancreas, o le tele o le gaosiga o le sua o le pancreatic ma le suavai leaga. O nei faagasologa e mafai ona faaosofia:

  • afaina o le tino
  • toso faʻamalosi
  • inupia o le tino (aofia ai le ava malosi),
  • afaina o le tino
  • gallstone faamaʻi
  • faʻamaʻi pipisi poʻo faʻamaʻi pipisi,
  • le tele o le faʻaaogaina o aano tunu, mea e gaosi ai meaola, gaʻo manu.

O mafuaʻaga o le pancreatic necrosis e tele, ae tele lava ina atiaʻe pe a uma ona inu le tele o le ava malosi e tuʻufaʻatasia ma meaʻai gaʻo.E tupu mai le faʻamaʻi toetoe o le taimi lava lea ma o se osofaʻiga e mafai ona atiaʻe e faasaga i le talaaga o le manuia atoatoa. O mataupu na lipotia pe a o le pancreatic necrosis, o le taunuuga matautia na tupu i totonu o itula ina ua maeʻa faailoga muamua o le faamai, na atiina ae ni nai aso talu ona maeʻa le tele o taumafataga.

O le a le mea e tupu i le pancreatic necrosis

O se pancreas maloloina e maua ai enzymes ia e talafeagai mo le malepeina o meaai e ulu atu i le manava. E faafetai ia i latou o meaʻai e vaeluaina i elemene e mafai ona ulu i le toto e ala i le mucous membrane o le manava, lea e tuʻuina atu ai i masini ma totoga. O lenei mea e avea ai le pancreas o se tasi o totoga taua i totonu o le tino. O le inuina o le ava malosi ma le tele o meaʻai gaʻo e faʻafefeteina ai le pancreas e maua ai le suasusu, ma talu ai e le mafai e otaota ona faʻamaʻapeʻa atoa, e amata ona faʻaputu i totonu o le gland. O lenei mea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le edema, faʻateleina le faʻamalosiina o le vaʻaia ma le faʻapipiʻi mulimuli. O enzymes malolosi o le pancreas, o lona gaioiga muamua o le vaevaeina o puipuiga, afu i luga o puipui o le ala ma amata ona tatala, i lalo o le malosi o le enzymes, "lava" tissuesusu o le "gested". O elemene malolosi ma mea e pala o loʻo faʻavaeina i lenei faagasologa e ulufale i le toto ma saofagā i le faʻamavaeina o isi gaʻo ma gaʻo, e mafua ai le onosaʻi. O le mea lea, o le pancreatic pancreatic necrosis, o le faʻasolosolo lea e faigata tele ona vavalo, o se maʻi sili ona matautia.

Faʻasoaga o le pancreatic necrosis

Faʻalagolago i le maualuga o le liona o le gland, faʻapitoa laʻititi, folasia, folasia, pito i lalo, ma le aofaiga o necrosis pancreatic ua iloga. O le mea moni, o le eseesega i le va o ituaiga muamua e lua, o le tele lava o le faʻamalosi. Faʻaaoga e fomaʻi nei manatu ina ia mafai ai ona fuafua le maualuga o le faaleagaina o le okeni. Faʻasolosolo i le lacicis pancreatic necrosis, o suiga faʻaleagaina e aafia ai le tele o gland. Afai e aafia atoa le okeni, ona maua ai lea o le pancreatic pancreatic necrosis. I lenei tulaga, e masani lava ona matauina se taunuuga o le oti.

O loʻo i ai se isi faʻasologa o filifiliga. Na ia vaevaeina le pancreatic necrosis i ni ituaiga se lua:

  • Limited. E aofia ai se faiga lea e fausia ai foo eseese eseese.
  • Taatele. I lenei tulaga, o le tele o gland po o le totoga atoa o le a afaina.

Ituaiga o le pancreatic necrosis

Faʻalagolago i le i ai o faʻamaʻi i vaega ua aafia, e iloagofie ai le siama o le pancreatic necrosis. E le gata i lea, i le tulaga o se faʻamaʻi pipisi, e le lelei le faʻasolosolo, talu ai o loʻo i ai se tulaga maualuga o le atiaʻeina o le afaina o mea oona, ma e matua faigata lava ona maua se maʻi mai lenei tulaga.

Sterile pancreatic necrosis ua vaevaeina i ituaiga nei:

  • gaʻo - e faʻaalia i le faʻavaveina o le tuputupu aʻe mo 4-5 aso ma se auala e sili atu ona leaga,
  • afaina - faʻaalia i se saoasaoa faʻavavevave ma le tafe mai i taimi uma,
  • fefiloi - e masani lava ona tupu, talu ai ona o le pancreatic necrosis, siama oona ma parenchyma pancreatic e aʻafia tutusa.

Afai e maua le necrosis pancreatic pancreatic, e le mafai ona faia le taotoga. Ae o le tele o taimi e le maua ai le mea e manaʻo i ai, ma atonu o le toe faʻafouina o le fofo faʻapitoa.

Faailoga ma le suʻesuʻega o le maʻi o le pancreatic necrosis

O le maʻi pancreatiti o le tino ma le tino e faʻaalia i tiga ogaoga i le itu tauagavale o le hypochondrium poʻo le tiga o loʻo i ai salu. O loʻo i ai le vomiting of intrininal contents, lea e le aumaia le toomaga, manava. Faʻasalaga i lenei tala, faʻavave ona vave faʻavaveina le inu, inu malosi le inu. A faia se suʻesuʻega, e taua tele le emenesis.Afai o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le ava malosi, meaʻai gaʻo poo faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi o le ate ma le gall vladder, atonu o le a faia se faʻamaoniga o le pancreatic necrosis. O le fomaʻi i lenei mataupu o le a faʻalagolago i luga o le a le tulaga o le maʻi na maua ai e le tagata maʻi le fesoasoani faafomaʻi, ma le tele o le liona.

Ae mo suʻesuʻega a le fale suʻesuʻe, o loʻo latou gauai atu i le suʻesuʻega o le mimi ma le toto, pe a iai le tele o le maualuga o le amylase. O le faʻasologa o le vevela o le manava, CT poʻo le MRI foi e faia, i le mea e mafai ai ona e vaʻaia le faʻaalia o vaega o le tino i totonu o masini o le pancreas.

I le tele o tulaga, e manaʻomia ai e le panicreatic necrosis le togafitiga o taotoga. I le taimi lava e tasi, e ui i le mea moni e faapea, o le maualuga o le soifua maloloina e maualuga tele, o le taimi faʻatino e maua ai le avanoa sili e toe faʻaleleia ai. O togafitiga faasao e aofia ai laasaga nei:

  • i totonu o nai aso pe a uma le osofaiga - maeʻa le matelaina, ma faʻalagolago i le ogaoga o le maʻi, o le faʻalauiloaina o meaʻai e ala i vailaau faʻamalosi e mafai ona tumau mo vaiaso,
  • faʻamamaina o le toto (hemosorption) - e faia i le inu malosi,
  • somatostatin o se hormone lea e mafai ona faʻaititia ai aʻafiaga o le gaioiga o le tino, e masani ona faʻatasi ai ma le pancreatic necrosis,
  • faʻatasi ai ma fomaʻi pipisi - vailaau faʻamaʻi.

Aano Pancreatitis - Meaʻai

Talu ai o le mea taua e masani lava ona avea ma mafuaaga o le maʻi pancreatitis, e taua tele i le togafitiga. E pei ona taʻua i luga, i aso muamua talu ona faʻamautuina le siama o le pancreatitis, o le taumafa e matua faʻamaoni - o le matelaina atoatoa ua mataituina. I tulaga ogaoga, o le tausiga o matua o meaʻai e mafai ona faia i nai vaiaso.

I le lumanaʻi, o mea taumafa i le pancreatic necrosis e faʻatatau ai le faʻaitiitia o le puleaina, lea e faʻamautinoaina e le maualuga o le gaʻo ma gaʻo mai le taumafataga, faapea foʻi ma oloa e mafua ai le faʻaleleia o le kesi. O meaai e fufulu ma gaosi lelei. E faia i ni vaega laiti lima i le ono taimi i le aso. O le faʻaaogaina o extractives ma le masima ua faʻamaʻaʻaina atoatoa. O sea taumafataga, e fuafua i le ogaoga o le maʻi, e tatau ona tumau mai le tele o masina i le tausaga.

O le mea moni, faʻatasi ai ma se gasegase tuga e pei o le pancreatic necrosis, e mafai ona tupu se taunuuga leaga, ma, ioe, e sili atu le aua le aumaia lou tino i se osofaiga, faʻaitiitia mea lamatia i le tele e mafai ai. Ae afai e atiaʻe le faʻamaʻi, ona faʻaeteete ma le faʻaeteete i le taumafataga o le a fesoasoani e aloese ai mai le toe foʻi i le lumanaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga