Atherosclerotic cardiosclerosis: ICD-10 code, mafuaaga, togafitiga

Faʻatonuga o Maliu:

  • atheroma
  • atherosclerosis
  • maʻi
  • sikola

Faʻamālōlōina le faʻaleagaina o le myocardial

O le faʻasologa o le myocardial i le taimi ua tuanai na maua i le ECG poʻo isi suʻesuʻega faʻapitoa pe afai e leai ni faʻamatalaga

Aneurysm:

  • puipui
  • faletupe

Coronary arteriovenous fistula ua maua

Faʻasalaga: faʻasologa o mea faʻapitoa (ario) anerysm (Q24.5)

Faʻamatalaga faʻaufaʻailoga ICD-10

O mafuaʻaga mai fafo o manua - o faʻamatalaga i lenei vaega e le o ni faʻamaʻi, ae o se faʻamatalaga o tulaga na tupu ai le mea na tupu (Vasega XX. Faʻamaumauga mai fafo o le faʻaleagaina o le tino ma le soifuaga faaletino) Tulafono o ulutala V01-Y98).

Vailaau ma vailaau - o se laulau o fualaau faasaina ma vailaau e mafua ai le oona po o isi mea leaga.

I Rusia Faʻavasegaga Faʻavaomalo o faʻamaʻi 10 toe iloiloga (ICD-10) faʻaaogaina e avea ma faʻamaumauga faʻatasi mo le faʻamaonia o le aafia o faʻamaʻi, mafuaʻaga mo apili o le faitau aofaʻi i falemaʻi faʻapitoa o matagaluega uma, mafuaʻaga o le oti.

ICD-10 na faʻaofiina i le faiga o le soifua maloloina i le Russian Federation i le 1999 e ala i le faʻatonuga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Rusia na tusia i le aso 27 o Me, 1997 No. 170

O le lolomiina o se fou fou (ICD-11) ua fuafuaina e WHO i le 2022.

Faʻapuupuuga ma tauaofiaga i le Faʻavasegaina Faʻavaomalo o faʻamaʻi o le toe iloiloga lona 10

BDU - e aunoa ma isi faatonuga.

NKDR - e leʻi faʻavasegaina i isi vaega.

- tulafono laiti o le faʻamaʻi faʻamaʻi. O le numera autu i totonu o le faiga faʻasologa faʻaluaina e aofia ai faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi lautele.

* - numera filifiliga. O se faʻaopoopoga o tulafono i totonu o se faiga faʻailoga e lua e aofia ai faʻamatalaga e uiga i le faʻaalia o le faʻalauteleina o faʻamaʻi i se isi itutino poʻo se vaega o le tino.

Atherosclerotic cardiosclerosis: falemaʻi, togafitiga ma faʻamaumauga ile ICD-10

Cardiosclerosis o se faʻalavelave faʻaleagaina e fesootaʻi ma le faʻavaeina o mea fiva i le fatu o le fatu. Tuʻu atu i le faʻamaʻi o le myocardial, o gasegase afaina ma le faʻaleagaina, o le coronary artery atherosclerosis.

Cardiosclerosis o le atherosclerotic mafuaʻaga e afua mai i le solia o le metabolism lipid faatasi ai ma le tuʻuina atu o pusa cholesterol i luga o le vavalalata o vaʻa gaosi. I le faaauauina o le tusiga, o mafuaaga, faailoga, togafitiga o le atherosclerotic cardiosclerosis ma lona faavasegaina e tusa ai ma le ICD-10 o le a suesueina.

Faʻavasegaina o le atherosclerosis ma le matelaina o le fatu e tusa ai ma le ICD 10

Atherosclerotic cardiosclerosis i le ICD 10 e le o se faʻaosooso tutoatasi, ae o se tasi o ituaiga o maʻi fatu fatu.

Ina ia faafaigofieina le siakiina i le faatulagaga faavaomalo, o se aga masani le iloiloina o faamai uma e tusa ai ma le faatulagaga o le ICD 10.

Ua mamanuina e avea o se faʻamaumauga faʻatasi ai ma le faʻaogaina o alphanumeric, lea ua tofia ai vaega taʻitasi o faʻamaʻi ia latou lava tulafono tulaga ese.

O faʻamaʻi o le cardiovascular system o loʻo faʻaalia i le code I00 i le I90.

O faʻasologa o le fatu o le fatu, e tusa ai ma le ICD 10, o loʻo i ai pepa nei:

  1. I125.1 - O le atherosclerotic faʻamaʻi o faʻamaʻi o mea lilo.
  2. I125.2 - Faʻaleagaina o le myocardial ua mavae na togafitia e fomaʻi ma suʻesuʻega faʻaopoopo - enzymes (ALT, AST, LDH), tofotofoga o le troponin, ECG.
  3. I125.3 - Aneurysm o le fatu poʻo le aorta - ventricular poo le puipui.
  4. I125.4 - Aneurysm o le fulafula o le toto ma lona faʻamalosi, maua mai i luga o siama faʻamaʻi.
  5. I125.5 - Ischemic cardiomyopathy.
  6. I125.6 - Asymptomatic myocardial ischemia.
  7. I125.8 - Isi ituaiga o maʻi fatu fatu.
  8. I125.9 - Faʻasologa o fualaau oona e leʻo faʻamaonia le fatu fatu.

Ona o le faʻasalalauina ma le faʻaauau o le faagasologa, faʻaalia le cardiosclerosis - o loʻo fesoʻotaʻi lelei le mea e fesoʻotai ai i le myocardium, ma o le 'ie poʻo le mea e faʻaaogaina - o loʻo faʻaogaina i le tele o vaega.

O le ituaiga muamua e tupu pe a maeʻa le gasegase poʻo le mafuaʻaga o suʻesuʻega masani, o le lona lua - pe a uma le faʻamaʻi o le myocardial i le nofoaga o le necrosis o sela maso o le fatu.

O nei ituaiga o mea leaga e mafai ona tupu i le taimi e tasi.

Faʻaaliga faʻapitoa o le maʻi

O faʻamaʻiga o le faʻamaʻi e aliali mai na o le aveʻesea tele o le lumenia o vaa ma le myocardial ischemia, faʻalagolago i le salalau ma le faʻavasegaina o le togafitiga.

O faʻaaliga muamua o le maʻi o ni paʻu pupuu i tua o le sternum poʻo se lagona o le le toʻa i lenei vaega pe a mavae le faʻafitauli faaletino pe faalelagona, ma le maalili. O le tiga e faʻamalosi i le natura, tiga poʻo le tui, faatasi ai ma vaivaiga lautele, vevela, ma le malulu malulu e mafai ona matauina.

O nisi taimi o le maʻi e tuʻuina atu tiga i isi vaega - i le tauau tauagavale poʻo le lima, tauau. O le umi o le tiga o le fatu fatu fatu e mai i le 2 i le 3 minute i le afa itula, e alu pe taofi pe a uma le malolo, ma ave Nitroglycerin.

Faʻatasi ai ma le alualu i luma o le faʻamaʻi, o faʻamaoniga o le faaletonu o le fatu ua faʻaopoopoina - puupuu le manava, fula o le vae, paʻu o le tino, leʻo i le gau gasegase gauvale, gaʻo lautele ma le vele, tachycardia poʻo le bradycardia.

O le le lava o le manava e tupu tele lava ina ua mavae le faaletino ma faalelagona, i se tulaga maualuga, ua faaitiitia i le malologa, nofo. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le gasegase o le gasegase i le itu tauagavale, o le vaivai o le manava e faʻaleleia ai, o le mafanafana ma tiga tiga e fesoʻotaʻi ai.

Edema o se faailoga o le taufaasese o le fatu o le fatu, e tupu pe a tumu vaʻa vevela o le vae i le toto ma faʻaitiitia le galuega o le pumping o le fatu. I le amataga o le maʻi, o le edema e na o vae ma vae e matauina, faatasi ai ma le alualu i luma latou te salalau maualuga atu, ma e mafai ona maua i luga o foliga ma i totonu o le pusa, vaʻaia, ma le manava.

Faʻailoga o suʻesuʻega o le cerebral ma o le hypoxia e matauina foi - o le ulu o le ulu, diva, gasegase, le mautonu. Faʻatasi ai ma se suiga taua o le myocytes o le faʻamalosi o le fatu ma mea faʻafesoʻotaʻi, faʻalavelave faʻaleagaina e mafai ona tupu - poloka, arrhythmia.

I le faʻatulagaina, e mafai ona faʻaalia i le lagona o faʻalavelave faʻalavelave i le galuega a le loto, o ona faʻanoanoa poʻo le faʻamalosia, o se lagona o se fatu fatu. Faʻafeagai ma le talaaga o cardiosclerosis, tulaga e pei o le tachycardia poʻo le bradycardia, poloka, faʻamalamalamaina o le inrial, extrasystoles o le atrial poʻo le faʻatusaina o le ventricular, fibrillation ventricular e mafai ona tupu.

Cardiosclerosis o le atherosclerotic mafuaʻaga o se gasegase lemu o le alualu i luma e mafai ona tutupu i faʻatelega ma faʻamagaloga.

Metotia mo le suʻesuʻeina o cardiosclerosis


O le faʻamaoniga o le faamaʻi e aofia ai faʻamatalaga faʻanatura - o le taimi na amata ai le faʻamaʻi, o faʻamaoniga muamua, o latou natura, taimi, faʻamautinoaga ma togafitiga. E le gata i lea, mo le faia o se siama, e taua le sailia o le soifuaga o le tagata maʻi - o maʻi ua tuanai, o gaioiga ma manuʻa, faanaunauga faaleaiga i faʻamaʻi, amio leaga, ituaiga olaga, mea faʻapitoa.

O faʻamaʻi faʻamaʻi o mea autu ia i le siama o le atherosclerotic cardiosclerosis, e taua le faʻamalamalamaina o le tele o faʻamaoniga, o tulaga o mea na tupu, o faʻalavelave i le taimi atoa o le maʻi. O le faʻamatalaga na maua mai o loʻo faʻapipiʻiina e suʻesuʻega ma meafaigaluega a le suʻesuʻega.

Faaaoga metotia faaopoopo:

  • O le suʻesuʻega lautele o le toto ma le urine - ma se maʻi vaivai, o nei suʻega e le suia. I le gasegase tumau o le hypoxia, o le faaitiitia o le hemoglobin ma erythrocytes ma le faateleina o le SOE o loʻo matauina i se suʻega toto.
  • O le suʻega o le toto mo le kulukose, o se suʻega mo le faʻapalepale o le kulukose - ua na o le faʻatasi ma le maʻisuka o le maʻisuka ma ua faʻavaivaia le glucose toleni.
  • Suesueina o le toto o meaola - fuafua le faʻailoga lipid, ma le atherosclerosis, o le aofaʻi o le cholesterol o le a maualuga, maualalo ma maualalo le lipoproteins, triglycerides, lipoproteins maualalo maualalo.

I lenei suʻega, o suʻesuʻega o le folasisi ma le lapopoʻa ua fuafua foi, lea e ono faʻaalia ai le faaleagaina o nei totoga i le taimi o le suʻesuʻega umi.

Isi metotia faʻaopoopo


X-ray o totoga o le pusa - ua mafai ai ona fuafua le cardiomegaly, le faaleagaina o le tino, gasegase o le fatu ma toto, vavao i totonu o le mama, o latou edema.O le faʻataʻitaʻiga - o se auala faʻalavelave, faia i le faʻaofiina o se sui vavalalata vavalalata, e faʻatagaina oe e fuafua le maualuga ma le faʻasalaga o le faʻamaina o toto, toto totoʻa i vaega taʻitasi, faʻapupulaina o faʻatau. Faʻafanua o toto toto poʻo le faʻaleleia o le mamafa, faʻaaogaina o galu o le ultrasonic, e faʻataga ai oe e fuafua le natura o le tafe toto ma le tikeri o le faalavelaveina.

E tatau ona faʻamaonia se electrocardiography - e fuafua ai le i ai o faʻasalaga, faʻamalosi poʻo le taumatau o le hypertrophy ventricular, o le mamafa tele o le fatu, le amataina o le infarction myocardial. O suiga ile Ischemic o loʻo faʻaalia i luga o le electrocardiogram e ala i le paʻu i le volumini (tele) o nifo, faanoanoaga (faʻaitiitia) o le ST i lalo ifo o le taʻavale, o se T e le lelei.

O le ECG ua faaopoopoina e se suesuega echocardiographic, poʻo le ultrasound o le fatu - e fuafua ai le tele ma le foliga, le faʻamalosia o le myocardial, le i ai o nofoaga e le mafaagaeetia, faʻamalamalamaga, le faʻatinoina o le eletise, flammatory po o suiga i le gataifale.

O le auala aupito sili ona faʻamaonia mo le suʻesuʻega o soʻo se faʻafitauli faʻaleagaina o le scintigraphy - o se ata faʻataʻitaʻi o le faʻaopoopoina o faʻaeseesega poʻo ni isotopes labeled by myocardium. E masani lava, o le tufatufa atu o le vailaau o se toniga, e aunoa ma ni vaega o le faateleina pe faʻaitiitia le maualuga. Fesoʻotaʻiga o meafaitino ua faʻaititia ai le tomai e maua ai le faʻatusatusaga, ma o sikuea o vaega e le o faʻaalia i le ata.

Mo le suʻesuʻeina o faʻamaʻi vascular o soʻo se itu, o le silasila o le resonance magnetics, o le faʻatautaia o le faʻatautaia o televise e tumau pea le auala e filifili ai. O lo latou lelei o loʻo i ai i le taua ogaoga o le taua, o le mafai ona faʻaalia le tulaga tonu o le faʻalavelave.

I nisi tulaga, mo nisi faʻamatalaga saʻo, e faia ai suʻesuʻega o hormone, mo se faʻataʻitaʻiga, e fuafua ai le hypothyroidism poʻo le syndrome o Itsenko-Cushing.

Togafitiga o faʻamaʻi fatu fatu ma cardiosclerosis


Togafitiga ma le puipuia o maʻi fatu fatu fatu e amata i suiga o olaga - usitai i se paleni paleni mea taumafa meaai, lafoai o masani leaga, aʻoga faaletino poo togafitiga.

O le taumafataga mo le atherosclerosis e faʻavae i luga o le susu ma fualaau faisua, faʻatasi ai ma le teenaina o meaʻai vave, meaʻai gaʻo ma falai, meaai gaosi, gaʻo gaʻo ma iʻa, mea faʻafiafia, sukalati.

Mea taumafa e masani ona faʻaaogaina - punavai o fila (fualaau faisua ma fualaʻau, pata ma leki), gaʻo faʻaogaina o le gaʻo (fuālaʻau manogi, iʻa, nati), auala kuka - kuka, tao falala, sisi.

O fualaau e faʻaaogaina mo le maualuga o le cholesterol ma maʻi faʻamaʻi o le fatu e maua ai le faʻamalolo o le angina (Nitroglycerin, Nitro-long), antiplatelet agents mo le puipuia o le thrombosis (Aspirin, Thrombo Ass), anticoagulants i luma o le hypercoagulation (Heparin, Enoxyparin, Hypindia, and inhibitors) , Ramipril), togafitiga (Furosemide, Veroshpiron) - e fesoasoani ai i le fulafula.

O tulafono (Atorvastatin, Lovastatin) poʻo fibrates, acidic nicotinic e faʻaaoga foi e puipuia ai le hypercholesterolemia ma le alualu i luma o le maʻi.

Mo vailaau oona, fualaau faasaina (Verapamil, Amiodarone), peta-blockers (Metoprolol, Atenolol) ua faatonuina, ma o le Digoxin cardiac (Digoxin) e faaaoga e togafitia ai le le atoatoa o fatu fatu.

Cardiosclerosis o loʻo faʻamatalaina i se vitio i lenei tusiga.

Ata faʻaleleia

O faʻataʻitaʻiga o le atherosclerotic cardiosclerosis o loʻo faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  1. Faʻaleagaina o le toto toto.
  2. Loto lemu o le fatu.
  3. Faʻailoga le tumau o le faʻamalolo.

O le solia o le toto o le toto e faʻaalia i le myocardial ischemia. E lagona e tagata maʻi le tiga i tua o le sternum o se tagata mafatia pe tosoina le tagata i le radiation i le lima tauagavale, tauau, le auvae pito i lalo. O le mea e masani ai, o le tiga o loʻo maua i totonu o le atterscapular region poʻo le susulu i le itu taumatau pito i luga. O se faʻalavelave faʻafuaseʻi e faʻaosoina e ala i le faʻamalositino, o se lagona-lagona, ma aʻo faʻalauteleina le maʻi, e tupu foi i le malologa.

E mafai ona e taofia le tiga i sauniuniga o le nitroglycerin. I totonu o le fatu o loʻo i ai se faʻatonuga, e mafua ai ona tuʻuina atu i ai e le aunoa le faʻamalosiaga o le myocardium.

O se eletise eletise e alu i luga o se auala faapitoa, faasolosolo malie lava ona aofia ai matagaluega uma. O suiga sclerotic ma cicatricia o se faʻalavelave i le faʻalauteleina o se galu.

O le iʻuga, o le taʻiala o le feʻaveaiga o suiga o le manaʻoga ma le galuega faakonekarate o le myocardium ua faʻalavelaveina.

O le tala i se tasi oa tatou au faitau, Inga Eremina:

O loʻu mamafa na faapitoa lava le atuatuvale, Sa tusa ma le 3 o le au fagatuaga tuufaatasia, e 92kg.

E faʻapefea ona aveese le mamafa o le mamafa? Faʻafefea ona feagai ma suiga o le hormonal ma le gaʻo? Ae leai se mea e leaga pe talavou i se tagata e pei o lona faatusa.

Ae o le a le mea e fai e leiloa ai le mamafa? Lasiga liposuction taotoga? Na ou iloa - e le itiiti ifo i le 5 afe tālā. Faʻamatalaga o masini - LPG massage, cavitation, faʻaliliuina RF, myostimulation? Aititi tau taugofie - o le tau e totogi mai le 80,000 rubles ma se tagata fai meaʻai. E mafai lava ona e taumafai e tamoe i luga o se lapisi, i le itu o le valea.

Ma afea e maua ai i taimi uma? Ioe ma e taugata tele lava. Ae maise lava i le taimi nei. O le mea lea, mo au lava ia, sa ou filifilia se isi metotia.

O tagata maʻi ei ai le atherosclerotic atherosclerosis e popole i ituaiga ituaiga o feteʻenaʻiga e pei o extrasystole, faʻamalosia o tui, poloka poloka.

IHD ma lona nosolog, o le atherosclerotic cardiosclerosis o loʻo faasolosolo malie le alualu i luma, ma o tagata gasegase mo le tele o tausaga atonu latou te le lagonaina ni uiga.

Ae ui i lea, o taimi uma lava i suiga o le myocardium, e le mafai ona suia suiga, lea e mafua ai ona toilalo le fatu.

I le tulaga o le faʻamaʻaloga i le pulmonary circulation, o le manava o le manava, tale, orthopnea e maitauina. Faʻatasi ai ma le faʻalavelave i se liʻo tele o le toto, o le nocturia, faʻamaʻi, ma le fulafula o vae o uiga ia.

Togafitiga o le atherosclerotic cardiosclerosis e aofia ai le faʻasaʻoina o le olaga ma le faʻaaogaina o vailaʻau. I le tulaga muamua, e tatau ona taulaʻi i faiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai tulaga lamatia. I lea itu, e tatau ona faʻasalalau le faigamalo o le galuega ma le malolo, faʻaitiitia le mamafa i le gaʻo, aua nei aloese mai le faia o mea faaletino, ma pipii i se taumafa o le hypocholesterol.

I le tulaga o le le atoatoa o fua faatatau ua taua i luga, o fualaau faasaina ua faatonuina lea e fesoasoani i le faatulagaina lelei o le lipid metabolism. E tele vaega o fualaau faasaina ua atiae mo lenei faamoemoe, ae o fuainumera e sili atu ona lauiloa.

O le faʻatinoina oa latou gaioiga e faʻavae i luga o le faʻasaina o enzymes e aafia i le faʻasologa o cholesterol. O auala o le augatupulaga aupito lata mai e fesoasoani foi i le faateleina o le maualuga o le lipoproteins maualuga, pe, sili atu le faigofie, "lelei" cholesterol.

O isi mea taua o fuainumera o le faʻaleleia lea o le manaia o le toto. O lenei mea e taofia ai le fausiaina o fusi toto ma aloese mai faalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le faʻaleagaina ma le soifuaga mai le maʻi o le cardiovascular ua tupu i tausaga taʻitasi, ma e tatau i soo se tagata ona i ai se manatu e uiga i ia ituaiga faʻamalosi ma auala sao o le faʻasaʻo.

Faʻavasegaga o faʻamaʻi pipisi o le fatu e tusa ai ma le faʻavasegaina faavaomalo o faʻamaʻi

O le fatu faʻamaʻi o le fatu fatu o se togafiti o le muso o le fatu e fesoʻotai ma le leai o le toto ma le faʻateleina o le hypoxia.O le myocardium e maua ai le toto mai i le mate (coronary) vaʻa o le fatu. I faʻamaʻi o vailaau faʻaleagaina, e leai se toto o le fatu maso ma le okesene o loʻo tauaveina. O le faʻatautaia o le Cardiac e tupu pe a manaʻomia le okesene nai lo le avanoa. O vaʻa o le fatu e masani ona i ai suiga i le atherosclerotic.

Mo le tele o tausaga, o le a le taulau ma le manumalo?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maualuga e ala i le ave i aso uma.

O le faʻamaoniga o le maʻi o le ischemic e masani lava ona masani ai i le va o tagata e silia i le 50 tausaga. Faatasi ai ma le matua o tausaga, o le togafitiga e sili atu ona taatele.

O faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻavasegaina e tusa ai ma le tikeri o faʻataʻitaʻiga, faʻafitauli i le vasodilating (vasodilating) fualaau faasaina, tetee i le faʻamalosi tino. Pepa o matela i le fatu fatu:

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau le ReCardio e togafitia le maualuga maualuga. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.
Faitau atili iinei ...

  • Faʻafuaseʻi maliu maliu e fesoʻotaʻi ma le faʻalavelave o le faʻavasegaina o le myocardial conduction, o lona uiga, faʻatasi ai ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi faigata. I le leai o ni faʻamalologa poʻo lo latou toilalo, vave ona puʻeina i luga o le faʻamaonia e le au vaai molimau poʻo le oti ina ua maeʻa le osofaʻiga i totonu o le ono itula talu ona amataina, o le faʻamaoniga o le "faʻamaʻiina o le cardiac autu i se taunuʻuga leaga". Faʻamālōlōina le maʻi o le tagata maʻi, o le faʻamaoniga o le "maliu faʻafuaseʻi ma le manuia manuia".
  • O le Angina Pectoris o se ituaiga o faʻamaʻi faʻamaʻi o loʻo i ai le tiga mu i le ogatotonu o le fatafata, poʻo le, i tua o le sternum. E tusa ai ma le ICD-10 (faʻavasegaina faavaomalo o faʻamaʻi o le 10th revision), angina pectoris e tutusa ma le tulafono I20.

E iai foi ni faʻavae faʻapitoa:

  • Angina pectoris, poʻo le falemaʻi, lea e faʻaititia ai le tuʻuina atu o le okesene i le fatu maso. I le tali atu i le hypoxia (faʻamalaina o le okesene), o le tiga ma le spasm o gaʻo e mafua mai i le matelaina. Sina angina, e ese mai i le le mautonu, e tupu i le taimi o le malosi o le malosi e tasi, mo se faataitaiga, savali i se mamao e 300 mita i le laasaga masani, ma ua taofia i sauniuniga nitroglycerin.
  • O le angina pectoris le toʻa (ICD code - 20.0) e le lelei ona taofi e ni mea e maua mai le nitroglycerin, o osofaʻiga o le tiga e sili atu ona masani, o le faapalepale onosai e faaitiitia. O lenei pepa ua vaevaeina i ituaiga:
    • muamua na tulai mai
    • alualu i luma
    • uluaʻi faʻailoga pe faʻapipiʻi.
  • Vasospastic angina pectoris e mafua mai i le toto toto e aunoa ma a latou suiga i le atherosclerotic.
  • Coronary Syndrome (Syndrome X).

    E tusa ai ma le faʻavasegaga faavaomalo 10 (ICD-10), angiospastic angina pectoris (Prinzmetal angina, fesuiaiga) e tutusa ma le 20.1 (Angina pectoris ma le spasm faʻamaonia). Angina pectoris - ICD code 20.8. Igina e leʻi faʻamatalaina na tuʻufaʻatasia 20.9.

    E tusa ai ma le faʻavasegaina faavaomalo o le fetuunaiga 10, o le fatu fatu faʻafuaseʻi e tutusa ma le numera I21, o ona ituaiga o loʻo iloga: faʻalavelave faʻafuaseʻi o le fatu o le puipui pito i lalo, puipui pito i luma ma isi faʻafanua, le faʻasinoina le localization. O le faʻamaoniga o le "toe faʻaleagaina o le myocardial" ua tuʻuina atu le code I22.

  • Postinfarction cardiosclerosis. O le suʻesuʻeina o le cardiosclerosis e faʻaaogaina ai se electrocardiogram e faʻavae i luga o le faʻamalosi faʻamalosi ona o suiga o le cocatricia i le myocardium. O lenei fomaʻi o le faʻamaʻi faʻamaʻi o loʻo faʻaalia e leʻo muamua atu i le tasi le masina talu ona oso le fatu. Cardiosclerosis - suiga o le maʻi na tupu i luga o le nofoaga o le fatu fatu ua faʻaumatia ona o le afaina o le fatu. O loʻo faia i ni mea fesoʻotaʻi vavalalata. Cardiosclerosis e lamatia e ala i le faʻaaogaina o se vaega tele o le polokalama faʻamalosi fatu.

Isi ituaiga o maʻi fatu fatu - codes I24-I25:

  1. O se foliga e leai se afaina (e tusa ai ma le tulaga tuai o le 1979).
  2. O le le atoatoa o le fatu ua tupu aʻe e tetee atu i se talaaga o le faʻaleagaina o le myocardial poʻo i tulaga faʻavevesi.
  3. Loto o le fatu. I le faʻaleagaina o le ischemic, o le toto i totonu o le faʻaogaina o le fatu ua faʻalavelaveina foi.

O le ICD-10 numera I24.0 ua tofia i le gaʻo faamai e aunoa ma se fatu fatu.

Taʻiala ICD I24.1 - Faʻailogaina o le faʻasologa o le postinfarction.

Code I24.8 mo le toe iloiloga lona 10 o le ICD o le le atoatoa o mafuaaga lilo o maliu.

ICD-10 numera I25 - faʻamaʻi faʻamaʻi maʻi, e aofia ai:

  • atherosclerotic maʻi o le fatu o le ischemic,
  • fatu fatu ma post-infarction cardiosclerosis,
  • fatu fatu fatu
  • coronary alterinousous fistula,
  • asymptomatic ischemia o le fatu muso,
  • O le maʻi faʻamaʻavale e le o faʻamaonia mai i le fatu ma isi ituaiga o faʻamaʻi maʻi tigaina o le maʻisuka e sili atu ma le 4 vaiaso.

O le uiga o le atchemia ua faʻapupulaina i tulaga nei e aʻafia ai mo faʻamaʻi fatu fatu:

  1. Metabolic, poʻo le Syndrome X, lea e faʻaitiitia ai le metabolism o carbohydrates ma gaʻo, ua maualuga le cholesterol, faʻasaʻo le insulin. Tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e lamatia mo maʻi mama, e aofia ai le angina pectoris ma le fatu fatu. Afai ole sili atu i le 80 cm le vavao o le puimanava, o se taimi lenei e sili atu ai ona taulai atu i le soifua maloloina ma meaʻai. Ole suʻesuʻeina ma le togafitiga o le maʻisuka e faʻaleleia atili ai le faʻamaʻi o le maʻi.
  2. Fuʻa. O le Nicotine e vavalalata ai toto toto, faʻateleina ai le vaʻaia o le loto, faateleina ai le manaʻoga mo le fatu o le fatu i le toto ma le okesene.
  3. Faʻi maʻi. I faʻamaʻi ate, faʻalautele le cholesterol, o lenei mea e oʻo atu ai i le faateleina o le teuina i luga o pa o toto toto ma lona faʻamaʻi faʻamaʻiina ma le susunuina o gaʻo.
  4. Inuina o le ava.
  5. Hypodynamia.
  6. Faateleina le tele o le kalori.
  7. Manatu o lagona. I le le mautonu, o le manaoga o le okesene e faateleina, ma o le fatu o le fatu e le o se mea na tupu. I le faaopoopo atu, faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻamaʻaloga, cortisol ma catecholamines ua faʻasaʻolotoina, lea e vavalalata ai vaʻa gataifale, ma faʻalautele ai le gaosiga o le cholesterol.
  8. Faʻaleagaina o le lipid metabolism ma le atherosclerosis o faʻamaʻi faʻamaʻi. Faʻamatalaga - o le suʻesuʻeina o alalaupapa lipid o le toto.
  9. Faʻafitauli o le gasegase tele o le iniseti laitiiti, lea e faʻalavelave ai le ate ma o le mafuaʻaga o le vaitamini gaogao o le folic acid ma le vitamini B12. E mafua ai le maualuga o le cholesterol ma le homocysteine. O faʻalavelave mulimuli e faʻalavelave le lautele ma faʻateleina le avega i luga o le fatu.
  10. O le maʻi o Herenko-Cushing, lea e tupu i le gaioiga o gland sosolo poʻo le faʻaaogaina o sauniuni o le hormone.
  11. Maʻi Hormonal o le thyroid gland, ovaries.

O alii e silia i le 50 ma fafine i le taimi o le moaopaʻa e masani lava ona masani i le tele o angina pectoris ma le fatu fatu.

O aʻafiaga o aʻafiaga mo faʻamaʻi pipisi o fatu fatu, faʻateleina le tulaga o faʻamaʻi pipisi o le fatu: siama, maʻi o le maʻisuka, toilalo o le pulmonary. IHD faʻaleagaina le solia o le tino (poloka o le pona sinoatrial, pona o le atrioventricular, vae o le fusi o Ana).

O le faʻavasegaga faʻaonaponei o maʻi o le fatu fatu e mafai ai e fomaʻi ona suʻesuʻe lelei le tulaga o le tagata maʻi ma faia le saʻo saʻoga mo togafitiga. Mo fomu taʻitasi ua i ai se faʻamaumauga i le ICD, o lona lava suʻesuʻega ma togafitiga algorithms ua atiaʻe. E naʻo le taʻitaʻopiʻeina ma le saoloto i ituaiga o lenei maʻi, o le a mafai e le fomai ona fesoasoani lelei i le tagata maʻi.

Le atinaʻeina o le IHD i le talaaga o le atherosclerotic cardiosclerosis

A oʻo ina faʻaleleia le IHD, o le atherosclerotic cardiosclerosis o le mafuaaga aupito sili lea ona mafua mai o maʻi. O se faʻafitauli pei o le atherosclerotic cardiosclerosis o se taunuuga o le faʻateleina o le faʻalauteleina o mea faʻapipiʻi ona o le alualu i luma o faʻamaʻi atherosclerotic o laʻau faʻanatura. I le avea ai o se tulafono, o le atherosclerotic cardiosclerosis ua avea o se faʻamaoniga faʻapitoa o maʻi fatu fatu.

Mafuaʻaga ma le faʻamalosiina o le atinaʻe o atherosclerotic cardiosclerosis

Atherosclerosis o se faʻamaʻi tuga o le faʻamalosi totoga, lea e masani ona aʻafia ai laʻau tetele. O le atherosclerotic o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le atherosclerosis e faʻaosofia ai le atinaʻeina o se faʻamaʻi e pei o cardiosclerosis, o lona uiga, o le sui o le tino maloloina o le fatu ma le fibrous.

Faʻasologa o faʻavasegaga

I totonu o lenei vaega, e taua le matauina o togafitiga o loʻo iloiloina e leʻo se iunite tutoatasi tutoatasi. O se tasi lenei o ituaiga o maʻi fatu fatu (CHD).

Ae ui i lea, o se aganuʻu le mafaufau i nosooso uma e tusa ai ma le faʻavasegaina faavaomalo o faʻamaʻi o le faʻavasegaga lona sefulu (ICD-10). O lenei taʻiala ua vaevaeina i ni vaega o loʻo tuʻuina atu ai faʻasologa o mamanu se mamanu numera ma le faʻailoga. O le faauuga o le suʻesuʻega e pei ona taʻua i lalo:

  • I00-I90 - faʻamaʻi pipisi o le faʻamalosi totoga.
  • I20-I25 - faʻamaʻi fatu fatu fatu.
  • I25 - maʻi faʻamaʻi pipisi o le fatu.
  • I.1.1 - atherosclerotic fatu fatu

E pei ona taʻua i luga, o le mafuaaga autu o le togafitiga o le solia o le gaʻo gaʻo.

Talu ai ona o le atherosclerosis o le gaʻo matelaina, o le lumen o le tala mulimuli, ma o faailoga o atrophy o fiva o le myocardial o loʻo iai i le myocardium ma isi suiga faʻapitoa ma le fausiaina o siaki siʻi.

E tuʻuina atu faatasi ma le oti o tagata faʻalogo, lea e faʻapupulaina ai le manaʻoga mo le myocardium i le okesene.

O nei suiga e fesoasoani i le alualu i luma o faʻamaʻi pipisi.

O se aganuʻu le faʻamaonia o mea e mafua ai le solia o le metabolism o le cholesterol, o:

  1. Mafaufauga faalemafaufau-faalelagona.
  2. Soifuaga masani.
  3. Fuʻa.
  4. Tigā toto maualuga.
  5. Le lelei le taumafa.
  6. O le mamafa.

Tuua Lau Faamatalaga