E mafai e le tausoga o le maʻisuka ituaiga 2

O le GI o se faailoga o le aʻafiaga o taumafa eseese ile toto kulukose. O le maualuga o le faasinoupu o se oloa faapitoa, o le faatelevaveina o le faasoasoaina o gaʻo i totonu o le tino, ma e tusa ai, o le taimi o le faateleina o le maualuga o le suka e faatelevave.

O le fuafuaina e faʻavae i le Glu glucose (100). O le fua faatatau o mea o loʻo totoe ma vailaʻau i lea mea e fuafua ai le numera o vaega i totonu o latou faʻamaumauga.

GI e laʻititi, ma e saogalemu mo se tagata maʻi i le maʻisuka, pe afai o ona faailoga o loʻo iai i le va o le 0 e oʻo i le 39. Mai le 40 i le 69 le aofaʻi, ma e sili atu i le 70 o se faʻamaumauga maualuga.

E le gata i le faʻaaogaina o togafitiga ma le toe faʻaleagaina e le gata ia i latou o loʻo mafatia mai le "faʻamaʻi manuia", ae faʻapea foi i latou o loo taumafai e taʻitaʻia se olaga soifua saʻo ma tausisi i mataupu faavae o le soifua maloloina lelei. O faailoilo GI, mea o le kalori, o le fua o proteins, gaʻo ma gaʻo gaʻo o faʻatoʻaga autu o loʻo faʻaalia i le laulau.

Bulgur - faʻamanuiaga ma le afaina mo fafine, faʻaitiitia le mamafa, ma le maʻisuka

O se tasi o se fiailoa, ma o le toʻatele o loo i ai a latou oloa sili ona fiafia i ai, o lenei fale e leʻi leva ona maua ai se nofoaga mautu i luga o fata oa tatou faleoloa. Ma o le fesili e tulai mai, o le a se mea tatou te iloa e uiga i aoga ma mea lamatia o le pulu mo le soifua maloloina o le tino, ma i se tulaga lautele, o le a le ituaiga o cereal o le ma le kukaina o lenei oloa e le masani ai. O aso nei o le ae mauaina tali i nei fesili uma.

Bulgur - o le a lenei cereal

Bulgur, po o le paʻu, bulgor, gurgul, e pei foi ona latou taʻua o vao mo nisi o atunuu, o le saito saito na gaosia i se auala faapitoa. E i ai le faʻamaoniga o tauvaga faʻatasi ma lenei igoa sa lauiloa 4000 tausaga talu ai.

E leai se mea e masani ai mo a tatou tagata faʻatau, cereals i atunuu o Sasaʻe, Metitirani, Initia ma Balkans e masani ona masani ai ma teuteu a latou meaʻai ma meaʻai mo le tele o ipu.

O Europa na masani lelei i le sili atu nai lo i tatou; na aumai e tagata faʻatau oloa a Maghreb i le tele o seneturi ua mavae. Vaʻai faalemafaufau i le tele na talisapaia e le au faipisinisi pe afai latou te aumaia le cereal, lea e tele ai avanoa i luga o vaa, faatasi ai ma taimi taua ma mea manogi.

O loʻo iloa i le taimi muamua, i aso anamua, na maua mai ni cereals i le tusi lesona, o le umi, auala. O le saito sa tunu pe fufulu i le vai inu, ona magumago, ona aveeseina lea o le fatu ma le atigi fua, ma nutililiiina. O le mea e malie ai, i nofoaga o faʻasalalauga faʻasolopito o cereals, o lenei tekonolosi o loʻo faʻaaoga pea.

O le fua mo tausoga mo le maʻisuka

E masani lava o le falaoamata e masani ona faia i le pata, aano o manufasi po o fualaʻau. Ae le o fua uma e talafeagai mo le maʻisuka o soo se ituaiga. O se fua saogalemu ma talafeagai e saunia le tausoga ma fualaau faisua. Auala e kuka ai:

  1. Kaloti faʻamaʻaʻaina, pepa logo ma se uila o le kalaka. E mafai ona suia le paʻu poʻo le kālati i tamato.
  2. Ua sasaa le cereal i totonu o le pani, sana, pi ma tipi fualaʻau.
  3. Faafefiloi, vaitau ma le masima ma le suauʻu olive.
  4. O le faʻafefiloi e sasaa i le vai fefe ma ufiufi i se tapuni mo le 20 minute.

O le fua mo se tausoga masani mo le maʻisuka: e sasaa le cereal i le vai e kuka ai le suavai, e faʻapipiʻi le masima, ona tuʻu ai lea o le ipu i lalo o le tapuni mo le 20 minute.

O le tuufaatasiga ma le kalori o meaʻai

E taua le iloa. E tatau i tagata uma ona iloa lenei mea.

TUUINA ATU AE FAIA. Sa faavaeina e saienitisi se mafutaga o le SCARING.

E foliga mai o le 50% o faʻamaʻi uma e mafua mai i le BACTERIA ma PARASITES, e pei o Giardia, Ascaris ma Toxocara. O le a le mea e sili ona leaga ai nei parasite? E mafai ona latou maua le ola maloloina ma e oʻo lava i le ola, ona e aʻafia ai i latou i le tino puipuia o le tino, ma mafua ai le afaina ai. I le 95% o mataupu, o le tino puipuia o le tino e leai se malosi i luma o siama, ma o faʻamaʻi e le umi.

Ina ia galo faʻafuaseʻi faʻamalositisi i le taimi lava e tasi, ao tumau pea le soifua maloloina, faʻapitoa tagata popoto ma saienitisi fautuaina le aveina mo le 1 RUBLE.

Couscous - faʻamaoniga ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina

O Couscous e le o se fale sili ona lauiloa i lo tatou atunuu. Ioe, ma i luga o fale teu oloa na ia faʻaalia talu ai nei. Ae faʻafetai i lona manaia lelei, meaʻai faigofie, na oʻo mai e tofo ma avea ai ma tagata asiasi mai i le laulau i Rusia.

Vaʻalo tala

I atunuu e pei o Algeria, Morocco, Sepania, Falani, tausoga e mafai ona maua soo, e mafai ona saunia ma tautua e tusa lava pe o faleʻai lelei. O le oloa e maua ai le lagona o se mea e le masani ai ma le masani, ae o le mea moni o mea uma lava e maua ai e faigofie. O nai polo laiti ia na tafe mai ituaiga o faʻatoʻaga e pei o:

I le uluai lomiga, sa faaaoga semolina ina ia mafai ai ona kuka. O le tausoga tausoga sa na o se galuega tamaitai. Sa sasaa Semolina i luga o se ipu mafolafola, ma sausau i le falaoamata, o nei mea uma na suluina i le vai, ona latou amata lea ona tafe le paluga faatasi ma ou tamatamailima seia oo ina avea uma ma polo laiti. E le gata i lea, na faʻamaʻaina i luga o se faʻavevela e aveese le falaoamata sili atu ma maeʻa maeʻa. Ona saunia lea o le falala mai nei polo.

O le ipu na tosina tagata i le tele na amata ona maua ai le lauiloa i Sasaʻe Tutotonu ma le Metitirani. O isi itulagi ua amata ona faia suiga i le fua o le tausoga. I aso nei, o le gaosiga o le gaosiga o nei oloa ua maeʻa faʻaaogaina ma o le semolina e faʻaaoga mo le sauniuni.

O a aoga o tausoga?

O lenei oloa e faigofie lava ona ufiufi, aʻo faʻatino lelei le tino o le tagata. O lona maualuga o le malosi o le malosi e talafeagai mo meaai paleni i tagata taaalo, tamaiti, tagata faigaluega i matata e maua i galuega mamafa mamafa.

A leai se faʻaopoopoga, e mafai ona taʻua o le paluga o le vaitamini, ona e matua mauoa i vitamini B. Ona o le i ai o vitamini B5, e lelei le tausoga mo le faʻamautuina o le tulaga o le tino, o lona faʻaaogaina i luga o mea, atuatuvale ma le le mautonu e taugata. Vitamin B5 faʻapitoa e aafia ai le tulaga o le lauulu ma le paʻu.

Ona o le faigofie o le digestibility, o le tausoga e atoatoa mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi gasegase. O le a fesoasoani i le faʻasalalauina o le mea e gaosi ai meaʻai ma faʻavaeina se faiga o le faʻamalosiina masani o le tino.

O faʻamanuiaga a le tausoga e mafai ai ona faʻaaogaina lelei i le meaʻai o le maʻisuka, talu ai o le gaʻo kulūkose o se vaega o lea mea e gasolo malie lemu, o le faateleina o le kulūkose o le toto e maua i le faigofie e mafai ai. Afai e te faʻaogaina le tausoga i taimi masani, e mafai ona faʻaitiitia le ono mafai ona maua i le maʻisuka.

O vitamini ma minerale e aofia i totonu o le oloa e mafai ona faʻaaoga lelei i togafitiga o faʻamaʻi eseese. E maualalo ai le cholesterol toto.

O le i ai o le kopa e fesoasoani i le faateleina o le hemoglobin. O se tasi o le falaoʻo e le sili atu i le 100 kalama o le oloa e mafai ona aofia ai se kuata o le aso ole aso ole kopa, lea e tatau mo se tagata soifua maloloina. Couscous o loʻo faʻaaogaina e puipuia ai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi vave, e faʻamalosia ma sili atu le susulu o le ulu, ma faʻaleleia le gaosia o hormones o feusuaiga ma le masima vai masima.

O le faʻaaogaina o se elemene taua e pei o le potassium mo le soifua maloloina ole tino cardiovascular e sili tele. Ona o le tele o vitamini ma le mineral, o le falaleti e lelei mo le fafagaina o tagata faigaluega, o le a faigofie ona toe faʻafoʻiina le gaioiga a le faiʻai, lea e afaina ona o le ogaoga o le popolega.

O le a le afaina o le tausoga

O lenei oloa matagofie e mafai ona afaina i ni tulaga se lua.

  1. E mafai ona faʻaleagaina oe i latou oeo loʻo i ai le le faʻamaoni i le saito ma isi meaʻai o le cereal.
  2. Ona o le maualuga o lona kalori, pe tusa ma le 380 kalori i le 100 kalama o le mea taumafa, e mafai e le tausoga ona afaina ai tamaitai e matua mataituina a latou ata. O le mea lea, e tatau ona e faʻaaogaina pe afai e paleni lelei le meaʻai. A leai, e mafai ona taʻitaʻia ai foliga o isi pauna.

Auala e kuka ai tausoga

O le auala pito sili lava o le kukaina o le tausoga mo se ulugalii, talu ai o se auala lea o le a sili ona puipuia uma ai meaʻai ma elemene o loʻo aofia ai i lenei oloa. O auala e sili atu le faʻamalosi e mafai ona afaina ai le oloa e ala i le faʻaumatia uma o vitamini ma minerale taua.

I luga o le faleoloa o le faleoloa e lua fesuiaiga o tausoga - masani ma i le tulaga o se oloa e leʻi maeʻa. O le kukaina o se mea e leʻi maeʻa, faʻapipii le vai vevela i totonu mo le tele o minute ma sauniuni le ipu. Faaopopo sina mataua o le sua o le tipolo, o le a matua lelei lava.

E manuia lelei Krupa i iʻa ma iʻa, fualaau faisua ma fualaau 'aina, nati, ituaiga o siʻosiʻomaga. O le faʻafefeleleia lelei o cereals e mafai ai e oe ona faʻavela ma fesuisuiai, sau mai i fualaau fou fou.

O le tele o taimi, o cereals e faʻaaogaina e avea o se falaoa laʻau mo aano o manufasi poʻo iʻa. Faʻaopoopoina o vaitau eseese, e pei o curry, riki, soya soga, o le a tuʻuina atu i le ipu ni lanu fou o le tofo i taimi uma.

Ae le gata i lenei, o loʻo i ai isi fualaau manaia lelei mo taumafa masani ma meaʻai.

Mo se faataitaiga, o se salati. Faaopopo le pasesa, laisisi lanumeamata, moa, aniani lanumeamata, tamato, kukama i tausoga, vaitau ma le suauu olive ma le sua o le tipolo. E faigofie, lelei ma lelei le salati ua saunia.

Couscous e faia ai se pilafiti suamalie, aemaise lava pe afai e te faaopoopoina sina sinaberry ma zira e tofo ai. O lenei cereal e lelei tele i pulou poo moa. E maua se falaoa tele pe afai e te faaopoopo i ai le tausoga e fufulu fualaau faisua, faaopoopo i ai sina tamai susu ma le vaitau ma mea manogi manogi ma se mataua o le sua o le lemon.

O loʻo i ai faʻataʻitaʻiga faʻatoʻaga mai lenei oloa. I Morocco, i le laufanua o lenei oloa, latou te fiafia e 'ai ma vine mama e pei o se mea suamalie. E fefiloi couscous vavalalata ma sina vaega o pata, vine, fafasi i le suka ma le kinamoni. Ua saunia se meaʻai mama ma muamua.

E aoga pe faʻaleagaina oe mo le maʻisuka?

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e taua tele le tausisi i se taumafataga. Ae ui i lea, e le o le uiga o le taumafa o le a le mautonu ma le manaia. E mafai ona faigofie tele.

Tasi le filifiliga o le tausoga mo le maʻisuka. O tamaʻitaʻi e le gata e lelei ma e faigofie ona saunia, ae e lelei foʻi le soifua maloloina.

Na ia faʻaalia i luga o fale teu oloa talu ai nei, o le toatele e le masani i ona meatotino. O lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe pe mafai ona faʻaogaina le tausoga mo le maʻisuka ma pe faʻapefea ona kuka ai .ads-pc-2

O le a lenei oloa?

Mai lava i le amataga, o le millet na taʻua o le tausoga, ma na o le taimi lava lea na faia ai le fatu o le saito mai le saito. I fafo, e foliga tutusa ma laisi araisa, o lona tele e 1-2 mm. O le atunuʻu i le taimi nei e le o faʻamautuina.

E tusa ai ma nisi o ala, o Morocco lea, e tusa ai ma isi Libya poʻo Tunisia. E le gata i lea, i setete taitasi, o le masani o tapenapenaga e matua ese lava. Mo se faataitaiga, i Algeria ua faia mai semolina. Ina ia faia lenei mea, e palu faatasi ma le suka ma fuamoa, pata ma le fefete. I Tunisia, o laʻititi ma le itiiti o saito e mafaufauina, lea e faʻafefiloi ma le suauu olive ma vai.

O lea o le a le tausoga? Na muai fai mai o le amataga o le millet. Faʻafetai i le faʻaleleia atili o le gaosiga, na amata ona latou faʻaogaina le saito - ituaiga susu ma faigata. Ina ia maua le fua tutusa o le saito, na teu ai le tausoga. I le taimi nei, o gaioiga uma e faʻainisinia .ads-mob-1

O Krupa o loʻo i ai le vaega lenei:

  • B vitaminio se punavai o le malosi
  • uʻameamafai ona vave faʻafouina le toto poʻo le faʻafouina,
  • paluga e faʻafaigofie le paleni o le vai,
  • fumelamamanuina e faamalosia ai musika ma ponaivi mea,
  • apamemeafaʻamalosia le maualuga o le hemoglobin,
  • gaʻo e toe faʻafouina ai le malosi
  • filo meaaimafai ona faʻafaigofieina le vaega o meaʻai.

Mea aoga

Couscous o se oloa lea e matua faigofie lava ona ufiufiina e le tino, o lona uiga o le aʻafiaga i luga o le fualaau oona e tulaga ese lava le lelei. E le gata i lea, o le tino atoa e maua le malosi o le malosi ma le manuia.

O faʻaogaina o oloa faʻapitoa:

  • faʻamamā le iniseti mai toxins, o loʻo lelei le aʻafiaga o le vaega o meaʻai,
  • vave saturates ma mo se taimi umi tausia ai se lagona o le nofo malie,
  • faaitiitia le toto cholesterol,
  • fesoasoani e faʻaleleia lelei le calcium
  • osofaia le le mautonu ma faʻamalosia le faʻalavelave puipuia, faateleina le hemoglobin,
  • fesoasoani e tauivi ma le atuatuvale, gasegase faifai pea, siitia le malosi,
  • faaosofia ai le faia o faiʻai, faʻamautuina le paleni-masima ma le faʻaaoga pea,
  • e gaosia ai lauulu ma paʻu paʻu, e faʻalavelave ai lona matua,
  • fesoasoani e taofi le lauulu o le lauulu ma taofia ai le lauulu sinasina,
  • e aʻafia ai le galuega a le loto, e puipuia ai le atinaʻeina o le maualuga.

E taua foi le iloa o le tausoga e le mafai ona suitulaga mo fafine maʻitaga, talu ai ona o le i ai o le nucleic acid e fesoasoani i le atinaʻe masani o le fetus ma faʻaitiitia ai faʻalavelave faʻafuaseʻi. E le gata i lea, mo tamaiti e sili atu ma le tausaga, o se mea lelei tele lea i le taumafataga. E faʻaleleia le faʻaogaina o le tino ma faʻaleleia le moe a le pepe.

Contraindications

O lenei paluga e manaia le tofo ma e tele uiga taua.

E toetoe lava a leai se faʻailogaina o Couscous, ma e mafai ona afaina i ni mataupu se lua, e aofia ai:

  • i le i ai o le mamafa mamafa. Ona o le maualuga o le kalori, o tagata e matamata i le ata e mafai ona maua nisi pauna. O le mea lea, e taua le faʻaofiina o lenei cereal i le taumafataga ma le faʻaeteete,
  • faatasi ai ma le le faapalepale tagata taitoatasi i fua o fatu, aemaise lava o saito. O lenei mea e mafai ona mafua ai se faʻafefe o le faʻafefe.

Tusa ma le maʻisuka

E i ai le tusa ma le 65 iunite o le index glycemous glycemic, ae o lenei croup e faʻateleina le maualuga o le kulukose, e ui lava i le lemu tele. Ma o le faasinomaga igoa o le tausoga e kuka kuka e maualuga atu.faʻasalalauga-faʻapotopotoga-2

O lenei oloa e mafai ona suia i isi e tele atu vitamini ma minerale. I le taimi lava lea e tasi, e le manaʻomia le lafoaia atoa o se oloa lelei.

I nai vaega laiti, e mafai ona faʻaaogaina ma e le afaina ai. O le mea autu i lenei tulaga o le mulimuli lea i tulafono o kuka. Lalo o nisi o fualaʻau e mafai ona talafeagai mo le maʻisuka.

Fualaau aoga

O le masani masani mo le kukaina o soʻo se cereal o le suauʻu suauʻu ma le faʻaopopoina o fualaʻau ma aano o manufasi. Ae ui i lea, mo le maʻisuka ma i latou e mananao e aveesea le mamafa, e lelei tele le vavaeeseina o le suauʻu ma faʻaaoga nisi auala masani.

O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻafefe ma fualaʻau, lea e aofia ai mea nei:

  • 200 gr. tausoga
  • tasi karioti
  • 100 gr. sana mala
  • tasi talo ata, sili ona mumu,
  • 100 gr. pi (e mafai ona faʻaaoga pe faʻaaoga poʻo fou),
  • tasi laʻau o le kalaka
  • basil ma cilantro,
  • o se sipuni o le suauʻu olive.

Ina ia saunia fualaau faisua, e tatau ona e tipi ma fefiloi ma falala, pi ma sana. E leai se mea e tatau ona fai i le kuka. Ua lava lea e sasaa ai vai inu i luga o mea uma ma tuu i luga mo le 20-25 minute, mulimuli ane o le a saunia le ipu. Pe a auauna atu, ia teuteuina i lau o lauusiusi.

E le gata i fualaau faisua, e mafai ona e faʻaaogaina aano o manu. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia mea nei:

  • 300 gr moa moa,
  • 250 gr tausoga
  • 250 gr sana, peʻa lanumeamata, pepa ma aniani,
  • 300 ml o vai poo le susu.

Ina ia saunia lenei ipu, e muamua ona e tipi le aano i totonu o ni kopa ma fulu mo le 5 minute.

E tatau ona faaopoopo i le aano o manu fasi, sasaa suavai poʻo le susu ma sasaa i totonu o le cereal. Ma le isi, e tatau ona fefiloi mea uma, masima e tofo ai ma ufiufi. O mea uma e tatau ona faʻaaoga i luga o le vevela vevela mo le 5 minute.

E le gata mo le itu o ipu, e mafai ona avea ma vaega o soupeti ma salakeke. Ina ia saunia le salati, o kukama ma tamato e masani lava ona faaopoopoina, o mea uma e fefiloi, faʻafefea i le olive olive ma le sua o le tipolo.

Soup e mafai ona saunia mai vaega nei:

  • afa afa o tausoga,
  • tasi kāloti ma le anisi,
  • 3 cloves o le kalama,
  • se pauna o tamato,
  • tasi ma le afa lita o le vai,
  • olive suauu
  • mea manogi (pepa uli, coriander, zira, mint, ma isi),
  • cilantro mo teuteuga.

Ina ia saunia le ipu, o le laasaga muamua o le tipiina o kāloti, aniani ma le kalaka. E aoga le paʻuina mai tamato ma tipi i totonu o kupita. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻafefiloi i le faʻafefe vai mo se minute. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻaopopo le suauʻu i le apa ma faʻamalamalama lelei ia aniani.

Ma le isi, o isi fualaʻau o loʻo totoe o loʻo faʻaopoopo ma togi mo le 5 minute. I le isi laasaga, e tatau ona e sasaa vai, masima ma faaopoopo mea manogi, faʻatali mo le faʻala. Pe a faʻaputu le vai, e tatau ona faʻaopopo le cereal e aveese ai ipu mai le afi. A maeʻa le 10 minute, o le a saunia le ipu.

Vitio aoga

Couscous o se oloa aoga lea e matua taua tele mo tamaiti, o tagata matutua ma tagata taaalo, aua e mafai ona vave faʻapalapalaina le tino ma e tele mea aoga. Ae ui i lea, e matua faʻaeteete lava le faʻaaogaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, talu ai e telegese, ae o lenei cereal e mafai ona faʻateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le mea lea, e taua le aua nei faʻaleagaina, ae e mafai ona e faʻasalalau le taumafataga 1-2 taimi i le vaiaso ma ia manatua o le maualuga o le kalori oloa e le manaʻomia ni vaega tele.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Tuua Lau Faamatalaga