Inisinia o inisalini-isophan (Insulin-isophan biosynthetic human)

O le fualaau faasaina na gaosia mai i le biotechnology DNA recombinant e faʻaaogaina ai se faʻalavelave a Saccharomyces cerevisiae. O le fualaau faasaina, fegalegaleaiga ma ni tagata faapitoa o le siama o le suauu cytoplasm i fafo, e aofia ai se tui o le insulin e maua ai le tele o elemene (pyruvate kinase, hexokinase, glycogen synthetase ma isi). O le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafua mai i le faateleina o le felauaiga i totonu o sela, faʻalauteleina ma le faʻamalamalamaina e masini, ma le faʻaitiitia o le fua o le kulūkose i le ate. O le fualaau faasaina e faaosofia ai le glycogenogenesis, lipogenesis, synthesis protein.
O le umi o le gaioiga o le vailaau e mafua ona o lona fua faatatau o le ave, lea e faalagolago i le fualaau, nofoaga ma le auala o le pulega ma isi mea, o le mea lea, o le vailaau o gaioiga e mafai ona eseese tele e le gata i gasegase eseese, ae faapena foi i le tagata lava e tasi. I le averesi, faatasi ai ma le pulea lelei o le fualaau faasaina, o le amataina o le gaioiga e matauina pe a uma le 1.5 itula, o le maualuga o le aoga e ausia pe a ma le 4 i le 12 itula, o le umi o le gaoioiga e oo i le aso. O le amataga o le aafiaga ma le atoaga o le faaaogaina o le fualaau faasaina e faalagolago i le fualaau (numera o le fualaau faasaina), nofoaga o inisiua (ogavae, manava, totocks), le faateleina o le inisalini i le fualaau faasaina ma isi mea. O le maualuga maualuga o le inisalini i le plasma toto e oʻo i totonu o le 2 i le 18 itula i le maea ai o le faʻatonuina o galuega. E leai se faʻamaonia e faʻamaonia i pulu plasma, e vaʻaia, sei vagana ai le faʻasalalau faʻatautau i le inisalini (pe afai ei ai). O le vailaau faʻasaina e leai se tufatufaina atu i le gaʻo atoa o le tino, e le ulu i le susu o susu ma ui atu i le pa puipui. O le tele lava i totonu o fatugaʻo ma le ate, o le vailaau faʻamaʻi e faʻaumatia e insulinase, faʻapea foʻi ma le masini, o le protein ole disulfide. Inisalini metabolites e le o malolosi. O le afa o le ola o le inisalini mai le toto e na o ni nai minute. O le afa o le ola mai se meaola e faia ile 5 - 10 itula. E maua e fatugaʻo (30 - 80%).
E leai se lamatiaga faapitoa o fualaau faasaina i tagata na faaalia i taimi o suʻesuʻega tuusaʻo, lea na aofia ai suʻesuʻega faʻamaʻi ma faʻasolosolo faʻasolosolo, suʻesuʻega mo le puipuia o vailaau faʻasaina, suʻesuʻega o gasegase gasegase, genotoxicity, ma aʻafiaga i le gaioiga o le gaioiga.

O le maʻisuka ituaiga 1, o le maʻisuka ituaiga 2: o le tetee atu i fualaau oona (i taimi o togafitiga tuufaatasi), tulaga o le tetee atu i vailaau oona, o faamai pipisi, ma le maʻisuka ituaiga 2 i fafine maitaga.

Metotia o le faʻaaogaina o le vailaau o le inisalini insulin-isophan generic engineering and doses

O le fualaau faasaina e na o se mea e faʻaogaina. O le fualaau i tulaga taitasi e fuafuaina e le fomaʻi taʻitasi e faʻavae i luga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e masani lava o le fua ole aso o fualaau faasaina mai le 0.5 i le 1 IU / kg (e fuafua i le maualuga o le kulukose o le toto ma uiga o le tagata maʻi). O le masani lava, o le vailaau oona e tui faʻafuaseʻi i totonu o le ogavae. E le gata i lea, o le vailaau faasaina e mafai ona faʻatonuina i se mea faʻapitoa i totonu o le papa, puipui o le abdomina muamua, ma le vaega o le muso o le tauau. O le vevela o le vailaʻau e faʻatonutonuina e tatau ona i ai i le vevela vevela.
Aua e te faia ma le faʻamalosi.
O manaoga o aso taitasi mo le inisalini e ono maualalo ifo i tagata mamaʻi ma le gaosiga o le inisalini o loʻo totoe ma sili atu i tagata mamaʻi ma le faʻamalosia o le inisalini (mo se faʻataʻitaʻiga, i tagata gasegase i le taimi o le matua).
Ina ia taofia le atiina ae o le lipodystrophy, e tatau ona sui le nofoaga o tui i totonu o le itulagi o le anatomical.
Pe a faʻaaogaina le inisalini, e tatau ona mataʻituina pea le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto. I le faaopoopo atu i le maualuga o le fualaau faasaina, o le mafuaaga o le hypoglycemia e mafai ona: faasee i meaai, suia o fualaau faasaina, manava, vomiting, faateleina le gaioiga faaletino, suiina o le iniseti site, faamai e faaitiitia ai le manaomia mo le inisalini (gasegase toe ma / poo le ate, pituitary pituitary, cortex adrenal, fulufulu oona), fegalegaleaiga ma isi fualaau.
O le malepelepe i le pulega o le inisalini poʻo le le talafeagai o le tuʻuina atu, aemaise lava i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona oʻo atu i le hyperglycemia. I le avea ai o se tulafono, o le uluaʻi faailoga o le hyperglycemia e tupu malie, i le tele o itula poʻo aso. E aofia ai le faateleina o le gasegase, galala, gaioiga, vevela, vili, mago ma le mumu o le paʻu, leai se meaʻai, maso mata, manogi o le acetone i le ea. A aunoa ma se togafitiga faʻapitoa, hyperglycemia e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le ketoacidosis o le maʻisuka, lea e lamatia ai le ola.
Ole fua ole inisalini e tatau ona fetuutuunai mo le faʻamaʻi o Addison, faʻalavelaveina lau galuega, faʻaleagaina male ole ma / poʻo le ate, functioning, hypopituitarism, infections ma tuutuuga eo faatasi ma fiva, i luga atu o le 65 tausaga. E le gata i lea, o se suiga i le fualaau o le vailaʻau e mafai ona manaʻomia pe afai e suia e le tagata maʻi le masani masani poʻo le faʻateleina o le malosi o le tino.
O le vailaʻau e faʻaitiitia ai le faapalepale o le ava.
Aʻo le i malaga, lea e fesootaʻi ma se fesuiaiga o taimi, e manaʻomia e le tagata maʻi ona feutagai ma le fomaʻi, talu mai le suia o le taimi taimi o lona uiga o le a tui le tagata maʻi i le inisalini ma 'aʻai i se isi taimi.
E tatau ona faia le suiga mai le tasi ituaiga o inisalini i le isi i lalo o le puleaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
I le taimi o le faʻaaogaina o fualaau (aemaise lava mo le uluaʻi fuafuaga, suia le tasi ituaiga o inisalini i se isi, ogaoga o le mafaufau poʻo le faʻamalositino), mafai ona pulea le tele o auala, ave taavale ma auai i isi gaoioiga matautia e ono manaʻomia le faʻaitiitia o le afi ma le mafaufau ma faateleina le gauai.

Tina ma le lactation

E leai ni tapulaa i le faʻaaogaina o le insulin i le taimi o maitaga ma aʻo fai susu, talu ai e le ulu le inisalini i le placenta ma le susu o susu. O le hypoglycemia ma le hyperglycemia, lea e mafai ona atiina ae ma togafitiga le lelei, e faateleina ai le lamatiaga o le maliu o le fetal ma foliga vaaia o le faaletonu o le fetal. O fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faafomaʻi ao latou maʻitaga uma, e manaʻomia ona latou mataʻituina a latou kulūkose toto, ma o fautuaga lava e tasi e faʻaaoga i tamaitai e fuafuaina ai le maitaga. I le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga, o le inisalini e masani ona faʻaititia ma faʻagasolo malie le faʻaopopoina o le lua ma le tolu piliona. A maeʻa le fānauga, o le manaʻomia mo le inisalini e vave lava ona toe foʻi i le maualuga o loʻo mātauina ao leʻi oʻo ile maʻitaga. I le taimi o le susu, o fafine e maua i le maʻisuka e manaʻomia ona fetuʻunaʻi a latou meaʻai ma / poʻo le faʻasologa o fua.

O aʻafiaga o le vailaau insulin-isophan human engineering engineering

Ona o le aʻafiaga i le gaosiga o le gaʻo gaʻo: tulaga o le suamalie, paʻu paʻu, afaina, vaivai, palapitations, fiaai, le masani ai le vaivai po o vaivaiga, tetete, popole, ita, atuatuvale, faʻanoanoa, paʻu i le gutu, faaitiitia le mafaufau gauai atu, faʻalauleʻa, moe, leai se mafaufau, gaogao, le tumau le faʻaleagaina o le faiʻai galue, maliu), e aofia ai le hypoglycemic coma.
Tali a le Allergic: paʻu o le paʻu, urticaria, edema a Quincke, faʻalavelave anaphylactic, reactions anaphylactic (e aofia ai le vevela o le paʻu o le paʻu, faʻateleina le sosolo, faʻaitiitia le toto maualuga, vevela, ita i le gastrointestinal, angioedema, faigata le manava, vave le fatu, faʻanoanoa).
Isi: fesuiaiga faifai pea (e masani lava i le amataga o togafitiga), le neuropathy tigaina (neuropathy lautele), retinopathy diabetic, edema.
Faʻaalia i le lotoifale: fulafula, afaina, fulafula, afaina, tiga, tigaina, hematoma, lipodystrophy i le nofoaga o tui.

O le fegalegaleaiga o le inisalini-isophan o le inisinia o tagata soifua ma isi mea

: glucocorticoids, fomaʻi tautala, hormones thyroid, heparin, thiezide diuretics, tricyclic antidepressants, danazole, clonidine, sympathomimetics, calcium channel blockers, phenytoin, morphine, diazoxide, nicotine.
: Oxidase Monoamine inhibitors, fualaau faasaina hypoglycemic tuufofoga, angiotensin faaliliuina inhibitors enzyme, filifili beta-blockers, inhibitors anhydrase carbonic, octreotide, bromocriptine, sulfonamides, tetracyclines, steroids vailaʻau faʻasaina, clofibrate, mebendazole, ketoconazole, pyridoxine, cyclophosphamide, theophylline, fualaau faasaina lithium fenfluramine.
I lalo o le faatosina a salicylate, reserpine, sauniuniga e aofia ai le ethanol, faʻavaivaia ma faʻaleleia le gaioiga o le inisalini e mafai.
Octreotide, lanerotide e mafai ona faʻaititia pe faʻaitiitia ai le manaʻo o le tino mo inisalini.
Beta-blockers e mafai ona ufiufi faailoga o le hypoglycemia ma faʻagesegese ona toe faʻaleleia pe a uma le hypoglycemia.
Faatasi ai ma le faʻaaogaina o inisalini ma togafitiga thiazolidinedione, e mafai ai ona atiaʻe le gasegase o le fatu, aemaise lava i tagata gasegase ei ai tulaga lamatia mo lona atiina ae. Pe a faʻatulagaina ia togafitiga tuʻufaʻatasia, e tatau ona suʻe suʻega ina ia iloa ai le le tumau o le fatu, le i ai o le edema, ma le mamafa o mea. Afai o faʻafitauli o le faaletonu o le fatu o loʻo faʻateteleina i gasegase, e tatau ona faʻagata le togafitiga thiazolidinedione.

Faʻasalaga

Faatasi ai ma le maualuga o le fualaau faasaina, ua totoina ai le hypoglycemia.
Togafitiga: e mafai e le tagata gasegase ona faʻaaogaina le hypoglycemia malu mo ia lava, aua e taua le ave o mea taumafa i le gaʻo po o le suka i totonu, o le mea lea e fautuaina ai mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ia ola pea i le suka, kuki, suti, sua sua suamalie suamalie. I le hypoglycemia ogaoga (e aofia ai le leiloa o le mafaufau), o le 40% o le vaifofo o loʻo fofoina i se auala vavalalata, intramuscularly, subcutaneously or in vavenously - glucagon. A maeʻa ona toe malamalama, e tatau i le tagata maʻi ona ave meaʻai gaʻo-mauoa e puipuia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia.

Pharmacology

E fesoʻotaʻi ma faʻamaumauga patino o le membrane cytoplasm i fafo o le cell ma fai ai se faʻalavelave insulin-receptor complexes e faʻaolaina ai intracellular, e aofia ai sifi o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase, ma isi). O le faʻaitiitia o le kulukose i totonu o le toto e mafua mai i le faateleina o lana felauaiga i totonu o le toto, faʻalauteleina le faʻafefe ma le faʻamalamalamaina e masini, ma le faʻaitiitia o le fua o le kulukose i le ate. Faʻasolosolo le lipogenesis, glycogenogenesis, faʻasologa o le protein.

O le umi o le gaioiga o tapenaga o le inisalini e masani ona fuafuaina e le fua o le absorption, lea e faalagolago i le tele o mea (e aofia ai le fualaau, togafiti ma le nofoaga o le pulega), ma o lea la o le gaioiga o le gaioiga o le inisalini e afua mai i fesuiaiga taua i tagata eseese, ma i le tasi le tagata lava e tasi. I le averesi, a maeʻa le pulega, o le amataga o le gaioiga e maeʻa le 1.5 itula, o le maualuga o le mea e tupu i le va o le 4 ma le 12 itula, o le umi o le gaoioiga e oʻo ile 24 itula.

O le atoatoa o le absorption ma le amataina o le aafiaga o le inisalini e faalagolago lea i le inisiua (o le manava, ogavae, totocks), fualaau (toto o le inisalini tui), o le maualuga o le inisalini i fualaau faasaina, ma isi. E le tufatufaina atu i totonu o le masini, ma e le ulu atu i le pa puipui ma le susu susu. E faʻaumatia e insulinase i le ate ma fatugaʻo. E maua e fatugaʻo (30-80%).

O aʻafiaga o le vailaʻau Insulin-isophan human engineering engineering

Ona o le aʻafiaga i le gaosiga o le gaʻo gaʻo: tulaga o le hypoglycemic (pallor o le paʻu, faʻateleina le pala, palapitations, atuatuvale, fiaaai, vevesi, paʻu i lalo, gutu). O le malosi o le hypoglycemia e ono oʻo atu ai i le atinaʻe o le hypoglycemic coma.

Tali a le Allergic: e seasea lava - o le paʻu o le paʻu, o le edema o Quincke, e seasea lava ona tupu - o le mea na faateʻa ai anaphylactic.

Isi: fula, fesuisuiai faifai pea (e masani lava i le amataga o togafitiga).

Faʻaalia i le lotoifale: hypremia, fulafula ma le sasaina i le nofoaga o tui, faatasi ai ma le faaumiumi o le faaaogaina - lipodystrophy i le nofoaga o tui.

Lapataiga mo le vailaʻau Insulin-isophan human engineering engineering

E talafeagai le suia o le nofoaga o tui i totonu o le itulagi faʻaanatura ina ia puipuia ai le atinaʻe o le lipodystrophy.

Faʻasagaga o le togafitiga o le inisalini, o le siakiina pea o le maualuga o le kulukose toto e tatau. O mafuaʻaga o le hypoglycemia, e faaopoopo atu i le maualuga o le inisalini, e mafai ona avea ma sui o le vailaau faʻasaina, faʻailogaina o meaai, vomia, manava manava, faʻateleina o le tino, faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le manaʻo mo le inisalini (faʻaleagaina le ate ma le fatu gaioiga, injections, faʻapea foʻi fegalegaleaiga ma isi vailaʻau.

O le le lelei o le tui poo le faʻalavelave i le pule o le inisalini, aemaise lava i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona oʻo atu i le hyperglycemia. E masani lava, o faʻamaoniga muamua o le hyperglycemia e tupu malie i luga o le tele o itula poʻo aso. O nei mea e aofia ai le galala, faʻateleina o le urination, leu, vomiting, totogo, mumu ma le mago o le paʻu, gutu malolo, leai se manaʻo, manogi o le acetone i le ea. Afai e le togafitia, hyperglycemia i le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona oo atu ai i le atinaʻe o le ketoacidosis o le maʻisuka e lamatia ai le ola.

O le tui ole inisalini e tatau ona fetuunai i le tulaga o le faʻaogaina o lauroid function, addison's disease, hypopituitarism, o le ate mama ma le fatu gaʻo ma le maʻisuka i maʻi sili atu ile 65 tausaga. Suiga o le inisalini e mafai foi ona manaʻomia pe afai e faateleina e le tagata maʻi le malosi o le gaioiga faaletino pe suia foi le masani masani.

O faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava faʻamaʻi ma tulaga faʻatasi ma fiva, faʻalautele le manaʻomia mo le inisalini.

O le suiga mai le tasi ituaiga o inisalini i le isi e tatau ona faia i lalo o le pulea o le kulūkose o le toto.

O le vailaʻau e maua ai le faapalepale ava malosi.

I le fesoʻotaiga ma le autu autu o le inisalini, o se suiga i lona ituaiga poʻo le i ai o ni faʻafitauli ogaoga faaletino pe faalemafaufau, e mafai ona faʻaitiitia le gafatia e ave ai se taavale poʻo le pulea o auala eseese, faʻapea foʻi le auai i isi gaoioiga matautia e ono manaʻomia ai le faʻatupulaia o le gauai ma le saoasaoa o mafaufau ma gaioiga.

Uiga o le vailaʻau Insulin-isophan human engineering engineering

Inisalini le tumau. Ole inisalini ole tagata e maua ai le faʻaaogaina o le DNA technology.

E fesoʻotaʻi ma faʻamaumauga patino o le membrane cytoplasm i fafo o le cell ma fai ai se faʻalavelave insulin-receptor complexes e faʻaolaina ai intracellular, e aofia ai sifi o se numera o enzymes autu (hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase, ma isi).O le faʻaitiitia o le kulukose i totonu o le toto e mafua mai i le faateleina o lana felauaiga i totonu o le toto, faʻalauteleina le faʻafefe ma le faʻamalamalamaina e masini, ma le faʻaitiitia o le fua o le kulukose i le ate. Faʻasolosolo le lipogenesis, glycogenogenesis, faʻasologa o le protein.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le umi o le gaioiga o tapenaga o le inisalini e masani ona fuafuaina e le fua o le absorption, lea e faalagolago i le tele o mea (e aofia ai le fualaau, togafiti ma le nofoaga o le pulega), ma o lea la o le gaioiga o le gaioiga o le inisalini e afua mai i fesuiaiga taua i tagata eseese, ma i le tasi le tagata lava e tasi. I le averesi, a maeʻa le pulega, o le amataga o le gaioiga e maeʻa le 1.5 itula, o le maualuga o le mea e tupu i le va o le 4 ma le 12 itula, o le umi o le gaoioiga e oʻo ile 24 itula.

O le atoatoa o le absorption ma le amataina o le aafiaga o le inisalini e faalagolago lea i le inisiua (o le manava, ogavae, totocks), fualaau (toto o le inisalini tui), o le maualuga o le inisalini i fualaau faasaina, ma isi. E le tufatufaina atu i totonu o le masini, ma e le ulu atu i le pa puipui ma le susu susu. E faʻaumatia e insulinase i le ate ma fatugaʻo. E maua e fatugaʻo (30-80%).

Faʻamatalaga o le gaioiga malosi Inisalini-isophan ingenia faʻaliliu tagata / Insulinum isophanum humanum biosyntheticum.

Fua faʻatatau, suafa kemikolo: leai se faʻamatalaga.
Vaega o vailaau faasaina: hormones ma a latou tauʻa / insulin.
Gaioiga faʻamaloilo: hypoglycemic.

O le maʻisuka ituaiga 1, o le maʻisuka ituaiga 2: o le tetee atu i fualaau oona (i taimi o togafitiga tuufaatasi), tulaga o le tetee atu i vailaau oona, o faamai pipisi, ma le maʻisuka ituaiga 2 i fafine maitaga.

Isofan insulin: faatonuga mo le faʻaaoga ma le tau o fualaau faasaina

O le inisalini togafitiga e iai se sui sui, aua o le galuega autu o togafitiga o le totogi lea o mea leaga i le gaosiga o le gaʻo i le faʻalauiloaina o se vailaʻau faʻatauina i lalo o le paʻu. O nei vailaau e afaina ai le tino faapea foi le inisalini masani na faia e le pancreas. I lenei tulaga, o le togafitiga e atoatoa pe leai foi.

Faatasi ai ma fualaau oona e faaaoga mo le maʻisuka, o le tasi o mea sili ona lelei o le insulin Isofan. O le vailaau faʻasaina e aofia ai le inisalini o le tagata i le gaosiga masani o le umi.

O loʻo maua le meafaigaluega i ituaiga eseese. E faʻatonuina i auala e tolu - faʻapitoa, faʻapipiʻi ma le le faʻaaoga. O lenei mea e mafai ai e le tagata maʻi ona filifili le filifiliga sili mo le pulea o le maualuga o le glycemia.

Faʻailoga mo le faʻaaogaina ma le faʻatau igoa o le fualaau faasaina

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua faailoaina mo le ituaiga o maʻisuka e faalagolago i le insulin. E le gata i lea, o togafitiga e tatau ona ola i le olaga atoa.

Inisalini e pei o le Isofan o se vailaʻau faʻasolosolo faʻamalosi tino e faʻamatalaina i ia tulaga:

  1. ituaiga 2 maʻisuka (ola i le insulin),
  2. taotoga
  3. tetee i vailaʻau oona e faʻaaogaina i le tautala o se vaega o togafitiga faʻapitoa,
  4. maʻisuka maʻitaga (i le leai o le aoga o togafitiga o meaʻai),
  5. togafitiga faʻapitoa.

O kamupani vailaau e gaosia ai le inisalini o le tino i lalo o igoa eseese. O le sili ona lauiloa o Vozulim-N, Biosulin-N, Protafan-NM, Insuran-NPH, Gensulin-N.

O isi ituaiga insulin o loʻo faʻaaogaina foi i igoa o fefaʻatauaʻiga nei:

  • Faʻailoga
  • Humulin (NPH),
  • Penisina,
  • Isofan insulin NM (Protafan),
  • Actrafan
  • Faʻamaulalo N,
  • Biogulin N,
  • Protafan-NM Penifill.

E taua le iloa o le faʻaaogaina o soo se upu e tasi mo Insulin Isofan e tatau ona malilie i ai le fomaʻi.

O le inisalini o le tagata e iai sona aafiaga o le hypoglycemic. O le vailaʻau e fegalegaleai faʻatasi ai ma le faʻaleleia o le membrane cell cytoplasmic, e faia ai se faʻalavelave insulin-receptor complex. E faʻamalosia ai faiga e tutupu i totonu o sela ma synthesizes ia enzymes autu (glycogen synthetase, pyruvate kinase, hexokinase, ma isi).

O le faʻaititia o le maualuga o le suka e faʻatinoina e ala i le faʻateleina o le avega o le intracellular, faʻaitiitia le fua o le gaosiose gaosia e le ate, faʻamalosia ai le soona inu ma atili faʻaaogāina o le kulukose e fusi. E le gata i lea, o le inisalini o le tagata e faʻaaogaina le synthesis synthesis, glycogenogenesis, lipogenesis.

O le umi o le gaioiga o le fualaau faasaina e faalagolago i le saoasaoa o le absorption, ma e mafua ona o mea eseese (vaega ole pulega, metotia ma fualaau). O le mea lea, o le aoga o le insofan insulin e mafai ona lolovaia i le tasi tagata maʻi ma isi maʻisuka.

E masani lava pe'ā uma le iniseti, e faʻamaonia le aʻafiaga o vailaʻau pe a uma le 1.5 itula. O le maualuga pito i luga i le aoga e tupu i le 4-12 itula i tua atu o le pulega. Umi o le gaoioiga - tasi aso.

O le mea lea, o le atoatoa o le faʻaaogaina ma le amataina o galuega a le sooupu e faʻalagolago i mea e pei ole:

  1. vaega o tui (buttock, thivae, manava),
  2. gaioiga galue malosi
  3. fua.

O sauniuniga a le inisalini tagata e tufatufaina faʻasalalau i totonu o masini. Latou te le ulu atu i le placenta ma e le o gauai i susu susu.

E faʻaumatia e le insulinase i totonu o fatugaʻo ma le ate, faʻateleina i le aofaiga o le 30-80% ma fatugaʻo.

Faatonuga mo le faʻaaogaina ma le inisalini Isofan e fai mai e masani lava ona faʻatonuina i se mea faʻapitoa i le 2 taimi i le aso ao leʻi oʻo i le taeao (30-45 minute). I lenei tulaga, e tatau ona e suia le vaega o inisi i aso uma ma teuina le tui i le potu vevela, ma se mea fou i totonu o le pusaaisa.

O nisi taimi o le vailaʻau e faʻatonuina i totonu o le toto. Ma o le auala faʻafefe o le faʻaaogaina o le inisalini e fai mea e masani ona faʻaaogaina.

O le metotia e fuafua faʻapitoa mo tagata maʻi taitasi, e faʻavae i luga o le maualuga o le maualuga o le suka i totonu o vai ola ma le tulaga faapitoa o le maʻi. I le avea ai o se tulafono, o le fua faatatau masani o aso taitasi e mai le 8-24 IU.

Afai e maua e le tagata gasegase le inisalini, ona sili atu lea o le aofai o le fualaau oona i le aso e 8 IU. Faʻatasi ai ma le faʻafitauli o le hormone, o le a faʻaleleia le fua - mai le 24 IU i le aso.

A oʻo i le sili atu i le 0.6 IU i le 1 kilokalama o le mamafa, e lua injections e faia i vaega eseese o le tino. O tagata e maua i aso taʻitasi o le 100 IU pe sili atu e tatau ile falemaʻi pe a suia le inisalini.

E le gata i lea, pe a fesiitai mai le tasi ituaiga o oloa i le isi, e tatau ona mataʻituina le gaʻo.

O le faʻaaogaina o le inisalini o le tagata e mafai ona mafua ai faʻamaʻi pipisi. O le tele lava o taimi, o le angioedema (faʻalogo, puupuu le manava, fiva) ma le urticaria.

E le gata i lea, o le tele o le tui e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemia, faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  • tigā
  • paʻu paʻu,
  • faanoanoaga
  • hyperhidrosis
  • fefe
  • fiafia fiafia
  • paʻu
  • tiga o le ulu
  • fenumiai,
  • faʻafitauli
  • fiaaai
  • gatete ma mea.

O aʻafiaga e aʻafia ai le faʻamaʻi o le maʻisuka ma le hyperglycemia, lea e faʻaalia mai i foliga mataga, moe, le fia taumafa ma le fia inu. O le tele lava o taimi, o ia tulaga e faʻavae e faasaga i le talaaga o faʻamaʻi pipisi ma le fiva, pe a misia se inisiua, o le dosiga e le saʻo, ma pe afai e le mulimuli le meaai.

O nisi taimi o le solia o le mafaufau e tupu. I tulaga faigata, o loʻo tulaʻi mai ai se malo o le malo ma le malo.

I le amataga o togafitiga, e ono tulai mai ni faaletonu i le galuega vaaia. O le siʻitia o le tagata faʻateleina o le anti-insulin o tino ua matauina foi ma le alualu i luma o le glycemia ma le toe faʻaleleia o le tino o le natura faʻatasi ma le inisalini o le tagata.

E tele taimi e pisapisao ai le nofoaga o inisiua. I lenei tulaga, o le gaʻo o le gaʻo o le gaʻo poʻo le atrophies. Ma i le uluai laasaga o le togafitiga, e mafai ona tutupu ni mea e le tumau ai le fesuisuiai ma le edema.

I le tulaga o le televave o fualaau oona, o le toto maualuga o le suka e pa'ū tele. O lenei mea e mafua ai le hypoglycemia, ma o nisi taimi o le maʻi e pa'ū i totonu o le tino.

Afai e sili atu le mamafa o le fualaau, e tatau ona e ave meaai maualuga-carb (sukalati, falaoa paʻepaʻe, pepa solo, lole) pe inuina se vaiinu suamalie. I le tulaga o le faʻavaivaia, o le vaifofo dextrose (40%) poʻo le kullucagon (s / c, v / m) e faʻatonuina i se tagata maʻi i totonu.

Afai e toe iloa e le tagata maʻi, e tatau ona fafagaina o ia i mea taumafa i le gaʻo.

O lenei mea o le a taofia ai le toe foʻi mai o le hypoglycemic ma le glycemic coma.

O le faʻamalolo mo le faʻaaogaina o le pulega e le faʻaaogaina ma fofo o isi fualaau. A faatasi-pulega ma sulfonamides, Ace / Mao / anhydrase carbonic, NSAIDs, inhibitors ethanol, steroids vailaʻau faʻasaina, chloroquine, androgens, quinine, bromocriptine, pirodoksin, tetracyclines, sauniuniga lithium, clofibrate, fenfluramine, Ketonozolom, Tsiklofosvamidom, theophylline, aafiaga hypoglycemic mebendazole faaleleia.

O le faʻamaloloina o galuega faʻapitoa o le hypoglycem contribua i le:

  1. H1 masini o le receptors o le histamine,
  2. Glucagon
  3. Somatropin
  4. Epinefini
  5. GKS,
  6. Phenytoin
  7. faʻaiuga tautala
  8. Epinefini
  9. Estrogens
  10. paʻu o le calcium.

E le gata i lea, o le faʻaitiitia o le suka e mafua ai le faʻaogaina o le insulin faatasi ai ma togafitiga ma le thiazide, Klondin, BMKK, Diazoxide, Danazol, hormones thyroid, tricyclic antidepressants, sympathomimetics, Heparin ma sulfinpyrazone. O le Nicotine, mariuana ma le morphine e faʻapupulaina foi le hypoglycemia.

Pentamidine, beta-blockers, Octreotide ma Reserpine e mafai ona faʻaleleia pe faʻavaivaia glycemia.

Lapataiga mo le faʻaaogaina o le insulin o le tagata e maua i le maʻisuka e tatau lava ona suia taimi uma o le a tuʻuina atu ai le inisalini. I le uma o mea uma, na o le pau lea o le auala e puipuia ai foliga o le lipodystrophy.

Faʻasaga i tua o le togafitiga o le inisalini, e manaʻomia ona e siakiina pea le faʻaogaina o le kulukose. O le mea moni, i le faaopoopo atu i le faʻatasi ai ma isi vailaʻau, o isi mea e mafai ona mafua ai le hypoglycemia:

  • maʻi o le maʻisuka ma le vomia,
  • fualaau faasaina
  • faateleina le faagaioiga faaletino
  • faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le manaʻoga mo le hormone (faʻaogaina o le folasia ma le ate, le faʻaaogaina o le thyroid gland, pituitary gland, ma isi),
  • taumafa le lelei,
  • suiga o le vaega o tui.

Ole fua le saʻo poʻo le umi o taofi i le va o inisalini injections e mafai ona fesoasoani i le atinaʻe o le hyperglycemia, aemaise ile maʻisuka ituaiga 1. Afai o le togafitiga e le faʻafetaui i le taimi, ona amata loa lea e le maʻi ona fausia se coma ketoacidotic.

I le faʻaopoopoga, e manaʻomia le suiga ole fomaʻi pe afai o le tagata maʻi e sili atu ma le 65, na ia faʻavaivaia le gaioiga ole gaʻo, fatugaʻo poʻo le ate. E manaʻomia foʻi mo le faʻasalasituitu ma le faʻamaʻi o Addison.

E le gata i lea, e tatau i tagata gasegase ona nofouta o sauniuniga a insulin i tagata e faʻaitiitia ai le faapalepale o le ava I le amataga o le togafitiga, i le tulaga o le sui o le fofo, tulaga faigata, malosi malosi faaletino, e le tatau ona ave se taavale ma isi auala faigata pe auai i gaoioiga matautia e ono lamatia ai le saoasaoa ma le saoasaoa o tali.

O tagata gasegase maʻitaga e tatau ona mafaufau i le uluaʻi masina e manaʻomia le faʻaitiitia o le manava mo le inisalini, ma i le 2 ma le 3 e faʻaleleia. E le gata i lea, o se vaega itiiti ifo o le hormone atonu e manaʻomia ile taimi o le galuega.

O faʻamatalaga faʻafomaʻi o Isofan o le a talanoaina i le vitio i lenei tusiga.


  1. Maʻisuka - M .: Medicine, 1964. - 603 p.

  2. Rudnitsky L.V. O faʻamaʻi faʻamaʻi. Togafitiga ma le puipuiga, Peter - M., 2012. - 128 c.

  3. Kennedy Lee, Basu Ansu Suʻesuʻe ma togafitiga i le endocrinology. O le faafitauli, GEOTAR-Media - M., 2015. - 304 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Faatonuga mo le faaaogaina

O faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻamaonia ai le ituaiga o faʻamaʻi lea e faʻaaogaina ai le inisalini - o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. Togafitiga i lenei tulaga e faia i le olaga atoa. I lenei tulaga, e taua le mulimuli i le mamanu. I le faʻaopoopoga, faʻaaoga Isofan mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

E mafai e le fomai ona faatonuina le fualaau faasaina pe afai e leai se aoga mai vailaau e maua ai le suka. Ona faʻasolosolo ai lea o le inisalini e fai ma togafitiga faʻatasi

O le faateleina i le suka o le toto atonu foi o se taunuuga o ni faafitauli, mo se faataitaiga, pe a maea le taotoga. I lenei tulaga, o le inisalini e mafai foi ona faʻamatalaina o se togafitiga faʻapitoa. O loʻo faʻamatalaina mo fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka.

Isofan e naʻo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina!

O le vailaau faʻasaina ua faʻasalaina i tagata mamaʻi e ono aʻafia i gasegase o le tino ma maua ai le hypoglycemia.

Faʻaleagaina

O aʻafiaga autu o le aveina o Isofan o:

  1. O aʻafiaga leaga i luga o le metabolism. E faʻaalia i le foliga o le paʻu o le paʻu, o le soona vevela, vave vave le fatu, foliga mai o le fefe, o se tagata e fia taumafa i taimi uma, o faʻalavelave faʻafefe, o taimi uma o le ulu.
  2. Faʻalalōlōina na faʻaalia e le paʻu paʻu, Quincke's edema. I se tulaga e le masani ai, o le fualaau faasaina e mafua ai le afaina anaphylactic.
  3. E mafai ona tupu le fetogi.
  4. A maeʻa le tui, sasaina pe fulafula, e mafai ona tupu le tuʻimomomo. Afai o le togafitiga e umi se taimi, e faia le lipodystrophy.

I lenei itu, i le amataga o togafitiga, o le togafitiga o le inisalini e mafai ona faatinoina pe a maea le tofiaina o se fomaʻi ma i lalo o lana vaavaaiga.

Laasaga o le sili atu

I le tulaga o le faʻaofiina o se fualaau maualuga o le fualaau faasaina, e mafai ona maua e le tagata maʻi faailoga o le hypoglycemia. I lenei tulaga, e tatau ona e 'aina se fasi suka poʻo ni mea taumafa e maua i le gaʻo. E mafai ona avea kuki, sua o fualaau suamalie, suamalie.

O le faailoaina atu o le tele o mea e mafai ona oo atu ai i le leai o se malamalama. E fautuaina e te tuʻuina atu se inumaga malosi o se vaifofo 40% lextrose. Glucagon e mafai ona faʻatonuina i totonu o le tino, i se auala faʻapitoa poʻo se mea faʻapitoa.

Fegalegaleaiga faʻasaga

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻamatala auʻiliʻili ai uiga o fualaau faasaina ma faʻaaliga o lona faʻaaogaina.

Isofan Human engineering engineering e sili atu ona malosi pe a fai o fualaau nei e ave i le taimi e tasi:

  • Malosiaga o le oona.
  • Maota MAO ma le ACE, carbonic anhydrase.
  • Sulfonamides.
  • Anabolics.
  • Tetracyclines.
  • Vailaʻau o loʻo aofia ai le ethanol.

O le aoga o Isofan e faʻaititia pe a faʻaaogaina: faʻamataʻu tautala, glucocorticoid faʻamalosi, vailaau oona, antidepressants, morphine. Afai e le mafai ona faʻailoa fualaau e aʻafia ai le gaioiga o le inisalini, e tatau ona lapatai le fomaʻi e uiga i lenei mea.

Vaʻaiga tutusa

O tagata gasegase e fiafia i le fesili pe o le a le uiga e mafai ona suia ai le inisalini. E fautuaina le faʻaogaina o analogues ole Isofan mo togafitiga: Humulin (NPH), Protafan-NM, Protafan-NM Penfill, Insumal, Actrafan.

A o le i suia i se analog, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi. O togafitiga insulin o se togafitiga ogaoga. E manaʻomia ai le amio pulea i le vaega o le maʻi ma le mataʻituina e le fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga