Faʻavaeina o nifo mo le maʻisuka - miti poo le mea moni?

O loʻo faʻapipiʻiina nifo ma talitane mo le maʻisuka faʻataʻitaʻiina ma le tele o fuataga saogalemu.

O le maualuga o le kulukose o le tino e afaina ai totoga o le loto ma tino, ma o le pupuʻu tautala e leai se faʻalavelave.

Seʻi oʻo i se taimi talu ai nei, o le maʻisuka o se faʻalavelave i nifo, ae o vailaau faʻaonapōnei ua mafai ai ona e pulea le maualuga o le kulukose ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli.

Le aʻafia o le maʻisuka i nifo

Glucose o se vailaʻau faʻamalosi faʻapitoa i le mamafa maualuga. E auai o ia i metabolic processes ma o le "fale" mea mo faʻamalosi ma siama.

I le faateleina o le faʻasalaga, o le aafiaga le lelei o le suka i luga o le tino e tupu. O suiga e aafia ai le ooto, ma sili atu foi - le tulaga o nifo.

  1. Tuʻu faʻamavaeina, poʻo le leai o se faʻafefete i totonu o le pupuʻu tautala. O le gutu gutu ma le galala i taimi uma o faʻamaoniga sili ia o le maʻisuka. Ona o le le atoatoa o le gaosiga o le gaosiga, ua faʻaumatia ai le nifo. E afaina le susu i caries. O aiaiga mo microflora pathogenic ua faia. I maualuga maualuga, mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le taimi umi o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka, o le acetone ua faʻasaʻolotoina, lea e faʻaleleia atili ai le faʻasalaga o le au.
  2. O togafitiga inflammatory o gums e mafua ai le faʻaleagaina o le aʻa o le nifo, ma o le tagata maʻi ua leiloloa. O le faʻamaloloina o le tiga e umi se taimi, e masani ona fesoʻotaʻi faʻamalosi pipisi, e le o vaʻaia le foci purulenti.
  3. Fungal maʻi. O le maʻisuka e taʻitaʻia ai le toe faʻafoʻi faifaipea o maʻi faʻapitoa. O le ituaiga masani o le galo o le candida. E maua i le mimi a le tagata maʻi, i totonu o le mucous membranes o le vaʻa, ma faʻapena foi ona tupu i luga o le mucous membranes o le oropharynx. O se faʻamaʻi pipisi e salalau, pisia ai nifo lelei.
  4. Pyoderma ma siama pipisi. O le pala o nifo o le gaioiga lea o siama. Microbes o loʻo i ai i le ooto o le tagata, ae o le maʻisuka latou te salalau lautele. O le faaputuputuina o siama e maua i totonu o fale o le nifo ma i le nofoaga o lona tupuga muamua.
  5. O le faateleina o le suka e mafua ai le soliina o gaioiga faʻafouina-i totonu ole vavagana o le tino, maʻi papaʻi, manua ma fofo fofo e le tumau mo se taimi umi.

O faʻamaʻi pipisi ma faʻafitauli e le faʻaleagaina, o le a avea ma taimi le tumau, e mafua ai le le faʻaleagaina ma le tiga, ae tumau foi le leiloa o le nifo. O le microprolora bacterial o le oral vevela e avea ma taulaiga o faʻamaʻi.

Pe mafai ona faʻatagaina fale

O le totoina o nifo o le auala lea mo le faʻapipiʻiina o se pine faapitoa i le kiona, o lona uiga, o se faʻataʻitaʻiga o le aʻa. I le maʻisuka, o le faʻaaogaina o loʻo faʻatinoina i lalo o aiaiga nei:

  • teena o vaisu ma vaisu o le nicotine,
  • le taimi atoa ole togafitiga o nifo o le maʻisuka asiasi i le endocrinologist ma pasia suega ole toto talafeagai,
  • tulafono mo le soifua tumama mo le tausiga tuugutu e tatau ona matauina,
  • pulea o le kulukose i aso taʻitasi
  • togafitiga o le hypoglycemic, ma afai e manaʻomia, faʻaaogaina le inisalini,
  • o faʻamaʻi lua o le faʻamalosi totoga ma le tino e tatau ona tuʻuina,
  • e tatau ona faʻaaoga vailaau e faʻaleleia ai le tino o le tino ma toe faʻafouina.

E faʻasaina le faʻavaeina i tagata taʻitoʻatasi o loʻo iai le ituaiga o maʻisuka e faʻalagolago i le insulin, e pei o saofaga o kulukosese pei o le kesi e maua ai le sao i le teenaina o le nifo.

Faʻataʻitaʻiga mo le maʻisuka

I le faʻaopoopoga i mea faʻapipiʻi, o fomai nifo e ofoina atu se auaunaga "dentistry prosthetics". E le taugofie le faʻatinoga, ae o se tulaga mautinoa lava. Faʻaalia i mataupu nei:

  • afai e le mafai ona faʻatuina ni atigi nifo,
  • e avea ma se taunuuga o se faʻavaeina o faʻataʻitaʻiga lea e leʻi oʻo atu ai i le mea e manaʻomia,
  • i le toesea o le tele o nifo,
  • ma le maualuga o le hyperglycemia.

O faʻamalosi e mafai ona faʻaaogaina ma e le mafai ona aveesea, faia i fuataga taʻitasi e faʻaaoga ai se siaki. O le faʻatinoina o le faʻatinoga e itiiti le faʻalavelave, o lea e masani ona faʻaaogaina i le maʻisuka.

E mafai ona faʻapipiʻiina fale ma fafine talitane i se ituaiga o suʻesuʻega. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻi muamua le pine, ona tosoina lea o le nifo i totonu, ma o loʻo faʻapipiʻiina le nifo e le pulupulu.

Sauniuniga mo le faʻapipiʻiina poʻo le talitane

O le faʻagasologa mo le faʻapipiʻi o nifo po o mea faʻapipiʻi mo tagata e maua i le endocrin pathology e manaʻomia ai se fomai tipitipi maualuga ma le poto masani e galulue ai ma ia ituaiga o gasegase. Faʻatautaia e fomaʻi ni feutagaiga lea e aofia ai le taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi. Sauniuniga mo le faʻatinoga e aofia ai ituaiga faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega ma isi faʻataʻitaʻiga faʻamaonia.

Faʻaaogāina o le nifo pe a uma ona ulu le maʻisuka i se vaitaimi o le faʻamagaloina faifaipea, poʻo se kulūkose masani na maua mo se taimi umi (taimi o le maʻisuka).

Sauniuniga mo le faʻapipiʻiina o prostheses ma nifo o loʻo i ai nifo e aofia ai:

  1. Suesuega o fale suʻesuʻe e faʻamaonia ai e maua le maʻisuka.
  2. Urinalysis e faailoa ai suiga talafeagai i le faiga o meaʻai.
  3. Fuafuaga o le kulukose i le aso ole gaioiga o nifo.

Tulaga faʻatagaina mo le faʻatinoga:

  • e tatau ona faʻapipiʻi le vaʻa tautala,
  • nifo ua faaleagaina e caries e tatau ona faamalolo ma faatumuina,
  • e le tatau ona i ai ni faailoiloga o gaioiga pisapisao poo le le lelei,
  • o le auai o lupe pisia poo le fou foi e le taliaina
  • E tatau ona mulimulitaʻia togafitiga o le tumama: faʻasalaina ou nifo i faalua i le aso, fufulu ma se vaifofo faapitoa ma faʻaaogā nifo nifo e aveese ai meaʻai,
  • o le leai o papa ma maa i luga o nifo e talia,
  • O gaioiga uma e tatau ona faʻatasi ma le endocrinologist.

O le fomai nifo, i le itu, e maua ai le maʻisuka aafiaga ma le ituaiga o faamaʻi (o le insulin-o loʻo faalagolago pe leai-inisalini). I ni nai aso ao le i faia le taotoga, ua faatonuina e le fomaʻi fualaau faasaina, e amanaia ai le aafiaga i le inisalini o le gaosiga ma le kulukose. O le togafitiga faʻasolosolo o se vaega tāua o prosthetics nifo.

O le manuia o le taotoga o le a matua faʻaitiitia pe a fai e le o mulimulitaʻia e le maʻi maʻi pepa faʻamaumauga ma fautuaga. O le aʻafiaga o le faʻaaogaina o le totoga o le a faateleina, o le a afaina se manuʻa i le nofoaga o le faʻaofiina, ma talu ai ona o le soliga o faiga faʻafouina, o le a faʻalosolo le faagasologa o le faʻamalolo.

A maeʻa le taotoga, o le tulaga o le teena o le nifo poʻo le faʻamaloloina o le tino e le faʻatea. O le mafuaʻaga e maua ai le maʻisuka, aemaise lava taimi e maua ai le maualuga o tui o le inisalini.

Faiga Faʻavae

Vaega o le faʻaaogāina o le nifo:

  • suesuega auiliili o le tagata maʻi,
  • sauniuniga o le mamanu sili ona lelei,
  • ua faapipiiina pine i le ovi,
  • i le gasologa o togafitiga, o le tagata gasegase e maua fualaau oona.

O le lelei o le faʻaaogaina o loʻo faapenei:

  • faʻatinoga lelei
  • toefuataiga o le galuega o le faiga o meaʻai,
  • faaumiumi le auaunaga auaunaga.

I le faaopoopo atu i tulaga lelei, ei ai mea le lelei i le taualumaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le o faʻatinoina le totoina i tagata taʻitasi o loʻo iai le ituaiga o maʻisuka, o le faʻapipiʻiina o le maʻisuka e oʻo atu i le tele o masina, o le aʻafiaga o faʻalavelave ma le teenaina o nifo ua faʻateleina.

Vaega o fafine talitane

O faʻasologa e lua ituaiga: faʻapipiʻi ma aveesea. O le faʻagasologa mo le faʻapipiʻiina o prostheses ei ai foliga e tusa lava po o le a le ituaiga fausaga e faʻapipiʻiina.

  • tau talafeagai
  • itiiti le lamatiaga o faʻafitauli
  • ua faʻaitiitia le tulaga lamatia o le teenaina, ma pe a faʻapipiʻiina se mea e mafai ona aveesea, e le aofia ai:
  • talipupuni e faʻapipiʻi e tusa lava pe o le a le faʻamaʻi.

Faʻataʻotoga pupuu ma e manaʻomia se tausiga faʻapitoa. O nisi taimi o le maʻisuka e faitio i suiga o le gaʻo i nifo nifo i le nofoaga lea e faʻafeiloai ai le enameli ma le mamanu faʻalelei. Ae, e ui i lenei - o se avanoa e tuʻuina atu i prosthetics.

Faʻavaeina ma le tausiga o le talitane

Faʻavae Orthopedic (prostheses ma implants) e manaʻomia se tausiga faapitoa.

  1. Fausiaina - fausaga faatulagaina. O la latou tausiga e pei ona taua i lalo: faʻasolo faalua i le aso le fufuluina o nifo, fufulu le gutu o le fanua o taumafataga taʻitasi, faʻaaogaina o le pulumu eletise ma le nifo. O se asiasiga i le fomai nifo e fautuaina i le ono masina.
  2. O le tausia o palakalafa tumau e leʻo ese mai le faʻaaogaina o fausaga. Aua le fufuluina ou nifo i le paʻu tino.
  3. Aʻo le tausiga o dentures aveese, e le tatau ona galo se tasi e uiga i le tumama o le tino. E faʻamamaina o lefeto i faalua i le aso, ma a uma ona 'ai, faʻaaoga le fufuluina. E fufuluina ni meaʻai i lalo o le vai inu, faʻaitiitia meaʻai, faʻamago, ma toe faʻafoʻi.

Faʻatasi ma le tausiga lelei, o le ola ola o oloa faʻasolosolo ua matua faateleina.

O le faʻapipiʻiina o pulupulu ma prostheses mo le ituaiga 1 ma le ituaiga suka 2 o le maʻisuka o se faʻalavelave faigata, talu ai o le tele lava o taimi e le o aʻafia ai totogo totogo, ma pe a faʻaaogaina prostheses, e atili faʻalavelaveina gaioiga faʻafouina. E le o se faʻamaoniga o le puipuia o le fomai nifo.

Faʻailoga ma ona lamatiaga

O le maʻi suka o se kulupu atoa o faʻamaʻi pipisi, faʻaalia i le gasegase o le kulukose, e mafua mai le faʻaitiitia o le gaosiga o le insulin. O le faailo autu o le faamai o le tumau pea lea o le maualuga o le suka i le toto.

O tagata uma lava e maua i le maʻisuka e faʻaalia i le vaivai o le vaivai, faʻalauteleina le lagona lelei i tiga ma le faʻaitiitia o le faʻamaʻi. E matua aʻafia ai soʻo se taotoga, e aofia ai le faʻaaogaina o nifo.

Afai tatou te tilotilo totoa i le aʻafia o le maʻisuka i luga o le ooto, ona 6 mafai lea ona iloagofie faafitauli ono mafai:

  • siama faʻamaʻi (o le toto ma le tiga o le gums e masani lava ona tulaʻi mai i tua o le oso i luga o le suka),
  • matagogoo le galala i luga o le galala e mafua mai i le gaosiga o le pala,
  • tele foci o caries ona o le maualuga o le suka i totonu o le sua,
  • leai se lagona i le tofo
  • ituaiga uma o faʻamaʻi pipisi o le oral vevee fai ma faʻataʻitaʻiga, o le tino o le stomatitis e tupu malosi i le suamalie suamalie,
  • umi faʻamalolo o manua ma maʻi.

Ina ia aloese mai nei uo o le maʻisuka lē lelei, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le tumama, asiasi i se fomai nifo i se taimi talafeagai ae le faʻaleagaina ai le tulaga i amioga leaga, aemaise lava le ulaula.

O le maʻi suka e mafua ai le le atoatoa i metabolic ma hormonal processes, faʻamalosia le faʻamaloloina o manuʻa ma le toe faʻafouina o le ponaivi - o se lamatiaga tele lea o faʻafitauli pe a maeʻa soʻo se gaioiga.

Faʻaaogāina o nifo i lenei faʻamaʻi e mafai ona iu i le teenaina o le toto. O le mea lea, e le faia le taʻavale i le tulaga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka ma i le tulaga o le taufaasese o le maʻi.

O le maʻisuka ua avea foi ma se faʻamaoni ma le le faʻamaoniaina o le faʻasaʻoina mo le taotoga o le faʻataʻitaʻiga o le fōmaʻi, pe'āfai o loʻo i ai nisi faʻaopoopoga o tulaga:

  • togafitiga o le cardiovascular and circulatory systems,
  • mala o le eleele
  • fomaʻi mafaufau
  • rūmatism, maʻi oona,
  • tuberculosis
  • o se paʻu manino i puipuiga a le tino e faasaga i le tulaga o le le atoatoa.

Taimi faʻaonapo nei

O le maualuga o fomai nifo i aso nei ua mafai ai ona tatou foia se tele o mataupu, e oo lava i mataupu sili ona faigata. Afai e 10 tausaga talu ai, e leai se tasi na faatagaina tagata mamai e tatau ona totoina, o lenei ua avea nei ma masani masani.

Faʻafetai i le vave faʻalauteleina o vailaau, o auala lelei mo le pulea ma le tausia lelei o le maualuga o suka i totonu o le toto ua aliali mai, lea e faaitiitia ai le lamatiaga o le gaioiga o gaioiga i le vaitaimi o le tusigaina o meaʻai.

O se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻamoemoe ile taotoga pe afai na te vaavaaia ma le faaeteete lona soifua maloloina, e masani ona matauina e se endocrinologist ma e le faatagaina le faʻamaʻi e alu i se foliga laititi.

I totonu o le fale o fomai nifo, o foliga tulaga ese ua foliga mai foi e faaitiitia ai le osofaia o taotoga ma fesoasoani tele i le taimi o le toe faaleleia. O le laser ma le faʻatulagaga faʻapitoa ua faʻapupulaina le lautele.

Ae ui i lea, i tulaga taʻitasi, e tatau i le fomaʻi ona vaʻaia ma le faaeteete mea lelei ma le lelei, filifili le auala o le faʻapipiʻiina o mea. O le maʻi suka e tau atu i se vaitaimi uumi o le osseointegration, o le mea lea vave le utaina o le auvae e masani ona le manaomia.

Pe a filifili i luga o se taotoga, e tatau i le tagata ona saunia mo ni tulaga lamatia, o le mea lea e taua ai le filifilia o se fale nifo ma se fomaʻi ma le tausiga faapitoa. E faapena foi matua tausisia uma faʻasologa o fomaʻi, i le taimi sauniuni ma le vaʻavaʻai.

O le a le faʻavaeina o nifo, ma o afea e faʻamaonia ai le faʻaaogaina o le metotia.

Faitau i luga pe o le a le mea e faalagolago i ai le ola o le nifo.

Faʻaaloalo i tulafono

E mafai ona faʻaaogaina nifo pe a fai mea nei:

  1. FaailoainaIIituaiga o maʻisuka i le taimi o totogi. E tāua tele le le maitauina o togafiti faʻamalosi i le ponaivi o mea, o lona metabolism e tatau ona masani.
  2. O tau o le kulukose stable ua faʻamautuina ma tausia. O fuainumera sili ona lelei mo le suka mai le toto mai le 7 i le 9 mmol / L e manatu lelei mo le taotoga ma le maeʻa manuia o le vaega o le faamalologa.
  3. O loʻo i ai pea le mataituina o le endocrinologist. O le vaitau o le osusointegration i nisi taimi e oʻo atu i le 8 masina - i le taimi atoa lenei e manaʻomia le mataala faapitoa.
  4. Asiasiga masani i le fomai nifo ia siaki le tikeri o le toe faʻafouina o le tino ma foia faafitauli e aʻafia ai i le vavagana o le tautala.
  5. O mea uma e faatonuina ai fomaʻi e tausisia (fomai nifo, endocrinologist, fomaʻi). Aʻo leʻi faia le taotoga ma le taimi atoa o le tusigaina, e taua tele le vaʻaia ma le totoa o lou manuia.

Soʻo se faʻafitauli o le soifua maloloina, e tusa lava pe malulu, e mafai ona mafua ai se osofaʻiga malosi i le faʻaoga o le tino ma taʻitaʻi atu ai i le tuʻuina atu o le tootoo. E le gata i lea, e le tatau ona faʻatagaina le faʻamalololuga o faʻamaʻi masani.

  • O fualaau uma ua faatonuina ua ave. - vailaau faʻamaʻi, o lona uiga o le tausia o se kulūkose tumau, immunomodulators ma isi.
  • O loʻo mulimuli uma mataupu faavae o meaʻai.e le aofia ai oso i totonu o le toto suka.
  • Ua leaga uma masani leaga, aemaise lava le ulaula ma le ava malosi.
  • Le mama maualuga e tausia ma le tumama o le tino.
  • Ole talosaga mo sea ituaiga auaunaga, e aoga le faitauina o iloiloga e uiga i le falemaʻi ma le fomai, e suesue uma tusi faamaonia mo meafaigaluega ma mea e faaaogaina.

    O le faʻavaeina o le maʻisuka o se faiga faigata, o le mea lea, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi lou soifua maloloina i na o lima o tagata tomai maualuluga ma le poto masani i lenei faʻamatalaga faapitoa.

    Talosaga manaʻomia

    Mo tagata gasegase o lenei kulupu, o le filifiliga o mea e taua tele. E le tatau ona mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi, faʻaosofia ai se suiga i le tuufaatasiga o fuluvaʻa ma le toto, faʻafefe osofaʻi i le suka.

    O nei tulaga e aupito sili ona fetaui lelei i le cobalt-chromium poʻo le nickel-chromium rod ma le kalauna paleni.

    O le faʻaaogaina o mamanu lava ia e tatau ona filifilia mo mafuaʻaga o le ausiaina o le tuʻuina atu o toniga tuʻufaʻatasi i le faiga faʻafofo.

    E le gata i lea, e tatau lava i se fomai poto ona amanaia le mea moni e faapea o le auvae pito i luga ei ai se avanoa maualalo o le togitogi manuia nai lo le maualalo.

    E tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei a paʻaga mai fafo, o faʻalautele le umi (10-13 mm) ua faʻamaonia ai latou sili ona lelei. E sili atu ona manuia o latou fuainumera.

    O le tulaga o le maʻisuka o se tulaga faapitoa., o le mea lea, o le manao mo le teuina o tupe e mafai ona i ai se aafiaga leaga tele e le gata i le tala o le tupe, o mea taua o le oral, ae faapea foi i le soifua o le tagata maʻi.

    I lenei tulaga, e tatau ona e filifilia na o mea sili ona lelei, o tagata lauiloa lauiloa, ua leva ona i luga o le maketi, ua na o ni iloiloga lelei.

    Sauniuniga

    O se vaega tāua i le faʻatulagaina lelei o le totoga o loʻo taʻalo i le laasaga sauniuni atoatoa. E aofia ai:

      Uluai feutagaiga ma le auai i fomaʻi. E tatau ona tuufaatasia se talaaga faafomaʻi lautele mo le tagata maʻi, e atagia ai faafitauli uma o le soifua maloloina.

    O le endocrinologist e tatau ona faʻamaonia le ituaiga o maʻisuka, o le fomaʻi e le aofia ai faʻamaʻi pipisi, ma le fomai nifo e fuafua le liʻo o faʻafitauli i totonu o le vavagana o mea e tatau ona faʻaumatia.

  • Suʻega faʻataʻitaʻiga ma suʻegamanaomia le mauaina o se manatu i le taliaina i le faagaoioiga. O lenei faagasologa e taʻitaʻia e se fomaʻi.
  • I le mauaina o le faʻatagaga mo le faʻaogaina atili, o le tagata gasegase e suʻesuʻeinatalafeagai mo le fomai nifo (ata o le fomaʻi o le tino, faʻaaogaina o tusitusiga).
  • Faʻafofoga tautala - faʻamaʻalogaina o faʻalavelave uma o le mumū, faʻamaʻaloga o nofoaga mataʻutia, togafitiga faʻamalolo.
  • Tomai faʻapitoa mo togafitiga faʻamālōlōina ma le faʻaaogaina o le taʻavalefaʻaitiitia le mafai ona maua i faʻamaʻi i le gasologa o gaioiga mulimuli ane.

    I lenei faagasologa, ua tuuina mai foi e le fomaʻi ni fautuaga auiliili i le faatumauina o le mama o le vavalo o le tautala, o le faaaogaina tatau o le pulumu pulumu ma le nifo nifo pe a uma ona faapipiiina le mea na totoina.

  • Aveina o vailaau faʻamaʻifilifilia taitoatasi.
  • O le tele o faʻataʻitaʻiga talafeagai e mafai ona faʻamatalaina e se fomaʻi, ma ia amanaʻia le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi. I le tele o tulaga, o suʻega i suʻesuʻega suʻesuʻe aʻo leʻi faʻaaogāina e aofia ai:

    • iloiloga lautele o le toto ma le urine,
    • o le suesuega o le toto toto, faʻaalia le maualuga o le kulukose, bilirubin, o le ate (Aaat, AST), albumin, creatinine, cholesterol, ma isi,
    • suega toto mo HIV, hepatitis, syphilis,
    • siama faʻaleagaina e iloagofie ai le le faʻapalepale faʻaaogaina i taimi o taotoga, fualaau.

    O le tagata maʻi e tatau ona saunia atoatoa mo le faʻaaogaina. E tatau ona aloese mai le mamafa o le tino ma lagona, mulimuli i se meaai, ave sauniuniga o le calcium, pulea le kulūkose.

    Faʻapitoa

    O togafitiga faʻapitoa ma le faʻapipiʻiina o le uamea mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e le faʻavae ese mai tulaga masani. O le tulaga faʻapitoa e na o le matua faʻaeteete lava o togafiti uma.

    E tatau i le fomaʻi ona i ai se poto masani i le faʻatinoga o ia gaioiga ina ia mafai ona faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete le mea na totoina ma le faʻaleagaina.

    O le ituaiga o mea faʻapipiʻi e mafai ona ese ma e faʻamautinoa i se tulaga taʻitasi. O le taimi vave e sili atu le agamalu, talu ai e le manaʻomia le toe faʻaleagaina o le tino, ae ona o le vaitaimi uumi ma le faigata o le osseointegration, o nisi taimi na o le auala masani faʻatasi ai ma le faʻatuai ona faʻatauina e talafeagai.

    O faʻalautelega masani e aofia ai:

    • faʻamaʻi
    • aveesea o nifo nifo,
    • tatala o le ponaivi mea, puʻeina pu mo le pu,
    • faʻapipiʻi totoga
    • faapaleina o pale.

    E mafai ona faʻatinoina tulaga i se tasi o vasega poʻo i ni vaega se tele, e faʻatatau i le metotia filifilia.

    Mo le maʻisuka, tausiga faʻapitoa ma le itiiti o le faaleagaina o le tino e taua - o le mea taua lenei i le filifilia o le metotia o le faʻapipiʻi.

    O a tulaga e faia ai prosthetics i luga o ni mea faʻapipiʻi laiti, ma a latou mamanu.

    I totonu o lenei tusiga, o le a tatou faʻamatalaina pe o le a le mafuaʻaga o loʻo faʻatinoina ai le faagaoioiga o le sinus.

    O iinei http://zubovv.ru/implantatsiya/metodiki/bazalnaya/otzyivyi.html matou te ofoina atu e fuatia ai le lelei ma le lelei o le faʻaaogaina o nifo nifo.

    Toe faʻaleleia taimi

    O le toe faʻaleleia o le gaioiga pe a uma le taotoga e umi se taimi. O le vaitaimi pito sili ona mamafa o le lua vaiaso muamua lea:

    • o loʻo manino mai lagona tiga,
    • fulafula ma le fulafula o masini mumu,
    • atonu o se faʻaopoopoga o le vevela o le tino i tulaga faʻapitoa.

    O lenei tulaga e faʻamalieina e ala i le ave o faʻamatalaga. Afai o le a le toe tolopoina ni faailo pe a mavae le 5 aso, e tatau ona e faʻatalanoa ma le faʻapitoa i se fomai nifo - o se faailoga lenei o le mumu.

    Mo le maʻisuka, e taua tele le mataʻituina le maualuga o le suka, aemaise o aso muamua, talu ai ona o le taotoga faʻapitoa e mafua ai ona oso.

    E manaʻomia foʻi togafitiga faʻamaʻi. O sauniuniga ma fuataga e filifilia taitoatasi, ave i le 12 aso.

    I le i ai o le maʻisuka, e tatau ona mulimulitaʻia faʻamaumauga uma faʻatasi ma le maelega faʻalua ma le maeʻaeʻa:

    1. Ole tumama maualuga ole soifua maloloina - se mea e manaʻomia muamua.
    2. Faʻaiʻu uma le ulaula ma le ava malosi - e leʻi talanoaina.
    3. Taumamafa Meaʻai Taumafa e le gata e tatau ona faʻamautinoa ai e oʻo lava i le maualuga o le kulukose, ae le faʻaleagaina foi le mea na faʻapipiʻiina - o meaʻai malolosi e le aofia ai.

    I le taimi muamua, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻaali i le fomai nifo i aso uma e 2-3 e mataʻituina ai ma le mataalia le togafitiga.

    Risks and Complications

    O le mea e leaga ai, o soʻo se taotoga faʻapitoa e masani lava ona lamatia. I totonu o le faʻavaeina o nifo, o faʻamatalaga faafomaʻi nei e mafai, e oʻo atu ai i ni faʻafitauli ogaoga:

    • filifiliga le lelei o metotia ma mea,
    • amioga le lelei o le tafaoga lava ia (sese i le ponaivi o le ovi, o le vevesi i le uaua mata, o le faapipiiina o le toto i le itu sese),
    • filifiliga o mea e le talafeagai.

    I le tulaga o le maʻisuka, o na mea sese e afaina. O le mea lea, e taua tele le filifilia ma le faʻaeteete se fomaʻi i le lumanaʻi.

    I le popofou o le taimi e tuʻuina atu ai, o loʻo matauina nei faʻafitauli:

    • tiga, faʻanoanoa, faamanualia ma le momomo - mea masani na tutupu i nai aso muamua, pe a sili atu - o se mafuaaga taua lenei e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi,
    • afaina mo le silia ma le 5 itula i le maea ai o taotoga - o se faʻailoga o le faʻaleagaina o le namu, e manaʻomia ai foi le vaavaaiga faafomai,
    • faateleina le vevela i le 37, 5 - masani, maualuga maualuga ma umi atu nai lo le 3 aso - e manaʻomia se asiasiga i le fomai nifo.

    O le faʻasologa mulimuli ane i le 4-8 masina, atonu:

    • o le atinaʻeina o le mumū, lea e masani ona tupu ona o le le tausisia o le tumama o manaʻomia,
    • o le teenaina o le totoga ona o le le mafai ona faia o le ponaivi mea e tuufaatasia pe mafua mai i le uluai faafomaʻi (pe afai e le lelei le faapipiiina o le laau, i lalo o le malosi o avega faifai pea, o le a le pine ae amata ona pala).

    Soo se mea e feteenai ai poo masalosaloga o se auala sese o le taimi e toe faʻaleleia ai e tatau ona fofo faatasi ma le fomaʻi. O le maʻisuka e le taliaina le uiga faʻaalia o le soifua maloloina - e faʻasaina le inu o le tagata lava ia!

    Tausiga talafeagai

    Ina ia aloese mai taunuuga faanoanoa, e tusa lava pe sili atu le lelei o le taotoga, e feagai le maʻi ma le manaʻoga e tausia ma le faʻaeteete le mama ma le soifua maloloina o le oral vavao.

    Paʻu ma meaʻai e le tatau ona faʻaputu i nifo - o fualaau ia o pepe. O gums e tatau ona puipuia mai le toto ma le mumu. O le fufulu o ou nifo poʻo le fufuluina foi o lou gutu e fautuaina pe a maeʻa taumafa taʻitasi!

    1. E taua le filifilia o le pulumu saʻo. O lona uiga e faigofie lava ona filifilia i le auala e faʻaesea ai aʻafiaga o manuʻa mama.
    2. E tatau ona filifilia le tolopipetise i mea e faʻaaogaina e tetee ai i le faʻamalosia o le puipuia o pipi.
    3. O ituaiga uma lava o lanu e faʻaaogaina ai uiga faʻaaogā, e aofia ai mea e faʻavae i mea masani o ituaiga uma o laau afu, e manaʻomia foi.
    4. E tatau ona mataʻituina ma le faaeteete le tumama o le vaalele, e masani ona faʻaaogaina nifo nifo po o ni fuga.

    O faʻaaliga uma ole tausiga ole fofoga e tatau ona faamamafa e le fomai nifo i le tulaga o sauniuniga mo le taotoga. O le a ia fautuaina ni mea masani, o solo ma pulumu.

    O tagata e ola i le maʻisuka e le faʻafefe i se ataata mataga. O vailaau i aso nei latou te ofoina atu le tele o filifiliga.

    O le mea autu o le faʻaalia lelei lea o lou tulaga ma faʻataunuʻu fautuaga, uma o se endocrinologist ma se fomai nifo.

    Ma oe filifili i le faʻavaeina o nifo. E mafai ona e tuʻuina au manatu i faʻamatalaga i lenei tusiga.

    Afai e te maua se mea sese, faamolemole filifili se fasipepa o mea ma taomi Ctrl + Ulufale.

    O a aʻafiaga o aʻafiaga mo le faʻapipiʻiina o tagata gasegase?

    O le maʻisuka ua mafua ona o se faaletonu ole tino o le endocrin system. I lenei tulaga, e itiiti le inisalini e gaosia i totonu o le tino nai lo le mea e tatau ai mo le vaevaeina o suga mai meaai. O lenei mea e le afaina ai le faiga o le gataifale, e mafua ai le soliina o le microcirculation o le toto, ona o le faʻaleagaina o le tino.

    Soo se manuʻa i le maʻisuka e sili atu le faigata ona toe faʻaleleia ma umi. Aʻo faʻatulagaina:

    • faʻamaʻi maʻi e mafai
    • faʻafitauli ma le teenaina o le totoga,
    • ua faateleina le taimi o le tusitusi.

    E ui i lenei, o le maʻisuka e le o se faasalaga mo le faʻavaeina. I aso nei, ua faʻavaeina faʻamaumauga o le totoina ma ua faʻamanuiaina e togafitia lenei vaega o tagata gasegase. E mafai ona toe faʻafoʻi ia nifo taitoatasi po o le auvae atoa e tusa ai ma le Faʻasologa Uma.

    O ai e le fautuaina mo le totoina o le maʻisuka?

    E le talafeagai le faʻatinoga pe'ā iai ni faʻafitauli i le polokalame puipuia. Faʻasaga i tua o le maʻisuka, o le tali puipui e matua faʻaitiitia, ma o le a togitogiina le tusitusi ma sili atu ona ono iai ni faʻafitauli.

    E talafeagai le faia o se paleni auala i le tofiaina o le faʻapipiʻiina i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oeo loʻo mauaina togafitiga ma le insulin tuila mo le maʻisuka malosi.

    I soʻo se tulaga, o le iai o faʻamaʻi faʻamaonia faapitoa e na o le fomai nifo e mafai ona faʻamaonia ma galulue faatasi ma le endocrinologist. Asiasi ile falemaʻi mo nisi faʻamatalaga.

    O ai ua faatagaina le faʻavaeina o le maʻisuka?

    Faʻaavanoa faʻapipiʻi faʻaonaponei mo tagata e maua i le maʻisuka i nisi tulaga:

    1. O lo latou soifua maloloina lautele e tatau ona lelei.
    2. E le tatau ona i ai ni faʻasalaga i le faʻataʻitaʻiga ma faʻamaʻi faʻamaʻi o isi tino (cardiovascular, circulatory).
    3. O le toto o le kulukose i luga o le togafitiga e tatau ona masani (e oo i le 7 mmol / l).
    4. E tatau ona maua le faʻatagaga mai le fomaʻi ma le endocrinologist mo le faʻapipiʻi.
    5. E le tatau ona faʻavaivaia le faʻafouina o le tino. Manua laiti o le mucosa ma le paʻu o le paʻu i faʻamatalaga masani.
    6. E le tatau ona i ai se faalagolago i le nicotine. O le ulaula e mafua ai le vavalalata o toto toto ua faaleagaina e le maʻisuka, ma o le toto i le ponaivi e le lava e toe faʻafouina ai.

    Ona o aʻafiaga, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻafesoʻotaʻi tagata tomai faapitoa ma le manuia manuia o loʻo galulue faatasi ma lenei vaega o tagata gasegase. E tusa ai ma le Association of Dentists, o se tasi lea o tulaga autu mo le manuia o le totoina i le maʻisuka.

    O a manaʻoga mo le faʻatūina i le maʻisuka?

    Ina ia mafai ona totoina laau toto i le taimi e tatau ai ma ausia le lelei o le faamautuina, e tatau ona faia ni numera o tulaga:

    1. Ia mautinoa o le kulūkose i luga o le togafitiga e umi ma tumau i le tulaga masani (e oo i le 7 mmol / l).
    2. Tuuina atu le taui o le maʻisuka mo le taimi atoa togafitiga (tausiga faʻaleleia).
    3. Mātauina meaʻai ma gaoioiga faʻaletino (aloese mai le atuatuvale, fafaga soo, i ni vaega laiti, tausisi i se mea taumafa lelei i vitamini ma maualalo i gaʻo).
    4. Aloese mai le atuatuvale, lea e afaina ai le tulaga o le tino, ma e afaina ai le maʻisuka.
    5. O le taimi atoa e toe faʻaleleia ai pe a uma ona faʻavaeina e tatau ona mataʻituina e le tagata suʻesuʻe ma le endocrinologist.
    6. E tatau ona faʻaleleia ma le faʻaeteete le vaʻa tautala i aso uma - ia faia ni togafitiga o le tumama e fautuaina e le fomai nifo.

    O a ni meaʻai ma taliga e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka?

    O le tino o se tagata e maua i le maʻisuka e sili atu ona malosi i faatosinaga mai fafo, o le mea lea o le totoina ma le gasegase mo le maʻisuka e tatau ona avea ma meaola. O loʻo faʻataunuʻuina lelei le titanium ua faʻaaogaina e aunoa ma ni mea leaga ma paleni e leai ni paleni-zirconium. Pe a filifilia suʻega, e sili atu mea e faʻaaogaina ma faʻamalamalama lelei a latou mamanu ina ia maua ai se tufatufaga o le avega pe a faimamago.

    O le ituaiga o totoga, taligalu ma o latou nofoaga e fuafuaina i le laasaga o tapenapenaga mo le faʻaaogaina. Faʻavae i luga ole taunuʻuga o le CT, faia se faʻataʻitaʻiga tolu-tolu o le auvae o le tagata maʻi. Ona, faʻaaogaina lea o polokalama faʻapitoa, latou te faailogaina po oa mea na totoina ma pe faʻafefea ona totoina.

    A maeʻa le faʻamaonia o le fuafuaga o taʻaloga, o se ata faapitoa 3D e faia mai lenei faʻamatalaga. Aʻo faagasolo le faʻatinoga, tuʻuina i luga o le auvae, ma faʻapipiʻi le mea toto i mataʻitusi na faʻamaonia lelei lava.

    O a ituaiga o mea faʻapipiʻi e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka?

    Ina ia faʻaitiitia le avega i luga o le tino, e taua tele le faʻaaogaina o ituaiga agavaʻa o mea faʻapipiʻi:

    • Faʻaauau vave faʻaaogaina i le faʻatauina vave. I lenei faiga, ua totoina le toto i totonu o le vaieli o le nifo na faatoa aveese. I lenei tulaga, e le manaʻomia le faʻaleagaina atili o le tino, ma le faʻamaloloina o tupe maua i le tino, e pei lava o le a faasolosolo malie lava ona tuputupu ae se pu i le tulaga o le aʻa ua aveesea. Faʻaauau faʻapipiʻi faʻatasi ma vave faʻaleleia vave, tumau - pe'ā maeʻa le faʻatulagaga atoa.
    • Faʻaaoga faʻapipiʻi faʻatasi ma le faʻatauina vave. O lenei faiga ua filifilia mo le faʻavaeina o le totoga i luga o se auvae gaogao na iai muamua le nifo. Afai o le aveeseina talu ai nei, e tatau ona toe faaleleia atoatoa le vaieli. O se meafaigaluega vevela (na o le 1-2 mm le lautele) e faʻapipiʻiina. O se mea totino faʻatasi ma se filo faʻapitoa e fafa i totonu. E le saofaga i le faʻafanoga o le ponaivi ma vave faʻamautinoa le lelei o le faʻamautuina o le tino. O taofiofi e le faʻaaogaina i lenei auala e mafai ona ofuina vave.

    I nisi tulaga, e mafai ona faʻaaoga masani masani. I aso nei, faʻafetai i le tupulaga fou o mea faʻapipiʻi, o se faiga e sili atu ona leaga. O le fusiina o le uʻamea apa ma le ponaivi e tupu i se tulaga e lafoaʻiina (ua tapunia le pulupulu e se vailaʻau oona, ma o le osseointegration e tupu i totonu o le gutu). A maeʻa le tusigaina atoatoa, e faia faʻataʻitaʻiga.

    O a suʻega ma suʻega o le a manaʻomia e le maʻisuka ao le i faʻatuina?

    O le faʻamaoniga o le maʻisuka e sili atu le lautele nai lo le masani masani. I le faaopoopo atu i se suʻega o le toto lautele, CT poʻo le MRI, e tatau i se tagata e maua i le maʻisuka ona pasia:

    • toto suka
    • urine mo suʻesuʻega lautele,
    • taufaasese i luga o aganuu faʻamaʻi.

    Faʻavae i luga o taunuʻuga o nei suʻega ma le setete o le soifua maloloina, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi ma se fomaʻi, ma mai fomaʻi uma ia maua le faʻamaoniga e leai ni faʻalavelave i le faʻaaogaina ona o mafuaaga tau soifua maloloina.

    O le suʻega CT mo le maʻisuka e maua ai le gauai atili. E tatau ona e mautinoa o le faʻamaʻi o le maʻi e leai ni faafitauli natia ma ni ponaivi. I le taimi o le suʻega, o le mamafa o le ponaivi, le tele ma le lelei o loʻo iloiloina.

    O le a le sauniuniga mo le faʻatulagaina o loʻo i luma mo le maʻisuka?

    I totonu o la matou falemaʻi "AkademStom" o le faʻaleleia lelei o le faʻaoga o le oral episode e faia:

    • Tomai faʻapitoa faʻamālōlōina ma le aveesea o le nifo malulu ma malolo (tartar). E iloa e faʻapea o le papa o se eleele faʻaleleia mo siama, aveeseina, e mafai ona e puipuia siama o le tino ma le teenaina o le toto.
    • O le tau faasaga i le pala pala. O le nifo iloga o le taulaiga o faʻamaʻi pipisi i le tino.
    • Gum togafitiga. Aʻo le i faʻatoʻaina, e tatau ona e mautinoa o le tagata maʻi e leai sona gingivitis ma isi maʻi mama.
    • O le faʻamalosi. Afai e leai se faʻailoga ma o loʻo i ai se manaʻoga, e tatau ona toe faʻaleleia le lanu masani o le nifo o le nifo ao le i faia le faʻavaeina.

    O tagata maʻi ua pasia uma aʻoaʻoga talafeagai e mafai ona tuʻuina.

    E faapefea ona tupu le toto i le maʻisuka? O le a le taimi?

    Afai e faʻamalieina uma tulaga ma e leai ni faʻalavelave i le faʻatinoga, o le faʻatulagaga o le faʻaaogaina e maua mai e tusa ai ma tulaga masani. O le fomai e galue ma le faaeteete e faaitiitia ai le tiga o le tino.

    O le taimi e manaʻomia mo le faʻataʻitaʻiga e faʻalagolago i le tikeri o lona faʻalavelave (faʻapipiʻi i se tulaga, faʻapipiʻiina o nisi mea totino). E masani lava ona totoina se tasi i le 20-30 minute. O le polokalame o lona faʻaaogaina e lelei le mafaufau i le laasaga sauniuni. E totoe na o le faʻaputuina o le faʻapipiʻi ma faʻaleleia le vavalalata le tumau.

    O le a le mea e fai pe a uma ona faʻavaeina? Faʻafefea ona faateleina le avanoa o le manuia o le faʻatinoga?

    E pei ona faʻaalia, o maʻi na faia suʻega uma ma tuʻuina i totonu o la matou falemaʻi ua i ai avanoa uma e faʻasao ai le mea na totoina ma faʻagalo e uiga i le matagofie ma le faʻaaogaina o faafitauli o le nifo nifo mo se taimi umi. O le mea autu o le tausisi i fautuaga uma a le fomaʻi:

    1. I totonu o le 10-12 aso mai le taimi o le faʻasologa o lenei vaega o tagata gasegase i gasegase faʻasolosolo, o le faʻaaogaina o vailaʻau e fautuaina.
    2. E tatau ona tausia le tumama o le tino.
    3. E taua le asiasi i lau fomaʻi i taimi uma. I le taimi o le faʻasologa o taimi uma 2-3 aso. I totonu o le nofoa, seʻia oʻo ina fufulu le ponaivi ile ponaivi, 1 taimi i le masina.

    E matua faasaina le ulaula. O le musuina o lenei amio leaga e faʻaateleina ai le avanoa e faʻaaogaina ai le manuia.

    O a faʻamaoniga mo le faʻaaogaina e faasaga i le maʻisuka?

    Ona o le i ai o se maʻi faʻamaʻi tumau, e leai se fomaʻi e mafai ona mautinoa le 100% tusitusi. E ui lava i lea, o le matou falemai e maua ai le 5 tausaga le faʻamaonia i luga o mea uma na totoina i le falemaʻi. O le manuia o le taualumaga e faʻalagolago lava i fomaʻi faʻapitoa, ma i le maelega o le tagata maʻi - tausia lona tumama, faia o togafitiga faʻasoloina, ma le tali atu i lona soifua maloloina.

    I totonu o la matou falemaʻi, matou te faatagaina le faʻapipiʻiina o tagata e aunoa ma se faʻasalaga, oe masani ma malilie e mulimuli i fautuaga faafomaʻi, e aunoa ma ni masaniga leaga poʻo ē malie e teena i latou mo le umi o togafitiga. O nei mea uma e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le teenaina aʻo faʻapipiʻiina i le maʻisuka.

    Mo la matou vaega, ua matou saunia e faia mea uma e tatau ai i le faʻapipiʻiina o se mea totino ma se avega mamafa ile tino. Afai e te malilie e faia taumafaiga mo lona togitogiga, o le a tatou ausia le mea e manaʻomia!

    Faʻavaeina ma le maʻisuka: tasi e le talafeagai ma le isi?

    O le maʻi suka o se faʻamaʻi e mafua mai i le le lelei o le tino o le endocrine, lea e leai se inisalini. O lenei hormone e nafa ma le gaioiga o le kulukose: afai o le pancreas e le lava le inisalini pe afai e le saʻo le iloa o sela, o loʻo i ai le sili atu o le suka i le tino. O le maʻi suka e masani lava ona vaevaeina i ni ituaiga se lua, e eseese uma i le ogaoga o le maʻi ma uiga o le mea na tupu.

    1. Tusa 1 maʻisuka maʻi (insulin-faalagolago). E masani lava ona tupu i le amataga ona o maʻi viral ma se vailaau o le genetic. I lenei ituaiga o maʻisuka, o le pancreas e maua ai sina inisalini pe leai foi. E pei o le maʻisuka aupito sili ona ogaoga: e aunoa ma togafitiga talafeagai ma togafitiga o le hormone, e mafai e le tagata maʻi ona pa'ū i se maʻi suka ma maliu ai.
    2. Ituaiga 2 maʻisuka (e le o le inisalini). O se faʻamaʻi pipisi lea e masani lava ona atiaʻe i le matua ona o le ola le lelei ma le soifua maloloina. O siama i totonu o le tino e avea ma insulin, e mafua ai ona maualuga le maualuga o le suka. Togafitiga e aʻafia ai le faasaʻoina o meaʻai, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le suka. I ni faʻalavelave matuia, e mafai ona alu le faʻamaʻi i le ituaiga muamua, ma o le tagata gasegase e alu i le insulin.

    O le mafai ma le ituaiga o togafitiga faʻapitoa e faʻalagolago i le foliga ma le laasaga o le maʻisuka. O le i ai o le maʻisuka ei ai sona aʻafiaga i le tulaga o le vavagana o le tautala ma le tusiaina o se aʻa o le titanium.

    • Ona o le maualuga o le suka, o le aʻafia o le pala o le nifo ma le faʻamaʻi pipisi e faʻaleleia ai le tele o taimi.
    • O se suiga i le tuufaatasiga o le ulavavale e mafua ai le vave ona atiaʻe o siama.
    • O le faʻaitiitia o le faʻamaʻi faʻamalosia e aʻafia ai taualumaga taʻavale.
    • O le maʻisuka e faalavelave i le faamalologa o masini mumu ma le toe faaleleia o ponaivi ona o le faʻalavelave faʻaleaga.

    Faʻasolo mai nifo mo le maʻisuka

    I le fesili pe ono mafai ona tuʻuina tui i le maʻisuka, e le mafai ona tuʻuina atu se tali mautinoa. I le sefulu i le sefululima tausaga talu ai, o le faʻaaogaina o soo se ituaiga o maʻisuka e toetoe lava a le mafai: o le fomaʻi na mumusu na te tuʻuina atu taotoga o gasegase ona o ni aʻafiaga ogaoga. I aso nei, o le maʻisuka o loʻo aofia ai i le lisi laina laina o tapulaa, lea e mafai ona faʻamaoni poʻo le aiga. O lona uiga, i lalo o nisi tulaga, e mafai pea ona faatino le faʻavaeina, ae o loʻo i ai faʻamaoniga e le aofia ai le faʻaaogaina o aʻa o loʻo maua i le maʻisuka.

    Faia ni tui mo le maʻisuka?

    Le mafaiAtonu
    • Faʻasolo mai nifo mo le maʻisuka ituaiga 1. Afai e fai mai le kamupanī o loʻo gaosia ni tui mo le maʻisuka ituaiga 1, o le pepelo lea.
    • Faiga faʻavae. Solitulafono matuia o le gaosiga o le carbohydrate, sili atu i le suka o le toto.
    • O le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava maʻi cardiovascular ma faafitauli ma le faʻasalaga.
    • Aga masani leaga, le leai o se avanoa e mataʻituina e le fomaʻi ma le endocrinologist.
    • Faʻavaeina mo le maʻisuka ituaiga 2 (e aunoa ma le manaʻomia mo tulafono faatonutonu o le maʻisuka).
      O loʻo faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2 e faia i le paʻupaʻu mama poʻo se meaola faʻapitoa o meaola.
    • Faiga faʻapitoa, lea e le sili atu ai le maualuga o le toto toto (7 - 9 mol / l).
    • E leai ni faʻamaʻi faʻamaʻi.
    • O le tagata maʻi ua saunia e lafoai faʻamaʻi amio leaga (ulaula, inu pia) ma asiasi i taimi uma i fomai.

    E faʻapefea ona alu le totoina ma le maʻisuka?

    O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona faia se faasologa o uluai aʻoga na faia e se endocrinologist ma se fomai nifo. E tusa lava pe maua e tagata tomai faapitoa se "lanu meamata" i le faʻaaogaina, o le tulaga lamatia o faʻafitauli e tumau pea maualuga. O le faʻamoemoe mulimuli e faʻamoemoe i tomai faʻapitoa o le fomaʻi, o togafitiga saʻo, mea ma mea faigaluega.


    Faʻasologa Taua Manuia

    1. Faʻaleleia le tumama i le taimi atoa o sauniuniga, togafitiga ma toe faʻaleleia. E tatau ona mama atoatoa le pupuni o le tautala e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi.
    2. I le i ai o le maʻisuka, o le faagasologa atoa e tatau ona itiiti le afaina, talu ai o le faʻamaloloina e sili atu ona leaga. Faʻaaogāina vave o nifo i le maʻisuka e sili atu ona leaga, ae i le i ai o lenei faʻamaʻi e le o taimi uma e mafai ai ona faʻatauina vave. Faʻatasi ai ma le lua faʻasologa o le faʻavaeina, o le faʻaaogaina o le laser ma isi masini faʻavavelosi faʻatauvaʻa e talafeagai.
    3. Osteointegration e sili atu le umi (6 - 7 masina i luga o le auvae pito i lalo, mai le 8 i le 9 - ile luga). Toe faʻafoʻisia o nifo i luga o le auvae pito i luga ua manatu o se faiga sili atu ona lamatia ma le le mautonu i le i ai o le maʻisuka malosi.
    4. Tulaga manaomia mo meafaitino ma mea faʻapipiʻi. I le maʻisuka malosi, o le totoina o le uumi o le umi (10 - 12 millimeters) o le palama mama poʻo le gaʻo faapitoa e atiina ae e masani lava ona tuʻuina. O vaega o le manava e tatau ona atoatoa lelei, o le pale - e le o le metala.

    O le tau o le totoina i le maʻisuka o le a sili atu ona maualuga pe a faʻatusatusa atu i mataupu faʻapitoa masani. O lenei faʻamaʻi e manaʻomia ai le faʻaaogaina o fofo faʻamatalaga faatekonolosi ma mea sili ona lata mai, o lea o se taumafaiga e faʻaola e mafai ona oʻo atu ai i le le lelei o taunuuga. O le tele o gaosiga o le gaosiga e maua mai ai se laina ese o mea totino ma mea e aʻafia ai tagata mamai, o lea matou te fautua atu ia te oe e gauai atu i ia fofo.

    Manatua i le tagata gasegase pe a uma le taotoga

    I le tulaga o le maʻi suka, o le matafaioi o se taimi e toe faʻaleleia ai le soifua maloloina e taua tele. O le tino o le maʻisuka e matua faigata lava le taotoga o le taotoga, o le taimi muamua lea pe a uma le taotoga, tiga, fiva, ma le fulapula i le taimi lata mai o le mea e mafai ona fai. O gasegase e tatau ona pipii atu i le tele o faʻasologa o fomaʻi. O mea pito taua ia:

    • aveina o vailaau faʻasaʻi mo le 10 i le 12 aso i le maea ai o taotoga,
    • siaki faifaipea o le suka toto
    • o se asiasiga i le fomai nifo i le 2 i le 3 aso i le lua vaiaso muamua ina ua mavae le taotoga, feutagaiga masani ma se finau,
    • o le faʻaaogaina atoatoa o masaniga leaga, faʻamaʻi o nifo mo le maʻisuka e ala i le faaletonu e maualuga atu le lamatiaga o le teenaina, ulaula tapaa ma le ava malosi e na ona faateleina,
    • faʻamalosiga maeʻa mo le vaitaimi atoa o le toe faʻaleleia,
    • maliu, teena o le malosi, vevela vevela ma meaai vevela.

    O fea e mafai ai togafitiga?

    O nifo e faʻaaogaina mo le maʻisuka e mafai ona faia i le maʻisuka ituaiga 2 o se fomu totogi. O isi aiaiga e aofia ai:

    • Tausaga umi ma le tumau.
    • Glucose e tatau ona 7-9 mmol / L.
    • O le tagata maʻi e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa lona soifua maloloina, faʻataʻitaʻi togafitiga faʻapitoa, pipii atu i se meaai e aunoa ma le gaʻo.
    • Togafitiga e tatau ona faia faʻatasi ma se endocrinologist.
    • E tatau ona vavaeese masani leaga.
    • Tausia se maualuga maualuga o le tumama o le tumama.
    • E tatau ona faia togafitiga e togafitia ai maʻi uma o le tino.

    Faʻatonuga e aʻafia ai le Tausiga o Tausiga

    Pe a le mafai ona faʻaaogaina.
    O a mea e tatau ona gauai i ai le fomaʻi ma le gasegase?
    FactorFaʻafefea ona faʻaitiitia faʻafitauli
    Sauniuniga talafeagaiO le faʻavaeina o tagata mamai e maua i le maʻisuka e sili atu le manuia pe afai e mulimulitaʻia tulafono uma mo le toe faʻaleleia o le vavalafo tautala i le taimi sauniuni. O lenei tulaga e maua mai ai le puipuiga o le faʻaalia o foo i totonu o le oral vevela - o se faatonuga e manaʻomia ai se lapataiga faʻapitoa i le tulaga o le maʻisuka e tatau ona mulimulitaia. I nisi tulaga, o vailaau antibacterial mo le fofogaina ole fofoga e fautuaina e ave i le taimi sauniuni.
    Maʻi maʻiI le tele o taimi, o aʻafiaga e le aʻafia ai tagata mamaʻi ile maʻisuka mo le sili atu i le 10 tausaga, e ui lava o le tulaga e le o se faʻasaʻoga faʻasaʻo mo fafine talitane. I lenei tulaga, o le manuia o le faagasologa e faalagolago i itu e lua: o le soifua maloloina o le maʻi i le taimi o le asiasiga i le fomai ma le tomai o le fomai.
    Le i ai o nifo nifoO faʻafitauli faʻapitoa e mafai ona faʻaitiitia ai le ono mafai ona i ai se taunuuga lelei: periota, caries. Aʻo le i faʻatoʻaina, o le maʻisuka e manaʻomia ona faʻaumatia ia ituaiga o leona.
    Ituaiga o maʻisukaO le gaioiga e le faʻavaivaia i faigata mo tagata gasegase e maua ai taui lelei mo le maʻisuka. I le taimi o togafitiga o nifo, e tatau ona mataʻituina lelei le maʻi o le maʻisuka e se endocrinologist. Afai e faigata ona maua se taui maualuga, e le mafai ona faia se togafitiga ona o le maualuga o le lamatiaga o faalavelave faʻafuaseʻi.
    Fausaga o le faleO le avanoa e ola ai nifo nifo i le auvae pito i luga e maualuga atu nai lo luga.
    Filifiliga filifiliaO faʻamatalaga faʻamaumauga o loʻo faʻamaonia ai o se faʻalautele laugatasi e ola i le tele o taimi e sili atu nai lo mea faʻapipiʻi ma se umi e sili atu i le 13 mm.

    Le faʻasolosoloina o le faʻasaina

    Faʻataʻitaʻi e fomaʻi mafuaʻaga e tele e faʻaosofia ai le faʻapipiʻiina o tui mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi o faʻafitauli sili ona taatele o le teena o le nifo.

    O le maʻi suka e mafua mai i le faʻaitiitia o le toto e tafe mai i toto laiti, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le faia o ponaivi. O lenei tulaga e sili ona taatele i se ituaiga o le togafitiga o le inisalini.

    O le isi itu e mafua ai faʻafitauli o le faʻapipiʻiina o se faʻafitauli o le tino.

    Ina ia mafai ona manuia le nifo i le maʻisuka, e tatau ona ausia tulaga nei.

    E le mafai ona faʻavae le totoina pe afai o le tagata gasegase e faʻataʻapeʻapeina le maʻisuka poʻo le maʻisuka faʻalagolago i le insulin ma le solia o le ponaivi o le ponaivi. O le faʻapipiʻiina o meaʻai e le mafai ona faia mo tagata mamaʻi, e faaopoopo atu i le maʻisuka, e maua mai i thyroid pathologies, faʻamaʻi ogaoga o le tino o le tino, ma faʻamaʻi toto.

    Faʻailoga faʻafitauli

    Ae a faʻapea o loʻo iai se faʻamautinoaga aupito sili ona lelei ma le faʻamalosia gasegase, o le aʻafiaga o faʻafitauli e itiiti lava mo le tagata maʻi. O le taunuuga o le faʻavaeina e faʻatatau i le tagata maʻi, e masani lava ona faʻaalia faigata ona o le le lelei o le tausiga o le oral vavalalata i le taimi ua maeʻa.

    Ona o le le usitaʻia o faatonuga e saunia ai le sauniuniga saʻo mo le faʻalavelave, e masani ona feagai ai le gasegase ma aʻafiaga e le mafai ona faʻaaogaina e pei o le teenaina o le totoga. E masani lava o le mafuaʻaga atonu o le teena o le fausaga uʻamea e le tino. I lenei tulaga, ua aveeseina le fausaga, e mafai ona toe faia pea.

    O faʻalavelave sili ona lamatia i le ituaiga o lepsis ma le maningitis e faʻaalia ona o le le tausisia e se fomaʻi ma tulafono o togafitiga faʻafomaʻi o le tino o le tagata maʻi. O ia suiga e mafai ona oʻo atu ai i le maliu o le maʻi.

    O a tulaga e faʻasaina ai le faʻasaina o nifo ma faatagaina i le maʻisuka?

    E tele mafuaʻaga e ono faigata ai ona faʻaeʻeina se nifo. O le mea lea, i le tele o gasegase i le maea ai o se faʻatulagaga faapena, o le teenaina o se nifo fou e matauina.

    O le le lava o le soifua maloloina e matauina foi i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, ma le le atoatoa o le inisalini, talu ai ona o lenei tulaga e le afaina ai le gaioiga o le ponaivi. E le gata i lea, i le maʻisuka, e masani lava ona faaitiitia le faiga o le tali atu i le tino, ma e vave lava ona vaivai i le taimi o le faia o nifo.

    Ae o a tulaga e faʻafetaui ai le maʻisuka ma le nifo? Mo le faʻapipiʻiina o meaʻai i le hyperglycemia masani, e tatau ona ausia nisi o tuʻutuʻuga:

    1. I le vaitaimi atoa o le faʻavaeina, e tatau ona matauina le tagata maʻi e se endocrinologist.
    2. O le maʻisuka e tatau ona totogi, ma e le tatau ona i ai se faʻalavelave i le ponaivi.
    3. Tetee mai le ulaula ma le ava malosi.
    4. Ole glycemia o le anapogi ao le i faia taotoga ma i le taimi o le togitogiga e le tatau ona silia ma le 7 mmol / L.
    5. O le maʻisuka e le tatau ona i ai isi faʻamaʻi e puipuia ai le faʻatuina (faʻasalaga o le Fono Aoao a le Atunuu, thyroid disease, lymphogranulomatosis, le lelei o le hematopoietic system, etc.).
    6. O le tausisia o tulafono tumama uma mo le tausiga o le oral veve e faamalosia.

    Ina ia mafai ona manuia le fausia o nifo, e tatau i tagata gasegase ona mataala i foliga o le taotoga. O le mea lea, o le umi o le togafitiga o faʻamaʻi faʻasaina i le taimi o le faʻasalalau e tatau ona le itiiti ifo ma le 10 aso. I le taimi lava e tasi, e taua tele le siakiina pea o le glycemia ina ia le sili atu nai lo le 7-9 mmol / l i le ao.

    E le gata i lea, a maeʻa le taotoga, o le asiasi masani i le fomai nifo e tatau ona manaʻomia seia oʻo ina uma ona aʻafia le okeni fou. E taua le manatuaina o le maʻisuka, o le taimi ole osseointegration e faʻateleina ai: i le pito i luga - e oʻo i le 8 masina, o le maualalo ifo i le 5 masina.

    Talu ai ona o le maʻisuka o loʻo i ai se faʻafitauli o le tino, e le tatau ona e faanatinati ma le faagasologa o le tatalaina o le mea toto.E le gata i lea, e le tatau ona faʻaaogaina le faʻaaogaina i le faʻatauina vave.

    Faʻaiʻuga e aʻafia ai le manuia o le faʻavaeina o nifo i le maʻisuka

    O le taunuuga lelei o le taotoga e aafia i le poto masani ma le ituaiga o le maʻi. O le mea lea, o le umi o le faʻamaʻi, e maualuga atu le ono mafai ona teena le toto. Ae ui i lea, o le mataituina lelei o le tulaga, o le totoina i le maʻisuka e masani ona mafai.

    Afai e pipisi le maʻisuka i le suka, o lona uiga o le ola lelei o le nifo e sili atu ona maualuga nai lo le faʻaaogaina o masini hypoglycemic. Faʻasolosolo lelei le maʻisuka ma i latou o loʻo faʻaalia pea le togafitiga o le inisalini, e le fautuaina le totoina. E le gata i lea, faʻatasi ai ma le ituaiga muamua o faʻamaʻi, o le togitogi o le nifo e sili atu le leaga nai lo le maʻisuka ituaiga 2, ona o lenei ituaiga o faʻamaʻi e masani lava ona maua mai i se foliga sili atu.

    O suʻesuʻega na faʻaalia ai foi o le faʻapipiʻiina o totoga na sili atu ona faamanuiaina i na gasegase lea na muamua faia ni togafitiga mama ma le tumama o le vaega o le tautala, e faʻamoemoe i le taofiofia o fofo i totonu o le gutu. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o loʻo fautuaina ai antimicrobials mo le maʻisuka aʻo leʻi faia le taotoga.

    O le manuia o le togafitiga o le totoga e faʻaititia pe afai o le tagata maʻi e:

    E taua le iloa o le mamanu o le implant e aafia ai le mafai gafatia o lona togitogiga. E taua tele le tuʻuina atu ia latou vaega, o lea e le tatau ona umi (e le silia le 13 mm) pe puupuu (e le itiiti ifo ma le 10 mm).

    Ina ia le faʻaosoosoina se faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻapea foi le le solia o faailoga taua ma le aofaʻi o le fulufulu, o meaʻai mo le maʻisuka e tatau ona faia i luga ole aluga o le cobalt poʻo le nickel-chromium. E le gata i lea, o soʻo se mamanu e tatau ona ausia uma tulaga manaomia mo le paleni tatau o paleni.

    E taua le iloa o luga o le auvae pito i lalo o le pasene o le ola manuia o le totoina o mea toto e sili atu le maualuga nai lo luga. O le mea lea, e tatau ona amanaʻia lenei vaega e fomaʻi tipitipi faʻataʻitaʻi i le faagasologa o le faʻataʻitaʻiga o fomai nifo.

    I le taimi lava e tasi, e tatau ona manatua e le maʻisuka e mafua ona o le faʻafitauli o le tino, osseointegration, faʻatusatusa i tagata soifua maloloina, umi le umi (tusa ma le 6 masina).

    Tuua Lau Faamatalaga