Faʻafefea ona taofi le manava i pancreatitis

Faʻafitauli i le pancreatitis o se faʻafitauli masani o le maʻi. O le fiafia i le taimi o le inisua e le faigata ona iloa ma le mumū o le pancreas e ala ile foliga vaaia faapitoa. O feeseeseaʻi o le tagata maʻi e lanumeamata pe lanumoana i lanu, ma se manogi le lelei. O le i ai o vaega o meaʻai e leʻi faʻaaogaina o loʻo matauina i totonu. O le tiga o le manava o le tino e vavalalata vavalalata ma suiga i le faatinoga o enzymes digestive.

O le togafitiga o le faamai o totoga i totonu e aofia ai le laulau taumafa faapitoa ma le faaaogaina o vailaau - inisemics enterosorbents, antispasmodics, analgesics, o vailaau e tetee atu i le manava, gaioiolosi. O le laasaga autu o togafitiga o le faʻaitiitia o le afaina ma toxins. A maeʻa le toe faʻafouina o le intestinal microflora ma le faʻamaʻi.

Aisea e tupu ai le manava mai le pancreatitis

O le fesili i le auala e sola ese ai mai le manava o maʻi i le togafiti o pancreatiti e popole ai i latou o loʻo mafatia i se leona o le gland. O le diarrhea e taua foi o le manava, pe a avea le fecesi ma suavai, o le gasegase o le maʻi e masani lava ona gaogao. O lea faʻamaʻi e faʻaalia i le mea moni o le pancreatic gland ua muta le maua o enzymes i le duodenum 12, lea e tau atu ai i le gaʻoina o oe lava ia. E i ai foi le solia o le galuega faʻapitoa.

I aso nei, e le maua e le fomaʻi se tali saʻo pe mafai ona maua le manava mai le cholecystitis. Ae ui i lea, ao faagasolo le faʻamaʻi, o le pancreatitis e mafai ona atiaʻe le cholecystitis, talu ai o le gallbladder ma le gland e iai le taatele masani. Talu ai ona o faʻamaoniga o nei faʻamaʻi ua tuufaatasia, ma o fomaʻi ua tuʻuina mai se faʻamatalaga e uiga i le i ai o le cholecystopancreatitis.

O le pancreatitis maʻi manava o se mea e masani ona taatele. E masani lava, o le pancreatitis syndrome o loʻo faʻamaonia ai o le togafitiga e tupu i le taimi tumau ma ua liua i se tulaga ogaoga. Afai o pepa pancreatiti, e ese mai ai, o le maʻi e mafatia mai le taʻavale.

Faatasi ai ma faailoga o pancreatitis, o le nofoaga autu e faʻaalia i le le mautonu i le gaioiga o le tino. O le vavalalata o loʻo faʻaalia e le feinu o le vai, o le tutusa o le mushy. E masani lava o le faanaunauga ina ia gaogao pe a maeʻa se taimi patino pe a uma ona 'ai. Afai e masani ona faia se mataupu o gaioiga o le manava.

  • taoto, vili,
  • fufulu
  • o le paʻu e faʻapitoa
  • tagi
  • toso
  • afu malulu vevela e sau
  • le pogisa i mata
  • vevela.

Afai e vevela le vevela, o le a faʻaalia ai se faʻaleagaina o le mumū i totonu o le okeni. O le vavalalata ma le hypremia e taʻua o le pancreatitis exacerbation syndrome, lea e tatau ai ona vave amata togafitiga.

O le tupu mai o le manava i pancreatitis ua faʻaalia:

  • faifai pea le gaogao,
  • maualuga feces
  • gaogao e mama poʻo le lauulu,
  • otaota e le lelei le fufuluina i le vai i le faletaele,
  • I feeseeseaiga o loʻo i ai gaʻo, o loʻo i ai se susulu manaia,
  • mea manogi
  • o loʻo i ai mea e leai.

O mafuaʻaga o le fausiaina o le manava o le pancreatitis, gastritis, cholecystitis, ma se vaega o le atinaʻe o maʻi o le manava:

  • o le le fiafia o le okeni e tau atu i le gaosia o le suavai, o loo i ai se vevela i le mea e tupu ai meaʻai, o feeseeseaʻi fafo, e aunoa ma se taimi e teli ai,
  • o le ave o vailaʻau e taʻitaʻi atu ai i se suiga i le microflora,
  • faamai o isi totoga o le fualaau oona,
  • le fausia o dysbiosis,
  • soona inu tele,
  • le tausisia o le ola mama.

I le tulaga o le manava masani, o le tele o aʻafiaga o le manava o loʻo tupu.

  1. Taumafa suamalie.
  2. Le mautonu o le gaioiga o le tino tutotonu.
  3. Faʻaitiitia le faʻamalosi.
  4. Anemia
  5. Leai le mamafa o le tino.
  6. Mamafa.
  7. Moemiti atuatuvale.
  8. Le faʻaleagaina o totoga i totonu.

O nei mea uma e taʻitaʻia ai foliga o le manava i le tulaga o le faʻaleagaina o togafitiga o le palanymal gland, o le togafitiga e faʻalagolago atoa i le vaega muamua.

Togafitiga

O le a le mea e fai pe a feagai le tagata maʻi ma le faʻanofo o le manava i le maʻi? E taua le siakiina e le aunoa o suiga i le setete, ma le a le ituaiga o fecesi, ina ia le misia ai ni faʻaaliga matuia. O le togafitiga o le manava ma le pancreatitis e faia i le faʻaaogaina o le sili atu ma le tasi le vailaʻau, ae o le tele o fuataga e manaʻomia.

Auala e togafitia ai le manava i le i ai o pancreatiti:

  1. O le matelaina o le fiaʻai.
  2. Faaaoga le malulu i le vaega o le okeni.
  3. Nofo na o oe.

Talu ai o le tino o le maʻi, lea e pagatia mai le manava, ua leiloloa le tele o le vai, e tatau ona ia inuina le tele o vai mama nai lo meaai. Ona o le mea moni o le gland e mumū, faʻaitiitia lenei faiga e faʻaaoga ai le malulu. Latou te uuina se afi mafanafana, faatumu i le aisa, faaaoga i le nofoaga o le okeni.

O le isi metotia o le tagofiaina o le manava o se teema.

Talu ai ona o le pancreatitis e mafua ai le lemuina o oloa, o ona vaega i totonu o le manava ua amata ona pala ma pala, o le mea lea, o le feeseeseaʻiga ua faʻaaogaina e le enema. O lenei mea e manaʻomia ai le faʻamamaina o le suasami i le vai ma le faia o le tagata gasegase e faʻamalosi.

Mafuaʻaga o le manava i pancreatitis ma ona foliga

O le faʻafitauli i le pancreatitis o se mea taatele. O le mea masani, o se faʻamaoniga o loʻo faʻaalia ai ua maʻi le maʻi ma ua i ai i se tulaga o le le amanaiaina. I le tulaga o le ituaiga o pancreatitis, o le mea faʻafeagai o loʻo matauina - faʻavalea.

O le faʻasalaga ma le mumū o le pancreas e mafua mai mafuaaga eseese:

  1. O suiga faʻapitoa i le okeni e mafua ai le le lava o le gaosiga o le vai pani, o loʻo i ai se toilalo i le faʻaogaina o meaʻai, o feeseeseaʻi mai fafo aʻo leʻi eli.
  2. O le ave o vailaau faʻamalosi mo le togafiti o pancreatitis e mafua ai le solia o le microflora.
  3. Faʻailogaina o totoga o loʻo totoe o le faʻaogaina (digestive system, bile, ma isi).
  4. Le atinaʻe o dysbiosis.
  5. Ava malosi.
  6. Le tausia o le soifua maloloina o le tagata lava ia.

O nei mafuaaga e mafua ai le manava i pancreatitis, o le togafitiga e ese, e faalagolago i le mafuaʻaga autu ma le tulaga o le maʻi.

Faailoga o le Pancreatic Diarrhea

O le tele o faʻamaʻi o le vaega o meaʻai e maua ai foliga tutusa. Gastritis, uligā, maʻi o le gallstone e masani ona o mai faatasi ma le manulele. Faʻaalia i le pancreatitis e faʻaalia ai uiga iloga e molimau tuusaʻo i faʻalavelave faʻalavelave:

  • uila-lanu moana, paʻu oona, mea manogi, manogi manogi,
  • feces o loʻo faia i le tele o mea (i se gagana faʻa-fomaʻi, o le mea taua e taua o le polypecal),
  • o fasi meaai e le faʻamaoniaina e maua i feces,
  • manava manava amata vave pe a uma ona 'ai.

Afai o loʻo faʻaauau pea faʻalauiloa faʻaleaga, o loʻo iai faʻamaʻi lua e aʻafia ma le leai o se faʻaogaina masani ma le amataina o le le lava o meaʻai:

  1. O le maʻi e mafatia i le faʻamalaina.
  2. O le mamafa e vave ona mou atu.
  3. E i ai le leai o se meaʻai.
  4. O le paʻu e paʻu, matago, pale i foliga vaaia.
  5. O le tulaga o le lauulu ma fao o loʻo faasolo ina leaga.
  6. O le tagata maʻi e faʻaosoosoina lagona, atonu o le a tupu aʻe ai le toʻalua.
  7. O le maʻi e lagona le vaivai ma le vaivai.

I lenei tulaga, e taua le iloa pe faapefea ona taofi le manava i pancreatitis, ona talanoa lea i se fomaʻi e togafitia le maʻi faʻamaʻi ma toe faʻatumu le tino i mea e manaʻomia mo le olaga masani

Togafitiga Pancreatic Diarrhea Treatment

O le toʻatele o tagata e maua i le pancreatitis muamua taumafai e faʻaumatia se faʻamaoniga le lelei ia i latou lava. I le vasega, o vailaau mai se falemaʻi falemaʻi falemaʻi, faʻasologa faʻatoʻaga. Manatua, o le manava faʻafuaseʻi i le pancreatitis ua faʻamoemoeina o se tulaga ogaoga, e mafua atu ai i faiga matautia o loʻo faʻamatalaina i luga.

I le tulaga o se faʻamaʻi, e manaʻomia le vave sailia o le fesoasoani agavaa, e le mafai ma e lamatia ai le ola e faʻamalolo ai sea soliga i le tino.

Faiga faʻamalositino mo le manava o le pancreatic

O le a faia e le fomaʻi se suʻesuʻega i le faʻafeiloaʻiga, fai fesili mo le aoina o se fagu ma auina atu nisi suʻesuʻega faaopoopo. E taua lenei mea e iloa ai le mafuaʻaga o le manava i pancreatitis, togafitiga e faalagolago i iuga. O loʻo iai faʻatagaga faʻapitoa tau togafitiga faafomai:

  • suega o le toto (lautele ma fuafua le maualuga o le kulukose),
  • toto amylase
  • fefaʻatauaʻiga felei
  • faʻamaʻi faʻamaʻi o le tino o le tino.

Faʻavae i luga o faʻamatalaga na maua, o le fomaʻi o le a filifili i le faʻataʻitaʻiga ma togafitiga fualaau. O togafitiga i lenei mataupu e faia i se tulaga lautele, e aofia ai vailaʻau ma mea taumafa. I le tele o tulaga, o togafitiga e faia ile falemaʻi, e pei o le manava e taʻu mai ai se maʻi faʻamaʻi.

Pancreatic Diarrhea Dietrhea Food

Ina ia faʻamaopoopoina le ogaumu i faʻamaʻi o le pancreas, o le tausisia o tulafono o meaʻai e manaʻomia, o tagata gasegase ua faʻamatalaina se taumafataga maloloina. E aofia ai tulafono faigofie ma fautuaga.

  1. E tatau i tagata maʻi ona inu tele vai mama.
  2. O taumafa e ave i le 2-3 itula ile aso, o lapopoa e laiti. O lenei mataupu faavae o mea taumafa e taʻua o le vaega.
  3. I le taimi o le taumafataga, mafanafana meaʻai vevela poʻo le uila, faʻafeiloaia ma le faaeteete mea uma.
  4. O mea manogi, ulaula, suamalie, meaʻai vevela e matua faasaina.
  5. Fualaau aina ma fualaau faisua fou e faasaina.
  6. Teu ma le gaʻo mea inu ua matua vavaeeseina.
  7. Ua fautuaina tagata maʻi e taofi le ulaula sikaleti ma inu pia.

O le tausisia o le taumafataga o loʻo faamatalaina e faʻamaonia ai faiga faʻafefete, faʻamalolo vave gaioiga o gaʻo, faʻatagaina le tino e toe faʻatumu fatu o meaʻai.

Fomaʻi mo le Pangreatic Diarrhea

I tulaga ogaoga, e tatau i fomaʻi ona togafitia le manava manava i totonu o le falemaʻi, lea o le a faʻamaʻi faʻamalosi ai tagata gasegase i fualaau faʻatau e fuafua ai le faʻasaʻoina o le paleni masima i totonu o le tino ma faʻamaua ai meaʻai. O tagata maʻi ua faʻamaonia le faʻamamaina o le vevela e aveese ai siama mai le intestines.

Ina ia togafitia le manava manaia, ua faatonuina e le fomaʻi le tele o fualaau faasaina ma mataupu faavae o faatinoga:

  • fualaau faʻasaina ma faʻapipiʻi meatotino (mo se faʻataʻitaʻiga, Loperamide, Smecta),
  • fualaau faasaina e faʻamaonia ai le gaosiga o enzymes (pancreatin, amylase, ma isi),
  • fomaʻi, mea faʻapitoa (filifilia taitoatasi, faʻalagolago i le ata o le falemaʻi),
  • vitamini faʻalavelave.

I le maliega ma se fomaʻi, o le manava o le pancreatic e mafai ona togafitia i togafitiga masani. O le sili ona lelei o le faʻatau fualaau, e aofia ai:

  • chamomile (alo o le fomaʻi),
  • moli pepa (antispasmodic),
  • calendula (ei ai le aʻafiaga o le antimicrobial),
  • suauu o sana (e fesoasoani i le alu ese atu o talo).

O vaega e tatau ona faia i le tutusa tutusa, fefiloi. O se sipuni sipuni o le aoina e sasaa mai i le lita o vai inu ma faʻafesoʻotaʻi. E tatau ona e inuina se afa tioata i le kuata o le itula ao le i taumafa.

Puipuiga o le Pancreatic Diarrhea

O le pancreatitis o se maʻi ogaoga, lea i le leai o se taimi e togafitia ai e taʻitaʻia ai le tele o faʻalavelave faʻaleagaina. O meaai tatau, teena o le ava malosi, fualaau ua faatonuina e se fomaʻi, o se soifua maloloina lelei o le a puipuia ai le tupuga o le mumū o le paʻu ma le manava o le tino.

Afai e te mauaina muamua faailoga o se faaletonu i le tino o meaʻai, aua e te faatali mo le amataina o se faailoga matautia o le manava. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi mo se faʻamaonia saʻo ma le tofia mulimuli ane o le togafitiga lelei. O fautuaga a le fomaʻi e tatau ona matua mataʻituina, o lenei mea e faʻaaogaina i meaʻai faʻasolosolo, faʻasologa, ma vailaʻau. O le mulimulitaia o tulafono faigofie ma manino o le a vave ona toe faʻaleleia lou soifua maloloina ma aloese ai mai ogaoga o taunuuga

Gastritis ua taʻua o le mumu o le mucosa gastric. O le faʻamaʻi ua vaevaeina i ituaiga e faalagolago i le umi, foliga o le kosi ma le faʻasalalauga o le foci o le mumū, e tofu lava ma ona lava faailoga. O le a tatou iloiloina pe o le manava manaia o se faailoga o le maʻi.

Tuai i ituaiga eseese o le maʻi

O le ituaiga tino o le maʻi e tupu ona o le atuatuvale, taumafa le lelei o taumafa poo ona uiga lelei, o le faʻaaogaina o fualaau oona e mafua ai allergies. E lagona e le tagata maʻi se tiga matuitui i le manava, leisa. E masani ona i ai le manava o le gastritis. Faatasi ai ma le faʻamamaina o le mafuaʻaga o le faʻavavevave, togafitiga talafeagai ma meaʻai, ua toe faʻafouina le membrane mucous ma ua toe foʻi le faʻamaʻi.

O foliga masani e mafai ona faʻaalia mo le tele o tausaga e pei o tagata taʻitoʻatasi, e iai ni faʻavalava taimi masani, o le tupuga o le tiga ma le mamafa i totonu o le manava, o nisi taimi o le gaoioi, vomiting e tupu. Le gasegase gastritis e oʻo atu ai i faʻaoga matuia o le faʻamaʻi, faatasi ai ma mea muamua e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, aua le togafitia oe lava.

Mafuaaga o le Toto

O le faʻamaʻiina o le gastritis e masani ona mafua mai i le malepelepe o meaʻai, ma isi mafuaʻaga e foliga mai foi. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi, aemaise lava ile foliga masani, o le gasegase gaioiga e faʻaititia tele. Ona o le mumū o le mucosa, o le gaosia o le gastric juice, lea o loʻo taʻalo ai i se tulaga taua tele i le masaniina o le 'aiina o meaai, ua faʻalavelaveina.

Faʻalagolago i suiga i galuega faalilolilo, e lua ituaiga o faʻamaʻi e iloga: o le maualuga ma le maualuga o le eletise. O le Gastritis ma le maualuga o le eletise e masani ona o faatasi ma le constipation, o le manava o le uiga o le gastritis ma le faalēaogaina faalēmataʻu.

Meaʻai o le Diarrhea

Aʻo iai se pusa vaʻaia ma pancreatitis, o le laulau taumafa o se vaega e sili ona taua o le toe faʻafoʻisia o galuega pe a maeʻa le afaina o le faʻamaʻi poʻo se faʻalavelave tele o le taimi masani o le maʻi.

O se taumafataga mo faʻamaʻi pipisi ma le manava manava e mafai ona faʻamalosi le nofoa pe a uma ona mulimuli i tulafono ma meaʻai.

  1. O tagata mamaʻi e inu i le tele o vai mama, e le o le suavai.
  2. Ave meaai i le 2-3 itula i le ao atoa, i ni vaega laiti.
  3. O le taumafataga e mafai ai ona faʻaaogaina meaai e mafai ona tuʻuina atu i totonu o se meaʻai vevela vevela, kuka i totonu o se fafie faʻamaʻavale, lelei tapuni.
  4. O ia meaai e tatau ona aveesea mai le laulau - falai, ulaula, vevela, salima.
  5. Aua neʻi 'ai fualaau aina ma fualaʻau.
  6. Aveese le kofe ma le suauu mai le meaai.
  7. Teʻena le ava malosi, sikaleti.

O le mauaina o oloa e le mafua ai le le toʻa i le tagata manua. E saunia mama meaai. E tatau foi ona e ave vitamini, aua o le manava manaia o mea uma e manaomia e alu ese mai le tino.

I le avea ai o se auala mo meaʻai mo le tagata maʻi pe a maeʻa ona faʻamalosia, e tatau ona aofia ai:

  • totoʻa manu
  • ananafi falaoa
  • pasta
  • fuʻu suauʻu
  • susu ma susu susu oloa.

Afai e te mulimulitaia le laulauʻai, o faʻalavelave faʻalavelave e faʻalelei, e le o toe mamao ona aʻafia ai totoga o loʻo aʻafia, lea o le a mafai ai e le tino ona faʻatumu punaoa o mea aoga.

Mafuaaga o maʻi faʻamaʻi ma gastritis ma le maualalo o le eletise

Faatasi ai ma le leai o se vai gaosisi, o le le atoatoa o le galalaina o meaai e tupu. Meaʻai e faʻasolosolo i totonu o le manava ma faʻamalosia ai le atinaʻeina o le faʻamalosi ma le fesuiaʻiga o toega. E masani ona lagona e se tagata le gaioiga, pala, ma le manava. O mea e leʻo faʻatalaina e faʻafefe ai le puipui o le intestinal, e mafua ai le manava. O le soifua manuia lautele o le tagata maʻi, o loʻo i ai se lagona o vaivaiga, le fiafia, leai se manaʻo.

Teteleina o meaʻai ma gastritis ma maualuga maualuga

O le faʻasalaina o le nofoa o se uiga lelei lea o le gastritis ma le faʻateleina faasee. Ma le isi, o le tagata gasegase o le a sili atu ona i ai le malosi ma le tiga tele, lea e masani ona tupu pe'ā uma ona 'ai.

O le mafuaʻaga o maʻi fomaʻi ma le atinaʻeina o le manava i gastritis o le dysbiosis ma le siama i le siama Helicobacter pylori, lea, o le nofo i totonu o le manava ma le faʻateleina televave, faʻaumatia puipui o le mucosa.

Faailoga ma faailoga o le maʻi

E masani lava, o le le atoatoa o le nofoa eo faatasi ma isi faailoga o le maʻi. E masani lava, o le manava masani, e lagona ai e le tagata se vaivaiga ogaoga, taoto, o nisi taimi eo mai faatasi ma le vomiting, o le gatete i vae, fiva, vevela, paʻu.

Afai ei ai ou faʻamaoniga, e sili le saili vave i le fesoasoani.

Faʻailoga

Ina ia faʻamautu le mafuaʻaga o le faʻamaʻi ma amata togafitiga faʻapitoa, e taua le faia o se faʻamautinoaga atoatoa. O le maualuga o le suavai ua manatu o se faailoga o le tele o le faaletonu o le gastrointestinal tract, maʻi o le ate, o le pancreas poo le gall err, e mafua mai i se siama pipisi, o se suesuega auiliili o le a fesoasoani e fuafua le mafuaaga. O le faʻamalosi o le manava, gastroscopy e faʻaaogaina.

I mataupu faʻafeteʻenaʻi ma faigata, e iai i le fomaʻi le aia tatau e faʻafesoʻotaʻi ai le tagata maʻi ile X-ray poʻo le taimi o faʻasalaga e faia ai se mea e gaosia ai ma le ola. I le faʻaopopo atu i auala faʻapitoa, o suʻesuʻega o loʻo faʻatinoina i luga o aʻafiaga o toto toto, urine ma feces toto.

Tufuga faʻavae i togafitiga o le manava

Faʻaaoga lelei mo maʻi faʻamaʻi, togafitiga faʻatoʻaga. E tatau ona faʻaaogaina pe a uma ona feutagai ma le fomaʻi. Ua faʻatagaina e suʻe ni meaʻai ma teuteuga o laʻau o loʻo i ai faʻamaʻi-inflammatory ma faʻalaiga mea. Mo se faataitaiga, chamomile, St. John's wort, plantain. E faʻatagaina e tuʻu ese, pe faʻafefiloi ma vavae se sipuni o le faʻafefiloi ma se ipu vai inu, ia tuʻuina le mea e faʻasolo mo le tele o itula ma ave le afa afa i se taimi lata mai aʻo leʻi 'ai.

O avanoa e maua mai i le vevela ma le faʻamalolo o manuʻa: suauu buckthorn moana, fatulala ma le aloe. O le suauu manogi ma fatu e faaopoopo i salata, o teuteuga faapitoa ua saunia mai fatu, ua maeʻa ma ua tuʻuina le faʻamaʻi.

O le fatuina o fatu saito ua taʻua o se auala sili ona lelei e faʻaleleia ai le puipuiga atoa o le tino ma le tino o meaʻai.

Meaʻai i le togafitia o le manava faʻapipiʻi e mafua mai i le faʻateleina o le gastritis

Mo soʻo se ituaiga manava e mafua mai i mafuaaga eseese, e tusa ai ma le mea e tupu o se faʻafitauli o faʻamaʻi, e taua le mulimuli i se faiga faʻapitoa faapitoa. E tatau ona e mulimuli i se meaʻai ile togafitiga ole gastritis. Ina ia le faʻaosofia le atinaʻeina o faʻalavelave ma le faʻateleina o le faʻamaʻi, ia manatua o taumafa mamafa e le o fautuaina - o galuega faʻaogaina o le gastrointestinal tract e leʻi toe faʻaleleia, e ono foliga mai e leai ni galuega.

O se fuainumera o fuainumera o taumafa ma taimi e ai ai le maʻi e saunia e le fomaʻi. Latou te faaigoaina tulafono faʻatulafonoina e fautuaina mo le faʻaaogaina aʻo gasegase. O meaai leaga e tatau ona le aofia ai: falai, suauu, suamalie, meaʻai ma vevela. Lafoaia vave meaai, ava malosi, tea malosi, kofe, suamalie suamalie. Mātauina se taumafataga faapitoa pe a 'ave meaʻai pe a mavae sina taimi i ni vaega laiti. Mea taumafa e māmāina e aunoa ma le faʻafefe. E tatau ona faʻaesea mo sina taimi le faʻaaogaina o fualaau 'aina ma fualaʻau e faʻateleina ai le eleʻele (faʻataʻitaʻiga, citrus poʻo tamato), faʻaleleia le faʻamalosi (ituaiga uma o kapisi, falaoa uliuli, pauna fou, leki).

O le lisi e mafai ai ona maua ai le gaʻo o le aano o aano o manufasi ma iʻa, sili ona lelei pe a kuka. Mo le taumafataga o le taeao, e fautuaina e kuka i taimi uma le falaoa ma le afa susu. E talafeagai mo le togafitiga ma mo le puipuia o maʻi fomaʻi, tausia o se tulaga lelei o le tino o le tino o le oatmeal. Mai masini, millet, araisa, po o le keke, e faʻafeiloaia. Faatasi ai ma le faapalepale masani, o meaʻai gaʻo susu e talafeagai, latou te toe faʻafoʻiina le microflora o le manava ma fesoasoani i se vave vave manuia.

O suauu o fualaʻau e faia mai pateta, elekonia ma le zucchini e mafai ona faaosofia ai le motumotu o le intestinal, ona oa latou mea e teu ai ma le agavaʻa vaivai, e toe faʻafoʻi ai puipui mucous o le manava. I le va o taumafataga, e mafai ona 'ai fualaau: faʻi, apu lanumeamata, peaches. Aʻo leʻi 'ai, e aoga tele le inu i se sipuni o le sami o le buckthorn moana poʻo le faʻaogaina o meaʻai.

Etiology o le maʻi

O lenei faʻamaʻi e sili ona taatele, talu ai e tele naua tagata o loʻo lamatia. O lenei maʻi e fesootaʻi ma le le lelei o le pancreas, lea e tele sona taua i le tino o le tagata.

Muamua, o le faʻalaumalieina e faalagolago i lenei okeni. A aunoa ma ni elemene e maua mai i le pancreas, e le mafai ona gaosia lelei le polotini, gaʻo ma gaʻo. O lenei taua taua e aofia ai i le tulafono faatonutonu o le malosi o le gaosiga o le malosi ma mafai ai ona e faʻamaonia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O lenei okeni i le aofaiga tonu lea e maua ai le inisalini ma le glucagon, lea e tatau ai mo se tagata ona i ai galuega masani.

Pancreatitis e mafai ona atinaʻe i le tele o ituaiga. O le faʻamaʻi e mafai ona faʻalavelave pe faʻaloloa. I le tulaga muamua, o le tagata maʻi e masani ona popole e uiga i le tele o faailoga le lelei, ae o le vasega o lenei fomu e vave. E naʻo le pancreatitis tino e mafai ona faʻamaonia. E le mafai ona faʻaumatia uma le foliga masani. I lenei tulaga, e tatau i se tagata ona tauivi pea ma le tiga tele o le gasegase ma ola e masani lava i se taimi o le pancreatitis o loo i ai i le faamagaloga.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le gasegase e masani lava ona faaletonu. Afai o se tulaga masani o le tino, o le a maua mai e se tagata ni enzymes e teu ai meaʻai, pe a maeʻa ona alu ese uma le tino mai le tino, pe afai o le gastrointestinal tract ua faalavelaveina, o le a leai se mea e gaogao ai le gasegase o le gastrointestinal, Afai o le faʻasologa o le faʻamaʻi, ona faasolosolo malie lea o le tino. I le aluga o taimi, o le a oʻo atu ai i se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le gaosia o hormones taua ma enzymes.

O le mafuaʻaga o le pancreatitis e mafai ona avea ma faʻamaʻi o le manava ma le gall vladder, faʻamaʻi pipisi, faʻasolosolo vascular, faʻasologa o le hormonal, o gaioiga e afaina ai totoga o le tino, faapea foi ma se olaga le talafeagai ma le ava malosi. O nei mea uma e oʻo atu ai i se maʻi, lea e faʻaalia ai i le foliga o le afaina ma tiga ogaoga i le pito i luga, feʻaveaʻi faifaipea, fusi, manava manava, televavevave, vaivaiga i le tino ma le ulu. I maʻi ma pancreatitis, e iai pea le leai o vitamini i le tino ma le i ai o le papa paepae i luga o le laulaufaiva.

O nei faʻamaoniga uma e matua le fiafia, ma o nisi o nei faʻamaoniga e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli ogaoga. O Pancreatitis e manaʻomia ona togafitia lelei, talu ai ona o le le amanaʻiaina o le maʻi e mafua ai le oti.

Faʻamaumauga o faʻamaʻi

A oʻo mai le masalosaloga muamua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi. E tatau i le fomaʻi ona faʻamaonia le saʻo togafitiga, ae muamua e manaʻomia se suʻesuʻega maeʻaeʻa, lea o le a saʻo le fuafuaina o le tulaga o le faʻamaloloina o le maʻi. O isi togafitiga e faalagolago i lenei.

O le lisi o faʻataʻitaʻiga e aofia ai se suʻesuʻega lautele e se gastroenterologist, o le aoina o faʻamatalaga uma i luga o le faʻamaʻi ma faʻamaoniga e aafia ai le maʻi. Ma le isi, o se suʻega o le toto o le toto o loʻo faʻataʻitaʻiina, urine ma feces o loʻo faia mo se suʻesuʻega lautele, ma mulimuli ane gastroscopy ma le leitio o loʻo faia. I nisi tulaga, e mafai e se fomaʻi ona fautuaina le faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega, cholecystocholasciography ma le suʻega o le ultrasound.

Fautuaina Meaʻai

I le pancreatitis, o le manava manava e tupu tele lava. Ae ina ia aloese mai na ituaiga mea leaga ma le tele o isi faailoga, e tatau ona e 'ai saʻo. Mo faafitauli i le pancreas, e taua tele le mulimuli i se taumafataga faapitoa.

E fautuaina e fomaʻi e faʻaitiitia le manava ma faʻalavelave tuʻatuʻu e mataʻituina se taimi e inu ai ma faʻamafoaʻese meaʻai e ono afaina ai le manava. O lo o matou talanoa e uiga i falai, meaʻai ma vevela. E leai se tulaga e tatau ona faʻatagaina. Taumamafa 6 taimi i le aso i ni vaega laiti. O lenei mea o le a mafai ai e le manava ma le paʻu ona fafagaina lelei o latou tiute.

O le pancreatitis, ulaula, mea suamalie ma meainu malosi e matua faasaina. O le taumafataga e le aofia ai filo o fualaau faisua, o lona uiga, fuālaʻau fou, fualaau aina ma oloa e maua ai le kuluteni, o lona uiga, meaʻai ma popo. E le fautuaina ni puʻamu, legumes ma falaoamata mo le faʻaaogaina.

O le togafitiga faʻale-tino ma le malulu e aoga tele i le togafitia o faailoga o pancreatitis. E le tatau ona i ai se ava malosi ma sikaleti i le olaga o se tagata e togafitia faʻamaʻi pipisi.

Talosaga talafeagai

I le gasologa masani o le maʻi, o le manava masani e matauina. O se mea sili ona le lelei lea e manaʻomia ai togafitiga talafeagai. O le tele lava o taimi, afai e le pasi le ogaumu i pancreatitis mo se taimi umi, ona tuʻuina lea o le maʻi i le falemaʻi, ona o le tele o le leiloloa o elemene e aunoa ma le mafai ona toe faʻafoʻi le maualuga o vitamini i le tino e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga le lelei.

I le faaopoopo atu i taumafa talafeagai, lea e taua tele i le pancreatitis, o le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina fualaau e fesoasoani i le sailia o meaai. Mezim, Creon, ma Pancreatin o loʻo aofia i lenei vaega. O loʻo i ai ni enzymes e le mafai e le maʻi maʻi ona gaosia. Ina ia faʻamaonia le faʻalaumalie, o le ae manaʻomia fualaau faʻasaina ma le lactobacilli ma le bifidobacteria.

Ae pe faapefea ona taofi le manava i pancreatitis, ona faʻaaogaina lea o Imodium ma Loperamide mo lenei mea. Mo faʻamaʻi tiga matuia, e faʻaogaina ai le meaʻai.

Aua nei galo o le pancreatitis, o le tino o le a faaitiitia ona o le le lava o meaʻai e le mafai ona maua mai meaai. Ina ia toe faʻafoʻi le paleni o vitamini, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga.

E mafai ona e faʻaopopoina togafitiga faʻatasi ma togafitiga faʻa-tagata. I le manava manaia, o le aoina o fualaau o chamomile, calendula ma stigmas o sana e fesoasoani lelei. Mea inu suamalie mo le 2 masina.

O le mumū o le pancreas e tuʻuina atu ma le le lelei o le mea e gaosi ai meaʻai. O le tino pancreatitis e masani ona faʻatasi ma le faʻamaumau o le stool. Ae afai o le maʻi e masani ona masani, o le maʻi e tumau pea lona manava. O lenei mea faigata e faigata ona faʻaumatia. O lona i ai e mafua ona o le le lelei o le pancreas ma isi totoga. E uiga i le manava faʻamaʻi ma pancreatitis, o le togafitiga o lenei faailoga o loʻo talanoaina i le tusiga.

Aiseā e aliali mai ai faʻaauau pea ma vavalalata?

O le afaina o le pancreas o se maʻi lea e atiina ae ona o le le lelei o le galueaina o le tino.

O le amataina o le togafitiga masani e masani lava ona o faatasi ma ni faailoga iloga. Ae ui i lea, i le le lava o togafitiga, e faʻaalia pea faailoga o le maʻi. I le pancreatitis masani, o le manava manaia e taatele. O le a le mafuaʻaga e le lelei ai le fale? O aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le le lava o le gaosiga o mea e manaʻomia mo le faʻapalapalaina o meaai. Le leai o se masani masani o le malepelepe o mea na maua e se tagata mai meaai e aafia ai le gaioiga a isi totoga o le gastrointestinal tract. Mo se faʻataʻitaʻiga, o tagata gasegase o loʻo i ai faʻamaʻi faapena o loʻo i ai le leai o ni vai inu. Ma o le faʻaleagaina o faagasologa o le le lava o faʻataʻitaʻiga faʻamalosi ma le fiber e mafua mai i le faʻaleagaina o le intestinal. O le faʻateleina o meaai, lea e aofia ai puipuiga, e faʻamautinoaina e le i ai o le vailaʻau i totonu o le vaega o meaʻai, ma o le i ai o le alkali e tatau mo le vaeluaina o falaoamata ma oloa o saito. I tagata gasegase, o lenei paleni ua faʻalavelaveina, ma o lenei mea e faʻaalia ai foliga vaaia o le manava i pancreatitis. O togafitiga e tatau ona taulai i le toe faʻafoisia o paleni o enzymes.

Faʻamaumauga o mea tutupu

Laoa vai i tagata e maua ai le fomaʻi o le pancreas e fesootaʻi ma le tele o mafuaʻaga. I le avea ai ma vaega e fesoasoani i lona atiina ae, e mafai ona tatou lisiina:

  1. Le lava o mea e talafeagai mo le gaosia masani o meaai.
  2. Togafitiga o maʻi faʻatasi ma faʻamaʻi.
  3. Faʻalavelave o le tootoo laiti, faʻalavelave i faʻalavelave o le okeni.
  4. Le lava o meaola ninii aoga, sili atu i siama siama.
  5. Le faʻaleagaina o le ava malosi.

O lenei mea ua fai ma vaisu e fesoasoani i le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le faʻaogaina i le pancreas.

Afai e maʻi le manava o le tagata maʻi i le pancreatitis, e tatau ona taulai togafitiga e le gata i le toe faʻaleleia o mea taua mo le gaʻoina, ae faʻapea foi i le faʻaaogaina o microbes leaga mai le vaega o le digestive. O se tagata e tutusa lelei togafitiga e tatau ona pipii i se ituaiga o meaai ina ia mafai ona taofia ai le leaga.

Vaega o le faailoga

O le faʻamaʻi o tagata mamaʻi ma le mumusu o le mumū e faʻatasi ma le faʻasaʻolotoina o se aofaiga tele o le nofoa, faʻamanatuina o le uila. E masani ona tupu le faʻasalaga pe a uma se taumafataga. E ese le fiafia o le lanu po o le mafiafia o le eleele, e mama, e faigata ona fufuluina. Faʻatasi ma le talaaga o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻateleina o faʻafitauli o maʻi o le biliary, e mafai ona tupu mai le manava samasama. O le stool patient ei ai lona manogi manogi ma o loʻo i ai ni meaʻai lelei e gaosia. Afai o le manava manava e tupu i le pancreatitis, o togafitiga e tatau ona vave. O lenei tulaga e le mafai ona manatu mama. O le mea moni, o le manava faʻaʻumiʻumi e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻalavelave (faʻamaʻi, leai ni mea e aoga mo le tino). O tagata taʻitoʻatasi e tutusa o latou faʻaʻailoga e foliga mai ua vaivai. E i ai a latou paʻu paʻu, vaʻa i tulimanu o le gutu, anemia. O le gaioiga o le faʻalavelave faʻalavelave ua faʻalavelaveina. E i ai le atuatuvale, vaivaiga. O le tagata maʻi e le mafai ona galue masani, auai i mea ofoofogia, alu i le tafaoga.

O mataupu faavae o togafitiga

E faʻapefea ona taofi le manava i le pancreatitis?

E toʻatele tagata gasegase e fiafia i lenei mataupu. Muamua lava, e tatau ona e manatua tulafono taua. I le 2 aso muamua ina ua maeʻa le atinaʻeina o faʻamaoniga o le vevela tele, e tatau ona e aloese mai meaʻai, ae inu tele vai e leai se vai inu. E fautuaina foi le tuʻuina o se kulimi ma le aisa i luga o le vaega o le toto mumū. O lenei faiga e faʻaititia ai le le mautonu, fulafula ma le mumu.

E le gata i lea, afai ei ai le manava faʻafuaseʻi i le pancreatitis, o togafitiga e tatau ona aofia ai se meaai malosi. A maeʻa aso e lua o le aloese mai meaʻai, e tatau i se tasi ona amata ona 'ai e le aunoa, ae i totonu o vaega laiti. Afai e te lagona le le toʻa, e tatau ona e faʻaaogaina mea mama. O tagata maʻi e fautuaina mai ni ipu mafanafana. O le malulu po o le vevela taumafa e mafai ona faʻavauvau ai le tino o se atigi mumu. I le taimi o le faigata, e tatau i se tagata ona tuʻuina atu le fiafia i fualaau faisua nai lo meaʻai a le protein, talu ai e faigata mo gaʻo o le gastrointestinal tract ona faʻagasoloina ni puipuiga i lenei vaitau. O meaai a le tagata maʻi e tatau ona faʻapipiʻiina e se fomaʻi.

O a fofo e fesoasoani e taofi le manava?

Talu ai o le faiga o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e aʻafia ai se tuufaatasiga o le tele o mea taua, o togafitiga faʻapitoa e talafeagai e faʻaumatia ai. E tele togafitiga. Muamua, e fesili mai tagata gasegase pe o a fualaau e inu mai le manava.

Ua fautuaina e le au atamamai Imodium ma Loperamide e avea ma vailaau ma se mea e faʻamalosi ai. E le gata i lea, o se teuteuga o le rimoni peels, o le faʻafefeteina o laufanua e fesoasoani e taulimaina ai vavalalata ma masani. E ui i le mea moni o togalaau e fesoasoani e faʻagesegese ai le toto, e le faʻaleleia ai le tulaga lautele. A uma mea uma, o le faʻamaʻalogaina o mea e le lelei ona nutimomoia e aʻafia ai i le atinaʻeina o le faʻamalosia ma le salalau o microbes leaga. O le mea lea, e tatau i le tagata gasegase ona inuina vailaau e fesoasoani e aloese ai mai ia faʻafitauli.

Faaaoga fualaau

E fautuaina e le au atamamai fualaau faasaina e aofia ai vailaau e faamautu ai le galalaina. O le filifiliga o fualaau e fuafua i le tulaga o le maʻi.O nisi tagata maʻi e sili atu le lagona lelei i le faʻaaogaina o "Creon". Mo isi, o Pancreatin e sili atu ona talafeagai. O faatonuga mo le faʻaaogaina o papamaa o loʻo faʻamatalaina i lenei vaega. E faʻaaogaina vailaʻau mo le le lava o mea e maua mai i le pancreas. O lenei mea mataʻutia ua matauina pe a uma ona aveeseina le okeni poʻo le togafitiga o le radiation, faʻatasi ai ma le cystic fibrosis ma le mumū o loʻo tupu i se foliga masani.

"Pancreatin" e faʻaaogaina foi e faʻaitiitia ai le manava, e le o fesoʻotaʻi ma le gasegase feʻaveaʻi, faailoga o faʻamaʻi pipisi o le talo, faʻateleina le gaosiga o le kesi. E le gata i lea, o le fualaau faasaina ua faatonuina mo le faʻaaogaina o taumafa mamafa e tagata gasegase i le gastrointestinal disorders. O le tele o vailaau manaʻomia e fuafuaina e le tele o mea. E iloa e ui o le 'ai, o le sili ona lelei o le aveina o Pancreatin e mafai. O faatonuga mo le faʻaaogāina o laʻau e faʻaalia ai o le fua fautuaina ua eseese e fuafua i le tausaga o le matua ma le tulaga o le maʻi. Tamaiti e le i lalo ifo o le 2 tausaga e le o faʻamaonia. I le leai o ni soliga ogaoga, e lava se fualaau mo se tagata. E ese mai le 1 i le 4 papa. O lenei aofai e faʻaaogaina i taimi o taumafataga taʻitasi.

I le vaitaimi o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi, i le tulaga o le faʻalavelave ile manava poʻo allergies, e faʻasaina fualaau.

Meaʻai o meaʻai

Afai ei ai le manava faʻafuaseʻi i le pancreatitis, o le meaai e tatau ona aofia ai le faʻaaogaina o meaai e manaʻomia ai le gaosia o le tele o enzymes. O meaai mama, gaʻo ma le manogi e le tatau ona faʻaumatia. O mea inu e aofia ai le ethanol e tatau foi ona lafoai. E tatau ona e 'ai e tusa ma le 8 taimi i le aso. O le aofaʻi o meaai, fuafuaina mo le 1 faʻafeiloaʻi, e tatau ona fetaui i se lima lima. I le leai o ni faʻalavelave (ogaoga o le manava, tiga), meaʻai e maualalo le gaʻo-faia o le kulimi falaoamata ma paluga kuka i totonu o le vai e mafai ona aofia i totonu o le taumafataga. Afai ua faaleleia le tulaga o le maʻi, ua fautuaina o ia e faaopoopo aano o manufasi ma fagota ipu i le meaai. E le mafai ona 'aina le paluga o kusi, puaa, mamoe. E faʻasaina foi le kuka pe fufulu ipu. E tatau ona tatou tuʻuina atu mea e sili ona lelei i meaʻai ma meaʻai e tunu, faʻama, masusu susu. O lenei faʻamatalaga e faʻaaogaina e le gata i aano o manufasi, ae faʻapea foi i fualaau faisua, fua.

O a isi oloa e tatau ona faʻaesea mai le lisi o maʻi? O le faasaina e tatau ona aofia ai:

  1. Barbecue, meatballs.
  2. Paʻu mama ma ulaula.
  3. Paʻu mama, manogi manogi suamalie.
  4. Mamā mama.
  5. Legumes, aniani, garlic, vevela o fualaau faisua.
  6. Musika i soo se ituaiga.
  7. Sour ma fua suamalie, vine.
  8. Fafaga
  9. Desserts (sukalati, suti).
  10. Faʻailoa malosi le lauti, mea inu caffeinated.
  11. Soda.

O vailaau faafomai e aofia ai enzymes ("Festal", "Mezim Forte") e fesoasoani i le faaleleia o le tulaga. Latou te faʻaitiitia le faʻafefe, faʻaitiitia le faʻavauvau. Ae o vailaʻau e mafai ona fesoasoani i le tagata maʻi pe a fai o tausia lelei le meaai. O togafitiga tali tutusa e tatau ona faʻaaoga i le fautuaga a se fomaʻi.

Enema talosaga

O lenei faiga e fesoasoani e faʻateʻa ese ai le meaʻai mai meaola leaga e faʻavevesi ai le faʻavaveina o fale.

O le tele o tagata gasegase e fefefe e faʻaaoga lenei vaifofo mo le manava manaia ma le pancreatitis. Latou te talitonu o le enema e aveesea mea aoga. Ae e le o se mea moni lenei mea. I le isi itu, pe a uma le faʻataʻitaʻiga, e vave ona taofi le manava, ma e lagona e le maʻi maʻi le toomaga.

Mo se enema, e manaʻomia se vaifofo faapitoa. Lua lita o le vai e tatau ona tuufaatasi ma se sipuni masima ma faaopoopo i ai le 7 kalama o le suka. E faalua ona faia le faʻatinoga. O le vevela o le vai e tatau ona 38 tikeri.

Laʻau faʻasoifua

I le tulaga o le manava ma le pancreatitis, o togafitiga o togalaau e faʻaaogaina o se auala faaopoopo. O nei vailaʻau e tatau ona faʻaaogaina faʻatasi ma le faʻatagaga a se fomaʻi. I se tulaga aoao, o oloa gaosi fatu-laau ei ai sona aafiaga lelei i le ola lelei.

Latou te faʻaaogaina le faʻaogaina o le afi, faʻamaonia le gaioiga o le vaega o meaʻai, faʻateleina le gaosiga o enzymes, ma toe faʻafoʻisia siama ua faaleagaina.

I le pancreatitis, o le tino ola pea ma le wormwood e tatau ona faʻaumatia. E le gata i lea, o loʻo i ai tupe e faʻavae i luga o le mint, le pama lemoni, falemaʻi chamomile, vine rose berries, birch buds, oregano, ma le plantain. O nei laau totō e faʻaaogaina faʻatasi ma le meli, lemonati, vine, uʻamea, cherries.

Faʻatau togafitiga

I tulaga ogaoga, togafitiga mo le manava manaia ona o le pancreas e faia i totonu o se falemai lea e tui ai vailaau i totonu o veins oe ua aafia. E le gata i lea, mo togafitiga o togafitiga, o loʻo faʻamamaina ai enemas.

Togafitiga o le manava ma le pancreatitis e le alu ese e aunoa ma le tagofia o fualaau. O le galuega autu o le faʻafaigofie lea o le paleni-masima, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

Togafitiga ma le tuʻuina atu o fualaau faasaina ua faia.

  1. Enzymatic o fualaau faasaina - mafai ona faafaigofie le faagasologa o fualaau oona, ua faatonuina e ave - Festal, Mezim, Pancreatin.
  2. Inisinia - fesoasoani e faʻateʻa ese elemene leaga i totonu o le tino. O ia gaoioiga e aofia ai i sauniuniga - carbon activated, Almagel, Polysorb.
  3. O vailaʻau e faʻalautele ai le gaioiga e faaitiitia ai le tele o gaioiga o gaioiga. E tele taimi e faʻaaogaina ai vailaʻau, o le faavae e faʻapipiʻi. E fesoasoani pe a tupu le manava. Auā o nei vailaau faʻamaʻi e aofia ai tupe - Loperamide, Immodium, Lopedium.
  4. Vailaʻau e fesoasoani i le faʻaitiitia o le tiga, faʻaaogaina Paralgin, faʻavevesi - Papaverine, No-Shpo, vailaʻau e aʻafia ai - Renalgan, Spazmil.
  5. E fesoasoani faʻataʻitaʻi i le faʻagaoioia o le iniseti - Colibacterin, Lactobacterin, Bactistatin.
  6. Vitamini ma minerale - toe faʻaleleia le tino o le tino pe a mavae se maʻi - Complivit, Vitrum, Supradin.

O nisi fualaau faasaina ua i ai ni faʻasalaga e fesootaʻi ma le i ai o pancreatitis i fafine i le taimi o le gaioiga ma le susu, lea e tatau ona mafaufau i ai.

Isi auala o togafitiga

I le maliega ma le fomaʻi, o le gastroenterologist ma le manava ita, ma afai foi e tupu le manava, ua mafai ona togafitia le manava manaia ma pancreatitis faatasi ai ma togafitiga faa-tagata. O le a taʻu atu e le fomai ia te oe le auala e taofi ai le manava faʻafuaseʻi i le pancreatitis e faʻaaoga ai fualaau a tagata.

O se mea e faʻamalolo ai le pancreatitis mai le manava e pei o le teuteu o le chamomile. Ina ia saunia le vailaʻau, sasaa le 250 ml o le vai inu i luga o se sipuni tele o fuga laau totō. Faʻaiʻu ma faʻaaoga le 100 ml i le 3 taimi i le aso.

Le taofi o le manava i le pancreatitis, e mafai ona e faʻaaogaina mea nei:

O se tasi o laau i le aofaʻi o se sipuni sipuni e manaʻomia e sasaa ai le 250 ml o le vai inu. Ia faʻamalosi le vailaau mo le afa itula ma faʻaalu 3 taimi i le aso mo 2 sipuni tetele.

Carrot poʻo le pateta fesoasoani o le a fesoasoani e toe faʻafoʻisia ma faʻafilemu le manava ma le manava. O le inu e mafai ona faʻafesoʻotaʻi 1 i le 1. Fainu 250 ml o le sua i le aso 3 taimi 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Puipuia o le manava

Ina ia taofia le atiina ae o le manava manava, ia pipii atu i se soifua maloloina lelei ma mulimuli i tulafono uma.

  1. Aveese le ava malosi, sikaleti.
  2. Vaʻai le laulauʻai.
  3. Faʻaaofia gaoioiga faaletino i lau faasologa i aso taʻitasi.
  4. Le suʻesuʻeina e se fomaʻi.

Afai e tiga le pancreas, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi ina ia le tupu ai le manava manaia. Tuuina atu faailoga, suʻega, togafitiga mo togacreatiti.

Tuua Lau Faamatalaga