E mafai ona faʻamalolo e faʻavavau le pancreatitis ma le auala e faia ai

E manaʻomia le pancreas mo le gaosia o enzymes digestive, hormones, ma le faʻatonutonuina o metabolic processes. Afai e sui le taumafataga, o mea ua fai ma vaisu, o le tino ua vave ona ita, o le togafitiga o le manaia o le tino e lagona ai lona tiga i le fusiua malosi i totonu o le manava.

Togafitiga o le pancreatitis e tele taimi e alu ai, o nisi taimi e tatau ai ona tau le faamai mo le tele o lou olaga, aua e vave ona oo i totonu o le tala. Ua fautuaina e fomaʻi e faapea, faatasi ai ma fualaau faasaina, faia se togafitiga ma togafitiga faafomaʻi masani. O se tasi o auala aoga e togafitia ai le pancreatitis o le faʻaogaina lea o mumumu.

O le faʻaaogaina o le mummy mo le togafitiga o faʻamaʻi na amata i le fia afe o tausaga talu ai, io tatou aso, e le o se mea e leiloa ai le lauiloa. Ina ia faʻaleleia atili le pancreas, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le mummy Asia Tutotonu, o le ituaiga mea lea e sili ona aoga mo le solia o le toe faʻafouga o gaioiga o le tino, faailoga o fibrosis.

Mo togafitiga faʻatasi ma le tutusa lelei, e mafai ona e faʻaaoga le mummy: primary, secondary. O le auala muamua o le fausia o le oloa e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o le resini, o loʻo maua i totonu o le papa o papa. O le tulaga lona lua e sili atu ona salalau, e aofia ai toega:

E masani lava ona vaeluaina le mumu i lanu, o le mea masani e lanu uliuli ma le apamemea, ma ua faʻaalia i le lanu enaena ma le uliuli le togafitia o le faʻaogaina o le mimilo i le paʻu.

O le mea e masani ona susulu ma vaivai, pe a faʻamalosi, e faʻalogoina se manogi. O le mamamy quality e le faʻapalapalaina, e faʻavave laitiiti.

Mama i le togafitiga o le pancreas

E faʻaaogaina mummies mo pancreatitis i le lalolagi atoa, ina ia maua ai le maualuga o le taunuuga, e tatau ona e faʻaaogaina se oloa fou, aua o se mea masini e tele mea e itiiti lona taua.

O le faʻaaogaina o mummoli e maua ai se tulaga lelei o le faʻamaʻi,

faʻaleleia le gaioiga o le vaega o meaʻai, faʻateleina le gaosia o enzymes, faʻamalosi puipui o le inumaga.

E le gata i lea, o loʻo i ai le faʻamautuina o le pule faalilolilo o le insulin, o le puipuia o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, maʻi o le maʻisuka, faʻamafanafanaga o le faʻalauteleina o le kesi, totoina. E mafai ona ausia le faʻaleleia masani o oloa i luga o le esophagus, faʻamalosia le puipuiga puipuia, ma puipuia ai pupuni toto.

O le vailaau e aofia ai mea taua, faatasi ma i latou:

O mea o loʻo i totonu o microelements e ofoofogia, e aunoa ma le faʻamautuina o le galuega a le okeni e le mafai. O le matafaioi o le mummy i le togafitiga o pancreatitis e faigata ona faʻamaualugaina; o le oloa e faʻaleleia uma ai le pancreas i le tino pancreatitis ma le maʻi, ma le tino atoa o le maʻi.

O loʻo i ai i le tele o vaega o le eleele ia resin deposits, tele lava i Tibet, Initia ma Rusia. Aʻo faʻaumatia meaʻai e sili ona maualuga, e masani ona amata ona latou faʻamaonia. Fai mai fomaʻi o le mummy i laulau e i ai taimi e le o se mea e le lelei. I le taimi o le laulau, o le oloa e leai se mea e tupu mai i suiga vevela ma kemikali, o se taunuuga, ua leiloloa mea aoga.

E oo lava i tulaga tau pisinisi, e faaopoopo vaega i le resin lea e fesoasoani e maua ai ni mea faitino ma faaletino.

O se tina moni - o se mea atoa, malosi, masini viscous, o loo i ai se tofo oona, o se manogi faapitoa lea e pei lava o le sukalati ma le bitumen.

Talosaga talosaga

I le tele o mataupu, o le mummy e tatau ona avea o se vaega o togafitiga faigata, e le manaomia le togafitia faʻatasi ma le oloa, o le aoga o togafitiga e le lelei ona faamatalaina. E faʻaaogaina le mummy i tamaititi, e faʻaaogaina e togafitia ai tamaiti, ae manaʻomia se suega o le allergy ao lei faʻaaogaina.

O sea resini e tatau ona faʻaaogaina i ni pepa, e leʻi faʻasese i le vai ma inu faalua i le aso. O le umi o le vasega e fuafuaina faʻapitoa, e faʻataunuʻuina le faʻaaogaina o le oloa mo le itiiti ifo i le masina. Ina ia faʻamalosia se taunuuga lelei, e toe faia le vasega, mo se faʻauiga tumau, e 3-4 vasega o togafitiga o loʻo faʻaalia.

O nisi tagata gasegase e faʻaaoga le mummy i le foliga o se paʻu, e le tatau ona galo oe e le mafai ona tuʻuina atu le oloa i le ava malosi. Faʻatasi ma le talaaga o le atinaʻe o pancreatitis i le taimi o le maitaga, e mafai ona e ave le mummy, ae ia iloa o mea gaʻo e mafai ona ulu i le susu o susu ma faʻaosoosoina le atinaʻeina o faʻamaʻi maʻi.

Ina ia faʻateleina le togafitiga ma faʻaleleia lona aoga, e manaʻomia le faʻaopoopoina le faʻaaogaina o le mummy i isi metotia o togafitiga, masani ona togafitia i le paluga o le resini i le meli:

Ua lava lea e faaopoopo ai se tasi o sipuni o le pusa o manu i le fofo. O le faʻafefiloi o fagu i le aloe o le a le aoga tele. E taua tele le 30% o le suka i le oloa nai lo le resini lava ia.

E tatau ona maitauina o ia togafitiga e matua leai lava se faʻailogaina, vagana ai le ono le mafai ona faʻamaonia.

O le uiga lelei o le gaʻoina lelei o le oloa i totonu o le gasegase o pancreatitis, faʻateleina taimi o faʻasologa o tala. Faʻatasi ma fualaau, e le afaina ai le tino.

Talosaga faʻaoga

O le tina mo le pancreas e mafai ona faʻaaoga uma i fafo ma fafo. I le faʻaogaina o le soona fai, e sili le inu i se vaifofo togafitiga. Faalua i le aso i totonu o se ipu malamalama vai, e tasi le papa o le resini ua solo, inu lemu. Ina ia le manaia le inu o le vai, faaopoopo se meli laitiiti.

O le togafitiga atoa e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga faʻatulafonoina a se fomaʻi, o le vailaʻau ma le umi o le faʻatagaina e fuafuaina taitoatasi. I le vaega laititi o le faamai, ua faaalia le mummy pe a uma le toomaga o uiga iloga, i le 4-5 aso o togafitiga ua fautuaina e amata ona pipii i se meaai faapitoa.


Mo le faʻaaogaina fafo, faʻaaoga le 10% mummy o le suauu, e mafai ona e kukaina oe i le fale. E tatau ona e ave le 10 kalama o le resini (e tusa ma se sipuniti), faʻasala i le 100 g o le meli (4 punetini), faʻafefiloi lelei ma alu seia maeʻa. O le oloa maeʻa e sili ona teuina i totonu o le pusaaisa, pe'ā tatau ai, faʻamalu le paʻu i le paʻu.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le mummy i le maʻi pancreatitis e lelei mo:

  • toe faʻafouina o metabolic processes i le okeni ua aʻafia,
  • Faʻasalalauga o le gaosiga o le sua o le pancreatic,
  • faaleleia atili o le pulelasi o elemene oona ma meaola oona,
  • toe faʻaleleia o le le atoatoa o failautusi.

O le resin faalenatura ei ai lona aoga aoga i le faagaioiga o le iniseti, faaleleia lona motumotu, le setete o microflora, ma taofi ai le faiga o mea e fai ai le tino, inflammatory ma fermentation. O le tele o iloiloga o tagata gasegase oe na faʻatinoina mea na faʻatatauina, o loʻo faʻamaonia ai le faʻamatalaga lenei.

O meatotino aoga o le mummy o loʻo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Faailoga o le maʻi

E tele taimi e maua ai le pancreatitis, o faailoga nei e tupu:

  • leaga manava
  • osofaʻiga masani o le fiaaai,
  • pe a uma ona 'ai, inu, manava manava.

E le gata i lea, o le tino o le tagata maʻi e toe pala, vaivaiga e aliali mai, o laumata o luga e vevela, laugutu e mago i taimi uma.

Fomaʻi togafitiga

Faʻatau togafitiga fualaau faasaina, e faatonuina ai e le fomaʻi se togafitiga patino mo tagata maʻi taitoatasi, e faavae i luga o mafuaʻaga na mafua ai le maʻi.

Faʻalogo lelei! Aʻo leʻi amataina le togafitiga mo le pancreatitis, e taua le manatua o le togafitiga o lenei faʻamaʻi ma faʻaumatia ai e faavavau e mafai ona maua pe afai e te mauaina i le taimi muamua lava.

I taimi o tiga matuia, o fualaau e le o le vailaau e masani ona masani ai, o vailaʻau e faʻaitiitia ai le gaogao ma faaititia le gaosia o le eletise hydrochloric i totonu o le tino.

Taua! O loʻo iloa i le pancreatitis, o le gaosiga o enzymes e matua faʻaititia, e fesootaʻi ma lenei mea e manaʻomia ai mo latou sui.

Suia fualaau faasaina e aofia ai Pancreatin, Mezim, Creon, Panzinorm. E manaʻomia lou faʻaaogaina o nei vailaʻau aʻo leʻi 'ai.

Ursosan, Allohol, Odeston ua fautuaina mo togafitiga o cholecystitis

E masani lava, pe a tupu mai le pancreatitis, e mafai ona avea le gallbladder ma mea mumū, i le tulaga lea e tatau ai ona togafitia le pancreatitis ma le cholecystitis. I lenei tulaga, e mafai ona maua se aafiaga lelei e ala i le faaaogaina o fualaau faasaina e pei ole Allohol, Odeston, Ursosan.

Togafitiga ma togafiti a tagata

Aʻo leʻi amataina le togafitiga o pancreatitis e le masani ai i auala faʻaleaganuʻu, aua neʻi galo o togafitiga faʻalapotopotoga e mafai ona togafitia tumau lenei faʻamaʻi, ae na o le faʻaaoga masani o fua o mea nei:

  • Propolis. O le faavae o le togafitiga mo le pancreatitis e masani ai o lona mafai lea ona toe faʻafoʻi mai le pancreatic. Faʻaiʻu fasi vaega o propolis i aso taʻitasi aʻo leʻi 'ai. Nai lo le faʻamalosi malosi, e mafai ona e faʻaaogaina lona fua, lea e mafai ona faʻatau i se fale talavai. Ina ia aloese mai le susunuina, e tatau ona faamamaina le suasusu i le susu.
  • Mumiyo. A faʻaaogaina le mumiyo i se tagata maʻi i le pancreatitis, o maʻila uma na tulaʻi mai i le taimi o le faamaʻi o le maʻi, toe faʻafoʻi le tino o le glandular, ma faʻamalo le faʻaogaina o le tino. E mafai ona e faʻaaogaina le mumiyo i le ituaiga o laupepa poʻo se siʻosiʻomaga. E tatau ona e inuina faalua i le aso mo le masina e tasi.
  • Chamomile O le faʻaaogaina o le chamomile i le togafitiga o le pancreatite e masani ai e fesoasoani e faʻamalo ese ai spasma ma faʻaitiitia ai le mumū. E mafai ona e inu i le chamomile fusion aʻo leʻi 'aʻai ma pe'ā uma ona' ai.
  • Milu vao. Afai e amata ona tupu i le ate ma le gall vevela ma le pancreatitis, ona tatau loa lea ona ave le laʻau vaovao, talu ai ona o le saofaga i le vevela o le talo ma faʻasaʻo ai faiga faʻavaomalo.

Taua! Aʻo leʻi faʻaaoga togafitiga fualaau poʻo togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga faʻa-Iutaia ina ia faʻamalolo ai le pancreatitis, e tatau ona faʻatalanoa se tagata poto faapitoa.

Taofiaga

Ina ia aua neʻi faʻailoaina le fesili pe faapefea ona togafitia le pancreatitis oona, e tatau lava ona e faia ni puipuiga e puipuia ai le maʻi. I le pancreatitis e le masani ai, ina ia aloese mai le vevela, e tatau i le tagata gasegase ona tausisia se meaai i lona olaga atoa: o meaai gaʻo, falai ma mea vevela e tatau ona tuuese mai le taumafa. E tatau i tagata ulaula ona tuʻu le tapaʻa, soʻo se ituaiga ava malosi e faasaina.

Ina ia le maua se faʻamaʻi e pei o pancreatitis, e tatau ona e taitaia se soifua maloloina, ae le o le faʻaleagaina o meaʻai leaga, taʻalo i taʻaloga ma faʻaalu le tele o taimi i fafo. E tatau ona togafitia i taimi tatau uma faʻamaʻi faʻapupulaina e fesootaʻi ma le ate, gall less and duodenum.

Le faʻamaloloina o le faʻaaogaina o le mummy

Pancreatitis o se faʻamaʻi o le pancreas, lea e tuʻuina mai faatasi ma le faʻaitiitia o le gaosiga o enzymes, faʻamalosi ma tuʻufaʻatasiga i totonu ole inumaga. O tagata e masani ona faia togafitiga e faʻamalosi e pipii i se taumafataga faapitoa io latou olaga atoa.

E masani lava, o togafitiga faʻafesoʻotaʻi togafitiga e le aoga. O le mea lea, o tagata gasegase e suʻe i metotia faafaʻasolopito, o le tasi o ia o le mummy. O loʻo i ai meaʻai e masani ai, e aofia ai flavonoids, amino acids, valine, vitamini ma elemene. O nei mea e maua ai le manumalo i le faʻamaʻi ma le faʻamalologa umi.

Mama ma le pancreatitis:

  • fesoasoani e faʻaititia le faaleagaina o lala, o le leiloloa o nofoaga fibrous,
  • faʻamālōlōina le gaʻo ma sela o le okeni o le parenchymal,
  • faʻaleleia faiga faʻava-o-tino i totonu o le pancreas,
  • Faʻasalalau le faʻasologa o le vai oona,
  • Faʻaitiitia le le lava o enzymes.

Faafetai i lenei togafitiga faamalolo, o le togafitiga o pancreatitis e maua ai se uiga lelei. Ua maeʻa i le tasi vasega, ua maitauina e le gasegase le alualu i luma faifaipea. I le faʻaopoopoga i mea o loʻo taua i luga, o le mauga resin:

  • totogi mo le le lava o mea taua i totonu o le tino,
  • faʻaosofia le metabolism i le telefoni feaveaʻi,
  • aveese mea e pala, toxins mai i le ate, ma faʻamautuina lona gaioiga,
  • aveese le lagona o le vaivai i le manava, afaina,
  • toe faʻafoʻi mai le mucous membranes o totoga i totonu.

O le faʻaleleia o se tagata olaola e amata ai le faʻamaloloina o le tino, faʻaleagaina ai faʻafitauli faʻapitoa.

E faʻapefea ona ave se mummy mo faʻamaʻi o le pancreas?

Resin mo pancreatitis e faʻaaogaina i totonu ma fafo atu. O le mea e sili ona salalau o le faʻaaogaina lea o le fale. O le mafutaga ma le mummy o isi metotia o vailaau faaleaganuu e mafai ai ona faateleina le aoga o togafitiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻi le suamalie ma le aloe i fualaau. Ina ia aloese mai le le tutusa ma fualaau faasaina mo pancreatiti, latou te inu le resin pe a uma ona talanoa i se fomaʻi.

Lalo o le 3 recipes mo le faʻaaogaina o le mummy e togafiti ai le pancreatitis. O ia mea uma ua fuafuaina mo se vasega tumau 20-30 aso. A maeʻa le vaiaso-maeʻa ona sosoo ai lea, pe afai e tatau ai, e toe faia le togafitiga. O le taimi tonu o le vasega e fuafuaina e le fomaʻi.

Fiva mo paʻu mamafa ma e le gata.

Ou te alofa tele i le tele o taimi ina ua uma le tautotogo. O lea la ou te taumafai e fai soo. O le fiber na fesoasoani i se tagata vavalalata e feagai ma se faafitauli faʻapitoa lea na afaina ai o ia i nai tausaga talu ai - faʻavae. Mo le faʻamatalaga: o le fiber o le filo meaai lea e maua i fualaau faisua, fualaau aina, cereals, ma pi. E le o faʻafefeteina e enzymes digestive o le tino, ae o loʻo gaosia e le intestinal microflora. O le fiva e mafai ona sosolo ma e le mafai ona faʻaaogaina vai. Faʻaagofie.

Pancreatitis i tamaiti - mafuaʻaga, faʻamaoniga, meaʻai.

O le pancreatitis o se mumū o le pancreas. E 2 ituaiga autu o lenei mumū: gasegase ma tumau. O nei fomu e taatele i tagata matutua. I tausaga talu ai nei, o se aganuʻu le faʻamalamalamaina o le tasi - faʻamalosia o le pancreatitis (saʻo le tautala - faʻamalosia le pancreatopathy) - sili atu i tamaiti. Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, o le enzymes e faʻamaloloina e le gland e le tatalaina i totonu o le duodenum, ae amata ona faʻaumatia (faʻaogaina o oe lava). Enzymes ma toxins, lea i le faia o lea mea.

Polokalame Antiparasitic mo tamaiti.

Afai o lau fanau e alu i le aʻoga, taalo i le sandbox, i le taumafanafana ola i le atunuu i totonu o le nuʻu, 'ai se meaʻai faʻatau - ona matou o ai lea ia te oe! O lenei tautotogo, o le pediatrician, na tilotilo i le suʻeina o le toto o le afafine ogatotonu, na fautuaina e inu i pusa. O le mea moni o le puʻeina o meaola e ala i le siʻu e le o se mea faigofie, ae i le auiliiliga o le toto e mafai ona e matauina tulaga o le auai. Ona matou malaga atu ai lea i le atunuu mo le taumafanafana atoa, lea e taumafai ai le aupito laiti i taimi uma e taumafai se mea e tofo ai, inu vai mai le vaitaele, mo se faataitaiga (ma e le o oʻu neura.

Sosoʻo i le vae - plaster poʻo le faʻasologa? Tomai a tamaiti

Na liliu e le tama lona vae, i le mea tonu lava na latou o atu i le potu o faalavelave faafuaseʻi - ina ua uma le ata sa i ai se tamai togi. Sa faʻaaogaina le pepa (pei o le lua vaiaso). Gypsum, ioe, e le lelei le le fiafia - mamafa ma le mafai ona susu. O le fesili pe tatau ona sui le gypsum i se seevae faigata o le seevae pe e aoga le lua vaiaso e mafatia ai? Faʻafefea ma o fea e mafai ona ou sui i se vaʻaiga (muamua alu i se fomaʻi ona e alu lea i le potu o le ortho pe alu i le pito i luga tonu)? O le a le umi talu ona maeʻa le aveeseina o le pepa / faʻataʻitaʻiga o le a mafai ai e le tamaititi ona savali masani (o se taua taua ao lumanai Iuni.

Flashback Ankor's blog i le 7ya.ru

O teine ​​e 7.5 tausaga. I le fale i le tausaga ma le lua masina. O le fetuunaiga a Childkin sa matuai taufaamatau lava, na ou tusia pe na faapefea ona matou taulimaina ma tagofia ai. O le isi aso sa i ai se mea faapena.Faʻamolemole mo faʻamatalaga o le tino i luma, ae aunoa ma i latou i soo se auala. Na amata ona lagona e le tamaititi le maʻi i le toe faia o le tala i le choreography. A o alu atu i le fale - na faʻaauau mea uma. Sa ou inu vai i le fale - toe. Ona fai mai lea o ia: Ou te fia 'ai, foaʻi mai se mea ou te' ai (e faʻamatalaina soʻo se faʻafitauli e pei o le fiaai). Sa ou fai atu e ui e le mafai ona ia 'ai, a itiiti mai e lua itula e manaʻomia.

E te manatu e mataga lenei?

1. I Taialani, e matua mataga lava le paʻi atu i le ulu o le tagata o loʻo e talanoa i ai, faʻapea foi ma patipati i luga o le tauau. O nei gaioiga e lua o ni faʻaaliga o le agaalofa, ma o le faʻaalia o le agaalofa i Taialani o le maualuga o le mataga. 2. I totonu o Amerika, o fafine matitiva e le mafai ona faʻasalalau i latou i se nofoaga faitele, aua o lenei mea, e te vaʻaia, ua manatu e mataga mataga. Ma o le tilotilo atu i tagata i le faʻata e sili atu ona leaga. O le mea lea e faasaina e le Atua 3. I le vaitau 20, ua mavae atu seneturi i aʻoga Rusia na sili atu ona ola lelei, ona o le tauvaga.

Manaʻomia se tagata aoga finocrinologist i Moscow ma / poʻo le Moscow Region. Sui

Faamolemole aua le tuliesea au i lau fesili (i le au faʻasino). O le masani o le teineitiiti e 8-9l, na foliga mai sa maʻi lona maʻisuka, na siakiina i Tushino, na faatonuina e tui inisalini, ae e le talafeagai, e lei iloa e le tino, ae foliga mai o le ate o loo tupu tele mai ia te ia i se tamaitiiti. E le o fai mai e fomai se mea, ma e le i puleaina le suka. O le ituaiga o maʻisuka e leʻi maeʻaeʻa atoatoa. Matou te manaʻomia se fomaʻi lelei e faʻataʻitaʻiina, seivagana ua mafai ona matou maua, atonu o se tasi i luga.

E te iloa, pe a oʻo mai i mea ogaoga, ou te talitonuina na o lala sooupu a le malo ma talafaasolopito ma aga masani. I lenei tulaga, o le Inisetiute o Endocrinology, e aofia ai le Institute of Pediatric Endocrinology.

O le a se mea e mafai ona ou fai atu mai ou lava aafiaga: i se tulaga e le alu i le Endocrinology Center i Taganka. O latou faʻasalalauga i soo se mea i le mata, ma i totonu o le suʻega o afi e muamua pa'ū. Na latou folafola mai ia te aʻu iina e fofo (!) O le maʻisuka mai ia te aʻu mo le 80, e foliga mai, o le fia afe o rubles. Ma na latou malepelepe faʻatasi ma taʻutaʻu, ioe. Taofiofi e pei ona latou mafaia. E ui lava i le mea moni e le o masalosalo lava au, pe ana leai loʻu toalua faafomai, atonu semanu ou te faaseseina. E mafai ona ou vaai faalemafaufau pe faʻapefea ona aʻafia le tina o le tama ona o ia faʻafefe.

Aisea e mate ai tamaiti o aso muamua o le olaga? O se tasi o mea sili.

I le 9 masina o le pepe e tupu i lalo o lou loto, lea ua siomia e le gata i lou alofa ma le alofa, ae faapea foi i le puipuiga malu mai le tino o le amniotic ma le vai o le amniotic. O le fusi o le fetal e fai ai se vaʻa faʻamaufaʻailogaina i se siosiomaga le lelei, faʻafetai i le tamaititi e puipuia mai faʻamaʻi. E masani lava, o le malepelepe o le paʻu ma le lolovaia o le vai o le amniotic e tupu ao le i fananau mai (pe a tatala atoa le totoa) pe tuusao i le taimi o le fanau mai. Afai na gau muamua le amio saʻo, o lenei.

11. E masani lava ona faia e le fomaʻi se siakiina ma se faʻamaonia o le faʻaleleia o le vai i luga o suʻesuʻega?
Faatasi ai ma se malologa tele, e le faigata le faia o se siama. Ae, o le mea e leaga ai, pe tusa ma le afa o mataupu, o fomaʻi e oʻo lava i le taʻitaʻia o falemaʻi e masalosalo i le suʻesuʻega pe a latou faalagolago i na o suʻesuʻega ma metotia suʻesuʻega tuai.

12. E mafai ona iloa le fufuluina o le vai e faʻaaoga ai le ultrasound?
O le suʻesuʻeina o faʻamatalaga e mafai ai ona fai atu pe maualalo le vai pe leai foi se fafine. Ae o le mafuaʻaga o oligohydramnios atonu e le gata o le malepe o paʻu, ae na faʻaleagaina foi le gaioiga o le fetus ma isi tulaga. I le isi itu, ei ai ni mataupu pe a tupu se faʻapuupuuga o le paʻu i le talaaga o polyhydramnios, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma togafitiga o gaʻo a se fafine maʻitaga. O le suʻesuʻeina o faʻamatalaga o se auala tāua lea mo le mataituina o le tulaga o se tamaitai ua vave ona malepe le paʻu, ae e le taliina le fesili pe ua maeʻa faʻamalosi.

13. E mafai ona iloa le fufulu vai i se suʻega faʻapitoa?
O le mea moni, o loʻo i ai se auala faʻapitoa mo le fuafuaina o le vai o le amniotic, e faʻavae i luga o le fuafuaina o le malosi o le siosiomaga vaʻaia. E taua o le suʻega o le nitrazine poʻo le amniotest. E masani lava, o le siosiomaga vaʻaia e maua ai se tali malosi, ma o le vai o le amniotic e le mautonu. O le mea lea, o le aʻafiaga o le vai inu i totonu o le vaʻa e taʻitaʻia ai le moni o le siosiomaga vaʻaia. Ae, o le mea e leaga ai, o le maualuga o le siosiomaga vavalalata ua faʻaititia i isi tulaga, e pei o le siama, urine, susu. O le mea lea, o le mea e leaga ai, o se suʻega e faʻavae i luga o le faʻamautuina o le vailaau vavalalata e maua ai le tele o mea sese ma taunuuga le lelei.

14. I le tele o falemaʻi faʻalavelave faʻalavelave, o loʻo i ai se paʻu i luga o le vai, o le a le saʻo o lenei metotia o le suʻeina o le vai e leʻi faʻaavanoaina?
O le gasegase faʻasalaga, o loʻo i ai le sua o le fetal, pe a faʻaaogaina i se tioata e faʻafefeteina ma mamago, o se mamanu e foliga tutusa ma lau lau (fern phenomenon). Ae paga lea, o le suʻega e maua ai le tele o faʻamatalaga le saʻo. E le gata i lea, i le tele o falemaʻi, o fale suʻesuʻe e faʻaaogaina na o le aso ma aso o vaiaso.
15. O a auala faʻaonapo nei mo le suʻesuʻeina o le malepelepe vave o membranes?
O auala faʻaonapo nei mo le suʻesuʻeina o le malepelepe vave o membranes e faʻavae i luga o le fuafuaina o puipuiga patino, lea e tele i le vailaau amniotic ma e masani lava ona le maua i le faʻasaina o le suamalie ma isi meaola o le tino. Ina ia maua nei mea, o le a faʻaosoina ai se masini antibody system e faʻaaogaina i le vaega o le suʻega. O le taʻiala o le faʻaaogaina o ia suʻega e foliga tutusa ma se suʻega o maitaga. O le suʻega sili ona saʻo o se suʻega faʻa-protein lea e taʻua o le placental alpha microglobulin. O le igoa faapisinisi o AmniSure®.

16. O le a le saʻo o le suega a Amnishur?
O le saʻo o le suega Amnishur o le 98.7%.

17. E mafai e se fafine ona suʻe le Amnishur ia te ia lava?
Ioe, e le pei o isi metotia suʻesuʻe uma, o le faʻatulagaina o le Amnishur suʻega e le manaʻomia ai le suʻega i faʻata ma e mafai e se fafine ona tuʻu i le fale. O mea uma e te manaʻomia e faia ai se suʻega o loʻo aofia i le pusa. O le tampon lea o loʻo tuʻuina i totonu o le vavae i le loloto o le 5-7 cm ma o loʻo i ai iina mo le 1 minute, o se ipu faʻatasi ma se solu lea e mulumulu ai le paluga mo le 1 minute ona togi ai lea o le laasaga o le suʻega lea ua tuʻuina i totonu o le faʻaoga. O le taunuʻuga e faitauina pe a uma le 10 minute. I le tulaga o se taunuuga lelei, e pei o se suʻega o le maitaga, e 2 pa faʻaalia. Faʻatasi ai ma se taunuuga le lelei, tasi le laupepa.

18. O le a le mea e fai pe afai o le suʻega e lelei?
Afai o le suʻega e lelei, e tatau ona e valaʻau i se falemaʻi pe faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi pe afai ole sili atu i le 28 vaiaso ma le ofisa gynnecological o le falemaʻi pe afai o le maitaga e itiiti ifo i le 28 vaiaso. Ua amata le togafitiga vave, o le tele lava o le aloese mai faʻalavelave.

19. Faʻapefea pe afai o le suʻega e le lelei?
Afai o le suʻega e le lelei, e mafai ona e nofo i le fale, ae i le isi asiasiga i le fomaʻi, e tatau ona e talanoa e uiga i uiga faʻaleaga.

20. Afai e silia ma le 12 itula ua mavae talu mai le teteʻeina o le paʻu, e mafai ona fai se suʻega?
Leai, afai e silia ma le 12 itula na pasia mai le taimi na manatu ai le malepe ma o faailoga o le tafe o le vai ua taofi, ona mafai lea e le suʻega ona faʻaalia se mea sese.

Fesili ma tali e uiga i le vave oʻo mai o le vai o le amniotic

1. E faʻafia ona tupu le malepelepe vave o membranes?
O le faʻamavae faʻafuaseʻi o faʻataʻitaʻi e tupu i le tusa ma le tasi i le 10 fafine maʻitaga. Ae ui i lea, toetoe lava o tamaitai uma e fa e iai ni faʻamaoniga patino e mafai ona fenumiai ma le malepelepe vave o membranes. O lenei faʻapitoa o le faʻaogaina o le tino i le faʻaogaina o le tino, ma le itiiti o le faʻasolosolo o le tino i le taimi mulimuli ma maitaga ma le faʻatagaina o le gaʻo i taimi o faʻamaʻi pipisi.

2. E faʻapefea ona faʻaalia le malepelepe vave o membranes?
Afai o le malepelepe tele o paʻu ua tutupu, ona le mafai lea ona fenumiai ma se mea: o se aofaiga tele o se vai manino ma le le pisia ma le le lanu o le a vave ona tatala. Ae peitaʻi, afai e laʻititi le va, e taua foi o se vaʻaia poʻo le maualuga o le vaʻalaʻi e fomaʻi, o lona uiga e ono faigata tele ona fai se faʻamaʻi.

3. O le a le lamatiaga o le malepelepe vave o membranes?
E tolu ituaiga o faʻafitauli e ono oʻo atu ai i le malepelepe vave o membranes. O le faʻalavelave sili ona masani ma ogaoga o le faʻapupulaina lea o se faʻamaʻi maualuga, e oʻo atu i le tumutumu o le pepe fou. I le maitaga o le maʻitaga, o le malepelepe vave o paʻu e mafai ona oʻo atu i le fanau mai vave ma faʻamaunuʻuga uma o le fanau mai o se pepe ua leva ona fanau. Faʻatasi ai ma le tele o le tafe o le vai, faʻaleagaina o le masini i le fomaʻi, faʻavaveina o le uamea, ma le faʻasoesa o le placental e mafai.

4. O ai e sili atu ona vaeluaina membranes?
O aʻafiaga o aʻafiaga mo le malepelepe faʻafuaseʻi o paʻu o faʻamaʻi pipisi, faʻatoʻateleina o paʻu e mafua mai i le polyhydramnios poʻo le maʻitaga tele, gasegase o le tino, le maeʻa maeʻa o le uterine pharynx. O se mea taua e ono lamatia ai le malepelepe vave o membranes i le taimi o le maitaga muamua. Ae ui i lea, i le toetoe lava o tamaitai uma e 3, o le malepelepe o manoa e tupu i le toesea o soo se tulaga lamatia matautia.

5. O le a le vave e galue ai pe a maeʻa le malepe o le paʻu?
E tele lava ina fuafua i le umi o le maʻitaga. Faʻatasi ai ma le maʻitaga tumau i le afa o le fafine o loʻo galue faʻafuaseʻi i totonu o le 12 itula ma sili atu i le 90% i totonu o le 48 itula. I le maitaga o le maitaga, e mafai ona tausia le maitaga mo le vaiaso pe sili atu pe afai e le auai le maʻi.

6. E mafai ona faʻasaʻo faʻalelei se naiʻona o le vai o le amniotic?
E masani lava, o le fusi o le fetal e malu ma leai, e tusa lava pe itiiti ifo le ulu atu o le vai inu i totonu o le vaalele e le tupu. Mo le lūlūina o le susu o le amniotic, e masani ona faʻaaogaina e tamaitai le tele o togafitiga faʻaletonu poʻo le faʻaletonu o le vai.

7. E moni pe afai o le faʻamaʻaʻaina o le vai, o le maitaga ua muta e tusa lava pe o le a le taimi?
O le faʻamavae faʻamuamua o paʻu o le mea moni o se faʻalavelave sili ona matautia o le maʻitaga, ae faʻataʻitaʻi faʻamaonia, falemaʻi ma togafitiga taimi, o le maitaga muamua e mafai ona faʻalautele pe afai e le tupu se faʻamaʻi. Faatasi ai ma se maitaga atoa ma latalata i le taimi atoa, o se tulafono, latou te faʻamalosia ai le amataga o le galuega. Faʻaaogaina faʻaonapo nei o suʻesuʻega ma togafitiga, ma i lenei tulaga, faʻatagaina oe e saunia lelei se fafine mo le fanau mai.
8. Afai na tupu le malepelepe o le uamea, ae le o le moli mucous ua le toe i ai, pe puipuia ea mai le faamai?
O le moli mucous e puipuia moni lava mai le faʻamaʻi, ae pe a vaeluaina le membranes, e le lava le tasi puipuiga o le mucous plug. Afai e le amataina togafitiga i totonu o le 24 itula o le malepelepe, e mafai ona tutupu ni faʻafitauli pipisi matuia.

9. E moni e vaeluaina le vai i luma ma tua, ma o le tafe o le vai i luma e le leaga, pe masani ona masani ai?
Ole vavaega o va o le fetal ua vaeluaina i luma ma tua, ae e tusa lava pe o fea na tupu ai le va, o le faitotoa lea i le siama.

10. O a mea e muamua mai i se malologa?
E naʻo ia lava, o le malepe o paʻu ua tupu ma le leai se faʻaletonu ma e aunoa ma se poma.

Le faʻaaogaina o le mummy maman

O le Alcy mummy e sili ona aoga mo le maʻi. Ona o le gaioiga laiti, o loʻo aofia ai le maualuga o mea e manaʻomia mo tagata. Ma e mafai foʻi ona e faʻaaogaina fualaau faʻamalosi i totonu o laupepa poʻo capsules o le 200 mg. Latou te faia lenei mea:

  • inu 2 capsules faalua i le aso (taeao ma le afiafi) pe a ma le afa itula ao lei faia se taumafataga. Lafoaia i lalo i vai poo susu,
  • 1 g o le resin atoa ua faʻafefeteina i totonu o se ipu vai. Ave sina afa tioata pe a uma ona ala i luga ae leʻi moe.

Fesoasoani muamua ma le puipuia o pancreatitis

O le togafitiga o le mumcreas mammy e naʻo fafo atu o le vaitaimi o le faʻamalosiaga ma le tino i lalo o le vaavaaiga a le gastroenterologist.

I taimi o osofaiga, e mafai ona e faʻaaogaina le fualaau faasaina pe a uma ona aveese faʻamaʻi tiga. E masani lava, o le taumafa e amata i le aso 4 - 5 o togafitiga malosi, mulimuli i se taumafataga patino. E taua le inu i le faʻaiʻuga a le tina pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi. Soo se mea lava e ulu atu i le manava e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i luga o le pancreas.

Fesoasoani muamua mo le faʻamalosia o le faʻamaʻi

Faʻailoga o se osofaʻiga mataʻutia o pancreatitis, e le mafai ona e mafaufau loloto ia oe lava. E tatau ona valaʻau i se falemaʻi, aua o lenei tulaga o se mea e lamatia ai le ola. E tuʻuina mai ma faʻamaoniga nei:

  • tiga ogaoga i le epigastrium ma le pito i luga,
  • o le tiga e sili atu ona malosi i se tulaga vavalalata. E alu ese pe a nofo se tagata ma lona tino ua tulei i luma pe i totonu o se tulaga o le embryo (o taoto i ona tafatafa ma ona tulivae ua tu i lona manava),
  • vevesi ma le afaina, tiga i le palpation,
  • viliina e le faaleleia ai le soifua manuia,
  • lagona poʻo le manava
  • paʻu mamafa mamafa, leai se manaʻo.

Afai, i le i ai o le itiiti ifo o le tele o osofaiga o loʻo i luga, e te le o sailia le fesoasoani a fomaʻi i taimi talafeagai, o le atinaʻeina o faʻalavelave e pei ole:

  • gasegase gasegase,
  • peritonitis
  • mumu mumlenti o le pancreas (alosi, phlegmon),
  • pancreatic necrosis.

Seʻi oʻo mai le falemaʻi, e mafai ona e tuʻuina atu i le tagata maʻi se tui o se antispasmodic (drotaverine). O se mea mafanafana mafanafana o loʻo tuʻuina i luga o le vailaʻau faʻateleina.

E leai se tulaga e tatau ona e tuʻuina atu i le tagata maʻi maʻi sauniuni, fafaga ia te ia. E naʻo le mea e faʻalavelave ai le tulaga. O suʻesuʻega i lenei tulaga e le aoga. O le togafitiga o le tino pancreatitis e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O mataupu autu autu o le fiaaai, malulu ma le filemu.

O le tagata maʻi e faasaina ona 'ai mo ni nai aso. E na o minerale e le o le suavai, vai vaivai, o le susuga soupeti e faatagaina. O le tagata gasegase e tuʻuina atu i ai le filemu ma le malulu i luga o le nofoaga o le tiga.

Fuafuaga puipui

Faatasi ai ma osofaiga faifaipea o pancreatitis, latou te talanoa ai i se faasologa masani o le faamai. O ona faailoga e le o faʻaleleia. E masani lava o le tiga lenei i le pito i luga pe a uma ona 'ai, faʻailoga, afaina. O le faaletonu o le gaioiga masani e togafitia i vailaau e faaosofia ai le gaogao, faapea foi ma fualaau faasaina e poloka ai le pulelasi o le gastric juice. O se fesoasoani lelei i togafitiga o le maʻi o le mummy. Ia mautinoa e mulimuli i se taumafa malosi.

O le pancreatitis e le mafai ona faʻamalolo i le fale. Ae ui i lea, o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e mafai ona puipuia ma faʻaitiitia ai ona faailoga. Le faia o lenei mea:

  • aua le inu ava malosi
  • meaai e tatau ona vaevaega: masani i ni vaega laiti,
  • ua faaitiitia le tele o le gaʻo. Latou te teuina le ¼ o le malosi o le taumafa,
  • le masani ona faʻaaogaina multivitamins, aemaise vitamin D. o loʻo faʻaalia. E faʻaitiitia ai le lamatia o le hypovitaminosis.

Faatasi ai ma le tele o le vevela o le pancreatitis masani poʻo i le vaega o le faamagaloga o le faʻamaʻi, o le togafiti ole mummy e mafai ona suia i togafitiga ma sauniuniga e faʻavae i luga o pollen po o propolis.

E iai aʻafiaga mai lenei togafitiga?

E manatu le tina o se auala saogalemu. Ae o se mea e sili ona manaia e ola ai siama. Faatasi ai ma le faaumiumi ma le le pulea o le faʻaaogaina, e mafai ona mafua ai le faateleina o le toto, ma:

  • tigā
  • Tachycardia
  • fiafiaga
  • vevela paʻu.

Aʻo leʻi faʻaoga, e tatau ona faia se suʻega faʻapalepale. O le afa o le laulau e inu i luga o se manava gaogao ma siaki foliga o le tino. Afai i le afiafi e leai se taotoga, paʻu o le paʻu, e leai se mea faʻafefe i le oloa.

E le fautuaina le faʻaaoga o pusi pusi pe a:

  • maʻi leaga
  • maʻitaga ma lactation
  • gaioiga toto
  • toto maualuga.

Faʻavasegaina e le mafai ona faʻafefiloi le mummy i meainu malosi.

O le aveina o mumumu e mafai ona fesoasoani tele i le togafitiga o pancreatitis. Ae e le o se panacea.O le resin naʻo le faʻamaeʻaina o togafitiga faʻale-aganuʻu na faʻatupulaia e le gastroenterologist.

Tuua Lau Faamatalaga