Talosaga mo le cholesterol

O le vailaʻau faʻasaina i le maualuga o le cholesterol o se meafaigaluega aoga lea e fesoasoani e toe faʻafoʻi le metabolism i le tino. O lenei aafiaga e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le "leaga" cholesterol. E faapefea ona galue le vailaʻau? O a ni faʻamatalaga ma faʻailoga? O nei mataupu ma isi mataupu e tatau ona iloiloina i auiliiliga.

Atherosclerosis o se faʻamaʻi lea e faʻaaogaina i luga o le toto o le tagata maʻi le palapala cholesterol. A o faagasolo lenei vaitaimi, ua faʻalavelaveina faiga faʻavae i le tino, lea e oʻo atu ai i le faʻaaogaina o galuega a gaioiga uma. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaogaina o le myocardial ma isi faʻalavelave ogaoga. Ina ia aloese mai ia tulaga, o le fualaau faasaina o loo i ai nei i le maketi tau vailaau mo togafitiga, lea e aʻafia ai ma faailoga o le atherosclerosis.

Faamatalaga o le fualaau faasaina

O le meaʻai mo le tuʻuina atu o le cholesterol e maua i foliga o paʻepaʻe paʻepaʻe, ia o le paʻu paʻu foliga. O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai mea gaosi e mafai ona foia ai le maualuga o le cholesterol. O nei vailaʻau e aofia ai le tau, faʻapea foʻi vaega o fesoasoani:

  • pateta pateta
  • gelatin
  • calioum stearate
  • microcrystalline cellulose.

Faʻafetai i nei mea, o le vailaʻau e faigofie ona faʻaogaina e le tino, lea e tau atu i le ausia o taunuuga lelei i togafitiga.

Taurine o se metabolic product of several amino acids: cysteine, cysteamine ma le methionine. O lenei elemene o loʻo i ai se mea e puipuia ai le natura ma le faʻamalieina. I le faʻaopoopoga, o le vailaʻau e fesoasoani i le faʻamautuina o le metabolism o le calcium ma le potassium, ma aʻafia foi i phospholipids.

I le faʻaopopo atu i le mea moni o loʻo faʻaititia e le Tino le cholesterol, o le vailaʻau o se tagata e faʻamalosia ai le faʻamalosi. E fesoasoani e toe faʻafoʻi le paleni o le hormonal e ala i le tuʻuina atu o le adrenaline ma le prolactin.

O le kulupu o vailaʻau, lea e aofia ai le Vaisini, e faʻataʻitaʻiina le faʻaaogāina o le faʻamaʻiina lea e faia i totonu oo tatou tino, e faʻaalia ai meatotino faʻasao ma aafia ai le enzymes o loʻo aʻafia i le metabolism i totonu o le ate, fatu ma isi totoga.

Afai o le tagata maʻi e masani ona inu popo, ua iloa e tagata atamamai i le tino o le tagata maʻi:

  • toe faʻaleleia toto
  • ua faʻaitiitia le faʻaititia.

O nei mea uma e fesoasoani e faʻaitiitia ai le ono lamatia ai le toto i le toto.

I le faaopoopo atu i le mea moni na tuʻuina ifo e le ulu le cholesterol i maʻi na mafatia i le atherosclerosis, o le vailaʻau na fesoasoani e faʻaitiitia le toto.

O manatu o tagata atamamai ua faailoa mai o le fualaau faasaina na fesoasoani i le faaleleia atili o le tulaga o gaioiga uma o tagata gasegase, talu ai ua faamautuina le faagasologa o metabolic i le tino.

E lelei togafitiga a Dibikor i maʻi cardiovascular, o le mea lea o le tele o gaioiga o le fualaau faasaina e lautele. Ae ui i lea, e taua le matauina o le maualuga o le toto maualuga, o le a le fesoasoani ia vailaʻau.

O le tele o tagata gasegase na matauina ina ua mavae le afa tausaga o le faʻaaogaina o vailaʻau, faʻalauteleina le tino o le tino, faʻaleleia le soifua maloloina o le tagata, faʻaitiitia le lagona o le ate, ma pa'ū le toto o le cholesterol toto.

Faatonuga mo le faaaogaina

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e matua ese lava. O lea la, o vailaʻau faʻaaogaina i le siama o le maualuga o le cholesterol, maʻisuka ma le inupia, lea na mafua mai i le faʻaaogaina o "fatu" fualaau faasaina.

E le fautuaina le inuina o fualaau mo tamaiti ei lalo o le 18 tausaga le matutua, faapea foi ma tagata ua le afaina i mea o lo o fausia ai le oloa.

E tatau ona faapea o le atherosclerosis o se maʻi ogaoga e tatau ona togafitia i le amataga. Aua nei e auai i togafitiga fale ma ave ai oe lava. Ina ia mafai ai ona saʻo le fua, ia tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi o le a ia fautuaina le togafitiga talafeagai.

O aʻafiaga o lenei fualaau faasaina e toetoe lava a le iloa. E na o nisi lava tulaga, e mafai e tagata gasegase ona maua se faʻafitauli faʻafefe i vaega o le vailaʻau.

I nisi o tulaga, o le fualaau faasaina ua faatonuina i tagata gasegase e faaitiitia le mamafa o le tino. Ave le fualaau faasaina o se vailaau mo le leiloa o le mamafa e manaʻomia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Faʻavae ma vailaau faʻaleagaina

O le vailaʻau faʻatauvaʻai ua faʻaaogaina i ni pepa o loʻo i ai le gaosiga o mea gaosi, lea e faia i le tau faasaga i maualuga maualuga o le cholesterol.

O le mea autu o le fualaau faasaina e matua aʻafia i le faʻamautuina o le fesuiaiga o K ma Ca, e avea o se puipuiga o siama mai i ituaiga eseese o le faʻaleagaina, faʻaititia le maualuga o le "leaga" cholesterol ma fesoasoani e toe faʻafoʻi le paleni o hormones. O le meaʻai, o le a faʻasalalau ai faiga faʻaaogā oxidative i le tino o le tagata ma aafia ai le enzymes e aofia i le metabolism.

O le ave e le aunoa o fualaau, o le a mafai ona faʻaitiitia le faʻamalosi ma toe faʻafoʻi toto, lea e fesoasoani uma e faʻaitiitia ai le ono mafai ona maua ai toto. I le faaopoopo atu i le mea moni o le a faʻaititia e Dibikor le maualuga o le cholesterol leaga i tagata ei ai le atherosclerosis, e fesoasoani foi i le faʻasaʻo maualuga le toto maualuga. O se vailaau e togafitia ai maʻi eseese o le myocardium ma toto toto, e faʻapupula ai le tino o le tino ma faʻaleleia ai le soifua maloloina o le tagata.

O ai na tofia i ai?

E masani ona faʻaaogaina le meaʻai mo le maualuga o le cholesterol, ae faʻaaogaina foi mo le maʻisuka ituaiga I ma le II, le atoatoa o le cardiovascular ma le faʻamaia o le tino na mafua ona o le tagofia o fualaau faʻamaʻi e maua i le cardiotonic ma le antiarrhythmic effect. E le gata i lea, o le vailaʻau o loo fesiligia e masani lava ona faʻamatalaina i tagata gasegase o loʻo togafitia i fualaau faʻamalo. I lenei tulaga, e avea Dibikor o se tagata faʻamaʻi pipisi.

E faʻapefea ona fai?

E mafai ona amata le togafitiga o le maualuga o le cholesterol ma le fesoasoani a Dibikor pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi faʻataʻitaʻiga o le a taʻitoʻatasi o le a faʻataʻitaʻiina se togafitiga togafitiga ma fuafua le taimi talafeagai ole vasega togafitiga. O faatonuga o loʻo tuʻuina mai ai fautuaga lautele mo le aveina o vailaʻau ma faʻatatau i ai, o fualaau e ave faʻaalia, 1 pc. faalua i le aso.

E masani lava, faʻatasi ai ma le "Dibikor" na faʻamatalaina fualaau "Metformin". Ole vailaau faʻasolosolo e vave faʻaitiitia le faagasologa o le matua ma faʻaititia le fua faatatau o le atherosclerotic faagasologa, lea e aofia ai le atinaʻeina o le stroke ma le osofaʻi o le fatu. O le mea lea, faatasi ai ma le pulega tutusa o Metformin ma Dibicor, o le togafitiga faafomaʻi o ia taʻitasi e faaluaina.

O ai o le a tiga?

E ui lava i lona maualuga maualuga, ae le o tagata uma lava e mafai ona faʻaaogaina le meaʻai ina ia faʻaitiitia ai le "leaga" cholesterol. O se vailaʻau faʻapitoa o le a le aumaia ai ni faʻamanuiaga, ae naʻo le afaina pe afai e faʻaaogaina ma le le faʻamaoni i soo se vaega mai le tuufaatasiga. E le mafai ona e inuina vailaau mo tagata e maua i le kanesa, tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matutua, maitaga ma tina lacting. O tagata maʻi e maua i le gaʻo ma le maʻi o le ate e tatau ona faʻaaoga fualaau Dibikor i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi.

Aafiaga leaga

E masani lava, e manuia le togafitiga o togafitiga, ae o nisi taimi pe a uma le taliaina o fualaau o vailaau e le tatau ona tupu, e aofia ai:

  • sasaina o le paʻu,
  • fulu i luga o le pito i luga o le siama,
  • faigata tele o se maʻi o le manava,
  • faʻaauau i le eleʻele chlorhydric.

O le tulai mai o soʻo se itu aoe tago i le laʻau pepa e manaʻomia ai le faʻaumatia o vailaau ma togafitiga faafomaʻi.

Faatonuga faapitoa

E taua tele mo tagata gasegase e faʻaaogaina Dibikor e maua ai le maualuga o le cholesterol maualuga i lo latou toto, e taua le iloa nisi o foliga o le togafitiga. O le mea lea, mo le umi o le togafitiga, o le a tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o vailaʻau, lea e aofia ai glycosides cardiac ma paopao o le poloka poloka. O pusa e tatau ona teuina i se mea mamao e mafai ai mai tamaiti laiti, ma e le maua foi le susu ma le susulu o le la. O le vevela i totonu o le potu lea e teuina ai vailaau e le sili atu i le 25 tikeri Celsius. O le taimi e teu ai e 48 masina, i le pito i tua o le mea e tatau ona lafoaia. Ina ia suitulaga ia Dibikoru, o le isi vailaau faasaina e mafai ona faʻatonuina, ae ia iai se faʻafitauli faʻapitoa. Ma e masani ona latou suia ia Dibicor ma Taufon, Kapikor, Mildrazin ma Mildronat.

Paʻu papa: tau ma iloiloga, oe na ave

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

E tele fomaʻi e fautuaina o latou tagata gasegase e ave laupepa Mata. O lenei vailaau faʻasolosolo e i ai lona uiga lautele ma e aoga tele i le togafitiga o le maʻisuka. O fualaau faasaina o le gaioiga puipuia o le mea autu autu, pe a uma ona faaaogaina, o le faʻaleleia atili o metabolic processes i totonu o le tino ua matauina.

O le elemene aoga autu o le vailaau oona o le taula, e fesoasoani i le faʻamalosia o le tino faʻatasi ai ma mea aoga amino talafeagai, histamine, cysteine ​​ma le methionine.

E ui lava i le mea moni o lenei vailaʻau e lava le aoga o mea aoga ma e iai se aafiaga lelei i le tino o le tagata, ae e tatau lava ona amata togafitiga faʻatasi ma ia, e na o le tatau lava pe a uma ona faʻatalanoa muamua ma se fomaʻi. E tatau ona faia se suʻega atoa o le maʻi, ma ua faʻavaeina i luga o faʻamatalaga na maua, faʻamaepe pe o fualaau oona mo le maʻisuka ituaiga 2 e talafeagai i se mataupu faapitoa, o lenei lisi e matua tele lava.

O le tau o Dibikor e tele le faatemokalasi, o lona tau e eseese i le va o le 290 i le 500 rubles i le pusa. O le tau o le fualaau faasaina e faalagolago uma lava i le atinaʻe o le tino o loʻo galue malosi ma luga o le vaipanoa o loʻo faʻatau ai fualaau i Rusia.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E taua tele le manatuaina o mea faʻafefe o loʻo i ai le tele o meaʻai.

Ina ia mafai ona malamalama lelei o lona uiga o le faia o se analog poo le Talo, o le tuufaatasiga o soʻo se vailaau manaʻomia e tatau ona iloa lelei.

Le tuufaatasiga o fualaau faasaina, foliga o le faasaoloto, teuina ma le faatauina atu o tuutuuga

I le talanoa faapitoa e uiga i le tau, ona i ai lea i le tasi papa maa e lua selau limasefulu pe lima selau piliki.

Faʻaaoga vailaʻau faʻamalosi e pei ona faatonuina e le fomaʻi. E tatau ona e manatua e tatau ona e faʻatau i falemaʻi faʻapitoa, aua o se vailaʻau mataʻutia lenei.

Dibikor, o le faʻatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo i ai faʻamatalaga atoatoa i le auala e inu ai pulu ma o tulaga e tatau ai ona faia lenei mea, e aoga tele i le togafitia o le maʻisuka ma i maʻi e fesoʻotaʻi ma le atinaʻe o maʻi cardiovascular. I le ala, afai tatou te talanoa faapitoa e uiga i le maʻisuka, ona fesoasoani lea o lenei vailaau i soo se ituaiga o lenei maʻi.

Ae i le faaopoopo atu i mea uma o loʻo maua i luga, ua fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o vailaʻau mo le faʻamaia o le maʻi i fualaau oona lea e aofia ai se vailaʻau e aʻafia i le lisi o glycosides cardiac.

O le tele o fomaʻi o loʻo fautuaina le Vaʻai ona e fesoasoani i le faʻasaʻoina o metabolic processes i le tino. I se isi faaupuga, o lenei vailaʻau e iai sona faʻalavelave faʻapitoa i le maʻi. A maeʻa ona faʻaaoga, o loʻo i ai se faʻaleleia atili i le tele o faiga taua.

O le fualaau faasaina Dibikor, e faaopoopo atu i le mea taua autu o lona tuufaatasiga e aofia ai mea tuufaatasia e faatino ai se galuega fesoasoani.

O nei vaega o:

  • malo
  • gelatin, o le tele o isi mea faʻaletonu,
  • microcrystalline cellulose.

O se faʻasologa o loʻo tuʻuina atu. E tolu tausaga talu mai le aso o le gaosiga o le soifua maloloina.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics o fualaau faasaina

O le a tonu le aoga o vailaau ua uma ona taʻua i luga, Dibikor, ae i tulaga e ono tulai mai ai taunuuga le lelei, e tatau ona tatou talanoa atili i auiliiliga.

O a aoga o lenei meafaigaluega? O lenei vailaʻau faʻalelei e faʻaleleia ai le fesuiaiga o le calcium ma le potassium, e faʻamalosia ai le ulu atu o nei vaega i totonu o sela o le tino.

O loʻo faʻataʻitaʻiina le vevela, e pei o le tele o iloiloga e faʻaalia ai le solia o le paleni phospholipid, o le a faʻaleleia ai le gaioiga o gaioiga uma.

Ona o le mea moni e faapea, o vailaʻau e matua lelei le neurotransmitter, o loʻo i ai se aafiaga tele i le faagaioiga o le tino.

O le mafuaʻaga lea ua faʻamaonia ai le vailaʻau mo faʻafitauli e maua ai le fatu ma le maualuga o le toto, lea e masani ona faʻatasi ma le maʻisuka.

E i ai mataupu pe a fesoasoani Dibicor ma Metformin i le faʻanofoina o tagata gasegase ma faʻafitauli manino ma le suka.

O le aoga lelei o le faʻaaoga e mafua mai ona o le mea moni o le mea autu autu o le fualaau faasaina, e pei o le faurine, o loʻo i ai ni membrane-puipuiga ma mea faʻapitoa. Faatasi ai ma togafitiga masani ma talafeagai, o le tino o le maʻi e vave ona vave vave ma toe faʻafoʻi uma auala taua, e aofia ai le metabolism. Ma o nei mea uma e tupu i le telefoni feaveaʻi.

O le mea lea o loʻo i ai le faʻamaʻiina o le Vaʻai, latou te popole tele lava naʻo tagata na maua i ai faafitauli ma le faʻapalepale tagata taitoatasi o vaega uma o le vailaʻau poʻo le mea autu autu.

E faʻaaoga foi lenei mea i aʻafiaga, e masani lava ona i ai i le le lava o le le faʻalogo i vaega o le vailaʻau.

O aʻafiaga ma fegalegaleaiga ma isi fualaau

Ua uma ona taua i luga le auala e aafia ai le tino i le fualaau faasaina, o lea e taua tele le talanoa e uiga i le auala e ave ai vailaau ina ia mafai ai ona faaalia lelei lelei ana meatotino.

O le mea moni, e taua tele le manatuaina o le vailaau e leai ni aʻafiaga faʻapitoa, ae e manaʻomia lava e naʻo luga o le fautuaga a se fomaʻi ma i le mea na faatonuina e le fomaʻi.

O le faʻamatalaga i le vailaʻau o loʻo fai mai o le faʻaaoga masani o se vailaʻau faʻamalosi e matuā faʻaitiitia ai le maualuga o le eletise ma faʻaleleia le tafe toto. E fautuaina mo suiga i le ate. O le faʻaaogaina o se vailaʻau e faʻaitiitia ai le ono mafai ona maua muamua faailoga o le porohita.

E tusa ai ma mea e maua mai e le vailaau i le taimi o togafitiga o le maʻisuka, e taua le maitauina iinei e aoga tele i lenei tulaga. O le mea moni, toetoe lava o tagata uma ua maua i le maʻisuka e manino lava faafitauli i le galuega o le cardiovascular system and ate. O le lelei o meatotino o se vailaau faʻamalosi e taulai i le faʻaleleia atili o metabolic processes o le a aoga i tagata gasegase e maua i le "suka" maʻi.

E le gata i lea, o loʻo i ai se faʻaleleia atili o le faʻaaliga. A maeʻa, o lenei vailaʻau e togafitia toetoe lava o mea taua uma i totonu o le tino, e aofia ai le faʻasalalauina o le faʻamalosi totoga ma le faʻasaoina o le toto.

E le pei o isi vailaʻau togafitiga, o lenei vailaʻau e leai lava ni aʻafiaga o le itu, e lelei tele i fualaau oona, ma e tatau foi ona faia e le maʻisuka e le aunoa.

E tusa ai ma le tuufaatasiga o fualaau faasaina, e tatau ona e feutagai muamua ma lau fomaʻi.

Aua le amata togafitiga oe lava.

Faʻaaliga ma fautuaga a fomaʻi

O le tele o iloiloga a fomaʻi ua faailoa mai ai o lenei vailaʻau e iai sona puipuiga i le tino o le tagata.Afai e faʻaaogaina ma isi glycosides ma vailaʻau faʻaaogaina e poloka ai laina alalaupapa. O le mea autu autu o le gaosiga o le toto e fesoasoani e faaleleia ai le ate, pe afai o togafitiga e faia faʻatasi ma le fesoasoani o vailaʻau faʻamalo.

O le vailaʻau maʻoti o laumei o loʻo faʻatulagaina i faatonuga, e faʻatonutonuina e le fomaʻi aoga. Ae, afai e te sili atu i le gaʻo faatagaina o le vailaau, o lona uiga moni i totonu o ni nai vaiaso o le a mafai ai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi.

E taua tele le maitauina o loʻo i ai papatini e iai le 250 mg o le eletise autu autu, ma ei ai mea o loo i ai le 500 mg; pe a faʻatauina lenei vailaʻau, e tatau ona e gauai atu i le suʻega.

O le vailaau e tatau ona ave e tusa o le kuata o le itula ao lei faia le taumafataga, i le tele o taimi i le aso.

E pei ona uma ona taʻua, i le i ai o le maʻisuka, e tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma isi vailaʻau faʻasaina ma le inisalini.

Soʻo se tagata gasegase e mafai ona muamua faʻamatalaga mo le vailaau faʻasaina ma vaai i se auiliiliga auiliili o le auala e faʻaaoga lelei ai nei fualaau ma talanoa muamua i lau fomaʻi.

Analogs ma foliga o le talosaga

E tusa ai ma foliga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e taua le maitauina i le tulaga o togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka ituaiga 1, ua lava lava le ave faʻalua i le aso i se fualaau o le 250 mg i le maualuga maualuga o le 500 mg. Ae, pe a togafitia le ituaiga muamua o le suka, ona tatau ai lea ona inu saʻo 500 mg o le vailaʻau faʻalua i le aso. I lenei tulaga, i itu uma e lua, e tatau ona mataʻituina le faasologa o mea e teu ai - ia le itiiti ifo ma le itula ma le afa aʻo leʻi faia le taumafataga.

O le vailaau e teuina i le vevela e le sili atu i le luasefulu ono tikeri, e le mafai ona maua e tamaiti ma meaola.

E manino lava o aso nei o loʻo i ai eseesega tutusa o lenei fomaʻi togafitiga e mafai ona faʻaaogaina mo faʻamaʻi tutusa. O lenei lisi e aofia ai:

  • Mildronate
  • Taufon
  • Mildrazine
  • Kapikor ma le tele o isi.

E moni, e le tatau ona galo ia i tatou o le filifiliga e suitulaga i se tasi o vailaau faʻasaina ma isi e faatoa faia pe a maeʻa feutagaiga muamua ma se fomaʻi. E le mafai ona e suia le tasi vailaau faʻatasi ma le isi.

E tusa ai ma le faiga o le tau o le fualaau faasaina, e tatau ona matauina iinei o le tau o se vailaau faapitoa e faalagolago i le atunuu na gaosia ai le fualaau faasaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o analogues mai fafo e sili atu le tau na sili atu nai lo oloa tau fale. E ui o le eletise autu autu e tutusa lava i laupepa o loʻo gaosia i fafo ma i totonu o fale.

O nisi taimi o le tagata ei ai ituaiga eseese o mea na maua i le maʻisuka i se vailaʻau faapitoa. Atonu e mafua mai i isi vaega o loʻo aofia ai i le tuufaatasiga o le meafaigaluega. I se tulaga faapea, suia le vailaʻau i se analogoa e mafai ona fesoasoani e faasaʻo le tulaga oi ai nei.

O le mea lea, a oʻo i togafitiga, e amata ona lagona e le tagata maʻi soʻo se suiga le lelei i lona soifua maloloina, e tatau ona faʻatalanoa ma lana fomaʻi. Masalo e faigofie lava ona sui lenei meafaigaluega i lona tutusa.

O faʻamanuiaga o Taurine (Dibikor) o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Omega-3 PEPA (polyunsaturated fatty acids)

Omega-3 fatty acids e taua mo le masani ai o le faʻaogaina o le tino o le tino. E toetoe lava a le maua i totonu o le tino ma e tatau ona sau mai meaai. O gaʻo gaʻo eletise eletise e masani ona maua i fuālaʻau fuālaʻau, faʻapea foʻi ma le gaʻo o iʻa. O nei oloa e tatau ona faʻaaogaina e ui lava i taimi o le mamafa o mea mamafa ma mea taumafa, ae le o le taʻua o tulaga e pei o le maitaga poʻo le malosi faaletino. Aisea o Omega Acids? O le le atoatoa o nei mea e mafua ai le atinaʻeina o le tele o pathologies ma faamaʻi.

  • Alpha linolenic
  • Eicosopentaenoic
  • Docosahexaenoic
  • E fia le omeka-3 e manaʻomia ile aso?
  • Faʻalavelave ma faʻasalaga Omega-3
  • Auala e ave ai Omega-3

O Omega-3 e aofia ai 11 gaʻo gaʻo. E taua i latou e le faʻamamaina ona e lua faʻamau i le filifili uumi o le mole i le va o ni carbon carbon. E tolu omega-3 gaʻo gaʻo e manatu sili ona taua: alpha-linolenic, eicosopentaenoic ma docosahexaenoic. O a nei meaola mo? E uiga i lenei mea i le tusiga.

Alpha linolenic

O le a le acel linolenic acid (ALA)? O lenei vailaʻau gaʻo eletise o se vailaau muamua i isi gaʻo gaʻo faʻamalolo. A faʻamalosia, e vave ona pasi atu i le eicosopentaenoic acid (EPA), lea e sili atu ona taua mo le metabolism. E le gata i lea, e auai o ia i le fausiaina o le acetic fatty acid (DHA) ma prostaglandins. E tatau ona manatua i le mafaufau o le liua o le ALA i le docosahexaenoic poʻo le eicosopentaenoic e tupu tele ma faigata i nisi vaega o tagata taitoatasi. Faatasi ai ma:

  • pepe fou
  • tamaiti ei ai diathesis
  • tagata matutua ei ai le atatic dermatitis,
  • tagata matutua
  • maʻisuka
  • ava malosi
  • i le taimi o le toe faʻaleleia o le soifuaga ina ua mavae se faʻamaʻi viral

O le a le omega-3 fatty acid ALA e aoga mo? Na te faia galuega nei i le tino:

  • e fesoasoani i le atinaʻe tatau o le tamaititi,
  • e faatonutonu ai le toto maualuga, e faatatau i le cholesterol,
  • taofi le susu i sulu o le epidermis ma lauulu,
  • e nafa ma le faʻasalalau o aʻafiaga o le nasu ma le faiʻai,
  • E fesoasoani i le taua ma le sili atu.

O le Alpha-linolenic acid e nafa ma ituaiga o tagata e pei: o le faiʻai, epidermis, ovaries ma le prostate gland, gaʻo ma retina.

Le lava le LFA-linolenic acid e taitai atu ai i vaivaiga ma le le atoatoa o le faʻatautaia. I le taimi lava lea e tasi, o le mafai ona aʻoaʻoina le faʻaitiitia, faʻaitiitia toto toto, faʻalavelave vaaia ma suiga o le amio. O le faaletonu o le ALA e faʻaalia i le paʻu vevela ma se lagona o le tingling poʻo le faʻalavelave i lima ma vae. Ona o lona faaletonu tumau, o le thrombosis ma le faaletonu o le fatu e mafai ona tupu.

O a meaai e aofia ai le omega3 alpha-linolenic acid? E tele naua i totonu o fatu o fatu laau: flax, elekini, rapeseed, ma le kulino. O loo i ai foi i totonu o fatu lava ia. I le faʻaopoopoga, o le ALA o loʻo maua i pi, soya, ma laʻau laʻau lanu uliuli lanu meamata. O fua o aso taitasi e fautuaina mo le pulega o le 2 g. O lenei aofaiga o le acids o loʻo i ai i le 25 g o le suauʻu popo.

Eicosopentaenoic

O le Omega-3 e aofia ai foʻi le eicosopentaenoic fatty acid (EPA). E faʻafesoʻotaʻi le fesuiaiga, e pei ona faʻapipiʻiina i ni nai vaega mai le alpha-linolenic poʻo le docosahexaenoic. I le tulaga mulimuli, o le faʻalapotopotoga e tupu i le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi, talu ai o lenei faagasologa e manaʻomia ai le tele o le malosi.

Le tele o le EPA e masani ona tupu i pepe faatoa fananau mai (aemaise lava le vave) pepe, ona o le le lava o le atinaʻe o le enzyme ma le le mafai ona maua le EPA mai le alpha-linolenic. O le mea lava lea e tupu i faʻamaʻi paʻu: o le enzyme e nafa ma lona faʻasologa e le aoga pe leai foi i le tali.

O le polyunsaturated fatty acids Omega-3 eicosopentaenoic acid e faatino ai galuega nei i le tino:

  • taua mo le faʻaitiitia o le cholesterol,
  • faatulaga le faagasologa o le lipid transfer i le toto,
  • e fesoasoani i le faʻaleleia lelei o vitamini e mafai ona gaosia i le gaʻo i totonu o le vaega o meaʻai (gastrointestinal tract),
  • 'ave se vaega i le faʻasologa o hormones,
  • vaega o le membrane
  • taofiofia tali a le autoimmune,
  • faʻaagaoioia le polokalama faʻafesoʻotaʻi
  • faʻatonutonu le paleni o le vai,
  • lagolago lagolago faʻatasi,
  • e pulea le maualuga o le gaʻo i le toto ma isi.

I lalo o le puleaina o lenei elemene gaosi omega-3 e le faʻamatuina o le mafaufau, fuamoa ma sperm, faʻapea foi le retina.

O le lē atoatoa o le EPA e faʻaalia i faʻamaoniga:

  • maualuga mea inu i totonu o le tino, edema,
  • vevela paʻu
  • tuinanau i faamai pipisi,
  • faafitauli faʻaaliga
  • afaina
  • lagona o "goosebumps" i le tino,
  • telegese le alualu i luma i tamaiti
  • maualuga tiglyceride,
  • toto maualuga
  • faigata ona faʻaitiitia le mamafa
  • leai se mafaufau ma le mafaufau.

O le tele o le eicosopentaenoic fatty acid O le Omega-3 o loʻo aofia ai iʻa o le gataifale: togafiti, figota, samasoni, meli, sardines. I se faaopoopoga, o se maualuga o le EPA e matauina i le ate ate. O le tele o le EPA o loo i totonu o iʻa fou, i le faagasologa o le maalili ma mulimuli ane toe faʻamaua, o lona aofaiga ua faʻaitiitia. E mafai ona faʻamagisaina le FAALAFA Omega-3 i le tino, o le mea lea, e fautuaina ai ina ia faia i le taimi e tasi ma le vitamini E, o se vailaau mamana malosi. O le tagata sili ona lelei i aso taitasi mo le EPA e 2 g.

Docosahexaenoic

O le lona tolu o mea e fesootaʻi ma Omega-3 polyunsaturated fatty acids o le docosahexaenoic (DHA). O se vaega o le lipids i le tele o mea tino. O se vailaʻau e le mafai ona faʻaaogaina, e pei o le EPA. E sau mai i meaai ma i ni vaega laiti e fausia i totonu o le tino mai le alpha-linolenic. O le DHA lava ia o se mea muamua i le EPA ma le prostaglandins. I tagata e maua i le maʻisuka, o le liua o le alpha-alpha linic acid to docosahexaenoic e le mafai, o lea e manaʻomia ai ona latou faaopoopoina le 0.3 g o le DHA i le aso.

O galuega autu e faia e le docosahexaenoic acid i le tino e:

  • puipuia le gaʻo o le tino
  • fesoasoani e puipuia le kanesa
  • taofiofi faiga le fiafia,
  • faʻamalosia faʻamalositino,
  • faʻamaopoopoina faiga faiʻai,
  • lagolagosua i mea ola maloloina o le toto,
  • aveese le atuatuvale
  • e puipuia ai le puipuiga
  • faaleleia le tulaga o le paʻu
  • puipuia ai allergies,
  • lagolagoina le galuega a le loto,
  • Faʻasaʻoina le lipid composition.

I le tino, o le DHA e nafa ma le tino o le tino, o le faiʻai, o le sperm composition ma le retina. O le mafuaʻaga lea i lona le atoatoa, o le atuatuvale e atiina ae, o le matua ua matua ma faʻamaʻi pipisi. E le gata i lea, o le faaletonu o le acidic docosahexaenoic e mafua ai le atherosclerosis, o le sasa ma le fatu fatu. O le le mautonu ma le gasegase, faapea foi ma le faateleina o le gaioiga i tamaiti, faatasi ai ma le maualalo o le aoaoina, e fesootai foi ma le leai o lenei tuufaatasiga.

O le puna o le omega-3 gaʻo gaʻo - docosahexaenoic o oloa lava ia e tasi e pei o le EPA. O le lelei sili atu i aso taitasi o le 0.3 g.

E fia le omeka-3 e manaʻomia ile aso?

O mea manaʻomia i aso taʻitasi mo omega-3 aano gaʻo e eseese i le itupa ma tausaga. O le mea lea, e manaʻomia e tagata le 2 kalama o gaʻo susu gaʻo i aso taʻitasi. I le maualuga o le cholesterol ma puipuia ai le tele o maʻi faʻaleagaina, e manaʻomia e fafine le 1-1.5 g. Ina ia faʻaleleia le atinaʻe lelei, faʻaleleia le faʻatinoga o aʻoaʻoga ma puipuia faʻamaʻi i tamaiti o le 1 g o omega-3 e ave i le aso.

O tagata e aafia i taʻaloga, malosi faaletino poʻo i latou o loʻo galulue malosi i le tino, e manaʻomia ona faʻaaoga e tusa ma le 5-6 kalama o gaʻo gaʻo susu faʻaonaponei i le aso.

I le taimi o le fanauina o le tamaititi, o le manaʻomia mo nei mea faʻapipiʻi e faʻapupulaina foi. Mo le atinaʻe talafeagai ole tama, e manaʻomia le faʻaaogaina o le 1.5 i le 2.5 km o le omega-3.

Faʻalavelave ma faʻasalaga Omega-3

E ui lava i le tele o aoga o Omega-3 mo le soifua maloloina o tagata, e tatau lava ona na o le inumaga e tatau ona ave. E le gata i lea, o tagata tomai faapitoa e fautuaina le taitaia o vasega o togafitiga omega-3 faatasi ai ma le faalavelaveina. O le faʻaauau pea ona faʻaaogaina o latou aofaiga faaopoopo e mafai ona faʻaitiitia le viscosity o le toto, lea o le a mafua ai le paʻu mamafa (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le faʻasologaina poʻo le tipi).

O le faʻaaogaina o omega-3 e mafai ona faʻaosofia ai ni faʻafitauli o le maʻi ile tagata e maua ai le gasegase. E manaʻomia le faʻaeteete e inu ai sauniuniga e aofia ai nei mea mo i latou o loʻo i ai ni fofo.

Auala e ave ai Omega-3

Ina ia manuia Omega-3, e taua le ave sao. Mo fualaau faʻatau e faʻatau atu i falemaʻi poʻo taaloga falemaʻi meaʻai, e pei o se tulafono, faʻapipiʻi faatonuga mo le faʻaaogaina. O gaosiga e aofia ai le tele o aofaiga o gaʻo gaʻo e leʻi faʻamatuʻuina i totonu o le paʻulaʻau, o le mea lea, e fuafua i le oloa, o le vailaʻau sili ona lelei e faʻaalia o le a eseese mai isi. Ae ui i lea, e iai tulafono lautele mo le aveina o Omega-3.

Ave Omega-3 pe a uma ona 'ai, pe a ma le 20-30 minute. E tatau ona inu le vailaau faʻasaina i le tele o le vai masani. O le tele o le faʻaaogāina o gaʻo gaʻo mo togafitiga e fa 3 aso i le aso, o lona uiga, e tatau ona vaevaeina i aso uma le tolu aso. Afai e faʻaoga Omega o se mea faʻasolosolo, ona tasi lea o le aso i aso taitasi, ae faʻaititia le 2-3 aso. E mafai ona tumau le vasega i le 3 masina.

Tuua Lau Faamatalaga