Sorbitol poo le fructose lea e sili atu

  • Faʻavasegaga o suamalie
  • Faʻaaoga: faʻamanuiaga ma faʻaleagaina
  • E uiga i stevia ma le sucralose

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E mafai ona ese le suamalie, o loʻo i ai se fuainumera tele o faauuga, e amata mai i le setete o le faʻaputuina o se vailaau ma faʻauʻu i lona tikeri o aoga. E toatele tagata e mafaufau pe o le suka e suitulaga e leaga pe aoga. E toetoe lava a le mafai ona taliina le fesili lenei, ona e faalagolago lava i le ituaiga o mea e faʻaaogaina ma le ituaiga o maʻisuka. E uiga i lenei mea ma sili atu mulimuli ane i le tusitusiga.

Faʻavasegaga o suamalie

O le suamalie e vaevaeina i vaega nei:

  • mea suamalie masani (lea e le afaina ai),
  • vailaʻau faʻamalosi.

O mea suamalie faalenatura ua taʻua saʻo lava na mea e sili atu i le 75% le vavae ese mai mea masani masani poʻo mea e maua mai, ae i le taimi lava e tasi e maua i le natura. O le faʻamanuiaga mai ia i latou e matua maualuga lava, ae o le leaga e itiiti lava. O mea suamalie faalenatura, lea e masani ona faʻaaogaina e maʻisuka taʻitasi o soo se ituaiga, o le fructose, xylitol, sorbitol, ma le tuaʻoi.

E tatau ona maitauina o ia mea suamalie uma o le kalori i le eseese o tikeri, o lona uiga, o lona uiga o le tele o le aoga o le malosi (mea o le kalori) ma atonu e afaina ai le fua o le suka. E ui lava i lea, o le afaina mai ia i latou e itiiti, aua o le meaʻai suamalie e mafai ona gauaiina e le tino e sili atu ona lemu nai lo le suka masani ma i le tulaga o le faʻaaogaina tatau e le mafai ona faʻaosofia le maualuga o le hyperglycemia.

I lenei itu, soʻo se mea suamalie masani ma le saogalemu e faʻaaogaina i ni atopaʻu laiti e faatagaina mo le faʻaaogaina i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka. O faʻamanuiaga o le a sili ona manaia, e le gata i lea, latou te le afaina. O latou igoa o le pala, xylitol, sorbitol ma le tele o isi, o ata faʻatasi ma i latou e mafai ona maua i luga ole Initaneti.

Pe a faʻaaogaina se mea faʻamalosi faʻamalosi pe vailaʻau, o lona uiga, o se vailaʻau e maua mai i se mea faʻaleagaina, e tatau ona manatua e faapea:

  1. o le mea pito sili ona taatele o meaʻai ia, o ona igoa o aspartame, acesulfame K, saccharin ma le cyclamate,
  2. o sea oloa e le o faamatalaina i le taua tele o le malosi, ma o lona kalori o mea e aofia ai ma faʻaleagaga tutusa e laiti,
  3. e mafai ona faʻamavae atoa mai le tino, e le afaina ai le toto o le suka (peitaʻi, o le allergy e foliga mai).

O mea uma o loʻo taʻua i luga, e le o se mea e ofo ai le manino o a latou penefiti, tusa lava pe i totonu o laupepa poʻo, i se isi itu, o se foliga o le vai, ma e fautuaina mo i latou o loʻo feagai ma le maʻisuka, o ituaiga muamua ma le lua.

E tatau foi ona manatuaina o fualaau suamalie o le tele o taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka masani, e fesootai ma lenei mea, ina ia mafai ai ona lelei mea suamalie, e manaʻomia tele a latou tootoo.

E le gata i lea, i totonu o laulau e sili atu ona suamalie nai lo le vai, ma o lo latou faʻaaogaina e le tupu ai ni masalosaloga. Ae o le a le mea sili ona suamalie ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina uma ina ia itiiti le faaleagaina o le tino?

Faʻaaoga: faʻamanuiaga ma faʻaleagaina

I le tautala e uiga i tulafono mo lo latou faʻaaogaina, e tatau ai ona manatua o mea suamalie o le natura moni (mea uma seʻi vagana ai le vevela) e itiiti ifo le suamalie nai lo suka. E tatau ona amanaia lenei mea i le faagasologa o le fuafuaina o lo latou faʻaaoga mo le maʻisuka o soo se ituaiga.

O le mafaufau e uiga i le mea e tatau ona fai i aso uma o mea e masani ona maua i le suka, o le mea moni, e tatau ona faʻatalanoa ma se tagata poto faapitoa, ae i le tele o tulaga, e le silia le 30-50 kalama. O le tulaga lenei o le a sili atu le tele o le faamanuiaga, ma o le kalori o mea e maua i le calorie e faaitiitia i le maʻisuka, o le muamua ma le lona lua.

Faatasi ai ma le faateleina o le masani i aso taitasi, e sili atu nai lo le tele o itu aafiaga, mo se faataitaiga, o le faateleina o le fua o le kulukose o le toto, faapea foi ma le faaletonu i le gaioiga o le gastrointestinal tract, e sili atu. E mafua lea mea ona o nisi gaʻo faapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, sorbitol poo xylitol, o loʻo faʻamaonia e se aafiaga faʻalauiloaina. O le mea lea, o le leaga o mea suamalie e le o se tala faʻasolopito, e aofia ai ma se meaʻai.

Afai tatou te paʻi i mea suamalie faalenatura, ona faʻaaogaina lautele lea i le gaosiga o gaioiga faapitoa o meaai mo maʻisuka taitasi:

  • kuki sisi
  • fagu
  • masi
  • paluga falaoa, suamalie, lole ma isi suamalie i luga o le fructose, sorbite, stevia, o ona faamanuiaga e le o masalosalo, ma o le kalori mea e masani ona le iloa.

O le isi avanoa e mafai ona maua i soʻo se faleoloa poʻo se supamaketi e aunoa ma le faʻaogaina o se ata. O le toʻatele oi latou e iai ni fale faʻapitoa mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, faapea foi ma matagaluega o oloa mo i latou e maua i le maʻisuka.

O le mea pito sili ona taua i lenei mataupu e le o le aveeseina, aua o ia oloa, e ui lava e leai ni suka i la latou tuufaatasiga, ae mafai pea ona faateleina le suka toto i vaega taua. O le mea lea, ina ia mafai ai ona sili atu le aoga o le taumafataga, ma le kalori, e ese mai, e itiiti lava, e taua tele le tauaveina o le tutoatasi tutoatasi ma le fuafuaina lelei o le fua faatatau masani o le faaaogaina o oloa.

E taua le manatuaina o vailaau faʻamaʻi e faia i le ituaiga o meaʻai. O lea la, o le tasi laulau i tulaga o le suamalie e mafai ona suia se tasi sipuni tele o le suka. O ia suka e suia i mataupu o le phenylketonuria. A maeʻa, e taua tele lenei mea, aua o le suka e suia i le maʻisuka o le muamua ma le lona lua e tatau ona matua aoga.

E uiga i stevia ma le sucralose

E ese lava, e tatau ona talanoa e uiga i meaʻai suka e pei o stevia ma le sucralose. I aso nei, o ni vaega pito sili ona lelei e leʻo iai ni faʻalavelave matuia ma aʻafiaga, lea e taua tele mo le maʻisuka o soo se ituaiga.

O le suka e suitulaga i le sucarlose, e aunoa ma se masalosalo, o le suauu sili ona saogalemu o le augatupulaga mulimuli, lea e maua mai i le suka masani ma o loʻo galue i se gaioiga patino.

Ona o lenei mea o loʻo i ai se faaitiitia i le tikeri o le kalori ma mea e mafai ona aafia ai le toto o le suka. O se isi suauu faapena e fuafua faapitoa mo le maʻisuka, o ona pene e manino, o se atua pepelo mo le toatele.

O suʻesuʻega o sucratini na faia e tagata tomai faapitoa ua faʻaalia ai o ia ma ona ituaiga:

  1. e le o ni mea e maua ai le tino
  2. mutagenic
  3. mea e le afaina.

E le mafai ona gauai le tino i le tino, e le afaina ai foi le metabolism o le ituaiga carbohydrate, ma o lea e mafai ona faaaoga e tagata e maua i le maʻisuka. Mo i latou, o lenei mea o le a naʻo le aoga, aua o ia suka e faʻaaogaina i le maʻisuka o se sailiga o saienitisi.

Afai tatou te talanoa e uiga i le stevia, ona avea lea o se vaega mai lau o se laau ma le igoa e tasi, lea e 300 taimi sili atu le suka i le uiga o le suamalie. I le faaopoopo atu i le suamalie faalenatura, stevia ma ona foliga e iloa ai le taua tele o mea tau togafitiga: latou te faaitiitia le fua o le kulukose i totonu o le toto, maualalo le cholesterol, suia le metabolic process, faamalosi le puipuiga, ma faagesegese uma auala e fesootai tonu ma le matua. O le mea lea, o aoga o lea mea e le o masalomia. Atonu o lenei mea o le mea sili ona aoga ma lelei le suamalie na atiina ae mo le maʻisuka.

O le Stevia lava ia e sili atu nai lo le sui maualuga o suka suka, ae ua tuuina mai e faitau selau taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka, o le fua faatatau i aso taitasi e aofia ai le fuani laʻititi o le kalori. I lenei tulaga, o mea suamalie, faapea foi ma suka o lenei ituaiga e mafai ona saogalemu mo le maʻisuka. E faʻamaonia lea i ata ma suʻesuʻega.

Igoa e pei o le sucratini ma le stevia ua uma ona talisapaia e le fia afe o tagata i le salafa o le lalolagi ma e fautuaina e tagata fai meaʻai ma le endocrinologists e avea ma sui suka mo le faamai o loo tuuina atu ma o se faasinomaga maualuga o le tino.

O le mea lea, o loʻo faʻatatau tonu i le faʻaaogaina o le tele o mea suamalie e mafai e tagata taʻitoʻatasi o le maʻisuka ona togafitia i latou lava i mea suamalie ma sili atu nai lo le inuina lelei o le lauti suamalie. Faʻatasi ai ma se faʻatusatusaga sili ona lelei ma mulimuli ane mulimulitaʻia le masani o aso uma mo le faʻaaogaina o le suka, o le a mafai ona maua se olaga sili atu ona faamalieina e tusa lava pe oʻo i se maʻi ogaoga pei o le maʻisuka.

O fea e faʻaaogaina ai le vavalaʻau?

Ona o ona uiga lelei, e masani ona faʻaaogaina le sorbitol e avea o se mea suamalie i le gaosiga:

  • vai inu
  • meaai taumafa
  • Fale faʻafiafia
  • mūmū
  • pastel
  • toli
  • fualaau aina mata ma fualaau faisua,
  • sipuni
  • fufulu oloa.

O sea uiga o le sorbitol e pei o le gasegase e maua ai le gafatia e aloese mai le vave faʻamago ma le faʻamalosi o oloa lea o se vaega. I totonu o le falemaʻi falemaʻi, o le sorbitol e faʻaaogaina e avea o se mea e faʻaleleia ma fausaga muamua i le gaosiga o gaosiga:

uluga vaovao

falaoa, suauu, sima,

Ma o loʻo faʻaaogaina foi i le gaosia o le acid ascorbic (vitamini C).

I le faʻaopoopoga, o le vailaʻau e faʻaaogaina i le gaosiga faʻapitoa e avea o se mea e faʻaleleia i le gaosiga o le gaosia o:

O taumafa faaopoopo a le Iuni a Europa ua tuʻuina atu i le sorbitol le tulaga o se oloa gaosi saogalemu ma faamaonia.

Le afaina ma faamanuiaga o le sorbitol

E faavae i luga o iloiloga, e mafai ona faʻamasinoina e faapea o le sorbitol ma le fructose o loʻo i ai se aafiaga tele, lea e tutusa tonu lava ma le aofaiga o mea e maua. Afai e te sili atu ma le 40-50 kalama o le oloa i le taimi, e mafai ona taʻitaʻia ai le tino, e sili atu i lenei fualaau e mafua ai le manava.

O le mea lea, o le sorbitol o se mea aoga tele i le tau faasaga i le lotogatasi. O le tele o laxatives e faʻaleagaina ai le tino ona o latou aʻafiaga. E le mafua ai le afaina o le fructose ma le sorbitol, ae o aoga o mea e iloagofie.

Faʻasalaga e le faʻaleagaina le sorbitol, o le tele o mea e mafai ona faʻaleagaina i le maualuga o le kesi, manava manava, tiga i le manava.

E le gata i lea, o le gasegase o le bowel e mafai ona leaga, ma o le a amata ona le lelei le fua o le fructose.

Ua lauiloa o le fructose i le tele o mea e mafai ona afaina ai le tino (o le faateleina o le maualuga o le suka i le toto).

A oʻo ina faʻaaogaina le tybetyazha (faʻasologa o le ate) e sili ona lelei le sorbitol, e le fetaui lelei le fructose iinei. O le a le afaina ai, ae o le a le oo mai le aoga o sea fufuluina.

Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Malo Rusia: "Faʻasese le mita ma suʻe suʻega. Leai Metformin, Diabetes, Siofor, Glucophage ma Januvius! Talia o ia i lenei mea. "

Suiga o le suka moni - fructose, xylitol ma le sorbitol - e faʻaaogaina i le taumafa a tagata e maua i le maʻisuka. E faʻaaogaina e faʻamalo ai meainu ma meaʻai nai lo le suka, lea e faʻasaina i le maʻisuka.

Xylitol, e ala i lona suamalie, e latalata i le suka masani, ae le mafua ai le faateleina o le kulukose toto. O lenei oloa e maua mai e ala i le faʻaaogaina o laʻau o le sana ma le paʻu o fatu fatu. O le kalori o le 1 g o le xylitol e 4 kcal. O lenei mea suamalie ei ai sona aafiaga tele ma le choleretic. Ina ia aua le mafua ai le afaina o le intestinal, e tatau ona faʻaumatia i ni tapulaa faʻapulaʻa. Ole fua ole aso o le xylitol e le tatau ona sili atu i le 35 g.

Afai e faʻatusatusa le xylitol ma le sorbitol, o le muamua e manumalo i lona suamalie. O le Sorbitol e toetoe 3 taimi e itiiti ifo le suamalie nai lo le suka, o lea e tatau ai ona faʻateleina i le tele. O lenei mea suamalie e faia mai le kulukose, o mea masani ia o fualaau suamalie, fualaau apricot, apples, plums ma nisi ituaiga o algae. E aoga i le teuina o vitamini B i totonu o le tino, faʻamalo lelei le ate ma le gall vladder, faʻasaʻo le fulafula ma faʻaitiitia le mamafa o le intraocular. Ae o lenei oloa e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi, o lea e tatau ai ona e amata faʻaaogaina i ni atumaga laiti. O le masani i aso taʻitasi o le gasegase e le tatau ona sili atu i le 50 g (ma mo nisi tagata - 30 g), pe afai e le fiafia le tui.

E toe manaʻo foʻi fomaʻi e faʻatautaia le maʻisuka. O loʻo i ai se togafitiga faʻaonaponei faʻaonaponei Europa, ae latou te fifilemu e uiga i ai. O le mea lenei.

O le fructose e lauiloa i tagata uma e pei o le suka maua i fua suamalie, vine, ma le meli pia. Mo lona gaosiga o mea tau gaosiga, o loʻo faʻaaogaina ai le suka poʻo le suka. Fructose poo le sorbitol? O le a le mea sili, o le a le filifiliga o le maʻisuka mo?

Fructose e sili atu ona suamalie nai lo le suka, o lea e itiiti ai nai lo le suka e maua ai le suamalie i meainu ma meaʻai. Ae o le mea nei e sili atu le caloric nai lo le suka, ma e tatau ona faʻaumatia vave, a leai e mafai ona sili atu le mamafa o le mamafa. O tagata soifua maloloina e le tatau ona aveʻesea lenei suiga i le suka, talu ai ona o le faʻaaoga pea o lenei sui mo le suka, ituaiga II o le maʻisuka e mafai ona tupu.

O le maʻisuka ma se foliga vaivai o le maʻi e fautuaina e le sili atu ma le 45 g o fua o le fusi i le aso, ona - pe a lelei ona tuʻuina e le tino. I le telē tele, o lenei vailaʻau e mafua ai le faateleina o le toto suka.

O le fea e sili atu - sorbitol poʻo le fructose? E matua faigata lava ona tali. Fructose, pe a faʻatusatusa i le sorbitol, e sili atu ona suamalie ma sili atu ona lelei, ae mafua ai le faʻapipiʻi o gaʻo, i se faaopoopoga, o lenei suka e mafai ona mafua ai le faateleina o le toto. E le gata i lea, i le faagasologa o lona faagasologa, o le masini o le siakiina o le telefoni feaveaʻi o loʻo faʻaaogaina i totonu o le tino ma o le faʻaleleia o le acic acid.

Sa ou maua le maʻisuka mo le 31 tausaga. Ua soifua maloloina nei o ia. Ae, o nei capsules e le mafai ona avanoa i tagata masani, latou te le mananao e faʻatau atu falemaʻi, e le aoga mo i latou.

Faʻaaliga ma faʻamatalaga

E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2-e le o le insulin e faalagolago. O se uo na fautuaina le faaitiitia o le suka i le toto ma DiabeNot. Na ou faʻatonuina e ala i le Initaneti. Amata le mauaina. Ou te mulimuli i se taumafataga e le tuusaʻo, i taeao uma lava na amata ona ou savali i le 2-3 kilomita i luga o vae. I le lua vaiaso talu ai, ou te matauina se paʻu malie i le suka i luga o le mita i le taeao ao leʻi oʻo i le taeao mai le 9.3 i le 7.1, ma ananafi e oo lava i le 6.1! Ou te faaauau pea le auala puipuia. O le a ou le amanaia le manuia.

Margarita Pavlovna, o loʻo ou nofo foi i luga o Diabenot i le taimi nei. SD 2. E leai soʻu taimi mo se mea e 'ai ma savali, ae ou te le faʻaleagaina le suamalie ma mea inu gaʻo, ou te manatu XE, ae ona o le matua, o loʻo maualuga pea le suka. O taunuuga e le lelei e pei o oe, ae e 7% le suka e le oʻo mai mo le vaiaso. O le a le glucometer e te fuaina ai le suka? Pe na te faʻaalia oe i le plasma poo le toto atoa? Ou te manao e faatusatusa taunuuga mai le tagofia o fualaau faasaina.

Mea uma e uiga i le maʻisuka Sorbitol poʻo le fructose: o le fea e sili atu mo le maʻisuka?

O le maʻisuka o se sasa o sosaiete faʻaonapo nei. O lenei faʻamaʻi e lua ituaiga - o le insulin-e faalagolago ma e le o le inisalini.

O togafitiga o togafitiga e ese le eseesega mo ituaiga eseese o le maʻi. O le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin e aofia ai le iniseti o le inisalini i aso taitasi poʻo le faʻaaogaina o se pusa insulin, ma faaopoopo ai le taumafa i lenei.

O le inisalini tutoatasi e manaʻomia ai le faasaʻoina o le tino, ma meaʻai.O le maʻisuka o se faʻamaʻi lea e toetoe lava a tuulafoaia le suka, ona o taunuuga matautia e mafua ai, e aafia ai le tino:

  • maʻisuka microangiopathy,
  • diabetic nephritis
  • maʻisuka vae
  • gaioiga vaaia - retinopathy,
  • ketoacidotic coma,
  • hypoglycemic coma.

O faʻamaoniga uma o le maʻisuka e tulaʻi saʻo ona o le tele o le kulukose i totonu o le toto, o le mafuaaga lea e tupu ai:

  1. glycosuria - o le toto maualuga o le suka o loʻo faʻamamaina e ala i fatugaʻo,
  2. polyuria - suka e maua mai ai le suavai, o le maualuga o le urine faateleina,
  3. polydipsia - o se tagata e tele se suavai i le taimi o le solo, o se taunuuga lea ua faateleina lona fiainu.

Ae pe mafai ona lafoai atoa le suamalie?

I lenei tulaga, o sugar e suitulaga i le laveai - xylitol, sorbitol ma le fructose.

O a latou mea totino, o nei mea e ese mai le suka masani lea e le faateleina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le maualuga o le suamalie suamalie mo tagata suamalie uma e ese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le xylitol ma le fructose e sili atu ona suamalie nai lo le sosolo.

O le eseesega i le va o nei mea o le xylitol o se sauniuniga gaosiga, ma o fualaau aina e maua mai fua ma fualaʻau masani, faʻapea foi ma le meli pipi.

O le fructose e sili atu le caloric nai lo le suka masani, ma o le mea lea, o lona faʻaaoga e mafai ona oʻo atu ai i foliga o le mamafa o le mamafa.

Xylitol e itiiti ifo kalori, e le pei o le fructose ma le sorbitol, ae mafai ona mafua ai faʻafitauli i le faʻaogaina o le tino i le ituaiga o leisa, tiga o le manava ma le le fiafia.

O loʻo i ai se isi mea lauiloa e sili ona lauiloa-stevia, lea ei ai lona natura moni lava.

Vaega o le faʻaaogaina o le sorbitol ma le fructose

O le fructose o se fua o fualaau masani, o se vaega o le toetoe lava o fualaau aina uma ma fualaʻau, e faaopoopo atu i lenei mea, o lenei vaega o loʻo i ai i le fugalaau fuga, le meli ma fatu laau.

O le Sorbitol o loo i ai i le tele o pusa o apu ma apricots, ma o le maualuga o lona tino o le tuufaatasiga o fualaau aina. O se vaega o le sorbitol o lona suamalie maualalo, lea e 3 taimi maualalo ifo nai lo le sologa lelei.

Pe a faʻaaoga le sorbitol e avea o se mea suamalie, e tatau ona faʻamautinoa lelei le tui ma puipuia le faʻaaogaina o le silia ma le 30-40 g i le aso. O le faʻaaogaina o mea e sili atu nai lo le aofaiga ua faʻamaonia o se vailaʻau e mafai ona i ai sona aʻafiaga i le tino.

O uiga lelei o le faʻaaogaina o le fructose o lona aafiaga lelei i nifo.

Fructose e puipuia le uila ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le pala o le nifo.

E le gata i lea, o lenei vailaʻau e tatagi, faʻafouina le taua. O faʻamanuiaga o le sorbitol o se aafiaga faʻamamaina i luga o le ate, o se mea faʻapitoa. I fua o le fua, o lenei vailaʻau e iai sona aafiaga aoga i le gasegase, e saofagā i le nofoia o le manaʻoga o loʻo i ai fualaau lelei talafeagai.

O le fructose foi e faatatau i mea ia e solo lelei i le vai, ma o le mea lea o lenei oloa e masani ona faʻaaoga i totonu o le fale gaosi oloa. I le tele o le fuasusu, e itiiti le mea e manaʻomia nai lo le suka, ma o le tofo e sili atu ona suamalie nai lo le sologa lelei masani.

Fructose o se monosaccharide lea e faasino i carbohydrates ma le faʻaititia o le faʻasologa o igoa. O le fructose o loʻo faʻagesegese lemu i totonu o le vaega o meaʻai, ma i le taimi lava e tasi e momotu i le kulūkose ma gaʻo. O se taunuuga, o nei oloa o loʻo gaosia i le ate ma liua i triglycerides.

O le faʻaaogaina o le fructose e le faʻaosofia ai fesuiaiga i le kulukose i totonu o le toto ma le tuʻuina atu o le inisalini. O le Sorbitol o se ono o le ava malosi lea e mafua mai i le kulukose.

O faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o suauu suamalie o:

  • maʻisuka
  • eseese faʻamaʻi o le ate,
  • glaucoma
  • faateleina le mamafa o tui,
  • ava malosi,
  • glucose e le atoatoa i le taimi muamua ma le taimi e fai ai galuega,
  • chelu cholecystitis ma le byskinesia biliary o faailoga maʻoti mo le sorbitol.

O faʻamaoniga ma aʻafiaga itu, i le noatia ma le fai fuafua i tulafono o le faʻaaogaina ma le metotia, ua toesea.

E mafai ona faʻaaoga nei vailaʻau i taimi o maitaga ma laoga.

E le gata i lea, ua faatonuina le fructose ma le gasegase e faasaʻo le toxicosis i fafine maʻitaga, ma fesoasoani foi e faʻaitiitia le faʻagasolo o le faʻaolaina i lenei tulaga.

O tulaga leaga o le faʻaaogaina o suauu

O mea suamalie e tatau ona faʻaaogaina i le faʻatusa. O le tele o le fua na mafua ona o taunuuga. O le fua masani o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 30-40 kalama. O le tele o le fructose e faateleina ai le lamatiaga o le oona ma faamaʻi o le cardiovascular system.

O le sorbitol tele e tau atu ai i le le mautonu o le gastrointestinal tract ma le galuega o le pancreatic.

E le fautuaina le suamalie mo mea taumafa ona oa latou kalori, ae e lelei mo tagata e maua i le maʻisuka, ae i lenei tulaga, aua nei galo e uiga i le fua ole manaomia.

O le Sorbitol e le maualalo le suamalie nai lo le suka masani, ae o loʻo i ai se mea e tutusa lelei le kalori, ma o le mea lea, o lenei vailaʻau, e ui e le o le maualuga o le kulukose, ae e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le gaʻo gaʻo, lea e oʻo atu ai i le mamafa.

Ae, o le a se mea sili atu nai lo le sorbitol poo le fructose?

Afai e te faʻatusatusa nei meaʻai e lua, o le mea muamua e maua ai lou mata o le tutusa lea. O fualaau uma e maualuga-kalori ma suamalie; i lalo o la latou faatosinaga, e le faateleina le kulukose o le toto.

O le eseesega tele i le va oi latou o le tupuaga: o le fructose o le natura, ma o le sorbitol e le o se mea e tupu.

E taua le manatuaina e mafai e le sorbitol ona faʻaleleia aʻafiaga o isi vailaʻau i luga o le tino.

O aʻafiaga o le faʻaaogaina o meaʻai o le suka masani o le foliga mai o le fiaai ma le faʻaalia o mea e faʻamalolo ai meaola, pei o tino o le ketone - acetone, acetoacetic acid.

O le mea lea, a maeʻa le faʻaaogaina o mea suamalie, e mafai ona atiaʻe le gaʻo, ma mafai ai foi ona tupu le syndrome o le syndrome.

O faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o suauu suamalie e mafai ona ese uma. O le mea sili ona taua ia i latou:

  1. le faapalepale i so o se vaega o le vailaau faasaina,
  2. hypersensitivity ma faʻamaʻi aʻafia,
  3. maualuga maualuga o le hepatic pe faaletonu fatu ma le atinaʻe o ascites,
  4. colitis ma le maʻi tigaina o le bowel.

O nei faʻaʻailoga uma e tatau ona amanaia, talu ai o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka ua maeʻa le tele o le vai ma maua ai le paʻu matala.

O le a le mea e filifilia le sorbitol poo le fructose?

O suamalie taʻitasi o loʻo i ai ona manuia ma mea leaga.

E sili atu le filifilia o lenei vailaʻau faʻatasi ma se fomaʻi o le a mafai ona iloilo ma le faʻavasegaina uma faʻamaʻiina i se vailaʻau faapitoa.

E le tatau ona e faʻamoemoe o sui mai le suka - latou te le fesoasoani e aveesea le mamafa poʻo le faʻamaloloina o le maʻisuka.

O se aoga taua o lenei vaega ole vailaau e mafai ai e tagata ona leai ni meaʻai e 'ai e aunoa ma le suia oa latou masaniga taumafa.

O le fructose e sili atu ona talafeagai mo le manaia o le nifo i le taimi ua tuanai, lea ua uma ona faʻamaeʻaina nifo i laʻau suamalie.

O le Sorbitol e sili atu ona talafeagai mo tagata mamaʻi e fiafia tele i laʻau suamalie, faʻapea foʻi ma i latou o loʻo i ai ni faʻafitauli i le ate ma le fualaau.

Ina ia mafai ona fuafua le filifiliga o se mea suamalie, e tatau ona e iloa le aoga ma le leaga o aʻafiaga o ia mea taitasi ile tino.

O aʻafiaga aoga mai le avea o le moitiiti o se mea vaivai vaivai, o se aafiaga leaga i luga o le tino, ma se aafiaga muamua i luga o le gastrointestinal tract.

O mea nei e mafai ona mafaufauina o mea leaga o le sorbitol:

  • le taua le aafiaga i le maualuga o le kulukose ma le insulin i le tino o le maʻisuka,
  • maualuga le kalori akoonu,
  • le malosi e mafua ai le afaina o le intestinal,
  • mafai ona faateleina le mamafa o le tino.

E mafai ona mafaufauina meatotino aoga o le fructose:

  1. Le malosi e faʻaalia ai le tino.
  2. Faateleina avanoa.
  3. Faaleleia atili o le loto o le tagata maʻi.
  4. Faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi e aʻafia ai le nifo.

Ole aʻafiaga le lelei o le fructose i luga o le malosi e faateleina ai le mamafa o le tino ma faateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi o le cardiovascular system.

A faʻaaogaina le fusi fua e pei o se mea suamalie, e tatau ona manatua o lenei tuufaatasiga e tolu taimi e sili atu le malie pe a faʻatusatusa i le kulukose ma le 1.8 taimi faʻatusatusa i le sucrose

O uiga o loʻo taua i luga e le faatagaina ai se filifiliga le mautonu e lagolagoina ai se tasi mea e suitulaga ai.

O le filifiliga o se mea suamalie o se faʻagasolo taʻitoʻatasi lea e le mafai ona faʻavaeina na o le faamasinoga ma le mea sese.

E taua le mataʻituina o le suka toto ma le mamafa o le tino. Afai o le faʻaaogaina o se suka e suitulaga i oloa e le afaina ai, ae faʻaleleia le tulaga o le maʻi, e mafai ona faʻaoga saogalemu i le lumanaʻi.

O le a talanoa tagata tomai i mea suamalie i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga